Új privát üzeneted érkezett!

Judit
Nem írtam, mert nem tudnám én se eldönteni. Milyen gyógyszert írtak fel? Mert ha penicillin-készítmény, akkor azt biztos, hogy gond nélkül lehet szedni terhesség alatt. Én is a 15.héten szedtem antibiotikumot a Streptococcusomra, dehát az kényszerhelyzet volt, mert az egy nagyon veszélyes baci volt Kristófkára nézve.
Elvileg a 12.hétre már kifejlődött mindene a babának és utána már "bátrabban" lehet szedni a gyógyszereket. De én ezzel is úgy vagyok, hogy csak végszükség esetén vennék be gyógyszert, bármilyen terhességi korban is. Kérdés, hogy a köhögés és torokfájás annak számít-e?
A láz természetesen más dolog, azt mindenképpen csillapítani kell, a múltkor a biztonság kedvéért rákérdeztem erre a dokimnál és ő is egyértelműen az Algopyrint javasolta ilyenkor.
De az, hogy te mondjuk holnap elkezded szedni az antibiotikumot, az még nem zárja ki azt, hogy holnapután mondjuk lázas legyél.
Szóval nem tudom.

De ha én most a te helyedben lennék, azt hiszem nem szednék be semmilyen antibiotikumot, hanem enném a mézet ezerrel, innék kamillateát, mert ugye az is gyulladáscsökkentő, meg egyébként is rengeteg folyadékot innék a láz megelőzésére, és ha esetleg mégis belázasodnék, jönne a hűtőfürdő, ha pedig ez sem segítene, akkor azonnal az Algopyrin.
De ez csak az én véleményemKép

A hatalmas pocakom magyarázatára pedig rájöttem. Azért tűnhet ilyen óriásinak a pocim, mert a 157cm-es magasságomhoz képest van 103cm-es pocikörfogatom, ami ugye arányaiban kicsit furaKép
És ez még csak nőni fogKép A végére már nagyobb lesz a pocim, mint amilyen magas vagyokKép

Babus

Kép
babus2005

Vanda Kép
Akkor már csak a január telik munkával, ugye? Kép Rólad nem lehetne látni szép pocis képet? Úgy szeretnélek látni növekvő pocival Kép Biztos te is nagyon szép kismama vagy! Kép

Judit
Nagyon sajnálom Kép Bízzunk benne, hoyg nem lesz rosszabb a hajhullás a szülés után, ez is olyan dolog, hogy minden szervezetnél máshoyg van. Talán pici idő elteltével már használhatod újra a szert, amikor a babád már nagyobb lesz és nagy valószínűséggel nem lesz baja tőle.
Anyukád mit mondott az antibiotikumra (ha tudtál vele beszélni)?

Judyt
Olyan fantasztikus napotok lesz holnap! Kép Szerintem ti sem tudjátok majd megállni, hoyg ne vegyetek a gyerkőcöknek 1-2 apróságot Kép
Nagyon vigyázzatok magatokra az úton, oké?!?!?!?!? Kép

Én hamarosan megyek haza, igy elköszönök mára!

Puszi, holnap jövök!

Tündi
Vendég

Judyt!
Nagyon drukkolok holnap neked! Ugye teszel fel kepeket?

Meg nem sikerult elerni anyumat. De ez mar nem jatek, alig van mar hangom, a torkomban pedig egy kaktusz ultetveny van, a lazam meg csak megy felfele. Ettem mezet, ittam teat, ettem kb ket kg gyumolcsot, de egyre rosszabb. Raz a hideg, fajnak az izuleteim. Teljes a tanacstalansag.
Fogalmam sincs mi az antibiotikum neve, mert kiolvashatatlan, valami Summed... A kohogesre meg paxirasolt kaptam. Arra is azt irja, ha terhes akkor nem szabad szedni. Hat ez jo. Sogornom a homeopatias tablettat javasolta, de en nem ismerem ezeket. Remelem vegre elerem anyumat.
Jo ejszakat!

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Judit,
orulok, hogy most mar hatarozottan jobban vagy! Azert igy konnyebb az elet, ugye?

Judyt,
De jo lesz ez a holnapi program! Mi is elmentunk bababoltba vasarnap, persze semmit sem vettunk, de kineztuk Mate elso villanyautojat. Igazi hulye szulok vagyunk azt hiszem...

Tundi,
rolam nem keszulnek egyelore fenykepek, mert annyira nem no a pocakom, hogy csak na. Nekem nagyon szeles csipom van, es szerintem siman elfer meg a mano keresztbe, nem kell utat tornie maganak a masik iranyba is. Gondolom azert 1-2 heten belul mar el fog kezdeni valami latszodni...

Vanda
vanda72

Judit,
Marmint hanyingerileg gondoltam, mert ahogy olvastam kaktuszilag meg teljes a kaosz! Nem merek tanacsot adni, nem ertek a gyogyszerekhez. De mit keresel a szamitogep elott az agyikod helyett?

Vanda
vanda72

Csak röviden mert nincs sok időm, még alig tudtam kicsit visszaolvasni is.

