Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Akrien!

Ma fogjuk megtudni, hogy milyen előadások lesznek.
Ha nem tudsz jönni, majd leírom.
A Praxis hol van helyileg?
Ha felhívod őket megkérdeznéd az árát és, hogy ezért cserébe mit adnak?
Csak azért, mert hallottam olyat ahol kép+videó kazi, de van ahol még cd-re is felírják.
De kár, hogy a genetikai uh nem mutatott semmi különöset. Én is azt hittem, hogy nagyobb durranás. A 4D-n viszont már csak- csak lehet majd látni valamit. Neked mit hozott ki a kínai?
Engem teljesen felcsigázott, mert lelekileg már szinte berendezkedtem a kisfiúra, az pedig kislányt jósol. Tök izgalmas az egész. /Legalábbis nekemKép/

MJ-Móni!
Sajnálom, hogy még mindíg nem múltak el a rosszulléteid. Elvileg a 12. hét után már rendeződnie kéne, nem?

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok,

Az AFP leletek mennyi idő alatt vannak meg? Meg egyáltalán ebből mi is derül ki pontosan? Meg mi egy jó érték... Ma vették le a vérecskémet, és egy picurkát most kezdek parázni, hogy minden rendbe legyen....

Köszi előre is
J.

Kép
Kép
johanna1975

Akri!

Amit írtam, hogy csavarás, azt igazán nem is tudom, hogy mi. Valami fájdalom féle. Olyasmi mintha szúrkálna valami. Nem tudom, hogy ez a keményedés-e? De talán a keményedés az lehet, amikor olyan nehéznek érzem a hasam, mintha egy kődarab lenne a helyén.
Igazából a csavarás arra hasonlít, mintha nem a külső hasfalat rúgdosná, hanem a befelé eső részeket. És gondolom ahogy azok mozognak, az lehet fájdalmas. Ha nem így van, akkor passz!

Kép
Kép
pipocska

Adri!

Ismerős ez az alacsony vérnyomás téma... Nekem is ez van. A fürdőszobába semmiképpen ne zárd be Magad, legyen mindig nyitva az ajtó! Meg feltett lábbakkal dőlj le ilyenkor, vagy én még azt is szoktam csinálni,hogy tarkóra teszem a kezem (kicsit előre hajolok)és próbálom felnyomni a fejem, miközben a kezemmel nem engedem. Remélem mondtam v.mi új és hasznos dolgot! Kép

Viki
vikó

Lányok,
Látom páran csináltatok Quartett vizsgálatot majd 30Eft-ért. Most olvastam a riportot, amit belinkeltetek ezzel kapcsolatban.

Egy kérdésem van csak: a cikk állítja, hogy ultrahangon hatékonyan kiszűrhető a nyaki redő vastagságából a down kór a 11-14. héten és az orrcsont esetleges hiánya is erre utalhat, amit az UH-n keresztül szintén meg lehet állapítani, akkor mi szükség van erre a vizsgálatra?

Tud valami egyéb infót is szolgálni? A cikkből csak a down kórra koncentrálnak és úgy látom ez a vizsgálat valójában erre szolgál. Mindezek fényében kérdezem, valóban megéri 30Eft-ot erre elkölteni, ha mindent rendben találtak a genetikai UH-kon?

Várom a válaszokat,
Üdv,
MJ-Móni
12+3
mj__móni

Pipocska,
Chris fiammal a 14-15. hétig tartott. Akkor aztán jól voltam teljes 1 hónapig, örültem a terhességnek, és akkor befigyeltek az iszonyatos hasfájások, hogy menni alig birtam... Hát ennyit, most sem várok mást. Sajnos.... Kép

Johanna,
Az AFP eredményére azért kell sokat várni (egy hetet), mert nem az adott kórházban csinálják, hanem egy kórházban (legalábbis pesten) a Shöpf méreiben. Ha minden igaz kb. 3 nappal a levétel után, ha felhívod őket és mondod AFP eredmény után érdeklődsz, kapcsolnak a laborba, ahol megmondják a TAJ számod alapján az eredményedet.

Üdv,
MJ-Móni
12+3
mj__móni

Milyen iszonyatos hasfájások????
Veszélyeztetett voltál, vagy ez általános?

Kép
Kép
pipocska

Johanna!

Az AFP eredményem a Schöpf Méreiben már 3 napon belül megvolt, csak a kórházban szarakodnak vele, amíg megkapom. Amúgy fel lehet őket hívni telefonon: 476-44-58. Ké
A jó érték 0,8-1,4-ig van
1,4-2,5-ig mérsékelten emelkedett
2,5 felett - emelkedett
0,8 alatt alacsony
Amúgy elvileg az olyan rendellenességekre lehet belőle követketetni, mint a nyitott gerinc, de azt mondják, az AFP önmagában nem irányadó. Az a fontos, mit lát a doki a genetikai uh-n.
A genetikai uh-n még én sem vagyok túl, én is nagyon parázok. Olyan messze van ez a szombat...
El sem tudom képzelni, hogy esetleg valami baj lehet...

