Új privát üzeneted érkezett!

Myssnia,
mi is krupposok lettünk mi 31-én éjjel mentünk be. Lászlóban voltatok?

Kriszta
tkriszta
 
 


Tündér,
KépekKép Ilang édesKép

Elli,
Kevin igazi lovasKép
Bolt linkjét elmentettem, hátha...

Tüni, Leszter,
Rendületlenül drukkkk!!!!!!

TKriszta, Toffi,
Nálunk sem véletlen, hogy apa kapja az ébresztő puszikat, valakinek ki kell venni Ronit előbb a kiságybólKép

Myssnia,
Jaj, nagyon sajnálom szegény megkínzott SzilárdotKép Mielőbbi gyógyulást!

Maci_2
maci_2
 
 


Kangi!
A rágógumi nekem is segített. Szilárdnak nincs hányingere, csak már nagyon könnyen reagál így. A felszakadozó váladék is irritálja köhögés közben és egyből hányásra készteti. Az imént is ilyen volt. Kép

Kriszta!
Mi most Jászberényben lakunk, az itteni kórházban voltunk. Nagyon rosszul éreztem benn magam, szégyen, de két napig nem is fürödtem, míg benn voltam, annyira lehangoló volt. Amúgy eleve a fürdő linoleumos falátol felfordult a gyomrom. De ez nem is lényeges ebben az esetben, hanem ahogy hozzászólnak a gyerekhez, szülőkhöz, stb... Nagoyn lekezelő volt... És lásd, itt egy kis utóhatás, a hányás, ami majdnem biztos hogy nekik köszönhető. E miatt aggódom. Nálatok? Hogy vagytok?
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 

 
 

Myssnia,
az jutott eszembe ha adnál neki hányásra kúpot? Dedalonetta v. valami hasonló neve van.
Barátnőm mesélte, hogy a fia mindig kihányta a gyógyszert és ezért a gyógyó bevétele előtt félórával adott neki egy ilyen kúpot.

Kriszta
tkriszta
 
 


Kriszta

Remélem reggelig nem lesz több visszköpés, és akkor kipróbálom a tipped. Bár megemlítem a dokinknak. Azt tudom, hogy ő kórházellenes, előbb támogatja a kupot, mint a bevitelt.
Köszi mégegyszer!

Ti hogy vagytok?
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Myssina,
még be van rekedve és taknyos is Niki. Mi a Lászlóban voltunk de olyan rossz véleménnyel vagyok róluk, hogy többet oda nem megyünk. Ti hol voltatok?
Szilárd hogy van? Náthás még?

Kriszta
tkriszta
 
 


Kriszta
Szilárd nem is volt náthás, kicsit piros a torka. Az előbb megint felsírt, köhögött, és...Szerencsére iszik egy csomo vizet, de azért sok visszajön. Kép Megyek is, mert egy légtérben van a géppel, ne is zavarjam.
Nikinek pedig javulást kívánok és nyugodt alvást!
(a 1229. üziben írtam róla, hogy hol voltunk)

Pussz:
myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Tüni, Leszter,
drukk ezerrel! KépKépKépKépKépKép

Myssnia,
mi sajnos meg mindig "hanyosak" vagyunk, ezert a dokink irt fel Nandinak ampullas B6 vitamint. Ezt kell kiskanallal beleontenem a gyerekbe, es hoz is javulast.

Betegeknek jobbulast! Kepeket megneztem, szuperek! KépKépKép

Gombóc
gombóc
 
 


Sziasztok

Kepek Kép

Tunder
Jol vagytok mar??

Tuni, Leszter
Csak ugyesen!! Kép

Myssnia
Sajna nem tudok segiteni, de drukkolok Szilinek nagyon!

En ezt nem ertem.Jazinak ejszaka sem es ma sem volt egy deka laza (nem mintha hianyzott volna!) ....kohog,kapott is koptetot.Na de akkor mitol volt tegnap???!?

Bocs most ennyi,mert osszeesem.

Norka
U.I. Jazi igy vigasztalta ma magat: Semmi baj kisördög, semmi baj Kép
norkini
 
 


Lányok!

Krupp ügy: CSAk és kizáérólag SOTE I. gyermekklinika, krupp ügyelet! Már szerintem többször többhelyen leírtam én i, és más fórumokban is mindenkinek ez a tapasztalata. persze, tudom én amikro roham van nem jut ilyesmi az eber eszébe. László kórház katasztrófa, mi is egyszer voltunk, soha többé. Igaz mi fertőző osztályon voltunk, de mint sokszor leírtam sokkal betegebben jöttünk haza. 06-1-314-2858 a sote krupp ügyelet.

Mi mondjuk csak krupp gyanúsak voltunk, szerencsére nálunk nem igazolódott be.
Kruppnál ha rohamot kap azonnal ki a hideg levegőre, az sokszor segít és meg lehet úszni a kórházat. Megelőzésként ha csak picit is náthás a gyerek hidegpárásító menjen éjjel +calcimusc vagy fenistil csepp és azonnal az első köhintésre fluimucil köptető!

és ha valakinek van idegzete kiharcolni elvileg gyermek pulmonológus írhat fel elektromos inhaláló készüléket vényre, de valami miatt csak kb a 4. kórházi bentfekvés után szokták felírniKép Tb re kb 4-5 e Ft, vény nélkül is kapható úgy 20 e körül van. Ezzel lehet salvus vizet vagy köhögés esetén flumucil ampullát inhalálni, sokkal gyorsabban feloldja a trutyit és nem jut el a gyerkőc a rohamig. Én ennyit tudtam meg, mint írtam szerencsére nálunk nem krupp volt végül, a Heim Pálban annak diagnosztizálták, de a SOTE pulmonológián nem.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok,
kis kruppos betegeknek jobbulást.

