Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Timka!

Örömmel olvastam, hogy a dokid a Gimes Gábor, azt nagyon sajnálom, hogy pont most utazik el.
Milyen orvosnak találod?
Milyen vizsgálatokat végzett a terhesgondozás alatt?
Hányszor volt ultrahang, flow?
Előre is köszi a válaszodat.
Kola
kola
 
 


Vojőr, köszönöm az infot, remélem Timka is hasonlóan nyilatkozik róla.
Kola
kola
 
 


Kola
Megadnád a privát e-mail címed, nem akarom itt a fórumban.
Nagyon jó véleményem van G.G.-ról, de a részleteket inkább priviben!

Timka
timka
 
 

 
 

Timka!
email címem: animus@citromail.hu
Várom a levelet!
Kola
kola
 
 


Sziasztok !

Csatlakozom hozzátok, mint jövőbeli pocakos. Rengeteget írtok, igyekszem visszaolvasni, de még messze vagyok, így lehet, hogy olyat kérdezek, ami már volt, elnézést.

Első babám - szintén Flóra - 2003. október 2-án született, és úgy néz ki, kistesója lesz. Tegnap teszteltem, és +, ami kb. 2-2,5 hetes lehet, szóval még van hátra bőven.
Flórát a Margitban szültem, most váltottam, Ács doktor az orvosom. Szóval a II-en új vagyok.

Lenne néhány kérdésem: mi az a Misszió ? A klinikán sokat kell várni az UH-ra ? A saját doki csinálja ? Szülésznőt tudtok ajánlani ? (Margitról mit lehet/kell tudni ?) Hogyan van a babaelhelyezés, lehet napközben veled, és éjjel, akár bent is ? A fürdetést ők csinálják, vagy nézheted ? Ki a NAGY DOKTOR ?

(A terheléses cukron van egy éhgyomori vérvétel, aztán kéne egy óra múlva, ez a terheseknél kimarad, majd újabb egy óra múlva. Az első után maxon van a cukor, és a 2. óra után vissza kéne esnie közel az eredetire. Ezt a kettő hasonlítják nálunk. A Margitban javasolták, hogy vigyünk egy citromot a vizsgálatra, mert úgy ihatóbb a lötty. Így kapsz egy nagyon cukros, tömény limonádét.)
Szerintetek van esély bilire szoktatni egy 18-20 hónapos gyerkőcöt ? (FLórának már másodszor van vesemedence gyulladása ekoli baci miatt, ezért szeretném elkezdeni tavasszal, de azt hallottam, elvileg a beszéd feltétele, mert akkor éri el a megfelelő érettséget.

Jó hosszú lettem így elsőre, most majd inkábbolvasgatok egy darabig.)

Sziasztok, Toncsi
tonyo
Budapest XII. kerület
 
 


Sziasztok!

Ma volt az első munkanapom a baleset óta. Hát, ami gyenge poén egy gipszelt lábról elsüthető, azt ma mind volt szerencsém végighallgatni KépKép

Shine, ez az Ádám! Már lépeget is? Tökjó!! Ne aggódj, Balázs 7,5 hónaposan felállt, de csak 9,5 hónaposan tudott felülni. 10 hónaposan viszont már járt KépKép

Annamari
muter
 
 


Sziasztok!

olvasok én mindent csak nem tudok reagálni, mert itt van hat óra és nem tudok aludni még nem aludtam ma este. Már reggel van. Este elkezdek tanulni és annyira bepörög az agyam, hogy kettő után már semmi.

Muti vigyázz Magadra !!
Shine: andi 6,5 hónaposan állt de magától csak egy éves kora után ment.

Pelus téma: most, hogy az Andi beteg volt szinte másfél hétig. Nem volt semmi komoly, csak folyamatosan hőemelkedése volt. Főleg este és éjszaka, de semmi nem jött ki rajta, most a pelus el van felejtve. Most ott tartunk, hogy már megmutatja, hol a kaka ha van, meg mostmár fürdés előtt teljesen egyedül levesz alulról mindent. Lassan talán majd vetközni is tudna bilizéskor, de még hagyom.
Ez nem is olyan vészes, a beszéde lassan jobban kezd aggasztani, nem akar szinte semmit. Nem mondom, hogy semmit kb.8 szavas szókincse van és az elég...neki igen, de nekem nem. Mindent megmutat, ha kérdezünk, már számítógépezik egyedül nemoria, stb játékokkal a neten a teletubbiessel, meg tweeniekkel de beszélni nem akar. Nyomtat is már magának rajzolni valókat. Szépen színez kinyomtatja aztán rohan színezni. Na nem tanítja neki senki - én főleg nem- egyszerűen ellesi tőlünk. Bár hála Istennek azért nem sokat tölt a gép előtt.
Attól félek, hogy ezek a tweeniék, meg teletubbiesék angolul énekelnek és a copy szó már nagyon megy..szóval nem jó ez így, de tiltani meg nem tudom, mert hát mi nap mint nap használjuk a gépet és ideteszi magát aztán megfogja az egeret és kész...onnan ővé a terep.
Nem tudom mi a helyes. Beszélgetünk rengeteget, rajzolunk, együtt nézzük a meséket megbeszéljük mi van benne, együtt hallgatunk zenéket énekelünk táncolunk, de beszéd az sehol.
Szóval nem tudom, egyéb részekben korához képest nagyon is fejlett, még a mozgása is a játszóházba pl .lurdy már egyedül lecsúszik a nagy felfújhatós ugrálós valamin, hason és fejjel lefele...... félelem érzet sehol, mozgása normális, hallása rendben csak lusta beszélni.
Furulyázik, tehát fújni is tud, puszit is tud adni tehát van csücsöri meg ki tudja még mit néznek csak beszéd nincs.
esz, isz, - enni, inni azért az alap szavak megvannak- a legfontosabbak ugyeKépKép, meg a ek ez shrek, meg apa, anya meg ez- hogy megtudja minek mi is an eve....aztán még apróbb szavak tás ez a táskás műsor pénteken. Ami neki nagyon fontos aztán semmi.

