Új privát üzeneted érkezett!

Lombikbaba: Egy fiú, egy lány! :) Ez a tökéletes!!!!
Akkor Te nem is leszel sokáig otthon? Vagy annyira nem érint, hogy mi a szokás ott?

Pitypang: Teljesen megértem,hogy nem akarod elmondani. Amúgy is ráér majd a nyári szünet után. Akkor már titkolni se lehet majd.

Én még vacilálok,hogy megkérdezzem-e a nemét kistesónak. :) Szeretném tudni,hogy fiú. :D De félek,hogy lány. Na nem azért...semmi baj nincs a lányokkal. Csak fiú még nincs. :lol: :lol:

Visszatért az evési szokásom a normálisra. Tegnap legalábbis már nem ettem meg bármit.
A melleim már egy egész kosárméretet nőttek. Nehezek nagyon. Tök kényelmetlennek érzem.

Gyerekesek: Nem tudtok valami jó bababarát nyaralóhelyet belföldön. Messzire nem akarok utazni Rózával, néztem egyet (ami drágább mintha kimennénk külföldre) de hátha tudtok más alternatívát is.
http://szallas.hu/Kolping-Hotel-Spa-Fam ... 3wodPDGFVg

fairytale20
Budapest IX. kerület
 
 


A Kolpingban mindig rengetegen vannak, arra azért készülj fel :)

Mi Hévízre megyünk, ide: http://www.danubiushotels.hu/hu/szallod ... esort_aqua

All inclusive, nem kell mindenféle tízórait meg uzsonnát összevásárolni a három gyereknek, a lányoknak már programok is lesznek, remélem, jó lesz :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Hmm csajok. Olyan fini krumplipaprikást főztem!! Rózival ezt ebédeltünk. És Ő közben kolbászt nassolt. :lol: :lol: Hmm nagyon jól esett!!! :oops:

fairytale20
Budapest IX. kerület
 
 

 
 

Sziasztok!

Én is festem a haja. Először ammóniamentessel, de az annyira égette a fejem (Loreal Casting), még hetekkel festés után is :shock: , hogy nem vettem többet. Most ammóniásat használok és semmi bajom nincs tőle! Tök jó puha a hajam és a fejem sem égeti. Kicsit büdi, de van egy zárt teraszunk, ott szoktam ablakot nyitni és ott festjük, így nem igen lehet érezni a szagát szerencsére.

Tündi
Jó a Kolping, mi is voltunk, mikor Bence 6 hónapos volt, de szerintem nem érte meg. Nem tudom, hogy kinek, mi jön be, de mi végül az apartmanok mellett kötöttünk ki. Mindig olyan helyre megyünk, ahol az egész apartman a miénk és van udvar...pl. parasztház, stb. Mi ezeket szeretjük, mert ott azt csinál a gyerek, amit akar és senki senkit nem zavar. Engem nem zavar, hogy nem szolgálnak, sőt élvezem, hogy mindent akkor teszünk, amikor akarunk. De lehet, hogy mi vagyunk defektesek. :lol:

Családi fogadtatás
Nekünk mindenki nagyon örült a kistesónak, kivéve anyuék. Az első reakció az volt, hogy megkérdezték véletlenül hoztuk össze vagy terveztük. Valami értetlenség látszott az arcukon. Aztán anyu lépten nyomon azt mesélte, hogy milyen kövér vagyok, stb.
Nem igazán értettük, hogy mi bajuk van! Mostanra mintha feldolgozták volna...talán. Anno, mikor Bencével lettem terhes, akkor meg az volt az első reakció, hogyha nem neveljük normálisan, elveszik (értsd elperelik) tőlünk, meg ilyenek. Pedig 27 éves voltam, István pedig 26, tehát nem is arról volt szó tizenéves, nemtörődöm. Na mindegy! :?

Lombikbaba

De jó, hogy már tudjátok a babák nemét! :D

Pitypang
Megértem, hogy nem akarod még világgá kürtölni! Én is elmondtam bent kb. két embernek, másnap már többen azt is tudni vélték, hogy kislány! :shock: De, ami a legjobban kiakaszt, amikor számomra "vadidegen" (akivel alig beszélek) ember jön oda és kezdi simogatni a hasam! :evil:
Szorítok az Uh-hoz! Minden rendben lesz, ne aggódj!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
kuglofka
Gödöllő
 
 


A fenébe az előbb már megírtam mindent, erre gyerekem rátérdelt a kikapcsoló gombra. :x :x

Szóval:
Aztarohadt!!!! :D Ha anyám lekövérezne még ennyit se beszélnék vele, mint most (semmit)