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Falina!
Kerlek ne izgulj, nincs semmi baj. En eloszor 5hetesen voltam, akkor csak petezsakot lattak, 6het+3nap pedig csak szikholyagot. Szoval en nem, hogy szivhangot, de babat sem lattam. A 9.heten lattam, hallottam szivhangot (az volt a kovetkezo idopont) Szoval ne izgulj, mert az allitolag a babara is hat. Nyugi! Minden rendben!

Judit
15het+2nap

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Mj_Moni!
Vegre valaki aki egyet ert velem, hogy teljesen felesleges ez a sok bokodes! Nekem triple tesztet csinaltak (itt az a modi), ami nezi az afp, hcg es osztirol szintet.
Nekem is lemagyarazta a doki, hogy az ultrahagvizsgalatbol szinte mindent ki lehet deriteni. Az afp vizsgalat valami oknal fogva magyarorszagon kotelezo es punktum. Teljesen elavult modszer. Onmagaban az afp szures nem eleg ahhoz, hogy pontos eredmenyeket kapjanak. En egyetertek azokkal akik kerik az osszetett vizsgalatot. Ha mar muszaj megcsinaltatni, akkor legalabb legyen valami ertelme.

Pmama

KépKép
KépKép
pizzamama

Pipocska!

Praxis címe: Budapest, XI. ker., Bartók Béla út 92-94. IV. em. 20. (Kosztolányi térnél)
Megkérdezem majd, hogy mit is tartalmaz az ár, és persze mennyibe kerül.

Nagyon köszönöm ha megírod, hogy mikor és milyen előadások lesznek. Vagy ide, vagy az e-mail címere küld: neras@freemail.hu

A kínai, amit itt többek közreadtak, mind lányt hozott ki. viszont én az első pillanattól fogva úgy érzem, hogy fiú. Ezért én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit mutat majd az UH Kép Kép Kép

Akiren
akiren

Sziasztok!

Először is boldog új évet kívánok mindenkinek! Köszönöm szépen a válaszokat, remélem minden rendben lesz. Már számolom a napokat a következő UH-ig, legszívesebben már most mennék.
Van közületek valaki, aki, júl vége / aug. elejére várja a babóját, és az Istvánban szeretne szülni?
FalinaKép Szerintem se izgulj, legközelebb ha mész, már biztosan ott fog dobogni a kicsi szivecskéje.
Heni
9hét+6nap
hencsike

Adrien!
Tenyleg Te is a Jahn Ferencben fogsz szulni? El sem hiszem. Vegre valaki. Te kihez jarsz?

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Sziasztok!

Ezvicc,
megnéztem én is, nekem nagyon nem jött be.
A kalkuláció szerint kukim van, ugyanakkor a fiamnak nincs.

Falina,
és a dokid mit mondott arra, hogy nincs még szívhang?
Hogy egy kicsit megnyugodj, szó szerint idézek neked a Kismamák és kisbabák egészségkönyvéből. (Prof. Frydmann - Dr. Cohen-Solal).
"Tudnia kell azt is, hogy a menstruáció elmaradása utáni hat héten belül nem ajánlatos a terhesség megállapítása ultrahangos felvétellel, mert az életképes embriózsák megjelenítése nem biztos, hogy sikerül. Ezzel szemben a menstruáció elmaradása utáni hetedik hét felé az embrió jól látható kb. két centiméteres embriózsákjában, és már érzékelhetőek a „szívdobbanásai” is, villogó fénypontok formájában.”
Úgyhogy a van szívhang és látható ultrahangon is, az két különböző dolog.
Azt tudom csak ajánlani, hogy most két hétig ne kérdezgesd az embereket arról, hogy mikor láttak először a szívhangot.
Tapasztalatból tudom, hogy engem is idegesíteni szokott a „de már másoknál van, akkor nálam meg miért nincs”.
És ne parázz, mert azzal ártasz a legtöbbet.

Üdv.

Marcsi

Marcsi
Ákos(2003.07.23), Peti(2005.12.22) és Eszter(2009.02.17.) anyukája
marcsi77

Hencsike,
Igyekszem! Kép

Ezvicc,
Köszi, hogy leírtad!
Tudom, hogy nem szabadna izgulnom, de 2 nagyon rossz élmény után, úgy tűnik, értelmét vesztette nálam az a mondat, hogy: "-Ne izgulj, próbálj meg nyugodt maradni, ez most a legfontosabb!" Azért, amit írtál javított a helyzeten! Az is a baj, hogy tavaly előtt nyáron depressziós voltam, állandóan szorongtam minden apró dologtól. Bogyókat nem akartam szedni, hanem inkább orbáncfű kivonatot ittam egészen a mostani terhességig. Ez nagyon jót tett, de terhesen nem szabad alkalmazni, így megint feszültebb vagyok az átlagnál.

Tud esetleg valaki vmi megoldást erre. Ráadásul most feküdnöm, pihennem kell a fenyegető vetélés miatt, szóval ki sem mozdulhatok a lakásból, hogy elterelhessem a gondolataimat.

F.
6+4
falina

Lanyok!
Ezt mar regota meg akarom kerdezni, csak mindig elfelejtem. Van itt valaki Kaposvarrol vagy kornyekerol?

