Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Piros!
Már korábban írtad, hogy az Ady Endre utcában laktok és szerinted az egy jó hely, ez is közrejátszott abban, hogy az ott lévő albérletet választottuk. Remélem, hogy majd tényleg fogunk találkozni. Igaz, ha én is megszülök, akkor egy darabig nem fogunk tudni nagyon mozogni.
Ti mikorra tervezitek a költözést?

Fióka!
Gondolom biztos nem egyszerű a kezdet az ifjonccal. Csak kitartás!

Tudnátok nekem boltokat mondani, ahol gyerek holmikat lehet venni: kiságyat, ruhákat stb. Szóval mindent.
Hol lehet Prince Olivér bodykat kapni, viszonylag olcsón?

Kösz előre is
Niki
retimama
 
 


Retimama!

Már annyi az üzenet, nem bírom követni miről írtam már és miről nem. Bízom benne, hogy nem lesz okotok megbánni a választást. Innen el is sétálhatsz abba a két bababoltba, amit én tudok javasolni a Kazinczy utcában. Egymás mellett vannak a Széchenyi tér felöli végén: a Hoffer bababolt és egy kisebb, közvetlenül mellette, a kapualjban. Ha jól tudom még tart a téli vásár náluk, amit érdemes kihasználni, mert egyébként nem olcsó az arujuk, de jó minőségű. Ezen kívül én még csak a Brendonba jutottam el (Intersparnál) és a használ babacuccosokról olvashatsz korábban a fórumunkon javaslatokat. Valamikor nyáron volt téma köztünk.

Kamilla!

Kivárjuk! Ismerős a helyzet, nem kell mentegetőznöd.

Én pl. máris mehetek, mert kapásom van.

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Piros!
Kösz az infókat! Nem is tudom, mit kérdezzek, eddig még csak rémisztőket hallottam a PIC-ről.Máshol ez miért tud jól működni?
Eleve az megrémít, hogy nem lehetek velük.Ez számomra elég megrázó, mert a fiam a születése után egy percre sem került ki a látóteremből.
Ha jól értettem a a megadott időben lehet csak a szoptatni.És ha máskor éhes? Vagy akkor pont alszik?Mi van az ikrekkel?Ha belefér az időben, megszoptathatom, ha nem ,akkor, pápá?!Ha nem szoptatható, akkor azért ott lehet lenni a babák mellett? Ha 7-19 lefejem az osztályon a tejet, akkor oda adják nekik? És ha nem tudok elég tejet lefejni 3-nak, akkor mivel etetik őket?
Ha jól értem, a fiam nem is láthatja a testvéreit, amíg haza nem jövünk? Vagy van olyan rész, ahonnan esetleg rájuk látni?Ott lehetsz folyamatosan a babákkal vagy csak szoptatási időben kapod meg?

Hátha nem sikerül belebetegednem a szülés előtti 2 hónapos kórházi tartózkodásba, akkor ebbe a "nem tudom ki és mit csinál" a babáimmal című műsorba tuti tönkre megyek!!!
Azt hiszem, innen minél előbb szabadulni kell!
Edit

Kép

Kép
edit73
 
 

 
 

Sziasztok,Üdv mindenkinek!
Kamilla gratulálok a gyönyörű babádhoz,remélem a mi Fiónánk is megérkezik lassan.
Piros: Köszi a biztatást,remélem minden jól alakul nálatok is a hárommal.
Voltam Nst-n,a baba nagyon jól van,szépen reagált így lehet,hogy őrá nincs rátekeredve a köldökzsinór!
Áfonyának: Nem programozott ,de császáros szülés lesz,ami azt jelenti,hogy megvárják míg magától jönnek fájások,aztán műtéttel fejezik be.Sajnos a nemtúl régi hegek miatt nagy a méhrepedés veszélye.
Marengo: Én hétfőn 11-kor megyek Nst-re a pathológiára,ha arra jársz írj előtte!
Doró:Én sem győri vagyok.A védőnőhöz ,laborba óvárra járok,az orvosom privát Győrben /Dr Nagy Zoltán/.A terhesgondozó a körzetileg illetékes kismamákat vizsgálja ,így ehhez győri lakcím kell.Ettől még szülhetsz Győrben,de kell egy orvos hozzá,azt hiszem.
Sziasztok,mindenkinek szép napot!
Judit
A Nők Lapja oldalon olvastam egy szülész orvosnő vélaményét az otthon született és azóta is kezelt ikerpárról,ha valakit érdekel.Tényleg meggondolandó,hogy a "divat" és a magunk kényelme és hangulata megéri-e egy kis élet kioltását?!
Ha valaki olvassa érdekelne a véleménye.
fanniflóra
 
 


Edit!

Nem hitegetlek, hogy könnyű elviselni a tudatot, hogy a babócá(i)d mások gondoskodására vannak bízva, de az első sokk után nekem azért sikerült megnyugvást találnom, amiben nagy szerepe volt az osztály dolgozóinak. Szinte mindegyik kedves és készséges volt és láthatóan nagy szeretettel, gondoskodással bántak a kicsikkel. Talán scak akkor voltak türelmetlenek, ha egy súlyosabb eset lekötötte őket, de ez érthető.
Az biztos, hogy nekik mindig a babák érdeke volt az első mégha ez elsőre nem is volt egyértelmű vagy túl rugalmatlannak tűnt. Pl. a testvér kitiltása nálunk is fájt ( mi a 2 évest eleve elküldtük a nagyihoz, mert ő azt sem értette volna meg, hogy anya miért nem jöhet haza, de a 7 éves szívesen megnézte volna az új tesót). Tudni kell, hogy a szülők beengedése is vívmánynak számít, korábban csak üvegen át nézhetted meg a saját gyereked.

