Új privát üzeneted érkezett!

Konkri, örülök, hogy tudod, hogy tudom és én is tudom, hogy tudod.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Na, de komolyan.
Szóval: a nagy jár már 1éve, szereti az óvónénit és rengeteg barátja van (eszméletlen, kb. 8-10), rakat hódolója is, és nem akarna újakat. Én meg nem tudom mi a jó... :shock: Már kezdek ott tartani, hogy nem is akarok ezen agyalni. :oops: A kicsi meg fél éve sír mindennap, hogy Ő szeretne menni oviba (megnehezítve az én életem végülis....). Őt az óvónők szerették volna maguknak a nagy ovijába, én annyira nem éreztem őt nagynak a 3évesekhez. De nem tudták fölvenni, ezt nem is bánom igazándiból, Ő megy magánba vagy az angol-magyarba vagy egy fejlesztő tornásba. Majd meglátom még. Na ennyit rólunk és az oviról. :?

Ibici, köszi a tippet. Nekem evés után ég. A megoldás a nem evés lenne, ami amúgy nem ártana... :mrgreen: Most eszem a reniet, mint más a cukorkát... :roll:

Molly, neked is szép nagy a pocód, de hát ketten vannak benne. :wink: Az jó, ha anyud ilyen közel van hozzátok.

Dius, Viki eszméletlenül aranyos!!! Micsoda szemek!!!!!
Bizti belefér ám az esküvő is. Jó szervezkedést, majd várjuk a képeket!!!!

Szifla, az biztos, hogy nagy segítség, ha ott van Anyud is. :D Bár én inkább ezért költöztem messzebbre anno, de azért már alakulok, most már közelebb költöztem egy fokkal. :mrgreen: De ez én vagyok.... :lol: A szomszédomnak van egy jó mondása, hogy azt nézték, hogy az anyós ne tudjon papucsban átjönni... :lol: :lol: De mindig is irigyeltem azokat, akiknek ilyen szuper a kapcsolata!!!!!! ez nagyon jó!!!

Tegnap basszus annyit pörögtem, takarítottam és semmi látszatja.... :shock: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Ma meg hajnalban keltem és elmentem a cukorra. ááááá, a becsekkolásnál a nő egyre bunkóbb évek óta.... :roll: Még Ővolt kiakadva, pedig csak kérdeztem, erre közölte, hogy nem vitatkozik velem. Majdnem mondtam neki, hogy látom öregszik, 4éve nem volt ilyen paraszt, most meg már másodjára húz föl. Pedig a vértvevők lehettek volna kibukva, mert eltűnt a poharam (előre adják a dokinál a pisire) és adtak matricát, hogy gyorsítják a munkájukat. Na azt meg a kis ördögeim fölragasztgatták.... :oops:
Ők meg jót nevettek, aranyosak voltak, pedig ezért kikaphattam volna. :D Mára pihit terveztem, holnap őrült egy napom lesz....

Konkri, annyit akartam még, hogy én az elsőnél fostam végülis, nekem ez nagy parám, hogy útközben születik meg... :? Most meg már bazira, mióta tudom, hogy nálam extra gyors az egész... :roll:

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk mi is.Szuper volt ez a két nap,szerencsére vasárnap nagyon meleg volt,de szombaton is tudtunk fürdeni.Van még egy "kacsa" a családban,a Lányom,mert állandóan mondta,mikor kijöttünk,hogy fü-fü (menjünk fürdeni).Én ezt élvezem,mert imádok strandolni.Majd teszek fel képet,csak be kell töltenem.

Felhívtak a Margitból,hogy menjek holnap 4D-re,mert jövő szerdán helyettesítés lesz,két hétig,és azt a doki nem fogadja el genetikainak,úgyhogy holnap délután megyünk.Már nagyon várom,régen láttam nagyon.

Nekem is szokott húzódni oldalt,az kellemetlen,de elmúlik.Keményedések is vannak már,nem szeretem én sem.

Reagálni nem tudok sokat,bár elolvastam mindent,mert nincs nyitva közben és akkor jutott eszembe minden,miközben olvastam.Képeken Babák,gyerekek,pocakok édesek.

Na,majd jövök még,csak mennem kell teregetni,meg csinálni a dolgokat,amíg Lili alszik...

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Sziasztok!

Molly! Nagyon szép a pocakod! és tényleg jó hogy megy anyukád, főleg hogy ketten lesznek.

Elsőnél én is vártam Anyut mint a megváltót- hogy biztosabb kézzel tudja a fürdetést, szopiban tud segíteni stb... másodiknál már megmondtam, oké, jöjjön, de ne segíteni, hanem csak úgy, babázni... most is jön majd vmikor de úgy tekintem mint máskor, vendég és ne azért jöjjön hogy főzzön, mosson, takarítson, hanem szokásos módon töltsünk együtt egy hetet a nyáron.

összeszámoltam, hogy az elmúlt 1 hét alatt 4 helyen aludtam, + a meleg is nyűgőssé tett, még jön a festés, ezért hiába csinálnék bármit, az felesleges lenne- így most alig találom a helyem... kész vagyok!
viszont ugye a szülésznők szerint addig nem születik meg a baba, amíg az anyukának ez-az-amaz dolga van...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 

 
 

folyt- Martin ordított az apja után...

Sti- kicsit értem a nagyodat akkor. nem tudom, még van időd dönteni, illetve lehet hogy majd jön magától a végleges eredmény- nem?
gyomor égés. és ha csokit eszel? :)

Dius, jó hogy jöttél! nagyon szép szempillái vannak a csajodnak!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Ibici
Nekem a kánikulában semmi bajom :oops: :lol: :wink:
Biztos, hogy előző életemben valahol a trópusokon éltem... :wink:
Tegnap éjszaka már az ablakot is becsuktam, mert kissé fáztam :oops: :?

Konkri
Nekem már most mondogatják, ajánlgatják a doktorok a befekvést :oops: :cry:
Még húzom... úgy érzem, hogy itthon jobban tudok pihenni... a saját ágyam valahogy kényelmesebb, mint egy kórházi... itthon jobban telik az idő... nézem a tv-ben a hatvanhatezredik latin-amerikai szappanoperát is... olvasok, stb...
A takarítók, az ápolók nem keltenek fel hajnalban... akkor eszem, amikor megéhezem... és nagyrészt azt, amit szeretek...
Nekem nagy szenvedés lenne a több hetes, hónapos kórházi lét... persze, más lenne a helyzet, ha valami olyan tényező lenne, ami feltétlenül indokolná...

Manni
Szia! Gyere! Vagyunk itt azért első babások... :wink:
Én egyszerűsítem a dolgokat, egyszerre várom az 1-2-3. babát :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Molly
Medencés romantikázást én is szeretem... egy kis grillezés... egy pohár finom bor... :lol: :lol: :lol:
Milyen jót tesz ez az ember lelkének :lol: :wink:
Szépen nő azért már a te pocakod is! :lol: :wink:

Dius
A képek alapján nagyon huncut Vikid :lol: :lol: :lol: :lol:

Sissy
Várjuk holnap a 4D-s beszámolót, képeket!

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Trigemini-láttam a képet, amit nemrég tettél fel. Hát, nem semmi!Ehhez képest egy baba, az sétagalopp:-)


Anyai segítség a szülés után: nálunk is most került szóba, de mi még hezitálunk, hogy mi legyen. Most úgy gondoljuk a férjemmel, hogy megoldjuk ketten. Aztán persze szülés után lehet, hogy másként fogom gondolni és nagyon jól jön majd a segítség.

Ti mit gondoltok?Nálatok hogy zajlott első gyereknél?
manni30
Budapest
 
 


Jó reggelt!

