Új privát üzeneted érkezett!

Annamari: KépKép gondolom, hogy megoldódik, nem is para - csak kicsitKép-. Nem azért izgulok, hogy nem lesz szobatiszta, csak, hogy most mi a helyes, hagyom mezitelen vagy felöltöztetem. Mármit az Ő fejlődésének mi a helyes.... melyik segíti jobban azt amit Ő szeretne. Na ezt jó megaszontam.....
Terika amig émelyegsz- szerintem - az jó!!

Picus
picus
 
 


Bocsánat,nem akartam a tzunami szerepét vállalni...semmi értelme ezen a fórumon otthonszülésről beszélgetni,mert elviszi az indulatokat egy irányba.Egy megjegyzést azonban még tennék:az orvosok távolról sem megosztottak ebben a kérdésben.Főleg azok nem,akik láttak már GÁ által vezetett (bocsánat:barátnői státuszban figyelemmel kísért) szülés alatt meghalt ikerújszülöttet illetve gyakorlatilag működö agykéreg nélküli kistestvért mentővel klinikára szállítani.Bocsánat,de nekem ez jut eszembe mostanában,mert nem volt rég.
Pedig nekem is szült közeli rokonom 3 egészséges gyereket otthon GÁ-val.(és esélyem sem volt lebeszélni)

szóval...bocsánat...
váltsatok témát...mea culpa
vojõr
 
 


Sziasztok!

Új vagyok itt és szeretnék egy s pár kérdésre választ kapni.
Ha valakinek van választott orvosa, akkor előfordulhat-e, hogy éjszaka nem tudja elérni, ha elindul a szülés?
Ha van választott orvosa valakinek, akkor is megvizsgálja-e az ügyeletes orvos, amikor a kórházba megérkezik az ember, vagy lehetséges, hogy csak a fogadott orvos vizsgál?

Válaszotokat előre is köszönöm
Kinga
kisalmácska
 
 

 
 

Azt hiszem, ezen a ponton bele kell szólnom: Vojőr, komolyan azt akarod mondani, hogy tragédia kórházban sosem történik, kizárólag G. Á-nál? (már ágaskodik a szőr a hátamon...)
kíváncsi
 
 


Szia Kinga!

Ha választott orvosod van, és vállalta a szülést, akkor elvileg bármikor elérhető. Ha szülésznőt is választasz, Ő hívja a dokit, ha elérkezettnek látja az időt. Igen, ha még nincs bent az orvos, az ügyeletes megvizsgál. Sőt engem a szülésznő vizsgált meg először. De én simán rábíztam volna magamat az ügyeletes orvosra is, ha arról van szó. Pláne, hogy dr. Várbíró nagyon szimpi és profi volt.

Terika! Igaza van Picusnak, az émelygés jó jel, nagyon, most ennek kell örülni!Kép Emlékszel, hogy az én émelygésem egyik napról a másikra megszűnt? Na, az volt a rossz jel.Kép Csak akkor még nem tudtam. Most hanyadik hétben vagy?

Szerintem az UH-ra sincsen ésszerű megoldás, kár azt hasonlítgatni más országokéhoz, főleg a fejlett nyugathoz, ill. Amerikához, ahol köztudottan jóval kevesebb UH-t csinálnak egy problémamentes terhesség alatt. Most a 12 hét alatt én 4x voltam, ebből csak 1x a klinikán, a többi a fizetős magánrendelésen volt. És nem csak én szeretek mozizni, csak gondolom sokan ezt a klinikán teszik. És ezért a kijelentésért ne üssetek agyonKép de tényleg csak egy taj-kártya kell hozzá. Az pedig egyenesen felháborító, hogy van egy szuper UH gép (amit gondolom az adófizető állampolgárok pénzén vásároltak) és nem lehet használni csak a kívételezetteknek. Nem is értem, miért nem használhattja azt legalább a terhespatológia és a sürgősségi esetek.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Vojőr,
most akkor kekeckednék én is. Kiváncsival értek egyet ebben. Ha már az ismerősöknél tartunk ;o), merthogy a lányom, bár klinikán született, a tónustalanságát nekem kellett észrevennem, végül pedig tornára járni vele, most megint, mert újra kisebb probléma merült fel, ami akár a születésének is köszönhető, szóval az alapitványnál ismerek olyat, aki problémamentes terhesség után, előre megbeszélt császárral született, tökéletes értékekkel, és most nem teljesen egészséges. De hála a fejlesztésnek, már jó úton jár!

