Marengo,
van komaromban profi tanacsado, ha irsz a
holly_@freemail.hu-ra, megadom a szamat. en mar keson kaptam meg, nem tudtam igenybe venni, de mindenkeppen probald meg, biztos jar gyorben, es elmegy hozzad. nagyon fontos, h ne add fel.
bofiztetni kell, nem baj, ha utana nyugosebb, tedd mellre megint, lehet, h a kimeno levego helyere meg szopizna kicsit. nagyon pici a gyomruk, szamit egy bufi. ugy emlekszem, konit pici koraban mi is eleg sokat cipelgettuk, most harom honapos, mar jol elvan, joval kevesebb a cipeles, ugyhogy kitartas. koni is csak hason alszik jol, de te meg kiprobalhatod azt, mert pici a baba, hogy bebugyolalod egy kendobe, hogy a vegtagjai ha megmoccannak, az ne tudja felebreszteni. pici babak szeretik, olyan, mintha meg mindig pocakban lennenek, es nincs annyi helyuk. azert is kell cipelgetni oket, mert ugy halljak a szivveresed es a legzesed, ez is arra emlekezteti oket, arrol nem is beszelve, h a jaraskor a zotyoges is. ha valami miatt cumisuveget veszel, csakis aventet vegyel, ez okoz legkevesbe cumizavart, semmikeppen se vegyel fogszabalyzosat egyelore nyugtatocuminak se, es lehetoleg egyaltalan ne vegyel uveget vagy cumit, hasznalj kanalat, meg nem eszik annyit, bele tudod kanalazni is, ugyesen tud igy minden baba enni, csak picike adagokban kanalazd. jo a sima kaveskanal is erre a celra, meg egy kavescsesze. mindenkeppen hivd fel a szopitanacsadot, akinek az elerhetoseget megirom. bimbovedobol van kismeret is, ha nehezen veszi el a rendeset, mert pl nagyon picike a szaja, szerezz be egy olyat, az lehet, h jobb lenne. a bimbovedot sterilizalni kell, ne felejtsd el, nehogy szajpenesze legyen, az tovabbi gondokat okozhat a szopiban. lehetoleg fejjel is mindig szopi utan, azt a mellet fejd le teljesen, amibol evett, a masikat eleg csak ha feszul nagyon, es a kovetkezot a masik mellen kezdd. valszeg meg eleg neki egy mell is, de ha nyugos marad bufi utan is, tedd mellre ismet. a hasfajossagot csak kinoni fogja, nagyon eretlen meg az emesztesuk, ebbe is bele kell jonniuk. sztem nem kell neki gyogyszert adni, felesleges, nem segit. babusgassad, ha sir, akkor is folytasd a vigasztalast, jot tesz neki, akkor is, ha a hasfajason nem tudsz segiteni. a hordozokendo jo otlet, jo ha kiskoraban megszokja, fel lehet kotni fektetve is, a
www.nandu.hu -n olvashatsz rola. jobb mint a kenguru. a kenguru altalaban kilenc kiloig jo, a hordkendo addig, amig birod :-)) , egesz nagyokat is fel lehet kotni, es a "pantokat" olyan szelesre tudod allitani, h ne huzza a vallad. ami az alvast illeti, harom honapos korig kar kiserletezni, utana erdemes csak "beallitani" hogyan aludjon el. nalunk az elalvassal nincs gond, csak az idejevel, de ugy tunik, most az is talan megoldodik. sztem ringasd, enekelj neki, mittudomen, ami jolesik, ne hagyd sirni, sztem az az alapszabaly, h ne hagyjuk sirni, mert nem viccbol sir, vigaszra, kajara vagyik, es elsosorban rad szamit ebben. amig konikicsi volt, imadott pocakra hasaltatva aludni, mindegy kien. mostmar jobban szereti az agyat, kenyelmesebbnek tartja. van hogy nyugos, probaljuk ringatni, h nyugodjon meg, de vegul csak az agyaban nyugszik el, mert arra szoktattuk par hete, h mindig csak az agyaban alszik, uh ha almos, oda vagyik. de ezt picinel meg nem lehet, sztem legkorabban harom honapos korul. Annal fiatalabb korban sztem nem eleg neki, ha azagyban van kenyeztetve, mert nem simire vagyik, hanem arra, h minel inkabb pocakban-szeru elmenye legyen, uh cipelni kell, meg pocakra hasaltatni. kesobb, ha mar megtanulta, mi az alvas meg azebrenlet kozt a kulonbseg, es az alvasra vagyik, akkor lesz neki jo az agyiko. ha minden jol megy, amugy a hasfajossag elmulik a 12-14. hetre. amugy is szinte hetente valtozik a baba mindenfele szokasa, szal lehet, h ket hetig uvolt este hattol hetig, aztan egyik naptol kezdve meg mar nem, pedig nem is tortent semmi. ja, es ne legyen lelkiismeret-furdalasod, ha ket-harom honapig elmarad a hazimunka! elso a baba!!!
udv
h