Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok, szia nyulka!
A kispárna jó ötlet, sőt a szoptatós párna is, mert elég kényelmetlen az ágyon a szoptatás (kivéve fekve), és a fal is hideg, ha nekidőlsz.
Nekem azt ajánlották, hogy vigyek be ruhát a babának, mert volt akinek allergiája lett a kórházitól, a fertőtlenítőszer miatt. Nálunk nem volt ilyen probléma, a kórházit használtuk, bár volt amikor majdnem kicseréltem, mert tényleg mindig a nyakában volt, én sem tudtam jól visszaadni rá.
A peluson kívül ne feledkezz meg a magad betétjéről sem (többünknek a legkisebb Tena nagyon bejött!), az első pár napon sok fogy belőle...
Szerintem evőeszköz egyik kórházban sincs (persze, a maszekban biztos van), az is kell, meg wcpapír is.
Én annyi hálóinget/pizsit vittem, ahány nap volt, és kellett is.
A kaja tényleg jó volt (na jó, ehető), de a reggeli és a vacsi elég kevésnek bizonyult, jó ha hoznak be neked némi kiegészítést is. (Én eleinte minden szoptatás után farkaséhes lettem, sőt a szülés után is az voltam, és a folyadékszükséglet is megemelkedik ilyenkor.)
Remélem segítettem valamit a fölkészülésben!
D.
dadó
 
 


Sziasztok ismeri valaki Dr Asbóth Ákost??Minden info érdekelne róla meg a kórházról. Én nála fogok szülni márciusban, van valaki aki ebben az időpontban vagy közeliben fog?

Adri+ Dóri 29+1
menjuss
 
 


Szia Nyulka! Én anyuci is vagyok meg kismama is. Nagyon jo, hogy leirtad, hogy mikor vannak elöadások,mert eddig nem találtam róla infot. Igaz én már egyszer szültem(császárral), de azért valoszinüleg elmegyek majd mert érdekel ,hogy itt hogy mennek a dolgok.Köszi. Te mikorra várod a babádat?
giggancs
 
 

 
 

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni,hogy tudna-e valaki infot adni Dr.Rácz Tiborról? Én junius 22-re vagyok kiirva,fog valaki akkor tájt szülni? Abban is kérném a segitségeteket, hogy a manoknak mit kell bevinni?

Elöre is köszönöm
giggancs
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek nagyon köszönöm a segitséget!!Aranyosak vagytok!:-)
Mindent megjegyeztem és most már egy kicsit jobban érzem magam,hogy ezeket tudom!:-)
Szopis párnát vettem,akkor majd azt behozatom a párommal szülés után.Most egyenlőre én alszom vele,de én is szeretem.Söt ha felkelek az ágyból,akkor a párom veti rá magát,mert szerinte is olyan jó rajta aludni!:-))
Giggancs! Nagyon szívesen az infót.Én sem találtam elötte sehol,mert a honlapon csak régi van fent,nem frissitettek.De amikor a szülésznővel beszéltem ,megláttam a vizsgálóban a falra kitéve.Lesz majd még késöbb is tanfolyam,nem csak januárban,de ez még a tavalyi lista aljára volt irva.
Ha egy kicsit visszaolvasol,akkor láthatod,hogy most beszéltük meg,mit kell vinni a babának a kórházba!!
Menjuss!Én március 10.-re vagyok kiirva,most tartok a 31+6-nál!:-)
nyulka
 
 


Sziasztok!
Giggancs! Azt ajánlom, olvass vissza, megtalálod a kérdésekre a választ.
Még amikor babát vártam, találtam az interneten egy oldalt, amin egy kismama összeszedte, hogy mi kell a babának/mamának, otthonra/kórházba. Most nem emlékszem a címre, de megpróálom előkeríteni. (Magam is szándékozom összeszedni egy ilyen listát, készülvén a következő babára, meg hogy ne felejtsem el, de az örökmozgó 9 hónapos mellett nincs rá időm.) azt hiszem, a kismama.lap.hu-ról jutottam el oda. Érdemes ide is benézni, elég sok érdekeset lehet találni. hasonló még a szülés.lap.hu is.
amit én talán a legtöbbször nézegetek (és megbízható orvoscsoport üzemeleteti): babaszoba.hu.
Ezeket olvasgattam várandósan (még most is gyakran),kezdő kismamaként nagy haszonnal.
Jó babavárást!
Sziasztok!
dadó
dadó
 
 


Nyulka én március 29-re, de nekem rövidebb volt a ciklusom mint 28 nap és tudomásom szerint nem is középidőben lettem terhes, ezért nem tudom miért ragaszkodik hozzá a doki. De majd meglátjuk már nagyon jó lenne ha minnél előbb eljönne az ideje mert nagyon szenvedek a folyamatos keményedések miatt. Az orvosom szerint jó lenne kihúzni a 36. hétig de addig is van még jó hat hetem. Te elmész valamelyik előadásra??? Én szeretnék a 17.-eire de férjecském nem, egyedül meg nekem se akkora kedvem van, veled elmegy a párod??? Adri
menjuss
 
 


Szia Adri!

