Új privát üzeneted érkezett!

Ezvicc!
a 0.9 MOM ugyanolyan jó. valamit talán elszámoltak.Nincs jekentősége.

Anett2!
Hmmm.
Szerintem nem kell várni a 4 hónap után, a "kiürülés" egy hülyeség. Viszont manapság úgy tudjuk, hogy napi 800 Ug folsav (kb. 1 tbl Elevit vagy Materna) szedése jelentősen csökkenti a fejlődési rendellenességek számát. Mivel a vetélések 80%-a mögött ez áll: tehetsz valamit.

Atya!
Sose adok személyre szóló tanácsot, csak lehetőségeket javaslok! Mindenki maga döntsön.
gyuri
Szeged
 
 


Kedves Doktor Úr!

Az AFP-vel egyidoben nézett bHCG-nek melyek a határértékei?
Nekem a 16+4 napon a követkeezok lettek az értékek:
AFP 0,9MOM
HCG: 0,33MOM
uE3: 1,15MOM

Ez a HCG szint nem túl alacsony?

Köszönöm: Dari
darik
 
 


darik!
Egyedül a bHCG-nek semmilyen jelentősége sincs.
gyuri
Szeged
 
 

 
 

Doktor Úr!

Köszönöm a választ!
Tehát a 3 eredményt együttesen kell nézni. :-)
darik
 
 


igen, de a jelentősége így is csekélyebb, mint a 12 hetesen végzett UH-nak (tarkóvastagság)
gyuri
Szeged
 
 


Köszönöm.
Az NT 11+5naposan 1,9mm volt, 60-as CRL-nél. Ez úgy tudom jó érték.
darik
 
 


Lányok ! Hallottátok, hogy petíciót írtak az nlc-s lombikos lányok ?

http://www.PetitionOnline.com/IVF2005

Kérlek te is csatlakozz aláírásoddal, hátha el tudunk így érni valamit azért, hogy a lombik még nagyobb támogatást kaphasson !

mniki
 
 


Kedves Doktor Úr!

Mennyi időt kell várni a következő terhességgel egy normál úton lezajlott szülés után? Méhszáj és belső hüvelyfalrepedésem volt, ha ez még nem számít komplikációnak.

Másik kérdésem az lenne, hogy elsődleges fájásgyengeséggel szültem és nem tágultam az első babával, ez a 2. terhességnél is várható lesz v. akkor már nem lesznek ilyen problémák?

Előre is köszönöm a válaszát!
Erika
erika2004
 
 


Erika!
Én ált azt javaslom, hogy a szoptatás bef után.
Nem feltétlenül ismétlődik, sőt.
gyuri
Szeged
 
 


Doktor Úr!

Köszönöm a választ!

Erika
erika2004
 
 


Kedves Doktor Úr!

Kérdeznék én is, bár csak a kíváncsiság hajt, ugyanis már 1 éves a kisfiam! Kép

Egy mások topikban nem kaptam választ, ezért most bemásolnám a barátnőmre és rám vonatkozó kérdéseket. Nagyon köszönöm előre is a választ!

A legjobb barátnőm nemrég szült. Ő Kanadában él, ott azért máshogy mennek a dolgok, de gondoltam egy szülés, az szülés az Óperenciás tengeren túl is! Kép
Viszont valahogy nem igazán értem a dolgokat, pedig már volt részem 2 szülésben, egy EDA nélküli és egy EDÁ-s is.
Barátnőm EDÁ-t kapott, ő adagolta magának, ami szerintem nagyon jó ötlet, én is kipróbáltam volna, mert szerintem kb. 3x annyit kaptam, mint ami szükséges lett volna, de ezt már valszin. nem fogom kipróbálni, mivel nekem elég a 2 gyerek, na mindegy.
Azt nem értem, hogy hogy is van ez a kitolási szakasz? Nálam mindkét gyerkőcnél max. 15 perc volt, Kittike volt az első, EDA nélkül, 4 nyomás, kint van. (Doki segített kinyomni) Petinél, EDA, semmit sem éreztem, fájások alig akratak jönni, 10 nyomás, kint volt. (Doki segített ugyanúgy nyomta a hasamat.)
Barátnőm meg 45 percen kereszül nyomta, és szerinte ott kint, van aki 2 órán keresztül is nyom. Ez azért furcsa, én akárhány magyar anyukával beszéltem, itt mindenkinek olyan gyorsan megvan. Lehet, hogy ők már akkor is nyomnak, amikor mi még nem? Vagy csak véletlen, hogy olyan ismerőseim vannak, akik ilyen gyorsak?

