Új privát üzeneted érkezett!

Nekem is zsemlés-tejes vércukorterhelésem lesz a köv. héten. Az nem olyan pontos? Miért nem fogadták el Neked, Mágnes?

KépKép

KépKép
macianyu108
Budapest III. kerület
 
 


Maci, nekem az első és egyetlen turkálós vizsgálat akkor volt, amikor a 18. heti UH lelettel mentem vissza a dokihoz. Szerintem ez nem felelőtlenség, jobb nem bántani odalent a dolgokat. Mármint a méhszájra gondolok. :)
Akkor te tök könnyen leadod a felesleget. ;) Én 15-öt szedtem fel Samuval, de nagyon nehezen ment le. Az utolsó pár kg már akkor, amikor összejött a baba. Szerintem nálam a szoptatás blokkolhatta a fogyást, mert ahogy abbahagytam, étrendi változtatás nélkül lementek a kilók. Az első 1 évben pedig semmi nem ment le. :?

Konkri, még mennyi szex nélkül??? Hát én nem vagyok egy nimfo, de ki nem bírnám, hogy ne legyünk együtt legalább heti 1-2 alkalommal. :oops:
Majd hívlak, ha látok Pesten olyan cuccost!

Rizsmike, lettek jó képek? Tegyél fel mindenképp! ;)

Mi is moshatózunk néha, amikor nem vagyok lusta periódusban. :) Eredetileg csak azzal terveztem, de hát... Hmmm. :) Persze ha lenne szárítógépem... :) Ha ki akarod próbálni, Konkri, adhatok kölcsön párat. Van Pop-in, coolababy, meg még pár a tiptopbaba.hu-ról. :) Ja, meg turkáltam egy kushies (?) ultrát is, az csúcs. csak nagyon nagy csomag, és nagyon lassan szárad. De az flanel, és tényleg nagyon sokat beszív.

Na, most megint mennem kell. Jó éjt!

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Csősztök!

még sose jöttem ilyen későn...

bepisi és ilyesmi: hát Martinom... kész... ez egy törpe vízmű, egész nap csak iszik... a két fiú fürdés előtt míg Apa engedi a vízet több kört lenyom pucéran, na most már másodszor fordul elő, hogy Martin ez alatt a pár perc alatt többször becsövel, össze-vissza... :) (szerencsére csak fel kell mosni) és egész nap mint egy gödény- már arra gondolok, h vmi baja van... mert kb 1,5-2 litert iszik a 12 kilójával. én nem iszok annyit mint ő. ez utalhat betegségre, vagy normális?
szóval az ő leszokására kíváncsi leszek...

ma beleolvastam a Martinos topicba és ezen a héten (25.) én füvet nyírtam és földet zsákoltam... áhhh. na jó azért ma is kapáltam, gereblyéztem, kitakarítottam, de a fűnyírót nem merném elő venni. na jó tán ha valaki kiszedné a helyéről és összerakná és leszedné a fűgyüjtőt talán eltologatnám...
de hogy az egész állatkertet is besétájam... na azt se merném. kb a hüvelyemben érezném a hasam. meg még sütit is sütsz Ági?! én ezt még nem terhesen se csinálom... hál istennek, ha sütnék se enné meg senki... talán a muffint, de ahhoz kéne vennem tepsit. (ezt lehet meg is ejtem)

Zsó: sajna a lepényem miatt volt eddig "tiltva" a szex... meg hát volt vérzés is az elején... meg nálunk Apa terhesség idején kicsit félősebb lesz. ez igazán a második alatt alakult ki így, akkor volt kis szenvedés is, de rájöttünk, hogy mi hogy megy lelkileg... most ezt az utolsót már kihúzom/zuk... meg azért vannak alternatívák... + én képes vagyok éjjel álmomban is orgazmusra... van hogy arra ébredek, hogy hmmm... :)

én mindent viszek a kórházba (teljes tár, krém, törcsi, ruhák, pelus, takaró...)! de én ugye ilyen típus vagyok... :) kivéve cumisüveg... ezt már Martinnal se vittem. előtte a védőnővel megbeszéltem és ő is mondta, hogymint szülő meg is tagadhatanám, ha a gyerek eszik eleget. így én nem itattam- de hát ő volt az aki 3 napra már kidobtak, mert már túlszárnyalta a születési súlyát. bár van egy sejtésem, hogy első éjszaka mikor nem adták ide, akkor kapott valamit cumiból, de utána mikor már nálam volt egy pillanatra se kellett. bár azért onnan kikértem a vízzel együtt az üveget biztos ami biztos, de nem kellett. és hát nálunk minden reggel hozzák a steril vizet, poharat vagy cumit, amit kérek (lehet hogy nem is cumit kértem, hanem poharat..., már nem is emlékszem)

ezzel kapcsolatban viszont van kérdésem: több gyerekes szoptatós anyukák, ha van? nekem most tök másként nő a cicim, mint a fiúkkal. eleinte nem nőtt. kb 4 hete indult be és ez is fura, mert nem olyan mint terhesség alatt, hanem mint szopi alatt... alul van jól telve. és most este lehajlotam és kb belövellés érzésem volt- szopi időszak alatt ilyen érzés után jött az amikor két méterre sugárba spriccelt a tejem.
bár ez tej szempontjából talán jó hír, viszont aggódom a hormon háztartásom miatt. hogy ez jó e most a babának?

Manoka: írtad hogy lesz idő, a beszokás és a kistesó között... csak annyi jutott eszembe, hogy Marcelléknál több tesó is született és az ovónők azt mondták, hogy mindegyik sírt utána, pedig már akkor jó egy éve jártak oviba... szóval lehet abban valami... viszont ezen nem változtat az se ha a régi oviban marad. én az alapján döntenék amit Te érzel és amit a fiad mond, vagy látsz rajta... biztos beszéltetek a dologról, így érzékeled az ezzel kapcsolatos érzéseit gondolatait. biztos el tudod majd dönteni és jól fogsz dönteni, hogy váltsatok vagy se.

na jó éjt!

még 20 perc és betöltöm a 26. hetet... :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 

 
 

Jó reggelt!

Konkri
[quote]h írta:ttp://babyplanet.hu/gyogyszeradagolo-lazmero/chicco/koldokvedo-6-db-os-uj_CH07009330

ilyen... na találtam... de Zsófi, ha tudnál esetleg egy pesti utadról hozni... ? azt megköszönném!


Ez k. drága!!!!! :cry: :cry: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Talán fél napra elég, ha esetleg valami baleset éri a pelenkánál...
Ésszerűbb, ha veszel a patikában steril gézlapot, és Ramofixet (csőkötszer)!
Kisfiadnak vércukrot néztek? Egyébként nem olyan vészesen iszik, sokat...


Kórházba nekem lényegében semmit nem kell vinnem, adnak mindent...

Manooka
6,1-es terhelés utáni cukor jó!
Referenciatartományok meg csak egy értékre vannak beállítva!

Macianyu
Nilának boldog szülinapot!

molly80
 
 


Manooka!
Oviváltás: Megértem az aggodalmad, de Te még választhatsz. Alex sulit kezd szeptemberben, én is parázok, hogy hogy veszi majd a dupla akadályt....

Cukor: Min. Eü tanulmányokkal a hátam mögött, én úgy tudom, hogy a cukor 7 felett mindenképp magas. Nem számít mit ettél-ittál, sőt a terhelés sem, a lényeg, hogy ne menjen 7 fölé az érték, mert az már nem jó. A terhelésnél pedig az számít, hogy milyen felszívódású szénhidrát van a cuccban, amit megeszel-megiszol, szóval az sem mindegy.

