Új privát üzeneted érkezett!

Orbis! BAgzer!
Akkor ezek szerint Ti nem a szülőszobán töltöttétek az estét!
Tudom(én ne tudnám?),hogy agyhúgykő ezektől a mondatoktól, de komolyan gonolok rátok,hogy:"ugyan érjen már ez a szakasz véget és lássunk már neki az újnak!!!"

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs
 
 


Kösziii! Ránkfér!
Én attól kapok idegrohamot, mikor ismerősök azzal hívnak fel, hogy na mi lesz már, mert ők türelmetlenek!! Jófejek!
Olyankor nagyon sokat kell magamban számolni! Kép
orbis
 
 


Jó reggelt!

Tücsök!
Bár én még nem szültem, nekem van szülésznőm, és már most nagyon jó érzés, hogy egy adott ember törődik velem, és nem kell mindig másra várni. Ráadásul mivel ilyenkor ő csinálja a ctg-ket, mire szülni megyek valamennyire ismerni fogjuk egymást, és az egész más lehet, mint egy vadidegen karjaiba csöppeni a jó kis fájásokkal.
Málnalevéltea: Azt iszom rendesen, én bizonyos fokig hiszek a gyógynövényekben, és a legrosszabb az lehet, hogy nem használ. Legalább megpróbálom.
Gátvédelem:
A nagykönyv szerint lehet első szülőknél is, sőt, ha védik a gátat,és mégis vágni kell, akkor sem mindegy mekkora az a nyisszantás. Valamit tuti használ. Erre pl szuper a választott szülésznő, merthogy azt neki kellcsinálnia.
Nem tudom hol fogsz szülni, nem mindenhol vállalják, érdeklődj utána!


Orbis!
Én is drukkolok, csak igyekszem nem mindig írni (okulva főleg Rékacs példájából Kép) meg meg is értem, engem már most hívogatnak, ráadásul tök távoli ismerősök, akiknak rémlik, hogy mintha mostanában kéne szülnöm. Persze tudjuk, nekik a majd 4 hét az mostanában, nekem ez kissé hosszabbank tűnik. A hugom meg közölte, hogy nem is olyan nagy a pocakom, és a hét klio, valójában az sem sok... mondtam neki, hogy valójában akkor cipelje kicsit ő Kép

Pussz Aura
36+4
aura
 
 

 
 

Jajj! lemaradt!
Lányok a Corában baba-mama hetek vannak, és nagyon olcsón lehet beszerezni egy csomó mindent!
Pl, Dorina elnevezésű szopis melltartó, 1800 valahány pénzért! Nagyon kis helyes, tiszta pamut meg minden. Meg vannak édi plüssrugik 800-ért, egy csomó kiegészítő.

Savitri!
Tegnap belelkesültem a shopping témától, és neki is indultam. Vásároltam is, egy ultra ronda fekete gumicsizmát Kép
Ennyit a nőiesedésről. Na mindegy, kell, mert folyton attól félek, elcsúszok a jeges utakon, ez meg jó kis gumitalpú, meg bélelt belül, és tulajdonképpen annyira ronda, hogy már-már szép.
Viszont a hatás így is megvolt, a vásárlás tényétől abszolút feldobódtam Kép
aura
 
 


Jajj! lemaradt!
Lányok a Corában baba-mama hetek vannak, és nagyon olcsón lehet beszerezni egy csomó mindent!
Pl, Dorina elnevezésű szopis melltartó, 1800 valahány pénzért! Nagyon kis helyes, tiszta pamut meg minden. Meg vannak édi plüssrugik 800-ért, egy csomó kiegészítő.

Savitri!
Tegnap belelkesültem a shopping témától, és neki is indultam. Vásároltam is, egy ultra ronda fekete gumicsizmát Kép
Ennyit a nőiesedésről. Na mindegy, kell, mert folyton attól félek, elcsúszok a jeges utakon, ez meg jó kis gumitalpú, meg bélelt belül, és tulajdonképpen annyira ronda, hogy már-már szép.
Viszont a hatás így is megvolt, a vásárlás tényétől abszolút feldobódtam Kép
aura
 
 


itt vagyok.

Hát ma nem volt olyan egyszerű az éj... 10kor evett, bealudt teljesen, büfi, minden nélkül, aztán nem 4kor, hanem 2.15-kor ébredt, ami nem olyan tragikus, de utána szélgörcsök sora jött egészen 4.30-ig, mikoris elaludtunk mindketten, hogy 5.30-kor kelhessünk újra enniKép Én most naggyon fáradt voltam. És sajnáltam, mert ő is aludni szeretett volnaKép Viszont most 9.30-kor evett, addig aludt.És sejtelmem sincs, használ-e az Infacol, merthogy tünetmentesnek nem mondható...

Na megittam a kávém, és előre látom, hogy napközben ma se fogok aludniKép Jellemző. És persze nem alszunk 10-től se, csak Levente... Kép

Rékacs, elképesztő a hasonlóság mindhárom gyermek közt! Ikrek is lehetnének a picik...

Orbis, én is rád gondoltam EszterrőlKép

Tegnap majdnem minden BKV járművel utaztattuk Leventét a buszt kivéve. A tömött egyikből se jó, ha viszont nincsenek sokan, akkor egyik se rossz.

Tüni, írjál a babáról!

Katy, te is, ha van erőd, meg kedved. Gondolunk rátokKép

Puszi
Noémi
vghnoémi
 
 


sziasztok, megint csak futtában írok.....

ma kell beiratkoznunk, most láttam, hogy kedvesen még időpontot is adtak, ami persze 10ó, amit természetesen nem tudunk tartani, mert most vettem észre, meg különben sem megyünk be ilyen hajnalokon.....
de elötte, hogy ne legyen ilyne egyszerű, még teve utcázunk egyet, mert a nőci aki intézte nekem az egész támogatás cuccot nem ment el az igazolásomért, ami kell a beiratkozáshoz, különben fizethetném a 200e-es költségtérítést, mivel máig még nem született meg picur...meg még nem is kapom a pízt...szóval, nem egyszerűűű

közebn anyáám épp bent a dokinkat várja (Aura, a mi dokinkat) mert amíg itt van egy csomó jó kis vizsgálatot kell csináltatnia, mert kint egy vagyon. az elövbb beszéltem vele, épp vár, mert valaki szül............. mindenki csak épp mi nem, Orbiskám.....

végülis, tegnap fürdés közben megbeszéltem picurral, hogy jöjjön, de eddig is mondogattam, csak mindig bennem volt, hogy húúú, azé még ezt meg ezt kéne elintéznem, nos, a mai után, viszont semmi intéznivaló nem lesz, csak hogy tényleg kipréseljem. úgyhogy ezt próbáltam besugározni neki, hogy ma még inztézkedünk, de esteeeee.........

no, nem adom fel a reményt, valamikor csak kijön....

bgz, aki már türelmetlennek sem mondhatóó

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


Lili, a dél nem fog összejönni... Viszont KIKÁban nincs hideg, nem kell sokat menni... Én olyan 2 körül tervezem a menetelt. MErt elvileg 1-kor szeretném megetetni.

Noémi
Tulajdonképpen miért írjuk alá? Úgyis tudjátok.
vghnoémi
 
 


Sziasztok, első nap itthon Tomi nélkülKép
Szegénykém reggel tök ki volt borulva a helyzettől. Mondjuk neki nagyon szar. 6 hét hepiből hirtelen 8 óra meló az imádott kislánya nélkül. Nem irigylem. Rendesen vezetem a kockás füzetemet ezért most nincs ingerenciám leírni az éjjeli programot. Röviden:fél háromkor feküdtünk le aludni, de Hana legalább a saját ágyában aludt.

Katy, ne aggódj még az alvás parákon. Fiatalok vagytok még ahhoz. Előbb hozzá kell szoknia a kinti világhoz. Gondold csak meg edig 24 órában veled volt, éhség és minden más kényelmetlenség nélkül. Fokozatosan kell neki adagolni a világ ridegségét. Például, hogy majd egyedül alszik. Az hogy állandóan enni kér, nem biztos, hogy komfort szopi. Figyeld, hogy nyel-e szopizás közben. Ha igen akkor eszik is és nyilván szüksége is van rá, 3 hét múlva majdnem egy kilóval több lesz. Ehhez muszáj mennyiségeket enni. Sajna a grammok tekintetében nem segíthetek, mert mi nem mérjük Hanát csak havonta egyszer.
Ha nem nyel, akkor komfort szopi, amiből azért jár neki, még ha nem is egész nap. Csináld ahogy bírod energiával, nekem nagy segítség az aventes cumi. Még a kórházban beszereztük. Most már csak a hajnali tortúra esetén használjuk, nyugtatás céljából, szóval nem szokott rá, napközben nem igényli. Ja és a hordozókendő!!!!!! Van hogy azzal is elvan ha a kendőben nyammoghat a nyakamban, aztán bealszik. Ez jól kielégítheti a tesközelség igényét, közben ki tudsz teregetni, vagy meginni egy kakaót vagy akármit. Még biztos nagyon gyakorlott vagy pocakos tevékenységekben.Kép
Az elkenődés meg normális, egy két hét alatt belejössz, hogyan kezeld az új helyzetet. Én például már nem vagyok annyira kikészülve a hajnali járkálástl. Átállítottam magam.

