Új privát üzeneted érkezett!

Tündérke!

Akkor te már nagyon profi kismama vagy!Kép
Melyik korházban fogsz rutinosként szülni? Jó, hogy ilyen tapasztalt kismamák is jelentkeznek, mert tölük sok mindent lehet megtudni!Kép

Köszöntünk!Kép

Giggancs (18+1)
giggancs

Tündérke!
Üdv itt.Kép
Az Én tudomásaim szerint feküdnie kell annak, akinek elől tapadó lepénye van.Kép

Vikó!
Azért írtam, hogy használjuk ki, mert a 3. harmad lesz a legnehezebb.

Találkozó!
Én szeretnék menni, de sajnos elég messze van Bp. (270 km).Kép
Még nem tudom pontosan megmondani, hogy megyek-e, de lehet, hogy csak előtte egy héttel.Az nem gond?

Judyt+2 manó
15+6

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Réka, Klarissza!

Nagyon sajnálom a történteket! Hamar nagy nagy pocakot kívánok nektek! Kitartás!

CsMarti!

Neked nagyon szorítok! Biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz! Várjuk a híreket! De nehogy rosszakat kelljen írnod, légyszi!!!

Pipocska!

Azt hiszem, te mondtad, hogy sok teát iszol. Olyan igazit, vagy gyümiteát? Csak azért kérdezem, mert én is nagy teás vagyok, de a teát sem javasolják annyira nagy mennyiségben, mert koffeint is tartalmaz, de persze sokkal jobb mint a kávé. És így kicsit tanácstalan vagyok, mert nekem a gyümitea nem jön be annyira.Kép

Tündérke!

Ez igen, akkor számíts rá, hogy sokan sok-sok dolgot founk kérdezni tőled, pl. a szükséges, babaholmikkal kapcsolatban.

Oxy!

Hát lebuktál, de én is Kép!
Én tudom ám, hogy ki vagy, bár te lehet, hogy annyira nem emlékszel rám, de a férjecskémre biztos sokkal jobban, ő a Gyima a (HasHős). Bár sajna mostanában kicsit kiestünk a dolgokból, de azért én régebben lelkes HÁH-s gondozó voltam. Ha így sem ugrik be, kérdezz rá a Bodzsónál. Nagy pusszancs neked!!

Minyu!

Téged is ismerlek, és ezt már írtam is neked, de nem reagáltál, lehet, hogy nem olvastad. Téged meg az esküvős topikból ismerlek, ti nyertétek az utat, igaz??! Mondom én Kép. Te lehet, hogy nem emlékszel így rám, más néven moszogtam ott akkor..ha érdekel megmondom....Kép
Neked is nagy puszi.

Jó így újra összefutni!

Mindenki!

Jelentem, mi is voltunk 18 heti Uh a múlt héten, és úgy tűnik minden rendben. Bár a nemét nem látta a doki, erre azt mondta, hogy akár lány is lehet. Hát majd meglátjuk.
A pocakom nekem is bekeményedik néha, azt hiszem, komolyabban fogom szedni a magnéziumot. Egyébként én nem szedek semmit, és a dokimtól is én kérdeztem rá, ő meg nem igazán foglalt állást, szerencsére a vérképem teljesen jó let.
Én az elejétől kb 5 kg-ot híztam, bár mit nevezünk elejének, hisz 9 hetes koromban mértek először (fogalmam sincs, hogy mennyi voltam előtte)De a nagyobb gond, hogy az utóbbi 4 hétben jött fel rám 3. Kép. Bár nem is tudom igazán, mert ahány mérleg annyi kiló vagyok most.

Sziasztok

Wica
(18+6)
wica

Gemini

nagyon jól éreztem magam én is! Igaz délután rámjött a dilihopp, úgyhogy a párom meg is kérdezte, hogy a jógától nem megnyugszik és feltöltődik az ember? Kép

sajna most szombaton nem tudok menni, mert vizsgázom, de utána már mindenképp szeretnék.

Giggancs ne viccelj, én sem vagyok nádszál, sőt néha ki is kellett javítani a tartásomat Kép, de attól még kellemes volt (kivéve, hogy én nagyon fáztam a végére, de legközelebb melegebb ruhát viszek, és kész Kép )

remélem a jövő héten találkozunk Giggancs Kép, veled Gemini meg biztosan, ugye?

vikka, aki épp most 20 kerek hetes Kép, hipp-hipp-hurrá!

jó nekem is a március 5, csak mondjatok egy helyet, időpontot, én oda megyek.

KépKép
vikka

Wica: Mail ment Kép Örülök, hogy itt is összefutottunk... Kép

KépKép
oxigen
Györköny

Wica!

Én írtam a teát.Kép
Gyümölcsöt iszom. Most találtam egy nagyon finit.
Lipton őszis. De szoktam venni a Pólusban is. Ott van egy tea árús. Kimérős teát árul. Kb. 200 fajtát. Van mindenféle íz, és illat, koffeines, és koffeinmentes, zöld, fekete, meg minden.
Érdemes körülnézni. Vagy ha nem a Pólusban, akkor biztos máshol is lehet így kapni. Teaház- szerűségekben. Csak az a rossz, hogy amikor már az ötödiket szimatolod meg, hogy milyen az aromálya, annyira eltelsz az illatokkal, hogy nem érzed a következőt. Úgy mint a parfümnél.Kép

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok,

Kismamai jóga engem is nagyon érdekelne. És azt hiszem már olvastam is róla, nem valamilyen Réka tartja? Én is csatlakozhatnék hozzátok?