A sex vajon mi?.... Mióta a 12. héten bevéreztem, azóta mi sem merünk kockáztatni. Nem mondom, hogy semmi sem történik, de éles szex nincs. Ez van, ezt már kibírjuk valahogy :oops:

Üdv: Gaby

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület
 
 


Szisztok!

én is boldog szülinapot kívánok Nilának! (egy nap különbség van a gyerekeink közt????)

Molly: köszi a tanácsot. amúgy nekem anno ez ajándék volt, de jó szolgálatot tett! azt a csipeszt kerülgetni, meg a pelusba el "izélni"... nekem nagyon gáz. + előfordult hogy oldalt feküdt a gyerek/baba és összepisilte a köldökcsonkot. mondjuk fiúk voltak, Fanni pisije tán egy irányba megy mindig.
tudom, hogy az újszülöttes pelusok olyanok, hogy van vmi köldök kiképzése de az lószar. a fiúk pisilnek minden fele... és míg ott az csipesz még jól tapasztani se mindig lehet.
nekem jó szolgálatot tett ez a csomag. igaz mondjuk, hogy a kötszer kevés benne, azt pótolni kellett, de a háló része pont jó.
ha esetleg megyek gyogyóba akkor megkérdezem, hogy van e olyan háló, ami jó lesz a pocakra.

elvileg a nem rooming in részen adnak rucit nálunk is, a rooming in-re elvárják, hogy vigyek- de én amúgy se kérném a kórházi szerkót, mert undorítónak találom. az angolpólyát meg gyűlölöm- első dolgom mindig az volt hogy a bazira rászorított kötőből kibogoztam a gyereket. én ráadom a saját rugit, saját bodyt és zoknit is. meg a csukló pántot is igazítanom kell, mert levágják és a gyerek a műanyag végével össze vissza karcolja az arcát.
a körmöt is levágom, mert eddig mindegyiknek lógott beszakadva- bár a csecsemősök szerint 4 hétig ne vágjam le...
ja és takarót is viszem, mert ott ilyen kemény huzatos nehéz paplanka van rajta. + ugye bebugyolálom a saját puhába.
Marcellnál ez odáig fajult, hogy az a takaró, ami a kórházba vele volt azt fél évvel ezelőttig használta, azzal aludt és szopizta hozzá az ujját... (ma már nem)
ja és kapok napi 4db pelust... nekem ez kevés.
meg törölközőt is kell vinnem, de ezt sem bánom, hogy a saját puhát használjuk és nem a kórházi keményítettet.
a kellékekről ne is beszéljek- én nem fürdetem a kórházi johnson-nal. nekem minden gyerek allergiás és csak a fürdetőkrémet bírják.
szóval lesz pakkunk bőven.
+apa csomagja...
+ szülés utáni élesztő kaja/víz csomag.

Galex: biztos jól veszi az akadályt Alex, és év eleje lesz, ez még annyira nem fog kihatni a tanulmányokra- esetleg beszéljetek a tanító nénikkel, hogy mitől félsz... figyeljenek...

Én egy kicsit a kisebbiket féltem, de ő itthon lesz még egy évet. azt a pár napot vagy hetet kibírja anyósommal, meg apával, mert kötődésben nem sokkal járok előttük, imádja mindkettőt. aztán meg ha megszületik Fanni, akkor meg nagyon figyelnem kell rá. a két fiam közt a különbség az, hogy Martin jó szívű, Marcell meg segítőkész... ezt kell kihasználnom mindkettőnél és jól forgatnom.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!

Galex,Mágnes:pont én is úgy gondolom,hogy minek kérjem ki a papírt,szerintem ez nem a mi esetünkben számít.Gondolom,ahogy én is felvettem a Férjemét,be van írva a nevem,automatikusan a Baba is az övét kapja....

Manooka:lemaradtam,Te már elváltál egyszer?A vérvételénél azért csillagoznak,mert a normál értéktől eltér,ami viszont a terheseknél más érték,lehet,hogy normális,mert ennyinek kell lennie,viszont a nem terhes állapotot veszik alapul.Hát,nem tudom,érthető voltam-e...

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Vagyok, csak tegnap óta dühöngök. van minden, ovi téma (jövőre nem aludhat ott Bibu), Tyutyu máshova fog járni és még basszus a plussz 2hetet se hajlandók az óvodában bevenni, mert OTTHON vagyok. Igaz, most így ugrott a viszgám is, mert nem tudok elmenni 2gyerekkel - bár engem nem zavarnának, de a többi embert igen - meg hivatalosan hiába dolgozok, ez bazira nem számít. Még egy rakatt dolgom lenne, jövőre ismét fősuli (2szakkal, 2szakdogával...), de jelenleg azt se tudom gyalog hogy hozok haza 2gyereket 2helyről egy újszülöttel. Kiszámoltam, 3óra nekem ez a művelet. Vagy egyik gyerekem se jár sehova. bár ettől én még nem tudok lediplomázni....
Haajj, na mindegy, itt forrok magamban, persze ez az egész Apa szerint is az én hibám és ha nem teszem le a jogsit, nem fog hurcibálni....igaz, azt hogy ki fog segíteni, hogy tanuljak rá, azt nem tudja... Lehet nekem meg nem kéne rá főznöm, mosnom, vasalnom, takarítanom....oldja meg magának, nem???? :evil:
Na, nem dühöngök, megyek inkább, mert persze hétvégén kötelező családi progi (ami jó lenne, ha nem kéne tanulnom helyette és ha ilyenkor a férjem nem eresztene le totál, és nem rám maradna a két csaj teljesen).
Majd vasárnap jövök!!!!Addig meg lenyugszom... :P

Vigyázzatok magatokra!

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Sti: ezt nem értem...
1- miért jár a két gyerek külön helyre?
2- miért nem aludhat az oviban?
fellebbezzél az önkormányzatnál- ha jól tudom ott kell.
és még ha elvileg otthon is lennél ez akkor sem lehet kitétel, hogy mert otthon vagy gyes-en, gyed-en...
tudom sok helyen erre hivatkoznak, de nem tehetik meg törvényesen. és ha nem aludhat a gyerek az oviban... -kérdezd meg, hogy te ott maradhatsz e akkor délelőtt a kicsivel, mert haza se érsz, mire újra menni kell érte... ehhez mit szólnak?
valamit intézz és találj ki!
jó tanulást addig is!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


jah elfelejtettem: megkaptam virtuálisan a csípőizület fájdalmatokat... nem tudtam, hogy ez így is fertőz :)
össze-vissza, hol itt, hol ott nem mozog, nem tudok lépni abba az irányba ahogy én gondolom... igaz nem kattog, de mozogni se úgy akar ahogy én akarom...
nesze nekem nagy szám, hogy semmi bajom...

viszont nem érdekel! ha Ági is végig tudta kattogni az állatkertet... :) és még sütit is sütött...

sajna amiben korlátoz, hogy Martin igényeit kielégítsem- mikor melyik játékot kéri előhúzni- viszont Marcell tök sokat segít! őt kérem meg folyton, hogy segítsen az öccsének :)

na a bicó: Martin folyton ráülne és kiadja a vezényszót: Macusz! Tojjj! :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Konkri, én meg pont úgy tudom, hogy törvényileg nem is lehet bent aludnia olyan gyereknek, akinek otthon van az anyja, csak az óvodák jószívűségén múlik. Mi tavalyi évet is így kezdtük, nem akarnám megint ezt csinálni.
Tyutyut meg amiatt nem vették fel, hogy ide (nem a mi ovinkban, hanem ezen a helyen) többszörös a túl jelentkezés és ugye Ő még csak 2,5 éves lesz... :? Neki kinéztem egy magánovit, mert minden reggel balhézik, hogy menni akar. Felőlem maradhatna, de mindennap megkérdezi, hogy Ő mikor mehet.
Most lenyugodtam, megpróbálom megoldani, bár nem látok rá esélyt. Tavaly se érdekelte őket a problémám, idén se fogják. :? Akkor viszont vagy minden vagyonunk az ovikra költjük a következő 4évben vagy nem mennek még 3évig oviba, majd csak az utolsó évben.... :roll:

Na, nem traktárolok senkit ezzel tovább.

