Új privát üzeneted érkezett!

Vanda,
Szerintem elképzelhető, hogy a helyhiány miatt van a szúrás. Sőt!!! Aztán persze a rossz testtartás, ülés hatására nem jó helyre megy a levegő és beszorul és az szúr.

Ha nem szúr, majd utána próbálj meg 1-2 nyújtózást csinálni és ha sokat ülsz akkor óránként álljál legalább 15 percet és lélegezzél mélyeket az ablakban.

GeminiKép
Terhesség alatt az anya alaphője legalább 0,5 fokot emelkedik, vagyis a reggeli ébredési hőmérséklet nem 36,5-37 között van, hanem inkább 37,1-37,5 között. Teljesen természetes, hogy vacogsz és fázol. Persze, ha nagyon gyanús az ügy akkor mérjél lázat a biztonság kedvéért.

Gomboc,
Nyugi, próbálj bent a munkahelyen ne túl sokat ücsörögni, esetleg a székeden hátradőlni és úgy pihizni. A barnásozás terhességben nagyon gyakori, nagy bajt nem jelent, de oda kell rá figyelni, úgyhogy ha van időd ugorj be a dokidhoz, de legalább hivd fel. Veszélyes terhességnél a piros vérzés! Akkor mindenképpen azonnal dokihoz kell menni!

Mzx - Móninak remélem a méhlepénykéje vándorol feljebb és feljebb a méhszájtól, drukkolok neki, hogy azért a 6 hét fekvés ne legyen 6 hét és minden rendben legyen Nála.

MMóni
Üdv nálunkKép

Üdv,
MJ-MÓni
12+4
mj__móni

Pizzamama Kép
Hát narancsbőrből nekem is kijutott Kép.. Az avonos terh.csíkok elleni krémjét már használtam, nekem nagyon jó volt KépKépKépKépKép. Hatásilag nem tudok nyilatkozni, mert friss kismamiként használtam, aztán hipp-hopp már nem is voltam kismami Kép. Most meg még nem kenem magam, majd szerintem a hónapban már elkezdem.
A mellápoló krémmel viszont szorgalmasan kenegetem magam, muszáj KépKép.
Szóval szerintem is próbáld ki!
Májtartalmú dolgokat tényleg nem lehet enni, de nem egyszer-egyszer, hanem pl. minden nap nem. Én valamelyik nap a tőkehalmájat kívántam meg, hmmm nyami. És a dokim mikor megállapította hogy sápadt vagyok, igen vashiányos, kifejezetten ő mondta, hogy egyek sok májat és spenótot!! (Utóbbit utálom.) Úgyhogy egyél nyugodtan, ha megkívánod - szerintem is.

Gemini Kép
Aranyos vagy! KépKépKép UH-n múlt hét szerdán voltunk, akkor 56 mm volt a Maszat (Ufó-Maszatka képét betettem az albumomba, ott meg tudod nézni Kép) Legközelebb pedig 11-én megyek (jövőhét kedd).
Én is fázós vagyok, öltözz fel rendesen KépKép nehogy úgy járj mint én (nátha KépKép)!

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Mj-Moni Kép
Köszi az ötletet.
Arra gondoltam, hogy olyan sokat fújtam az orrom mostanában, lehet megerőltettem ott magam és "izomlázam" lett.
Mzx Moni mennyi idős terhes most? Mikor látták először, hogy rossz helyen van a méhlepény?

Vanda

Vanda

Kép
vanda

MJ-Móni!
Köszi, ezt elvileg én is tudom, mármint a magasabb testhőmérsékletet, de rám inkább napközben szokott rámjönni, a legváratlanabb időben. Persze egy kardigánban+egy polárban már minden okés...majd rákérdezek a dokimnál.

MÓNIKA és Mindenki!
Most egy kicsit beijesztettél, mert én elvileg 13+2 napos terhes vagyok, és holnapután mennék Nucha-szűrésre. Most akkor ezt a szűrést csak a 12. hétben lehet megcsinálni, vagy később is? Mert a te elmondásod alapján csak a 12.-ben. (Egyébként kezdem azt sem érteni, hogy most akkor én pontosan hány hetes/napos terhes vagyok, mivel én okt.2-án kezdtem meg utolsó menstruációmat, de a terhességem még mindig fiatalabbnak tűnik, mint a tied. Valaki tud valami okosságot?

(Míg az álomkórommal kapcsolatosan vártam válaszotokra, ismét sikeresen bealudtam, az asztalomra borulva.)

Gem
13+2(?)
gemini

Vanda!
Orrizomláz? Hmmmm, figyelemre méltó.... :-)
Gem
gemini

Sziasztok!

Gemini!
Azt hittem csak én szenvedek a fázástól, de látom van sorstársam. A férjem itthon rövidnadrágban és pólóban ücsörög én meg tréningben betakarózva vacogok az ágyban. Pedig amúgy elég izzadós voltam előtte, egy vékony felsőben, nem túl vastag kabátban, sál,sapka nélkül jártam eddig dolgozni és nem fáztam. Most meg...!

Gomboc!
Próbálj meg beszélni az orvosoddal és szerezz be magnézium tartalmú tablettát (lehet pezsgőtabletta is), biztosan tudnak segíteni a gyógyszertárban.
A barnázás még nem olyan veszélyes, főleg ha csak 1-2 csepp volt, de egy vizsgálat szerintem mindenféleképpen kellene. Ha viszont erősödne vagy pirossá válna, akkor azonnal irány az orvos, mert az már komoly bajt jelenthet!