Lányok,
azt hiszem, amikor majd felújitják az alagsort, tuti elgondolkodnak azon, hogyan lehetne jobbá tenni nem csak a külsőt, de az egyéb dolgokat is.
Ha.

Terika,
elmúlt, már csak fáj.
solya
 
 


Kinga,
szerintem ezzel ne foglalkozz, de ha nincs ott a választott orvosod, szülésznőd, akkor valakinek meg kell állapitania, hol tart a szülés, nem? Kép De kérdezd meg az orvosod, hogy éjjel riaszthatod-e, vagy majd az ügyelet. Vagy ne kérdezd, csak hivd fel. ;o)
solya
 
 


Solya,
nem azért, hogy übereljelek, de azt hiszem, te tudod, hogy az én történetem (pontosabban a húgomé) kicsit súlyosabb ennél... Ezt csak azért írom, hogy Vojőr is értse a helyzet komolyságát.
kíváncsi
 
 


Sziasztok!
Uj vagyok itt,lenne nehany kerdesem,irhatom?
dorka34
 
 


lanyok, szerintetek kie a felelosseg uh ugyben: aki uhz vagy a paciens orvosae?
orsoly
 
 


Dorka persze irjad, bizti lesz aki valaszol (ha tudok, en is szivesenKép
orsoly
 
 


Orsoly, ezt most arra érted, amikor más csinálja az UH-t, mint a saját orvos, és nem vesz észre valami fontosat? Ha csak UH-val kimutatható az a fontos, máshogy nem, akkor az UH-t végző orvosé, szerintem.

P.

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


pirus igen, erre ertem. konkret esetrol van szo, mehszajon fekvo mehlepenyrol, szerintetek ez megallapithato kintrol, nem uh-val?
orsoly
 
 


Kizárt, szerintem csak UH-val lehet megállapítani. Nekem is egy picit rálógott az elején Zsombival, de feljebb kúszott, úgy tudom, hogy ez igazából akkor baj, ha a terhesség végéig rálóg a méhszájra.

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Bocs,hogy nem a temaban szolok hozza,en meg csak 10 hetes vagyok,igy talan kicsit tajekozatlannak tunok majd a kerdeseim alapjan...
3 hete voltam uh-n,meg vizsgalaton eloszor-Radvanyi Krisztinanal,tud valaki valamit rola?-es az elso nagy elmeny-ujjongasban mindenre figyeltem,csak a gyakorlati reszletekre nem,amiket pedig elsorolt a dokino...
Szoval a kerdes:miben all az elso vizsgalat,ahova a dokino kuldott,mert en csak a verkep- es vizelet analizist tudtam kisilabizalni a beutalorol,es szeretnek felkeszulve menni hetfon...
A masik kerdesem:mikor kell vedonohoz menni,es milyen papirokat kell vinni?
Gondolom,ezen Ti mar mindannyian tul vagytok,elore is koszi,udv.Dorka.
dorka34
 
 


Sziasztok!

Elég réh jártam erre. De most úgy néz ki gyakrabban fogok.
Van egy két csíkos tesztem. Hétfőre kaptam időpontot az orvosomtól.
A kérdésem az lenne, hogy kb mikortól látszik uh-val, hogy minden rendben van-e. ?
Itt konkrétan arra gondolok, hogy szívhang mikortól látható. Azért vagyok ennyire besózva, mert jövő csütörtökön utazunk el 2 hétre, és aggódok, hogy nehogy gond legyen.

Edina

nedinabp
 
 


Szia Dorka!

Először is gratula a magzatkához!

Orsolynak is R.K. a doktornője, így ebben Ő a legkompetensebb.

Igen, az első vizsgálat vérkép és vizelet, talán ilyenkor vizsgálnak toxoplazmózisra és rubeolára is, de erre már nem emlékszem.

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Szia Edina!

Neked is gratu.Kép Látom szépen gyarapodunk.
Most már itt az ideje, hogy én is pocakosodjakKép

Kb. a 6-7. héten hallható, látható szívhang. Akkor most lehetsz kb. 4-5 hetes? Mire hazaértek, szerintem már látszani fog.

