Új privát üzeneted érkezett!

Pipocska: mesélj mi volt. Ugye milyen béna az a hely? Hú, még jó hogy nem oda járok terhesgondozásra. Egyébként vicces, hogy kevés az ülőhely és tényleg a pasik halál nyugodtan ücsörögnek ott, mintha melegedni jöttek volna a kismamák. Rémes milyen hülye emberek vannak. De lényeg, hogy minden rendben volt és téged is elhajtottak, mint a szél....

Buszozás: én is azt tapasztalom, hogy az emberek mérhetetlenül bunkók. Múltkor nekem még szóltak is hogy adjam át a helyem valami néninek. Néni lehetett 65 éves és szemmel láthatólag tök jól volt, ellenben velem, aki émelygett, fáradt volt és különben is. Ki kell magamara irnom, hgoy terhes vagyok. :-)) Na de ezen már fel sem idegelem vagam. Múltkor egy babát magán cipelő nőt is hagytak állni, na akkor eldurrant az agyam. És én intézkedtem, na nem voltam túl népszerű.

Gemini: nem ikreket jelent? Én szentül meg voltam róla győződve... :-))

Kép
Kép
johanna1975

Johanna,
de, azt jelenti (ld fent)
Gem
gemini

Katica
gratula a kiscsajhoz!

Sajnos nekem is hasonló tapasztalataim vannak a buszozó fiatalokkal kapcsolatban. De néhány évvel ezelőtt kint tanultam Moszkvában néhány hétig, ahol az embernek nagyon kellett vigyáznia a pénztárcájára. Én mindig egy övtáskában hordtam, és mivel már hideg volt, nagykabátot is vettem fel rá. Na emiatt ott többen át akarták adni a helyüket a buszon, pedig azért akkora "pocakot" nem csinált! Szóval ott kicsit más volt a hozzáállás!

Puszi
Adri
14+6
adri77

Haliho,

VandaKép
Hat nem is merem leirni a PhD temam cimetKép eygetem utan en mindjart ugy jottem ide a kemiai kutatoba hogy PhDzom. Na ennek negy eve, es mar igencsak irni kellene a dolgozatot, de elotte meg csomo mindent teljesitenem kellene (meg ket cikk, +nyelvvizsga, szigorlat) es utan ajohetne a vedes.. Na most en a cikkirasoknal leragadtam, es a vedes igencsak elcsuszna szules utanra. Viszont addig a nagy reszet, amiket felsoroltam meg kellene csinalni, dehat energiam kb. fele mint elotteKép Na elarulom, muszeres analitikaval foglalkozom (tomegspektrometria) ha vkinek mond ez vmit.. A doktorim meg a biomolekulak (feherjek, peptidek) tomegsp-as vizsgalatarol szol (szerkezetkutatas- fele). De en is orulok hogy nem kell fekudnom, mert otthon ereztem hogy rohamosan butulok. jo ha feljarok dolgozni, bar nagyon faraszto tud estere lenni, es neha itt mellettunk ezerrel nyomatjak nagymereben a reakcokat, es igen budos tud lenni.. Feltem a babucit nagyon, most igazabol nem is megyek laborba, csak szg-es melom van foleg (na meg a babanet fuggosegKép)
Bocs ha hosszura sikeredett. Egyebkent PhD helyett lehet hogy tobb ertelme van tobb diplomanak. Azert orulok hogy latom mennyi kismama tanul megKép
Remelem hamar elmegy ez a fertozesed, csak szedd szorgosan a gyogyszert.

KaticaKép
Gratulalok!!! Hany hetes vagy?? Te vagy a remenysugaram! Bocsi, csak azert mert en is kislanyra szamitok, de kinani naptar szerint fiuka jonne.. (parom kivansaga egyebkent). Igaz hogy mindegy, csak egeszseges legyen, de annyira olyan megerzesem van hogy kislanyka lakik bennem...Kép Hetfon megyunk 18 hetes uh-ra, eszmeletlenul varom! Aztan 22.en 4Dre.

Na az en napom nem indult vmi jol.. Jottem be, es szembetalalkoztam egy kolleganommel, aki most jott vissza GYEDrol, tudta hogy terhes vagyok, dehat megis igy fogadni: Latom mar nagyon meghiztal! Na bumm, igy bele a kozepebe, nem szepiteni, hogy de szep nagy a pocakod stb.. Egyebkent sem birom a not, es ez a "latszatjopofizas" baromira nem megy, hat meg ha igy kezdi.
Egyebkent hogy alltok a sulygyaraopdassal?? En sajna mar 4-5 kgt felszedtem! Azert sajna mert mar volt rajtam 15 kg feleslegKép. NEm is tudom, most alljak neki fogyizni (dokim nem ajanlotta)?? Vagy raer ha kiderul hogy terh. cukros vagyok??? Azert ugy vigyazgatok, de becsuszik neha kis csoki, meg miegymas.. Na nem rinyalok, dolgoznom kelleneKép