Igen én megyek mind a két elöadásra előreláthatólag és nem a párommal megyek,hanem egy másik lánnyal aki szintén a Péterfyben fog szülni,söt lehet hogy még egy lány is csatlakozik hozzánk.Ha van kedved gyere velünk.Mi 17.15-kor találkozunk az aulában lent!Ha valami közbejön,úgy is szólok.
Mi amúgy a Nök Lapja Cafén szoktunk beszélgetni a 2005. márciusi babavárokkal.Ha van kedved még most is nyugodtan bekapcsolódhatsz!!!:-)
Ott is sok lánynak van gondja a keményedéssel.Engem ez szerencsére eddig elkerült!
Dadó!Köszi Neked is a jó tanácsokat! Egyébként itt a babaneten is van kelengye lista és egész jó is szerintem.Azt is érdemes megnézni.De mint tudjuk ahány kórház,annyi szokás...azért is faggattalak Titeket!

Tünde
nyulka
 
 


jó azt hiszem elmegyek mármint az előadásra az nlc szoktam én is lenni adri001Kép)
menjuss
 
 


Hát ha szoktál ott is lenni,akkor gyere a fórumra is...jó kis csapat gyült ott is össze!:-))

Tünde
nyulka
 
 


Sziasztok!
Kicsit "irígykedve" olvaslak titeket (vagy inkább nosztalgázva), pont egy évvel utánam fogtok szülni. Az én drága kisbabám tavaly márciusban született, nagy élmény volt. Szívesen visszaugranék az időben, akkora volt a boldogság akkoriban. Persze, most sem kisebb! Hihetetlen, hogy hamarosan 1 éves lesz, úgy elrepült az idő. nekem a szülés nnapján megállt az idő, és azóta mintha teljese új időszámítás kezdődött volna. Na jó, egy idő után azért visszataláltam a babaszobából a világba, de semmi sem ugyanolyan.
Befejezem a szentimentáliskodást, bocs érte!
Igazából a listás weblapot akartam megírni nektek: a kismama.lap.hu-n a "kismamáknak" rovatban a "baba-mama lap"-ra klikkelve találjátok meg. Szerintem nagyon jó és prakikus.
Sziasztok!
Dadó
dadó
 
 


Sziasztok!

Van valaki aki nemrég (elmúlt 1-2 év) vagy a közeljövöben szül/szült az Abkarovics dokinál?
jammie
 
 


SZia Jammie!

Vagyok én, aki múlt szeptemberben szültem nála, Macsek23 pedig most decemberben.
Mit szeretnél tudni?
Jöhet emailen is!

Vacak
vacak
 
 


Jammie, igen! Kép

A januári Kismamában olvastátok a szüléstörténeteket hátul? A második, Éder Krisztina beírása a Péterfyről szól, ugye?
Hát, nem túl pozitív...
macsek23
 
 


Szia Macsek23!

Elolvastam a cikket, hát nem semmi! Azt hagy kérdezzem meg, hogy honnan tudod hogy ez Péterfys eset?

Giggancs
giggancs
 
 


Giggancs, a Boros doktornő akkor még péterfys volt, illetve nekem is ilyen mintájú hálóingem volt, mint a képen. Sőt, a Péterfyben is a csecsemőosztály a szülészet alatt van egy emelettel. Azt hiszem, ezeket az egyezőségeket találtam.
macsek23
 
 


Lehet, hogy én bénázok de egyikötők e-mail címét sem találomKép
Privátba szeretnék kérdezni.

Ja sikerült felvarázsolnom egy képet a kiscsajról, 6 héten belülre josólják az érkezését.
jammie
 
 


Jammie!

baloldalon, a kékkel jelölt nevünkre kattints, akkor felugrik a profilunk, ott találhatod az email címet. Már, aki megadta. Amúgy meg: vacakcica@yahoo.com Kép
Várom kérdéseidet!

V.
vacak
 
 


Macsek23 Én Veled voltam 1 szobába szerintem vagyis akkor érkeztem mikor mentél haza a babáddal.éN 27.én szültem Gabikát.
rózsa74
 
 


Szia Rózsa! 27-én hajnalban szültél, és egy gyönyörű hatalmas fiúcskát? Gyömröről, ha jól emlékszem?
macsek23
 
 


Szia IGEN!!!!! Milyen kicsi a világ.Ahogy olvastam a történeted egyböl beugrott ki vagy főleg mikor megláttam a képet a kicsiről.Nagyon aranyos ,szopizik még?Mennyit növekedett?Mi 1 hete már 4kg 20dkg osak voltunk és kinöttük az 56os rugikat!Nem sokat alszunk!!
Kép
rózsa74
 
 


Sziasztok!

Már rég jártam itt. Akkoriban eléggé "halódott" ez a topik. A másik kettő viszont ahol még vagyok, nagyon pörög. Nem sok időm van melletük.
Mindenesetre üdvözlök minden régi és új topik társamat.Kép

Giggancs!

Jól sejtem, hogy téged a Gyermekek/Magzatok kor szerint 2005 nyári babák topikból "ismerlek"?Kép

Macsek!

Bár én már kifejeztem gratulációmat, a szülés élményedet csak most olvastam el. Gyönyörű!KépKép
Magamnak is csak ilyet tudok kívánni.Kép
Azt hogy értetted, hogy végig ott volt veletek a párod? Ott is tudott aludni?

Jammie!