Lassan kezdek terhestornára is járni, már azt is várom. Bár egy kicsit sok lesz a jóból. :-))

Találkozó: március 5-én nekem is jó. Én is azért nem szóltam hozzá, mert szinte ha minden igaz és semmi nem jön közbe, akkor eléggé jól tudok alkalmazkodni. Persze vannak jó és jobb időpontok. Judy: azért remélem eljössz... :-))

Teával kapcsolatosan szerintem csak a fekete tea nem tanácsolt, a gyümölcs, zöld, fehér, vörös teák igen... Ez majdnem biztos. én is inkább teát iszom néha mint vizet, de a tiszta viz a legeslegjobbbbbbbbbbbbbb......

Már én is várom a következő UH-t, de még legalább két hetet kell várni. Na de sebaj, az is eljön majd.

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

SZia Akri!

Most értünk haza!

Sajnálom, hogy nem találkoztunk. Én kicsit késtem, mert természetesen még kellett keresnem egy wc-t miután odaértünk. Laci foglalt addig helyet. Több mindenkire tippeltem, a leírásod alapján. Mi hátra ültünk, az utolsó előtti sorba, legbelülre. Én voltam aki olyan sokat kérdeztem.
/Picúr folyamatosan rúgdos.Kép Mondjuk az előadáson is ezt csináltaKép/
Nekem tetszett. Egyre jobban hajlok erre az EDA dologra. Attól függetlenül, hogy amint ez kiderült szó sincs fájdalommentes szülésről.Kép
Ha már azt a vége témát megúsznám, már az megérnéKép
Neked mi volt a véleményed? Persze ha ott voltál. Abkarovics aranyos volt. Már ameddig bent volt. Tök jól esett, hogy megismert, és odaköszönt, pedig még csak kétzszer találkoztunk.
Legközelebb tényleg jó lenne úgy összehozni, hogy találkozzunk is.Kép
/Marha jó szervezők vagyunk!KépKépKép Még jó, hogy a kismama talit nem mi szervezzük!KépKépKép/
Szimpi volt a Cser Kati is. Szerintem XVII. kerületi. Annyira ismerős.

Kép
Kép
pipocska

Szia Johanna!

Meg vagy elégedve a Kútvölgyivel?

Kép
Kép
pipocska

Szia Pipocska!

Én be tudtalak azonosítani, láttam mikor jöttetek. Vagyis mikor Laci megérkezett, mert a dzsekije nagyon feltűnő volt. Kép És rád is emlékszem a sok kérdéssel Kép
Úgyhogy én jól be tudtalak azonosítani Kép
Egyébként az én párom kérdezett a fényképezésről. Ő nagyon lelkes a szülést illetően, mindent látni akar. Én meg szörnyűlködök....
Azt hittem, te is megismertél, mert egyszer szinte össze is néztünk, és úgy láttam a szemedből, hogy te is felismertél. Átellenben ültünk veletek, tehát mi is hátul, csak a másik oldalon.
Gábor annyira rajta volt a szülésen, hogy ő mindenképpen meg akarta nézni, a szülőszobákat is. Így megbeszéltük, hogy kimenetelnél a végére maradunk, és meglátjuk mennyien maradnak. Reménykedtem, hogy ott lesztek az előtérben, de valószínűleg elmentetek. Mindenesetre nekünk sikerült megnéznünk a szülőszobákat és a kórtermeket is.
Két hét múlva ismét??? Kép

Akiren
akiren

Sziasztok!

Klarissza!
Nagyon sajnalomKépKépKépTudom,hogy hamar be fog koltozni a Kisteso a pocidba!!

OxigenKép
A Szent imreben eloadasrol meg nem erdeklodtem,Te tudod,hogy mikor szokott lenni?Es mikortol erdemes menni?
Terhes tornara szivesen jarnek,de nem jarhatok.

SplendidaKép
Gratulalok a KislanyhozKép

Andi18Kép
Udv korunkbenKép

GombocKép
Elore is BOLDOG SZULINAPOT KIVANUNK!!:o

GiggancsKép
Nekem ez a kinai naptar van meg,de vhol megvan elmentve egy angol valtozat is,ha megtalalom,azt is csatolom:

<!--attachment: K_nai_fogamz_snapt_r-147125.doc*mime_msword.gif*application/msword*105.0**K%ednai+fogamz%e1snapt%e1r%2edoc --><center><pre>
Kép
Kínai fogamzásnaptár.doc (105.0 k)</pre></center><!--/attachment-->

Kriszta es Akos 23+4

Kép
Kép
Kép
bkriszta

No,csak megtalaltam az angol linket isKépKépKép
Izgi,mert nekem az elozonel lanyt mutat,ennel pedig fiutKépKépMajd meglatjuk a 4D-nKépKép

