Új privát üzeneted érkezett!

Csmarti: sajna nem tudtam visszakeresni a hozzászólásodat, pedig esküszöm próbáltam, de annyi levélke van... Azért még nem adom fel, mert kiváncsi vagyok, hogy miket irtál nékem.

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Az előbb irtam és elszállt. Pedig tök sokat írtam. És mostmár nem irom újra.. mert dühös vagyok a gépre Kép

A találkáról irtam, hogy a februári legyen február 26-án, csak kérlek titeket, hogy tényleg írjatok e-mailt, hogy kinek jó, és hogy milyen ötletetek van esetleg helyszínre. A mailcimem hannak.judit@mailbox.hu. Eddig ketten írtatok és itt azért látom, hogy ennél picit több embert érdekel a dolog Kép Csak igy a forumon keresztül nehéz lekövetni. Ezért javasoltam az e-mailt.

hanee (15+3)
hanee

Oxigen! CSmarti!
Köszi a biztatást, de most sem értem mi a fenétől jött rám ennyi hirtelen. Arra is gondoltam, hogy talán az Elevit "nyomott" meg ennyire!
Hanee!
Igazán aranyos vagy, hogy ennyire biztatsz, de tudod az a bajom, hogy alig egy hónap alatt jött rám a 6 kg, nem a 20 hét alatt. Érted ugye?
Azért aggódom, hogy nehogy valami olyan bajom legyen ami árt a gyereknek is, mert azt hallottam, hogy a hirtelen hízás valaminek a jele, csak nem emlékszem már hogy mi volt az!
Most minden esetre megpróbálok még több gyümölcsöt, és kevesebb nassot enni, no meg szénhidrátot. Mert húst már így is alig-alig eszek
De azért ha van valami konkrét ötleted, ( diéta) akkor azt szivesen venném.
köszi!
Üdv mindenkinek
F.
fejeske

Szia Fejeske!

Elnézésedet kérem, elkerülte a figyelmemet, hogy ez egy hónap alatt történt.. no igen, ez igy tényleg sok. De ha a közérzeted, vércukrod, vérnyomásod jó, akkor nem hiszem, hogy bajod lesz neked, vagy a babának.
Szerintem nyugodtan egyél húst, csak figyelj oda, hogy inkább fehér husokat egyél (halat is!), vagy olyat, ami nem zsíros.. de az egyáltalán nem célravezető, hogy húst nem eszel. A hús kell, sőt hibás dolog azt hinni, hogy a hús hízlal. Nem a hús hizlal, hanem pl. a krumpli ha hús mellé eszed Kép Helyette egyél salátát..
Kenyér helyett egyél valami teljes kiőrlésü dolgot (pl. korpa, vagy abonett..) és próbálj meg sok zöldséggel és gyümölccsel készült kaját enni. Pl. ajánlom a székelykáposztát neked is (én imádom), csak valakit ez felfúj (engem még a karalábé sem). Gyümölcsökből narancsot, mandarint, almát, banánt (ezzel vigyázz, mert valakinél székrekedést okozhat), barackot (konzerv is jó), ananászt..
Zöldségekből paprikát, paradicsomot, káposztát és babot (ha nem fúj fel csak akkor), retket, zöldborsót, sárgarépát...
Javaslom a levesek fogyasztását minden mennyiségben, mert az folyadék is és zöldség/gyümölcs van benne.. Ne egyél semmiféle cukros dolgot (ne is igyál), kerüld a süteményeket és ha nassolhatnékod van, javaslom a nyers savanyúkáposztát, vagy a narancsot (én ezeket szoktam nassnak enni), elképzelhető, hogy különösen hajlamos vagy a hizásra terhesség alatt. Szerintem ne csak megpróbálj kevesebb szénhidrátot és nassot enni, nyilván ebből a mondatodból az derül ki, hogy eddig igenis ettél ilyesmit. Hát ne egyél. A szénhidráttól lehet a legjobban hízni (nem a kalóriáktól!). A szénhidrát tömény mennyiségben a kenyérben van többek között. Én pl. annak idején amikor fogyóztam ezt úgy csináltam, hogy a kenyeret egyszerűen kihagytam az étrendemből. És fogytam.. Kép
Cukor helyett mézet tegyél a teába (ezt orrba szájba leirom mindig), de ha nem muszáj inkább ne édesítsd. Törekedj arra, hogy sok VIZET (nem mást, vizet) igyál. A tea is jó, de vizet is igyál sokat. Csapvíz, ásványvíz, de víz legyen. A víz elősegíti az anyagcserét.
És a kulcsszó: Többször egyél egy nap és keveset. Én naponta 6-7-szer is eszek, de mindig viszonylag keveset és csak 1-2 olyan étkezés van, amikor úgymond "teleeszem" magamat. De akkor sem puffadásig. Ez a két kajálás az ebéd és a reggeli nálam. Vacsorára ne egyél semmi hízlalót (törekedj a gyümölcsök és zöldségek fogyasztására este) és lefekvés előtt egy órával már ne egyél semmit.
Nagyjából most hirtelen ezt tudom mondani, ez egy teljesen általános dolog. De minden esetre én a helyedben mindenképpen beszélnék egy szakemberrel, mert az egy szép és jó dolog, hogy mi itt tanácsot adunk (ami néha sokat ér), de elképzelhető, hogy valamilyen hormonális változás áll a háttérben, főleg hogy irtad, hogy szedtél is valamit.

Remélem, azért valamit tudtam / tudok segíteni..
hanee

Sziasztok!

Fejeske!

Én a 20 hét alatt 10 (mondom: tíz!) kilót híztam, viszont az ikres topikban megnyugtattak, hogy ez alkati kérdés. Amúgy a zöldséget, gyümölcsöt én is nyomom orrba-szájba, de szerintem az is rám rakódik. Én terhesség előtt naponta 1 max 2-szer ettem. Sőt, dohányoztam is. Ezek után, szerintem tök mindegy, mit eszik az ember, úgyis rajta marad.
Amúgy a gyümölcs este nem jó, mert puffaszt. A vegetáriánusok is csak reggel esznek gyümölcsöt.
A hús viszont kell. Sőt! 10-15%-kal többet kell belőle enni, mint a terhesség előtt.
Most ennyi jut eszembe.
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Lányok!

