Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt Lányok!

Egy nap nem tudok jönni és alig győzlek visszaolvasni Titeket! Kép

Judit! Küldök sok-sok betegségűző energiát. Remélem mihamarabb rendbe jössz! És a picur biztos nagyon vigyáz magára!

Évi! Remélem megvan (vannak) azok a peték!

Annácska! Remélem jó híreket kapsz ma a családtervezőben. Szorítok nagyon.

Babára váró Lányok! Kép 2005 a mi évünk! Annyira jó kis csapat ez és jól szoktak áramolni a különböző pozitív energiák, hogy ebben az évben mindenkinek sikerülni fog bebabásodni. Van előttünk jó pár példa, akiknek több-kevesebb idő/probléma után SIKERÜLT! Ránk is ez vár, nem "ússzuk" megKép
Mindenkinek nagyon szorítok és szívből kívánom, h mihamarabb teljesüljön a vágya.

Éva
évi79
 


Tündi!

Van már eredmémy? Remélem, csupa jó hírt kaptál!

Lányok!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem annyira nincs kedvem ma dolgozni, hogy csak na... Nem haladok semmivel, nem tudok figyelni, nem is erőltetem inkább a dolgot, mert még valami galibát csinálok.

Mea!

Úgy irigyellek a hétfői uh miatt! Biztos minden rendben lesz, ne izgulj!

Kóbor!

Te mikor mész orvoshoz? Bocs, ha megírtad már...

Évi!

Köszi a drukkot neked is, én is remélem, hogy meglesznek azok a tüszők.

Judit!

Neked pedig minél előbbi gyógyulást kívánok! A picur pedig biztos vigyáz magára, hiszen anyucija szépen megkérte erre.

Mohácska!

Lehet, hogy titokban bebabásodtál? De jó lenne! Mikor tudjuk meg?

Annácska!

Nagyon drukkolok nektek a családtervezőhöz! Hová mentetek?

Babus!

Megnéztem az albumodat, nagyon tetszett. Olyan szeretettel nézed a pocidat... Megható... Énisénisénis!!!Kép

Judyt!

Édesek a babáid! Remélem, sikerül valami jóképű ikerbabakocsit találnotok majd.

Móni, Jófi(Tófi)!

Igyekezzünk mi is a többi babás/zebrás után! Szorongatom a kezecskéiteket!!!

Bocs, ha valakit kihagytam, nem direkt volt!
És még annyit elárulok nektek, hogy van azért jó oldala is annak, hogy eddig nem sikerült baba: így megismerhettelek titeket! Ha pikk-pakk összejött volna, biztos nem kutakodok az interneten, és nem találok rátok! Ezért már megérte várni egy kicsit! Azért remélem, húsvétig mindenkinek teljesül a vágya... KépKépKép

Pusszantás mindenkinek!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


Sziasztok!

Judit,
jobbulást!!!Pihenj sokat!!Küldöm a gyógyító energiát++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Évi,
drukkolok ma nagyon: remélem jó hírekkel jössz majd!

Éva,
olyan jó, hogy mindig ilyen optimimista vagy!KépRám is átragadt teljesen.Kép

Ma már nekem is jobb a kedvem.Lehet, hogy az teszi, hogy péntek van és itt a hétvége.Kép Arra fogok figyelni, hogy minél egészségesebben éljek, és tényleg ne ez legyen a központban (ami nehéz hőmérőzés, gyógyszerszedés, uh-ra járás stb mellett....) Az a célom, hogy egy jókedvű, kiegyensúlyozott leendő mama legyen, akihez nagyon szívesen költözik be minél hamarabb Kép egy pocaklakó.Kép Kép

mindenkinek szép napot!

Tófi-JófiKép
jófi
 
 

 
 

Tündi,

drukkok mennek a jó eredményhez!!!
jófi
 
 


Sziasztok!

Hoszzú leszek, előre is bocs érte!

Évi77
Drukkolok! ÉS várlak! Kép

Mea
Engedd el a kezecskémet, én is elengedem a tiédet, nehogy lerántsalak Kép

Vanda
Mikor lesz meg az AFP eredményed?

Judit
Örülök, hoyg jobban vagy, és remélem, hogy ez a gyógyszer tényleg teljesen rendbenhoz téged! Mennek továbbra is a gyógyító +++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++ Kép Vigyázz magadra! Kép

Lányok, akkor lássuk azt a hormoneredményt:
TSH 2.350 mIU/l (0.270-4.200)
T4 16.670 pmol/l (12.000-22.000)
Tiroxin 142.500 nmol/l (66.000-181.000)
T3 2.390 nmol/l (1.300-3.100)
PROLACTIN 644.4 mU/l (127.0-637.0)
FSH 4.080 IU/l
LH 40.90 IU/l
Östradiol 562.200 pmol/l
Progesteron 52.220 nmol/l
Testosteron 1.430 nmol/l (0.220-2.900)

A vérvétel tehát a 20. napon készült. A pajzsmirigy, FSH és LH ehhez mérten úgy tűnik jó (infó az internetről). Meglepő módon nem sok a testosteronom.
Progiról valaki tud valamit mondani? Ez jó érték lehet?
És hát ami egyértelműen látszik, hogy magas a prolaktinom KépKépKépKépKépKépKép Csak tudnám, hogy mitől. Állítólag stressztől is nőhet a szintje, és állítólag 500 a felső határ, nem tudom mért 637 van a papíron. Mindenesetre az lett volna a csoda, ha teherbe esek magas prolaktin mellett Kép Erre nem számítottam. Most legalább tudom, hogy mi az oka a babátlanságnak, és hogy remélhetőleg egy kis bromoval helyrehozható. Bár félek a bromotól, mert a barátnőm első nap elájult tőle, és egyébként sem mindenki bírja.
Mennyi idő múlva hat a gyógyszer? Meddig kell szedni?
Megpróbálok jövő héten elmenni a dokihoz, hogy ha utána megjön (mert tuti meg fog jönni Kép) akkor mindjárt el tudjam kezdeni szedni.
Azt hittem, megkönnyebülök, ha tudom hogy mi a gond. De most pillanatnyilag nem érzem ezt, sőt verni tudnám a fejemet a falba, hogy mért kellett egy nyamvadt vérvételre várnom 6 hónapot Kép Ha a dokik hajlandóak lennének a project elején ezt megcsinálni, akkor már legalább 3 hónapos baba lenne a pocimban Kép Azt a rohadt életbe!
Mellesleg rohadt egy érzés, hoyg miattam nem jött össze eddig Kép Nem kívánom senkinek! Még akkor is ha ez csak egy nyamvadt kis hormon és nem nagyobb a baj (HA nem nagyobb), de ahhoz épp elég hoyg ne legyen babám tőle. Ez van, mindjárt magamhoz térek........