A link:

http://www.obfocus.com/calculators/gender.htm

Kriszta es Akos

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Benne vagyok!KépKép

Egyébként én most képzavarba kerültem. Mellettem egy tök magas csajszi ült, nagy pocival, úgyhogy én a ti oldalatokra nem láttam ám át olyan jól. A párodnak is csak a hangját hallottam, amikor mondta a fotós témát. Még kuncogtam is rajta. Mondtam Lacinak, hogy tök ari, hogy ilyen lelkes.Kép
Egyébként Laci is mániákus. Ő is mindent látni, és tudni akar. Viszont csak böködött engem, hogy mit kérdezzek, mert ahoz már nyuszi volt, hogy ő tegye fel a kérdéseket.
Annak viszont örülök, hogy ezzel a témával kapcsolatban szinte mindenre váklaszt kaptam, ami nem volt tiszta. Amit én elfelejtettem megkérdezni, azt megkérdezte más.
Te is úgy értelmezted, hogy ha EDá-t kér az ember, akkor ha az a kinyomásra nem is hat, azért az "utómunkálatokhoz" adnak még egy adagot. Mert én nem csak a gátvarrásra voltam kiváncsi, hanem az előtte levő dolgokra is.

Mi is meg akartuk nézni a szülőszobát, de ahogy elnézegettem, hogy sokan tényleg milyen nagy hassal voltak ott, úgy gondoltam, hogy mégis nekik van elsőbségük. Mire mi kimentünk, addigra nagyon sokan álltak már ott,azért nem is erőltettük.
Amúgy milyen volt?
Ezt én nem is tudtam, hogy nincs külön vajúdó, hanem csak szülőszobák.Kép Ez nagyon klassz, mert eddig én csak olyanról hallottam,hogy betesznek egy közös vajúdóba, ahova pár nem jöhet, mert érkezhet más is, aztán mikor közel a cél, akkor együtt párral a szülőszobára.
Azért ez sokkal jobb lesz szerintem.
Vagy nem?????KépKép
Amikor a kórtermeket mondták, arra nem is emlékszem /fizetős, nem fizetős, stb./, mert szerintem pont Lacival pusmogtam.
Mindenesetre ha van rá mód, olyat szeretnék, ami wc-vel, zuhannyal egybekötött, mert ez az egy keserít el, hogy mennyire rondák itt a wc-k.

Kép
Kép
pipocska

Kriszta: Kedden vannak előadások délután 6-tól, de elfelejtettem elhozni a dokimtól a papírt, amin az idei program van Kép Legközelebb 4-én megyek a dokimhoz, ha te előbb, próbálj meg kérni a dokidtól programot, szokott nekik lenni Kép Ki az orvosod egyébként?

Pipocska, Wica: Én is rengeteg teát iszom, Mondjuk nekem a vérnyomásom miatt nem is tanácsolták, hogy nagyon abbahagyjam a fekete teát (így is nagyon alacsony), úgy hogy szerencsém van. Nekem most a Milford vérnarancs a kedvencem a fekete teák mellett.

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Pipocska!

Ha a kitolás alatt már nem hat az EDA, akkor valóban adnak a végén még egy adagot. Csak azt emelték ki, hogy ez a gátvarrásnál hat, nem kell ott külön helyi érzéstelenítést. Csak remélni tudom, hogy a többi "munkálatnál" is hat, és ott, azokon a helyeken is érzéstelenít. Szerintem kell hogy hasson Kép

A szülőszobák tetszettek, van két zöld csempés, egyik nagyobb, a másik kisebb. Az 1-es szzerintem a legjobban felszerelt. Ott van bordásfal is, labda, szülőszék (amit mint említették csak a vajúdáshoz használnak) Bár e két utolsót szerintem átviszik másikba szobába is, ha kell. Az 1-es ágyának fejtámlája dönthető rendesen. A 2-es szülőszoba kisebb, ott nincs bordásfal sem. Az ágy nem tudom milyen lehet, de mintha itt csak vízszintes volna, tehát párnákat, apukát pakolják mögénk Kép
Volt még egy piros (3-as) ez nagyon otthonos volt, függöny, tapéta, nem neon hanem más lámpa. bordásfal itt is volt. Az ágyról nem tudok semmit.
A 4. a kék, azt nem néztük meg, mert ott szültek Kép Gáborral beszéltük, hogy Abkarovics talán azért lehetett bent, mert vagy ő volt az ügyeletes, vagy épp nála szültek. Ez utóbbi lehet biztosabb, mert zöldben volt Kép

Szerintem is jó megoldás, hogy nincs külön vajúdó, és a párunkkal végig együtt lehetünk Kép

Azt mondták a kórtermek megmutatásakor, hogy nagyon ritka, ha valaki alapítványi szobába akar menni, és nem tudják oda rakni. Vannak 1 és 2 ágyasak. Az 1 ágyasba adnak kemping ágyat is, ha apuka bent akar aludni Kép Kép

Nekem nagyon nagy élmény volt, elégedett vagyok a kórházi helyzettel, és nyugodtan fogunk odamenni, ha eljön az idő Kép Kép

Akiren
akiren

Teázás!

Pipocska! Az a Lipton Barackos szerintem tartalmaz fekete teát. Illetve egészen pontosan fekete tea barack ízesítéssel. Az igazi gyümi teákban nincs fekete tea. Ilyen a Milford,Teaház,egy-két Pick-Wick fajta, meg még 1000, csak én ezeket ismerem. Ezért kérdeztem, mert én is a Liptont szeretem, bár a citromosat, és kicsit aggasztott a dolog, de mivel így is marha hígan iszom. Egy literes kancsóba 2 filter. Úgy döntöttem, hogy ennyi nem árthat, úgy sincs magas vérnyomásom, sőőőt.

