Új privát üzeneted érkezett!

De jó Klarissza! Remélem, majd találkozunk! Kép

Heni
hencsike

Akrien!

én is ennyit híztam, szerintem nem vészes, igyekszem egészségesen enni, bár ha valamit megkívánok nem fogom vissza magam. 2 hete az én picim is nagyokat rúg, nagyon jó érzés.

Ági 20+1
inez

Hencsike!
Majd ha kapsz a védőnőtől kiskönyvet, abba úgy is bele kell írnia majd a dokidnak a mobilszámát.Kép
Én is most akarom majd megkérdezni, hogy hívhatom-e, ha valami gondom lesz.

Drika!
Engem a dokim az AFP előtt éppen ezért hívott még be UH-ra, hogy pontosan meg tudjuk nézni mennyi idősek a babák.Kép

Judyt
13+6

Judyt
KépKép
judyt

Hencsike,
szerintem se nem normális, se nem normálatlan, ha a doki nem adja meg a mobilszámát.

Judyt,
Nekem megadta a doki a mobilszámát, de a kiskönyvbe mégsem írták bele.

Sok olyat hallok, hogy nem tudják a nőgyógyászuk mobilszámát, viszont olyan is sok van, aki megadja.
Nekem megnyugtató érzés volt, hogy akár éjjel is hívhattam volna.
Mondta is, hogy ha pl. vérzek, hívjam akár éjjel is, csak annyit kér, hogy ne a nevemet mondjam, hanem azt, hogy mennyi idős pocakos vagyok, mert azt nem garantálja, hogy álmából felkelve rögtön beazonosít név alapján.

Szülni is éjszaka indultunk, és mi hívtuk a dokit - pontosabban a férjem, mert én nem mertem Kép.

És én a szülésznő mobilszámát is tudtam.

Marcsi
Ákos(2003.07.23), Peti(2005.12.22) és Eszter(2009.02.17.) anyukája
marcsi77

Szia Rókica!

Légyszíves ha van időd olvasd el a történetemet, még ha hosszú is.
Azért pedig bocsi, hogy másnak van címezve, ki fog derülni miért. Ezt még egyszer nem lett volna energiám leírni. Egy nagyon aranyos topikos ismerősünknek írtam, aki a férjével együtt próbált segíteni. Ő azóta már nincs köztünk, mert sajnos elvesztette a babókáját, de gondolom lassan ismét próbálkozhatnak.
Tehát a történet:

Szia Juca!

Képzeld!
Írtam neked egy kisregényt, és valahogy kitöröltem mielőtt elküldtem
volna.
Ígyhát most kezdem az elejéről.

Először is köszönöm, hogy ilyen soklat áldoztál az idődből, hogy
felvilágosíts! Tényleg megható, hogy nem is ismerjük egymást, mégis
ennyi segítséget kapok tőled, és a többiektől is.

Október közepén kezdtem el dolgozni a cégnél.
A tulajdonossal megbeszéltük, hogy dec.1-től bejelent. Addig is
aláírattak velem egy határozatlan időre szóló szerződést, /hogy
levédjék magukat/ amiből persze nekem nincs példányom.
Közben kiderült, hogy terhes vagyok aminek nagyon örültem, mert
Lacinak az a mániája, /illetve volt/ hogy neki nem lehet gyereke.
A munkahelyemen még friss terhesen nem akartam mondani, mert ha
esetleg elvetéltem volna, akkor az gáz, /főleg ennek tudatában, hogy
úgyis kirúgtak volna/
Arról meg már ne is beszéljünk, hogy én is azok táborát erősítem, akik
mensiznek még a korai terhesség alatt is.
Volt már terhességem, akkor is ugyanez volt, nem is vettem észre.
/Azt sajnos nem tudtam megtartani, mert nagyon fiatal voltam/
Viszont most , hogy közeledett a bejelentés ideje, úgy éreztem, hogy
szólnnom kell, mert nem vagyok az a sumákolós tipus.
Pont kapóra jött, hogy a szabadnapom előtt bejött a tulaj. Tudtam vele
beszélni, különben nekem kellett volna hozzá elcaplatnom. Még ahoz
sem lett volna képem, hogy telefonon mondjam el neki.
Az ő reakciója az volt, hogy reméli maradok, bejelent ahogy
megbeszéltük, és végig csináljuk.
Erre volt két nap szabadnapom, a következő alkalommal amikor
dolgoztam, beviharzott az üzletvezető / a saját szabadnapján/ és
kirúgott.
Először eklkezdett félre dumálni, hogy letelt a próbaidő, és nem feletem
meg.
Mondtam neki, hogy nem kell a süket duma, tudom, hogy a terhesség
miatt rúgnak ki.
Ki is ugrasztottam a nyulat a bokorból, mert elkezdett magyarázni,
hogy mit gondoltam, hogy ő fog majd helyettem létrázni, meg majd
megyek betegállományba, meg táppénzre, meg mi van ha
veszélyeztetett leszek, stb.
És különben is mi az, hogy nem neki szóltam először, stb.
Én úgy gondoltam, hogy a tulaj az első, mivel ő adja a fizetést, ő jelent
be, és egyáltalán, ő van a cég élén.
Akkor meg valószínűleg az lett volna a baj, hogy miért kerülő utakon
akarom ezt tudatni.
Amikor a tulajjal beszéltem, akkor neki mondtam, hogy én úgy
gondoltam, mivel nem vagyok itt régóta, ha úgy érzem nem bírom,
akkor szólok az üzletvezetőnek, hogy legyen ideje a helyemre keresni
valakit, aztán pedig kilépek. Tehát tudta, hogy nem pályázom
táppénzre, meg szülési szabira.
A baj csak az, hogy holnap van fizetés. Bemegyek érte, és ezzel
elválnak útjaink. Mivel nem átutalásos, igazából, még csak nyoma sem
marad, hogy én itt bármilyen formában tevékenykedtem.
A munkaszerződést, meg egy mozdulattal ki tudják hajítani.
Igazából ez egy nagy cég. Mo-n az egyik legnagyobb cipőnagyker+
minden bevásárlóközpontban van üzletük. Ez üzletenként 4 fő-t jelent.
Ráadásul én a másik újjal /aki akkor került ide, amikor én/ nem is
találkoztam. Tehát ha a két régi alkalmazott összefog, hogy márpedig
ők sose láttak, akkor mit tudok tenni?

Azért mindenesetre érdekelne, hogy ez az ügyvéd ismerősöd, mennyire
nem lehúzós?
Magyarul: kb. mennyibe kerülne véghezvinni ezt a pert?
Mennyi ideig húzódhat?
Van-e esetleg szembesítés? Ez csak azért érdekel, mert írtam az
elején, hogy megbeszéltük a dec.1-i bejelentést. Te pedig azt
tanácsoltad, hogy mondjam, hogy nem tudtam róla, hogy nem
jelentettek be. Ha estleg szembeállítanak, és úgy kell a szemükbe
mondanom, hogy szó sem volt dec.1-ről, azt nem fogom tudni
megcsinálni. Írtam már, hogy nem vagyok egy sumákolós fajta, a
hazugságtól, meg talán az orrom is elkezdene nőni. Kép
Ettől függetlenül nem volna rossz megleckéztetni őket, mert ez egy
akkora cég, hogy havi több tízmillióval kereskednek, mégis van szívük
kitenni egy kismamát karácsony előtt.

Ja, most jut eszembe!
Egy bizonyíték, azért akad, arra, hogy ott dolgoztam.
A jelenléti ív, amit minden nap alá kellett írni, amikor dolgoztunk.
Mondjuk, azt is meghamisíthatják, illetve kidobhatják. De talán
kezdetnek nem rossz.
Na mostmár befejezem. Így sem győzöd majd elolvasni.

Mégegyszer köszönöm, hogy ismeretlenül is ilyen aranyos vagy.

Remélem, hogy a kis bébikéddel minden rendben van!
Sok szeretettel üdvözöllek: Andi

Rókica!

Semmiképp se szólj!!!!
Senki sem fogja a te érdekeidet nézni.
Ha pedig húzgálják a szájukat amikor megmondod majd 5 hónaposan, akkor szólsz a dokidnak, hogy kiészítenek idegileg, ő pedig ki fog írni, mint veszélyeztetett terhest.
3 év múlva pedig amikor visszamész dolgozni, úgysem hozzájuk fogsz visszamenni valószínűleg, úgyhogy nem kell lelkizni.