Én is a doktorúrnál fogok szülni, de csak május végén. A fentebb említett topikon is vannak még páran akik a Abkarovics Géza betegei.
Saját tapasztalat alapján, és a többiek elmondásai alapján is csak jókat tudok róla mondani.
Egyébként engem is Vacak irányított hozzá.Kép
Nem bántam meg.Kép


A Péterfys előadások: Fel akartam tenni ide nektek az előadásokról szóló listát, amit most kaptam a 17-ei előadáson. Ez a szülésről szólt. Megjegyzem nagyon jó volt, de kuka agyammal valahova elsuvasztottam, és most nem találom.Kép
A lényeg, hogy a következő 31-én 17.30-kor lesz a következő. Szerintem ott is adnak tájékoztatót.

Viszont van egy jó kis babakelengye listám, kórházi tartózkodási listával együtt. Én is innen vadásztam valamelyik babás oldalról. Kicsit át is alakítottam a saját "fazonomra" /nekünk pl. nem kell szobabútor, pelenkázószekrény,stb., mert kicsi a helyünk/ Felteszem, és akkor ki-ki saját magának átalakíthatja.Kép

<!--attachment: Babakelengye-148774.unk*attachment_icon.gif*application/octet-stream*30.7**Babakelengye%2edoc --><center><pre>
Kép
Babakelengye.doc (30.7 k)</pre></center><!--/attachment-->

Kép
Kép
pipocska
 
 


Rózsa,
Bocsi, egyszer válaszoltam a múlt héten, de nem sikerült elküldeni, azóta meg nem próbálkoztam - mérgemben Kép
Szóval: Levente vasárnap volt egy hónapos, és előtte szerdán mérte a dokinéni: 5100 grammot mért, ezek szerint a születési súlyához (3760) képest majdnem 1,5 kilót hízott! De látszik is rajta, hatalmas baba, nem tűnik újszülöttnek Kép
Az éjszakai alvással nálunk nincs gond, délután-estefelé szokott nyűgösködni a fiatalúr.

Pipocska,
igen, bent is aludt a férjem, pénteken és szombaton is (csütörtök este szültem és hétfőn mentem haza,)nem volt szobatársam, és egyébként is karácsony volt Kép Nagyon szép élmény maradt Kép
macsek23
 
 


Sziasztok!

Régen jártam már itt, de tudom, Serfőző elment még novemberben, aminek nagyon nem örülök. Hova ment? aki tudja, lszi írja meg, hadd ne lappozzam fel az összes hozzászólást, mert biztos megvan v.hol..
Amúgy még némi infót hozzátennék a leendő kismamáknak, az én kisfiam, Levike most lesz 6 hónapos, nyári gyermek, de vannak jó tippeim a télieknek is.
Pl: most kapható gesztenye, sütőtök, érdemes mélyhűtőbe eltenni, mert mire 6 hónaposak lesznek a ti kis pocaklakóitok, bizony, csak konzervben kaphatjátok meg- és más az íze ám. Én még nyáron kaptam az ötletet, mélyhűtőbe tettem őszibarackot, szilvát, ringlót. Még csak most kostolgatjuk a barackot, de sokkal finomabb mint a konzerv barack. Persze már tudom, nem egészben kellett volna eltenni, hanem félben, de sebaj..
Más: igaz, hogy adnak pelust- napi 5 db-t kis csomagban, de tedd el, különben csak benéznek, ja van még, és nem adnak :-) szegény a kórház, bár ugye ez szponzor cucc.. én eltettem szépen, ha már jár, 3-6 kg-sok voltak, és bár 3 kg- s gyermekre számítottunk, hamarabb jött 3 héttel 2,5 kg- val született, mikor eljöttünk, volt 2400 gr, gondolhatjátok, mekkora volt neki az a pelus. Szóval mi 2-4 kg- s csomagot hoztunk be, azt használtam, ezek meg jól jöttek később uticsomagnak, stb. A rucikról meg annyit, hogy én nem tudtam hogy behozhatok, de annyira gázosak azok az óriási kisingek, meg az angol pólyák vaskos zsinórokkal- egyszer lebüfizte, mire kértem másik kisinget, adtak, de szóltak hogy vigyázzak vele, mert nincs több . Ja, de behozhatok sajátot. Onnantól kezdve saját bodyban, és rugiban volt, neki is sokkal kényelmesebb volt, és a pelenkázás is jóval egyszerűbb lett..
Haladó kismamáknak: van tapasztalat az elektromos orrszívóval kapcs? megvolt az első takonykór, a porszívózás nagyon gáz na meg írtó hangos, és éjjel nem is tudtam- mertem. Valahol régen azt hallottam, hogy nem tudja annyira kiszívni, mint a porszívó.. igaz ez?!

sziasztok
Meske

babafalva.hu vonalzó
meske
 
 


Meske!

Ha tanácsolhatok valamit, légyszi gyere át a
Szülészetek,kórházak>> Szent Imre kórház, azaz a Tétényi-ikea szoba és társaik
illetve a
Gyermekek, magzatok kor szerint>>2005.nyári babák topikra, mert szerintem ott több infót tudsz összegyűjteni.
(Elnézést mindenkitől, nem akarom lehúzni ezt a topikot, csak amíg it naponta van 1-2 hozzászólás, addig ott naponta van 30-50.)
Ráadásul ott vannak már megszült kisebb-nagyobb babás anyukák, vagy második gyerekesek. Rengeteget tudnak segíteni.Kép
Ja, és attól függetlenül, hogy az egyik az Szent Imrés topik, kb 5 kórházból verbuválódtunk össze, annyira jó csapat.

