Új privát üzeneted érkezett!

Hahó Lányok!

Leszter!
Örülök, hogy minden rendben van veletek!Kép

Manócs!
Az én jelem, gyöngysor és napocska volt az oviban, azt hiszem ritka szerencsés voltam, vagy már akkor is "csókos" voltam?Kép
A jelmezeim: kismalac, pampalini, bohóc, és persze bolondgombaKép, Egyszer voltam BKV bérlet is de ez már a suliban voltKép Most több nem jut az eszembe.

Andi!
Megkérdezhetem, hogy nézett ki a szalvéta jelmez??Kép

Réka!
Mi van veletek????? Jelentkezz be kérlek amint tudsz!

Tényleg Lányok Tüniék mikor mennek haza? Nem valamikor most?
Képzeljétek lemaradatunk a tücsök-zene foglalkozásról és a taliról Norkáéknál, mert a kocsim összes zárja befagyottKépKép Persze sem öngyújtóm, sem zároldó-jégoldóm sem voltKép Maradtunk itthon. Kicsit kitomboltam magam, mostmár lenyugodtam...

Bocs, most ennyi. Tanulnom kéne, de vhogy ooooolyan fáradt vagyok. Ma megyek este fodrászhoz már nagyon váromKép

Pussz,
Tündér
tündér
 
 


Na jó, akkor a szalvéta jelmez közkíánatra Kép semmi extra, fehér póló és harisnya volt rajtam, és anyu egy madzagra felfűzött szalvikat, az volt a derekam és a karom körül. És mindenki belém törölte a sütis kezét KépKép

Tündér
és a BKV bérlet? Kép
fodrásznál mi lesz? újítasz?

Réka
tényleg jelentkezz, aggódunk Daniért!!

Andi
psandi
 
 


Andi!
BKV bérlet, nagy kartonpapír a test köré, ráírva ami kell, és a fénykép résznél volt a fejemKép nem röhögniKépKép
A fodrásznál kérlek festés lesz végre mert 2 cm-es lenövésem van, olyan hányadék a fejem, hogy csak na... Nem kaptál tegnap sokkot tölem?Kép

Tündér
tündér
 
 

 
 

Ezt a bérletet megengeditek koppantani? Nagyon tetszik!

Én csak szegfű voltam, nővérem egyszer retekkel nyert osztályszinten. Gergő fiam viszont tavaly nagyot remekelt (náluk nincs verseny), saját ötletéből, és nagyon értékeltem a jelmezkészítés rám háruló feladatai miatt: járókelő volt!Kép

Jelek:én már tudom, a perec egy olyan, amit érdemes lenyúlni. Igazán bölcs anyukák olyan jelet keresnek, amit könnyen lehet bevarrni a zsákba, holmikbaKép. Amúgy labda meg napocska voltam, fiaimnak örökítettem, Ilcsi meg szilva volt. Semmi nagy poén.

A nem elváltak táborát gazdagítom (12.évfordulóhoz közelítünk), ellenben párom bátyja már a harmadik sógornőmet "koptatja" ezalatt a 12 év alatt.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Ildi!
A BKV bérlet ötletet koppinthatod. Azt hiszem nem fog Anyukám megsértödniKép

Tegnap nem ment a babanet. Látom nem az én készülékemben volt a hibaKép Most megkönnyebbültem.

Na megyek a dolgomra, mindenkinek szép napot!Kép

Pussz,

Tündér
tündér
 
 


Sziasztok!

Végre bejött a Babanet!
Aranyosak vagytok, hogy aggódtatok értünk.
Szerencsére már jobban van Dani, bár a helyzet nem túl rózsás.
Úgy kezdődött, hogy mandulagyuszija lett, amire antibiotikumot kapott. Aztán úgy nézett ki, hoyg minden oké, amikor hirtelen nagyon felment a láza, gyógyszerrel, hűtőfürdővel és levonással volt 39,9, tiszta kiütés lett az egész teste és véres hasmenése lett és egész nap nem akart felkelni. Hosszas kivizsgálás után kiderült, hogy allergiás a gyógyszerre és a tetejébe még a legyengült szervezete benyalt egy szalmonella vírust is. Ami azért érdekes, mert a mandulagyuszi miatt itthon volt egész idő alatt és csak én csináltam neki és ráadásul diétás kaját (pipihusi leves). Ezért úgy néz ki, hogy kb 99%, hogy a Coraban vásárolt és frissen elkészített csirkehusi szalmonellás volt. Ez annyira gáz. És tudni kell, hogy én elég tisztaságmániás vagyok, állandóan mindent fertőtlenítek, husiaprítást is teljesen sterilen csinálom, nem nyúlok semmihez, aztán domestosszal letakarítom a konyhapultot is. A tojást is mindig alaposan lesikálom. És mégis elég annyi, hogy egy nagy multi nem figyel oda arra amit árul. De ezt nem hagyom annyiban.
Most ki fog jönni hozzánk az ÁNTSZ és megnézi, hogy kifőzdénk van-e, meg hogy milyen körülmények között élünk. Ez annyira gáz. Bár dokinéni mondta, hogy nyugi, mert ő ismer engem, hogy állandóan pakolok és takarítok, ezért nem is gyanakodott egyből erre.
ÉS a másik, hogy Danival nehéz bírni, nagyon unja már magát, de mellette meg olyan kis gyengusz, egy hete főtt krumplin él, nagyon lefogyott. Szerencsére nem fertőző típust kapott el, ez csak a bekajált kajától lehet elkapni (ezért is bizti a husi), gyógyszert sem kell rá szedni, de persze most egy jó darabig nem viszem gyerekek közé, mert a kisördög nem alszik.
Szerintetek mit lehet tenni, hogy ilyenek ne történjenek meg? Mert az bizti, hogy nagy boltban többet húst, tojást … nem vásárolok, mert eddig azt hittem, hogy a felirat, hogy ÁNTSZ által bevizsgálva jelent is valamit.

