Új privát üzeneted érkezett!

Mi is nagyon boldog Karácsonyt kívánunk mindenkinek!

Kép

puszi
PP és Flóra
pöttöm_panna
 
 


Boldog Karácsonyt!

Kép

Solyáék
solya
 
 


Mi is Boldog karácsonyt kívánunk!!

mAszaték
maszat
 
 

 
 

Mi is Boldogat kívánunk mindenkinek!!!

Annamari+beteg-pöttyös Balázs
muter
 
 


Sziasztok!

Én is boldog ünnepeket kívánok! Kicsit megkésve, de sajna meghalt a gépünk, most a hugoméról írok.
Megyek is, sietek. Majd pótolok mindent, ha meggyógyultunk!

Puszi - Kriszta

mohácska
 
 


Sziasztok!

Remélem mindenkinek kellemesen teltek az ünnepek és most egy kicsit pihiztek és lazítotok, éppen én is a dőzsizés fáradalmait pihenem ki. Nálunk szuper volt minden, csak a fehér hó és a karácsonyi hangulat hiányzik az időjárásból. Itt épp olyan pocsék idő van, mint egy sötét, esős novemberi napon.Kép

Karácsonyi pillanatfelvétel:
Kép

Zsombi teljesen meg volt hatódva, amikor a kisangyal (ez voltam énKép) csengetyűzésére lejöttek Apával az emeletről és megpillantotta a fát. Alig bírtuk rávenni, hogy menjen oda és nyissa ki az ajándékokat. A fa még a mai napig bűvöletbe ejti, csak nézi, nézi, hozzá nem mer nyúlniKép A vacsora is remekül sikerült, egy új halas receptet próbáltam ki és szerencsére nem égtem be vele.

Amúgy múlt héten voltam a dokimnál, a műtét utáni kontrolon. Mindent rendben talált. Már csak 2-3 hónap és újra próbálkozhatunk.Kép Előtte lesz még egy hormonvizsgálat is. Addig szépen elsajátítom barátosném hőmérőzős-jegyzetelős technikáját, hogy márciusra profi legyek. Valószínűleg kapok majd egy U betűs gyógyszert, most nem jut eszembe a neve, ami a méhnyálkahártya vastagodását segíti, és ha kell clostyt is.
De akkora már várom a többi kedves kismama-jelöltek jelentkezését is! Nagyon rá férne már erre a topikra egy újabb babazápor!Kép

A betegeskedőknek jobbulást kívánok!

Puszi: Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Jajde szép ez a Zsombi-baba!

Nálunk is vége az őrületnek, Balázs rengeteg játékot kapott, igazából csak kettő haszontalan belőle, az egyik szerencsére félórán belül a természetes szelekció áldozata lett, a másiknál úgy látszik, kell majd némi szülői segítség... Kép
A sztár persze az volt, amit tőlünk kapott (najó, ez így nem igaz, de olyan jól hangzik), a lego-vasút és a parkolóház, de úgy összességében mindennek nagyon-nagyon örült. Kapott gyurma-készletet, fa-puzzle-t, távirányítós tűzoltóautót, egy szó mint száz, az eddigi játékai 90%-át leselejteztük (többség meg is érett rá), átrendeztük a szobáját, a pelenkázó sima komóddá változott (és rájöttünk, hogy az egyik falunk penészedik Kép), így egész pofás kis városka lett Balázs szobájából.
Kép
Az lett volna az igazi, ha a vasút kiköltözik a nappaliba, de a mi nappalink ehhez kicsi.

Én tegnap estére jól lebetegedtem, nálunk ez már sokéves hagyomány, nem is tudom, hogy hihettem, hogy idén megúszom.

Balázs már hihetetlen szövegeket nyom, komolyan, idézni sem tudom, mert folyamatosan bekapcsolva kéne tartani a diktafont KépKép

Puszi mindenkinek!
Annamari
muter
 
 


Sziasztok Anyukák és Kismamák!

Még nem írtam ide a fórumba, de a segítségeteket szeretném kérni. Még csak 3 hónapos vagyok, de itt fogok szülni a II. Klinikán dr. Vermesnél, eddig még csak az alagsori ulrahangot sikerült megismerem, ezért kérlek Benneteket, hogy ha valakinek van bármilyen tapasztalata (jó-rossz)akár a kórházról, akár a dokiról legyen szíves megosztani velem. Nagyon szépen köszi a segítséget.
Üdvözlettel: Zsófia
giovanni8
 
 


Szia Zsófi!