Tündi
Vendég
 


Lányok, bocs, az LH nem 40.90 hanem 4.090, véletlenül rossz helyre tettem a pontot, nehoyg megzavarjon valakit.

És nagyon köszi mindannyiótoknak, hoyg szorítottatok nekem, olyan jólesik! Kép ÉS persze sokat segít is! Hisz tudjátok.

Tündi
Vendég
 


Jófi!
Örülök h jobb kedved lettKép

Tündi!
Én is szorítok ám nagyonKép

Lányok!
Engem is elért a "mindenben terhességi tünetet vélek felfedezni" szindróma Kép
tegnap egész nap pisilni jártam, pedig ssajnos nem is ittam sokat, és olyan ehetnékem volt, végig ettem a napot... na mindegy. Sajna hőgörbém alapján nem sok jóban reménykedhetek, de reménykedek, hátha...

Éva
évi79
 


Tündi,

látod milyen jó, hogy elmentél vérképre?!!!A dokid biztosan ki fogja találni a megoldást!!A prolactinról én is azt hallottam, hogy stressztől is nőhet.

nem tudom,hogy a progeszteront különböző mértékekben mérik -e, de nekem 16 volt (nem tudom miben) és azt mondta a doki, hogy minimum 20-nak,de inkább még magasabbnek kellene lennie.Babus biztosan tuni fogja.

Amiatt meg ne szomorkod, hogy Miattad nem lesz baba.Sokan vagyunk itt, akinek valamilyen hormonja nem működik rendesen.A lényeg, hogy megtaláljuk a megoldást a babához.Egyébként nem emlékszem, hogy írtad volna: a férjed volt már vizsgálaton?

Fel a fejjel!Én nem tudom, hogyan kell csinálni a buksisimi fejeket, de most képzelj ide egy buksisimizést!!!

Tófi-Jófi
jófi
 
 


TündiKép
nem keseredj el ennyire. Ez egyáltalán nem olyan rossz, mint most gondolod!
A prolaktinra kapsz gyogyit és minden oké lesz!
ENm szeretek ennyi szomorú fejet látni!!!

Próbáld meg a jó oldalát megkeresni és főleg ne húzd fel magad rajta, mert azzal nem használsz.
Azt meg felejtsd el, hogy te lennél az oka bárminek is. Talán direkt emelted meg a prolaktin-szintedet??
Minden rendben lesz!!!!! Tényleg nem vészes a dolog! Nyugodj meg és próbálj meg újra pozitívan állni a dolgokhoz!!!
Lesz babád, nem is olyan sokára!!!
Minden esélyed megvan rá! Ne gondold azt, hogy nagyobb baj is lehet, mert ezzel csak magadnak ártasz. A negatív gondolatok könnyen beteggé tehetnek!!!
Tényleg minden oké! Most az a lényeg, hogy minél előbb megkeresd a doki, hogy írjon fel gyogyit, és mondjon valamit az eredményre!
Egy hajszálnyira vagy a happy end-től!!!
Stella

Kép
stella9
 
 


Tündi Kép
Ne haragudj, hogy így ismeretlenül is beleszólok a beszélgetésetekbe. Olvastam a hormoneredményeidet, és szerintem nincs okod aggódásra! Nekem a prolaktinom a felső határ 3*-osa volt (vagyis 1500 környékén ingadozott), és erre kaptam a bromocriptint. Most pedig van egy 13 hetes pocaklakóm Kép. Az emelkedett prolaktin szint a legkezelhetőbb "meddőségi probléma" (nem is meddőség ez), ráadásul az is lehet, hogy csak elcsíptetek egy kiugrást, mivel a prolaktin szint egész nap ingadozik le-föl. Hidd el, a bromoval pillanatok alatt rendbe hozható a hormonképed, ráadásul a progeszteronod tökéletes KépKép. Szerintem pár ciklus kérdése és spontán teherbeesel KépKép Én drukkolok nagyon! A bromotól pedig ne félj, fokozatosan kezd el szedni (heti negyed szem emeléssel), mindig este vedd, vacsora közben. A mellékhatásait így ki lehet védeni.
Remélem hoztam egy kis reménysugarat Neked!!

Vanda

Vanda

Kép
vanda
 
 


Tündi!

Ezen a bajon szerintem nem nehéz segíteni, bár erről a gyógyszerről én is azt hallottam, hogy elég kellemetlen mellékhatásai vannak. Viszont egy orvos azt írta az interneten, hogy volt egy betege, akinél semmi bajt nem találtak, csak a prolaktin normál értékének a 10(!)-szeresét. 10 napig szedett gyógyszert, és babás lett, azóta már rugdos a baba. Neked nem ilyen mértékű a problémád, így biztos nem kell majd sokat várnod a gyermekáldásra. A probléma megvan, megoldás folyamatban, szerintem ez jó.
És hát igen, tudom, milyen szar érzés az, ha én vagyok az oka a sikertelenségnek. Én aztán be voltam biztosítva baba ellen, többszörösen is. (pajzsmirgy betegség miatti prolaktin túltengés, méhnyakprobléma miatti állandó gyulladás, elégtelen peteérés...remélem más már nincs az élet tarsolyában!)Női hormontábla




Női hormonszintek
Vizsgálandó hormon
Vizsgálat ideje
Normál-
értékek Mit jelent ez?