Timi
(18+2)
splendida

Helló Lányok!
Mondjátok már meg, hogy tényleg miért közömbösek az emberek ennyire??? Szerintetek irigyek az állapotunkra?? nem adják át a helyet, és még megjegyzéseket is tesznek. Egyszerűen kiakadok!
Nálunk is van itt a munkahelyen aki hetekig meg se kérdezné, hogy hogy vagyok, mi van velem, hogy van a babám?!! más meg egy nap többször is érdeklődik, figyelmesen viselkedik! CSak pont 1-2 nő ilyen közönséges???
ez egy kicsit elkeserít. ma is volt már összeszólalkozásom az egyik kolleginával, szóval nem igazán van tekintettel az állapotomra.
Szerintetek ha ilyenkor felidegesítem magam, az árt a picikémnek.
Köszi a választ
Fejeske 20+0
fejeske

Fejeske, SorstarsamKép
En is probalom magam lenyugtatni az emlitett kolleginam miatt, aki egyebkent epphogy visszajott Gyesrol, mindenkit kiosztott... Nem szabad felhuzodni, en is folyton nyugtatgatom magam..
Timi
splendida

Splendi!
Na de most képzeld el, hogy ha ez-az egy-két emberke ( ha már nem leszek itt) szépen el kezd majd "leépíteni" olyanok előtt akik esetleg számítanak is valamit! szóval veszélyezteti a "visszavételem"! Bár most egyenlőre csak az érdekel, hogy a kisfiam egészségesen jöjjön a világra, és minden rendbe legyen! 2-3 évig nem is akarok hallani majd az ilyenekről! Csak úgy egyáltaltán! Az ilyennek van önkritikája, meg ilyesmi??
Na bocsi a sok lelkizésért.
F.
fejeske

Timi,Fejeske,
az a baj, hogy az emberek annyira befásultak, ez az állapot Rajtad és családodon (barátaidon) kívül mindenkit hidegen hagy. Örülnek, ha végre nem szólnak hozzájuk, eszük ágában nincs a már megszerzett helyről felállni, hogy aztán lökdösődésnek, vagy esetleg egy hajléktalan testkontaktusának tegyék ki magukat. Csak gondoljatok bele, milyen agresszívan reagálnak egyesek, mikor a szardíniás dobozszintű tömegben valaki nem hajlandó még 3mm-t arrébb állni, vagy hozzáérsz a másikhoz a nagy nyomorgásban (ezt már mindannyian tapasztaltuk szerintem). Annyira feszültek az emberek, hogy ha végig nézel egy buszon (persze nem tömegben), akkor hány boldognak tűnő embert látsz? talán egyet. Míg Te élvezed ezt az állapotot (minden kínjával együtt), addig ez másnak semmit nem jelent, sőt inkább megjegyzi, hogy milyen felelőtlen vagy, mert bevállalsz egy (esetleg ha nagyobb Veled van), vagy két gyereket a mai világban.
Ti nem így látjátok?

Mircimarca
mircimama

Sziasztok lányok!

Tegnap voltam belgyógyászati vizsgálaton, és hát az EKG- rossz lett. Kép(

Ti már voltatok? Milyen lett az eredmény?

Köszi:
Hajni 19+3
Vendég

Mircimama!
Igen értem. Odáig még oké, hogy ismeretlen emberek magasról "le...." a másikat. Na de a közvetlen munkatársaim, akikkel 10 éve együtt dolgozok.Azok, hogy lehetnek ilyen érdektelenek.
persze most is mondom, hogy csak 1-2 van ilyen, mert a többi tök rendes!
Na mindegy! Majd fordulhat még a kocka!
CSak a picimet féltem, de ezt a két(és fél) hónapot majdcsak kibirom már!
Üdv.F.
fejeske

Fejeske,
akkor csak az irigységre tudok gondolni. Vagy a boldogságodat, vagy a Babádat, vagy egyszerűsen csak azt, hogy otthon leszel, és még "fizetést" is kapsz, vagyis kiszabadulsz a mókuskerékből.

Hajni,
mi az, hogy rossz az EKG-d, mit írtak? az én leletemen ez van: sinus ritmus, normál görbe

Mircimarca
mircimama

Fejeske,
irigység, boldogtalanság, az ő sikertelenségük, esetleg nem lehet gyerekük... bármi állhat mögötte, ami miatt irigyek rád. Vagy csak egyszerűen rosszindulatúak. Léteznek ilyen emberek. Ha az összes kollegád közül csak 2 ilyen, az nem is olyan rossz arány! Kép Szóval fel a fejjel, lényeg a hidegvér, kakild le őket és örülj magatoknak!
Üdv
Gem
14+6
gemini

Mircimama:

Nekem a leletet adták oda. Nem írtak rá semmit. A Doki azt mondta, hogy szabaálytalan. Meg hogy kb 1 óra intenzív sport után szabadna ilyennek lennie.
Vendég

Gemini!
Igaz, tudok örülni. Mert amikor hazamegyek teljesen elfelejtek mindent, csak a családom létezik és ez olyan jó! főleg, hogy a kislány (9) annyira érdeklődik már a kistesó felől. Annyira imádom! Szerintetek a másodikat is ennyire tudom majd szeretni?? VAgy ez hülye kérdés?
fejeske

Fejeske, Mirciamarca,

nekem szerencsere csak 1 ilyen kollegam van, de pont O, aki most jott vissza dolgozni 5 ev babazas utan, pont egy ilyen nem ert meg?? De egyebkent mas a helyzet nalunk: Szkmai feltekenyseg is belejatszik+ eg yjo nagy adag fasultsag a bezartsag utan. O szerintem igy fogta fel a terhesseget, gyereknevelest, csak sajnalni tudom. De nem lehet visszaszolni neki, a fonok kedvence.. bocsi a nyafiert! En boldog vagyok es lehet hogy meglatszik rajtam, es ez sem tetszik neki!

