Új privát üzeneted érkezett!

Oxigén,
Mindjárt én is megkavarodok...
Az én mensim kb 30 napra jön (jött) meg mindig. Nekem már Bencénél is jó volt ez a számítás.
A doki is mindig az utolsó mensi első napját kérte, ehhez számolta ki a 40.hetet (ez most jún.2.)Már csak azért sem lehet nálam a foganatatás a mérvadó, mert én Bencénél is hőmérőztem, és nekem a ciklus 18-19. napja körül van peteérésem...
A múlt hét csütörtöki nagy UH-on (akkor voltam pont 19.) is megerősített a nő, hogy a terhességi hétnek megfelelőek Zsebi méretei.
A 20. hetet betöltöm ma, így a 21.kezdem holnap, ami a hónapot tekintve kicsit zűrösebb számítás, mert hónapok száma szerint tíz hónapig tart a terhesség... (nálam a jún.2. a 40. hetet betöltő csütörtök).
Sikerült jól megzavarnom??? Kép Kép
Vagy én sem értem ezt az egészet....

Mircimama
mircimama

Ismeri valaki a Mária babakelengye boltot a Visegrádi utcában? Tudtok vmit a nyitvatartási rendjéről, csak mert a neten nem lelem...
Köszi
Gem
14+5
gemini

Johanna!

Köszönöm szépen a megnyugtató szavakat. Megprobálok nem idegeskedni, de a szerda még elég messze van! De mégegyszer köszi!

Réka!

Neked is köszönöm a bátoritást,csak elég nehéz. Pláne ugy,hogy az én hibám!

Köszike

Vikó!

Neked is köszi a biztató szavakat!

Ugy látszik én ilyen szerencsétlen vagyok ezekkel az AFP-kel! Amikor a kislányommal csinálták akkor rosszul számolták ki és magas lett az eredmény és azt mondták, hogy down koros lesz. Persze tévedtek! Remélem most sem lesz baj!!

Szoritsatok nekem!!!

Giggancs
giggancs

Mircimama Kép
Most én is jót mosolygok, meg voltam győződve, hogy Mircimarca... Nem tudom miért KépKépKép

Az Illetővel még fogok találkozni jópárszor, úgyhogy kénytelen vagyok póker arcot felvenni. Ez van, legalább túlestem ezen is, legközelebb már tudom, hogy amit mond egyik fülemen be- másikon ki, és kész Kép.

Oxigén Kép
Az biztos, hogy minden orvosi vizsgálat időpont a mensi első napjához igazított terhességi kort jelöli (+/- ha UH alapján a baba mérete miatt korrigálnak napokat). Pl. a 16. heti AFP nem a fogantatástól számolt 16. hét, hanem a mensitől. (Ez az ún. orvosi kor, a fogantatástól számolt meg az ún. valódi babakor. Ha megnézed, egy terhesség így 40 hétből áll, ebből elvileg 38 hét a baba valódi kora. És a terhesség is igazából 9,5 hónapból áll, orvosi korral számolva pedig 40 hét / 4 = 10 hónap!! Klasszikus "9 hónap" esetén pl. ha valaki 20 hetes terhes (orvosi kor), akkor ő nem 20/4=5 hónapos, hanem (20-4)/4= vagyis 4 hónapos.)

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Oxigen!

Köszi! Most azért megnyugodtam! Remélem csak ennyi! Kép Végülis nem fáj folyamatosan, csak néha.
vikó

Johanna beírtalak
<!--attachment: kismam_k_01_13-146056.unk*attachment_icon.gif*application/octet-stream*69.6**kismam%e1k+01%2e13%2exls --><center><pre>
Kép
kismamák 01.13.xls (69.6 k)</pre></center><!--/attachment-->
beus79

Szia Gemini!

Azt hiszem tudok segiteni mert régebben dolgoztam ott! Tehát:

hétfö,csütörtök 8-19
kedd,szerda,péntek 9-19
szombat,vasárnap 10-18
A telefonszámuk: 340-23-92

Elég kimeritö a válasz? :-)
Örülök, hogy segithettem!

Giggancs
giggancs

Sziasztok!
Azt hiszem az lesz a legjobb, ha megvárjuk a hétfőt! Akkor minden kiderül, és remélem jóra fordul.Szerintem a szülők is meg fogják érteni, ha lemondjuk a hétvégi találkozást. Sajnos azt hiszem a kisfiam névnapja ne lesz tökéletes(vasárnap tartj, ugyanis Gusztávnak hívják), de mindent megteszünk, hogy jól sikerüljön.