A másik kérdésem, én 4 ujjnyinál kaptam EDA-t, már nagyon ki voltam, jó volt az EDA, szinte semmit sem éreztem, még a varrrást sem. Viszont akkor már csak 1 ujj hiányzott a szüléshez nem? Akkor miért tartott még 4 óra hosszat? Lehet, hogy ha nem kapok EDA-t, meglett volna 1 óra múlva? Vagy ezt nem lehet tudni?
Amúgy nem bántam meg, de elég lett volna egy adag, 4 ujjnyinál kaptam az elsőt, aztán 3 óra múlva még adott a szülésznő, szerintem kár volt, mert még nem éreztem semmit, de nem kérdezte meg, én meg nem tudtam, hogy még ad. 1 óra múlva lett meg Peti, de a legvégén szinte alig voltak fájások, a feje után a teste kb. 5 percre jött ki, ami elég fura volt. Vagy a rengeteg oxitocintól ritkultak a fájások? Mert azt is kaptam, jó sokat!
Közben ott állt az egész orvos csapat, a mekóniumos víz miatt jött 2 csecsemős is, (az egyik gyakronok) az én orvosom, a szülésznő, és csak vártunk és vártunk.....Kép
SZerencsére a végére minden rendben volt!

Kérem,ha van egy pici ideje válaszát!
Köszönettel!
Andi
andi68
 
 


Kedves Doktor Úr!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy mi a különbség az Elevit és a Pregnacare között?
Továbbá ajánlja-e a Magne B6 és Cetebe szedését a fent említett vitaminok egyike szedése mellett.
Köszönöm.
trixi1973
 
 


Doktor Úr!

Abban szeretném a segítségét kérni, hogy ha valaki lombikra jár - a férfivel van a hiba - és az első lombik nem sikerült. A lányt elküldték laparoszkópiára és hiszteroszkópiára, ahol megállapították, hogy egészséges mint a makk. Az orvos azt javasolja, hogy minél előbb menjenek a következő lombikra, mert ilyenkor mikor a szervek át vannak rendezve stb... akkor nagyobb az esélye a következőnek. Szeretném megkérdezni, hogy ön szerint is így van-e, és ha igen akkor ezt mivel magyarázzák egy olyan esetben ahol nem a nő a hibás?

Válszát előre is köszönöm.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Andi!
Tulajdonképpen megadtad a választ: nem vagyunk egyformák, ki így ki úgy csinálja ugyanazt. Ízlésem szerint az a helyes, ahogy Te gondoltad volna. Nehéz ezt tovább ragozni, a körülmények ismerete nélkül, de ha a vége jó, minden jó.

Trixi!
A ponos különbséget nem ismerem, szerintem mindkettő jó arra amire adják. Viszont mellé semmit sem szükséges szedni. Bár gondolom a MagneB6-t görcsök miatt adják.(?)

Mtücs!
"A szervek át vannak rendezve"=halandzsa. Egyébként minél hamarabb sikerre kell törekedni. De nem kötelező.
gyuri
Szeged
 
 


Doktor Úr!

Megkérhetném, hogy egy kicsit egyértelműbben válaszoljon, mivel úgy gondolom, hogy konkrét választ a kérdésre nem adott. Azt gondolom, hogy az meg teljesen nyilvánvaló, hogy ha valaki lombikra jár akkor, minél hamarabb a sikerre törekszik, itt csak az esélyeket szerettük volna tisztázni, vagyis ön szerint egy ilyen műtéti beavatkozás után érdemes várni vagy minél előbb belekezdeni az újabb próbálkozásba mivel a statisztikai adatok alapján - feltéve ha van ilyen - akkor nagyobbak az esélyek?

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Tisztelt Doktor úr!
Átrendezve én is idézőjelbe gondoltam! A lombikos orovos is azt javasolja neki minél előbb szerettük volna egy másik orvos véleményét is megkérdezni, hogy valóban nagyobbak e ilyenkor az esélyek? És ha igen akkor azt mivel lehet magyarázni? Csak az a baj, két orvos is azt mondja minél előbb, csak megmagyarázni nem tudja egyik sem miért is jobb az esély a műtét után közvetlen.

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Köszönöm a választ!