Judyt!
Vivien mozgását én kivehetően érzem 30-a óta de csak fekve és nagyon ritkán. Inkább ilyen pukkanásokat hullámzásokat érzek még, de tudom hogy ő az. Remélem hamarosan kicsit erősebben is fog rugkapálni. Kép

Kóbor!
Én is csöndben gratulálok neked. Ez tuti baba. Kép

Nicol + Vivien

Kép
nicol

Nicol
Ez tényleg VivienKép

Judit
Hát akkor ez már tényleg nem tréfaKép
Az a gyógyszer akkor a Sumamed lehet. Hát azt nem tudom, lehet-e szedni ilyenkor. Annyit tudok róla, hogy jó drága és erős gyógyszer, még régebben apucinak is kellett szednie, talán össz-vissz 6 db van egy csomagban és 3 napig kellett szednie, mert olyan erős hatása van, hogy ennyi elég.
Bocsi, hogy megint kötekedek a dokiddal, de én nem értem ezeket a dokikat, akik a minél extrább, drágább, flancosabb gyógyszereket írják fel(biztos ezekre kapják a pénzt a gyógyszerügynököktől), mert míg ez a gyógyi simán 2000Ft körül van, addig egy Augmentint vagy főleg Maripent(ami tök jó torokbacikra) pár száz forintért meg lehetne venni, és mivel ezek penicillinek, tutira nem is lennének ártalmasak. Mi mindig ezeket szedtük, ha szükség volt rájuk.
De anyukád ezeket biztos jobban tudja, de bizonyára ő is ezen a véleményen van.
Vagy nem tudsz elmenni a háziorvoshoz, hátha ő nem ragaszkodik ezekhez a hülye új gyógyszerekhez?

Mindenesetre jobbulást! Aztán nem ám belázasodni!!!Kép

Babus

Kép
babus2005

Lányok!

A tesómnak átadom a a drukkokat meg mindent!
most igazábólcsak átfutottam mert eddig sikerült aludnom és most meggyünk a kórházba majd utána vacsizni!!!!

STELLA!!!!!!
NEM SZABAD ELHAGYNI MAGADDD!!!!!
nyugodtan sird ki magadból mindent hisz a lányok
mindekinek segitennek és mindenkit meghallgatnak!!

Amit még itt nem irtam hogy én is szinte az összes zebrát megsirattam!!!!
De bennem ti tartjátok a lelket!!!!!!!
Nekem atesóm volt akin akkor ki akadtam ugye amikor meglátogatott a nagy pocakkal!!!
Persze tegnap is sirtam de talán az már más miatt volt!!!

Judit!!
Szerintem is a homeopátia a legjobb ilyenkor!!
Ha gondolod tudok segiteni de csak holnap este tudok róla irni!!!!

Zsófi
zsófi76

Sziasztok Lányok !

Már tegnap akartam írni, de mindig közbejön valami, sietni kell valahova. Ez a december nagyon húzós volt.
Kóbor köszi, hogy érdeklődsz utánam. Rólam annyit, hogy dec.31.-én megjött, ma vagyok az 5.cn-on. Judyt légyszí javíts ki a táblázatban. A nőgyogyim minden áron rá akart beszélni a laparra, először rábólintottam, a két ünnep után azonban visszamondtam. Két tapasztaltabb ismerősömmel beszélgettem ezzel kapcsolatosan, és lebeszéltek róla.
Úgyhogy a végleges verzió, hogy jan.10-re bejelentkeztem a BMC-be Pestre, és ott folytatom a kivizsgálásokat.

A friss zebrásunknak Mea-nak nagy-nagy gratula.

Stella remélem hamar túlleszel ezeken a nehézségeken, és újult erővel vágsz neki a következő lombiknak. Hidd el a második sikerülni fog.

Judyt remélem te is és a babucik is jól érzitek magatokat. Alig várom, hogy láthassam őket 4D-ben. Annyira tetszenek a 4D-s Uh-ák.

Babus egyre közelebb vagy a kiírt időponthoz, és nemsokára láthatod Kristófot,szerelmetek gyümölcsét. Remélem te is és Kristóf is jól vagytok. Nem izgulsz egy kicsit?

Judit jobbulást, együttérzek veled. Én is túlestem nemrégen egy tüdőgyuszin, most meg iszonyúan fáj torkom. Rögtön felírattam gyogyit, Augmentint, remélem használni fog. Ha emelkedik a lázad szerintem egy algopyrint nyugodtan bekaphatsz, lázra, fájdalomcsillapításra a legjobb. Mielőtt beveszed, azért kérdezd meg a dokidat, nehogy rosszat mondjak neked. Úgy emlékszem, hogy kismamák is bevehetik láz esetén, de a nyakamat azért nem teszem rá.

Jó sokat írtam, látszik, hogy ritkán jövök.

Jaj míg el nem felejtem mindenkinek örömökben, egészségben gazdag Boldog Új Évet kívánok.
mokuci28

Zsófi,
Boldog szülinapot és jó munkát a fiuknak.
Kóbor,
Halkan suttogom, hogy éljen!!!!!Hangosan kiáltom,hogy drukk!!!
Tacsifül,Nekem is csináltak labort progeszteront,LH,FSH,E2.Az E2-ről azt sem tudom, hogy mi.Ez szeptemberben történt, azóta szedem a clostit.
Stella,
mindnyájunknak jólesik kiönteni a fájdalmunkat.Ezért van szükség erre a forumra, hogy tudjuk, hogy nem vagyunk egyedül.
cinca

Lányok!
Már nagyon várom az UH-t.Kép
Persze, hogy teszek fel képet.Kép

Gondolom már kíváncsiak vagytok a pocimra.Itt vannak a képek:

http://babanet.hu/album/main.php?album=4386&page=2

Holnap majd csak késő délután jelentkezem.

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

JudytKép
Nagyon-nagyon édin gömbölyödik már a pocidKép Végülis két kis lurkónak kell a helyKép
Milyen nagy pocid lesz már a végére?!Kép
Az UH képeket pedig már nagyon várjuk!!! Amint hazaértetek rögtön kérjük feltenni ideKép

A következőket, most már elővigyázatosságból csak babásoknak és erős idegzetűeknek ajánlomKép Nem szeretnék megint úgy járni, mint délután.