Itt mindannyiunknak van jó/rossz tapasztalata a klinikával kapcsolatban. És jó sokat beszélgettünk már róla. Olvass vissza, esetleg keress rá arra, ami érdekel, és ha nem találod, akkor konkrét kérdésre biztosan kapsz majd érdemi választ.
solya
 
 


Sziasztok!

Pirus: Zsombi nagyon édes lehetett, amikor megilletődötten szobrozott a fa előtt. Kép
Utrogestan? Én is azt szedtem. Múltkor dobtam ki a maradék golyócskákat. Ha ezt tudom!

Annamari! Kép Jobbulást neked!
Először fel sem ismertem Balázst a képen, akkorát nőtt. Már teljesen nagyfiú lett.
Azért az aranyköpéseket jegyzeteld bőszen! És írd meg nekünk! Kép

Kedves Zsófi! Nagyon jó helyre írtál, itt többen vagyunk, akik nagy Vermes doki rajongók vagyunk! KépÉn személy szerint csak jókat tudok róla írni.
A kórházról megoszlanak a vélemények. Volt is anno ebből nagy vita itt. Kép Tény, hogy nem csillog-villog (leszámítva a szülőszobát),de legalább jó kezekben vagy. Az uh. -nál mindig nagyon nagy tömeg van, sajnos. Erre készülj fel. És az alagsori folyosó a leggázabb része a kórháznak. Innen már csak jobb jön! Kép
Szerintem, tegyél fel konkrét kérdéseket, mert így elég nehéz mesélni, mert nem tudom, mi érdekel.
És nagy gratula a babához! Kép

Nálunk is nagyon jól sikerült a karácsony. (Terika: a céges buli is! Kép) Ádám még nem nagyon értékelte a fát, annál inkább az ajándékokat. Meg az egyik horgolt karácsonyfadíszt, ami már tiszta nyál. Nem tudom, mi olyan jó benne, de egész nap elrágcsálná. Sajnos a vendégjárásnak megvolt az az eredménye, hogy Ádám nagyon ölbeszokott. Most meg nem marad benne a járókában, ami azért baj, mert semmit nem tudok mellette csinálni. Iszonyatos sebességgel közlekedik ugyanis a lakásban, és minden új dolog érdekli. Pl. a szekrény üveg része, amit veszettül püfföl. Én meg rohanok másfelé terelni, ami nem tetszik a fiatalúrnak, és ezt hatalmas bőgéssel a tudomásomra is hozza.
Egyébként még mindig édes-aranyos. Kép

Puszi, shineKép
shine
 
 


shine: Hát ez után jön még a javaKép de szerintem innen igazán izgalmas egy Gyermek neveléseKép amikor önálló elképzeléseit meg is valósítjaKép

Mi is jól vagyunk!

Picus
picus
 
 


Sziasztok,

Mi is jól vagyunk. 24-én hóesés volt, olyan szép volt minden. Igazi karácsonyi hangulat. Másnap délutánra elolvadt sajnos.

Svédo. gyászban. Kb. 20 ezer svéd van Thaiföldön. A tv-ben csak ezt mutatják. Félóránként friss hírek, közben összefoglalók, közvetítések. Minden repülögép befogva, hordják haza az embereket. Jövö hét keddig mindenkit haza akarnak hozni. A halottak száma bizonytalan, de a számuk csak nöni fog.

Borzasztó képsorok. Csonka családok jönnek hazafele. Gyerekek szülök nélkül a repülökön, szülök nem tudják, hogy élnek-e a gyerekeik. Szemtanúk beszámolói. Rokonok, barátok, ismerösök tehetetlensége itthon.

Az interneten lehet nyomon követni, hogy ki melyik kórházban található, gyerekek képei, akiket nem sikerült azonosítani, mert nem szólalnak meg, nem esznek, csak néznek a semmibe.

Szörnyü.

Puszi

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Jaj Csilla, ez szörnyűKép Nagyon sajnálom ezeket a családokat!

Itthon is nagyon sokat közvetítenek a tragédiáról, ma hallottam, hogy már 60e áldozat van. BorzalmasKép

3 éve lesz januárban, hogy mi is Thaiföldön nyaraltunk, gyönyörű és felejthetetlen időt töltöttünk ott, és most szörnyű látni a helyet. Ilyenkor mindig beleborzadok, hogy mi is ott jártunk és milyen szerencsések vagyunk, hogy nem velünk történt....

Annamari, én is teljesen meglepődtem, hogy az a nagyfiú Balázs a képen!Kép Írjad csak szorgalmasan az aranyköpéseitKép

Shine, Ádám baba is nagyon édes, köszi a beszámolót! Igen ez a kúszós-mászós, felfedezős időszak elég megterhelő, de majd lesz jobb is, ne izgulj!Kép

Na, lépek, legyetek jók!

