Új privát üzeneted érkezett!

@paurora81:


Sziasztok!

Lánykámat ma vittem először suliba, eddig szenvedtünk a náthával! De elnéztem a többieket hamar itthon lesz megint!
Voltam endokrinológusnál, A cukrommal semmi gond, a TSH 4200  a PRL 345 ezek picit magasak. Mivel késett és ma jött meg így pénteken lemaradok a Professzori bemutatásról a nőgy. ambulancián. Lesz HSK, laporoscopia a cisztáim miatt és curetem mert 14 mm a méhnyálkám.
Ma voltam vérvételen megint a TSH miatt mert ingadozik.

Nagyon jó lenne, ha gyorsabban haladna minden. Nagyon kiidegel az örökös időpontkérés. Mindíg akkorra időzítem a mensit és nagyon unom!

Szóval én is kis léptekkel haladok!

Paurora: Nagyon drukkolok értetek, reméljük Ani megfordul! Az érzéstelenítőtől ne félj, nekem császárral jött világra Kitti és én kértem, hogy ne altassanak. Hallasz mindent de fájni nem fog. 
És ha felsír jó érzés fog eltölteni, nem fog érdekelni semmi! Persze ha simán jönn nagyobb az öröm én elhiszem, de ebbe nincs tapasztalatom és szerintem nem is lesz. Én inkább megint császáros szeretnék lenni.

Most lépek, mehetek csajosért a suliba eddig volt kimenőm!
Puszi Nektek és jó olvasni Titeket!
kittikata
Vecsés
 
 


vkcs, akkor szurkolok, hogy novemberben ne legyen semmi gond és kezdhess, aztán reméljük szép kis karácsonyi ajándékotok lesz :)!

Ancsy, akkor indul a mandula, de jó, hogy Neked is szoríthatunk :). Amúgy az ARO-n valóban nem preferálják az Aspirin P-t, de én úgy döntöttem szedem, terhesvitamint meg már elég régóta szedtem amúgy is, persze ez mindenkinek a saját döntése. Amúgy ezt a Elevit/nagy baba dolgot én is hallottam már, de még a régi Elevit idején keringett, azóta már átvariálták. Bár én nem azt szedek, a lombik előtt/alatt/meg az első 12 hétben Femibiont szedtem, aztán váltottam Ladeevitre.

Almanna, az ARO-n nem igazán hiszne az Aspirinben, úgyhogy én magamtól szedtem, nyilván nem tudhatom, hogy volt-e köze ahhoz, hogy sikerült, de én örülök, hogy szedtem. Amúgy nekem első lombikkal sikerült, most vagyok 21 hetes és úgy néz ki lánykánk lesz :). Bár sajnos nem mondanám sima terhességnek, mert mindig van valami, de azért alapvetően jól vagyunk :).

Magdipeti, jujj de szép lesz Bori szobája, annyira izgalmas ez a készülődés, össze kell még hozni mindenképpen egy találkozót, mielőtt megszületik és akkor majd mutathatnál képeket :).

Paurorám, visszatérve Rád, nagyon izgulok érted, és nagyon szorítok, hogy minden rendben menjen, bárhogy is alakul. Itt mindenki szorít értetek, imádkozom, hogy ne legyen semmi gond! Amúgy már sikerült anyukámat meggyőznöm arról, hogy nem hagyhatom az utolsó pillanatra a vásárlást, meg babaszobaberendezést, hiszen ki tudja, hogy alakulnak a dolgok, meg ő is mondta, hogy hát igen, ő is kevesebbet bírt már nagyon hassal, ráadásul velem be kellett feküdnie a 7. hónapban, szóval nem lehet tudni mi lesz. Már most sem bírom a nagy túrákat: vasárnap voltunk Ikeában meg Tescoban és konkrétan kidőltem, mikor hazaértünk, pedig nem is voltunk sokáig... Amúgy a Ti szobátok is nagyon helyes lehet :).

Voltam ma Bokor dokimnál, nagyon rendes volt, mondta hogy hát ez a leválás nem kicsi, úgyhogy nagyon oda kell figyelni rá, úgyhogy UH lesz minden hónapban. Ó mondom az bőven megvan, mert volt szeptember 2-án, múlt héten és jövő héten is mennem kell, azt mondta nem baj, nagyon örül neki, hogy ilyen komolyan veszik ezt a genetikán a kollégák, ő is komolyan veszi. Meghát a cisztámat is szemmel kell tartani, azt mondta ha nem nő, akkor nem műti meg terhesség alatt, mert amúgy meg lehetne, de nem akar még plusz rizikót egy műtéttel. A baba folyadékkal telt vékonybeleire azt mondta, hogy ez elég sokaknál szokott lenni, nem lesz belőle gond, ő már a 3. doki, aki ezt mondja, úgyhogy ezen nem is túráztatom magam. A rákszűrésem negatív lett, bár jelölve volt a döderlein bacillus, de azt mondta, azzal nincs teendő, nem veszélyes, el fog múlni. Nagyon várja már a szúrás eredményét, hát mondom azt én is. Jövő kedden megyek az eredmény miatt a SOTE-re, meg akkor megint lesz UH-s is. Illetve utána aznap 4-re megyek ott a Klinikán a dokimhoz is, mert ott tud kiállítani igazolást a háziorvosnak táppénzhez, úgyhogy akkor majd tudom neki mondani azt is, hogy mi lett az eredmény. Nem mondom, hogy nem izgulok, de nagyon reménykedem, hogy nem lesz semmi baj.

Cermiák megkérdeztem a szülésfelkészítőt, és azt mondta, hogy csütörtökönként van 16 órától ott a SOTE1 női klinika tanteremben, gondolom azt a portán meg tudják mondani merre van. Azt mondt a doki érdemes elmenni, hasznos, úgyhogy lehet, hogy én már az ehetire el is megyek, vagy legkésőbb jövő héten. Majd írok milyen volt :). Amúgy Veled mi újság? Remélem jól vagy és minden rendben Veled, meg a fiacskátokkal.

lexi01
Budapest
 
 


Dekatka82,

a Gonapeptyl injekcióból mennyit szúrtál naponta és hány injekció kellet belőle?
A Mikszáth téri gyógyszertárban megbontják a dobozt és a végén kevesebb darabot is adnak?
Neked mennyi Fostimon injekció kellet összesen?
sziszi73
 
 

 
 

Maci,
jól emlékszem a Klinikán azt mondtad, hogy a felírt injekciókat részletekben is ki lehet váltani és ráírják a receptre mikor mennyit váltottunk ki és bontanak meg dobozt?