Valahol itt tartunk, pelus az sehol. Látszik, hogy nem vagyok álmos most elhallgatok.

Indigo: nagyon édi a Kislányod és a torta isKépKép

Picus
picus
 
 


Sziasztok!

Én is vagyok ám Kép. Bár senki sem hiányolt Kép.

Tonyó!
Köszöntünk köreinkben!
A Misszió, az egy veresegyházi magánkórház (orvosi rendelő), ahol TB ellátás is folyik).
Igazából megvan az esélyed a bilire szoktatásra, de ez attól függ, mennyire hajlandó a lányka erre.
De az jutott az eszembe, hogy a fiam nem is bilizett, nem tetszett neki, hanem wc-re ült ülőkével. Neki az szimpatikusabb volt. Tehát ha nem megy a bili, próbáljátok a wc-t. Mert ugye mi is wc-re megyünk...

Picus!
Ne izgulj, ha nem beszél! Majd fog. Okos és értelmes, csak úgy veszem ki, egy kicsit lusti Kép, mármint beszélni. Kényelmesebb neki mutogatni. Hidd el, az oviban kénytelen lesz beszélni. Nem fognak neki senki ugrálni azért, hogy mutogasson, de minden másért igenKép.
(Mondja ezt egy dadusnéni).
Mennem kell dolgozni.

Mindenkinek puszi, Annamari, Te meg vigyázz a hóban és jobbulást!

mohácska
 
 


Sziasztok!

Picus:
Nem tudom pontosan mennyi idős a kislányod. Az enyém most múlt kettő és mi is csak az alapszavaknál tarunk. Én is nagyon szeretném már ha beszélne. Itt a játszótéren vele egyidős babák sőt sokkal fiatalabbak is már szövegelnek, mi me nagyokat hallgatunk.
Mindig azt gondoltam, hogy 1,5 éves korára már kommunikálni fogunk és tessék nem tartunk sehol. Ő is mindent megért és megértet, szerintem ezért nem nagyon igyekszik. Remélem azért minde a ketten hamarosan arról számolunk be, hogy a két kis csöppségnek be nem áll a szája. Szóval fel a fejjel, ne aggódjunk emiatt. Hiszen más területen a Te lányod is sokkal fejlettebb.

Annamari:
Nagyon örülök a hírnek, hogy már olyan jól vagy, hogy dolgozni mégy. Kép

Lányok:
Tegnap olyan kellemetlen élményben volt részem. A közös képviselő a házban csúnyán beszólt nekem a telefonba, mert merészeltem még egyszer felhívni Őt, hogy vajon jön-e már a kaputelefonszerelő, akit 3-ra igérte és akkor már 4 óra volt. Csak annyit kérdeztem, hogy szerinte van-e még esély, hogy megérkezik a szerelő, mert már 1 hónapja folyik ez az ügy. (először a szerelő elfelejtett jönni, utána a képviselő felejtett el szólni a szerelőnek, hogy jönnie kell) Szóval már nem hagytam a dolgokat magától folyni és hívogattam a képviselőt, nehogy elfelejtse. Hívogattam ez azt jelenti, hogy reggel hívtam, és délután. Na szóval arogánsan megszólal: Nézze hölgyem nem élek vele egy háztartásban. Kép
Olyan kellemettlen volt. Ha nem történt volna az előzőekben, hogy sorozatban elfelejtődik az ügyem nem hívtam volna fel. És ahelyett, hogy kedves választ kaptam volt, hogy valószínűleg menni fog, vagy ilyenek egy letolást kaptam, hogy hogy merészelem Őt zaklatni. Kép
Mondanom sem kell én olyan típus vagyok aki mindent a lelkére vesz. Úgyhogy ez az egy beszólása elrontotta a tegnapi napomat.

