Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

HaneeKép
Megkerdezhetem,hogy melyik tipusu ABC Design babakocsit vettetek?Mert mi is az es a Cam Apollo Shopper kozott gondolkodunk,nekem jobban tetszik az ABC,viszont a neten10-12 kg-nak irjak-es ez eleg sok,leven lepcson kell majd cipelnem.No nem baj,legalabb kondiban tartom majd magamKépKép

Es O az en AkosomKép

Kép

Kellemes hetveget!

Kriszta es Akos
22+2

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Sziasztok Lányok Kép

Klarissza: Köszi a piros pöttyöket Kép

Andi71:
Nagyon fontos a pozitív hozzáállás, a baba szerintem pontosan érzi, hogy állsz hozzá. Ha várod és úgy viselkedsz vele, mintha 100%-ig biztos lennél a megszületésében, akkor ő is akarni fog élni! Kép

Splendida:
Örülök, hogy valaki egyetért Kép Egyébként pont azon filóztam most hogy mondtad, amit a dokid mondott, hogy pl. nekem van egy ismerősöm, aki kimondottan azért óckodik a gyerekvállalástól, mert gyakorlatilag retteg a terhességtől és szüléstől, de főleg az utóbbitól! És mostanában sokat beszélgettünk erről, és mondtam neki ezeket a dolgokat.. és azt is, hogy elvileg már a császározást mindenféle indokokkal megcsinálják (pszichológiaival is szerintem). Mostmár ő is elgondolkozott a dolgon szerintem. Azt mondta, ha császároznák, akkor lehet, hogy bevállalná, de ő a szüléstől görcsösen fél és tudja, hogy a babának sem lenne jó, hogy igy telne el 9 hónap. És tökéletesen igaza van.
Én csak egyszerüen nem csinálok ügyet a dologból Kép A babám az enyém igy is úgy is.. a lényeg, hogy egészséges. Egyébként olvastam egy cikket erről, amiben felsoroltak a természetes szülés és császározás mellett/ellen érveket. Mindkettő mellett és ellen ugyanannyi érv szól körülbelül. Én speciel császárral születtem (anyunak csipőficama van) és a korházban állítólag én voltam a legkisimultabb, legszebb színű és legjobb kedvű újszülött. Engem nem viselt meg a szülés és gyönyörü pirospozsgás voltam már két naposan is (a fotók is erről tanúskodnak). Azért ha ebbe belegondolok, akkor ez sem utolsó dolog, hogy szegény baba fejét nem nyomja össze semmi. Ráadásul ha jól tudom a császárt is akkor indítják, amikor a baba már befordul a szüléshez, igy különösebb meglepetés sem éri szegénykét, hogy egyszercsak hopp kikapják anyuból a bácsik nénik. Persze kivéve a rendellenességeket, de arról ne is ejtsünk szót Kép Természetesen ellene is szólnak dolgok. A természetes szülés mellett pont az szól, hogy a babának is állítólag szüksége van rá, hogy végigmenjen a szülőcsatornán.. állítólag ez kell ahhoz, hogy a légzése is jobb legyen.. Én ezt nem tudom, de császárral is születnek 10-es APGAR-os kisbabák, szóval.. ezt is orvosa válogatja amúgy. Van orvos, aki kérésre is császároz. Elvileg megengedett már Magyarországon is, hogy azt válassza a nő (a gyakorlatban nem).. Na jó nem ragozom Kép

Bkriszta:
Mi Tech Rider S tipusu kocsit vettünk. Megemelgettem én is.. nem olyan könnyű, de nem is nehéz.. szóval le birnám cipelni ha nagyon kell (pedig sérves vagyok). De nem nagyon szándékozom lépcsőkön cipelgetni.. szóval én ebbe bele sem gondoltam Kép
Aranyos az UFO-d Kép Kép

Holnap megyünk anyósékhoz.. azt hiszem lepihenek, mert hosszú utunk lesz Kép

hanee (14+3)
hanee

Sziasztok Csajszik!

Én jöttem volna, de a párom egész nap a gépen ült.

Hanee!

Gondolom ezután a levél után alszol 1-2 órát.Kép:Kép

Nagyon jó, hogy felhoztátok az Edát.
Én annak idején másik korházban akartam szülni, de az orvos akit ajánlottak a bejelentekzéstől kezdve 3 és fél hét múlva tudott volna fogadni, annyi páciense van. Nagyon jó orvos , ahogy hallottam. A másik ok, visznt ami gondolkodóba ejtett, az pont az volt, hogy az a korház nem nagyon támogatja az Edát.
Ezután ajánlottak, /ajánlottatok/ egy másik korházban, egy legalább annyira jó orvost, akihez már pár nap múlva mehettem, a korház kifejezetten támogatja az epidurált, sőt többek közt az orvosom is beadja, mert ő is ért hozzá.
Azt még elöljáróban elmondom, hogy én végighallgattam a hugom szülését. Kint ültem a folyosón, és izgultam érte.
Amit ott végig hallgattam, azt nem kívánom senkinek. Évekre ment el a szüléstől a kedvem. Még rémálmaim is voltak. /A hugom kisfia már 7 éves/
Amikor teherbe estem, valami hihetetlen nyugalom szált rám, a szüléssel kapcsolatban. Valószínűleg a hormonok hatása, vagy csak annyi, hogy tudat alatt tudom, hogy innen úgysincs visszaút, minek előre izgulni. DE....
Nem biztos, hogy kérni fogom az Edát, de az a tudat, hogy kérhetem ha úgy érzem hogy vége a tűréshatáromnak, az semmi mással nem ér fel számomra. MEGNYUGTATÁS SZEMPONTJÁBÓL.
Egyébkét ha pedig már a tűréshatárra is kitértem, anyósom is mondott egy bájosat. Mindkét fiával tökéletes terhessége volt. Az egyiket 5 óra alatt szülte, a másikkal reggel még bevásárolt, hazacipekedett, majd bement a korházba, /minden előzmény nélkül/ mert már nem akarta tovább cipelni. Először csak néztek rá, aztán 3 óra múlva meglett a fia.
Szerintem kicsit mázlista volt, főleg, hogy itt azért találkozunk majd kétnapos vajúdásokkal is.
A baj csak ott van, hogy ő azt hiszi, hogy ha neki ez ilyen simán ment, akkor másnak sem lehet nehezebb.
Splendida, szerintem bárki bármit mond, ez a mi szülésünk lesz. Nem gondolom, hogy amikor a tudomány már ilyen sokat fejlődött, akkor is kőkorszaki módszerekkel kellene szülni. Hagyd rá anyósodra, hogy ő hogyan gondolja, nehogy harag, vagy sértődés legyen, mert ő csak jót akar, te pedig nem fogadod meg a tanácsát. A szülőszobán úgyisd te leszel, ha kelleni fog, te fogod kérni nem más.
Ettől senki nem lesz se rosszabb, se jobb anya.
A fogorvásnál is kérünk érzéstelenítést egy gyökérkezeléshez, /sőt én a töméshez is/ ettől sem vagyunk rosszabb emberek. A szülés szerintem 100-szor brutálabb lehet, mint egy fogászat.
Az Eda csak egy lehetőség a sok közül.