Oxy!
Ment az e-mail.

Szent Istvánosok!

Van aki már jár valamilyen előkészítőre vagy tornára a korházba? Mert lassan én is eljárnék, de nincsenek információim. Szervezzünk mi is valamit??

Pusszancs:

Wica 19
wica

Teázás!

Pipocska! Az a Lipton Barackos szerintem tartalmaz fekete teát. Illetve egészen pontosan fekete tea barack ízesítéssel. Az igazi gyümi teákban nincs fekete tea. Ilyen a Milford,Teaház,egy-két Pick-Wick fajta, meg még 1000, csak én ezeket ismerem. Ezért kérdeztem, mert én is a Liptont szeretem, bár a citromosat, és kicsit aggasztott a dolog, de mivel így is marha hígan iszom. Egy literes kancsóba 2 filter. Úgy döntöttem, hogy ennyi nem árthat, úgy sincs magas vérnyomásom, sőőőt.

Oxy!
Ment az e-mail.

Szent Istvánosok!

Van aki már jár valamilyen előkészítőre vagy tornára a korházba? Mert lassan én is eljárnék, de nincsenek információim. Szervezzünk mi is valamit??

Pusszancs:

Wica 19
wica

Sziasztok!

Akiren,Pipocska!

Jó lehetett a tegnapi kórházlátogatás. Kép Olyan aranyos, hogy ilyen lelkesen beszéltek róla!
Az én párom tuti nem fog bejönni Kép, Szabinál is haza kellett mennie, mert annyira nem bírta. (mondjuk Ő már a "kórházszagtól" ki van Kép, de egyébként nem egy kényes fajta. Nekem Apucikám volt ott velem az egész vajúdás alatt. Én nem is tudom mi lett volna nélküle! Nagyon sok erőt adott! A kitolásnál már nem jött be senki, de az olyan pikk-pakk lement. Kép

Ma voltam vérvételen. Szerintetek hány nap múlva érdeklődhetek a Shöpf-Méreiben?

Tegnap nagyon jó volt. Kép
Kisfiam edzésén az anyukák azon vitatkoztak, hogy az nem lehet, hogy csak nyáron fogok szülni, mert olyan nagy a hasam. Aztán a végén találkoztam Velük, és mondtam, hogy debizony! Kép

Egy hülye (?) kérdés...

ugye az nem lehet, hogy a belek annyira ugrálnak, hogy tökre kinyomják a pocit? Kép
Ahhoz képest, hogy nem az első babám...okosakat tudok kérdezni, ugye?
Mert éjjel volt egy ilyen hatalmas rúgás (illetve rögtön kettő is).

Puszi:

Viki(16+1)
vikó

Viki!
Hát nem hiszem, hogy a beled volt..a babócád rúgott egy ilyen nagyot. Az enyém is szokott ilyet csinálni Kép

Wica
19
wica

Irtam és mégsincs itt Kép Kép

Viki Kép
Szerintem a belek nem tudnak rugdosni Kép Kép Szoval az nem a vacsi volt szerintem, hanem a babókád!

Wica Kép
Igen, igen, én vagyok az "esküvös-minyu" is! Kép És jol emlékszel, mi nyertük a floridai utat. Tök jo, hjogy ennyi ismerössel tudunk "összefutni"
Nem tudom, mennyire emlékszel rájuk, de Leszter, Katus és Höri is babanetezik, csak ök már "haladó" kategóriába Kép (meg más néven)

Majd mailek priviben is.

Pusz minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Lányok!

Szerintem nem kell ennyire komolyan venni ezt a tea dolgot. Napi egy nem túl erős feketetea simán belefér. Vessetek meg, de én minden délután megiszom egy lightos kávét (ricoré, aminek 40%-a cikória), mert egyszerűen a béka feneke alatt van a vérnyomásom. Anyukám pl. orvosi javaslatra ivott kávét, mikor velem terhes volt, a barátnőm napi kettőt ivott a 7. hóig, amíg dolgozott, utána is napi egyet (... és majd 4 kilós egészséges fiúcskát szült egy hét ráhúzással).
Egyébként én valahol azt olvastam, hogy a teában nem is a koffein a gáz, hanem a csersav, ami gátolja a vas felszívódását.

Szép napot mindenkinek!

Bogárka (17+4)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Viki
Én is éreztem már valamit, ami nem tudom, hogy már a pici mozgása volt-e, de a párom, sőt anyukám is! rögtön rávágta, hogy biztos csak a beleim mozognak Kép. Szóval ezen egy kicsit kiakadtam, hiszen ha jól tudom az embernek a méhe előtt már nincsenek! Akkorát pedig a belek biztos nem mozognak, hogy a méhemen is ekkorát lendítsen. Szóval betudtam annak, hogy irigykednek, mert csak én érzem Kép! Igaz az is, hogy csak akkor érzek valamit, ha hanyat fekszem, biztos akkor feszül ki legjobban a hasam. Ugye szerintetek sem csak képzelődöm?