P.

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


dorka öööö, en mar nem is emlekszem, hova is kellett menni. a verkep-vizelet ok, de volt meg valami, ha mar voltal uh-n?Kép en egyebkent nala szultem mindket kolkocemet, nekem bejottKép

vedonohoz elmehetsz mar most is, szvsz az uh kell, de ha labor utan mezs, meg jobb, azokat is felvesheti egybol a kiskonyvbeKép mas emlekeim szerint nem kell.

pirus: itt sajna ralogott a terhesseg vegen isKép
orsoly
 
 


Piroska,koszi a gyors valaszt,arra sem emlekszel veletlenul,hogy kb. meddig tart egy ilyen vizsgalat,es hany nap mulva van eredmeny?
dorka34
 
 


Orsoly, az nagyon gázKép És a több UH-n sem vették észre???

Legközelebb én már csak a betöltött 12 hét után megyek védőnőhöz, ennyire babonás lettemKép

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Szia Dorka!

Hű, hát ez már olyan régen volt, szinte nem is emlékszem, de ami rémlik: EKG, belygógyászati vizsgálat, vizelet, vérkép, és nekem csináltak ekkor egy étkezés utáni vércukrot is, bár úgy hallottam, azt nem mindenki kér. De ezekre engem a háziorvos küldött... A védőnőhöz akkor kell menni, amikor a nőgyógyásztól kapsz egy igazolást, hogy megállapította a terhességet, én kb. a 12. héten , kicsit utána mentem babonából.

Vojőr! Ez azért elég fárasztó volt...
Fulescsacsi
 


pirus nemKép gond is lett a vegen, nagyKép

en is csak 12. het utan mentem mindket gyerkocnel, merugye en egy missed ab-vel inditottamKép de azert halistennek legtobb esetben nincs semmi gond, es ti is huzzatok beleKép

edina: gratulaKép

dorka: addig tart amig kivarod a sort a vervetelhez, leveszik a vert es pisilsz egyetKép nalunk masnap van eredmeny.
orsoly
 
 


Orsoly,Neked is koszi,szerintem Toled majd meg kerdezek R.K.-val kapcsolatban.En csak itt a forumon olvastam rola,egyelore nekem is szimpatikus,remelem igy is marad,mert olyan sok van meg hatra...
dorka34
 
 


Dorka, a teljes vérkép és vizelet, ha jól emlékszem, másnap vagy 2 nap múlva megvannak, a toxo, rubeola és az összetettebb vizsgálatok, amiket nem helyben csinálnak, azok kb. 2-3 hét.

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


nem tudom am mit vartok vojortol lanyok. ha orvos egy korhazban, nyilvan nem fog rajongani az otthonszulesekert. no meg ki tudja, lehet hogy Acs doki rejtezik a nev alatt, o meg aztan plane nagy ellenzoKép

ja es o szvsz arra utalt, hogy ki tudja mi lett volna a fent emlitett eseteknel ha kozelben van a muto, stb. nyilvan hogy korhazban is tortenik tragedia, hiba, stb. de ezt mar ugysem tudjuk meg.
orsoly
 
 


A toxo-t es rubeolat mibol vizsgaljak?
Azert nem vagyok kepben a vedono-sztorival kapcsolatban,mert mintha ugy ertettem volna a dokinot,hogy legkozelebb mar a konyvecskevel menjek hozza,amit a vedonotol kapok,viszont semmifele igazolast nem adott,amivel a vedonohoz mehetnek...ugyhogy nemigazan ertem,hogy melyik feltetelezi a masikat,ha egyaltalan van kozuk egymashoz...
Es mindenkinek koszi a gyors valasztKép,Nektek hogy van ennyi idotok baba mellett irni?Kép
dorka34
 
 


Orsoly, sajnálomKép és valaki hibáztatta a dokit? Mármint, a választottat? És tényleg nem látták az UH-n?
Nem is tudtam, hogy Neked is volt missed ab-dKépKép . Én most bizakodó vagyok nagyon, de tudom, hogy ha egyszer kétcsíkos lesz a tesztem, akkor szét fogom izgulni a fejemet.