Kriszta!

Nagyon aranyos!Kép

Csmárti!

Csak egy javaslat. Írjuk le mindannyian, hogy kinek-mikor lenn jó a találka, abból is csináljunk táblázatot, és akkor tuti nem marad ki senki.
Ezt csak azért írtam, mert úgy látom sikert arattál a felvetéseddel.Kép

Nekem spéci április végéig.

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok Lányok!

Na, ma voltunk uh-n és nagyon-nagyon boldog vagyok. A babák teljesen rendben vannak.Kép Semmi, a normálistól való eltérés nem látszik. A koruknak megfelelnek és már nincs külömbség a babák között. Tehát az a négy nap, ami eddig volt, teljesen eltűnt és a méretük a kornak megfelelő.
És hát a nemük! Az ember el nem hinné! A férjem erről álmodott: egy kisfiú meg egy kislány. A kislány van közelebb a méhszájhoz, tehát ő az A magzat. Mikor kérdeztem a dokit a nemükről, mondta, hogy "hát nem mondtam a múltkot, hogy az egyik kislány?" Ott néztük a kis kukiját a fiúnak, a férjem meg nem látta. Mondta, hogy jó, látom, de mit kell látni? Pedig csak úgy himbálódzott a vízben. Kép
A lényeg, hogy egészségesek a babók.
A méhszájam miatt aggódtam nagyon, mert az elmúlt három hétből kettőn végig keményedett a pocim. A doki megnézett, s mondta, hogy teljesen jól viseli a méhem a dupla megterheleést, azaz a méhszájam változatlanul 2000 és nagyon szépen zárt. Gondolom, a doki hangulata is jobb volt ma (nem is volt más betege, úgyhogy bent voltunk több, mint egy órát), mert nagyon megnyugtató tudott lenni.
Keményedésekre és izomgörcsökre magnezium citrikumot írt, mert abból nem kell annyi, mint a magne b6-ból. Azt Mondta, a magne b6 akkor ér valamit, ha legalább 3x2-őt szedsz. Minden esetre mondta, hogy próbáljam ki mind a kettőt, s meglátom, mik a tapasztalataim.
Azt mondta, hogy ha az Elevitet szedem, más vitaminpótlásra nincs szükség, az pont elég.
Ja!
A babákról azt mondta, hogy már csak növekedniük kell, és a fejletlen szervek fejlődnek még. Azaz most már csekély a vetélés esélye. De nagyon kell vigyázni rájuk, mert ketten vannak.

Andi!
Elképesztő, hogy egy doki ilyen tahó lehet. Mi az, hogy az előzmények miatt nem vállal? Csak olyat vállal, amiben nincs szakmai kihívás és komplikációmentesnek néz ki? Na, az ilyen dokit nem kell sajnálni. Én sajnos nem tudok neked más dokit javasolni.
Én az én dokimhoz magánrendelőbe és a kórházba is járok. Igaz, a kórházban is szoktam neki fizetni.
Nekem a kórházi laborban szólt a szülésznő, hogy a választott dokinak illik még a 20. hét előtt szólni. Az én dokim azt mondta, hogy számára ez teljesen egyértelmű volt, hogy én az ő betege (kismamája) vagyok.

Kriszta!
Gratula a manódhoz! Hogy ezek a gyerekek mennyire hasonlítanak egymásra! Kép

Na, most ennyit.
Mindenkinek egészséges pocaklakókat kívánok!
És szerintem ma érezték a babák, hogy jól érzem magam, mert egész nap produkálták magukat.

Puszi mindenkinek és jó éjszakát!

Annamari
19+0

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Úgy látszik nekem is íráskényszerem van.