Segítségre legfeljebb az ikertestevéremtől számíthatnék, na meg a barátnőmtől(a nagyszülők messze laknak), de most senkivel nem szeretrnék találkozni a Kedvesemen és a kisfiamon kívül!

Nehezen viselem a fekvést, de nagyon hősiesen csak Wc-re járok ki.(Még a vezetékes telefont sem veszem fel!Kép)

Zsófi, lehet, hogy hasonló cipőben járunk? Igaz nekem nem a doktotrimon csak egy sima szakdolin kellene gondolkodnom, de most még az sem megy.Vagyis eddig nem ment, de reggeli tusolás közben elhatároztam, hogy összeszedem magam és csupa jó és hasznos dologra fogok gondolni mostantól. Szóval hajrá azzal a doktorival és a szakdolival!!!

Réka
gmr

Szia Réka!

Gratulálok a hősies fekvéshez! Jól csinálod. Egy aktív anyukának, háziasszonynak szinte ez a legnehezebb. GRATULA!!!!!
Én is úgy vagyok, mint te - most szívesen vagyok kettesben a párommal, de a múlt héten sok látogatóm volt és akkor nekik is nagyon örültem. Csak nem egy kis terhesség alatti hangulatváltozás? A hullámvasút semmi hozzánk képest!
Mi elmondtuk a nagyszülőknek, elég aggódósok, de jól kezelik és diszkréten érdeklődnek a fejlemények felől.
Szerintem te se várj túl sokat magadtól, elég, ha midnen nap egy kicsit foglalkoznuk a tanulással. Örülök, hogy nem vagyok egyedül a helyzetemmel.
Puszi
Zsófi
mzsófi

Zsófi, Réka

hanyadik hétben vagytok? nem emlékszem rá.

Mindkettőtöknek kitartás, és jó, hogy legalább nem vagytok egyedül, így egymást is jobban erősítitek!!! Kép

Mircimama
mircimama

Johanna, tegnapelőtt nekem (is) folyamatosan fájt a "petefészkem", vagy én már nem tudom, hogy mi, de arrafelé, a Pocok nem is nagyon ficergett akkor... bezzeg tegnap, szinte egész nap rugdalt, nagyon jó volt Kép

ma sem annyira aktív, csak kisedzést tart úgy tűnik, de azért jelzi, hogy jól van (remélem) Kép

Pipocska, nem kapom meg az e-mailt, amit küldtél..
lehetne, hogy elküldöd mégegyszer?
bujtorviki@hotmail.com.
nagyon köszönöm, ne haragudj! Kép

KépKép
vikka

Szia Mircimama!

Én 9+3 vagyok. (Tegnap-tegnapelőtt rosszul írtam.)
Elvileg aug 15 körül fog születni. Első gyermek és én 30 vagyok.
A vizsgálatokhoz, amikről írtok nem tudok hozzászólni, mert nekem UH-n kívül még semmit sem csináltak. Istvánba járok, egy nagyon kedves doktornőhöz. (A múltkor említett bunkó doki a II-es klinikán volt.)
Irígykedve olvasom, hogy dolgoztok, boltokba jártok, tornákra, stb. De egyszer még eljön az én időm.... KépKépKép
Tetszik ez a babanetes levelezés. Legalább virtuálisan kimozdulok. he-he

puszi mindenkinek

Zsófi
mzsófi

Mzsófi!

Ki a doktornőd? Én 7+2 vagyok, az Istvánban szeretnék szülni, de még nem döntöttem hogy pontosan kinél. Te magánrendelésre jársz?

Köszi!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szia Rokica!

Bábinszky Ágotához járok, de nem magánrendelésre. Az alagsorban van a vizsgálója. Igazából ismeretségen keresztül jutottam hozzá. A magánrednelése a Váci út 16-ban van, de nagyon drága (nekünk), legalább 7-8000 egy vizsgálat. Itt a kórházban szupi 3D-s gépe van, kedves és nyugodt.