Mar sokkal jobban vagyok, sut a nap, tele a hasim is (ebed utan vagyok).. Ilyenekre meg nagy ivben ....ni!!!!!!!!!

ciao
Timi
splendida

Fejeske,
igen, ez hülye kérdés volt.Kép
Gem
14+6
gemini

Hajni,
ezt az "eredményt" a kismamakönyvedbe is be kellene írnia a dokinak+pecsét+aláírás. Nálam, ez a fogászat, belgyógyászati vizsgálatnál van. Neked nincs beírva?

Fejeske,
ezen a kérdésen már én is gondolkodtam, egészen tegnapelőttig, amikor is megnéztük Bence videóját (pocakban, egy naposan, 6 hetesen...) és abban a pillanatban annyira vágytam rá, hogy Zsebit a kezemben tartahassam, hogy szinte fájt. Azt hiszem itt meg is adtam a választ. Mivel még csak a (kb)felénél járunk, így érthető, hogy még a rosszullétek, a vizsgálatok, a hétköznapok (főleg az Elsőszülött) köti le az időnket, gondolataink nagy részét, de ahogy közeledik a vége... Javaslom, ha van Nektek is "első videótok", nézegessétek együtt és szerintem Neked is változnak majd ezek a gondolatok. Erről (talán) tegnap meséltem (1-2 oldallal feljebb). Nálunk arra is jó volt, hogy Bencének "kézzelfoghatóbbá" válik Zsebi milyensége (pici, sírós, édi-bédi baba).

Mircimarca
mircimama

Mircimama:

Írt valamit, de latinul. Kép
Vendég

Splendida!
Ari vagy, hogy foglalkoztál velem. Csak itt az a helyzet- igaz már írtam néhány napja-, hogy valaha ez az 1-2 nő volt itt a nagy barátnőm, mindenféle otthoni, gyerek, férj, infóval ( csak nekem ) Érted ugye? Most meg kibeszélnek a hátam mögött! De hogy miért??? Ezt nem értem. És ha én is elárulnám az Ő kis titkait?? szerető, ilyesmik? De én nem vagyok olyan aljas!
Gemini!
igen, tudom, hogy hülye kérdés volt. tökre tetszik a válaszod! :-))))

Mircimama!
Én is úgy várom már, hogy megint legyen egy kisbabám! de a "nagyot" meg úgy imádom, hogy megőrülök már! érte-tőle, szóval meg tudnám zabálni, pedig már nem picurka! De akkor is!
Főleg így, hogy minden nap érdeklődik felőlem, a pici felől. és olyan kis okosakat kérdez!
Tegnap előtt pl. kapott egy 3-ast, és azt mondta, hogy: remélem a kistesóm okosabb lesz mint én vagyok!
én meg azt hittem elbőgöm magam, annyira aranyos volt.
na ennyi! nyilván ma túl érzékeny vagyok!
Üdv.F.
fejeske

Sziasztok!

Fejeske!
Ezen én is mostanában gondolkoztam. Biztos azért, mert még nem tudom milyen lesz, nem látom. SZóval olyan hihetetlen az egész. Elméletben tudom, hogy biztos ugyanúgy fogom szeretni, és marhaság is ezen gondolkozni, de ez most olyan felfoghatatlan. Főleg, hogy eddig minden az első gyerkőc körül forgott. Csak Ő volt. De biztos nagyon jó lesz ezután is, sőt!!! Kell a testvér. Nekem két hugom van, és nem is tudom elképzelni mi lenne nélkülük!

Sajnos az emberek tényleg olyan fásultak, mindenkinek megvan a saját baja. Nem tudnak mosolyogni. Én sokszor megpróbálok pl. a buszon rámosolyogni a másikra, de néha még én érzem hülyének magam, hogy mit vigyorgok itt. Persze az is előfordul, h. visszamosolyognak. Szerintem érdemes megpróbálni. Kép (Na nem a szemrehányást tévő 50es nőkre, hogy minek akartál gyereket...Az ilyen azt se érdemli meg, h. leköpjék. (már elnézést, de felment a pumpa))

Nekem is van 2 kolléganőm, akik magasról tojnak rám, simán felidegesítenek...Pedig anyák (legalábbis van gyerekük, de már nagyok). Én is azt látom, h. az ilyeneknél valami nem stimmel. Ezek pl. egyedül nevelik a gyerekeiket. Ráadásul kívül-belül szörnyűek...úgyhogy rendesen lehet pasihiányuk. Kép De sz@rok rájuk már. Ezt a pár hónapot tényleg ki lehet húzni...bár én álmomban sem remélem, hogy ide visszavesznek. Nem is tudom, hogy akarnám-e...

Anikó!
Megy drukk! Kép

HAjni!

Nekem is rossz volt az EKG-m, aztán elküldtek újabbra, kardiológushoz és kiderült, hoyg "sportszívem" van (kicsit nagyobb).
Remélem Neked se lesz semmi komoly!
Gondolom menned kell kardiológiára, nem?

Pusz:

Viki
vikó

Jaj, Fejeske!