Ezvicc!
Örülök hogy nincsen semmi baj Kép! Lehet hogy majd elkérem a szülésznőd nevét és majd beszélek vele. De igazából még nem döntöttem el, hogy legyen-e választott szülésznőm vagy sem. Meg az orvosomat is megkérdezem, hogy mi a véleménye, kivel szeret együtt dolgozni.

Terhességi csíkok: én kenegettem Avonos krémmel, meg mással is, sima testápolóval babaolajjal keverve, de semmi nem segített, a 9. hónapban hatalmas lila repedések voltak a pocakomon. Gondolom most sem lesz sokkal jobb Kép. Szerintem ez alkati kérdés is, nekem tizenéves koromban is csíkos lett a csípőm, amikor hirtelen sokat nőttem egy nyár alatt.

Ma a Rauch Ice Tea-t kívánom, de csak a citromosat Kép. Már benyomtam 1,5 litert és még mindig kívánom Kép. Aztán holnap már rá sem bírok majd nézni...
Hamarosan indulok a dokihoz, remélem minden rendben van. Ma megint volt egy kis tejeskávészínű valami a betétemen, remélem "csak" valami fertőzés okozza és a baba jól van.
Na, most már eldugulok.
Üdv, Virág
virga

Adrienn74!
Koszonom! Szerintem barmelyik szulesznot valaszthatod JFK-ben, mind szuper en ugy tudom. A genetikai uh nekem is a 18.heten csinaljak.

Adri77!
Koszonom!
Mar nincs messze 18.a

Cicmac!
Nem akarlak elkeseriteni, de nekem a 8.heten kezdodott a hanyas, az emelyges, es egeszen tegnapig tartott. Pedig betoltottem a 15.hetet is. Szoval minden ember mas, mindenkinel maskepp van.

Hat nem vagyok most jobban, ugy erzem megy fel a lazam.

Puszi,
Judit
(15het+3nap)

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Gemini KépKépKép
Neeeeeem KépKépKépKép Rekeszizom-láz!! KépKépKép

Vanda

Kép
vanda

Szerintem is kerdezzetek meg a dokitokat, hogy melyik szulesznovel szeret dolgozni. En is kerdeztem, mert ok legtobbszor egyutt vannak.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Sziasztok!

Először is BUÉK! Kellemes pocakosodást, mindenkinek csodaszép babát (-kat) 2005-re!! Azoknak meg akiknek elment a babócája, sok erőt és egészséges terhességet kívánok 2005-re!

Sokáig nem szóltam. És most is csak azt szeretném kérdezni, hogy veletek is előfordult már, hogy az egyik nap hatalmas volt a pocakotok, másnaptól kezdve megint visszacsökkent jópár centit. Persze ilyenkor rámjön a frász, hogy így "leeresztek", és vajon miért lehet ez, és jól van-e a baba. Egyébként múlt héten voltam Afp-n, az eredmény jó lett, MoM 1,3 és 48. A 18 hetes genetikai Uh-ra csak most fogok menni, amit már nagyon várok, mert nagyon tudok izgulni, hogy minden rendben van-e. Mostanában nem is nagyon érzem a mozgását, persze lehet, hogy csak képzelődtem eddig, és az maradt abba. Egyszóval őrület, hogy mennyi marhaság jár egy kismami fejében, még akkor is amikor ilyen jól van (lekopogom) mint én. Kivéve azt a borzalmas viszketést az egész felső testemen, amitől kipurcanok, de megyek és veszek Milupa krémet, mert megdöglök. A párom már rühes macskának szokott nevezni :-)). Persze csak szeretetből.

Sziasztok

Wica aki pont ma 17.
wica

Sziasztok,
Hanee,
nem gondoltam volna, hogy így nekem támadsz, amiért leírtam a véleményem a vásárlásról. Persze, semmi közöm hozzá, de én a hozzászólásomban kifejezetten hangsúlyoztam, hogy ez az én magánvéleményem. Szerintem ez a topic ponty arról szól, hogy leírjuk a babavásárlással kapcsolatos érzéseinket, és az ehhez kapcsolódó véleményeket. Szóval bocsánat, ha a lelkedbe gázoltam, de ez szeintem nem egy kardinális kérdés. Én a 27. hétig babonából tényleg csak nézelődtem, de ezt mindendenki másképp csinálja....

Gomboc,
nekem a második babánál volt egy ilyen a 24. hét körül. Néhány nap múlva elmentem UH-ra, ahol a doki megállapította, hogy elcsúszott a méhlepényem a méhszáj felé egy kicsit - megeröltettem magam. Egy akkor másfél éves mellett azért nem olyan nehéz (játszóházban voltunk a lányommal és én is igen aktív voltam).... A doki néhány hetes pihenőt javasolt. Nem ágynyugalmat, csak hogy lehetőség szerint ne emeljek, ne erőöltessem magam. A legközelebbi vizsgálaton már mindent rendben talált. (Elnőtt a lepény a méhszájtól.)Folytathattam addigi életvitelemet.

Lenocs,
már azt hittem, elvesztél. Ne izgulj, nekem is van lelkiismeretfurdalásom! A Lucánál aztért volt, mert úgy éreztem "kicseszek" a Borkával, nem tudok majd rá annyi időt fordítani, és hogy fogom majd én szeretni, amikor az elsőt annyira szeretem. Most azért van,merthogy igazából ez nem tervezett baba,most már imádom, szívből örülök neki, de az elején azért elég ambivalens érzéseim voltak...

