Sziasztok!
Itt szuper idő van, tegnap már fürödtünk is, nekem még kicsit hideg a víz, de szerintem hétvégére felmelegszik.
Teljes a kikapcsolódás, reggeli a szabadban szuper kilátással és még internet is van (ha épp párom nem viszi el a gépet munkába) Tegnap találtunk játszóteret is és ma hajókázni megyünk délután, férjem hamarabb végez és miénk a hétvége, juhéjjjj!
Tündi!
Gratulálok a kisfiúhoz, minden vágyad így teljesüljön.
Viki!
Jó pihenést a telken, és relax!!!!
Isabelle!
MAjd priviben leírom a kórházat, ha tényleg érdekel, vagy majd, ha zártak leszünk, mert elég sok rosszat írtam róla, pedig tulajdonképpen én meg vagyok elégedve vele, úgyhogy nem akarom rossz hírét kelteni, mégha ezek tények is, amiket leírtam.
A nyelvtanulást mi is korán elkezdtük, bár nem nyelvsuliban, a férjem elég jól tud angolul, így ő foglalkozik velük. Nálunk az a módszer, hogy hetente egyszer (lehet bármikor, nem számít) amikor párom csak velük foglalkozik, kitalál valami témát, olvasnak, vagy mesét néznek, vagy ha épp kint vannak a kertben és gyümölcsöt szednek, vagy bármi amit el tudtok képzelni, mindegy mit csinálnak, de beszélni csak angolul beszélnek akkor. És fontos, hogy sokat beszélgessenek. Már kislányom is be tud kapcsolódni, ahogy tanul magyarul, úgy angol szavakat és mondatokat is tanul egyben, ez fiamnál is így volt. (ja és mindegy mennyi időt foglalkoznak ezzel, amennyi épp jólesik) Ezt a módszert hallottam valakitől és nekünk bevált. Mivel egynyelvű család vagyunk, azt nem szeretnénk, hogy apával csak angolul beszéljenek, de így találtunk egy hasonlóan jó megoldást. (ja, ha nagyon elfoglalt volt párom és nem jutott idő rá a héten, akkor is mondjuk fürdés közben egy picit foglalkozik velük, a fürdés az az övé, csak ritkán van, hogy nem ér haza rá)
Pitypang!
Nekem a doki azt mondta, hogy az az általános, hogy a 20 hét környékén érezzük a magzatmozgást, úgyhogy még van időd, szerintem a 12. hét még nagyon korai, főleg első babánál. Én úgy emlékszem, hogy mindkét gyerekemnél úgy a 16 hét környékén éreztem először. És nekem ez a buborék, vagy pillangó vagy miket írnak semmit nem jelentett, én mindkettőnél úgy éreztem, mint amikor ráng az izom, csak épp a hasamon nem mondjuk a lábamon, vagy a kezemen.
Székrekedésre egy kanál lenmag éhgyomorra sok vízzel, lehet melegvíz is, aszalt szilva, vagy jó tömény szilvalekvár, barack ilyesmi szokott beválni. VAgy laevolac szirup, ami nekem a fiamnál segített, meg szülés után is ezt ittam, hogy könnyebb legyen. Ezt lehet várandósság és szoptatás alatt is és pici babáknak is.
NA, menem kell, mert fiam már visszaköpi a kakaót
, lányom meg tépkedi a kenyeret. Úgy érzem vége a reggelinek.