Csaju, én úgy csináltam, hogy először azokat a szopikat hagytam el, amikor nem aludt utána.
Pl reggeli utáni szopizás.
10 hónapos koráig kétszer aludt napközben, tehát ezek előtt az alvások előtt és a hosszú éjszakai alvás előtt, valamint hajnalban előreggeliként szopizott, összesen négyszer. Ezt követően már csak egyszer aludt, ebéd után, tehát csak hajnalban, délben és este szopizott, = háromszor. Majd a déli szopizás maradt el, mert már olyan nagy mennyiséget evett ebédre, hogy nem láttam jónak még megszoptatni is, illetve ő sem kérte, annyira tele volt a pocija. És az esti/hajnali szopizás pedig egyszerre maradt el, magától.
Ma vigyáztam a szomszéd kislányra, öt hónappal kisebb Viktornál. Olyan más egy kislány, sokkal bájosabb, és ragaszkodóbb. Az én Skorpió gyerekem után furcsa volt, hogy hozzám bújik és nem akar elengedni, egész délelőtt ragaszkodva ölelgetett. Viktor ezen nem problémázott, csak azon, hogy nem tud beszélni, és próbálta "tanítani". Hát annyira cukik voltak! Legalább gyakoroltam a kétgyerekes életformára.
Ma elkészült a cukoreredményem, és szerencsére inzulin egyáltalán nem kell :-), sőt a diétát is "enyhítették" 150-ről 200 grammra :-)
Ági, lehet, hogy láttalak tegnap az uh-nál várakozni? Nem voltál előtte vérvételen az első emeleten? Mindig nézegetem az anyukákat, hogy ki lehetsz :-) Egyébként nem érdemes hasonlítgatni a babaméreteket, mert gondolj bele, hogy egy "kész" baba is mennyire más, van 2,8 kilós és 4,8 kilós csecsemő is :-) Az Áron név gyönyörű, nekem is nagyon tetszik, csak a férjemnek olyan a vezetékneve, hogy nem lehet, hozzá Á-betűs nevet választani
Házitejet szerintem csak úgy szabad adni, ha ellenőrzött a minősége, mert igaz, hogy tápanyagokban gazdag, de ki tudja, hogy mi van még benne :-) Én úgy gondolom, hogy nagyon nehéz megkímélni a gyerekünket a mai világban a környezeti ártalmaktól, én is igyekszem törekedni rá, de sajnos nem megoldható, hogy Riskát beállítsuk a garázsba:-)
Csaju, a savanyított tejtermékekkel (joghurt, kefír, sajt, túró) nem kell addig várni, amíg a tejjel, mert azokban nincs laktóz (tejcukor), és kevesebb a tejzsír, az allergizáló anyagok pedig állítólag ezekhez kapcsolódnak. A tej, tejszín és tejföl egyéves korig semmiképp nem ajánlott. A biotej, amit Tescoban/Auchanban stb lehet kapni, nekünk nagyon bevált.
Akkor jövő hétfőn vagy kedden találkozzunk? Sus, a keddet vetettük fel, ugye?
Nekünk azonban a hétfő jobb lenne egy kicsit. De ha mindenkinek a kedd jó, akkor mi is megpróbáljuk.
Együttérzésem a doki-mizéria miatt, Ági a csömöri dokinőt majd semmiképp se válasszátok!!!! Mi is most keresünk új gyerek-háziorvost, mert igaz, hogy a kórházi dokibácsi nagyon bevált, de neki nem lehet kártyát leadni.
Na megyek megírni a kontrolling pót házidolgozatomat :-((( Úgy érzem, közém és a gyermekeim közé áll :-)
Dóri