Lányok!

Bocsánat ennyi kérdésért, de nem szeretném ha a sok injekció megmaradna, mert nem akarok több
sziszi73
 
 


@sziszi73: Szia, A Gonapeptyl-t a végéig kellett szúrni napi 1-et. Azt csak a leszívás előtt nem sokkal állítják le. Azt nem tudom, hogy megbontják e, de nálam van eladó Gona 3 db, ha úgy jön ki a vége ;-) A Fostimonból (most gyorsan megkerestem a papírt): pontossan 62 ampulla (de nálam extrém lassú volt a reakció). Abból is van 8 ampullám ha érdekel. Valamint Klion és Betadnie kúp is.
dekatka82
Vácrátót
 
 


@dekatka82

Köszönöm gyors válaszod, ha szükség lesz rá megkereslek!

Hogy vagy? Minden rendben van a kisbabákkal?
sziszi73
 
 


@sziszi73:


Szívesen! 

A picurkák jól vannak, anyukájuk néha rosszul, de nem vészes. A fáradékonyság nagyon elkapott, de reméljük a 12. hét után ennek is vége lesz. Pénteken töltöm a 10. hetet. :-)
egy "kis" pocakfotó:

dekatka82
Vácrátót
 
 


Sziasztok kismamik és leendő kismamik.

Paurora drága mennek a drukkok hogy a kicsi lány beforduljon és minden úgy történjen ahogy szeretnéd. Én mind a kettő fiamat természetes úton szültem és a világ legcsodálatosabb élménye volt mikor a kezembe adták őket. Minden rendben lesz és nemsokára te is a kezedben tarthatod a kicsilányt.Csak ez lebegjen most a szemed elött és az csak másodlagos legyen milyen módon hozod világra .  Ügyes leszel tudom.

Magdipeti Cicuci Cermiák Leszezjobb Lexi dekatka és a többi kismama jaaa Maci te is ide tartozol ám már nektek is kívánom hogy minden rendben mennyen és a lehető legboldogabb édesanyák legyetek .

Dekatka szép kis pocak ennyi idős várandóssággal. Lesz ez még nagyobb is ám.

Maci ügyes voltál a 7 kis manóval és drukkolok neked nagyon hogy kismackónak tavasz végére kistesó vagy kistesók szülessenek. Tapadós energia megy ezerrel.

Janula hová mentél mentetek a pároddal melyik klinika lett a kiválasztott? Ha gondolod írhatsz privibe is róla.
Mi még nem döntöttük el mit csinálunk maradunk vagy megyünk de az összes leletem lejárt kezdhetném előről az egészet. Szóval várakozó álláspont .

Mindenkinek nagyon drukkolok továbbra is  és maradok csendes olvasótók.

Sziasztok
edina71
Budapest
 
 


sziasztok,

Paurora, drukkolok nagyon hogy beforduljon a pindur!
kismamik vigyázzatok magatokra!!! :) irigykedem kicsit :)
Detka szép a poci :) muti majd a növekedést is! :)
Maci, 7?? aaaztaa, ez nagyon szép szám! :)

nagyon köszönöm a bíztatásokat! nagyon nagyon lassan telik ez a két hét!!! hogy lehet ezt kibírni?? főleg ha az ember nem érez semmi tünetet?? azt sem tudom melyik naptól számoljak??! a tüszőrepitől?? vagy a 36. órától ? :) mert hogy állítolag a choragon ennyi idő alatt hat, akkor viszont onnan a két hetet? ááá segítsééééééég! :)

tudom, ne keressek tünetet....de már nagyon türelmetlen vagyok!! és hogy zajlik ha nem történt semmi? azt mondta a prof hogy ha megjön menjek be...na de mikorra nem kaptam beutalót vérvételre! de mondta a prof hogy akkor ugyanúgy a 3.-5.napon menjek mindenképp..vagy ilyenkor nincs vérvétel? hozzá megyek és megy egyből a kövi stimu? hogy működik ez?
bucsok
 
 


Dekatka, de helyes a pocid, örülök, hogy jól vagy alapvetően :). Drukkolok, hogy a fáradság elmúljon, vagy legalább enyhüljön, én sajnos még most sem érzem a kirobbanó energiát, amiről sok helyen olvasni :D, de azért nem vagyok már annyira fáradt, mint anno, mondjuk nyilván ehhez az is hozzájárul, hogy nem kell nap mint nap dolgozni mennem és tudok pihenni.

Bucsok, tényleg ez a két hét várakozás a legrosszabb, és tényleg csak azt tudom mondani én is, hogy bármennyire is nehéz, próbáld elterelni a figyelmedet és ne keress tüneteket, mivel nem mindenkinél vannak, igazából nálam sem voltak: semmi rosszullét, semmi émelygés, semmi mellfeszülés, az utolsó napokban volt ez a "meg akar jönni" érzés, meg kicsit több pisilés, de ennyi. Nagyon szorítok Neked!!!

Sziszi a Mikszáth téri patikában megbontják a dobozt, és akkor nem kell egy egészet feleslegesen megvenni, ha pont úgy jön ki, hogy nem kéne annyi.
lexi01
Budapest
 
 


Sziasztok! Ti már sokkal tapasztaltabbak vagytok nálam. Holnap megyünk első konzira. Már minden eredményünk a dokinál van. Ha mindent rendben találnak akkor mi a bevett szokás? Kb mennyi idő, míg elkezdik a protokollt? Elviekben már csak HIV-re és a hepákra kell(ene) vért adni?
vigyorex
 
 


Sziszi!
Nem tudom, hogy megbontják e a szurikat, de ha a többiek azt mondják, akkor biztosan...:-) Napi egyszer kell szúrni a Gonából, általad megválasztott időpontban, 24 óránként, de legfeljebb a 2 óra csúszás fér bele, ahogyan olvastam a használati utasítását.. Amugy a neten pontosan el tudod olvasni a leírását, ugyanazt ami szurik dobozában. Amúgy írtam neked privit! Szép napot! ;-)
ancsy811207
Budapest
 
 


