Mea
Igen a MÁV-ban
Csak fél-apás szülés lesz
Apuci a vajúdás alatt végig bent lesz, de amikor kibújik Kristófka, akkor kimenekül. Elvileg, aztán majd meglátjuk. Eléggé ájulós a drága, meg imád hozzá fantáziálni olyan dolgokat, amiknek köze sincs a valósághoz, így már a saját gondolataitól beájul
De komolyan. Mondod neki, hogy XY agyvérzést kapott, erre ő elképzeli, hogyan vérzik egy agy, noha gőze nincs róla és ettől elfehéredik és beájul
Szóval nem erőltetem a dolgot, ha nem bírja, hát lemarad pont a legszebb pillanatokról. Kényszeríteni nem lenne sok értelme, még a végén maradandó traumát okozna neki, azt meg nem akarom. Aztán majd meglátjuk ott, akkor mit fog csinálni
Mikor majd azt mondják, hogy 2 perc és itt lesz a fiacskája, lesz-e még lelkiereje kimenni? Vagy ha ki is megy, és meghallja, hogy fölsír Kristófka, meghogy mondják, hogy gyönyörű egészséges kisfiú, akkor ő kibírja-e majd, hogy ne jöjjön-be, merthát még hátravan a méhlepény meg varrás meg egyéb számára hátborzongató dolgok
Epidurál érzéstelenítést egyenlőre nem szeretnék. Több okból se, egyrészt mert attól leesik a vérnyomás, ezért is szoktak közben infúziót adni, viszont nekem elve csak 100/70 körüli a vérnyomásom. Na már most ha én ebből még ejtek, akkor egykönnyen beájulok. Másrészt valamilyen minimális mértékben csak bejut a babába és én ezt semmiképpen se szeretném. Harmadrészt pedig a gerincferdülésem miatt lehet, hogy meg sem oldható. negyedrészt pedig azt olvastam valahol, hogy azoknál a babáknál, akiknél valamilyen mesterséges beavatkozás volt, akár császár, akár szülésindítás, akár gyógyszeradás, mint pl. az érséstelenítő, azoknál a babáknál kimutatható volt valamilyen szintű magatartásbeli eltérés. Lehet, hogy nem is igaz, de fő a biztonság. Persze nem tartom kizártnak, hogy ott, akkor, abban a pillanatban nem gondolom majd meg magam, de egyenlőre nem tervezem.
Alternatív módszerként szívesen kipróbálok majd mindenfélét, labda, kád, stb
Amúgy magától a szüléstől egyáltalán nem izgulok
Csak lennénk már ott!!!
Én kizárólag attól félek, hogy Kristófkának nehogy valami baja legyen
Akár az elkövetkező hetekben (ez az állandó mocorgás-figyelés nagyon idegörlő), akár a szüléskor. Az én oldalamról nézve a dolgokat abszolút nem izgulok, fájjon a szülés, nem számít, vajúdjak 2 napig, az sem, én mindent kibírok, csak valaki garantálja nekem, hogy Kristófka makkegészséges lesz
Csak Ő számít!!!
Egyébként az jutott eszembe, hogy akik pestiek és akik szeretnék, azokkal akár talizhatnánk is egyet a kórházban
Bemutatnám nektek a topikbabát élőben és személyesen!!!
Babus