Szóval, ne nézzetek hülyének, de egy kicsit belejöttünk a fotózásbaKép
Csináltunk ma este is pocisképeket, mert amit délután felraktam az albumomba, az ugye karácsonykor készült, másfél héttel ezelőtt.
Szóval akit érdekel, friss, 35 hetes pocisképek továbbra is a szokott helyen: http://babanet.hu/album/main.php?album=4156

Ja, a fürdőrucis képet nem ér kinevetniKép

És Kristófka szobájáról is frissítettük a képeket. Nem nagy a változás, de egy pár aprósággal még kiegészült a szobája, meg a legvagányabb ruhácskáit is lefotóztam hozzáKép
Ezek pedig itt találhatók: http://babanet.hu/album/main.php?album=4196

Babus

Kép
babus2005

Babus! Nagyon aranyos a szoba. Nagyon szépen berendeztétek. A fürdőruhás képeden viszont még megdöbbentően nagyobbnak látszik a pocakod Kép

Judyt! A te képeidet is megnéztem. Kíváncsi vagyok az Uh képekre is.

Olyan szép kismamák vagytok Kép

wish

Jó reggelt!!

Ma reggel megjötttt!!!!!!!!!!!!!!

Tegnap este jól sikerült és nagyon aranyos volt a párocskám mert ittunk egy kis pezsgöt is mert hogy szerinte jövöre már nem tudok inni!!!!!

A tesómék is jól vannak!!
Valószinü hogy pénteken már csak oxigént kap!

Babus!
Hannácskának át lett adva a gyógysimi és a babapuszi!!!!!

Wish!
Olyan szépet irtál Stellának!!!
A párocskám nem látta hogy kinek cimmezted és rögtön rám gondolt!!!!
Lehet hogy van benne egy kis igazság mert egy kicsitt magamra vettem!!!

Judy!
Szoritok hogy minden rendbe legyen ma az uh.
Légyszi ird be az 1cn.(próbának)

Vanda!
Igérem megirom neked de nem biztos hogy ma!!!

Zsófi
zsófi76

Ja és jövöhéten megyek a dokihoz!!!!
(hátha megkapjuk az engedélyt)
zsófi76

Sziasztok!

Tegnap sajnos nem tudtam írni, mert szabin voltam.
Jó sokat írtatok azóta!

Babus!Kép

Jók a képek és hatalmas a pocid.
Hihetetlen, hogy ilyen jól bírsz mindent ekkora pocakkal.

Judyt!Kép

Neked is már szépen nőKép
Olyan gyorsan megy az idő, már 14.hét!!!

Tündi!Kép

Egy tüszőm volt de az jókora 37mm.
Szerintem nem lesznek ikrekKép

Remélem legalábbis, nekem sok lenne elsőreKép

De a párom anyukája ikrek, úgy-hogy az esély megvan rá.

Kóbor!Kép

Én azért már gratulálok!
27.napon csnáltad és ha volt halvány csík tuti, hogy babás vagy.
Nagyon drukkolok, hogy minden ok legyen.

Nekem 24.napon mutatta ki halványan és csak a 29.napon lett nagyon erős a 2.csík.

Tesztelj egyet kb. 27-28.-onKép

Én sajnos úgy érzem meg vagyok fázva, vagy valami kerülget, mert picit már fáj a torkim.
Remélem komolyabb nem lesz meg lázam se.

Kóbor!Kép

Ja és én még most is görcsölök néha, szerintem az nem baj.
Lányok!Szerintetek???

Mindenkinek sok puszit küldök.

Mea
mea

Sziasztok!

Judyt Kép
Aranyos vagy ezzel a rövid hajjal Kép És szépen növekszik a pocid, de hát 2 csöppségnek kell is a hely bőven! Kép Remélem, szép napotok lesz Kép

Babus
Megnéztem a képeiteket, hát újfent elájultam a pociméretedtől, és ahogy Wish írta, a csupasz pocid még nagyobbnak tűnik Kép Kristóf szobája gyönyörű, azt hiszem így kell kinézni egy babaszobának Kép Nagyon ügyesek vagytok Kép
Jajjjjj, az a nevetős maci..........! KépKépKép Édi Kádár család Kép

Judit
Egyre rosszabb az állapotod, remélem, hogy ma már meglesz a megfelelő gyógyszer, amit te is bevehetsz, nehoyg még lázasabb legyél! Jobbulást kívánok!

Mea
Neked is jobbulást, kíméld magad amennyire lehet, vigyázz magadra! Szerintem ha egy kis plusz C vitamint eszel, nem lesz bajod, a megfázásod viszont enyhülhet.

Wish
Nagyon szépet írtál tegnap Stellának ,többször elolvastam. Remélem, ő is olvasta!

Vanda
Azért ha majd lesz már pocikád, ugye látunk benneteket? Kép
Ugye nem félsz a holnapi AFP-től? BIztos, hogy rendben vagytok! Kép

LÁnyok
Megnézitek a görbémet ha felrakom? Kíváncsi vagyok hoyg ti is azt látjátok-e rajta amit én Kép

Tündi
Vendég

Babus,
Nem semmi ez a poci méret, nem is tudom, hogy bírod ilyen jól. Kristófka szobája nagyon édes lett, és gyönyörűek a ruhácskái is. Most egy kicsit irigy vagyok, ha nem bajKép

Zsófi,
Akkor ezt most nagyon jó hír, ilyet se írtam még senkinek, hogy örülök, hogy megjöttKép

Judyt,
Szépen nő a pocidKép

Judit,
Én is remélem, hogy ma már jobban leszel, és nem leszel lázas. Sikerült anyuddal beszélned?
Dokihoz a jövőhétre kaptam időpontot, úgyhogy majd csak akkor megyek. De mindenképpen beszámolok róla.

