Sziasztok Lányok!
Itt aztán volt forgalom! Csak kihúzom a lábam itthonról, és beindul a party
!
Különben pont a munkahelyemen jártam Eszterrel, és ismét meg kellett állapítanom, h. nagyon klassz hely! Ezt most komolyan írom. Gondoltam induláskor, h. csak beszaladunk, leadjuk a tp-es papírt, aztán irány haza. Képzeljétek, 4 órás látogatás lett belőle! Mindenki megállított, kérdezgetett, gratuláltak. Futótűzként terjedt, h. bent vagyunk, így aztán a Gazdaságitól, a konyhán, könyvtáron, Titkárságon, tanárikon át, mindenhová el kellett mennünk. Remek főnökeim és kollégáim vannak, amiért nagyon hálás vagyok Istennek! Eszter beült a 3. osztályba matekozni
, 15 perc után már én rángattam ki onnan, h. tudjanak dolgozni.
Persze mindenki nagyon élvezte. Ja, akik még nem tudják, egy református gimnázium és általános iskolában dolgozom. Miután megérkeztünk haza, és elolvastam a leveleket -hülye kollégákról, főnökökről
-, csak azt tudtam mondani: "Nagy az Isten állatkertje!"
Fejeske, Gömbölyű!
Én is csak azt tudom javasolni, h. ne foglalkozzatok velük! Röhögjetek rajtuk, de jó nagyot, h. közben sok endorfin termelődjön, ami jót tesz babának, mamának!
Gömbölyű!
Isten hozott! Kérdezz bármit, bármikor, segítünk, ha tudunk! Képzeld, amikor Eszterünk született, édesanyám azt mondta, h. mindenkitől kérdezzek szülésről, szoptatásról, m. ő nem tud segíteni nekem, ui. én császárral születtem -Eszter hüvelyi úton-, és nem szoptam egy grammot sem, m. nem szoptathatott a szívproblémái miatt. Eszterke 10 hónapot szopizott!
A férjem édesanyja azért mesélt néhány dolgot, de nem úgy történtek az események.
Az én véleményem az, h. a szülésre jól fel lehet készülni könyvekből, tanfolyamokon, annyira, h. nem érhet meglepetés. Normál, hüvelyi szülésről beszélek!!! Nekem pl-ul sokkal több gondot okozott a szoptatás! Két hét után majdnem feladtam. Mert azt senki nem mondta/gondolta, h. az egyik mellemben kevés tej van, ezért etetés után fél órával azért sír Eszter, mert éhes, és nem azért mert hasfájós! Így nekem mindig két ciciből kellett szoptatnom, és akkor nyugodtam meg igazán, amikor a digitális(!) mérlegen láttam, h. mennyit evett. Más kismamák nem mérték a babát, de ők úgy voltak nyugodtak. Mérleg-ügyben javaslom: ki kell próbálni mindkét helyzetet (van/nincs mérleg), és ami neked a megnyugtatóbb, azt választani. Bocs, ha kicsit hosszú voltam!
Ma már jókat nevetünk azon, ami volt, de akkor katasztrófának éltem meg. Ebből is látszik, h. a legjobb mester a GYAKORLAT.
Inez!
Szorítunk! Meg ne próbálj lázas lenni!!!
Viki!
Eszterke jún-ban tölti be a 3. életévét. Pont ma mondta az egyik kolléganőm, h. csak 4 évesen adjam oviba. Nem olyan rossz ötlet, amit írtál, köszi!
Gemini!
Én két szülésznővel találkoztam az első szülésemnél (délutános és éjszakás), mindkettővel tökéletesen meg voltam elégedve. Aranyosak, kedvesek, segítőkészek voltak, és jó szakemberek! Remélem, h. neked is ez lesz a tapasztalatod, ha vmelyiket választod!
Várnainé Gabi
Zacherné Erika
Azért kérdezz meg másokat is, és beszéld meg az orvosoddal is, h. ő tud-e ezekkel a hölgyekkel együtt dolgozni! Ez is fontos!
Te mész tornázni? A mi Pocibabánk még nagyon fiatal a tiétekhez képest, ezért én később is ráérek menni. Az előadásokat ismerem az előző körből, de biztos most is elmegyünk Apával! Nagyon köszi az infókat!!! Cupp-cupp érte
Beus!
Köszi a fáradozást! Az én adataim jók a Vanda-féle táblázatban, max. a hetek változhatnak, de majd csak uh. után derül ki. Írok, ha pontosabbat tudok!
Márti