Puszi: Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

Zsófi!
Én is Vermesnél szültem, egész nagy fan-clubja van itt! KépKép

Shine!
Nagyon formás az Ádámbaba! És már mászik, jól értem? Nem semmi ez a fejlődés! Lassan lecsót reggelizik kóbásszal! KépKép

Csilla!
Ez valóban szörnyű Kép

Pirus!
Én 2001. márciusában álltam a World Trade Center tetején és megfogadtam, hogy ide egyszer elhozom a családomat. Megsirattam, amikor lerombolták, annyira a szívemhez nőtt, leírhatatlan érzés volt onnan lenézni. És hajszál-pontosan félévvel később onnan ugrottak le az emberek, az egyik halál elől a másikba.
Ezek felfoghatatlan dolgok.

És akkor egy aranyos Balázs-szösszenet, most ez jut eszembe: Apa hintaszéket kapott tőlem Karácsonyra, amit anyukámnál tároltam 24-ig. Balázs persze látta, ez elkerülhetetlen volt.
24-én nagy öröm, boldogság, Apa beleül, mire Balázs felháborodottan: - tessék kiszállni a hintaszékből, mert ez a nagyié!!
Rég röhögtünk akkorát! Kép

Annamari
muter
 
 


Kedves Lányok!

Nagyon köszi a válaszokat, megnyugtattatok, hogy ennyien szeretitek. Igazából nem Vermes dr. ellen volt kifogásom, hanem az UH hangulatától teljesen megrémültem. Két órát ültem sorban (alig vártam már, hogy lássam a babócát) és egy morcos nővérke két perc alatt kivágott. Megingott a bizalmam a kórházban, azt gondoltam ilyen az egész. Vermes dr. egyébként nem szokott lejönni az UH-ra? Visszaolvasgattam az archivban az élményekről, elég vegyes.
Arról tudtok felvilágosítást adni, hogy van-e a klinikán terhestorna, vagy valamilyen felkészítő tanfolyam? (én még csak itt tartok)
Nagyon aranyosak a kisbabák, igazán irigyellek benneteket!
Puszi Zsófia
Ui: Kérdezhetek priviben egy-két dolgot?
giovanni8
 
 


Szokott felkészitő és torna is lenni. Régen kedd délutánonként volt. A védőnőt kell keresni. szerintem január-február környékén fog indulni a felkészitő. Ha első baba, érdemes elmenni rá. Sajnos telszámot nem tudok adni, de a lányok mindig naprakészek. Kép

Csilla,
nem is tudtam, hogy ilyen sok svéd volt most Thaiföldön. Nekünk van egy haverunk, aki lehet, hogy éppen Indonéziában volt. Nem merem felhivni...
solya
 
 


Sziasztok,

Zsófi,
Üdv itt. Hogy morcosak a növérek, ki fogod bírni, ha veled és a babával is minden rendben lesz. Megszülöd és egy hét után, vagy elöbb is, hazamehettek.

Csak bajba ne kerülj. Kívánom, hogy ne ismerd meg a klinika "igaz arcát". Itt egy-két-három ember sajnos megtapasztalta. Én is.

Solya,
Mindig sok svéd tölti ott a téli szünidöt. Gyerekesek elönyben részesítik, mert gyerekbarát a környezet,(ebböl néhány város persze kivétel, pl Pataya) nagyon vendégszeretök a thai emberek.

A haverotok családját kellene felhívnod itthon, hogy jelentkezett-e?

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Giovanni!

UH-ra mindig dél körül érdemes menni! Akkor max félóra alatt bent vagy. Én mikor fél8-ra mentem, mert siettem, fél1-kor kerültem be. Egy kismama meg ott pattogott, hogy ő már 15 perce vár!! KépKép

Annamari
muter
 
 


Sziasztok!
Még nagyon régen, amikor kiderült, hogy jön a baba, érdeklődtem egy-két dolog után nálatok. Azóta eltelt egy kis idő, Ti már jó ideje babáztok, én pedig most tartok a 33. hétnél.
Gimes Gábor az orvosom. Ő állítólag a Dömötör Margit szülésznővel már egy megszokott párost alkot. Van valakinek e kettősről bármilyen tapasztalata?
Szerintetek nem késő, ha a 35. hét körül szólok a szülésznőnek, hogy szereteném, ha ő lenne a szülésznőm?