CsMárti kórházba került vetélés gyanújával!!!!!
Reggel barnásozott és görcsölt, azóta bent van és Nospa injekciókat meg magnéziumot kap. HOlnap lesz ultrahang.
Kérte, hogy írjak nektek.
Továbbítom neki, amit írtok. Gondoljatok rá!!!!!!!
Zsófi
mzsófi

Hanee! Bannamari!
Hát ez most jól esett! mármint a szép hosszú biztatás! Az én problémám még annyi, hogy a terhesség 10.hetében találtak néhány epekövecskét bennem. Emiatt el vagyok tiltva a zsíros húsoktól, tej, tejföl, tejszín, csokoládé, és mindenféle kence-fice ( pl margarin, ilyesmi) és az összes olyan dologtól amibe tojás van, ill a tojástól teljesen. Na már kb 2 hétig elég szépen kitartóan birtam is a diétát, de mondjuk a múltkor annyira kívántam a tejet, hogy majd bele haltam. Ittam is egy pohárral, és szó szerint értsétek vérré vált bennem annyira jól esett. Szóval az anyukám nekem külön főz, ( főzelékeket kefírrel) külön csirke, megy pulyka húsokat ..... ennek ellenére néha megkívánok egy-két falat "tiltott anyagot", és bevágok belőle egy kis adagot. DE! NEM ANNYIT, HOGY 1 HÓNAP ALATT 6KG-ot HÍZHATNÉK TŐLE!
EZÉRT NEM ÉRTEM AZ EGÉSZET! Ráadásul a m.helyen csak hideget tudok ebédelni, és így este 5 körül eszem az igazi ebédet! Lehet, hogy ez is rosszul jön ki nálam! Lényeg, hogy mégiscsak jobban oda kell figyelnem! Lemondok az édességről!és szerintetek a reggeli péksütemény helyett 1 zsömle kefírrel sokkal jobb? mármint kevesebb plusszt ad?
Ja bocs má, hogy ilyen sokáig írtam!
ÜDV NEKTEK
Fejeske!
fejeske

Fejeske,

A vedoneni nem mondott semmi okosat erre? Marmint hogy ez minek a jele lehet.. En is olvastam vmit, de nem remlik pontosan (plussz nem akarok feleslegesen remisztgetni). Mindenestre en felhivnam az orvosom, hatha o megnyugtat.. Hm? Ez tenyleg nem normalis gyarapodas, foleg ha eleve dietaztal! Atz elobb Farkasbogi linkjei kozott talaltam tuti jo cukor dietat. En mar keszulok lelkilegKép ram is jott mostmar osszvissz 5 kg, es rajtam volt is felesleg!! Meg nem fogyozom, de erik a gondolatKép Szoval szerintem kerdezd meg a dokidat..

CSmartinakKép Nagyon nagyon szoritunk!!!!!!!!!

uh te jo eg, szornyu hogy a 12 het utan sem kerult le a kard a fejunk folul!! mindenki vigyazzon magara nagyon!!

Ma Tescozas utan bementunk a budaorsi Brendonba.. uh, hat vannak arak, de aert valasztek is! Babakocsikat nezegettuk, de megcsak tajekozodo jelleggel, de jokat szorakoztam a parommal. Foleg a mesekonyvekenKép

Akik reg nem jelentkeztek mi lehet veluk?? Lenocs, Banyoci, Mzx-Moni es a tobbiek (most fejbol csak ennyi)?? remelem jol vannak!!!

ciao
Timi
splendida

CsMárti üzeni minden barnázónak, hogy szigorúan feküdjön és pihenjen!!!!!!

Jó ellátást kap, megjelent az orvosa is.
Üzizzetek neki és elsmsezem.
Zsófi
mzsófi

Zsófi!

Én is nagyon szorítok Mártinak, és üdvözlöm!

Fejeske!
A cukordiéta nagyon jó, én most semmi cukrot nem eszem, és a 17. héten 1,5 kg-nál tartok. A reggeli péksütit tényleg felejtsd el, reggelire szabad a legkevésbé édeset enni (pedig nem terhesen én is csak így tudtam kezdeni a napot!), mert nagyon hirtelen felnyomja a vércukrot! Zsemle helyett inkább valami korpás bucit, vagy más teljes kiörlésű dolgot válassz, az is sokkal egészségesebb!

Üdv: Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Zsófi!

Szerintem mindannyian szorítunk Mártinak!
Elképesztő, hogy mennyi vérezgetős, barnázós kismama van! Én azt hittem, amikor bekövetkezett, hogy különösen rosszak a kilátásaim, s lám, most már minden rendben (kopp, kopp, kopp).
Hízás: Mondjuk, nálam az első 3 hónapban jött fel 6 a 10 ből. Aztán 4 kiló a 20. hétig.

Mindenkinek puszi, és nagy drukk!

Annamari
(már félidős!)

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Andi71, ha jarsz errefeleKép
Most beszeltem a Zegi baratnommel, es ket orvost ajanlott: Kadasi, es Gyore.. Remelem meg nem keso, ill. talan mar valasztottal is..
Ne ennyit tudtam..

Hidegfront van, vagy mi? megint hasogat a fejem!! (hiaba szorongatom a huvelyk es mutatoujjam kozotti bort ezerrelKép)

jo ejt!!

Timi
splendida

Találka ügyben lemaradtam valamiről? Mostmár biztos a március 5?

Kép
Kép
pipocska

Bogárka!

Mi ez a cukordiéta?

A múltkor ajánlottátok a fruktózt.
Azt már vettem, mert sajnos én meg tea mániás vagyok. Nem tudok róla lemonmdani. Persze most csak gyümi, vagy zöld teát iszom.
Terhesség előtt édesítőztem, amikor terhes lettem visszaálltam a cukorra. Viszont ebben a fruktózban nagyon kellemeset csalódtam. Na nem az árában, hanem az ízében. Kép
Remélem a hatása is jó lesz, mert én is így a 21. hétre már 6 kg-val vagyok nehezebb. Kép

Kép
Kép
pipocska

Csmartinak uzenem, hogy ne boruljon ki, ne csak a rossz peldak lebegjenek a szeme elott, a pihenes nagyon sokszor orvossag mindenre! En bizom benne es o is bizzon magaban es a kis Mazsolaban!

Puszi

Katica
katica78

Sziasztok Mindenkinek!