Aura, ezt az összerezzenést akkor is csinálják amikor már kibújtak. Általában ha valami hirtelen éles zajt hallanak, de van hogy álmukban és akkor zaj se kell hozzá. Állítólag a második hónap végére fokozatosan eltűnik.

Tücsök, üdv köztünk!Kép
Nekem biztonságot jelentett, hogy az orvoson kívűl egy másik kórházi személyre is számíthatok. Az orvos ugyanis csak a kitolási szakaszban jelenik meg, addig a szülésznő "tutujgat". A férjem is bent volt a vajúdás során, de ő nem annyira ismeri a helyzetet. A szülésznő arra is jó, hogy őt nyugtatgatja, hogy minden rendben.
A borzalmas Tena betétre szükség van, főleg az első 4-5 napon a kórházban. Nyugi ez alatt az idő alatt kisebb gondod is nagyobb lesz annál, hogy mindez hogy néz ki. A tena bugyit is érdemes hozzá beszerezni. Az aztán az igazán sexy! Kép
Gátvédelem: ehhez például nagyon jól jön egy gátvédelem párti szülésznő. Az enyém sajna nem az voltKép, ezt meg is mondta még előtte. Viszont épp tegnap szülte első babáját itt a topikban az egyik lány gátmetszés nélkül. Van remény!Kép

Képzeljétek ma felavattam az elektromos orrszívót, mert Hana már nagyon hangosn vette a levegőt. Hát nem úgy működött mint a mesében, de végülis két szörnyű és nagy zöld trutymót távolítottam el a nózijából. Nem is tudom hogy kapott ezek mellett levegőt.
Más: azt vettem észre, hogy a pofikáján ahol kipirosodik néha, tehát az arcpír területén érdes a bőre, nem olyan kis sima mint máshol. Vajon ez normális?

Lili (aki most hordozókendőstül megy teregetni, mert Hana 6 hetesen is előnyben részesíti anyukáját az egyéb fekvő alkalmatosságokkal szemben)
Kép
ezt a képet az albumba is betettem

KépKép
savitri
 
 


Sziasztok!
Na, jól megjártam már a fél világot, és azon gondolkozom, hogy maradt-e még annyim, hogy Eszterhez beugrani... Majd még kitalálom. Pedig annyira nem voltam sokat. Kutyával mentünk (jól felidegesített) meg bevittem papírokat az Astoriához, ami nincs olyan messze... Ami durva volt aztán, az az 5 kiló darált szivacs elhozása az István utcából... De azért elhoztam, bár néha azt gondoltam, hogy ha így folytatom, lehet, hogy nem hétvége lesz ebből... Kép (kicsit terjedelmes volt, és megerőltető volt megfogni, de hazaértem, most már csak meg kell tömni a párnákat Kép) Boltba már inkább nem is mentem, inkább a majdnemszáraz kenyérből csináltam pirítóst, annak már úgyis mindegy alapon Kép
És most itt pihegek a hónaljkutyámmal (egint szeretetrohama van, felpolcolta az állát a hasamra). SZóval ez van velem.

Orbis, Bagzerka, nagyon drukkolok nektek ám!!! De semmi biztatót nem tudok mondani azért. Remélem a doki máshogy lesz ezzel majd. VÁrom a híreket.

Rékacs, ezek az uncsitesók meg hihetetlen egyformák Kép És nagyon aranyosak.

Tücsök, Eszter gátvédelemmel szült, és repedt, de csak 3 öltésnyit. Nekem is nagy dilemma volt a szülésznő, de most úgy érzem, nagyon jól tettem, minden vizsgálat, meg ilyesmi így a végén olyan jó egyszerű, nem kell várni, meg ilyenek. Anyukám szerint, aki ugye már elég rég szült, de 4-szer is, a szülésznő fontosabb, mint a doki... A "borzalmas" Tena betétre meg úgy hallottam, nagy valószínűséggel nem így fogsz gondolni majd Kép Sőt, vegyél hozzá Tena bugyit is Kép Homeos bogyókkal kapcsolatban, meg Katy azt mondta, hogy ha valaki eddig még semmit sem szedett, nem feltétlen jó ötlet most elkezdeni, hirtelen. Főleg nem úgy, hogy amit itt írogatunk mi, hanem érdemes egy homeopata dokit megkeresni.

Bendegúz, nagyon eltűntél... Pedig olyan jó volt, hogy írtál azért néhanéha, de most már néhanéha sem Kép

Na, asszem most így ennyi. És Aura, nem tudom, hogy olvasod-e, de most úgy gondolom, nem feltétlen mennék én ma Eszterezni... Persze ki tudja, lehet, hogy megváltozik, akkor majd hívlak... OK?

Na, szép napot mindenkinek
Kikocska
38+4

kikocska
 
 


Sziasztok,
Már megint oly rég írtam, hogy nem is fogok tudni mindenre reagálni...
Babus, Eszter, Vica! Nagyon gratulálok a babákhoz!
Katy, tök jó, hogy újra itt vagy!
Zsuzsi,
A gyerekszoba nagyon helyes! Málnalevél-tea: én mondjuk egyébként sem szeretem a teát, de ez a málnalevél cucc még ráadásul szalmaízű is... Ne bánd, ha kicsit később lesz... Viszont legutóbb -úgy emlékszem- valaki azt írta, hogy az Astoriánál lehet kapni.
Orbis,
Megértelek a telefonokkal és sms-ekkel, nekem aztán volt benne részem. +1 hét múlva már kívülről tudtam az sms-ek tartalmát ("1ben vagytok még?"), csak az volt a kérdés, hogy épp ki küldte. Úgyhogy kitartás! (Ja, és a fahéj fájdalmat erősítő hatású, szóval hajrá bundás alma)

Kicsit most kevesebbet fogok írni, de azért nagy örömmel olvaslak benneteket, ha sikerül. Sajnos egy nagyon szomorú autóbaleset történt a családunkban. Azért nem szeretném szomorúan befejezni..., csak azért írtam, mert valószínű, hogy továbbra sem tudok reagálni mindenre, amire szeretnék.

Keveset evős sztorinkban van némi változás: Szombaton volt nálunk egy szuperkedves régi ismerős védőnéni, mert Hanka egész héten közel sem evett 80 gr-okat és már a 7végére totál elbizonytalanodtam, hogy éhen fog-e halni így, vagy adjak neki vizet, vagy ilyesmi, mert meg sem közelíti a 150gr/testsúlykg napi mennyiséget. Szerencsére megnyugtatott, hogy amíg ilyen frankón alszik az evések között, szépen egészségesen néz ki a kutacsa, addig tutira nem hal éhen, sőt, teljesen jól van, merthogy az egész gyereket kell nézni, nem a gr-okat. Szóval nem baj, hogy nem éri el a "napi gr mennyiséget", amíg megfelelően gyarapodik hétről-hétre és egészséges. Mindez nagyon megnyugtatott (azt mondta, hogy akkor máris érdemes volt jönnie). . Mára bejelentkezett az itteni védőnéni, holnap jön a drnéni és nagyon kíváncsi leszek, ők mit szólnak. Ma végülis evett már 80-at, csak nem nagyon akarom elkiabálni. De hol van már a védőnéni, aki fél 11-re ígérkezett?

Puszi, Hanitka
hanitka
 
 


Sziasztok!
Szia Kikocska! Mindig figyellek benneteket csak valahogy írni nincs idöm. Szerencsére olyan munkám van amit itthon is csinálhatok igy elég sürüek a napjaim. Jól esett hogy hiányoltál.

Sok-sok boldogságot a bébiknek és az anyukáknakKépKépKép

A képek is tündériekKép egyszer talán én is tudok képet felrakni az immár 10 hetes és 3 napos Bencénkröl (talán már ma este).

Képzeljétek el pénteken (28.-án) szült a barátnöm!!!!! Az új kiskrapekot Dávidnak hivják 55 cm és 3650gr ésés koromfekete hajú tündérKépKépKép Nos a barátnöm is gátvédelmet szeretett volna, amiért mindent el is követtek, de sajna a végén mégis metszeni kellett, de szerencsére csak egy kicsikét. Viszont már fut-szalad a lábán. A másik barátnöm tegnapra volt kiirva egyenlöre nincs még semmi ha a kislány nem érkezik meg 7.-éig akkor meginditják remélem erre nem kerül sor.