Bocsi, hogy ennyit írtam magunkról, de tiszta depi vagyok, hogy nem tudtam vigyázni az én kis szemem fényére, csomót sírtam, egy hete nem ettem, márcsak azért sem, hogy Dani ne kívánja tőlem. ÉS annyira rossz, hogy amikor megpróbált szaloncukit lopni a fáról rá kellett szólnom, hogy nem szabad. (Persze egyből le is szedtem a fát) És jön hozzám, hogy éhes és a szívem szakad meg. ÉS annyira kis hálás, mikor a 6. nap is főtt krumpli volt almával rám nézett és mondta, hogy finom anya és megölelt.

NA most megyünk sétálni, meg az ÁNTSZ-be, ahol persze már törzsvendégek vagyunk.

Réka
muki
 
 


Réka!

Ez nagyon gáz!!!KépKépIgazad van ne hagyd annyiban! Szörnyü amiket leírtál, szegény Dani, nem semmi amin átmentetek! Egy szalmonella vírus egy felnöttet is ledob a lábáról, nemhogy egy ilyen picúrt!Kép
Kívánok Nektek mielöbbi gyógyulást és hogy mihamarabb elfelejthessétek ezt az egészet!

Puszi,
Tündér druszád
tündér
 
 


Jaj Réka!!!!KépKépKépKép
Még egyszer amit írtam priviben is: NEM A TE HIBÁD!!! Nehogy magadat okold! Én még annyi óvintézkedést sem teszek, mit te (de ezután valszeg fogok).
gyógyuljatok meg!!!!
pusza
e
ellimami
 
 


Jaj Réka!
Ez tényleg szörnyű!! KépKép Szegény kis Dani és szegény Te! És nektek akik még ettetek a húslevesből, semmi tünet nem volt?

Andi
psandi
 
 


Réka!

Örülök hogy jobban vagytok. ne okold magad, sajnos bárkivel előfordulhat. Emma 3 hónaposan kapott campylobakter fertőzést csirkehústól , ráadásul úgy hogy ő akkor máég nem si evett, csak valahogy a csirkéről rákerült valamire a lakásban, vagy nem tudjuk, lényeg hogy eljutott az ő szájához. Attól is véres hasmenés volt, igaz láz nem. Én azt a csirkét nem nagy áruházban vettem hanem normálsi kis hentesnél, szóval az sem jobb. Mivel 3 hónapos volt csak kórházba mentünk ahol rotát kapott és szalmonellát is. Érdeke neki a szalmonelláj amár nem volt olyan gázos, csak hasmneése volt meg hőemelkedés. ÁNTSZ minklet is fagatott, be kellett diktálni ki hol és mit dolgozik, ciki volt nagyon. de hozzánk nem jöttek ki merta gyerekorvos betelefonált és mondta hogy a lászlóban szedtük össze. Érdekes módon mi azt nem kaptuk el tőle. Azóta mindne csirke tisztítás nálunk is kész rémálom. Állandóan fertőtlenítek, én a clara septet használom, az ÁNTSZ azt ajánlotta. Ő sumetrolimot kapott a szalmonellára, az gyorsan rendbe kapta.
Egyébként egy ismerősünk ksifia meg úgy lett szalmonellás hogy valami dobozos gyümilét vtt enki az anyukája, abba belivot és mondta hogy nem jó izű. Az anyukája megkóstolta és tényleg rossz volt. Így lettszalmonellás, pedig valami gyerekeknek való volt, az a kis dobozos és nem volt lejárt. Az ÁNTSZ nmáluk is tiszteletét tette.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kangi
mi van veled? Meggyógyult Julcsi?

Andi
psandi
 
 


RékaKép

Nagyon együtt tudok Veled érezni. Hidd el, nem a Te hibád. Pláne hogy állandóan takarítasz. Én pl. nem csinálok ekkora tisztítást a húsaprítás után. De lehet, hogy ezek után kéne? Remélem, egy kicsit meg tudunk nyugtatni.
Dani nagyon édes lehetett, ahogy vigasztalni próbáltKép

Puszi:
Nelli
hnelli
 
 


Tényleg Kangi, te hogy vagy? És Julcsi nagylány?

Pocakbaba nem készülödik kifelé? Te vagy a soros ha jól tudomKép
Tényleg te kinek küldesz híreket, ha megszületik Andris?

Tündér
tündér
 
 


SziasztokKép

Megkaptuk az első költségvetést (ezt már írtam), 25 milla, így már gondolatban kezdek letenni a bordó ruháról... Kíváncsi vagyok a többire, a másikat hétvégén hozzuk el Diósjenőről.

Manócs
KambodzsaKép, Nektek nincs időtök megunni egymást, az tutiKép

Leszter
Klassz, hogy minden rendben MArcivalKép
Pihenj csak, szerintem senki sem fog megharagudniKép

Zsófi
Jobbulást Danónak!
Némasági fogadalom? Én nagyon tudnék örülni nekiKép
Selyemszatén hálóruci biztos klassz leszKép Akkor Te tudod, miről szeretnék lemondani...

Kriszta
Olajzöld ruha is klassz lehet, az menne a kocsihoz isKépKép

Réka
SzalmonellaKépKép
Vigasztaló DaniKép, szegény, jól bírja a diétát.

Megyek, kicsit beleírogatok a dolgomba, hátha haladok vele, amíg Zsombi alszik.
PusziKép
Toffi
toffifee
 
 


Ezt még tegnap írtam, csak nem tudtam elküldeni sem délután, sem este.