Még a mozgásról is eszembe jutott valami.
Először 16 hetesen éreztem. Nagyon fínom kis mozdulat volt, és ha nem egyhelyben álltam volna, lehet, hogy meg sem érzem. Utána napokig semmi.
A 18.héten már éreztem a bugyborékolást is, és még nagyon enyhén egy-egy rúgást is. Az olyan éppenhogycsak érzés volt, mint egy kis pöckölés.
Ez sem volt rendszeres, 2-3 napig volt, aztán 4-5 napig semmi.Akkor én is izgultam egy picit. /A barátnőm azt mondta, hogy szerinte nem lehet, hogy azt érzem, mert neki 4 éve, amikor ő volt terhes, a dokija azt mondta, hogy a 21. hétig semmit nem fog érezni. Valószínűleg ez pszihés, mert nem is érezte addig a magzat-mozgást/
Viszont én egyre többször érzem, és egyre határozottabban.
Tegnap este pedig játszottunk!
Éjfél körül feküdtem le, és már akkor elkezdte a rúgdosást. Kb. 1 órán keresztül. Amikor elkezdtem simogatni a hasam, ő mindig válaszolt. Ezután elaludtunk.
Kb. 2 óra múlva ébredtem pisilni. Akkor megint kalimpált egy kicsit, de akkor hamar visszaaludtam. Legközelebb negyed ötkor ébredtem, ismét pisilni, és akkor megint kb. egy órán keresztül nem hagyott aludni. Annyira erőteljesek voltak a mozgások, hogy nem bírtam, ki, hogy ne válaszolgassak neki. Na ezen ő ismét felbuzdult.Kép
Sőt pár napja, már olyasmit is érzek, amit így látatlanban nem tudok máshogy megfogalmazni, csak úgy, hogy bukfencezik. Olyan mintha kitágulna egy kicsit a pocim, aztán visszamenne. Illetve, mintha odakuporodna ahol a tenyerem van.
Ezeket főleg este érzem, amikor teljen rá tudok hangolódni, mert nem ér más inger, és el tudok lazulni, és nem utolsó sorban a hátamon fekszem. Napközben csak egy-egy rúgást érzek, de annak is nagyon örülök.

Akri!

Te merre vagy? Mi újság? Ti is elmentetek a hétvégére?Kép

Kép
Kép
pipocska

Pipocska!

Én ilyen bukfenceket nem érzek, de néha már látok olyat, mintha a pocim egyik feléből kiállna egy sárgadínye (na jó, inkább egy nagy barack), majd visszahúzódik.
Én már a hátamon sem tudok feküdni, mert nagyon nyomnak a babók. Olyan, mintha két vasgolyó nehezedne a gerincemre. Amúgy azt olvasom, hogy már nem jó háton feküdni, mert fontos ereket nyomnak a babók.

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Csak pár sort,mert már egy másik topicban is hiányolnak...

Hanee, jó hosszút irtál, tuttira kifáradnék ennyi pötyögéstöl.Személy szerint amit nekem irtál, nem igazán tudom hova tenni,mert én is megvettem a kisollót,és höméröt, söt, ez utóbbi most már szerves része a pancsi-játékoknak,mert másra nem használjuk. Természetesen nem ilyen dolgokra gondoltam,láttam egy listát ami tényleg csupa-felesleges dologgal IS tele volt, arra gondoltam. Amit nem tudsz mással helyettesiteni, azt én sem gondolom feleslegesnek, de a darbaszám is sokszor túlzó ezekben a listákban.

Mozgás: most már tuttira megfordult a babám,és azért nem érzem ott a rugdosást, ahol idáig volt,egészen fennt a köldökömnél rugdosott. Most alól érzek valami gyengébb buborékokat, nagyon finom mozgások, nem olyan jó nagy rugások,mint korábban, de azért remélem minden jó!Kép

Bannamari, grautla a vegyespároshoz, ez ám az igazi kiosztás, rögtön meg lesza fiú-kislányKépKép

Én kedden megyek,már várom nagyonKép

Sziasztok,most megyek másik helyre is irogatniKép

Barbi
18+2

Kép
Kép
barbi

Sziasztok,

Bocsánat, hogy ismeretlenül írok ide nektek. Azért teszem, mert tudom, hogy sok mama nem az "elmúlt napon"-ra kattint, így ha érdekelné is, amit hírdetek, nem láthatja meg. Ez pedig a következő:

Január 27- én újabb 4 napos dúla-alapképzés indul a MODULE szervezésében. A résztvevők képessé válnak kórházi szülések mellett is helytállni. http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=89&cid=45522

Amennyiben valaki tervezi, érdemes erre mindenképpen elmennie, mert ez az utolsó alkalom, hogy nem kell szállásdíjat fizetni. Külön indok még a mostani tanfolyam mellett az, hogy pénteken vért izzadva megszültük a továbbképzés mikéntjét, hogyanjait és egyéb kérdésekre adott válaszait is, és ennek eredményeképpen a januári csoport tud velünk továbbképződni havi egy vagy két napos alkalmakkor, és szuper lesz! Érdeklődés esetén forduljatok a fenti linken megadott névre, számra, vagyis Békés Emőkéhez a 70/948 5481-es számon, de még sokkal jobb, ha mélt írtok neki a bekese@module.hu címre.

Tudom, hogy várandósok vagytok, azért teszem fel ide is ezt, mert pocakkal is el lehet menni, amennyiben, ha van nagyobb testvérke, elég nagy ahhoz, hogy nélkülözze a mamáját 4 napra. Nem mellesleg ez a képzés segít kihozni a legjobbat a kórházi szülésekből (is) mind a ti, mind a babáitok szempontjából. (Bár tény, hogy pocakkal átmenetileg lemaradtok a toábbképzésről, de ez újra indul később, szóval nem gond.)

Ha szeretnétek dúlát, akkor nekem írjatok, leírom, hogy tudjátok megtalálni a leginkább nektek valót.

Virág
virág78

Jo reggelt mindenkinek!