Nálunk ez volt a reakíció anno:
:shock: :shock: :shock: "Semmi baj megoldjuk" "adunk pénzt abortuszra"
Majd amikor közöltem,hogy Én egyáltalán nem gondolkozom abortuszon, akkor jött a következő: " Miből fogjátok eltartani? Mi nem adunk pénzt"
:D :D Ezen már akkor is jót nevettünk, mert ha én nem is dolgoztam volna, Peti akkor is elég jól keres. Szóval mindegy. Ezekről mit se tudtak, mert nekem akkor még havonta adtak pénzt, de szerintem ez 20évesen egyetemistaként természetes.
Ahogy megszületett Róza "levették rólam a kezüket", és azóta nem kapok pénzt, de nincs is szükségünk, előtte se volt. A nővérem aki 24 lesz idén, még mindig mindenben tőlük függ , de az természetes. (azt már nem is említem,hogy amúgy milliomosok a szüleink-és persze kedvesek,mint atom)
És tutira veszem most is az lesz,hogy "És akkor mi lesz az egyetemmel?" Így is jobban haladok mint tesóm,pedig később kezdtem.
És ez zavar!! Egy babának örülni kell. Főleg úgy,hogy 200kmre lakom (apumtól 1200-ra), és mégis mindig én megyek vonattal meg gyerekkel,hogy Ők babázhassanak. Mert persze nekem egyszerűbb.

Hja nekem amúgy soha senki nem ért a hasamhoz. :D De biztos a gyilkos arc miatt amit vágni tudok,ha csak felmerül a dolog. :lol: :lol:

fairytale20
Budapest IX. kerület
 
 


Húúú, micsoda ijesztő családi reakciók... :twisted:

Nálunk még kevesen tudják, de tuti, hogy mindenki pozitív lesz. Max. aggódnak majd, de azért mindenki örül.
Legyen már holnap!!!!!!!!!!!!!!!!!! :oops:

Lilypie Second Birthday tickers
pitypang2
 
 


Hányra mész??? :)

fairytale20
Budapest IX. kerület
 
 


Tündi

Na az sem semmi, amit meséltél! :D :shock:

Egyébként, ami még kiakaszt, az az, hogy bele akarnak szólni, hogy neveljük a gyereket. Most pl. kierőszakolták, hogy járjon angolra (7 évesen), mert az rohadt fontos, de emellett szeretnék, ha úszni is járna + fejlesztő (ami a beilleszkedése miatt kell). Mondtam, hogy angolra csak akkor, ha fizetik, mert nekem ez momentán nem fontos, így voltam az úszással is. Előre megmondtam, hogy suli mellett elsőben nem akarok semmit, elég lesz szegénynek hozzá szokni! Volt is nagy sértődés! Nyárra is nem tudom hány helyre akarta, hogy menjen napi rendszerességgel, aztán mondtam, hogy itt a vége! A nyár arra való, hogy pihenjen és nem arra, hogy ilyen + olyan tanfolyamokra járjon! Szeptembertől megy úszni (angol helyett - egyébként a suliban is van heti két óra) + a fejlesztő. Ha már nem kell fejlesztő, akkor mehet angolra, de csak magán tanárhoz, mert amit művelt csoportban az katasztrófa volt. A tanár meg nem tudta fegyelmezni! Szóval baromira unjuk, hogy állandóan be akarják osztani a gyerek idejét!

Egyébként még valami a kis tesóhoz való hozzáállásról!
Anno anyu (mikor már feldolgozta, hogy lesz gyerek), nyüstölt, hogy menjünk genetikára, legyen őssejt levétel, stb. Ő fizetett mindent, csak csináljuk! Most...azt sem kérdezte meg, hogy mi volt genetikán. :? Azért ez elég szarul esett! Most is magánban voltam, mert itt alaposabbak és baromira nem szorulunk anyám pénzére, de azért az, hogy az sem kérdezi meg, hogy mi van, hogy vagy....hááááát.... :(
Ja, és a másik orbitális probléma: ki fogja megtanítani a gyereket síelni...ui. szerintük most ők tanították meg Bencét. :shock: Nem, mintha nem én küzdöttem volna vele egy csomót...nekik meg nem volt türelmük hozzá...ők ezt úgy élték meg, ők tanították meg. És hát most mi lesz, mert ők már valószínűleg a kicsit nem tudják megtanítani síelni, mert kiöregszenek. Áh, na mindegy! Nem panaszkodom!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
kuglofka
Gödöllő
 
 


Köszönöm!

Sajnálom, hogy ilyen sokatoknál gondok vannak a szülőkkel :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba
 
 


óóó már a nevek is megvannak!!! :) De szupiiii!

fairytale20
Budapest IX. kerület
 
 


Tündi, 9 körül megyek.

Kuglófka, háááát izé... az egyik füleden be, a másikon ki, amennyire csak lehet...
Az angolhoz még annyi, hogy TELJESEN FÖLÖSLEGES!!! Mármint 7 éves korban. Szerintem 10-11 évesnél korábban nincs értelme elkezdeni. Nálunk nagyon szenvednek a nyelvtanárok, mert látják, hogy mennyire nincs értelme a korai kezdésnek. A szülők erőltetik, hogy első osztálytól legyen nyelv (elvárás részükről). Az a kicsi gyerek még magyarul sem tud... Ez nem baj, majd megtanulja, de addig nem kéne erőltetni az angolt... Elsőben kb. addig jutnak, hogy My name is... I am... tudják a színeket,10ig a számokat, néhány állat nevét, köszönnek, és ennyi. És mindezt csak szóban, mert ugye még azt se nagyon tudják, hogy hogyan kell helyesen fogni a ceruzát. Ha mondjuk negyedikben kezdik el a nyelvtanulást, ezt 1 hónap alatt (!) megtanulják, és nem vesznek el heti két órát egy kisiskolás életéből, aki szíve szerint az egész napot legózással és homokozással töltené. Szóval szerintem nyáron ne angolozzon szegény Bence, akárki fizeti. Inkább élvezze ki az utolsó nyarát óvodásként. Még nem tudja, mi vár rá az iskolában. :lol:

Lilypie Second Birthday tickers
pitypang2
 
 


Pitypang

Nekem is ez a véleményem az angolról! Elvileg két "tanévet" járt, de kb. annyit tud, mint amit mondtál, bár a kiejtése az jó. :lol:
Bence már sulis, szóval nincs egész nap játék, pont ezért nem akarom túlzásba vinni a suli utáni programokat. Iskolaotthonos suliba jár, és a legtöbb nap reggeltől délutánig vannak órái. :?
Közben van egy-egy lyukas óra, de szerintem az ennyi óránál már semmit nem ér. Bence délutánra úgy elfárad, hogy a tűrőképessége egyenlő lesz a nullával, ezért h-cs-p elhozhatjuk korábban, kettő körül. Még szerencse, hogy meg tudjuk oldani, mert más gyerek szüleit is kérték erre, de nem mindenki tudja elhozni a gyerkőcöket. Szerencsére tele vagyunk nyugdíjas nagymamával és nagynénivel (ő az én keresztanyám). :D
Nyárra nem tereztünk semmit Bencének! Anyuék igen, egy intenzív 3 hetes úszást, de megmondtam, hogy nem megy rá! Már hulla fáradt és tiszta zizi, szóval nyáron csak nyaralás és pihenés tömkelege vár rá! :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
kuglofka
Gödöllő
 
 


Pitypang: Mindjárt UH!!!!! :D Várjuk a híreket!!!! (Gondolom nem este 9re mész :oops: )

Angolról annyit,hogy szerintem biztos van abban valami,hogy jobb minél előbb. Ettől függetlenül én annyit tervezek tenni ezügyben,hogy ha nem jut be egyik kerületi oviba se a gyerek (erre nagy az esély, mert kva sok a kisebbség) akkor angol oviba iratom be.
Ha bejut,akkor a világért se fizetnék 20x annyit...és majd megtanul a suliban.

Ircsi: Te amúgy hamarabb fogsz magzatmozgást érezni a két baba miatt???

fairytale20
Budapest IX. kerület
 
 


Jó reggelt!

Én nem szeretném, hogy kb harmadikos koruk előtt nyelvet tanuljanak. Ráérnek, én sem kezdtem hamarabb, mégis megtanultam :)

Én már érzem a babát jó pár napja esténként :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Pitypand merre jársz?

Engem délelőtt hívott párom,hogy Ő holnap szabin van, a főnöke szerint. Így velem tud jönni UHra. :D :lol: :lol:
Persze egyikőnk se emlékszik miért is írhatta be magát holnapra.

Panndi: Az komoly! Én tuti nem fogom még 3-4 hétig. Pedig én kicsi vagyok, vékony, de Rózit se éreztem előbb.

Megjártuk a kozmetikust. Róza szétszedte a dekorációját, kiűzte a kutyáját....stb. Pedig 20 percig se voltunk. Jobb is,hogy jön hnap Peti is UHra, mert a vizsgáló székben nem venném az ölembe a gyereket,hogy ne sírjon. :lol: :lol:

fairytale20
Budapest IX. kerület
 
 


Na de nekem már ugye sokadik baba. Egyre hamarabb éreztem őket amúgy.

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Elfelejtettem, hogy megígértem Petinek ,hogy sütök estére rágcsát. Rózi bezzeg alszik, és le kell menni vásárolni a sütéshez.
Terhes nő... :D :lol:

fairytale20
Budapest IX. kerület
 
 


rágcsa kész

pitypang merre???

fairytale20
Budapest IX. kerület
 
 


Most értem haza, hulla fáradt vagyok, de BOLDOG!!! Köszi, Tündi, hogy ennyire várod a híreimet. :wink:

Minden rendben volt az uh-n, CRL: 56 mm, NT: 1,4 mm. Megvan, aminek meg kell lennie.
Hüvelyivel kezdett el vizsgálni, de a Babám nem volt túl együttműködő. :D Vagy úgy helyezkedett, hogy nem látta a mérnivalót,vagy nagyon mozgott. Az uh-s nő feladta, és megnézett hasival, úgyhogy az NT-t végülis azzal sikerült lemérni.
A méhlepény a mellső falon van. (Ha jól tudom, ilyenkor később lehet csak érezni a magzatmozgást.) Panndi, de jó neked, hogy érzed!
Nektek hol van a lepény?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lilypie Second Birthday tickers
pitypang2
 
 


Nekem most is a hátsón. Rózival is ott volt.

Örülök a jó híreknek!!!! :) Már szinte 6cm!!!! :) Hogy nőnek ezek a babák!!!

fairytale20
Budapest IX. kerület
 
 


Pitypang!