Köszi a gyógykívánságokat. Úgy tűnik használ. Ma már jobban van a csaj, és aludni sem akarKép

Csucsuka,
Wc-s meseKép

Manócs,
Megint szalma leszel?Kép

Na nézzük csak.
Óvodai jelem locsolókanna volt (öcsémé alma). Barátunk egyik gyerekének is ez most a jele. Mesélték, hogy milyen "fantáziadús" jeleket találnak ki manapság az óvónők, pl. vonal, hullámvonal(~)...
Hogy ti mennyi farsangi jelmezre emlékeztek! Talán első osztályban az aranyszőrű bárányt "adtuk elő" (tudjátok, aki megsimogatja hozzátapad), én (szegény) lány voltam. Ezen kívül még egyre emlékszem, ez a torta (ugyanekkor az öcsém fogkrém voltKép)

Tényleg mennyi elvált nő!
Én kilógok a sorbólKép

Maci_2
maci_2
 
 


Réka KépKépKép
úgy sajnállak titeket. Nagyon összejönnek mostanában a dolgok. Drukkolok, hogy minél elöbb teljesen meggyógyuljon Dani, és soha többé ne kelljen ilyesmit átélnetek. Döbbenet, hogy ennyire nem figyelnek oda a multik, mit is árulnak!!! De igaz, hogy normál hentesnél is vettem én olyat, ami egyböl ment a kukába Kép. Szomorú, de nem tudom, hogy lehetne kivédeni ezeket. Dani meg egy drága kincs, hogy így vigasztal, tele vannak ezek a manók érzéssel KépKépKép
És mit tervezel csinálni Cora-ügyben, esetleg fogyasztóvédelem...?? Vagy hogy lehet ezt egyáltalán bebizonyítani???

F.
franyo
 
 


Réka,
Nagyon sajnálom a történteket. Ne hibáztasd magad, nem te tehetsz róla, hogy a multik képesek mindent eladniKép
Gyors felépülést Daninak!Kép

Toffi,
Költségvetés szép összeg, csak kellene mellé egy lottónyeremény is.Kép

Franyó,
Magatokról nem is írsz?

Maci_2
maci_2
 
 


Khm...bár nincs felhatalmazásom, csak csendben súgom az aggódóknak...pszt...Kangi kisfia megszületettKép...rendes szüléssel, ma 11 körül...és jól vannak mindkettenKép
Beu beszélt vele, én tőle tudom, de sztem ő úton van épp, nem tud szólni nektekKép
remélem, nem kapok a fejemre a pletykázásértKép
e
ellimami
 
 


SziasztokKép

Csak nagyon gyorsan, mert tiszta káosz, ami itt van... Először is köszi mindenkinek a gratulákatKép Vasárnap jöttünk haza. Gergőnek teljesen felborult az alvása, úgyhogy nem igazán tudok én sem pihenniKép Kincső nagyon tündér, csak az éjszakák gázosak, mert egyhuzamban kb. másfél órát alszik csak (nappal persze többet is), úgyhogy az éjszaka nagyrésze szopival telik. Most persze itt horpaszt már 3 órájaKép

Szüléstörténet majd lesz valamikor... A kórház nagyon nem jött be, úgyhogy lehet, hogy ha mégegyszer nekifutnánk (ez korántsem biztos), akkor másképpen döntenék.

Megyek, mert Gergő nem hagy békén.

Pusssssz
Tüni

Kép
tüni
 
 


Húúúúú, Kanginak nagy-nagy gratulaKép Csemetének pedig sok-sok tejcitKép

Tüni
tüni
 
 


jaj de jó, Kanginak hatalmas gratula!!! KépKépKép

Tüni
nagoyn édik együtt a gyerkőcök! Sajnálom, hogy nem jött be a kórház, éjszaka végül megkaptad a babát szoptatni?

Andi
psandi
 
 


Nahát, nahát, pletykásElli KépKépKép

Kangiék,
nagyon sok boldogságot, nagy-nagy gratula a kispasihoz!!! KépKépKép

Maci2,
köszi az érdeklödést, jól vagyunk Kép, hála Istennek, semmi különös nincs velünk. Anka továbbra is nagyon bírja az ágyát Kép, én meg öt Kép. Legújabb szavai az "elhatároztam", a "például" és a "mindenképp". Kép
Ja, és én se váltam el Kép.
Örülök, hogy Roni jobban van! Kép

Pusz
Franyó
franyo
 
 


Tüni,
de szépek!!! Kép

F.
franyo
 
 


Kangi,
hatalmas gratula!!!! Sok boldogságot, egészséget!

Tüni,
nagyon aranyosak a gyerkőceid.

Kriszta
tkriszta
 
 


AndiKép

KösziKép Hát ez volt a fő bajom, hogy ahelyett, hogy szóltak volna, inkább teáztattákKép Pedig még nem volt egészen 2 napos, amikor már mérhető mennyiséget vacsizott, másnap reggelre pedig 50 grammot bevágott. Első este, mikor megemlítettem, hogy szeretném, ha felkeltenének, felháborodott a csecsemős, hogy hogy képezelem, hiszen nincs is még tejemKép

Tüni
tüni
 
 


Franyo,
En kukaba nem szoktam dobni...fogom es visszaviszem! Ha keszseges, visszaveszi, ad frisset, ha nem, akkor fonok, panaszkonyv, mittomenmeg, mivel lehet fenyegetozni- pl. ismerossel az ANTSZ-nel, KOJAL-nal.
De pl. daralthust ugy erdemes venni, hogy ramutatsz egy egesz husra, hogy azt kered, es utana ledaraltatod. Na itt meg az is rizikos, hogy mi volt elotte a gepben!

Reka,
Nagyon durva! Kivanom, hogy mielobb gyogyuljatok meg! Es ha Dani mar ehes, akkor a nagyon extrem dolgokon kivul szerintem mar mindent ehet! Tehat, ha pizzat, vagy virslit szeretne, akkor azt is! En Danim is volt szalmonellas, ha emlekeztek, gorog eperleves a Junior Kozetkeztetesi Vallalat eloadasaban! Kép

Miki felebredt!
Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Elli, Te vénasszony!Kép Nem, nem, mondani is akartam, hogy írd meg, mert mire én hazaérek...
Szóval az sms:
Természetes úton 53 cm 3 kg paraméterekkel ma 11:11kor megszületett Fekete Andris.