Na, latom azert tegnap csak beindult a csevej. Kép Tegnap voltunk orvosnal, megvannak a triple test eredmenyei, teljesen normalis minden, Pooch nagyon jol van es szepen novoget. Sot az is kiderult, hogy Pooch az bizony kislany. Ez nagy meglepetes volt, ugyanis mi apaval mind a ketten szentul meg voltunk rola gyozodve, hogy nekunk fiunk lesz. Jovo heten megyunk megint 4Ds ultrahangra, ott majd megerositik az orvos velemenyet gondolom. Most aztan torhetjuk a fejunket apaval, atszervezhetunk mindent. Kép En nagyon orulok, hogy tudom a baba nemet, igy valahogy ugy erzem, hogy szorosabb kapcsolatot tudok Poochcsal kialakitani. Most dolgozom egy kicsit, nektek meg tovabbi jo alvast

Pmama&Pooch (18+1 es ez mar biztos Kép)

KépKép
KépKép
pizzamama

Jo reggelt Lanyok!

Hanee,Pipocska,AnnamariKép

Koszonjuk szepen a dicseretet!!Kép

HaneeKép
Megneztem,11 kg.Igy nem tunik veszesnek a sulya,csak nem tudom,ha benne lesz a baba is,mennyire lesz nehez emelnem.Milyen szinben vettetek?Nekem a Beach tetszik a legjobban.Apuci is UFO-nak hivjaKépKép

CsmartiKép
Nekem a tali marcius vegeig lenne jo,utana mar nem merek kockaztatni,mert van egy olyan erzesem,hogy Akos aprilis kozepe korul meg fog szuletniKép

BannamatiKép
Oriasi gratula a vegyes-paroshoz!!KépKépKépA mi csaladunkban fordult elo ikerterhesseg,ezert a parom nagyon remenykedett,hatha nekunk isKép
A mehszaj miatt en is folyamatosan aggodom,mert nekem mar a 15. hettol kemenyedik a hasam,de szerencsere minden rendben.
Nekem sem jo sem haton,sem hason,ugyhogy marad az oldalam,-de legalabb abbol ketto van,valtozatosKép

PipocskaKép
Szerintem is lehet abban valami,hogy pszichesen is fugg,hogy mikor erzi az ember a babamozgast.En a 14. heten mikor voltam a vedononel,mondtam neki,hogy mar ugy varom a mozgast.Erre kozolte,hogy ha igy van,lehet,hogy elobb fogom erezni,mert folyamatosan erre koncentralok.Es a 15. heten megereztem Prucskot,persze nem rugast,hanem en allandoan buborekokat ereztem a hasamban.aztan a 18. het vege fele ereztem erosebb mocorgast,azota pedig naprol napra tobbet es erosebben mozog.Es mar az apuka is erzi,sot,neha a hasamon is lehet latni a dudorokatKép

No megyek,lassan fel kellene ebreszteni a parom,megyunk vasarolni.

Szep napot!

Kriszta es Akos
22+3

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Sziasztok Lányok!
Volt termés tegnap este óta.Kép

Hanee!
Jó sokat írtál tényleg!Kép Tudsz gépelni? Köszi a hozzászólást! Két apró dolog, amire reagálni szeretnék:
Én egy 2002-es ABC babakocsi típusról írtam, h. szűknek találtuk. Vszínű, h. ti már nem ezt vettétek meg, ha normál méretű.
A vízhőmérőről én írtam és nem Barbi!Kép Ezért nem értette, h. miért neki címezted azt a részt. A véleményemmel nem akartam fennforgást okozni!!! Vagyis senkit ne tartson vissza a vásárlástól, amit írtam, az magánvélemény és tapasztalat! Kép
A körömvágásról meg az jutott eszembe, h. mindenkinél másképp alakul a gyakorlatban. Én viszont még babaollóval sem vágnám a körmét egy picinek, aki ébren van. Pont azért, amit írtál: csapkod, hadonászik stb.. És ez most megint tapasztalatKép, h. jobb akkor elintézni ezt a dolgot, amikor alszik a baba. Ha ilyenkor a bőrvágót használja az ember, akkor hatékony, gyors és nem veszélyes. Na, majd kiderül!Kép

Annamari!
Gratula az eredményekhez! Ha egyszer ikreim lennének, pont ezt a felállást kívánnám magamnak: kislány+kisfiúKép

Pipocska!
Jó ötlet a táblázat, de én azt sajna nem tudom felvállalni!
Azt gondolom, h. az áprilisi melegebb napok felelnének meg, mert arra még a májusban szülők is el tudnának jönni. Nincs előttem a másik táblázat, így nem tudom ki az "első" közülünk. Ha vki érez rá indíttatást, h. szerkesszen táblázatot, nagyon megköszönném neki, és akkor jöhet az időpontok egyeztetése. Ja, és a helyszín sem utolsó, ami persze függ a létszámtól is. Margitsziget, Millenáris, ha sokan leszünk .......??? Az utóbbit azért tartom jobbnak, m. ott szép tiszta mosdó is van, ami ugye megint nem elhanyagolható szempont magunkra nézve!KépKépKép

Szép vasárnapot mindenkinek:

Márti
csmarti

Kriszta! Beugrottál elémKép.
Úgy látom, h. kell egy korábbi és későbbi időpont is. Lányok, légyszi gondolkozzatok abban, h. két tali időpont legyen, talán akkor senki nem marad ki!

Márti
csmarti

Jesszusom, ennyit irni...

Rókica Kép
Én pont 1 éve voltam rákszürésen. Most azt mondta a doki, hogy jövö héten megcsináljuk (22 hetesen), ö nem hive a korai rákszürésnek (mármint hogy kisterhesen megbolygassuk a méhnyakot) nehogy gond legyen.

Aknesolt én is ki fogom próbálni, mert iszonyat a hátam. Remélem, nekem is hatásos lesz.

Tali: szerintem nyugodtan lehet több is. Összejövünk egyszer aztán még egyszer meg mégegyszer stb. Ha valaki nem tud eljönni az elsöre, azért még jövet a 2.-ra, vagy bekapcsolódhat késöbb is. Tölem akár már jövö héten is lehet Kép Persze akkor zárt térben, füstmentes helyben kell gondolkodni. Mondjuk valami teázó, vagy hasonló.