Te miért az Istvánt választottad?
Zsófi
mzsófi

Zsófi,
az Istvánt régről ismered? Én a Lászlóban szültem, de 2004.dec.31.-el megszüntették a szülészetét, így a dokim marad, de (eddig) úgy néz ki, hogy az Istvánban fogok Vele szülni. Kicsit izgulok, mert mivel Ő nem a kórház orvosa, így nem tudom hogyan lesznek a szülés utáni napok. Nagyon valószínű (90%) a császár, így nem bánnám, ha a nővéreken kívül a saját Dokimat is sűrűn látnám abban az időben. Mindenki idegen lesz nekem, ezért is fontos, hogy legalább Ő egy biztos pont legyen ott. A Férjem Bencével lesz, így igazából Ő sem tud mindennap hosszú órákat velem (velünk) tölteni a kórházban.
Nekem csak egy hetem volt nagyon húzós karácsony előtt (kb 17.hétben), amikor annyira fájt (szúrt) a hasam, hogy fel sem bírtam kelni, illetve nem tudta kiegyenesedni. A járás úgy fájt, hogy kb a Kis Hableány érezhette magát így, amikor lábakat kapott. Minden lépésnél úgy éreztem, leszakad a hasam. Sajnos a doki nem tudott mit csinálni, mert ez az első császárom következménye lehetett, vagyis a belső varratoknál a hirtelen pocaknövekedéskor a belső hegek nem tudták a tempót követni, így eltelt néhány nap, mire meg tudtak nyúlni, vagy elengedtek, szóval megadták magukat a növekedésnek (a 16.hétig semmi pocakom nem volt, viszont két hét alatt kb 8-10 centit nőtt a derekam). Erről már írtam fentebb néhány oldallal.
Szóval vannak nehéz időszakok (talán) mindannyiunknál, kinek ezért, kinek azért. Részemről nem panaszkodás, inkább bíztatás akart lenni, de Te még ebben a helyzetben is optimistább vagy, mint én voltam a karácsony előtti héten. Kép

Mircimama
mircimama

Szia Mircimama!

Jó olvasni-hallani mások történetét, legalább tudatosul, hogy mindenkinek egyszer jól megy egyszer meg rosszul. Mert amikor rossz passzban vagyok hajlamos vagyok azt gondolni, hogy mindenki szerencsésebb, mint én. Ami hülyeség. Szóval, szerintem ezért jó az ilyen levelezgetés.

Sajnos nem vagyok István-szakértő. Most kezdtem el csak oda járni. Olvasgattam az Istvános topikokat és nagyon jókat írnak az egész légköréről. Olvass bele az Istvános élményekbe, szokott oda írni valaki, aki ott is dolgozik (talán Ritának hívják). Lehet, hgy tőle meg lehetne kérdezni, mit tudnak segíteni az idegenlégiós Kép kismamáknak, mint amilyen te is vagy.

üdv.
Zsófi
mzsófi

Zsófi,
utána néztem az Istvános topicnak még az ősszel, és tényleg nagyon szim,patikus, sőt még a Szülőszoba egyik részében is épp az Istvánban szült egy nő, azt is megnézte. A kórházzal minden ok, csak én már voltam ebben a helyzetben, így tudom mi vár rám. Császár után elég sz@rul tud lenni az ember lánya, és nem utolsó sorban kiszolgáltatott is. A császár nagy hasiműtétnek számít, így (bár nem gondolnád, hogy a hasizmot mi mindenre használod), még egy köhintés is olyan, mintha ezer kést forgatnának benned. Szóval az első két nap nagyon nehéz...
Ezért izgulok egy kicsit a személyzet miatt. Velem a Lászlóban mind az öt szülésznő nagyon-nagyon kedves és segítőkész volt. Életem végéig hálás leszek Nekik ezért. Kép
Hétfőn megyek a Dokimhoz az új rendelőjébe (most először), így ezeket mind meg fogom tőle kérdezni.

Mircimama
mircimama

Ok, Mircimama. Remélem megnyugtat az orvosod. Nekem pont az tetszett az Istvános oldalon, hogy azt írták, nem kell kifognod valaki jó szülésznőt, mert szinte mindegyik jó fej és jó szakember. Nekem nagyon új lesz a helyzet, és kénytelen vagyok megbízni bennük.
Tényleg remélem, hogy megnyugtat az orvosod, és jó ápolást fogsz kapni az Istvánban. Majd írd meg, mit mondott.
Kép
ZSófi
mzsófi

Lányok,
Lapul le a hasam!!!! és még viszonylag kényelmesen elvagyok hasonfekve. Most ilyenkor mi van? Viszont fogytam legalább 2 kilót. lehet, hogy attól? Kicsit parázok, de holnap megyek UH-ra, remélem minden rendben lesz.
Légysziiiiiiiii 1-2 biztató szót kéreeeeeeeeek.
Puszi,
MJ-Móni
13+6
mj__móni

