2014.09.23 11:36
2014.09.23 14:07
vkcs, akkor szurkolok, hogy novemberben ne legyen semmi gond és kezdhess, aztán reméljük szép kis karácsonyi ajándékotok lesz !
Ancsy, akkor indul a mandula, de jó, hogy Neked is szoríthatunk . Amúgy az ARO-n valóban nem preferálják az Aspirin P-t, de én úgy döntöttem szedem, terhesvitamint meg már elég régóta szedtem amúgy is, persze ez mindenkinek a saját döntése. Amúgy ezt a Elevit/nagy baba dolgot én is hallottam már, de még a régi Elevit idején keringett, azóta már átvariálták. Bár én nem azt szedek, a lombik előtt/alatt/meg az első 12 hétben Femibiont szedtem, aztán váltottam Ladeevitre.
Almanna, az ARO-n nem igazán hiszne az Aspirinben, úgyhogy én magamtól szedtem, nyilván nem tudhatom, hogy volt-e köze ahhoz, hogy sikerült, de én örülök, hogy szedtem. Amúgy nekem első lombikkal sikerült, most vagyok 21 hetes és úgy néz ki lánykánk lesz . Bár sajnos nem mondanám sima terhességnek, mert mindig van valami, de azért alapvetően jól vagyunk .
Magdipeti, jujj de szép lesz Bori szobája, annyira izgalmas ez a készülődés, össze kell még hozni mindenképpen egy találkozót, mielőtt megszületik és akkor majd mutathatnál képeket .
Paurorám, visszatérve Rád, nagyon izgulok érted, és nagyon szorítok, hogy minden rendben menjen, bárhogy is alakul. Itt mindenki szorít értetek, imádkozom, hogy ne legyen semmi gond! Amúgy már sikerült anyukámat meggyőznöm arról, hogy nem hagyhatom az utolsó pillanatra a vásárlást, meg babaszobaberendezést, hiszen ki tudja, hogy alakulnak a dolgok, meg ő is mondta, hogy hát igen, ő is kevesebbet bírt már nagyon hassal, ráadásul velem be kellett feküdnie a 7. hónapban, szóval nem lehet tudni mi lesz. Már most sem bírom a nagy túrákat: vasárnap voltunk Ikeában meg Tescoban és konkrétan kidőltem, mikor hazaértünk, pedig nem is voltunk sokáig... Amúgy a Ti szobátok is nagyon helyes lehet .
Voltam ma Bokor dokimnál, nagyon rendes volt, mondta hogy hát ez a leválás nem kicsi, úgyhogy nagyon oda kell figyelni rá, úgyhogy UH lesz minden hónapban. Ó mondom az bőven megvan, mert volt szeptember 2-án, múlt héten és jövő héten is mennem kell, azt mondta nem baj, nagyon örül neki, hogy ilyen komolyan veszik ezt a genetikán a kollégák, ő is komolyan veszi. Meghát a cisztámat is szemmel kell tartani, azt mondta ha nem nő, akkor nem műti meg terhesség alatt, mert amúgy meg lehetne, de nem akar még plusz rizikót egy műtéttel. A baba folyadékkal telt vékonybeleire azt mondta, hogy ez elég sokaknál szokott lenni, nem lesz belőle gond, ő már a 3. doki, aki ezt mondja, úgyhogy ezen nem is túráztatom magam. A rákszűrésem negatív lett, bár jelölve volt a döderlein bacillus, de azt mondta, azzal nincs teendő, nem veszélyes, el fog múlni. Nagyon várja már a szúrás eredményét, hát mondom azt én is. Jövő kedden megyek az eredmény miatt a SOTE-re, meg akkor megint lesz UH-s is. Illetve utána aznap 4-re megyek ott a Klinikán a dokimhoz is, mert ott tud kiállítani igazolást a háziorvosnak táppénzhez, úgyhogy akkor majd tudom neki mondani azt is, hogy mi lett az eredmény. Nem mondom, hogy nem izgulok, de nagyon reménykedem, hogy nem lesz semmi baj.