De jóóóóóóóóóó! :lol: Örülök, hogy minden rendben!
Nekem is mellső falon van a méhlepény, magasan fönt. Ennek, hogy magasan fönt, nem tudom mi a jelentősége, bár azt hallottam, hogyha a méhszájon van az nem jó. Én sem érzem még a mozgást, illetve néha mintha...de nem vagyok benne biztos, hogy lehet ott a baba, ahol én érzem. :D

Ma jött meg a kombinált teszt eredményem és: NEGATÍV lett! :D úgy örülök neki!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
kuglofka
Gödöllő
 
 


Sziasztok!

Mi még mindig a BAlcsin, férjem dolgozik hét közben mi meg nyaralunk kicsit. Eddig nem volt túl jó idő, de maradunk még a jövő héten is és arra már kánikulát is jósolnak. ;)

Viki!

A kórház gáz, de a szülészete jó hírnek örvend. ;) Igazából engem nem foglalkoztatott az EDA, de most már érdekel, hogy akkor hogy is van ez. Szülőszobák amúgy minden széppel és jóval felszerelve, kád mindenhol van, szülőszék stb. mindenféle alternatív dolgok.

HAjfestés!

Én is melíroztatom és pont most nyáron épp esedékes lesz hamarosan egy fodrászlátogatás. Nem gondolom, hogy baj lehet belőle. ;)

Tündi!

Sajnálom a családi reakciókat a babára. Úgy látom, hogy sosem lehet jót tenni az ilyen emberekkel. Ha meg későn szülnél, akkor tuti vénlányoznának és állandóan az lenne a téma, mikor jön már a baba. :evil:

Panndi!

Igen, az is általános, hogy ha van egy fiad és egy lányod, akkor csodálkoznak a harmadikon. Szerencsére én még ezt nem tapasztaltam, de úgy látszik 2 egynemű után természetesnek veszik a harmadikat, de utána is néznek nagyot. :lol:

Lombikbaba!

Gratula a vegyespároshoz! ;) A nevek már rég megvoltak, vagy most találtátok ki őket? Szépségesek! ;)

Rebelen!

Hát már Mo-on senki sincs védve. Képzeld, már nem kötelesek visszavenni a munkahelyedre sem gyes után. :evil:
Hát így támogatják itthon a gyerekvállalást. :roll:

Pitypang!

Akkor a következő tanévet, már el sem kezded ugye?

Kuglófka!

Én nem igazán értem anyud reakcióját az első babára... :shock: Alapból rossz vele a kapcsolatod? VAgy ennyire gyerekként kezel még mindig? Ez borzasztó , bocsánat... szörnyű lehet... :(

Azt meg tuti nem hagynám, hogy ők döntsék el mit csináljon a gyerekünk!! Közel laknak amúgy? Nem tudtok tőlük nagyobb távolságot tartani? Mondjuk nem elmondani nekik minden történést ilyenek? Férjed hogy bírja ezt?

A jó eredményekhez gratulálok!

Pitypang!

Neked is gratula! ;)

NA, megyek, mert mindjárt kelnek a gyerekek és megyünk programozni. Még jövőhéten ritkábban jövök, szép hetet nektek és jó hétvégét mindenkinek! :)

Kép Kép Kép
izisz7
Budapest XIV. kerület
 
 


Izisz, de jó, hogy írtál!
Hétvégén nagyon tuti idő lesz, kánikula, forróság, nyár... Oké, ez sem a legideálisabb, de inkább ilyen legyen nyáron, mint eső és hideg...
És igen, terveim szerint nem kezdem a jövő tanévet!!!! Jajj, de jó lesz! Szeretem csinálni, de jobban szeretném azt/ŐT, aki miatt itthon leszek majd!!!

Kuglófka, eredmény: :lol:

Tündi, mi volt az uh-n? Esetleg megmutatta, hogy mi van a lába között? :wink:

Valamelyik nap megnéztem a topikos táblázatot, és vannak, akikről nagyon régen hallottunk! Remélem, minden ok veletek, írjatok! :wink:

Lilypie Second Birthday tickers
pitypang2
 
 


Na hazaértünk.
Babával minden rendben. CRL: 84mm, BPD:35mm
Jövő héten mehetek AFPre.

És kisfiú lesz!!! :D Éljen-éljen!

fairytale20
Budapest IX. kerület
 
 


Nyelvtanulás
Nagyon egyéni... környezet is nagyon számít. Én Székelyföldön születtem, mire iskolába mentem én megtanultam magyarul és románul is.
Chloe most már elég sokat beszél angolul, de mellette tud magyar mondókákat is... :wink:

Tünde
Nem tudom, hogy hamarabb fogom-e a magzatmozgást érezni... lehet... azt a mozgást érezzük, amikor a baba a méhfalhoz ér, akkor logikus, hogy a két baba jobban kitölti a teret, gyakrabban verődnek majd a méhfalhoz... :wink:
Kisfiú :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Panndi
Jó érzés mikor érzi az ember a baba ficánkolását... aztán majd lesz kissé kellemetlen is :lol: :lol: :lol: :wink:

Pitypang
Ezek jó hírek! :lol: :lol: :lol:
Mellső fali lepény: nem azt az érzést csökkenti, hogy te belülről érezzed a babát, hanem apának lesz esetleg később érezhető...
Nekem van egy lepény a jobb oldalon és egy a méh tetejében...