Vigyorex!
Ha minden leletetek megvan... ami igazolja, hogy nálatok miért indokolt a lombik... a HIV Hepa, és részedről az általános hormonvizsgálatok is megvannak amit 2 ciklus között csinálnak végig vérvételekkel a meghatározott napokon, akkor az altatóorvoshoz kapsz időpontot, aki felméri, hogy egyénileg mi a helyzet nálad... ő ír egy szakvéleményt, majd neked és a párodnak is beleegyező nyilatkozatot kell aláírni.. és ha minden rendben van, és az esetben ha hosszú protokoll szükséges, fogsz kapni egy időpontot a SOTÉN a ciklusod 19. vagy 20. napjára, amikoris csinálnak egy ultrhandot, és ha minden OK, akkor a 20. napon  el kell kezdened a Gonapeptyl injekció beadását. Nekem tegnap volt az első szurim..:-I :-) a prof. felírja a szükséges készítményeket, mindent ami a  protokollhoz kelleni fog... (összesen 7 db recept) Tegnapi kommentemben leírtam, hogy pontosan miket és mennyibe kerül.. Először elég csak a Gonát kiáltani, az a legdrágább, kb. 10 napig a többire ugysincs szükség.
ancsy811207
Budapest
 
 


Aranyos vagy, Ancsy! Köszönöm  a gyors válaszodat! :)

 

vigyorex
 
 


Lányok!
Olyan jó lenne, ha megszervezésre kerülne mégegy "össznépi" találka valahol.. a közeljövőben szívesen elmennék én is, és örülnék ha megismerhetnélek titeket...:-) Szerencsére engem már kiírtak táppénzre a protokoll megkezdédével... ugyhogy ráérek..

Üdv. mindenkinek!
ancsy811207
Budapest
 
 


Sziasztok Lányok!

Úgy látom eléggé pörögnek az események mindenkinél..

Maci,
Szuper, hogy ilyen jól alakultak a dolgaid, drukkolok, hogy megtapadjanak a picik!!!

Paurora,
Én is csatlakozom az előttem szólókhoz, nem lesz semmi gond!! Drukkolok hogy beforduljon a baba!!!

Bucsok,
Együtt tudok veled érezni, kínszenvedés ez a két hét. Nálunk is otthoni próbálkozás van, nekem most ez a harmadik, az elsőnél még figyeltem a jeleket, most már nem igazán, de az a legjobb taktika tényleg ha megpróbálod elterelni a figyelmed a dologról. Én a choragon utáni akciótól szoktam számolni a két hetet.
Murber dokihoz járok, nálunk úgy szokott lenni, ha megjön akkor a 3-5. nap között uh-ra kell mennem és ha minden ok, indul a következő stimu. Sztem a profnál is ugyanígy lehet. De reméljük nem lesz erre se nálad se nálam szükség!!

Nálam a hétre van betervezve az otthoni hancúr  Harmadszorra hátha sikerül... Egyébként Murber doki még 1-szer szeretne próbálkozni az otthoni-val, utána pedig tovább megyünk az inszeminációra! Valamiért abban jobban bízom.

Kismamák vigyázzatok nagyon magatokra, leendő kismakák Ti is és mielőbbi babásodást nekünk!!!

Szép napot mindenkinek!!
fruska81
 
 


Vigyorex! Ha esetleg megosztanád velem, hogy miért van szükség nálatok az IVF-re, lehet többet is tudok segíteni, mert ugye mindenki esete más és más, ennélfova egyénre szabott, hogy kinek milyen lelet beszerzésére van szükség a kezdéshez. Ha gonndolod írhatsz priviben is.. Nálunk elvileg én egészséges vagyok, a párom nemzőképességével van a probléma... De így is február óta járunk ilyen-olyan vizsgálatra, és csak mostanra sikerült a kezdés.
ancsy811207
Budapest
 
 


@ancsy811207:


Mi márciusban kezdtünk a Sotén. Akkor egy ciklusban levették az összes szükséges vért, ahogy kérték. Páromnál is adódott probléma. Megműtötték herevisszér tágulattal. Az első mintaadáson már jónak értelmezte az andrológus a mintát. A Sotén is leadta már a másodikat, úgyhogy azon is túl vagyunk. Bár nem biztos, hogy ez már náluk is jónak számít, mert intézményenként más és más az elfogadott. Elvileg a kezelőorvosunknál van már minden eredmény.
Engem is megműtöttek. Lezárt mindkét petevezetőm. Erről viszem a zárót.
Közben persze amilyen a szerencsém, benyeltem a hpv-t, ami szemölcsök formájában jelentkezik. Nem vigasztal, hogy az emberek 70%-a átesik rajta, csak legyűri az immunrendszere, mert most már közel a lombik és addig el kellene, hogy múljon, de csodálatos gazdatestnek tekint a vírus.
A Hiv-et és a hepákat hallottam, hogy még kérik, de semmi másról nincs infóm.

vigyorex
 
 


Szia Ancsa!

Köszönöm válaszod!

Késő este olvastam a privát üzenetedet, de már nem volt időm a hosszabb üzenet írására.

Ma dolgozom, munkahelyről nem nagyon tudok internetezni, estére írok majd privátba.

Szép napot Neked is!

Üdv:

Szilvi
sziszi73
 
 


Koszi Ancsy. Neked ez az elso lombikod?

Lanyok, visszaultetes utan az egy het pihi az ugye nem egy het fekvest jelent? Aki sikeresen tul van rajta, hogy tettetek? En szoltam a foninek hogy egy hetre lelepnek, gondolom ezt jol tettem :) Hulye kerdes: ugye szabad hasra fekudni? Es hust hussal kell enni? Jo lesz mar ha felkeszulok... :)
almanna
 
 


Halihó! 