Egy kicsit túl hosszú lettem, de olyan jól esik kiírni magamból. Köszi

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Indigo: Andi novemberben volt 2 éves.
Hát én is azt hittem nagy dumás lesz aztán tessékKépKép
Nehogy a lelkedre vedd már tudod nagy az Isten állatkertje....

Picus
picus
 
 


Köszi Picus, aranyos vagy. Csak ne lennék ennyire lelkizős. Kép
Mondtam is a páromnak, hogy én biztosan nem így reagáltam volna, ha kell 50-szer is szépen türelmesen válaszolnák. Dehát ez én vagyok. Csak azt nem értem, ha valaki ilyen miért megy olyan helyre dolgozni, ahol emberekkel kell foglalkoznia.

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Timka!

Rosszul írtam bocsi, animus@citrommail.hu

Kola
kola
 
 


Sziasztok!

Én a 21. héten vgayok és a II. klinikán a Gimes dokinál fogok szülni. Tudtok valami infot róla, meg a korházról, én nem sokat.Pedig igyekszem érdeklődni, de nem valami közlékenyek. Például ugye velem lehet a mano egy szobában a szülés után?
Ismeritek a dokit?
szóval minden infonak nagyon örülnék!
emil: bveronic@freemail.hu

Kép
Kép
akinorev
 
 


SziasztokKép

AnnamariKép
Kedvesek a kollegáid, még nem firkálták össze a gipszedet?KépKép
Jah amugy félig meddig követtem példádat, csak nem autóval hála. Tegnap mentem volna le a gyerekkel a dokihoz mert lázas lett, de a kapuig nem értem ki, estem egy akkorát, hogy tuti kilenget a földrengésjelző. Végeredmény: jó pár öltéssel összevarták a térdem és javasolták hogy felpocolt lábbal pihenjek, ezen jót röhögtem, Dani mellett bármit lehet csinálni csak pihenni nemKép

IndigoKép
Csatlakoznék Picushoz: tényleg nagy az isten állatkertje és olyan alacsony a kerítés.
LEgalább ment a szerelő? vagy most se jött össze.

AkinorevKép
Igen veled lehet a manócskád szülés után, este viszik el csak fürdetni, de utána hozzák vissza.
Jó dokinál fogsz szülni, ne izgulj. A korház is jól felszerelt, szuperek a szülőszobák. További problémamentes pocakosodást. Jah jut eszembe szerintem ha van időd a szülésfelkészitő tanfolyamra érdemes eljárni, sok infoval leszel gazdagabb és sokkal felkészültebb leszel már a szülésnél.

PicusKép
Szerintem ne izgulj, be fog indulni Andika, oszt majd azon veszed észre magad, hogy azon rimánkodsz, mikor lesz csak 5 percig csöndKépKép
Barátnőm kisfia most lesz három éves és nem hajlandó beszélni, de még annyit se mint a lányod, szerintem a fiam többet beszél, mint ő. Kivizsgálták már és szervi probléma nincs, egyszerűen baromi lusta kölök. Javasolták neki, hogy csináljon ugy hogy nem érti mit szeretne a gyerek, és ezzel birja rá a beszédre szép fokozatosan. Hát nem jött be a dolog, mert mikor inni kért a gyerek és nem adott neki, fogta magát a kölök és kinyitotta a hütőt és kiszolgálta magátKépKép

MohácskaKép
nem is igaz hogy nem hiányoztál senkinek, nekem igen, bár tudom ez nem vigasztalKépKépKép
Kaptál már időpontot a hormonvizsgálatra?

Most menek mert fiatalúr felébredt és éhes a szentemKép

Ági

KépKép
KépKép
Ágiboszi
 
 


Sziasztok!

Ági!
Kapok, ha a drága zuram elmegy matyivizsgálatra és meglesz az eredmény is Kép.

Puszi - Kriszta

mohácska
 
 


Sziazstok!

Toncsi:
Hát az Uh a klinikán egy katasztrófa. Készülj fel, hogy kb. 2 órát kell várni. Persze ha a dokidnak van a magánrendelőjében UH akkor megúszod ezt a dolgot. Amennyiben nem akkor meg lehet kérni a dokidat, hogy Ő csinálja az UH és akkor megúszod a sorbanállást is. De nekem nem volt hozzá képem. Kép
Szülésznő ügyben én nem tudok segíteni, mert előre tudtuk, hogy császár lesz így nem fogadtam.
A babád ha akarod egész nap veled lehet, csak a fürdés időre viszik el. Amennyiben szeretnél pihenni beadhatod bármikor a picurt akár estére is. Rám például rámparancsoltak, hogy az egyik este adjam be, mert nem indult be a tejem, és azt hitték azért mert nagyon fáradt vagyok, ami igaz is volt. Szóval azért egy kicsit törődnek is veled. Kár, hogy nem jött össze a dolog. Egyébként a baba nélkül sem tudtam pihenni, mert folyton azon járt az eszem, hogy jól érzi-e magát. Szóval van lehetőség arra is, hogy nálad legyen, de ha pihenni akarsz be is adhatod.
A fürdetést Ők csinálják, hogy nézheted-e azt nem tudom, sosem kérdezték meg. Szerintem nem nagyon örülnének neki, mert ugyebár elégé drasztikusan csap alatt mosdatják a piciket. Szerintem jobb, hogy nem láttam.
Ennyi infót tudtam adni a kérdéseidre, ha van még kérdésed szívesen válaszolok, ha tudok. Kép