Kuglófka
Magasan fenn levő lepény nagyon jó!!!!!
Gratulálok a negatív teszthez!

Izisz
Érezzétek magatokat jól a Balcsin!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba
 
 


Lombikbaba, Tündi, de jó, hogy tudjátok a nemét :) Gratula mindkettőtöknek, eddig nagyon jól alakulnak a dolgok :lol:

Tündi meglestem a blogodat, nagyon szép család vagytok :)

Sajnálom, ahol a család nem fogadja jól, el sem tudom képzelni igazán, hogy milyen lehet, kitartás csajok!

Kuglofka, szuper a teszt eredmény, jó megnyugvás lehet! én is rákérdezek majd a dokinál, de szerintem én is szeretném megcsináltatni ezt a kombinált tesztet.

Részemről:
- holnap megyek ultrahangra, mert nem bírtam, és bejelentkeztem, ha minden rendben, hétfőn elmondom a munkahelyen, már nagyon kíváncsi vagyok, mit fognak szólni
- aggódom valamin folyamatosan, de talán most jobb egy fokkal, bár néha elfog az érzés, amikor épp boldog vagyok, hogy jaj, nem szabad ennyire elbíznom magam... ok, tudom, hogy ezt nem kéne
- a hányinger alábbhagyott, helyette van puffadás... olyan durva, hogy este 6 cm-el nagyobb a hasam kerülete, mint reggel... este már terhesnek látszom, délutántól nyomnak a gatyáim
- iszonyatosan kívánós vagyok, képes vagyok lemenni este a közértbe párizsiért például

Pitypang! Irigykedem ám a balcsi miatt, én nagyon szeretem, de jó lenne menni... Az tart életben, hogy holnap szabin vagyok, és aludhatok sokáig, és hogy jövő héten meg megyünk a telekre hétvégére pihenni :lol:

Lilypie Pregnancy tickers
Lilypie Second Birthday tickers
viki1983
Budaörs
 
 


Jó reggelt!

Ircsi, Tünde
Gratulálok a kiderült nemhez! :lol: :lol: :lol:

Mi nagyon szeretnénk egy kislányt, de ha fiú lesz, akkor őt is szeretni fogjuk ám :oops: :lol: :lol: :lol: :wink:

Izisz
Jó pihenést a Balatonnál!
Melyik kórházban fogsz szülni?

Családi reakció
Nekünk szerencsénk van. Eddig egészen jól fogadták, hogy lesz újabb babánk. Úgy vannak vele, hogy a mi döntésünk...

Nyelvtanulás
A fiaimmal pár hónapos koruk óta járunk nyelvtanfolyamra. Ma már ott tartunk, hogy magyar kérdésre magyarul válaszolnak, de ha angolul beszélünk velük, akkor ők is angolul válaszolnak.
Nyelvoktatási módszertől nagyon sok dolog függ!

Baba mozgása
Néha már én is érzem. Főleg, ha sikerül kicsit nyugalomban lennem. Nekem mellső fali a lepényem... :wink:

Kép Kép KépKép
tisabelle
 
 


Tisabelle, de jó neked is, hogy érzed!! És mellső... Te tmár tapasztalt vagy. Mindig koncentrálok, hogy hátha,de semmi. Remélem, nekem is hamarosan jelez. :)

A nyelvtanulással kapcsolatban általánosan írtam, és nem speciális helyről). Szerencsére vannak helyek, ahol ezt jól csinálják. Én azt látom, hogy hogy megy ez egy iskolában (nem csak egyben), egy átlag helyen, átlag gyerekekkel, sőt, integrált osztályban. Ok, nem súlyos a helyzet, de sok SNI-s és BTM-s van, és hát nem mindig egyszerű esetek...

Tisabelle, csak kíváncsiságból kérdezem, hogy nektek volt valami különleges okotok, hogy ilyen hamar nyelvet tanultak a fiúk?

Viki, Iziszék vannak a Balatonon. :D
Megértem az izgalmadat, nekem is néha iszonyú nehéz kivárni a következő uh-t! Mivel 2 napja voltam, ez a nyugalom még tart. :)
Gondolok minden paramamira (és nyugimamira is)! :wink: :D

Lilypie Second Birthday tickers
pitypang2
 
 


Bocsi lányok, de cikis kérdés jön: :oops: :oops: :oops:
Van, hogy napokig nem tudok WC-re menni... Régen nem volt ilyen gondom, és amióta Femibion helyett Ladeevit-et szedek, valamivel jobb a helyzet, de nem ok...
Tudom, hogy egy joghurt segítene (régen az mindig beibdította a dolgokat), de a gondolatától is rosszul vagyok. Van valami ötletetek? :oops: :oops: :oops:

Lilypie Second Birthday tickers
pitypang2
 
 


Utolsó kérdés:
Lombikbaba, nektek uh-n vagy vérvételen derültek ki a nemek?