Gratulálok én is! Amúgy nem beszéltünk, csak sms. Olyan jó, hogy természetes úton meglett!Kép

Tüni! Nagyon cukik!Kép

Majd jövök még olvasni.
Pussz, Beu
beu
 
 


Ja, én is írtam gratula sms-t, mire 12:54-kor jött a Kangis válaszKép
"Köszi.Csak egy kicsit akartam a végén hazamenni, mert nem jól állt a fej, aztán a doki bepiszkálta és kitoltam.Kangi."
KépKépKép
e
ellimami
 
 


TündérKép
A Napocska a világ legcsókosabb jele az óviban! Ezt azért megjegyzemKépKépKépKépKépKépKép

KrisztiKép
Azt nem tudom, h hol van a SOTE I, csak infógyüjtést végeznék, hogy milyenek ott az orvosok, nővérek, szobák, stb. Ha nem nagy teher, írnál róla pár sort?

Kangiéknak nagy gratulaKépKépKépKép Pont ma gondoltam rá,h nemsokára szülni fogKép És, h nem csaszi, ehhez külön gratulaKépKépKép

TüniKép
Igazán szépek a lurkók, és várjuk a storytKépKépKép
Utólag is gratulaKépKépKépKép

Csajok, nem akarok okoskodni, de miután a vendéglátón tanultam, aztán 5 évet lehúztam vendéglátásban, sőt, szalmonellás is voltam már, és tanultam élelmianyag ismeretet és higiéniát is, így talán megnyugtathatok pár embert:
A Szalmonella vírus a szárnyasok, különösen a csirke húsok igen nagy százalékában jelen van, ez olyan 70% körüli adat. ( ez kb 5 éve így volt, nem tudom mennyit változott, de nem hiszem, h sokat), ez egy kvázi "természetes" dolog a szárnyas húsoknál, pont ezért vannak olyanok kitalálva, hogy tojásmosó és társai ( vendéglátásban le kell fertőtleníteni a tojást). Az egyetlen mód, hogy elkerülhető legyen a szalmonella, ha az ételt megfelelően hőkezeljük. Ez azt jelenti, hogy alaposan meg kell főzni, nem maradhat nyers a hús ( ez mondjuk a rántottcsirkecombnál fordulhat elő, amikor véres marad a csontnál.) Az ételek melegítésekor is arra kell törekedni, hogy mindig forráspontig melegítsünk, mert akkor elpusztulnak az esetleges bacik, vírusok. Amúgy a határ a 75 fok, ezen 2-3 perc alatt elpusztulnak. Ha a hőkezeléssel minden ok, akkor utólagos fertőzésről beszélünk, ez késről, kézről stb átvitt fertőzés lehet. Én pl, ha veszek husit, és Mini a bevásárló kocsiban ül, mindig megtapizza, ami nagyon fertőzésveszélyes.
A Coráról így csak annyit, hogy erről nem ők tehetnek, és nem is ti, és igazából senki sem. Az ÁNTSZ feladata pedig az, h ellenőrizze, h milyenek a higiéniás körülmények, ezért nem lehet őket hibáztatni, mert a mi érdekeinket képviselik pl abban az esetben, ha mondjuk egy vendéglátó helyen a húsos késsel vágják a zöldsit is, és persze így sok embert veszélyeztetenek pl a szalmonella fertőzés veszélyével.
Szóval, akármilyen gondos valaki, ez sajnos előfordulhat. Az ÁNTSZ meg kellemetlenKép de nincs a szalmonellára igazi megoldás. Vagyis egy lenne, hogy nagyon sok antibiotikumot nyomnak a csirkékbe, de köszi abból nem kérnék.
Remélem megnyugodtatok valamelyestKép

Na léptem főzni holnapra, nem csirkétKép

Manócs
manócs
 
 


MaciKép
az öcséd fogkrémjelmeze milyen volt?KépKépKépKép
Szalma leszek, de csak 2 hét, piskótaKépKép

Jaj, a nagy szalmonellák között elfelejtettem, a mai napom örömhírét:
Apa meglepett egy londoni úttalKépKépKép ( ha már ennyit utazik, nekem is jár valami, nem?Kép )
Szóval április végén 4 teljes nap London. Már rég szerettem volna megnézni, biztosan jó lesz, csak Mini fog hiányozni, de csak 4 napKépKépKép
Úgy örültem nekiKépKépKépKépKép

Bocsi, de olyan jó:

Manócs
manócs
 
 


Sziasztok!

(Itt orjongtem, hogy nem jon a babanet, ezexerint nem az en keszulekemben volt a hiba.)

Kangieknak ORRIASI MAXIGRATULA! Kép Kép Kép rendes szules, deyooo! Kép Kép hu de kivancsi vagyok a tovabbi hirekre Kép

Tuni,
cukorfalat Kincso es edes pofi Gergobatyus Kép Kép

Reka,
ez verlazito Kép Kép
szegeny kicsi Dani... bar ha o vigasztal, az valszeg azt jelenti, hogy mostanra mar teged bant jobban... nyugi, majd bepotolja a finomsagokat! Kép

En nagyon nem vagyok sterilizalos fajta, szal Violara eddig az orangyal vigyazott, kopp-kopp... mondjuk husos cuccot mindjart elmosom meg kulon deszkaja van, de ennyi. Konyhamra neha ranezne az ANTSZ, kapnek a fejemre Kép
Olyan nalam is volt, hogy az Intersparban frissen vett csirkemajat egy mozdulattal dobtam a kukaba, mert budos volt Kép ezzel az erovel szalmonellas is lehetett volna...

Manocs,
Kambodzsa Kép eleg extrem...

En is elvalt vagyok, most mar Kép rajta

Ovodas jelem maci volt, nem tul noies, de bekeben eltem vele (mondjuk en se voltam nagyon nocis).
Farsangrol egy Fa sprayre emlexem, az olyan volt, mint a szodasszifon, csak budoset fujt Kép, tan volt urhajo is, meg kesobb pillango, de abban jobban kirohogtek, mint a korabbi kis idetlenekben Kép

Kaka buli stb. megjegyzem, mert lanyt kezdi erdekelni a bilizes es neha mar szol Kép en fantaziatlanul csak azt mondtam, hogy boldogan uszik a Dunaban Kép es o szokta lehuzni.