Elég szörnyü hogy ilyen sokan szenvedtek evvel a vérzös dolgokkal! Nem akarok bölcs lenni, de NAGYON SOKAT FEKÜDJETEK ÉS PIHENJETEK! Tudom, hogy nem sok ujjat mondtam, de szerintem ebböl sosem elég. A hizásokhoz hozzászolva, én az elsö babámnál a végére 28 kilot szedtem fel és másfél év mulva ment le ugy, hogy 2-3 maradt meg. Most a 18.hétben vagyok és eddig 5-6 kiló jött rám. Nálam az a baj, hogy imádom az édességet, pláne a csokit. Hát itt az eredmény. Mondjuk én azt vallom, hogy egy kis felesleg kell ,mert ha jön valami baj vagy betegség van miböl leadni. Most például elkaptuk ezt a virust, aminek tünetei a gyomorrontáséval megegyező. Elöbb a kislányom aztán én és félig a párom. Ugyhogy a tegnapi nap kajailag elég gazdaságos volt, kekszet ettünk és teát ittunk. De szerencsére gyors lefolyású és már szinte semmi bajunk. Rajtam jött ki a legrosszabúl lent is fent is. A többiek csak az egyik-egyik. Ők megosztották.

Nagyon vigyázzatok magatokra!

Giggancs
giggancs

Pipocska!
A fruktóz nagyon, jó, mert nem nyomja fel hirtelen a vércukrot, mint a sima cukor, a lebontása sokkal hosszabb ideig tart. Viszont ebben ugyanúgy szinte 100gr ch van/100gr, tehát ha csökkenteni akarod a szénhidrátbevitelt, akkor ugyanott vagy vele, sajna! Teába én canderelt használok, az aszpartam alapú és terhesség alatt is használható (kifejezetten dietetikus ajánlotta). Annak tulképp 0 a ch-ja. Ha valami sütit, vagy édes kaját kívánok meg abba teszek fruktózt.
A cukordiéta lényege egyébként, hogy napi 5x 3óránként eszel, és összesen 150 gr ch-t viszel be egy nap (pl. 25-20-50-20-35 megosztásban), és egyáltalán nem eszel cukrot. Ezzel szerintem nagyon jól le lehet állítani a hízást, sőt ugye Bogi mondta, hogy fogyott is tőle. Nekem nem volt terhességi cukrom, csak 7,19 volt a terheléses eredményem (7,8 a határ), de a doki mégis nagyon javasolta ezt, és nem bántam meg, mert 1.5 kg-val voltam csak több a kezdő súlyomnál, mikor hazajöttünk a kórházból.
A dietetikus is azt mondta, hogy ő szíve szerint minden kismamának ajánlaná ezt a diétát. Tényleg nem lehet éhen halni mellette! Sőt nekem még azt is mondta, hogy kalóriában egyem nyugodtan túl magam, merthogy vékony vagyok (tehát mehetett bármennyi hús, sajt, tejtermék, tojás, mert ezekben minimális a ch)

Üdv: Bogárka (17+2)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Sziasztok Lányok,

Fejeske:
A péksütemény az pont az, ami tele van szénhidráttal és ez egyébként is alkati kérdés, hogy ki mitől hizik jobban. Én pl. a szénhidrátoktól Kép Ha csak szendvicset eszek reggelente, akkor nincs semmi gond (fele-fele arányban néha fehéret, néha rozst), de amint elkezdtek pl. kakaóscsigát, brióst, túróstáskát, vagy hasonlót enni, hizok mint a fejős koca.. Ezért nem is nagyon eszek ilyeneket egyébként sem. Ez totálisan alkati kérdés, és elvileg még a vércsoporttal is összefügg valamennyire (gondolom hallottatok már ti is vércsoport-diétáról - na ez működik). Én pl. AB-s vagyok és (tapasztalat is és a szakirodalom is ezt irja!) a szénhidrátoktól hízok a legjobban és számomra a legmegfelelőbb táplkozás az, ha sok benne a tejtermék (sajtok, kefir, joghurtok, tej), a fehér hús és a gyümölcs. És valahogy mindig is ezeket kultiváltam jobban.. ezeket is kívánom (mondjuk mostanában a tejet nem annyira, de azért jutok tejtermékekhez minden nap). Elképzelhető, hogy ettől a diétától felborult az anyagcseréd, hiszen most nem eszel tejterméket, amit pedig a szervezeted nagyon is kíván! Látszik ez abból is, hogy szinte vérré vált benned a tej. Arról nem beszélve, hogy az Elevitkúra sem biztos, hogy jót tett, ugyanis azt a 3. hónapig szokták felírni, de nem a 20. hétig. Illetve ha az orvos mondta, hogy szedd most is, akkor biztos, hogy nem lehet ettől bajod (mert okkal szokták mondani hogy szedd tovább), de ha magadtól szeded, én nem feltétlenül tartom indokoltnak a dolgot..
Ha ezentúl odafigyelsz a diétára és eszel tejterméket is (de természetesen ezt beszéld meg az orvosoddal is, mert nehogy a veséddel legyen valami baj), és a következő 20 hétben mondjuk maximum 10 kilót hízol, akkor normális hízási mennyiséggel tudsz kijönni a terhességből viszonylag, figyelembe véve, hogy a veseproblémád miatt máshogy kellett enned.. valószínünek tartom, hogy itt az anyagcseréd változásáról van szó. De hangsúlyozom az orvossal beszélned kéne! Minden esetre fel a fejjel, a lényeg, hogy ne 25 kilókat szedj fel a végére.. Kép

Mzsófi:
Én csak annyit üzenek CsMártinak, hogy tartson ki és legyen erős! És puszilom Kép

Pipocska:
Úgylátszik senki sem olvassa el amit irok: MÉZ MÉZ MÉZ MÉZ MÉZ MÉZ MÉZ MÉZ MÉZ MÉZ MÉZ MÉZ MÉZ...
A teába mézet! Kép

Giggancs:
Egyetértek veled, ami a fölöslegeket illeti.. rajtam is van mindig pár kiló fölösleg Kép (persze ha nem lenne annak sokszor jobban örülnék, de már többször jött jól, hogy husis vagyok!)

Lányok én eddig összesen a 4 hónap alatt hiztam 4 kilót körülbelül, ebből 2-t az első két hónap alatt és kettőt a második két hónap alatt.. fura módon elég egyenletesen jön rám a súly. Három hete alig emelkedett egy kilót a mérlegen, de természetesen reggel-este ingadozik. Én minden nap mérem magamat, ez is visszatartó erő a nassolástól Kép

Nassolásra tipp: Savanyúkáposzta Kép

hanee (15+4)
hanee

Hanne!