Üdv.
Andi
andi68
 
 


mtücs!
a részletek ismerete nélkül csak általános vélemény mondható. Fogalmam sincs a hormonális és egyéb, pl. családi stb helyzetről. Amit tudtam arra konkrét választ adtam. Esélyeket latolgatni, statisztikai adatokkal dobálózni adatok nélkül felelőtlenség lenne, ezeket a kezelőorvos(ok)tól kell megkérdezni. A gyorsaságnak lehet egyetlen oka: minél hamarabb szülni.
gyuri
Szeged
 
 


T. Doktor Úr !
Egy kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni:
kisbabát szeretnénk , emiatt gyógyszeres kezelés alatt állok (ov.ind.), a legutóbbi UH 3 érésnek induló petesejtet mutatott, egyik oldalon egy 27mm-est, a másik oldalon két 17mm-es psejtet. Ha megérik(megérett) az egyik, mi történik a két másik petefészekben lévőkkel egyrészt ha esetleg megtörtént a megtermék., másrészt ha nem. Azok is megérnek pár nap múlva?
Ilyenkor ha két ugyanakkora van jóval nagyobb az esély az ikerterhességre?
Válaszát előre is köszönöm: Andrea
andi76
 
 


T .Doktor Úr!

Szeretnék én is kérdezniKép Ha lehet?Kép

Lombik babát várok! Az utolsó mensitől számolva 11-hetes vagyok!
De a beültetéstől számolva 8-hetes!
A mai Uh -s papíromra ezt írta az orvosom:
Petezsák : 44 mm -szabályos
CRL : 31 mm
BPD: 15mm
Nuchalis réteg : 1mm
Jó szívmüködés
4 végtag látható
Élő 10 .hetes terhesség

Dg. : Z34 Grav.s.11+die 1
st p ivf
Veszélyeztetett terh.

Kérdésem: Ön szerint ,a korának megfelelők a baba méretei??
Melyik a valós hét : 8? ,10 ?,11?
Melyik érték ,mit mutat?

Köszönöm!

Csilla
csillam
 
 


Andi!
Általában egy tüsző reped meg (nyeri a versenyt) és azebből származó petesejtnek van esélye a megtermékenyülésre, a többi elsorvad.
A következő ciklusban ujra indul a verseny.

csillam!
miután a fogamzás napja biztos (8héte volt), a szülészeti konvencio szerint 10 hetes terhes. A méretek ekörül szórnak, de ezt az adatot nem kérdőjelezhetik meg.
gyuri
Szeged
 
 


Gyuri!

Köszönöm szépen a válaszát!
csillam
 
 


Kedves Gyuri!
A JF-ben csaszinál bent lehet az Apuka is?
Nem vagyok tisztában vele, hogy milyen érzéstelenítőt is kell/lehet kapnom... A JF-ben van erre vmi előírás, hogy muszáj altatni vagy ilyesmi?
Nálam szinte 100% a csaszi, mert IVF-ikres vagyok Kép
Válaszát előre is köszönömKép
dee
 
 


Kisfiam Erik Dániel január 25-én 3150 grammal és 52 centivel megszületett. Ezúton is szeretném megköszönni dr. Weidner András szülész orvosnak és Ecker Linda szülésznőnek azt a komoly, szakszerű és emberséges segítséget, amelyet kisfiam világra jövetele során tanusítottak. Roppant hálás vagyok nekik, illetve azoknak, akik még segítséget nyújtottak a szülésem során, így nem kevésbé dr. Fekete Károly anaszteziológusnak.
vantal
 
 


Kedves Vantal,
sok szeretettel gratulálok.
Ha van kedved (és föleg idöd :-)) örülnék ha leírnád milyen volt a szülés, és milyen a baba. Ha ide nem akarod, akkor moncaberta2@freemail.hu. Nagyon érdekelnek a tapasztalataid.
Még egyszer sok örömet a babához!
moncaberta
 
 


Vantal! Kép

Gratulálok! Kívánok Nektek jó egészséget és sok-sok boldogságot! Kép

Üdv: Beatrix
beatrix28
 
 


Dee!
Fene tudja, kérdezd meg Apu-tól szeretné-e látni a "beleidet". Ha igen, akkor megfogtál. Mert nagyon nem szeretném, ha a egy "civil" egy ilyen egyáltalán nem szép, sőt a műtétek közt is nagyon véresnek tűnő műtétet nézegetne. Persze lehet válaszolni, hogy az más, de a vakbélműtétedhez is hívnál nézőt?
Ezen túl, pedig a sterilitás szabályai azt írják elő, hogy a műtőben mindíg a lehető legkevesebb ember legyen bennt.
A műtéti érzéstelenítés választható! Te is választhatsz, a legjobb, ha pár nappal az esedékes műtét előtt a doktorod elküld aneszteziologiai (áltatóorvos) konziliumban ott megbeszélheted mit akarsz. Egyébként én mindenképpen a gerincérzéstelenítést javaslom, átélni a szülést, ha nem is 100%-osan de így azért lehet.