Néha kicsit irigykedem, hogy már ennyi mindent vásárolgattok, meg babakocsi nézőben jártok. Mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy kapunk 2 db babakocsit, meg hordozót, kiságyat is valszeg, meg etetőszéket, igy csak apróságokat kell vennünk, viszont pont ebböl a szétnézös, gyönyörködös izgalmas vásárlósból maradok ki Kép (persze az anyagiak miatt azért jo, hogy ez igy alakul Kép) De rábeszéltem apáját, hogy jövöhéten hétvégén elmegyünk csavarogni bababoltokba, és apróságokat beszerzünk. Kép

Ja, csináltam babanetes fotóalbumot, itt láthattok pocis képet rólam (igaz, hogy már kb 2 hete készült...)
http://babanet.hu/album/main.php?album=4406
(tükör elött ügyetlenkedösön nem röhögni!)

Pusz mindenkinek
minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

A többszöri találkozó szerintem is jó ötlet.
Tőlem akár havonta egyszer is lehetne!

Annamari!

Tényleg szuper a leosztás. A páromnak volt ez a mániája.

Ki tette fel a múltkor Mzx-Móni helyett a táblázatot? Vanda, te voltál?
Talán abba lehetne egy plussz rublika. Mondjuk ez csak feltételes, fogalmam sincs mekkora munka lehet.
Tényleg mi lehet Mzx-Mónival?

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok!

Nekem is teszik a tali ötlete Kép Március végéig nekem is jó, biztos Kép Azt se bánnám ha pár hét múlva lenne egy tali Kép

Pipocska!

Bukfencezéseket én is érzek, az olyan jó Kép az meg persze más kérdés, hogy olyankor tényleg bulfencezik-e Kép de hát olyan össze-vissza ütés-rúgás mivel magyarázható? Az utóbbi 2-3 nap szinte egyfolytában mocorog, mondtam is Gábornak, hogy ez a gyerek semmmit nem alszik egész nap, hogy fog így megnőni??? Kép Kép de nekm olyan jó érzés.

Valaki írta, hogy Mzx-Móni szígorú fevésre van ítélve, mert a méhlepény a méhszáj közelében tapad, és gondogkat okoz. Szegény, nagyon sajnálom Kép Kép már az elején is feküdnie kellett a hátrahajló méhe miatt.

Akiren
(20+4)
akiren

Ha már a vásárlás is szóba került, és annak kapcsán a hasznos vagy felesleges dolgok megvitatása... én sokat gondolkozok azon, hogy sterilizáló-ra szükség van-e? Vagy a cumik, cumisüvegek kifőzésével fog foglalkozni mindenki?

Mi a véleményetek?

Akiren
akiren

Akiren:
Ha szoptatni szeretnél, akkor ne vegyél se cumit, se cumisüveget, így a sterilizálóra se lesz szükség.
Minden ilyen pótcucc cumizavart okozhat a babánál, aztán sírhatsz kétségbeesve, hogy nem akar szopizni a pici, éhes, üvölt, begyulladt a melled stb. (A nők 98%-a képes a szoptatásra, a többi csak kifogás Kép)

Klarissza
(11)
klarissza

Sziasztok!

Dec.17-én bejelentkeztem, hogy csatlakoznék hozzátok, de sajnos azóta a fejem vagy a wc kagylóban figyel, vagy az ágyat nyomom. Sajnos a hányinger-hányás elleni bogyók is kijönnek belőlem. Tud valaki esetleg olyan hányás elleni kúpról, amit lehet terhesség alatt is hazsnálni? A gyógyszertárban nem kaptam túl nagy segítséget...
Hátha az beválna. KépIgyekszem többször a gép elé mászni, mert ez az utolagos olvasás nem egyszerű.

Tücsök (8+5)
kistucsok

Sziasztok!
Szeretnék én is bekerülni a táblázatba.
Adataim
felhasználónév, név: Betsy
Életkor: 36 év
Szülés várható ideje: 2005.06.10.
Babák száma: 1
Eddigi gyerek: nincs
Választott név: Michael, Valentin, Daniel, Katharine, Myrtille, vagy valami más. Még nincs eldöntve.
Vendég

Sziasztok Kép

Sajnos most nincs alkalmam visszaolvasni, - annyit látok hogy jó sokat termeltetek Kép

Majd' elalszok, szó szerint, most ha ezt megírom, hunyok egyet. Kép Szombaton este volt egy kis pezsgőzés (én csak kölyökkel) a baba hír megünneplésére baráti körben. Éjfélkor szépen sutyiban megsúgtam a páromnak, hogy nagyon fáradt vagyok, felmegyek pihizni, de Ti csak beszélgessetek... Úgy bealudtam, mint a huzat Kép
Ma meg megpróbáltuk a La Halle végkiárusítását elcsípni, hát van egy érzésem, hogy nagyon lekéstünk KépKép A fél üzlethelység már le volt zárva, kb. 5-6 ruhatartó konzol árválkodott a legutolsó cuccokkal.. Szóval nem sikerült semmit vennünk ott. Próbáltam vékony anyagú fekete kismami gatyót a Gólyában, az S-es lötyögött rajtam (már combilag - fenekileg), az XS-esek meg nem tetszettek, úgyhogy gatyóm sem lett Kép. Viszont egy másik helyen vettünk fehér-hazahozós-kis bodyt és tipegőt Maszatnak és ennek nagyon örültünk, olyan édes Kép.
Kedden megyek UH-ra és már nagyon várom... Régen láttam Maszatkánkat és hát.... tudjátok alig várom, hogy lássam, minden rendben van-e továbbra is.

Ja és természetesen nézgelődés közben megint leeshetett a vérnyomásom, mert iszonyat szédülés jött rám, alig vártam hogy leüljek és igyak vmit.