Csak egy infó:
a Gonapepytl-t nem csak az elején kell szúrni, amíg leáll a saját rendszer, hanem utána is. A tüszőrepesztő beadása előtt emlékeim szerint 1 nappal állította le dr. M. a Gona-t.
Én is pislogtam, hogy mennyit írt fel, aztán felvilágosított 

A visszaültetés után nem feküdtem folyamatosan, de kíméltem magam, mint egy koraterhes. A kajánál a husit, túrót, sajtokat (+a fagyit ) részesítettem előnyben. De mi pl. kutyakiállításon is voltunk ezalatt a két hét alatt (persze nem én vezettem a kutyát), illetve rendszeresek voltak a napi 1-1,5 órás séták.
dekatka82
Vácrátót
 
 


Koszi Kata!
A szurik kozul mind hasba megy, kiveve a tuszorepeszto?
Segitsetek, meg kell nyugtatni az uramat :) A jo nagy hormon adagoktol a szokasosnal nyugosebbek voltatok? :D
almanna
 
 


Dekatka!
Köszi az infót, igazából lövésem nem volt arról meddig kell szúrni a Gonát... meg sem kérdeztem, ugyis sorban mondanak mindent. Nagyon helyes pocid van...  Gratulálok a sikerhez, biztosan hamarosan a közérzeted is jobb lesz, bár ilyenkor az természetes sokminden ami egyébként em szokott.. 

almaanna :

Igen ez az első lombikom, és még sosem voltam terhes... ugyhogy meglehetősen izgatott vagyok! 
 Bízom nagyon a sikerben! Biztosan elengednek a munkahelyedről, ha lombik programról van szó, szerintem minden háziorvos, és munkáltató empatikus, az meg a másik, hogy az MTK szerint kötelesek elengedni minden egyes vizsgálatra, a Sotén kiállított igazolások alapján. Ilyenkor te vagy a legfontosabb, semmi más, és jogod van önzőnek lenni... ;-) Én is kiírattam magam már a protokoll idejére is, amiről már előre szóltam a főnökömnek, aki nem a jóindulatáról híres.. és nem is kötözködött. Bár nekem a melóhelyem sem egyszerű, ugyhogy indokolt is volt.

vigyorex! 

Sajnállak a HPV miatt...:-I elég nagy pech.. remélem hamarosan túl leszel rajta, és akkor már semmi sem állíthatja meg a program kezdését. Melyik andrológusnál voltatok? Mi a Kopa Zsoltnál.. nem vitatom, hogy érti a dolgát, de nagy lehúzó... az biztos...(anyagilag), otthagytunk nála egy vagyont és még azért is legombolt utána 12 ezret, hogy a kezünkbe adta a leletet, merthogy az is konzultációnak minősül.   2010-ben ő műtötte a páromat (akkor még nem az én párom volt:))) heresérvvel, ekkor lett megálapítva, hogy azoospermiás, vagyis fizikailag megegyezik azzal, mitha el lenne kötve, viszont az okát csak most derítettük ki  genetikai vizsgálat útján. Majd erről írok bővebben ha érdekel.. 
Arra vonatkozólag nem igazán tudok neked infót adni, hogy esetedben milyen vizsgálatok szükségesek... mert nekem csak a kötelezőkön kelett átesni (hormonszurik, EKG, tüdőszűrő, HPV,Hepa, vércsoport szerológia, teljes labor, rákszűrés, HSG (aminél szt hittem megbolondulok, úgy fájt, altatóorvosi szakvélemény, élettársi nyilatkozat, és igazolás a KRIO-tól, hogy még nem kerültek felhasználásra a párom mintái, azt hiszem beleírtam mindent, és mivel szerencsére rendben találtak mindent másra nem volt szükség. Még soha semilyen nőgyógyászati beavatkozásom nem volt, kötelező rákszűrésen kívül... csak az IVF- el kapcsolatos vizsgálatok, és a baevatkozás még hátra van. uygh. nem csoda ha parázok, amúgy is elég penye vagyok
Na és mit mondtak ha meggyógyulsz teljesen kezdhetsz is?

 



ancsy811207
Budapest
 
 


Ha van valaki aki még nagyon az elején jár, van 3db ovulációs tesztem, jutányos áron odaadom! Írjon pirv.-ben.
ancsy811207
Budapest
 
 


@ancsy811207:


Mi magánban intéztük az andrológust, mert márciusban szeptemberre adtak volna időpontot ahová ők mondták (Kopa volt az egyik orvos). De a Sotén azt mondták, hogy az elsőt mindegy hol intézzük, a második mintaadás legyen a Sotén. Így mi nagyon olcsón megúsztuk.
Párodnál mit derítettek ki?
Hpv-t is néztek nálad? Valaki azt írta, hogy csak Hivet és hepákat néznek.
Csak mert a hpv kb 2 év mire nyomtalanul elmúlik a szervezetből. Nálam az okoz problémát, hogy szemölcseim lettek a vírustól, és akinek condylomái vannak, az nem szülhet hüvelyi úton. Ezeket kellene elmúlasztani,  de mindig visszajönnek. A Sotén nem jártam azóta  mióta kiderült, így ott nem tudják ezt a problémát. A bőrgyógyász és a nőgyógyász szerint meg kell várni míg elmúlnak.
Valamihez a Sotén vesznek kenetet lombik előtt? Csak, mert a hpv-t pl így tudnák megnézni. Ez azért érdekes, mert a szervezetemben a vírus jelen lesz a szemölcsök elmúlta után is. Harakirit követnék el, ha ez miatt nem kezdhetnénk.
vigyorex
 
 


Sziasztok Lányok!

Bocsi, de lombik kérdésben nem tudok segíteni nektek, de a többiek bíztos írnak majd

Mi voltunk a Pataki Dokinál, és megnézett uh-n..Borival minden rendben, bár konkrét méretet nem mondott, de megnézte a kis koponyáját, és eltünt teljesen a szisztaszerűség!!! J ó volt a szív is! Szerencsére be van fordulva, ás amit érzek a jobb oldalon, az valóban a popsija..és amit a gyomromnál, az a combaj..bár az egész gyerek kb 1 kg, de olyna gyomrost rúgott tegnap, hogy majdnem visszajött az ebédem.. Engem is megvizsgált , teljesen ok a méhszájam, zárt és a seb is gyógyult..persze nem ficereghetek, de legalább ez már jó hír! A szobával is haladnék( ha itthon is lennék), majd anyuval vagy Péterrel pucolok ablakot, mert pénteken jön a bútor is és meg jött már a szobadekor Hétfőn megyünk Uh-ra a Kleopátrába.

Kittikata: tudom, hogy ez az őssejtes megoldás még nem kiforrott, de nem merem megtenni, hogy ne vetessem le.  Próbáltam 100 felől átnézni az ajánlatokat, és remélem sohasem kell majd felhasználni! De köszi a figyelmeztetést, mert sokaknak nem tiszta! Remélem a kislányod azért most már jobban/ jól van!!

Lexi: rajtam nem múlik egy tali, amíg még mozgok Örülök, hogy te is megnyugtató hírekt hallottál Bokortól! Remélem 30.-án is jó hírekt kapsz!!