Csípőfájás nekem mindig van. :oops: :? Néha úgy megyek, mint aki sos-be vár a csípőprotézisére.

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Nílának, Boldog Szülinapot!!!!!!

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


viszont 3 éves kortól már kötelező az ovi, már nincsen az hogy csak utolsó év... :(
akkor logisztika lesz az egész...sajnálom :( ez tényleg vacak így.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Konkri, 2014-től.... :? Az még odébb van... :lol:
Viszont maximálisan lenyugodtam, majd csak lesz valami. Ha nekem nem megy, beküldöm Apát megint a városi vezetőséghez, hátha tud ott valamit elérni... :o
Ilyen bazi nyomulós szülőknek tűnünk, pedig csak szar települést választottunk, ahol 3x annyian vannak, mint az ovik... :shock: És ugye még nincs ide valósi címünk....így még nehezebb.

Most találtam egy ovit, szeptembertől nyit, angol-magyar ovi. Anno ezt néztük Bibunak a 12.kerületben, csak nagyon drága. Majd megérdeklődöm tőlük mennyi lenne, meg nem lehetne e egyben kifizetni x évet előre és ezért nem adnak e valami kedvezményt...hátha így kevesebb lesz...vagy csak álmodik a nyomor??? :D

Na, megyek készülődni.
Tyutyesz, ma 2x bilizett, sehova máshova nem ment a pisi. Tök ügyi. Tegnap védőnőztem, azt mondta hagyjam a bili témát és a cumit is....egyetértettem vele. Nagyon jó fej nő, valahogy végre egy hullámhosszon vagyunk.

Ti ki mertek menni a strandra? Én annyira mennék.

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Nekem Martint már most vinni kellett a beíratásra, mert hogy 13. aug 31. előtt tölti a 3at... de csak 13. szeptemberben fog menni, mert júniusi és nyári szünetre nem adom be.
ez a paragrafus ki volt függesztve a tanácsadóban és mindenhol- úgy látszik ennyire eltérően működnek a dolgok országon belül is...

Nagyon ügyes a kislányod! enyémke össze vissza csurgat ha nincs rajta pelus és fogalma sincs róla :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sti: én csak a dög melegben élvezem a vizet, és még nincs olyan meleg számomra... jövő hét végén anyuéknál valószínű strandolunk is ha jó idő lesz, de én vízbe nem megyek be, max tusolgatok a parton, illetve a lábamig ülök be esetleg.
de hmmm-ig nem mennék vízbe- én nem merek, félnék.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Csak gyorsan pár gondolat, mert hulla vagyok..

macianyu:
Az egy órás zsömlés cuccos nem tekintendő terhelésnek. Ezt pontosan nem tudom elmagyarázni, hogy miért ,de nagyon sok helyen nem fogadják el, nem mérvadó.
A 2 órásom volt Annával 7.8, attól kezdve 160-as szénhidrát diétán voltam, és napi kétszer inzulinoztam magam.

Ovi:
Anyum óvónő, így ebben van rálátásom. Szóval törvényileg olyan, hogy fél napos elhelyezés NINCS! Olyan indokkal, hogy otthon van valaki, nem lehetne a gyerek fél napos. Ha felvették, egész napra kapják utána a kvótát, nem tehetnék ki fél nap után. Max. kérhetik, hogy, ha megoldható, vigye haza Anyuka a gyereket, de ez nem törvényes.

sissy:
Én mindkét alkalommal ki kellett, hogy kérjem az anyakönyvit, pedig a férjem vezetéknevét vettem fel, plusz az én leánykorimat. Inkább kikérem, nehogy aztán szülés után érjen meglepetés, és ne úgy hívják a gyereket, ahogyan én szeretném :wink: Itt nem is a baba neve miatt van a cécó, hanem, hogy ki az Apuka. Ha nincs házasság, akkor automatikusan apasági nyilatkozat kell, ha viszont van, azért kell a 300 napnál nem régebbi, hogy "elviekben" tényleg a férjed a baba Apja.
(Simán lehet, ha nincs anyakönyvi, és nincs apasági, az Apja rubrika üresen maradhat).
Utána járok ennek, mert a barátnőm ezzel is foglalkozik a klinikán, megkérdezem, hogy mi értelme van az egész cécónak.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sti, én is úgy tudom, ahogy Ági mondja, hivatalosan nincs olyan, hogy fél napos ovi. Nálunk az volt az egyik évben, amikor 30-as csoportlétszám jött össze, hogy megkérték a szülőket, aki megteheti, vigye haza ebéd után a gyerekeket, mert fizikailag nem volt annyi hely a csoportszobában, hogy meg tudjanak ágyazni ennyi gyereknek (pedig nem kicsi szoba), és néhányan (3-4 gyerek) az előtérben aludt full létszám esetén.
Az idén 25 fős a csoport, nem is volt ilyen kérés. Mondjuk nálunk ettől függetlenül sokan hazaviszik maguktól a gyereket (főleg a kiscsoportosokat) ebéd után.
Valami agglomerációbeli települést választottatok? És az angol-magyar ovi a 12. kerületben lenne, vagy a közeletekben nyílik egy új? Jó ötlet előre fizetni, ha belefér, így hátha adnak kedvezményt valóban.
Mikor ide költöztünk Csepelre, nem gondoltam, h hosszabb távon maradunk, de pont bölcsi-ovi-iskola tekintetében nagyon jó választás volt. Mindkét gyerek mindenféle nyomulás nélkül bekerült bölcsibe, a körzeti ovink sem rossz, de simán felvették őket a nekem jobban tetsző nem körzeti oviba is (német nemzetiségi csoport, Freinet pedagógiával fűszerezve). Iskola ügyben is van választék, szóval remélem, h oda kerülünk, ahova szeretnénk az iskolát tekintve is.

Nekem is zsemle+tej volt a 60 perces vérvétel előtt a "cukorterhelés", 5.1 lett az érték.

Macianyu, Nílának boldog szülinapot!

Zárt topik: én még mindig várnék vele egy kicsit, ahogy Ági is javasolta. Lehetnek még csatlakozók. De persze ha a többség szeretne, akkor legyen.

Konkri, nagyon tuti ez a bebugyolálós pléd, amit találtál, lehet, hogy én is rendelek egyet :)

Hétvégén mi strandolunk, 30 fokban két gyerekkel tuti program :)
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Aranyosak vagytok a köszöntéssel :D , Níla máj. 18.-án volt 2 éves, csak van egy lusta anyja, aki nem újította meg a vonalzóját még mindig.... :lol:

Az István kórházban ilyen zsömlés -tejes "terhelés" van, nem használnak cukrosat.

KOnkri: nekem is tök ilyen a cickóm, mintha tele lenne tejjel, és párszor volt olyan érzésem is, mintha belövellene most azonnal.

Pocamok most éppen csuklik :D , imádom , ahogy "kattog" ilyenkor.

KépKép

KépKép
macianyu108
Budapest III. kerület
 
 


Jó reggelt!