Tudnál nekem egy kicsivel többet irni erröl az " elevit kurárol"? Nekem az elsö babámnál nem ajánlott az orvos semmit, viszont most (másik orvos) azt mondták minden nep szedjem az elevitet. Nem szedem ám csak minden másnap!

Giggancs 18(ez sajna nem az életkorom!vicc volt)
giggancs

Kedves Mindenki!

Tudja valaki,hogy hol lehet megtalálni azt a kinai valamit amin kilehet kalkuláli,hogy fiu vagy lány lesz a Manocska?! A lányomnál bejött.
Köszi

Giggancs
giggancs

Szia Giggancs,

Az "Elevit-kúra" alatt azt értettem, amikor valaki a terhessége alatt végig szedi.
Az elevit az egy multivitamin. Ami ugye azt jelenti, hogy sokféle vitamint tartalmaz. Magzatvédő vitaminnak hívják, mert olyan dolgokat tartalmaz, amelyek a magzat fejlődéséhez szükségesek.
DE! Egyrészt ezt csak az első három hónapban, illetve a szoptatás alatt szokták szedni / ajánlani / szedetni.
És hogy miért? Pontosan ugyanazért, amiért nem szeded folyamatosan a Centrumot és egyéb vitaminkészítményeket sem.
Mert mindenféle vitaminból (jól kifejezve) brutális adagokat tartalmaz, ami nagyon jót tesz a szervezetnek, ha kúraszerűen (pl. egy hónapon / terhesség esetén az Elevitet) három hónapon át szeded.
Nomost.. gondolom azt tudjátok, hogy a vitaminok nagy része úgy működik, hogy ha túl sokat veszünk be belőle, akkor az ugyanúgy rendellenességeket, betegségeket okozhat! Sőt, még durvábbakat, mint maga a vitaminhiány szokott.
Ehhez hozzá jön még az a dolog, hogy adott időpontban egy fajta vitaminból nem ugyanannyit használ a szervezet. Ergó ha te folyamatosan szeded a vitaminkészítményt és nem ennél mellette semmit, egy idő után még akkor is lehet, hogy sok lenne a vitaminból.
Nade normális esetben ugye eszünk mi vitaminos dolgokat, hiszen eszünk. Minden ételben van valami, amire a szervezetnek szüksége van. Eszünk gyümölcsöt, zöldséget, rizst, még a kenyérben is van vitamin!
Ha az ember normálisan étkezik (tehát eszik rendes mennyiségben gyümölcsöt és zöldségeket, húst, gabonafélét, tojást, tejterméket), akkor NINCS SZÜKSÉGE VITAMINPÓTLÁSRA! Természetesen vannak kivételek: pl. A-vitamin hiány, C-vitamin hiány, vagy vashiány, amik egyedi problémák lehetnek bizonyos szervek nem megfelelő működése miatt.

Nomost a terhességgel kapcsolatban pedig még azt az adalékot tudni kell, hogy a magzat MINDENT! (ismétlem MINDENT!) elvesz a szervezetedből, amire szüksége van! Gondoljatok bele, hogy pl. háború idején, amikor nincs tápanyag, vagy szegény körülmények között ugyanúgy születnek teljesen egészséges hosszú életű kisbabák! És hogyan? Hát pontosan igy: elveszik a szervezetből azt, amire szükségük van.
És igazából itt nekünk van szükségünk vitaminpótlásra, kalciumra, stb., hogy ne legyünk betegek a terhességtől.
Ez kicsit sarkítva van, amit most leírtam, természetesen nagyon sok tényező játszik szerepet és nem lehet ennyire leegyszerűsíteni a dolgot, de igy azt hiszem érthető nagyjából a dolog mindenki számára akkor is, ha nem tudós.. (én is igy értettem meg)..

És igazából a lényeg, amit próbál mindenki hangsúlyozni és tényleg ez lenne a cél: Próbáljunk meg minden vitaminhoz hozzájutni a táplálékunkból, a vitaminkészítmény nem igazán természetes dolog.
Amikor meg voltam fázva én szedtem pl. C-vitamint, de gyakorlatilag ez az egyetlen vitamin, ami kiürül a vizelettel a szervezetből. Viszont! Ezt sem szabad túl sokáig szedni, mert vesekövet, veseműködési zavart okozhat, szóval én is csak 1-2 hétig szedtem. Ezen kívül a kalcium az, ami kiürül, tehát nyugodtan lehet inni CA pezsitablettákat, viszont azzal is ugyanez a probléma, mint a C-vitaminnal.
Ellenben ha az orvos felir valakinek vitamint, szedje, mert biztos, hogy okkal irta fel. De én is igy voltam vele és ezt tanácsolom másoknak is: Ha tudunk rendesen étkezni és rendben vannak a vizsgálati eredményeink és egészségesek vagyunk és az orvos nem rendeli el külön, akkor ne szedjünk semmiféle vitamint plusszban, mert sokszor többet árthatunk vele, mint amennyit használunk.

Jó rövid voltam megint Kép

hanee (15+4)
hanee

Szia Hanee!
Olvassuk a méz, méz, méz, méz, stb-t. Ne haragudj, hogy soha nem reagálom le, de nekem ez alap. Mondjuk nem a teába, mert nálam a tea / mint írtam is, hogy mániákus vagyok/ kb. 8-10 tea naponta. Szinte csak azt iszom.
A mézet úgy alkalmazom, hogy reggel éhgyomorra összekeverek egy teás kanál almaecetet, egy rendes kanál mézzel, és azt elkanalazom./Kb. 3 kanálKép/
Ezt ajánlották, nekem, mert állítólag van benne olyan nyomelem, és vitamin, ami másban nincs. Először furi volt, de most már tökre ízlik.