Csucsuka,
nem lehet, hogy Zsofi ugy erzi, mar nagyon kibeszelte magat es most gyujti a municiot? Kép vagy rajott, hogy igy meg jobban tud udvaroltatni maganak? Kép

De az is lehet, hogy teleportalta a szomenest Violanak, mert o most teljesen beindult Kép ra van cuppanva a mondokaskonyvekre, es a legvaratlanabb pillanatokban idez beloluk.
Vagy pl. tegnap elkunyeralt egy ajandekos szatyrot, amin egy pohar pia volt. Mondom, hogy az nem babaknak valo ital. Erre ramutat az itatojara: "babanak valo viz" es jol meg is huzza Kép

Ja, az szokvanyos dolog, hogy fel a gyerek a konyvben bizonyos kepektol? Egyrol sikerult kinyomoznom, hogy az a baj, hogy kilyukadt a bicikli kereke, szerencsere kesobb felbukkan egy ezermester bacsi, es mondtam, hogy az megragasztja, azota beke van Kép de a tobbi rejtely...

Mennem kell... csak jokat! Kép
Kaska
kaska
 
 


Hu, nem frissitettem!
Kangi, gratulalok, es minden jokat kivanok!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!

Nagyon aranyosak vagytok, egy kicsit a kedvem is jobb lett és ma elmentünk nagyimhoz, hogy történjen végre valami, mert már két hete itthon dekkolunk. Kispasim nagyon élvezte.
Egyetlen pozitívum az egészben, hogy rengeteget olvastunk, unalmamban már lexikonokat és hihetetlen szókincsre tett szert Dani. Tegnap apáját is megdöbbentette amikor a tévében meglátott egy vulkánt és mondta "vulkán" majd rámutatott "onnan láva ki"
JA azt nem is írtam, hogy anyós persze rám haragszik rendesen, hogy nem tudok vigyázni az egyszem unokájára. És felhív minden nap, hogy mit adtam neki aznap enni és hogy adjak neki tejet (hasmenésre!), mert elfogy a gyerek és hogy nála ilyen nem fordult volna elő.

Zsuzsi!
ÉS akkor is adhatok neki pizzát, ha még mindig megy a hasa? Mert étvágya lenne, csak a hasmenés miatt aggódom, hogy nem múlik.
Eperlevesre emlékszem, mert én is menzás voltam a XI. kerületben éppen akkor és csak az volt a szerencsém, hogy nem ehetek epret, mert allergiás vagyok rá.
És te hol veszed a husit? (Már amikor itthon vagy?) Erre nincs valami jó homeobogyesz?

Kangi!
Hatalmas gratula!!!Kép És hurrá, hogy rendesen született!KépKép

Tüni!
Nagyon édes a kis családod!Kép

Elli!
Írtál privit? Nem kaptam semmitKép

Andi!
Nekem semmi bajom nem lett, mert én nem ettem a levesből (anyós féle házi zöldségből készült, gondoltam nem eszem el előlük), viszont a két fiú igen, és apa is panaszkodott, még korábban, hogy szarul van, de nem vettük akkor még komolyan.

Manó!
Mennyi idő alatt múlt el teljesen a hasmenés? És mennyi idő alatt a szalmonella?
És te hogy viselted? Mert én amikor megláttam a véres pelust majdnem elájultam.
És nagyon szemetek lesznek az ÁNTSZ-esek? Majd mintát vesznek mindenhonnan, vagy hogy megy ez?

Franyó!
Bizonyítást nem tudom, mert ugye nincs hús, mert frissen vettem és el is készítettem. Talán ez a Bizalomkártya dolog fog működni, mert azzal rögzítik, hogy ki vásárol és mit és azon rajta van, hogy akkor vettem húst. Bár ez sem biztos.
A barátnőm most mondta, hoyg ők meg valami férges húst vettek a Tescoban, de azt sem tudták már utólag bizonyítani.

Kicsit más:
Én jelem nyuszi volt, férjemé hattyú. Az anyukáink szívtak csak nagyot, mert ezeket mindenbe bele kellet hímezni (és persze úgy, hogy ne keverjék össze mondjuk a szilvával). Ja és én öt jelet fogyasztottam el összesen és szegény anyukám a végén már csak filccel rajzoltKép

JA ... tisztaságmániámhoz visszatérve mondtam, hogy miután hazaértünk domestosszal le szoktam tisztítani a cipőink talpát is?

NA léptem, hosszú voltam.

Mégegyszer köszi mindenkinek a bíztatást!

Réka
muki
 
 


SZiasztok!!

Kangi!
Hatalmas gratula!!! Micsoda megérzésem van, hogy ma kérdeztem ráKép Term. szülés ügyesek vagytok!!Kép
Jó egészséget, meg sok tejcit, na és nyugalmas órákatKép

Tüni!
Nagyon drágák a picurok!Kép Szülésstori majd jöhet, ha lesz egy kis idödKép

Manócs!
Kambodzsa...elég bizarrul hangzik. De London annál többet mond! Irigy-irigy vagyok ámKép

Kaska!
Vilcsi nagyon ügyes, hogy így mondókázikKépA félelemre nincs tippem sajnaKép

Franyó!
Anka dumája zabálnivalóKép Vhogy olyan édesek ezek a picik ahogy dumcsiznakKép Kiváncsi leszek Ilang mikor húz bele...

Beu, Elli!
Köszi a híreket Kangiékról!Kép

Maci!
Örülök, hogy jobban van RoniKép

Toffi!
Sztem ez a 25 milla-s ajánlat egész türhetö. Ebben minden benne van? Kiváncsi leszek a másikra...
Írhatnád az én szakdolimat isKép

Most megyekKép

Puszi,

Tündér
tündér
 
 


Manócs!
Igazából tudom én, hogy nem a Cora a fő hibás és a dokinéni is mondta, hogy a legjobb családban is előfordulhat és hogy az emberek többsége találkozik vele, csak nem ennyire erős formában, és ezért észre sem veszi, csak tehetetlen mérgében az ember felelőst keres. De ha jobban lesz Dani úgyis lenyugszom.
Londoni út Hurrá!!KépKép Imádom Londont!Kép

Réka
muki
 
 


Reka,
En ugy tudom, hogy a szalmonella fozestol ugy 10 perc utan kipurcan. Biztos, hogy attol volt? Atyaeg...Domestosos lemosas...nem tulzas?
Szerintem mehet a pizza, hasmenese meg jo darabig lesz egy kicsit, de hat ha kivanja, az azt jelenti, hogy mar jol van (a pizza meg eleg artalmatlan, dietas kaja, nem?). Homeobogyo mindenre van, ezer fele, csak jol kell tudni valasztani a tunetek alapjan!