Lilypie Second Birthday tickers
pitypang2
 
 


Sziasztok!

Tündi

De jóóóóóó! :D Már látszott, hogy kisfiú? Ez szuper! Remélem, hamarosan most már mi is megtudjuk!

Viki
Merre van telketek? Az is szuper kikapcsolódás! Majd írj, hogy mi volt uh! Remélem megnyugszol utána és nyugodtan fogod majszolni a párizsit. :lol:

Pitypang
Szedsz magnéziumot? Mert én mióta szedem inkább rohanvást megyek, mintsem nem. :shock: Korábban, amíg csak az elevitet ettem, volt, hogy napokig semmi.
Esetleg a szilva? Bencénél a kukorica vált ki ilyen hatást még...vagy a frissen facsart narancs.

Zsófi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
kuglofka
Gödöllő
 
 


Sziasztok!

Itt szuper idő van, tegnap már fürödtünk is, nekem még kicsit hideg a víz, de szerintem hétvégére felmelegszik. ;) Teljes a kikapcsolódás, reggeli a szabadban szuper kilátással és még internet is van (ha épp párom nem viszi el a gépet munkába) Tegnap találtunk játszóteret is és ma hajókázni megyünk délután, férjem hamarabb végez és miénk a hétvége, juhéjjjj! :)

Tündi!

Gratulálok a kisfiúhoz, minden vágyad így teljesüljön. ;)

Viki!

Jó pihenést a telken, és relax!!!!

Isabelle!

MAjd priviben leírom a kórházat, ha tényleg érdekel, vagy majd, ha zártak leszünk, mert elég sok rosszat írtam róla, pedig tulajdonképpen én meg vagyok elégedve vele, úgyhogy nem akarom rossz hírét kelteni, mégha ezek tények is, amiket leírtam. ;)

A nyelvtanulást mi is korán elkezdtük, bár nem nyelvsuliban, a férjem elég jól tud angolul, így ő foglalkozik velük. Nálunk az a módszer, hogy hetente egyszer (lehet bármikor, nem számít) amikor párom csak velük foglalkozik, kitalál valami témát, olvasnak, vagy mesét néznek, vagy ha épp kint vannak a kertben és gyümölcsöt szednek, vagy bármi amit el tudtok képzelni, mindegy mit csinálnak, de beszélni csak angolul beszélnek akkor. És fontos, hogy sokat beszélgessenek. Már kislányom is be tud kapcsolódni, ahogy tanul magyarul, úgy angol szavakat és mondatokat is tanul egyben, ez fiamnál is így volt. (ja és mindegy mennyi időt foglalkoznak ezzel, amennyi épp jólesik) Ezt a módszert hallottam valakitől és nekünk bevált. Mivel egynyelvű család vagyunk, azt nem szeretnénk, hogy apával csak angolul beszéljenek, de így találtunk egy hasonlóan jó megoldást. (ja, ha nagyon elfoglalt volt párom és nem jutott idő rá a héten, akkor is mondjuk fürdés közben egy picit foglalkozik velük, a fürdés az az övé, csak ritkán van, hogy nem ér haza rá)

Pitypang!

Nekem a doki azt mondta, hogy az az általános, hogy a 20 hét környékén érezzük a magzatmozgást, úgyhogy még van időd, szerintem a 12. hét még nagyon korai, főleg első babánál. Én úgy emlékszem, hogy mindkét gyerekemnél úgy a 16 hét környékén éreztem először. És nekem ez a buborék, vagy pillangó vagy miket írnak semmit nem jelentett, én mindkettőnél úgy éreztem, mint amikor ráng az izom, csak épp a hasamon nem mondjuk a lábamon, vagy a kezemen.

Székrekedésre egy kanál lenmag éhgyomorra sok vízzel, lehet melegvíz is, aszalt szilva, vagy jó tömény szilvalekvár, barack ilyesmi szokott beválni. VAgy laevolac szirup, ami nekem a fiamnál segített, meg szülés után is ezt ittam, hogy könnyebb legyen. Ezt lehet várandósság és szoptatás alatt is és pici babáknak is.

NA, menem kell, mert fiam már visszaköpi a kakaót :lol: , lányom meg tépkedi a kenyeret. Úgy érzem vége a reggelinek. :lol:

Kép Kép Kép
izisz7
Budapest XIV. kerület
 
 


Csajok, székrekedésre joghurtba keverjetek zabkorpát, az nagyon jót tesz :) És a lenmag is tényleg jó. Szerencsére nekem most nincsenek ilyen problémáim, régen voltak. Amúgy mióta az inzulin diéta miatt napi 5* eszem, azóta tényleg minden rendben van odabent :)

Lilypie Pregnancy tickers
Lilypie Second Birthday tickers
viki1983
Budaörs
 
 


Köszi az ötleteket!
szedek magnéziumot, nem lök a helyzeten, de kipróbáltam a 100%-os narancslevet, na, az segített. Olyan hangosan kuruttyolt tőle a hasam, éreztem, ahogy hat. :) Köszi!