Nekem mázlim volt, mert aznap mikor kirúgtak ráültem a netre, és rögtön találtam munkát. Igaz csak ideigleneset. Decemberre, karácsonyi vásárra.
Igazából most vagyok bajban, mert energiám még bőven lenne, de munkám már nincs.
Ja, és még valami így végezetül.
Az hagyján, hogy kirúgtak pont karácsony előtt, de amikor a fizetésemért is potyára mentem be, mert nem szóltak, hogy csak következő nap lesz, és elküldtem a bánatba az üzletvezetőt, akkor még 10 000 forintot le is nyúltak a jutalékomból.
Ezzel is mehettem a sóhivatalba, mert nem tudtam bizonyítani.

Üdv: Andi

Falina!

Ha esetleg te is olvasod, csak annyit mondanék, hogy sajnos ma ebben az országban nem mindíg engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy őszinték legyünk.
Én is a saját káromon jöttem rá.

Marcsi!

A te hozzászólásodra pedig csak annyit reagálnék, hogy bár a legtöbb cég korrekten hírdet: Újság, net, stb.
Ezek a butik kirakatába tettek egy cetlit, hogy alkalmazottat keresnek, tehát még csak pénzükbe sem került.
Már ebből gondolhattam volna, hogy szarrágók./Bocsi/
Pedig feltételeket is szabtak: Érettségi, gyakorlat, minimum egy idegen nyelv.

Kép
Kép
pipocska

Pipocska:
Történet rémisztő, de gondolom sok ilyen "sztori" van szép hazánkban Kép Kép

Hencsi:
Ki lesz az a szerencsés doki, aki világra segítheti a babádat? Kép
Én valszeg a Hetényit kérem föl, de még nemtom, majd január végén beszélem meg a nőgyógyimmal.

Klarissza
(11)
klarissza

Szia Pipocska!
Nagyon rémisztően hangzik nekem mert én is egy cipőnagykerben dolgoztam(mindenhol van nekik is üzletük Mammut,Westend,CAmpona STB. 11db)BRAN.....
és ÉN MAJDNEM IGY JÁRTAM KÜLÖMBSÉG 3 ÉVE DOLGOZTAM OTT ÉS NEM VOLT MUNKA.SZ.A fönök elfogadta de a nagykervezető kifurt.Hát ennyi szerencsém van anyosomnak papirboltja van 4ó ott dolgozom.
Rita 14

rita77

Pipocska,
valószínűleg félreértettél vagy én téged most.
Én pont azt írtam, hogy a kismama a saját jogait vegye inkább figyelembe, mint a cégéét. Nem akartam bővebben kifejteni. Mondom különben ezt én, aki 2 vetéléssel végződő terhességemnél még a cégért éltem, de a 3. babám egészsége most már sokkal fontosabb nekem (mától vagyok fenyegető vetéléssel táppénzen és ha megmarad a baba, veszélyeztetett terhesként szintén itthon fogok maradni végig a terhesség alatt). Az én szerencsém az, hogy állami nagyvállalatnál dolgozom, így olyan dolgokba nem kellett belefutnom, mint neked a cipősökkel (van munkaszerződésem stb.).

Szóval, nem egy egyszerű dolog ez a bejelentés a cégnél, mindenkinek úgy kell intéznie, hogy az az ő szituációjában megfelelő legyen.

Falina
falina

Holnap reggel megyunk be a korhazba, mert a kohogesem miatt nagyon faj a hasam. En a szulesznomet hivtam inkabb. Nagyon kedvelem, es mindig tudja kivagyok, hany hetes terhes vagyok, szoval mindent tud. Raadasul a folyasom is erosebb lett, es olyan fura, mas mint szokott lenni. Kerlek szoritsatok holnap. Elegge el vagyok keseredve. Szinte felek elaludni, mert attol felek reggel megint fajni fog a hasam.

Virga!
Az en dokim az ifjabb dr Fekete. Hat en holnap meglatogatom a korhazat, aztan hetfon is az AFP miatt, es aztan 24.en a genetikai uh miatt. Szoval ho vegere kileszek a korhaztol
Orulok, hogy Te is ezt a korhazat valasztottad. Majd megdumcsizzuk a tapasztalatokat

Csutka_Rozi!
En szivesen elmennek, csak hat nagyon beteges vagyok vegig a terhesseg alatt, igy nem valoszinu. Pedig tegnap el akartam utazni, de a mai nap kozbeszolt.

Drika!
Hat nem fogod elhinni, de nekem is az utolso menzim szept.19.en volt. Az AFP-re hetfon megyek, mivel vasarnap toltjuk a 16.hetet. Nem az uh szerinti hetekre hagyatkoznak ilyenkor, hanem az utolso menzi elso napjara. Szoval szerintim a jovohet a biztos. Ma vagyunk a 15het+2napon, tehat a 16.hetben vagyunk!

Neharagudjatok, de mi van Mzx_Monival? Miert kell fekudnie? Uzenem, hogy hianyozni fog!

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Sziasztok Lányok!

Végre megjelentem két nap után én is és végigolvastam röpke két óra alatt a hozzászólásokat :D Igyekszem mindegyikre reagálni, ami lényeges..

Klarissza:
Ez az életkörülményes statisztika dolog.. ebben lehet valami Kép Párom amúgy lenyugodott, főleg mivel kiderült, hogy tényleg ő mondta a jót, és nem 2.000, hanem csak 600 Ft egy körömolló a babának.. Egyébként kiderült, hogy nem ez volt a fő baja, hanem az, hogy elkezdtem összeírni, hogy mikre van szükség (amiket mindenképpen meg kell nekünk venni, mert nem fogunk kapni) és kiakadt, hogy mennyibe kerül.. aztán persze lenyugodott hamar, sőt amikor vásárolni mentünk egész jól belejött és pár játékot már ő dobált bele a kosárba Kép

Kátyuska:
A korai bevásárlásról én azt gondolom, hogy mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mikor vásárol be és mennyit. Részemről az indok, hogy miért most: Mert napi 9 órát dolgozom, hétvégénként ide-oda rohangálunk (párom szülei tőlünk 150 km-re laknak és mostanában többször megyünk hozzájuk is, amit érthető lehet, hiszen többször akarnak látni, most hogy babó lesz). És nálam a fő indok az, hogy porckorongsérvem van, amit már korábban írtam (ha olvasod a fórumot láthattad). Nekem két három hónap múlva már borzalmasan megerőltető lesz egy hosszas bevásárlásra menni és sétálgatni órák hosszat egy áruházban. Már most érzem a gerincemet esténként.. Szóval úgy gondolom, megfelelő indokom van arra, hogy ilyen korán vásároljak (na nem, mintha magyarázattal tartoznék ezért bárkinek), habár én úgy gondolom jobb előbb, mint később egyébként is.
Az osztrák ruhaváráslásban lehet ráció, feltéve, hogy az ember nem 10 db ruháért indul.. mert én kb. összesen és véglegesen ennyit vettem a babámnak (a 4 pár zoknit nem számolva), ugyanis minden más ruhát kapunk. Csak hát az is elég könnyen kiszámítható, hogy egy téli baba után, nem sok nyári kombidresszt és rugit kap az ember ilyen méretben, amekkora egy újszülött, ill. pár hónapos csecsemő. Sok ruhát kaptam unokatesóméktól már most (ahogy növi ki a kicsi, adja oda szépen), viszont ennek kb. a felét soha nem fogom tudni a gyerekemre adni, mert pl. tele van 56-os méretű vastag pulóverekkel és jó vastag rugikkal, amit a 40 fokban nem adok a gyerekemre..
Szó ami szó, nem azért mentem bevásárolni, mert hirtelen lázamnak nem tudtam ellenállni és egyáltalán nem vásárolgattam fölösleges vackokat (jó, talán a játékok azok, de azokat nem is én választottam Kép)

Nekem a kínai naptár szerint kislányom lesz Kép Eddig mindenki azt mondja, hogy fiam lesz, viszont a hasam inkább terjeszkedik, mint púposodik és az állítólag kislányra utal Kép Hát kiváncsi vagyok! Minden esetre a nevekkel mi is hatalmas gondban vagyunk.. ami nekem tetszik, az páromnak nem és vice versa..