Kép
Kép
pipocska
 
 


Sziasztok!
Jól eltűntem az utóbbi időben.

Macsek, nagyon aranyos a baba!
És Vacak, a te kislányod is nagyon szép!

Én pont ma voltam UH-n. Szokásos 1 órányi várakozást követően jutottam be. Hogy minek kell időpontot kérni????

Goldeneye! Ha itt vagy még... Én is a Hegedűs főorv-nál szülök néhány hét múlva. Milyen tapasztalata volt a barátnődnek a dokival a szüléskor, előtte, utána...
Húú, remélem még ellátogatsz ide mielőtt hosszabb időre hanyagolnom kell a topicot.

Timi
timi30
 
 


Sziasztok!
Szerintem ne "húzzuk le" ezt a topicot! Igaz, hogy ritkábbak vagyunk, de jó, hogy egy kórházból. És azért nem csak a kórházról beszélgetünk.
Édesek a bébik!!
Dadó
dadó
 
 


Szia Dadó!

Nem volt szándékomban lehúzni a topikot. Ezt le is írtam, és elnézést is kértem mindenkitől ez ügyben.
/Kifejezetten Meskének szólt az invitálás./
De legyünk őszinték. Én kb. erre számítottam, hogy Meske nem igazán fog itt érdemben választ kapni a kérdéseire.
A másik topikon 4-5 hasonló korú baba van, mint az övé, és talán ott olyan választ kap, amit most tud hasznosítani.
Ettől függetlenül természetesen nem kell ezt a topikot egy életre elfelejteni, mint ahogy én is szinte naponta benézek ide.Kép

Üdv.: Andi 22+4

Kép
Kép
pipocska
 
 


Sziasztok!

Meske, Serfőző doktor a János kórházba ment.

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Pipocska! Én sem "ellened" beszéltem, csak bíztatni akartam magunkat. Én is be-benézek ám más topicokba is! Teljesen igazad van, minél többfelé olvasgatunk (irogatunk), annál jobban árad az információ. Kép

Egy korábbi (asszem jan.16-i) hozzászóláshoz: gondoljátok, hogy a januári Kismamában, a véletlen otthon szülő anyuka írása a Péterfyről szól?
Ok, a kiemelt egyezések megvannak nekem is (elolvastam még1szer a cikket), de nekem a csecsemőosztályról (ami 1 emelettel lejjebb van, nem ami a szülészeten) csak jó tapasztalataim vannak, a főorvos nagyon szimpatikus, emberséges és gyerekszerető orvosnak tűnik. (Hála Istennek, nem sok dolgom volt velük, makk egészséges a lányom.)
Még egy ellenérv: a kórház szoptatásbarát, bár talán nem teljesen anyuka és bababarát: a csecsemősnővérek minden problémát egy mondattal oldottak meg: "Tegye mellre!"
Csak hát, lehet, hogy pont azt csinálta valaki rosszul...
Enyhítő körülmény, hogy kérésre egy nagyon kedves, szoptatás-profi doktornő rengeteget segített sokunknak.
Ezek miatt nem gondolom, hogy az említett cikk a Péterfyről szólna, de azért nincs kizárva.

Sziasztok!
Dadó
dadó
 
 


Sziasztok! (hosszú leszek, előre szólok Kép

Jó régen jártam már erre, de azóta meg is változott az életünk, jan. 1-én megszületett a kisfiunk, Olivér, 2 héttel az időpont előtt. Kép
Éjjel folyt el a magzatvíz, még éjjel bementünk a kórházba, az ügyeletes doki és szülésznő is baromi kedvesek voltak, akkor még nem történt semmi, egy ágyas szobába kértem magam, jutott is, éjszaka elküldtek aludni, de persze nem tudtam. Még éjjel is nst, aztán hajnaltól folyamatosan.
Reggel fél8tól voltak 5 perces fájásaim, de sajnos nem tágultam. Kaptam oxitocint is, kora délután már jó nagy adagban, EDÁval, de fél4ig 1 ujjnyit tágultam, úgyhogy sajnos császár lett a vége, aminek én nagyon nem örültem, de eléggé kimerült voltam, főleg, mert előtte ugye nem tudtam éjjel aludni.
Velem a kedvesem végig benn volt, Keserű Á. volt a fogadott szülésznőm, ő szabin lett volna, de bejött reggel 8 körül. Kedves volt, elégedett voltam vele. A kedvesem a műtét közben is ott volt, ő mehetett a babával, amikor kivették.