MJ-Móni!
Ne aggódj!!!
Biztos, hogy a fogyástól lapult le a hasad.
Drukkolok nektek holnapra.Kép

Judyt+2 manó
15+2

Judyt
KépKép
judyt

Móni,
ha ez megnyugtat, én a fél éjszakát hason alva töltöttem és ezt betöltött 20 hetesen (tegnap éjszaka!)
Mondjuk nekem most 80 cm a derekam (épp ma reggel mértem), tehát látszik a hasam, és 3-4 kiló hízásnál járok (a 12. hétig én is fogytam 2-őt).

Ez bíztatónak számít? Kép Kép

Mircimama
mircimama

Mj-Móni!
Remélem, h. holnap fülig fog érni a szád uh. közben és után, így:Kép! Légyszi ne aggódj, mert szegény babucid nem tudja, h. mi van veled! Várjuk a JÓ eredményeket!Kép

Márti
csmarti

LÁNYOK!!! MEGMENTŐIM Kép
Köszönöm, köszönöm és köszönöm. Helyreállt a lelki egyensúlyom (csak a gyomrom állna már helyre Kép !).
Puszi
MJ-Móni
13+6
mj__móni

Móni,
élvezd a holnapi UH-ot, majd meglátod mekkorát nőtt a kis Pocaklakód!!!
Várjuk a mosolygós beszámolót! Kép

Mircimama
mircimama

Mj-móni!
Nézzél rá arra az aranybogár kicsi fiadra, és mindjárt megnyugszol. Ezzel a babudnak is jót teszel!
Nem lesz semmi gond, csak ügyesen!
Gem
14+5
gemini

Gemini! Szia.

megtaláltad a nyitvatartást a Máriáról?

Giggancs
giggancs

Giggancs!
Igen, nagyon szépen köszönöm és meg is köszöntem a fentiekben! Szupi!
Lehet, hogy még ma elnézek, ha hamar végzek a szemészeten
Üdv és mégegyszer köszi
Gem
14+5
gemini

Köszi mindenkinek a kedves fogadtatást!!

Pipocska,
Én sem tudom, hogy mi a normál érték alsó határa, de én is nyugodt voltam, mígnem egy kedves topiktársam fel nem világosított engem is, hogy mi vár rám a genetikai tanácsadáson. Ha ott tudom meg, biztos rosszul lettem volna.
Szerintem ott 1 MOM alatt mindenkinek felajánlják. Meg számolgattak mindenféle esélyeket.

Beus,
Szívesen feliratkoznék a táblára!
Adatok:
1.
Hovirág

Szia Hóvirág,

Az én dokimban az a csodás, hogy nincs árfekvése. Egyszerűen én ilyet még nem láttam... Igaz én a kórházba járok hozzá, de le a kalappal elötte, hogy még sosem akart beráncigálni a magánrendelésére. Van neki olyan is, de arról nem tudok semmit.
Nincs árfekévése, én még egy fillért sem adtam neki, pedig 17+X hetes vagyok... És azt mondják a szülésnek sincsen tarifája, annyit adsz amennyit jónak látsz. Ez is egy jól felszerelt kórház, ráadásul a saját orvosom Ultrahangozik, ami nekem nagyon szimpatikus. Nem egy vadidegen uncsi doki... És én még 15-20 percnél sosem vártam többet... Ami nem egy hátrány. Jó a labor, genetika nincs és újszülött osztály, ez utóbbit én is csak most tudtam meg, de ilyenre nem is akarok gondolni.....

Igen, a Schöpfiben voltam Genetikán, hát eléggé borzalmas egy hely. Nyomaszt az a folyosó, ezer ember vár. Ráadául összesen 10-15 ember tud csak leülni. A szűk folyosón ott járnak el előtted, szóval nem állnak a helyzet magaslatán.

A leletem végül is AFP: 0,41, bHCG: 0,98. És nekem még volt sok más eredmény is, az mind mind negatív lett. Az alacsony AFP önmagában még nem jelent szerencsére semmit.

Mi nem alakult neked úgy ahogy gondoltad? Mi volt abaj a kórházzal?

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Van valakinek ötlete? Nekem mindig sok volt a savam, és most, hogy nő a pocakom, egyre többször görcsöl be a gyomrom. Kellene valami jó savlekötő, amit szedhetek. Szed valaki ilyesmit?