Vantal!
Én is kiváncsi vagyok.
gyuri
Szeged
 
 


Kedves Vantal!

Amióta nem "parázol"Kép itt, elég kihalt ez a fórumKép. Nem nagyon szoktam ide írni, inkább csak olvasni, de jó sok hozzászólásodat olvastam. Én is szeretnék gratulálni a babádhoz, jó egészséget kívánok nektek és sok-sok örömöt.
Én is kíváncsi vagyok a szülésed történetére és a kórházi tapasztalataidra is! Két hónap múlva és is a JF-ben fogok szülni.

üdv. Marq

marq
Kép
Kép
marqueza
 
 


Köszönöm mindenkinek a gratulát, majd írok még a szülésről, meg a kórházról, de előzetesen csak annyit, hogy a vajúdásom elején bejött egy Gyuri nick néven futó Doktor Úr, aki közölte velem, hogy látszik rajtam az a +16 kg ami rám került az elmúlt 9 hónapban. Ezúton köszönöm neki is :o)
Egy kép a bébiről (az orrán a sebről azt mondták a csecsemősök, hogy a takaró dörzsölte ki éjszaka...)

Kép
vantal
 
 


Vantal!

Gratulálok a babához, tényleg nagyon aranyos. Jó egészséget és sok boldogságot!

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Kedves Gyuri!

Köszönöm a gyors válaszátKép
Nos, Apu sajna egyelőre tántoríthatatlan "bélnézegetés" ügyben. Persze, ha nem én mondom neki, hogy nem lehet bent, akkor is rosszul fog neki esni, de hát mégsem én mondtam ;)
Őszintén szólva, én nem ragaszkodom hozzá, hogy bent legyen... Bár megnézném az arcát, amikor engem belelnek, a kis porontyok meg ugyibár nem rózsaszín kismalacként születnekKép Na, akkor majd még meglátjuk.
Érzéstelenítés ügyben bizonyosan fogja mondani a dokim is, hogy kivel kell konzultálnom. Én is az "ébren-maradásra" voksolnék...
Üdv!

Dee
dee
 
 


Sziasztok!

Vantal!
Gratulálok én is a kis lurkóhoz és remélem nyilvánosan is megosztod velünk a tapasztalataidat Kép!
(akkor úgy tűnik hiába várom a választ az e-mailemre, mostanában elég elfoglalt voltál/leszel Kép Kép)

Doktor Úr!
Holnap töltöm be a 12. hetet és a nagyobbik gyerkőc sajnos tüszösmandulagyulladásban szenved. Sajnos úgy tűnik én sem úszom meg, fáj a torkom, fejem. Gyógyszert nem veszek be, esetleg lázcsillapítót, és azt szeretném tudni, hogy ez a betegség árthat-e a babának?
Előre is köszönöm.

Üdv, Virág
virga
 
 


Kedves Vantal!

Én is gratulálok a babához; nagyon helyes kis fiad van! Mostanában sokat gondoltam rád - most már tudom miért... Kép Akartam is írni, hogy jó lenne, ha most már nem "fosztanál meg" minket tovább a társaságodtól Kép - főleg most, az utolsó napokban/hetekben. Az eredeti dátumodhoz képest hamarabb jött a lurkó, nem? Mintha február 20. derengene nekem...

Én is nagyon várom a szüléstörténetedet - itt vagy akár e-mailben is!

Minden jót nektek!
Zsuzsi

Kép
hbzs
 
 


Vantal!
Mindenki úgy udvarol, ahogy tud .... De ebből is látni, hogy a nő, mindíg nő marad. Gratula.

Virga!
Ha Te nem vagy lázas, beteg, akkor nem kell kezelni, ha lázas lennél, akkor a megfelelő kezelés, ha kell antibiotikum szükséges.
gyuri
Szeged
 
 


Vantal! Gratula gyönyörű babcihoz! Sok kellemes órát kívánok Nektek!

Kedves Gyuri!

Attól félek, le fogom lassan leplezni magamKép
Van baba-mama szoba a JF-ben, úgy tudom... Tényleg van? Csaszi után velem maradhatnak majd, vagy (ha csak nem lesznek korababák...amit remélek) mindenképpen elkerülnek mellőlem?
Mikor érdemes elmennem szülőszoba-látogatásra? Úgy láttam, minden hónapban van... Én valószínűleg áprilisi mama leszek... Már most nézzek be??

