Új privát üzeneted érkezett!

Egy vigasztal, feldob kicsit.... betöltöttem a 25. hetet! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Innentől kezdve már van esélyük a babáknak az egészséges életre!
DE.... azért még minimum 10-12 hetet a pocakomban kell maradniuk! :wink:

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Mágnes
Jobbulást a gyerekeidnek!

Sti
Én ilyen magnéziumot szedek...
http://www.pirulapatika.hu/210224983/adatlap
B6-ot nem szedek külön, annyit amennyi az Elevitben van...
MI az a függöny stylist? Ilyen ember is létezik? :roll:

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Kép

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 

 
 

Szisztok!

Gemini, aztaaaaaaaaaaaaaaaaa....viszont ha jól emlékszem ebben vagy hasonló ruciban csinálod mindig a fotót így tök jól lehet viszonyítani... na te is tuti kapnád a jó kis kérdéseket hogy mikor szülsz... bár a te pocid azért eléggé fent van.
ezen a citriten én is gondolkodtam már... de képzeld elfogyott a magnerotom és ma kihúztam két magneb6-al...
Gratula az új"családtaghoz"- biztos jó barátod lesz! Apa is erre vágyik, mióta megtudta hogy 5en leszünk...

ma délben indultunk- én még befutottam otp-be egy gyerekkel, apa a másikkal a postára, aztán fel munkahelyemre kiírni a szabimat, aztán tesco-kaja, Marcell be a játszóházba, Martinnak ajándék, én még megvettem az egyetlen hiányzó babadarabom (kádba szivacs), butikozás, médiamarkt (szívás alig volt ps2 játék), outlet-be papucs, cba kaja bevásárlás... és hát itthon kipakolni...

Martinnak majdnem vettünk egy kis taligát, ami bír vagy 20 kilót (5000ft lett volna) már majdnem meg volt, mikor a leárazott sorban egy darab smart triciklit csak úgy kíváncsiságból megfogtam és látom hogy ez van rajta 1999 ft!!!!!!!!!!! és ennyi volt... kiállított darab volt és rosszul volt összerakva, de láttuk, hogy amúgy tökéletes. úgy hogy apa azt mondta ha szar is visszük, max alkatrész. ott mondtam, hogy kb 16 ezer, de itthon megnéztem és 26...
egyébként még jó hogy fogtam, mert egy család már állt mögöttünk és leste hogy visszük e vagy se...
ez a bringa még Fannit is kiszolgálja- bár ez szívás, mert martinnak is alig tudunk ajándékot venni, mert Marcell után mindene van...
szóval meg volt a szülinapi ajándék is és tul kép nem akartam semmi különöset, csak valami olcsó kis játékot, mert fél órát újdonság aztán megy a többi közé, de még így is áron alul teljesítettem, az öröm és az érték viszont sokkal nagyobb... már vittünk a papának sört a csomagtartóban, természetesen napellenzővel, mert ha már van hozzá, akkor legyen használva.
ja egy hibája van a bringának- van rajta egy telefon is, amibe tettünk elemet és így nonstop szól... (elem kivéve...) :)

látom sokatoknak van "csontos" baja... én ezt az elején szívtam... remélem még tartom magam így a végére, nem bánnám.

a függöny styliston én is picit meglepődtem, hogy a mai világban... bla-bla-bla, de hát ha van rá igény... Sti nagyon felcsigáztál, úgy hogy képet! képet! képet! és akinek alakul az tegyen a szobáról fotókat...

holnap fűnyírás lenne Apának, de szurkoljatok az esőnek, mert akkor ráveszem, hogy a mózeshez csináljon lábakat... :)
na jó akit megvisel ez a ramaty idő arra fele legyen napsütés!

Ági: gyerkőcök? hogy vannak?