Kép
Kép
pipocska

Mégegyszer Hanee!Kép

Elevittel kapcsolatban.
Én a dokimhoz 16 hetesen kerültem, de ezt már tudjátok, hiszen elég régóta vagyunk már "együtt"
A doki az első alkalommal megkérdezte, hogy szedek-e elevitet, én meg mondtam, hogy nem. Vastablettát szedtem /vérszegénységre, amit a mai napig szedek/+ magnézium diasporált. Utóbbi is nagyon jó szolgálatot tesz, mert nem görcsölnek az izmaim, ráadásul a méh növekedése /szalagfeszülés, szúrkálás/ sem olyan brutál, mint ahogy egyesek írják, hogy néha felkelni is alig tudnak, illetve le kell feküdniük.
Lényeg, hogy a doki akkor azt mondta, hogy mindenképpen szedjem, mert az csak jót tesz. /Mármint az elevit/ Én már akkor gondoltam, hogy 16 hetesen már hova, de mindegy. kb. két múlva kezdtem el, mert mindíg kiment a fejemből. Azóta én úgy szedem, hogy 3 naponta.
Nem tudom, hogy orvosi szempontból jó-e így, vagy nem, de szerintem Picúr megkap mindent, hiszen nagyon jó a közérzetem, ráadásul renmgeteg gyümit is eszem, mert azt nagyon kívánom.
Plussz ez a mézes-almaecetes bigyóka!Kép

Kép
Kép
pipocska

Hogy álltok mocorgással?

Én mostmár olyan sűrűn érzem, hogy néha elgondolkodom, vajon álmában is egyfolytában mozog, és rúg-e?
Fél tízkor keltem, azóta folyamatosan, és este, is órákon keresztül. És az utóbbi napokban nagyon beindult amúgy is.
Aki izgul még amiatt, hogy nem nagyon érzi a baba mocorgását, /néha egy-két nap szünet is van esetleg/ annak üzenem hogy ne tegye, mert hamar eljön az-az idő, amikor órákon keresztül örömét lelheti majd benne.

Akri!
Nálad mi újság?

Kép
Kép
pipocska

Úgy látszik egyedül maradtam.Kép
Akkor egy kicsit tartalékra teszem magam.Kép

Andi 21+3

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok!

Pipocska:
Erről a mézes szmötyiről én nem is hallottam még Kép Én a teáimat iszom azzal és amióta igy iszom, gyakorlatilag nincs székrekedésem soha. De még csak erőlködnöm sem kell.. (ami nálam egy hónapig problémát okozott amúgy..). Hogy is kevered ki ezt a koktélt?
Az Elevitről minden orvos véleménye megoszlik. Az enyém tulajdonképpen meg sem kérdezte, hogy szedek-e ilyesmit: A védőnőm kérdezte és mondtam neki, hogy a doki nem említette egy szóval sem, hogy kéne, úgyhogy én magamtól nem fogom elkezdeni.. de jók a laboreredményeim is és jó a közérzetem is Kép Szerencsére nekem nincsenek soha erős hasgörcseim, vagy húzódásaim. Ritkán érzem, de akkor sem nagyon erősen.. de pl. amikor kinyújtózok, akkor mindig érzem, hogy mi hol van bennem, mert feszülget.. rendes normál izomfeszülést érzek olyankor Kép De sosem erős, vagy zavaró.. gondolom rendesen működök Kép

Ne tedd magad takarékra, amúgy én is itt vagyok, csak közben csináltam ebédet a páromnak, nehogy éhen haljon Kép
Nincs véletlenül MSN-ed, vagy ICQ-d? Kép

hanee (15+4)
hanee

Sziasztok!

Timi!
Nagyon köszi az infót. Még nem voltam dokinál Zeg-en, mert a védőnő szerint, amíg Tapolcára kell mennem, addig fölöslegesen ne járjak két helyre. Valószínű a Kádasi lesz a befutó, őt többen is ajánlották. Mégegyszer köszi.

Nagyon szorítok Csmartinak. Kb. egyidős terhesek vagyunk. Remélem nem lesz baj.

Jó hétvégét mindenkinek!

Andi
andi71

Hanne!
Megkérdeztem a páromat.
Van MSN-ünk.Kép /Nagyon értek ám a géphez/KépKép
Add meg a messenger címed, és akkor rád tudok jelentkezni.Kép

Kép
Kép
pipocska

Pipocska:

Az MSN cimem hanee@vwbeetle.hu
Addoljatok, és estefelé megjelenek.. most eltünök kis időre, mert párom újratelepíti a winemet Kép De aztán leszek és tudunk dumcsizni.. mondjuk úgy hat óra felé.

Addig is puszi Kép

hanee (15+4)
hanee

Sziasztok!

Hát akkor én is kijelentkezem a topikból Kép
A részletektől megkíméllek benneteket, mert elég ijjesztő volt. Spontán vetélés a 12. héten. Elég legyen ennyi.

Sőt hogy ne kenődjetek el, gondoljatok arra, hogy így Lacát eltudjuk vinni nyáron a horvát tengerpartra Kép

Mzx topikindítónak voltam az unokatesója, majd tologatom az ő babakocsiját júliustól Kép (Szegény még mindig fekszik, két hét múlva megy az ultrahangra, remélem akkor már azt mondják Neki, hogy mozoghat.)

Mindenkinek jó babázást!!! Kép

Puszi:
Klarissza
klarissza

Szia Hanee!

Hát minden elismerésem a kimeritő válaszért! Nagyon szépen köszönöm, sokat segitettél. Szerintem csak megszokásbol mondta a doki mert akkor még nem volt semmi lelet a kezében. Egyébként meg minden rendben volt csak a vérszegénységgel van egy kis bibi, de hát az mindig is volt. Tehát ezek után még ritkábban fogom szedni és addig amig ez a doboz tart.

A C-vitaminnal nem teljesen értek egyet. Engem 11 éves korom óta a Nagymamám nevelt és azota egészen kb. 16-17 éves koromig minden reggelimnél ott volt egy darab C vitamin a hagyományos! Nem hazudok azóta talán 3-4-szer voltam beteg, és egyik sem komoly. A mai napig azt tartom hogy ettöl. Most 32 vagyok. Persze ez is lehet alkat függő! Még egyszer köszi!

Más és Mindenkinek!

Ez hihetetlen, hogy mennyi szörnyüség történik!

Klarissza!

Ha még itt vagy, Minden jot, és gondolj arra hogy mindennek meg van az oka!

Giggancs
giggancs

Sziasztok Lányok!