Pipocska:
Alhasi húzódásom nekem is rengeteg van.. szinte egész nap érzem. Egyáltalán nem erős és nem vészes fájdalom, ez is valami olyasmi, mint amikor meg akar jönni, csak néha itt, néha ott érzem.. és van olyan is, hogy picit szúr. Ez hol a húzódások miatt van, hol azért, mert pukiznom kell és nem jön ki, vagy egyszerűen csak kakilnom kell egy napon át, mire ingerem jön.
Nekem szerencsére a sextől semmiféle görcsöm nincs, viszont egyrészt utána megdagad az egész szeméremajkam és olyan érzésem van, mintha kidörzsölte volna nagyon valami (pedig ez nem történik igy sosem) és ráadásul elég ritkán kivánom (épp ezért ha mégis, nem tart valami sokáig :D ) Azt irja a szakirodalom, hogy az ilyen sex alatt jelentkező dolgoknak mindegyike normális a terhesség alatt, úgyhogy ne aggódj. A lényeg, hogy megfelelően fogd fel a dolgot és tudd, hogy semmi sem erőszak. Ha nem akarod, ne csináld.. ha a párod megértő, meg fogja érteni és elfogadja, hogy ami most fájdalmat okoz, az máskor nem, de most azt inkább hanyagolni kell esetleg.. persze csak ha úgy gondolod Kép

Falina:
Látom, már sokan megnyugtattak a szivveréssel és egyebekkel kapcsolatban: én is csak ugyanazokat tudom neked mondani! És hogy kitartás ;) Ha az a pici akar, akkor élni fog, bizz benne!
Néhány készüléknél csak a 9-10. hétben látható a szivhang (felbontástól függ), némelyiken a hatodik héttől (én pl. olyan helyre járok, ahol jó a készülék és minden jól látszik rajta). Tudom, hogy sokszor nem megnyugtató, ha mások nyugtatnak. Ha önmagadat megnyugtatod vele, szerintem nyugodtan kérd ki több szakember véleményét egy-egy bizonytalan kérdésben, és járj utána igenis a szakirodalomban, ha az téged megnyugtat. Ezt mindenkinek magának kell szerintem eldöntenie. Nekem pl. teljesen mindegy, én nagyon naivan és bizakodóan állok hozzá az egész terhességhez, igazából eszembe sem jut, hogy valami baj lehet..

Mj_Móni:
Egy jó barátnőm édesanyjának mindhárom terhessége alatt kötelezően kávét kellett innia. A kismamáknak azért nem ajánlják, mert magas vérnyomást okozhat. De pl. egy olyan ember, mint édesanyám, aki 5 kávé után jön annyira helyre, hogy a saját nevét hibátlanul el tudja mondani, nem kell, hogy lemondjon róla. Nekem pl. szintén (anyutól örököltem) alacsony a vérnyomásom és most, hogy terhes vagyok, mégalacsonyabb! Aminek persze mindenki örül (védőnő, orvos, nagymama), csak én nem, mert folyton fáj a fejem és szédülök. De én csakazért sem iszok kávét! Mert amugy sem vagyok kávés, nem most akarok rászokni Kép

Lányok nekem még eszembe sem jutott, hogy elkérjem a dokim mobilszámát Kép Szerintem a 24. hét előtt erre nem is fogok sort keríteni.. egyébként őt pl. el lehet érni bent is, én már volt, hogy beszéltem vele a vonalas telefonon és nagyon készséges votl és kedves Kép Ő amugy is egy nagyon kedves ember, én imádom.. Kép

Rokica:
Azt hiszem, most a te kérdéseidre tudok a legtöbbet írni Kép

Először is, hogy a párod mit szólt: Adj neki időt. Ő férfi, máshogy áll a dologhoz, mint te. Valószínüleg ő sokkal inkább a felelősséget és rossz dolgokat fogja eleinte kiragadni, mint a szépségét. Veled ellentétben. De legyél vele türelmes, mert neki is annak kell lennie veled (ugyanis hisztissé és háklissá válsz a terhesség alattKép) Viszont! Te is tudsz tenni az ügy érdekében: Vidd magaddal ultrahangokra, oszd meg vele az érzéseidet, a kétségeidet, meséld el neki, hogy mi zajlik itt a fórumon (ezt én is bevetettem).. akkor fog a legjobb apává válni szerintem, amikor látja majd, hogy a saját gyereke megszületik.. vagy legalább is, amikor már valójában kézzelfoghatóbbnak érzi majd! Elképzelhető, hogy ez már akkor érződni fog, amikor nő a pocakod (párom is mostanában jegyezte meg először, hogy "de jó, ott van bent a baba és nő"). Szóval türelem türelem türelem! A férjed/barátod/élettársad az elsőszámú gyereked ezesetben :D

A jogi témához:

Terhességi Gyermekágyi segély:
A szülés várható időpontja előtt négy héttel, ill. a szülés napjától igénybe vehető. Időtartama 168 nap! (és nem 180). Feltétele, hogy előtte a nő FOLYAMATOSAN 180 napig biztosított legyen! (ezt keverte valaki szerintem). Ebbe az biztosítási időbe beleszámit a táppénz, GYES, GYED, illetve ha nappalin tanulsz. Összege a napi átlagkereset 70%-a. A szülést megelőző naptári évben elért, egészségbiztosítási járulék alapját képező jövedelem naptári napi átlaga alapján számolják.

GYED
Szülési szabadság lejártától a gyermek kétéves koráig jár. Az anya is és az apa is igénybe veheti, amennyiben a szülést megelőzően 180 napon át biztosított volt. Összege a naptári napi átlagkereset 70%-a, 2004-ben 83.000 Ft-ra volt maximalizálva az összeg. Ebből az összegből már vonnak 8% nyugdíjjárulékot és SZJA-t is. GYED esetén a családi adókedvezmény érvényesíthető!

GYES
Bárki alanyi jogon igényelheti (ha nem vagy biztosított, akkor is). A szülés napjától a gyermek három éves koráig igényelhető, vagy a GYED leárta után 2-től 3 éves korig, illetve ha a gyermek tartósan beteg, vagy súlyosan fogyatékos (ilyen ne legyen), 10. betöltött életévéig!

Azt hiszem ez volt a lényeg, ami mindenkit jobban érdekel..

és a többi:

Először is, ahhoz, hogy járjanak ezek, ugye 180 napig biztosítottnak kell lenned.. ez azt jelenti, hogy fél év folyamatos biztosítottság szükséges.. ami a slussz poén, hogy a szülésig! Tehát előtte dolgoznod kell valahol hozzá.

A próba idő alatt a munkáltató indoklás nélkül elbocsájthat. Ez azt jelenti, hogy a terhes nőt is elbocsájthatja. Nem kell megindokolnia és a munkaszerződés erősebb. Ha elmész táppénzre, ugyanúgy kirúghat a próbaidő lejárta után. Addig nem.

A következő választási lehetőségek vannak:
a) nem mondod el a próbaidő végéig (ami pl. esetemben nagyon nehéz lett volna, mert most 13 hetesen is hatalmas a hasam)
b) elmondod és kirugnak.

Én az a-ra szavazok. Megpróbálni érdemes! Más lehetőséged úgy sincs, ha mérlegeled.. máshova elmenni már ebben a megáldott állapotban pedig.. akkor már inkább maradj, dolgozz rendesen és próbáld titkolni.

Azt tudnod kell, hogy a munkahelyednek nincs joga ilyesmire rákérdezni, elvileg te a betöltött harmadik hónap után kell, hogy elmondd, de ez lehet a 4. hónap is. Maximum azt fogják rólad gondolni, hogy számító vagy és direkt kerestél terhesen melót, de ez téged ne érdekeljen, mert 2 évig fizetik neked a piiizt és ha ez a három hónapod megvan, akkor elég még hármat ledolgoznod, hogy meglegyen a fél év biztosítottságod... utána akár betegszabira is mehetsz, amig meg nem szülsz Kép
Véleményem szerint ne érdekeljen érzelmileg, hogy mit gondol a munkáltató.. majd megoldják valahogy a helyettesítésedet és az egyéb anyagi gondjaikat. Minden esetre a próbaidő lejárta után már egy nappal sem bocsájthatnak el.
És onnantól kezdve teljes körűen megillet minden védelem, ami a terheseket megilleti!

Én ma mondtam el a főnökömnek az örömhírt.. hát mit mondjak.. csöndes sokkot kapott Kép Természetesen emiatt nem haragszik, vagy ilyesmi, csak nálunk egy kicsit kálvárikus a helyzet, mert két évig kerestek egy jó embert a helyemre és végre személyemben megtalálták (minden szerénységem ellenére:D) és erre én meg elmegyek szülni.. szegény főnököm idegösszeomlást fog szerintem kapni :D De megnyugtattam, hogy egyrészt nem ő az apa, másrészt visszamegyek a gyerek egy éves korában dolgozni ;) És hát amíg bírok, addig mindenféleképpen dolgozni szeretnék, mert nagyon szeretem a munkámat és a munkatársaimat, nálunk nagyon jók a viszonyok bent szerencsére.
Szerintem amúgy ennek egy főnök sem örül! Akármilyen jóban is vagytok, és lehet, hogy magánemberként elmosolyodik, de munkatársként baromi nehéz dolga van utána. Találni egy jó munkaerőt egy, vagy két évre nem könnyű.. sok stressz, stb..