Puszi,
Pmama&Pooch

KépKép
KépKép
pizzamama

Huu lanyok, nekem az egesz csaladra 1 kivetellel bejott a kinai naptar!Kép Ez azert egesz jo arany!
Olyan sokan irjatok, hogy erzitek, hogy fiu lesz vagy lany. Hat en nem erzek semmit! Kép Annyit kinlodom a nevekkel, egyszeruen nem tudok donteni. Annyit legalabb mar sikerult szukitenem, hogy a nevnapja ne legyen sem karacsony, sem a szulinapja kornyeken. Ez is valami..Kép

Katica
18+4
katica78

Szia Marcsi! Kép

Muszáj megkérdeznem, mert így meg tudnak nyugtatni.
Doki mélyen hallgatott, hogy nem láttunk szívpulzálást. Csak annyit fűzött hozzá, hogy nőtt péntek óta és 2 hét múlva már látni kell UH-n a szívdobogást.
Pénteken rákérdeztem, hogy szte meddig normális, ha nincs, de akkor is nagyokat hallgatott, gondolom nem akarta, hogy feleslegesen idegesítsem magam.

Veletek minden OK?
falina

Adri77
Hősiesen be kell valljam én visszatértem a KV ivásra, annál is inkább, mert úgy vettem észre, hogy sokkal jobb a közérzetem, (nem vagyok annyira rosszul és tudok a munkámra koncentrálni) ha iszom egy presszókávét, amiután és mielőtt persze lekísérek kb 1-1 pohár vizet (hogy higuljon, mert ugye mindegy, hogy tejjel higitva iszom meg, vagy utána küldöm a gyomorba a vizet).

FalinaKép
Nyugi, ha nőtt a kismanó akkor nincs semmi gond! Ráadásul nem is biztos, hogy akkor 6+3 vagy lehet, hogy pár nappal kevesebb. Ráadásul sok UH valóban nagyon elavult, ugyhogy tényleg nyugi! Ne parázz, minden rendben lesz, hiszen rendesen növöget a kismanó a pociban.

Pipocska,
Azt hiszem ezek a görcsök haskeményedések voltak, noha soha sem éreztem a hasamat kősziklának vagy keménynek. kb. a 20. héten jelentkeztek és végig velem maradtak. Gyalogolás alatt és után jelentkeztek, és volt olyan, hogy volt hogy úgy mentem haza a munkahelyről, hogy az ajtón már csak négykázláb tudtam bevonszolni magam az ágyig és ott kipurcantam.

Persze másnap reggelre elfújták és délutánra az egész kezdődött előről. Szedtem rá magnesii citricit, volt, hogy napi 8 darabot, ami javitott is a helyzeten, de csak akkor múltak el, vagy csökkentek elviselhetővé, amikor az utolsó hónapban otthon maradtam és gyakorlatilag nem utaztam, sétáltam.

Üdv,
MJ-Móni
12+3
mj__móni

Sziasztok!

Két kérdésem lenne:

1. Ti mikor mondtátok meg a munkahelyeteken hogy terhesek vagytok?

2. Mikor kiderült hogy terhesek vagytok, párotok hogy reagált?

Azért kérdezem ezeket, mert én most kezdek az új munkahelyemen, ahol 3 hónapig próbaidőn vagyok. Aug 30-ra várható a babám, tudja valaki, hogy már az új munkahelyi fizetésem után kapom a TGYÁSt?

A párom pedig, bár azt hajtogatja mennyire örül, szemmel láthatólag stresszel a baba miatt és ideges. Kép Mással is volt ilyen?

rókica

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok,

Boldog Uj Evet kivanok mindenkinek!

Mar eleg reg nem irtam mert szabin voltam es nem voltam net kozelbe, ma egesz nap csak viszaolvastam mik tortentek.

Krimo
nagyon sajnalom ami veled tortent de fel a fejel mert csak igy tutod tul tenui magad rajta.

Akiren,
Mi ujsag, hogy vagy? Mozog mar a baba?
Az en babocam mar kb. 2 hete kezdet el eloszor mozogni. Az este peldaul vagy 4-szer egymas utam rukapalt.
Hogy teltek az unnepek?

Nalunk nagyon jo volt es szilveszterkor tancoltam is, igaz csak egy kicsit. Eleg nehez mar a nagy pocival.
Tenleg neked nagy mar a hasad, nekem anyira nagy hogy mar barmit veszek fel lacik jol.
Hizni csak kb.3-4 kg hisztam es a doki szerint pot jo.

Remelem ezentul tobbet leszek a neten de ez atol is fug hogy medig fogok meg dolgozni.

Puszi mindenkinek
Betty
(19+4)
gomboc

Sziasztok Mindenki!

Rokica!
Csak egy dolog így hirtelen: egyedi, hogy ki mikor mondja meg a dolgot a munkahelyén, ez szerintem nagyban függ attól is, hogy milyen a főnököddel a kapcsolatod, és még sokminden mástól. Bár nekem mindenki azt javasolta, hogy csak a 12. hét, ill. a harmadik hónap letelte után adjam be a pirulát. Így is lesz, a főnököm jan. 10-ig szabin van, akkor fogja megtudni, de akkor én már a 15 hetemet fogom megkezdeni.