Puszii Mindenkinek!
magdipeti
 
 


De jó, hogy megint így beindult az élet, és van kiért izgulni :)!

Almanna, én nem feküdtem a beültetés után egy hétig, pihentem és nem erőltettem magam, de mászkáltam, mentem azért ide-oda, sétáltam, de semmi hajolgatás, vagy emelgetés.
Fontos a sok folyadék, meg persze fehérje (husi, tejtermékek), meg én még olvastam itt-ott praktikákat, hogy miket érdemes enni meg ilyenek, meg ilyen kis tippek, ezeket talán inkább csak a magam megnyugtatása miatt csináltam, nem tudom hogy volt-e közük ahhoz, hogy sikerült :).
Én talán kicsit érzékenyebb voltam a hormonoktól, meg sokat fájt a fejem, de nem voltam hisztis, vagy nagyon nyűgös, persze mindenki más, és máshogy hatnak rá ezek a dolgok, szóval nem lehet általánosítani.
Nekem rövid protokoll volt, de ott minden szurit hasba kellett adni, a tüszőrepesztőt kivéve.

Fruska, szurkolok Nektek, hátha összejön otthoni akcióval a baba, soha nem lehet tudni ;)!

Vigyorex sajnálom ezt a fránya HPV-t... tényleg nagy pech lenne, ha emiatt nem kezdhetnél, de ezt én sem tudom. Az ARO-n nekem nem rémlik, hogy vettek volna bármihez is kenetet, ott csak ugye mindig vérvétel és UH volt, a rákszűrés leletet már úgy kellett vinni.


lexi01
Budapest
 
 


Sziasztok Lányok! Akinek andrológusra van szüksége jó szívvel tudom ajánlani, hogy keresse meg Dr. Kovács Józsefet, ő a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató  Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, urológus-andrológus-sebész, klinikai onkológus főorvos (cím: 1095 Budapest, Mester utca 45.). Nagyon kedves, rendkívül jó szakember, tündéri asszisztensnője van, a férjem nála volt szeptember 2-án. 15 óra 30 percre volt időpontunk, mi bejelentkezés után felértünk a rendelője elé 15 óra 10 perce, 5 perc várakozás múlva, amikor kijött a bent lévő beteg már behívták őt. A helyszínen megtörtént a minta vételezése, majd ultrahanggal megnézte őt, 15 óra 35 perckor végzett is, Mondta a főorvos úr a férjemnek, hogy 16 óra 15 percre visszamehetünk az eredményért. Visszamentünk a megbeszélt időpontra, az asszisztensnő a folyosón meglátott minket és azonnal behívott a főorvos úrhoz mindkettőnket. Bemutatkozás után hellyel kínált engem is és megbeszélte velünk az eredményt, majd dossziéban átadta. Mindezért 10 ezer forintot kellett fizetnünk! Körzeten belül ingyenes, de mi mivel vidékről mentünk azért kellett fizetni. A 10 ezer forintról készpénzfizetési számlát kaptunk, mert ez az összeg nem a főorvos úr zsebébe vándorolt, hanem az Egészségügyi Szolgáltató kapta meg. Ezzel szemben a SOTE Urológiai klinikáján július 11-én nem adtak időpontot! Arra hivatkoztak, hogy csak augusztus 25-e 8 órától kérhetünk időpontot szeptemberre! Tehát nem értem vigyorex, hogy márciusban tudtak szeptemberre időpontot adni júlisban pedig már nem.? Hát ez nagyon érdekes! Nekem úgy tűnik arra játszonak az asszisztensekkel együtt, hogy mindenki a magánrendelésükre menjen, 28 ezer forintért! Hát ez gusztustalan és felháborító!
sziszi73
 
 


Sziszi! Sajnálom, hogy nem tudtam erről az általad ajánlott dokiról... Tutira azt választottuk volna. Kopához mentünk, mivel pár éve ő műtötte a párom, mást nem is nagyon ismertünk..Bár körülnézhettem volna, na  mind1, ennek már utána vagyunk. 35-öt kért egy álatala már 2010-ben kiállított leletér, csak azért mert friss dátum kellett rá. (mivel ugye köztudott, hogy az ARO-n csak egy éven belüli leletet fogadnak el) Jó-jó hivatalból megcsinálta a mintavételt újra, de ez egy olyan dolog ami sosem változik sajnos. Utána ajánlott egy genetikai vizsgálatot vérvétel útján +40-ért, aminek 2 hét volt az átfutási ideje mire megjött az eredmény, és még 12-t elkért a genetikai lelet átadásáért, ami kb. 2 perc volt, mialatt elhadarta, hogy nekem is javasolt megcsináltatni. Nos ekkor néztem szét a neten és az Istenhegyi géndiagnosztikán nekem ugyanezt 28-ért megcsinálták, és mivel megtsiteltem őket azzal, hogy otthagytam a pénzem, nemhogy az eredményem kézhezvételéért nem kértek pénzt, ingyen  felajánlották a biológiai szaktanácsadást... Amit pesrsze igénybe is vettem, egy percet nem kellett várnom a folyosón náluk egyik esetben sem. Ebből okulva körültekintőbb leszek.. megfogadtam, ha picit kímélni akarom a pénztárcám..
ancsy811207
Budapest
 
 


Sziasztok Lányok!


Leszezjobb,
örülök, hogy jobban vagytok, ügyesek vagytok Balázzsal együtt :)! Visszamentél dolgozni? Vagy otthon vagy te is?


Maci,
sokat gondoltam, gondolok rátok, szorítottunk ezerrel, látom meg is lett az eredménye . Nagyszerű hírek! Most már csak pihegni kell és néhány nap után tesztelni és közölni velünk a jó híreket! :)


Sziszi,
nekem sem volt olcsó a hosszú protokoll. Mivel nekem a Gonapeptyl nagyon „kiütötte” a hormonháztartásom, nagyon nehezen voltam stimulálható, pedig előtte már két fostimontól is sok petesejt lett, de a lombik alatt vagy 60-at kaptam :(. Több mint 250 lett a vége (csak a gyógyszerek + injekciók ára).


Bucsok,
szerintem se aggódj a tűnetek miatt. Nekem is az összes terhességemnél más tüneteim voltak. Most az uccsónál pedig meg voltam győződve, hogy nem sikerült. Szóval a legjobb lenne, ha nem keresnéd a tűneteket, mert nincs biztos recept erre. Persze tudom, hogy nem ennyire egyszerű…:). Próbáld minden percben lefoglalni magad.