Nehéz helyzet a tiéd Rokica, de tarts ki, az egyetlen megoldás az, ha eltitkolod és megpróbálod kihasználni a helyzetet minél ügyesebben!

Igértem, hogy megírom nektek, mikte vettünk.. hát még ezt gyorsan megírom, aztán megyek csicsizni:

Vettünk cumisüveg készletet (2 kicsi, 2 nagy, 2 játszócumi, 2 pótbetét), vízhőmérőt, körömollót (végül is 450 Ft-értKép), kis puha babahajkefét (nálunk mindenki hajasan születik és a csecsemőknek egyébként is azt ajánlják..), 10 db textilpelenkát, 1 db nyári takarót, 1 db kinti nyári takarót (ez egy nagyon picivel vastagabb, mint a másik, de vékony szintén), 2 db kapucnis türcsit, 2 db ujjatlan kombridresszt, 2 db rövidujjú kombidresszt, 2 db nyári! (vékony pamut) durgalózót, 1 db ujjatlan rugdalózót, 1 db hálózsákot (szintén vékony pamutból - ez is olyan, mint a rugi, csak nincs lába, hanem egy zsák van a helyén), 4 pár zoknit, 3 sapkát (2 otthonra, 1 kintre, kb. 3-4 hónapos korig jók), 1 db csörgőt, 1 db csörgős kislabdát és ilyen rágcsa akármit (ami szerintem fölösleges, de párom ragaszkodott hozzá).
Ezen kívül vettünk egy Micimackós kisszőnyeget, egy bordürt a tapétára (zöld katicás és kacsás), és egy ruhásszekrényt a gyereknek, merthogy a cuccaokat valamibe bele kell pakolni. A ruhásszekrény olyan, hogy később is jó legyen, amikor nagyobb. Fiókja van valul, így a pelenkákat bele tudom tenni, ill. a türcsiket, zoknikat..
Ezen felül megvettük a babakocsit is.. ami szerintem alkalmi vétel volt, és nagyon elégedett vagyok. 25 ezer Ft volt, de ez teljesen hiper szuper 36 hónapos korig jó.. mindenfelé állítható, ültethető, fektethető, előről és hátulról tolható, masszív, összecsukható (elfér kis helyen is), könnyü!, nem tudom hány pontos biztonsági öv van benne, mert nem értek hozzá, de sok (5?), a márkáját tekintve ABC Design és a KIKA-ban találtunk rá (hozzáteszem nem egy helyen néztük meg!). Elég sokat láttunk különböző árakban, még 140 ezerért is.. De ennél jobbat sehol sem találtunk. Én úgy gondolom, ez jó vétel volt.. ha lesz rendes netem, majd teszek fel róla fotót Kép
Én szerencsére egyéb dolgokat kapok: már kaptam ilyen bébihordozót, ami 9 hónapos korig jó és autósülésnek is lehet használni, kapni fogok fürdetőt, ami hiperszuperuniverzális és egyben pelenkázó is, de ezen felül akarok venni 1 db mobilizálható pelenkázó műanyag akármit.. ezt az izét, amit rá lehet tenni bármire. Kizárólag azért, mert ha elutazunk valahova, el tudom vinni.. 3000 Ft-ot megér, hogy ne egy csupasz asztalra tegyem a gyereket, vagy ne egy ágyat pisiljen le adott esetben.. Illetve még egy pelenkázótáska fog kelleni, de azt nem találtunk most jót.
Ruhákat eléggé céltudatosan vásároltam tekintve azt is, hogy mennyit kaptunk illetve kaphatunk még, a legminimálisabbra szorítkozva. De őszintén lányok.. tegyétek a szivetekre a kezeteket! ti kibírnátok/kibírtátok, hogy a gyereketek egyetlen új ruhát se kapjon megszületésére? Legalább egy olyan rugit, amiben a korházból hazahozzátok? Én nem.. lehet, hogy hülye vagyok, de így van..

Ezen kívül nem vettünk mást (ez is épp elég volt kifizetni) és nem is szeretnénk (főleg párom nem szeretne, én még el birnék költeni pár millió Ft-ot) Kép
Szóval így ezzel (pár apróságot leszámítva, amiket mindenképp a végén kell/érdemes megvenni, azt hiszem minden megvan (hozzátéve azt, amit még kapunk természetesen).

Illetve még egy kérdés (esetleg a tapasztaltabbaktól): Párologtatót ti használtatok/használnátok? Én erősen filozófálok rajta, mivel lakótelepen lakunk jelen pillanatban.. Szükséges az? Kikérem majd a védőnő tanácsát is, nem ezen fogok spórolni, de nem tudom eldönteni, hogy szükséges-e. Lehet, hogy esetleg használtan keresek majd..

Na, jó sokat írtam ma nektek, győzzétek elolvasni Kép

Ezer puszi és jóéjt!
hanee

Szia Pizzamama!
Én igazából a tavaszi bébikhez szoktam írni,de olvsom ezt a topikot is.Május 8-ra vagyok kiírva,de egy héttel kevesebbet mutat az uh,szerintem május idusán lesz meg a bébi.És kaposvári vagyok.Ti hány hetesek vagytok?

Timurr
Vendég

Szia Hanee!

Köszönöm szépen a részletes felvilágositást... azért morgolódom, mert múlt évben mint vállalkozó dolgoztam főleg, és csak minimálbérre voltam bejelentve. Végre van egy bejelentett állásom normális fizetésért, és most nem abból nézik a TGYÁSt! Kép Hát ez van. Addig kell félretenni minél többet ezek szerint, hogy kihúzzam otthon az egy évet amit szeretnék. Bár az én esetemben (angoltanár vagyok), meg tudnám oldani ha már a baba egy kicsit önállóbb, hogy egy-két órát bevállalok.

Ma vagyok hat hetes terhes... és még mindig nem sikerült dűlőre jutnom orvossal kapcsolatban. Azt már elhatároztam, hogy az Istvánba megyek. Nenm tudjátok, ha nincs is konkrét orvosom, beeshetek oda terhesgondozásra? Vagy jobb ha elejétől kezdve egy bizonyos dokit célzok meg?

Párommal kapcsolatban pedig, hát ő aztán az igazi gyerek. Szerintem méginkább mint az átlag férfi, bár gondolom mindenki ezt mondja.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Hanee!
Jó sok mindent vettetek.Kép
Én biztosan fogok venni párásítót, mert már most érzem, hogy száraz nálunk a levegő.
Egy ismerősömnél voltunk most babalátogatóban, és ők is azt mondták, hogy nagyon jó, mert az ő kis fiúk is szipogott amíg nem volt nekik párásító.
Én is megnézem majd bizományiban is, mert úgy biztos olcsóbb.

Judyt
14+0

Judyt
KépKép
judyt

Ezvicc,

Köszönöm, az útbaigazítást, Igazán megnyugtattál, akkor a jövőhét kedden én is elmegyek. Kép

Remélem mindent rendben találnak, --- persze, hogy minden oké lesz Kép ma a korházban Nálad, és hamar meggyógyulsz!!! Kép
Szorítunk!

Pusz,
Drika
drika

Sziasztok!

Inez!
Rennie-t lehet használni gyomorégésre tudtommal. Legalábbis nekem ezt ajánlották az előző terhességemnél és használtam is. Illetve ülve aludtam a végefelé, ne marja a torkomat a savam, az is segített.

Ezvicc!
Szurkolok, hogy minden rendben legyen veletek! És persze várom a beszámolót a kórházról, mert még nem voltam.

TGYÁS: szerintem egyik egészségbiztosítási járulék nem lehet alapja egy másiknak, tehát a GYED, GYES nem számít bele a 180 napba, mert nem fizetünk utána egészségbiztosítási járulékot. De ez csak keveseket érint itt Kép. A táppénznek is csak az első 15 napja, amit a munkáltató fizet. Legalábbis én így tudom, de lehet, hogy tévedek Kép.

Nőgyógyász mobilszáma: az előző MÁV-os dokim amint terhesen mentem hozzá megadta a mobilszámát és mondta, hogy bármikor hívhatom. A mostani dokinak meg ki van írva a mobilszáma a rendelő ajtajára, szóval nem kellett kérnem.

