Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jo sok minden tortent, miutan en leleptem munkabol. Kép

Wica,
Engedelyeztethetitek az Arlen-t. Barmilyen nevet engedelyeznek, ha irsz a BM-nek. Ugyanaz az osztaly foglalkozik vele, akik a nevvaltoztatasokkal. Szinte mindent engedelyeznek egy kis indoklassal illetekbelyeg elleneben. Kép Nezzetek utana, ha azt szeretnetek, akkor erdemes.

Barbi,
De jo hogy ennyire felvillanyozva irtal az UHrol! En holnap megyek!! Mar nagyon varom!! Kép

Vanda,
Jo hogy jelentkeztel, mar kezdtem en is aggodni, hogy minden rendben van-e. Ne aggodja a vizeleteredmenyek miatt. Szerintem semmi bajod. Nekem volt holyaghurutom regebben es hidd el, tudnal rola. Kép Az a lenyeg hogy te is es a picur is jol erzi magat. Kép

Gomobolyu,
Kerestem az e-mail cimed, hogy oda irjam a receptet, de nem talaltam. Szoval akkor itt volna:
Kifozol egy csomag makaroni vagy spaggethi tesztat (amelyiket jobban szereted). En fozes elott meg a zacsiban ossze szoktam torni harom vagy negy darabba hosszaba (maceras kifozes utan vagdosni). Amig a viz felforr meg a teszta kifo, a tobbit elo is lehet kesziteni. Ez igazabol kedv szerint megy am. Sonkat (pulyka, sertes ki mit szeret), paprikat (telen hanyagolhato) csikokra vagod. Sajtot felkockazni(lehet vastagon reszelni is), savanyu uborkat aprora szelni. Kukorica, borso, zoldbab amit kivansz (en ezt uvegeset szoktam es foleg kukoricat) mindet elovenni. A tesztat leszurni es hagyni kihulni. Miutan ez mind megvan egy nagy talba mindent osszekeverni. En altalaban sonka, sajt, paprika, kukorica, savanyuuborka egyveleget szoktam. Ontetneke tejfolt elkeverek majonezzel, egy kis ketchupot bele amig rozsanies nem lesz,, so es bors. Javaslom, hogy az ontetet melle talald mert ha osszekevered a salival, akkor a teszta magaba szivja. Ezt lehet magaban enni, koretnek vagy eloetelnek hasznalni, barhogy, ahogy szeretned. En nyaranta sokat csinalok ilyeneket vacsira. Delutan gyorsan megcsinalom, bedobo a hutobe, estere meg jo huvos es nem terjheli a gyomrot. Nyam! na, most jol megeheztem. Kép

Pmama

KépKép
KépKép
pizzamama

Márti!

Dehogynem, szabad enni ezeket is, csak számolgatni kell a szénhidrátot. Nekem a napi 150 úgy oszlott meg, hogy reggeli 25, délelőtt 20, ebéd 50, du. 20 este 40 (ja, igen ez 155 volt, mert a vacsihoz kaptam +5-öt, mivel eleve vékony vagyok/voltam, meg hát nem is volt igazából terhességi cukrom, csak óvatosságból küldött oda a dokim). Szóval ha pl délelőtt banánt kívántam, akkor kiszámoltam, hogy kb. 80 gr banánt ehetek meg (a banánban 24 a ch/100gr), ezt lemértem és ettem. De inkább olyat választottam, ami mennyiségre több lett.
Egyébként mikor diétáztam én sem híztam, csak aztán a vége felé, mikor tök jók lettek a kontrolleredményeim és már nem vettem nagyon komolyan. Így összesen 9-et szedtem össze (45-ről indultam) és a kórházból hazajövetelkor 46,5 volt a súlyom. Aztán a szoptatás alatt felkaptam 2-3-at, de mikor Petra egy éves lett, azt mondtam szopi ide vagy oda, én szeretném leadni ezeket, és akkor bevetettem ezt a terhesség alatti diétát, és sikerült is hamar leadnom a plusz kilókat (szóval erre is jó!).
Egyébként a neten többfelé lehet olyan táblázatokat találni, ahol megvan az ételek ch tartalma, most hirtelen nem tudok fejből egyet sem, de ha beírod egy keresőbe, hogy szénhidrát meg táblázat, biztos kidob többet is.

Szép napot Mindenkinek!

Bogárka (16+5)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

VikkaKép
Mintha magamat hallanám. Sokszor nekem sincs semmi másra sem energiám, mintsem, hogy naphosszat "dögöljek", de sajnos a munka és a gyerek mellett ez nagyon nehezen kivitelezhető.