Megint sikerült nagyon felhuznom magam az EDA témán. Az történt, hogy péntek este ünnepeltük Dávid érkezését, persze fiúk-lányok körében is a szülés volt a táma, többen legyintettek rám, hogy nekem nem fájt a szülés mert érzéstelenítettek. A kegyelemdöfést anyósom vitte be (akit amúgy imádok) a szombati ebédnél mikor panaszkodtam, hogy képzeljem el azoknak, hogy fájhat akik nem kérnek-kapnak EDA-t......Szeretnék még babát, de komolyan mondom ha 20 órát fogok vajúdni akkor sem kérek érzéstelenitött mert inkább leszek mártír, de nem fogom engedni hogy legyintgessenek a szülésemre ahol EDA-val, de vértizzadtam.

Bence valami gyönyörüség, életem kiteljesedett és még sosem voltam ilyen boldog mint most. Annyira szerencsés vagyokKép Bence nyugodt baba(elmúlt a hasfájása) és már az éjszakát is átalussza. Megmondom öszintén én nem haboztam és cumit adtam a szájába mert már nem bírtam, hogy óránként cicit kér. Amúgy híve vagyok az igény szerinti szoptatásnak, de az elején ha tehette volna akkor egész nap szopizott volna és se én, se a cicim nem birta. Semilyen rendszerünk nincsen csak az esti fürdetés és vacsi, de valahogy mégis müködik az életünk még akkor is ha idöre megyünk valahova.

A barátnöm aki most fog szülni azt mondja, hogy szopi mellé még fog adni teát is mert különben a bébi szomjazik. Én nem hiszem hogy ez igy van mert Bence 10 hetes és csak anyatejet kapot eddig. Vajon ki téved?Kép
Puszi Bendegúz+Bence

Kép
Kép
bendegúz30
 
 


Bendegúz, ha csak szoptatod a kicsit, biztos, hogy te nem tévedsz. Nyáron kánikulában, esetleg szükség lehet plussz vízre. De nagy általánosságban nem.

KépKép
savitri
 
 


Lili, akkor jól sejtem, hogy a közös túránk nemnagyon fog összejönni? Mi most ettünk.
N.
vghnoémi
 
 


Noémi, igen én is úgy gondolom nekem ma ez nem nagyon jó. Tomi hazajött ebédelni. Még fel kell vennem az egyedüllét ritmusát. Most azt hiszem aludni fogok. Hana délben evett, tehát 3 körül számíthatok a következő szopira. Ha közben nem ébred fel akkor addig tudok aludniKép

KépKép
savitri
 
 


Sziasztok!
Na hazaértem. Kicsit nyugodtabban.
Nem, mintha Borkám kézzel-lábbal hadonászna hogy kijöhessen, de most konkrét ígéreteket kaptam arra vonatkozólag, hogy nem fogják engedni neki, hogy örökre bentmaradjon Kép
Átrágta magát a doki minden uh eredményen, és arra jutott, hogy ha a fene fenét eszik, akkor sem tudja a terminust átrakni későbbre, max 3-ig, de azzal nem sokat érünk. A méhszáj 2000-es, ami nem valami nagy szám, de legalább nem 3000-es már. Szerdától naponta kell mennem, és legkésőbb hétfőn be is fektet, és aznap meg is indítják. Én már azt se bánom, így legalább látom az út végét. A megindítás módja még kérdéses, csak akkor szülhetek természetes úton, ha addigra elkezd nyílni. Szóval van egy hetem, hogy produkáljak egy ujjnyi nyílást. Azt mondta, teljesen zárt éretlen méhszájnál a szülésindítás általában olyan hosszadalmas vajúdást eredményez, hogy a végére úgy elfárad méhizomzat, mama, baba, hogy az esetek többségében császár a vége. De egy hét sok idő! (mit sok, rengeteg!!)
Volt Uh is, látszólag jól van, bár az előzőhöz képest nem igazán nőtt semmit, sőt a becsült súly most kevesebb. (ennyit a súlybecslésről)
Viszont a hét hátralevő részében a doki szabadságon van! De riadt arcomat látván sietve megjegyezte, hogy ez csak annyit jelent, hogy a ctg-ket nem ő írja alá, a szülésnél tuti ott lesz!
Na nem ragozom tovább, bocs hogy túl hosszú lett!! (szerintem jövök még, csak most ezeket emésztem)
Puszi:
Orbis (39+6)
orbis
 
 


Valaki chat?
orbis
 
 


Na, én is mentem még egy adagot, de már újra itthon, a sógornőm hapsijának, aki csinálja a konyhabútorunkat, ma van a szülinapja, és mentünk ajándékot venni Gergővel, meg ebéddel is egybekötöttünk, ami mondjuk jó volt, mert így legalább ettem meleg kaját, amit nem nagyon tettem meg egy hete... AURA, Esztert ütemezzük be szerdára, jó? ha csetközelben vagy, csörögj rám, azt egyeztetünk Kép Most már tényleg nem merek elindulni, már a tudjukmitveszünkésholésamúgyisközelvan is necces volt, még jó, hogy a boltban volt egy nagy kanapé, ahol jól eldobtam magam. Csinálok is vizet, azt fekszem is bele Kép

Orbis, ez jó hír. Mármint az, hogy rövidült a méhszáj, meg hogy max egy hét, és babázol Kép Talán ettől kicsit jobb kedved lesz, és Bogyókád is szívesebben akar majd találkozni veled, mert érzi, hogy buli van idekinn Kép Sétálj sokat, pl. betársulhatsz hozzánk meglátogatni Esztert (legfeljebb nem érsz majd rá Kép)

Bendegúz, bár én nem vagyok gyakorló anyuka, de szerintem is neked van igazad. Elvégre nyugodt csemetéd van, aki ráadásul már az éjszakát is átalussza. Tuti, hogy elég neki a tejben levő víz, és nem szomjas, azt biztos jelezné. Meg egyébként is, ahogy én tudom, a tejnek az eleje, az csak víz, a kalóriás kaja az csak a végén van, azért mondják, hogy ki kell üríteni a cict a babának, hogy mindenből jusson neki... SZóljatok, ha tévedek. Szerintem ez a teázás-dolog valami leendő nagyitól, vagy idős védőnőtől származik...
A barátaid miatt pedig nagyon sajnállak. Én nem tudom, milyen jogon legyintenek.Anyósoddal pláne ne törődj, a szülések megszépülnek, és kevésbé lesznek fájdalmasak, ahogy telik az idő, különben nem szülnénk újra Kép (ezt olvastam valami okos könyvben) És én azt mondom, hogy itt könnyen "hősködik" mindenki, hogy nem kért EDÁ-t, 3-7 órás (intenzív) szülésekkel... És egyébként is az a fontos, hogy minden rendben legyen, és mindenki egészséges maradjon. És ehhez igenis kell, hogy a mama ne legyen hullafáradt, mire nyomni kell. Jól emlékszem, hgy neked vagy 14 óra jutott, és abból 2-t csillapítottak? Azt hiszem, még mindig hősebb vagy, mint bárki, aki EDA nélkül világra hozta a csemetéjét. És szerintem magasról tegyél rá, hogy mit mondanak a barátok, és legyintsenek, mert nem ez a fontos. De ezt te is tudod. És emiatt ne csináld, hogy nem kérsz EDÁt legközelebb...

Na, jó, nem ragozom tovább.
Szerintem este leszek megint, mert a fiúk megint szerelnek Kép
pussz
k.

kikocska
 
 


Sziasztok!

Nem fogok tudni hosszasan írni,mert ma nyügi nap van!

Savitri, köszi a mgtnyugtatást,mert számomra egy csomó minden vadi új és kérsédéses!

Orbis!Szegénykém,nagyon sajnálom,hogy így alakult!Az nyugtasson meg,hogy nálunk hasonló helyzet alakult ki Dávid születésénél!Mivel vasárnap keződdött a vajúdás és kedden egy újjnyival indították meg a szülést, oxitocin kellett, hogy este hétre megszüljem a drágámat!És félt a dokim,hogy sem nekem sem a gyereknek nem fog jót tenni a hosszú vajúdás!
És igen, kijönni ki fog valamikor!Bár ez engem sem vígasztalt annak idején amikor ezzel próbált a doki vígasztalni!

És én most annak örülök,hogy esik a hó,mert azt nagyon szeretem!Kép

Na mennem kell mosni,amíg DÁvid fel nem ébred a szundiból, ami most nem szokott túl sokáig tartani!