Tündi,
Én szívesen megnézem a görbédet, ha gondolod!

Móni

Kép
móni23

Sziasztok!

Judyt,
milyen nagy már a Te hasad is!Kép

Zsófi,
én is örülök, hogy megjött Neked.Remélem az enyémet "vitted el" Kép

Tündi,
a görbédre én is kíváncsi vagyok.

Jófi
jófi

Sziasztok lányok!

Judyt
Légyszi javíts ki a tábliban 2.cn-ra. Köszi!

Ezvicc
Én is inkább a természetes gyógymódok felé hajlok. Nagyanyáink is mindig azokhoz nyúltak. Persze azért a homepatiás dolgokat sem szedheti bárki. Ki írta fel neked azokat a bogyeszokat? A nőgyógyid??

Cinca
Én sem tudom, mi az az E2. De Babus biztosan tudni fogja, kérdezd meg! Tesztoszteron szintet nem nézett a dokid? Lehet, hogy nálad is érdemes lenne összehasonlítani a progi-teszt. arányt. Nekem logikusnak tűnt, amit a dokim magyarázott (hiába szedtem a clostyt, ha nem volt elég progi, ami táplálja a tüszőket). Főleg, hogy érzem is a változásokat, amiket a bogyesz okozott (amitől, elvileg megnőtt a progi szintem. Vagy csökkent a tesztoszteronKép), habár azt csak remélni tudom, hogy a peteérésre is hatással volt.

Tündi,Kóbor
Igen, most örülni kell a menzimnekKépKép Mivel tudtam, hogy a kuki vizsgálat miatt lecsúsztunk a (feltételezett) fontos napokról ezért a december nem a mi hónapunk volt. Igaz a lelkem mélyén egy iciri-picirit reménykedtem benneKép Ha nem jött volna meg, akkor tök ideg lennék, mert az azt jelentené, hogy nem hatott a hormonbogyó. Bár, így sincs rá semmi garancia, hogy peteérésem is volt. Szóval, decemberben nem jött össze a kistörpe, most megjött a menzim (aminek-jobb híjjánKép-örülök) és jövő héten megyek dokihoz. Nem tudom, milyen vizsgálatokat akar, de hormonvizsgálatot kérni fogok. Meg lehet uh-t is néz, akkor leszek kb. a 10-11. napon.

Babus
Szerinted a hormonbogyók hatása tartós vagy csak egy időre hozzák rendbe a dolgokat és idővel újra kell szedni? Azért kérdezem, mert ha most beállította ez a bogyó a hormonjaimat és a doki nem ír fel többet, nem kéne időnként megnézetni a biztonság kedvéért? Mert mi van, ha megnyugszunk, hogy minden oké, akciózgatunk eredmény nélkül és aztán kiderül, hogy megint a hormonok kavarnak? Pipa lennék magamra.

Elnézést kérek mindenkitől, de lenne egy fontos kérdésem! Szerintetek van jelentősége annak, hogy a menzi piros vagy barnás színű?

Kép
Kép
tacsifül

Hahó!

Nincs időm, csak tegnap buta fejjel elfelejtettem:

Vali,
nekem borzasztó erős viszketésem volt pár napig, meg enyhén sárgább folyásom, bár a mennyisége nem volt több, és a szaga sem változott. (Bocsi a részletekért!Kép) Még mindig sárgás egy picit, de már alig-alig viszketek. (Ismét bocsi!Kép)

Hasikák nagyon cukik, és hatalmasak, és kérünk mindenkitől pocis képet!!!

Kóbor
kóbor

Tündi
Lássuk a görbét!Kép

Kép
Kép
tacsifül

Sziasztok!

Babus! Tényleg hatalmas már a pocidKép Pihengessél sokat, mert lassacskán elrepül ez a pár hét!Kép

Judyt! Nálatok is alakulnak a dolgokKép

Tündi! Csak nem valami zebracsík van kialakulóban? De jó lenne! Kép

Judit! Remélem jobban vagy és tudtál valamilyen hasznos gyógyszert szerezni! Pihenj sokat!!!

Lányok!
A tegnapi reagálásokból a görbémmel kapcsolatban sajna letörtem egy kicsit. Ránézésre teljes káosz, pedig olyan jó lett volna ha ez a hónap összejön, de sajna nincs sok remény rá. A hasam jó pár napja fájdogál, mintha meg akarna jönniKép biztos meg is fogKép Viszont utána egyből megyek dokihoz, h csapjon a lovak közé és derítsük ki, h van-e vmi baj.

Éva
évi79

Sziasztok!

Tegnap sajnos nem volt netünk Kép
De ma igyekszem mindent bepótolni Kép

Kóbor!
Suttogva mondom, hogy gratula Kép
Orvosnál nem voltam, elmúlt magától a fertőzésem.

Zsófi!
Nagyon boldog szülinapot, így utólag is Kép
Kép
Írd le kérlek mailben mi történt a hugoddal.

Stella!
Sírd ki magad nyugodtan ez is sokat segít, legalábbis nekem.

Tündi!
Örülök, hogy így hiányolsz Kép
Mindjárt összeszedem a gondolataim és írok egy kicsit.