Follicle Stimulating Hormone (FSH) 3. nap 3-20 mIU/ml Az FSH az ovarium stimuláhatóságát mutaja.Általában 6 alatt kiváló, 6-9 jó, 9-10 még megfelelő, 10-13 nehezen stimulálható, 13+ nagyon nehezen stimulálható. A PCO-sbetegek kivizsgálásakor az FSH/LH arányt is nézik. Ez az arány normálisan kb. 1:1, ha az LH értéke magasabb, a PCO diagnozisa valószínű.
Estradiol (E2) 3. nap 25-75 pg/ml Az alsó értékek jobb stimulálhatóságot jeleznek. Abnormálisan magas szintek a 3. napon funkcionális cystára, vagy kimerülő petefészekre utalnak.
Estradiol (E2) A peteérésre adott gyógy- szerelés 4.- 5. napja 100+ pg/ml vagy 2x a 3. napi Az E2 szintet indokolt a stimuláció alatt vizsgálni. Értéke attól függ, hány tüsző van, ill. azok mekkorák. Ez betegenként változó. A legtöbb orvos bármilyen E2 növekedést jó jelnek tart, mások szerint a 4. napon 100 pg/ml feletti érték, vagy a 3. napi érték kétszerese lenne ideális.
Estradiol (E2) A hCG beadás napja 200 + pg/ml Érett (18 mm) tüszőnkként 200+ pg/ml.Túlsúlyos nőkben néha kisebb értékek mérhetőek.
Luteinizáló Hormon (LH) 3. nap < 7 mIU/ml A normális LH szint nagyjáből azonos az FSH-val. Ha az LH magasabb, mint az FSH, az PCO-ra utalhat.
Luteinizáló Hormon (LH) LH csúcs
(középidő) > 20 mIU/ml Az LH csúcs 48 órán belül ovulációt vált ki.
Prolactin 3. nap < 24 ng/ml Emelkedett prolaktin szint gátolja az ovulációt. A magas prolaktin szint hipofizis tumor veszélye miatt további kivizsgálást igényel. A PCO-s betegek egy részében is észlelhető hyperprolactinaemia.
Progesterone (P4) 3. nap < 1.5 ng/ml A "tüszőérés fázisának" szintje. Emelkedett érték esetén a teherbeesés valószínűsége csökken.
(Fakultatív jell. vizsgálat)

Progesterone (P4) ovuláció után 7 nappal

ciklus 21-24. napja
> 15 ng/ml A progeszteron-vizsgálat az ovuláció meglétét bizonyítja. Amikor a tüszőből kiszabadul a petesejt, "sárgatestté" alakul, és progeszteront kezd termelni. 5 fölötti érték már jelez valamilyen ovulációt, de a legtöbb orvos 10 fölöttit vár el természetes ciklusban és 15 fölöttit stimuláltban. Egyesek szerint a tesztet érdemes reggel, éhgyomorra végezni.
Thyroid Stimulating Hormone (TSH) (Pajzsmirigy Serkentő Hormon) 3. nap .4-4 uIU/ml A normális középérték a legtöbb laborban 1,7. Magas TSH alacsony vagy normális T4 szinttel kombinálva pajzsmirigy alulműködésre utal, ami befolyásolja a fertilitást.
Szabad Triiodothyronine (T3) 3. nap 1.4-4.4 pg/ml Néha a beteg pajzsmirigy nagyon sok T3-at termel, de normális mennyiségű T4-et. Éppen ezért a pajzsmirigy működésének alapos vizsgálatához hozzátartozik mindkét hormon szintjének mérése.
Szabad Thyroxine (T4) 3. nap .8-2 ng/dl Alacsony szintje pajzsmirigy-betegségre utal vagy az agyalapi mirigy betegségére, amennyiben az nem termel elég TSH-t a megfelelő T4 szint eléréséhez.
Össztesztoszteron 3. nap 6-86 ng/dl A tesztoszteront a mellékvesék és a petefészkek termelik. 50 fölötti értéket a legtöbben már emelkedettnek tartanak.
Szabad tesztoszteron 3. nap .7-3.6 pg/ml
Dehydroepiandrosterone Sulfate (DHEAS) 3. nap 35-430 ug/dl
Androstenedione 3. nap .7-3.1 ng/ml
Sex Hormone Binding Globulin (SHBG) 3. nap 18-114 nmol/l Szexhormon-kötő fehérje. Emelkedett szintje a férfi nemi hormonok emelkedésére utalhat.
17 Hydroxyprogesterone 3. nap 20-100 ng/dl A ciklus közepén a csúcs 100-250 ng/dl, lutealis fázisban 100-500 ng/dl
Éhgyomri Insulin 8-16 óra éhezés < 30 mIU/ml A normális szint önmagában nem informatív A 10-13közötti érték enyhe inzulin-rezisztencia jele, 13 fölött súlyosabb inzulin rezisztenciára utal. (PCO-s betegek!!!)

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


Na, ez kusza lett!Kép Nem pont így akartam... Kép Ügyes vagyokKép A forrás egyébként a www.infertility.hu, ott egy szép táblázatba van szedve az egész. Azért remélem használható így is.

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


Évi,

szuper ez a hormon-kisokos.Kép

Ez alapján nem értem, miért volt az én 22.napi 16 ng/ml progim nagyon alacsony...
jófi
 
 


Sziasztok lányok!

Mohácska
Mikor tesztelsz??

Annácska
Várom a képeketKép Mikor mentek ma a családtervezőbe? Gondolok rátok és nagyon szorítok nektek! És majd várjuk a részletes beszámolót!

A BMC ugyan olyan mint a Kaáli intézet?

Kóbor, Ezvicc
Küldök nektek milliónyi energiát! Baciűzőket, gyógyítókat, babákat megvédőket... és még amilyet
csak kértek!Kép

Ezvicc
A horoszkóp beletrafált!Kép Igaz?

