Sziasztok csajok!
Még lenne kérdésem. Most nézegettem át a papírjaimat, hogy mi van meg és mi nincs. Akkor az ekg, vércsoport és ellenanyag és a teljes vérkép és vizelet nagy része meg volna, azok mind november legvégén ill. december elején készültek. Azokat akkor elvileg elfogadják. A többiért megyek közvetlen ünnepek után a házidokihoz ill. a nőgyógyászhoz. A férjemnek a sperma vizsgálata az október elején készült. Azt elfogadják most vagy újabb kell? Ilyet is- olyat is hallottam. Meg már akkor azt is elintéznénk addig magán úton. Az lenne még a kérdésem, hogy ha valamelyik hormon nincs a határértékek között, de már szedek rá gyógyszert, akkor úgy indulhat a lombik vagy még meg kell várni, hogy teljesen lemenjen? Egy korábbi szerint (augusztus) a 3. napon a tsh-m 4.150 volt (0.4-4), azt olvastam sok helyen, hogy babához 2 alatti kell. Ezt tényleg így nézik a Dévaiban is? A 21. napin meg a prolaktinom volt magas 710,2 (70.8-566.5). Meg szerintem az fsh-m is, bár ezt egyik orvos sem vette észre a papíron. Gondolom a 21. napon a luteális fázist kell nézni, na ott a határérték 1.79-5.12, nekem meg 7.52 volt. (az lh jó, 7.35).
Csak azért kérdezem, mert úgy akarom, hogy ünnepek után felkeresek egy magán endo dokit, aki írna fel rájuk gyógyszert (gondolom ő venne ismét vért bizonyos napokon és utána kapnék). Csak így gyorsabb lenne. Ha meg kellene várnunk míg minden teljesen tökéletes lenne, akkor kicsúsznánk az időből.
Valamint az lenne még a kérdésem, hogy a Dévényi oldalán felsorolt hormonokat mos melyik nap kell nézni (FSH,Lh, TSH, Ösztradiol, Progeszteron, PRL, Tesztoszteron)? Nekem korábban az FSH-t, LH-t, Ösztradiolt és a Prolaktint mind két nap nézték (3. és 21.), a TSH-t és a Tesztoszteront a 3. napon, a Progeszteront pedig a 21. napon. Ez így jó? Mert akkor az endo dokinál is így kérném. Ha így kell.
Tudom, hogy konzultáción megkérdezhetek mindent, csak addig már el szeretném kezdeni a vizsgálatokat, hogy haladjunk ezzel. Addig már legalább az endo dokihoz el akarok menni. Sajnos nagyon szorít az idő.
Bocsika, hogy már megint ennyit kérdeztem!!
Szép estét!