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


http://www.argep.hu/popup.asp?pid=10820 ... 001&foto=1

ezt a bringát vettük meg... és hát tolni kell, mert tekerni nem hajlandó...

fú hétvégén szülinap, jövő hét fodrász, 4d, ajándék beszerzés, péntek pakolás, torta, 300km utazás, esküvő...
aztán meg remélem még a nappali festés... addig nem is mosok ablakot... de utána már nyaralni akarok!!!!!!!!!!!!
ja aztán megint szülnap, névnap, szülinapok, névnap... az augusztus is tiszta csőd.......
a szeptember meg.........

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Gemi, nem csoda, hogy alig kapsz levegőt, mekkora pocak! :)
Éljen a 25. hét! Innentől mindennap ajándék. Tuti húzzátok még 1-2 hónapig. ;)

Megnyugtat, hogy más is zsibbad, akkor nem bennem van a hiba. :?

Én ilyet szedek Mg-nak: http://tisztatermeszet.hu/termek/dolomit_100g.html Ausztriában kevesebb mint dupla ennyiért vettem 5-ször ekkora adagot... Itthon minden természetes cucc sokkal drágább. :( Mondtam a dokimnak, hogy B6-ot külön nem szedek, mire azt mondta, hogy nem is kell, csak hizlal. Viszont én a görcs miatt szedem, idegességre azt hiszem, együtt kéne szedni B6-tal.

Mi vettünk baldahin vasat Samunak, de alig használtuk. Brendonban vettük, de valahogy nem tudtuk eléggé ráerősíteni az ágyra, pedig már nyomot is hagyott a fában. :?

Sissy, terhelés miatt részvét. Örülök, hogy ma túl lettem rajta. Remélem, nem kell ismételni.
Állandóra anyuékhoz vagyok bejelentve, mert nem akartam háziorvost cserélni, meg féltem, hogy hoznak valami rendeletet, hogy nem szülhetek Pesten, így inkább megtartottam azt a címet is. Így viszont vérvételre nem jöhetek Bicskére, mert a háziorvos ide nem utalhat be engem. Mondjuk a koránkelést leszámítva nem gáz, mert ott vannak a lánytesóim is, így elütjük az időt. :) Ma is turiztam csomó szép babaholmit, aztán húgomnál ki is mostuk, van szárítógépe, szóval tisztán, szárazon hoztam haza mindent.

Erpé, drukkolok, hogy legyen vevő. Még van pár hét hónap végéig. ;)

Rizsmike, örülök, hogy javul Csenge!

Babee, mi a helyzet pöttyös fronton? Ugye nem kapta el apa????

Konkri, akkor tényleg nagyon elkerültük egymást. Mi 3/4 4 körül léptünk ki a védőnőtől, és a téren ment el mellettünk Kata. Max pár perccel utánunk jöhettél ki az eü központból ezek szerint. Kéne találkozni, túrtam két rózsaszín nacit is. ;)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Nagyon tuti a bringa!!!! A tescoban vettétek? Még sosem néztem meg igazán a leárazott sort, azt hittem, javíthatatlan dolgok vannak ott. :roll:

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Sziasztok, csak gyorsan jelentkezem, NEM birka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Az a gennyes kis izé a tenyerén nem tudni milyen kiütés volt, idő közben már kifakadt, a többi kiütés meg nem fajult tovább, egyszerű kis vírusfertőzés volt, becenevén 3 napos láz....már volt egyszer, csak most a kiütések másképpen néztek kis, nagyobbak voltak és a bőrből kiemelkedőek.azt hittem, ezt csak egyszer lehet elkapni, de Marcinak sikerült még egyszer. Csodálkozott a dokinéni is, mert azt mondta, Marci ehhez már túlkoros, de van ilyen. Most egészségesen, a jó időt várva nagyon nagyon izgulunk minden, gondoljatok ránk szombaton. Azt hiszem, addig már nem is lesz időm jönni, vagy csak olvasni tudok majd.Mindenki vigyázzon magára addig is! (én nagggggyon szenvedek a gyomrommal :( )

KépKép

Kép
babee
 
 