Tündi
Ne tessék elszomorodni!!! A hormonokat rendbe lehet szedni bogyeszokkal! Az nagyobb gáz lenne, ha valami szervi baj okozná az eddigi sikertelenséget. Azt meg, hogy mennyire rohadt érzés, hogy miattad nem jön össze, teljes mértékben megértem. Borzasztóan nehéz volt nekem is elviselni, amikor anno hazamentem a dokitól és a férjem csillogó szemmel jött elém, hogy na mi van? És amikor megmondtam neki a rossz híreket, teljesen letört ő is. Az én mindig hülyéskedő, optimista férjem. És nem elég magadban rendbe rakni a dolgokat, még az ő lelkével is törődnöd kell.Szóval nagyon szar érzés, hogy benned van a hibaKép
De fel a fejjel!!! Jövő héten okosabb leszel, ha beszéltél a dokival. A bromocriptintől ne félj! Igaz, nekem az első héten esténként hányingerem volt tőle, de aztán elmúlt. Ha az kell a babásodáshoz, akkor úgyis ki fogsz bírni bármitKép Igaz?Kép


Lányok, úgy döntöttem, hogy mától indul az egy hetes extra joghurt-kúra. Csütörtökön megyek dokihoz, aki valószínűleg uh-t is fog nézni. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy hatásos lesz-e.

Kép
Kép
tacsifül
 
 


Lányok!

Ezt most találtam. Csak futtában néztem meg, de van itt egy-két hasznosnak,érdekesnek tűnő oldal. Nézzétek meg, akit érdekel.

http://www.intim.lap.hu/

Kép
Kép
tacsifül
 
 


Sziasztok!

Tündi!
3 oka lehet a magas prolaktinnak: 1. szoptatás, ez ugye kizárt Kép, 2. stressz - szerintem ez a legvalószinűbb, 3 - agyalapi mirigy daganata - ezt olvastam neten, újságban - de szerintem ennek más jelei is lennének. Maradjunk a stressznél: munkahelyi, otthoni, és persze a babavárás miatti gondok mind-mind belekavarhatnak. Én úgy tudom, van humánusabb gyogyi is, mint a bromo, de annak azt hiszem 3 hónap a hatóideje.

Judit!
Jobbulást kívánok és küldöm a baciűző energiákat! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++!

Én nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de nem tudok annélkül lenni, hogy el ne olvassam az írásaitokat. Még akkor is, ha én magam nem írok.
Az biztos, hogy valamilyen szinten ez stresszel mindenkit, de a másik oldal, hogy tudjuk, nem vagyunk egyedül a problémáinkkal, erőt merítünk egymás sikereiből, illetve erőt tudunk adni egymásnak a kudarcok túléléséhez. Hiszen a családunkat nem terhelhetjük vele, ki-ki más okból.

Most itthon vagyok, eléggé vacakul vagyok, ki kell(ene) kúrálnom magam a jövő heti átjárhatóságira. Mert ugye abban már nem hiszek, hogy lehet akkora mákom, hogy tüneteimet baba okozza Kép! Lelkiekben a jövő hétre készülök.
Ma a párom megkérdezte, hogy nem akarnék-e ma tesztelni? Nem mindegy, hogy ma vagy holnap? Modtam neki, hogy mindenképpen reggeli elsőből szeretnék. Kicsit meg is sértődött. Kép. Ott tartunk velem, hogy valami nem stimmel. De nagyon nem.
Lenne egy kérdésem: tudja-e valaki, hogy meddig, hány hetes terhességig produkálhat valaki + tesztet?
Közben felhívtam a dokimat is, azt mondta, ha nem vagyok terhes, és az átjárhatósági is jó, akkor hormonvizsgál.

Mindenkinek drukkolok ezerrel, a jó eredményekhez!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ezek mindenkinek szólnak!

Puszi - Kriszta (MMMMMMMMMMohácska?)

mohácska
 
 


Tündi!
Ne keseredj el!!!
Szerintem nagyon is jó a progi szinted.Nekem a closty előtt 29.4 volt.
A prolaktin szinted se magas.Benne van a határértékben.

Judit!
Küldöm továbbra is a gyógyító energiákat.Kép
Beszélgess a babáddal, tudod már hall mindent.Kép
Boldog névnapot kívánok a férjednek!

Doris!
Nagyon aranyos vagy.KépNagyon jókat írtál a többieknek.Kép

Mea!
Nyugi, nekem is fájdogált a hasam kb. 2 hétig.

Annácska!
Írj majd meg mi volt.

Judyt

Judyt
KépKép
judyt
 
 


Tófi
Köszike! Kép A páromat még nem vizsgálták, csak ha júniusig nem jön össze, akkor megyünk mindketten dokihoz.

Stella Kép
Tényleg csak egy hajszál? TUdom, hogy nem olyan nagy gond ez a fránya prolactin, csak hát nem erre számítottam. Meg azt is tudom, hogy te biztos örülnél neki, ha csak ennyi gondotok lenne Kép Szóval tudom ám, hogy nincs okom panaszkodni meg aggódni.

Vanda
Köszi hoyg leírtad nekem! Nagyon örülök, hogy jó a progeszteronom, mert én arra számítottam hoyg ez lesz rossz eredmény.
Nem semmi prolaktinod volt! Mennyi idő alatt nyomták le a normálra neked, és lettél babás?
Köszi a tanácsot is a bromoval kapcsolatban!

Évi77
Nem semmi összefoglalót küldtél! Kép Én is remélem, hoyg nálatok már nem lesz semmi gond, ez éppen elég!

Ja, és már el is intéztem a szabimat, jövő héten kedden megyek a dokimhoz az eredményemmel Kép Már most nagyon várom! Kép
Hát akkor előre az ikrekért!!

Köszönöm a vígasztaló szavaitokat és a buksisimit, tudtam hoyg számíthatok rátok! Kép

Stella
KépKépKépKépKépKép
Így már jó? Tiszta idióta vagyok, mi? Percenként változik a hangulatom Kép

Tündi
Vendég
 


Sziasztok!
Doris!
Feltétlenül beszélek a dokival, hogy ennek nézzen utána. Köszi Kép

Judit!
Remélem minél előbb rendbejössz. Jobbulást!
Küldök azért még gyógyító ++++++++++++++++++++++++++ energiákat!