Vkcs,
Sajnálom, hogy így alakult :(. Otthon sem próbálkozhattok ilyenkor? A bromot azt gondolom továbbra is szedni kell. Szurkolok, hogy legalább novemberben kezdhess.


Janula,
ha úgy érzed, bizony lépni kell. Tudjátok már hová mentek? Van olyan intézmény ahol nincs várólista? Természetesen ugyanannyira szoríttok továbbra is! Kívánom, hogy az új hely mielőbb meghozza a várt reményeket és még egyszer sajnálom, hogy így alakult :(.
Bár én szerettem az ARO-ra járni, nekem is sokszor megingott a bizalmam bennük. Sokszor gondolkodtam a váltáson, de már nem volt erőm még egyszer mindent előlről kezdeni, ugyanis a sokadik doki volt így is már M. doki. Szerencsére jó vége lett és itt ficánkol a kisfiúnk a hasamban, amit még néha most is alig tudok elhinni :). Szívemből kívánom, hogy mielőbb ezt olvashassuk a te írásaidban is!


Edina,
örülök, hogy kicsit megint köztünk vagy. Szorítok, hogy a vizsgálatok által mielőbb révbe jussatok ti is. Egyébként Czeizel nekünk is elmondta ugyanazt amit nektek és egyet is értettünk vele. Meg azt is, hogy meggyőződése, hogy kicsit több figyelemmel és lelkesedéssel pl. nekem sem kellett volna két petevezetékemet elveszíteni és több mint hét évik kínlódni és gyötrödni úgy lelki mint anyagi szempontból. Nagyon sokszor éreztem magam kísérleti nyúlnak… Szóval valóban sablonok alapján vagyunk kezelve :(.


Cicuci,
ma vagyok 18 hetes kereken :), de nem érzem még a baba mozgását, pedig annyira várom már. Azt mondta a dokim, hogy kicsit nagyobb a szokásosnál a hasam, így valószínű, hogy később fogom érezni. Egyébként is azt mondják, hogy első terhességnél a 20 körül érzik először a kismamák. Szóval te szerencsés vagy, hogy ilyen hamar érezted mozgolódó kis Natit :). Mindenképp megírom amint jelt ad magáról.
Hol voltál szülésfelkészítőn? Melyik kórházban is fogsz szülni?
Örülök nagyon, hogy jól vagytok!


Kittikata,
nekem volt laporoszcopiás, hiszteroszkópiás műtétem is. Nem is egy... De nem tudok róla, hogy vékonyították a méhnyálkát. Miért kell neked vékonyítani? Általában ilyenkor HSG-t is csinálnak, ha nem volt már korábban. De ez is megegyezés kérdése. Nekem azt mondta a doki, hogy "bekukkantanak" és legtöbbször műtét közben derül ki és döntik el mire van szükség, milyen beavatkozásokat csináljanak.


Pauróra drága,
örülök nagyon, hogy jelentkeztél. Nagyon sokat gondoltam rád, rátok is. Ma kezded a 38. hetet, nagyon közel már a csoda, hogy két kezedben foghasd Ani babát! :) Nagyon drukkolok nektek, reméljük megfordul! Ha meg nem, szerintem sem izgulj a császártól! Bár az epidurális érzéstelenítőtől én is félek (valószínű nálunk is császár lesz). A lényeg, hogy a kis babák jól legyenek, a többit majdcsak kibírjuk valahogy.
Ami meg a nem alvást illeti, nagyon nem jó dolog, dehát ezt is ki kell bírni. Én lassan hat hete nem alszom rendesen, és még most jön csak az igazán nagy pocó...
Alig várom már, hogy beszámolj Ani születéséről! :)


Almanna,
én a méhpempőt szedtem és a vitaminokat. Na meg az aszpirint, de én is csak saját felelőségre, mert M. doki azt mondta fölösleges.

Lexi, Magdi,
nagyon örülök, hogy minden rendben veletek! Csak így tovább, nagyon ügyesek vagytok :)!
Lexi, köszönöm, hogy megkérdezted. Biztosan el fogok menni. Ha most éppen ott lennél, írsz két sort, hogy milyen volt? Csak ha nem gond!

Dekatka,
nagyon cuki a pocód. Ahhoz képest, hogy 10 hetes a terhesség, jó nagy :).  A roszul létekhez meg fáradsághoz kitartást, reméljük tényleg elmúlik a 12. héttel. Nekem sajnos a 16. hét után lett kicsit jobb a helyzet.

Ami minket illet jól vagyiunk, leszámítva azt, hogy sikerült összeszedni valami nátha szerűséget, amitől elég rendesen szenvedek. Néha akkorákat tüsszentek, attól félek kipottyan babóca :). Na jó, ez viccnek sem jó :), de tényleg szenvedek.Tegnap óta nem is dolgozok. Persze nem sokat pihenek itthon sem, mert nem vagyok az az ágyban fekvős típus, pedig néha nem ártana nyugton maradni.
Jövő pénteken megyünk a 19. heti ultrahangra, nagyon várom már :).

Ha valakit kihagytam volna, elnézést!
Új lányok, nektek is mennek a drukkok! :)

Puszi mindenkinek!


 

cermiák
Budapest IX. kerület
 
 


@sziszi73:


Lehet, hogy nyáron ők is nyomattak vmi leállás félét, mint a Sotén.
Anno márciusban együtt jártunk a vérvételekre egy csajjal, aki szintén azt mondta, hogy szeptemberre kaptak volna időpontot, de hál' Istennek elfogadták a külsős vizsgálatot is, ezért ment el a párom is az itteni andrológushoz. Jobb is, mert így már felépült a műtétből és meg van mind a két mintaadása. Most kapnék agyvérzést, ha ennyi várakozás után derülne ki a tágulat.

Ma megjártam a Sotét. Andi aranyos volt, mert rögtön elintézte, h levegyék a véreinket a hepákhoz és a Hivhez. Kaptunk egy papírt, amin rajta vannak a kötelező vizsgálatok, de mondta, h van rajta módosítani való. Remélem is, mert tudtommal nem voltam rubeolás és az áll a lapon, h ha vki nem volt, akkor kell kapnia védőoltást, és utána 3 hónappal lehet csak kezdeni.
E hó 10-én lesz a 19. napom. Ezzel is jól jártunk, mert beírtak minket 10-re konzira és 11-re az altatóorvohoz. Nem kell ezerszer ennyit utaznunk. Így is mehetünk még eleget.