Bár igy is az esti hempergős-futkárózós játszást a gyerekkel lecsökkentettem és inkább olvasok neki meg vonatozunk. Abba nem fáradok annyira el és még a gyomrom is viszonylag jól viseli, bár legszivesebben csak az ágyat nyomnám naphosszat.

Úgy látom elég sok fütyülős gyerkőcünk lesz a nyáron Kép

Beus79
Bocsika, igazad van, a táblázatot kissé elnéztem, az én hibám Kép

A táblázatból kiváncsiság kedvéért csináltam egy statisztikát és azt adta ki, hogy az átlagéletkorunk 28,04 év. Gondolom bő 30 évvel ezelőtt az átlagéletkor inkább a 20-22 körül mozgott! Majd csinálok egy statisztikát arról, is, ha majd mindenki tud nyilatkozni, hogy hány fiú és lány van, milyen arányban. Kiváncsi leszek rá.

Pusszancs,
MJ-Móni
13+5
mj__móni

Gemini, Pizzamama Kép
Köszi az aggódást KépKép jól esett Kép
Ma reggel adtam le a laborban ismét pisit, elvileg ma már meg van az eredménye, de csak holnap tudok bemenni érte. Azzal a papírral pedig délután megyek is a dokimhoz, hogy minél előbb írjon fel vmi antibiotikumot...

Pizzamama Kép
"Magyar és angolban is megállja a helyét" neveken nem gondolkoztatok? Viktória, Abigél? Persze csak ötletelek..

Marcsi77 Kép
Nagyon sajnálom, hogy elvetéltél KépKépKép, - de az optimizmusod figyelemreméltó! Hiszem, hogy hamarosan egészséges pocaklakód lesz KépPihenj sokat és aztán előre a téli topikba!

Képzeljétek, azt álmodtam hogy kislányom lesz KépKép. Nekem, aki apával "megbeszélte" és szentül hiszi, hogy kisfiút várunk Kép.

Vanda
13+5 (méret alapján már 14+0 Kép)

Vanda

Kép
vanda

Mj-Moni Kép
Ilyen Chicco-s fertőtlenítő szert hol lehet kapni? Hogy kell használni?
Vanda

Vanda

Kép
vanda

CH szakértők!
Én nem vagyok cukorbeteg és remélem nem is leszek az terhesség alatt, viszont valóban sok CH-t eszem egy nap.

A kérdésem az lenne, hogy mi az a CH mennyiség ami megengedett bevitel egy nap és mondjuk nem olyan drasztukusan mint Farkasbogi (by the way, szuperek a sztorik és a képek a profilban:-) ) de valamennyire azért terhesség alatt tartja az ember a mostani súlyát és esetleg egy keveset fogy is mellé?

Előre is köszi a válaszokat, nagyon várom az értéket!
MJ-Móni
13+5
mj__móni

Vanda
Én a Corában vettem, de gondolom a Tescoban és az Auchanban is van ilyen. Ha jól emlékszem 1l ára 2100 HUF és van egy kupakja amivel ki lehet mérni, hogy 1 és 2,5 L vizhez mennyi fertőtlenítőszert kell adni, hogy az 2%-os higítású legyen.

Beleteszed a löttybe cumikat, gyerekjátékokat, rágókákat miután elmostad őket (akár a gyerek kádjába is beleteheted kisuvickolás után a cumikat és ilyen dolgokat) és 30 percet hagyod állni. Aztán megszárítod a cuccokat, de nem szabad leöblíteni őket.

Valóban semmi mellékíze vagy káros hatása nincs a gyerekre, nyugodt szivvel használhatod, de ha mégis aggódnál miatta akkor száradás után, használat előtt még elöblítheted őket. Gondolom a száradás is hozzájárul a fertőtlenítési folyamathoz.