Myssnia, ez szörnyen hangzik, ilyenkor mindig összeteszem a kezem, hogy K ilyen makkegészséges, kopp-kopp.Persze bármikor beüthet a ménkű, sajnos.
Ja, és megfogadom, hogy ha mégis kórház, és nemtecc amit csinálnak, fogom a kölköt és megyünk máshova, bár lehet, hogy csak a szám nagy, még nem volt helyzet. Vidéken sz*r, nincs hova menniKépKép

Kriszta,
nektek is jobbulást!A Lászlóban is ez volt? Úgy értem ott sem az igazi a bánásmód? Van egyáltalán "normális" hely, már amennyire egy gyerekkórház az lehet?Kép

Szárítógép amúgy szuper, kb bő 1 órát száradnak a normál rucik (pólók, harisnyák, bodyk)farmert meg türit még nem próbáltam, az talán kicsit több. Azonnal ki kell venni, kirázni, összehajtani, és vasalni sem kell (én eddig sem vasaltam, de nagyon gondosan teregettem.)
Csak azért mertem én is megvenni, mert láttam ismerősnél, hogy tényleg nem gyűröttebbek a cuccok. Van szekrényszáraz mód, meg "vasalószáraz", ha vmit kifejezetten vasalni akarsz.Ja, és közben lehet "nézegetni" mennyire jó a ruha, és lehet növelni-csökkenteni az időt.

Sziasztok
e

Nem vagyok normális, de ahogy írtam a hozzászólást (5 részletben, fel-feugrálva) azon járt az agyam, hogy hát igen, K milyen egészséges, semmi baja nincs, és hogy egyszer lesz beteg, de akkor nagyon-nagyon, vagy valami súlyos baleset...most meg itt ülök bőgve a gép előttKép
ellimami
 
 


Sziasztok!

Myssnia
Ez szörnyű!!! És nagyon szomorú, hogy gyerekekkel ilyen barbár módon bánnakKép
Nagyon gyors jobbulást kívánok!

Kriszta
Nektek is jobbulást!

Elli
Ne sírj!
Nekem is eszembe szoktak hasonlók jutni (pl. séta közben jön vmi hülye a sétáló utcán autóval és elüti...)
Most én is azt mondom, amit Te, hogy ha nem tetszik vmi, fognám a gyereket és vinném tovább, de más, amikor ott vagy...
Szárítógép klassz lehet. Azért a szárítódat ne dobd ki, én szívesen örökbe fogadom Kép(alig várom, hogy a friss levegőre teregethessek)

Norka
Jázi kisördögKép

Leszter, Tüni
Megy a drukk!!!

Megyek reggelizni, hajat mosni...
PusziKép
Toffi
toffifee
 
 


Jó reggelt!

Myssnia,
Hogy aludtatok? Hányás?
bocsi amikor olvastam nem láttam azt az üzenetet(1229). Lászlóban se jobb a helyzet. Semmit nem engednek meg. A gyereknek leszálni se szabad az ágyról, szobából kimenni tilos. Látógató se jöhet be csak 4 után akkor is csak 1 ember. Hozzám beszalad a barátnőm délelőtt nem engedték be csak a csomagot adták oda. A szoba ablákából beszélhettünk. Még jó, hogy volt ablak. Úgy jöttünk haza, hogy nem mondtak a kruppról semmit, és nem adtak receptet se, hogy otthon is adjunk neki valamit ha netán lesz még. Ráadásul torok és gége gyulladása is volt de azt se kezelték. Szerencse, hogy hétfőn kihívtam a gyerekorvost és Ő mondott le mindent. Sorolhatnám, hogy még mi volt ott.

Manó,
én is tudtam, hogy a Lászlóba nem szabad menni de decemberben voltunk az I.Gyerekklinikán és ott olyan rossz volt. Mostmár tudom milyen a rossz.
Olyan inhalátorunk nekünk is van. 3 kórházi kezelés után írják fel. Kb. 4-5 forint receptre. Amúgy 40-50 ezer forint.

Elli,
ne gondolj rosszra. Biztos Kevinnel nem lesz semmi baj.
Jól hangzik ez a szárítógép. Nekünk nem férne be. Pedig akkor nem lenne mindenhol ruha.

Kriszta
tkriszta
 
 


Kriszta!

Van 20-30 körül is, én is tervezem hogy veszek. Nemrég kerestem rá a neten. Sokféle van.
na igen, egyik kórházban sem "jó" lenni, de a László különösen katasztrófaKép Nekem anyukámmal úgy beszélt az osztályvezető főorvos mert be mert jönni és segíteni próbált, és ezért 2 felnőtt volt a gyerekkel a szobában, szóval úgy bezsélt vele ahogy a kutyámmal nem beszélnék. Szó szerint elekergette.Kép Mondjuk őt sem kell félteni, amikro ledőltem a lábamról és infúzióra kerültem akkro ott ült egész éjjel, hiába kergették.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Kriszta

Csak röviden helyzetjelentek, mert nyög a kicsim. Éjszaka adtam egy hányáscsillapító kupot, muszáj volt. Segített, viszont ma egész nap megy a hasa és lázas is. sikerült a kórházban összeszedni a vírust...
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Hali Csajok!