A függöny stylist nem létezik, csak halvány lila f..gom sincs hogy hívják. Unokatesóm fogadott ilyet, kivitt egy rakat anyag mintát és megvarrták, megtervezték, megmutatták és fölszerelték, tették neki. Na ilyen kellett volna nekünk is. Mára befejeztük a nappalit (juhhé, 4nap után... :? ), a csajoké holnap délelőtti projekt, aztán a karnisok a többibe. Botikának nincs függönye, de a vendég szobába meg van egy tök szép függönyöm, amit imádok és tökéletesen passzol oda.Majd fotózok is a nappaliról, ha lesz időm, de du. ismét vásárlás lesz a menet, mert a pörgős szoknya nagy lett, Bibu kiakadt, így holnap csattogok vissza a H&M-be... :? Basszus, lehet nem bánom, ha nem lesz még egy lányom.... :oops:

Konkri, nagyon ügyik vagytok!!!!!

Trigemini, aztaaa még mindig. Elhiszem, hogy kivagy, én csak eggyel, de engem is megvisel az idő, bár nekem a hideg front a gázosabb, ahogy látom....

Babee, nektek is jobbulást!

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Erpé, drukk-drukk, hogy menjen egy vevő!!!!

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Babee, ez nagyon jó hír!!! Ráadásul az idő is szuper lesz, nem jöhet közbe már semmi! ;) Gyönyörű szombatot kívánok nektek!

Sti, pörgős szoknya. :D
Még sosem hallottam ilyen függönyös cuccról. Vagy hát gondoltam, hogy menő helyeken így megy (mondjuk egy jól menő cég új irodájában), de hogy lakáson is... Lehet, egyszerűbb lett volna, de biztos sok pénzt spóroltatok. :roll:

Izgi lehet, ahol lesz babaszoba. Én semmivel nem készülök egyelőre. Majd összeállítjuk az ágyat, de lehet, hogy apa, amíg mi a kórházban leszünk. :D Na jó, addigra azért csak nem hagyjuk, de augusztus közepe előtt tuti nem rendezkedünk már. Még azt sem döntöttük el, hogy hol kezdjen Zsömi -nálunk, vagy rögtön a gyerekszobában. Igazából Samu nem nagyon ébred fel még a kutyánk éjjeli felröffenéseire sem, amire pedig még Zsömi is ugrik. Viszont attól tartok, hogy a szomszéd szobából én sem fogok felébredni a sírásra, ha ki leszek dögölve az éjszakázástól. :? Lehet, hogy a végén Apa és Zsömi szórakoztatják majd egymást éjszakánként. :D

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Trigemini:
Hű, nem semmi albérletük van a srácoknak! :lol:

Bence már jól van, ő mehet bölcsibe, Annával még szenvedünk, neki szeptemberig már nincs ovi (a héten lett volna az utolsó hét). Most próbálom szervezni a felügyeletét, mert muszáj dolgoznom menni. 1 nap mama, 1 nap kolléganő, 1 nap osztálykirándulás velem, aztán 1 nap Apa.. :wink:

Babaszoba nekünk nem lesz, az első évben velünk alszik, aztán jövőre úgyis átalakítás lesz, mert kell egy plusz szoba.
A cuccokat, amiket beszereztem/kaptam az akasztós szekrény aljába bezúdítottam, majd július végén átnézem, ill. attól függően, mit mond a dokim, mosok, vasalok.
Apa a kórházas cuccal nyúz folyton, hogy össze kéne már készítenem (Annával ilyenkor már volt rá szükség), de azt is majd az első CTG-re tervezem, akkor már muszáj lesz készen lennie, az viszont még jövő hónap végén lesz.