Ez borzasztó, nagyon sajnálok mindenkit, akivel ez történik :'(

Miért történik ennyi ilyen? Én ezt tényleg nem értem.. magas százalékban történik vetélés még a 14. hétig is? Én ezt soha nem gondoltam volna. Azt hittem, hogy a természet a 12. hétig elvégzi a dolgát úgymond.. hiszen akkor még pici a magzat, viszont a 12. hétre általában kialakul minden..

Teljesen le vagyok döbbenve.. Kép

hanee (15+4)
hanee

Szia Giggancs!

A C vitamin mint irtam, kiürül a szervezetből.. kis mennyiségben a vesédnek sem lesz tőle semmi baja. Egy átlagos életet élő felnőtt embernek a napi szükséglete 1000-1500 mg. Az a régi fajta tabletta, amit te szedtél, az 200 mg-os Kép Ami nekem van itthon rágótabletta az 500 mg-os.. ha anno bevettél 200 mg-ot egy nap, az nem hogy nem ártott, de még segíthetett is, hiszen folyamatosan hozzájutottál egy bizonyos mennyiséghez télen, nyáron. Szóval nagymamád tudott valamit ;)
Itt inkább arról van szó, ha valaki folyamatosan beszed mondjuk 1500 mg-ot és még eszik is mellé gyümölcsöt.. az már okozhat hónapok / évek alatt problémát. De ez sem egy hét alatt Kép Amikor én nemrég megfáztam, 2500 mg-ot ettem meg egy nap csak a tablettából.. igaz én azért, mert iszonyú finom narancsos ize van Kép De csak két héten át, vagy 10 napon át.. abból nem lehet baj Kép
Egyébként pl. szoptatás alatt kimondottan javallott az Elevit szedése. Valószínüleg (amennyiben lesz tejem) én is szedni fogom (pedig én vitaminellenes vagyok). Egyszerüen azért, mert a tejjel ennek a nagy része bekerül a baba pici pocijába és több vitaminhoz és ásványi anyaghoz jut vele, mintha simán csak ennél (főleg az elején ajánlják)..

ezer pussz Kép

hanee (15+4)
hanee

Lányok!

Teljesen le vagyok döbbenve!
Klarissza!
Ha itt vagy még, nagyon sajnálom.
Én is barnáztam a 12. hétig minden olyan alkalommal, amikor a mensimnek kellett volna megjönnie. De mivel nekem az előző terhességemnél is így volt, /amit nem tudtam megtartani, mert még nagyon fiatal voltam/ ezért nem gondoltam, hogy ebből gubanc lehet. Azt hittem, hogy nekem így van beállva a szervezetem. Abszolút nem stresszeltem rajta. Mióta vagyok ezen a két topikon, azóta látom, hogy ez nem is olyan egyszerű dolog. Én sem gondoltam, hogy ez ennyire sűrűn fordul elő.
Eddig mindíg azt mondtam, hogy ne izguljon senki, a barnázás még nem veszélyes, csak a vérzés. Ezentúl mindenkinek azt fogom tanácsolni, hogy a legkisebb rendellenesség gyanujával menjen orvoshoz.
Bocsi, hogy ezeket leírtam, de tényleg teljesen le vagyok döbbenve, és ezek a sorok most csak jöttek, jöttek.

Kép
Kép
pipocska

Szia Pipocska!

Hétvégén szülőknél voltunk Kép

Holnap megyek a felkészítőre, ugye 17.30 ? (tudom, már kérdeztem) viszem a páromat is Kép Kép remélem nem menekül el Kép
Én a héten voltam a dokinál, és kérdezte, hogy szedem-e az elevitet, és mondta hogy szedjem tovább. Szerintem ebből nem lehet semmi gond Kép
Te a terhesség elejétől híztál 6 kg-ot? Képzeld én is pont ennyit Kép Annyira egyformának látom a terhességünket Kép Még a végén tényleg egyszerre szülünk Kép

A fruktózt hol vetted? Én is be akarok szerezni... Kép

Réka, Klarissza!
Nagyon rossz érzés, hogy veletek ez történt. Kitartást kívánok nektek, és próbáljatok csak a jövőre gondolni.

Csmárti!
Szorítok neked és is, hogy minden rendben legyen.

Akiren
(22+0)
akiren

Sziasztok,

Nekem az orvosom azt mondta, hogy minden - a fehér szinü folyástól eltérő - folyás, barnázás, vérzés, rendellenes fájdalom esetén azonnal menjek be az ügyeletre, majd soron kívül hozzá is, ha szükséges a korházba.
Nekem hála Istennek ilyen problémáim nincsenek, de volt egy kis folyásom, amit azonnal jeleztem a dokibácsinak és irt is fel rá gyógyszert amit két napig használtam és teljesen rendbejöttem..
Nem is értem ki az az orvos, aki ezt nem hasonlóképpen javasolja. A szakirodalom azt irja amúgy, hogy a barnázás LEHET normális jelenség bizonyos esetekben, de a "lehet" az nem biztos, tehát minden esetben kivizsgálás kell hogy kövesse..
Szóval én azt mondom, bárkinek ilyen gondja van: ORVOS. Ne a fórumot nézzétek és azt, hogy másokkal mi a helyzet, mert ez egy csomó eltérő dolog miatt lehet mindegyik..
Nekem a védőnénim pl. azt mondta, hogy ez tök jó dolog, hogy van fórum, de soha ne vegyem készpénznek, amit itt olvasok, és totál igaza van. Ezt persze nem sértésnek szánom, csak tényközlésnek.. mindig először az orvost kérdezzétek!

hanee (15+4)
hanee

Szia Hanee!

Látom nagyon a toppon vagy vitamin ügyben. Arra a megállapodásra jutottam magammal, hogy a kóvetkező vérvételig szedem az elevitet aztán majd a szülés után ujra kezdem. Addig pedig marad a maltofer meg a C vitamin. Hol fogsz szülni? Biztos irtad már régebben csak én még odáig nem tudtam vissza menni.
Sok puszi a hasznos infokért!

Giggancs (18)
giggancs

Szia Giggancs!

Örülök, hogy hasznosat tudtam irni Kép

Én a Szent Imrében fogok szülni ha még élve eljutok addig Kép Kép Kép Kép

És ha minden igaz Kép A dokim pedig Balogh.. aki nagyon aranyos és jófej Kép

Juteszembe.. el kell mennem EKG-ra Kép

hanee (15+4)
hanee

Szia Hanee!

