Sti: először én sem láttam, de most- wáú! teccccik! és ez tényleg jó kocsi! tudom milyen érzés megkapni- nekem az espiro volt az álom na jó tehettem volna magasabbra is a lécet, de én vele is oltári boldog voltam, főleg az első után... én már Martinnal is úgy kerestem, hogy tudtam, ha a jó Isten megadja nekem a csajszit, akkor neki is... és lám...
most már tudom a vaterás "álneved" is
Az előbb csak gyors beírtam- hogy egyébként is az ember jó esetben 5 helyről kapja az infót: first- csecsemősök a kórházban, védőnő, gyerekorvos, anyuka, anyós (aztán még jöhet sok más jó szándékú) ezek után már egy fórumon "meghallgatni" még több infót nem oszt nem szoroz, így vannak alternatívák, hogy mit fogadjon meg az ember, mi válik be... a baba ápolás/nevelés/gondozás nem fehér és fekete, és rohadt sok az eltérő vélemény (for example: kuki huzogatás...) de az embert általában (magam nevében mondom) vezeti az ösztön, az anyai ösztön.
Én mind kettőt végig fórumoztam- és szülés után is sokan csatlakoztak mind két helyen. és sokakat a segítség kérés vezet ide... rengeteg példát tudnék mesélni, hogy ki, miben adott tanácsot... de csak be kell kukkantani olyan topicba ahol már vannak babák... megy az infó csere ezerrel... a nyugtatás, a vigasztalás. így terhesség idején is van aki informálódni jön, kétségbe esve... van hogy bensőségesebb a fórum és kisebb-nagyobb válságok is megbeszélés tárgyát képezik, de szülés után nem csak az megy hogy úhh kinek milyen szép a babája... mennyit nőtt, mit tud...
Védőnő kérdés: ez is olyan fura dolog, hogy több helyen egy kalap szart se ér, hogy van, máshol meg tényleg nagy segítség. hogy van. nekem a mostani a másodikom hozadéka és nagyon meg vagyok elégedve vele. az elsőt annyira nem csíptem. de tényleg hangoztatják, hogy a védőnői szolgálat Magyarországon milyen nagy erény és hasznos dolog és sokszor pont az nem kapja meg a hasznos dolgokat akinek szüksége lenne rá.
a felicitas csomagok hasznos infókat és termékeket is tartalmazhatnak, nekem volt benne sudocream, volt már avent cumis üveg, pohár stb és a kiadványok is jók. ez jár a terhesség alatt, jár a szülés után (általában a kórházak kiadják) és jár még kétszer ha jól tudom, de ez a kettő nagyon okés anyag. (nekem egyik szülés után egy Otthon magazin volt benne- ez a gyengém és a kedvenc újságom (akkor ott a depiben ez életmentő volt
)
gyerekorvos: nálunk kettő van akit választhatok, de 18 év alatt egyszer cserélhetek, ha nem vagyok elégedett, de nincs vissza babaruha utána... viszont ha szükségét érzem én elviszem a másikhoz is a gyereket, "kiszolgál". de sokszor, sok mindenben eltérőt mondanak ők is, pedig helybeli kollégák. leginkább a gyógyszerekkel kapcsolatban tök más a hozzáállásuk.
viszont amit tapasztaltam és számomra a legnagyobb erejű dolog volt, hogy mikor belázasodtam a szopiról is tök mást mondtak, majd utána még két helyről kaptam infót védőnőktől... és még más dokitól más véleményt... és akkor első babás voltam, tehát tapasztalat semmi, csak a sok vélemény és az ösztön. győzött az ösztön.
amit még ajánlani tudok a felicitas könyveken kívül az a la leche liga :
www.lll.hu (na róluk is fórumon keresztül tudok)
a tápihoz én keveset tudok szólni, de biztos van aki ebben propfi, mert az is ad buktatókat...
Witch: nem jelentkezett, lehet holnap megkérdezem tőle mi volt a dokinál. max küldök sms-t arra akkor reagál, ha tud és ha akar...
Kata: nagyon szépek vagytok, viszont a férjed munkájáért nem irigyellek! nehéz lehet így az biztos. először én azt hittem, hogy csak ausztria vagy hasonló...
bővebben nem tudnál írni a Grace klinikáról?
työtyi
bakker agyam szita, vmit akartam még írni
ja befekvés: bakker én nem azért mondom, hogy be akarok feküdni, mert ott olyan jó feküdni vagy bármi (tűrhető, illetve ha ott kell lenni, akkor nézem a jó oldalát, a jó élményeket)...
ha szülés veszélye forogna fenn idő előtt, vagy egyéb probléma akkor okés bármennyire befekszem szó nélkül...
de szülés előtt pár héttel én befeküdnék szívem szerint (akár a 37. héten/utántól ezért mondogatom a szeptembert ), mert tudom, tapasztaltam, hogy a testem mire képes... és tudom/érzem, hogy ha nem leszek ott a kórházban akkor az nem biztos hogy nekem/nekünk olyan jó lesz.
én nem tudom elképzelni, hogy itthonról el tudnék indulni és még beérek a kórházba... főleg hogy itt van még két "adalék" is...
na most már megyek aludni tényleg...
jó éjt mindenkinek!