Tegnap elrontottam a gyomromat vajas zsemlével (!), csak hogy ne legyen egyszerű az életem, az estét a WC-n töltöttem Kép. Remélem minden oké lesz ma a dokinál!
Üdv, Virág (7+6)
virga

Timurr15!
Szio! De jo! Vegre egy foldim. Kép Pooch most 17 hetes es 2-3 napos. En junius kozepere vagyok kiirva. A majus kozepe az jo idoszak, en is akkro szulettem. Kép
En mivel kulfoldon lakom jelenleg, ezert teljesen el vagyok veszve az otthoni dolgokban. Szerencsemre a noverem most fog szulni (elsejen kellett volna neki, de Lillababa tovabb marad egy ket hettel a doki szerint) ezert o tudja, hogy mi van otthon. Te jarsz terhestornara? En majd mindenkepp szeretnek, amikro hazakoltozom? Ki az orvosod? Mit hallottal a nagyatadi maganszuleszetrol? Engem az angyon erdekelne... . Na, ennyi kerdes most eleg azt hiszem. Kép

Hanee!
Te nagyon jartasnak latszol jogi ugyekben. Engem nagyon erdekelne, hogy en jogosult vagyok-e barmilyen juttatasra az allam reszerol. az utolso magyarorszagi munkaviszonyom 2002 szeptembereben veget ert. Azota csak kulfoldi (amerikai)munkaviszonyom volt/van es adot is kulfodre (amerika) fizetek. Magyarorszagon valtozatlanul van lakcimem, bankszamlam, de ezzel vege is a listanak. Most vettem egy lakast es marciusban koltozom haza, ha minden igaz. Fogalmam sincs, hogy nekem mit kell csinalni vagy hol/hova kell bejelentkeznem. Ha van valami tanacsod, nagyon szivesen vennem. Kép

Pmama&Pooch

KépKép
KépKép
pizzamama

Drika, Virga!
Koszonom a drukkot!

Ma reggel berobogtunk a ferjemmel a korhazba, ahol vart a szulesznom, es o mar kozben elokeritette a dokimat is. Bementunk a vizsgaloba, ahol mindent rendben talalt, a mehszaj szepen zart volt, hala Istennek, aztan meg atmentunk uh, ahol vegre lathattam a kicsit, hogy jol van. Persze megint aludt Kép De olyan nagy mar, en nem is gondoltam. Olyan szep hosszu labai vannak, meg nagy pocakja. A feje meg mar 34mm atmeroju. Akkor nyugodtam meg, amikor hallottam a szivhangjat Kép Meg penzt sem fogadott el a dokim! Szoval meg voltam veluk elegedve. A korhazra meg tojok, hogy nez ki. Nekem az Sz.Imre volt a csucs, de meg jo, hogy nem maradtam ott, mert tolunk masfel oranyira van, es ilyen problemas helyzetekben nehez lenne onnan hazajonnom. Ez a korhaz meg 10percnyire van. A szulesznom is egy tunderi csaj, imadom. Meg az AFP-re is jon velem, mindenhova elkiser. Szoval eddig minden ok. Most megyek alszom egy picit, mert kimerultem teljesen.

Puszi, es koszi a drukkot lanyok!

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Sziasztok!

Új vagyok itt Nálatok. Örülök, hogy vannak ilyen fórumok, ahol megbeszélhetjük egymással ügyes-bajos dolgainkat. 8 hetesek vagyunk, és azzal kapcsolatban érdeklődnék a nálam tapasztaltabbaknál, hogy normális-e az, hogy eddig kisebb rosszullétek gyötörnek, néha enyhébb menstruációs görcsöm is volt, aztán mintha elvágták volna, ma úgy érzem, mintha nem is lenne pocaklakóm. Ez lehet hogy csak az én parám, de hátha tudtok valamilyen (remélhetőleg megnyugtató) választ adni.

Köszi,

Picuri
picuri

Sziasztok!

Mindenkinek Nagyon Boldog Új Évet kívánok! Kép Kép

Rég jártam erre, de folyamatosan olvaslak benneteket, szóval képben vagyok Kép

Ezvicc!
Örülök, hogy minden rendben van! Kép Ki a szülésznőd a JFK-ban? Én is oda járok orvoshoz, de szülésznőt egyet sem ismerek egyelőre.

Lányok!
A 18.héten kell menni a genetikai UH-ra? Én hívtam a dokimat a múlt héten az AFP eredményem miatt (ami hála Istennek jó lett) és ő mondta, hogy a 18. héten menjek. Azt hittem, az a 20. hét körül van. Ezek szerint rosszul tudom?
Ezután én is szeretnék menni 4D UH-ra a Praxisba, de most már fogalmam sincs hányadik héten menjek?

Ti tudjátok, hogy a genetikai UH után (18.hét) mikor lesz legközelebb kötelező UH? Mert akkor a kettő közé tenném a 4D-t!

Előre is köszönöm a segítségeteket,

Puszi Adrienn (18+1)
adrienn74

Ezvicc
Örülök, hogy miden rendben veletek, nagyon drukkoltam én is! Nagyon várom már én is a január 18-t, hogy végre lássam hogy a picurkámmal minden rendben.

Picuri
Üdv nálunk. Ne aggódj, ez ilyenkor teljesen normális lehet, tudod a hormonok... Bármire képesek. De ha nagyon aggódsz, hívd fel a dokidat, és kérdezz rá, biztos meg fog nyugtatni.

A nőgyógyászom egyébként nekem is már az első alkalommal megadta a mobilszámát, és mondta, hogy hívjam nyugodtan, ha bármi problémám van. Én örültem, hogy ennyire törődik az emberrel.

Hannee
Tényleg jól bevásároltatok, ez még ránk is vár, de előbb ki akarom várni a következő UH-ot, mert egy picit babonás vagyok. De igazad van, én sem szeretném az utolsó pillanatra hagyni!

Vikó, MJ-Móni
Köszi a jó tanácsokat szédülés esetére, ki fogom próbálni!

Puszi
Adri
adri77

Szia Picuri, üdv közöttünk! Kép

Ne aggódj, teljesen "normálisak" a tüneteid!!! Főleg az elején a 12. hétig lehet ilyen mensiszerű görcsölgetéseket érezni, utána meg természetesen semmit, mintha elvágták volna. Ez attól lehet, hogy a méhszalagok tágulnak, fogadják és alkalmazkodnak az új kis élethez. Ha voltál már dokinál biztos mondta is ezeket neked, ne aggódj, nincs semmi baj!

Adrienn
(18+1)
adrienn74

Sziasztok lányok, nem tudom, emlékedztek-é még rám, olyan régen jártam erre. Karácsony, meg vizsgák, haj...

Nagyon sajnálom Krimóval történteket, teljesen letaglózott, amikor olvastam! Remélem hamar rendbejön a lelke!
Mz Móni miért fekszik, én sem látom most sehol, hogy mi van vele?

Ma derítettem fel végre a védőnőt, akiben megfagyott a vér, hogy csak a 16. héten találkozunk, így holnap reggel 8-ra már be is rendelt. Pisire és vérvételre az AFP-vel együtt megyek hétfőn, a dokim szerint nekm nagy gáz, hát nem tudom, olyan gondozatlannak tűnik a terhességemKép Eddig lekopogom, teljesen rendben vagyok viszont.
Volt már valaki, akinek a 2. terhességével kisebb volt a hasa? Nekem még nagyon picike, a lányomhoz képest mindenképpen, még simán hordom az eddigi gatyáimat. Érzem a fickándozását, lehet érezni, hogy melyik oldalra kucmorog össze.
De valahogy a második terhesség most látom, hogy teljesen más, mint az első. Pannánál ennyi idősen már olyan nagyon terhesnek éreztem magam, meg átszellemültnek, bababoltokat jártam én is meg ilyenek. Most meg esténként van időm a pocakomra figyelni, néha teljesen megfeledkezem róla, hogy kismama vagyok, ezért meg lelkiismeretfurdalásom van. Másnak is ilyen a tesó project? A vásárlásra, meg olyanokra, hogy egyáltalán hol lesz a baba helye még nem is gondolok, mert hogy hol van az még...

Na, sziasztok, BUÉK így utólag is mindenkinek.

csaó
l.
lenocs

LenocsKép
Dettó ugyanez. Amikor az elsőt vártam minden második (első?) gondolatom kismanó volt, mostmeg semmi időm a kicsire gondolni a tesó mellett.

Esténként, ha lenyugszik minden akkor tudok időt szakítani rá, egy kis dumcsira meg simire, de olyan hamar elalszom, hogy valóban úgy érzem elhanyagolom szegénykémet.

A kismamaságra persze a folyamatos rosszullétem állandóan emlékeztet, nomeg az, hogy mostmár valóban egy elkezdett nőni a pocim, bár hanyatt fekve még mindig tök lapos.