Krimo,
először is, nagyon szimpatikus vagy nekem! (a hozzászólásaid, meg a hozzáállásod a dologhoz, meg minden) MÁszodszor: igen, a dokim és és azóta többen is azt mondták, hogy a tisztítás után könnyű teherbe esni. Nálunk ez beigazolódott, a 3 hónap leteltével rögtön teherbe estem, pedig talán egyszer lehettünk együtt abban a hónapban - éppen akkor költöztünk és hát más dolgunk volt, mint a gyerekkészítés....

És a legfontosabb lányok!
Tegnap hirtelen felindulásból bejelentkeztem a Praxisba! Mára volt hely, úgyhogy el is mentem. (Apának meglepi, majd csak este mutatom meg a képeket) MInden rendben a babával, mindene megvolt, és 150%-ra mondták, hogy fijjjú!!!! Csak ajánlani tudom, bár az ára már elég húzos (10 ezer pínz), Győrffy MÁtyásnál voltam, és iszonyú jófej, szimpatkus, sokat beszélgettünk és ami lényeges, szerintem nagyon hozzáértő, alapos ember! Kicsit nagyobb mint a kora, szóval olyan 18+3-4 napos lehet Zsiga.
Jövő héten megyek a dokimhoz is, de már alig bírtam ki, hogy ne lássam az én kis babócámat. (12-13. héten voltam utoljára)
a genetikai UH-t, amikor a legtöbb rendelenesség kiszöürhető, a 18-20. héten ajánlják!

Puszi nektek,
Kata (két lábbal a föld felett)
kátyuska

Kátyuska Kép
Gratulálok a kisfiúhoz!
Vmi képet Róla lécci Kép
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Gemini
Tegnap 1,5 órát ezen vekengtem. Nov. 22.-én a számításaimnak és az UH-nak megfelelően 6+6 napos volt, rá hat héttel, jan. 3.-án 12+6 helyett 13+5. Kétszer is megmérték a babát és a hosszérték 73mm volt. Megnéztem a ti adataitokat és a 12+ os babák kb. 66mm a 13+-osok kb.70-72mm között voltak. Tehát valóban érték szerint ilyen idős. Nekem azt mondta az UH doktornő, hogy nem is nézi a nyakiredőt már ilyen idősen. Később gondoltam rá otthon, hogy elvileg 12-14 hét között szokták nézni ezt az értéket azt olvastam valahol. Akkor ott az UH-n a meglepetéstől felocsúdva öröltem, hogy legalább nézegethetem a babát. De lehet, hogy ha te máshoz mész akkor meg tudják nézni. Bár én azt sem tudtam, hogy a nyakiredő a Nucha.

Üdv Mónika
13+6(?)

mmónika

Mmónika!

Nem nagyon értem, hogy a 13.héten, miért ne lehetett volna nyaki redőt mérni. Első alkalommal 12. héten voltam, de mivel a dokim gépe nem túl jó, visszaahívott a 13.hétre a korházi UH-ra. Tehát nem mindíg pont a 12.hétre sikerül.

Szia

Wica 17
wica

Gemini, Monika Kép

Én is azon gondolkoztam, hogy a nyaki redő (vagyis nucha vagy NT) az egy dolog, hogy 3,0 mm-ig normális, de vajon mekkora baba CRL méret kell hozzá? Hogy nem-e van vmi arányszám a CRL és az NT között, amit még pluszban nézni kell?
S ha a dokijaitok 12. hét után nem akar (felesleges) NT-t nézni, akkor gondolom ennek az az oka, hogy nincs ilyen arányszám, csak annyit tud a "tudomány", hogy 12 hetes korban mennyi a normál határ. És mivel a nyaki redő természetesen nő/vastagszik a babával együtt, tévesen riogatna későbbi terhességi hétben.
(pl. nekem CRL 40 mm és NT 1,8mm, aztán 12 hetesen volt CRL 56mm, NT 2,0mm).

Viszont a hetek + napokkal már én is bajban vagyok, fogalmam sincs hol járok, most valahol a 12+ban. Este kiszámolom.
AFP előtt meg célszerű UH-ra menni, hogy a lehető legjobb időpontot "lőjjük" be erre a vizsgálatra, vagyis a 16. hétre essen (és nem 16+ra!).

Wica Kép
Rühes macska Kép Jót kuncogtam rajta KépKép

Virga Kép
Ettől félek én is, hogy az a jó áldott genetika majd helyretesz a terhességi csíkokkal kapcsolatban... Anyusnak szép gyöngyház színű csíkjai maradtak. De azért kenem majd szorgalmasan ígérem, és kipróbálom duóban az avonnal a hagyományos Nívea tégelyes zsíros krémet is. Próba-cseresznye Kép

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Gem,

Haaat az alvasra nem tudom, van egy-ket jol bevalt taktikam. En nagyon egyszeruen megoldottam a kaerdest. Nekem ebed utan volt mindig az a pont, hogy ha most nem alszom, akkor vegem. nemes egyszeruseggel, szek hatratol, arcal raborul az asztalra es tiz perc alvas! Megmondtam mindenkinek, hogy pofa be, ha cigiznek, akkor orankent huznek el tiz percre, szoval ezt vegyek az en cigiszunetemnek. Nem volt belole gond sosem. A masik megoldas kisse kenyelmetlenebb es igenyli a mobilod is. Kép Szepen felalsz, bemesz a mosdoba, magadra zarod, megprobalsz valahogy ugy leulni a lecsukott budira, hogy kenyelmes is legyen, telefon beallit tiz percre es alvas. Igen, ha most rohogsz, megertem. Igencsak fura jelenseg. Ez eleg kenyelmetlen, de eletmento megoldas lehet ha jon az alomkor. Mondjuk nekem az is volt a szerencsem, hogy en mint egy szem no dolgoztam az irodaban, szoval en uraltam a mosdot. Kép Kép