Szépen gömbölyödnek a pocakok :lol: :lol: :lol: :lol:

Manni
Én is első babát várok :lol: :wink:

És egy nagyon jó hír! A párom augusztus közepén jön haza :lol: :lol: :lol: :lol:

Kata

Kép
ekata79
Szekszárd
 
 


Sziasztok!

Tegnap írtam egy hszt és most láttom, h nincs itt...

Ekata, lehet, hogy nem figyeltem, de hol a párod?
Ezek szerint külföldön?

Witch, jelentkezz be időnként, remélem, minden OK

Szifla, ha a szüleiddel jó a kapcsolatod, akkor az óriási segítség lesz a baba születése körül, h együtt laktok. Pároddal meg bátrak vagytok, hogy egyszerre ugrotok bele az együttélésbe és a babavárásba :) Egyik kollégám is ezt csinálta, a gyerkőc születése előtt 2 hónappal költözött össze a párjával (és akkor tartották meg az esküvőt is), azóta már a 3. gyerekük is megszületett :)
Na, lépek, mennem kell.
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!

Fél ötre megyünk uh-ra,már nagyon várom!Drukkoljatok!

A gyomrom nekem néha nap nem egyszerű módon ég...

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Sziasztok!

Most láttam a kuponvilágon, hogy van 4d a G1-ben 4990 Ft-ért. Én ott voltam a múltkor, és nagyon jó képeket csináltak, csapjatok le rá, ha van még kupon. :D

Nagyon szépek a pocakok, az enyém is irtó nagy lett pár hét alatt! :shock:

A cukorterhelést újra kell csinálni kedden! :( Az értékek jók lettek, viszont a görbe nem. Nekem, mindig is gondom volt a cukor beépítéssel, így szerintem akkor sem lesz jó a görbe, ha újra csinálják. Majd a második rossz görbénél meggyőzőm a dokit, hogy ez nálam bizony így néz ki..... csak hát úgy örültem neki, hogy túl vagyok rajta, erre kezdhetem újra.....

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
rizsmike
Budakalász
 
 


Szisztok!

Rizsmike: sajnálom a cukor ismétlést, nem egy élvezet...

kórház: akkor nekem mákom van- én imádom az ottani kaját (a menzát is szeretem), a rendszer is szimpi és eddig mindig jól éreztem magam az ottani kismamákkal, olyannyira hogy még manapság is tartjuk a kapcsolatot. így nyár idő esetén egy szülőszobás várakozó csapat kb olyan mint egy tábor. a kaja idők, a beszélgetések, aki lemehet fagyizni a fagyizóba annak egy plusz élmény, vagy amikor már nagyon közeli szülés vagy már 41 hetes kismamik a lépcsőt járják hogy hát-ha... voltak akik sutyiban hajat festettek... aztán meg a nagy események, mikor végre valaki megy a vajúdóba és lesik a többiek... és utána jönnek látogatni ők is, vagy segíteni egymásnak. és távozás után is jók ezek a kapcsolatok, mikor van papír munka még és ott kell hagyni vmit, akkor van kire számítani. meg előre kitapasztalja az ember, hogy melyik nővér, csecsemős milyen...
persze ezek 1-2-3 hetes dolgok. természetesen így hónapokkal előtte én sem kívánom a befekvést, de szeptember elején igen!
ha 2-3 hétig bent leszek hát az még oké.

mondjuk ha elsőt várnám és eü-s lennék, eü-s férjjel, akkor lehet másként állnék hozzá a dologhoz...

ha elmondhatom- Witch holnap megy dokihoz és kiderül, hogy befekszik e tüdőérlelőre vagy se... ezt mondjuk eddig is tudtuk, csak a napot nem... és görcsölget még szegény. Remélem minden rendben lesz! én úgy érzem, hogy nem akar még kibújni az a kispasi.

viszont nagyon eltűnt Manoka és Mági is és Macianyu meg Emmami és Barbazso is...

Kata: örülök hogy jön a férjed! mondjuk azt nem írtad hogy mennyi időre...

Anya dolog: szerintem, ha valaki k.rvára képezi magát előtte, akkor nem biztos hogy szükségét fogja érezni a segítségnek. értem ezalatt, hogy legyen felkészülve az ember a szervezete regenerációjára, legyen felkészülve lelkileg arra hogy ne engedje kicsúszni a házimunkát a keze közül, illetve magát (sokszor hallok olyat friss anyuktól, hogy délután kettőkor még pizsiben van, nem mosakodott, mert babát nyugtat, etet...) ezek első körben taccsra tudják tenni az embert lelkileg és utána kezd majd kicsúszni minden a kézből. aztán az összes baba ápolási, gondozási dologgal felkészülni, ha valami kis bibi van, akkor mi legyen, mit kell tenni, adni... pisi, kaki, nem kaki, sűrű evés, ritka evés, szopi mizéria, táp mizéria, hasfájás, kiütés, nuni vérzés, dagadt cici, hogy fogjam, hogy tartsam, hagyjam sírnni, ne hagyjam... felkészülni hordozással... stb... szóval szerintem ha ezekre készül az ember alaposan, esetleg tanfolyamon is részt vesz, akkor nem feltétlen kell segítség + és ez is még nagyon fontos, hogy ha elvei, elképzelései vannak... na már most ez nem biztos hogy megegyezik egy 30 évvel ezelőtt babázott, 30 évvel ezelőtti elvek alapján babázott anyuka gondolataival...

ahogy így bele gondolok,még kb két és fél hónap... most kezdem élvezgetni a dolgokat, mert már elég jól állunk hetekkel, igaz még van veszély, de már az esélyek napról napra nőnek- így sokkal nyugodtabb vagyok. még 3 heti meló (ma a listámról 3 napit meg is csináltam belőle) és utána, júli közepétől már csak a sima pihenés, gyerekekkel és apával nyár élvezés és utolsó terhességem legszebb napjai kiélvezése...
de nagyon várom már az én kis babámat, főleg hogy most már a személyiségét is kezdem érezni. egy angyal, kedves és általában alkalmazkodó. és a lelkemmel még egy magzatom se volt ilyen kapcsolatban- ha vmit neki készítek, veszek, pakolok, akkor tuti jelez. most már a nagyobbik fiammal felveszi a kontaktot, de a kicsivel nem igazán haver- mondjuk nem csodálom, ahányszor már hátba bökte amikor épp a hasamon mászott keresztül.
nagyon várom ezt az őszt és nagyon várom a jövő nyarat!
végre teljes lesz a megálmodott családom, végre nem érzem azt hogy egy gyerekem még nincs velem. nekem nagyon hiányzott Fanni, éreztem, hogy valaki még nincs itthon... nem tudom kinek, de nagyon meg kell köszönnöm az életem... és még egy kérésem lenne hozzá, hogy ez amit kaptam maradjon meg így még nagyon sokáig!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Anya dolog: Konkri, amikről írsz, már tapasztaltad a gyakorlatban, nekem még csak elmélet és kicsit ijesztő is...Úgyhogy majd szülés után kiderül. A férjem dolgozott egészségügyben, ő sok dologgal kapcsolatban képben van. Én pedig kihasználom, hogy már nem dolgozom és olvasgatok a babavárásról/babagondozásról, eddig Spock-tól, Ranschburg Jenőtől olvastam, szerintem nagyon jók, olvasmányosak és érdekesek. Bár Spock maga is írja, hogy nem lehet megtanulni könyvből nevelni/gondozni, de vannak olyan ismeretek, amik hasznosak lehetnek.