Üdv az újaknak,
Csá
MJ-Móni
12+4
mj__móni

Sziasztok, BÚÉK mindenkinek,

csak beköszönök, én is régen jártam erre, 5 hetesen még ünnepek előtt.
Azóta minden okés, a 8. héten vagyok, és a héten megyek másodjára a dokihoz. Először az 5. héten voltam, és a petezsákot látta az UH-n, most remélem már ennél több is észlelhető lesz. Egy kérdés: kell használnia vkinek Utrogestan-t? Ez az a bogyó, ami progeszteront tartalmaz. Nem volt vérzésem semmi, de feltehetőleg egy jóval korábbi korai spontán vetélés miatt írhatta ki az orvos, biztos ami biztos alapon. Ellenben a 2x1 helyett csak 1-et használok, mivel tényleg nem volt most semmi barnázásom, se semmi. Csak gondoltam megkérdem, mit tudtok erről, ugye ártani tényleg nem árthat??
Cicmac
cicmac

Szia Cicmac!

Nem árt egyáltalán, nyugodtan szedheted az Utrogestant. Én a Duphastont szedtem a 10. hétig, utána csökkentve hagytam abba. (minden másnap 1 szem 3x, utána fél szem 3x és kész)Ne aggódj, a babának nem árt, csak segíthet a hormontermelésben!

Adrienn
(18+1)

Lányok!
Az előző kérdésemre senki nem tud választ a genetikai UH-val kapcsolatban????
adrienn74

Adrienn74,

Én is kicsit össze vagyok zavarodva, hogy mikor mire kell menni! Én holnap megyek a gen UH-ra (18+6), aztán úgy tudom csak 4 hét múlva lesz megint. A 4D-t én is így szerettem volna, ahogy te, de a doki azt mondta, hogy a 25. héten jobb, mert legalább már látunk is valamit!Kép

Tud valaki valami jó krémet, amivel hasat meg cicit lehet kenni, megelőzésképpen a csíkok ellen? Én vettem már Vichy-t, de nem találom elég zsírosnak, olyan, mint egy sima testápoló!

Katica
katica78

Adrienn74,
de jó, rád emlékszem, köszi az infót!
A Te kérdésedddel kapcsolatban sajna nem tudok segíteni.
Nekem lenne még egy, bár ha jól sejtem, ez is mindenkinél teljesen más: nekem idáig semmi rosszullétem nem volt. Várható még a 8. után is, hgy felbukkan, vagy ezt már megúsztam Kép))
Amúgy a munkahelyi kérdésekhez hozzászólva, én most mondtam el a főnökömnek tegnap, és hosszas vívódás után azért ilyen hamar, mert
a.) egy csoportot vezetek, így a helyemre sokkal másabb találni vkit, átszervezés, stb,
b.) szeretnék mielőbb táppénzre menni (igaz, az orvossal még nem beszéltem erről).
A főnököm megértő volt mindenben, és az sem volt neki furcsa, hogy nem szeretnék eztán napi 10-12 órát itt stresszelni, de hál'istennek elég jó a kapcsolatunk. Az orvossal meg gondolom meg lehet beszélni a táppénzes dolgot. Igaz, így csak a fizum 75%-át kapom majd meg, de vhogy úgy érzem, megéri, és végül is az sem lesz kevésKép
Cicmac
cicmac

Sziasztok!

Cicmac!
Utrogestant én is kaptam, mert bevéreztem az elején, de két hét után elmúlt és az első 12 hétben kellett használnom. A vélemények megoszlanak, de az orvosok 99%-a azt mondja, hogy ártani nem árt. Nyilván az orvosod tudja, hogy miért írta fel. Jobb használni, minthogy megint baj legyen. A lényeg, hogy csak az első 12 hétben lehet használni.

Vásárlás:
Hanne! Hát, te tényleg nem bízod a véletlenre! Kép
Mi várunk még egy kicsit vele, de nem hagyjuk a végére. Igaziból, amíg nem tudjuk, hogy miket kapunk, addig nem terheljük a költségvetést. Ez hamarosan kiderül. Aztán dupla élvezet, dupla költségvetésKép.

Puszi mindenkinek

Annamari
18+3

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Pipocska!

Milyen volt a tegnapi felkészítő?
A témákat és időpontokat megírod?

Köszi
Akiren
akiren

Hanee:
Nyugtasd meg a párod, hogy az alapcuccokat vettétek Kép
Mi még vettünk egy digitális mérleget is (20 ezer), mert a kölcsönző sem olyan olcsó és úgyis két gyereket fog kiszolgálni, egy újszülött szűkítőtt a babahordozóba, potom 6500 Ft-ért, ezt a kettőt nagyon hasznosnak ítéltem utólag is. Ja és az első láznál egy digitális fülhőmérőt, mert nem voltam hajlandó egy ócska hőmérőt a fenekébe dugni Lacának, sajna az is elég húzós volt (13 ezer). Én vettem cumit és cumisüveget is, de sohasem adtam a szájába, mert cumizavart okozhat és én nagyon szoptatni szerettem volna, nem tápszerezni a babámat.

Ja és eszembe jutott még egy dolog a babakocsikról, ha elkezdenek járni, vagy csak felállni megtörténhet, hogy már többé nem hajlandó babakocsiba ülni a pici, de van olyan pici, aki már az elejétől fogva ordít, ha beleteszik a kocsiba Kép És ha a mama kiad ilyenkor 100 ezer forint körüli összeget, igen csak szívni fogja a fogát....

Mzx, Móni, azért fekszik, mert nem igazán tökéletes helyen tapadt meg a babája, a méhszáj körül és mozgáskor egy kicsit vérezgetett Kép

Na megyek, mert pénteken vizsgám van....
klarissza

Szia Katica! Kép

Olyan rég "beszélgettünk", örülök, hogy válaszoltál!
Akkor ezek szerint tényleg a 18. héten kell menni a genetikai UH-ra... én vagy csütörtökön, vagy pénteken megyek majd, akkor leszek 18+5 vagy 18+6. Valószínű akkor a 4D is csúszni fog, bár a dokim azt mondta még pár héttel ezelőtt, hogy a genetikai UH után menjek el a 4D-re, ő azt javasolja, szóval lehet, hogy a következő rendes helyett lesz a 4D.

A krém ami nekem nagyon de nagyon bevált, a MILUPA terhességi krém. Gyógyszertárban és a DM-ben is lehet kapni, igaz nem olcsó, de szerintem nagyon megéri az árát. DM-ben 999 Ft, gyógyszertárban 1200-ért láttam, így én a DM-ben veszem.
Nagyon jól beszívódik a bőrbe, de érdekes módon megmarad a bőrön még a másnapi zuhanyozásnál is érzem ha bevizezem a bőrömet hogy kenődik rajta, de egyáltalán nem ragacsos és kellemetlen, szóval nagyon szuper. Épp tegnap vettem magamnak még két dobozzal, mert csak ez vált be, pedig már próbáltam több féle testápolót, krémet.
Próbáld ki a DM-ben úgy, hogy picit kensz a kezedre, rögtön érzeni fogod miről is beszélek Kép

Cicmac! Kép
Én is emlékszem rád! Örülj neki, hogy egyelőre nincsenek rosszulléteid!!! Nekem aztán volt rendesen, kijutott a hányásból hányingerből! Azt nem tudom megmondani, hogy jelentkezhet-e még később, van akinél igen, de az is lehet, hogy megúszod!

Bannamari!
Te mikor mész genetikai UH-ra és tervezel 4D-s ultrahangot??

Puszi mindenkinek

Adrienn (18+1)
adrienn74

Lenocs, Mj_Móni:
Nekem is ez van, alig látszik a pocim, miközben már ilyenkor Lacával...Kép És a gondolataim is inkább a kisfiam körül lebegnek, most éppen bújik a felső rágófoga, úgyhogy alig alszunk és láz is előfordul, 5 perce rántotta magára az egyik széket, most éppen a dvd-t igazgatja, úgyhogy nem unatkozom....
És még nem híztam gy dekát sem.