Annácska

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://www.mamanet.hu/rulers/3688_10900.jpg[/img:203f9deef2]
[img:203f9deef2]https://vonalzo.picibaba.hu/8869.jpg[/img:203f9deef2]
annácska

Évi79
Ha van baba, az még nem látszik, pláne nem a görbémből Kép

Vali, Zsófi
Akkor örülök hogy megjött nektek, remélem az enyémet is begyűjtöttétek magatoknak Kép

Annácska
Hát ez remek hír, hogy magától elmúlt a fertőzésed! Hurrá! Kép

Na, akkor a görbém....

Kép

Köszi, hogy megnézitek Kép

Tündi
Vendég

TündiKép
nekem is hasonló hőgörbéim szoktak lenni.

Véreredménnyel, progiszinttel együtt a doki már tudni fogja, hogy minden rendben van-e.
Szerintem minden oké, de lehet, hogy van egy pici progihiány, de ez csak az én véleményem.
Pusza

Kép
stella9

Tündi,
Szerintem valohol akkor lehetett a tüszőrepid, amikor pont nem mérted. Szerintem ez egy nagyon jó görbe, reméljük fent is marad a hőd még jó sokáig.

Annácska,
Örülök, hogy elmúlt a fertőzésed. Akkor indulhat a project?

Vali,
Akkor én is örülök, hogy megjött. Megkérdezhetem mennyi volt a tesztoszteron szinted a progihoz képest?

Móni

Kép
móni23

Tündi!
Persze tudom, h még nem látszódhat:D De nagyon drukkolok Neked h most összejöjjön!!!!

Éva
évi79

Tündi!Kép

Nagyon fogom a kezedet és húzlak magamhoz fela táblibanKép
Drukkolok, hogy most sikerüljön, hátha ez a szabi mindenkivel jót tettKép

Mea
mea

Tündi!
Szerintem igaza van Móninak, ez egy jó görbe. Ha látnád az enyében Kép
Én is nagyon örülok, hogy elmúlt magától a fertőzésem, de azért a biztonság kedvéért visszamegyek a dokihoz. Elvileg már dolgozik.

Móni!
Nem is tudom. Most egy kicsit bizonytalan vagyok.

Az igazság az, hogy az ünnepek alatt nagyon összetörtem lelkileg Kép Semmihez sem volt kedvem, nagyon összejöttek a dolgok.
Aztán megráztam magam és most úgy néz ki a dolog kezdek talpra állni.
Párocskámmal leültün beszélni egy kicsit és úgy döntöttünk, adunk még magunknak 3 hónap felkészülési időt. Bejentkeztem egy családtervező központba, hogy rendesen ki tudjanak vizsgálni, hátha megtalálják ezeknek a fertőzéseknek az okát. Persze ez nem jelenti azt, hogy teljesen hanyagoljuk a témát, csak megpóbálok nem borulni minden mensikor. Így tavaszig van még időm és úgy is akkor telik le az egy év. Addig egészségesebben fogunk élni, végre Tündi féle listámat is pipálgatom Kép
Most valahogy jobb! Bár még nem tudom meddig tart ez az állapotom, de igyekezni fogok a végsőkig kitartani Kép

Hű ez egy kicsit hosszú lett, bocsi Kép

Annácska

[color=#0000ff:203f9deef2][i:203f9deef2]Annácska, Peti és Dondi baba [/i:203f9deef2][/color:203f9deef2]
annácska

Zsófi! Bár konkrétan Stellának volt címezve, természetesen neked is szólt az üzenet. Sőt mindannyiunknak, én is elkeseredem néha és akkor ilyesmikkel vígasztalom magamat Kép

Kóbor! Remélem mostmár nemsokára hangosan is lehet gratulálni.

Tündi, nem túl karakterisztikus a görbéd, de végül is félidőben lement a hőmérséklet. A másik topikban Megannak is nagyon vacak görbéje volt decemberben és mégis babás lett Kép Szóval ez azért nem jelent semmit, bár a nagykönyv szerint az ilyen lassan leesős, lassan felmászós görbe nem túl jó. De lehet hogy Neketek is pont most sikerül éppen Kép Végül is sokáig az is szerepelt mindenféle okos könyvben, hogy a föld lapos, a tudomány mai állása szerint meg nem az. Szóval a hő miatt szerintem ne stresszelj, inkább azon gondolkozz mikor fogsz tesztelni, ha nem jön meg Kép

wish

Köszi Lányok! Kép

Móni
Szerintem a 13. napon volt a tüszőrepim, akkor kezdtem érezni a szúrkálást. És hát jan. 1-én nem mértem, több okból sem lett volna értelme, de szerintem addigra már lezajlott, mert másnap már feljebb ment hőm, és nekem ez 4-5 napig szokott tartani Kép

Stella
Neked is nagyon köszi! Kép Szerintem is lehet egy kis progihiány, de hát ennyi legyen a baj, és akkor már nem is aggódok tovább Kép
Készülök neked írni e-mailt, már tegnap óta érlelem, de még nem kerek a történet. Remélem, nem zavarlak majd vele, ha mégis, akkor szólj, és halasztom!