És Aura!Én is csak Lilit tudom ismételni pocakrángás ügyben!Dávid itt kint is sokat ráng önkéntelenül!

Kikocs!Ha mész Eszterhez puszilom!Bár lehet én is írok neki!

Puszi mindenkinek!!!

Katy és Dávid
(6 napKép)
Katy
 


Ja és tettem fel három képet az albumba,mert ide nem tudok!Meg majd még teszek,ha időm engedi!
Katy
 


Nahát, most látom, hogy egy csomó hozzászólás került reggel elém amit eddig észre se vettem. Még sopánkodtam is magamban, hogy miért nincs ma senki.Kép
Most gyorsan elolvasom őket.

KépKép
savitri
 
 


SziasztokKép

Sikeresen hazaértünk a kórházbólKép, bemutatom a kisfiamatKép, aki így alszik most:

Kép

Találkoztunk Eszterrel is, jól elcsevegtünkKépÉs nagyon szép a kis PetraKép

És Katy, egy apró helyesbítésKép, Kristóf január 27.-én született, nem 28.-ánKép KösziKép

Babus+Kristóf

Kép
babus2005
 
 


KIkocska!
Köszi nagyon jól estek a szavaidKép Az a baj, hogy túl érzékenyen reagálok a témára mindenesetre az a véleményem, hogy bárhogy szülünk császár vagy sima, 20 óra vagy 2, EDA vagy no EDA a lényeg az hogy egészséges babát hozzunk a világra és nagyon szeressük ôt, ôket.

Szerintem is felesleges mást adni mint tejcit, ha kánikula lenne én is meggondolnám, de így felesleges.

Noémi kitartás! A második hónap végére nekünk megszünt a hasfájás, hátha ti is ilyen szerencsések lesztek.

Képzeljétek pár napja Bence állandóan fel akar ülni mikor a kezembe tartom szerintem még korai, de olyan édes ahogy erölködik.

Kép
Kép
bendegúz30
 
 


Babus! Nagyon cuki Kristóf gratulaKépKépKép

Kép
Kép
bendegúz30
 
 


SZiasztoksziasztok!!

IGazi hőőőőőőőőős mami vagyok!KépKépKép
lili születése óta letettem 14 vizsgát!!:9
istencsászárkirálynővagyokKépKép
na jó, nem, de végre úgy megkönnyebbültem...
mostmár csak a második félévre való beiratkozás lesz fáradalmas-hosszadalmas blla...
és lilientál is úúgy örült, hogy végre mamija nem olyan nyűgi a vizsgák miatt..KépKép

trallala hoppla hó- újra itt van a hó-
aura után szabadon!KépKép

Eszter2004nek nagynagy gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!Kép

Kaptunk az egyik bátyáméktól egy hiper szuper csodálatos forgót az ágy fölé, minden féle zene van rajta és távirányítós és minden...de engem már most úúúgy idegesít, hogy ott van, és mindig beleakad szegény liletta a plüss zsiráfba,meg lovacskáb...

látjátok, mostmár értitek miért voltam olyan türelmetlen a végén! és mindig csak azt írogattam, jajj mikor mikor mikor jön már..Kép??
az állandó telefonok, meg már te is úúúgy várod...hát igenKépde kibújik!!KépKép
türelem, babát terem!
puszmák!!Eszti

babások-mikor lesz megint jó idő, hogy tudjuk menni sétiznííí???
esztyx
 
 


Sziasztok!

Na, ma reformálás van! És azt hiszem Hanga aktív résztvevője a projectnekKép!
Szóval úgy alakult a helyzet,hogy egyre későbbre csúszott a fürdetés és már két napja a kisasszonyt kellett ébresztenünk este 10-kor és utánna jött a fürdi, meg az evés és 1/2 1 lett mire aludt. És az volt az érzésem, hogy azt hiszi, hogy hattól van éjszaka és akkor akarja aludni a nagyot! NA erre én azt mondtam, akkor ma ennek véget vetünk és 8-1/2 9-kor ébresztünk és fürdetünk.
Na erre HAnga ma reggel 7-kor kelt és azóta három óránként enni kér, majd este 1/2 7-kor felket.Kicsit el is keseredtem, hogy legalább 7-ig alhatott volna, erre kiderült,hogy csak nézegetni kelt fel és vissza is aludt 1/4 8-kor.Szóval most majd ha újra kel, akkor fürdi lesz és kiváncsi vagyok milyen lesz az éjszakánk igy?!JA, ha nem kel akkor keltem(a kegytelen anya!!!)

na ez itt a helyzet jelentem!
rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs
 
 


Haló, na ma megint sikerült szétmászkálnom magam. Na jó, csak a kórházban voltam, de szétmászkálásnak éreztem Kép
Írom mi volt, csak előbb reagálok.

Bagzer!
Tök jó, az én Anyám is a mi! dokinkra hajt Kép de sosem ér rá (mármint Anya)
Képzeld, ma alálkotam vele, és valahogy szóba jött a babanet, mondtam, midjárt szülsz (ja meg a szülőszobai tömegről volt szó) és mi mennénk egy szobába, jó kis helymegtakarítás Kép dokibácsinak is tetszett ám az ötlet Kép mondta, hogy este akár mehetünk, mert úgyis ügyel, megígértem neki, hogy összekapjuk magunkat, hátha...Kép

Kikocs!
Gondoltam én is, hogy csörgök neked, de haza kellett jönnöm, a szerda az kissé megkuszálódott, de még van remény! Ma nem hiszem, hogy csetelek, de holnap mindenképp megdumcsizzuk Kép

Bendegúz!
Szerintem is tegyél rá ki mit mond, a más szenvedése a tiedet cseppet sem kisebbíti, mindenkinek a saját fájásával kell küzdenie, és ezeket nem lehet összeméricskélni, úgyhogy "EDÁzz" nyugodtan, attól még hős vagy!

Esztyx!
Azanyja!!! Tényleg hiperhős vagy, most te adtál reményt, hogy mégis lehet majd bébi mellett sulizni, mert ezen azért parázgatok a biztonság kedvéért, csak nem írom Kép

Savitri, Katy!
Köszi a pocakrázkódós nyugikat Kép Kép Kép

Na és most a nagy hírek:
Uh-n néztek flow metriát, az még kielégítő, pöttöm panna is nőtt szépen, (bár az uh-s néni szerint pici de normális mértékben) (a doki szerint meg pont jó) a feje olyan lent van, hogy alig lehetett hozzáférni, a méhlepényem, pedig elérte a III-as kategóriát, vagyis végstádiumos.
Ezek után kérdeztem, hogy van-e okom aggódni, erre azt mondták, majd a doki megmondja, és ne várjak csüt-ig, most keressem meg!
Na be is pánikoltam!
Doki jött, babát pont jó méretűnek titulálta, de a méhl. miatt be kell mennem hétfőn is uh-ra, flowmetria...
Aggodalmas arcom lehetett, mert mondta, ha megnyugtat, megvizsgál, én meg hálásan elfogadtam, mert picit tényleg aggódtam.
Ki is derült azonnal, hogy nyitva vagyok egy ujjnyira!!! Erre a szerdai ctg-re rádobtunk gyorsan egy péntekit is, majd a drága dokibácsi közölte, hogy ezennel mindenórásnak nyilvánít, és ha szülni támad kedvem vár szeretettel Kép Kép Kép
Szóval nem semmi, kicsit meglepődtem, de úgy feldobódtam tiszta fura érzés.
Úgy látszik Erika, a kis versenycsigám nem akar lemaradni a mezőnytől Kép

Nem is regényezek tovább, mert eléggé éhen halok, zabi után jövök még, pussz!
Aura+Erabera
36+4
aura
 
 


Sziasztok!

Egész hétvégén ordítás volt nálunk.....
A gyógyszertári görcsoldó fantasztikus, de sajnos csak 3x lehet adni, a köztes időben meg megy a gyilok...
Ma volt a védőnéni és azt mondta, hogy próbáljunk más taktikát. Ami az hogy, 3 óránként legyen cicin, még ha alszik is akkor is felkelteni és szopi elött fejjek le a cicimből és csak 15 percet legyen.
ÚGY NÉZ KI, HOGY JÓ!!!! Reggel 6-tól 1-ig ment az üvöltés. 1-kor volt itt a védőnéni. Azóta már megy az idomított etetésKép és teljessen olyan Benike mint ha kicserélték volna. Eszik, büfög, alszik. Mondjuk remélem nem szólom el magam, mert lehet, hogy csak a hétvégi non-stop ordítást meg ügye a mai is rátett, azt pihizi.
De képzeljétek mennyit tud zabálni. Volt olyan szopi, hogy 20 perc alatt 160g-ot behúzott. Ezért bömböl.... Így meg hogy, nincs annyi a cicimbe, hogy túl mohó legyen, így 120-at eszik.