Ami viszont a te esetedben életbevágóan fontos: a próbaidő letelte előtt ne tudjon senki semmit, mert úgy tehetnek ki, hogy lábad sem éri a földet! Szóval ezzel vigyázz! Nem lesz könnyű, mert ugye ha augusztus végére várod, akkor most kb az 5-6. hét körül járhatsz, és az első 12 hétről senkitől sem hallasz felhőtlen dolgokat. Ráadásul ha most kezded a munkát, akkor mostantól kell számolnod a 3 hónap próbaidőt, ami azt jelenti, hogy az ötödik (!!!) hónapot fogod taposni, amikor beadhatod a hírt. Sok sikert hozzá és kitartást!
Gem
gemini

Lányok!

Jó hírekkel jövök! Kép
Hívnom kellett a dokim a ma reggeli vérvétel eredményei miatt (progeszteron, hcg) és azt mondta, hogy jók az értékek!
Ezek után tényleg nem szabad már aggódnom! Kép Csak annyira, amennyire minden kismama egyébként is aggódik! ;)

F.
falina

Gemini,
ha most bejelentené a melóhelyen (ill. jobb lenne pár hetet még várni a baba miatt) és elmenne táppénzre Rokica, akkor én úgy tudom, hogy nem rughatják már ki próbaidő alatt sem. Ha nem így van, cáfoljatok meg!
F.
falina

Falina,
szerintem csak annyira aggódj, mint én aggódtam Ákossal.
Pedig tudod, nekem is volt előtte spontán vetélésem.

Most már hajlamosabb voltam elkezdeni aggódni - napokig nem is olvastam ezt a topikot, mert nem volt rám jó hatással, hogy mindenki csak parázik - de már én is túlvagyok ezen.
Eldöntöttem, hogy nem adok lehetőséget a pszichoszomatikus tüneteknek.

Tényleg azt tudom csak mindenkinek ajánlani, hogy természetesen élje meg a terhességet, és ne folyton a leleteket bogarásszátok. Az a doki dolga.

Ha megbíztok a dokitokban, akkor nincs szükség a "felülbírálatra". Ha pedig nem bíztok a dokiban, érdemes elgondolkodni a váltáson.
Én pl. sosem tudtam, hogy mik az eredményeim. Nekem annyi pontosan elég volt, hogy a doki asszisztense azt mondta a telefonban, hogy minden rendben van, így a babavárás minden percét tudtam élvezni.

Üdv.

Marcsi

Marcsi
marcsi77

Falina, (Rokica)
persze, nyilvánvaló, hogy ha bejelenti és elmegy táppénzre, táppénz alatt nem rughatják ki. De nem tudom, hogy mi van, ha letelt a három hónap próbaidő. Ezt talán egy jogásztól kellene megkérdezni.
Ugye a helyzet nem túl ideális, mert elmegy a céghez dolgozni, majd elhúz táppénzre. Aztán valamikor csak visszamegy, mert ugye örökké nem lehet táppénzem. A cég pedig szerintem - amikor rájön a turpisságra - közölheti vele, hogy ő márpedig nem fogja meghosszabbítani a munkaviszonyt (akkor is, ha esetleg akkor már túlfutott a túlidőn...).
Szóval én nem igazán tudom, hogy mit tennék Rokica helyében, de az biztos, hogy megpróbálnék a legtisztességesebb lenni a céggel, márcsak azért is, hogy ők is jóindulattal viszonyuljanak hozzám. Te mit gondolsz erről?
Gem
gemini

Marcsi77
És milyen igazad van Kép
MJ-Móni
12+3
mj__móni

bocs, túlidő=próbaidő
Gem
gemini

Sziasztok!

Ezvicc!
Én is JFK-s vagyok. Most kezdtem el Molnár főorvoshoz járni. Neked ki a dokid?

Falina!
Ez tényleg jó hír Kép! Pihenj sokat az csak jót tehet Kép!

Rokica!
Én a 12. hét környékén fogom most is bejelenteni. A fiammal a 11. hét után szóltam a munkahelyemen, az pont ideális volt. De én akkor nem voltam próbaidős, tehát ebből a szempontból mindegy volt. Ha jól tudom a TGYÁS-t akkor kapod az új fizetésed után, ha 180 nap biztosított időszakod volt (munka, szabadság, fizetett ünnep számít ha jól tudom). Én is erre hajtok most, februárban lesz meg a 180 napom, ugyanis szeptemberben mentem vissza dolgozni a GYED után. Ha maximális GYED-et szeretnék, akkor júniusig kellene kihúznom valahogy, amit kizártnak tartok jelenleg Kép. Én a helyedben mindenféleképpen a próbaidő letelte után szólnék bent.
Ajánlom az Indexen Szakbarbárt (fórum/Életmód/Szülői munkaközösség/GYÁS,GYED,GYES...), Ő tutira tud tanácsot adni mi a teendő.