Üdv,
MJ-MÓni
13+5
mj__móni

Mj-Moni Kép
Köszi! A cumisüvegeket is lehet így fertőtleníteni meg a kiskanalait is?
És még egy, ez most jutott az eszembe, - a baba ruháinak kell vmi spéci mosószer, vagy moshatom azzal, amit általában használok? Mire kell figyelni? A textilpelusokat, előkéket is lehet ezzel a Chicco-s lötyivel fertőtleníteni vagy az másképp történik? Gondolom több első babás van itt, másoknak is segítek kérdésáradatommal Kép.
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Vanda Kép
Kitenyésztették, hogy milyen bacirol van szo? Mert nekem dec-ben volt hasonlo (szintén nem okozott semmi tünetet és jol meg is lepödtem, mikor kiderült), de akkor a tenyésztésre kellett várni 3-4 napot. Ez alapján "lötte be" a doki az antibiotikumot. Kicsit tartottam töle, mert nem vagyok tul jo véleménnyel az ab-krol, de az nagyon meggyözött, hogy a doki a holyaghurut mellett megemlitette, hogy ha nem kezelik ki, akkor vesemedence-gyulladás is lehet, meg hüvelygyulladás, ami burokrepedéshez, koraszüléshez vezethet. (sajna, a baráti körünkben van egy család, akiknek igy született 24. hétre kislányuk tavaly, és bár él, de teljesen vak, és értelmi fogyatékos, a nagyon korai születés miatt.) Persze a fentieket mind feltételes modban kell érteni: okozHAT, vezetHET. A Kismama magazinban még azt olvastam, hogy a holyaghurut viszonylag gyakori a kismamiknál. Ugyhogy no para, majd kikezelitek!

Pusz Minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

VandaKép
Mindent lehet vele fertőtleníteni ami műanyag, cumi meg ilyesmik!

Szerintem a ruhákat felesleges fertőtleníteni. A textilpelusokat meg az előkéket a főként fehérség miatt én viszonylag sokszor hipózom, szerintem ez bőven elég a fertőtlenítéshez. Aztán ha sok időd van, és a gyereked engedi, akkor úgyis kivasalod a ruhákat meg a pelusokat.

Bár megvallva az igazat én egyszer vasaltam a gyerekre életemben, az pedig akkor volt mielőtt megszületett! (na, ja, ha a lustaság fájna...!)

Aztán inkább csak a szárítógépben szárítva fertőtlenítettem őket, mert az meg olyan meleg volt mintha kivasaltam volna őketKép Aztán jött a tavasz és valahogy nem volt fontos, hogy egy 4-5 hónapos babára bármilyen ruha fertőtlenítőt (akár szárítógpéet) alkalmazzak Kép

Vannak olyanok akik a babaruhát külön mossák a felnőttekétől. Nahát én olyan rossz anya voltam, hogy még erre is lusta voltam Kép hiszen ha belegondolunk úgyis hozzámér a gyerek, a ruhámmal kontaktusba kerül meg ilyesmik. Akkor meg mire a nagy felhajtás?!

Azt tudom mondani, hogy nem kell túlzásba esni, csak józan paraszti ésszel!

Üdv,
MJ-Móni
mj__móni

Sziasztok,

Bogi,
örülök, hogy tisztáztuk a cukor-témát, viszont engem is érdekelne, hogy milyen volt így egy napod, illetve, hogy ezt a 16 kilót miből fogytad le (már ha publikus). A mostani terhességet még ezzel a -16 kilóval kezdted, vagy esetleg még fogytál is? Bocsánat, ha túl érdeklődő vagyok, de ha ilyen könnyen kivitelezhető ez a diéta (éhezés nélkül), akkor érdekelne annak ellenére, hogy nincs cukorproblémám. Köszi!!! Kép

Barbi,
üdv, a kétfiús anyukák közt...Kép Kép
Nálunk is probléma volt a névválasztás. Bence adott volt a kapcsolatunk elejétől kezdve, de Zsebinél elég komoly fejtörést okoz(ott) a név. Az utónévkönyvben összesen 5 nevet találtunk, ebből volt egy-egy amelyik vagy a Páromnak nem tetszett, vagy nekem, így még jobban szűkült a kör. A végén maradt a Zalán Levente. Ebből is a Zalán lesz használatban. Bencének nem tetszik (még kimondani sem hajlandó), így lehet, hogy Zsebinek fogjuk anyakönyveztetni (Bence javaslatára)Kép

Ma reggel az oviban kiderült, hogy májusban egynapos kirándulásra megy a csoport, amire kísérőként szülő is mehet. Mivel a dátum nagyjából május közepe, így elgondolkodtató, hogy két héttel a szülés várható időpontja előtt mennyire fér bele. Négyévesekkel gondolom nem Kékestetőt másszák meg, viszont nekünk is jó lenne, mert az Óvónéniket is talán jobban megismernénk egy közösen töltött nap alatt. Mogyoróhegyre mennek. Tudja valaki, hogy hol van és milyen magas?