barbazso:
Én, ha még egyszer csinálhatnám Bencével, kapásból egy szobába tenném őket. Most nem tudom megtenni, mert 1 gyerekszoba 3 gyereknek sok, de Bencénél megtehettem volna. Sokkal hamarabb összeszoknak, én inkább az átsétálgatós típus vagyok,mert utána magamnak könnyítem meg a helyzetet.
Bence, ahogy Annával egy szobába került (1 évesen), sokkal jobb alvó lett, sőt, azóta 1-2 kivétellel átalussza az éjszakát. Anna is akkor nyugodt, ha az Öccsével egy szobában alhat.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


barbazso:
bébiőrötök van? Mert az megoldaná az ébredési dilemmádat. Nálunk be volt üzemelve, ott volt az éjjeli szekrényen a fülem mellett, ha ébredt valamelyik, azonnal hallottam, és ébredtem. Én, az egykori hatalmas alvásigényű kijelenthetem, olyan, hogy mélyen alvó Anyuka, nem létezik. Bármennyire is punnyadtak vagyunk, a születésüktől kezdve éberen alszunk egészen addig, amíg el nem költöznek tőlünk. :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Barbazso, én Kata születésekor azt képzeltem, hogy én a kicsilánnyal alszom majd a gyerekszobában az első hónapokban, Samu pedig apjával a mi hálónkban. B verzió az volt, hogy Samu marad a helyén, Kata meg velünk. Ebből az lett, hogy Katával hazajöttünk a kórházból és Samu kiverte a balhét, hogy éjszaka ő Katával szeretne aludni. (Ő egyébként nagyon nem szeret egyedül lenni, mármint Samu). Szóval a két gyerek a legelső pillanattól egy szobában van, és tök jól alszanak mindketten. Samu nagyon ritkán ébredt fel a húgára az első időkben.
Ennyit az alapos tervezésről. De jól jött ki :)

Ági, örülök, h Bence jobban van. Nálunk is ez az utolsó ovis hét, bölcsi még a jövő héten is van. Én azért gondolkodom azon, hogy augusztusban mennek majd valamennyit (mindkettő nagyon szeret oviba, bölcsibe járni, és augusztusban újra nyitva lesz mindkettő intézmény)
Samu a jövő héten kézműves táborba megy (ovi szervezi), aztán meg úszástábor. És aztán vakáció :)

Babee, szuper hír, h nem bárányhimlő volt. És drukk, h minden úgy alakuljon az esküvőtökön, ahogyan szeretnétek!

Trigemini, elhiszem, h szenvedsz. Ilyen vékony csaj ekkora pocival :D

Kedvesek vagytok, h drukkoltok a lakáseladáshoz, remélem, bejön.
Érdeklődők vannak, de komoly vevő nincs egyelőre...
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Szisztok!

fűnyírós vagy barkácsolós nap lesz?????????

Zsó: jövő hét, tali? hmmmmmmm kedd, csütörtök jöhet szóba... viszont utána már több időm lesz (azt hiszem)

Én meg az együtt alvós fajta vagyok, mert engem az tett k.o-vá, hogy a gyerekhez fel kellett állnom az ágyból, és kb azt éreztem, hogy épp lefeküdtem és már kelhettem is megint. főleg akkor első szülésnél nem volt vitamin trükköm, úgy hogy eléggé energiátlan voltam. így a másodiknál én azt terveztem meg hogy együtt a két gyerek és én is velük és ha úgy alakul nem is teszem vissza az ágyába... a fiúk együtt voltak, csak nekem kellett lekopni róluk.
Apa felvetette hogy ő a fiúkkal én meg a csajszival, de mondtam, hogy Neeeeeeeeem! szerencsére fiúk külön, Fanni velünk, vagy Fanni és én lejövünk ha zavarjuk apát, vagy Apa jön le. Aztán ha már nem kel éjjel, akkor leköltöztetjük a mi szobánkat.

Babee: hétvégére szép időt mondanak! szorítok!

Erpé: azért drukkolok, hogy időben bejöjjön az üzlet.

Sti: akkor ilyen függöny stylist nálunk is van- a méterárus csinál ilyet, csak nem hívja így magát :) de ez jó!