Klarissza
(11)
klarissza

Köszönöm a válaszokat. Megnyugtattatok. Annyi mindent hallani, olvasni az első 12 hét lehetséges viszontagságairól. Lehet, hogy nem kéne annyit foglalkoznom a "sötét oldallal", de első baba nálunk, és nagyon új minden. Éppen most készülök orvost váltani, mert nem igazán vagyok megelégedve a mostanival. Kb. két éve vagyok ennél a dokinál, a két év alatt eddig szerencsére csak rutinvizsgálatokra jártam hozzá, így nem igazán mélyedtem bele, hogy tetszik-e vagy sem, igazából nem is volt min lemérni a milyenségét. Azonban amikor megfogant a pici, éppen peteérés vizsgálatra jártam hozzá, és ezek szerint össze is jött. A vizsgálatokat egy ultrahangos néni csinálta, a dokihoz csak a lelettel kellett mennem, és ekkor láttam, hogy nem igazán vesz komolyan. Minden alkalommal igyekezett minél hamarabb lerázni engem, kb. 5 másodpercet kaptam. Nyilván ez a vizsgálat nem egy extra dolog, de jól esett volna, ha máshogy áll hozzá(m). Amikor megállapította, hogy terhes vagyok, azon nyomban felértékelődtem: na, ugye akkor nálam akar szülni, nyilván honorálni is akarja stb, stb... Elküldött az első terhességi vizsgálatokra, de ezen kívül nem igazán válaszolt a kérdéseimre, elbagatelizálta a kérdéseimet. Szóval összeségében nagyon nem volt szimpatikus. A sógornőm szült egy hónapja a Szt. Imrében a dr. Bálint családnál. Nagyon meg volt elégedve velük. Ismeritek esetleg valamelyik Bálint doktort?
picuri

Sziasztok,

Bálintokról én is csak jókat hallottam, főként a Balázsról... Szerintem őt próbáld becserkészni...

Nem biztos, hogy könnyű dolgod lesz. De lehet....

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok,

A velemenyeteket kernem
Az elobb voltam a mosdoba es eszrevetem hogy a bugyimom van 2 csep barna. Mit csinaljat? maris hivjam az orvosomat fel vagy nem kellene anyira paraznom mert csak egy kicsi. Varjak meg?
Ez most tornetik velem eloszor a 19 het alat, es most nagyon nyuktalan vagyok.

Betty
(19+5)
gomboc

Adrienn74,

Köszi a krémet, a Vichy drágább, de úgy látom nem azért, mert jobb is! Én is kipróbálom a Milupa-t! Azért kell most gyorsan, mert eddig nem volt semmi hasam, aztán nehogy most kezdjen el hirtelen nőni!Kép Mondjuk egyfolytában viszket, pedig nincs is kiszáradva.
A 4D már nagyon várom, mert eddig csak egy pacát láttam az UH-n!Kép

Katica
katica78

Gomboc!

Először is ne ijedj meg, próbálj meg pihenni és ha van otthon, vegyél be MagneB6-ot! Nekem is volt ilyen a 17. héten, én is marhára beparáztam, de az unokanővérem megnyugtatott (2 babát szült már), hogy ilyen előfordul, sőt elő is fog fordulni, mert ahogy nővekszik a méh, a tartószalagok stb.. okozhatják ezt a tünetet.
Én ekkor azonnal lepihentem, nem csináltam órákig semmit és nem jött több barna. Figyelj oda magadra, ha csak barna jön és kevés, akkor nincs nagy baj, ha erősödne vagy nem múlna el, akkor hívd fel a dokidat!
Nem végeztél valamilyen megerőltető fizikai munkát? Nálam porszívózás után jött elő...
Szorítok, hogy ne folytatódjon, addig is nyugalom és pihenés!!!

Adrienn (18+1)
adrienn74

Sziasztok!

Lenocs, Mj-Móni, Klarissza!
Csatlakozom a csapathoz. Egy másféléves szélvészkisasszony mellett nekem is csak este lefekvéskor van időm a babóra gondolni, akkor meg pár perc alatt el is alszom. Petrával ilyenkor már nem dolgoztam, egész nap beszéltem hozzá, pocaksimi, relax stb. Hát most ez kimarad Kép.

Viszont a hasam nekem jóval nagyobb, mint két éve volt. Legalább 4-5 héttel "terhesebbnek" látszom Kép

Krém téma: nekem az Avon terhességi krémje vált be, de nagyon! Egy miliméternyi csíkom sem lett! 200 ml-s és jó esetben 1700 ft. körüli az ára, bár néha 2000 fölött van ha nem akciós, de kb. minden második katalógusban akciós. Szóval ha van Avonos ismerősötök érdemes rendelni, szerintem nagyon jó!

Üdv: Bogárka (15+4)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Katica!

Nekem is elég szépen növekszik már a pocim, a cicim is. Nálam inkább a cici szokott viszketni, meg néha hámlik is bimbóudvar, mellbimbó. Jó alaposan be szoktam kenni a Milupa-val és mindig segít.
Te szerdán mész a genetikai UH-ra ugye? Kíváncsi leszek mit láttok majd, mindenképpen mesélj!!! Tudod már a nemét? Nekem a 16.hetin még nem látszott, sőt! Nálam a 16. heti UH-ig mindig hüvelyi UH volt, ott sokkal élesebben lehetett látni a Babát, nekem egy kis csalódás volt a hasi UH, ott ilyen halvány, elmosódott volt az előzőekhez képest.
Kíváncsi leszek a mostanira, hátha már jobban fog látszódni...

Puszi Adrienn (18+1)
adrienn74

Katica Kép
Az Avonnak is van terhességi csíkok elleni (és már kialakult csíkok) krémje (Re-fine Stretch mark Smoother). 200 ml és leárazva 1700 Ft körül van.
Ami még nagyon jó, szintén Avon, az a mellápoló és -feszesítő krémjük. Lapos, szintén rózsaszín tégelyben, 150 ml. Ezt nagyon szeretem.

GombócBetty Kép
Ha megnyugtat, hívd fel a dokidat. Egyébként biztosan nincs gond, - "eredetileg" nem a mensid környékén vagy?

Lányok Kép Aki már volt terhes Kép
Mit kell / lehet érezni, amikor nő a méh, és "csinálja" a helyet magának odabent? Feszül vmi? Két napja a rekeszizmom környékén fájogatok, gyakorlatilag a levegővétel is. Normális ez? (mos is ahogy ülök)

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok!

Betty!

Szerintem biztos, ami biztos, inkább menj el a dokihoz, akármilyen pici is az a barna. Nekem az elején volt v.mi tényleg szinte észre sem vehető, de bementünk az ügyeletre. Mindenki nagyon készséges volt.Kismamát ilyen esetben mindenképpen megnéznek! Ne aggódj!!! De inkább nézzenek meg! Én drukkolok,biztos nincs semmi baj! Kép

Szia Lenocs!

Már hogyne emlékeznénk! Kép
Nekem is nagyon más ez a terhességem, mint az első. Viszont az én pocim már nagyon hatalmas! Kép Át is adják a helyet a metrón (már ha hajlandóak odanézni, mert sokszor ilyenkor elkezdenek az emberek bőszen olvasni, és bámulni az ellenkező irányba). Kép
Ezzel a pocakmérettel nehezen fordul elő, h. "elfelejtsem" az állapotom. (Tényleg, le is fotóztatom magam, hogy lessetek csak mekkora. Kép)Mondjuk az én gyerekem már elég nagy, nem kell annyira a "nyomában" lenni mindig. De a hányingeres,émelygős dolgok az előző terhességemnél még mutatóba se jöttek elő. Kép most meg... De lassacskán múlik. Most kezdek a "bélpoklos" kategória felé hajlani...Kép, eddig meg semmi se kellett.

Katica!

Én az Avon terhességi csík ellenijét használom, nagyon kellemes. Azelőtt minden gyógyszertári kínai-japán,akármilyen méregdrága sz@rt kipróbáltam...hát tiszta csík a hasam... De tesóm pl. egyszerű körömvirág krémet használt, és nagyon szép maradt a bőre. Mondjuk azt esténként rákente és bebugyolálta, úgy volt el órákig, törölközőbe tekerve. Kép Aztán, h. ezért nem lett csíkja, vagy egyébként se lett volna...?

Puszi:

Viki(14+1)
vikó

Gomboc!
Hat en nem tudok sajnos mit tanacsolne, elso babas vagyok, de ne magamat ismerve mar reg a dokit nyaggatnam, hogy mar a kocsiban ulok es jovok vizsgalatra. Remelem gyorsan kapsz valami valaszt a lanyoktol, el tudom kepzelni, hogy most megilyedtel!! Majd mindekepp modn, hogy mi van! Talan valaki aki ismeri a temat meg tudja mondani gyorsan!

KépKép
KépKép
pizzamama

Koszi Adrienn a kedves szavakat
Sajnos lepiheni nem tudok mert a munkaba vagyok es sajnos egyedul es most haza sem tudok meni, de ulok es nem vegzek fizikai munkat.Ja es Magne B6-tot sem tudok veni mert en Romaniaban elek es mas fajta vitamint kaptam de abol be vszek egyet. Nem jott tobb es nagyon remelem nem is fog. Mar aleg varom hogy menyek haza mert egyenesen az agyba megyek.