Hagy kérdezzek valami rutintalanságra utalo kérdést! Ezeket a jeleket a sárga fejecskékre gondolok, hogyan tudod oda biggyeszteni? és azt tudod már, hogy ki lkozik a hasadban? Mit szeretnétek inkább?

Giggancs(18)
giggancs

Hanee! Ugy néz ki most csak mi vagyunk itt!

Abban is tudsz segiteni, hogy milyen EGYSZERÜ modon tudnék az édességröl leszokni? A káposztától igazából félek, hogy nem csinál-e túl sok savat?! Ezt már az elözőben is leirtam,csak az elszállt!

A párom fürdeti a kislányom és rémülten hiv le,hogy menjek gyorsan! Valami pirosat mutat az ujján,hogy ez volt a Gigi nunusában. Azt hitte,hogy vérzik valamitől! Közben csak a harisnyájából volt szöszmösz::-) Jó, mi?

Giggancs
giggancs

Szia Giggancs!

A jeleket a következő képpen tudom beilleszteni:
ha Kép -t akarok, akkor irok egy ilyet: ": )" csak nem hagyok ki helyet közte, illetve ha ilyet akarok: Kép , akkor ilyet írok: ": O" Szintén nem kihagyva a szünetet közben Kép

Még nem tudjuk ki lakik a pocimban, de remélem szerdán már megmondják, mert akkor megyek ultrahangra legközelebb. Akkor már 16 hetes lesz, szóval szerintem már látszik ha jól fekszik a babó Kép Már nagyon kiváncsi vagyok! Egyébként nekünk teljesen mindegy.. de tudod hogy van ez Kép A férfiak inkább fiút, a nők inkább kislányt szeretnének.. mondjuk én egy kisfiúnak is ugyanúgy örülnék Kép Csak legyen majd egészséges! Kép

Szerintem ne félj a káposztától.. nekem refluxom van, mégsem csinál savat Kép Ellenben ez is tökre alkati kérdés. Nem tudom, hogy egyébként hogy viszonyultok egymáshoz te és a káposzta.. Kép
Egy próbát mindenképp megér! Szerintem Kép
De nassira alkalmazható még a narancs, mandarin is.. vagy bármilyen gyümölcs, amit pici szeletekben meg tudsz enni.. Az is jó, ha pl. almát felszeletelsz és azt nassizod tévézés közben, olyan feelingje van pszichológiailag, mintha édesség lenne és ezzel kielégíted az édességvágyadat.. mondjuk leszokni nem tudom hogy lehet, én egyébként sem vagyok nagyon édesszájú, de most hogy terhes lettem, pl. minden nap undorral nézem végig, hogy a párom csokit eszik.. és csak nagyon ritkán kívánom meg én is (ráadásul az első falat után elég is).

Engem is Gigi-nek hivtak anyuék amikor pici voltam Kép

Ha esetleg neked is van MSN-ed, vagy ICQ-d, kérlek jelentkezz ott: hanee@vwbeetle.hu az msn-em, az ICQ számom pedig 116516613.. ha nincs, akkor marad ez Kép

hanee (15+4)
hanee

Akri!

Szia. Gondoltam, hogy elmentetek valamerre, mert ilyen "hosszú" ideig nem szoktad kibírni, hogy ne szólj hozzá.KépKépKép
Örülök, hogy végre itt vagy.
Hogyan ismerjük meg holnap egymást?
Majd felteszem a nagy kérdést: Akrien, itt vagy?
Na ez csak vicc volt.Kép Jó lenne egymás mellé ülni, mert lehet, hogy nem csak a fiúknak, hanem nekünk is inunkba fog szállni a bátorságunk:Kép
Fruktózt a Tesco gyógynövény boltjában kaptam.

Giggancs!

Ez aranyos.

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok!

Bogárka, nálunk az a baj, hogy a kisfiam kicsit dacol az evéssel (mi rontottuk el, betegvolt,hordtuk elé a 100 féle kaját, most válogat, dobál, stb.), és én mindíg azt kérdeztem, "kérsz ezt?, "kérsz azt?" . Két napja, nem tudom miért, az esti szopinál megkérd
eztem, kérsz tejecskét? Gyanakdva nézett rám, ma meg ímmel-ámmal szopott csak. Azt hiszi, ez is kaja-terror, hogy egyen. Lehet, hogy így fog megoldódni a szoptatás? Szomorú lennék.
El sem tudom képzelni, milyen lehet két ilyen picivel az élet egyébként. Ti nem féltek egy kicsit?
rizike

Szia Hanne!

Köszi a Kép magyarzatot!

Én is szerdán megyek ultrahangra, és én is abban reménykedem,hogy megmutatja mi van a lába között!
Érdekes nekem a párom elözör is lányt akart és most is, öszintén megvalva én is arra hajlanék ha választani lehetne. De hát már kész van, ugy hogy már nem lehet rklámálniKép! Az a lényeg hogy egészséges legyen!

MNS és ICQ nálunk nincsen.

A GIGI azért lett GIGI mert Ágnesnek hivják a rosszcsontot. Még csak most nem rég aludt el!Kép
A káposztát minden féleképpen megprobálom mert különben nagyon szeretem, de lehet hogy a szamba szeletet hosszu távon jobbnKép!
Puszi és jo éjszakát!

Pipocska!

Hát ilyet is csak a hapsik tudnak! Azota is mondja, hogy mennyire megijedt! Csak ha kék harisnya lett volna rajta akkor biztos kékvérünek hinné?!Kép

Mindenkinek jó éjszakát!

Giggancs (18)
giggancs

Jó reggelt mindenkinek!

Pipocska!

Írd meg, hogy te miben leszel, és mondjuk magasság, hajszín, hosszúság.
Én alacsony vagyok, barna rövid hajjal. Ha minden igaz, fekete farmernaci és bordó ing lesz rajtam. Kép

Akiren (22+1)
akiren

Milyen szomorú dolgok történtek a hétvégén...

Gmr Réka Kép
Nagyon-nagyon sajnálom, ráadásul milyen taplók voltak Veled a kórházban Kép. Remélem az elkövetkezendő pár hét megnyugvást hoz számotokra, és lelkiekben már a következő babára tudtok felkészülni!!