Évi
Köszi hogy drukkolsz, aranyos vagy Kép Én persze örülnék ha már most lehetne tudni hogy mi a helyzet odabent Kép Olyan türelmetlen tudok lenni Kép

Mea
Köszi szépen Kép Kapaszkodok a kezedbe akkor Kép

Tündi
Vendég

Wish
Neked is köszi, és ha látszólag jó is a görbém, nekem is vannak fenntartásaim vele. Nem stresszelem magam rajta, csak próbálom jobban megismerni a testem, noha ehhez még bizonyára idő kell Kép Azt már tudom, mikor fogok tesztelni, ha addig nem jön meg! Kép Jövő hét péntek, esetleg csütörtök Kép Ha tudok szabit kivenni, akkor jövő hét csütörtökön elmegyek a dokimhoz a vérerdményemmel, és akkor reggel csinálok majd egy tesztet Kép

Annácska
Örülök, hogy most jobban vagy, és annak is, hoyg a pároddal megbeszéltétek a dolgokat és elmentek a Családtervezőbe. KOnkrétan mikor mentek? Kép
Listát pipálgasd szépen, olyan jó érzés, amikor 1-1 pontot letudtál Kép

Tündi
Vendég

TündiKép
dehogy zavarsz,mindig örülök az e-milkéidnekKép

Kép
stella9

Tündi!
Már péntek délelőttre kaptunk időpontot. Már nagyon várom, kiváncsi vagyok mi sok okosságot mondanak majd Kép
A lista még el sem készült, de nagyon tervezgetem Kép

Wish!
Este én is elolvastam, amit írtál Stellának. Kicsit magamra vettem, megkönnyeztem, annyira szépeket írtál Kép

Annácska

annácska

Tündi,

szerintem is lehet progihiány Nálad.Nekem is ilyen lassan felfelékúszó volt a görbém decemberben, csak 6-7 nap után állt be 37-re.Később kiderült a vérvételből, hogy a 18-20-22 nap igaz emelkedő tendenciájú, de nagyon alacsony mértékű volt a progim.Erre fogok most 2x1 utrogestant szedni.

De minden ki fog derülni a vérvételből!És én nagggyon drukkolok, hogy meglegyen a szülinapi ajándék a férjednek!!!Kép

mit szóltok a tavaszhoz?Nekem elég nyomott tőle hangulatom.télen legyen hideg, hó, meg ilyesmi. és ne majd márciusban.....

Jófi
jófi

Tündi
elég cikk-cakkosKép Szorítok, hogy most már ne is menjen le legalább 9 hónapig! De inkább a megérzéseidre hagyatkozz. Tudod a hőmérők átvágósakKép Mikor lesz meg a vérvizsgálat eredménye? Olyan kíváncsi vagyok!

Móni
Az értékek a 14. napon vett vérvétel eredményei:
Testosteron 2, 3
Progesteron 1, 7
Az előző doki szerint a prolaktin (Prolactin 12, 3) volt nagyon alacsony. Itt is meg a cseten is többen mondtátok, hogy az érték jó. Azóta az új dokim is megerősítette ezt, ezért abbahagytam a bromocriptint. Neked csináltak hormonvizsgálatot?

Kép
Kép
tacsifül

Zsófi
Gratula a mensidhez!!!Kép
Ilyet is ritkán írunk!!!Kép

Vali
Szerintem az, hogy a hormonbogyók hatása tartós-e vagy csak átmeneti, az egyénenként változó. Nagyban függ, hogy mi okozza ezt a hormonzavart. Olyan esetben, mint pl. az enyém volt, szerintem könnyű dolgunk volt, leállt a hormonháztartásom a sok figigátlótól és egy kis Closty-val újraindítottuk. De van egy lány a másik topikból, akinek pl. kizárólag Closty-val van peteérése, amint abbahagyja, akkor nincs, pedig már évek óta abbahagyta a fogigátlót
Meghát mindenki másképp reagál ezekre a gyógyikra, van aki egy havi kezeléstől rendbejön, van akit hónapokig gyógyszereznek.
Szóval nem tudom, nálatok hogy lesz, de szerintem időnként nem árt majd ellenőrizgetni a hormonjaidatKép.
Mensi színét illetően pedig, szerintem a piros a normális, a barnás elvileg alacsony progiszintre utal. De nálad az jó volt, nem?

Tündi
Szerintem is a 13.-14.nap volt tüszőrepidKép

Mea
Szerintem is már most kezd el a megelőző intézkedéseket nátha ügyben!!!Kép

Sajnos több kép már elképzelhető, hogy nem készül a pocimról, mert 1 hét múlva elutaznak az anyósomék a fényképezőgéppel együttKép(ez csak a fényképezőnek szóltKép), és csak február 1.-re jönnek haza, amikor meg ugye már a 39.hetet kezdjük meg és ki tudja, egyben leszünk-e még akkorKép
Így a január közepére ígért macis függönyökről se tudom mikor lesz majd fénykép.
De a macis képeket (köztük Vali képét isKép) ma este még majd gyorsan lefotózzuk, feltéve ha addig apuciék felfúrják majd a falraKép

Babus

Kép
babus2005

BabusKép

Milyen jó, hogy hamarosan a kezedben tarthatod édes pici fiadat.
Annyira fogunk izgulni majd érted itt!!!

Még nem izgulsz a szüléstől kicsit sem???

Apás lesz, ugye?
Hogy képzeled el a szülésedet?Szeretnél természetesen vagy epidurálissal?
Hol fogsz szülni?
Mávban?