Anyával kapcsolatban az a dilemma, hogy 220 km-re laknak, ezért hosszabb időre jönne (1-2 hét). Elég hasonlóan gondolkodunk, nincsenek vitáink, a gyerekneveléssel kapcsolatban is olyan jó dolgokat mond. Inkább az a baj, hogy kis lakásban lakunk és nem biztos, hogy jó lenne egymást kerülgetni. Az első napokat jobb lenne hármasban tölteni, hogy kicsit megszokjuk az új helyzetet. Na, de még van idő, addig eldöntjük, mi legyen.

Biztos én bénázok, de a hangulatjeleket nekem csak a végére sikerül beszúrnom. Tud valaki segíteni?
manni30
Budapest
 
 


Witchnek mennek a drukkok, hogy bent maradjon még a kis drága!!!!!!!!!!!!!!

Konkri, Mági és Manooka nyaralnak a balcsin és még mondták páran, de az én agyam szita...ne hari csajok!!!! :oops: :oops: :oops:

Jaj, Rizsmike, sajnálom, elhiszem, hogy nem kellemes!!!! Köszi a tippet, én ütöttem egyet, illetve Anyum. :lol:

Sissy, csatlakozom!!!Nekem is ég, mit ég... :? Mi volt uhun?

Manni, én nagyon számítottam, mi kényszerből töltöttünk 5hónapot Anyumnál, abból 3hónapot babásan, mert építették a házunk, de igazándiból én már alig vártam, hogy magunk legyünk. Engem idegesítenek. :oops: Sajnálom, de ze van. Elsőnél meg annyi "jó tanácsot" kaptam, hogy meglehetett tőle bolondulni. Szerencsére már nem fárasztanak, leépítettem őket...néha van beszólás, de próbálok nem figyelni rájuk, úgysem értek velük egyet. :oops: :?

Ekata, örülök a boldogságodnak!!! :D Gondolom már alig várod!!! Hogy bírtad idáig?

Nálunk Tyutyu belázasodott...de csak láza van, más baja nincs. Gőzöm sincs mi lehet ez...

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Nekem az első babánál jól jött nagyon a segítség. Elég ijesztő volt az nekem új helyzet, bármennyit is olvastam előtte róla, és voltak persze elképzeléseim. Ott egy baba, aki csak tőled függ. És anyu, meg a rokonok sokkal inkább a házimunkában segítettek, nem a gyerek ellátásában. Persze ha tanácsra volt szükségem, akkor abban is. De nekem Samu születését követően nem volt kedvem/időm a házimunkával foglalkozni (főzni, takarítani, vasalni), szóval ezen a téren nagyon is jól jött a segítség.
Második gyereknél sokkal rutinosabban álltam a dolgokhoz, nem is volt szükségem igazán segítségre akkor. Kórházból hazajövetel után pl rögtön sütit sütöttem :) És a harmadiknál is ezt érzem, menni fog ez. Az első nagyon más, ott az új helyzetből fakadó bizonytalanság a nehéz főképp.

Konkri nagyon jól összefoglaltad, hogy mi mindenre érdemes figyelni. És nagyon tetszett, amit a Fannival való kapcsolatodról írtál. :)

Sti, és egyébként milyen az új ház? Szeretitek?
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Halihó!

Megjöttünk.Minden ok,punás,mostmár tuti.Majd holnap teszek képet.
1246 g,minden ok szerencsére.Dvd-t is csináltak,szóval nagyon jó volt.A kezét maga elé tette,és belefúrta magát a lepénybe,mint anno Lili... :).

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Köszi Erpé!

köszi Sti az infókat! hát én fel se fogtam, hogy nyaralódnak, illetve Babee igen, és valakik hétvégéztek, de nyaralás az el se jutott az agyamig... :)

Manni: ha férjed eü-s az tök jó. tanfolyamnál olyasmire gondoltam, hogy pl néhol oktattak csecsemő gondozást: fürdetés, pelusozás, speckó tisztítás, de ezeket ált. a kórházban is megmutatják, bár erre nincs garancia, illetve az apró nüanszok is ott vannak...
Anya elvnél ilyenkorban én nevelési dolgokról beszélek, de tudnék mesélni (mondjuk ez nem saját anyum), pl nálunk az elsőnél a szopi téma- régen 3 óra szigorúan, most igény szerint, ha óránként akkor úgy, fejés mikor hogy..., vagy hol aludjon a baba- külön, velem egy ágyban..., vagy számomra a kontakt felvétel- pl ha elvolt magában a gyerek (akár pár naposan) akkor hagytam, de vannak jó szándékú mamák és egyből dödörögnek, felveszik... holott lehet még aludna, lehet hogy még 20 percig ellenne és te felmoshatsz- de megszokja hogy van aki dödörög hozzá és ez tök jó pofa... én sokszor a szemkontaktus se veszem fel, mert akkor elkapja és kész... én akkor megyek ha jelez... szóval ilyen dolgokra gondoltam.
talán tényleg az a legjobb, ha a házimunkában segítenek ilyenkor és az anyukát csak akkor ostromolják tanáccsal, ha kérdez. mert úgy is az anya marad a babával utána. éshát a gyerek ágy az pontosan a babázásról szól... viszont egy házimunka segítségnél meg ajánlatos aztán fokozatosan leépíteni a dolgokat...
én se félek a 3tól. 2. után én meg kapáltam mikor haza jöttünk és full kitakarítottam, amit a fiúk egy hét alatt hagytak...
kajára nekem az a menekülő verzióm, hogy rendelek, ha nem lesz időm rá... így marad a takarítás, mosás-vasalás (ez napi fél-1 órával simán tartható) magam rendbeszedésére is mindenképp szakítok 10percet, ennyit csak alszik a gyerek majd... szóval én sem aggódok.

viszont Manni- eddigi tapasztalatokból ajánlom, hogy legyél net közelben szülés után is, mert ha bármi kérdésed adódik... én a legjobb infókat mindig a velem egy cipőben járóktól kaptam...

könyv: Spock és Ranschburg mellett én ajánlom a sima védőnőtől kapott gondozási tanácsadókat is! (felicitas könyvek) számomra ezek foglalják össze legjobban a babás dolgokat...

Sti: jobbulást Tyutyunak! kis picike! közérzete milyen?

Grace kilinikások: tegnap este utsó jelenet????????????mi lesz most? meghaltak? baba? mi van velük??? írja meg vki, mert jövő keddig nem bírom ki!

Manni: én anyum is 250-re van. Mágnesé is... :) vagy :(

Anya kérdést összefoglalva egyébként a végső véleményem az, hogy anya és kapcsolat függő a dolog... akinek olyan a viszonya az anyukájával annak nagy segítség.

na jó éjt!

holnap írjatok többet!

Fanni már megint alul bökdös... :roll: mindig attól félek,hogy kiböki a burkot :) kb a hüvelyem felső részén érzem a szurkáit, inkább lábazzon a bordáim felé, mert ez nagyon hülye érzés.
(ja és a fiúkhoz képest alig csuklik- biztos tudja hogy idegesít a csuklás :) )

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sissy- gratula! akkor gyűlik a szőke csapatotok valószínűleg! :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Halihó!