Puszi, erre a pár órára még további jó "hétvégét"!

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Hanee,
Gratula a sok írásért, sajnos én a szigorlati tételeken dolgozom, így már a billentyűtől is undorodom. A Móricz és a Gellért tér között lakom a Zenta u.-ban. Érdekelne a Móriczi tai-chi, mikor van, hol lehet érdeklődni. Balogh doki nagyon szimpatikus, eddig 3-szor voltam nála, utoljára jan. 4.-én és azt mondta, hogy július és augusztusban szabin lesz. Gondolom akit eddig elvállalt azoknál levezeti a szülést, de újabbat már nem akar vállalni. Most próbálkozhatok mással, talán Bardóczy, vagy Fülöp doktorral. Mire eljön a szülés csak lesz orvosom, bár vannak aki szerint szülésznő választás fontosabb mint az orvos.

Andi71
Jól értem, hogy neked volt magzatvízből vizsgálatod az előző terhességnél és még sem mutatta ki a problémát a babádnál? Elgondolkodtató, hogy érdemes e vállalni a kockázatot a nem biztos eredményért.

Lányok,
én semmit nem érzek, nem nőnek a melleim, a pocakommal sem dicsekedhetek, rosszul sem vagyok. Csak akkor vagyok nyugodt, ha látom a babám. Így bejelentkeztem 4D-s UH-ra a praxisba jan. 22.-ére. Párom szerint nem túl sok értelme van ilyen korán, de engem megnyugtatna. Igaz most voltam jan. 3.-án remélem nem árt a babának ez a UH sűrűség.

Üdv: Mónika

13+5

mmónika

Sziasztok!

Hanee,
Igen Balogh dokihoz járok, már 10 éve ő az orvosom, nála szültem másfél éve a lányomat. Én imádom!
Lakni pedig Budatétényben lakom (XXII. ker).

Akiren!
Csak hogy megzavarjunk: egy ellentmondó vélemény a sterilizálóval kapcsolatban. Én 6 hós korig csak szoptattam Petrát (sőt, ugye ahogy azt már itt többször leírtam még mindig szoptatom), de bizony elkelt a sterilizáló. Előszöris a mellszívóhoz, ami azért jó ha van, akár az elején, ha még a baba nem szívja ki mindet, akár később ha el kell menned és mástól kapja a tejet. Én 3 hós korától hetente egyszer jártam tanítani, akkor egy etetést üvegből kapott (szerencsére el is fogadta, és nem is zavarta meg a szopit) és egy-egy fejés, meg az etetés után bizony jól jött a kis ládika, amit 10 percre bevágtam a mikróba és steril volt minden. Emlékeim szerint 3000 ft körül van egy ilyen doboz. Ha veszel mellszívót is, akkor arra viszont figyelj, hogy be lehessen rakni sterilizálóba, ugyanis van amit tényleg csak kifőzni lehet (nekem Avent Isis volt, az szuper, tudom mindenkinek ajánlani!)

Üdv: Bogárka (16+2)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Szia Bogárka!

Most fedeztem fel, hogy itt is vagy.KépKép
Nem lennék túl jó detektív.Kép

Kép
Kép
pipocska

Szia Akri!

Lehet, hogy azért, mert majdnem egyidősek vagyunk, de szinte ugyanezeket érzem.
Nekem is az utóbbi 2-3 napban egyfolytában mozog. Én is azon aggodtam, hogy mikor pihen vajon. Viszont egy kicsit önző is vagyok, mert bennem is felülkerekedett, hogy nem is baj, ha mozog, mert annyira jó érzésKép
Imádom a kismaszatot, és ma Laci is közölte, hogy ő már most nagyon szereti.Kép
Olyan jó lesz már családnak lenni!
Egyre jobban belemerem magam élni.

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok mamik,

Huu, meg soha nem kellett 3 napot visszaolvasnom..Kép
Annamari, gratulalok, ettol jobb nem is lehetett volna! Raadasul minden rendben van!Kép

Aki nem erzi a baba mozgasat, azt megnyugtatom, hogy en most vagyok a 20. hetben es csak 3 napja erzem. Kis pukkanasok, rugasok, nagyon aranyos!Kép

A talalkozo jo otlet, foleg, ha mar egy picit jobb ido lesz, szep tavaszi nap..Kép

En meg mindig szedek Elevitet, mert szinte alig eszem zoldseget-gyumit, egyszeruen nem kivanom. Olyan bolond lett az etvagyam, semmi nem ugy mukodik, mint eddig. Ha nagy nehezen megkivanok valamit, akkor az vagy csirkeporkolt vagy kakaoscsiga! Miert nem tudok en csirakat kivanni???????Kép Ugyhogy szerintem a 7. honapig fogom szedni.

Mmonika, akkor mar 3-an vagyunk azon a kornyeken!Kép
katica78

szép jó reggelt mindenkinek,

hát sajna nekem nincs otthon netem ezért kimaradtam a hétvégi partiból Kép de vissza olvastam mindent.
én a XVI. kerületben vettem nagyon jó ruhákat egy varró nőtöl. A Brendon baba boltban vettem egy kertész gatyót és azon rajta volt a címe és elmentem hozzá. nagyon klassz ruhái vannak egy nadrág 5000.- körül van és ott helyben fel is varja ha szükséges. nekem nagyon tetszettek. nem tudom kinek esik útba de ha érdekel valkit szivesen leírom pontosan hol található.
beus79