Köszönöm a válaszát előre is!

Üdv!
Dee
dee
 
 


Dee!
Minden szoba baba-mama. Csaszi után, mihelyst lehet veled lehetnek.
Szerintem minél korábban jönni kellene körülnézni.
gyuri
Szeged
 
 


Ez aribb kép Kép Többet már nem szúrok be, csak ez annyira jól sikerült, hogy gondoltam megmutatom. Majd írok a kórházról, ha odáig jutok, de most kissé el vagyok havazva itthon KépKép
vantal
 
 


Vantal!

Nagyon szép a babád!

M.

marq
Kép
Kép
marqueza
 
 


Kedves Vantal!

Tényleg nagyon szép kisfiad van; és nagyon hasonlít rád! Kép

Üdv:
Zsuzsi

Kép
hbzs
 
 


Szia Dee!
Én is áprilisi kismama vagyok szintén a dél-pestiben fogok szülni,lehet, hogy találkozunk majdKép Az én dokim azt mondta, hogy a 29. heti UH-kor körbevezet!
Ez a jövő héten lesz!
Elvileg minden hónapban van szervezett szülőszobalátogatás?

Vantal!

Nagyon szép a picuri! Várjuk ám a beszámolót!
Vendég
 


Na, akkor közkívánatra írok kicsit a kórházról. Meg a szülésről, de most mondjuk első körön a csecsemősökről, úgyis az volt a központi vita téma Kép
Szóval nekem nagyon vegyesek a tapasztalataim, így inkább azt tudnám mondani, hogy mindenkinek igaza volt, aki jót és aki kevésbé jót írt is. Sok csecsemős van, és nagyon más a hozzáállásuk. Neveket nem tudok írni, mert nem jegyzeteltem Kép
Van amelyik csecsemős tényleg nagyon segítőkész, és rendes, behozzák a babát, és valóban látszik rajtuk, hogy nem csak udvariasságból kérdezgetnek, hogy minden oké-e. Volt egy közülük, aki pl. fél óráig nyüglődött velem, hogy tudjam szoptatni a babát, ill. megtanuljak kézzel fejni. Aztán volt ellenkező élmény is. Pl. bejöttek ketten, én meg az egyik szobatársasmmal karöltve megkérdeztem, hogy megmutatnák-e a fürdetést? Erre a két hölgyemény egymásra nézett olyan arccal, hogy "hát ezek a hülye libák mégis mit akar már tőlünk?!" majd szó nélkül kimentek. Csak néztünk. Aztán kisvártatva bevonult egy harmadik, aki közölte, hogy ők nem úgy fürdetnek, ahogy mi fogunk. Meg egyáltalán nincs abba semmi extra, berakjuk a vízbe, aztán annyi (persze nem szó szerint így). És hozzá ő is olyan fejet vágott, mintha életében még nem hallott volna ennél hülyébb kérdést. Okosabbak nem lettünk az biztos, bár ezek után nem értem, hogy minek van a szobákban kiskád? Dísznek?
Aztán ami gond volt még, hogy sokszor kértük őket, hogy mielőtt kihozzák a bébit ne adjanak nekik tápszert, mert így nem fognak szopni. De szinte kivétel nélkül csurgott ki a tápszer a gyerekek száján, úgy adták oda. Na nem is ettek rendesen, ami miatt még most is szenvedek vele itthon.
Azt már említettem, hogy a bébi orrán lett egy seb, ez látszik is a korábbi képen. Reggel így hozták be, majd amikor kérdeztem, hogy mi történt vele, azt mondták, hogy a takaró sértette fel ahogy forgott rajta. Na ez azért nem hiszem, hogy túl hihető, hacsak nem gyökérkefét tesznek a gyerek alá.
Aztán ott van a pelenka probléma. Ez lehet, hogy anyagi eredetű, de ettől még gond. Nem kaptunk elég tiszta textil pelenkát, ha meg a piszkos helyett kértünk, egy ízben pl. azt a választ kaptuk, hogy fordítsuk meg, akkor nem látszik rajta a piszok. Azért ez nem hinném, hogy esztétikai kérdés lenne.
Ami még többünket konkrétan zavart, az a gyerekekből áradó illatfelhő (amúgy engem egyes csecsemősökből áradó is zavart, gondolom a babákat nem kevésbé. Néhányan asszem több literrel locsolnak magukra...) Azért a bébik elég hajlamosak - tudtommal - az allergiára, ezért kéne óvni őket ezektől a cuccoktól, de ez nem így történik. Nem lehetne valami illatmentes cuccal kenni őket? Azt mondták, hogy nem Johnsons árad belőlük, hanem egy spéci krém illata, de én azért erre nem vennék mérget, mert hát elég jellegzetesek ezek a termékek... Jobb lenne valami gyógyszertári, illatmentes cucc nekik.
Ja, Doktor, most már azt is tudom, hogy többen miért nem írnak a jellemzésbe - amit ki kell tölteni a kórházban a végén - negatív dolgokat. Mert, hogy kihozzák a papírt, otthagyják kitölteni, visszaviszik, átrágják, és mire jönnek öltöztetni már kész tények elé állítják a mamákat. Pontosabban egyből nekiesnek - gondolom itt se mindenki - a kedves kritizálónak, hogy az nem is úgy van, és egyáltalán. Mire valaki kikerül a kórházból biztosan látja már, azoktól, akik előtte mentek haza, hogy ez a rendeszer, és aki - velem ellentétben - nem akar konfrontálódni, az nem ír csak jó dolgokat, hogy ezt a tortúrát elkerülje.
Akkor ami még nem tetszett, hogy a bébik ritkán vannak átöltöztetve. Néha tök mocskos cuccban hozták ki őket, vagy mutatták be a látogatóknak...
Ez persze lehet megint anyagi jellegű probléma is.
Magyarán a kép nagyon vegyes, vannak kimondottan jó fej és segítőkész csecsemősök, és olyanok is, akiknek asszem pályát kéne módosítaniuk...
Majd még írok a kórházról, meg a szülésről is, ill. arról, hogy mit ne hagyjatok otthon, ha eljön az idő!
Ja, és ha valakinek nem tetszik a nyavajgásom, az most már bátran mondhatja, meg van a babó, a vérnyomásom sem magas már, úgyhogy bátran felbosszanthatom magamat a vitákkal - nem fogom már kerülni, ahogy sokáig erre kényszerültem Kép
vantal
 