NAgyon édes a gyereked!
Én is mindjárt bőgök.
Cukik ezek a tesók, Szabikám is már ilyeneket kérdezget, hogy lehet-e az Ő szobájában a kistesó, meg, h. Ő is pelenkázhatja-e... Kép
vikó

Vikó!

Engem nem küldtek sehova...
Vendég

Szia Hajni.
Nekem is rossz lett az ekg-m, azt mondták hogy szivbillentyü hibám van..vagy veleszületett vagy a terhesség miatt alakult ki. Kivizsgáltak, kellett mennem sziv uh-ra, és nem találtak semmit a végén. A szived munkáia felgyorsul hiszen már ketten vagytok. Biztos hogy kell még menned majd kivizsgálásra de ha gond van inkább az elején derüljön ki..mármint a sziveddel. Nem küldött tovább az orvos?
bendi

Vikó!
köszi! Tényleg olyan kis drága az én kis drágám!
Ezért nem is cserélnék senkivel! Csak az az egy vágyam van, hogy a picibabám is ilyen aranyos-huncut kis herceg legyen, amilyen a királylány!
A többieket lesz...om! Igen! Aki nem szereti a kisgyereket, meg a kismamákat az le van ejtve! ugye? Na pá! mennem kell a védőnőhöz
jó hétvégét mindenkinek!
F.
fejeske

Bendi!

Nem, mondta a háziorvosom, hogy rossz a lelet. és ennyi... sehova nem küldött, semmit nem mondott. Kép((
Vendég

Sziasztok Lányok!
Csak gyorsan átfutottam, amit eddig írtatok, látom ismét egyszerűarcú embertársainkról volt szóKép. Sajnálom, ha kellemetlen perceket szereztek nektek!
Képzeljétek, nagyszerűen sikerült az első úszás Eszterrel!!!KépKépKép Már nem is tudom ki írta közületek, h. csak hajmosásnál baj, ha vizes lesz az arcuk. Eszternek egy hangja nem volt a medencében, úgy örülök neki! És Apa is nagyon ügyi volt, ui. ma ő úszott vele.Kép
Én mindig azt hittem korábban, h. majd megfeleződik a szeretetem a gyerekek között, ha megszületik a második. Egy kedves barátnőm viszont meggyőzőtt róla, h. nem feleződik, hn. duplázódik, és ugyanúgy tudom szeretni a következőt is. Hát mi ilyen dupla adag szeretettel várjuk Pocibabát. Persze még elég elképzelhetetlen, h. aug-tól két gyermekünk lesz!Kép

További szép és napsütéses napot mindenkinek:

Márti
csmarti

Sziasztok!

Márti, épp én is a minap gondolkodtam ezen a dupla szeretet dolgon! És tényleg így van. Kép Olyan hihetetlen, de a Kismaszatot már úgy imádom, mint Petrát, pedig mikor megtudtam, hogy ott van a pocimban rengeteg félelmem volt ezzel kapcsolatban. De amióta többször is láttuk, meg mocorog, olyan valóságos és olyan szeretnivaló!

Petra édes volt tegnap, ezt el kell meséljem: Ültem az ágyon, felhúzta a pólóm, ölelgette, puszilgatta a hasam, mondogatta, hogy "kistesó", majd egyszercsak látom nagyon gondolkodik, nézi a játékait, egyszercsak a kezébe kapja az egyiket, és egyértelműen mutatja, hogy adjuk oda a Kistesónak. Kérdezem tőle, hogy de hát hol tegyük be?, erre mutatja, meg mondja, hogy a köldökömön! Hát majd meg zabáltam Kép!

Ha már róla írok, még valami: úgy néz ki leszokott a szopiról. Tényleg lehet valami ebben a 4. hónapban, amivel többen bíztattak. Szóval vasárnap kért cicit utoljára. Persze azóta is kéri, de csak megfogni akarja (pl. elalváskor). Tudom furán hangzik, de én nem ijedtem meg, régebben olvastam már itt a babaneten, hogy a nagyobbacska leszokóban lévő, leszokó babák még csinálják ezt egy darabig. Aztán majdcsak vége lesz ennek is. Mindenesetre így tudnak kicsit "pihenni" a cicik a két gyerkőc között, és ennek azért örülök.Kép

Üdv: Bogárka (17)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Gemini, én is érdeklődtem telefonon..

akkor fél tíz előtt igyekszem odérni.

világoskék a kabátom, kék csíkos a sapkám, kék szemüvegem van. hosszú barna hajam van. és hosszú zöld szoknyában leszek (remek kismamaszoknya, az anyukám varrta , és mellesleg kinőttem az egyetlen nadrágomat, ami még jó volt rám Kép ).

majd érdeklődöm, ki kicsoda Kép

KépKép
vikka

Bogárka!

A Te Kislányod is édes! Kép Ari volt ez a kis történet!

Hajni!

Ezen csodálkozom, hogy nem küldtek el sehova... Talán nincs is semmi lényeges, csak Rádijesztettek... Kép

JAj, de mennék már haza..de itt nincs péntek...ez is hosszú nap, mint a többi...

Kellemes hétvégét Mindenkinek!

