Sziasztok Csajszik!
Én jöttem volna, de a párom egész nap a gépen ült.
Hanee!
Gondolom ezután a levél után alszol 1-2 órát.
:
Nagyon jó, hogy felhoztátok az Edát.
Én annak idején másik korházban akartam szülni, de az orvos akit ajánlottak a bejelentekzéstől kezdve 3 és fél hét múlva tudott volna fogadni, annyi páciense van. Nagyon jó orvos , ahogy hallottam. A másik ok, visznt ami gondolkodóba ejtett, az pont az volt, hogy az a korház nem nagyon támogatja az Edát.
Ezután ajánlottak, /ajánlottatok/ egy másik korházban, egy legalább annyira jó orvost, akihez már pár nap múlva mehettem, a korház kifejezetten támogatja az epidurált, sőt többek közt az orvosom is beadja, mert ő is ért hozzá.
Azt még elöljáróban elmondom, hogy én végighallgattam a hugom szülését. Kint ültem a folyosón, és izgultam érte.
Amit ott végig hallgattam, azt nem kívánom senkinek. Évekre ment el a szüléstől a kedvem. Még rémálmaim is voltak. /A hugom kisfia már 7 éves/
Amikor teherbe estem, valami hihetetlen nyugalom szált rám, a szüléssel kapcsolatban. Valószínűleg a hormonok hatása, vagy csak annyi, hogy tudat alatt tudom, hogy innen úgysincs visszaút, minek előre izgulni. DE....
Nem biztos, hogy kérni fogom az Edát, de az a tudat, hogy kérhetem ha úgy érzem hogy vége a tűréshatáromnak, az semmi mással nem ér fel számomra. MEGNYUGTATÁS SZEMPONTJÁBÓL.
Egyébkét ha pedig már a tűréshatárra is kitértem, anyósom is mondott egy bájosat. Mindkét fiával tökéletes terhessége volt. Az egyiket 5 óra alatt szülte, a másikkal reggel még bevásárolt, hazacipekedett, majd bement a korházba, /minden előzmény nélkül/ mert már nem akarta tovább cipelni. Először csak néztek rá, aztán 3 óra múlva meglett a fia.
Szerintem kicsit mázlista volt, főleg, hogy itt azért találkozunk majd kétnapos vajúdásokkal is.
A baj csak ott van, hogy ő azt hiszi, hogy ha neki ez ilyen simán ment, akkor másnak sem lehet nehezebb.
Splendida, szerintem bárki bármit mond, ez a mi szülésünk lesz. Nem gondolom, hogy amikor a tudomány már ilyen sokat fejlődött, akkor is kőkorszaki módszerekkel kellene szülni. Hagyd rá anyósodra, hogy ő hogyan gondolja, nehogy harag, vagy sértődés legyen, mert ő csak jót akar, te pedig nem fogadod meg a tanácsát. A szülőszobán úgyisd te leszel, ha kelleni fog, te fogod kérni nem más.
Ettől senki nem lesz se rosszabb, se jobb anya.
A fogorvásnál is kérünk érzéstelenítést egy gyökérkezeléshez, /sőt én a töméshez is/ ettől sem vagyunk rosszabb emberek. A szülés szerintem 100-szor brutálabb lehet, mint egy fogászat.
Az Eda csak egy lehetőség a sok közül.
Kriszta!
Nagyon aranyos!
Csmárti!
Csak egy javaslat. Írjuk le mindannyian, hogy kinek-mikor lenn jó a találka, abból is csináljunk táblázatot, és akkor tuti nem marad ki senki.
Ezt csak azért írtam, mert úgy látom sikert arattál a felvetéseddel.
Nekem spéci április végéig.