 


Szép napot Mindenkinek!

Visszaolvasgattam a régi hsz-ket és elég érdekes. Kinek ilyen, kinek olyan tapasztalata van.
Azt hiszem hallgatok a "belső hangomra", mert pl. az én dokimról is olvastam elég csúnya kritikát, de nekem így, kivülről nem is tűnt olyan súlyosnak a dolog.

Kedves Gyuri!

Jól tudom, ugye, hogy a legközelebbi látogatás március 1-je lesz? Pont lemaradtam a mostaniról, ami kedden volt. Ilyenkor szokás bejelentkezni valakinél vagy csak egyszerűen menjek? Érdemes Apát is vinnem magammal?

Üdv!
Dee
dee
 
 


Kedves Dóri! Én holnap töltöm be a 27.hetet, ikreket várok. Igazándiból május 5-re vagyok kiírva, de tutkó nem húzzuk "egyben" addigKép
Igen, minden hónapban. A 8.emeleten a terhespatológián a faliújságon van kint egy színes papír, arról írtam le az időpontokat.
Az én dokim még nem mondta, hogy körbevezetneKép
Milyen nemű a pocaklakó??

Dee

Kedves Vantal!
Kép Para-kismamiKép Van egy másik fórum, ott így szoktuk nevezni egymást, ha valamin nagyon parázunk. Nincs ezzel semmi gond.. Nem lehetünk egyformákKép
Örülnék a mégbővebb beszámolónak, főleg, hogy mjad mit vigyünk meg ilyesmi, az nagyon hasznos infó lenne.
Előre is köszi!
Dee
dee
 
 


Minden kismama parás az biztos Kép De ez így is van jól, mert valósznűleg a gyerek egészségéért aggódik és ez tök normális. Inkább azokkal van gond, akik ellazázzák a dolgot - persze a középút megtalálása lenne az ideális. Na de itt felmerül egyből a kérdés, hogy kinek mi a középút?!
vantal
 
 


Dee: jól teszed, hallgass a belső hangodra! Én dokimról is jöttek kritikát, de a szülés alatt asszem rajzolni se tudtam volna ideálisabb orvost!
Nem mindenkinek ugyanaz a stílus vagy szemlélet jön be, ami másnak nem jó, lehet, hogy neked meg pont úgy jó. Ha te meg vagy elégedve az orvosoddal, akkor ne foglalkozz mások véleményével. Néha persze nehéz ezt megvalósítani, de akkor se hagyd magad összezavarni!
vantal
 
 


Vantal, és a Doktor úr figyelmébe is javasolom elolvasni!