Tea: nekem baromi alacsony a vérnyomásom (pl: 98/65), reggelente szédelgek is, ezért megkérdeztem a védőnőt, hogy árthat-e, ha reggelente iszok egy fél kávét. Azt mondta, hogy nyugodtan igyak, vagy kappucinót is ihatok. Szóval ezt a kávé, tea dolgot nem kell véresen komolyan venni.

Ma délután fél négyre megyek UH-ra úgyhogy drukkoljatok nekem légyszi, hogy minden rendben legyen! Előre is köszi!

Adri
15+3
adri77

Adri: Nem hiszem, hogy irigyek, de az én anyum is azt mondta, hogy nekik még úgy tanították a dokik-védőnpk, hogy csak a 20. héttől mozdul a baba.
Egyébként én is úgy éreztem meg legelőször a mozgásokat, hogy a hátamon feküdtem. Most már megy mindenhogy Kép

A teával, kávéval kapcsolatban nekem annyit mondott a védőnő, hogy nem szabad gyorsan meginni a kávét-teát, hanem csak kortyonként. Akinek alacsony a vérnyomása, mással most nem igazán tudja felvinni. a tablettás koffein még rosszabb. Úgy hogy én lassan, de biztosan kávézom (soksok tejjel) és teázom.
A csersav is lehet baj, de aki nem kávéfőzőben főzi a teát nagy nyomáson, illetve nem hagyja sokáig ázni a filtert, annál nem ázik ki annyi csersav. Én legalábbis anno így tanultam.

KépKép
oxigen
Györköny

Kedves Lányok!

Visszaolvastam az üzeneteket. Nagyon-nagyon köszönöm, h. ennyien gondoltatok ránk és szorítottatok nekünk!!!
Most mégis a búcsú következikKép! Igaz, h. itthon vagyok már, de baba (babák!) nélkül. Sajnos a barnázás és a görcsök egy vetélés kezdetét jelentették a mi esetünkben. Mzsófi megírta nektek, h. szombaton azonnal befektettek a Kútvölgyibe, amikor megjelentünk az ügyeleten. Ultrahangot csak vasárnap reggel csináltak, és bizony hiába kerestük a szívhangot, nem volt. Akkor jött a nagy meglepetés/megrázkódtatás: "Ikerterhességnek indult?" -kérdezte az ügyeletes orvos. Jó magyarosan szólva, "köpni, nyelni se tudtam". ui. az előző uh-on nem látszódott két baba. A doki 12 és 10 mm-es emriókról beszélt a felvétel alapján, amelyek egy deformált petezsákban helyezkedtek el. Kb. 3-4 hete elhaltak, azóta nem fejlődtek. Ezen a héten lettünk volna 11 hetesek. Elmondta, h. miért történhetett így a dolog, de a pontos választ nem lehet megtalálni. (vírus- és baktériumfertőzés, genetikai hiba, tapadási probléma, anyagcserezavar, gyógyszerek hatásai stb.) Nekem pedig elég csúnya betegségeim voltak kezdetben (vírus, hólyaghurut, antibiotikum stb.), így abban reménykedem, h. nem én toltam el vmit, hn. tényleg ezek a dolgok játszottak közre. Hétfőn volt a műszeres befejezés -ekkor már Tóth dr. is itthon volt-, ami gyors és fájdalommentes volt a testemnek, de annál fájóbb a lelkemnek. A műtét után derült ki, h. nem teljesen bizonyítható az ikerterhesség, mert egy nagy vérömlenyt is találtak bent, és akár az is látszódhatott embriónak. Azt hiszem ez a végeredmény szempontjából már teljesen mindegy! Az orvosomban ismét nem kellett csalódnom, nagyon nyugodtan és érthetően elmondta, h. mit gondol. Ellátott gyógyszerrel, tanácsokkal és akár három hónap múlva vár ismét terhesgondozásra. Tegnap este már elengedtek haza, de még sokat kell pihennem.
Röviden ennyi. Lehetne ezt hosszabban is boncolgatni, de nincs értelme. Akik menni akarnak, azokat engedni kell! És ha már így történt, akkor jó, h. az elején. Azt gondolom, h. az Úristen vmi nagyobb rossztól védett meg bennünket. És hiszem azt is, h. ha egy ajtó bezárul, akkor akár több is nyílik helyette! Előre nézünk, nem hátra, és Eszter mosolya segít ebben bennünket. Persze nem vagyunk még túl rajta, olyan, mintha nem is velünk történt volna a dolog. Gondolom kell egy kis idő még! A "Miért?" többször kisért, de mivel nem nagyon van válasz, ezért próbáljuk elhajtani. Abban a reményben élünk, h. tavasszal megfoganhat a következő ajándék, és akkor jöhet a téli topicKép!
Köszönöm én is, h. itt lehettem veletek! Jó volt beszélgetni örömről, bánatról "ismeretlen" emberekkel! Kívánom a legjobbakat mindenkinek, és azt, h. nyártól megtudjátok, milyen jó dolog édesanyának lenni (először és többedszer)Kép!!!