Noémi! Nem próbálod ki te is, hátha Levikénél is beválik a hasfájás? Én az infacolt dirrekt nem próbáltam ki, azon kivűl mindent, mert eddig jót nem hallottam róla. MOndjuk az is igaz, hogy a grip water-ről meg ódákat hallottam és látod nálunk még sem vált be. Esetleg próbáld meg a sab simplexet. vagy a görcsoldót. Habár nem tudom, hogy mennyire erős ez a hasfájás. Annyira durva mint nálunk.
Mondtam is Petimenk, hogy egy napon szültünk és csak mi babókáinknak fáj a pocijuk?Kép Furi?

Mondjuk a védőnéni mondta, hogy azt ne várjam, hogy teljessen megszünik a próbléma(majd 3 hónaposan) de, legalább van egy kis nyugalom. Szegény már annyira ki van borulva, hogy bevan dagadva a szeme a sok sírástólKép

Eszternek és Vicának nagyon-nagyon gratulálok a csajszi babákhoz!!!

Kikocska! Örülök, hogy tetszet az e-mail!!! És jó olvasni, hogy jól vagy.

Rékacs, kedves! Gyönyörű még mindig Hangácska! Annyit változott, mióta láttam. formálódik. És tök jó, hogy csak ilyen kevés korkülönbség van közöttük. És tök jó, hogy nem hasfájós!!!

Megyünk fürcsizni és kajcsizni. Drukkoljatok, hogy végre beváljon már végre szegénykémnek. Meg persze hazabeszélek is egy kicsit, mert én is aludnék már egy kicsitKép

Pusszancs mindenkinek

ANNYIRA VÁROM MÁR A BABA-MAMI TALIKAT!!!!

Márti & Beni(6hét+3)
hajdum
 
 


Sziasztok!
Katy, ezennel megállapítom, hogy veled se beszélek többet, amíg nem kezdek én is babázni :D (ezt ne vedd személyeskedésnek)

Esztyx, szerintem igenis szupernő vagy, mert hihetetlen, hogy ezt meg tudtad csinálni, nekem biztos nem ment volna!!! Szóval remélem nő az önbecsülésed. És holnap megyek akkor dél körül, ahogy megbeszéltük, majd hívlak előtte.

Hanitka, úgy veszem észre, mindenki kivár, és zavarba jött, hogy rossz dolog történt veled, de nem írtál részletekete, és hátha nem is akarsz róla beszélni, de nagyon sajnálom, hogy rossz neked. És remélem, hogy Hankában viszont nagy nagy örömed és boldogságod van.
Az evésmennyiségek miatt meg pont emiatt nem szabad mindenkinek mérlegelni folyton, hogy mennyit evett. Az a lényeg, hogy rendesen gyarapszik, meg kiegyensúlyozott. Próbáld meg, hogy egy héten csak egyszer méred meg. (Nekem ezt a kétgyerekes barátném, akitől a mérleget kölcsönkaptam, a lelkemre kötötte Kép)

Bendegúz, írjál többet a fiacskádról, ő itt a rangidős mostanság, mert Márti05 se nagyon ír... (jól rémlik, hogy övé volt az első topicbaba? Kép)

Egyébként most jöttem dokibácsitól, baba az egekben még mindig, bár szerintem nem kotort be annyira, mint múltkor... Méhszáj 3000-res Kép
Viszont dokibácsi mondta, hogy jövő héten legkésőbb szülni kellene, nehogy császározni kelljen, szóval kapjuk össze magunkat. Úgyhogy ezennel én is szülni akarok Kép Emiatt kell mennem uh-ra is csütörtökön, hogy megnézzék, mennyit nőtt a feje, kifér-e vajon, meg ilyenek. És ugye mondta, hogy ne lepődjek meg, ha császározni kell. Mondtam, hogy sebaj, majd még beszélünk róla, ha aktuális lesz. Úgyis az a lényeg, hogy kikerüljön valahogy Kép Szóval ezek voltak velem ma.
Mondjuk az jutott eszembe, hogy nem csoda, hogy jólérzi magát odabenn a Rékababa, merthogy naphosszat itt fekszem. Próbálok én akívabb lenni, de nem annyira megy, mert elég fájdalmasan reagál rá Kép Lehet, hogy szoktatom majd magam hozzá, szülésnél majd hasznát veszem az edzésnek Kép

Na, leeht, hogy még jövök majd, addig is pussz mindenkinek!!

kikocska
 
 


Sziasztok
CSak jelenteni szeretném, hogy élek és virulok(?). A hétvégén elkezdtük a beépített szekrény-projektet, ami miatt pl. nem volt net, mert a kábeleket is átvariálták a fiúk. (párom és apu). Viszont a sógorunk, aki hozná a szekrényt a változatosság kedvéért lázasan fekszik otthon, úgyogy még nincs szekrény.
KIkocska!
Tényleg, van már konyhátok??

Aura!
Amindenit! Előttem fogsz szülni? Ez nem igazság! ÉN még csak most csütörtökön megyek az első nst-re. Semmit nem érzek, hogy változott volna, ill. csak a hasam formáját. De ezt már írtam, csak nem tudom, hogy reagáltatok-e rá, mert nem volt időm visszaolvasni.

Mindenkinek sok szépet és jót kívánok, meg csupa örömöt. Ttika 37+2
ttika
 
 


Lányok!!
Épp mindenféle baromságot játszom a neten, mert nem merek lefeküdni aludni. (nem a sötétben meglapuló szörnyek miattKép) És persze mindenfélén agyalok. Próbáltam belegondolni, hogy fel vagyok-e készülve a szülésre. Mármint sokat gondolkoztam rajta, és persze tisztáztam magammal hogy kitudja mennyire fog fájni, és hogy előbb utóbb (inkább előbb, remélem) bekövetkezik. De fel lehet erre készülni szerintetek? Valami olyasmire, amit sosem tapasztaltunk még? Én arra jutottam, hogy nem. Vagy csak nekem nem megy?
Szerintem nagyon nem jó ez így, hogy ilyen soká marad, régebben semmi bajom nem volt, most meg mindenen agyalok. Nem parázom, csak agyalok. Túl sok gondolkodási időt kaptam Kép

Aura!
Nem semmi, hogy akár még te is beelőzhetsz!! Drukkolok ám neked! Csak mondd meg, miért drukkoljak: hogy jöjjön, vagy hogy maradjon?

Esztyx!
Ügyi vagy nagyon!! 14 vizsga még baba nélkül se semmi! És tök jó, hogy megnyugodtál. Szerintem ez tuti ki fog hatni Lilikdre is!

Rékacs!
Sok sikert a reformokhoz! A siker érdekében lépni kell! És szépségesek a kölkök!!

Babus, neked is grat! Édes ez a kép! Gyere sokszor, és mesélj a mindennapjaitokról!

Bendegúz, üdv újra köztünk!!! Jó, hogy írsz te is néha.

Kikocs!
Szóval lehet, hogy tényleg beérsz??
Amúgy beszéltük egyszer régen azt a billegés-táncolás dolgot, amit picurjaink produkálnak néha. Nekem ma többször is volt ilyen, és hatalmas felfedezést tettem: keményedek utána!!! Szóval én arra gondoltam, hogy talán nem is ő csinálja, hanem valami összehúzódozás-féle.(nyelvújító hajlamaim...)

Ja, és Kikocsnak meséltem már chaten, hogy ma a villamoson egy öreg néni át akarta adni a helyet, mert azt mondta, látszik rajtam hogy hamarosan szülök, és kérdezte, nem hordtam-e még túl. Hát a próféta beszéljen belőle!!

Amúgy beszéltem ma Bogyóka fejével!!
Mondtam neki, hogy meg vannak számlálva a napjai Kép És hogy mostmár a doktorbácsi is megmondta, hogy nem maradhat ott! (hátha a karhatalmi erőkkel lehet sakkban tartani)
És hogy ha nem jön magától, hát erőszakhoz fogunk folyamodni! Úgyhogy jobban jár, ha megadja magát!
Na erre jól megnyomkodta a köldökömet, mert tudja, hogy azt nagyon utálom. De hiába hepciáskodik!

Tényleg, Bagzer??? Hová lett? Azt tudom, hogy napközben sulit intézett, de csak hazaért már?!?!?! Csak nem???