Ma akarok a mózeshez lábat szerkeszteni apával! remélem összejön. már felmentem a padlásra, levettem a méreteket, elmegyek a fatelepre, ott levágatom és lecsiszoltatom, haza is hozom neki, ő csak csavarozza össze! (próbálom ennyire alátenni a munkát, mert ha rajta múlna még terv se lenne :) )remélem sikerül. ez kb egy órás szerelés lenne, de ahogy őt ismerem... jajjj, ma vagy jól összeveszünk, vagy lesz egy bölcsőm :) vagy jól összeveszünk és bölcsőm se lesz :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


:lol: Na, volt veszekedés? :D Fatelep, apám! Te, amúgy ilyen készre méretezett cuccossal már te is össze tudnád rakni azt az állványt. :) Melyik fatelepre mentél?
Még kitaláljuk akkor, hogy melyik nap legyen, meg hánykor. Nektek alvás után lenne jó, nem?

Köszönöm az éjszakás tapasztalatokat, tippeket! Én is egyre inkább hajlok afelé, hogy kezdetektől együtt legyenek. Bár én is az a nehezen ágyból kikelős típus vagyok. Legfeljebb az első ébredés után a szopi fotelban folytatjuk, ha nem bírom a tempót. Amúgy nálunk apa is besegít éjjel. Tudjátok, nálam a betegség miatt gázos, ha nem alszom ki magam.
Samu velünk egy szobában volt mostanáig. A bölcsőhalál miatt akartam eleinte a közös hálót, hogy hallja a szuszogásunkat éjjel. De a picinek mindegy, hogy a miénket, vagy Samuét hallja. :)
Igen, van bébiőrünk, majd bevetem. ;)

Annának akkor jobbulást! ;)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Van valakinek szárító gépe? Arról kéne még tapasztalat. :) Úgy vennék egyet használtan, de milyet? Húgomnak szuper jó van, AEG, tök szépek, puhák a ruhák, és simák, vasalni sem kell őket, csak összehajtogatni. Ők nagyon jól kifogták, mert nem volt túl drága (használt), és szuper. De hallottam rossz tapasztalatokat is más márkákról. (összemennek a ruhák, nem száradnak meg teljesen, vagy nagyon gyűröttek) Na, szóval olyan AEG lenne a tuti, de most nem találtam használtan, újonnan meg horror. (150ezer.- kb)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Fú, ezt még le kell írnom! A védőnő mérése szerint (ma voltunk) 5kilónál tartok (szerintem amúgy 6), Samuval ilyenkor 10kg feljött már!!! Haskörfogatra viszont sokkal nagyobbat mért most: kb 5 centivel), viszont szerintem azt nagyon félre lehet mérni, ha nem pont jól tartják a szalagot.

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Én is megjártam a védőnőt.
És nem híztam az elmúlt 6 hétben semmit. Mondjuk nem is eszek sokat.

Szárítógépről sajnos nincs tapasztalatom, de én is szeretnék régóta.

Üdv: Gaby

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület
 
 


Nem volt veszekedés, de Apa egy kicsit kimerült idegileg, mert a fiúk folyton nyomják: apa, apa, apa... asszisztálnak...
kb 80%ban kész a "bölcső". a lába megvan, még a mózest kell ráerősíteni... de még addig úgy is átzuhanyoztatom a kosarat, mert hát velem egy idős.
leszabattam, de én nem tudnám, összecsavarozni, mert nem tudok olyan erősen csavarni...
le van csiszolva a láb, de lehet még átkenem valamivel... meg lehet hogy huzatot is varrok bele, csak akkor pont a láb fog látszódni ami nem túl szép, a kosár meg nem nagyon, ami meg szebb mint a lábak... szóval ezt még ki kell találnom.