Ma jó idő igérkezik! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Barbazso
A DOTE-n a koraszülött osztály is baba-mama barát. Ott a doktorok szeretik, ha pl. viziten is ott van anyuka, nem nagyon korlátozzák a látogatást, a nagyon picur koraszülötteket is szokták anyuka, apuka ölébe adni (kenguru-módszer)
Propagálják már a nagyon korai szoptatást is!
DE... én elhatároztam, hogy a babáim kihagyják a koraszülött osztályt! :lol: :wink:

Babee
Nagyon szép napotok legyen és sok-sok boldog együttes év! :lol: :lol: :lol: :lol:

Házassági akvi
Nekem azt mondták, hogy nem kell kikérni, mert abban az akvi kerületben fogják anyakönyvezni a babákat, ahol a házasságot kötöttük...

Dius
És mikor lesz nálatok a nagy nap?

Konkri
Barátnőmnek tettek fel méhszájzáró gyűrűt. Szed egy csomó gyógyszert, hogy ne legyenek görcsei, fekszik... és most éri el azt a kort, amikor az ősszel elveszítette a babáját... kicsit kell ápolni a lelkét...
Nem ikreket vár, csak egy babát... neki kimutatott méhszáj-elégtelensége van... :cry:
Köldökre: Ramofix sok méretben van és olyan pár száz forintos tétel!!!!

Manooka
6,1-es étkezés utáni cukor nem magas. A laborpapírokon egy séma van megadva referenciatartománynak... Azt, hogy kinek, mit fogadnak el, azt egyéni!

Macianyu
Zsemlés+tejes vércukor: az nem terhelés. Csak egy sima étkezés utáni. A diabeteses anyagcserezavar súlyos formáját mutatja csak ki!
A rendes cukorterheléses már enyhébb elváltozást is kimutat...
Én a rendes OGTT-t csináltattam meg.

Kórházban nálunk is sok dolgot adnak...

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Óvoda
Háromgyerekesként nekünk előnyünk lesz a felvételnél! :lol: :wink:
2014. szeptemberétől kötelező lesz minden 3. évet betöltött gyereknek...

Sti
Én alapvetően mennék strandra. Lehet, hogy holnap a tesómékkal megyünk is... feküdni ott is tudok, meg egy kicsit bemegyek esetleg a vízbe is... ott talán könnyebben mozgok...

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Boldog szülinapot Martinnak!

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Sziasztok!

bocsi, nem tudtam jönni tegnap, Szegedre kellett utaznom. Eléggé elfáradtam, de nagyon jó volt... :D

Na és akkor pár kép a 4D uh-ról! :D

Kép

Kép

Kép

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
rizsmike
Budakalász
 
 


És Márk már 1 kg! :)

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
rizsmike
Budakalász
 
 


Kész vagyok. Nagyon meleg van, a párom dolgozik, kitakarítottam a konyhát, ebédlőt, a gyerekeket meglegeltettem még reggel, hogy ne érje őket nap (Bence vámpír, nem bírja a napot :) ).
A szomszédasszony a kislányával kontaktba lépett Somával, nagyon tetszett nekik

rizsmike:
Jajj, de gyönyörű, formás baba! :lol:

Zárt topoiccal én is várnék szülés utánig, sokan csatlakoznak a vége felé, ill. szülés után 1-2 héttel is. Persze, ha nem akartok új tagokat befogadni, akkor más a helyzet.

Anyakönyvit azoknak nem kell kikérni, ahol a baba születésének helye megegyezik a házasságkötés helyével (kerület, település). Egyéb esetben igen, bár hallottam 1-2 olyan kórházról, ahol ezt nem kérik.

macianyu:
egy napon születtem a kislányoddal :) :lol: :lol:

Strand:
Én a nyarat víz nélkül töltöm, és nem tudom ,hogy élem így túl, de nem kockáztatok. :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mi megjöttünk strandról, és nagyon jó volt úszni. Mintha pehelysúly lennék :) Utána meg rossz volt kijönni. Holnap is megyünk, a Velencei tó a cél.
Ági, miért kerülöd a vizet?
Mondjuk én is csak azért vagyok ilyen "bátor", mert a doki azt mondta, h a méhszáj kemény mint a beton, és eddig nekem sosem kezdett el korábban kinyílni, még a szülés előtti 1-2 hétben is tök zárt volt. És én mindig strandoltam a terhesség alatt, eddig probléma nélkül.

Rizsmike, szuperek a 4D-s képek.

Konkri, boldog szülinapot Martinnak!

Trigemini, hajrá strand!
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


erpé:
Irigyellek strandért :lol:
Azért kerülöm a vizet, mert nem tudhatom, mikortól vagyok kicsit is nyitva. Ami 2 hete zárt volt, az közel sem biztos, hogy most is az.
Az én dokim ezzel nagyon óvatos,nem preferálja a strandokat a felszálló fertőzések miatt, így inkább irigykedve bár, de kihagyom. :roll:

konrki:
ISten éltesse Martint sokáig!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Én sem merek strandolni, képes vagyok minden vackot összeszedni sajnos. Azt is mondták, hogy rossz P3 eredmény is lehetett attól januárban, hogy előtte voltunk lazulni egy wellness-ben. :shock:
Szóval én is maradok a zuhanynál...:cry:

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
rizsmike
Budakalász
 
 


Konkri, megint egy közös vonás. :) Már gyerekkoromban sem mentem bele a vízbe, csak ha már szétforrtam a napon, illetve csak matracon voltam hajlandó bemenni, hogy csak a karjaim és a lábaim lógjanak a vízbe. :)
Samu is többet iszik, mint az apja meg én. :? És ugyanúgy mindenfelé, 2 percenként vizel, ha nincs rajta pelus. Ha ráültetem a bilire, akkor általában nyom bele egy kis pisit, de ez nem garancia arra, hogy 1-2 percen belül ne csurgasson máshova is. Szóval nálunk pucérkodás csak a kertben van. :) Azért örülnék, ha nyár végére szobatiszta lenne, és nem kéne egyszerre kettőt pelusoznom. :)
Isten éltesse Martint! ;)

Gemi, nálatok akkor tök szuper a kórház. Itt az I-es női elvileg bababarát, de a kenguru módszert pl tuti nem támogatnák. Samu elég lila volt, és bár nem volt semmi baja, azt mondták, hogy melegíteni kell, nem maradhat velem a megfigyelés alatt. Szerintem csak jót tett volna neki, ha hozzám bújhat, de mindegy. Éjszakára sem hozhattam el, de azt az én betegségem miatt, hogy tudjak pihenni. Más kérdés, hogy 3 másik gyerek azért ott bőgött egész éjjel, így nem sokat aludtam. :? Húzós volt az a pár nap odabent. Annyira lefáradtam, hogy szerintem amiatt nem tudtam magam utolérni az első hetekben.

Rizsmike, csodaszép képek!!!!

Nekem van valamim a fertőzések ellen, de hát nem tárnám itt ki a fórumon. :? Mi is a gmail címünk? Arra elküldhetem a linkjét. Lehet vele strandolni nyugodtan.