Ma van az utolsó munkanapom! Juhéj! Szerencsére csak 11-re kell mennem, és ma kocsival megyek, a bérletem is lejárt. Holnaptól itthon, készülődés, pakolás, festés, ismét pakolás, baba cuccok megvétele stb. Nagyjából ebben a sorrendben :)

Nos, az együttlakással kapcs.: igazándiból ez nálunk "kényszerhelyzet", aminek biztos megvan a maga előnye is, hiszen nekem tényleg jó a kapcsolatom a szüleimmel, és szerencsére a páromat is kedvelik, és vissza. Persze anyuval én is vitázom, sokban más a nézetünk, de legfőképp az életritmusunk (én ugye eddig is itthon laktam, csak most 2 személlyel több lesz), szóval ilyenekre gondolok pl. hogy én éjjeli bagoly vagyok, általában este 11 körül lenne kedvem fürdeni, de ők meg már aludnának, ezért nem égetem a villanyt stb. Most úgy néz ki, hogy nagyon alkalmazkodnak, és leköltöznek egy szintet, ezért átalakítunk. Anyukám az a típus, aki szerintem csak akkor ad tanácsokat, ha kérek, de majd meglátjuk.
Ezt a papucsos mondást jómagam is hangsúlyoztam eddig, na....hát jól behangsúlyoztam! Hehe :)

konkri: én is ilyesmiket tapasztalok a fiammal. Múltkor gyerekruhát nézegettem, mondtam neki: ez jól néz ki, nem? Mire ő durr durr a hasamban. :)
Aztán amikor rossz kedvem van, alig mozgolódik. Múltkor sokáig nem éreztem őt, kértem, hogy adjon jelet és megint ding. :)

Mostmár olyan murisan megy ide-oda a hasam, kívülről is látni. Alvás után sokszor egyik oldalra gubózódik be, a másik oldalam olyankor olyan, mintha nem is lennék terhes, emitt meg egy púp.
szifla
Budapest XIV. kerület
 
 


Kedden voltunk 4D-n. Töltök fel képet. Minden rendben van, most is fejjel lefelé van, ahogy eddig mindig. Timmermann szerint akkor már nem valószínű, hogy forogni fog, mert szereti ezt a pozíciót. Remélem. Így már megint egyértelmű, hogy alul a kezeivel kaparászik, a hólyagom környékén, felül meg a lábai mennek ide-oda a köldökömnél. Ismét megerősítettek, hogy fütyis. Most 740 gramm, és szerintem tiszta apja. :) Kaptunk mi is dvd-felvételt, most van mit nézegetnem, a videóból csináltam magamnak képeket.
szifla
Budapest XIV. kerület
 
 


Kép Prüntyüsz 25 hetes Kép
szifla
Budapest XIV. kerület
 
 


Szifla!
Jó reggelt! Csak jó lesz ez a reggel, ha ma van az utsó napod! a kisfiad nagyon édes! Nevetek van már?
Az tök jó, ha szüleid leköltöznek és tietek az emelet ez szuper dolog.
ha meg nem megy a dolog, az albérlet verzió bármikor fenn áll.
nekem a gyerekeim általában 24-26 hét között befordultak, ha ez után fordulna vissza vmikor az azt hiszem nem lenne kellemes... míg lábbal volt lent Fanni az vacak volt, mert volt hogy nyújtottlábbal úgy beállt, hogy nyomott még hugycső ideget is és emiatt tök olyan érzésem volt mint amikor fertőzés van a hugycsőben. szinte szúrt.
most ált lába jobbra van, de sokat forgolódik még jobbra balra- na akkor csinálja azokat amit te is írsz. de mikor csak úgy fekszik, és előtte jelet ad a lába hollétéről, utána a popi-hátát szoktam simizni.

kicsit ma nyomi vagyok, de remélem erőre kapok, mert ma is akarok ezt-azt csinálni...

szerintetek a lecsó görög gyümölcslevessel gáz? :) na jó lehet meghagyom a levest holnapi feladatnak... :)

Ma megjöttek Witch ruhái, hát többet nem veszek, mert már fullon vagyok... meg takarót se, mert az is van vagy 50 :) na jó annyi nincs, de van föntre több (vékony, vastag) lentre több, babakocsiba több, autóba több... tegnap lefestetem a mózes lábát, már csak össze kell csavarozni... aztán jöhet a babakocsi hordozó elő pakolás és mosás nagyüzemmel...

Nekem tetszik a mai idő! Nektek? én ellenék így most, majd szólok, ha strandra mennék akkor felcsavarhatják a hőmérőt.

délután viszem Martint orvoshoz, hogy van e oka a brutális mennyiségű ivásának, ami nem csak a meleg napokon van és hirtelen történt nála ez az ugrás...

Sti: Tyutyu láza?

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Szifla, tüneményes!!! Hogy fogják hívni? Már, ha nem titkos?

Sissy, várjuk a képeket! :wink:

konkri, nem tudom mi a baja, a kedve is nyűgösebb...passz. Azért, ha nem múlik el, leviszem, bár tegnap éjszaka csak hőemelkedése volt, ma meg semmi... :shock:

Erpé, köszi, élvezzük!!!! :lol: Nagyon is. sőőőőt!!!!Néha besokalok, hogy még mennyi minden van és pénz hiányában azért lassan haladunk, de akkor is itt vagyunk és ez a lényeg. Ti hogy álltok az eladással?

áááá, ma már kibuktam. Idáig minden nap porszívóztam, felmostam, erre ma is már kiborított Tyutyu 2x is. Kész vagyok. Plusszban 3x összepisilt mindent. És ne legyek ideges. Ma nagyon szeretnék egyedül lenni. Néha olyan jó lenne eldögleni valamerre.
ELSŐ GYEREKESEK!!!!! Most pihenjetek!!!!!!!!! De komolyan. Ahogy barinőm mondta, ez a 9hónap kész átverés. Kényeztetnek, elhalmoznak, kímélnek, aztán zuttty jön a hideg zuhany. Szóval a szülésig pihenjetek, utána nem fogtok... :roll:

Szifla, ja neked akartam még. Az egy dolog, hogy most éjjeli bagoly vagy...na ez ne aggódj nem lesz sokáig. Néha alig fogod este 8-ig kibírni, hogy ne feküdj le. Mi Apával általánosságban már este 10kor alszunk. ha mákunk van reggelig, de ez ritka... :oops: Lassan 4éve. Múltkor mikor kettesben elutaztunk, már akkor is keltünk 6fele, ahogy a csajok szoktak és a bulit kihagytuk, mert hullák voltunk. Számomra az a furi, amikor szülők hétvégente buliznak....Hogy bírják?! Mi a titkuk???? :shock: Megmondhatnák... :lol:

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Sziasztok!
Szifla edes a babod.
Sissy tok jo h mar tuti h punis.

Witch drukkolok h minden rendben legyen.

Hat csajok en is kerem a drukkokat...
Milyen jo lenne ha tenyleg nyaralnank...de sajna azert tuntem el mert nagyon gorcsol a hasam. Olyan mensisen.Faj hozza a derekam is. Plusz napi 3 wc-zes min. meg van.gondolom a gorcs atterjed a belekre is.
Kedd ejjel betaxizztam az Istvanba ott ctg negativ lett mehszaj zart es puha volt.Mg cart se er.domi azt mondta h vmi virus miatt gorcsolok azert megyek wc-re.de elobb volt a mehem utana a produkt szoval szerintem hulyeseg ami mondott.
En dokimat is hivtam tegnap,mondta h Cordaflexet szedjek.es semmi munka csak fekvey.
Holnap megyek hozza.de nagyon aggodom mert eddig meg nem hatott a gyogyszer.
Vki ismeri esetleg?annyit tudok h ertagito es leviszi a vernyomit.na ah nekem eleve alycsony...fejem faj 2 napja.
Mondtam Martinnak h nem er megszuletni.meg semmi sincs keszen csak a kocsija van meg.de milyen jo h azt mar megvettuk.ereztem en h muszaj hajtani a temat.
Mobilrol irom bocsi h elgepeltem sok szot meg h nincs ekezet.