Zsuzsi
zsuzsi74
 
 


Sziasztok!

Kangiéknak nagy nagy gratula Kép!

Réka!
Jobbulást a gyerkőcnek! Hááát, ahogy olvastam, hogy mennyit fertőtlenítesz, takarítasz egy kicsit elszégyeltem magam Kép. Igaz, külön deszkája van a húsnak, de nem fertőtlenítek mindent utána. Eddig még megúsztuk, kopp-kopp-kopp!
Igaz, én soha nem használom fel azonnal a húst, hanem előtte pár napig dekkol a fagyasztóban. Lehet, hogy ezek az ártalmas dolgok a fagyasztást sem bírják?
Tojást úgy tudom csak közvetlenül a használat előtt szabad lemosni, mert különben lemosod azt a réteget, ami kívülről védi a tojást. Persze ha tyúkszar van rajta akkor ajánlatos azonnal leszedn Kép.

Az én jelem házikó volt, Levié meg cseresznye. Már izgulok, mert állítólag mára meglesz az első bölcsis jellemzése. Remélem csupa szép és jó Kép!

Tegnapi UH szerint minden rendben, baba jól fejlődik, lepényleválás sincs, a vér nem tudni honnan jött. Most még pihi a jövő héten is, aztán mehetek megint dolgozni.

Pusza, Virág és Levi
virga
 
 


Zsuzsi!
Szerinted terhességi hányingerre 10 hetesen mehet a Cocculine? Már éjszaka is gyakran fentvagyok a rosszullét miatt, de nem szoktam hányni, csak kínlódok.

Köszi, Virág
virga
 
 


Réka!

Szerintem sem a husileves volt, hanem valahogy úgy lehetet mint nálunk a nyers hússal vagy húsos kézzel vagy valamivel ami a húshoz ért hozzáért valaki a kezéhez, pohárhoz tányérhoz stb. Hidd el mi sem értettük hogy történtKép A szalmonellával egyébként Emma simán evett, igaz akkor még tápszeres volt, de képzeld épp akkor kezdtük el neki a répát adni, mert amíg nem tudtuk hogy szalmonella, azt hittük hogy arégebbi fertőzés utóhatása, a dokinő meg kitalálta hoyg arépa jól kitisztítja beleket és akkor majd megszűnik a hasmenés- na persze a répa nem hatott a szalmonellára, de így kezdtük mi a hozzátáplálást 4 hónaposan épp a szalmonella közepénKép

Kép

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!Kép

Kangicsaládnak nagynagy gratu Andrishoz!Kép Szuper, hogy simán ment!Kép

Réka,
jesszus, ez rémesKép! Gyorsan gyógyuljon meg Dani!KépKépKép
Tisztaságmániád már tényleg súlyosKépKépKép.

Tüni,
nagyon édes ez a kép!Kép
Nemsokára belerázódtok a kétgyerekes létbeKép.

Toffi,
mekkora a ház? Szerintem nem vészes az összeg, főleg, ha ez már a kulcsrakész ár. (a miénk végét még leírni is borzalomKép, igaz, elég nagy) És persze most jönnek a fini kis apróságok, függöny, bútorok, szőnyegek, stb. ..

Manócs,
na Londonba én is kiruccannékKép! Valami utat én is tervezek a pasi szülinapjára, szegény annyit lótott-futott ebben az évben, semmi szabadság, csak meló és építkezés, hogy úgy döntöttem, jár Neki egy kis röfögés kettesbenKép.

Maci_2,
örülök, hogy jobban van RoniKép. Ilyenkor olyan jó, mikor elkezdenek újra nyüzsögni, az már a gyógyulás jele.

Malacka is meggyógyult, egész pontosan 1 napig volt csak betegKép, fülügyből kifolyólag. Csajok, ez a Bioptron vmi szuper, eddig mindig min. egy hét volt a fülgyula, most a lámpa levitte egy nap alatt! Plussz rásegítettünk a termosapkával, és azóta lekopogom, minden okésKép.

na megyek, pakolászom, mire ember hazaszállítja Malit az oviból, kész legyek. (eddig kétszer hívott, hogy mit adjon rá...Kép Még szerencse, hogy direkte úgy pakoltam reggel, hogy még egy pasinak is kézenfekvő legyen, mit, milyen sorrendben kell ráadni. Hát nem jött beKép.)

puszka,

Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu
 
 


RékaKép
anyósod ari lehet, nem foglalkozz vele!
Asszem az óvodás jeleknél én is a filctollat részesítem majd előnybenKépKépKépolyan uncsi a hímezésKép

KaskaKép
képzeld, ha nem beszélne ennyit? még felmerülne a kérdés, hogy elcserélték a kórházban a kölkötKépKépKép

TündérKép
Én is mennék igazából Kambodzsába, szerintem nagyon szép hely, apukám ott élt 3 évig, de sajna nincs több hely a csapatbanKép

Amúgy a vágódeszkákat sózni szokták, azért az mégsem DomestosKép Én annak a szagát sem bírom.

na felkelt a kölök, fél 2 óta alszik, már éhen haltamKép

Manócs
manócs
 
 


TofiKép

Mi 26 ért vettük telekkel együtt a házat, szerintem sok.

Manócs
manócs
 
 


Főztem fini zölborsólevest, skac bevágott két nagy tányérral. Lehet hogy már sokkal jobban lenne, ha ereje lenne? HA a hasmenést úgyis a baci okozza, akkor talán olya mindegy.
Szerintetek mikor kaphat megint tejpépet. Azzal egy kicsit én még várnék. Vagy az nem igazi tej? Vagy Sinlac mehet? A hasmenésre való tejpépből nem kell neki egy korty sem.