Köszi, hogy megosztod velünk a történetedet, és a kórházban szerzett tapasztalataidat. Engem személy szerint nagyon felháborítanak azok a dolgok amiket írtál, és elsősorban az ahogy a babának kinéz az orra. Azt hiszem ezt nekem sem tudná senki bemagyarázni, hogy a takaró dörzsölte ki. Arról már nem is beszélve, hogy a szülésfelkészítőn direkt megkérdeztem, hogy megetetik-e valamivel a babákat, amire az volt a válasz, hogy nem. Na ezek után már ezt sem hiszem el, bár eddig is voltak kétségeim, hiszen sokkal könnyebb megtömni éjszaka egy babát csak, hogy befogja a száját... Ha annyira zavarja a csecsemősöket - tisztelet a kivételnek -, hogy egy baba sír - félig az a dolga hiszen így fejezi ki, hogy van valami baja - akkor úgy ahogy írtad változtasson pályát. Egyébként pedig az a véleményem, hogy ezek után nyugodtan be lehetne azt is vezetni a kórházban, hogy éjszakára is kint maradjanak a babák, és akkor talán megúsznánk a tápszerezést, és nem kéne napokig szívnunk e miatt.

Azt is nagyon szomorúnak tartom, hogy le lehet írni a véleményüket az embereknek amit csak azért nem mernek megtenni, hogy nehogy legyen valami következménye. Hiszen ennek fényében mi értelme van az egésznek??? Üresen vissza lehet adni a papírt, mert én úgy vagyok vele, ha rosszat "nem" lehet írni, akkor jót se fogok.

Várjuk a további beszámolót főleg arról, hogy miket kell vinni a kórházba. A babának adnak elég pelenkát amibe napközbe be lehet pelenkázni, vagy a szaros pelenka van rajta órákig? Akkor inkább viszek egy pár darabot magammal.
Igazgat adok neked a parfüm témában is. Én is nagyon utálom, sőtt allergiás is vagyok ezekre a dolgokra, ha valaki azt hiszi, hogy egy üveg parfümöt kell magára locsolnia. Arról már nem is beszélve, hogy szerencsétlen picuriknak is milyen lehet ezeket szagolgatni?!

Nagyon szomorú vagyok, hogy egy kórházról mindenféle szépet meg jót lehet hallani itt-ott és amikor az ember bekerül oda, akkor kiderül, hogy a fele sem volt igaz. Én ha itt dolgozó vezető beosztású ember lennék, és olvasnám ezt a fórumot akkor biztos adafigyelnék azokra a dolgokra amik a betegeimet zavarják/felháborítják. De legalább is arra mindenképpen, hogy ne mondjuk nekik olyan - szülésfelkészítő - amit nem tudunk betartatni.

Kíváncsi vagyok milyen érdekességeket fogunk még hallani?!

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Vantal! Gratulálok a kismanóhoz!

Dee! Én is császárral szültem szeptemberben. Apuka nem volt bent a műtőben, de mikor kivették a babát a pocakomból, akkor kivitték az előtérbe fürdetni meg megvizsgálni, és oda apukát is beengedték; még fényképezhetett is. Szóval szerintem ha ezt kéritek, megoldható.

Yndi

Kép
Kép
yndi
 
 


Mtücsök!

Én 2 hónapja szültem és akkor nem volt a kórháznak elég pelenkája. Minden nap beszedtek tőlünk 3 db eldobható pelust. Akkor állítólag nem érkezett meg a szállítmány...

Erika
erika2004
 
 


Kedves Doktor Ur!

Most kezdtem a 15.hetet,igy talan ertheto,ha kerdesem naivnak,vagy aggodosnak tunik...
Kozel egy honapja voltam az elso laborvizsgalatokon,de a toxo,-cmv,-rubeola eredmenyeket csak tegnap sikerult kezhez kapnom.A rubeolam szeropozitiv,1:32-es antitest ertekkel.Tisztaban vagyok vele,hogy ez mit jelent,volt korabban,valoszinuleg kisgyermekkorban fertozesem,erre utal az alacsony ertek,tehat vedett vagyok elmeletileg.Azt is tudom,hogy elmeletileg jelenthet egy friss fertozest is,ezert kell egy ujabb vizsgalatot megejteni 10-14 nappal az elso utan,ahogy ezt a leleten is kozlik...csakhogy ez a hatarido mar majdnem 2 hete lejart,igaz,nem a labor hibaja,en mentem keson az eredmenyert.A nogyogyaszom azt mondta,felesleges pluszban szurkaltatnom magam,10 nap mulva ugyis Afp,majd akkor megismeteltetem.
Kerdesem:valoban raer-e-a doki szerint csak azert hivnak vissza mindenkit,mert a labornak ez plusz penz-vagy rohanjak vissza minden hamarabb-ez mostmar a hetfot jelentene..
Elore is koszonom valaszat,
Dorka.
dorka34
 