Most a "nyitvatartás" alatt végig a gyerek mellett lehetsz. Csak akkor küldenek ki, ha valami súlyos fennforgás van vagy pl. röntgen készül. A szoptatási időket elég komolyan veszik, ilyenkor kell(ene) ennie a babának és ekkor mérik is őket. Ezért ha nem elég a szopi vagy nem elég erős a gyerek, hogy eleget szopjon, akkor megkapja üvegből a napközben lefejt és felcímkézve hűtőbe tett tejedet, vagy ennek hiányában tápszert. Támogatják a szoptatást és nekem egyszer sem mondták, hogy fejezzem már be, mert túl sokáig próbálkozom. Amikor már nem kellett az inkubátor, akkor addig szorongathattam a gyereket, amíg jól esett és ilyenkor persze megpróbálhattam újra meg újra a szopizást is, csak ez nem került a kartonra, mert nem mértük. Dávidom pl. amint kapott cicit, elutasította az üveget (még az anyatejeset is) és inkább kiordította a tüdejét, amíg meg nem jöttem, így nálunk egyáltalán nem bánták, ha már negyedórával korábban érkeztem szoptatni. Anyniban igazuk van az etetési időkkel, hoyg apukák is bejöhetnek a saját gyerekeikhez és ez azért zavaró tud lenni, bár szólnak nekik, ha másik anyuka etet, hoyg addig a folyosón várjon. A babák személyiségjogaira is igyekeznek figyelni, hiszen nem biztos, hogy szeretném, ha a babám baján csámcsogna valaki más. A "fejőszobában" úgyis megbeszélnek szinte mindent az anyukák.

Összességében volt azért pozitív hozadéka is a dolognak, ha optimistán akarom értékelni. Pl. Dávidot semmi zaj, fény nem zavarja, mert élete első napjait állandó fényárban és gépek, monitorok pittyegése, sípolása között töltötte. Elfogadja azt is, hogy nem állandóan van kézben, hiszen ezt ott nem lehetett. Mondjuk ez utóbbi erősen romlik itthon, mert én viszont nem bírom ki, hogy ne a mellkasomon szuszogtassam kicsit napközben.Egyszerűen imádom az illatát, a meleg kis testét érezni.

Piros, a majommama

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Fióka gratulálok a babához!
Krisztina, Fanniflóra kitartás, már nektek sincs sok hátra!
Piros, tegnap nem nyitotta meg a társalgót, így most kívánok boldog névnapot!

Fanniflóra! Hol van az nlc-n belül az a cikk, amit írtál? Nem találom. Kép
andisz
 
 


Piros!

Kösz!Kicsit azért megnyugtattál!
Tartok attól, hogy a kényelmesebb cumisüveg után itthon majd nem bírom rávenni őket a szopizásra.Pedig koraszülöttként, kis súllyal mindenképpen az lenne az érdekük, hogy minél tovább szopizzanak.
Az meg hogy nem láthatja őket a testvérük, még nem tudom, hogy magyarázzuk meg.Főképp ha hosszabb távon kell ottmaradnunk.1 hete azt gondolom még valahogy ki tudnék magyarázni.De ha 1 hónapig is ot kell lennünk, halvány fogalmam sincs, hogy mit mondhatnék a fiamnak.Azért belegondolva az ő helyzetébe?!Mikor alig várja már őket!
Tudod, én nem arra gondoltam, hogy minden nap bejöhessen.De azért egyszer talán megengedhető lenne!Pl. mondjuk minden szombat délelőtt 15 perc a közvetlen családé lehetne és egyszerre csak 1 ember mehetne be a babához.Vagy valami hasonló.
Írtad, hogy fönn van a történeted, de még nem találam rá.Mi a címe? Szívesen elolvasnám!Ti mennyi ideig voltatok benn?
Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!
Este sikerült végre összehozni a szüléstörténetet, csak nem tudtam feltölteni. Kicsit hosszúra sikerült, meg szubjektívre, bocsika. Kép
Amit még itt szerettem volna hozzátenni, már nem a szülésről, hanem a kórházról szól: az előző szülésemhez képest, és a mostani kellemetlen kezdet után az éjszakai műszakban rendkívül kellemesen csalódtam. Az ügyeletes doki is (aki egyébként a felvételemben is részt vett) rendkívül kedves és szimpi volt. (de azért nem tudnám elképzelni dokimnak. Túl fiatal.) A szülésznővel pedig nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítani a röpke 5-6 óra alatt, amit az ő felügyelete alatt töltöttem. Nem kizárt, hogy legközelebb kifejezetten felkérem.
Persze biztos azért is látom most kicsit másként, mert nem merültem ki annyira, sőt...! Kifejezetten jól éreztem magam utána. Ugyan ágyon toltak ki, de az ajtóból már magam sétáltam be az ágyamba, mert nem fért be a hordágy.
De az biztos, hogy emberileg most kellemesebb tapasztalataim voltak, mint másfél éve. Legalábbis este 6 után.
Na talán végre mindent elmondtam amit akartam.
A privikkel is igyekezni fogok.

Kamilla

ui: Hiába görcsölök órák óta, nem sikerül csatolni a mellékletet. Kép Piros! Te csatoltál legutóbb Wordöt. Tudsz adni tippet? Ahhoz hosszú, hogy itt foglaljam vele a helyet.
Judit! Én se találtam a cikket. Bemásolnád a linket?
fióka
 
 


Hahó!