Lilypie Second Birthday tickers
pitypang2
 
 


Szerintem is van még idő a magzatmozgásra. Én a 18. betöltött héten éreztem először.
De utána még sok idő volt míg Peti is elkezdte. :D
Viszont mikor már nagyobb volt, akkor látni lehetett polón keresztül is. :D Imádtam,h látszott.

Én ma egész nap suliban. 7kor jöttem el otthonról, és kb 5re érek majd haza. Várom már...szegény Rózi egész nap dadázik.

Borzalmasan menni akarok haza!!!!! :(

Én nem szedek semmit. Csak én vagyok ezzel így?
Rosszul voltam anno az elevittől, így nem is próbálkozom. Ca-t még szedek, de csak mert félek a csontritkulástól.

fairytale20
Budapest IX. kerület
 
 


Csajok, voltam ultrahangon, minden rendben volt, már 2,5 cm és láttam mozogni :) A fellegekben járok ám...

Lilypie Pregnancy tickers
Lilypie Second Birthday tickers
viki1983
Budaörs
 
 


Viki örülök, hogy így feldobott a hír!!! :D
Jó lehetett látni Őt!!! :)

fairytale20
Budapest IX. kerület
 
 


Viki, nagyon örülök!!! :D :D :D
Tündi, vannak még vizsgáid?

Lilypie Second Birthday tickers
pitypang2
 
 


Sziasztok!

Én is ma jöttem meg az UH-ról, azt mondta a doki, hogy 12.hétben vagyok, minden rendeben volt. CRL:50mm, NT : 0,51m
Csináltak integrált tesztet a korom miatt és júl.13-án kell újra menni majd.
Majd fél órát vártunk mire felébredt, mert a doki akarta látni a mozgását, utána meg rúgkapált már :lol: :lol: szegény.....

Remélem itt mindenki rendben van, most előrébb hozta a szülés időpontját dec 25-re, de volt már 27, 28, 31 és 2013.jan.01 is..... szóval valamikor akkor..... :D :D

bdana
Budapest VIII. kerület
 
 
 
 


Pitypang
Nyugi! Majd úgy a 18-20. hét környékén fogod biztosan érezni, hogy mozog a babád, aztán majd lesz időszak, amikor ez nem is olyan kellemes :?
Nekem volt olyan, hogy Chloe a fejével a hólyagomat nyüstölte, a lábikóit meg betette a gyomrom és a májam közé... :oops: :wink:
WC: nekem a reggeli kávé segít ebben...
Nem: vérvételen voltunk. Magzati DNS-t mutatják ki az anyai vérből, és azt elemzik. Kromoszóma-eltéréseket nézik, az hogy kiderül a baba neme, az másodlagos...

Izisz
Engem is érdekelne, hogy ez melyik kórház!

Viki
Örülök, hogy jó a kedved! :lol: :lol: :lol: :lol:

Tünde
Kitartást a sulihoz!

Bdana
Tudod, a gyerek úgyis akkor fog megszületni, amikor ő akar... ahogy a régiek mondták, amikor megérik a körme!!!! :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba
 
 


Dög meleg van már ilyen korán!!

Ki mit tervez ma??
Én ha nem mehetek el strandra akkor meg fogok sülni.

Tegnap amúgy hajat festettem. Nagyon jó lett. Totál sötét pedig ua-t a hajfestéket vettem amit szoktam. :D Hormonok! :x :x

Dana: Dejó, hogy Te is jelentkeztél. Azt hittem már teljesen átpártoltatok Vikivel a januári fórumba. :(
Gyertek minél többször.
Gratulálok az UH-hoz.

fairytale20
Budapest IX. kerület
 
 


Bdana, tényleg jó, hogy jöttél! :wink:
De még mindig sok az eltűnt. :(

Elmentem reggel vásárolni, kb. 5-6 perc séta a bolt, majdnem megsültem. Pedig nem is voltam napon... Nem sírok, eddig ezt vártam. :)

Lilypie Second Birthday tickers
pitypang2
 
 


Sziasztok Lányok!

Olvastalak titeket mindennap, de olyan fáradtság jött rám az elmúlt pár hétben, hogy legszívesebben aludnék egész nap.... A munkahelyemen ráadásul korán kezdünk, így fél6-kor kell keljek, hogy beérjek időben, szerencse, hogy csak rész munkaidő, így heti két nap, de így is megvisel, a többi napon itthon dolgozom együtt a férjemmel gazdaságot vezetünk( csirke, kacsa, liba, disznó....stb)

Egy szó mint száz, nem volt energiám írni :oops:

Amilyen meleg van, most inkább itthon hűsölünk a szobába, meg főzök rakott krumplit a férjemnek, magamnak meg rakott cukkinit :D

Dehogy pártolunk át !!! Főleg, hogy már azt sem tudom mikor születik majd meg.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Viszont tegnap volt egy nagyon kellemetlen vizsgálat is, a méhnyakrák szűrés, azt hittem leugrom az asztalról.....már bocsánat de éreztem ahogy hozzáér az a szar egészen fent.....és utána vérezgettem is egy kicsit, szóval nem volt kellemes, mondjuk lekopogom azóta elmúlt a vérzés, de akkor ijesztő volt.