Holnap megyek nődokihoz megint, valszeg valami szép kis fertőzésem van. Már megint izgulok, hogy minden rendben legyen.
Most indulnom kell a gyerkőcért a bölcsibe.
Üdv, Virág (7+5)
virga

Gemini,
én is tisztességpárti vagyok, de mindenkinek a saját érdekeit kell előre venni. Mindenesetre nem lennék most Rokica helyében, nehéz az ilyen helyzetből jól kijönni.

Marcsi,
tudom, hogy igazad van (pont rád gondoltam ma, mikor itt kértem a segítséget a többiektől, hogy majd biztos miattam leírod a gondolataidat ), de egyszerűen nem tehetek róla, túlzottan belémivódott a sok rossz tapasztalat.
Most, hogy a véreredményeim jók, szinte teljesen lenyugodtam! Kép Ígérem összeszedem magam, de nekem tényleg az a legjobb, ha utánaérdeklődöm, minthogy szorongva, magambazárva sokáig rágjam magam.

Falina
falina

Sziasztok!

Pipocska Kép
MEKKORA smiley-t kaptam Tőled!! KépKép Úgy örültem neki! Aranyos vagy, hogy bíztattál. A bejelentés óta már javult a helyzet, mint kiderült a hirtelen hír ezt a reakciót váltotta ki belőlük. Két napra rá már hívtak telefonon, hogy most kapcsolnak, és gratulálnak. Párom anyukája is érdeklődő volt már, kérdezett jó pár dolgot.
Kérdezted a "daganat"-félét. Nekem annak idején úgy derült ki, hogy nem lehet babám, hogy magunk mögött hagytunk egy sikertelen évet, majd kivizsgálások következtek, leginkább nálam hormonkép. Azonnal megvolt a "baj", magas prolaktin-szint. Ilyenkor megpróbálják a dokik megkeresni az okát, mert vagy az agyalapi mirigy jóindulatú daganata termeli emelkedetten, vagy látens marad (nem derül ki hogy miért magas a proli szint). Több MRI vizsgálaton is voltam, a második alkalommal találtak egy 5-6mm-es daganatot az agyalapi mirigyemben. Sok kesergés stb. de sose éreztem magam betegnek, szednem kellett (kell) rá gyógyszert, s ha minden igaz, visszafejlődött, s ráadásul itt a kis Maszat a pocakomban Kép. (Előtte volt egy elhalt terhességem). Mindez 3-4 év történése, - ezeket a történéseket a párom családja nem ismeri. Most nem tartom már lényegesnek, talán egyszer elmeséljük nekik.

Ezvicc Kép
Még most olvastam kérésed, én is megnéztem, fiad lesz eszerint! Bár itt fogantatást okt.3-nak hoz ki (szülinap alapján néztem), de a következő esélyes hónapok végig fiút mutatnak Neked, úgyhogy pár nap csúszás esetén is fiúcska. Na mostmár nagyon kíváncsi vagyok, tényleg Kép.
Itt a linked, remélem működik.
http://www.chinagold.com/VerifyAp.asp?MotherBirthday=04%2F28%2F1980&ChildDate=06 %2F26%2F2005&R1=V1&B1=Go%21

Katica78 Kép
Mi is lányos család vagyunk (anyunak két lánya, nővéremnek két lánya van), apuék vegyesen voltak testvérek. A naptár nekem fiút mutat, vajon a genetikai hajlam mennyire fog közrejátszani Kép?

Hajni20 Kép
Sajnos nem tudtam megnézni a chinagold-on, 1983 után születettekre nem kalkulál... A másik (táblázatos) kislányt mutat. KépKép Jó lesz?
Na most képzeld, nővérem nagyobbik lánya 83-as.. Egyből ez jutott eszembe, piszok fiatal vagy!! KépKép

Adri77 Kép
Holnap már megyek dolgozni. Első dolgom lesz, hogy megírom a mélt Kép. A védőnőt akkor megkérdezed, szabad-e innunk capuccinot, light-os kávét? Most hogy náthás vagyok, sok teát iszok, ha belegondolok, annak is összegyűlik a koffeintartalma.
Reggel vérvételre kellett volna mennem. Annyira bágyadt voltam, hogy továbbaludtam 10-ig, és végül majdnem dél volt, ahogy beértem a laborba. (Éhgyomri vérvétel...) 5 kémcsővel vettek le.. Utána megettem egy-két szaloncukrot, ittam Kubu-t, még bementem egy-két boltba, s hazafelé a buszon éreztem hogy sötétül a világ, fojtogat a pulcsim és csak le innen..de minél gyorsabban. Már nem tudom, hogy mitől volt, babától, alacsony vérnyomástól, a náthától való napok óta tartó bágyadtságomtól, vagy fóbiám lett? Leszálltam és a friss levegőn egyből jobban lettem.