Elhülve olvasom a kórházas sztorikatKépKép

Myssnia, Dani kúpot kap, pedighát már több, mint 3 éves... Igaz, hogy dögerös, max 2 napig adható, de nagyon hatásos! Ha van hidegpárásítótok, érdemes sót, vagy vmely gyengén lúgosító kegyszert tenni bele, az segíti a nyákképzödést, felszakadást. Régebben volt diapullman ampulla, persze ezt is megxzüntettékKép. Én gyógyszertárban vettem rendes mentolt, ezt rakom a só mellé a vízbe. A kórházat a hütös módszerrel kerültük el.
Ja! Arra nagyon odafigyelni, hogy hüvös legyen éjszaka (18 - 20 fok), mert a meleg erQsíti a rohamot.
Hányás ellen hideg borogatás a pocakra - a gyomorszájnál. Persze, valami jó kis mesévelKép
gyors jobbulást a nagyfiúnak!

Ellikém, sztem minden anyában kavarognak ilyen gondolatok néha... Meg az apákban is, csak ritkán mondják el... Mikiruháért nem jelentkeztetek...

Kis és nagy betegeskedöknek gyors gyógyulást, mindennapos nagypocakosoknak könnyü szülést, kisebb pocakosoknak jó gömbölyödést jó leletekkel!
Öregedö pasiknak boldog szülinapot utólag is!Kép

Menek, mert rengeteg a dolgom, jövö héten még 2 vizsga, a céghez is be kell mennem intézni a dolgaim, a bölcsiböl is telóztak, oda is mehetek holnap... és a kétnapos fejgörcsöm csak most kezd lanyhulni...

Pussssz
Zsófi
csucsuka
 
 


MyssniaKép
Szörnyű volt olvasni, amit átéltetek a kórház miattKép Ilyenkor elgondokodom, minek mennek az ilyen dokik gyerekorvosnak. Semmi beleérző képességük nincs a dolgokbaKép És nekik nincsenek gyerekeik? Csak meg kéne próbálni elképzelni, mi lenne, ha neki kellene kórházba vinni a gyerekét, és így bánnának vele.
Mi az I. sz. gyermekklinikán csak jókat tapasztaltunk, pedig mi is feküdtünk már benn kétszer is Domcsival. Minden orvos és ápoló nagyon kedves volt. El sem fogadtak pénzt (na a saját dokinkról nem mondható el, de ha pénzt kap, kedves).

Végül vettem le vizeletet, de annyira kevés ment bele, hogy nem tudom, jó lesz-e neki, vagy ismételni kell. Ma du. lesz meg az eredmény, már ha jó lett.

Puszi:
Nelli
hnelli
 
 


Norka,
Magát vigasztaló JaziKép

Elli,
Az ember gondol mindenfélére, de azért ha lehet ne rémísztgesd magad!

Myssnia,
Még ez isKép Drukkolok a gyors gyógyuláshoz!

Nelli,
Értékelhető a minta, milyen lett az eredmény?

Betegeknek jobbulást!

Maci_2
maci_2
 
 


Manó,
hol találtál infót? Barátnőm fia hétfő hajnalban lett kruppos. Őt érdekelné az inhalátor mert a kórházban még elhajtották.
Ha találnék jobbat nem drágán lehet, hogy még vennék egyet. A miénk nagyon hamar leáll mert kicsi a tartálya.

Myssnia,
szegényke, tuti összeszedtetek mégvalamit. Jobbulást!

Nelli,
elég lett a minta, milyen lett?

Kriszta
tkriszta
 
 


Nagyon köszönöm mindenkinek a tanácsokat és a drukkot! Kedvesek vagytok! Szilárd kisebb megszakítással egész nap alszik, bár most kapott egy lázkúpot, attól amúgy is elálmosodott. Ha felébred egy daedalonettat is kap, és utána megpróbálunk enni egy kis almát vagy banánt, benne egy kis smectaval. Ha ez összejönne, hasmenés és hányás nélkül, akkor már nyugodtabb lennék.

Kriszta
Az éjszaka is volt kisebb hányás, de a kúp után nem jelentősen javult. Szilárdnak is van/volt egy kis torokgyuszi, arra attak volna antibiot, de nem sikerült belétuszkolniuk. Niki jobban van már?

Elli
Hát igen, Szilárd sem tudom mikor volt beteg, most meg összejött. Legszivesebben én is beszoltam volna egyik-másik nővérnek, de nem mertem, nehogy tovább bennmarasztaljanak.

Gombóc,Norka
Mielőbbi egészséget az apróknak!

Manó
Köszi az infókat, úgy látom, nagyon profi vagy ebben a témában. Már én is nézegettem a porlasztót, de én azért bízok, hogy nem lesz rá szükség többet. Reméljük.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Sziasztok Lányok!

Szomorúan olvasom mik történnekKép

Myssnia!
Nagyon drukkolok, hogy mielöbb meggyógyuljon SziliKép Szörnyü lehetett, amin átmenetetek, kívánom, hogy soha ne kelljen ilyet és ehhez hasonlót átélnetek!
Egyébként ha nem haragszol elmondanád, hogy mit jelent a krupp-roham?? Honnan lehet tudni, hogy ez az? Nálunk a sok növény miatt magas a páratartalom átl. 60-70%. ez jelent valamit? A krupp akkor valószínübb, ha a gyerköc amúgy is meg van fázva? Bocsi, de abszolút nem vagyok képbenKép

Elli!
Ne is gondolj ilyen szörnyeket! Persze velem is megesik, de ilyenkor gyorsan elhessegetem, mert különben folyton böghetnékKép Különben is bögös vagyokKép

Norka!
Hááát, még nem vagyunk teljesen rendbenKép Amúgy Ilangnak most tör át a 4 rágófogának a 3-4 csúcsa, szal jól elvagyunkKép

Nelli!
Majd írd meg, mi lett az eredmény!