Na megyek, mégis megpróbálok ledőlni, mert ez a 3 óra alvás azért igencsak kevés volt.
És holnap az utolsó ctg-mentes nap elé nézek! Ki kell használni, mert aztán kelhetek minden nap 8-kor Kép

Pusssszancs:
Orbis (még pont 39+6, de negyed órán belül 40!!!)
orbis
 
 


áááááááááááááááááááá....nem, nem...........
viszont reggel, teve utcai intézés végzésnél, pisilnem kellett, és valami átlátszó kis nyálka jött a papírra.....amiből még jött késöbb is, de csak csiganyál adag....de ez is valami.... egészen belelkesülve meséltem marcinak, neki is úgy felcsillantak a szemei! aranyos volt. aztán persze késöbb már nem volt, most megint kicsit. este fel is hívtam a szülésznőt hogy érdeklődjek, és aszonza ezután kb 2-3 nap, de lehet 24óra is, hááát, én az adagot látva kb 4-5 napot mondanék...de meglásssuk!!

Savitri! ez a csücsülős kép annnyira édes, hogy megeszem a kölködet!!!!! ez eddig a kedvencem!!!!! kérek nagyot ebből a képből!! ja, most kreálja marcim a plakátot a kedvesednek......remélem ez elég kódolt.......

Aura, gyerünk!!!! akkor ma estére produkáljunk valamit!! én benne lennék....de úccsem.... most már azt érzem hogy belenyugodtam hogy nem lesz semmi....kicsit letört is vagyok emiatt.....

ma anyám jól lefárasztott miután iskolai rohangálásomból hazaértem. ja, és beiratkozni nem sikerült, mert lekéstük, és csütörtökön kell majd. de legalább a teve utcát elintéztük, azt mindenképp akartam, a beirtak. ráér, meg azt marci is tudja majd helyettem.

no, most kedvtelen és lusta vagyok, és megint, önzőmód nem írok mást......sajnálom..... de télleg! olyan bunkónak érzem magam, de most nem akarom erőltetni hogy mindenkinek valami okosat kierőltessek magamból....bocsánat!!!!

bagz, a bunkeszKép

KépKép

KépKép
bagzerka
 
 


olyan jó olvasni titeket, olyan jókat írtok, de most fáradt vagyok reagálni. Hana végre bealudt a kendőben úgyhogy most megpróbálunk lefeküdni.
A kiságyat most elfelejtem.

KépKép
savitri
 
 


Sziasztok mindenkinek!

Jó régen írtam, azóta termeltetek rendesen ! Köszönöm szépen a sok dícséretet babaszoba ügyben. Kikocsnak továbbra is üzenem, hogy a babák az élénk színeket kedvelik, így mi is beszerzünk majd egy-két élénk darabot, meg persze a ruhákat is ennek megfelelően válogattuk. Semmi pasztel, csak úgy bele a közepébe. Úgyhogy ne aggódj, imádni fogja Réka a falvédődet!

Rékács, a babák tényleg nagyon hasonlítanak. Tök jó, hogy Hanga rögtön kapott játszótársat is, bár ezt gondolom leghamarabb olyan 2 éves kora körül fogja észrevenni és értékelni.

Orbis, Bagzer: nagyon drukkolok nektek. Ne hagyjátok magatokat semmin felhúzni! Orbis Te meg ne bizonytalankodj, bízz magadban és menni fog. Persze én is könnyen beszélek... Nekem az a trükköm, hogy megpróbálom elterelni a gondolataimat, mert egyébként énis csak úgy filóznék egész nap. A dolgozatírással így elég jól haladok. Ma be is fejeztem egyet...

Esztyx: tényleg istenkirály vagy!!! Te vagy a példaképem. Nyavalygok itt egy szakdoga miatt, meg halasztást kérek rá, fél évet, Te meg baba mellett lenyomsz 14 vizsgát... Nem semmi teljesítmény. Vedd úgy, hogy földig hajoltam előtted!!!

Bendegúz: na nehogy már a nyúl vigye a puskát, vagy mi...Igenis hős mami vagy Edával, meg Eda nélkül is és kész.. Az én anyósom is állandóan avval traktál, hogy nehogy merjek fájdalomcsillapítást kérni, mer mi lesz az unokájával, meg különben is.. Én meg szép csendben hallgatok és az első dolgom az lesz a szülőszobán, hogy kérek EDÁ-t. És nem lesz lelkiismeret furdalásom...

Babus: üdv újra köztünk! Írj sokat!

Babások: rémisztő olvasni ezt a sok hasfájós sztorit. Gondolom, ha majd mi is odakerülünk, akkor majd jól vissza kell olvasnunk a praktikáitokat, hogy képben legyünk. Addig meg tessék má kikísérletezni valami tutit, mert ez így még elég szarul hangzik.. Na nem piszkálni akarlak benneteket, csak be vagyok ettől parázva.. Mármint, hogy hogy fogom bírni majd, ha szenved a gyerek...

Na most egyenlőre ennyi. 11-re én is megyek ctg-re, meg uh-ra.

Puszi mindenkinek,

Zsuzsi
38+5
vzsuzsi
 
 


Ja, és azt akartam még megkérdezni, hogy aki már BABÁZIK, azok közül ki milyen légzésfigyelőt, meg babyphone-t, meg mérleget használ, ha használ és mi a tapasztalat ?

Mi még vásárlás előtt vagyunk, így nagy segítség lenne, ha írnátok róla. Mi Angelcare-ben és Tefal digitális mérlegben gondolkodunk, de mivel elég drága mulatság az ilyesmi, így jó lenne, ha megírnátok a tapasztalataitokat.

Előre is köszi,

zsuzsi
vzsuzsi
 
 


Szépjóreggelt mindenkinke (bár undorító módon itt a belvárosban ónos eső esett az éjjel, ami egyrészt tönkretette a havat, másrészt életveszélyessé a reggeli sétámat, ami így állássá silányodott Kép)

Orbis, tök furcsak amit írtál, mert én is ezen gondolkodtam ma reggel, ahogy álldogáltam a parkban Kép Mert ugye most az a program, hogy próbálom meggyőzni én is Rékát arról, hogy idekinn jobb neki, és több helye lesz, meg ilyenek. És eszembe jutott, hogy ugyan nem félek a szüléstől, meg ilyenek, de lehet-e azt mondani, hogy egy teljesen ismeretlen dolgotól nem félek Kép És pont emiatt vajon elég meggyőző lehetek-e, satöbbi, satöbbi Kép De én nem keményedtem a billegés után, sőt mostanában nem is éreztem nagyon... És az együttszülést meg majd meglátjuk Kép Az a baj, hogy nem is hiszek benne nagyon, hogy megszülethet előbb. Teljesen olyan érzésem van, hogy nem fog, indítva lesz, vagy kiszedik... Ez nem para, hanem így érzem.
Ja, és bocs, hogy nem mentem este csetre, de Gergőnek most jutott pont eszébe egy sürgős számítógépszerelnivaló, ami úgy 11-ig tartott, akkor meg már nem láttalak fenn, meg én is álmos voltam.

Bagzer, írjál nyugodtan csak a bajaidról. Én azt hiszem, hogy ez teljesen természetes most már, hogy az ember magával foglalkozik, meg ilyenek. És én szívesen olvasom ezeket is, és egyátalán nem sértődök meg. Kép Különben is, nekem is szookott ilyen lenni... Kép

Ttika, konyhánk nincs, ha ez vigasztal Kép tegnap is volt itt a srác, két órát ügyködtek Gergővel (ilyenkor én nem megyek oda ki) aztán mikor elment, kimentem felmérni, hogy mit haladtak, és szembesültem vele, hogy semmit... Még a tűzhelyet se kötötték vissza, úgyhogy ma sem főzök. De már nem igazán érdekel, ami tőlem telt, megtettem, én már csak a szülésre koncentrálok, főzni úgyse akar majd Réka sem, én sem Kép

Velem egyébként nem sokminden volt éjjel Kép természetesen szültem álmomban (elment a magzatvíz egy darab köldökzsinórral, ami elég meglepő volt, de mikor felhívtam a dokit, gondolom megnyugtatott, mert hallani nem hallottam, mit mondott, de nem lettem ideges Kép)
Meg úgy alapvetően ahhoz képest egész jól alszom mostanában, azt hiszem, megszoktam ezt a folyamatos fájdalmat ennyi idő alatt Kép

Na, asszem nekilátok a mára betervezett fürdőszoba takarításnak. De lehet, hogy még játszom előtte egy kicsit Kép Még jó, hogy kicsi a fürdőnk Kép
Szép napot mindenkinek!