Kóbor!
Szerintem van benne valami, hogy pszicésen befolyásolod a fertőzésed állapotát. A múlt hónapban nekem is ez jutott az eszembe.
Persze, hogy beszámolok. Már nagyon várom.

Évi!
Köszönöm a szorítást Kép
Véljed csak a tüneteidben a baba jelenlétét és kívánom, hogy igazad is legyen!
Nagyon jó ez a kiokos, köszi Kép

Éva!
Neked is köszi KépOlyan jó, hogy idén sokan tudunk pozitívan hozzáállni a dolgokhoz Kép
Bolgárkerék utcában van egy Családtervező központ, oda megyünk.

Drága Tündike!
Tudom, hogy most nem könnyű, de állj kérlek hozzá pozitívan, hisz most már legalább tudod mi a baj és ez orvosolható. Kapsz egy kis gyógyszert és máris a pozitív tesztet tartod a kezedben. Biztos vagyok benne!
Látod többen is vannak akiknek ez volt a problémájuk és azóta már pocakosok. Fel a fejjel!

Vali!
Igen vannak képeim Kép
http://babanet.hu/album/main.php?own=1&album=4416

Nem mondanám, hogy tehetséges dekopázsoló vagyok Kép, de azért próbálkozom.
Fél 12-re kaptunk időpontot.

Annácska

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska
 
 


Mohácska
Miért nem hiszel benne, hogy esetleg egy kismanó okozza a tüneteidet? Miért vet alá kellemetlen vizsgálatoknak a dokid és nem előbb hormont néz?? Lehet,hogy nálad is valamelyik hormon kavar be és akkor nem kéne feleslegesen vizsgálgatnia. Nem tudná felcserélni a sorrendet? 1.Hormon 2.Átjárhatósági

Tündi
Szerintem az normális, ha most egyik percről a másikra változik a hangulatod. SzerintemKépKép Keddden szorítok neked!

Móni,Jófi
Megkaptátok a mailt?

Kép
Kép
tacsifül
 
 


Annácska!

Én is a bolgárkerék utcai családtervezőbe járok, szerintem jó kezekben leszel. Ha érdekel valami, szívesen segítek!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


Annácska
Nagyon ügyi vagy! Szépek a műveid!Kép Akkor fél 12-től szorítok nektek. Utána majd még visszatérsz közénk? Vagy majd csak hétfőn?

Kép
Kép
tacsifül
 
 


Tacsifül,
én sajnos nem kaptam még meg a mailt.Kép

Tündi,
szerintem szuper, hogy már kedden tudsz menni az orvosodhoz!Meglátod meglesz a megoldás és hamarosan azzal jössz egyik reggel, hogy zebrás teszted lett!!!Kép
jófi
 
 


TündiKép
Képzeld én mit éreztem önmagammal szemben mikor szép apránként kiderült, hogy PCO-m van, elzáródott petevezetőm és endometriosis-aim amikkel nincs mit tenni...No ha innen nézem gyermekvállalás szempontjából kész "csődtömeg" voltam a Páromnak pedig "átlagon felüliek" voltak a kiskatonáiKépKép Legalább egyikünk "normális" volt de hidd el ez az önmarcangoló, önvádaskodó gondolkodás nem visz előrébbKép Elöttem mrá többen irtak a hormonokról, én nem tudok a témához szólni de tény, ez orvosolhatóKépKép
EzViccKép
Jobbulást kivánok NektekKép

Máris jobb itt a hangulatKépKép Ügyesek vagytokKép

Puszi:Doris
doris
 
 


Évi!
Jaj, de jó!
Persze, hogy érdekelnek infók.
Nekem azt modták, ma csak elbeszélgetnek velünk és adnak beutalókat, de hogy ki orvos vagy csak védőnő arról gőzöm sincs. Igazából nem is készültem fel. Gőzöm nincs miket fognak kérdezni. Kicsit félek, olyan izgulós vagyok Kép

Tündi!
A hangulatom nekem is állandóan változik Kép Az egyik percben halálra kacagom magam a másikban meg valami butaság jut az eszembe és máris a könnyeimet törölgetem. Szerintem ez a projekttel együtt jár Kép

Annácska

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska
 
 


Tündi,
Nem rossz ez a hormon eredmény. Nekem is magas a prolaktinom és szedek rá bromot, de nekem semmi mellékhatása nincs, pedig nem este veszem be. Ne keseredj el, és ne idegeskedj, mert az még magasabbra nyomja majd a prolaktin szintedet.

Vali,
Sajnos én sem kaptam meg a mailt.

Évi,
Jó ez a táblázat. KöszönjükKép

Évi,
Szurkolok, hogy legyen szép nagy tüsződKép

Annácska,
Én ís nagyon kíváncsi vagyok, mit mondanak a családtervezőben. Én nem tudtam megnézni a műveidet, valami nem stimmel.

Judit, Kóbor,
Küldök nektek gyógyító energiákat, remélem segít. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Mohácska,
Drukkolok a holnapi teszthez, remélem pozitív lesz.

Móni

Kép
móni23
 
 


Vali!
Olyan kedves vagy Kép
Lánykámmal együtt csináltuk, mert persze ő is segíteni akar. Sajna vannak olyan képek is amiket már nem tudok lefotózni, mert elajándékoztam.
Naná, hogy jövök ma még vissza. Megigértem, hogy beszámolok mindenről.

Annácska

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska
 
 


Tündi!Kép

Fela fejjel, most legalább már tudjátok mivel van gond, és szerintem az a gond nem is akkoraKép

Kapsz gyógyit, úgy mint én meg sokan és máris lesz pocilakód remélem már köv. hónapban!!!!Kép

Most kell nagyon optimistának lenned, lazítanod és minden rendben lesz.

Látod nálam minden rendben volt mégis a clostyval könnyebben ment, lehet hogy amúgy meg még fél év kellett volna.

Szerintem ez jó, hogy most már sínen vagytok!!!!