Olyan jó, hogy rátok találtam! :) Kismamiknak boldog babavárást kívánok! A most még küzdő sorstársaknak pedig sok erőt, kitartást és SIKERT! :)
vigyorex
 
 


Lányok!
Kedden kezdtem a szurizást, és Okt. 2-án kell visszamennem ultrahangra+konzira, az nem gáz ha akkor pont meglesz? Hány napig fog tartani pontosan a hosszú protokoll? Nem emlékszem pontosan, de minhta 40 napot mondtak volna. Szeretném már kiszámolni, hogy mikor kerül sor pontosan a beavatkozásra..

Puszi mindenknek!
ancsy811207
Budapest
 
 


vigyorex

Mi úgy jártunk márciusban, hogy levették tőlünk a hónap elején a konzultáció után a vért HIV, HEPA-ra, valamint nekem rubeolára.

Kb 2 hét múlva hívott Katika, hogy gond van nem vagyok rubeola ellen védett /73-ban nem volt kötelező védőoltás/! Azt mondta, hogyha pár napon belül megkapom a védőoltást 2 ciklus után kezdhetjük a lombikot
sziszi73
 
 


Ez majdnem 10 ezer forint volt. Én sem voltam még rubeolás. Az oltási könyvet Andi elkérte és lefénymásolta!
sziszi73
 
 


@sziszi73:


Ettől félek én is.
Bár én 86-os vagyok, de az oltást 89-től tették hivatalossá azt olvastam. Ill. szerveztek ez egy programot,  melynek keretei között beoltottál '89 és '91 között az összes akkor 15 év alattit. Elviekben akkor bele kellett volna esnem. Anyukámat hívtam. Ő azt mondja, hogy nem emlékszik, de az tuti, hogy minden oltásra elvitt. Most reményledem.
vigyorex
 
 


@lexi01:


köszönöm a biztatást,aranyos vagy
én is ezt remélem
vkcs
 
 


@cermiák:


probálkozhatunk otthon,de védekezéssel,mert fennáll a 3-4 ikrek lehetősége
Prof azt mondta h nem ajánlja most az otthoni hancúrt
így a kör be is zárult

nekem is ez volt a sejtésem h szedem tovább a bromot,mert azt mondta a Prof h addig kell szedni amíg nem szólnak..és mivel nem szólt....

egyébként is marha jókat alszok tőle
vkcs
 
 


@cermiák:


és köszönöm a biztatást,mindig jól jön
vkcs
 
 


Ancsy,
Én május 11-én kezdtem szúrni a gonát, május 22-én a fostimont, június  4-én volt a leszívás és június 7-én a beültetés. Szóval nekem nem volt 40 nap, de mindenkinek másként reagál a szervezete a beavatkozásra.


Vkcs,
Sajnálom, hogy így alakult, hogy még otthoni hancúrozás sem lehet. Reméljük nem marad cisztád és már kezdhetsz is a következő ciklusban :).


Én közben elkezdtem nagyon csúnyán köhögni, felhívtam a házidokim, hogy mit szedhetek. Mikor utána olvastam kiderült, hogy olyan gyógyszert ajánlott, amit terhesen nem lehet szedni.
Kamillás, bodzás, mentás, citromos mézes teát iszom, vitaminokat szedek továbbra is. Inhaláltam is, hagyma teát is ittam, de nem akar javulni a helyzet, nagyon félek, nehogy ártsak babónak a sok tüsszentéssel és köhögéssel. Már fáj a hasam annyit rázkódott. Volt már esetleg valaki hasonló helyzetben? Van valami javaslatotok mit tehetnék?

cermiák
Budapest IX. kerület
 
 


Ceremiák! Köszönöm a választ, én is kb. 40 napra számítok. 3. napja szúrom a Gonát, enyhe alhasi fájdalmam van tőle, nem is fájdalom, hanem picit kellemetlen szúró érzés, mint közvetlen az előtt mikor megjön, de ez biztos normális. Okt. 4-én kell visszamennem, mint írtam vv-re és ultrahangra nem gáz ha akkor pont meglesz?

Sajálom a rossz közérzetedet. Én is a természetes gógymódokat javaslom, így pocisan, nagyn jó tisztító hatása van a fokhagymának és a hagymának nyersen, frissen felaprítva.. nekem ez mindig bevált... próbáld meg vajas pirítóssal, vagy csak összeszúzva mézben elkeverve, és nagy levegővétellel egy evőkanálnyit bekapni, napi3x... ízlés kérdése, de nekem ez mindig segít. Ugyanúgy mint a kamillás inhalálás... Régebben a sok köhögéstől én is szenvedem, volt , hogy éjszakákat nem aludtam, nekem a Rhinatiol volt nagyon jó, attól totál elmúlt, viszont kérdezd meg dokitól, hogy szedheted e, ha a tabit nem is, de a szirup, köptető változatást biztosan.
Hanyadik hónapban vagy egyébként, és hanyadik lombikod?
Mielőbbi gyógyulást kívánok, és jó egészéget a pocaklakónak is!
ancsy811207
Budapest
 
 


Cermiák,

szerintem kérdezz meg egy másik dokit, hogy milyen gyógyszert vehetnél be! Jók azok is, amikkel kúrálod magad, de lehet, hogy ha nagyon erősen benne vagy, mégis fog kelleni valami szer. Ne aggódj, én úgy tudom, hogy a lázas állapot nem olyan jó a babának, de a köhögés, tüsszentés nem árt neki! 

Lányok,

tényleg jó lenne újabb találkozó! Valahogy olyan sok lett a dolgom és főleg az írogatni való, hogy olyan nehezen szánom rá magam, hogy "billentyűt ragadjak", pedig olvaslak benneteket és gondolok rátok!
janula
 
 


Sziasztok Lányok!

Cermiák,
Én ugyan nem próbáltam még, de ódákat zengenek a reszelt gyömbér és méz kombóról, esetleg le lehet hozzá még reszelni egy kis almát, és akkor még finom is lesz, mert a gyömbér azért elég intenzív ízű. De ahogy Ancsa írta a fokhagyma is nagyon jó. Én kerülném a gyógyszereket, hacsak nem totálisan biztos lennék benne, hogy nem árt! Vigyázz magadra és a babára és gyógyulj meg hamar!