Jaj lanyok, egyebkent meg meghasad a szivem, ha mar most igy nosztalgiaztam a regi irodarol (ket honapja athelyeztek ide Pooch miatt). Ma kaptam egy allasajanlatot. A szivem szakd meg, hogy le kell mondanom. Nagyon szerettem volna ezt az allast, magasabb beosztas, magasabb fizetes es raadasul ott, ahonnan athelyeztek, amit nagyon imadtam. Sajnos nem mehetek terhesen...azert kellett eleve eljonnom. El vagyok keseredve. Tudom, hogy onzo dolog, es nem is megyek, mert Pooch kis eletet nem kockaztatom, de azert olyan jo lett volna...

Koszi a biztatast csajok a kenomajassal kapcsolatban! Azt hiszem ma akkor jo estem lesz. Kép

KépKép
KépKép
pizzamama

Pizzamama Kép

Megértelek... Néha bennem is felülkerekedik az ambíció. Ma ahogy bejelentettem, máris hirdetés szöveget kértek tőlem, s valahogy elfogott a féltékenység, hogy vki majd az én helyemen ül, az én gépemen dolgozik egyszer, az irataimban és céges-személyes dolgaimban kotorászik.. Elveket állít fel, s dönti zugba az enyémeket, újít és küzd és emelkedik stb.
DE gondolj Te is arra, hogy babát szülünk 1-2-3-at, ki tudja talán négyet már nem (én tuti), lesz pár gondtalan otthoni évünk, míg a csemetéket elindítjuk az óvodába, s utána egész életünkben dolgozhatunk!! Még legalább 30 évet Kép és nem igaz, hogy legalább egy tuti ajánlat nem lesz, ami megdobogtatja a szívünket.

Mellesleg képletesen most úgy megennélek!!! Félreértés ne essék: Mármint egy sonkás-gombás pizzát soksoksok sajttal! KépKép

Itthon a gyulai kenőmájas a sláger. Ha hazajösz, feltétlenül kóstold meg. Isteni!!

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok! Öreg róka vagyok terhesség, gyereknvelés terén (4. gyereket várom), a kenőmájas (ha friss és megbízható helyről veszed) nem ártalmas! Én nem csinálok nagy ügyet a táplálkozásból, bár dietetikusi diplomám is van, néhány évig dolgoztam is dietetikusként. Most különösebb étrend, gyógyszerhegyek nélkül is tökéletes az összes laborom.
A munka viszont nem hiányzik! 2003 februárja óta itthon vagyok!
Letty

Mmonika, udvozlunk itt nalunk!Kép

Wica,

Itt a ruhes cica testver!Kép Vakarozom kemenyen allandoan. Az en jofej parom csak a regi viccet suti el ilyenkor, A SZAPPAN CSODAKRA KEPES! Kedves, nem?KépEn is erzem ugy neha, hogy egyik nap nagyobb a hasam, masnap meg nem. Kb egy hete latszik valami, mozgast en meg nem ereztem, de nem aggodom, mert a 24. hetig normalis (most vagyok 18+5).

Katica
katica78

Gemini:
Kép Bealvás Kép Én végig dolgoztam az első terhességet, de egyáltalán nem volt időm bealudni. Mondjuk én a munkámtól bezsongtam, sokszor még terhesen is túlóráztam, és nem volt ám alvás Kép Szerintem okoljuk a munkahelyet a durmolásért, mint a babucit Kép

Hencsike:
A Siklósi szimpi volt nekem is. Nagyon korrektnek néz ki és a szakmai tapasztalata is megvan. Ezt a múltkor találtam: http://www.boldogszuletesert.hu/

Mzx, Móni, ha jól számolom, akkor 14 hetes, július 3-ra van kiírva. Azt hiszem, hogy már az elejétől fogva látták, hogy nem túl jó helyen tapadt meg a magzatocska, de ez nem jelenti automatikusan azt, hogy feküdni kell.

Mmónika:
Az én dokim azt mondta, hogy a 12-14. hét között legyen a nyakiredő mérés. Én az előző terhességnél és most is a 13. hét betöltése után megyek.

Én is hiába kenegettem a pocim, az utolsó 2-3 hétben elengedte magát, szerintem is alkati kérdés, kötőszöveti lazaság.