Saláta: nálunk a hétvégén volt raclett-party, amire készítettem salátát és önteteket, melyek még két napig tették változatossá a vacsikat. Én tzatzikit (kígyóubi, fokhagymakarikák, natúrjoghurt, fehérbors, pici fehérborecet) csináltam, illetve kígyóubi, paradicsom, póréhagyma összekockázva, megszórva bazsalikommal, oregánoval (mértékkel mindkettőt) és meglocsolva pici fehérborecettel, vagy olivaolajjal, vagy kefírrel. Ráadásul a vacsi végén a két maradék salátát összeöntöttem és kaptam egy harmadik félét.
Bocsánat, ha illetéktelenül kotyogtam a témába, de gondoltam minél több féle, annál könyebb választani.

Pizzamama tésztasalátája viszont nagyon felkeltette az én érdeklődésemet is...Kép

Mircimama
mircimama

Mj Móni és többiek!

Egyszer már bele-beleszálltam a beszélgetésbe, és most visszajövök.
Fogyásról: én 8+2 vagyok, mindig gond volt a súlyommal, de most napi ötszöri étkezés és szigorú fekvés mellett 3 kilót fogytam. Ezt add össze. Én is csodálkozom magamon.
Egy okos könyv azt írta, hogy az első három hónapban normális az 1-5 kiló fogyás, utána pedig 9-13-t lehet hízni, hogy az ember vissza tudjon állni a normál súlyára.

A fertőtlenítős infokat csak habzsolom, teljesen tapasztalatlan vagyok ilyesmiben. Továbbra is írogatnék néha, ha nem baj.

A találka neke mattól függ, hogy meddig kell feküdnöm, de ha tudok, megyek.
Üdv,
Zsófi
mzsófi

Minyu Kép
Nem volt semmi tenyésztés, most sem lesz Kép.
A rossz eredmény 'magyarázataként' arra gondoltunk, hogy ugyan reggel pisiltem, de csak délre sikerült bevinnem + mire megvizsgálták..s így szaporodhattak el benne ennyire a bacik. Nem vagyok rutinos, állítólag frisset kellett volna leadni. Ma reggel igyekeztem.
Nekem is mondta a dokim, hogy rá mehet a vesémre, úgyhogy ezért is fontos kikezelni. Csak már kezdhetném el szedni végre a gyógyszert, nem szeretném, hogy bármi baj történjen!
Mi volt az az antibiotikum, amit kaptál?

Mj-Móni Kép
Akkor jól van, valahogy én is így gondoltam Kép.

Vanda
13+5

Vanda

Kép
vanda

Vanda és MzsófiKép
Még annyit, ha a gyereknek véletlenül valami bőrbetegsége lesz, ekcémája vagy kiütései (jelzem, nem tejcsis kiütései ami újszülötteknél gyakori, hogy a mama hormonjai hatására a gyerek kiütéses lesz egy darabig! nem megijedni!) akkor el lehet majd azon gondolkozni, hogy a ruhamosást/fertőtlenítést szigorúbban vegyétek, hátha segít.

Lehet majd mosószappannal mosni, meg extra sensitive öblítőt használni (bár én amúgy is ezt használom) és öblítés után még 1-2 alkalommal tiszta vizzel átmosni a ruhát.

Mzsófi,Kép
Hát persze, hogy irogathatsz. Kitartás és remélem nem kell már sokat feküdnöd. Drukk, drukk megy ezerrel.
Üdv,
MJ-Móni
13+5
mj__móni

Sziasztok!
Köszönöm a biztató szavakat apósommal kapcsolatban
az állapota stabil de mág mindig lélegeztetőgépen van,de ma megprobálják levenni róla.
Különben a baboca nagyon jól van múl hét pénteken ezek voltak az adatok a praxisba 14 hetesen:
CRL:9,41cm
BPD:2,61cm
Ofd:3,20cm
HC:9,17cm
APD:2,89cm
Tad:2,81cm
FL:1,59cm
súly:108g
Az UH.alapján már 15+2 voltam a múlt héten.
Azt mondta a GYőrfi doki lehet hogy ő is kisfiú mint az első kettő nem baj a lényeg egészséges.
Rita 15+4(mensi alapján)

rita77

Minyu, Vanda,

én (is?) egy jó kis hólyaghuruttal kezdtem a terhességet (kb. a 6.héten), és azt tényleg megérzi az ember. Először azt gondoltam felfáztam, de hiába bugyoláltam be magam, ittam sok folyadékot és feküdtem, nem akart elmúlni, így doki lett a vége. Nekem nem is úgy fájt (csípett), mint felfázáskor (ez gyanús is volt), hanem egyfolytában fájt az alhasam. Így mentünk le okt.2-án Soltvadkertre (hát nem a szomszédban van) Skoda-találkozóra. Mivel ez volt az első találkozónk, így nem akartam a Párom és Fiam lelkesedését letörni, hogy nem megyek, mert tudom, hogy Ők is itthon maradtak volna. Emlékezetes volt számomra...Kép
Én Semicillint (már nem tudom helyesen leírni a nevét...) kaptam, de csak két napig szedtem, mert elmúlt, és nem akartam mind a 40 tablettát napi 4x2 adagban beszedni.