Ági:
Köszönöm neked is a bíztatást. Ma már nem érint rosszul a dolog, aludtam rá egyet. Mindig csak aznap vagyok rosszul ilyenek miatt. Egyébként megérkezett a szerelő és megcsinálta a munkát, úgyhogy az ügy végre lezárult. Kép

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Kola
Írtam mailt, de visszadobta a gép! nem értem, pedig a jó címedre írtam. NIncs más címed?

Timka
timka
 
 


Ágiboszi: na hát ez azKépKép, Andi is ilyen. Szoktam pl. olyat, hogy nem teszem meg amit kér. Akkor otthagy, vagy feltalálja magát. Ha meg nem adok inni kinyitja a hűtőt és megmutatja a flakonokat. Szóval nem könnyű ez a helyzet. Meg legtöbbszőr attól félek, ha nem figyelek rá, még képes és mutogatni sem mutogat majd...
A gyerek csak a szüleibe bízik legjobban, s akkor a gyerek bizalma, hogy Te megérted hol marad???

Olyat is csináltam már, hogyha mutat valamit a könyvbe mást mondok, de addig üvőlt amig a helyes választ nem hallja.

Pirus??? Képek a szülnapról???

Picus
picus
 
 


Toncsi,
a klinikai UH-ról már annyi rosszat írtak, de nekem pl. jók az eddigi tapasztalataim. Az orvosom (ua. mint Neked) mondta, hogy 13.00-14.00 óra között érdemes menni, mert reggel valóban tömeg van - én így ebéd után mentem és kb. 20 percet kellett várni.
Az előkészítő tanfolyan keddenként 14.30-tól 16.00-ig tart, utána pedig van kismamatorna is.
emma

Kép
emma8
 
 


Sziasztok !

Nagyon köszönöm a segítségeteket. A sérülteknek jobbulást, és a lehető legtöbb pihenést kívánok, a többieknek is minden jót és babácskákat !

Toncsi
tonyo
Budapest XII. kerület
 
 


Sziasztok!

Így jár az, aki ritkán jön: alig győztem visszaolvasni a sok hsz- t.

Pirus!
Hogy vagy? Én is várom a szülinapi képeket. Írj már légyszi Zsombiról is!Kép Olyan kíváncsi vagyok miket produkál mostanság.

Indigo!
Tetszett a szülinapos kép!Kép Micsoda tortája volt!

Fcs!
Hihetetlen, amit írtál. Szörnyű, hogy ilyen előfordulhat.Kép

Shine!
Köszi, hogy Ádámot is hagytad érvényesülni kicsit a gép előtt.Kép Kár lett volna, ha lemarad az üzenete.Kép

Syra!
Ha még aktuális: vigyél citromot a terheléses vércukor vizsgálathoz! Úgy már elviselhetőbb az íze a valóban nagyon cukros lötyinek!

Ági!
Gyógyulást neked!KépKépKép
Nem tudod megkérni a nagymamit, hogy segítsen be kicsit? Tényleg kellene pihenned!Kép

Kriszta!
Engem is érdekel, mi történik veled.Kép Csak te is olyan ritkán írsz....

Most pedig ismét magyarázom a bizonyítványom:
Olyan hihetetlenül fáradt vagyok mostanság, hogy szinte minden délben pihenek én is egy kicsit, este pedig már nincs erőm a gép elé ülni. Ez az oka az eltűnésemnek.
Már csak az émelygés okoz problémát, de az nagyon. Reggel szinte mindig jelentkezik, így aztán nem tudok enni. Aztán meg már az éhségtől szédelgek. Ha eszem az is baj, ha nem, az is.Kép Olyan, mint a 22- es csapdája. Déltől azonban bepótolom ezt a nagy éhezést. Estig szinte folyamatosan eszem. ( szerencsére leginkább gyümölcsöt fogyasztok ilyenkor - meg néha mást is Kép))
A POCAKLAKÓ, aki ma 10+ 2, növekszik valószínüleg. Amit én leginkább abból állapítok meg, hogy a nadrágokat már nem tudom begombolni - viszont így meg folyton attól félek, hogy lecsúszik a cipzár Kép. Kismama holmit még korai lenne hordanom, viszont így most bajban vagyok....
2 hét múlva megyek újra uh- ra, akkor már több infóm lesz RÓLA.
Addig persze töröm a fejem, hogy minden rendben lesz- e, ha abbahagyom az Utrogestant, ami szintén akkor válik esedékessé.