Timi30 - Hegedűs főov.-ról. Amíg vajúdtam, Keserű Á-val volt telefonos kapcsolatban, úgy közvetítette neki az Ágnes, hogy mi a helyzet. Azt hiszem délután 1 körül ért be. Megvizsgált, utána fokoztuk az oxitocint és jött az EDA. Mivel nem spontán szülés lett, nem tudom, hogy abban a helyzetben milyen lett volna, így korrekt volt, barátságos, bár nem sokat láttam, óránként bejött megnézni, hogy hogy tágulok, majd jött a császár. A császárt Hegedűs csinálta, Abkaroviccsal, mert épp Abkarovics volt az ügyeletes. Nekem is nagyon pozitív tapasztalataim vannak Abkaroviccsal, nagyon kedves volt, szimpatikus. És pl. sokkal fájdalommentesebben vizsgál, mint a Hegedűs. Kép Hegedűs adta be az EDÁ-t a vajúdáshoz, Abkarovics meg a császárhoz. Hegedűs elég nehezen adta be az EDÁt, nem vagyok egy vékony lány, úgyhogy nehezen hatolt át a zsírrétegen Kép és nehezen talált be a csigolyáim közé, de azért megvolt.
A császár műtét az nagyon jó volt, abban az értelemben, hogy mindenki, aki ott sürgött-forgott, elképesztően mérhetetlenül kedves volt. Amikor kivették belőlem a kisfiamat, én veszettül elkezdtem sírni, annyira boldog voltam, és mindig törölgették a könnyeimet és nyugtatgattak, ebből a szempontból a műtét nagyon kellemes élmény volt.
A Kedvesem első éjjel benn aludt velem, a törpét akkor még nem adták ki. Du. 5-kor volt a műtét, éjjel 11kor kelhettem fel, akkor csak felálltam, meg vissza, reggel 5-kor mentem el a WC-ig, kedvesem és a nővér segítségével. Ekkor még folyamatosan hánytam. Ja, a vajúdás alatt szőlőcukrot ettem és vizet ittam.

Az osztályról is jó a véleményem, bár nekem sokat jelentett, hogy saját szobám volt. Az osztályos nővérek nagy része nagyon kedves, egyik sem bunkó. Én a csecsemősökkel is nagyon elégedett voltam, voltak kedvesebbek és kevésbé kedvesek, de mindig segítettek, ha nyafogtam, éjjel is, bármikor leadhattam a babát, nem kérdezték miért. A szoptatást az elején eléggé elbénáztam, úgyhogy fájtak a melleim, meg az utolsó napra be is durrantak rendesen, de még így is igyekeztek segíteni.
Mi vittünk be pelenkát is, de nekem elég volt, amit ők adtak, én megkaptam a napi 5-t, még maradt is belőle.
Az első napokban én is szenvedtem az angol pólyával, én sem tudtam soha rendesen viszaadni a törpére, mindig ide-oda csúszott, úgyhogy a 3. napon megelégeltem és saját ruhába öltöztettem. Nem volt ellene senkinek kifogása.
Kaja - nem volt vészes, de azért nekem is hoztak be kaját. Én folyamatosan éhes voltam, úgyhogy általában mindent megettem, az ottani kaját is és a hozott kaját is. Kép

Én a "lányszobában" szültem, ezzel igazából voltak gondjaim. A hajnali nst még a "fiúszobában" zajlott, de aztán átraktak ebbe a szobába, hogy Hegedűs főov. úr ezt szereti. Én meg nem tiltakoztam, bár kellett volna. Ugyanis itt nem volt állítható a szülőágy. Mivel folyamatosan monitoron voltam meg jött az oxitocin, nem mászkálhattam (legközelebb etéren erőszakosabb lennék), viszont mivel nem volt állítható a szülőágy, párnákkal voltam feltámasztva. Amik ugye folyamatosan elcsúsztak. Vajúdásnál ráadásul a derekam fájt nagyon, így majd meghaltam már, amikor hosszú órák óta egy helyben ülök-fekszem fájó derékkal. Szóval legközelebb ragaszkodnék ahhoz, hogy sétálhassak, mondjuk úgy, hogy 10 percenként felteszik a monitort, az infúzió meg sétál velem. Azt hiszem ez sokat segített volna abban, hogy lelkileg ne merüljek ki annyira és lehet, hogy még a táguláshoz is hozzájárult volna.

A műtét után Hegedűs főov. és Keserű Á. mindennap meglátogattak, hogy hogy vagyok, szombat este szültem, csüt. reggel fél8kor vette ki főov. úr a varratokat, az semmi extra nem volt, utána kicsit elbeszélgettünk, átadtam a borítékot neki, majd a szülésznőnek is és eljöttünk. A csecsemősök és az osztályos nővérek bonbont kaptak.

Mit írjak még? Kép Akinek kérdése van, bátran kérdezzen, igyekszem visszalátogatni ide rendszeresen.
Akit érdekel, itt vagyunk mi és a kisfiunk: www.jucko.hu/oliver

Sziasztok, GoldenEye
goldeneye
 
 


Goldeneye!

Nagyon tündéri a picur, gratulálok hozzá és jó egészséget az egész családnak!!!
Remélem nem bántalak meg vele de inkább papára ütöttKép Kép Kép



Ja és engem kicsit sikerült megnyugtatnod a kórháztól való félelmemben.
Köszi
jammie
 
 


Szia Goldeneye!