Cermiák megkérdeztem a szülésfelkészítőt, és azt mondta, hogy csütörtökönként van 16 órától ott a SOTE1 női klinika tanteremben, gondolom azt a portán meg tudják mondani merre van. Azt mondt a doki érdemes elmenni, hasznos, úgyhogy lehet, hogy én már az ehetire el is megyek, vagy legkésőbb jövő héten. Majd írok milyen volt . Amúgy Veled mi újság? Remélem jól vagy és minden rendben Veled, meg a fiacskátokkal.
2014.09.23 17:22
2014.09.23 18:46
2014.09.23 19:52
2014.09.23 20:23
2014.09.24 06:15
2014.09.24 08:08
2014.09.24 08:20
2014.09.24 08:45
2014.09.24 08:49
2014.09.24 09:05
2014.09.24 12:18
2014.09.24 12:30
2014.09.24 14:57
2014.09.24 15:14
2014.09.24 15:23
2014.09.24 15:25
2014.09.24 17:51
2014.09.24 19:42
2014.09.25 15:49
Sziasztok Lányok!
Leszezjobb,
örülök, hogy jobban vagytok, ügyesek vagytok Balázzsal együtt ! Visszamentél dolgozni? Vagy otthon vagy te is?
Maci,
sokat gondoltam, gondolok rátok, szorítottunk ezerrel, látom meg is lett az eredménye . Nagyszerű hírek! Most már csak pihegni kell és néhány nap után tesztelni és közölni velünk a jó híreket!
Sziszi,
nekem sem volt olcsó a hosszú protokoll. Mivel nekem a Gonapeptyl nagyon „kiütötte” a hormonháztartásom, nagyon nehezen voltam stimulálható, pedig előtte már két fostimontól is sok petesejt lett, de a lombik alatt vagy 60-at kaptam . Több mint 250 lett a vége (csak a gyógyszerek + injekciók ára).
Bucsok,
szerintem se aggódj a tűnetek miatt. Nekem is az összes terhességemnél más tüneteim voltak. Most az uccsónál pedig meg voltam győződve, hogy nem sikerült. Szóval a legjobb lenne, ha nem keresnéd a tűneteket, mert nincs biztos recept erre. Persze tudom, hogy nem ennyire egyszerű…:). Próbáld minden percben lefoglalni magad.
Vkcs,
Sajnálom, hogy így alakult . Otthon sem próbálkozhattok ilyenkor? A bromot azt gondolom továbbra is szedni kell. Szurkolok, hogy legalább novemberben kezdhess.
Janula,
ha úgy érzed, bizony lépni kell. Tudjátok már hová mentek? Van olyan intézmény ahol nincs várólista? Természetesen ugyanannyira szoríttok továbbra is! Kívánom, hogy az új hely mielőbb meghozza a várt reményeket és még egyszer sajnálom, hogy így alakult .
Bár én szerettem az ARO-ra járni, nekem is sokszor megingott a bizalmam bennük. Sokszor gondolkodtam a váltáson, de már nem volt erőm még egyszer mindent előlről kezdeni, ugyanis a sokadik doki volt így is már M. doki. Szerencsére jó vége lett és itt ficánkol a kisfiúnk a hasamban, amit még néha most is alig tudok elhinni . Szívemből kívánom, hogy mielőbb ezt olvashassuk a te írásaidban is!
Edina,
örülök, hogy kicsit megint köztünk vagy. Szorítok, hogy a vizsgálatok által mielőbb révbe jussatok ti is. Egyébként Czeizel nekünk is elmondta ugyanazt amit nektek és egyet is értettünk vele. Meg azt is, hogy meggyőződése, hogy kicsit több figyelemmel és lelkesedéssel pl. nekem sem kellett volna két petevezetékemet elveszíteni és több mint hét évik kínlódni és gyötrödni úgy lelki mint anyagi szempontból. Nagyon sokszor éreztem magam kísérleti nyúlnak… Szóval valóban sablonok alapján vagyunk kezelve .