Azt én sem tudom, hogy V. hol írt olyat, hogy tragédiák nem történnek kórházban, lehet, hogy már Ő maga is részese volt ilyennek, nem tudhatjuk.

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


dorka: verbol nezik ezeket. az uh-t kell vinni a vedonohoz, az igazolja a terhessegetKép es akkor ezexerint mar a kapott kiskonyvvel menjel legkozelebb (de 12 hetesen uh van, azt tudod?).

amugy most alszik mindket babom, azert vagyok ittKép
orsoly
 
 


Dorka, azt is a vérből, csak azt úgy tudom máshol csinálják, egy központban.

Akkor szerintem az UH papírral menj el a védőnőhöz, és Ő kiállítja a kiskönyvet.

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


olyan vagyok, mint egy papagájKép

Én pedig most lazsáltam, mindjárt megyek Zsombiért.

Orsoly, sokat alszanak a gyerekek? Zsombi maholnap 2 éves, és még mindig 4 órát alszik délután, pedig este is lehúzza a maga 12 óráját.Kép Egy mormota, semmi kétség...

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


pirus: hat azKép Lacko is jo alvo, de neki ejszaka kb 11 ora van, delutan meg 2-3 (most kb 2 es feloraja huzza). Boti meg mikor hogy, o sajna nem olyan jo alvoKép
orsoly
 
 


Pirus, kösziKép

Ideges vagyok, az elsőnél nem voltam ilyen szerintem. Bálint még "csak" 10 hónapos, még szoptatok, vagyis 2-3 napja alig van tejcsi, gondolom a másik baba miatt, már várom a hétfőt, hátha nyugodtabb leszek Kép
Az azért látszani fog, hogy jó helyen van-e?

Dorka,
vizelet, vérvétel (elég sokat vettek) és nekem akkor volt uh,

Edina

nedinabp
 
 


Üdv az újaknak! Kép

Edina,
nekem is nőnapi ajándék a fiam, csak két évjárattal öregebb. Kép
solya
 
 


Sziasztok Lányok!

Képzeljétek, a ma megdöbbenése a munkahelyemen a röntgenszemű kolleganők egyike kiszúrta az épphogy látszó pocakomat az ebédlőben (16 hetes). Pedig csak olyan, mintha sok bejglit ettem volna karácsonykor. Hirtelen beszélni sem tudtam a meglepetéstől. Igazából nem szégyellem, csak mivel nálam is misssed ab volt tavaly, nem nagyon merem hirdetni.
Üdv az új mamiknak!
Dorka, én a védőnőmet úgy találtam meg, hogy elmentem a kerületi terhesgondozóba és ott mondták meg, hogy kit is keressek. Ő adja a majd terheskönyvet, igazolásnak pedig elég annyi, ami leletet majd az első UH után kapsz. Minden papírodat (ami akkor lesz: UH, vérkép, stb.) vigyél el neki, mert meg fogja nézni. Én csak 14 hetesen látogattam őt meg, addig kiskönyv nélküli voltam.
A terhesgondozóban pedig kapsz 1-2 beutalót: EKG, fogorvos. Ha magángfogorvosod van, akkor tőle kérjél igazolást, hogy látott és véleményezze a fogaidat. Az EKG-vel pedig majd a háziorvoshoz kell elmenned, ő készít rólad egy belgyógyászati jellemzést (ez nekem még hátra van).
Üdv a Mamáknak és a Babáknak
Zsófia
giovanni8
 
 


Solya,
édesek a gyerekek Kép
milyen a kis korkülönbség? tudom, jó kérdés Kép
nekem még ez olyan fura, a Bálint is nemrég született, még most is kicsi (persze, szerintem nekem mindig az lesz)viszont arra gondoltam, hogy legalább mindig lesz kivel játszania, nekem a hugom 9 évvel fiatalabb és még csak mostanában kezdünk igazán "összenőni"

Dorka,
én a védőnőmhöz elég későn kerültem, és csak max 4x találkoztunk, most sem fogom elsietni a dolgot. Sok mindent nem nyújtott, és az orvosom küldött mindig a laborba.

Most olvastam a Kismamában, hogy a Klinikán befejeződött a felújjítás. Tudtok róla valamit?