ügyes vagy a kilókkal. most én is jól állok...
bár tegnap a munkahelyemen egy kolleganőm (olyan mint a szomszédokban a Janka néni volt) észre se vette hogy terhes vagyok. a fiúkkal a végére 15+ volt. most tartok kb 4-nél. de jobb hogy nyáron nem 15+al kell rohangálnom, csökkentett tüdővel :)
de úgy látom hogy itt sokan tartják jól a súlyukat. én a 10et tűzöm ki plafonnak, de kevesebbel is beérem.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Itt ma is szinte egésznap esett az eső :cry: :evil: :evil: :evil: :evil:

Konkri
Igen, ebben készült eddig szinte minden kép :wink:
Mikor szülök kérdést szinte mindennap megkapom... és akkor néznek meredten, mikor mondom, hogy még remélhetőleg 3 hónap visszavan! :oops: :lol: :wink:
Tricikli jól néz ki!
Már ne is haragudj, de rajtad nem lehet tényleg észrevenni, hogy kisbabát vársz! :lol: :lol: :lol: :wink:

Babee
DE jó, hogy most elkerült benneteket ez a birka :lol: :lol: :lol:
KItartást, drukkolok a nagy naphoz!!!!

Szerintem, nálunk is a mi hálónkban lesznek az első időben a babák... vagy az ágyunkban...
Mennyiszer kell majd felkelni a 3 babához! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Gemini! Nem semmi pocak! :) Nekem szülés előtt volt ekkora, viszont abban a pociban egy baba volt. Milyen, mikor mocorognak? :D

Erpé! Tudod, mi eltervezzük, aztán a gyerekek átírják a programot! Mi is igazodunk most Csenge kéréséhez, az Ő szobájában lesz a kiságy, aztán majd meglátjuk, hogy miképp alakul az életünk

De jó, hogy ilyen keveset szedtetek fel magatokra. Én már most 10 kiló plusznál tartok, és még a java hátra van! :shock:

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
rizsmike
Budakalász
 
 


Szisztok!

bocsesz h tegnap csak úgy itt hagytam csapot papot, de jöttek sógornőmék- mondjuk a számítógép helyett porszívóznom kellett volna, de előbb idejöttem, így a takarítás kimaradt. de mára már kész... sőt a babafalat is befejeztem... :)

Rizsmike: ne izgulj a kilók miatt, ha nem okoz bajt akkor egyél nyugodtan. én nem tudnám visszafogni magam sose...

szoba: hát nekünk így most pont jó, hogy lány jön, mert így volt a tervemben anno a lakás alakítása is. ha fiú lett volna az gáz, (szoba szempontjából) mert akkor marcell kapott volna új szobát és a két kicsi együtt, de így szobacsere téren jó sok lépést megspóroltunk.

egyébként mikor arra gondolok, hogy hármaska esetleg megint fiú- én akkor is tök boldog vagyok, mert az is olyan szép, mint a mesében. de már 3 különböző doki mondta lánynak... majd jövő héten a 4d-n kiderül.

Gemini: nem lehet rá mit mondani, hogy egy baba milyen lesz... de sztem mint orvos biztos van sejtésed. sztem ez neked annyiban jelent előnyt első babásként, hogy könnyebben fogod tudni, hogy ha sír miért sír. bár sztem az ösztön sok mindent megold. én mindig tudtam- éhes :) első babákba ha a stressz átkerül, akkor nyugtalanabbak. második könnyebb lehet, észre se vettem sokszor hogy velünk van és lelkifurim volt Martin miatt, hogy alig törődöm vele... mert hát sokat aludt, nem igényelt társaságot, éjjel is voltak napok mikor 4kor kelt először... Marcell meg éjjel keményen pontosan 3 óra, nappal 1-1,5 óra. és alig aludt.
de ha az etetéseket frankón össze tudod hangolni az nagy előny lesz. jó lenne ha legalább délután lenne 2 órád, amikor esetleg mindegyik alszik. éjjel pedig, ha a 3ból valamelyik igényli akkor közös alvás. szerintem egymásra nem fognak ébredni.
az ágyatok milyen, mármint a babaágy? 3 van, vagy esetleg ikres ágyban lesznek? csak azért mert ugye ők ott bent talán még jobban egymáshoz vannak kötődve, mint hozzád. de ez is baba függő.

nekem sikerült vennem olyan takarót, ami direkt becsomagolós takaró. a fiúkat úgy sikerült legjobban megnyugtatni, hogy a takarójukba fogva ringattam őket- így kicsit visszajött a pocakos, "szoros", meleg feeling. a hirtelen jött nagy térhez is hozzá kell szokniuk a babáknak...
http://baba-mama.teszvesz.hu/agynemu_ta ... 26461.html

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok! A pici tuti, hogy velünk alszik,én szerettem ezt, a Marcinál is. Mellettem lesz, bölcsőben.