Andi!
Mi van Veled, úgy el vagy tünveKép Jól vagytok?

Toffi!
Jó újra látni.Kép Mi lesz a Szandi fogával? Tényleg, tegnap végül mentetek sétálni?

Csucsuka!
Szorítok a vizsgáidhoz!Kép

Voltunk délelött sétálni, mert már hat szekérrel sem lehetett volna benn tartani. Remélem nem lesz rosszabb, ugyanis a boltban sikerült jól leizzadni, majd utána ki ebbe a fránya szélbe, ami azóta megint felkerekedettKép

Na most megyek pihenek, mert nemtom mi van velemKép

Pussz

Tündér
tündér
 
 


Manócs!

Küldtem neked mailt!

Tündér
tündér
 
 


Lászlós kruppos dokinéni, legalábbis aki 97-ben volt, maga is egy kruppos fiú anyukája. Vagy volt, szóval a fia valami 12 évesen nőtte ki a kruppot, saját elmondása szerint. Persze ez még 97-ben volt. És akkor sem volt semmivel sem jobb a helyzet. De tulképp hatásos, mert az tuti, hogy az ember minden infót begyűjt és mindenre felkészül, hogy a gyereke oda többet be ne kerüljön! Jobb esetben máshova se, megtanuljuk kivédeni otthon.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Kriszta!

Egyszerűen rákerestem itt a neten, meg a közlönyben néztem a 100%-os tb árat, az persze még plusz áfa. Mindjárt megnézem, hogy hol láttam.

Myssnia!

nem vagyok szerncsére profi, tavaly Ildi Kép adott nagyon sok jó tanácsot, van itt a babaneten is kruppos topik, ott beszélgettünk. Akkor úgy volt kruppos lett Emma, a Heim pál gégészetén a szteroidos kúpon kívül semmi infót nem kaptunk. Szerencsére nálunk nem lett krupp a krupp gyanúból (bár azt utólag kizárni nem tudták a Klinikán hogy az előtte egy hónnapal lévő köhögés kruppos volt e), de nálunk csak bezuhanó mellkas és húzó légzés, köhögés volt, roham soha! Nem akarlak elkeseríteni de ezentúl jobb ha felkészülsz rá hogybármikor rohamot kaphat és figyelned kell a megelőzésre. Persze lehet és legyen így hogy soha többé nem jön elő, de én azt javaslom hogy mindíg legyen nálad ha elutaztok calcimusc, vagy fenistil csepp, fluimucil, és végszükségre szteroidos kúp. Ezenkívül ha náthás vagy csak párat köhög hidegpárásítás, akár egész éjjel mehet, ezzel sokszor megelőzhető a roham. És ha egyet is köhög kezd el a köptetőt, nálunk volt úgy hogy csak 1-2 köhögés volt reggel és fluimuciltól olyan hurutos trutyi jött fel hogy csak csodálkoztam.Én úgy látom akinek kruppos a gyerkőc előbb utóbb megtanulja felismerni az első intő jeleket és elkerülhető a kórház sokszor. Olvass bele a kruppos agyermekem topikba.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Tündér!

Az jó ha akkor a páratartalom. A krupp csak az arra hajlamosaknál jön ki,amúgy állítólag vírus.
Nem feltétlenül kell nátha, de mivel vírus okozza van hogy náthás, torokfájós, köhögős tünetek vannak előtte, de nem muszáj. De Ildi jobban el tudná magyarázni.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Szóval beírtam a google-ba hogy inhalátor és kidobott egy csomó webáruházat pl ahol különböző Uh-os és kompressziós inhalátorok vannak, és most hirtelen amire ránéztem volt pl Uh-os bruttó 23 ezerért. mondjuk nem tudom mekkora tartály ameg ilyesmi.De lehet szerintem találni ennyi körül.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Myssnia, Kriszta,
részvétem a krupp-rohamokért, nagyon rossz lehet, mielöbbi gyógyulást kívánok a beteg manóknak, és hogy soha ne jöjjön elö újra a roham!

Utólag is szeretnék boldog új évet kívánni mindenkinek!

És Isten éltesse a szülinaposokat, akiknek lemaradtam a köszöntéséröl, úgy mint Virga Levijét, Andy Márkját, Orsoly Lackóját, Tüni Gergöjét! Kép

Sofka,
nagyon örülök én is, hogy otthon lehettek, és remélem, a továbbiakban elkerülnek a gondok és a bajok!!!

Leszter és Tüni,
nagy-nagy drukkok mennek, hogy idöben beérjetek a kórházba, és minden rendben menjen a szülés körül, szép egészséges babával mehessetek majd haza! Kép Várjuk a híreket!

Kangi,
tök izgi, hogy mindjárt te jössz!!! Mikorra vagy kiírva?

Évi,
hogy mekkorát nött a lányod!!! Nagyon arik vagytok a képeken! Kép Ja és gratula a majdnembiztos kislányhoz! Kép

Manócs,
drukkolok neked, remélem, bejön! Kép

Maci2,
köszi a hiányolást, megvagyunk Kép. Nekem még mentségem sincs, nem utaztunk el stb., csak valahogy nem akaródzott írni... bocsánat... Kép

Tündér, Elli,
nagyon jók a képek KépKépKép.