Akkor ezek szerint nem a leves okozta a szalmonellát hanem előtte fertőztem meg valahogy? Ez rémes! És nekem miért nincs semmi bajom. És apa, aki meg csak este jött hazaés nem volt itthon mikor főztem és csak este evett miért lett beteg. Na mindegy ez már úgysem derül ki. MAjd még jobban vigyázok.

A tisztaságmániámhoz csak annyit, hogy az egyszerű koszokkal (ablak, por..) már én sem vagyok ilyen. Csak aminek el tudom képzelni, hogy mik lehetnek rajta. Pl a cipőtalpon, amit ráadásul Dani gyakran fogdos a gyerekülésben, sőt néha itthon is kirámolja a cipősszekrényt. Szóval az ezért.

MAnó!
Maszatos Emma nagyon édes!Kép

Toffi!
Ebben az árban mi van benne? Mert lehet nagyon jó ár és lehet nagyon drága is.Kép

Réka
muki
 
 


Toffi!
Ismeröseink Biatorbágyon építkeztek, tavaly költöztek be. 2002-ben kaptak 27-43 M közötti ajánlatokat. Innen nézve ez egyáltalán nem sokKép
Remélem nem vagy elszontyolodva, bár ahogy írtad, nem dobtál hátastKép

Manócs!
A mi házunk ér most a becslésem szerint kb. 28-32M között. Sztem ezek a mai árak. Mondjuk nekünk bazi nagy a telkünk-kertünk, ez megdobja.
Persze a szomszédunk aki ingatlanos lehet kiröhögneKép
Kambodzsa biztos szép, de nem ez lenne az elsö uticélom ha utazhatnék, ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem érdekel.Kép

Na eldugultam.
Apa megint késön jönKép Ez mostmár mindig így lesz?Kép Tegnap 8-kor jött, elötte nap negyed 8-kor. Mára már idöt sem mondott. De gondolom azért 7 körül itthon lesz. Legalábbis merem neki ajánlaniKép

Tündér akimanagyonbeszédes
tündér
 
 


sziasztok,

azta!!!!!

Kangi és családja,
hatalmas gratula! Kép
Hihetetlen miket képes a természet produkálni. Barinőm 6-ra volt kiirva, most szült meg 17-én Kép, Kangi 27-re volt kiirva, ha jól emlékszem és megszült 19-én. KépBár tudom sajnos néha még ennél cifrább dolgok is történnek!
Természetes úthoz külön gratu!!! Kép

Réka,
Daninak gyors felépülést! Kép Ne hergeld magad, mindig olyan óvatosak vagyunk mindennel a bajok meg csak jönnek, sajnos néha csőstül. MEglátod Dani hamar megerősödik és újra ugyanolyan vagány lesz,mint eddig. Kép

a rendmániának erről a fajtájáról még nem hallottam. Kép Kép

hi-hi én sem váltam még el, remélem nem is fogok. Kép nemsoká lesz a 2. házassági évfordulónk (febr.22.) és megyünk Szlovákiába sielni, pocakkal és másfél éves kiscsajjal....ha-ha.....feltéve ha lesz hó. Kép vagyis inkább csak élveznénk a havat, és talán szánkóznánk.

MAnócs,
hihetetlen hogy birod ezt a rengeteg apanélküléséget. én már tuti kikészültem volna. Apa most megy csak 3 napra és csak Németo-ba,de engem még ez is zavar. Viszont London szuper, oda én is mennék! Kép
Mióta laktok itt Keszin? bazi olcsón vettétek a házat (és ez tök yóóóó) Kép, ha azt nézem mi mennyiért vettük (ez már kevésbbé). Kép

Ezek a millák mindig nagyon érdekesek, ha innen nézem olcsó,ha onnan nézem már drága, ha ezt nézem olcsó, ha azt nézem már drága..... Kép Kép

mit szóltok a gereblyéhez, mint ovis jelhez, meg emlékszem egy pöttyös labdára. viszont a farsangom közel sem volt olyan fantáziadús, mint nektek. piroska, menyasszony ( ez ebben a topicban azt hiszem a legcikibb Kép)és egyszer voltunk a barinőmmel ikrek. Kép
Nem is tudtam, hogy az ovikban, bölcsikben ilyen közelharc folyik a jó jelekért. Kép vicces lehet. Kép

Virga,
júj éjszakák...nekem is ez volt, sokszor sirtam is annyira szenvedtem. kitartás! Kép

Tüni,
édesek a gyerekek! Kép

na most ennyi voltam.
pussz mindenkinek
Évi és Petra
Évi24
 
 


TündérKép
neked a 8 az késő, nekem akkor ér haza koránKép

RékaKép
én is borsólevest főztemKép

ÉviKép
szombaton apa is megy 4 napra Németországba, nem együtt mennek? Khölnben lesz valami internetes szakmai kiállítás vagy mi.
Mi 2003ban vettük a házat, kerítés meg beállóbetonozás nem volt, a kert is ránk maradt, ja és a fenti részek burkolása. De a fél éves gyerek mellett 2 szoba egy előszobát 4 hónap alatt gletteltem, tapétáztam, festettem, parkettáztam le, szerintem max 250 ezerből. szóval max 1 mila ment még rá azóta. persze bútor meg ilyenek nélkül, ja és még hiányzik 1 szoba meg egy fürdő burkolás fentről. De szerintem sem annyira drága ( persze mihez képest), de mi csak ikerház vagyunk, tekek összesen kb 400m2.
Ti mennyiből jöttetek ki?

TofiKép
Ja, barcsinőmék most költöztek be, Tárnokon építkeztek, asszem összesen 22ből jöttek ki.
Na jó, nem űberelek senkitKépKépKépKép

Apa ilyen korán hazajött, megyek megpuszilniKépKépKépKép

Manócs
manócs
 
 


csajok,

most már totál kiváncsi vagyok, hogy ezek a millák ,amiket irtok egy komplett kész családi házra vonatkoznak telekkel együtt?