Ha zártba átmegyünk, akkor nem ez a topik folytatódik, hanem egy újat kezdünk zártban, és ennek a végén hagyhatunk egy üzenetet, hogy lehet még csatlakozni hozzánk (örülünk mindenkinek), ha írnak nekünk privátban, hogy hívjuk meg őket. (Zárt fórumhoz kell egy moderátor, aki elindítja a topikot, és meghív minden tagot.)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Ja, és a lényeg kimaradt! Végre lencsevégre kaptam Zsömi mocorgását! A háttérben Samu pancsol, Zafír ugat, én a meggyfa alatt hűsölök egy matracon. :)
http://www.youtube.com/watch?v=hlCWvMzS ... playnext=1

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


barbazso:
Tényleg nem kötözködni akarok a zárt -nyitott kérdéssel, de annak nem sok értelmét látom, hogy hagyunk itt egy üzenetet, és felveszünk bárkit, aki beköszön, hogy szeptember-októberben szülni fog. Mert ennyi erővel a szomszéd Gizi néni, vagy akár bárki kreálhat magának nicket egy "álterhességgel", és ugyanúgy nyomon követhet bárki minket, aki akar. :wink: Ennek úgy van értelme, ha van egy kiforrott csapat, és cakkumpakkli átvonulunk valahová, de ott már új tagoknak nem nagyon van helyük.

gmail címet sosem tudom :oops:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Aki egyelőre csak olvasó üzemmódban van, az lehet, hogy még most gyorsan bejelentkezne, hogy ő is jönne velünk zártba, vagy tényleg a szülés körül. Engem mondjuk nem zavarna az sem, ha nem jönne új ember, meg az sem, ha jönne. Viszont csomó téma van, amit nem szívesen osztok meg bárki ide tévedővel, ráadásul a vonalzók és a nevem alapján az ismerőseim rögtön beazonosítanak, és hát vannak a kollégák és a szülők előtt titkaim... :? Szerintem már tartunk ott, hogy egymásnak elmondanánk olyan dolgokat is, amit nagy nyilvánosság előtt nem. Képet is többen szívesen töltenének fel egy zárt topikba.
A Samus fórum is azért lett zárt, mert kiderült, hogy illetéktelen ismerősök is beleolvasnak, hogy infojuk legyen az egyik lányról. Mi meg ugye ott is leírtunk minden bajunkat, bánatunkat, családi vitát,... és ez nem jött túl jól ki. Én akkor nem akartam zárt fórumot, de annyival szuperebb, felszabadultabb azóta az egész.
Azért meglepne, ha valaki álterhességgel venné a fáradságot bekérni magát közénk, és emiatt írogatni nekünk kamu szövegeket. :roll:
A másik fórumon egyébként egy csaj volt, aki zugolvasóként követett minket, és amikor eltűntünk, beírt, hogy milyen bunkóság, hogy elmentünk. Hát szerintem meg az bunkóság, hogy valaki olvasgat a magánéletünkről, ismer mindannyiunkat, és annyira nem képes, hogy néha beírjon pár sort, hogy jól vagyunk, papparam. Pl Sissy sem szokott hosszan írni, de mindig tudjuk, hogy rendben vannak, mert ha nincs ideje, akkor is ír magukról egy-két mondatot. Szerintem ez lenne a normális.

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Rizsmike, az persze tök világos, hogy ha valaki hajlamos fertőzéseket begyűjteni strandon nem terhesen is, akkor nyilván nem most fog ezzel kockáztatni. Én sokáig úsztam, meg kajakoztam, szerencsére sosem szedtem össze semmilyen nyavalyát usziban, vagy strandon.

Ági, elképesztő, h mennyire különbözőképp vélekednek az orvosok a strandolásról. Enyim orvos annyit mondott, hogy az első 3-4 hónapban ne menjek olyan termálvízbe, ami 35-36 fok feletti. Minden más szabad (szabad víz, uszoda). Mikor Katával voltam terhes, akkor jártam is usziba kismama tornára - az nagyon tuti volt :)

Zárt fórum kapcsán alapvetően Ágival értek egyet. De ezt már írtam :) És azt is, h többség dönt, én most úgy látom, h a többség záródni szeretne. Szerintem ha ezt eldöntődött, akkor még azért 1-2 hetet várjunk, hátha azok, akik eddig csak olvastak, nekibátorodnak és írnak kicsit magukról.
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Jó reggelt!

Rizsmike
Nagyon jók a képek! Szépséges a babácskád!

Konkri
Martinnak boldog szülinapot!

Sti
Mit tanulsz?
Óvoda: itt általában fél napos. Vagy délelőtti, vagy délutáni csoport van... kevés az a gyerek, aki egész nap az oviban van. (nagyon sok munkahelyen van lehetőség a részmunkaidőre)
5 éves kortól kötelező, akkor még térítési díjat sem kell fizetni...

Zárt topik
Nekem is ez volt a felvetésem már akkor, mikor az októberiek a kezdetekben mentek zártba, hogy a később csatlakozni akarókkal mi lesz? Akkor nincs értelme a zártnak, ha utána bárkit felveszünk, de még sokak csatlakozhatnak... :oops: :?

Barbazso
Zsömi :lol: :lol: :lol: :lol:

molly80
 
 


Sziasztok!

Hajjj, de mennék én is strandolni, csak nincs mikor időm... :? Illetve magam mehetnék a csajokkal, azt meg jelenleg nem, 2hete meg vannak buggyanva. :shock: De már nem tudom mire fogni....

Gemini, akkor te debreceni vagy? A férjem is.
Biztos nem lesznek koraszülöttek, jó a hozzáállásod!!!!! :D
Azon már én is agyaltam, hogy milyen lehet 3babó mikor rugdos, nekem ez az egyszem babszem is akkorákat rúg, hogy keresztbe fut a szemem.... :roll: (-valahogy így). :lol:

Mágnes, Erpé, köszi az ovi infót, ma fölhívom az ismimet is, aki szintén óvónő és unokatesómat is megkérdezem, hogy mit javasol, hova menjek tovább. Nehéz, mert nem lusta vagyok és nem a gyerek zavar, de ha Ő így szokott be, szeret is bent lenni, nem akar ebéd után hazajönni, akkor hogy értessem meg vele? Plussz jelenleg 4embernek kéne hozzá alkalmazkodnia. Ezt meg igazságtalannak érzem. És kivitelezhetetlennek is tűnik jelenleg, hogy 3órát kint legyek mindennap és rohangáljak....egy újszülöttel... :evil:

Molly, már csak az utsó fél évem van hátra, amit Bibu óta húzok... :oops: de büfé és ruhatáros szakon vagyok.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: magyarul bölcsész szakon. Ha egyszer zárt lesz a csopi leírom, ígérem. :lol:

Mi tegnap este értünk haza. Jó volt, extra fáradtak voltunk, ma meg Nénikémék jönnek, van dolgom bőven. :D De az a bajom, ha meg semmi sincs, akkor meg azon vagyok ki. Kéne sütnöm valamit, de annyira nincs tippem mit..... :?

Zártban én is benne vagyok, sokszor én is több mindent leírnék, a fotókon se vacilálnék annyit.

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


erpé! Akkor van közös pontunk! :) Én is sokáig kajakoztam, 17 év. Megkérdezhetem, melyik egyesület?