Hatalmas Gratula!KépKép
Gyönyörű kisfiatok született, és a szülés leírásod is nagyon szép. Szerintem.
Nagyon köszi, hogy leírtad. Attól függetlenül, hogy végül is császár lett, úgy éreztem, hogy igazából ez egy jó szülés volt szerinted is.
Az nagyon klassz, hogy a párod bent volt a műtétnél is.Kép
Végignéztem az összes képet. Nagyon klassz kis hármas vagytok.
Én azt a képet aminek a címe valami ilyesmi, hogy "Mit is mondtatok ki ez a pasi?" a helyetekben elküldeném egy fotópályázatra, annyira jó.Kép
Mi az, hogy lányszoba, meg fiúszoba?
Melyikben vannak állítható szülőágyak?
Nem szóltál előre, hogy sétálós EDÁ-t kérsz?
Vagy nem lehetett?
A legutolsó szülésfelkészítő előadáson azt mondták, hogy olyan is van. Vagy az csak elvben működik?
Viszont az nagyon jó hír, hogy Abkarovics dokiról ennyire jó véleményed volt.Kép
Mitől hánytál folyamatosan?
És még valami. Ez jöhet priviben is. Mennyit adtál a dokinak, és a szülésznőnek?
Nagyon sok puszi nektek.
Vigyázzatok egymásra.Kép

Kép
Kép
pipocska
 
 


Sziasztok!
Goldeneye!
Nagyon gratula a babához!!! És köszi, hogy megosztottad velünk az élményt! Tök jó újra és újra egymás babájának örülni!
Gondolom, már jól összeszoktatok otthon, 3masban.
A kórházban én jól éreztem magam, de nagyon örültem (gondolom mindannyian így vagyunk vele), amikor hazamehettünk. Akkor kezdődik igazán a "szülőség" élesben!
Pipocska!
A szülőszobákról már korábban beszéltünk: 4 van, 2 kórházias (a szokásos zöld csempe), és van 2 "hangulatos", egy pirossas (gondolom, ezt nevezik lányszobának), meg egy kékes (ez lehet a fiú).
Én a szülés előtt megnéztem a szobákat (egy előadás után, a Keserű Ági végigvezette az érdeklődőket), utána pedig nagy gondban voltam, mert elfelejtettem, hogy melykire mondták, hogy nem állítható az ágy, az apukák szoktak fölülni az anyukák mögé, hogy támasszák. Szülés előtt nem sokkal viszont a kék szobában voltam NSTn, volt alkalmam tanulmányozni az ágyat, és nagyon modernnek tűnt.
A szülés reggelén a dokim a pirosban vizsgált meg, és elhelyeztek ott NSTre is. (Bosszankodtam is az ágy miatt.) Amikor már tuti volt, hogy szülök, aszülésznő megkérdezte, hogy akarok-e másik szobát, választhatok, mert van hely. Csak a takarítónő morgott, hogy ágyat kell húznia, de a szülésznő mondta, hogy csak vigye át a cuccot a másikba, és megnyugodott. Így átköltöztem a kékbe.
Szóval, ez jó hosszúra nyúlt, a lényeg az, hogy a piros/lány szobában van kényelmetlen ágy.
A zöldekre nem emlékszem, asszem a nagyobbikban jó ágy van, az a legfölszereltebb szoba.
Nem árt tudni ezeket az apróságokat, érdemes megnézni a szobákat szülés előtt (én úgy éreztem, látnom kell, hogy hol fogok szülni). Persze, lehet, hogy nincs lehetőség választani, annyira sokan szülnek egyszerre.
A sétáló EDAt nekem föl sem ajánlották, pedig jobb lett volna, az állás, sétálás gyorsítja a szülést. Majd legközelebb kipróbálom.
Remélem tudtam segíteni a felkészülésban!
Dadó
dadó
 
 


Jammie és Pipocska!
Köszönjük az elismerő szavakat. Nem vagyok megbántva, a gyermek egyértelműen tiszta apja Kép de nem bánom egyáltalán, hiszen imádom az apját is Kép És szerintem is egy gyönyörű darab Kép Pipocska - az a mutogatós kép nekem is a kedvencem Kép

Pipocska - fiúszoba, lányszoba téma - asszem 4 v. 5 szülőszoba van a Péterfyben, abból 2 ilyen kis helyes függönyös, az egyik kék design, a másik rózsaszínes, innen, hogy fiú és lányszoba. Azt nem tudom, hogy pontosan melyikben van állítható szülőágy, de a lényeg, hogy van, amelyikben nincsen. Erre szerintem érdemes odafigyelni, érdemes előre megtudni. Sétáló EDA - még az utolsó nst-n kérdeztem a szülésznőmet, hogy ilyet lehet-e, azt mondta persze, de úgysem fogok sétálni, mert rajtam lesz a monitor. Na ezt a helyzetet én elfogadtam, úgy ahogy van, és utólag úgy gondolom, nem kellett volna. Még a szülés reggelén volt egy olyan 1 óra az 5 perces fájások kezdete után, hogy az ügyeletes szülésző direkt elküldött zuhanyozni, meg sétálni, hátha úgy jobban megy a vajúdás, 20 percenként kellett visszamennem a szülőszobára, rámtették az nst szívhangrészét, 1 percig rajtam volt, aztán mehettem tovább mászkálni. Na jobb lett volna, ha ezt egész nap csinálhatom. Legalábbis most így gondolom, persze nem biztos, hogy igazam van. Érdemes esetleg ezt tényleg előre tisztázni a dokival, szülésznővel, vagy ott a helyszínen. Lehet, hogy van, akinek bejön a fekvés, nekem nagyon aláásta a türelmemet és a koncentráció képességemet. Szóval érdemes tisztázni, hogy milyen esetekben lehet sétáló EDÁ-t kapni, mert vanni van.
Hányni az EDA utóhatása miatt hánytam, nem volt nagyon rossz, csak oda kellett figyelni Kép De csak szőlőcukor volt bennem Kép
Pipocs - árak mennek priviben.

Sziasztok, goldeneye
goldeneye
 
 


Dadó!