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület
 
 


Sti én voltam bulizni többször is... most is mennék szívesen. de én nem is szoktam fáradt lenni... de ez én vagyok. Én most többet pihenek mint mikor dolgoztam, építkeztem, buliztam. volt hogy a három kombinációját nyomtam le 36-48 óra alatt alvás nélkül. igaz a végére a bőröm is égett a fáradságtól.
én régen heti 6 napot dolgoztam pénteken 6ig, szombaton 2ig, a bulizás már csütörtökön kezdődött, aztán péntek, szombat és a szabad délutánon meg apuval építettük a házam... alvás meg volt egy kicsi vasárnap este fele...
én imádom ezt a mostani életet, gyerekek+mellette azt csinálhatok amit szeretnék, akkor amikor akarom. ez is az oka + a lehetőségem is meg van rá, hogy ne is menjek vissza dolgozni munkahelyre hanem végre belefoghassak abba amire mindig is vágytam, tanultam. még nem döntöttem el, hogy jövőre vagy az után kezdem, majd Fanni alakítja a dolgot... de hál Istennek ez is olyan meló lesz hogy évi 8-10 hónap meló, a többi szabad- csak az a kár hogy a szabadidőm télre esik majd, így gyűjthetünk a külföldi telelésre, mert már én se fogok tudni nyáron szabizni nem csak apa.
szóval én erre az anya és "gazdasszony" melóra vágytam mindig... ha nem lennék házas lehet jelentkeznék az rtl-nél a házasodik a gazda műsorba :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Manoka! drukkolok Nektek! biztos nem lesz baj! érzem! nyugi!ne aggódj!
nagyon átérzem a helyzeteteket! de biztos maradtok még egyben és még élvezhetitek a babás pocakotokat felhőtlenebben is!

És tudod, mindig mondom, hogy a szülésznők mondják azt, ha anyuka még eltervezi, hogy ezt vagy azt meg kell csinálni, akkor addig tuti nem születik meg a bab!

most én is beparáztam most, mert utána olvastam és tényleg mindenhol a cukor betegség jön ki a sok ivás-pisilés okának... délutánig szét tép az ideg...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Manooka, nekem is ilyen van kb. a kezdetektől, volt 2hónap mikor nem. Most megint 1-2 hete. Valamelyik nap folyamatos görcseim voltak hajnalig. És úgy ahogy mondod ilyen hátra a derékba fájásokkal. Én is zárt vagyok, bár időnként nyilalok is mintha tágulnék!!!! Nem tudom megnyugtat e, de én ugyanígy voltam a középsővel is és csak 2nappal jött hamarabb!!!!!!!! Nyugi és próbálj meg többet pihenni. tudom-tudom. Meg ne emlegess!!!!!! Nálunk ekkor kezdtek besegíteni (Apa, Anyós). Most épp babakocsi emelgetéssel "pihenek", de ha hazajött Anyum tutira kikapok... :oops:

Konkri, a gyerekek előtt én 280-340óra munkát nyomta, plusszban 2szakos fősuli nappali és minden hétvégén buli (péntek-szombat, ha pihentem, csak szombat). Tehát konkrétan 0 pihivel és így 5évig. De én most arra gondolok, amikor gyereked van. Én azóta hullább vagyok, igaz nekem többször is kelnek a csajok... :shock: Pedig én alapjáraton pörgök, délután nem szoktam aludni (mert rosszabb utána... :roll: ).

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Manooka, de mennek a drukkok, csak ez lemaradt!!!!! De tudod itt nem lesz semmi gond!!!!!! :wink:

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Konkri, köszi, amiket írtál. Hát, nekem még az is olyan hihetetlen, hogy terhes vagyok és nemsokára hárman leszünk, neked és Erpének pedig már a 3. baba jön!
Védőnőtől kapott kiadványok: én tegnap voltam nála utoljára és egyedül a szoptatásról adott egy újságot, amúgy szóban sem kaptam tőle semmilyen normális infót. Én azt hittem, hasznosabb lesz a védőnői gondozás, de tulajdonképpen csak adminisztráció+vérnyomás és súlymérés történt. (ez se lett tökéletes, az ő számításai szerint eddig 2 kg-ot híztam)
A múlt hét óta az én babám is szeret alul mocorogni és ez nekem is elég kényelmetlen. Mindig este csinálja, amikor már aludnék. Nekem azt mondta a doki, hogy ilyenkor pár percig álljak négykézláb és így jó eséllyel „kicsúszik” a baba onnan lentről. Kipróbáltam, és nekem bevált, eddig mindig elmozdult.
Szifla, nagyon jók a képek. Szépen látszik a kis arcocskája:-)
Sti, én maximálisan megfogadom a tanácsod a pihenéssel kapcsolatban, akinek több gyereke van, mindenki ezt mondja. Nekem olyan ez az időszak, mint egy szabadság. Eddig is elég kiegyensúlyozott voltam (bár a munka olykor kibillentett az egyensúlyból), de amióta terhes vagyok, a férjem szerint a nyugalom szigete lettem:-)
Manooka, nekem is volt hasonló félidő előtt, bár nekem nem görcs volt, hanem éles szúrkálás és kb. egy hétig tartott. Mi is rohantunk a kórházba, de ott mindent rendben találtak. A doki azt mondta, hogy ilyenkor 80%-ban csak a fekvés segít és a magnézium tényleg szinte semmit nem ér, a magam megnyugtatására szedhetem, de csak a fekvés az, ami igazán használ. Persze ez csak akkor igaz, ha a vizsgálaton mindent rendben van és nincs szükség semmilyen orvosi kezelésre, beavatkozásra. A legtöbb esetben ilyenkor az orvosok se tudják, hogy ennek mi lehet az oka. Drukkolok, hogy ne legyen semmi gond!
manni30
Budapest
 
 


Sziasztok!

Manni, üdv közöttünk:) én is első babás vagyok, kislányunk lesz, most vagyunk a 27. hétben.

Én ma voltam cukorterhelésen, megint, délután lesz meg az eredmény.

Mi megvettük a kuponvilágon a 4D-s babamozit, köszi az infót annak még a múltkor szólt:) Viszont időpont nem sok van, leghamarabb a július 23-ai hétre volt, mondjuk nekünk az pont jó, de aki már előrrébb tart nálunk, lehet hogy késő lesz. Szóval igyekezni kell:)

Manoka! Én is szedek Cordaflexet, nekem a haskeményedésekre írta fel a doki, de nálam se fájdalo, se görcs, semmi nincs, csak elég sokszor keményedik és feszül a hasam. Nálam ritkult tőle, de mivel nem fáj, nem nagyon tudom megszámolni, hogy hányszor keményedett előtte, meg azóta. A vérnyomást nálam valóban levitte, 100 szokott lenni. Kitartást, biztos rendben lesz minden!!!!!!!! Sokan szorítunk nektek:)))))))

Mi ma megyünk Blellére megint, jövő hét keddig. Vki írta a múltkor, hogy a nyaralókkal sok a meló, hát ez sajna így van, de mi mindig tavasszal a nagy melókat gyorsan megcsináljuk, hogy nyáron csak a lazulás, meg az apróságok legyenek. A sógoromékkal közösen használjuk a házat, szóval a meló is megoszlik. Én persze idén kimaradtam belőle:) Most is a férjem unokaöcsijét kell pesztrálnom, bár már az emelgetése nem tesz jót a haskeményedésemnek, de azért tudok rá figyelni a járókába:)

Szép hétvégét mindenkinek, ha jó lesz a net, próbálok jelentkezni:)
emmami
Szigethalom
 
 


Sziasztok!

Mi is megvagyunk, csak nyaraltunk pár napot apukámék kertjében. Most fôleg olvasó üzemmódban nyomom ismét ( a változatosság kedvéért :lol: ), de követem az eseményeket.