Mircimama
mircimama

Sziasztok mindenki!

Vanda!
Örülök, hogy megvagy, a pisi miatt meg ne aggódj előre! Lényeg, hogy a babó jól van!
Jelezz vissza kérlek, hogy a találkára neked az a három időpont nem jó, vagy jó, amit bejelöltél! Köszi

Voltam ma védőnéninél, és képzeljétek, a "piszok" nem írta be a terheskönyvembe, hogy fogytam, pedig fogytam, és én nagyon örülök neki, de ő szemmel láthatólag nem. Örülök neki, mert amúgy elég nagy súlyfelesleggel indultam... Kép

Gem
14+4
gemini

Gem, Pipocska

nem akarlak zaklatni benneteket, de megírnátok nekem A. dokiról, amit tudtok.
ideírom mégegyszer a címem: csigahaz@index.hu
köszi, köszi.

velem tart valaki a szombati kismamajógára?

KépKép
vikka

Mircimama,
Hát elég nagy butaságot csináltál! Sajnos az antibiotikum egyik legfontosabb tényezője, hogy akkor is be kell szedni, ha a tünetek már elmúltak, nem azért mert visszajön a betegség, hanem azért mert az emberi szervezet rezisztenssé válik az aintibiotikummal szemben ha csak hipp-hopp úgy szedi be mint a lázcsillapítót!

Legközelebb figyelj oda és ha majd a gyereketek antibiót kap MINDENKÉPPEN adjátok neki oda az összeset még akkor is ha jól van, mert ha véletlenül reziszenssé válna az antibióval akkor iszonyatosan nehéz lesz a jövőben bármilyen bakteriális fertőzést kikezelni!

Sajnos az emberiség egyik legégetőbb eü-i problémája, hogy az antibiotikumok hatása egyre csökken, mivel az emberi szervezet alkalmazkodik hozzá és újabb és újabb gyógyszereket kell kifejleszteni, hogy hatásos legyen a legegyszerűbb fertőzésekkel szemben.

MJ-Móni
egy volt ápolónő
mj__móni

Vikka!
Biztos, hogy tőlem szeretnél infót A. dokiról? Csak mert én nem tudom, ki ő...
Gond lenne, ha elkérném tőled megint a jóga telefonszámát? Csak mert nem emlékszem, melyik napon adtad meg, a weboldaluk meg nálunk le van tiltva. Köszi
(Ha nincs olyan hétköznap este, ami nekem jó, akkor bizony kénytelen leszek szombaton jönni, mert nagyon érdekel!)
Gem
14+4
gemini

Gemini Kép
Köszi, próbálok nem aggódni.
A táblába beX-elt napok, amikor nekem jó lenne a tali Kép. Úgyhogy az rendben van.

Gemini, Hanee, Lányok Kép
És akkor mikor/hol is lesz az első tali? Részletek jöhetnek inkább e-mailben.

Mj-Móni Kép
Na igen, ezek a fránya antibiotikumok. Nagyon utálom őket, utána úgy legyengül a szervezetem. Amikor volt a műtétem, annyira utáltam a doxicyclint meg a kliont szedni, alig vártam, hogy elfogyjon a doboz Kép.

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Lányok,
Nem is mondtam még, hogy jövőhéten megyek én is vmi Fókuszálás-félére. Ez nem tudom ugyanolyan lesz-e, mint a Csutkarozi(?) féle, állítólag pszichológus vezeti, 8 alkalom lesz. A védőnőm szervezte, úgyhogy biztos nem humbukk. Majd beszámolok, mi is ez, vagy mi történt.