Kútvölgyisek!
Csak elismeréssel tudok nyilatkozni a kórházról és az orvosomról (Dr. Tóth)! Persze akad egy-két apró hiba (takarító személyzet, porcicák és pókhálók Kép), de nekem sokkal fontosabb a légkör, a személyzet kedvessége, tudása, odafigyelése. Gyönyörűen felújították a szülőszobát, úh. igyekszem utánatokKép!
Johanna!
Két szülésznőről írtam neked: Várnai Horváth Gabriella, Zachárné Erika. Amikor Eszter született, mindkettővel találkoztunk. Maximálisan elégedettek voltunk velük!
csmarti

Az előbb lemaradt a végeKép:

Mindenkitől szeretettel búcsúzom! Nagyon szép nyarat, könnyű szülést, sok tejet, erőt türelmet kívánva:

CsMártiKép

Ui: Néha majd bekukkantok hozzátok!
Kútvölgyisek, ha van kérdés írjatok! Ha tudok, segítek!(csabatika@hotmail.com)
csmarti

Csmarti
Nagyon sajnálom! Kívánom neked, hogy mielőbb sikerüljön túllépni azon, ami történt, és amint lehet ismét pocakosodj!

Oxigén
És hány hetes korban érezted először?

Adri
adri77

CsMarti: Sajnálom, ami történt és remélem, hogy tényleg a téli topicban már te is ott leszel.

Adri: A kérdés jó. Elég régóta érezgettem valamit... Először talán 13 hetes korban, egy rossz guggolásnak köszönhetően, de én sem hiszek magamnak Kép Aztán mikulás ajándéknak volt az első igazán érezhető mozgássorozat (akkor voltam 15+-os), aztán megi nt pihi, és karácsonytól szinte minden nap érzem, egyre jobban (az volt nekem a 18. hét) Valahogy így Kép

KépKép
oxigen
Györköny

Oxigen
Én is először 13+.. voltam, amikor szerintem már ezt éreztem. Most már gyakrabban, de nem rendszeresen, és most vagyok 15+-os. Szóval akkor tényleg nem csak beképzelem Kép, most megnyugtattál. Köszi

Adri
adri77

Szia Oxi,

Most néztem csak rólad meg a képet, tök aranyos a pocid....

Szerinted az a baba lehet, ha néha olyan gurgulázást, kis mozgásokat érzek, amit nem tudok eldönteni, hogy a bélésem vagy esetleg a bébicske.

te nem jössz terhes tornára a szt. Imrébe?

Más: vállalsz még masszirozást? Mert nekem mindig is volt masszőrőm, de most elutazott Thaiföldre thai masszást tanulni és hát jól jönne valami....És hát te biztosan tudod is, hogy mi kell egy kismaminak?

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Csmarti!

Sajnálom nagyon, hogy nem tudtunk elég erősen szorítani neked! Várunk vissza a téli topikba! Siess, és vigyázz magadra!!

Adri!

Bizti, hogy nem képzeled be! Én is valamikor a 13 hét környékén éreztem először. De az olyan kis simogatás-kaparászás volt. És én is kb 2-3 hete érzem rendszeresebben. Persze van úgy, hogy jobban, van úgy, hogy csak gyengéden. Mondjuk pont az előbb akkorát kaptam, hogy majd kiugrott a hasfalam. Persze nem fájt, csak meglepődtem. Kép
Az a mondás, hogy csak a 20. héttől mozdul meg a baba, téves, hisz már mozog a 7. hét után, csak mindenki máskor érzi meg. A szüleinknek még nem volt lehetősége ezt látni az Uh felvételeken. Így akkoriban azt gondolták, hogy csak később mozdult meg. Aki többedszerre szül, tudja mit kell éreznie, de azok is hamar érzik akik vékonyak, vagy egyszerűen jobban figyelnek rá. Én esténként a kezemet a pocimra szoktam tenni, (Apuval együtt) és figyelünk. Gyakran nem érzek egyértelmű rugásokat, de mégis érzem, hogy helyeszkedik, forgolódik. Ezt valahogy "belülről" érzem, Apu ezt általában még nem érzi, ő csak a "karaterugásokat" tudja fogni.Kép

Wica
19
wica

CSmárti!

Nagyon-nagyon sajnálom! Alig tudok megszólalni. Remélem én is, hogy nagyon hamar újra hallunk felőletek, már újra pocisan. Így látatlanban is egy nagyon kedves, szimpatikus embert ismertem meg a személyedben. És ezekben a nehéz időkben adjon erőt Nektek a kis Eszter!
Minden jót kívánok, sok szeretettel:

Viki
vikó

Csmári!

Annyira sajnálom, hogy elmondani sem lehet. Kép( De a természet teszi a dolgát, és ezellen semmit nem lehet tenni. Nagyon sok erőt és kitartást kívánok Nektek!
A téli topicban majd néha benézünk , hogy mi van veletek és már mekkorákat rúg a babád. Kép

Bízz a jövőben!

Hajni
Vendég

Adri!

Én is akkor érzem leginkább, ha hanyatt fekszem, és én is elég régóta éreztem már valamit. Amit többen is írtatok: kaparászás-szerű, belül ringatózás (na ezt jól megmondtam) a 13. hét körül. Azóta kicsit határozottabb. Főleg ha mondjuk tüsszentek, vagy összegörnyedek valamiért (ilyenkor biztos szólni akar, h. "anyu, ne nyomorgassál már, húzd ki magad!" Kép) De éjjel!!! Ez kivülről is jól tapintható volt. Érdekes, hogy ennyire bizonytalan tudok lenni, pedig egyszer már végigcsináltam. Kép
Wica, Minyu!