Kedves MIndenki!
Pénteken megtörtént a nagy 19 hetes UH!!! a DR. bácsi elárulta a kislánynak, hogy ez bizony most kisfiú lesz ( bármennyire is kislányt várt a drágám) és jól elbeszélgettünk. A papíromra azonban felírt 2-3 adatot amiről fogalmam sincs!
Lécci, ha valaki tudja írja már meg, hogy mit jelent:
BPD 48 mm ( ez ugye a fejkörfogat)
FOD: 62 mm
Femir 31 mm/s.20/
Az utána olvasható szövet érthető, ami szerint a végtagok,gerinc, gyomor rendben.
ELŐRE IS KÖSZÖNÖM HA VALAKI SEGÍT!
F.
fejeske

Sziasztok Lányok!
Jól eltüntem,voltam pénteken de.4d.minden rendbe volt.Majd leírom a méreteket meg teszek fel képet is csak nálunk,Pénteken DU.nagy baj történt a párom apukájának szívinfartusa volt(52 éves) és bajpaszmütétett csináltak neki de nem akkar azóta dolgozni rendesen a szíve,lélegeztető gépen van úgyhogy kivagyunk borulva!Mindenkinek sok pusz!Hamarosan jelentkezem!!
Rita 15

rita77

Annamari!
Gratulálok az eredményekhez.Kép
De jó, hogy egy fiú és egy kislány növekszik a pocidban.Kép
Már mi is nagyon kíváncsiak vagyunk a nemek eloszlására.Kép
Nekünk is ez a vágyunk, hogy vegyes páros legyen, de ha nem lesz az se baj, a lényeg, hogy minden rendben legyen és egészségesek legyenek.Kép

Hanne!
Kíváncsian várom a pocis képedet.Kép

Judyt+2 manó
14+6

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Lányok lenne egy kérdésem. Ti meddig fogjátok szedni az elevitet? Tanácstalan vagyok...
( Ma vettem, jó sokat drágult. Kép 1991 Ft lett a 30 Db-os. )

Köszi:

Hajni 18+6
Vendég

Szia Beus!

Természetesen várjuk a varróné címét!

Rita!

Nagyon sajnálom az apósodat. Kitartást kívánok nektek, és neki mielőbbi javulást!

Többieknek, pedig gratulálok a szép eredményhez!! Kevés idegeskedést, és egészséges pocakosoást kívánok!!

Puszi nektek:

Wica
17+6
wica

Hibajavítás:
Varróné az nem a varró neje, hanem a varrónő. :-))
wica

Kép

Szóval Módimami Glavák Istvánné 1163 Bp Kőszírt u.6 tel.: 403-0490
Nagyon kedvesek és azt próbálsz és annyiszor ahányszor csak tetszik.
beus79

Sziasztok!

Mindenkinek kösz, aki gratulált. Hát... Tényleg büszke is vagyok rájuk.

Judyt!
Kívánom, hogy nektek is bejöjjön, amire vágytok. Nekünk teljesen mindegy lett volna, ha két azonos nemű gyerek van a pocomban, akkor is. Viccelődök is az én Péteremmel, hogy Lillának még kinőhet a fütyije időközben.

Beus!
Lécci a táblázatban maradjon csak a Gergő meg a Lilla!

Hajni!
Én az Elevitet végig fogom szedni, bár nálunk teljesen más a helyzet, mert itt két manó növekszik. Ezért nekünk nagyon fontos, hogy mindent megkapjanak, s ha netán igaz lenne, hogy az Elevites babákból óriásbébik lesznek, akkor így tán van esély arra, hogy normásis testsúllyal szülessenek a babók.
Amúgy - szerintem - nem tudunk olyan jól táplálkozni, hogy mindent olyan mértékben kapjanak a manók, amilyenben szükségük van rá.

Rita, Fejeske!
Gratula a jó eredményekhez.
Mindenkinek kellemes napot!

Annamari
19+2

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok,

Megjött az AFP eredményem és kicsit alacsony. Tud valaki erről valamit nekem mondani, hogy ez mitől lehet, mennyire kell parázni. Azt hiszem az alsó határérték 0,5 és nekem 0,41..... Elküldtek genetikára, de nem vagyok túl nyugodt... A többi eredményem negatív, de ez az egy akkor is kilóg és tovább küldtek, szóval nem valami jó. Amúgy Zsebi jól van és ma is láttam, szépen fejlődik...

Köszi előre is a válaszokat

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok raktam fel én is pocakos képet a profilomba meg a többi képet is de azért be rakom ide is Kép szerintem nagyon kis cuki
Beus (20+4)Kép ja ezt a képet most egy 1/2 órája csináltuk
beus79

Még egy kérdés. Volt már szó arról a genetikai rendelőről... Rózsakertben vagy valamelyik hasonló műintézményben. Tudtok róla valamit. Légyszi aki tud elérhetőséget azt köszönettel venném.

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!
Mindenkinek gratula a szép eredményekhez!

Ma nagy napom lesz: nemsokára be kell jelentenem a főnökömnek, hogy mi az ábra. Kicsit parázok az egésztől, pedig hát nemigazán lesz választása, hogy elfogadja, vagy sem a tényeket. Azért szorítsatok!
Üdv

Gem
14+2
gemini

SZia Johanna,
ahogy elnézem most csak mi vagyunk és sajnos én nem tudok ebben segíteni. pedig nagyon szeretnék.
a neten ennyit találtam http://www.medical-center.hu/ remélem ez is segít kicsit

Beus
beus79

Gemini,

én szorítok mert tudom milyen én is nagyon izgultam hogy mit fog szólni a főnök de hál istennek nagyon örült neki Kép ahhoz képest. majdnem úgy mintha azt mondtam volna hogy neki szülökKép remélem neked is ilyen jól fog elsülni
beus79

Beus!
Az a "baj", hogy én imádom a főnökömet, és tulképp sajnálom is itthagyni, mert tudom, hogy mire visszajövök, már biztos nem lesz itt (ő nem magyar, és csak meghatározott időre szól a megbizatása). Még sosem volt ilyen jó főnököm Kép

Kérlek szépen, sürgősen mondd meg nekem, hogy hol szerezted be azt a felsőrészt, ami még fél órűja rajtad volt! Kép Köszi

Gem
14+2
gemini

Kép
a felsőt? ó hát az már ezer éves itt a kórházban szokott kiárusítás lenni és ottan vettem. tetszik? Kép
Beus
beus79

Klassz! (És kár!)
Gem
14+2
gemini

Hali Lányok!