Bobó megtette a sokadik nagy lépését a szobatisztaság felé.Kép Néhány napja azzal ébresztett, hogy siessünk bilizni, mert nagyon kell pisilnie. Hittem is, meg nem is - de leginkább nem - és valóban úgy történt, ahogy mondta. És azóta ez már többször is előfordult.Kép Van hogy bilizni akar, van, hogy a WC- be intézi el a dolgait, de egyre többször szól. Pedig már azt hittem, ő lesz a kivétel, aki pelenkában megy még az iskolába is.Kép

puszi: Terika
terika
 
 


Szia Timka!
Próbáld meg ezen elküledeni z.krnacs@chello.hu
Köszi
kola
kola
 
 


Sziasztok!

Egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyen szerencsétlen vagyok.
Ma a lépcsőházunk előtt megtámadtak!!!!, és megpróbálták letépni a táskámat. Akkorát estem, hogy csak úgy csattant. Van egy fogadásom rá, hogy a csuklóm és a könyököm eltört. Teljesen ki vagyok készülve. Itt ülök és mindig újra rám jön a sírhatnék. Sajnos nem láttam az illetőt, csak hallottam, hogy jön mögöttem valaki. Még eszemben is volt, hogy hátrafordulok, valamiért az volt az érzésem, hogy ismerős és mikor meghúzta a táskámat, azt hittem, csak meg akar ijeszteni. Aztán szabályosan letépte, és egy pillanat alatt a földre lökött. Én meg csak sikítoztam, de nem jött senki... KépKép Amikor észrevettem, hogy még nálam van a táskám, attól féltem, hogy ott áll még és bántani fog, de mikor felnéztem, már csak azt láttam, hogy szalad el, egyenesen a mi kapunk fele. Még kiáltoztam egy párat, aztán feltápászkodtam és feljöttem.
Nagyon remélem, hogy csak a gipszes lábam miatt nézett ki magának és nem ez lesz az új törzshelye.

Annamari
muter
 
 


Annamari:
Hát ez hihetetlen. Hogy van képe valakinek egy sérült embert megtámadni. Annyira sajnálom a dolgot. Kép
Azért szerencse, hogy ennyi történt csak, lehetett volna rosszabb is, mint írtad esetleg bánt. Bár gondolom az elesés is kellemetlen volt. Borzasztó, hogy ebben a világban ilyen kiszolgáltatott az ember. Sosem érezheti magát biztonságban. Kép
Kívánom, hogy minél hamarabb enyhüljön a téged ért trauma. Szálljon Rád békesség és nyugalom.

Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


Te jó ég Annamari vigyázz magadra!!!Ű
Tedd a táskát a kabátod alá!! Akkor nem tudják megfoni hátulról. Bár hülyén néz ki az ember, de biztos ami biztos.
Azért remélem nem lesz komoly baj!!!
Ti most nem családi házban laktok??

Picus
picus
 
 


Annamari! Ez nagyon rémisztő történet! Annyira szemét emberek vannak! Nagyon vigyázz magadra!

Timka, ezek szerint Te voltál kedden a tanfolyamon. Jó volt?

Én sajna kb. egy hete fekszem, mert nagyon sűrűn keményedett a hasam, de most már hál' istennek jobb.

LÁnyok, szeretném megkérdezni a véleményeteket valamiről. A jövő héten a klinikai tanfolyamon - ahogy Timka is írta - egy filmet fognak vetíteni a szülésről premier plan. Állítólag az a célja a vetítésnek, hogy élőben lássuk, hogy pontosan mi fog történni "ott" velünk. Na most, az az én kérdésem, hogy érdemes-e látni azt, amit a saját szülésemkor úgysem fogok, viszont esetleg úgy megrémülök tőle én is meg az uram is, hogy e miatt fogok szorongani. Elméletben ugyís tudom mi lesz, nem biztos, hogy látni is szeretném...
Nektek mi erről a véleményetek?
pusz,
e

Kép
emma8
 
 


Sziasztok Kép

Én még kismami vagyok, de a II. Nőin fogok szülni júniusban.
Érdeklődöm, hogy tud-e valaki valami felkészítő tanfolyamról? Mi az és mikor kezdődik? Ingyenes?
Ha elkezdődött, akkor lehet-e csatlakozni?
Köszi: Woodi

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


Emma,
én láttam azt a filmet, nem egy nagy durranás, engem nem döbbentett meg, nem volt csúnya, de ha félsz tőle, inkább ne nézd meg.

Woodi,
Emma épp erről a tanfolyamról brszéltKép Kedd délutánonként van és ingyenes. Utána kismamatornával.

Annamari,
ez hihetetlen! Szegény, voltál orvosnál? Hogy vagy?
solya
 
 


Köszi Solya az infót, így könnyebb lesz rá visszakeresni, hogy tudom ki neve alatt nézzem. Kép

Azért, mert butaságot kérdeztem, néha benézhetek hozzátok ugye? Kép

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


Sziasztok!

Solya, ha nem nagyon csúnya, akkor szívesen bevállalom! Az uram is egy kifejezetten érdeklődő ember, csak azt nem akartam, hogy ijesztő legyen.