Nektek is köszi a bíztató válaszokat! Ezután talán már nem leszek olyan bizonytalan. Kép

Viki
vikó

Csmárti!
E-mail ment.

Johanna!
Dehogynem, örülnénk, ha jönnél. Mi szombaton voltunk és megyünk, ha gondolod, tarts velünk. 10-12-ig, Paulay Ede u. 25-27. Szurja Jóga Központ. Rékára nem emlékszem, de lehet, hogy mégis úgy hívják a csajt. Én biztos megyek, amint láttad Giggancs is lehet, hogy velünk tart, Vikka pedig most nem tud jönni Kép

Vikka!
Kerek 20 hetes? Nekem még nem tűntél annyira kereknek! Kép Gratula, és drukkolok a vizsgádra (miből lesz?)

Gem
15+3
gemini

Gemini!
Válaszemil ment!Kép

Johanna, Zsebi!
Az emilt megkaptam, nagyon köszönöm!Kép További sok sikert Tóth dr-ral! Én is smsezgettem vele!Kép
Márti
csmarti

GeminiKép

Küldtem Neked e-mail.

Moncsi (Minike) a 2004. öszi topikból
minike

Sziasztok!

Oxigen!Kép
Az orvosom Dr. Nyulasi Gabor.En 24en megyek hozza legkozelebb,remelem,nem felejtek el Tole kerni programot.Te kihez jarsz?

Csmarti!
Oszinten sajnalomKépKépKépKép

Kriszta es Akos

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Sziasztok,

Irtam egy levelet elöbb, hát persze, hogy nem ment el...Úgyhogy most jóval rövidebben...

Gemini: Nos, mit kell vinni szombaton? Sokan járnak?

Kriszta: nekem szerintem van Szt.Imrés programom, bár nem ott fogok szülni, de lehet, hogy felkészítőkre, tornára és ilyesmire oda fogok menni. Mi érdekel?

JohannaZsebi

Márti: neked pedig jó felépülést... Köszi a biztatásokat...

Kép
Kép
johanna1975

Csmarti Kép
Hát nagyon sajnálom, pedig nagyon-nagyon drukkoltunk... Az orvosnak igaza van, és Neked is, a természet biztosan jobban tudja miért is történt mindez. Szövettani eredményedet majd írd meg légyszi.. A téli topikot szívből ajánlom, lesz kis vízöntő vagy halak babád, akik csupaszív szeretetek KépKép

Adri Kép
Délutáni UH-hoz nagyon-nagyon szorítok!!!! Mégiscsak eljött ez a január 18., pedig mennyire sokkallottunk Kép. Majd számolj be feltétlenül, hogy mi történt Kép Megy a sok drukk KépKép Kép A baba mozgását tisztán még én nem érzem, néha érzek vmit, amiről nem tudom igazán, hogy mégis mi lehet. Esténként ha lefekszem, mindig simizzük a pocimat és ott hagyom a kezem, hátha ad vmi kis jelecskét Kép. Várom azt a kaparászás jellegű dolgot, amit a védőnő is mondott.

Andi18 Kép Tündérke26 Kép
Üdvözöllek én is nálunk! Gyertek gyakran, és meséljetek magatokról.

Judyt Kép
Biztos tündériek lesznek szerdán a babák, s ha képet is kapsz, ugye majd megmutatod nekünk is? KépHogy bírod a dupla-terhet? Dolgozol még?

Velünk egyébként semmi különös, tegnap a gyógyszertárban nem tudtak adni olyan Magnesium Diasporalt, de felírták, hogy bekérik a nagykertől. Vettem Pharmavitos magnéziumot, abból már este megittam két pezsgőtablettát. (egy a baj, borzalmas eperízű, brr..)
A 15. hétre ki mennyit hízott, vagy vzott a súlya? Csak kíváncsiskodom, hogy normális, én még egy dekát sem híztam, vagy talán fél kg-t.

Vanda
14+4 (vagy 14+6)

Vanda

Kép
vanda

Johanna!
Kényelmes cuccban gyere, olyanban, amiben tornázni is jól esne. Cipő nem kell, zokni viszont legyen rejtad! Ha fázósabb vagy, hozz pulcsit is, vagy legyen kapásból rajtad hosszúujjú. Más nem kell. Első alkalommal fél 10-re gyere, mert ki kell majd töltened egy kérdőívet, meg a csajszi majd egy kicsit el fog majd veled beszélgetni. Hát ennyi.

Csmárti!
Csak este tudom elolvasni, mert a munkahelyemen le van tiltva a freemail Kép

Pusza
Gem
15+3
gemini

Vanda
Köszi a drukkot, már nagyon izgulok. Eddig nem volt semmi bajom, de ma reggeltől már alig tudom kivárni a délutánt Kép!
Most indulunk Pestre, remélem minden rendben lesz, holnap jelentkezek.
Egyébként én a 15. hétre 2,5 kg-ot híztam, de ebből tuti 1 kg a mellemre ment Kép (legalábbis úgy tűnik)!

Adri
15+3
adri77

Ma vagyok 8 hetes terhes, és a melleim máris megnőttek, szerintem egy számmal biztos! Eleve sem voltak kicsik, 36D (azt hiszem az 90D europai mérték szerint??). Félek, mi lesz belőlük szoptatásra.