Bogárka!
Írnál kicsit az Avent Isisről? Miért jó? Kifeji-e rendesen a tejet? Nekem Eszterrel Medela Lactaszett volt, de ahhoz a gép részét naponta kölcsönözni kellett, de az fejt is rendesen. Az Aventről hallottam már korábban is, de nem volt mód kipróbálni. Ha lehetne, most szeretném olcsóbban megúszni a fejést! Mit gondolsz?

Beus79!
Adnál egy kályhátKép is a címhez? Úgy értem, h. honnan lehet megközelíteni a varrónénit?

Rita!
Nekem az apukámnak voltak ilyen gondjai. Sajnos a műtét után ez előfordulhat!Kép De te próbálj nem idegeskedni, m. nem jó a babának, és segíteni meg nem tudsz vele! Amennyire csak tudod kívülről szemlélni a dolgokat, tedd azt. Tudom, h. nehéz! Szorítunk nektek!

Lányok!
Annyira tavasz van, h. később már nem is lesz ilyen idő!KépKép Mi lesz a talival így?

Márti
csmarti

Beus,

Köszi... Talált süllyedt, ők azok. Bár ők korábban szürik, már 12-13 hetesen...

Melyik kórházban dolgozol?

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Andi71
Szerintem inkább előrelátó volt a dokid, mintsem bunkó azzal, hogy máshoz küldd. Viszont ajánlhatott volna valakit! Ez azért elvárható lett volna tőle.

Azt, hogy most mire fogja, miért kell új dokit keresned, hogy valóban a felszereltség miatt vagy esetleg az ő hiányosságai miatt mostmár mindegy. Szerintem örülj, hogy igy az elején megmondta és igy szüléskor minden rendben lesz mind felszereltségi mint orvos felkészültségből.

Remélem hamarosan sikerül másik dokit találnod. Esetleg itt a babaneten is körülnézhetsz, hátha az adott régióban van valaki aki tud ajánlani egy dokit, vagy esetleg mi is tudunk segíteni. Csak ird meg hol keresnél dokit.

Üdv,
MJ-Móni
13+3
mj__móni

Bogárka!

Igen, én is arra gondoltam, hogy nem biztos, hogy mindig a baba mellett tudok lenni, ha szoptatni kell. És akkor gondoskodni kell róla, hogy megfelelően tudja etetni az, aki otthon marad. Ezért gondolkoztam a sterilizáló-n. Egyébként 6 hónapos kórtól lehet kiegészítéseket adni már a tej mellé. Hány cumisüveget célszerű használni? Hallottam már olyat, hogy 6 db is elkél, de én azt sokallom Kép
A baba mennyi idős koráig kell feltétlenül sterilizálni az eszközöket???
És tényleg írj egy kicsit a fejésről, az Avent Isisről is, mert ez olyan ismeretlen Kép

Akiren
(20+5)
akiren

CsMárti,
Hát mi kocsival voltunk de a http://www.terkepbank.hu/ oldalon meg tudod nézni hogy neked merre a legjobb

Johanna,
én a MÁV kórházban dolgozom egy kutató laborban
beus79

Sziasztok Lányok!

Sajnos nekem sincs még időm végig böngészni mindent,csak ugy nagyjábol futottam át,annyi mindenkinek szeretnék irni,de teljesen el vagyok havazva a munkámmal.

Többen írtátok,hogy volt egy kis barnás folyásotok,szeretném tudni hogy erre ki mit szed vagy mit mondott a doki.Nekem nem volt ilyen,de szeretném megelőzni.Bár szedek Maternát,gondolom abban is van megnézium.

A hétvégét ágyban kellett töltenem mert megint ugy görcsölt az oldalamnál,hogy teljesen meggörnyedtem.Végig lestem lesz -e vérzésem,de szerencsére semmi ilyesmi.

És képzeljétek január 7-én megéreztem a babamozgást.Szinte szerelmes vagyok a kisbabámba!Igaz két napja nem tegnap+ma még nem éreztem semmit,de irtátok,hogy nem kell megijedni és én észben tartom.

Bkriszta!
Édes a kisfiad!

Johanna1975!
Az AFP-vel kapcsolatban azt olvastam hogy soksyor lesz eltérő az eredmény a normálistól,de ez gyakori és éppen ezért van szükség a további vizsgálatokra,ahol aztán kiderül,hogy a világon semmiért sem kellet volna izgulnod!
Én még csak most várom az eredményt.

Lányok!
Nagy dilemmában vagyok!Ugy döntöttem,hogy akihez eddig járok nagyon megfelel nekem(mármint a doki) és felkérem,vezesse le a szülést.Felhívtam sógornőmet,aki azt mondta,hogy ezt már nem nagyon csinálják a hála pénzes botrény óta,hanem ez úgy van,hogy aki éppen ügyeletes annál szülünk.Ez tényleg így van?Akkor már ne is szóljak a dokinak?
Vagy azért ez még kimondatlanul,de működik?Mármint ,hogy meg lehet választani az orvost.Teljesen tanácstalan vagyok.
gömbölyû

Gömbölyű!
Én úgy tudom, h. van orvosválasztás. Biztos akad olyan kórház, ahol nem engedik, de talán nem a tied az! Beszéld meg az orvosoddal nyugodtan!

Márti
csmarti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?