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok!
Megvan az AFP eredmeny, kicsit fura volt, mert a no ezeket mondta: 25nanogramm, 1,1 mom es hozzatette, hogy ez a betoltott 15.heti. Mire szoltam, hogy vasarnap mar betoltottem a 16.hetet. Azt mondta arra is kiszamoljuk. Valasz: 0,9 mom. Ti ezt ertitek?
Szerintetek ezek jo eredmenyek? A sajat dokimhoz csak 24.e korul megyek, ezert erdekelne. Koszi

Judit
16het+4nap

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

MJ-Móni,

igazad van, de annyira nem akartam, hogy Zsebinek árthasson (annak ellenére, hogy a doki írta fel). Bencénél betartom ezt a szabályt. Én még fájdalomcsillapítót sem szívesen veszek be, Bencénél is csak végszükségben adom az antibiotikumot, inkább természetesen szeretem a betegségeket rendezni (pl.:homeopátiás szerekkel).
Még az influenza-oltást sem adatom be (ráadásul én még ingyen is kapnám az asztmám miatt).
Mircimama
mircimama

Vanda!
Erről a fókuszálásról inkább most írj, OK?
Gem
gemini

Judit,

az én AFP eredményem (16+4 hetes levétellel) így néz ki:
AFP medián 16. hét: 34.79 ng/ml
MOM: 1,5 (0.8-2.0 tartományban jó)

Remélem meg tudtalak nyugtatni Kép

Mircimama
mircimama

Vanda Szia!

A chicco sterilizálot a kaiser közértekben is megkapod mag a rossman vagy dm-ben,pontosan nem tudom melyikben. Én három évet dolgoztam a chicco minta boltjában. Tehát a sterilizálot valoban nem kell leöbliteni. Aztán nem is kell utána rögtön kiönteni. Reggel megcsinálos és használat után letakarod és estig használhatod. Bármit müanyagot,gumit,fémet is beletehetsz.Ettöl eltekintve én havonta egyszer azért kiföztem a cumikat meg üvegeket(de nem fontos).Mososzerileg teljessen mindegy hogy mit használsz, csak ha nem alergiás rá a baba akkor ne váltogasd? Remélem tudtam egy kis segitséget nyujtani.Ha van még kérdésed szivesen válaszolok!
giggancs

Ezvicc Kép
Szerintem jók az értékeid, ha átszámolja is. (0,8 alatt mondják alacsonynak.) Én 16+4 leszek amikor AFP-re megyek (méret alapján 16+6). Kíváncsi vagyok már én is..

Gemini Kép
Egyenlőre nem tudok mit írni, mert nem tudom mi lesz ez Kép. Állítólag amolyan relaxálás-féle, gondolom meditálgatunk majd, lehet hogy előtörnek az anyai érzések stb., attól függ ki milyen fogékony a meditációra, s akár "kapcsolatba léphet" a magzatával Kép. 6-8-an leszünk, hasonló korú kismamik és másfél órás lesz a foglalkozás. Ha nem tetszik, vagy ilyesmi, nem muszáj többször menni és nem is kell kifizetni (a 8 alkalom 2eFt, szerintem ez egyáltalán nem sok).

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Giggancs Kép
Köszi szépen a segítséget!
Már biztos vagyok benne, hogy ki fogom próbálni.
Milyen időközönként kell ezt a fertőtlenítést megcsinálni pl. a játékokkal, cumikkal stb.? Hetente egyszer vagy .. ?

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Bocs GeminiKép, nem tőled szerettem volna információkat, most már rájöttem, hanem Akirentől.

Hahó Akiren! Kép

persze, itt a szám: 413-6567, 413-6568
Paulay Ede u. 25-27. II/20.

KépKép
vikka

Szia Judit! Kép

De jó neked, hogy már tudod az eredményt. És szerintem tök jók a számaid.
0,8-1,4 között a tuti Kép
a másik adat ról, amit nem tudok mi, azt olvastam, hogy 20-100 között kell lennie

Mikor vették le, hogy már van eredményed?
Nekem tegnap volt vérvétel, de csak ma küldték tovább a korházból. Kép
Szerinted mikor hívjam őket, hogy mi újság?
Köszi, és még egyszer gratulálok a szép számokhoz.

Pusz,
Drika
drika

Vikka!
Beszéltem a jógásokkal, és kedd-csüt is van kismamajóga, csak fél5-kor kezdődik. Arra meg ki a fene tud odaérni. Úgyhogy még agyalok rajta egy kicsit, de szerintem eljövök szombaton. Kép
Gem
14+4
gemini

Csatolom a találka-táblázatot. 12-en adtatok konkrét választ, ha valakit nem vettem volna észre, jelezze!
Ennek alapján ápr9-én csak 2 embernek nem jó, a többi napon már 4 v több ember nem tudna ott lenni a 12-ből. Persze érdemes két dátumot megjelölni, mondjuk egymástól egy kicsit messzebb. Javaslatok?
Gem
14+4
<!--attachment: kismama_talalka-145742.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*20.0**kismama_talalka%2exls --><center><pre>
Kép
kismama_talalka.xls (20.0 k)</pre></center><!--/attachment-->
gemini

Vanda!