Még mindig itt. Kicsit szomorú vagyok, azt hittem hátha tegnap... a méhszáj még mindig 2111, tegnap volt NST-ém, délben is meg 17,00-kor is, mert a délit majdnem végigaludta. Este a doki csinált amnioszkópiát is, hát nem egy kéjmámor! De a magzatvíz csudaszép tiszta, úgyhogy ez rendben. Azt mondta, hogy lehet ez a megpiszkálás kiváltja éjszakára, hogy beindul. Ahogy elnézem, a lányom azt üzente a dokinak, hogy frászt. A frontok sem érdeklik. Pénteken és hétfőn megint NST. Keddre vagyok kiírva.

Csók mindenkinek, valaki nagyon segítsen Kamillának, mert irtó kiváncsi vagyok a születéstörténetre!!!

Krisztina
marengo
 
 


Fanniflóra!

Nem jössz valamikor pénteken vagy hétfőn NST-re?

Krisztina
marengo
 
 


<!--attachment: Sz_l_st_rt_net-147630.doc*mime_msword.gif*application/msword*31.2*Beni*Sz%fcl%e9st%f6rt%e9net%2edoc --><center><pre>
KépBeni
Szüléstörténet.doc (31.2 k)</pre></center><!--/attachment-->
fióka
 
 


Na végre! Kép
Bocsi, én vagyok csak béna. A nézetben nem tudtam megnyitni, azt hittem, nem jól csinálok valamit.
fióka
 
 


Nincs idpm visszaolvasni:-)

Fanniflóra!
Az én dokim is Nagy Zoltán.:-)) Lehet, hogy már találkoztunk is.

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Edit!

Mi egy hétig voltunk összesen. Csatolom a szüléstörténetet újra. Reméljük Ti sem lesztek sokáig bent, de ha mégis, akkor vesd fel a dokiknak a problémát. Nem szívesen tesznek ugyan kivételt nehogy alapot adjanak a többiek kéréseinek, de lehet szerencséd. Az osztály főbejárata is üveges, én az elé "loptam" kia babát, hogy Anna láthassak az üvegen át. Persze ezt is csak a vége felé lehetett már, amikor szabadon mozoghattam az osztályon és ababa sem volt "bekábelezve".

.<!--attachment: D_vid_sz_let_se-147739.doc*mime_msword.gif*application/msword*29.2**D%e1vid+sz%fclet%e9se%2edoc --><center><pre>
Kép
Dávid születése.doc (29.2 k)</pre></center><!--/attachment-->

Andisz!

Köszönöm a jó kívánságokat! Sajnos a cikket én sem találtam meg, pedig érdekelne. Jómagam uygan túl kispolgári vagyok egy ilyen merészséghez (na meg az egészségem miatt sem jöhetett szóba), de azt gondolom meg kellene adni a választás lehetőségét ebben is a nőknek. Szerintetek?

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Fióka!


Gratulálok a kisfiadhoz! Nagyon szép és a neve is különleges! Az én fiamat is becézik "Beninek" néhányan a családban,a Benji-től hidegrázásom lesz, ami elég látványos lehet, mert többen kérdezték már, hogy "talán nem szoktuk így nevezni?"... Mi a teljes nevén hívjuk. A szüléstörténetedet elolvasom, csak belepillantottam az előbb.

Jó egészséget kívánok!

*Dirtha
dirtha
 
 


Ja, egy kis reklám!

Barátnőm a belvárosban nyitott egy használt babaruha és gyerekruha boltot a Csillag közben. ( A Humanic melletti köz). Nagyon igényes és jó minőségű cuccok vannak, kizárólag külföldről, ha jól tudom, olasz és spanyol (?) ruhák, pl a fiamnak találtam egy Nike-melegítőalsót! Nézzetek be, érdemes!

Prince Oliver-bodykat nem tudom, ki kérdezte, lehet a Brendonban és maszek gyerekruha boltokban is kapni (pl. Babavilág a Marcal II-n, Bimbi a terhesgondozónál stb.) Többnyire egy áron vannak, nincs nagy különbség (50-100 Ft-ok, érdekes, hogy én eddig a Brendonban kaptam a legolcsóbban) Én sokat veszek a Benjaminnak, mert hosszú és és nem olyan széles szabású, akárcsak a fiam... Kép

Doró, a terhespathológiára -ahogy Holly írta- a problémás esetek járnak: oda fektetik be a terhesség alatt valami komolyabb problémával rendelkezőket, akiket megfigyelés alatt tartanak, vagy a vércukorszintjüket ott állítják be diétával. Én terhességi cukorbeteg voltam, így minden héten oda jártam vc.szint-mérésre, és ide fektetett volna be az orvosom az utolsó napokban a szülésem előtt, ha a kisfiam meg nem ment ettől... Kép
A terhesgondozó teljesen más: minden kismamát itt fogadnak a védőnők, itt nézik a vizeletet, itt végzik el a tucatvizsgálatokat: afp, vércukorteszt. És itt is rendelnek orvosok, ha jól tudom, rendel itt egy fiatal doki is, egy ismerősöm hozzá járt a gondozóba, de nem fogadta meg és meg volt vele elégedve. (az ügyeletesnél szült, de volt fogadott szülésznője)A Somogyi ? (a keresztnevét nem tudom) is rendel itt, nála születtem anno én is.
a legjobb,ha érdeklődsz a védőnődnél, ő majd eligazít.

Sok szerencsét,

*Dirtha
dirtha
 
 


Kedves Edit!