Witch: drukkolok, hogy ne legyen szükség még a tüdôérlelôre!!

Én sem alszom délutánonként Nílával, mert totál kuka leszek tôle, de anagyobb probléma, hogy éjjal 2-ig malmozhatok, ha aludtam délután....Néha iszonyú nehéz megállni, hogy ne aludjak Nílával.

Anyai segítség: mi nem szeretnénk , ha jönne anyukám; mert sajnos 2 éve is sok feszültség volt, mikor itt volt; és osztotta az észt, és rengeteget kritizált. Részleteket majd, ha zárt lesz a fórum. Ha a jó a kapcsolat, akkor tényleg szuper, de ha nem, akkor többet árt, mint használ szerintem. Viszont, tuti, hogy sértôdés lesz belôle, ha nem szeretnénk , hogy jöjjön "segíteni"....Kényes dolog.

Mi jövô szombaton megyünk 4-re, már alig várom!!!!!!Remélem, minden OK a kis Pocamokkal. Nem egy nagy duhaj, mostanában vannak hosszabb passzívabb idôszakai is.

KépKép

KépKép
macianyu108
Budapest III. kerület
 
 


4D-re

KépKép

KépKép
macianyu108
Budapest III. kerület
 
 


Manooka: drukk Neked is! Pihenjél sokat!

KépKép

KépKép
macianyu108
Budapest III. kerület
 
 


Sti: hát én meg tanulni lennék lusta... le a kalappal a tanulósok előtt! főleg gyerek mellett... én agyam folyton kalandozik és nem tudnék a tanulással törődni.

Én se alszom délután mert mosott szar vagyok tőle...
Viszont én az elmúlt hónapig együtt aludtam a fiúkkal, ami az éjszakáimat megkönnyítette... tegnap éjjel átszólt Marcell, hogy anya gyere át én meg mint egy robot mentem- amin eléggé meglepődtem :)
Fannival is együtt alszom majd, nekem ez jelenti a megoldást a pihenésre.

Martinnak 4 lett a cukra...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Utálom ezt az időjárást! Nem lehet elviselni, hogy egyik nap alig 23 fok van, a másikon meg 36... Miért nem lehet folyamatosan meleg? Ezekben a hidegebb időkben jobban görcsölget, keményedik a pocakom :cry: :evil: :evil: :evil: :evil:

Konkri
Net nem biztos, hogy jó információforrás! Sokszor ua dolgról teljesen mást írnak más oldalakon! Inkább legyen EGY megbízható forrás, akivel gond esetén konzultál az ember...
Én alaighanem majd a gyerekorvosunkat, meg anyukámat fogom kérdezni, ha a babákkal kapcsolatban valami kérdésem felmerül...meg előszedem a gyerekgyógyászat könyvet, a jegyzeteimet :wink:
Anya: azért mert régen nevelt gyereket, még ismerheti a mostani dolgokat :oops: :wink:

Szifla
Nagyon helyes a kisfiad! :lol: :lol: :lol:

Sti
A pihenésen mást nem nagyon tudok csinálni! Már egy egyszerű felállás is nehezemre esik :oops: :wink:

Manooka
Én Diaphyllint szedek a méhizom-görcsök oldására... az kevésbé csökkenti a vérnyomást...
Nagyon jó izomlazítónak egy feles, vagy egy pohárka finom bor :oops: :lol: :wink:

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Megvettem a babkocsit!!!! Illetve leütöttem! Megmutizzam????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ha valakit érdekel, itt a linkje: http://baba-mama.vatera.hu/babakocsi_ba ... rak_160944

Viszont basszus az enyémet el kell adnom, ez Apa kérése, mivel nem épp occsó a babkakocsi. :cry: Plussz föl kéne tennem a csajos cuccok felét és nem megy.... :oops: Borzalom vagyok. De olyan édesek a rucijaik és majdnem mindegyikre emlékszem. De az is igaz, hogy kire adom rá? Van egy gyereknyi uniszexem, azok majd visszajönnek, plussz Apa már mutogatta mit szeretne a fiára adni. :wink: Végre, elkezdett vele foglalkozni. Már komolyan aggódtam, nem is beszélhettem róla... :shock:
Szóval most töltögetem a vaterára a dolgokat, de egyenlőre a nagyobbakkal kezdtem, valahogy azt könnyebben eladom...

Trigemini, megértem, hogy más nem megy. Kánikulát mond hétvégére.

Konkri, én se tudok koncentrálni a tanulásra, azért húzom ezt a fél évet már jó sok ideje... :mrgreen: de most már muszáj befejeznem, vagy mehetek isten hírével a suliból. :?
Ne hari, de mit jelent, hogy 4-es lett a cukra?

Macianyu, múltkor el is felejtettem mondani múltkor, hogy te is szept. 28-ra vagy kiírva???? Mert nekem az utsó uhun mondtak szeptember 28-at. Ha jól időzítünk még akár.... :wink:
Képek a 4d-ről???? :oops: :oops:

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Sti: Igen, szept 28; de Níla is elôbb jött 10 nappal....ami persze, nem jelent semmit:-)! De én inkább elôbb "szoktam" szülni :-), és nem tartozom a rohamosan szülôk alfajába (múltkor 17 óra volt, mondjuk életem legjobb élménye)

Majd ha lesznek képek, felrakok!
A babkocsiról már nem lehetett képet megnyitni, sajnos.

KépKép

KépKép
macianyu108
Budapest III. kerület
 
 


Sti: az hogy 4. nem tudom hogy gyereknél mennyi a normális de felnőttnél 7ig okés. övé is okés most ezek szerint...

Gemini: ha én nem fórumozok, akkor rohadtul nem hallok sehol se az életmentő grippwater cseppről, illetve Martint se viszem dévény tornára... ezek számunkra fontos dolgok voltak. a szülések után a fórumok teljesen más életre kelnek. de sztem ezt mondják a többiek is. szopi kérdés, altatás, később hozzátápi... itt ugyan azon korú babák lesznek és lehet hogy az amúgy is sok infóból itt jut hozzá az ember a legjobbhoz... nekem ez a kettő mindenképp sokat lendített az életünkön...
de pl a salus cipő már itt is volt téma és ez csak egy a sok közül.

Manni: talátam 4 felicitas könyvet, ha elküldöd priviben a cimed szívesen elküldöm Neked postán... pedig ezek alanyi jogon járnak neked. én a védőnőhöz 4 hetente járok...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Köszönöm a dicsérő szavakat! Nekem még mindig olyan furcsa, hogy ő bennem van és az én vérem. :)

Manoka: jobbulást!

Sti: én pihenek, minden nap alszom délután, de kb 3-4 órát, este felkelek 9-kor, eszem, aztán 11-kor megint alszom reggel 6-ig. :) Remélem a gyerekem is ilyen jó alvó lesz. Párom nem is tudja feldolgozni, hogy hogyhogy nem bírok fent maradni éjfélig, és még délután is alszom?! :) :) Hozzászokott az éjjeli bagolyságomhoz.

Sissy: most, hogy itthon vagyok, valamikor találkozhatnánk, szívesen lemegyek Leányfalura, ha ráérsz majd. Plusz lenne egy kérdésem. Itt egy másik topicban olvastam, hogy te ismered Reháknét a Margitból. Nála szeretnék szülni, és megkeresném. Ezt hogyan intézzem? Tudsz segíteni? Hétfőn megyek a cukorra a Margitba.