Mi jól vagyunk, a karácsony nálunk is jól telt, leszámítva, hogy Anka benyalta a vírusomat, és pont szentestére gyulladt be a szeme, meg lett tiszta takony. De szerencsére neki már tudtam szemcseppet adni, elozoleg felirattam a dokinénijével, mert volt egy olyan érzésem, hogy nem ússza meg. A náthája se volt olyan durva, úgyhogy szerencsére egész hamar túllettünk rajta, kicsi nyugösködéssel. Bár egy kis köhögés még mindig van reggelente.
Karácsonyra Anyóstól kapott egy bonyolult tartozékokkal ellátott babát, amit imád. És persze minden babát. Nöböl van. Egyfolytában eteti, itatja, pelusozza, söt, már büfiztetni is tudja, egyszer mutattam neki, hogy kell a pici babát büfiztetni, azóta az is megy.

No most mennem kell, jöttek. Pussz mindenkinek!

F.
franyo
 
 


Ja, még azt akartam, hogy

PsAndi,
ha jól emlékszem, írtad, hogy keményedik a hasad, nekem is szokott, állítólag napi tízig normális, én most szedek magnéziumot. Próbáltad?
Egyébként hogy vagy? Rég írtál!



F.
franyo
 
 


Sziasztok!

Myssnia!
Remélem, nem lesz többet rohama Szilinek! Jobbulást neki. Kórházélményt átérzem, borzalmas lehetett.

Kriszta!
Nektek is jobbulást! Borzasztó, mennyi a kruppos baba!Kép

Elli!
Én is folyton ilyenekre gondolok, de bőszen hesegetekKép Azt hiszem az anyaságban ez a legrosszabb. Legalábbis nekem: folyton aggódok. Mindenen. És nemcsak a gyerek miatt, magam miatt is, nehogy anya nékül nőjön fel. Borzalmas.
Na, nem aggódom tovább. Ma voltunk a gégészeten: középfülgyusziKép

Nagypocisok hogy vannak?

Beu
beu
 
 


Franyó,
A lényeg, hogy minden rendben és előkerültélKép
Képek Ankáról?

Ari?

Beu,
KözépfülgyusziKép Jobbulást!

Felébredt a drágám.

Maci_2
maci_2
 
 


Csajok, kicsit off leszek, de van egy szupi mikróm, grillez, meg kombi, meg kutyafüle. Biztos vagyok benne, hogy tök egyszerű egy virslit vagy rizst megfőzni benne, de gőzöm sincs, hogyan. Használja valaki igazi főzésre a mikróját? (Levesekre meg ilyesmikre gondolok...)
Weboldal is jó, csak most továbbtanulás ügyben böngészek...
kösziköszi!
e
ellimami
 
 


Missnya, Kriszta,

jobbulást a gyerkőcöknek! Borzasztó lehet ez a roham. Réggebben csak annyit tudtam a kruppról, hogyha csaholva ,fulldokolva köhög a gyerek kinyitott hűtő elé kell állni vagy kimenni vele a hideg levegőre, és fontos dolog a hidegpárásitás.azóta egyre több esetről hallottam,sőt mióta apa is hallott róla a frász tud kerülgetni ha köhög a gyerek. apa már nem egyszer túlzásba is vitte az aggódást,semmi baja nem volt Petrának, ő mégis bebeszélte magának, hogy krupposan köhögött.

a babaszobán a cserebere rovatban találtam egy kruppos topicot a napokban, ott nagyon jó tanácsokat irnak le a SAJNOS tapasztaltabb anyukák. Érdemes átolvasni.

Beu,
középfülgyuszi. Kép Mit irt rá föl az orvos?

Petra most aludt el az ebéd után helyett. kimeritett teljesen.... Kép

pussz
Évi és Petra
Évi24
 
 


Köszi az érdeklőpdést, de most nem biztos, hogy jó lett az eredmény pont amiatt, hogy nem éhgyomorra vett mintából vettem. Azt hiszem, ezt rá is írták, csak olyan szavakkak (nativ vizelet), amit én nem értek. Majd a dokinéni megmondja, hogy ismételjünk-e.

Puszi:
Nelli
hnelli
 
 


myssnia, marci most esett át hányóson.
3 napig semmit nem evett
arsenium albumtól jobbnak tűnik, ma evett fél virslit, kis rizst.
kórháztémát talán nem feszegetném, nekünk mostanság kijutott
félkarú s
sofka
 
 


Zsófi
Vizsgákhoz drukk!!!

Tündér
Egyik fogban rózsaszín tömés, a másikban kékKépKép Ilyet még nem láttam, olyan, mintha zsírkrétát rágott volna a gyerekKép
Sétálni minden nap muszájKép

Franyó
Anka édes lehet a babávalKép És szoptatni is fogja a babát, gondolj beleKép(ha már látja Tőled)
Az én hasam többet is keményedett tíznél, mondjuk kilószámra ettem végig a magnéziumot

Beu
Jobbulást Lőrincnek!!!

Nelli
Éhgyomorra kell a pisi is???


Leszter???

Tüni???