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Gemini Kép
Miért voltál szemészeten?

Hóvirág Kép
Remélem most már nyugodtabb kismamis hetek várnak Rátok Kép A Noémi szép név Kép

Oxigen Kép
A Salvus gyógyvíz gyomorégésre kiváló (bár nem vmi ízletes), kismamik is ihatják. Gyógyszertárban, drogériában kapható.

Vanda

Vanda

Kép
vanda

ZsofiKép
NEkem is a doktorimat kellene irnomKép Mondjuk en az elejen fekudtem ugy ket-harom hetet es en is nehezen birtam. Kitartas!! Nekem a ferjem odarakott mellem egy asztalt meg szg-et, meg mindent, persze nem voltam tul aktivKép. (Bezzeg a spektrum adasait kivulrol fujtamKép Most meg mar ujra dolgozom, epp itt vagyok a munkahelyemen meg most is van egy rtakas dolgom, ugyhogy most speciel sokkal szivesebben fekudnek...

nem is beszelve hogy ha kimegyek a folyosora, majd megfulladok, mert akkora acetonszag van Kép (ez egy kemiai kutato, de en nem vaygok mar meregkevero). Ezerszer meg kell gondolnom ha pisilni akarok, mert akkor meg usgyi futnom kell egy folyosonyi levegovetel nelkulKép

Talis lanyok: En is benne lennek a taliban, de nem merek elore beirni idopontokat, mert nalam mindig kozbejohet vmi.. Ha mar kialakultak konkret talik, jelezni fogom elotte hogy tudok-e menni vagy nem, ha ez igy jo...

mindenkinek kitartasKép (most magamat is buzditom)

Timi
(18+1)
splendida

Vikka!

Mail ment!!!KépKépKép

Kép
Kép
pipocska

Johanna!
Aranyos vagy, hogy aggódtál. Persze, hogy voltam, de nekem 13-tól kellett mennem. Kicsit késtünk, mert a reggeli fogorvostól kipurcantam, és kellett egy kis pihi. Egyébként még a fogorvos előtt neteztem. Kb. 2.5 órát ültem a folyosón. Vagy éppen nem ültem, mert amíg elmentem egy szendvicsért egy pasi leült a párjával, és amikor visszaértem, akkor is úgy ült ott, mintha az a hely direkt neki lett volna kitalálva. Na mindegy ezen már fel sem tudtam bosszantani magam.
Miután behívtak, a kis nő felrajzolta azt a családfa bigyót, és közölte, hogy haza mehetek.
Ennyi.

Vanda!

Én azért legközelebb jó hangosan megkérdezném tőle, ha valamilyen megjegyzést tesz, hogy maga itt azért kapja a fizetését, hogy a leletet véleményezze az orvos helyett, vagy azért, hogy kiadja? Szerintem elszégyelné magát.

Gem!

Szerintem jól kitaláltad.Kép Tényleg már csak a hely kellene.

vikó!

Miért nem szóltál, hogy rossz helyre ment a mail?Kép

Akri!

Nagyon köszönöm a gratulációt. Egy büszke kismamának, és kispapának ennél nincs is jobb.Kép
Szerintem én voltam aki akkor jelentkezett be. Ezekszerint tudod, hogy jövőhéten megyek a dokihoz.Kép A 4D-re pedig február első hetében szeretnék. Szerinted oda jöhet a két nagymama?Jöttök akkor hétfőn?
Sanszos a kislány.Kép Állítólag ők takrgatják inkább magukat.Kép

Kép
Kép
pipocska

Na, ha mindenki alszik, mire végre el tudom mesélni, hogy velem mi történt, akkor megyek én is. Kép

Mzx_Móniról valami infó?

Andi 21+0

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok Lányok!
Jó ötlet a találkozó, bár én nem tudok elmenni. Bp. kicsit messze van nekem (kb. 7-8 órás vonatozás lenne). A babócim nagyon jól van, minden tökéletes rajta. A bevásárlással teljesen le vagyok maradva, még egy-két rugin kívül semmit sem vettem. Majd...
Apa most dolgozik, babóci nem hagy aludni. Még jó, hogy holnap, azaz ma nem dolgozom.
Kitartást mindenkinek
Betsy
Vendég