Ikreket szültem, 29. hétre, kilenc hetet voltunk a koraszülött osztályon, most már elmúltak egy évesek.
Hidd el kilenc hét alatt sok mindent láttam, tapasztaltam, úgy van jól minden, ahogy az osztály kialakította a rendet, szabályokat. Sokat változtatnak a babák, mamák, orvosok érdekében egyaránt, csak az alatt a kilenc hét alatt is több minden átalakult!
Ne félj, minden rendben lesz, hamar hozzá lehet szokni az osztály életéhez!
Mi szerencsések voltunk, nem volt lélegeztető, komlikáció, semmi fertőzés, csak híznunk kellett egy kilóról két kilóra! De sok szomorú, nehéz esetet átéltem a nővérekkel és az anyukákkal, akik több-kevesebb időt töltöttek az osztályon.
A lényeg, hogy fogadd el alkalmazkodnod kell a többiekhez: anyukákhoz, orvosokhoz..., otthon minden más lesz!
Üdv: Noémi

Bocsi, de ha valakinek az imerőse Bergon ikerkocsit venne, nálunk van egy eladó. 5 hónapot használt még garanciális, teljesen új állapotú, egymás meletti ikerkocsi esővédővel, szúnyoghálóval, lábzsákkal, pelenkázó táskával együtt eladó. Mindkétirányból tólható és fékezhető, felfújható gumikerekű.
Irányár: 60.000,-Ft
Érd: vargaikrek@kabelnet.hu
vargaikrek
 
 


Sziasztok!

Köszi Dirtha! Kép Mi egyelőre Benizzük, mert a lányomnak ez könnyebb, de azért neveztük Benettnek (sajnos az anyakönyvezésre várni kell), mert így szeretnénk majd szólítani.

Lehet, hogy Krisztinának mégis használt a keddi birizga??? Babázik már?

Üdv mindenkinek.

Kamilla
fióka
 
 


Szomorúan jelentem, hogy még itthon dekkolok, holnap 13,00-ra NST. Ma hajnalban búcsút vettem a nyákdugasztól és hát ez is valami. Remélem, most már csak max. pár nap.
Nem tudtok valakit, aki eladna mellszívót?

Krisztina
marengo
 
 


Sziasztok!

Jo sokat irtatok, vegreKép

Dirtha,
es milyenek az arak?Kép

Marengo,
kitartas, ez akkor mar tenyleg a finish! Milyen mellszivot keresel?

Kép

-Afonya
afonya
 
 


Sziasztok!

Köszi, hogy bevettetek a "csapatba".
A gyerekboltokat is gondosan kiírtam, mert az első héten amikor már ott leszünk felkeresem őket, mert még sok mindent kell venni Bálintnak.
Valaki vetetett már le közületek köldökzsinórvért?
Mert mi szertenénk és nem tudom, hogy hogy megy ez Győrben.

Mindenkinek jó egészséget és kitartást kívánok!

Niki
retimama
 
 


Mellszívóban nem döntöttem még, bár nagyon sokan dicsérik az Avent Isist. Talán az érdekelne. De ha mást tudtok ajánlani, azt is meghallgatom, előre is köszi.

Krisztina
marengo
 
 


Nekem Avent vanm ls nagyon bevált. Sajna elég drága, de hát ez van.

Kép
Kép
Kép
constanze
 
 


Judit!

Babázol már? Még mindig nem találom azt a cikket, pedig nagyon érdekelne! Kép
andisz
 
 


sziasztok!
Babázok-babázok, de csak a meglévő kettővel.A pocaklakót nem zavarják az időjárási frontok,bár néha járni is alig tudok,de semmi több!
Krisztina: Hétfőn 11-re megyek Nstre,ha ott jársz szóljál.Hosszú szőke,göndör hajam van.Hátha kihúzzuk addig!
Sajnos azt az oldalt törölték! A Nlcafé szakértői között találtam,egy nő volt,aki szülész-nőgy szakorvos,és érdekes,elhalgatott dolgokat írt az otthonszülésről.Most a babanet.hu/pub/otthonszules.htm-en olvastam egy levelet.érdekes vélemény.
Azért örülök,hogy a pici Vízöntő lesz,mert ez lesz aférjem szülinapi ajándéka is egyben.

A mellszívóról:Nekem is avent van,de már két gyereket kiszolgált,pedig 9-9 hónapig volt szolgálatban,és nincs semmi baja! bár az is megfontolandó,hogy aki nem tud szoptatni csak fej hónapokat annak eltörik a akeze!De a maradék lefejésére tökéletesen alkalmas,kíméletes.Nagy Zoltán mindig azzal üldöz,hogy ha egy csepp is bennmarad,legközelebb annyival kevesebb lesz!
Na de pár hét múlva okosabb leszek!
Ha van vkinek mobilszáma elérhető,küldök majd Smst ha történnek a dolgok.
Ma még színházba megyünk,kedden 3 gyereket vállaltam,hogy elviszem a Vaskakasba bábelőadásra! Ha van valakinek kedve közületek is jönni: 10,14,16 órakor lesznek az előadások közötte játszóház!
Sziasztok!
Judit
A cikk kényelmetlen lehetett vkinek ,szerintem azért törölték!
fanniflóra
 
 


Kaptam écsanyától Aventet, úgyhogy szupi.
Judit!
Hétfőn én 9,00-re megyek NST-re, bár remélem addigra már nem kerül sor rá, de ki tudja. Úgy látszik az én lányomat se zavarja a fronthatás. Ha netán elhúzódik a dolog, akkor majd leslek!
marengo
 
 


Áfonya!
Köszi a táblát!
Egy apró javítás: Benett 11-én született. (Este 22.20-kor.)

Krisztina és Judit vajon még egyben vannak?

Üdv mindenkinek.

Kamilla
fióka
 
 


Én jelentem egyben. Holnapra kiírva. Reggel lesz NST, mert a dátum kicsit meg lett keverve. Ma voltam flowmetrian, minden rendben, a lányom jelenlegi becsült súlya: 3951g, hát ...