Woodi, nem kérdeztél butaságot, gyere bátran! Ha esetleg nem találod meg a tanfolyamról a hsz-emet, szólj és megírom neked részletesen, hogy zajlik!

Pusz,
e

Kép
emma8
 
 


WoodiKép
én már nem is vagyok kismama, állandóan lilákat beszélek, aztán mégsem rúgnak ki! ;o)

Emma,
a cél nem az elrettentés, hanem a teljesebb megismerés. Gondolom én.
solya
 
 


Sziasztok!

Megint jó sokat visszaolvastam, és persze már el is felejetettem, hogy kinek mit akartam írni.

Annamari,
szegény, nagyon rád jár a rúd! Kép A gipszet mikor veszik le?

Ágiboszi,
a te térded hogy van?

Terika,
továbbra is drukkolok (és kicsit irigykedek is Kép)

Toncsi,
én megkértem a nővéreket, hogy hadd nézzem meg a fürdetést, de azt mondták, hogy "inkább nem szeretném aztlátni" Kép Aztán persze bementem, de valóban nem segít sokat, mert a csap alatt fürdetik a babákat, így nem tanulatm meg, hogyan kell őket fürdetni (ezért nem is mertük eleinte Flórát itthon fürdetni, amíg is anyám -mikor meghallotta, hogy az unokája a legnagyobb kánikulában már hetek óta nem fürdött-, át nem jött és meg nem fürdette Kép)

Emma,
egyáltalán nem véres és nem durva az a film. Az én párom -aki eleinte azért nem akart bejönni a szülésre, mert fél, hogy rosszul lesz és milyen ciki lesz őt felmosni-, a film után modta, hogy hja, ha ez csak ennyi, akkor simán bejön. És nem is lett rosszul. Kép Szerintem nézzétek meg.

Shine,
Ádám nagyon ügyi! Ja, amúgy akartam neked írni, hogy én most kinéztem magunknak egy csomó du-i színházi előadást, hétvégén nagyon sok színházban van ilyen. Így ti is el tudnátok menni, nem?

Na, nem tudom, mit felejtettem el. Namindegy.
PP
pöttöm_panna
 
 


Sziasztok Lányok!

Ne haragudjatok, hogy nem jöttem, de az elmúlt hetén nagyon sok munkám volt, így örültem, ha nem látom a gépem. Ráadásul szakadozott a net-kapcsolatunk is, de rájöttünk a problémára így a végén egy csomó munkát be kellett pótolnom.Kép
Még végig sem tudtalak Benneteket olvasni rendesen.

A babafürdetést nekem megengedték, hogy megnézzem, főleg, amikor Zsombi fényben volt, mert akkor alig voltunk fizikai kontaktusban a szoptatásokat leszámítva. Én nem találtam semmi különöset a csapos fürdetésen, szerintem így gyorsabban végeznek azzal a sok picivel és gondolom a köldökseb miatt is csinálják, hogy ne ázzon fel.

A filmet én nem láttam, mert csak 2 előadáson voltam, de az jó volt, amikor egy kispapa elájult a tanfolyamon. Dr. M. éppen a terhességi véráramlásokról mesélt, szóval semmi extra nem volt. Mondtam is Picusnak, hogy mi lesz szegénnyel a szülésnélKép

Annamari, nagyon sajnálom a történteketKép Szegénykém, jó kis szériád van ebben a hónapbanKép Remélem jól vagy! Hogyan jutott be az a muksó a házatokba?

Terika, biztosan nem lesz semmi baj, ha abbahagyod a gyogyót, csak pozitívan!!!+++++++++++++++++++++ Gratula Bobónak is a szobatisztasághoz vezető lépésekhez.
Zsombi éppen a minap kakilt először a WC-beKép Minden este fürdés előtt már oda szokott pisilni, szóval mi icicpici lépésekkel haladunk a cél felé.

És íme két kép a szülinaposról:
Kép


Kép

A többit majd feltöltöm az albumunkba.

Puszi: Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Emma
Sajnálom, hogy még mindiog az ágyat nyomod. Remélem keddre kapsz egy kis kimenőt és el tudsz jönni filmet nézni.
Tornára már nem maradok, mert megyek hordozókendő tanfolyamra. Aztán már lehet hogy csak tornára fogok elmenni, ha lesz hozzá erőm és még egybe leszek.