Puszi
Betty(19+5)
gomboc

Kenocs tema:

En is hasznalok avon-t, de sajnos a narancsbor elleni kremet (eletem tragediaja). Azt nagyon szeretem, ugyhogy ha azt mondod Vanda, hogy a terhessegi csikokra valo kremjuk is legalabb annyira jo, akkor meg ma megrendelem, hogy meg idoben neki tudjam allni kuralni maga. Narancsborom mar van, terhessegi csikokat nem nagyon szeretnek....
Egeybkent megmondom oszinten, hogy tegnap kezdtem el megint a narancsbor elleni kremet, mert amikor kiderult Pooch, akkor kerdeztem a dokit es azt mondta, hogye gy darabig hanyagoljak minden ilyet, tegnap meg ugy dontottem, hogy lejart az "egy darbig" mivel a noverem kirohogott, hogy ennyire ne legyek mar aggodos. Kép
Meg azt akartam kerdezni, hogy mi igaz abbol hogy majat es maj tartalmu dolgokat most nem nagyon szabad enni. Egyik helyen azt irjak, hogy karos lehet, masik helyen meg azt irjak, hogy csak egyen sokat a kedves anyuka, nagyon jot tesz. Hat en meg nem tudom hogy mit csinaljak, mert meghalo egy kenomajasos-sajtos melegszendvicsert kakoval!!!

Pmama&Pooch

KépKép
KépKép
pizzamama

Gomboc Kép

Nagyon örülök, hogy nem jött több barna, de azért folyamatosan nézzed és ha ismét jelentkezne, esetleg erősödne mindenképpen hívd fel a dokidat! Ha hazaérsz feküdj ágyba, mindenképpen jót fog tenni. Biztosan van Romániában is magnézium készítmény, kérdezd meg a gyógyszertárban, ezt általában (legalábbis nálunk) recept nélkül adják. Abból nyugodtan használhatsz, a magnézium nem árt, sőt később is jó lesz majd a pocikeményedésekre.
Amit még tudok tanácsolni, ne idegeskedj, próbálj nyugalmat erőltetni magadra, nem lesz semmi baj!

Puszi Adrienn (18+1)
adrienn74

Pizzamama Kép

Szerintem nyugodtan egyél azt, amit kívánsz. Ha ez épp a kenőmájas melegszendó, akkor egészségedre! Egyébként azt mondják, hogy amit kívánsz, az a szervezetedből hiányzik. Nálam is így volt egy időben, állandóan májkrémet ettem volna, kiderült vashiányom is volt. Most is van kenőmájas a hűtőben,de rá se nézek, igaz a mostani vérképem tökéletes lett, nem vagyok vérszegény. Szerintem ebben lehet összefüggés! Mindenesetre a mértékletesség nem árt, ha nem reggeltől estig azt eszed, szerintem nem okozhat semmi bajt! Kép

Puszi Adrienn (18+1)
adrienn74

Sziasztok Mindenki!
Panaszkodni nem akarok, csak a tanácsotokat kérem. Ti mit csináltok, amikor nap közben rátok tör az álomkor? Mert hogy egyszer már bealudtam a munkahelyemen (szó szerint), de ma például csak ülök a gép előtt és kókadok. Koncentráció nuku.

Másik gondom: elég sokat vacogok. Különben is fázós vagyok, de mostanában néha szó szerint reszketek. Ez normális? Mert szerintem annyira nem...
Vanda!
Ti holnap mentek UH-ra ugye? Ügyesek legyetek és várom a híreket (képet).

Üdv
Gem
13+2
gemini

Sziasztok!
Már régóta figyelem a fórumot, most szeretnék csatlakozni hozzátok az adataim: 32 év, első gyerek, Szent Imre kórház.
Tegnap voltam 12. heti UH-n, ahol kiderült, hogy 13+5 napos vagyok, így a nyakiredő vizsgálat ugrott. Láttam anno, hogy ketten is július 11.-ére vagytok kiírva mint én, nektek is október 4.-én volt az utolsó menszesz első napja? Ti hány hetesek vagytok? Nekem sehogy nem jön ki ez a 13 hét. Jól lenne tudni a 16. hét pontos eltalálásához. Szerencsére szépen mozgott a bébi, úgy tűnik jól van és a nagysága is 73mm azt mutatja, hogy 13+ os, vagy 12, de akkor óriás bébi.

Adrienn74
Nekem azt mondták most, hogy 18-20. hét között jöjjek genetikai UH-ra. Így a 18 és a 20 is belefér úgy tűnik.

Rókica
Szerintem az a legfontosabb, hogy neked jó legyen. Én amikor frissen főnök lettem és az egyik kollégám bejelentette, hogy terhes és egyből megy is táppénzre, azt hittem sokkot kapok, egy héten belül utánpótlásról kellett gondoskodnom. Mégis jóban vagyunk azóta is és mint nő abszolúte megértettem, csakhát... Szóval ne zavarjon mit mondanak. Én egyébként egyéni vállalkozó vagyok, így ha dolgozam van pénzem, ha nem akkor nincs, nem nagyon vállogathatok. Mivel tudtam, hogy idén szülők tavaly azért felemeltem a "fizetésemet", azaz többet fizettem be a TB-be amit majd visszakapok később.

Falina, Picuri
Így 13+-osan könnyű mondani, hogy ne izguljatok, bizony én is nagyon oda voltam az első hónapban. Az internetről mindent elolvastam a petefészek gyulladásról, a méhen kívüli terhességről, a vetélésről, a betegségekről, a genetikai öröklődésről. Szóval elméletben tuti vagyok. Aztán négy hét után feladtam, különben beleőrültem volna. Annyi fajta vélemény van, hogy mindig 50-50% jött ki, akkor meg minek izgulni, a sors jobban tudja mi a "jó" nekünk.
Azért amikor elolvastam Krimo esetét én is beijedtem, mert utoljára 6+6 naposan láttam a kicsit november 22.-én. Így a két ünnep között már alig vártam, hogy januárba menjek az elméleti 12 hetes vizsgálatra. Ilyen lassan még sohasem teltek az ünnepek, annál is inkább mert karácsonyi nagy zabák után úgyí éreztem fogyok és nem érzek semmit.

Kínai naptár
Engem fiúnak mutatott, viszont a bébim lány lesz e szerint. Karácsonykor jelentettük be a baba jövetelét, nagy volt az öröm. Mindkét részről én vagyok a legidősebb, ideje volt elindítani a baba sorozatot, hogy az unokatestvérek kövessenek. Én is így csináltam, a barátnőm körében az elmúlt két évben 7-8 baba született, ettől valahogy a páromnak és nekem is megjött a "kedvünk". Anyám élettársa kútfúró és van vizet jelző ingája (ha a tudomány nem segít). Ezzel megnéztük, hgy milyen nemű lesz a gyerek, nekem és a páromnak is lányt mutatott. Aztán megnéztük, hogy milyen csemeték várhatóak még és mindkettőnknek még két fiút és egy lányt mutatott. Négy gyerek azért egy kicsit sok. Eddig nem érdelt a baba neme, de most már kiváncsi vagyok mi lesz így.

Nos röviden 13 hét története.

Mónika
13+6

mmónika

KlarisszaKép a dokim Dr. Siklós Pál. Közben más topicokban is tudakozódtam, és mások is ajánlották, így remélem, nem lesz semmi gond.
PicuriKép nekem is kb. hasonló tüneteim vannak, először szinte észre sem vettem volna a terhességet, ha nem marad ki a vérzésem. Aztán hirtelen előjöttek a rosszullétek. Mostanában meg jól vagyok, ritkán jön valami rosszullét, és már alig várom, hogy mehessek újabb UH-ra, hogy lássam, minden rendben van.
GombocKép nekem azt mondta legutóbb a dokim, ha bármi szokatlan van, barnázgatás, vérzés, azonnal be a kórházba. (Ott rendel). Lehet, hogy semmiség, de ha eddig nem volt semmi vérzésed, szerintem is biztosabb, ha azonnal megvizsgáltatod magad. Így legalább Te is megnyugszol.
hencsike

Gomboc!

Sajnos én sem tudok hasznosat javasolni, de a lényeg szerintem minden ilyen esetben a pihenés. Úgy tudom, hogy a pici barnázás normális dolog, sok nőnél előfordul. Ha erősödik akkor viszont irány a doki!
picuri

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?