Sziasztok mamik,

Jelentkezik egy huncut, 300 g-os kislany anyukaja!Kép Tegnap vegre kiderult a 4D-n! Nem volt egyszeru, mert lefele fordulva hattal fekudt, ugyhogy ki kellett mennem setalni es csokit enni cola-val (ami nem volt nehez), hogy a szenhidrattol kicsit beinduljon. Hat sikerult, utana mar megfordult, de az arcat mindig tararta a kezevel, vagy a fulet piszkalta. A kep igy nem lett olyan jo, de igy is orulok, hogy minden okes. Kép A kinai naptar szerint egyebkent fiu....Kép
Most ott tartunk, hogy Szabina lesz, de nem vegleges meg.
Szegeny parom kivan, mert mindig ettol felt, hogy Ikrek jegyu lanya lesz....Kép Kép Kép En is az vagyok, tudja mire szamithat: pink fodrok, hajcsatok, sikitas a furdoszobaban, fiuugyek, udvarlok,.....Kép

De nagyon boldogok vagyunk!Kép

Katica
katica78

Sziasztok,

Katica,
gratulálok a kis csajszihoz!!! Hány hetes vagy most?
Nekünk (megint) fiúnk lesz (90%), bár amekkora terpesszel ezt mutatta, én akár 100%-ot is nyugodt szívvel mondanék Kép Ő nem volt szégyenlős...

Tegnap megtörtént a "csoda": a 20-as buszon felajánlotta a Párom, hogy üljek le, mire körülnézvén láttam, hogy épp csak hely nincs. Ő a maga lovagiasságával közölte, hogy természetesen "csinál". Megköszöntem és mondtam, hogy még bírok állni. A következő pillanatban egy 40 körüli hölgy látott egy helyet (tőlem 3-méterre), és felajánlotta, hogy oda üljek le (a hölgy mellettünk állt a csuklóban). Mire elindulhattam volna, már láttam, hogy egy 50 körüli pasi rástartolt és le is ült. Szerencsére semmi bajom, így nem volt fontos, hogy mindenképp üljek. Aztán a hölgy felállította a melletünk ülő fiatal(kb 15 éves)srácot, aki annyira zavarba jött, hogy egész belepirult. A lényeg, hogy nagyon jól esett. Már Bencénél is észrevettem, hogy a 40 körüli nők adják át leginkább a helyet. Pont tegnap kérdeztelek Benneteket, hogy kinek volt már ilyen kedvességben része... Kép

Mircimama (20+1)
mircimama

Katica!
Gratula a lánykához! A szívünk mélyén vhol mi is kislányt várunk megint. Apa is!Kép Pedig már van egy örökmozgó, száját becsukni nem tudó Szőkesége.Kép A férjednek üzenem, abba is gondoljon bele, h. pár év múlva két nő kényezteti majd!KépKép

Mircimama!
Ezt én is így éltem meg korábban, h. a középkorú nénik adták át a helyet, illetve néha egy-egy férfi. Hát igen, ezt már az oviban "tanítani" kellene.

Lányok!
Ma újra próbáljuk az úszást, kicsit izgulok!Kép

Mzsófi!
Írjál, h. mit mondtak az uh-on!

Réka!
A mai napra is kitartást neked!

Márti
csmarti

Sziasztok!

Pipocska!

Szerintem Te Vikkának akartál írni a maillel kapcsolatban... Kép

Katica!

Sok-sok gratula a Kislányhoz!!! Kép
Nekünk Szabolcsunk van, és szoktunk viccelődni, hogy most majd Szabinánk lesz. Egyszer kell szólni, és mindketten jönnek. Kép

Mj-Móni!

Írj, hogy mi volt az UH-on, várjuk!!!

Betsy!

Én sem vettem még semmit (mondjuk én jobb helyzetben vagyok, mert jópár dolog megmaradt Szabiról).
Egyik nap mmondtam a páromnak,hogy nem megyünk el nézelődni, bababoltba? Erre majd' leharapta a fejem. Azt mondta, amig én kórházban leszek, majd ő mindent elintéz. Kép NA ezen én jót röhögtem. Mondtam is Neki, hogy aranyos, de azért ennyire nem kellene babonásnak lenni. Meghát...megnézném, ahogy kóvályog a bébiosztályon, és keresgél... Kép Kép Mi várna minket otthon!?! Kép

Képzeljétek...

hajnalban a "kicsi" fiam /9és fél éves/ átsurrant hozzánk, és bebújt közénk. Az én takaróm alatt feküdtünk így ketten, illetve hárman! Kép A Pocimban a Tesókája pedig odanyomult, ahol Szabika hozzámsimult az Ő pocijával. Olyan jó érzés volt!!! Kép

Szép napot mindenkinek!