Megvan az ép. engedélyünk, az a fránya kéményseprős papír kellett csakKép

Megyek fürdeni

Jó éjt Mindenkinek!
Toffi
toffifee
 
 


SziasztokKép

Csak jelentkezem, hogy még egyben vagyunkKép Most már az utolsó darabokat is beszereztem, úgyhogy felőlem készen állokKép Egyébként meg valahogy tök lehangolt vagyok. Nincsen semmi különös oka, talán csak a fáradtság. Nincs kedvem semmihez, már tv-zni sincs türelmem. Remélem, a szüléssel elhussan. Még visszaolvasni sem volt idegzetem. Megyek is. Ha valami van, írok Norkának.

Pusssssz
Tüni
tüni
 
 


Sofka
Akkor te is aggódhattál a nemevés miatt... De ha nálatok már javul akkor van reményem itthonra is. Nem is aggódnék annyira, ha előtte a kórházban evett volna, de ott meg más okok miatt nem evett nagyon. Tehát nem egy jótáplált fickót vett le a lábáról a betegség... Kép
Jobbulást Marcinak és pusza a tökmagnak is. Hallottam a kórházi élményetekről Zsuzsitól. Még annyit, hogy 3 napig volt hasmenés-hányás is?

Tündér
Azt hiszem itt elég jól leírják, mi is valójában:
http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=502
Annyit még hozzátennék, hogy a dokink szerint nem kell pánikba esni, bár tényleg megijjed a szülő. Állítólag nem tud megfulladni, még ha rémisztően is veszi a levegőt. 24 óráig legalábbis. A gyerek mindig felébreszti a szülőt, ha ilyen roham van, tehát a miatt sem kell aggódni,hogy nem vesszük észre. A kezelés pedig hamar segít.

Szegény törpém alszik bekupolva. Remélem holnap már nem lesz hasmenés-hányás...

jóéjt
myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület
 
 


Hát igen, hol vannak a nagypocisok?????

És hol van Andi????

Évi!
Augmentin duot kap. Bár már eléggé lázad a gyógyszerek ellen. Viszont magának porszívózza az orrát.Kép
Kép
Ha engedném, órákig így ülne.Kép

Franyó! Téged meg pont tegnap emlegettelek magamban. Édes lehet babázó Anka!Kép

Lőrinc meg beindult dumálásban, irtó édes, annyit röhögök rajta. Már ha értemKép

Muszáj leírnom:
a kariaji kenyérsütővel csináltam fánktésztát, és issssteni fánkot sütöttem, életemben előszörKépKépKép

Köhögésmentes jó éjt kívánok!

Beu
beu
 
 


Toffi,
Színes tömés?! Hova vitted?
Építési engedély hurráKép és akkor hajrá!

Sofka,
Jobbulást Marcinak!

Minden betegeskedőnek jobbulást!

Maci_2
maci_2
 
 


Beu,
(P)orrszívós LőrincKép
Roni zsepibe fújja, mert mindig is utálta az orrszívót. Hogy tudtad megszerettetni Lőrinccel?

Maci_2
maci_2
 
 


Maci!
Ki tudja??? Van, mikor utálja. De most jó formában van. Össze lehet szerelni, be lehet kapcsolni, szerintem ezeket imádja, a szívást meg eltűri. Sokszor ő követeli ki. Biztos könnyebbség, hogy tud levegőt venni.
Roni hogy tanulta meg az orrfújást? Lőrinc folyton a szájával fúj. Bár ma mutatott némi hajlandóságot. Holnap tovább gyakoroljukKép
B.
beu
 
 


Sziasztok,

Tüni, Leszter,
mennek a drukkok tovabbar is! KépKépKép
Tüni, nalam is igy kezdodott, faradt voltam meg lehangolt, aztan 2 napon belul lett is egy Nandink. Kép

Myssnia,
Jobbulast Szilinek! A korhazas sztori nagyon durva! (Sajnos, mi az osszel a Janos Korhazat probaltuk ki, az se volt jobb. Kép)
Krupp az kinoheto, legalabbis en kinottem! Kép Velem is ejszakankent rohantak az orvoshoz anyuek pledbe csavarva....anyu szerint mindig antibiotikumot kaptam, az rendbe tett.
Szilinek esetleg a ropi nem segitene? NAlunk ZSombi hanyasa es/vagy nemevese soran az a gyogykaja.

Tündér,
a kruppot nem lehet összekeverni massal, olyan kutyaugatasszeru kohoges. A gyerek is rosszul erzi magat tole, en legalabbis mindig rosszul voltam. Kép (Bar nagyobb koromban inkabb viccesnek tartottam a kohogesem hangjat...Kép)

Sofka,
ha mar tudsz meselni, akkor elmeseled, hogy mi volt? Kép

Elli
nekem van egy konyvem, Mikrohullamu fozes a cime, a dr. Oetker sorozatbol. En csak par dolgot probaltam benne fozni, valami sargarepas csirket meg tejberizst. HA erdekel, megnezem pontosabban a konyvben levo recepteket.