Puszillak

Mea
mea
 
 


Tündi Kép

Nálam még közrejátszott, hogy találtak agyalapi mirigy adenomát és mindenféleképpen szednem kellett a gyógyszert (gyerekvállalás ide vagy oda). A bromo gyakorlatilag egyből lenyomta a prolaktin szintemet, már a kontroll vérvételkor minden rendben volt (egy hónapra!). Csak nekem szednem kellett tovább az adenoma miatt (ami el is múlt KépKép). Viszont az akkori párommal már nem akartuk egymást, pláne babát, de a Nagy Ő-vel Kép a második próbálkozós hónapban sikerült összehozni a babátKép. Ezért írtam Neked is, hogy minden rendben lesz, hamarosan babás leszel! KépKép És ami most jutott az eszembe, ha jól veszem ki, doki még látta ezeket az eredményket, - Ő lehet azt mondja, nem magas - csupán emelkedett a prolid, és nem ír fel bromot, hanem Mastodynon homeopátiás cseppet ír fel. Ez szintén prolaktin szint csökkentésére szolgál (enyhébb hatású a bromocriptinnél).

Puszi
Vanda

Vanda

Kép
vanda
 
 


Lányok!
Most indulok a párocskámért.
Drukkoljatok!

Annácska

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska
 
 


Lányok!Kép

Lekopogom, de már jól vagyok, néha kapargat a torkom, de remélem megúszom a bacikat!!!

Kóbor!Kép

Lassan közénk tartozol Te is!!!Kép
Sőt, már hozzánk tartozol, mert agyenge csík is csík mint tudjuk!!!!!!!!Kép

Mea
mea
 
 


Annácska! Remélem eredményes lesz a dokilátogatás!

Tündi! Neked is mennek a drukkok a keddi naphoz! Bizti nem lehet h már most is van baba? Én úgy szorítok!

Mohácska! Neked is extra drukkok a holnapi teszthez!

Lányok! Én mára elköszöntem, megyek vizsgázni Kép meg holnap is....
Nagyon szorítok Mindenkinek!!! Jövő héten leszünk egy páran finisbenKép Kitartás!

Éva
évi79
 


Annácska!

Először a védőnő fog beszélgetni veletek, aprólékosan kikérdeznek minden családban fellelhető betegségről, a nagyszülőktől kezdődően. Ebből érdemes felkészülni, és akkor nem kell emiatt izgulnod. Nálunk legalábbis így kezdték. Elkérték a férjem spermaelemzését, nekem teljes vérképet kellett csináltatnom, tüdőszűrésre és rákszűrésre menni. Javasolták, hogy szedjek Elevitet, vagy folsavat. Meg egy csomó kérdőívet nyomtak a kezembe, hogy azokat majd kitöltve vigyem vissza. Ezután kellett bejelentkeznem a nőgyógyászhoz, aki marha gyorsan feltérképezte, hogy sok bajom van. Júliusban voltam nála először, augusztusban már meg is műtött, utána kiderítette a pajzsmirigy gondot, novemberre már az is rendben volt. Felírta a Clostit, ,második hónapja szedem is. Azért elég gyorsan ment, nem? Persze nálatok biztos nincs ennyi baj.

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós
 
 


Mégegyszer ezer hála nektek!!!!!!!!

Felhívtam a páromat, és vigyorgott nekem a telefonba vagy 5 percig, hogy akkor a következő hónapban talán már össze is jöhet a baba Kép Nagyon édi volt Kép És ő persze rögtön képes volt pozitívan gondolkodni, és tudja, hogy ez a 6 hónap még messze nem a világ KépEgyáltalán nem hibáztat engem, így én sem teszem Kép

Doris
Hát az nem semmi, amin te mentél keresztül! Nem is tudom, hoyg lehet ennyi mindent kibírni. Jól látom hogy 2 kisfiad van? Ennyi jó pasival körülötted már biztosan rég elfelejtetted az egykori akadályokat Kép

Annácska
Nagyon fogok nektek drukkolni!!!!!!!!!!! Kép

Évi
Nekem sem megy a munka, mitagadás. Pedig úszok a teendőkben Kép

lusta Tündi
Vendég
 


Babus!Kép

Merre vagy?

Már hiányoznak az írásaidKép

Mea
mea
 
 


Móni,Tófi
Elküldtem még egyszer! Remélem, most már megkapjátok. A címeteket innét szedtem a profilból. Jók, ugye?

Annácska
Drukkolok nektek!

Lányok, már az előbb kérdeztem, de biztos nem vettétek észreKép A BMC ugyan olyan mint a Kaáli intézet?

Kép
Kép
tacsifül
 
 


Annácska, Évi!
Mennek a drukkok!!!

Mea!
Ha még kezdeti stádiumban vagy, akkor ajánlani tudom a mézet, gréfuitot, savanyúkáposztát fokhagymás piritóssal.Nekem nagyon bevált.Kép
De ha már jobban fáj, akkor vegyél Bioparox torok-és orr spray-t, mert azt lehet használni kismamáknak is, és tényleg nagyon jó.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt
 
 


Annácska!
Gyönyörűek a képek.Kép
Ügyesek vagytok Annamarival.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt
 
 


Évi!
Köszi szépen.
Hát úgy látom ma végre nálunk is teljes gőzzel elindulnak a dolgok.

Annácska

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska
 
 




Itt van a tábli:

Kép

Judyt
KépKép
judyt
 
 


Mi tagadás, a munka nekem sem megy.....már nagyon várom, hogy mehessek haza, és élvezzem a hétvégét. Ráadásul jövő hét közepén síelni megyünk , így azt is nagyon várom. Szuper lesz, és addig biztosan nem ezen fogom törni a fejemet és nem leszek görcsös (és még az is lehet, hogy pont akkortájt lesz peteérésem...előtte megyek uh-ra abból azért majd kiderül a tüszőhelyzet Kép )
jófi
 
 


Sziasztok Lányok!
Nagyon-nagyon régóta olvaslak már titeket, és ha megengeditek néha-néha benéznék hozzátok. Azért bátorkodtam írni mert én is szeretném Tündit megerősíteni abban hogy nem lesz gond a Bromotol csak fokozatosan negyed szemmel kezdjen és mindig este vegye be és ne ijedjen meg a hányingertől az mindig hamar elmúlik. Ezzel a gyógyszerrel nagy esélye lesz a babásodásra!