Edina

nedinabp
 
 


Edina, de jó, akkor kevés lesz a gyerekek között a korkülönbség. Kép

Sajnos nem tudom, hogy látszik-e majd, hogy jó helyen tapadt-e meg. Szerintem ezt talán Vojőr meg tudja mondani.

Orsoly, akkor nem csak a fiam ilyen kis mormotaKép Boti még szerintem változó korban van alvásilag, szóval még Ő is beállhat a mormota-sorbaKép

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 



Edina,
jó is, meg rossz is a kis korkülönbség. Már nagyon jól tudnak együtt játszani, de pl. amikor a játszón még egyiket sem lehetett szem elől téveszteni, akkor halálosan kimeritő volt. Máté nem egyszer megszökött a játszóról, mig Sárának segitettem a mászókán, stb. Kép Akkor nem vigyorogtam.
De asszem nagyobbrészt jó. Bár hamarabb kipurcantam, Máté bölcsibe jár, pont azért, mert mióta Sára ovis, egyszerűen nem tud mit kezdeni magával. Látványosan unatkozott, nem akart velem sem játszani, ill. csupa hülyeséget, mait a nővérével lehet. Kép
solya
 
 


Sziasztok! Már rég nem írtam ide, de most végre volt egy kis időm.
Edina, én kaptam egy prosit a felújított klinikáról. A szülőszoba felújítás már hamarabb elkészült, ami most újdonság, hogy van 8 db. egyágyas, saját fürdős szoba.
Dorka, a vizeletet otthonról is viheted, így nem kell ott szerecsétlenkedni, hanem mikor veszik le a vért, leadod egy kis üvegben. A toxo, hepatitisz vizsgálat az AFP-vel együtt a 16. héten van.
emma
23+3

Kép
emma8
 
 


Emma, ez komoly? Mármint a 8 db egyágyas szoba... azért ez túlzás, csinálhattak volna kevesebb egyágyast és néhány 2 ill. 3 ágyast is. Vagy ez itt nem a kívánságműsor?Kép

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Orsoly, kinek lógott a méhlepény a méhszájra? Ismerem? Szegény Kép Komoly gond lett?
muter
 
 


Sziasztok!

Hű, de sokat írtatok ma!Kép
Nem is emlékeztem már arra, hogy ennyi vizsgálat történt a 9 hónap alatt...

Pirus!
Emlékszem, hogy írtál az émelygés elmúlásáról, de én azt hittem, azért érzed jobban magad, mert közeledtél a 12. héthez....
Na, akkor most ezen is törhetem a fejem! Csak, mert ma egész jól voltam...
A többek által emlegetett missed ab-ot még Bobó előtt megtapasztaltam én is. Szóval gyakorlatilag nincs most olyan dolog, amin ne paráznék.Kép
Ha a számításaim nem csalnak, akkor 7+2 vagyok ma.
A mai hsz- ek alapján azt gondolom, elkezdődött a babazápor. Úgyhogy készülj, mert nemsoká te is beállhatsz a pocaknövesztők sorába!Kép
No és persze mindazok, akik vágynak rá.Kép

Dorka!
Üdv itt!Kép

Emma!
Mind a 8 egyágyas szoba a gyermekágyon található?

Terika
terika
 
 


Sziasztok,

Picus,

Szerintem pelus legyen Andin, már nem sok lehet hátra és elhagyja úgyis.

Puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Nem jön az ember lánya és tessék oldalakat írtok. Gartula az újabb kismammáknak. Bocsánat, ha betűk kimaradnak de most csak az ICC meg PCC görbék lebegnek a szemem előtt és már kezdek fáradt lenni így egy óra után.

Andi tegnap egyik pillanatról a másikra produkált egy 39,1 es lázat...hajnal kettőkor, négyik dekkolás fent aztán kúp reggelre lement azóta semmi.
Nem értem én ezt. A foga még jöhet négy hátsó de nem látom duzzadtnak.
OO még a holnapi kaját el kellene készíteni a Páromnak a ...
Na megyek.