Rokica Kép
Most hogy kérdezed, én holnap tervezem bejelenteni a munkahelyemen. A közvetlen főnököm már régen tudja, de a szolgálati út szerint még egy-két főnökömnek személyesen kell bejelentenem Kép.
Próbaidőd mikor telik le? Feltétlenül húzd ki addig, ha a próbaidő alatt bejelented, egyszerűen elküldenek KépKép sajnos. Ilyenkor még megtehetik, s meg sem kell indokolniuk. Kép Szóval még titkolt egy darabig (7 hetes vagy ugye?). Szerintem ha most elmennél táppénzre az azért elég feltűnő. Próbaidőn-táppénzen lévő munkavállalók "kirugásáról" nem tudok semmit. Azt tanácsolom, hogy az Indexen van egy fórum, s Szakbarbártól kérdezd meg. Nagyon gyors, nagyon korrekt, privát e-mailben válaszol. Keress rá a fórumoknál a TB/GYES/GYED szóra, hogy kidobja a topik címét (nem tudom fejből).

Vanda
(12+ valamennyi)

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok!

Szerintem próbaidő alatt bármelyik fél felmondhat, mindenféle indoklás nélkül. Viszont abban nem vagyok biztos, hogy a terhesség nem változtat-e ezen. Talán a terhesség ténye "erősebb", mint a próbaidő...?
Fúú, ezt gyönyörűen megfogalmaztam. Kép

Rokica!

A párom reakciója a következő volt:
"Akkor ez azt jelenti, hogy jövőre nem megyünk nyaralni? Kép" de örült, viszont látom rajta, hogy picit pánikol is. Azért változni fognak a dolgok. Több lesz a kötöttség, kevesebb a pénz... Valahogy túléljük. Kép Mondjuk nekünk már van egy 9 éves kisfiúnk,úgyhogy van tapasztalat. De mikor ő csecsemő volt, a párom alig 20...szinte gyerek. (Merthát ugye a férfiak általában később érnek). Akkoriban nem is nagyon lehetett számítani rá, nem vette komolyan az egészet, de azóta nagyon felnőtt Ő is, és jó Apuka lett belőle.

Falina!

Szerintem se aggódj! Amikor én voltam az első UH-n, mindenféle marhaságokat láttak. Sürgősen küldtek a kórházba, hogy bevérzésem van..., aztán kiderült, hogy csak sz@r volt az a gép. Egy jobb felbontásún már mindent rendben találtak. Kép

Marcsi77!

Szerintem is nagyon igazad van!
Nem olyan jó mindig, ha az ember túl sokat tud. Azzal rossz irányba is lehet menni. A sok utánaolvasás, kutakodás, egyre más vélemények. Ebbe meg is lehet hülyülni...

Viki
vikó

Vanda!

Köszi. Kép a doki szerint meg fiú. Kép hát kiváncsi leszek. Kép)
Vendég

Sziasztok,

Mindenkinek Boldog Ujevet es problemak nelkuli terhesseget kivanok.
Krimo: nagyon sajnalom, gyere vissza kozenk nagyon gyorsan. Eszmeletlen mennyi uj hozzaszolas ossze tud gyulni egy het alatt. Sajnos nem tudtam mindent elolvasni.
En csak januar 14-en megyek megint a nodokimhoz, akkor leszek 10 hetes. Remelem latni fogom es minden rendben vele, hiszen a hasam szepen gombolyodik. A fiammal meg csak az otodik honapban kezdett hasam lenni. Kilora sikerult magamra szedni 1-et, a karacsonyi ebedekkel, de ez mar csak igy leszKép.
Ruhas gondjaim csak akkor lesznek, ha lanyom lesz, mivel en mindent eltettem a fiamnal. Igy szerintem vasarolni csak akkor kell mar, amikor legalabb tudjuk a baba nemet
Koszonom egyebkent a kinai naptar otletet, a fiam bejott es a naptar szerint lanyom leszKép, vagyis, hajra, elo a penztarcat!
Egyebkent en sokat gondolkodom, amikor irjatok es most mar sajat tapasztalatom alapjan is, hogy minden terhesseg mas. Sokat viccelodunk a ferjemmel peldaul, mivel a fiammal, aki most 5 eves, soha semmi gondom nem volt. Itt eszembe jut valaki, aki gyogyszerrel esett teherbe, en is igy jartam, ket honaposan fedeztem fel, hogy terhes vagyok.Most van egy csodalatos kisfiam. De soha emelyges, hasfajas semmi.
Most!!!!!! Ami csak letezeik, en is majd osszeestem valamelyik nap-alacsony vernyomas- es mar neha megorulok a hasfajastol, bar szerencsere nem verzek.
Szoval,azon viccelunk,mivel a fiam igazi ajandek, nagyon jo kisfiu, most biztosan egy kisordogot kapunk majd ajandekba.

Ti mit gondoltok errol?
Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Tettem fel egy kepet a fiamrol a profilomba, ha valakit erdekel, nezze meg.
Udv
Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Sziasztok!

Falina!

Nekem a 6 hetes uh-on a petezsák és szikhólyag látszódott, a 8 hetesen volt szívműködés.

Lányok!
Annyira kínoz a gyomorsav, tudtok rá olyan savlekötőt amit mi is szedhetünk?
inez

BÚÉK Mindenkinek!

Hát súlyos volt végig rágni magam az elmúlt nap termésein, de nagyjából sikerült.