Most hogy közeledik az idő, egyre több kérdésem lenne.
Mi papás szülést tervezünk és szeretném, ha a kicsi velem lehetne éjjel-nappal. Hallottam már olyan tanácsokat, hogy éjszakára jobb betolni a gyerekosztályra, de most úgy gondolom, hogy nem szeretném.
Valaki írta, hogy első éjszaka nem lehet velem a baba. Ez igaz? Azt mondták a tanfolyamon, hogy szülés után 1-1 1/2 órta után elviszik és ha minden rendben van vele és az anyukával akkor nincs akadálya az együttlétnek, csak meg kell várni amíg a gyerekorvos alaposan megvizsgálja. Hogy működik ez ha nappal szülök és ha éjszaka? gyerekorvos mindig van, akkor miért nem lehet velem az első éjszaka?
És ez a fürdetős dolog hogy működik? elviszik a babát vagy én is mehetek vele?
Tudom, hogy a kórház ad ruhát, de mi van ha annyira összepisili magát, hogy cserélni kell mindent. Mikor van ruha osztás vagy ez hogy szokott lenni. Én szívem szerint vinnék be magammal egy-két ruhát neki, úgyis velem lesz egész nap, így csak nem szedik le róla.
Na kb. ezek jutottak most az eszembe.
Lécci, világosítsatok fel majd!
Köszi:
Timka
timka
 
 


Sziasztok!

Annamari: jajj te szegeny, nincsenek jo napjaidKép szornyu egyebkent hogy ilyenek vannak, fel nem fogom mi jarhat egy ilyen ember fejeben. jobbulast neked!Kép

Pirus: Zsombi hogy megvaltozott miota nem lattamKép a vendegek nem ZUluek?Kép

Timka: en most reggel szultem, delutan elvittek Botit hogy megvizsgalja a gyerekorvos es siman kinn maradhatott ejszakara. Lackot anno keso delutan szultem, akkor nem hoztak ki ejszakara. lehet idoponttol is fugg, nem tudom.

Ruhat barmikor adnak, amikor osszepiszkolja a babaKép szerintem nem vigyel be sajatot, nehogy elkeveredjen a furdetesnel. Hmmm, errol eszembe jutott, hogy Boti a 3. napon osszekakilta magat, es mar nem tudtak ra rugit adnii, kapott egy halozsakotKép

orsoly
orsoly
 
 


Kedves Timka!

Sajnos nem sikerül megkapnom a leveledet, lehet, hogy vírusos a gépetek mert nem tudom megnyitni.
A dokinak nem leszek egyszerű eset, hormon gondok, műtétek stb. emitatt több odafigyelés szükséges.
Tulajdonképpen az ultrahangok és a flow számát ha leírnád az elég lenne.
Köszi
Kola
kola
 
 


Kedves EmmaKép Megtaláltam a(z egyik?) hozzászólásodat a tanfolyamról (keddenként van, utána meg kismama torna), de sok kérdésem lenne még. Itt megírjam, vagy emailben beszéljük meg? Profilomban ott a címem.
Előre is köszi a segítséget. Kép

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


Pirus: Hogy milyen nagyfiús a Zsombi!!!
Tavalyi szülnapra emlékezve óriásit változott!

Picus
picus
 
 


Lányok, köszönöm a filmmel kapcsolatos infókat - megyünk!!!
Szia Woodi, írtam neked mailt!

Kép
emma8
 
 


Kedves Emma!
Légyszi küldd meg nekem is az infokat a tanfolyammal kapcsolatban, mert én is szeretnék menni, de azt sem tudom, hogy hová kell és pontosan mikor. A torna is érdekelne, ha arról is tudsz valamit! Nagyon örülnék, ha írnál, holnap már mennék is! az e-mail címem: syra@citromail.hu Előre is köszi: Syra
kissyra
 
 


Emma, most látom, hogy az időpontot fent már leírtad, csak elkerülte a figyelmem, de azért, ha van még bármi ezzel kapcsolatos infód, szívesen veszem.. a filmmel kapcsolatban egyébként nekem is vannak kétségeim, de mostmár egyre kíváncsibb vagyokKép S.
kissyra
 
 


Szia Syra, átküldtem mailben az infókat!

Kép
emma8
 
 


Emma, köszi!
kissyra
 
 


Emma köszönöm a mailt Kép További kérdéseim vannak és most itt teszem fel, mert látom mást is érdekelnek. Kép

Lehet-e a tanfolyamba most bekapcsolódni és majd az újraindulásnál bepótolni az elejét?
Kell-e jelentkezni valakinél, vagy csak odamegyek és kész?

A kismamatornára mit kell vinni? (Ruha, cipő, stb.) Abba is bármikor be lehet kapcsolódni?

Mégegyszer nagyon köszönöm a mailt. Kép

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


Szia Woody,
bármikor bekapcsolódhatsz, és ha gondolod az eddigi témákat a köv. tanfolyam elején meghallgathatod. Nem kell jelentkezni, csak odamész és az óra elején aláírod a jelenléti ívet (ez csak adminisztrációs célból készül). A tornára kényelmes ruhát és egy törcsit vigyél, elvileg van polifoam, de pl. a múltkor kevés volt, így nekem jól jött, hogy volt nálam törülköző. Tornázni is bármikor lehet - egyébként ugyanott van, ahol a tanfolyam (a könyvtárban).
e

Kép
emma8
 
 


Köszi EmmaKép)) Lehet, hogy délután akkor találkozunk? Kép

Még csak annyit írj meg, hogy hol van ez a könyvtár? Melyik épületben, hányadik emelet? Nem mintha nem tudnám majd megkérdezni, de így is szűk lesz az idő és jobb, ha célirányosan már tudom hová kell menni. Kép