Viki
vikó

S.o.s MINDENKI!
Őrült elkeseredett lettem. Voltam a védőnőnél! minden eredmény tökéletes, vérnyomás oké DE!
Képzeljétek már el, egy hónap alatt 6 kg-ot híztam. és pont ma vagyok 20 hetes! ráadásul még az epekövem miatt diétáznom is kell!
akkor most mi a fenét csináljak? mi lehet a bajom?? remélem a gyereknek nincs baja, mert meghülyülök!
mit egyek? vagy mit ne egyek? el kell kezdenem koplalni ugye?
köszi ha segítetek!
F.
fejeske

Fejeske,
Semmiképpen NE koplalj! A védőnőnek kellett volna adnia valami támpontot a diétára...
Dokihoz mikor mész? Nem tudod felhívni? Akár a háziorvosod is.
Nézd meg itt a babaneten, nincs-e valami tipp, ha senkit nem érsz már el.
De ne ess kétségbe, az biztos nem használ.

KépKép
oxigen
Györköny

Fejeske!
Itt a csapatban többen készülnek diétára, mert cukorprobléma van kilátásban. Tőlük sok jó ötletet lehetne ellesni! És nem kell éhezned, tarthatod a súlyodat. Érdeklődj! Csak egy ötlet!

Bogárka!
Ari a történet!Kép Eszter meg pont ma közölte, h. a Picibabit etetni és vinni fogja.Kép Édes volt nagyon!

Márti
csmarti

Sziasztok!
Gyorsan végigszaladtam, azon, h mi is történt tegnap óta veletek.
Senki ne bosszankodjon az egyszerű, IQgyenge, vagy érzéketlen kollégák miatt!
Amikor a kisfiamat vártam 39 hetes zterhesen 40 fok melegben még végig álltam a metrón és a buszon is hazafelé, mert senkinek nem jutott eszébe átadni a helyét! Gondolom ők is fáradtak voltak, vagy nem szúrta ki a szemüket az a hatalmas görögdinnye hasam!KépA főiskolán sem jutott eszébe senkinek, hogy beengedjen maga előtt vizsgázni, vagy, h. átadja a helyét, amíg várunk, pedig csupa lányok, ráadásul gyógypedagógusok.
Tapasztalatom szerint a legudvariasabbak a kopasz, kigyúrt, tetovált srácok, akiktől inkább megijed az ember az utcán. Ők mindig átadták a helyet, sőt akár mást is felállítottak.

Réka

ui.:A következő levelem kicsit húzós lesz ,szóval nyugodtan kihagyhatjátok, de vkinek muszáj elmondanom/leírnom!Kép
gmr

Sziasztok,
itt a második levél,és amint ígértem ez nem túl szép!Kép
Tegnap éjszaka meghalt a kisbabám!KépKépKépmár megint sírok, pedig így nem látom a billentyűket.
Kicsit, ha nem haragszotok elmesélném, h. mi történt, mert már nem bírom magamban tartani.
Mint már írtam szombaton elkezdtem kicsit vérezgetni, hétfőn voltam orvosnál, aki azt mondta és szedjem az Utrogestant.Szinte meg sem mozdultam, nehogy valami bajt csináljak. Tegnap késő este mégis nagyon erősen elkezdtem vérezni. Kisfiam aludt, sehol egy rokon a környéken, hát a szomszéd nénit ébresztettük és hívtuk át, vigyázzon Gusztira. MI bementünk a klinikára, ahol két orvos is megvizsgált(borzasztó volt), majd elmentünk UH-ra. Ettől féltem a legjobbanLátni az én kis Mazsolámat, és nincs sehol a szívhangKépKépKépAz orvos csak ennyit mondott kb. 2 perc után:"nincs élő terhessége!"A Kedvesemet persze leültették egy folyosóra velem meg rohangáltak körbe az épületben. A végén már azt sem tudtam hol vagyunk, és közben senki semmit nem szólt hozzám. Még északa "két császár között" megcsinálták a "műszeres beavatkozást". Nagyon csendben , de folyamatosan sírtam. Mindenki csak annyit mondott, nem kell félni, nem fog fájni, semmit nem fog érezni.Azt senki nem értette, hogy inkább fájna, csak lenne Babám, számukra ez nem volt élet!KépKépKép
Az anesztes csajok voltak a legrosszabbak. Megkérdezték mit és mikor ettem utoljára, majd elkezdtek viccelődni azon, h. milyen jó hogy nem paprikáscsirkét ettem, vagy pacalt.
Reggel felhívtam az orvosomat, aki még semmit nem tudott a dologról.(ennyit az infó áramlááról) Azonnal átjött és minden kérdésemre válaszolt. Nem kapkodott, nem rohant, csak rám figyelt.(Az első és utolsó pozitív tapasztalat az egy nap alatt).
Az első aki rám nézett ma du. kettő körül érkezett, és csak ennyit kérdezett:Mikor akar hazamenni? Mondtam, h. már mentem volna korábban is.
A zárójelentésért még vissza kell mennem hétfőn.

Miért ilyen rendes az én orvosom, és miért ilyen durvák a többiek? A saját orvosomnak sem adtam egy fillért sem eddig, pedig 4 éve hozzá járok, és nála is szültem, szóval ez nem ok.