Giovanni
Keddenként van a felkészítő, január 11-én indul a tanfolyam.(legalábbis az utolsó alkalommal ezt mondták) Én jártam korábban, de az elejéről lemaradtam, így most fogom pótolni az első 4-5 előadást. (kb. 10-12 hét egy tanfolyam) 1/2 3-tól 4-ig van különböző témákról előadás, beszélgetés a könyvtárban, 4-5 között pedig kismama torna ugyanott.

Timka
timka
 
 


Timka,
szerintem nem késő akkor szólni Margitnak. Én sem kapkodtam el annak idején. Kép
Gimes doktorról nem, mert nem vele szültem, de Margitról ódákat tudnék zengeni, ne kelljen Kép. Szerencsére nem fogta a kezem a vajúdás alatt, de tudtam, hogy fél szeme mindig rajtam. Akkor és azt csinálta, amit éppen kellett, szóval vérprofi.
De jó, már mindjárt babázol.

Csilla,
nem tudom, őt kellene. De valahogy ez rajtam kivül nem jutott eszébe úgy tűnik senkinek.
solya
 
 


Sziasztok,

Solya,

Hívjad, vagy küldj sms-t, hátha jelentkezik.

Tegnap este belenéztem a hírekbe a magyar hírtv-n. Teljesen eltérö adatokat közöltek, mint amit a svéd tv-ben látok.

A magyar tv mondta, hogy a legtöbb eltünt a német turisták között van kb 1000. Svédeket nem is említették. A svéd állam 1500 "hivatalosan" eltünt svédröl tud, akik valamelyik utazási irodával utaztak ki. Azonkívül sokan vannak, akik csak "úgy" utaztak ki, utazási iroda szervezésén kívül.

Itt van néhány thai kórházi cím, viszonylag lassan töltödik le, mert a betük mások. Van jónéhány magyar is az ápoltak között. Remélem mihamarabb mindenki hazakerül. A fertözésveszély óriási.

www.phuketitcity.com
www.vachiraphuket.go.th/26122547/listall.html
www.p-h-u-k-e-t.com
www.phuket-inter-hospital.co.th
www.phuketpc.com/#lt;/a#gt

Csak azokat az oldalakat írtam ki, amiket én is ki tudtam nyitni. Jó oldalak, mert sokan ezeken keresztül találtak rá a keresettekre.

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


B.U.É.K SIKEREKBEN, SZERENCSÉBEN, GAZDAGSÁGBAN, EGÉSZSÉGBEN GAZDAG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENT BABANETES SOTEII. KLINIKÁSNAK.

Holnap elutazunk biztos nem lesz időm már feljönni!!

Puszi Picus
picus
 
 


Sziasztok!

Nekünk is nagyon jól telt a Karácsony, már nagyon várom a következőt, akkor Szabolcs remélem, még jobban fogja élvezni, hiszen már kétéves nagyfiú leszKép.

Csilla! Rettenetes az egész, látva a képeket, felvételeket olyan igazi világvége érzésem lett. És főleg, hogy azt mondta a férjem, hogy ha nem építenek fel egy csomó szállodát a parton, kivágva egy csomó fát, akkor nem halt volna meg ilyen sok ember... Magunk alatt vágjuk a fát...
Fulescsacsi
 


BUÉK!

Kép
solya
 
 


Sziasztok!

Szomorú, hogy ilyen hírekkel fejezzük be ezt az évet.... KépKépKép.

KÍVÁNOK, KÍVÁNUNK MINDENKINEK MÉG BOLDOGABB, EGÉSZSÉGBEN, BOLDOGSÁGAN MÉG GAZDAGABB, SZERENCSÉS ÚJ ÉVET!

UGYANEZT KÍVÁNOM A KLINIKA MINDEN DOLGOZÓJÁNAK, A TAKARÍTÓTÓL AZ ORVOSOKIG.
Név szerint kiemelném dr. Ács Nándort, az orvosomat és Berényi Gyöngyit, akinek továbbiakban sok erőt és kitartást is kívánok a pocakosodásához és leendő gyermekéhez!

Kriszta, Dani és Zoli

mohácska
 
 


Sziasztok Lányok!

BABAZÁPORBAN, EGÉSZSÉGBEN, BOLDOGSÁGBAN GAZDAG BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK NEKTEK ÉS CSALÁDOTOKNAK!

Puszi: Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok!

NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK MINDNYÁJATOKNAK!!!!!
Fulescsacsi
 


Sziasztok!