Jó éjt - bár már alszotok ez csak egy csendes monológ magamnakKép

Picus
picus
 
 


Mindenkinek koszonom a szemelyes megszolitasokat,nem is gondoltam,hogy ez ilyen jo erzes lehet,amikor ujkent csoppensz egy regi tarsasagbaKép
Meg azt sem gondoltam,hogy ennyi uj informaciot gyujthetek ezen a forumon,most meg azon veszem eszre magam,hogy mar napok ota az itteni topikokat olvasom a gondosan osszegyujtott szakkonyvek helyett...
Amiben okosabb lettem hala Nektek,hogy nem sietem el a vedonot en sem,mar csak babonabol sem,ma kezdtem a 11-ik hetet,raer meg megtudni...
Hetfon pedig biztos en leszek majd a legoperativabb kismama a Klinikan,a vizsgalatoknal,mert tudom,hogy mire szamitsak.Felek egy kicsit,mert mindig kiajulok a vervetelnel,akarmilyen keveset vesznek,most meg min.3 kemcso,raadasul pont ez az az idoszak,amikor egesz delelott rosszul vagyokKép
Na de,ez legyen a legkisebb bajom a 9 honap alatt,a legfontosabb most,hogy a 12-ik heti uh-n minden rendben legyen,azok utan,amiket itt napok ota olvasok,elegge meg vagyok ijedve,ha jol ertem mindenfele kulonosebb tunet nelkul is elofordulhat a missed abKép...ettol kb.hanyadik hetig kell felni?
Mindenkinek szep napot,es jo hetveget kivanok,Dorka.
dorka34
 
 


Sziasztok!

Jól hangzanak ezek az egyágyas szobák. Bár tényleg lehetett volna kétágyas is. Reménykedtem, hogy mire jön a kistesó, addigra lesz ilyen szoba lehetőség. Mi szülés után 2 hetet töltöttünk bent. Nem sok pozitív tapasztalatom van, mert a szobatársait nem válogathatja meg az ember. Talán ezért is viseltem rosszul a dolgot.

Mikortól kezdődnek a rosszullétek? Normális, hogy még semmi különöset nem érzek?
Terika,
te mióta érzed a tüneteket?

Solya,
azt hiszem, hogy a pocaknövesztéssel párhuzamosan növeszthetek még két kezet és szemeket Kép

Most rohanok, mert a Bálint a pelenkásvödörben kotor. Kép

Szép napot!

Edina

nedinabp
 
 


Sziasztok!

Terika, ne izgulj, olyan nekem is volt, hogy egyik nap jobban éreztem magamat, de ez más volt, egyszerűen olyan volt, mintha elvágták volna. Én is azt hittem, hogy azért, mert a 12. héthez közeledem, nem tudtam, hogy másért...Kép Zsombival nem volt semmi bajom, azért milyen érdekes, hogy mennyire különbözhet két terhesség. Mikor mész legközelebb UH-ra?
Azt tudtad, hogy a labort a Misszióban is meg tudod csináltatni? Csak AFP-t nem csinálnak itt.

Picus, jobbulást Andikának, biztosan bekapott valami fránya vírust.Kép

Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Dorka! Pozitívan kell gondolkodni, ez a lényeg!

Sajnos nekem most volt decemberben missed ab-m a 12. hétenKép És szerencsétlenségünkre ez is hozzátartozik a fórumi léthez, ugyanúgy, mint a boldog babavárás pillanatai.

De alapjában véve, szerencsére, sokkal több pozitív dolog történik itt, mint szomorú. És sokan várunk még a csatlakozásra, szóval, ha minden jól megy, egy igazán szép évnek nézünk elébeKép

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Piroska,nagyon sajnalom,ami Veled tortent,annyira uj vagyok itt,hogy nem voltam kepben,de ma de.visszaolvastam a "kezdetekig",ugyhogy mostmar eleg tajekozott vagyok.
Lenne meg egy kerdesem,nemcsak Hozzad:mitol fugg,hogy valaki a klinikara,vagy a maganrendelobe megy vizsgalatra?Persze azonkivul,hogy penz,meg kenyelem kerdese az utobbi,elofordul,hogy az orvos szol,hogy menj inkabb a hivatalos,ugyeleti rendelesre?Gondolom nem,miutan szorgalmasan latogatod a maganrendeloben...es hogy all hozzad,ha megis ott keresed?vagy fugg attol is,hogy lakhely szerint hova tartozol?
Es meg valami:az normalis,ha a maganrendelesen kulon fizetsz a vizsgalatert es kulon az uh-ert is?
dorka34
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?