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
rizsmike
Budakalász
 
 


barbazso:
Hajajj, tudnék mesélni álterhes kismamákról, akik így kívántak fórumtagok lenni :lol: Volt pl. egy hármas ikres, aki egészen addig eljutott, hogy 25 hetesen megszülettek az ikrek, és más helyekről lementett babák fotóival dicsekedett...Beteges dolog.... :cry:
Aztán a mi fórumunkon volt olyan, aki, miután zártba mentünk, keresett egy olyan tagot, aki már régóta nem járt a fórumon, és az ő nevével kért felvételt. Felvettük, örültünk neki. Aztán kiderült, egy "kedves" rokon, aki szerette volna továbbra is nyomon követni rokona életét...

erpé:
Tényleg nagyon más orvos és orvos. :) Ő a termál, ill. meleg vizes fürdőt egyáltalán nem ajánlja. Az uszoda más, de ezt az óvatosság miatt nem (felszálló fertőzés). Nem gond, valahogy kibírom ,aztán majd télen elmegyek strandolni egyet. :lol:

Sti:
Anna ovijában is sajnos van fél napos elhelyezés, ha otthon vagyok Tesóval. Mi annyi kedvezményt kapunk, hogy van egy fél éves ún. szoptatási engedmény, így fél évig maradhat egész napra, utána viszont el kell hoznom ebéd után őket.
Teljesen megkavarja a gyerekeket, Bence egész napos volt eddig, aztán lesz fél napos, majd a végére megint egész napos. Anna egész napos, majd 3 hónapra legyen fél napos, utána pedig iskolába megy.. :twisted:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Én még aug. végéig valószínűleg dolgozom, addig nem ígérem, hogy rendszeresen jövök... :?
Közben ezerrel újítják fel a házunkat. Azt is szervezni kell.
Mira tudja a dolgát, fejlődik szépen, nem okoz nagy kellemetlenségeket... :lol: :lol: :lol: :lol:

Ahogy visszanéztem, szépek a babák, a pocakok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kata

Kép
ekata79
Szekszárd
 
 


Rizsmike, 17 évig kajakoztál? Az nem semmi. Én kb fele annyi ideig, 18 éves korom körül hagytam abba (7-8 év után). Dunaferrnél voltam. Azóta csak nagyon-nagyon hobbi szinten evezek, bár itt Csepelen tök jó kis szakosztály van, és voltam is lent, meg van is hajóm, de a gyerekek miatt ezt valahogy kevéssé tudom beilleszteni az életembe. Majd ha az egyik rácuppan, akkor lehet, hogy esélyes lesz újra. Samu mostanában többszöt kijelentette, hogy ő majd kajakozni akar, mint én :)
És te hol kajakoztál?

Velencei tó is szuper volt ma, csak sajnos Samu nagyon leégett, hiába 50 faktor, meg árnyék. Fehér bőrű mint én. Vettünk is neki hazafelé a Decathlonban úszópólót.
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!

Én is megjelenek néha :)

Voltam csütörtök este uh-n a kórházba, mert nagyon keményedik a hasam, aztán a doki behívott, mert látni akarta babácskát.

Nem ment rá a nemére, én meg nem kérdeztem Smile

26 hetes méretek:
BPD: 64, HC: 241, AC: 217, FL: 52, Súly: 960 gr.

Egy hír ami nem olyan jó, hogy a lepény nagyon közel van a méhszájhoz, azóta olvastam a neten, hogy ez feljebb csúszhat, hát remélem megteszi. A 20. hetes uh-n még "lepény melső fali, jó helyen tapad" bejegyzést kaptam a leletre, most meg ezzel jön a dokim....Komolyan mindig van valami, amin lehet izgulni.

Konkri: Én használok mosható pelust, más nem írta úgy emlékszem.

Babaszoba: Nálunk az lesz a legegyszerűbb, hogy az alsó szinten lévő dolgozószobát rendezzük be, van ott egy vendégágy, az íróasztal helyére kerül a pelenkázó, mellé a kiságy. Nekem jobb lesz így, mert a konyha is alul van és tudom, hogy éjszaka oda is kell rohangálnom, éjjeli szoptatásnál videóztam Vincénél, hogy ne aludjak vissza, és a TV is itt van lent. Igaz ez csak 10 napig tartott, mert aztán átaludta az éjszakát, de ki tudja most milyen babánk lesz. Fent csak hálószoba van, gardrób, mosókonyha meg egy nagy fürdőszoba. A fiúk ott alszanak, meg férjem is. Aztán majd meglátjuk kb. fél év múlva hogy alakul. Kisebbik fiam (Vince) már mondta, hogy ő akar a babával aludni :)

Zárt topik vagy nyitott topik kérdése, nekem mindegy. Mondjuk én nem töltök fel magamról képet, max. a gyerekekről. Nem sok infót írok magamról, ebből még senki nem jön rá, hogy ki vagyok. Ha lesz találkozó, abban benne vagyok, ott megismerhettek személyesen is. Amúgy most is lehet köztünk "álterhes" :). A passzív olvasók sem zavarnak, mert nagyon sok van... :)

Kedden (holnap) megyek cukorterhelésre, 75 gr. cukor féle verzióra, én úgy tudom, az ad tuti eredményt, a próbareggelin nem akadnak fent annyian.

Ovi: Nálunk is "szépen" megkérik az otthon lévő anyukákat, hogy szíveskedjenek ebéd után az ovisért jönni és hazavinni. Az indok, hogy kicsi a szoba és nem férnek el az ágyak. Az embernek nincs kedve velük huzakodni, inkább "lenyeli a békát", mert jön a következő baba és jobb jóban lenni az ovónénikkel. Mondjuk itt a faluban nincs nagyon lehetőség ugrálni, kettő ovi van, ha összeveszünk az egyikkel, ott a másik, de tudni fogják, hogy mi volt az előzmény...



Sziasztok!

Barbazso:jó a pocakos-video!
Tényleg mindig olvasom a fórumot,és,azért igyekszem jelentkezni,ha kevés is az időm olykor.

Rizsmike:édes a kép!

Ovi:én bizony szeretnék még várni vele,szerintem macerásabb az élet,ha vinni kell minden nap,meg elhozni.

Mi most kezdtük a pisit bilibe tenni.Tegnap csak egy félszer kellett mosnom,amúgy minden a helyére ment. :)

Házassági:
akkor nem is biztos,hogy nekem kell kérni,mert a 3.kerület mindkettő.De Konkri,ha megkérdezed,megköszönöm!

Strand:hát,én bizony vizipók vagyok,nem is bírnám csak zuhanyozással egész nyáron....

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Ezt most kaptam mailben, aki esetleg szeretne még 4D-re menni :)
http://www.kuponvilag.hu/services/egy-k ... etben.html

É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!

Maradék energiámmal írok végre. MEGSÜLÖK!!! wháá
A tetőtéri szoba kezd nem túl előnyös lenni. Nagyon fáradt vagyok, ezért sem írtam hosszú ideig. Májusban 2 hétig javítottam az érettségi dogákat, eléggé szenvedtem vele, mert ülni sehogy se jó, írni meg csak akkor tudok, ha előre dőlök, persze Prüntyüsz egyből bökdös, hogy szépen dőljek hátra. :) Utána jött a tanév végi hajtás, közben felügyeltem szakmai vizsgákon...na hát az is katasztrófa volt, a fülledt időben 5-6 órán keresztül egy teremben a "semmittevés". Az időjárásváltozást nem viseltem túl jól. Bezzeg most! Kánikula, szóbeli érettségi 3 napig. (ma volt az első nap=halál) Közben az elmúlt napokban megírtam az összes bizonyítványt, naplót, egyebet, az ujjam behorpadt. Közben határidőre számolni kell a statisztikát, úgyhogy kicsit kivagyok, de egy dolog éltet: 2 hét és itthon leszek egy pár évre :)

Bocsánat, hogy eltűntem, most meg rátok zúdítom a sok panaszomat. Egyébként végig olvastam, amiket írtatok. Sok dologhoz nem bírok hozzászólni, mivel még nincs gyerekem, de gyűjtöm az infókat :)

Örülök, hogy mindenki jól van az apró problémákat leszámítva. Én is jól vagyok, kivéve pár dolgot. A legkínzóbb az allergia (pázsitfüvek...semmi baj, "csak" augusztusig tart :? ) Voltam gyógyszertárban, sajnos azt mondták, amire számítottam: nem alkalmazhatom a spraymet, mert szteroidos. Azt mondta marad a nátha, de azért majd keresek valami természetes gyógymódot, mert a zsepit nem bírom elvenni az orrom elől, minden bajom van már tőle, az ízeket sem érzem.
A másik a nehéz légzés, kb. egész nap, most a melegben jobban. És folyton szívdobogás érzésem van...ezzel kapcs. valaki valami info?