Köszönöm a tájékoztatót, én is valami ilyesmire gondoltam. A múltkor amikor előadáson voltam, annyian voltunk, hogy a szülésznő megkért mindenkit, hogy lehetőleg oszoljunk 2 részre, és aki előrehaladottabb állapotban van, az nézze meg a szülőszobákat, a többiek pedig a következő alkalomkor.
Ez majd most hétfőn lesz, mert tényleg nagyon sok nagy pocis volt, és én úgy gondoltam, hogy valóban ráérek még. Ezért nem vagyok annyira jól informált.Kép
Ha éppen nem lesz ott senki, akkor majd megpróbálom a kékbe kérni magam, dehát ez még tényleg a jövő zenéje.Kép

A sétáló Edát én is még csak most hallottam először. A szülésznő mondta.



Goldeneye!

Neked is köszi, hogy te is leírtad. Szerintetek mindenki hány az Eda után, vagy csak a császárosok, akiknek még a belső részeket is megmozgatják műtét közben?

Kép
Kép
pipocska
 
 


Sziasztok!

Hát, én Edával érzéstelenített császárral szültem, de a világon semmi bajom nem volt tőle, nem fájt semmim és nem is hánytam. Az igaz, hogy nem ettem-ittam semmit a műtétet megelőző 24 órában (ebből 21-et a szülőszobán töltöttem), mert eszembe sem jutott. De a szülésznő külön szólt is, hogy ne egyek, ha Edát akarok.

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee
 
 


Sziasztok!

Az alapítványi szobák jelenlegi ára érdekelne, (gondolom januártól változott) elsősorban a kétágyas érdekelne, ha valaki tudja.
Ja és az is, hogy hogy ezt milyen módon kell kicsengetni, tehát előre, naponta, vagy a végén adnak egy számlát?

Előre is köszi
jammie
 
 


Jammie!
Tudtommal most a kétágyas 5000Ft/nap,az egyágyas 6000Ft/nap.Ja,és a hazamenetel napján kapsz egy csekket,azon kell befizetned a pénzt,azt hiszem 2 héten belül.

Kép

Kép
tündérke26
 
 


Köszönöm Tündérke26!
jammie
 
 


Goldeneye, gratulálok, gyönyörű fiatok van!!! KépKépKép
Látom,nagyjából hasonló a véleményünk a kórházról.

A szülőszobákról: 4 darab szülőszoba van, a 1. számú a legnagyobb, a hagyományos zöld csempékkel, a 2.,3.,4-esek pedig elég kicsik, de dizájnosak. Állítható szülőágy az 1-esben és a 4-esben van. Ezt nagyon jól megjegyeztem, mert nekem is fontos volt, hogy ne fekve szüljek, így rögtön a 4-esbe kértem magam, a színére nem emlékszem Kép
A csekkel kapcsolatban: én nem emlékszem, hogy bárki említette volna, mikor kell befizetni. Gondolom, mindenki akkor fizeti, amikor ki tudja Kép Aki jelentkezik az adóazonosító jelével, az még egy igazolást is kap az alapítványtól a befizetésről, így jövőre a befizetett összeg 20%-át visszakaphatja az adójából.
macsek23
 
 


Jammie!

Pont ma voltam előadás keretében szülőszoba, és korterem látogatóban. Az egyágyas 6500, a kétágyas 4000. Távozáskor adnak csekket.
Tetszett a kétágyas, de az egyágyasnak sokkal meghittebb hangulata volt

Kép
Kép
pipocska
 
 


Köszi mégegyszer
jammie
 
 


Sziasztok!

Elég 1 hétig távol lennem és hogy megugrik itt a forgalom! Milyen jó hírek! Gratula Goldeneye a gyönyörű kisfiadhoz! Kép Összehozhatnánk a kislányommal. Már ha Olivért érdeklik az idősebb nők! (5 hónapos) Kép

Goldeneye, Pipocska!
Örülök, hogy pozitív tapasztalatokat szereztetek Abkarovics doktorral kapcsolatban. A szülésem előtt is meg voltam vele elégedve, de a szülés óta végképp elkötelezett híve vagyok, ezért is ajánlom őt itt a fórumon "fűnek-fának". Emlékszem, amikor először vaklármára berohantunk a kórházba, hogy akkor most szülünk, egy éppen ügyeletes doki vizsgált meg, az nagyon fájt. Aztán, már az igazi szülésem napján a sima vizsgálatok mellett Abkarovics doki még a burokrepesztést is annyira finoman, óvatosan végezte, hogy én aztán semmi kellemetlent nem éreztem!
Ami a fekve/sétálva vajúdást illeti, nekem az utolsó 1-1 1/2 óra kivételével nagyon jó volt mindkét szülésemnél a sétálgatás. Annyira érezhetően gyorsította az egész folyamatot! Amikor pl. leültem egy padra a férjemmel beszélgetni, akkor sokkal kevésbé éreztem a fájásokat, aztán amikor újból elkezdtem sétálni, akkor rendszeresebben és erősebben jöttek. Ezt csak fokozta később a labdán vajúdás. Adrienne, a szülésznőm is azt mondta utóbb, hogy a labda nagyon segített a tágulási szakaszban. Rugóztam rajta, közben markolásztam a szülőágy végét, és a férjem masszírozta a derekamat. Apropó! Én a 2. sz. " kis zöld" szülőszobában szültem, és jelentem, az az ágy sajnos nem állítható! Nagyon rossz is volt, mert a párnák a hátam mögött semmit sem használtak. De nekem nem volt választási lehetőségem, nagyon sokan voltak aznap, így is csak az utolsó 2 órára kaptam saját szülőszobát.