Eddig csak olvasgattam a topikot és úgy döntöttem, én is a csatlakozom hozzátok. :-) Most 18. hetesek vagyunk és várhatóan Május utolsó negyedében lesz a nagy esemény a Sote II. klinikán. A kisbaba már mozgolódik és szerencsésen túl vagyunk az AFP-n és a 18. heti ultrahangon is. :-) Ő lesz az első kisbabánk és már nagyon várjuk. Dr. Bánhidy Ferenc az orvosom. Ismeritek? :-) Esetleg tudja valaki, hogy kik a legjobb szülésznők? Kit ajánlotok, mikor érdemes felkeresni.
Rita, Solya: Minket is érdekel ez a szülésfelkészítő. Hol lehet rá jelentkezni és mikor érdemes elkezdeni?

EGÉSZSÉGBEN, BOLDOGSÁGBAN GAZDAG NAGYON BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK BABÁKNAK, KISMAMÁKNAK, ANYÁKNAK, APÁKNAK ÉS A CSALÁD TÖBBI TAGJAINAK!!!!! :-)

Csücsök
csücsök
 
 


BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!

Csilláék

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Én is új vagyok itt, bár régóta olvasgatom a fórumot.
Csücsök! én is május végére vagyok kiírva, az orvosom dr. Radványi Krisztina, de a kórházról én sem tudok sokat. Ahogy itt Giovanni írta, engem is elrettentett az UH-s folyosó és bánásmód,de úgy tudom a szülészet frissen felújított és talán nem csalódunk benne. Az AFP nálunk is jó lett szerencsére, az UH-ra csak a jövő héten kaptunk időpontot, mert most a magánrendelőbe megyünk. A torna engem is érdekelne...
MINDENKINEK BOLDOG ÚJ ÉVET!
kissyra
 
 


Sziasztok!

Boldog Újévet és mégegy szép, egészséges babát mindenkinek!!!
Jövőre ilyenkor már pocakkal szeretnék rendelkezni! KépKép

Annamari
muter
 
 


Boldog Uj Evet mindenkinek!

Lacko idokozben 2 eves lett, itt egy kepKép:

Kép

Csilla: valoban nagyon szomoru a szokoar okozta tragediaKép foleg hogy allitolag nem vettek komolyan....amugy a hirtv ezexerint nagyon gaz, mert a tobbi adon folyamatosan mondjak hogy a svedeke a legnagyobb veszteseg EuropabanKép

orsoly
orsoly
 
 


Sziasztok,

Orsoly,
Boldog szülinapot Lackónak! Milyen szép kissrác.

Dec. 29-én néztem a HírTv-t, lehet azóta már ök is reális adatokat közölnek.




A svéd kormányt elmarasztalták, mert egy napos késéssel reagáltak a tragédiára. Elöször csak az utazási irodák kezdték a mentöakciót, és az SOS International (Koppenhága). Azok hoztak minket is haza annak idején.

A svéd külügymininszter vasárnap hajnalban megkapta a hírt Thaiföldröl, este még elment színházba, az alkalmazottainak továbbította a hírt. De ez után a baki után, most már tényleg mindent megtesznek.

Elöbb úgy volt, hogy keddig mindenkit (élöket) hazahoznak, de változott, mert sokan, akik nem találták meg a családtagjukat ott akarnak maradni és tovább keresni a szeretteiket.

Sokkhatás alatt vannak az emberek, nem eröszakolják öket vissza Svédo-ba, inkább biztosítja a kormány, hogy folyamatosan indítanak gépeket és aki akar az jöhet, még ha félig üres gépek is jönnek. Mindenki másképp dolgozza fel a történteket és ezt tiszteletben kell tartani.

Nagyon remélem, hogy az ovinkban és az iskolánkban sem fog senki hiányozni e miatt hétfön. Félve megyek.

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Buék mindenkinek!
Úgy tűnik,nehéz lenne szétrobbantani ezt a kis csapatot....
Lyányok-asszonyok!Ne szidjátok az ultrahangosokat,ők fél 8-tól kettőig nonstop dolgoznak,higgyétek el.A rendszer milyenségéről nem ők tehetnek.
Ha pedig bármelyikötök felhívja a doktorát,hogy sietne,és kellene egy kis segítség a sorban....szerintem mindegyikünk megy,ahogy tud.Próbáltátok már??
vojõr
 
 


Vojör,

Azt ajánlod, hogy egy kis protekcióval kellene elöbbre jutni a sorban? Szerintem nem jó ötlet.

Annak idején engem is soron kívül vezettek be uh-ra, a folyosó tele volt várakozó kismamákkal. Hát mit mondjak, nem volt egy kellemes érzés.

Felesleges még jobban felkorbácsolni az indulatokat.