Ancsa,
Én ugyan nem lombikozom csak otthoni próbálkozás van, de rendszerint mikor megjön a 3. napon szoktam menni uh-ra, és ugye akkor még meg van, de az nem baj. Én se tudtam először, de aztán felvilágosított az asszisztens, hogy az nem gond, előtte menj el a mosdóba!

Vigyorex, Sziszi,
Beszélgettetek a rubeoláról, ezt vizsgálják az inszemináció előtt is?
Engem beoltottak még 91-ben, de olvastam, hogy ez nem feltétlen szól örökre. Remélem az inszemhez ezt nem kérik, mert nem szeretnék emiatt hónapokat várni.

Vkcs,

Én is jártam már így ahogy Te, sajnos előfordul, tudom nehéz megemészteni. A következő hónapban már biztos jól alakul minden!!! Addig is éljétek az életet, és próbálj meg nem ezen filózni, és is így tettem annó, másra igyekeztem koncentrálni. Hajrá, drukkolok!!

Janula,

Hogy döntöttetek végül, melyik intézetbe mentek tovább? Remélem bárhová is mentek sikerrel jártok majd!

Magdi, Paurora, Lexi továbbra is vigyázzatok magatokra, meg a babáitokra!!
Bocsi ha valakit kihagytam!

Örülök hogy csatlakoztam Hozzátok, teljesen más veletek megbeszélni a történéseket akik benne vagytok a témában!!
Szép napot és hétvégét mindenkinek! Használjátok ki a jó időt!!!
fruska81
 
 


Ancsy,
A has szurkálás miatt ne aggódj, az nekem a stimuláció elejétől megvolt és mai napig tart. Amiatt se aggódj, ha pont akkor jönne meg mikor menned kell, de amiatt se, ha nem jön meg. Nekem pl. sokkal korábban jött meg, pedig addig elég pontos volt. Kicsit bekavarnak a hormon háztartásnak, azt mondta M. doki ilyen esetben nem kell a mensivel foglalkozni.
Köszönöm a tippeket! Bár imádom a fokhagymát meg a hagymát is, mióta terhes vagyok alig bírom megenni őket. De lehet egy próbálkozást megér:)
.
Amúgy 18. hHétben vagyok, első lombikom
. Sok kudarc és sok év próbálkozás után az első lombik sikerült :).


Janula kedves,
De jó, hogy adtál egy kis életjelet magadról
. Jól vagy? Keresgélsz már az új hely után?
Ami engem illet megkérdeztem a nőgyógyászom is, aki azt mondta, hogy ha nincs lázam, nincs ok aggodalomra. Amiatt ne aggódjak, hogy fáj a hasam, a köhögés és tüsszentés nem árthat a babának. Igyekszem elhinni neki, de tényleg nehéz olyankor, mikor az újabb köhögési rohamtól a könnyem is kicsordul, annyira fáj már a pocó. Lehet csak a hónapok óta pihentetett hasizmom állt be? :)
.
Elbattyogtam a gyógyszertárig, ahol szintén azt mondták, hogy semmilyen gyógyszert ne szedjek, igyak kakukkfű teát. Nahát az internet azzal van tele, hogy terhesen csak kaukukkfű teát ne
. Szóval arra jutottam, nehéz terhesen kúrálni magunk. Pl. fele a dokiknak azt írja csak paracetamol tartalmú gyógyszert ne terhesen, csak aszpirint, másik fele meg pont az ellenkezőjére esküszik. Így főztem egy nagy adag húslevest, az is szokott segíteni, hátha most is így lesz :).


Fruska,
Köszi neked is a tippet, de tudomásom szerint gyömbért sem lehet terhesen, mert vérbőséget okoz. Egyébként még az ártatlan orvosi pemetefű cukorkát is tiltják, amit éjjelenként szoktam szopogatni, hogy kicsit aludni is tudjak.
Szóval tényleg nem egyszerű, de köszönöm a bíztatást.
És bizony jó helyen vagy itt! Nekünk azóta jött össze a lombik mióta csatlakoztam a fórumhoz :). Lehet, hogy puszta véletlen, de lehet, hogy tényleg virtuálisan (is) babásodással fertőzzük itt egymást
.

cermiák
Budapest IX. kerület
 
 


Szóval remélem jó erősen kapaszkodik fiacskánk és nem haragszik túlságosan a mamira, hogy folyamatosna rázza :).
cermiák
Budapest IX. kerület
 
 


fruska81

Nekem nem volt inszeminácó, de úgy tudom csak lombik előtt nézik.

Addig még nekem is inszeminácót akart Murber dr. nem volt szó HIV, Hepa és rubeola vérvizsgálatról, csak akkor írta ki a fent említett vizsgálatot amikor a konzultáción végül a lombik mellett döntött!
sziszi73
 
 


Sziasztok,
Bocsi, csak gyorsan írok a telefonom merül, és csak hétfőn leszek gépnél...
Cermiák: Salvus vízzel inhalálás + gargalizálni..marha vacak, de hatásos.

üdv mindenkinek vigyázzatok magatokra, hétfőn az uh utána jövök!
puszi
magdipeti
 
 


Cermiák,
Juj ne haragudj , a gyömbérről ez nekem abszolút új infó, a kakukkfűvet azt tudtam, de ezt nem. Még jó hogy Te ilyen tájékozott vagy! A hús levesnél betegség esetén nincs jobb, úgyhogy az tuti használni fog! Jobbulást mégegyszer!!!! Biztos vagyok benne, hogy a babádnak nem árthat a tüsszögés, de megértem hogy aggódsz!! Én nagyon aggódós tudok lenni, pedig még nincs gyerekem...mi lesz majd akkor...?
Igazad lehet, én is hiszek abban hogy ha sokan drukkolunk vmi vagy vkiért, az úgy fog történni ahogy szeretnénk! Tök jó hallanni ilyen sztorikat, mint a Tiéd is!!
Úgyhogy hajrá mindenkinek!!!
fruska81
 
 


Köszi Sziszi!!! Most azért megnyugtattál!! Bár most még az otthoni próbálkozásnál tartunk, de igyekszem azért előre informálódni, mondjuk ki tudja már lehet, hogy nem is lesz rá szükség...jó lenne!
fruska81
 
 


cermiák
Köszönöm jókívánságodat!

Jobbulást kívánok Neked!
sziszi73
 
 


Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?