Ez volt az utolsó levelem nektek! Kívánom, hogy legyetek nagyon boldogok, élvezzétek a babavárást, és majd a babázást. Néha azért majd bekukkantok hozzátok, hogy megnézzem, hogyan is nőnek azok a bizonyos 2005 nyári babák!Kép

Puszi mindenkinek, köszi, hogy itt lehettem veletek:
Réka
gmr

Kedves Réka,

részvétem. Biztos borzasztó lehet és még borzasztóbb a dokik/asszisztensek hozzáálása. Csak azt kívánom neked, hogy hamar kiheverd a dolgokat. Erre gondolom egy kicsit orvosság a fiacskád.
Remélem, mihamarabb a babaneten üdvözölhetünk. Ha nem is éppen a 2005 nyári topicban, hanem mondjuka 2005 téliben.

Kitartást,
Kata
kátyuska

Sziasztok!

Johanna,
Nagyon szimpi így látatlanba is az orvosod és a kórház az alapján, amit írtál róla. Valami ismerős révén kerültél hozzá? Nő vagy férfi? Milyen koroszály?
Hogy érted azt, hogy nincs újszülött osztály vagy lehet, hogy félreértettem, az mindenhol van?
Az én dokimban is az a szimpi, hogy annyit adok, amennyit akarok (bár még sosem kérdeztem). Máshol 6-7 ezreket elkérnek + a szülés. Ezt most nem igen tudom megfizetni.

Elég furcsa, hogy 0,4-el nem küldtek krom. vizsgálatra. Engem meg 0,8-al igen. Nem nagyon értem őket, de már nem idegesítem magam rajta. Elég szörnyű volt, hogy rajtam a felelősség a döntésben.

Szülésemről: a kisfiam 8-9 óra vajúdás után vákummal született, mert a nyakára és a lábára volt csavarodva a köldökzsinór (kis oxigénhiányos állapot után, ezért többször is voltunk kivizsgáláson, de hála az Égnek semmi baja). Nem kaptam antibiotikumot (nem tudom kinek a hibája, ügyeletes orvos v. a szüléssznő), ezért a gyerkőc kapott szülés közben egy sztreptokokusz fertőzést, ezért 9 napot voltunk a kórházban és nem lehetett velem (csak szoptatni jártam be fél órákra a koraszülött osztályra és rámszóltak, ha túl sokáig tartottam a kezembe). Aztán ami végleg betett, hogy szülés közben eltört az egyik kulccsontja és ezt akkor mondta meg a gyerekorvos, amikor mentünk haza.
Hát ennyi! Kicsit haragudtam mindenkire, kórházra, orvosokra egyaránt, de talán az orvosom volt a legkevésbé hibás.

Vanda,
Én is remélem, már csak élvezni szeretném a kismamaságot, már úgy vágytam rá megint. Olyan fantasztikus állapot ez!!! : - ))

Pipocska,
Örülök, hogy Téged legalább nem rémisztettek halálra!!! Nem javasolták a kromoszómavizsgálatot?
Egyébként haláliak ezek a pasik, az UH előtt is szívesen ücsörögnek, amikor a kismamák meg állnak!!

Katica,
Gratula a kislányhoz!!

Mi holnap ünnepeljük családi körben a kisfiam 2 születésnapján, meg a férjemét és a sajátomat is.
Mindenkinek kellemes hétvégét!

Üdv.
Hóvirág
20+3
Hovirág

Kedves Réka!

Én is nagyon-nagyon sajnálom. Borzasztó, ami történt! Sok erőt kívánok!!

Hóvirág
Hovirág

Sziasztok!

Nem is tudom az utolsó hozzászolás után mit is lehet irni? Miután kikönnyeztem magam, probálom oldani a feszültéget!

A bárátnömnek volt egy esete a 4-es 6-os villára akart felszállni babakocsival és terhesen. Megkért egy fickot, hogy legyen szives neki segiteni a kocsit felrakni. Erre a válasz a következő:
Magadnak szülted, old meg magad!
Szóval ilyen emberek is vannak! De hát ne csak a rosszat lássuk mg mindig, amikor vannak jó dolgok is. Az én kislányom most két és fél éves, de már tudja hogy ha sokan vannak a jármüvön és nincs hely akkor Ő nem ülhet egyedül, csak az ölemben!

Giggancs

18+1 (ha minden igaz)
giggancs

Réka,
Én is nagyon sajnálom, ez borzasztó. Én már annyira szeretem ezt a kis mazsolát, hogy nem is tudom, mit csinálnék...

Köszi a gratulációt mindenkinek, olyan más, hogy már tudom, hogy kislány!

Splendida,

Nálam a családban bejött a kínai naptár, de baráti körben egyszer sem. Szóval szerintem olyan 50%-os lehet, tehát ugyanott vagyunk, mintha meg sem néznénk!Kép

Puszi mindenkinek

Katica (20. hét) asszem..Kép
katica78

Sajna én is elkezdtem vérezni csütörtök éjszaka, a 12. héten Kép
Hétfőn megyünk ultrahaNgra, majd beszámolok róla.

Klarissza
(12)
klarissza

Réka!
Sok erőt kívánok neked! Remélem, h. hamarosan újra áldott állapotban leszel!

Klarissza!
Csak fel a fejjel, szigorúan pihenj! Nagyon drukkolunk neked!

Márti
csmarti

Sziasztok!

Van még hely? Leülnék!Kép
Ma tudtam meg, hogy hat hetes babókám van, gondoltam, bejelentkezem a hozzánk illő topikba! Van már egy 14 hónapos kisfiam, és most úgy érzem, hogy egy kislány jön, rettentően örülnék neki.
Én még csak a jövő héten megyek vérvételre meg hasonlókra, úgyhogy teljesen "kezdő" vagyok!