Szóval vásárlás:

Akárki akármit mond, én évek óta szinte mindent Bécsben vagy a környékén veszek és iszonyatos pénzeket spóroltam már meg vele. Egy előnyöm persze van. Nekm céges autóm van saját használatra, ami azt jelenti, hogy a benzint ő fizeti. De amikor nem így volt, mi akkor is azt csináltuk 4 barátosnémmal, hogy összeálltunk és kimentünk shoppingolni. Költség oszlik 5felé és így már baromira megéri.
Boltok:
Bécsben érdemes megnézni a Mariahilfer strasset, valóban. A H&M láncnak iszonyú aranyos és óriási választéka van baba és kismama rucikban is. És persze minden sokkal olcsóbb.
Én amúgy kimondottan szeretem a Shopping City Süd-öt, ami mikor megyünk ki Bécsből Graz és Linz irányában ( majd megnézem pontosan, de azt hiszem az az A21) akkor ott egy óriási plaza szerű valami. Több baba bolt is van benne és mindig vannak akciók.
Szóval én biztosan kimegyek, de még nem most majd csak mikor láttom, hogy mi az ami még hiányzik, hiszen a barátok is sok mindent adnak majd.
De ha gondoljátok innen a topikból is érdemes közös utat szervezni, csak kell egy papa, aki vezet, mert nagy pocakkal már nem javasolt a vezetés.

Rokica,
nekem több ismerősöm is kiakadt először, mikor megtudta, hogy babájuk lesz. A férfiak ezt nehezen kezelik addig, amíg számukra is kézzel fogható nem lesz a csöppség, de utána minden azonnal megváltozik. Szóval ne aggódj a párod miatt, ez teljesen szokványos férfi magatartás. Az én férjem is csak annyit látott először belőle, hogy hogy megyünk így vitorlázni. De mostanra ez már nem olyan fontos neki sem.

Lányok volt már valaki ezen a négymarkeres Down-kór szűrésen az Istenhegyi klinikán. Mennyi idő alatt jön meg az eredmény., Elfelejtettem megkérdezni.

Képzeljétek 31-én déleleőtt mi még megjártuk a kórházat is , mert előtte este barnáztam, de szerencsére nem talált a doki semmit. De így legalább megint megnyugodtam, mert láttam ficánkólni. A párom is édesd volt, láttam, hogy tökre elérzékenyült a látványtól.
Szóval most happyk vagyunk.
Na pusz mindenkinek!

Ja és a Csutka Rozi a Judit hivatalos beceneve, szóval maradok a Csutinál aláírás gyanánt, a félreértések elkerülése végett, ugyanis a Rozit annyira nem érzem magaménak.

Csuti
csutka_rozi

Rokica,

En a munkahelyi kerdesre nem is irok, arra mar annyi valaszt kaptal. Kép
A parodnal meg szerintem a stressz normalis. Az en apukam meg most is teljesen rosszul van, pedig o mondta, hogy hagyjam abba a gyogyszert (na jo, nekem sem kellett ketszer mondani). Nalunk hatalmas eletvitelvaltozassal jar a babo (no nem mintha ez mindenkinel nem igy lenne Kép ). En teljesen keszen vagyok ra, de benne nem vagyok biztos. Hagyd, hadd szokja a gondolatot, hogy buszke apa lesz, es hidd el neki, hogy orul, csak meg egy kis ido kell, amig ki is tudja mutatni teljesen.

Pmama&Pooch

KépKép
KépKép
pizzamama

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, kisebb számolási problémába keveredtem:

Lassan mennem kell AFP-re. A lényeg az utosó menzi időpontja: szeptember 19.
Az Uh-Kon azonban mindig 1 héttel fiatalabnak mondták a babát. igy elvileg még csak 14+2 vagyok. Viszont a mikor a beutalóért voltam a dokinál. nem az uh-hoz, hanem az utolsó menzihez képest nézte és azt mondta jan7-14 között menjek el vérvételre. Ami szerint akkor most 15+kb3 vagyok.
Szerintetek? Csak azért parázom, mert mindenhol az t olvasom, hogy pontosnak kell lennie a 16.hétnek.

másik, AFPre éhgyomorra kell menni vagy nem?

Előre is köszönöm,
Drika
(aki már azt sem tudja mennyi idős most Kép)
drika

Lányok, elfelejtettem valamit!

Mzx_Móni már negyáltalán nem mehet vissza dolgozni és napi 24 órán át feküdie kell, így nagyon ritkán jut gépközelbe.
Arra kért, hogy kérdezzelek meg Benneteket, valaki nem tudná-e felvállalni a táblázat folytatását.

Csuti
csutka_rozi

Kép Mondjuk én Kép Kép Csakhogy a családban maradjon a feladat Kép

Klarissza
(11)
klarissza

Szerintem valamennyire azért védi a munkáltatót is a jog.
Képzeljétek el, hogy egy többlépcsős felvételi után felvesznek valakit dolgozni, aztán pár nap után bejelenti, hogy babát vár és ott van a cég a nagy kakiban, mert
1. keresni kell új ember, ami idő
2. fizetni kell egy olyat, akinek sok hasznát nem veszik, azaz szinte a semmiért fizet.
A próbaidő szerintem pont amiatt próbaidő, hogy kiderüljenek a bibik és az elég nagy bibi a munkáltató szempontjából, hogy a munkavállaló "átvágja". Nekem logikusnak tűnik, hogy a próbadő mindkét felet védi.
De ezt csak a józan paraszti ész mondatja velem és lehet, hogy a kismama már a próbaidő alatt is védett.