Puszi:

Viki(15+4...)
vikó

Mircimama!

Ezt én is tapasztaltam Szabinál. Csak azok a nők adták át a helyet (szinte kizárólag), akik valószínüleg már lehettek ilyen helyzetben. Férfi nekem még nem adott át helyet...illetve csak járni alig tudó, öreg bácsika akarta, vagy nyugdíjas néni. A gyerekek sajnos nagy többségben elég neveletlenek (dehát mit várjunk azoktól a szülőktől, akik egy kismamát látva hirtelen olvasni kezdenek, vagy valami 20 percen át tartó érdekességet kezdenek el bámulni, kifelé az ablakon... Kép. Ezek nem fognak példát mutatni.)
Egyébként nekem már karácsony környékén volt, hogy átadták a helyet a metrón. Annyira meglepődtem. Kép De jó érzés.
vikó

Buszozás:
72-es busz, Budapest-Törökbálint útvonal. A busz gyakorlatilag üres, de pont én 7 hónapos terhesen meg egy fiatal srác marad csak állva. Nem azért szeretnék leülni, mert nehéz a gyereket tartani a hasamban, hanem azért, mert a busz rángatózik, fékez stb és nem akarok elesni. Ülve biztonságosabb.

Felhajtunk az autópályára. Persze senki sem adja át a helyét, az átlagéletkor úgy 20-25 körül van, tüntetően kifelé bámulnak az ablakon. Hirtelen a vezető megáll az autópálya leálló sávjában, és ekkor gyanút fogok.

A sofőr közli, hogy addig nem megy tovább amig valaki át nem adja a helyét NEKEM. Még mindig semmi reakció, a fejem ég, gondolhatjátok, pedig azt hiszem nem is az én fejemnek kellene égnie. Erre a sofőr kiszáll a fülkéből és a legelső 16-17 éves körüli srácra aki mellett éppen voltam olyan szemét, hogy leparkoltam rádörren, hogy álljon fel. Na erre már valóban felállt a gyerek.

A sofőrnek megköszöntem a szivességet és piros égő fejjel leültem.
Hát szóval ilyenek is vannak, de ne nagyon számítsatok rá, hogy át fogják adni a helyet.

UH-ra csak délután megyek! Aztán meg hétvége és nem leszek itt, úgyhogy nem tudok beszámolni majd Nektek kismanóról Kép

Pusszancs,
MJ-MÓni
14+0
mj__móni

Katica,
én is gratulálok a csajszihoz!

Mircimarca (nekem is jobban tetszik így a neved Kép),
neked is gratula! Ha minden vágyunk így teljesülne...

Vikka!
Most még úgy vagyok, hogy jövök holnap. Nekem azt mondta a csajszi, hogy első alkalommal fél órával a kezdés előtt ott kell lenned, hogy ki tudjanak kérdezgetni. Miről fogjuk megismerni egymást? Kép

Vanda!
A szemészet csak kontrolnak indult, mert a terheskönyvbe kellett a pecsét, hogy ott is jártam, de sajnos másba ment át. Én azt hittem, hogy árpa, de kiderült, hogy herpes van a szememen. A francba. Elég kellemetlen, még sosem volt a szememen. Kezelem.
Mi van a pisiddel??? Képeimet láttad? (No nem sztráfotók, de azért vmi látszik...)

Üdv mindenkinek
Gem
14+6 (holnap 15, hipp-hipp hurrá)

Ui.: SÜT A NAP! REMÉLEM, EZ AZOKAT IS FELDOBJA, AKIKNEK FEKÜDNIÜK KELL! MINDEN ELISMERÉSEM AZ ÖVÉK!
gemini

Gemini Kép
Persze hogy megnéztem! Kép Nagyon édes a babód!!!
Most nagyon butát kérdezek, - milyen nyelven mutatod még be a képeidet? Apuka?
Herpesz a szemen... na igen. Még jó, hogy ki lesz kezelve! A párom jár mindig szerencsétlenül a szemével, előbb az egyik, most a másik szemén is jégárpa van (belső árpa). Tudja, hogy ki kell metszeni, ezért aztán húzza-halogatja Kép.
A dokim szerencsére nem az a paráztatós típus. Megnézte az újabb labort, s kedvesen közölte, hogy nna akkor nem a labor szúrta el, tényleg sok itt baci és felírt egy antibiotikumot (Pyassan). Életemben nem hallottam még, s lórugás adagban kell beszedem (napi 4*2 kapszula), de én már azt várom, hogy meggyógyuljak-meggyógyuljunk.
Most már szednem kell Maltofert-Fol-t is, (bár ezt ezelőtt is szedtem, mert alacsonyka a vasam), plussz Elevit, bromo,... épp mondtam h kész gyógyszertárat nyithatok.
Most már nagyon vigyázok, nehogy felfázzak majd megint, mondta a dokim hogy elég hozzá három lépés mezítláb a hideg kövön Kép.