Éva
rizike

Réka
Kívánom, hogy fel tud dolgozni az eseményt és, hogy az új babókád kárpótolni fog érte.

Klarissza,
Próbálj megnyugodni, szorítok érted.

Hajni,
Nekem is azt mondták hogy nem negatív az EKG és a háziorvos ír majd fel gyógyszert. A háziorvosom aki belgyógyász, azt mondta Ő nemlát semmi rosszat az EKG-n, de azért beutalt kardiológiára. Elmentem, de kiderült, hogy időpont kell, amit több mint 1 hónap múlva akartak adni. Terhességem bevetve sikerült 3 hétre kapnom pótidőpontot. Elmentem, majd 1 óra múlva kaptam egy újabb időpontot két ünnep közöttre. A beutalóra magas vérnyomás volt ráírva, mint első diagnózis, úgy hogy orvost se láttam és terhesség előtt is 90/60 volt a vérnyomásom. Végre eljutottam szív UH-ra. A váróban egy bácsika megnyugtatott, hogy ha én 3000 m-es hegyeket mászom, akkor nem lehetek szívbeteg, mert azok már 2000 m-ren majd meg fulladnak. Az UH-n kiderült, hogy nincs semmi bajom. Az egész kálváriát az EKG-s asszisztens indította el vaklármából. Még hogy szedjek gyógyszert terhesen ha nincs is semmi bajom. Na mindegy eddig is tudtam, hogy jó a szívem, de most papírom is van róla.

Lányok,
5-t kaptam a szigorlaton, de jobban örülök, hogy túl vagyok rajta, így nem izgulok, ami nem jó a babámnak. Kiscsoportokban vizsgáztunk és du. a nagycsoportban ismertették az eredményt. Előtte odajött hozzám egyik csoportársam és fura nézéssel kérdezte mi van velem. Úgy nézet rám mintha tudná, hogy terhes vagyok. A nagycsoportos ülésen bejelentettem a hírt. Aztán odajött hozzám a lány és mondta, hogy Ő is ezt gondolta,mert annyira "földöntúli" boldogság látszik rajtam. Szerintem ezt irigylik az emberek, hogy bármennyire nehéz néha mi a boldogság, életrő, kiegyensúlyozottság hordozói vagyunk. Ez tükrözik akkor is rólunk, ha nem vagyunk a legjobb paszban. Ez olyan luxus féle, és mi megengedhetjük magunknak. Ez mindenkiből kihozza kisebb nagyobb mértékben az irigységet.

Sziasztok,
Mónika
14+4

mmónika

Szia Réka!

Ha még itt vagy... én most olvastam, mi történt. Nagyon sajnálom, hogy elvesztetted Mazsolát. Én is azt kívánom, hogy mielőbb örülhess egy újabb bébinek!!!!

sok-sok-sok szeretettel,

Zsófi
mzsófi

Mindenkinek!

Ma voltam UH-n: Borsóka él, és sokat nőtt. Az orvos szerint 9. hetes (eggyel fiatalabb, mint gondoltuk). A vérgyülem mellette összébbtöppedt egy kicsit, ami jó jel, de még legaláb három hetet feküdnöm kell.
Még nem voltam vérvételen és kismamaknyvem sincs. SZerintetek szóljak a dokinak? VAgy mit kell csinálni?
Zsófi
mzsófi

Drága Réka!

Most nem tudok írni neked, mert én is csak sírok, annyira sajnálom a mi történt.
Minden jót kívánok neked a jövőre nézve.

Sok szeretettel üdvözöllek: Andi

Kép
Kép
pipocska

Szia Rizike!

Üdv a csapatban! Én is második gyerkőcös vagyok, szintén nem túl nagy korkülönbséggel: Petra másfél éves, és mi úgy néz ki öcsköst kapunk mellé Kép!
Láttam a szopitopikban, hogy még szopik a kisfiad. Petra most hagyta abba a 4. hónap közepén, pedig mi is napi 4-5-ről indultunk, és teljesen elképzelhetetlennek tűnt, hogy valaha abbahagyja. De most megtörtént! Persze kicsit én is rajta voltam a dolgon, mert már nagyon fájtak a szopik, de ő is mutatott hajlandóságot, így valahogy találkoztak az igényeink. Aztán persze lehet, hogy fog majd ő még szopizni, ha látja, hogy a Kistesónak milyen jó dolga van Kép!

Üdv: Bogárka (17+1)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Sziasztok Lányok!