Ha ilyen állapotok uralkodnak még mindig, akkor inkább a kismama hangolódjon rá, hogy ha megy az uh-ra akkor elmegy a fél napja, ez van, és kész. Kár marni egymást ezért.

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

Csilla! Én is éppen ezt akartam írni, hogy én minden hírekben azt olvastam, hogy a svédek vesztesége nagyon nagy...

Vojőr! Hogy írjak egy kis jót is, én általában elég hamar bejutottam. Na, persze az ultrahangok felénél bentfekvő voltam, azoknál azért. De ha a fennmaradóakat nézzük, akkor talán egyszer volt, hogy egy órát vártam, a többi kb. fél óra, vagy kevesebb. Egyetlen egyszer vitt be a dokikám soronkívül, akkor gáz volt a ctg-n, és sürgős volt a dolog, be is feküdtem utána. Persze az más tészta, hogy odabenn mindig halálfáradt, apatikus doktorbácsikat találtam, akik nem igen mondták, hogy mit láthatok éppen, legfeljebb, ha kérdeztem, néha akkor sem... de hát mozizni a fizetős 4D-s ultrahangon kell/lehet sajna...
Amúgy meg, ha mindenki felhívja a dokiját, aki éppen ott van, hogy vigye be külön, akkor ez a módszer is befuccsol...

Lányok (és fiúkKép)! Írtam már, hogy Szabolcs december 25-én elindult? Jó kis karácsonyi ajándékKép, ennek örültem a legjobban.
Fulescsacsi
 


Fcs,

Gratula Szabolcs elindulásához! Most már csak menne fáradhatatlanul ugye?

puszi
Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

BUÉK mindenkinek!

Éljen a kétéves lackó! Kép Isten éltessen sokáig, kicsi Lackó egészségben, boldogságban, szeretetben! Kép

Fcs: gratulálok Szabolcs elindulásához! Kép

Csilla: nem is tudom, mit lehet méghozzátenni ehhez a tragédiához! Borzasztó! Kép

puszi, shine
shine
 
 


Sziasztok!

Mégegyszer BUÉK!

Orsoly: Isten éltesse Lackót nagyon sokáig, egészségben, szeretetben, szerencsében, boldogságban!

Fs: gratulálok Szabolcs tettéhez! Most aztán futás utánna KépKépKép!

Csilla: KépKépKépKép!

puszi Kriszta

mohácska
 
 


Sziasztok Lányok!

Orsoly,
Isten éltesse Lackót, olyan szép nagyfiú már!Kép

Csilla, tegnap az egyik Híradóban mutatták a különböző európai országokat, hogy hogyan 'ünneplik' az Új Évet, mindenhol visszafogottan, Svédo.-ból is közvetítettek, ahol gyászban van az ország, még konkrétan csak pár száz halottról beszélnek (angolok, svédek, németek, franciák...), akiket már azonosítottak, de több ezer az eltűntek számaKép Azt hiszem nem sokan élték túl közülük.

Fcs, gratula Szabolcs járásához!Kép Igaza van férjednek, ami az erdőírtásokat illeti, csak sajnos nem ennyire egyszerű a dolog. Tudod pl. Thaiföldön, ahol jártunk, nem csak a csillogó részén, borzasztóan nagy a szegénység, a turizmus millióknak nyújt megélhetést, ha gazdagságot nem is. Szörnyű látni azt is, hogy fiatal lányokat kényszerítenek prostitucióra, a saját családjukKép, Bangkokban rettenetesen sok olyan bár volt, ahol szerintem a prostitált kislányok, fiúk átlag életkora nem haladta meg a 16 évet. Ez borzasztó...és az a szörnyű benne, hogy a megélhetésért a saját emberi mivoltjukból kell kifordulniuk. És senki nem tesz ellene semmit, sőt! Évente több tízezer európai férfi (sokan homoszexuálisok és/vagy vének és leginkább perverzek) érkezik ide, hogy 'béreljen' pár hétre/hónapra ezekből a gyerekekből.

Vojőr, szerencsére a dokimnak van UH is a rendelőjében, én oda járok, viszont CTG után mindig kellett mennem flow-ra is, ilyenkor valóban előre vettek, csak egyszer kellett várnom másfél órát, de kibírtam, nem siettemKép
Igaz még nem voltam más kórházban, de szerintem ez majdnem mindenhol így működhet. Amit Csilla is javasolt, szerintem valahol az egy járható út, egyszerűen fel kell készülni rá, olvasnivalót vinni és kész.