Klarissza Kép
Sajnálom, hogy Te is elveszítetted a babádat. Optimizmusod azonban lenyűgöző!! KépKép Nem is szabad sokáig stresszelni, mert az csak a következő babától veszi el az esélyt.
Mzx Moniról hozz még híreket, amíg nem tud jönni! Kitartás neki és várjuk vissza Kép

Csmarti Kép
Remélem Nálatok rendben van minden!! Megy a sok-sok drukk, kezem-lábam XXXXXXXXXXXXXXXX-ben.

Rizike Kép
Üdvözöllek nálunk! Gyere amilyen gyakran csak tudsz!

Pizzamama Kép
Sok a munkád? Olyan régen jelentkeztél!!

Adri Kép
Holnap 18-a!!! KépKép

És a többieket én is hiányolom, akik annyira régen írtak vmit, Ezvicc Kép Judyt Kép Mj-Moni Kép Moon Kép Tétényke Kép Drika Kép Gyike Kép és mindenki.
Mi újság van veletek?

Puszi
Vanda
14+3

Vanda

Kép
vanda

Szisztok!

Fejeske:
most tudtam visszaolvasni. a hirtelen hízás magas vérnyomásra utalhat, ezért veszélyes rád és a babára is. javaslom, hog méresd meg a vérnyomásod és akkor kiderül, hogy attól van e, vagy csak alkati kérdés...

nálam úgy indult, hogy az első 8 hétben 4 kilót fogytam (akkor kaptam kiskönyvet, ugyhogy hivatalosan onnét számolják). aztán a 12. hétre +1 kiló 2 deka. a 16. hétre 2 és fél kg. a 18. hétre 4 kiló 10 deka. és most a 20. hétre pedig 6 kg. tehát 2 hét alatt most rámjött több mint 2 kg.

Réka, Klarissza:
annyira sajnálom. Kép( fel a fejjel.
kívánom, hogy hamar új pocakot növesszetek.

Hajni19+6
Vendég

Sziasztok!

Nagyon sajnálom, hogy ennyi szörnyűség történik! Kép Annyira rossz..., teljesen le vagyok döbbenve...

Réka,Klarissza!

Vigyázzatok MAgatokra! Nagyon szorítok Nektek, hogy hamarosan újra boldog Kismamák lehessetek!
Sok szeretettel!
Viki

CsMarti!

Nagyon remélem, hogy hamarosan minden rendbejön, elmúlik a barnázás és újra boldogan levelezhetünk itt Veletek is! Nagyon-nagyon szorítok!!!!!!!!!!!!!!!!

Elevit...

nekem a dokim csak a 12.hét körül mondta, hogy szedjem. Így utólag...csodálkozom. Beszedtem egy havi adagot (holnap fogy el), és most már nem is tudom, hogy szedjek-e többet.. Végülis gyümölcsöt eszem rendesen, meg elég egészségesen étkezem (pl. minimális kenyér), főleg a "bélbajaim" miatt. Elismerem, reggelente leginkább 1 kakaós csigával szoktam indítani (szinte egész életemben ezt tettem Kép), de eddig nem sikerült nagyon meghíznom. Kép

A hétvégén mi lakást rendezgettünk. Párom tologatta a szekrényeket, én meg pakolásztam, törölgettem. Két nap alatt csak éjjel volt egy kis pihi. De most ez nem zavart. Tele vagyok erővel, úgy érzem. Bármit tudnék csinálni, de azért vigyázok, nehogy túlzásba vigyem. Olyan furcsa...eddig állandóan fáradt voltam, minden bajom volt, mostmeg... teljesen az ellenkezője. Ez azért jó érzés, de hát...mint minden "rendes", parázós Kismama, ilyenkor azon gondolkozom, csak nincs valami baj. A hétvégén nem is annyira éreztem a Picurkát, csak "halványan"... De biztos minden rendben! Kép Gondolom most, hogy én nem pihiztem, Ő pihizett, aztán majd ha én fogok jókat feküdni, és lustálkodni, akkor fog Ő beindulni! Kép

Puszi Mindenkinek!

Viki(16+0)
vikó

Szia Akri!

Kék kismama farmer, valószínűleg csíkos felső, És hosszú sötétkék szövetkabi. Lacin meg rikítónarancssárga pufi dzseki+ farmer. Neki rövid, nekem pedig félhosszú barna haj.Kép
Kiváncsi vagyok már nagyon.Kép
A IV.-re kel felmenni, oda, ahol az UH-t csinálták.
Pusz

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok,

Csmarti: drukkolok ezerrel. És tényleg csak a jó dolgokra gondolj.. Nem lesz semmi baj. Vigyázz magadra és babócádra.... drukk, drukk, drukk....

Klarissza: sajnálom, hogy ilyen történt veled is. Nem értem, hogy miért van ennyi vetélés... Jaj, jaj, jaj...

Étkezésről mindenkinek:

Én már eléggé régóta egészséges étkeken élek, mert volt nálam korábban candida gyanú,sőt, nemcsak gyanú, hanem konkrétan candidás voltam, igy nekem már régebben le kellett mondanom nagyon sok mindenről. Aminek most hálát adok,mert igy könnyebb a terhesség alatt betartani a dolgokat. Először is nagyon sok ivás, tényleg vizet, vizet és vizet igyatok. A tea és ilyesmi is jó, de a legjobb tényleg a víííííííz....
Kaja terén: kevés hús, abból is inkább a fehérhúsok, és javaslom a teljeskiörlésű gabonát és a bioboltokban kapható sütiket, amik fruktozzal, mézzel és más egyéb alternatív édesítőszerekkel vannak édesítve. Sok sok zöldség, gyümölcs, főzelék és hasonlóak....

Puffadás ellen: minden reggel joghurtba, persze natur joghurtba tenni valamilyen korpát, zab, hajdina, búza vagy bármilyne korpát. Nagoyn jót tesz. Nekem az egész 18 hét alatt kétszer volt csak emésztési problémám, persze még lehet, de ezek nagyon jót tesznek.

Én személy szerint a természetes vitaminok híve vagyok, ami sokkal maceresább, mint a centrum és társai, de legalább látom, hogy mit eszem. Én búzafüvet iszom, rengeteg céklalevet és citrusféléket, valamint aloevera gélt. Szóval ezek szerintem jók. Természetgyógyászank készülök igy természetes, hogy ezeket favorizálom. :-))

Mindenkinek szép napot és hetet

Ui. Mártinak, Móninak és minden fekvőnek és rászorulónak nagy nagy drukkkkkkkkkkkkk....

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?