Pipocska!
Azért örülök, hogy erre a topikra is elvetődsz néhanapján! Kép Hogy vagy? És a pocaklakód?

Timi30!
És te? Második kiscsaj hogy viselkedik? Nálunk még mindig semmi híre a féltékenységnek, sőt a nagy imádja a kicsit! Viszont azért azt túlzás lenne állítani, hogy könnyű 2 picivel a napi rutin. Nekem még most, 5 hónappal a szülés után is van állandó segítségem itthon, így tudok csak mindkét gyerekkel eleget foglalkozni. Sajna a kicsi evés témában a nagyobbik ellentétje, azaz a szopi tök hidegen hagyja, ezért aztán elég sokat aggódok, de ez van. És ez már egy más kérdés.

Apropó, Macsek!
A múltkor még mosolyogva írtam, hogy nemsokára Levente baba beéri Kamillát súlyban, mostanra a dolog reális talajon mozog már, abból ítélve, amit a múltkor írtál! Csak így tovább!
Én vajon mit tegyek, hogy egyen a kölyök?
És 1 hónap múlva megkezdem a hozzáetetést is, na asszem akkortól nagy csatáknak nézek elébe. Elő a bábozással, lábosfedő csattogtatással, stb...
Kép Kép
Sajnos volt honnan örökölnie a drágának, se az apja, se az anyja nem volt díjbirkózó gyerek...

Üdv.
Vacak
vacak
 
 


Vacak, köszönjük az elismerés, szerintem a fiam bírni fogja az idősebb csajokat Kép) Szóval tárgyalhatunk Kép
goldeneye
 
 


Szia Vacak!


Nagyon jó hallani rólad.
Én minden nap benézek ide is. Kép
Azóta is áldom a neved, hogy elirányítottál Abkarovics dokihoz.Kép
Azután pedig, hogy olyan kismamák is elismerően nyilatkoznak róla, akik nem is a saját kismamájuk végképp meggyőződtem, hogy jobb helyre nem is kerülhettem volna.Kép
Én is irányítottam már két kismamát is hozzá.
És ők is maradtak nála.Kép
Tegnap voltunk szülésfelkészítőn.
Megnéztük a szülőszobákat, és a kórtermeket is.
A kék, és a nagy zöld teteszett a legjobban.
Annyira nem is volt félelmtes, mint ahogy én azt elképzeltem.
A te szülésznőd milyen volt?
Én eddig mind a kétszer a Cser Katival találkoztam.
Aranyos volt.
Kórteremből meg mindegy, de azért az egyágyasnak annyira bensőséges hangulata volt, hogy lehet, hogy azt választom, ha lesz üres.
Köszönöm kérdésed, a Picurkókám nagyon jól van.
Már most imádom. Sokat mocorog, és rúgdos.
Pénteken megyünk a Praxisba 3 vagy 4 D-s UH-ra. Már alig várom.KépKépKép
Örülök, hogy ti jól vagytok.
Vigyázz magatokra.Kép

Puszi: Pipocs

Kép
Kép
pipocska
 
 


sziasztok, Goldeneye nagyon gratulálok a kisfiadhoz, igazi férfi! Kép

(Talán Pipocska (bocsánat, ha nem) írta a 2005. nyári babák topikban, hogy érdemes elolvasni a szülésed történetét, igaza volt, köszönöm.)

én is a Péterfyben fogok szülni, miután hosszas gondolkodás után "kiválasztottam" Abkarovics doktort.(lehet, hogy az egyik én voltam, akiről Pipocska írt Kép ) hihetetlen, de jó, hogy mindenki csak jót mond róla Kép

vigyázzatok magatokra, meg a babáitokra!

vikka

KépKép
vikka
 
 


Szia Vikka!

Igen, te vagy az egyik, és igen én voltam aki szóltam, hogy olvasd el Goldeneye történetét.Kép

Kép
Kép
pipocska
 
 


Sziasztok!

Tudna nekem valaki priviben nekem is infot adni Abkarovics dokiról? (magánrendelő címe, tel.szám... ilyesmi?) Még mindig hezitálok orvos ügyben és már annyi jót hallottam róla Kép Kép

címem:jooildiko@yahoo.com

Előre is köszönöm Kép

Nyul
nyul29
 
 


Pipocs!

Praxis jó, de nem kell ám elhinni minden szavukat! Nekem is és másnak is már prognosztizáltak picike, kis súlyú babát, aztán rá egy hétre Abkarovics doktor kb. 500gr-mal mért többet az ő UH-ján, és az lett a pontosabb végül. Viszont ha úgy fekszik a baba, akkor tényleg nagy élmény lesz a 4D UH. Mi is csináltattunk mind a kettőről!

Ami a szülésznő kérdést illeti, nekem Adrienne volt a fogadott szülésznőm, a doki ajánlására, és meg is voltam elégedve vele, de ahogy már mások is írták, a Péterfyben minegyik szülésznő nagyon profi és kedves, szerintem akár mindegy is, hogy kivel szülsz.
Mikorra is vagy kiírva?

Pusz:
V.
vacak
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?