Kedves Lányok!
Visszaolvastam az üzeneteket. Nagyon-nagyon köszönöm, h. ennyien gondoltatok ránk és szorítottatok nekünk!!!
Most mégis a búcsú következik
! Igaz, h. itthon vagyok már, de baba (babák!) nélkül. Sajnos a barnázás és a görcsök egy vetélés kezdetét jelentették a mi esetünkben. Mzsófi megírta nektek, h. szombaton azonnal befektettek a Kútvölgyibe, amikor megjelentünk az ügyeleten. Ultrahangot csak vasárnap reggel csináltak, és bizony hiába kerestük a szívhangot, nem volt. Akkor jött a nagy meglepetés/megrázkódtatás: "Ikerterhességnek indult?" -kérdezte az ügyeletes orvos. Jó magyarosan szólva, "köpni, nyelni se tudtam". ui. az előző uh-on nem látszódott két baba. A doki 12 és 10 mm-es emriókról beszélt a felvétel alapján, amelyek egy deformált petezsákban helyezkedtek el. Kb. 3-4 hete elhaltak, azóta nem fejlődtek. Ezen a héten lettünk volna 11 hetesek. Elmondta, h. miért történhetett így a dolog, de a pontos választ nem lehet megtalálni. (vírus- és baktériumfertőzés, genetikai hiba, tapadási probléma, anyagcserezavar, gyógyszerek hatásai stb.) Nekem pedig elég csúnya betegségeim voltak kezdetben (vírus, hólyaghurut, antibiotikum stb.), így abban reménykedem, h. nem én toltam el vmit, hn. tényleg ezek a dolgok játszottak közre. Hétfőn volt a műszeres befejezés -ekkor már Tóth dr. is itthon volt-, ami gyors és fájdalommentes volt a testemnek, de annál fájóbb a lelkemnek. A műtét után derült ki, h. nem teljesen bizonyítható az ikerterhesség, mert egy nagy vérömlenyt is találtak bent, és akár az is látszódhatott embriónak. Azt hiszem ez a végeredmény szempontjából már teljesen mindegy! Az orvosomban ismét nem kellett csalódnom, nagyon nyugodtan és érthetően elmondta, h. mit gondol. Ellátott gyógyszerrel, tanácsokkal és akár három hónap múlva vár ismét terhesgondozásra. Tegnap este már elengedtek haza, de még sokat kell pihennem.
Röviden ennyi. Lehetne ezt hosszabban is boncolgatni, de nincs értelme. Akik menni akarnak, azokat engedni kell! És ha már így történt, akkor jó, h. az elején. Azt gondolom, h. az Úristen vmi nagyobb rossztól védett meg bennünket. És hiszem azt is, h. ha egy ajtó bezárul, akkor akár több is nyílik helyette! Előre nézünk, nem hátra, és Eszter mosolya segít ebben bennünket. Persze nem vagyunk még túl rajta, olyan, mintha nem is velünk történt volna a dolog. Gondolom kell egy kis idő még! A "Miért?" többször kisért, de mivel nem nagyon van válasz, ezért próbáljuk elhajtani. Abban a reményben élünk, h. tavasszal megfoganhat a következő ajándék, és akkor jöhet a téli topic
!
Köszönöm én is, h. itt lehettem veletek! Jó volt beszélgetni örömről, bánatról "ismeretlen" emberekkel! Kívánom a legjobbakat mindenkinek, és azt, h. nyártól megtudjátok, milyen jó dolog édesanyának lenni (először és többedszer)
!!!
Kútvölgyisek!
Csak elismeréssel tudok nyilatkozni a kórházról és az orvosomról (Dr. Tóth)! Persze akad egy-két apró hiba (takarító személyzet, porcicák és pókhálók
), de nekem sokkal fontosabb a légkör, a személyzet kedvessége, tudása, odafigyelése. Gyönyörűen felújították a szülőszobát, úh. igyekszem utánatok
!
Johanna!
Két szülésznőről írtam neked: Várnai Horváth Gabriella, Zachárné Erika. Amikor Eszter született, mindkettővel találkoztunk. Maximálisan elégedettek voltunk velük!