Üdv: Krisztina
marengo
 
 


Fioka
koszonom szepen a mailt!
Majd jovok am, csak alvasi problemaink vannak (azazhogy nemalvasi), mert nyuszi mester csak fel egytol hajlando esetleg elaludni, es tiztol a legaktivabb. Tegnap egy oraval hamarabb elaludt, a furdetesi idovel jatszunk, mert se ebren tartani, se elaltatni nem lehet, ha felebresztjuk, az meg tiszta szivas, kiveve furdeteskor.

Tegnap meg ma mar kapott 1-2 kiskanal almalevet is (pont betoltotte a 3 honapot 22-en), mert ugy tunt, unja a tejet meg a tapszert. Ennel tobbet azert nem kap meg. szerette, cuppogott neki, meg vigyorgott. Jovo heten barackot kap (csak levet).

ti mikor kezdtetek a gyumolcslevet? Negy honaposan? Vagy meg kesobb?
holly
 
 


Afonya,
helyes a tabla
de:
Koni 22-en szuletett.
holly
 
 


Remek, szamolni sem tudok, javitok majdKép

Mate fel eves mult es par napja kapja az almat. En hiszek abban, hogy feleves korig jobb nem haborgatni az emesztorendszeruket. Raer kostolgatni a hatralevo 100 evben még epp eleget.

Finisheloknek drukkKép

Fanniflora,
en akartam menni babeloadasra, de sajna mindket gyerek lebetegedett, igy kihagyjukKép
Nem talalom a mailcimed, ahova kuldhetnem a mobilszamomat.
afonya
 
 


Szia ÉMI!
Bocs a többiektől, hogy most Éminek örülök nagyon ,de már olyan rég akarok vele kommunikálni.
Hogy vannak a szupercsajok? Küldhetnél róluk képet.
Mi jól vagyunk, minden oké.
Gondolom már olvastad, hogy én még egyszer belevágtam, már a 17. hétben járok.

Áfonya!
Légyszi tedd be ezt a pocaklakót hozzám, jó? Ma 16 hét 3 napos. Július 8-ra vagyok kiírva vele.

Holly!
Őszinte részvétem alvás miatt. De megnyugtatlak, nálunk se jobb a helyzet.
Én mindig elcseszek valamit.
Olyan szépen átaludta Lili az éjszakát, aztán megtanult egyedül elaludni, és abban a pillanatban beteg lett, megint jó másfél-két hét, mire jobban lett, addig fel is borult az alvásunk. Most meg odaszokott egy hete a nagy ágyra mellém, és apa el lett űzve a gyerekszobába, mert ő meg képtelen úgy aludni, ha ott a gyerek.
Remélem egyszer majd ezen is túltesszük magunkat.

Judit, Kriszti!

Szorítunk. A barátnőim péntekre vannak kiírva, az egyik a patológián van már, mert cukros, őt monitorozzák, a másik itthon van.
Mindegyik be van zsongva Kép

Na puszi mindenkinek: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!

Úgy tűnik nagyon azonosak a gondjaink. Nálunk is beütött a két nagyobbnál a száraz köhögés orrfolyással kombinálva. Természetesen a hétvégén. A nagyobb szerencsére láztalan, így ő elment iskolába, de a középső ygermek itthon boldogít. Nem egyszerű időszak ez, mert éjjel vagy Sára köhögi fel magát anyát követelve, vagy Dávid alakítja alvási szokásait a lehetetlentől a hajmeresztőig. Így pl. mára virradóan kb 4x25 percet sikerült aludnia anyának, ami egymást követő harmadik éjjelre már elég kimerítő. Ráadásul nappal is nyűgösek, sírósak, mert nem nagyon kapnak levegőt.

Hol a tavasz?!

A babaváróknak nagyon szurkolok. A hó meghozza vajon a babákat is?

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy találtam egy topicot, ahol győri kismamák vannak.
Visszaolvastalak benneteket, mindenki nagyon aranyos.Gratulálok a babákhoz! Bár nálam még igencsak fiatal a babóca, a kilencedik hétben vagyok, remélem azért megengeditek, hogy néha benézzek. Szeretném megkérdezni, van -e valakinek tapasztalata Dr. Drozgyik Csabával kapcsolatban?
Úgy hallottam, itt Győrben kb. 1 hónapot kell várni a 4D ultrahangra. Ez igaz?

Dunyi

Kép

Kép
dunyi
 
 


Sziasztok!

Látom, többen is betegen, jelentem mi is: nátha szilveszter óta, majd ráment a fülére: fülgyulladás, és a legújabb: kiütések a testén és a belein, a testén viszketnek, + hasmenés.
Jobbulást mindenkinek!
Bogi, hogy megy az idő, mindjárt félidős vagy! Hihetetlen!

Áfonya, a barátnőm használtruha boltját Vackornak hívják, árakról kérdeztél: egy Nike melegítőalsó (szinte új) és egy farmer (igaz, 104-es, úgyhogy még nagy), szóval 800 és 700 Ft. Abszolút megfizethető és az az igazság, hogy soha nem voltam híve a használt ruhának (nekem egy darab sem volt soha), de tudom, mennyi kell majd, ha elindul az ovi, és bizony akármennyire most született, fél úton tartunk az óvoda felé... Kép Szóval a használt ruhák -ha tényleg nem agyonhordottak- tökéletesek egy kisgyereknek, aki nő mint a gomba.
Mazsola muzsika-ötlet amúgy tök jó, de a kivitelezéshez nekem sajnos nincs annyi időm, az abszolút szabadidőmben mással foglalkozom.