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 


Szia!
A II. Női főbejáratán menj be (Üllői 78/a), vágj át az aulán és az aula végén induló folyosón balra az első ajtó a könyvtár.
Biztos egyből meg fogod találni!
e

Kép
emma8
 
 


Sziasztok mindenkinek!
Timka, indigo, bocs a megkésett meséért, de néhány hét után csak most van módom gépközelben tartózkodni, de talán még érdekel benneteket:

..szóval, jan 3-ra voltam kiírva, dec. 30. lett belőle. A doktor bácsink ezt meg is jósolta, mert két hete 1 ujjnyira nyitva volt a méhszájam, ill. második baba gyorsan jön - mondta ő és igaza lett. Dec. 30-án reggel csak egy szimpla ellenőrzésre mentünk be a kórházba, akkor megvizsgált az orvos és azt mondta, hogy az egyujjnyi bizony már kétujjnyi. Ekkor elküldött egy órát sétálni, mjd telefonos helyzetjelentést kért: nem fájt, csak húzódott lefelé. Nosza, "sétáljon még egy órát!", irány ki az utcára.Hatás: semmi, csak keményedés, kis húzódás lefelé, hiszen rég nem sétáltam már ennyit.Vizsgálat: bő fél ujjnyit tágult megint, hozzák be a cókmókot - kért az orvos, modván, hogy felvétel következik. Én naív még mondtam is neki, hogy a férjem most már megkönnyebbülhet, hiszen már két hete azon izgult, hogy hogy fogunk időben beérni, ha beindul a szülés, mi lesz, ha hókáosz lesz, vagy dugóba kerülünk, stb. (agglomerációban lakunk), tehát, most nyugodtan haza mehet, én befekszem, majd szólunk, ha beindul a szülés, akkor majd bejön. Ekkor doki bácsi kerek szemekkel kért, hogy haza ne küldjem az embert, ma még szülni fogunk! Én csodálkoztam a legjobban, hiszen az előző szülésemmel hasonló indulást vártam, az pedig 10 perces fájásokkal indult. Ahhoz képest nem fájt, csak húzódott a hasam. Fél 12-kor jelenésünk volt a szülőszobán, orvosom ismertette a "haditervet": burokrepesztés, fél óra ctg, ha minden rendben tovább sétálhatunk, zuhanyozhatok, meg amit akarok, aztán várjuk a gyerkőcöt. Vizsgálat közben fájást várt - nekem nem fájt, csak feszült -, burkot repesztett, mikor letelt a ctg, szerencsére felkelhettem, sétáltam, zuhanyoztam. Az első igazi fájás fél 1-kor köszöntött rám, kaptam 1-2 méhnyaklazító szurit, mert a méhnyak felső íve nem akart eltűnni. Rendszeresen szívhangot néztek, tágulást ellenőriztek. Babócánk 15 óra 20 perckor született. Orvossal, szülésznővel maximálisan meg voltam elégedve, teljes biztonságban tudhattuk magunkat, bármi volt, a férjem csak kiszaladt a folyosóra, egyből kéznél volt valaki, de maguktól is rendszeresen jöttek nézni hogy érezzük magunkat. Szülőszoba, fürdőszoba szuper, gyermekágyon 5ágyas szobák, külön füriszobával, pelenkázóval. A gyermekágyas nővérkék aranyosak, a csecsemősökről ezt - néhány kivételtől eltekintve csak a fiatal nővérkékről lehet elmondani, na és Ica néniről, aki a szoptatásban segített annak , akinek kellett. 24 órás rooming-in-t választottam, mint mindenki a szobában, nagyon jól bevált. Júlia kicsit besárgult, úgyhogy egy nappal később jöhettünk haza.
Szobatársaim meg ámulva kérdezték, hogy ki az én orvosom, mert majdnem minden nap meglátogatott (egyébként szabin volt)
Úgyhogy teljesen pozitív élmény volt..Ja, és a "végeredmény":
Júlia 58 cm, 3700 g
Kérdezzetek, felelek!
Dama
dama
 
 


Dama: ki az orvosod?

Indigo

U.I.:Gratulálok a kislányodhoz, és a gyors szüléshez.

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo
 
 
 
 
 


EmmaKép Köszönöm a tanfolyami infót, ma már voltam is és jó volt. Kép

LányokKép Érdeklődnék Radványi doktornő felől.
Aki szintén nála van kérem írjon nekem róla pár sort, akár priviben is. Leginkább az érdekel, hogy a kórházban milyen szüléskor. (A rendelői magatartását ismerem és elismerem. ) Közlékeny? Előre elmond mindent? Megnyugtató? Hogy császároz?
Azt tudom, hogy mindenre válaszol, de én most fogok először szülni és igazából nem is tudom mikkel kellene tisztába lennem.

Woodi + Kép
KépKép
woodi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?