Cicuci,
ma vagyok 18 hetes kereken , de nem érzem még a baba mozgását, pedig annyira várom már. Azt mondta a dokim, hogy kicsit nagyobb a szokásosnál a hasam, így valószínű, hogy később fogom érezni. Egyébként is azt mondják, hogy első terhességnél a 20 körül érzik először a kismamák. Szóval te szerencsés vagy, hogy ilyen hamar érezted mozgolódó kis Natit . Mindenképp megírom amint jelt ad magáról.
Hol voltál szülésfelkészítőn? Melyik kórházban is fogsz szülni?
Örülök nagyon, hogy jól vagytok!
Kittikata,
nekem volt laporoszcopiás, hiszteroszkópiás műtétem is. Nem is egy... De nem tudok róla, hogy vékonyították a méhnyálkát. Miért kell neked vékonyítani? Általában ilyenkor HSG-t is csinálnak, ha nem volt már korábban. De ez is megegyezés kérdése. Nekem azt mondta a doki, hogy "bekukkantanak" és legtöbbször műtét közben derül ki és döntik el mire van szükség, milyen beavatkozásokat csináljanak.
Pauróra drága,
örülök nagyon, hogy jelentkeztél. Nagyon sokat gondoltam rád, rátok is. Ma kezded a 38. hetet, nagyon közel már a csoda, hogy két kezedben foghasd Ani babát! Nagyon drukkolok nektek, reméljük megfordul! Ha meg nem, szerintem sem izgulj a császártól! Bár az epidurális érzéstelenítőtől én is félek (valószínű nálunk is császár lesz). A lényeg, hogy a kis babák jól legyenek, a többit majdcsak kibírjuk valahogy.
Ami meg a nem alvást illeti, nagyon nem jó dolog, dehát ezt is ki kell bírni. Én lassan hat hete nem alszom rendesen, és még most jön csak az igazán nagy pocó...
Alig várom már, hogy beszámolj Ani születéséről!
Almanna,
én a méhpempőt szedtem és a vitaminokat. Na meg az aszpirint, de én is csak saját felelőségre, mert M. doki azt mondta fölösleges.
Lexi, Magdi,
nagyon örülök, hogy minden rendben veletek! Csak így tovább, nagyon ügyesek vagytok !
Lexi, köszönöm, hogy megkérdezted. Biztosan el fogok menni. Ha most éppen ott lennél, írsz két sort, hogy milyen volt? Csak ha nem gond!
Dekatka,
nagyon cuki a pocód. Ahhoz képest, hogy 10 hetes a terhesség, jó nagy . A roszul létekhez meg fáradsághoz kitartást, reméljük tényleg elmúlik a 12. héttel. Nekem sajnos a 16. hét után lett kicsit jobb a helyzet.
Ami minket illet jól vagyiunk, leszámítva azt, hogy sikerült összeszedni valami nátha szerűséget, amitől elég rendesen szenvedek. Néha akkorákat tüsszentek, attól félek kipottyan babóca . Na jó, ez viccnek sem jó , de tényleg szenvedek.Tegnap óta nem is dolgozok. Persze nem sokat pihenek itthon sem, mert nem vagyok az az ágyban fekvős típus, pedig néha nem ártana nyugton maradni.
Jövő pénteken megyünk a 19. heti ultrahangra, nagyon várom már .
Ha valakit kihagytam volna, elnézést!
Új lányok, nektek is mennek a drukkok!
Puszi mindenkinek!