Pá,

*Dirtha
dirtha
 
 


Sziasztok!

Mára a legkisebb is köhög. A középsőt nem engedtem bölcsibe, nehogy felülfertőződjön és ha ez így megy tovább a legnagyobbat is itthon kell tartani. Nem is annyira a köhögés, mint inkább a havazás miatt. Ezt a részét nem szeretem a télnek. Vasárnap jobb volt. A friss havat szélcsendes, napos időben élvezhettük. Meg is szöktem kicsit a nagyokkal szánkózni. Inkább csak húzni lehetett, lesikláshoz nem volt elég hó, de nagyon jól esett!

Retimama! Ehhez is nagyon jó az Ady E. utca. Csak kiléptek a töltéshez és Eszterrel már szánkózhattok is (feltéve ha még felférsz a szánkóra :-)).

Dunyi!

Üdv a csapatban. Sajnos nem volt szerencsém se a 4D-hez, se a Drozgyikhoz, de a többiek biztosan tudnak valamit. Érdemes visszaolvasni si bár elég hosszú lett mára az előtörténetünk.

P.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!
Jelentem mi még egyben vagyunk!A tegnapi egész napos bábelőadásra azért bevittem Győrbe a táskámat is,de az egész napos futkosás ellenére sincs semmi változás.
Remélem Krisztina már babázik,és nem a szülőszobán fekszik!
Áfonya!:kár,hogy nem tudtatok eljönni nagyon érdekes volt,és a kicsik is élvezték az előadásokat.Remélem a gyerekek jobban vannak,bár igen sokan betegek mostanában.A hétvégére is havat,hideget mondtak lehet,hogy a végén még tél is lesz az idén.Bár már nem kivánom a csúszós utakon a mászkálást,a gyerekek rángatnak,sőt a kutya is rámmarad délben.Alig jön rám a kölcsönkabát,alul befúj a szél stb.Fura mert eddig mindig a kánikulával küzdöttem a terhességeim alatt!ez új!
Címem: kapolka@freemail.hu
Küldök üzenetet ha a hó mégis meghozza a babát,addig is mindenkinek jó szánkózást!
Judit
fanniflóra
 
 


Sziasztok!
Megtaláltam a néhány napja emlegetett cikket.
Nlc< babázzunk<szülőszobán<a lap alján: élni és életet adni...:<szülész-nőgy szakértőnk< itt a 6. oldalon a válaszok között: Otthonszülés I,II,III.
Megpróbáltam kiírni,de lehet,hogy az előző út járhatóbb.
noklapja.hu/index.php?id=192&page=4&orderby=0&func=blog&szakerto_id=307853
egyben szünetek nélkül!
Sok sikert!
Judit
fanniflóra
 
 


Sziasztok!

Itt esik a hó, Győrben mi a helyzet?
Le sem tudunk menni, mert a szél is fúj. Na meg se szánkónk , se apa.

Képzeljétek a fiam borzasztó hisztis. Valószínűleg mert engem lát egész nap, apját nem, és hiányzik neki. Bár lehet a kora is besegít egy kicsit... Sejtettem, hogy nehéz lesz, na de hogy ennyire???

Holly, Bálint 7 hónaposan kapott először almát, szerintem se terheld le a gyomrát, kicsi még ahhoz! Egyébként az alvással mi is szenvedünk a mai napig. Mielőtt apja elment, kb egy hete rendesen átaludta az éjszakát. Előtte pedig max. egyszer ébredt vizet inni, mert nagyon meleg volt a lakásban. Na mióta kettesben vagyunk visszaszokott az ébredéshez, ma pl. 2x és szopit kért nem vizet. Ha ezt fél évig csinálja, nem tudom mi lesz, mert ráadásul ugye most csak én kelek hozzá.

Bálintnak is tegnap óta folyik az orra, meg tüsszög, remélem itt meg is áll. Kapott vacsira mézes teát, meg vajas-mézes kenyeret nagyon ízlett neki! Képes volt kiturkálni a sima vajas kenyérdarabkák közül a mézeset! Kép Ja, és utána megmutatta hol az okos feje! Kép

Dunyi, üdv köztünk!
Krisztina és Judit nagyon drukkolok nektek!

Andisz
andisz
 
 


Sziasztok!Nagyon eltűntünk, időm nem sok van...
Panna nagyon nől, a nő.. Minden időmet leköti, de ez így van jól és nagyon élvezem is.Mellszívóra visszatérve, nekem is Avent van és nelem is bevált.
Fiöka! Gratulálok a babához, nagyon szép. Jó egészsget, boldogságot Nektek!
Lina
flina
 
 


Sziasztok!

Én is új vagyok a topikban. Egy ideje nézegetem a babás oldalakat, igaz babát még nem várok, tavaszra tervezzük, hogy "nekikezdünk".
Dunyi! Drozgyik dokival kapcsolatban: nekem nagyon jó véleményem van róla saját tapasztalatból is, és elég sok ismerősöm jár hozzá akik szintén így vélekednek róla. Sajnos van összehasonlítási alapom is, elég sok dokinál jártam előtte míg végre rátaláltam, benne megbízok. Ezek szerint te nem régóta jársz hozzá?
Remélem tudtam segíteni.
Maya
maya78
 
 


Sziasztok!

Maya!

Kb. 3-4-szer voltam nála. Nekem is szimpi, valahogy egyáltalán nem érzem feszélyezve elötte magam. Szülés szempontjából nem tudom, milyen lehet, majd elválik, most már nála maradok....

Sok sikert a baba projekthez, remélem gyorsan összejön!...

Lányok!
Ti már túlvagytok rengeteg kórházi UH-n. Nem tudjátok véletlenül, a Papp Gábor melyik napon van? Semmi esetre sem szeretném, ha ő nézne meg mégegyszer az életben.