Fejeske!
Nem szabad koplalni, mert akkor a babát koplaltatod (ő nem tud feldolgozni a te fölöslegesidből). Viszont arra oda lehet figyelni, hogy mit eszel. Ha eddig is odafigyeltél és igy is hiztál, akkor úgysem tudsz mit tenni a dolog ellen. Egyáltalán ne ess kétségbe. A védőnök és orvosok általában azt az egyet elfelejtik, hogy mindenki teljesen egyedi. És hiába mondják azt, hogy a terhesség alatt hizz 12 kilót és ne többet, ha egyszer neked más az alkatod. Enned kell, tápanyag kell a babának (megfelelő mennyiségű!), és ha te a minimális szükségestől is hizol, akkor ezzel úgysem tudsz mit kezdeni.
Arra oda tudsz figyelni, hogy pl. ne egyél csokit, ne egyél chipset, ne igyál cukros dolgokat (a teába ne cukrot, hanem mézet tegyél), ne egyél fölösleges dolgokat! Ha a három főétkezésen kívül éhes vagy (akkor egyél bármit), egyél gyümölcsöt, vagy zöldséget (pl. salátát). A sok gyümölcs és sok folyadék is segít a tápanyag megfelelő feldolgozásában. Ha eddig is igy csináltad, akkor ne aggódj! Egyébként is, ha most 20 hetes vagy, akkor félidőben vagy. És félidő alatt szedtél fel hat kilót. Szerintem ez annyira nem is rossz. Én eddig 4 kilót hiztam a legelejétől és még csak a 16. hetet taposom. Igaz én a legelején szedtem fel kapásból 2 kilót, mert hányinger helyett farkasétvágyam volt hetekig és azóta 2 hónap alatt mindössze két kilót. DE! Ez is teljesen egyedi. Lehet, hogy beindulok és hizok 10 kilót még, de lehet az is, hogy alig fogok. Ezt sajnos nem lehet kiszámítani, de egyáltalán nem aggasztom rajta magamat, mert fölösleges. A testem hormonális változásokon megy át és teljesen egyedi módon látom el tápanyaggal a saját szervezetemet és a babámat is. Nekem édesanyám pl. 25 kilót hizott (RAJTAM KIVÜL!), mert feküdnie kellett az 5. hónap elejétől (csipőficama van), unokatesóm az első babával 18, a másodikkal 20 kilót hizott és teljesen egészséges ő is és a gyerekek is. Pedig ő igazi "modell" alkat. Vékony és magas volt mindig. De pl. anyu is: egy év alatt leadta mind a 25 kiló plusszt, és unokatesóm is az első baba után a 12 kiló plusszt ledobta majdnem egy év alatt. Még a bőre is a régi volt két évvel a szülés után. Szóval Fejeske fel a fejjel! Ha kell táplálkozási tanács, tőlem kérdezz bátran, mert én elég sokat foglalkoztam ilyesmivel (fogyókura, a gyomrom miatt táplálkozási gondok, stb..). Vagy akár egy dietetikussal is.. ő szakember Kép De semmiképp se koplalj!!

Csináltam pár új képet, majd délután felteszem, most megyek StarTreket nézni Kép

pussz

hanee (15+3)
hanee

Sziasztok!

Reka!
SajnalomKépKépKépKép

OxigenKép
Tok jo,hogy Te is Szent Imres vagyKép

GeminiKép
Szerintem igy szuper lesz a talalka!A marc 5 tokeletes nekunk,koszonjukKép

KaticaKép
Gratulalok a kislanyhoz!!Kép

KlarisszaKép
Szoritok hetfon az UH-hoz!

Szep hetveget!

Kriszta es Akos
23+2

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Sziasztok,

Csak most olvasom, hogy mi történt Rékával, hát döbbenetetes és szóhoz sem jutok. Enm értem, hogy ilyen viszonylag késői stádiumban, miért történnek ilyen dolgok. Jaj, jaj, és még egyszer jaj....

Hóvirág: az én kórházamban szerencsére nem csak egy nyers AFP számot kapunk, hanem még van sok más egyéb számítás és negatív illetve pozítiv jelzővel is illetik a leleteket. Mivel az AFp alacsony értéke mellé szerencsére nem volt magas BHCG vagy mi a fene, ezért a kockázati számításom eredménye jó lett. Más helyeken sajnos csak egy puszta számot löknek az anyukák elé. Ettől persze a dokim és én sem voltunk nyugodtak, ezért küldtek tovább a genetikára, de mivel ott a nő is csak az erősítette meg, hogy a lelet negativ, és voltam egy genetikai UH-n, ami állítólag sokkal többet árul el sokszor, mint egy puszta szám.. és ott is kiderült, hogy minden rendben, ezek után nem kértem a kockázatos kromoszóma vizsgálatot. Szerintem ez érthető.... Van bent egy új vérleletem, kiváncsian várom majd az eredményt. Hétfőn felhívom a dokit, remélem jobb lesz, mint az előző. Persze, ha megint rossz, netán rosszabb, akkor ráérek még mindig gondolkodni, hogy mit kell tennem.

A dokim férfi, olyan 45 év körülire saccolom. Nem az a mézesmázos tipus, de állítólag szakmailag jó. Én már régóta ismertem, de nem ebben a kórházban akartam szülni, igy először elkalandoztam másfelé, de most úra egymásra találtunk.

Szóval, ha érdekel csak javasolni tudom....Érdeklődj a kútvölgyis anyukák topikján: Tóth doktor felől. Szerintem megéri....

Másrészről lehet, hgoy azért küldtek 0,8 AFPvel tovább, mert esetleg a másik érték sem volt tökéletes.Mivel két számot mondanak és ha az egyik alacsony, másik kicsit magas, akkor szoktak valamire gyanakodni. De mivel nálad is kiderült, hogy semmi para, igy megnyugodhatunk. Olyan nehéz ez a dolog.... Mármint a babavárás, azt hittem sokkal könnyebb lesz. Megannyi veszély leselkedik reánk...

Lányok, már meg van a találka időpontja? Vagy titkos?

Mindenkinek szép napot

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?