A játékoknál ha leesik akkor mindig, a cumiknál naponta és használat után. Tehát mondjuk a z üvegek cumiját használat után elmosod és utána belerakod a sterilizáloba. A játszocuminál pedig az aznapit este elmosod és reggel oda adhatod már neki(gondolom ugyse egy van). Csak a játszocumikkal vigyázz mert mi a NUK-ot használtuk és egy kis idö után belement a viz.Igy mindig várni kellett amig kiszárad! Mennyi idös is vagy most, és hol fogsz szülni?

Giggancs
giggancs

Mircimama, Vanda!
Koszonom!

Drika!
Nekem hetfon vettek le, es en a 476-44-58 szamon ma kerdeztem ra. Eleg hamar megcsinaltak.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Judit,
Neked van április 28-án a szülinapod (jól emlékeszem)?

Mircimama
mircimama

Sziasztok,

Sajna régen nem tudtam irni,mert tegnap egész nap a genetikán voltam.

Köszönöm mindannak, aki még hétfőn nyugtatott az AFP lelettel kapcsolatosan. Tényleg jól esett...

Beusnak is külön köszönöm a Rózsakert Medical Center címét....

Nos, mi is történt azóta, hogy megtudtam szar a leletem....

Bejelentkeztem egy nagyon alapos genetikai UH-ra..Ahol megnézek mindent és rendben is találták az egész babát, tetőtől talpig. Mert mint tudjuk a genetikai problémáknak sokszor látható jelei is vannak. Szerencsére az ottani doktor mondta, hogy a Kórházamban nem csupán egy faktoros a vizsgálat, hanem háromfaktoros és ez alapján nem csak egy puszta AFP érték volt odairva, hanem még sok sok biztató másik szám is. Gáz állítólag akkor lett volna, ha az öt negatív szó között legalább egy pozitiv lett volna. Vagy ha az alacsony AFP érték mellé társul egy magas HCG, de szerencsére nálam nem ez volt... Szóval önmagában az alacsony 0,41 MOM érték nem mond semmit...
Tehát itt már le sem vették a vért, mondván, nem játszanak vámpírt...

Innen mentem át a Genetikával is foglalkozó Schöff Mérei kórházba, ahol vagy 40-50 sorstárssamal vártuk a mindenható itéletét... Innen úgy elhajtottak 4 óra várakozás után, hogy mi a fenét keresek ott, hogy a lábam nem érte a földet. Azt mondták maga a szúrás és a mintavétel kockázatosabb, mint a leletem. Szóval nem vállaltam és nem is javasolták...Ennyi, és bent van egy kontroll vérvételem az eredeti kórházban, szóval szerencsére nincs parára okom.

Tényleg köszi mindenkinek az együttérző szavakat.

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Mircimama!
Igen, miert!

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Jaj, jaj jaj, jól értem, hogy valamikorra találkozót szerveztek... Ez nagyon jó ötlet, engem mindenképpen érdekel. Vagy valamit félreértettem????

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Johanna,

szuper, hogy minden rendben és ezt több doki is megerősítette!!!! Kép

Mircimama
mircimama

Judit,

nekem 27-én!!! De ha jól emlékszem még vagy öt év van köztünk (ezért fel is ajánlom, hogy tegeződjünk Kép )

Mircimama
mircimama

Sziasztok Lányok!

Beus!

Köszi a szuper táblázatot! Kép

Gemini!

Ez a szex-téma... nálam is annyira változó... :-S
Van,hogy szegény páromat le kell beszélnem. Kép Aztán fél nap múlva meg ráugrom. Kép
Szabinál annak idején egyáltalán nem akartam...végig... Azért most nem így van.

Jó a találka-tábla is! Kép Remélem hamarosan sikerül egy /vagy 2/ konkrét időpontot találni! Én már várom! Kép

Vanda!

Ne aggódj! A legfontosabb, hogy a Babád jól van! Kép Szorítunk, hogy Neked se legyen semmi bajod!

Barbi!