Kép

Kép
dunyi
 
 


Maya, Dunyi!

Üdv a csapatban!

4D UH-ra tényleg várni kell pár hetet, de amúgy sem érdemes túl korán menni. Sajnos (biztos tudjátok), nemfogadják el a diagnosztikai részét, ezért nem is nagyon csinálnak olyat, csak mozizni lehet. Arra meg a 23-32 hétig a legalkalmasabb, úgyhogy Dunyi, még ráérsz Kép

A dokidról nem tudok mit írni, talán egyszer voltam nála, de amikor terhes lettem, felhívtam egy ismerősömet (Kofi doktort), hogy ő kit ajánl (ő mégiscsak ismer mindenkit, hiszen szülész volt, mielőtt onkológus lett), és kapásból a Likár Zsoltot mondta. Úgyhogy én hozzá járok, és meg is vagyok elégedve vele.

Szerintem Győrben amúgy is kevés a "rossz" doki, inkább kinek milyen elvárásai, ízlése van orvos ügyben.

Dunyi!
Neked milyen rossz tapasztalatod van a Papp Gáborral kapcsolatban? Mindenki panaszkodik, nekem eddig nem volt vele bajom, bár az utóbbi időben tényleg kicsit furcsa.
Amúgy majdnem mindig ő van, keddenként szokott lenni a Bödecs doki, de nekem 98%-ban eddig kedden is a Papp csinálta az UH-t.
Szerintem hívd fel az UH-t reggel, hogy melyik orvos van, és csak akkor menj be, ha nem ő van Kép
Nekem is ezt javasolták.
Tény, hogy a Bödecs odafordítja a monitort, de ő is éppen olyan sunnyogósan UH-z, mint a Papp. Szerintem nekik ez már nem olyan szenzáció, mint nekünk. Kép

Remélem mindenkivel minden oké lesz.

Puszi: Bogi

KépKép

KépKép
farkasbogi
 
 


Sziasztok!
Köszi Bogi, jó tudni, tényleg ráérek akkor a 4D-vel. Nem tudtam, hogy nem fogadják el. Egyébként megéri? Mennyibe kerül mostanság?
Lehet, hogy nem fogom tudni mindig kikerülni Papp Gábort. Bár ez a telefon jó ötlet.
Nem igazán korrekt itt nyilvánosan fikázni, a lényeg, tavaly sajnos volt egy missed ab. Barnázgattam, ezért csináltak UH-t. Látványos undorral nézte a barnázgatást, közben így szólt: "emelje fel jobban a seggét" stb. Majd félvállról, unottan közölte velem:"ez a terhesség nem jött össze" de olyan hangnemben, hogy ilyen megalázóan, embertelenül még nem bánt velem senki. Egy kutyával szebben beszélnek. persze, eltörött a mécses, hiszen nagyon régóta vártuk azt a babát, és nagyon szerettük volna. Ő meg üvöltözött, minek bőgök itt, lehet még akárhány gyerekem. Hát köszönöm.... Én elhiszem, lehet, hogy éppen rossz napja volt, meg lehet, hogy felhúzták, meg neki ez már rutin, de azért emberség is van a világon.
Ezek után persze rettegek minden UH-tól, hogy rossz híreket kapok. Pedig ennek a picinek itt a hasamban meg kell maradni!
Olyan lassan telik az idő. Túl lehetnék már a kritikus 12 héten. Persze tudom, utána is lesz aggódni való bőven.
Remélem nem baj, ha néha majd hülyeségeket kérdezek tőletek. De hát ti már átmentetek ezeken, rengeteg tapasztalat van mögöttetek.

Sok örömet kívánok mindenkinek a picikhez!

Dunyi

Kép

Kép
dunyi
 
 


Sziasztok!

Köszi Flina! Kép Eddig jól megy.

Dunyi! Nekem ennnnnyire rossz tapasztalatom nem volt a pg-ral, de annál több. Tényleg tégy meg mindent hogy elkerüld!!!! (Egyébként a bödecs sem fordítja oda a monitort, és amúgy is teljesen olyan, mint pg. Még ha rutin is szerintem erre a viselkedésre akkor sincs bocsánat!) Én 2x9 hónapot csináltam végig. Órákat tudnék mesélni az UH tapasztalataimról. Az utolsók benne vannak a szüléstörténetünkben.
Amit jó, ha tudsz (én csak a 2.terhesség végére tanultam meg mindezt. Kép):
- pg általában a reggeli órákban van hétfőn kedden legalábbis. de amúgy sem érdemes odamenni 11 előtt, sőt az utóbbi időben én csak 1 óra tájt mentem. (2-ig vannak) És még így is folyton megszívatnak!
- Csak a 18. heti ultrahangot ill. áramlásost (meg biztos van még néhány eset!) kötelező orvosnak végezni, a többire ki vannak képezve az asszisztensek, és jól és EMBERSÉGESEN meg is csinálják. A déli órákban a dokik már nem szeretnek ott lenni és ilyenkor dolgoznak ők leginkább. Orvosok közül a későbbi órákban dolgozik elvileg egyébként a Krekó és a Papp Zsolt is. Emberileg egyikkel se volt rossz tapasztalatom, szakmailag nem ismerem őket.
A telefon jó ötlet, de mire odaérsz tuti változik a helyzet! Teljesen kiszámíthatatlanok.
Én eddig mind a 11-szer órákat vártam, rendszerint mert egyesek "isteni szerencsével" rögtön bejutnak, és benn fekvőket küldenek le doszt. Nem tudom Neked jut-e az "isteni szerencséből", de jobb ha felkészülsz, a hosszú várakozásra. (AZ utolsó előtti alkalommal én 13-tól 14.10-ig várakoztam!!!!!!! Még a késői idő se garancia arra, hogy az utolsóként érkezett nem előbb távozik, mint te.)
Nem tudom adtam-e hasznos infót, mindenesetre sok sikert és kitartást!