Klarissza
(11)
klarissza

Lányok!
Laikus kérdés: lehet enni gombát terhesen?
Falina
falina

Még annyit, hogy táplálkozásról is a védőnő dolga lesz majd engem tájékoztatni?
F.
falina

Pizzamama

Én még nem járok tornázni,mert ütközne a munkaidőmmel,de azt mondta a védőnőm szól,ha majd táppénzen leszek hogy hol és mikor.Az orvosról inkább emailbe.Én úgy tudom,hogy nagyatádi kórházhoz tartozik az az orvos akire gondolsz,és azért kell ott szülni,de azt nem tudom,hogy végül is magán lenne.De ez nem biztos.Egyik ismerősöm hozzá járt végig (elég messziről) és amikor már tán két hét volt vissza,nyitva volt a méhszáj meg minden,mondta a doki,hogy sorry,de ő elmegy nyaralni,és nem is ajánlott senkit maga helyett.Persze ez csak egy dolog,de én ezt tudom.Viszont a kaposvári rendelőben van 4 d-és uh,és az nagyon bejött,nagyon szépen látszik a képeken minden,azzal teljesen megvoltam elégedve.Kép

A terhességi csíkokra való krémet kezd el minél előbb,mert én mire észbe kaptam már kint is volt a mellemen pár,kenem ezerrel,de félek már sose lesz a régi.Ja és én is avonossal.
Egyél bátran mindent amit megkívánsz.Kép
Jól emlékszem,hogy most valahol külföldön vagy,ha igen mikor "települsz" haza?

Timurr
Vendég

Lányok!
Holnap majd csak késő délután tudok jönni, mert megyük 4D UH-ra, és bababoltozni.Kép
Tettem fel képeket a pocimról, ha kíváncsi rá valaki:

http://babanet.hu/album/main.php?album=4386&page=2

Judyt
14+0

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Akrien!
Persze, hogy leírom. 17-én lesz a következő, az a szülésről fog szólni. A többi még nem volt kirakva. Legalábbis nem láttam. A 2004-es lista volt még kint.
Ezen az előadáson nem mondtak túl sokat. Egy nő monoton hangon ledarálta a kötelező vizsgálatokat, lehetett kérdezni, és ennyi.
Nem tudod, be lehet valahova telefonálni az AFP eredményért? Nekem csak a jövő héten lesz Uh, és addig is szeretném tudni.
A Praxisba bejelentkeztél?

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok!
Judyt mennyi idős vagy most? Azon gondolkozom mikor mennyek 4d re a Praxisba most vagyok 14 mikkor látják a baba nemét?????????
Ha valaki tudja kéremszépen válaszoljon!!!!!!!!!!!!!!!!Rita 14

rita77

Szia Rita,
nekem már 12. hetesen mondta a dokim, hogy kisfiú.
Ma a Praxisban (18.hét) a doki ránézett a képernyőre, és egyből mondta, hogy "nahát ez 150%, hogy fiú")

Judyt, szép pocid van. Pedig énmá azt hittem, hogy nekem extra nagy... De a Tiéd nem semmi. LÁtom, nagyon büszke vagy rá...
kata
kátyuska

Katica78!

Szia Cica-sorstárs! Mondtam a páromnak, hogy valami vakarófát vegyen nekem karácsonyra,mert nem érem el a hátamat, de nem vett komolyan :-))
Egyébként megnyugtattál, tiszta hüle vagyok..miért kell nekem rémeket látnom, amikor nincs is rá okom ?!?!

Szia

Judyt!

Szép a pocid :-) Milyen gatyó van rajtad?? Terhes?? Nagyon jók!!

W (17)
wica

El vagyok kenődve!
Tegnap vettem észre, hogy tiszta pattanás a hátam.
Eddig soha nem voltak pattanásaim. Maximum mensi elött 2-3 db a vállamon.
Ez pedig most nagyon durva, mert a DEREKAMIG pattanásos vagyok.
Szerintetek egy kozmetikus tud segíteni ezen?
El fog ez múlni?
Valami kaja okozhatja, vagy a hormonok?

Kép
Kép
pipocska

Judyt,
ez aztám ám a poci! Kép
Nekem is van majdnem ekkora, noh még nem a babótól, hanem sajnos alapból. Kép
F. 6+5
falina

Pipocska!

A 476-4458 telefonsázmon tudsz érdeklődni az AFP eredményéről. Ez a Schöpf-Mérei laborjának közvetlen száma. TAJ számot kérnek, és már mondják is. Nekem a levétel utáni 3. napon meg tudták mondani Kép

Akiren
akiren

Klarissza!

Tudom, hogy sok ilyen történet van, csak azért írtam le, hogy Rókica egy kicsit tisztábban lásson.
Engem túlságossan az befolyásolt, hogy ha én tisztességes vagyok, és elmondom a dolgot, azt értékelik, és hasonlóképpen állnak hozzám.

Kép
Kép
pipocska

Pipocska!

A PRaxisba még nem jelentkeztem, de a héten hívom őket. 22-ére (szombat) akarok időpontot Kép

A kórházi előadás 17-én hány órakor lesz?

Akiren
akiren

Falina!

Ne haragudj, a következő hozzászólásodból már látom, hogy valamit biztos félreértettem.
Kép

Köszi Akri!

Azt hittem nem vagy ma net közelben, olyan kis "halk" vagy.
De már látom, hogy kis szemfüles vagy.Kép

Kép
Kép
pipocska

Hanee!

Örülök, hogy te is hasonló dolgokat érzel. Illetve, nem szó szerint örülök, mert néha kicsit kellemetlen, de legalább te pontosan megfogalmaztad miről van szó.
Szexre visszatérve.
Nem erőltetjük a dolgot. Sajnos az én hormonjaim játszák a főszerepet. /Én vagyok telhetetlenKép/ Szó szerint lerohanom szegényt páromat. Bár ő csak örül ennek.
Viszont elgondolkodtatott amit írtál, és tegnap kicsit lassítottunk, szép nyugisan, és nem is keményedett, illetve görcsölt be a pocóm.Kép

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok!!