Mea
mea

Mea
Igen a MÁV-banKép
Csak fél-apás szülés leszKép Apuci a vajúdás alatt végig bent lesz, de amikor kibújik Kristófka, akkor kimenekül. Elvileg, aztán majd meglátjuk. Eléggé ájulós a drága, meg imád hozzá fantáziálni olyan dolgokat, amiknek köze sincs a valósághoz, így már a saját gondolataitól beájulKép De komolyan. Mondod neki, hogy XY agyvérzést kapott, erre ő elképzeli, hogyan vérzik egy agy, noha gőze nincs róla és ettől elfehéredik és beájulKép Szóval nem erőltetem a dolgot, ha nem bírja, hát lemarad pont a legszebb pillanatokról. Kényszeríteni nem lenne sok értelme, még a végén maradandó traumát okozna neki, azt meg nem akarom. Aztán majd meglátjuk ott, akkor mit fog csinálniKép Mikor majd azt mondják, hogy 2 perc és itt lesz a fiacskája, lesz-e még lelkiereje kimenni? Vagy ha ki is megy, és meghallja, hogy fölsír Kristófka, meghogy mondják, hogy gyönyörű egészséges kisfiú, akkor ő kibírja-e majd, hogy ne jöjjön-be, merthát még hátravan a méhlepény meg varrás meg egyéb számára hátborzongató dolgokKép

Epidurál érzéstelenítést egyenlőre nem szeretnék. Több okból se, egyrészt mert attól leesik a vérnyomás, ezért is szoktak közben infúziót adni, viszont nekem elve csak 100/70 körüli a vérnyomásom. Na már most ha én ebből még ejtek, akkor egykönnyen beájulok. Másrészt valamilyen minimális mértékben csak bejut a babába és én ezt semmiképpen se szeretném. Harmadrészt pedig a gerincferdülésem miatt lehet, hogy meg sem oldható. negyedrészt pedig azt olvastam valahol, hogy azoknál a babáknál, akiknél valamilyen mesterséges beavatkozás volt, akár császár, akár szülésindítás, akár gyógyszeradás, mint pl. az érséstelenítő, azoknál a babáknál kimutatható volt valamilyen szintű magatartásbeli eltérés. Lehet, hogy nem is igaz, de fő a biztonság. Persze nem tartom kizártnak, hogy ott, akkor, abban a pillanatban nem gondolom majd meg magam, de egyenlőre nem tervezem.

Alternatív módszerként szívesen kipróbálok majd mindenfélét, labda, kád, stbKép

Amúgy magától a szüléstől egyáltalán nem izgulokKép Csak lennénk már ott!!!Kép Én kizárólag attól félek, hogy Kristófkának nehogy valami baja legyenKép Akár az elkövetkező hetekben (ez az állandó mocorgás-figyelés nagyon idegörlő), akár a szüléskor. Az én oldalamról nézve a dolgokat abszolút nem izgulok, fájjon a szülés, nem számít, vajúdjak 2 napig, az sem, én mindent kibírok, csak valaki garantálja nekem, hogy Kristófka makkegészséges leszKép Csak Ő számít!!!Kép

Egyébként az jutott eszembe, hogy akik pestiek és akik szeretnék, azokkal akár talizhatnánk is egyet a kórházbanKép Bemutatnám nektek a topikbabát élőben és személyesen!!!Kép

Babus

Kép
babus2005

Tündi,
Nagyon drukkolok, hogy most sikerüljön, és a vérvétel eredménye is jó legyen. Tudod Judytnak már abból lehetett sejteni a babót.

Vali,
Igen, nekem is nézték a hormonjaimat. Nekem a Prolaktinom 615 volt, de ez valószínűleg más mértékegységben van, mert a tiédhez képest nagyon magas. A progeszteronom a 8. napon 4,8 volt, a tesztoszteron pedig 3,8. Elvileg ez a tesztoszteron szint már magas, de azt mondta a dokim, hogy ezzel nem kell foglalkozni. Te milyen bogyókat szedsz?

Babus,
Kíváncsi leszek, hogy a párod, tényleg ki fog e menni?Kép Az érzéstelenítésről én is ugyan így gondolkodom, remélem, majd ha egyszer odakerülök, akkor ki bírom a fájdalmakat.
Nagyon jó ötletnek hangzik ez a tali, bár nem tudom mennyire örülni ennyi látogatónak egyszerre.Kép

Móni

Kép
móni23

Lányok!Kép

Megyek lassan haza és pihenek egy nagyot mézes teával a kezembenKép, holnap talizunk itt.

Puszi mindenkinekKép

Mea
mea

Zsófi!

Örülök, hogy megjött! Remélem, megkapjátok az engedélyt. Képzeld, két napja én is görcsölök, depi ezerrel, vérzés meg sehol. De hátha nekem sem kell rá sokat várnom.
Tudod, mi az érdekes? Hogy nekem azt mondta a doki, hogy valószínüleg az elsö mensi késni fog. Pedig egyáltalán nem késett neked sem, és úgy néz ki, nekem sem fog.
Én mondjuk nem várom annyira, mint te, nekünk a hat hetet ki kell várnunk, akkor megyek csak dokihoz.

Gratulálok az új babásoknak, a régieknek is, vigyázzatok magatokra!!! A babára váróknak kitartást!

Timi
szabotimi

Annácska
Sok sikert a péntek délelőtthöz! Kép Azt gondoltam először, hogy biztos itt is sokára adnak majd időpontot, dehogy ilyen gyorsan megy, ez igazán jó hír! Kép Mindenképpen nagyon fogok rád gondolni! Kép

Jófi
A progipótlót akkor egész sokáig kell majd szedned, nem? Mennyi idő után fejti ki a hatását az utro?

Vali
Holnap du. lesz meg az eredmény, de én csak péntek reggel tudok menni érte, így legalább az első utam ide vezet majd Kép

Móni
Tényleg, most hogy írod, Judytnak már a progiszintből lehetett sejteni a babákat Kép Viszont neki biztosan később volt a vérvétel, mint nekem a 20. napon.

Babus
Én sem szeretnék érzéstelenítést, de miután nem tudom, hogy a fájdalomküszöböm mekkora, így nem merem kijelenteni hoyg nem is fogok kérni.