Név: már jó ideje szenvedünk rajta, nehezen tudtunk megegyezni. Ami nekem tetszett, az apának nem, vagy van a családban, vagy nem megy a vezetéknévhez stb. Lánynevünk egyből volt,de ezekkel a fiúnevekkel bajban vagyunk. Végülis döntöttünk, de még nem mondanám véglegesnek 100 %-ban, talán még az is lehet, hogy 2 neve lesz. Jelenleg: Dávid :)
szifla
Budapest XIV. kerület
 
 


Nézem a meccset. Közben Mira nagyokat rúg belém... ő is focizik :lol: :lol: :lol: :lol:

Férjem tartósan a Közel-Keleten van. Aug-ban hazajön, itthon lesz pár hétig és megy vissza :cry: :cry: :cry: :cry:
Úgyhogy lényegében nekem is anyukám fog segíteni. Az ő támogatása nélkül én már most romkban lennék... :oops: :cry:

Kórházba én se szeretnék hetekre befeküdni. Ha fekvés kell, akkor inkább itthon... bár egyenlőre nincs ilyesmiről szó!

Manni
Én is első babámat várom! :lol: :lol: :lol:

Sissy
Jó, hogy minden rendben van a babáddal!

Konkri

[quote]G írta:race kilinikások: tegnap este utsó jelenet????????????mi lesz most? meghaltak? baba? mi van velük??? írja meg vki, mert jövő keddig nem bírom ki!


Túlélik :wink:

Szifla
Nagyon jók a képek a kisfiadról! :lol:

Manooka
Drukkolok, hogy ne legyen baj!

Lara
Net: én is azt tapasztalom, ahogy olvasgatok, hogy elég sok dologról különböző véleményeket lehet találni a neten... :wink:
Én inkább majd az anyukámra, a nővéremre és a gyerekorvosra fogok hallgatni... :wink:

Kata

Kép
ekata79
Szekszárd
 
 


Sti
Nem lehet megnézni a babakocsit :cry:

Konkri
Fórumokból is ki kell szűrni, hogy neked éppen mi a jó, hiszen nem vagyunk egyformák :wink:

Kata

Kép
ekata79
Szekszárd
 
 


Kép

Mira és én :lol: :wink:

Kata

Kép
ekata79
Szekszárd
 
 


Kata: szép vagy! Jó nagy pocid van már! Enyém kisebb, de sokan mondogatják, hogy már milyen nagy, hova fog még nőni okt-ig....már idegesítenek őszintén szólva. Mindig azt válaszolom, hogy persze,hogy még nőni fog, nézzenek már meg egy szülés előtt álló nőt! Bakker. :)
szifla
Budapest XIV. kerület
 
 


Konkri, egyetértek!!!! Én anno csak Tyutyuval (középső) kezdtem fórumozni és pl. utána a refluxával egy fórumos anyuka segített, akinek az anyukája gyerekorvos, hogy miket lehet neki adni, amitől jobb lesz, de volt még pár ilyen dolog.

Macianyu, akkor majd meglátjuk sikerül e időzíteni!!! :wink:

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Na, mire bealtattam a csajokat, még írtatok.... :lol: :lol: :lol:

Kata, nagyon szépek vagytok!!!!!
És meddig van kint tartósan? Mira születésére hazajön?
Na, a link, most?
http://baba-mama.vatera.hu/babakocsi_ba ... 42885.html

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Na, most jó! :lol:

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Sti: először én sem láttam, de most- wáú! teccccik! és ez tényleg jó kocsi! tudom milyen érzés megkapni- nekem az espiro volt az álom na jó tehettem volna magasabbra is a lécet, de én vele is oltári boldog voltam, főleg az első után... én már Martinnal is úgy kerestem, hogy tudtam, ha a jó Isten megadja nekem a csajszit, akkor neki is... és lám...
most már tudom a vaterás "álneved" is :) :) :)

Az előbb csak gyors beírtam- hogy egyébként is az ember jó esetben 5 helyről kapja az infót: first- csecsemősök a kórházban, védőnő, gyerekorvos, anyuka, anyós (aztán még jöhet sok más jó szándékú) ezek után már egy fórumon "meghallgatni" még több infót nem oszt nem szoroz, így vannak alternatívák, hogy mit fogadjon meg az ember, mi válik be... a baba ápolás/nevelés/gondozás nem fehér és fekete, és rohadt sok az eltérő vélemény (for example: kuki huzogatás...) de az embert általában (magam nevében mondom) vezeti az ösztön, az anyai ösztön.

Én mind kettőt végig fórumoztam- és szülés után is sokan csatlakoztak mind két helyen. és sokakat a segítség kérés vezet ide... rengeteg példát tudnék mesélni, hogy ki, miben adott tanácsot... de csak be kell kukkantani olyan topicba ahol már vannak babák... megy az infó csere ezerrel... a nyugtatás, a vigasztalás. így terhesség idején is van aki informálódni jön, kétségbe esve... van hogy bensőségesebb a fórum és kisebb-nagyobb válságok is megbeszélés tárgyát képezik, de szülés után nem csak az megy hogy úhh kinek milyen szép a babája... mennyit nőtt, mit tud...

Védőnő kérdés: ez is olyan fura dolog, hogy több helyen egy kalap szart se ér, hogy van, máshol meg tényleg nagy segítség. hogy van. nekem a mostani a másodikom hozadéka és nagyon meg vagyok elégedve vele. az elsőt annyira nem csíptem. de tényleg hangoztatják, hogy a védőnői szolgálat Magyarországon milyen nagy erény és hasznos dolog és sokszor pont az nem kapja meg a hasznos dolgokat akinek szüksége lenne rá.
a felicitas csomagok hasznos infókat és termékeket is tartalmazhatnak, nekem volt benne sudocream, volt már avent cumis üveg, pohár stb és a kiadványok is jók. ez jár a terhesség alatt, jár a szülés után (általában a kórházak kiadják) és jár még kétszer ha jól tudom, de ez a kettő nagyon okés anyag. (nekem egyik szülés után egy Otthon magazin volt benne- ez a gyengém és a kedvenc újságom (akkor ott a depiben ez életmentő volt :))

gyerekorvos: nálunk kettő van akit választhatok, de 18 év alatt egyszer cserélhetek, ha nem vagyok elégedett, de nincs vissza babaruha utána... viszont ha szükségét érzem én elviszem a másikhoz is a gyereket, "kiszolgál". de sokszor, sok mindenben eltérőt mondanak ők is, pedig helybeli kollégák. leginkább a gyógyszerekkel kapcsolatban tök más a hozzáállásuk.
viszont amit tapasztaltam és számomra a legnagyobb erejű dolog volt, hogy mikor belázasodtam a szopiról is tök mást mondtak, majd utána még két helyről kaptam infót védőnőktől... és még más dokitól más véleményt... és akkor első babás voltam, tehát tapasztalat semmi, csak a sok vélemény és az ösztön. győzött az ösztön.

amit még ajánlani tudok a felicitas könyveken kívül az a la leche liga : www.lll.hu (na róluk is fórumon keresztül tudok)
a tápihoz én keveset tudok szólni, de biztos van aki ebben propfi, mert az is ad buktatókat...

Witch: nem jelentkezett, lehet holnap megkérdezem tőle mi volt a dokinál. max küldök sms-t arra akkor reagál, ha tud és ha akar...