Azt mondta a dokinő, hogy legközelebb ha megyek ( júl.13) akkor megcsinálják az integrált teszt 2.vérvételét a Hepatitis vizsgálatot és az AFP-t is , mert akkora 16 hetes leszek.

Sajnos a nemét nem tudtuk még meg, főleg, hogy a hátát mutatta :lol: :lol: de erre is azt mondta a doktornő, hogy a 16.héten addig "rugdossuk", amíg nem mutat magából valamit.... :roll: :roll:

Én nagyon szeretném ha kisfiú lenne, de egy kis szöszi kislánynak is örülnék, szóval igazából mind1.....csak egészséges legyen, ez számít !!!!

Nahhh, most jól kiírtam magamat :lol:

Igyekszem többet jelentkezni csajok!!!!

bdana
Budapest VIII. kerület
 
 
 
 


Szia pitypang!

Ahogy látom a legutolsó számítások szerint egy napon szülünk a karácsonyfa alá :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

bdana
Budapest VIII. kerület
 
 
 
 


lombikbaba! Ez aranyos! Tényleg azt olvastam, hogy valamelyik baba akkora körmökkel születik, hogy összekarmolja magát odabent és szinte azonnal le kell vágni a körmeit a születése után :wink: Szóval ebben a népi jóslásban lehet valami!

Annyiszor akartam kérdezni tőled, hogy hogy vagy? Hogyan bírod a két picit és hogy mind a kettő rendben van-e? Mekkora a pocid? Szóval egy csomó mindent.....

Azért is kérdezem, mert nálunk a családba több természetes ikerszülés is volt és reménykedem, hogy esetleg a következő"széria" egy ikerbabás lesz... :lol: mondjuk ez még nagyon távoli terv.....

bdana
Budapest VIII. kerület
 
 
 
 


Dana, mindketten dec. 25. És Izisz babája is ezt a napot választotta. :)

Én is minden nap 5-kor vagy fél 6-kor keltem, hogy beérjek, de VÉGE!!! Tegnap kiosztottam a bizonyítványokat! A következő héten is be kell menni, de későbbi időpontra, és az már közel se olyan megterhelő. :)
Hogy bírod az otthoni munkákat? Az sem lehet egyszerű babával a pocakban.
Én most ezt készítgetem: "Mézes borban sült almás pulykamell" - férjem "rendelte"...
Nekem nem jönnek be az ilyesmi kaják... Rakott krumpli/cukkini, jöhetnek! :wink:

Lilypie Second Birthday tickers
pitypang2
 
 


Sziasztok!

Örülök mindenji jó eredményének! :lol: :lol: :lol: :lol:

Tünde
Gratulálok a kisfiúhoz!

Lombikbaba
Neked a vegyes pároshoz! :lol: :lol: :lol:

Nálunk még nem derültek ki a nemek.

Nálunk a környezet tudja, hogy babát várok. Azt, hogy hármat is, azt csak a közvetlen hozzátartozóink, a legjobb barátaink tudják csak...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dreibabys 2012.10.23 19:20-kor.
dreibabys
Hajdúböszörmény
 
 


Izabella
Hova jártok angolra? Én is szeretném majd korán kezdeni a gyerekek nyelvtanítását.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dreibabys 2012.10.23 19:20-kor.
dreibabys
Hajdúböszörmény
 
 


[quote]A írta:nnyiszor akartam kérdezni tőled, hogy hogy vagy? Hogyan bírod a két picit és hogy mind a kettő rendben van-e? Mekkora a pocid? Szóval egy csomó mindent.....


Bdana
A vizsgálatok szerint mindkét baba rendben van. :lol: :lol: :lol:
Most (még) nem másabb ez a terheségem, mint mikor Chloet vártam. Lényegében semmi tünetem, vagy annyi, hogy még boldogabb vagyok...
A pocakom se tűnik nagyobbnak (blogban van kép :wink: )

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba
 
 


Jó reggelt!

Pitypang
Értem én, hogy magadat véded azzal, hogy még nem hozod nyilvánosságra a terhességedet.
Sajnálom, hogy voltak rossz tapasztalataid. Tudod, az emberek sokfélék, sokszor maguk sem tudják, hogy is reagáljanak egy-egy helyzetre... Főleg, aki még azt a helyzetet nem élte át...
Tapasztaltam ezt a lombikok során és decemberben, mikor elveszítettem az ikreimet :cry:
DE... most bízok benne, hogy minden rendben lesz! :lol: :lol: :lol: :wink:
(Te mikor veszítetted el az előző babádat?)

Tünde
Gratulálok a kisfiúhoz!

Nyelvtanulás
A mi gyerekünk is korán fog nyelveket tanulni. Nálunk eléggé speciális a helyzet. A férjem orosz, én székely vagyok (Ircsi :lol: :wink: ) és Ausztriában élünk. :wink:

Gratulálok mindenkinek a jó UH-lelethez! :lol: :lol: :lol: :lol:

Izisz
Jó pihenést a Balatonnál!

Kép
Kép
rebelen
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?