Hétvégén beszélgettünk a szülőkkel (anyukámék itt szilvesztereztek anyóséknál), és mesélték anyukáink, hogy bizony mindketten a párommal jól meggyötörtük az anyukánkat egész terhesség alatt Kép Na, gondoltam magamban, szép kilátások Kép Anyu végighányta a 9 hónapot, anyósom meg veszélyeztetett volt, el is akarták vetetni a férjecskémet, de ő nem engedte Kép Azóta is üldözi a hálám a döntéséért! Kép

Tündi
Vendég

Sziasztok

Voltam végre dokinál, de most sem lettem sokkal okosabb.
A hcg szerencsére rohamosan csökken, most 68 lett, a múlt heti 167 után.
Ez jó, de igazán csak akkor lehet megnyugodni, ha 20 alatt lesz. Uh-n nem látszott se méhen belüli-, se méhen kívüli terhesség sem. Talán ezt megúszom. Viszont látszott egy jó kis PCO. Hát ennyit a stumi mellékhatásairól, de a doki szerint ezzel nem kell foglalkozni. Szerintem meg kell, mert nem vagyok biztos benne, hogy jól jön egy policisztás petefészek ha újra stimulálni kell Kép!
Hétfőn újra megyek vérvételre és hívom a dokit.
Azt hiszem nem keveset kell majd várnunk a következő beültetésre.
Most már hiperelegem van!!!!!!!!!

Majd jelentkezem, vigyázzatok magatokra és babásodjatok!!!
Stella

Kép
stella9

Móni
Androcur-t szedtem a tesztoszteron lenyomására. Nálam, sajnos pont fordított volt az arány. Ha magasabb a progi, akkor az jó? Nem? Te mit szedsz?

Babus
Te sok szülést láttál már? Az érzéstelenítés ellenességgel ugyanígy vagyok. Inkább kibírok bármilyen fájdalmat, de a picúrom egészségét (ne adj Isten, életét!) nem kockáztatnám. Meg attól is félnék, hogy ügyetlen lesz a nővér és rosszhelyre szúr aztán egy életre megbénulok...
Te fogadtál dokit? Szülésznőt?

Kép
Kép
tacsifül

Stella,
Sajnálom a cisztákatKép, de remélhetőleg maguktól felszívódnak. Remélem jövőhéten már többet fogsz tudni, és csak jó híreket kapsz.

Vali,
Én nem tudom, hogy is van ez az arány. Nekem Medrolt, Bromot, és Clostyt kell szednem. Az előző ciklusban nem nagyon hozták meg a hatásukat, de remélem majd most.

Móni

Kép
móni23

Stella
A dokid talán azért mondta hogy nem kell foglalkozni a PCO-val mert felszívódhat, mint a többieknek is. Szerintem csak időt akar neki adni. Amúgy a fagyibabák előtt meg biztosan megnéz megint, hiszen a mnyhártyát is megnézi, és mostanában nem is kell stimuláció (remélem soha többet nem kell), hogy a PCO-dal további baj lenne. Talán mire kiürül a szervezetdből a HCG, addigra eltűnik az a fránya ciszta is!
Nyugodj meg! Ha az a PCO olyan nagy és vészes lenne, biztos kaptál volna valami gyógyit rá, vagy nem tudom hogyan tűntetik el onnan. Bízz a dokidban, jó a dokid!
Megértem, hogy hipereleged van, de ha az a legtöbb amit most tehetsz hogy múlatod az időt, akkor tedd ezt, és lassan megnyugszol. Tudom, hoyg idő kell amíg az optimista Stella visszatér hozzánk, de én TUDOM, hogy vissza fog térni! Most nyalogasd a sebeidet, mi meg csendben távolról drukkolunk, hogy gyorsan gyógyuljanak!
Annak meg örüljünk, hoyg nincs méhen kívüli babád, mert szegény úgysem maradhatna ott Kép

Tündi
Vendég

Stella
Bocs, ez még jár neked:

Kép

Tündi
Vendég

Stella
Annyira sajnálom, hogy ennyi minden rosszon kell keresztülmenned. De ennek meg lesz egyszer a jutalma, hidd el!!!
Én is furcsállom, hogy a PCO-dal a dokid szerint nem kell foglalkozni, dehát ő az orvos, és ahogy eddig írtál róla, lelkiismeretes, megbízható, jó orvosnak tűnik, bizonyára tudja mit beszél, biztos látott már sok ilyet és tudja, hogy nem lesz gond!!!

Vali
Az érzéstelenítőt aneszteziológus doki adja be, nem nővér. Egyébként szerintem ennyire nem drasztikus ez a dolog, de ha lehet nélküle, inkább megpróbálom úgy. Aztán ha úgy alakul, hogy sehogy se bírom már, akkor legyen. De csak akkor. Egyébként meg ha netán császár lenne, akkor meg tök mindegy, mert mindenképp gerincbe érzéstelenítenek.

Van saját dokim, meg szülésznőm is(ezutóbbi csak akkor, ha nappal szülökKép), de ők nem azok a tipikus fogadott doki+szülésznő esetek. Kicsit bonyolult lenne ezt most leírni, pláne ide, de ha nagyon érdekel, mail-ben megíromKép

Nem tudom mi számít sok szülésnek. Gyakorlaton még anno láttam vagy 5-öt, meg egy császárt, itt, ahol pedig szülni fogok, ott 2-őtKép

Amúgy ezekben a percekben fúródik fel a tőled kapott kép Kristóf szobácskájának faláraKép

Babus

Kép
babus2005

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?