Beu,
jobbulast Lőrincnek is! Kép

Nelli,
2x voltunk mi is olyan pisivizsgalaton, ZSombinal a folyamatos itatas segitett, NAndinal meg a szopi. Az asszisztens szerint hideg vizes borogatast kell tenni az agyekukra, az is pisicsalogato. Kép Drukk, hogy ne legyen semmi! KépKépKép

Anyasag:
en ma napok ota depizek es idonkent bogok, amiota az a szornyuseg tortent ott Azsiaban. A TV-ben mutatjak az arva gyerekeket, meg az eltunt gyerkek tablojat meg ilyeneket, es tulzottan beleelem magam, es allandoan eszembe jut, hogy megorulnek, ha a Törpikéimmel tortenne valami. Illetve milyen törés is lenne nekik anya vagy apa nelkul felnoni. KépKépKépKépKép

NAlunk semmi valtozas, NAndi tobb, mint 6 kilo mar, es bar a hizas uteme lelassult, es meg mindig szokott hanyni, azert maradt meg eleg hurka rajta. Kép 19-en lesz 3 honapos. ZSombi pedig Beres cseppet es vasat is kap, ezert most kicsit jobb az etvagya...ruhaban ma megmertem, ugy 10.5 kilo, es 28-an lesz 2 eves. Kép Kulonben egyre durcasabb, amikor NAndit szoptatom, de igyekszem vele sokat jatszani, amennyit csak tudok. Kép

Nagypocisoknak kitartast, kispocisoknak meg nyugodt pocaknovesztest! Kép Elvezzetek ki minden percet, amig bent van, utana ugy se lesz idotok pihizni...Kép

Pussz,
Gombóc
gombóc
 
 


Sziasztok!

Jujj, ez a sok rossz hír! Kép

Gombóc,
annyira örülök, hogy Nándi szépen hízik, remélem a hányást is elhagyja nemsokára! Kép
Én azon gondolkodtam (mint pocis), hogy nem lehetne, hogy a csemete másfél évesen szülessen meg??? Így visszagondolva több szép volt előtte is, mint nem, de azóta rohamosan javult a helyzet KépKépKép

Tüni,
hmmm, nálam is, pont mint Gombócnál... Szülés előtt egy nappal olyan voltam, mint a mosott kaka. Azt mondtam, hogy ebből már elég, fáradt és nyűgös hordozórakéta vagyok Kép. Vagyis mennek a sűrített drukkok! Kép

Leszter,
én is kíváncsi vagyok, hogy mik lettek ezeknek a hosszadalmas keményedéseknek az eredményei! Kép Neked is sok-sok drukk!!! Kép

Beu,
fánkot ugye küldesz a telefon/kábelmadzagon keresztül??? Kép Nyami!

Myssnia,
szomorúan olvasom, hogy mi történt veletek! Kép Remélem hamarosan jobban lesz Szili! Bárcsak írhatnék valami okosat...

Toffi,
ez a színes fogtömés nekem is új volt! Kép

Franyo,
Ankával nem keményedtél? Mit mondott rá a doki? Egyébként ez a napi 10 elég furcsa, mert Bekivel én azért maradtam otthon az 5. hónaptól, mert nagyon keményedett a pocim és rosszul lettem, ha nem pihenhettem. És hogy nehogy kinyíljon a méhszáj... (és persze MagneB6-ot szedtem). Erre még a 41. héten is teljesen zárva volt a napi ezer brutál keményedéstől és csak 12 órai vajúdás után szíveskedett kinyílni Kép. Remélem veletek is minden rendben lesz! Kép

Elli,
szárítógépet használjátok egészséggel! Kép

Nekünk elég rémes időszakunk volt. Ez volt életem legszomorúbb karácsonya. Volt sok ajándék, család, meg minden és mégis. De Beki örült, ezt legalább jó volt nézni. Nem tudom, lehet, hogy csak a hormonok szórakoznak velem, de eléggé depizek Kép. Erre jött még az is, hogy anyósoméknál vidéken Apuci elütött egy biciklis bácsit. Nagyon keskeny volt az út, választhatott, hogy vagy frontálisan ütközik egy kisteherautóval, vagy megpróbál lemenni az árokba. Megállni nem tudott a nyálkás úton, pedig nem gyorshajtott. Kormányozhatatlanná vált a kocsi az útszéli sártól és fékezni sem lehetett rendesen. Végül kb. 5-10 km/h-val ment a kocsi, amikor az ütközés történt. Szegény bácsi meg betörte a hátával a szélvédőt, most kórházban fekszik. Voltunk nála látogatni, nem olyan súlyos hála Istennek. De Apuci teljesen kivan idegileg, minden nap emlegeti azóta is, nem tud aludni, sajnálja szegény öreget. A hab a tortán, hogy kölcsönzött kocsival voltunk, még ott is tartania kellett a hátát.

Szebb napokat mindenkinek, a betegeknek jobbulást!

Pusz
Miszike
miszike
 
 


Sziasztok!

Orrszívás nálunk is egyedül megy, én úgy csináltam hoyg egyszer eljátszottam hogy ksizívoma kuytánk orrátKép, meg a abbákét, és azóta engedi Emma. és miután rájött hogy jó neki mert utána kap levegőt, azóta szívja is magának.

Ő kifújja zsepibe, de nem tudja még olyan erővel és hatékonysággal hogy minden kijöjjön.

Miszike!

BiciklisKép El tudom képzelni a helyzetet, az én anyósomék is vidéken laknak és ott valami iszonyú nehéz közlekedni, mindne tele biciklisekkl, akik ráaádául ide-oda cikáznak az úton, vagy kiteszik a kezüket, vagy ne,. vagy körülnéznek vagy nem. Mintha ott leállt volna az idő az emberekeben és nem vesznek tudomást róla hogy kissé több autó van mint 30 éve. A másik kedvencünk a sötétedés után egyik faluból másikba bicikliző bácsika, persze szigorúan világítás nélkülKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Szisztok!

Bocsi, csak gyors segítség kellene.
Dani nagyon lázas és mivel még soha nem volt, nem tudom mit tegyek. Voltunk dokinéninél mandulagyuszi, kap Augmentint, meg dokinéni Antipyreticumot írt fel a lázra. De azt csak hat óránként lehet és még nem telt le, viszont megint 39 fok a láza.
Mit lehet adni ami más hatóanyag?