Örülök, hogy örülhettek, egy ilyen szupi UH után! Kép

Én a mosást egy ideig külön kezeltem, de aztán fokozatosan mégiscsak együtt mostam a mi ruháinkkal. Csak eleinte voltam nagyon óvatos. Szabinak voltak apró kiütései, valószínüleg a mosószertől, vagy öblítőtől. Én ezért a rendes mosás-öblítés után benyomtam egy második öblítés-centrifugálásra a ruhákat (öblítő nélkül). Használt.

Kérdés...

sajna senki nem írt arra, hogy mit csináljak...aznap lehet, hoyg csak 16-2 napos leszek, amikor mennem kell (a nem túl rendszeres menzim alapján...). Szerintetek?

Köszike!

Pusz:

Viki(15+2 nagyjából Kép)
vikó

Viki,

az AFP időpontja a kérdésed?

Mircimama
mircimama

Helló Lányok!
Azt szeretném megkérdezni valakitől, hogy ha 22. betöltött hét után megyek 4D-s UH-ra akkor szerintetek fogom már látni az arcocskáját?? Mert láttam már olyan 4Ds képeket amiken olyan kis "csúnyácska" volt a baba! De ezt most nem azért írom, mert az a más gyereke! Csak jó lenne ha valami szép emlék maradna meg bennem, a második félidőre!
Köszi- Pussz
Fejeske 19+5
fejeske

Fejeske,
a babaneten van hétről-hétre követhető 4D-képek, ezen megnézheted, hogy nagyjából mire lehet számítani:
http://www.babanet.hu/ultrahang.php?t=fejl

Mircimama
mircimama

Viki,

én most elmegyek ebédelni, de ha az AFP volt a kérdésed, akkor (én úgy tudom) a betöltött 16. héten kell menni, és valaki fentebb írta, hogy nem is az elején, inkább a közepe fele (én is 16+4 voltam).
Mircimama
mircimama

Giggancs Kép
Lesz munka ezek szerint... Nuk cumikat nézegettem én is Kép.
Amúgy most 14 hetes vagyok, vagy 13+5 vagy 14+0, utóbbi a baba mérete alapján, előbbi mensi alapján. Mindkettőt jónak veszem, mert van alapja a mai 14+0-nak is.
Ami döbbenetes, hogy pocakos vagyok KépKép Szóval már látszik KépKép. Azt hittem, csak később fog ennyire látszódni.
Neked már van babád, ha jól veszem ki KépKép Mesélj Te is magadról, mennyi idős terhes vagy? Én Szolnokon fogok szülni (egy szülészet), így sok választási lehetőségem nincs itthon KépKép

Ezvicc Kép
Szívesen! Legalább megnyugodtál!! Kép

Gemini Kép
Részemről oké az április 9.

Johanna Kép
Hála, minden rendben van UH szerint.

Mircimarca, Johanna Kép
Szülinaphegyek Kép Nekem június 20-án van, szvsz várom hogy kik szülnek meg a szülinapomkor Kép.

Vikó Kép
Köszönöm Neked is, nagyon remélem hogy nem lesz baj. A kérdésed mire vonatkozott, az AFP idejére? És 16 plussz vagy minusz 2 napos leszel akkor?(most nem tudom, nem-e elírtad a 16-2-t). Ha 16+2, akkor tökéletes, de ha 16-2, akkor sincs baj, mert mint Ezviccnek átszámolják az értékedet kornak megfelelően. Csak szólj levételkor, hogy Te tulajdonképp mennyi idős terhes vagy. A nem túl rendszeres mensikor a baba méretéből szoktak kiindulni (UH).

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok,

Fejecske: nekem azt mondta a tegnapi doki, hogy az arc a legjobban a 26. hét után látható igazán szépnek. Persze már most is gyönyörűek, de ahol már igazi baba feje van...

Hát én olyan kb. június 23 körülre vagyok kiírva, a legújabb tudás szerint....

Találka nekem lényegében bármikor, úgy intézem, hogy jó legyen. :-))

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Fejecske!
Én múlt hét pénteken voltam a praxisba és én is kérdeztem mikkor látszik a szép pofija a doki azt mondta hogy 32.hét után.Mert én csak 14 hetes voltam akkor és tényleg "csúnyácska még"
Rita 15+4

rita77

Sziasztok Lányok!

Nagyon régen írtam nektek, csak követlek benneteket.
Vikka, én is kismamajógára szeretnék menni. Még nem voltam soha. Te/ti hova jártok?
Mi pénteken (16+5) megyünk AFP-re, kicsit izgulok...
Üdv. Zsófia
giovanni8

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?