Magamról annyit hogy sajna 4 éve próbálkozunk de jövő héten indul az első lombikos stimum és már nagyon izgatott vagyok!
Tim
tim74
 
 


Tacsifül,
megérkezett a mail.köszi Kép
jófi
 
 


JófiKép

Akkor mindent beleKép!!!

Mea
mea
 
 


Vali,
Én is megkaptam, köszönömKép

Kép
móni23
 
 


TündiKép
Hosszú évek kitartó próbálkozása, 7 nőgyógyászati beavatkozás ill. műtét után a Kaáli intézetben sikerült a lombikunkKép Egy kicsi Lány (Lilike) és egy kicsi Fiú Gergő mosolyog a fotókonKépKép Jól tudom min mentek keresztül ezért merek néha irogatni NektekKép

Más: A BMC is egy meddőségi központ hasonlóan a Kaáli Intézethez, de a stimulációs elvük más. A BMC-ben Francia módszer szerint stimulálnakKép

Puszi:Doris
doris
 
 


Tim
Nagyon sok sikert kívánok neked a stimulációhoz, sok tüszőt sok petesejttel, és sikeres lombikot!
Köszönöm a bíztató szavaidat!

Doris
Ne haragudj a 2 kisfiú miatt! Kép

Tófi
UH, utazás, peteérés? Ennél jobbat el sem tudnék képzelni Kép

Tündi
Vendég
 


TünidiKép
Nem haragszom, ne vicceljKépKép Ide másolom egy másik topikból egy korábbi hozzászólásomat csak biztatás képpen, aki ismeri attól elnézést kérek de sok új tagot látok itt akiknek jól jöhet ez a kis tSzivesen leirom a történetünket csak lehet, hogy sokan talán unják már akik ide-oda benéznek... Bocsi aki már ismeri az itt ugorjon egy nagyot:

Szóval 11 éve amikor összeházasodtunk a Párommal vérzési zavaraim voltak és kiderült, hogy jóindulatú méhpolipjaim vannak amit sikeresen műtöttek. Ezután teherbe estem de a 14.héten elhalt a terhességem ill. a 14.héten vettük észre egy UH-on. Befejezték a terhességet aztán a szövettani vizsgálat kideritette, hogy mérgezést kaptam a babától igy újra műtöttek. Ezután méhszájseben lett és újra műtöttek. Nos ezután néhány év szünet következett majd úgy döntöttünk nekivágunk a bab-project-nek. Nem jött össze hosszú ideig igy a nőgyógyászomhoz fordultam és teljes kiviszgálást csináltak. Az eredmény:endometriosis (jóindulatú elváltozás amely azonban hegesedéseket, összenövéseket és igy meddőséget okozhat),policisztás petefészkek és jobb oldali elzáródott petevezető. Volt szövetmintavétel az endoból altatásban aztán HSG aztán laparoscópia altatásban. Az endometriosis olyan alattomos betegség amely észrevétlen marad hosszú ideig. Mivel a menstruációval táplálkozik és vérzik ill. ez idő alatt okozza a fájdalmas görcsöket én nem gyanakodtam csak már utólag tudom, hogy megváltozott a mensim összetétele, szine ill. a görcsök is de kissé későn kapcsoltam... Lényeg, hogy az a betegség a menstruációból táplálkozik és igy hónapról hónapra kapja az utánpótlást amitól óriásira tud dagadni. Az enyém több helyen támadta meg a méhemet meg a petevezetőimet és a lapar során nagy részüket megpróbálták leégetni, de sajnos egy nagy és makacs endo annyira beágyazódott a méhem ill.a végbelem falába, hogy nem mertek hozzányúlni mivel félő volt, hogy átszakithatja a belemet ami ugye azt jelentette volna, hogy ki kell vezetni a hasfalamra...mindezt 30 évesen. A több évig tartó próbálkozás ideje alatt kaptam egy "klimax" kezelést a Klinikán ami azt jelenti, hogy fél éves időtartamra leállitották innyekcióval a menzimet, hogy az endot visszavonulásra késztessék de sajnos nem reagált a várt módon...Két sebészeti tükrözés után - melyre a nőgyógyászom küldött, hogy meggyőződjünk a belem állapotáról is - végül a sebész orvos biztatott, hogy ha szeretnénk babát (persze, hogy szerettünk volna) akkor ne húzzuk tovább az időt mielöbb teherbe kéne esnem mert ez a betegség nem javul és nincs rá garancia sem orvosi jóslat, hogy mikor fog átszakadni ha átszakad... Ő úgy vélte neki kell futni a terhességnek persze kérdéses, hogy kibirja-e a méhem, de ha kibirja lesz gyermekünk ha nem birja ki akkor pedig megoldódik a sebészeti kérdés vagyis elkerülhetetlen lesz a műtét...de legalább megpróbáltuk...
Nos, eközben a Párom úgy gondolta, nem rendelhetjük alá az egész életünket a baba-project-nek új életet kell kezdenünk. Elfogadott egy külföldi kiküldetést és én is beadtam a derekam mert úgy gondoltam idegen környezetben nyelvet tanulok, leadom a feles kilóimat, lazitok pihenek aztán majd nekifutunk a babának újra... Ez 2002 novemberében történt. Párom igent mondott a munkára engem pedig a nőgyógyászom 2003 januárjában átirányitott a Kaáli intézetben. Persze megijedtem kicsit, nem tudtam mit tegyek? Neki merjek vágni egyedül úgy hogy a Párom külföldön van? Ráadásul mivel a munkahelyemen őszintén megmondtam, hogy mi elött állok fel akartak mondani... Nos, végül úgy döntöttünk megcsinálom az első lombikot, ez többnyire még csak puhatolózás hogy miként reagál a szervezetem a hormonokra aztán majd ha úgy érzem nekifutok újra és valamikor sikerülni fog
Márciusban megtörtén a peteleszivás, 10 petesejtből 8 megtermékenyült és 3-at visszaültettek.A terhességem boldog volt de elég zaklatott. Az első UH szerint egy élő, egy halott magzatot regisztráltak a második UH-on két élő magzatot láttak de egyikük oly pici volt, hogy azt mondták ne számitsunk Rá, egy babánk lesz. Nos, én ezt akkor már nem hittem... A 12. heti UH-on két élő magzatot láttak de egyikük annyira kicsi volt, hogy úgy gondolták fel fog szivódni ill.genetikai rendellenességre gyanakodtak. Nos ekkor elmentem egy 4D-s UH-ra ahol látták a különbséget, de nem találták kórosnak. Ez a cirkusz húzódott végig a terhességemen. Az AFP eredmény katasztrófális lett, az ismétlés mégkatasztrófálisabb. Lillus (B magzat)folyamatosan lemaradt és a különbség köztük egyre nagyobb lett. A 24. héten magzatviz vizsgálatot javasoltak a SOTE-n de én akkor már nem engedtem mivel túlságosan előrehaladott volt a terhességem és féltem a vetéléstől, nem akartam két babát vesziteni egy esetleges "gyanú" miatt. Aztán a 27. hét +3 napon ismételt genetikai UH-on voltam a SOTE-n mikor kiderült, hogy Lilluska haldoklik. Behivatott a genetikus és közölte, döntsem el, hogy kivegyék-e mindkét magzatot élve, vagy hagyják a B magzatot meghalni méhen belül és ha nem reped meg a burok az A magzat esetleg tovább fejlődhet még... Megfordult velem a világ. Én teljesen jól voltam mert ennek sajna nincs előjele... Csak annyit tudtam kinyögni, hogy a nagyobb túlélés felé mozduljunk. Ekkor befektettek és 10 napig a SOTE-n voltam, rengeteg infúzióval sikerült Lillus keringését átmenetileg visszahozni. 10 nap után kiengedtek és a saját orvosomhoz átjöttem ide a Margitba aki befektetett a korházba ahol szigoruan ellenőrizték a flowmetriát (keringést) és a peteleszivástól számitott 31.hét +0 napján sajnos Lillus keringése újra blokkolódott, félő volt, hogy méhen belül meghalhat igy a pici súlyú koraszülöttekre való tekintettel rohammentővel átszállitottak a SOTE I-re ahol császármetszéssel befejezték a terhességemet. A férjem sajnos 1000 km-re tőlünk távol volt és lekéste a születésüket... Gergő (A magzat)1700 g-al 43cm-el, Lillus (B magzat)1150 g-al 40-cm-el született meg. Két hónap intenziv osztályon való tartózkodás után, lélegeztető gépek, inkubátor, cukorbetegség, légzési nehézség, emésztési és táplási gondok, tüdőgyulladás, 3-3 tranzfúzió után végül hazavihettük a babákat.Én ahol már engedték bent feküdtem a babákkal a korházban, etettem vagy csak simogattam őket az inkubátorban, énekeltem, meséltem,beszéltem hozzájuk és lám-lám... néha az orvostudomány is tévedhet. A profilomban látszik ez a két kis HŐS (mert nekem kétségtelenül azok) Lilluska aki nem halt meg, nem szivódott fel és nem lett genetikai rendellenességes ahogy azt sejteni engedték...Gergő aki pedig remekül érezte bent magát a pocakban sokkot kapott a megszületéstől mert nem számitott rá szegénykém...