Judyt,én is megnéztem a képeket, hát nem tudom mekkora lesz a végén a pocid,már most jóóókora...
De hát két babának kell is a helyKép

Nekem is van már pocim, szerintem nagyobb,mint a kisfiammal volt,hamarabb lett hirtelen nagy. Na,meg az elsö tejcsifolt is már megjelent a pizsamámon, ez is jóval késöbb volt Ádámmal.

Csikokról is irok, én nem kentem magam semmivel,mivel már eredetileg is volt némi csikosság a csipömön, egyszer nagyon sokat fogytam egy nyáron. Nem is volt csiko, csak az utolsó két hétben lett kb 1-1 tenyérnyi alól két oldalról. De ezt már nem én, hanem a párom vette észre,én akkor már oda rég nem láttam leKépKép

Rita,nekem jó felbontású Uh-gal a 16-ik héten mondták,hogy 60%-ban kisfiú, a 18-ik héten 99 %-ra mondták,és bejöttKépKép

Megnéztem a kinai horoszkópot, nálunk is kb 60 % a találti arány a családban.Mondjuk engem-párom-kisfiam eltalált, csak a következö körben(testvérek, unokahúg-öccs stb...) voltak hibák. De remélem pocaklakóval is jót mutat, ezek szerint kislány leszKépKép

Mj Móni,nem is irtad, hogy vette a család a karácsonyi bejelentést?? (vagy csak elsiklottam felette??) És többiek, akik még karácsonykor jelentettétek be, hogy ment????

A vásárlásról még annyit, hogy ne essetek abba hibába,hogy kezdö anyukaként minden vackot megvesztek...Én olyan listákat találtam a neten, amitöl a fülem is kettéállt, mindent az utolsó "szögig" megvetetnének...Nekem augusztus elesején született a kisfiam, és július elején kezdtünk vásárolni (akkor jött ki anyukám hozzánk), igaz egy hét alatt meg volt minden, mert már elöre tudtam mit honnan kell beszerezni.
De ha valakinek van sok ideje, el lehet húzni hónapokig, igy anyagilag is lehet könnyebb, na meg terelés is jobban eloszlikKép

Na, végre kaptam idöpontot Uh-ra, jövö héte kedd...Alig várom már, nagyon kiváncsi vagyok erre a rugómasinára a pocakomban.

Egyszer én is csináltatok képet a pocimról, és majd albumba teszem...

Sziasztok

Barbi

18+4

Kép
Kép
barbi

Na, lanyok most keszen vagyok! Koran reggel van es maris annyira szar ez a nap, hogy elmondani nem tudom! Apaja felol meg mindig nem hallottam semmit (harom hetre elutazott). Annyit tudok rola, hogy jol van, de semmi tobbet. Nagyon ajanlom neki, hogy irjon egy e-mailt az elkovetkezendo ket napban, mert ha nem, jovo het csutortoktol kezdve toketlen testor lesz, arrol en gondoskodom!! Utalom, amikor elnyeli a fold es en halalra aggodom magam! Na, mindegy, ez mar hogy ugy mondjam megszokott, munkahelyi artalom nala.
A masik hir kuldott igazan padlora. Kaptam ma reggel egy levelet a volt fonokomtol (nagyon jo baratok vagyunk evek ota), hogy a felesege tegnap kitalalta, hoyg o a gyerekem apja es most all otthon a bal. En eloszor jo merges lettem, hogy hogy gondolhat ilyet, hiszen a minap csevegtem vele vagy husz percet telefonon es nem volt semmi baja, most meg az a bajom, hogy mit csinaljak. Termeszetesen ez egy teljes nonsense hogy o lenne az apa es ezt a felesegnek is tudnia kene. Irtam egy valaszlevelet a volt fonokomnek, ahol mondtam neki, hogy csititsa le az asszonykajat, mert ez egy boduletes baromsag es azt is javasolnam neki (marmint a felesegnek), hogy tobbet ne hivjon fel egy barati csevejre, csak akkor ha keszen all bocsanatot kerni ezert az agyremert. De ugyanakkor meg fel szeretnem hivni oket es mondani neki, hogy "figyelj mar te bolond noszemely, hat miota ismerjuk egymast?? hogy kepzeled, hogy barmi is lenne koztunk! na, nyugodjal le szepen, menjel, setalj egyett a fjordoknal, menj vissza a hazba es kerjel bocsanatot de alaposan a ferjedtol." Nekem a volt fonokom, inkabb olyan mintha batyam lenne. Soha eszembe sem jutott semmi ilyesmi es ha valaki ezen a kerek foldon, akkor o sosem csalnak meg a feleseget. Imadja, magasztalja mint egy istennot.
Most teljesen el vagyok keseredve. Mit lehet ilyenkor csinalni??

KépKép
KépKép
pizzamama

Adrienn74, (meg persze a többiek is) Kép

Megvolt az gen. UH, minden tökéletes, tudtam én, hogy ez a gyerek hibátlan!Kép Kép KépAz AFP 0,86 lett, ez asszem jó. Sajnos ezzel a géppel még mindig nem tudta a doki a baba nemét, bár mikor kérdeztem, akkor azt válaszolta, hogy "hááát én inkább még nem mondanék semmit, nehogy elkezdjen vásárolni, aztán meg mégsem az lesz.."Kép
Egyfolytában mozog a kicsike, én meg nem érzek semmit belőle. De a lényeg, hogy él és virul! Kép

Katica
18+6(vagy valami ilyesmi)
katica78

Pizzamama,

Hát ez durva! Mondjuk azért annyit illene tudniuk, hogy egy terhes maminak pont nincs szüksége feszültségre meg felesleges gyanusításokra. De hát ilyenek a nők. Valszeg gyanakszik a férjére valami miatt, aztán a nők híres kombinálós logikájával ezt hozta ki belőle. Szerintem ne reagálj semmit, ne telefonálj, ha meg a nő hív akkor a hangulatodtól függően döntsd el, hogy kiváncsi vagy-e rá. A lényeg, hogy ez ne legyen a te problémád, neked nincs lelkifurdalásod semmi miatt, rendezzék le ők.
Szerintem...Kép

Katica
katica78

Sziasztok Lányok!