Konkri: a ruhák szuperek, nagyon örülök neki, a zsiráfosat minden nap nézegetem, simizem, olyan cuki!

Sissy: én vagyok tahisi.

26-án megyünk 4D-re. Végül úgy döntöttünk, kell ez nekünk :)
Azon a héten kellene mennem a terhelésesre is, de még nem tudom, hogyan és mikor, mert pont akkor van az évzáró meg az utsó értekezlet...nem vágyom arra a cukros löttyre. :(

A lakóm elég sokat mozog, de talán még csak egyszer-kétszer éreztem odafent, a hasam közepe táján, különben egész lent kaparászik sokszor, ebből kifolyólag rengeteget járok pisilni, ott lent szeret üldögélni. Átveszi a rezdüléseim, mert ha rossz kedvem van, akkor szinte meg se moccan egész nap. Este lefekszem, mondom neki: ugye megvagy még? Erre mindig mozdul egyet, tök jó!

Huh, a többit legközelebb, jó éjt!
szifla
Budapest XIV. kerület
 
 


Jó reggelt!

Fejfájásra ébredtem... :cry: :cry: :cry: :cry:
Alighanem visszafekszem, ha a férjem elment dolgozni... már bevettem egy Algopyrint...
A melegtől szenvedőknek üzenem, hogy kitartást, kb. 2 nap és itt a hidegfront... :cry: :evil:

Rizsmike
Nagyon jók az UH-képek! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Strand
Én simán strandolok. Szerencsére nem vagyok igazán fogékony a fertőzésekre.
Most meg már működik az itthoni strand is :lol: :lol: :lol: :lol:
Az itthoni azért is jó, mert felvehetem a bikinimet és a pocakom is barnul kicsit :wink:

Barbazso
Szerintem, tényleg nagyon jó a DOTE ilyen szempontból. :wink:
A pocakban levő három baba miatt mi meg már szervezünk mindent... nemcsak nekem van orvosom, hanem már beszéltünk neonatológussal...a babáimnak is van már orvosuk :wink:
Video :lol: :lol: :lol: :lol:

Zárt fórum
Teljesen jó megoldás úgysincs... :?
Meg kell határozni egy időpontot, hogy aki addig bejelentkezett, az jön, aki meg nem, az csinálhatja itt tovább... :wink:
Bár engem nem zavar a nyilt fórum.

Sti
Lényegében debreceni vagyok. (Debrecen melletti faluban élünk)

Mágnes
Álterhesség :cry: :cry: :cry: :cry:
Sajnos, én is olvastam már ilyen beteges dolgokról... :?

Kata
Jó, hogy jelentkezel te is néha! Meddig dolgozol még?

Sissy
Hajrá bili-projekt!

Szifla
Kitartást!

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Sziasztok!

Babák és pocik szépek :)

Melegtől szenvedők, együtt érzek, megpusztulok mikor megyek a gyerekért 15 óra körül, egy darabon kocsival megyek, és kb. 50-60 m amit gyalog, de kegyetlen... Picúr is kevesebbet mocorog, és baromi sokat görcsölök...

Strand: Mivel én ha a vízre nézek is össze szedek valamit, nem kockáztatok... annó Jamival is a belültetéstől zuhanyoztam csak, mint most. Voltunk vasárnap a veszprémi dokinál és nem javasolta Jaminak a vízbe menetelt, így nálunk ez a nyár strand nélkül telik majd... Én lazán bírom, de szegény kicsi lányom... ez kegyetlenésg... így olyan helyekre kell mennünk kirándulni, ahol nincs víz... nem könnyű, de majd kibírjuk valahogy...

Trigemini!

Nekem melegfront előtt két nappal fáj a fejem, lehet hogy a "hidegfronotot" érzed? Amúgy állítólag a hidegfront ellenére is 25-30 fok lesz..., és záporos zivataros...

Na megyek melózok miíg elviselhető a hőmérséklet...

Igyekszem vissza csatlakozni... :shock:

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Sziasztok!

Trimenini sajnálom a fejfájást. Én is hidegfront érzékeny vagyok, baromira tud fájni nekem is a fejem. Csak mikor nem vagyok terhes az advil iszonyat jó rá, most terhesen az algopyrin néha semmit nem ér, de a gyomromat meg kicsinálja.

Mindenkinek javulást, aki görcsöl, fájdogál vhol.

Barbazso, te kérdezted az email címünket:
2012szeptember@gmail.com

Én is folyton elkapok vmi fertőzést, sajnos, és nem tudom mit lehetne ellene tenni, így a strandokat kerülöm. Én már évek óta nem fürödtem kádban, hiányzik, de ez van.

Martin nekem nagyon fent mozog, bordáimat feszíti, szombaton annyira fájt vmi a jobb oldalon, hogy azt hittem besz@rok...
És a jobb oldalamon alig tudok feküdni, mert vmi miatt zsibbad csípő tájékon, de nem belül hanem kívül...szóval marad egyetlen egy pozíció...
Mellem fáj, duzzadt és előtej jön néha belőle.
Légszomj gyötör...
Szóval nem igazán tudom hogy bírom még ki majdnem 3 hónapig. :cry:

Gondoltam majd milyen jó lesz a légkondis irodában üldögélni, a fenét, mintha nem is lenne. Itt bent is meleg van. Lakásban meg 29 fok, és tegnap este sem hűlt le még 11-kor sem kint annyira h érdemes legyen nyitott ablaknál hallgatni a forgalmat...Meztelenül alszom és még így is megsülök :cry:

Szifla, hajrá 4D!!! Tuti jó lesz.

Én is megkaptam a kuponos linket, gondolkodom rajta. Ennyiért bőven megérné, de oloyan szinten nincs most pénzünk...vasárnap megvettük a babakocsit, ugyanis a netes áruházas beszállítónak lejárt a határideje, de hiába hívtuk, írtunk emailt, semmi reakció. És csak a brendonban lehet kapni itthon. Szóval szombat vasárnap brendonoztunk, Váci út, Budaörs, M5...még szerencse h Nono nyaral, és tudtunk menni.
Egy darab volt csak belőle mindenhol, kiállított darabok, és persze rendelés alatt van, de 2-3 hónap mire megjönne, köszi.
Végül annyira szerencsénk volt, mert gondoltuk hátha az M5-nél lévőben nem a kiállított az az egy darab, és tényleg, zsír új volt, dobozos, szóval gyorsan meg is vettük, de így sokkal de sokkal drágább volt, mint amivel kalkuláltunk :cry:
De meg van, és gyönyörű és Martinnak is tetszik, kérdeztem tőle
:lol:

Babee, gyere mesélj hogy sikerült az esküvő? Kérünk majd képeket!!!Amúgy ez a beceneved? Vagy miből jött ez a nickname? Csak azért kérdezem, mert anyám Baby-nak hívatja magát.

Sissy, az életem elég zavaros, de annyi röviden h még mindig férjnél vagyok, de külön élünk, férjem Svájcban mi itthon, és az "új" párommal élek, és várjuk együtt a babát. De ez egy igen hosszú és zavaros történet, amit nem nyilt fórumon fogok elmesélni.