6 hónapos korukig maradtam otthon velük, jártunk és járunk Dévény tornára az oxigénhiányos állapot miatt ill. a koraszülöttség miatti izomproblémák javitása céljából. Áprilisban mi is kiutaztunk Svájcba, hogy végre együtt lehessen a család és kb.3 havonata járunk haza kontrolokra. Nos ennyi a mi történetünk, mindenkinek ilyen boldog véget és persze kevesebb megpróbáltatást kivánok
Ez alatt a néhány hónapos korházi tartózkodás alatt az értékrendem átértékelődött, amit korábban fontosnak véltem arról kiderült, mégsem olyan fontos... Amikor az ember tétlenül ácsorog az inkubátorok mellett és látja kicsövezve, gépeken a legszeretettebb Lényeket akiket Ő hivott a világra, bizony átértékeli eddigi életét... Akkor ott csak az ÉLET és a HALÁL állt egymással szemben és vajmi keveset tehettünk azon kivül, hogy érzelmileg, lelkileg, szeretettel biztattuk a Kicsiket a túlélésreKép És Minket választottak, Köztünk maradtak amiért örök hálával tartozunk NekikKépKép A lényeg most már, hogy itt vannak, egészségesek,boldogok és mi is azok vagyunk A "pofonokat" melyeket az emberi hozzáállás során kaptunk (és nem a Margit kh-ban) mostanra kihevertük és tényleg nagyon őszintén irom, hogy a Margit kh személyzete kiemelkedően emberséges, segitőkész volt. Nem érdemes sokat rágódni az elszenvedett sérelmeken, bár tény, hogy nehéz túlépni rajtuk... Magam részéről a koraszülés "rémét" nem sikerült még ledolgoznom... Egyvalamit tényleg hiányolok. Miért nincs egy pszichológiai háttér ezeknek az intézményeknek a keretein belül akihez az ember adott esetben fordulhatna...??? Én az első néhány napban nagyon elesett voltam, talán jól jött volna egy kis segitségKép"

Puszi:Doris
doris
 
 


Doris,

a hideg futkos a hátamon elolvasva a történetedet.Csoda, amit Ti és ez a két kiscsöppség véghez vittetek!!

És ezek után Te bíztatsz minket, hogy 5-6 hónap után ne boruljunk ki.Fantasztikus vagy!!!! És most el is szégyelltem kicsit magam a hét eleji depim miatt....
jófi
 
 


JófiKép
Nem kell szégyellned Magad hisz mindannyian hasonló érzéseken, bizonytalanságokon, félelmeken mentünk keresztülKép Ez is egy pozitiv példa, hogy sosem szabad felani, és igenis itt Mindannyian babázni fogtok reméljük HamarosanKépKép

Puszi:Doris
doris
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?