Kikocska
38+5

kikocska
 
 


Ja, még azt akartam kérdezni, hogy iszonyúan elkezdett tegnap este fájni a mellem, mintha még jobban, mint az első két hónapban... Ez normális? Nem annyira emlékszem rá, hogy ilyent olvastam volna...
Valaki?

kikocska
 
 


Zsuzsi!
Mi légzésfigyelôt nem használunk és egyenlöre babyphont sem (akkora a lakásunk, hogy azt is hallom ha sóhajt, éjszaka pedig mellettünk alszik a bölcsöjében) viszont mérleget béreltünk a mini manóban, de visszaadtuk mert lejárt a bérlet (2 hónap) és már nem kellett. Szerintem nem érdemes elôre vásárolni mert drága és lehet hogy nem lesz rá szükség, ha jól emlékszem a bérlet kb. 2500 Ft/hó + 5000Ft kaukció.

Orbis!
Szerintem nem nagyon lehet felkészülni a szülési fájdalmakra legalábbis nekem nem sikerült, de ki tudja lehet hogy pont te leszel az a szerencsés aki könnyen szül én drukkolok neked és Kikocskának és Aurának és a többieknek is.

Kép
Kép
bendegúz30
 
 


Sziasztok!
Képzeljétek, ma éjjel SZUPERÜL ALUDTAM!!! Most vagy attól van, hogy megnyugtatott a doki, vagy a tegnapi 3 óra alvástól. Gondoltam is, hogy ezentúl akkor minden második nap 3 órát fogok aludni, hogy legalább csak kétnaponta legyenek pocsékak az éjszakák Kép

Kikocs, mondtam én, hogy mindig egyre gondolunk. Amúgy én is csak nagyon későn mentem a chat-re, és ott voltam, mikor beléptél, csak valamiért nem láttál... no mindegy. Amúgy rászoktattál ám a jójátékra!!! 3 napja piramist játszom, megfékezhetetetlenül, és már a saját idegeimre megyek vele Kép Mondjuk mostanában ilyeneket csinálok állandőan, hétvégén két napig társasoztunk Áronnal. Kép Ki tudja mikor tudunk legközelebb - alapon.

Zsuzsi:
Én nem parázom vagy ilyesmi, csak mindenen végig kell rágnom magamat, hogy megnyugodjak. Már nem is érzem jól magam, ha nincs valami kitalálandó, megoldandó, megfejtendő... asszem ilyen gondom most egy pár évig nem lesz mi?? Szóval csak mindig megosztom veletek az aktuális témát, amivel karbantarthatom rozsdásodó hormonagyam fogaskerekeit. Szerintem amúgy ezt azért fejlesztettem ki magamban, mert túl sokat voltam mostanában egyedül.

Bagzer!
Először is nem is csak magadról írtál. Másrészt szerintem mindenki arról írjon, amiről jólesik. Azért vagyunk, hogy hallgassuk a nyűgjeidet, és cserébe legyen más, aki a mienket hallgatja. Mindig vannak az aktuális "nyűgösek" és akik őket nyugtatgatják. És ki másnak lenne több oka nyűglődni, mint akinek maholnap (szó szerint) szülnie kéne, na meg akinek romokban hever a lakása, meg akinek hasfájós a babája, meg akinek rossz napja volt vagy rossz éjszakája... KépKépKép szóval SZERINTEM NYŰGLŐDJÜNK MIND!!!

Na ez lehet a mai jelszó, én most megyek és reggelizem!
(Orbis 40 Kép)
orbis
 
 


KIkocska!
Nem tudom, hogy normális-e a mellfájás, de nekem is fájt, de a végén annyi bajom volt (kiütések, iszonyú viszketés), hogy ugy döntöttem természetes hogy fájdogál a mellem is.
Mit szólsz tegnap óta milyen lelkesen írok?KépAz a baj, hogy hullámokban jön és néha annyira nincs kedvem írniKép
Megmondom öszintén én teljesen sokkot kaptam a szüléstöl annyira megdöbbentett ahogy fájt, de ha most lehetne akkor szülnék azonnal, lehetöleg egy kiscsajszit.

Kép
Kép
bendegúz30
 
 


Jó reggelt!

Hát Bagzerka, ez a tegnap este szülés ugrott Kép
Nem baj, az a fő, hogy már te tartsál ott, én még ráérek. És írd nyugodtan a helyzetjelenzéseket, én imádom őket, mindenféle egyéb reagálás nélül! Pussz!

Orbis!
Nekem fura, pont az ellenkezője van, eddig agyaltam a bírom-e a fájdalmakat stb dolgokon, de tegnap, mikor a doki kijelentette, hogy már szülhetek, hirtelen olyan nyugodt lettem. Megszállt valami békés érzés, lehet, hogy a tuudattól, hogy most már együtt leszünk nemsokára, nem tudom, de nagyon jó. (Aztán lehet, hogy holnapra már őrjöngeni fogok Kép)
Mindenesetre nem kell drukkolni semmiért, jó az is ha ma szülök, de az is, ha két hét múlva. Nem is érzem, hogy melyiket szeretném, olyan bármi jöhet, én boldog vagyok érzésem van.
Drukkolok én neked, NAGYON, de ezt úgyis tudod! Kép

Tegnap utaztam a HÉV-en, és rájöttem milyen áldásos, hogy nincs anyósom!
Az történt ugyanis, hogy hátra mertem ülni (ott fértem el kényelmesen) és mellém ült egy idősebb, hmm...hölgy. Egy idő után elkezdett beszélni hozzám, hogy jön a baba, látom nincs sok hátra, fiú/lány lesz? stb... aztán, előbb kérdezte, mejd közölte, hogy milyen veszélyes ott ülnöm, és középre kéne mennem, mert ott nem ráz annyira. Hiába magyaráztam, hogy ott nem férek el, meg ráz ez mindenhol, meg higgye el, jól vagyok, és ha ez veszélyes lenne részben érezném, részben nyilván nem ülnék itt. Ő meg csak lökte a magáét, közben kiderült, hogy a menye is most szül nemsokára, és azonnal eszembe jutott, milyen jó, hogy nem az én anyósom. Képzelem szegény nőnek mit ad elő, ha engem így lefárasztott. Kép

Na puszilok mindenkit!
Aura+Erka
36+5
aura
 
 


Most van egy kis időmKép Apuci épp reggelit készít, Kristófka pedig édesen szundítKép
De csak rövid leszek, mert már izeg-mozog, és jó lenne még mielőtt felébred kajálnom egyet

Az első éjszakánk csodálatos volt. Rájöttem a hibára, amiért egész este nyűglődött. Megzavarta a hazaút, folyton felébredt, így folyton evett. Evett mielőtt elindultunk haza, miután hazaértünk, miután átöltöztettük, szóval sokszor, viszont mindig keveset. Mert hiába vagyok én egy tejcsárda, az én tejcsimennyiségem is véges,így Kristófka fél-1 óránként evett, de mindig csak keveset. Így se ő nem lakott jól, se nekem nem volt jó. Aztán estére taktikát váltottam. Este 10-ig babusgatással csitítottuk, sikeresenKép,akkorra termelődött elég tejcsi, így szopizott végre 60gr-ot, ettől hajnali 2-ig aludt, akkor már 80(!) gr-ot szopizott, ettől egészen reggel 7-ig aludt, amikoris újból megevett 80gr-ot és azóta is alszik, ha minden igaz, kb. 11-ig
Szóval csúcsszuper éjszakánk volt, tényleg nagyon kipihiztem magamKép
Ez már inkább jellemző az én kis drágámra, mint a tegnap délutáni-esti hiszti, hiszen a kórházban is ilyen jó kisfiú volt, csak evett és aludt 3-4 órákat. Remélem ez így is maradKép

Babus+Kristófka

Kép
babus2005
 
 


Orbis, jó étvágyat!KépAz a 40 volyan fura nekem... Én valószínű soha nem fogok eljutni addig... Azt hisze, ez azért jobb, mert ettől nem nagyon lehet baja a babának, a koraszülés viszont néha nagyon rossz... No szóval, tudom, hogy ez nem túl vígasztaló, de mégis.

Kikocska, becsülöm a nyugalmad... És velem beszélsz, pedig babás vagyok!Igaz, chaten jobban, mint itt, de akkor is. Szerintem ma is meg foglak csörgetniKép

Levente 2.15-kor ébredt a pocakjára, 3.30-kor kajált... _Adom neki ezt az Espumisant, egyelőre nem rossz, csak szopi után kell beadni, és amikor üvölt a hasa miatt, enni se bír, úgyhogy nem tudok mit csinálni... Most adtam neki, de most is sír. Van kaja, mikor meg egyáltalán nem. Nem tudom.

Márti, nem olyan rossz a helyzet, mint nálatok, úgyhogy nem próbálkozunk erős szerekkel. Ezt a szopi ügyet megpróbálom. 100-t evett most, lemértem. Az szerintem jó neki.Egyébként a front miatt is azt vettem észre, hogy kisebb a tűrésküszöbük. Tegnap Levente extra nyűgös volt a sétát kivéve.Pedig nem szokott.