Buszozás Kép
Nálam is elkerülhetetlen Kép Ha tehetem leülök, de ha állok sem zavar. Még pici a teher, s a kabát úgyis takarja a lényeget. Nem várom, hogy átadják a helyet, gyakorlatilag 25 éve buszozom naponta többször is, s megszoktam már, hogy a nyugdíjas mamák, akik egyébként alig bírnak lépni, az üres helyért felszállás közben szinte maratonit futnak és közben persze "törtetnek", azaz nem számít van-e akadály (=ember) az útjában Kép. Itthon a Cora-járat a csúcs Kép, Egyszer volt részem belőle, nnna ott aztán ember nem marad talpán Kép.

Vikó Kép
Aranyos lehetett az "édeshármas" KépKép.

Splendida Kép
Miből írod a doktoridat?
Nekem fősuli és egyetem után már nem volt lelkierőm phd-zni; most mégis jött egy ihlet, s egy újabb főiskola hallgatója vagyok, csak épp halasztással indulok. Nem tudom a baba mellett hogy lesz időm és energiám tanulni, ráadásul itt be kell járni majd az órákra, különben totál 'sötét' maradok.

Katica Kép
Gratulálok a kislányhoz!! Kép Ennyit a kínai naptárról, ugye Kép?

Pipocska Kép
Egyszerűen át fogok nézni rajta, ezt már elhatároztam. Kötekedni nem szeretnék, mert még jópárszor muszáj leszek vele találkozni, s azért azt szeretném, hogy emberi maradjon a viszony.

Betsy Kép
Merre laksz, hogy 7-8 órát kellene utaznod fel Bpestre?

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Vanda!
Spanyol, és édes. Imádom.
Gem
14+6
gemini

Sziasztok,

Olvaslak am benneteket, de mire a vegere erek, mar nincs otletem, mit is irhatnek.

Most megis irok, legyszi szoritsatok nekem, hogy minden rendben legyen, du megyek uh-ra.

Mindenkinek kellemes hetveget.
Aniko
10+2

KépKép
KépKép
aniko47

megint elszállt az írásom...

Móni,
ez a buszos történet nem semmi...! Az a gáz, hogy Te érzed magad kínosan, holott nem Neked kéne. Az emberek azt hiszik, azért akarunk leülni, mert nehéz a gyerek, fáj a hátunk, derekunk (ami másnak is fáj), holott tényleg csak a biztonság a fő szempont.
Bence keresztanyját igazították a el a metrón (ami még rosszabb jármű). 8 hónaposan érthető módon nem akart a fenti kapaszkodón lógni, így megkért egy 50-es nőt, hogy hadd kapaszkodjon az ajtó mellett. Mire a nő közölte Vele, hogy Ő akarta a gyereket, hát viselje a következményeket...
Nekem (ha átadják a helyet) csak Bence miatt teszik reggelente a tömött 30-as buszon.

Vanda megelőzött Gemini nevével, illetve másik nyelvvel kapcsolatos kérdésben.
Gemini, a neved mit jelent?

Mircimarca
(átkeresztelődtem Kép,keresztszüleim: Vanda, Gemini)
mircimama

Gemini Kép
Amigo KépKépKép Na többet sem tudok spanyolul Kép.

Vanda
14+0 (vagy 14+2)

Vanda

Kép
vanda

Aniko Kép
Majd írd meg mi volt UH-n.

Kedves Mircimarca!!
Mint Keresztanyád KépKépKépKépKép

Vanda

Kép
vanda

Mircimarca,
a nevem az Ikrek latin megfelelője. A keresztnevemen egyik rendszer sem hagy regisztrálni, mert már foglalt általában, ezért legtöbbször kapásból a Geminivel próbálkozok, és ez mindig bejön.
Remélem, nem haragszol, hogy átkereszteltünk! Kép

Vanda!
Látom, vágod a spanyolt! Kép
Gem
14+6
gemini

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?