2014.09.25 17:11
2014.09.25 17:58
2014.09.25 18:44
2014.09.26 05:33
2014.09.26 08:17
2014.09.26 12:33
Ancsy,
Én május 11-én kezdtem szúrni a gonát, május 22-én a fostimont, június 4-én volt a leszívás és június 7-én a beültetés. Szóval nekem nem volt 40 nap, de mindenkinek másként reagál a szervezete a beavatkozásra.
Vkcs,
Sajnálom, hogy így alakult, hogy még otthoni hancúrozás sem lehet. Reméljük nem marad cisztád és már kezdhetsz is a következő ciklusban .
Én közben elkezdtem nagyon csúnyán köhögni, felhívtam a házidokim, hogy mit szedhetek. Mikor utána olvastam kiderült, hogy olyan gyógyszert ajánlott, amit terhesen nem lehet szedni.
Kamillás, bodzás, mentás, citromos mézes teát iszom, vitaminokat szedek továbbra is. Inhaláltam is, hagyma teát is ittam, de nem akar javulni a helyzet, nagyon félek, nehogy ártsak babónak a sok tüsszentéssel és köhögéssel. Már fáj a hasam annyit rázkódott. Volt már esetleg valaki hasonló helyzetben? Van valami javaslatotok mit tehetnék?
2014.09.26 13:02
2014.09.26 13:03
2014.09.26 14:59
2014.09.26 16:10
Ancsy,
A has szurkálás miatt ne aggódj, az nekem a stimuláció elejétől megvolt és mai napig tart. Amiatt se aggódj, ha pont akkor jönne meg mikor menned kell, de amiatt se, ha nem jön meg. Nekem pl. sokkal korábban jött meg, pedig addig elég pontos volt. Kicsit bekavarnak a hormon háztartásnak, azt mondta M. doki ilyen esetben nem kell a mensivel foglalkozni.
Köszönöm a tippeket! Bár imádom a fokhagymát meg a hagymát is, mióta terhes vagyok alig bírom megenni őket. De lehet egy próbálkozást megér:).
Amúgy 18. hHétben vagyok, első lombikom. Sok kudarc és sok év próbálkozás után az első lombik sikerült :).
Janula kedves,
De jó, hogy adtál egy kis életjelet magadról. Jól vagy? Keresgélsz már az új hely után?
Ami engem illet megkérdeztem a nőgyógyászom is, aki azt mondta, hogy ha nincs lázam, nincs ok aggodalomra. Amiatt ne aggódjak, hogy fáj a hasam, a köhögés és tüsszentés nem árthat a babának. Igyekszem elhinni neki, de tényleg nehéz olyankor, mikor az újabb köhögési rohamtól a könnyem is kicsordul, annyira fáj már a pocó. Lehet csak a hónapok óta pihentetett hasizmom állt be? .
Elbattyogtam a gyógyszertárig, ahol szintén azt mondták, hogy semmilyen gyógyszert ne szedjek, igyak kakukkfű teát. Nahát az internet azzal van tele, hogy terhesen csak kaukukkfű teát ne. Szóval arra jutottam, nehéz terhesen kúrálni magunk. Pl. fele a dokiknak azt írja csak paracetamol tartalmú gyógyszert ne terhesen, csak aszpirint, másik fele meg pont az ellenkezőjére esküszik. Így főztem egy nagy adag húslevest, az is szokott segíteni, hátha most is így lesz .
Fruska,
Köszi neked is a tippet, de tudomásom szerint gyömbért sem lehet terhesen, mert vérbőséget okoz. Egyébként még az ártatlan orvosi pemetefű cukorkát is tiltják, amit éjjelenként szoktam szopogatni, hogy kicsit aludni is tudjak.
Szóval tényleg nem egyszerű, de köszönöm a bíztatást.
És bizony jó helyen vagy itt! Nekünk azóta jött össze a lombik mióta csatlakoztam a fórumhoz . Lehet, hogy puszta véletlen, de lehet, hogy tényleg virtuálisan (is) babásodással fertőzzük itt egymást .
2014.09.26 16:29