 


Pelenka. Elvileg adnak naponta nemistom hány darab eldobhatót, ez benne van a házirendben is, amit a szobában megtaláltok. Gyakorlatilag nem adnak ennyit. Igazából egyszer jönnek pelenkát adni, valahogy 13 óra körül, ha jól emléxem, de azt is akkor adják oda, ha be is pelenkázod. Viszont kapsz egy ajándékcsomagot, amiben vannak cuccok, és elvileg az elég. Nálunk gyakorlatilag is elég volt, így amit vittem pelenkát, popsitörlőt, az nem kellett, de ahogy olvastam ez sincs mindig így.
Ami fontos, az a papír wc ülőke. A higiéniából kiindulva. A mosdók elég vacak állapotban vannak. Legalábbi a miénk ilyen volt - a legutolsó szobában voltam. A wc ülőke lejárt, így volt aki simán leemelte, és félre tette, majd a natur kagylóra ült rá. Vagy így csináltad, vagy egyensúlyoztál rajta, ami friss gátsebbel... Én ezt is reklamáltam, ráírtam ezt is a kis papírkára, mire azt mondták nekem - ahogy említettem egyből reagálnak a kritikákra - hogy hát külön cég takarít, kevés pénzért, és olyanok amilyenek...
Aztán ami még nekem nagyon jól működött az a tenna bugyi, meg a tenna betét. Az előbbi rém ronda, de fél perc alatt kimosható és megszárítható (kettő van egy csomagban) ráadásul nem mászik bele a gátba úgy, mint egy normál bugyi. A tenna betét pedig sokkal többet felszív, mint egy sima betét.
Nekem elég durva volt a gátam, mert vérömleny keletkezett a varrás alatt, asszem a vákumozás miatt, amit jegelni is kellett - felnyitni szerencsére nem. Szóval nálam extrán oda kellett figyelni a témára. Ami segített az az, hogy minden egyes vécézés után lezuhanyoztam, és lefújkáltam Aloe First-tel. Ez egy fertőtlenítő, sebgyógyító izé, és nagyon hatékony - viszont elég drága. Amúgy ez a mellbimbóra is hatékony, ha kiszívja a gyermek (szoptatás előtt lemosandó!) Gátsebkezelés esténként van, arra is menjetek el, ilyenkor egy fertőtlenítő folyadékkal öblítenek, ami szintén jót tesz, meg kevésbé is fáj utána.
Én még vittem sima papírtörlőkendőt (puhább fajtát), amit szintén zuhizás után használtam a gátra, így nem kentem össze a törölközőt.
Hálóing. Legalább négyet vigyetek, nekem még az is határeset volt. A szülőszobába nem kell felül gombolós, oda valami könnyű vállpántos cuccot vigyetek, mert nagyon meleg van.
A vajúdáshoz a cuccokat külön pakoljátok össze, ne a kórházi csomaghoz, így egyszerűbb megtalálni mindent. Ehhez kell hálóing, törölköző, papucs (férjnek is), víz, kaja (férjnek), szőlőcukor, labello (baromira kiszárad a száj), papírzsepi, wc papír, esetleg betét, telefon, terheskönyv, személyi, taj kártya. Asszem más nem.
A kórházi tartózkodáshoz az evőeszközöket, és a poharat ne hagyjátok otthon, mert azt nem adnak, az étkezésekhez a sajátodat kell kivinned, majd elmosnod (mosogatószer!).
Tejbeindításhoz nem árt ha van nálatok mellszívó, de nekem ez a hülye, ám igen drága Avent Isis pont semmit sem ért (azóta sem).
Én szedetek homeopátiás bogyókat is.
Gátseb gyógyulásra Arnica Montana C30-at - vajúdás alatt 1 db, amíg fáj 2*5, után 1*5
Tejserkentésre Urtica Urens 5CH - 3*5
Elvileg ezek előtt után nem lehet enni-inni legalább fél óráig, ill. mentolos cuccot enni.
A gyerekágyon ne egyetek olyan kaját, ami megfogja a székletet, mert hashajtót kaptok. Szóval tilos a csoki, banán stb.
Most úgy hirtelen ennyi jutott az eszembe.
Ja, folyadékot vigyetek, mert napi 3 litert le kéne nyomni, hogy legyen elég tej.
vantal
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?