Kamilla
fióka
 
 


Sziasztok!

UH ügyben sajnos nem sok jót tudok én sem mondani (van is erről néhány megjegyzésem a korábbi írásokban tavasz-nyár idején). Tapasztalat szerint a Krekó szerdán van. Gázosabb, ha szülés esik be. Akkor jobb esetben küldenek valakit helyettesíteni, rosszabb esetben áll a rendelés. Nekem a Papp Zs. is bejött, sőt szívós kérdezgetésre még a pg-ból is ki tudtam húzni némi információt.

Egyébként van betegjogi képviselő a kórházban és néha elég ha a sarkunkra állunk és nem megyünk bele ebbe a "én lenni okos orvos, te lenni buta beteg" szereposztásba. Tudom, hogy könnyebb mondani, mint megcsinálni - különösen érzékeny várandósként-, de a harmadik terhességnél nekem már hellyel-közzel összejött. Persze felöltözve könnyebb partnernek érezni magunkat, mint meztelenül vagy hálóingben. Úgy tűnik még jut egy-két fejezet a szüfrazsett mozgalomból nekünk is az egyenjoguságunkért vívott csatában!Harcra fel :-)! Fióka példáját érdemes követni.

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Sziasztok!

Dunyi!
Kitartás és türelem!Egyik doki sem éri meg,hogy felhúzd magad miattuk.
Szerintem is jó ötlet,hogy valamelyik szonográfussal csináltasd a nem kötelező uh-kat.Van ott egy középkorú, vékony,vöröses hajú hölgy.Végtelenül kedves és segítőkész.(a nevét sajnos nem tudom)
Ő van egyébként4D uh-on a Babits utcában is.Ott 8.000Ft egy vizsgálat, 500Ft/fénykép, cd 1.000Ft hozottból és 2.000Ft ottaniból.Videokazit vinni kell( a vizsgálat árában benne van a felvétel kazira).20.hét után érdemes menni - ha csak nincs valami gond- mert a heregolyók akkor szállnak le, így biztosabb a baba nemének meghatározása.
Ha a kórházba mész uh-ra és mindenképp doki kell,hogy csinálja, akkor én is Papp Zsoltot ajánlom.De nagyon változó,mikor ki van ott.Ha pedig közbejön egy műtét, le se jönnek vagy volt olyan,hogy közben kellett elmenni a dokinak.
Nem gondoltad,hogy olyan orvost választasz,akinek van uh-ja a rendelőjében?
Nem izgulj a barnázagtás miatt!Pihenj sokat, szedd a magzatvédő vitamint, meg magnéziumot!Minden rendben lesz!
Edit

Kép

Kép
edit73
 
 


Sziasztok!

Egy pár UH-on én is voltam, az elsőt a Kreko csinálta, nagyon normi volt. A többit szonográfus csinálta, de sajnos az utolsón velem is rossz híreket közöltek. Én is elvesztettem a kisbabámat. (Azért fel voltam készülve a legrosszabbra, nálam is barnázgatással kezdődőtt, de aztán már vérzésem is volt)Igaz a hölgy nagyon emberségesen adta tudtomra, de így is nagyon szörnyű volt, el tudom képzelni, milyen lehet, ha ráadásul még bunkóznak is az emberrel. Én most a pár hónap szünetnél tartok, aztán remélem minden rendben lesz. Szorítok Neked is Dunyi!
Üdv mindenkinek!
Maya
maya78
 
 


Szurkolok Maya, hogy olvashassuk még a szüléstörténetedet is ezen a fórumon!

Ezt olvastátok?

http://velvet.hu/velvet/onleany/szul0127/

Nekem a császármetszés miatt szóba sem jöhetett (vagy az érzéstelenítés miatt ezt sem éreztem :-))), de kíváncsi lennék volt-e valakinek hasonló élménye.

Piros

Kép

Kép

Kép
piros
 
 


Ujaknak udv,
kivanom, hogy mielobb beirhassalak benneteket is a tablazatbaKép

Finishelok?
Friss babasok, neha irhatnatok szurke hetkoznapjaitokrol isKép

Piros,
szerintem baromsagKép Nincs turelmem az eredeti cikkeket vegignezni, kivancsi lennek, hogy ott pontosan hogy fogalmaznak.
A cikkben irja egy szakerto: "A barátnőm, aki nem olvasott előtte erről a témáról, is hasonló élményről számolt be, és tulajdonképpen én is, különösen a második gyermek születésekor."
Hat, ha a ferjem megkerdezne, volt-e az ejszaka orgazmusom es en azt felelnem, hogy: tulajdonképpen igen es különösen a másodiknal, akkor szerinted megsertodne?Kép

En az elsot spontan, erzestelenito nelkul szultem, tenyleg felelemmentesen, nagy varakozassal. Valoban hatalmas, semmihez nem hasonlithato erzes, amikor a baba kicsusszan. De hogy az orgazmustol tavol van, az tuti, inkabb a megkonnyebbules erzese. /lehet, hogy hulye hasonlat, de kb. olyan, mint amikor tuske megy az ujjadba. Marhara faj, amikor piszkalod, hogy kijojjon, de amikor vegre kinn van, az maga a mamorKép/ De az is lehet, hogy Rekam csak nem talalta el a G-pontomat?!Kép

-Afonya
afonya
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?