Gemini,
szerintem ha ez egy olyan munkahely, ahol a baba után szeretnél dolgozni, akkor szólj nekik és talán értékelik a hozzáálásodat.
De ekkor mindenképpen azzal kezd, hogy mikor jelentkeztél hozzájuk, akkor még nem akartál babát, de becsúszott, és ha már így alakult, nem ölöd meg (még ha nem is így van).
Ha belefér a pakliba, hogy nagyon fognak utálni a "húzásod" miatt, akkor titkold a pocakodat, ameddig csak tudod, és reménykedj abban, hogy a baba nem árulja el magát 3 hónapig. (Mondjuk panaszkodj a munkatársaknak, hogy hiába fogyókúrázol, te csak folyton hízol ...)
Ha ez megnyugtat, én is így tenném.
Lelkiismeretfurdalásod ne legyen semmiképpen, mert neked a saját érdekeidet kell szem előtt tartanod.

Hanee,
ugye te vagy a joghallgató?
Kíváncsi vagyok, hogy hogyan is van ez a próbaidő-védettség kérdése. (Még ha engem nem is érint.)

Marcsi
marcsi77

Elrontottam, az előbb Gemini helyett természetesen Rokica kell.

Marcsi
marcsi77

Kátyuska!

Tényleg könyebb teherbe esni egy tisztítás után? Ez jó, mondjuk nekem most sem volt nehéz Kép
Lányok mégegyszer köszi mindenkinek a bíztatást, de mostaztán már tényleg tiplizek ebből a topikból. Nem akarok itt rosszemlékként lebzselni. Kép
Puszi a hasatokra! Kép
krimo

Kép
krimo

Csuti!

Mzx-Móni állandó fekvésre van ítélve? Mi van vele? Milyen problémájuk merült fel? Ezek szerint veszélyeztetettnek is minősül??

Köszi a választ, ha megosztható... Kép

Akiren
akiren

Csuti!

A négymarkeres eredménye 2 napon belül volt kész, telefonon is bemondják.
inez

RókicaKép Én is csak azt tudom mondani, hogy próbáld megvárni, míg a 3 hónap próbaidő lepereg. Tisztesség ide vagy oda, pénz nélkül nehéz babót nevelgetni. Márpedig sajnos a cégek többségét nem érdekli, hogy valaki kezdő munkavállalóként terhes. Kép Bár nagyon ügyesnek kell lenned, mert addigra tényleg az 5. hónap körül jársz majd.
Egyébként én a jövő hét végén tervezem bejelenteni, akkor leszek a 11. hétben. Igazából már most bejelenteném, de egy UH-ot még mindenképpen meg szeretnék várni, és hát az jövő hét csütörtökön lesz.
Holnap megyek vérvételre. Ti hogy bírtátok ki kaja nélkül? Nekem már elvonási tüneteim vannak ha hajnalban nem kapok be valami harapnivalót. Már előrefélek tőle. Na de ez legyen a legkevesebb, nem de?
hencsike

Szia Gombóc!

De jó, hogy újra itt vagy Kép

Minden rendben van velünk, Pocok már 1 hónapja mozog, de kb. két hete érzem ereősebben és rendszeresebben. Apuci dec 28-án érezte meg, és nagyon boldog volt.

Karácsonyt a szülőknél töltöttük, mindkettőnk szülei vidéken laknak. Szilvesztert pedig Pesten töltöttük "háromasban".

Rajtam már van plusz 5-6 kg. Még kb. ugyanennyit hízhatok, és most járok félidőnél. Kép Kép Ez vajon sok lehet? Bár annyira nem látszik, mert nem volt feleslegem az elején Kép

Veletek mi újság?

Akiren
akiren

Hencsike:
Én is az Istvánban szülök majd, júli végén.

Aniko:
Én csak remélem, hogy, ami kriminális a jelenlegi fiamnál, az tökéletes lesz az új kölökben Kép Elég rossz alvó. Tegnap éjszaka fél egytől fél négyig rohangált a lakásban, mert felkelt valamiért és nem tudtuk a féjemmel visszaaltatni Kép

Klarissza
(11)
klarissza

Jajj, valamit elfelejtettem. Szerintetek normális dolog, ha a nőgyógyászod nem adja meg a mobil számát? Eddig nekem mindegyik nőgyógyászom megadta, csak most akinél tervezem, hogy majd szülni fogok, ő nem adta meg. Mondta, hogy ha gond van menjek be a kórházba. De minden apróságért nem mehetek be oda. És hát nem tudom, hogy ha felmerül eg kérdés, kihez fordulhatok? A kórházi számon elérni egy dokit szerintem nem túl egyszerű dolog, pláne, hogy munkahelyről kellene próbálgatnom, és ott még titok a dolog (még).Csak hát tényleg ajánlották ezt a dokit, és ráadásul egy nőgyógyász, akinek a felesége is nála szült.

Heni
9+6
hencsike

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?