Kata: nagyon szépek vagytok, viszont a férjed munkájáért nem irigyellek! nehéz lehet így az biztos. először én azt hittem, hogy csak ausztria vagy hasonló... :(
bővebben nem tudnál írni a Grace klinikáról? :) työtyi :)

bakker agyam szita, vmit akartam még írni :(

ja befekvés: bakker én nem azért mondom, hogy be akarok feküdni, mert ott olyan jó feküdni vagy bármi (tűrhető, illetve ha ott kell lenni, akkor nézem a jó oldalát, a jó élményeket)...
ha szülés veszélye forogna fenn idő előtt, vagy egyéb probléma akkor okés bármennyire befekszem szó nélkül...
de szülés előtt pár héttel én befeküdnék szívem szerint (akár a 37. héten/utántól ezért mondogatom a szeptembert ), mert tudom, tapasztaltam, hogy a testem mire képes... és tudom/érzem, hogy ha nem leszek ott a kórházban akkor az nem biztos hogy nekem/nekünk olyan jó lesz.
én nem tudom elképzelni, hogy itthonról el tudnék indulni és még beérek a kórházba... főleg hogy itt van még két "adalék" is...

na most már megyek aludni tényleg...

jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Jó reggelt!

Kata
Nagyon jól nézel ki :lol: :lol: :lol: :lol:

Fórumok
Jó nagy veszekedések, szakítások is tudnak lenni a különböző nézetek ütközése miatt :oops: :cry: :?

Kórházba beérés
Nekem kb. 10-15 perc az út... :wink:

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Kata! Aranyos pocid van. :)
Szifla: engem is ezzel borítanak állandóan ki, hogy húúúú mekkora hasad van, és még milyen sok idő van hátra!!! :shock: Hát, mi végig fotóztuk az előző terhességem is, és a végén nagyon nagy hasam volt, úgy néz ki, arra senki sem emlékszik. Habár egy kicsit tényleg nagyobb, mint Csengével, de nem vészes szerintem...dokim azzal biztat, hogy mivel Csenge 3850 grammal született, Márk tuti 4 kg körül lesz, hacsak ki nem jön előbb. De hát rám se volt jellemző, se az idő előtt szülés, se a gyors szülés. Majd meglátjuk a kispasi mit tervez... :)

Sti: ez nagyon kis tuti babakocsinak néz ki. Mi nem cserélünk, csak felújítjuk az előzőt....

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
rizsmike
Budakalász
 
 


Konkri, :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , nem titkos a nevem!! :lol: :lol: :lol:
Jaj, ezt ne is mondd, én is azon agyalgatok, hogy milyen tervek vannak, ha beindul a szülés. Nekünk olyan 45-60perc a beérés, persze időszak/napszak, dugó függvénye. Reggel 7fele olyan 35 perc. Na, de mi van, ha épp velem van a 2gyerek, Apa sehol. Hozzánk a taxi 25-40 perc míg kiér, szóval én vagy a taxiban szülök a 2gyerekkel és vadidegennel vagy otthon egyedül 2gyerekkel. ja, és akkor azt se tudom a 2gyerekkel mi lesz a kórházban.... :? Mondjuk addigra talán Anyum is beérne a kórházba, dehát, huh. Én nem tudom mi lesz, de én ettől vagyok befosva. Főleg, hogy én mindig kinyílok már szülés előtt 1-2 hónappal, szóval eleve 2centiről indítok és bazi gyorsan eljutunk a szülésig.... :shock:

Gemini, na az nagyon jó, ha ilyen közel laksz. :D

Fórumos összeveszések elkerülhetetlen, bár nincs akkora tapasztalatom, de ez mindig benne van a pakliban. A mag úgyis megszokott maradni, legalábbis nálunk ez van, hogy már 3éve együtt vagyunk és 2-en estek ki. Egyikük egyéb okból, a másikuk veszekedés miatt, bár azt is megbeszélték végül, csak már nem jár. Mondjuk az a fórum nem ilyen nagy, mint ez, tehát jóval kevesebben vagyunk.
Tényleg egy tali jó lenne!!!!!

Ja, Konkri, nekem már 4éve a vágyam, és anno elbénáztuk, hogy nem ezt vettük meg. Most annyira nem jön jól ez a kiadás, de basszus ebben a kategóriában ez bazi jó áron van. Csak a sport részt akartam meg az autós ülést, de aztán eszembe jutott, hogy én tyutyut is magam mellett altattam, míg át nem aludta az éjszakát a mózesben (kb.2hónap), így azt gondoltuk, hogy mégiscsak jól jönne. Lehet nem fogom szeretni, mert lehet a vágyam nagyobb (mindig így szokott lenni) és a zappem imádom, de az csak 1éves kortól lehetne használni. De azt meg el kell adnom, Apa feltétele... :shock:

Na, megyek, ma délután jön Apa egyik üzletfele (2kor, basszus!) és még puccba kéne vágnom a lakást. Jól kicseszett velem, a kutyánk szétszedett egy dobozt, plussz Ő is elpotyogtatta a virágokat, mikor átültetett és direkt nem takarítottam ott föl, mert hétfőn glancoltam végig alu-felül az egész házat. Sztetek megcsinálta?????? Nem, csak ma benyögte. ááááááá :evil: :evil: :evil: Persze szerinte hagyjuk, nem gond, de nem Őt ítélik meg rögtön, hanem engem... :roll: Utálom ezt a gondolkodás módot!!!
Na, mentem takarítani. Juhééééé :?

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Jó reggelt!

Ben 10 órát kell keresnem, de sehol nem találok :( Seruzad, Neked fiaid vannak... te tudsz vhol, vagy neten?
most elkunyizta a bóvli gumi órám és olyan boldog vele, csillog a szeme, azzal aludt...

veszekedés: szerintem ahol csak csajok vannak és adott a helyzet, amiben lehet nézet különbség ott evidens hogy benne van a pakliban... akár egy munkahelyen is.
nyilván van aki nem tanácsot kérni jön ide, mert olyan háttere van sok szempontból, de akinek nincs annak hasznos lehet...

Sti: én meg eddiginél nagyobb fórumokhoz vagyok szokva :)
mi van Tyutyuval? láza? most akor ez az álom babakocsid vagy a zapp? vagy kor függő?
képzeld, nekem hiába van meg az álom- martinnal már több mint fél éve nem is használom :( mert nem akar kocsizni. (illetve Marcellt toltam benne, mikor roki volt a lába) még jó, hogy most lesz aki segít kihasználni :) fú már alig várom, hogy ismét mózes legyen rajta- olyan más a hangulata... :)
sztem a pasik nem érzik át a házimunkát (persze biztos van kivétel) de a lakás fogalma sokuk számára szükséglet, számomra mást is jelent, fontos a hangulata, az apró dolgok, akár egy virág elhelyezése, vagy egy morzsa is számít :) nekem hobby is, szenvedély is, már gyerek korom óta foglalkoztat, ha lesz otthonom az milyen legyen. lehet hogy én egy polcot két napig variálok, mert vmi nem stimmel, de neki fel se tűnik. a takarítás hasonlóképp... így sajna takaríthatsz... ez egy végtelen történet :)
tényleg Sti- nálatok kispasi neve meg van már? vagy neki is adtak becenevet a csajok? illetve ha jól emlékszem a Bibut és Tyutyut is Tyutyu eszelte ki?

Gemini: az jó ha ilyen gyorsan be tudtok érni. én is kb úgy vagyok mint Sti + a mentő se valami gyors erre fele. bár szükség esetén szülök másnál is, de számolnom kell azzal is, hogy a dokim és a szülésznőm is beérjen. Neked a férjed is doki... még sem egy taxis :) :) :) bár gondolom iker szülés esetén jóval komplikáltabb a dolog. írtad hogy milyen orvos, de azért ez biztos megnyugtató szituáció.
enyém férj kikéreckedett a burokrepesztésnél :)- pedig ugyan úgy semmit se látott volna belőle mint az egész szülésből, bár azt mondta hogy mikor már kint volt a fejtető akkor kukucskált :)

jaj úgy várom már hogy feküdjek ott és ő visszahozza nekem Fannit a fürdetésből... hmmm

Rizsmike: mi van a cukorral?????

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?