Aura,, nagyon izgi!!!De jó, hogy túl vagy már a 36. héten!Kép Szerintem örülni fogsz, ha kijönKép És nagyon drága, arányos baba lesz.Kép

Bagzer, én mindiog szívesen olvaslak, jól írsz. És Marci aranyosKép

Tegnap voltunk a KIKÁban, és mindenki megcsodálta Leventét.Kép Én meg büszke voltamKép

Lili, nem lehet, hogy Hana is túleszi magát? Merthogy sokat bukik. Ezt még akartam írni...

És szerintem ma szép idő van, sétálhatunk. Bár nem tudom, Lili, ez megint nem 12 órakor vanKép

Katy hol írta a dilemmáit, én nem láttam? Amire Lili reagált.

Puszi
Noémi
vghnoémi
 
 


Haló,
Van egy körkérdésem:
Orvosbácsinak, és gólyanéninek mikor illik a pénzt odaadni?
Szülés előtt-után, kórházból kijövet? Hm?

Köszi! Aura
aura
 
 


Aura!
Nekem azt mondták, a dokinak varratszedéskor, mert csak akkor vagy vele kettesben.
A szülésznőnek nem tudom.
orbis
 
 


Ja, és átírtam a telefonszámomat a Yahoo adatbázisában! Azt a régit nem szoktam használni már csak itthon. csak mindig elfelejtem mondani!

No pusziiiii!
Kép
orbis
 
 


Hát sziasztok,

Azt hiszem most én leszek az ügyeletes sírós. Nálam is kimutatták a streptococcus agalactiae-t... Teljesen magam alatt vagyok.

Azt mondta a doki, hogy nyugodjak meg, ez csak annyit jelent, hogy már 15 perces fájásoknál be kell menni a kórházba és akkor kapok antibiotikumos szurit, aztán azt 4 óra múlva meg kell ismételni, még szülés előtt, és utánna a baba is kap. Ha 4 órán belül megszülök az első szuri után, akkor viszont a babát elviszik 1-2 napra megfigyelésre, mert könnyen tüdőgyuszit kaphat... Hát ez engem egyáltalán nem nyugtat meg. Egyrészt simán van olyan , hogy 1 órán belül 15 percenként van 4 görcsöm, honnan fogom tudni, hogy most akkor már indulni kéne? Meghát annyira sajnálom kispicúrt, hogy rögtön szurival kezdi... Meg parázok, hogy minden rendben legyen....

Jaj, jaj, jaj !!! Most gyorsan be is vágtam egy Mexikói menüt a Mc-iben és utánna meg egy tábla csokit, de még mindig nem jobb.. Lehet, hogy én is belekezdek a sírásos programba? Pedig eddig ilyen nálam még nem volt...

Hát ez van. Bocsi, hogy most én se reagálok senki más nyűgjére, csak kiírtam magamból a bánatom...

Ja, de van egy jó hír is. Végre egyértelműen megmutatta Marcika a kukiját, így a doki bácsi át is húzta a papíron a lány bejegyzést és kijavította tuti fiúra !!!

Na puszi mindenkinek, megyek szomorkodni...

Zsuzsi
vzsuzsi
 
 


KatinkaKép
Hasonfekvé sem jön be fürcsinélKép Mondjuk Kincső alapból utál hason lenni, meg a balhét már akkor kezdi, mikor vetkőztetem. Majd csak megbarátkozik lassacskán a vízzel...
Citrom: van több érvem is ellene:
1. savas, ezért bántja a nyálkahártyát
2. a citrom, és a többi citrusféle is allergizálhat (ekcéma és társai), és ez független az efogyasztott mennyiségtől...
3. láttad már, hogy mi történik, ha összekeveredik a tej és a citromlé? Valami ilyesmit művel a baba pocakjában is.

Velünk minden rendben. Kincső növöget rendesen, bár pontos adatokat csak holnap fogok tudni, mert akkor visszük mérésre. Éjszakáink meglepően jók. Ált. 10 körül alszik el, kétszer ébred enni, de utána vissza is szokott aludni (kopp-kopp), és reggel 8 körül kel. Szóval abszolut anyabarát üzemmódban működik. Napközben (változó időben) van egy nagy alvása (3-5 óra), viszont az ébren töltött idő nagyrészét cicin tölti. A cumit utálja, ringatásra immunis, úgyhogy maradok énKép

Röviden ennyi (félkézzel ez is sok volt).

Pocakosoknak nagyon szorítok!Kép

Ja, ez most a kedvenc képem:

Kép

Pusssssz
Tüni
tüni
 
 


Sziasztok!

Előbb reagálok,aztán mesélek!ű

Zsuzsi! Ne szomorkodj! Tök jó,hogy kimutatták, így már megelőztétek a sorsot!Kép És a kisunokatesóm is kókuszosan szült.Kapott antibiotikumot és nem lett semmi baj.Ponta akkor lenne,baj,ha nem tudod.Tehát,tök jó,hogy tudod. És azt is tudni fogod mikor menj be. Én pl már kedd reggel mentem,mert végülis idő volt,csak a doki bácsi még hazaküldött(nekem ez így jó volt) te meg majd benn maradsz és kapsz szépen szurit és vajudsz szépen tovább! szóval fel a fejjel!!!Minden oke lesz!!Kép
A pénzt én úgy adtam, hogy dokibácsinak a varratszedéskor. meg az aszisztens néninek is,de ez extrém eset,mert valahogy neki is járt,úgy éreztemKép!
A kérdéseidre meg:
mi babysense légzésfiygelőt használunk. Ez a Madarász utcai. Kölcsön kaptuk a nővéremtől.Neki tök jól bevált. Én nagyon nyugodt vagyok, hogy van,mert ténylegh olyanok ezek a babák, hogy odahajolsz és nem hallod,hogy vesz-e levegőt,így meg villog és megnyugszom!KépÁllítólag ez a jó fajta a többi össze vissza beriaszt. Persze én nem hasonlítottam össze, csak hallottam. Szóval A NŐVÉREMÉK AZÉRT EZT VETTÉK.(jaj véletlen benyomtam a capsotKép)
-mérleget mi is a minimanóból bérlünk. Éngem szintén megnyugtat,hoyg tudom mennyit eszikKép
-bébiörző meg Philips,mert szintén ez van a nővéreméknek is és beváltKép
Aura!A szülésznőnek meg úgy,hogy mikor már csak pár nap volt hátra megkérdeztem, hoyg mikor lesz benn legközelebb és akkor mondtam neki,hogy el ne menjen annélkül, hogy elköszönnénk. És így lett. Zolit berendeltem és Ági pont rá is ért,szóval nem rohant haza és akkor bejött még a szobánkba és kicsit dumáltunk is(úgy egy órátKép) és aztán tök természetes volt minden. Ja,meg úgy csináltuk, hogy a boritékba raktunk egy fotót is Hangáról,meg névjegykártyát tőlünk és akkor így nem volt csak pénz szagaKépA doki bácsinak is ezek voltak benne. És a kép hátuljára meg írtam egy-két szépetKép!

Na,mesélek!
Reform: Este HAnga magától nyolckor kelt.Szépen fürcsi, kaja,majd fekvés. El ugyan nem aludt,csak 10.10-kor. De tök elégedett voltam magunkal. Aztán kettőko, majd hatkor kelt. Szlopált, aludt SZUPER!!Reggel ugyan felkelt már kilenckor, ami kicsit koránnak tűnt. de most a déli etetéssel elhúzatm az időt. Mégpedig úgy, hogy SÉTÁLTUNK!!!! Annyira jó volt fél 12-kor indultunk és csak egyre értünk haza. Angyon élveztem. Meg HAnga is! Aztán szlopált és most alszik. Kiváncsi vagyok a folytatásraKép!!!NA,persze nekem nagyon jó dolgom van,mert nem csak a nővérem lakik itt(aki sajna nem tudott jönni, mert Benő beteg),hanem a barátnőm is. Elmentünk hozz. Épp indult sétákni,így tök jó volt együtt mentünkKép. Hanga meg a melegben szopizta a cumiját ezerrel. Csukva van a szem,de nem igazán alszk, csak relaxál,azt hiszem!!Nem is bánmom,ha nem alszik,mert aludni este kellKép
Ja a reggeli szopi után meg kitakarítottam. JUHÉJJ!! Már annyi pocica költözött be, hogy majd megőrültem!!!

Na, ilyen jó ez a kis napsütés!!!!KépKépKépKép

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs
 
 


Kicsit összekeveredtek a soraim. Szóval Aurának akartam írni a pénzrőlKép

Bagz! te meg nyugodtan csak nyinyogj! teljesen jól csinálod!!!!Kép

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?