Lenne egy kérdésem! Szerintetek lehet tonikot inni terhesség alatt, a benne lévő kinin miatt??? Én nagyon szeretem, tegnap megittam egy litert és utána jutott eszembe, hogy te jó ég! lehet egyáltalán? Bár sehol nem olvastam,hogy terhesség alatt ártana, hátha Ti többet tudtok erről és meg tudtok nyugtatni.

Katica78 Kép
Gratulálok a jó eredményhez, bár nem is lehetett volna másképp Kép Kép
Én sem érzek még mozgást, bár néha azt hiszem, hogy az, aztán megingok, hogy lehet, hogy ez csak egyszerű bélmozgás... reméljük most már hamarosan mi is megtudjuk milyen is az "igazi" babamozgás!

Katica78!
Mit beszéltetek meg a dokiddal mikor kell legközelebb menned és milyen vizsgálatra? Ezek tükrében mikor szeretnél menni 4D UH-ra?? Köszi!

Puszi mindenkinek
Adrienn (18+2)
adrienn74

Adrienn74,

Nekem csak 4 hét múlva kell mennem,nem tudom milyen vizsgálatra, de szerintem sima UH.Én is arra gondoltam, hogy a 4D-t meg lehetne csinálni 2 hét múlva. Még eddig nem néztem utána, hogy hova is tudnék menni, meg mennyivel előtte kell bejelentkezni.
A tonic-kal szerintem nincs semmi baj, bár én nem szeretem!KépSoha nem olvastam olyat, hogy terhesség alatt nem lenne javasolt.

KaticaKép
katica78

Falina,
Ha nem mérgesgombát eszel akkor igen Kép Kép Kép

Pizzamama
Sajnálom, hogy párod igy eltűnt. A leveled alapján teljesen olyannak képzelem el párodat mint a Vavyan Fable könyvekben a kommandós csávókat. Megszületésekor a pasi arcizma már el van vágva, ezáltal képtelen egy mosolyra, alapos, pontos, komoly, intelligens és persze jóképű, hűséges macsó Kép

A főnököd nője miatt meg ne aggódj. A helyedben jót mulatnék rajta, hogy ilyen hülyeséget kitalált. Egyelőre szerintem nem érdemes foglalkozni, de persze, ha nagyon komollyá válik a helyzet, akkor igenis megér egy 4-beni beszélgetést!!!

szerintem a csaj unatkozik és nincs jobb dolga, vagy éppen féltékenységi rohamokkal akar küzdeni és pont Te lettél a céltáblája. Világosítsd fel, ha esetleg dolgozna napi 9-10 órát akkor talán nem lenne ideje ilyen baromságokkal foglalkozni. Ergo, foglalja le magát valamivel.

Ja és Pizzamama még valami! Ne tégy olyan kijelentést, hogy szar ez a nap. Ezt megtanultam a saját bőrömön. Ha ilyet mondtam akkor az a nap tényleg megaszar lett, mert még sokminden tetézte. Vond vissza a szar nap kijelentést és próbálj meg lenyugodni. Párodnak meg lökj egy emilt, ha tudsz, vagy egy SMS-t, hogy hiányzik! Nehogy leszúrd, mert azért gondolom rengeteg felelősség nyugszik a vállán, nem lehet könnyű Neki és biztos jó oka van arra, hogy nem jelentkezett.

KaticaKép
GRATULA az UH-hoz:-)

BarbiKép
Hát a családi bejelentés szupi volt. Felemeltem a virtuális boros poharamat a nagy karácsonyi vacsi közepette és azt mondtam, hogy akkor most igyunk Christopher kistesója egészségére. Volt ám visítás és örömködés ám!

Pusszancs,
MJ-Móni
12+5
mj__móni

Pipocska
Menj el kozmetikushoz, de a nyomkodást ezúttal kerüld, mert a gyereknek nem tesz jót! HA otthon akarod kezelni a gyógyszertárban kapható Aknezol ecsetelő csodákra képes.

Hastéma: 8 hónapos terhesen gyönyörű hatalmas hasam volt. 2 héttel később amikor tükörben alánéztem a pocimnak láttam, hogy teljesen "szétszakadtak" a rostok és hatalmas piros lángnyelvek éktelenkednek rajta.

Ekkor kezdtem el szégyellni a pocimat, mert iszonyatosan csúnya lett sajnos. Ilyen az alkatom.... Ma már nem látszik a piros persze, azonban a terhességi fehér csikok ott vannak (tudod amikor meghízol-lefogysz-meghizol alakulnak ki ilyen fehér csikok). Sajnos sokkal jobbat most sem várhatok, de azért kenem ezerrel a pocimat.