Kilóim szaladnak basszus, és nem igazán értem hogy miért...lassan elérem a 6 kg-t :cry:

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület
 
 


Szifla, kitartást, mindjárt vége!!! ;)
Nekem ugyanez van (szívdobogás), kérj a háziorvosodtól beutalót szív UH-ra (neked). Valószínű neked is mitralis prolapsus-od van, ami tök ártalmatlan, viszont mindenképp ki kéne deríteni a szülés előtt, mert ha igen, akkor kapni kell a szülés után antibiotikumot. (Illetve minden nagyobb vérveszteség után, tehát a későbbiekben is, ha esetleg valami miatt műtenének, vagy elvágod nagyon a kezed, és össze kell varrni, stb.) Egyébként a nőknél nagyon nagy arányban fordul ez elő, és sokaknak soha kis sem derül. Most viszont még nem baj ez a szívdobogás, csak nagyon kellemetlen. Én béres antifrontot szedek, és így szinte alig jön elő. Csak akkor csöpögtetek, ha front van, és már reggel érzem a tüneteket. Általában reggel megiszom egy pohár vizet 10 csepp antifronttal, és semmi bajom egész nap. De ha jól tudom, napi 3 adag is belefér még babásan is. Ezt amúgy ajánlom a fejfájósoknak is. ;)
Allergiára természetes gyógymódot tuti írnak valamit az antalvali.com-on. Szerencsére nálunk a családban senki sem érintett. :?
A terhelésesre a 28. hétig mehetsz. (Azt hiszem, azt mondták nekem. :)) Ha túl zsúfolt a heted, és még belefér, akkor told át következő hétre. ;)

Gemi, itthoni strand???
Hideg front. :D Én úgy hallottam, hogy az azt jelenti, hogy 30 fokig is lemegy a hőmérséklet, és néha még egy kis zápor is előfordul, ami viszont a meleg miatt még nagyobb szívás lesz, mert felüdülés helyett párás, fülledt levegőt hoz. :twisted: Na, de nem panaszkodom, mert én a nyarat vártam. Csak mondjuk élveztem volna egy kis 28-29 fokos átmenetet pár napig... :roll:

Seruzad, drukk a lepénykúszáshoz! ;)

Kata, sajnálom a munkát. :(

Sissy, én sem szívesen kelnék fel reggel, és vinném Samut oviba/bölcsibe, aztán öltöznék be még egyszer, hogy érte menjek. Nekem is egyszerűbb itthon vele (velük). Aztán majd jövőre remélem, hogy átalusszák a fiúk az éjszakát, és egyszerűbb lesz majd nekem is az élet. Eleve egy 1 éves napirendjét könnyebb lesz majd az ovihoz hangolni, mint egy újszülöttét. Meg hát most úgyis csak 2 éves Samu, szóval szóba sem kerül a dolog. :) Fel sem vennék még az oviba. :)

Bakter, megint már most (Samunál is) előjött a terhességi kiütésem, aminek csak az utolsó hónapban kéne/szabadna. Én vagyok a szabályt erősítő kivétel... :roll: Tiszta csík a mellem az első terhességtől és a szoptatástól, és a csíkok mentén tele vagyok csalánkiütéssel. Baromira viszket, iszonyatos, és még 3 hónap, ráadásul a legnagyobb melegben! Éjszakára enyhülést hoz egy fehér agyagos, levendula olajos rázókeverék, de nappal nem kenem be magam, mert olyan, mint a rázókeverék, fehér cucc marad a bőrön, ahogy megszárad. Szerencsére a hasamon most nincs, Samunál ott is volt.

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Manó, 6kg miatt ne izgulj, az tök normális!!!
Éljen a szuperkocsi! ;)
Állítólag hamarosan lejjebb szállnak a babák, és akkor már könnyebb lesz egy fokkal. ;) Mármint a levegővétel...
Az én dokim nem hajlandó algopyrint felírni, mert szerinte rubophent lehet szedni a terhesség alatt. (háziorvos) Mondjuk nekem nem fáj semmim annyira, hogy gyógyszert szednék rá. Vagy a fájdalomküszöböm túl magas? :) Majd szülés után visszatérünk a témára. :D :D Elsőnél lefakírozott a nődoki... :roll:
Akkor elküldöm a gmailre annak a cuccnak a linkjét, akit érdekel.

Na, szép napot mindenkinek! Mi a lakásban punnyadunk 4-ig, akkor meg átvonatozunk Konkriékhoz a légkondis vonattal. :)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Bassszuuuus, megdöglöm!!!!! :| :| :| :| :|

Sissy, ha már ovit kezdett a gyerek nehezen kivitelezhető, hogy ne menjen...főleg egy majdnem 4évesnél... :?

Most próbálunk megoldást találni, mert nekem a "kicsi" is szeretne menni, mindennap fél órás hiszti van, így Ő megy magánban, ott van fejlesztő torna is, ami neki ajánlott. Valószínű Apósom lesz befogva, nyár végétől nyugdíjas, de nem tudnának megélni így a férjem kitalálta, ha így is úgy is kéne őket támogatni, akkor "vegyük föl" nekem, mint segítség-sofőr. Ez így jónak tűnik, neki van jogsija, autója és tudná a csajokat elhozni az ovikból. Én is bébiszittyón gondolkoztam, hogy az kéne nekem egy 3órára/nap, és akkor nem nekem kéne elhoznom, de ha nem idegenre kéne bíznom őket, hanem egy olyan személyre akiben megbízok és a csajok is imádják, az duplán jó!!! Na, aztán majd meglátjuk mi lesz. Végülis csak egy "évet" kell kibekkelni...

Manooka és végülis sikerült akkor venni babakocsit?

Én is tegnap brendonoztam, de az árkádban nem voltak kocsik. Most elbizonytalanodtam a stokkeban...vajon föl tudom tenni a bkv-ra? nem tudom hol van rajta fogás. Ugye nálunk a régi buszok járnak és oda magasra kell tenni, de nem tudom hol lehet megfogni???? :shock: de hülye vagyok, miken tudok gondolkozni...ááá, agyamra ment a meleg.... :oops:

Ma mentünk volna strandra....de lehet nem megyünk, Apa csúszik a munkával... :roll:

Witch, meddig dolgozol? Vagy végig fogsz?

gemini, vigyázz magadra/magatokra!
Én is a hideget érzem.... :roll:

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Sziasztok!

Minden szuperül sikerült, dobok egy képet, majd lesz több is, mutatnék szívesen, de csak ha egymás közt lennénk. Ha nem megyünk zártba, legalább a képeknek kitalálhatnánk valamit!

Lassacskán olvasok vissza, még nagyon az elején vagyok, az ovihoz szeretnék szólni. Én nem értem ezt. Nem azért van az ovi, hogy megkönnyítse az anyuka dolgát? Ha otthon van, nyilván, mert van egy pici tesó, aki nagyon sok munkát igényel, nem feltett lábakkal fekszik otthon és nézi a tv-t!!!!!!! És akkor a tesót nem lehet rendesen oviba járatni???! Felháborító és érthetetlen!!!

Büszke vagyok magamra, pocakkal végig táncoltam az éjszakát én is, mint itt többen :) Az esküvő napján hajnali 5 kor keltem, rohangáltam, déltől 3 ig a nagy hőségben hegyet-völgyet mászva végigcsináltam a fotózást (többek között méhektől hemzsegő levendulamezőn), majd az esküvőt, lagzit, kb egy órát aludtam, egész vasárnap talpon voltam éjjel 11 ig és egyedül csak a vízhólyagok maradtak negatív emlékként az eltelt majd 48 órából!Én voltam a legfittebb!!! :)

Kép

KépKép

Kép
babee
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?