Na, akkor közkívánatra írok kicsit a kórházról. Meg a szülésről, de most mondjuk első körön a csecsemősökről, úgyis az volt a központi vita téma
Szóval nekem nagyon vegyesek a tapasztalataim, így inkább azt tudnám mondani, hogy mindenkinek igaza volt, aki jót és aki kevésbé jót írt is. Sok csecsemős van, és nagyon más a hozzáállásuk. Neveket nem tudok írni, mert nem jegyzeteltem
Van amelyik csecsemős tényleg nagyon segítőkész, és rendes, behozzák a babát, és valóban látszik rajtuk, hogy nem csak udvariasságból kérdezgetnek, hogy minden oké-e. Volt egy közülük, aki pl. fél óráig nyüglődött velem, hogy tudjam szoptatni a babát, ill. megtanuljak kézzel fejni. Aztán volt ellenkező élmény is. Pl. bejöttek ketten, én meg az egyik szobatársasmmal karöltve megkérdeztem, hogy megmutatnák-e a fürdetést? Erre a két hölgyemény egymásra nézett olyan arccal, hogy "hát ezek a hülye libák mégis mit akar már tőlünk?!" majd szó nélkül kimentek. Csak néztünk. Aztán kisvártatva bevonult egy harmadik, aki közölte, hogy ők nem úgy fürdetnek, ahogy mi fogunk. Meg egyáltalán nincs abba semmi extra, berakjuk a vízbe, aztán annyi (persze nem szó szerint így). És hozzá ő is olyan fejet vágott, mintha életében még nem hallott volna ennél hülyébb kérdést. Okosabbak nem lettünk az biztos, bár ezek után nem értem, hogy minek van a szobákban kiskád? Dísznek?
Aztán ami gond volt még, hogy sokszor kértük őket, hogy mielőtt kihozzák a bébit ne adjanak nekik tápszert, mert így nem fognak szopni. De szinte kivétel nélkül csurgott ki a tápszer a gyerekek száján, úgy adták oda. Na nem is ettek rendesen, ami miatt még most is szenvedek vele itthon.
Azt már említettem, hogy a bébi orrán lett egy seb, ez látszik is a korábbi képen. Reggel így hozták be, majd amikor kérdeztem, hogy mi történt vele, azt mondták, hogy a takaró sértette fel ahogy forgott rajta. Na ez azért nem hiszem, hogy túl hihető, hacsak nem gyökérkefét tesznek a gyerek alá.
Aztán ott van a pelenka probléma. Ez lehet, hogy anyagi eredetű, de ettől még gond. Nem kaptunk elég tiszta textil pelenkát, ha meg a piszkos helyett kértünk, egy ízben pl. azt a választ kaptuk, hogy fordítsuk meg, akkor nem látszik rajta a piszok. Azért ez nem hinném, hogy esztétikai kérdés lenne.
Ami még többünket konkrétan zavart, az a gyerekekből áradó illatfelhő (amúgy engem egyes csecsemősökből áradó is zavart, gondolom a babákat nem kevésbé. Néhányan asszem több literrel locsolnak magukra...) Azért a bébik elég hajlamosak - tudtommal - az allergiára, ezért kéne óvni őket ezektől a cuccoktól, de ez nem így történik. Nem lehetne valami illatmentes cuccal kenni őket? Azt mondták, hogy nem Johnsons árad belőlük, hanem egy spéci krém illata, de én azért erre nem vennék mérget, mert hát elég jellegzetesek ezek a termékek... Jobb lenne valami gyógyszertári, illatmentes cucc nekik.
Ja, Doktor, most már azt is tudom, hogy többen miért nem írnak a jellemzésbe - amit ki kell tölteni a kórházban a végén - negatív dolgokat. Mert, hogy kihozzák a papírt, otthagyják kitölteni, visszaviszik, átrágják, és mire jönnek öltöztetni már kész tények elé állítják a mamákat. Pontosabban egyből nekiesnek - gondolom itt se mindenki - a kedves kritizálónak, hogy az nem is úgy van, és egyáltalán. Mire valaki kikerül a kórházból biztosan látja már, azoktól, akik előtte mentek haza, hogy ez a rendeszer, és aki - velem ellentétben - nem akar konfrontálódni, az nem ír csak jó dolgokat, hogy ezt a tortúrát elkerülje.
Akkor ami még nem tetszett, hogy a bébik ritkán vannak átöltöztetve. Néha tök mocskos cuccban hozták ki őket, vagy mutatták be a látogatóknak...
Ez persze lehet megint anyagi jellegű probléma is.
Magyarán a kép nagyon vegyes, vannak kimondottan jó fej és segítőkész csecsemősök, és olyanok is, akiknek asszem pályát kéne módosítaniuk...
Majd még írok a kórházról, meg a szülésről is, ill. arról, hogy mit ne hagyjatok otthon, ha eljön az idő!
Ja, és ha valakinek nem tetszik a nyavajgásom, az most már bátran mondhatja, meg van a babó, a vérnyomásom sem magas már, úgyhogy bátran felbosszanthatom magamat a vitákkal - nem fogom már kerülni, ahogy sokáig erre kényszerültem