Annamari, én is szeretnék jövőre ilyenkor egy nagy pocakot vagy egy egészséges kisbabátKép Ezek szerint lehet, hogy együtt fogunk pocakosodni? Lányok, ki szeretne még csatlakozni?

BUÉK!

Puszi: Pirus

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Sziasztok Lanyok!

Koszonjuk a jokivansagokatKép

Fcs: grat az elindulashoz, most aztan szaladgalhatszKép

uh: azert valami megoldast csak kene ra talalni. elso gyereknel meg nem olyan nagy kunszt varni, valoban, de most a masodiknal mar komoly elokeszuleteket igenyeltKép mondjuk alt 12-1 korul mentunk Lackoval (no de ez az alvasideje voltKép), igy viszonylag hamar bejutottunk. 1x kellett varni masfel orat igy is, ugy hogy senki nem volt benn, na azert az bosszanto. elhiszem hogy ok is faradtak, de en kinn ultem nagy pocakkal es egy nyugos, faradt gyerekkel.Kép nem lehetne idopontos rendszert bevezetni? vagy valami emberbaratibb dolgot kitalalni? no meg felujitani?KépKépKép

orsoly
orsoly
 
 


Orsoly, teljesen igazad van, látszik, hogy még csak gyermektelen kismamaként voltam ott!Kép Az időpontos rendszer nem lenne rossz, ahogy Zsombi háziorvosánal is van. 10 perc jut egy betegre, minden második időpontos, és minden két időpontos között behívnak egy olyat, aki nem tudott időpontot kérni, vagy beesett, mert akkor lett beteg. Ez itt is működhetne szerintem, mert a klinikán is vannak soronkívüli esetek, azokat lehetne behívni két időpontos között. Tehát egy órában lenne 3 időpontos és 3 aki nem időpontra érkezett. Így nem lennének annyian a folyosón sem és minden kismamának jutna ülőhely.

P.

KépKép
KépKép
piroska
6044 kecskemét szarkás 429
 
 
 
 


Pirus, nem tudom, hogy így működne-e. Miért? Nálunk pl. mindíg csúszás van az időponttal. Nem egy fodrász is csúszik az időpontokkal. (Jó, ez talán egy kicsit morbid hasonlítás.) Nekem eddíg nem volt olyan vészes a várakozás. 11 után hamar be lehet jutni. Talán a hely az, ami egy kicsi korrekcióra szorulna. MireKépKépKép rendszeres látogató leszek, addígra talán az alagsor is megszépül KépKépKép. Majd megyünk együtt, ok? Mikortól megy élesben?

Kriszta

mohácska
 
 


Kriszta,

Igazad van, nem olyan egyszerü az idöpontos rendszer bevezetése és müködtetése. Annyi minden kell hozzá. Föleg egy olyan helyen, ahol rengeteg embert nyilvántartanak.

Kell egy külön telefonvonal, ami csak az uh-os rendelést szolgálja. Kell egy program a számítógépben, ami az idöpontokat tartalmazza. Minimum két ember, aki a rendeléseket felveszi és arra ügyel, hogy duppla, trippla rendelés ua-ra az idöre ne forduljon elö. Személyzet, akik mindezt lehetövé teszik, hogy müködjön, ne csússzanak a kiírt idövel.

Aztán kellenek "betegek", akik szintén pontosan érkeznek, vagy ha nem tudnak megjelenni, akkor legalább egy nappal elötte lemondják az idöpontot, hogy mást be tudjanak hívni, hogy ne legyen üresjárat.

Megvalósítható? Igen. Csak hozzáállás kérdése. + pénz

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Sziasztok!

NAGYON BOLDOG, EGÉSZSÉGBEN GAZDAG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK MINDANNYIÓTOKNAK!KépKépKép

Orsoly!
Isten éltesse Lackót!KépKépKép Olyan helyes kisfiú!Kép

Fcs!
Gratula az elinduláshoz!Kép Izgalmas időszak vette ezzel kezdetét....

Annamari!
Annyira jó a hintaszékes történet!Kép
Tetszik a Balázsról készült kép.Kép Ha jól emlékszem, talán 2 hónappal idősebb, mint a mi Bobónk, de valahogy sokkal nagyfiúsabb.