Manócs,
enyém apa a jövőhét utáni héten megy csak. Kép Viszont ugyanott végeztt sulit, ahol most a Tied tanul és szintén Viktor a lelkem. Kép
na most már van egy konkrét nyomom ,amin elindulhatok megkeresni lakhelyeteket, ikerház.... Kép ki van irva a nevetek a kapura? Kép Petra néha hajlandó arrafelé, vagyis odáig elsétálni, de ez ritka. Kép
Mienk ház 1000m2-es telken van, önálló családi,lent teljesen kész van, tetőtere beépithető, de egyenlőre nincs rá szükségünk. kert csak füvesitve van egynlőre, se fa,se virágoskert, tavasszal szeretnék egy kis játszótér + homokozó félét Petrának, ja az egyetlen olyan dolog, ami kivülről látványos és nincs kész,az a terasz burkolása. majd ez is tavasszal. belül még hiányzik ez-az, függyönyök Kép, 1-2-3 bútor Kép, lámpák....
igy kerültünk eddig kb. 43 misibe. csak a telek 16 volt. Kép de boldogok vagyunk ,mert imádunk itt lakni és imádjuk a házunkat. Kép Kép Kép

enyém apa is korán hazaért. Kép de jó is az ilyen.... Kép Kép


ja Manócs hozzánk is jöhettek, ha apanélküliek vagytok, de egyébként is! Kép

pussz
Évi és Petra
Évi24
 
 


Manócs,
én szeretem az I.Gyerekklinikát. Mindenfajta vizsgálatra ha lehet odamegyünk. Rendesek az orvosok. Amikor bent kellett aludnunk akkor az nem tetszett, hogy széken kellett aludnom és szoptatnom. Éjjel 3-kor már nem bírtam tovább és 3 széket egymás mellé raktam. az volt az ágy. Elvileg van baba-mama szoba 4000 ft/éj.
László kórház egy büntetőtábor volt ehez a kórházhoz képest.

Réka,
örülök, hogy jobban vagytok. Én is halálra ij(?)edtem volna véreskaki láttán.

Romlott hús:
itt nálunk a CBA-ba vett a barátnőm romlott húst, visszavitte de még nekik állt feljebb. Barinőm nem volt rest felhívta a KÖJÁLT, ÁNTESZt és elpanaszolta a bánatát. Köv. héten már kint is voltak és meg is bünteték a boltot. Be lehet névtelenül is jelenteni. Habár lehet, hogy a Cora egy olyan nagy multi, hogy velük nem kekeckednének.

Az én férjemnél a korán hazaérés az kb. 7-8 óra tájékán van.KépKépKép Általában 9-10-ig egyedül vagyok a 2 gyerekkel.

Holnap kinyit a Bihari úti Götz bolt. Minden 70%-kal lesz olcsóbb.

Beu,
úgy rémlik mintha Te szoktattad volna le Lőrincet az éjjeli szopiról. Ha így van leírnád, hogy csináltad? Nikibaba óránként kel fel enni éjjel. Most igaz beteg. Ha jól van akkor kb. 4-5 szopik éjszakánként. Már nehezen viselem.

Kriszta
tkriszta
 
 


Hello csajszik!

Kangi!
Ugye de jo, hogy nem jottel talizni, inkabb vasalgattal!!! Kép NAGY GRATULAAAAAAA!

Reka
Orulok,hogy meggyoztek a csajok,hogy nem a Te hibad! Irok majd privit is!

Tunder
Jottok holnap? Irtam mailt,de ugy remlik megvaltozott a mail cimed, v hulye vagyok?

Most ennyi...
Norka
norkini
 
 


Sziasztok!

Kangi nagy-nagy gratula!
És Tüni, szerintem még neked sem gratuláltam, így most gratulálok nektek is!
És mindenhol jó egészséget, sok boldogságot és optimális mennyiségű tejecskét kívánok!


Szalmonella: most akkor vírus vagy baktérium? Mert már mindkettő elhangzott, csak az ab (sumetrolim) miatt kérdem, az szerint ugye baci, de elhangzott itt már vírusnak is. Réka, szerintem se vádold magadat! Jobbulást Daninak!
Én anno negyedikes koromban nyáron voltam szalmonellás, pechesen. Balatonon nyaraltunk és a nyaralás végén átmentünk a nagyanyámhoz, ahol én egy hétre ott maradtam nyaralni, család meg haza. És az átmenés napján valami vendéglőben ettünk, és én mást kértem mint a többiek. Délután nagyitól család el, estére meg kipurcantam. (mondjuk tudtommal véres dolog nem volt, csak láz, hányinger talán, meg a hasmenés) Nagyanyám meg ápolónő volt, úgyhogy kapásból másnap irány a köjál, ahol szépen kiderítették. Nyaralásom gyógyulgatással telt el, mondjuk én már a második felében a hétnek csokit ettemKép. Mire hazamentem, tök jól voltam. Otthon egy hét, majd mentem volna táborba. Illetve el is mentem, aztána második nap megjött a következő minta eredménye a köjáltól és nem volt negativ, úgyhogy anyámék értem jöttek és haza kellett jönnöm. Végigbőgtem az utat. Akkor már egy hete semmi bajom nem volt, de kaptam vmi tablettát ami aztán eltüntette teljesen.

Réka, nem semmi vagy ezzel a fertőtlenítéssel!
Én abszolút a másik véglet vagyok, aminek biztos, hogy a fő oka a lustaság, de azért ha nem lennék lusta, valszeg akkor se vinném ennyire túlzásba. Szerintem azért nem jó a túlzott fertőtlenítés, mert az immunrendszer nem kap stimulációt és nem tud kiépülni, megerősödni. Szokták mondani, hogy a gyereknek az első évben meg kell enni egy kiló koszt. A többi évre nem tudom a mondást. Mindenesetre hallottam már olyanról, hogy rájöttek, hogy pl a antibakteriális szappanok többet ártanak, mint használnak, elpusztítva a normál flórát is a bőrünkről.

Ildi

Ildi
pildi
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?