Üdv,
MJ-Móni
12+5
mj__móni

Katica78 Kép

Én a Praxisba fogok menni az már biztos, sokan azt ajánlják, de a kolléganőm pl. a MOM parkban volt és nagyon meg volt elégedve (nekem az nagyon messze van). Állítólag 1-2 héttel előre kell bejelentkezni, szerintem nem árt ha már körülnézel hová szeretnél menni és bejelentkezel Kép
A terheléses vércukor vizsgálat mikor lesz? A 26.héten?
Egyébként a genetikai UH-n miket nézett a dokid, olyan kíváncsi vagyok, mesélj légyszíves!

Puszi
Adrienn (18+2)
adrienn74

Pipocska!
Én inkább bőrdokihoz mennék, mint kozmikushoz. De ez csak egy egyéni meglátás...

Gem
13+3
gemini

Sziasztok lányok!

Én még nem jártam itt, de most úgy érzem szükségem van egy kis tanácsra. Nem akarok fölöslegesen idegeskedni.
Szóval most 6 hetes vagyok, és múlt héten voltam uh-n, a kis Angyalkám már 3 mm-es volt, remélem azóta már sokat nőttKép Az 4-5. hét környékén volt egy pár napos rózsaszínes folyásom, a doki írt fel Utrogestant, így az már akkor elmúlt. Viszont tegnapelőtt volt egy nagyon pici rózsaszín megint, de csak aznap. Azóta nem jött több. A dokim szabin van, így nem szívesen megyek más dokihoz. Remélem nem gond, ha csak jövő héten megyek, hisz már nincs semmi, és remélem az Angyalkám is jól van. Szerintetek?

Köszi, Mel
(6+5)
mel

Szia Mel!

Üdvözöllek minálunk Kép
Ha csak pici rózsaszínes volt és azóta nem is jött több, akkor szerintem felesleges más dokihoz menned, várd meg a sajátodat a jövő héten. Ha pirossá válna akkor viszont ne késlekedj, irány a kórház és bármelyik doki!
Ne aggódj, ilyen nagyon sokunknál előfordul és az esetek többségében ártalmatlan, de azért figyelj oda magadra, próbálj sokat pihenni és szedjél MagneB6-ot napi 3x1-et, az segít az esetleges görcsöknél is.
És főleg ne aggódj, nem lesz semmi baj!!!

Puszi
Adrienn (18+2)
adrienn74

Sziasztok!

A Praxisban dokik vizsgálnak, vagy mezei emberek?

Klarissza
(11)
klarissza

Szia Mel!
Kíváncsi voltam, hogy mikorra hat a progi teád, örülök, hogy összejött a babádKép
Szerintem ne aggódj, te már tudod, hogy ha baj van, akkor úgy sem sokat tudsz tenni. Jövőhéten majd kiderül minden, ha addig nincs újra rózsaszín vagy barna, ne parázz fölöslegesen!

Tamara!
Külön kérted, hogy a Győrfi legyen? És másnapra kaptál időpontot? Akkor én még ráérek hívni őket, a 2o. héten szeretnék menni. Hát húzós az ára, az biztos...

Ambíciók: Hát, nehéz belejönni, hogy itthon vagyok nekem is. Tegnap álltam kocsival a pirosnál egy irodaház előtt és bambultam be a kivilágított ablakokon. Eszembejutott, hogy faxolnak, maileznek, meetingelnek, kávézgatnak, rihegnek röhögnek...Milyen messze vagyok most ezektől... De sebaj, lesz még bőven időnk dolgozni, gondoljunk arra, hogy szegény pasiknak nincs a mókuskerékből kiszállás.

Most hirtelen ennyi jutott eszembe, ja voltam védőnéninél, lelkes 6o éves, cirka 2 órát töltöttem nála...

csaó

l.
lenocs

Sziasztok,

Judyt
Szep nagy pocid van, gratula.

Ti hogy alltok a kilokkal?

Nekem sok gondot okoz a vizesedes. Most vagyok szamitasaim szerint a 9. heten, es este fele duplajara dagad a labad. Alig varom mar a talalkozot a dokimmal. Probalgatom mint az elozo terhessegemnel felpockolni a labakat meg tobb folyadekot inni, de mar kb ket hete mindig uez. Van valakinek tapasztalata ebben? Azt talalom meg furcsanak, hogy este akar masfel kiloval is tobb vagyok mint masnap reggel. A kisfiammal csak a terhessegem vegen jott ez elo de akkor nagyon.

A terhessegi csikokkal kapcsolatosan: barmilyen zsiros krem megfelel. A lenyege ezeknek a kenocsoknek, hogy hidratalja a bort, ami a terhesseg alatt kiszarad es megnyulik. De nem a kenocstol lesz vagy nem lesz a terhessegi csik. Arra kell inkabb vigyazni, hogy rengeteg rostos dolgot egyetek, igyatok, valamint keruljetek a fuszeres, zsiros kajakat. Termeszetesen sajnos sok kozrejatszik a termeszeti adottsagokon is, valamint, hogy a bor mennyire rugalmas, izmos.
A baratnomnek volt csodalatos bore a terhessege alatt. Elarulom a titkat, bar nekem nincs idom a fiammal mar erre, de ha valaki kedvet kap.
Ossze kell keverni zsiros joghurtot egy keves vajat es mezet. Rakenni a borre es betekerni alufoliaval. Fel ora, majd lemosni. Garantaltan bababor.

Pipocska,
Ez termeszetes, szerencsed van, hogy neked a hatadon jott ki. Nekem tele az arcom es soha egy pattanasom sem volt eddig.
Szerintem kendd be szarito kenoccsel ugyis elmulik magatol.

Udv,
Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?