Sziasztok!
Üdv az újaknak!
Orsi- sztem Te vagy a legifjabb nálunk
ha jól tudom már mindenki 30 fölött van. De azért természetesen a 26 éved nem számít túl fiatalnak első babához sem. Én 27-28 voltam az elsőnél.
meleg: képzeljétek én mondtam apának, hogy a két nap anyónál alvás után nem tudok a fiúkkal együtt aludni és főleg nem a kanapén... így fönt aludtam a tetőtérben kb 32 fokban egy vizes törcsivel és semmi bajom se volt...
cumisüveg: hát én nagy szopis vagyok. én 1 db avent üveget vettem most is biztos ami biztos alapon. itatni nem fogok. még a nyári babám sem kapott vizet, ráadásul egyik se volt hajlandó cumit a szájába venni 7-8-9 hónapos koráig.
meg aztán ugye elvileg kezdetben nem is ajánlatos a kettőt keverni, hogy a gyerek ne szokjon rá a könnyű cumiból táplálkozásra- amire Mági rácáfolhat a gyakorlattal.
Galex: a 20ml tej már későbbi napokon volt vagy még az elsőn? mert az elsőn 1-2-3 normális, ez a mennyiség.
én még a másodikkal is szenvedtem az első napon, mert a kórházban mérni és írni kellett a mennyiségeket és hát hiába volt második baba, rutinosabb szoptatás, az első, második nap nem volt jelentős mennyiség + hozzá a jó kis összehúzó fájások, gyerek meg simán lógott fél órát is a cicin. ráadásul egyedül voltam a szobában, ez még rátett egy lapáttal. aztán második nap végére, harmadik napra már brutál cicim volt. és a gyerek nehezebb volt mint a születési súlya... de persze ezt úgy értem el, hogy amint ébredt cici a szájba és akár fél órát is szopiztunk. a kórházi protokol, meg a 3 órát írta elő, a naplóba is e szerint volt a bejegyzés- hát én meg alig tudtam már hova írni...
+ egy csomó tej ment a rötyibe, amit a bedurranáskor muszáj voltam kifejni...
első gyereknél még figyeltem, hogymikor melyik cici jön, másodiknál már ahogy épp kézre jött, aztán egy idő után jó kis ferde cicim lett, mert rászoktam a balosra sürűbben...
egyébként a fejt tej cumiból adása lehet hogy macerásabb, mint a sima szopi- üveg mosás, melegítgetés... a baba meg addig vár, jó esetben sír is hozzá... de ez csak az én véleményem persze. nekem egyszerűbb volt magam mellett tudni őket, fekve, alvás közben szopiztatni, mint esetleg másra bízni- így mindenki aludt éjjel, max a babók meg én egy pillanatra ébredtünk, összecsatlakoztunk és ki evett, ki aludt... esetleg mégy egy kis büfire felültem velük, ha nyösziztek azt csá. meg persze ha volt kaki, azt kivettem.
cumi fertőtlenítés. én úgy csináltam, hogy nagy tálbe víz, abba bele a cucc (cumi, mellszívó...) és a mikróban forraltam fel- gyors és hatásos.
Eda: én is úgy vagyok mint Ági- nem mondom, hogy soha, de nem készülök hosszú szülésre.
Manni: enyém első az első kis fájáskától volt 4,5 óra a második meg 1 óra... sztem ezek se hosszúak...
az elsőnél egyébként számomra a férjem keze tök sokat számított, ha van vmi fájdalmam és ő ráteszi a kezét, akkor hamar elmúlik. az első szülésnél hátulról fogott és pont a hasam és ez annyira jó volt...
8 órás szülés... fú... hát kész lennék... én megszoktam, hogy megnézik a méhszájam és azt mondják,hogy na még ennyi- és ez általában mindig kevesebb, mint amire azt mondom, hogy bírom.
tegnap voltam dokinál, hát jó mérgesen jöttem haza: mert szerinte Fanni medence végű- ekkor elgondolkodtam, hogy hmmm, most csak rámondja, a doki, hogy császározhasson... de aztán elkezdtem figyelni Fannit és elgondolkodtam, hogy végülis elképzelhető, mert egész nap fájt a medencém, mintha feszítene, vagy nyomna vmi ideget + este figyeltem a mocorgását és fölül nem tappancsot éreztem...
remélem azért befordul mert én már rendes szülésre készülök.
éjjel,bár a meleg nem zavart, a lábam és a hasam picit fájt, úgy hogy talán lehet hajlok rá, hogy furán feküdt... de ha kövi vizsgálatra nem lesz fejjel lefele, hát én sarokba állítom....
minden esetre azért tegnap elmentünk még doki után a fiúkkal a Tatai tóra fürdeni... jó volt! Martin először óckodott- de ezért mentünk tóra, mert a medencébe ő nehezen megy bele, de itt homokos a part és 0ról mélyül. aztán már a szörfdeszkát is használta...
képzeljétek Martin nem igazán használja az igen szót- helyette általában a persze és az oké szavakat mondja és ez tök vicces az ő szájából... pl bekakiltál?: pesze... kérsz inni?: pesze...
Gemini: én sem szeretem az egybe kenyeret. utálom a morzsát... így mi is mindig normál, de szeletelt kenyeret veszünk...
tesco átrendezés: oka, hogy több mindent vegyenek, mire néhányszor körbejárod, hogy megtalálj mindent- legalább vettetek több mindent? szépek vagytok!
tegnap megnéztem a Grace klinikát (amit mondjuk nem értek, hogy nálunk így írják, de a filmben meg Grey's-nek, miért is változtattak rajta? mert szerintem ez azt takarná, hogy Meredith Grey "klinikája"- na mindegy)
szóval kicsit furcsa volt ez a rész számomra- és nem tudom mennyire volt hiteles az ének hang, de ha igen, akkor sok jó hangú szinész volt köztük, bár azért látszott, hogy van akiét aládolgozták, pl Meredith... de ezt Sissy lehet jobban tudja.
tetra pelus: szerintem a 380 vagy 90 az jó ár! és az sajna tény, hogy manapság elég ritkásra szövik.
egyébként én vettem több kis frotir törcsit is és büfikor, szájtörléshez ezt szoktam a vállamra tenni, vagy eléjük tenni, vagy melléjük dugni, ha megyünk valahova...
Sti: nagyon szépek a csajaid! ha nem lennének már menyeim, akkor most próbálkoznék nálatok
és a függönyötök is szuper!
ja és most jöttem rá csak, hogy a nick neved miből fakad, kicsit későn esett le- bár mondjuk nem is gondolkodtam rajta eddig
én ma akartam sütni bacon-ös csirke májat és mellet, de lemondtam, hogy beindítsam a sütőt is + vasalnom is kell... így gyors megfőztem- gyümileves + rendeltem a fiúknak pizzát, magamnak meg egy dresszinget... hozhatnák már...
Manoka: örülök, hogy jobban vagy/tok!
Villő: írj még magatokról!
jaj Manni: nem csak a gyerekek miatt vagyok én ilyen készülős- én amúgy is ilyen vagyok+ 8-9 hósan bárhova menni, rohangálni...
nekem kórházi cucc kb a 10-12 héttől mindig van készen- ha bármi van esetre... eddig bevált, hogy volt... mondjuk én a férjemtől arra se számíthatok, hogy egy törcsit vagy bugyit vagy hálóinget találjon itthon...
na jó sokat írtam, de úgy is jövök még...