Hol tudok nagyobb méretű, jó minőségű melltartót venni Budapesten, ami nem úgy néz ki mint valami ötvenes évekbeli kényszerzubbony? A legtöbb helyen, ahova bemegyek, sokkal kisebb keblű társaimra gondoltak csak. Arra nem gondolnak, hogy a nagyobb mellű nők is szeretn(én)ek szexi alsóneműben járni??

Bocs a kifakadásért... ma ilyen elégedetlenkedős napom van. Várom a jó melltartó vásárlási tippeket!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Adri: Nincs beképzelés. Megérzés van. az nem csal Kép

Johanna: Ha jól számolom, Te is túl vagy a genetikain. Ha gondolod, mailen beszéljük meg a masszírt, nem reklámozom magam. Hétfőtől 2 hétig EU szakvizsgám van. Ugye tudod, hogy nem lehet teljes testet csinálni, de nyakat, vállat, felkart igen, ha minden rendben van a babóval.
Mennék tornázni, csak ne lenne olyan messze és ne lennék annyira lusta... Kép Mikor is van? Változott tavaly óta? Ha nem egyedül kell rávenni magam, bizti jobban sikerül...

Wica: Evvel mi is így vagyunk apuval, de jó néven veszi, ha közvetítek Kép De pl a múltkor (valószínűleg) a fejét nyomta az apja kezébe, az nagyon tetszett... Kép

Kriszta: Én dr. Csabafi Csabához járok, akiről senki semmit nem tud Kép legalábbis az Imrés topicban nem tudtak róla. Mondjuk nem nagyon zavar, tudom, hogy most 2-3 évig nem vállalt szülést, mert olyan közfeladata volt, de megbízom benne, és nagyon jó orvosnak tartom Kép

Megkaptam a behívót a szakvizsgámra... Jövő hétfőtől 2 hétig nem leszek Kép vagy legalábbis nagyon ritkán. Kép Szorítsatok nekem, a babó utáni életem, karrierem és pénzkeresetem a tét, és már most be vagyok tojva... (pontosabban, eddig nem foglalkoztam vele, most egyszerre jött ki rajtam)
Nah, de nem stresszelni, szép az élet, nem ártunk a babszemnek... Kép

KépKép
oxigen
Györköny

Oxigen!
Csak ügyesen, semmi pánik!

Rokica!
Mi van a munkahelyeden? Sikerül titkolni, nem gyanakszik senki? Hogy viseled és mennyi van még hátra a "titkolózásból"?
Gem
15+3
gemini

Sziasztok Lányok!

Kezdek teljesen ledöbbenni azon, hogy mostmár szinte mindennap el kell, hogy búcsúzzunk egy kis társunktól.

Márti!

Fogadd te is őszinte együttérzésem.
Igazából én örülnék, ha a néhánál sűrűbben jönnél.
A másik topikon is van egy kis társunk, akit ilyen veszteség ért. Ő továbbra is velünk maradt, hozzászólt a különböző dolgokhoz, és olyan gyorsan telt el az az idő amit várnia kellett, hogy ismét teherbe eshessen, hogy szinte észre sem vettük. Már ismét babát vár. Közben akik előrébb tertottak, kb. 8-10-en már meg is szültek. De ez így nagyon jó, mert ők most bajlódnak azokkal a dolgokkal amikkel mi is fogunk később. Én folyamatosan elmentegetem a hozzászólásokat a szülési tervembe. Nagyon sokat lehet okulni abból, hogy nem csak az örömeiket, hanem a nehézségeiket is megosztják velünk. Nekem ez azért is nagyon fontos, mert lehet, hogy mire oda jutok, hogy nekem is begyullad a mellem, nem alszik a Picúr, fáj a pocija, stb., addigra őket már ismét olyan más fajta élmnyek érik, hogy nem nagyon fognak emlékezni, hogy éppen mi volt a legjobb megoldás.
Ezért is kérem, hogy ha a kis leleked bírja, hogy továbbra is itt légy velünk, akkor tedd meg, mert én úgy gondolom, hogy nagyon hasznos tagja vagy a csapatnak, nem csak azért, mert az első gyermeked által tanácsokkal tudsz ellátni minket, hanem azért is, mert kedves jellemedet, és hozzászólásaidat szerintem rajtam kívül más is megkedvelte.
Remélem sikerül meggyőznöm, hogy ne "hagyj itt minket"
Sok puszi: Andi

EZ TERMÉSZETESEN MINDENKI MÁSNAK IS SZÓL, AKI MÁRTIHOZ HASONLÓAN JÁRT!

Kép
Kép
pipocska

szia BKriszta!

Otthon vagy nem dolgozol olvastad az e-mailomat.
Zsuzsi
szuszoka

Éljen-éljen, ujra megy a babanet Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Azt hittem, csak velem szúr ki a rendszer, de már látom, hogy totális összeomlás volt! Kép

Jóreggelt mindenkinek!
Gem
15+4
gemini

szép jó reggelt mindenkinek,

szeretném megmutatni nektek a pici babánkat meg felrakom a frissítést is.Kép
beus79

a táblázat<!--attachment: kismam_k_01_18-147329.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*69.6**kismam%e1k+01%2e18%2exls --><center><pre>
Kép
kismamák 01.18.xls (69.6 k)</pre></center><!--/attachment-->
beus79

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?