Csücsök, Kissyra!
Üdv itt! További problémamentes pocaknövesztést!Kép

Ha már Pirus a babazáport említette, és a csatlakozni kívánókat "keresi", elmesélem a héten történteket. (megpróbálom röviden, remélem sikerül)
Kedden produkáltam egy pozitív tesztet. Ami azért különösen nagy öröm, mert már régóta vágytunk rá. A felhőtlen öröm azonban csak egy napig tartott. Akkor ugyanis már mást is sikerült remekelnem, kis görcsök kíséretében. Este felkerestem az orvosomat, aki valószínűsítette a vetélést, de azt mondta, még bármi megtörténhet. Csütörtökön reggel került sor a vérvételre, a délelőtt folyamán pedig az uh- ra. ( nem részletezném, amit tapasztaltam az uh -n, pedig egyerre volt megalázó és kellemetlen Kép) Ami itt kiderült: van egy 15 mm petezsák benne egy embrióvalKép, és közvetlenül mellette egy 13 mm- s "valami", ami lehet egy másik petezsák is ill. bármi más is Kép....(elképzelhető, hogy ikerterhességnek indult a dolog) Valszleg ez okozza a tüneteimet. Amennyiben azonban erősebb vérzés lépne fel, azonnal be kell mennem a klinikára, ahol be is fejeződik a történet. Sajnos van rá esély, hogy ez a "valami" magával viszi az igazi petezsákot is. Azóta megismerkedtem közelebbről az általatok nemrég említett Utrogestan golyócskákkal is. Egyébként pedig várok, és tele vagyok aggodalommal.
Ha jut egy pici időtök, erőtök rám gondolni, akkor drukkoljatok, hogy ne legyen ennél nagyobb a baj!Kép

Itt is köszönet Mericli doktornak a nagyon alapos uh- ért!Kép

Terika
terika
 
 


Lackónak nagyon boldog szülinapot kivánok!

Terika,
gondolok erősen rád. Nem csak azért, mert már 3. napja indokolatlanul vérzek, jó kis újévkezdés, de hallottam olyat is, hogy ilyen esetben megmaradt sima terhességnek a másik petezsák nem ment el. Szóval szoritok!

Nekem a teszt negativ lett, szerencsére. Mert egy jó csomó gyógzszert szedtem/szedek mostanában és ... és nem is erős nagyon a vérzés, csak néha görcsölök és nem akarok orvoshoz menni. Ráadásul jövő héten úgyis meg kell jönie, mert akkor jár le a fogamzásgátló köre. Szóval kb. elegem van. Kép Ráadásul két éve pont ugyanigy kezdődött, akkor fél évig játszotta ezt a szervezetem és a vége műtét lett és ahhoz sincs kedvem. Kép

Csilla,
pl én mindig előre megbeszélt időpontban megyek uh-ra, az orvos akkor nézio meg a pácienseit, és ha kések, akkor rácsörgök, és amint tud, lejön. Más is igy csinálja, aki uh-zik is. Azoknak kell várnia, akit nem a saját orvosa néz meg. Annak pedig máshol is, ill. azért többet, mert van aki időpontra megy.

Vojőr,
én örülök, hogy nem lehet szétrobbantani ezt a társaságot! Kép

FCS,
gratulálok! Igazi nagyfiú lett Szabolcs!
solya
 
 


Terika,
Elküldték a dalokat, Köszi. (még karácsony elött ideért)
Szorítok, hogy minden úgy legyen ahogy szeretnéd.

Solya,
Ez is egy módszer, de nem minden emberre nézve egyenlö. Elönyben vannak, akiknek fizetett, saját orvosuk van. Nekem személy szerint nem tetszett/tetszik.

Jól értem, Te is babaprojekt elött állsz?

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Csilla,
a minden emberre nézve egyenlő módszerek és filozófiák a múltéi. A dolgok jelenlegi állásában, nem azoknak van esélyük, akiknek saját orvosuk van, mert azok is sokat várnak, akiknek az orvosa nem végez(het) uh-os vizsgálatot.
És mindig is voltak egyenlőbbek az egyenlők között.

Nem, nem állok babaprojekt előtt, antibiotikumot szedek, fogamzásgátlóval megbolonditva, és a tesztet azért vettem, hogy kizárjam egy esetleges terhesség esélyét, mivel nekem az első terhességem tökugyanigy kezdődött. De nem, még pár évig nem szeretnék szülni. Kép
solya
 
 


Solya,
Értem, hogy mire gondolsz, én nem filózgatni akartam a minden ember egyenlö, stb dolgokról. Csak leírtam egy müködö lehetöséget, ami mindkét oldalnak jobb lenne.

Hát ilyenkor tényleg jobb elkerülni egy terhességet.

Csilla

Kép
Kép
Kép
csillah
 
 


Akkor jó, én meg csak a nem létező rendszer nem létező vagy nem tökéletesen működőségére próbáltam meg rávilágitani. ;o)
solya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?