Előre is köszi,

Réka
muki
 
 


Reka
Jobbulast nektek!!!!! Kuldtem egy mailt a 3 csoporttal,de konkretan ezt a lazcsillapitot nem talaltam rajta.Szerintem nezd meg az osszetetelet es akkor tusz melle valasztani!

Puszi
Norka
norkini
 
 


Beu,
Mutattam neki hogy fújjon az orrával (nagyokat szuszogtam). Inkább fújja, csak ne orrszívózzunk. Persze azóta szerencsére nem volt nagyon taknyos.

Miszike,
Hú, kijutott nektekKép Nem csodálom, hogy kivan a párod. Remélem minél hamarabb meggyógyul a bácsi, és akkor ti is megnyugszatok.

Réka,
Hűtőfürdő bármilyen gyógyszer mellett alkalmazható.
Annak idején Elli írt a lázcsillapítókról, én meg lementettem:
<!--attachment: l_zcsillap_t_k-144051.txt*mime_txt.gif*text/plain*0.5**l%e1zcsillap%edt%f3k%2etxt --><center><pre>
Kép
lázcsillapítók.txt (0.5 k)</pre></center><!--/attachment-->

Maci_2
maci_2
 
 


Réka,
ezt találtam még régről:
"1.csoport
Amidazophen
Germicid
Algopiryn

2.csoport
Panadol
Rubophen
Saridon
Mexalen
Neocitran
Coldrex

3.csoport
Nurofen
Cataflam
Aszpirin

Ebben persze vannak a nagyobbaknak adható dolgok is. Szóval ha makacs, magas láz van, akkor 2 óránként lehet adni, de fontos, hogy mindig más-más csoportba tartozó gyógyszert. Persze mindig a korának megfelelő adag."

"Hűtőfürdő
A leggyakrabban alkalmazott fizikai lázcsillapító módszer. A fizikai lázcsillapító módszerek lényege a fölösleges hő minél nagyobb felületen történő elvezetése a testtől. A csuklókra és a bokákra csavart vizes ruha a kis felület miatt nem kellően hatásos. A vizes ruhába történő csavarás a gyermek számára kellemetlen. A hűtőfürdő a fenti eljárásokkal szemben hatékony, és a legtöbb gyermek jól tűri.
A hűtőfürdő gyakorlati kivitelezése: a kádba annyi vizet engedjünk, amennyi az ülő gyermeket kb. a mellbimbókig ellepi. A víz hőmérséklete a mért lázzal azonos legyen. A lefolyón keresztül a kádból folyamatosan engedjük ki a vizet, és helyette engedjünk a meleg vízbe vékony sugárban hideget. Természetesen ne a lázas gyermekre! Közben locsolgassuk a gyermek hátát és mellkasát az egyre hűlő vízzel, hogy minél nagyobb felületen történhessék meg a hőleadás. A hűtőfürdőt addig végezzük, amíg kézzel nem érezzük a gyermek testhőmérsékletének csökkenését, de 10 percnél ne tartson tovább. Hűtőfürdő után a gyermeket töröljük szárazra, fektessük ágyba. Lázméréssel ellenőrizzük a hűtőfürdő hatását, és amennyiben nincs komoly lázcsökkenés, megismételhetjük."
Remélem hamar jobban lesz Dani!

Manó,
köszi az együttérzést! Kép
miszike
 
 


Sziasztok Lányok!

Réka!
Jobbulást Daninak!

Norka!
Majd írok mailt!

Miszike!
Hú ez szönyü!Kép Sajnos nekünk is van ilyen élményünk.Kép Remélem a bácsi mielöbb rendbejön, Ti pedig mihamarabb feldolgozzátok a történteket!

Tüni!
Ahogy érzed magad teljesen normális szülés elötti állapot. Én dettó ugyanígy voltamKép Küldöm a drukkjaimat a 7végéhez!Kép

Leszter!
Neked is mennek a drukkok!Kép Kiváncsi vagyok már nagyon ki a kis pocaklakódKép Zorka vagy Marci?Kép

Elli!
Szép kis karácsonyi ajándékok, nem mondomKép A szárítógép mos is vagy csak a vizes rucikat kell beletenni? Bocs, ha hülyéket kérdezek de nem vagyok ebben otthon. Sajna mikro témában abszolút zöldfülü vagyok, max melegítésre használomKép

Toffi!
Vicces lehet ez a színes fogtömés.Kép Bár gondolom Te kihagytad volnaKép

Beu!
Milyen ügyi Lörinc ezzel az orszívássalKép Mileöbbi gyógyulást mostmár aztán!Kép

Gombóc!
Szépen hízik NándiKép Zsombi biztos féltékeny, de tuti kinöviKép Én csak tudomKép Ügyes Anyuci vagy!Kép Ha van egy kis idöd tehetenél fel képet a fiúkról!

Andi!
Tényleg nagyon eltüntél mi van Veled????

Na most megyek mert 1 órája készülök hajat mosni és lassan a gyerek is felébredKép

Pussz
Tündér
tündér
 
 


Köszi, köszi, köszi!

Most ébredezik a ded, 39,1 (levonással), megyünk hűtőfürdeni, szerintem lesz ordítás. Szerencsére hazajött apa segíteni, eddig meg apukám volt itt.

Majd jövök még.

Réka
muki
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?