Ezt a bebugyolálást én is kipróbálom :D
Plusz 5 kg-nál tartok.

Nagyon nagyon köszi a drukkokat :)

Hoztam egy képet a jegyes fotózásról a pocak mérete miatt. Kérdés: Nem akarunk még zártak lenni?

Kép

KépKép

Kép
babee
 
 


Babee: nagyon csinos vagy! gyönyörű menyasszony leszel!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Babee: nagyon jó a kép! Én támogatom a zárt fórumot. Jobban töltenék fel képeket én is....

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
rizsmike
Budakalász
 
 


Ma már egy fokkal jobb az idő... ma még nem esett...

Rizsmike
Hogy milyen, mikor mozognak? Olyan érzés, mintha Alien mindjárt kiugrana a hasamból... a gyomromat kinyomják a számon keresztül... a hólyagommal fociznak (most tanulnak az EB-meccseiből :wink: ), kb. 10 percenként van a mindjárt bepisilek érzés... van, hogy ráfekszenek valamilyen idegszára és akkor jóvágású lumbagom van... soroljam még???? :oops: :wink:

Konkri
Honnan tudnám könnyebben, hogy miért sír a gyerek? Én is majd csak találgatok... :oops:
Abban bízok, hogy vagyok olyan talpraesett, hogy nem nyiffantom ki a gyerekekimet... Tudod, kevesebb IQ-s anyuka is nevelhet fel gyereket :oops:
Azt nem tervezem el előre hogy lesz... majd alakul...
Nincsenek elvárásaim, nem fogok nagyot csalódni...
Etetés: függ majd attól, hogy mennyi tejem lesz, mennyi tápszert kell pótolni...
Alvás: majd kitapasztaljuk, hogy lesz mindenkinek jó!
Minden egyébként attól függ, hogy MIKOR születnek meg, mennyire lesznek kicsik, éretlenek...
Pató Pál hozzám képest piskóta!!!!!!!

Babee
Nagyon jól nézel ki!

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Gemini: úgy értettem, hogy előnnyel indulsz, - hogy esetleg egy hasfájást meg tudsz állapítani (sztem komolyabb baj ált. ez...) és úgy értetettem még, HOGY: nálunk volt egy eset, hogy belázasodtam, és egy doki azt mondta ne szoptassak, írt fel tápot (ez egy evés volt, mert addigra jött a mi doktornénink és mondta hogy szoptassak nyugodtan) de az az egy evés egy egész éjszakát tönkre tett, mert Marcell nem aludt, ordított- a férjem meg már kórházba akarta vinni... én mondtam hogy mire számít, megműtik???? infacolt adtunk neki, de már a másodiknál tudtam,hogy ez nem jó szer hasfájásra...

a te tudásoddal meg nem is hagytam volna ki azt az egy evést se... szóval ez is előny...

mondjuk most már ha "szokvány, alap" babám lesz, nem kísér komolyabb nyűg minket, akkor úgy érzem, hogy van elég tudás a kezemben. szopi téren főleg. én nagy szoptatás párti vagyok (de nem táp ellenes) és nagy tejcsiholó. (másfél éve bizar és spontán módon a barátnőm melleit masszíroztam és fejtem... )
most már nincs nagymama aki nekem megmondhatná, hogy szerinte mit kéne csinálnom a gyerekkel... (ezt csak azért írom így, mert ez egy jellegzetes tünet/tény, hogy a mamák jönnek és mondják, holott már közel sem úgy van semmi, mint 30 éve, meg a mamák sokszor "belelátják" a hasfájást a gyerekbe)
de az alap anyai tudás, hogy tudja az ember, hogy mikor fáradságból sír, mikor másért, mikor kell a kontakt... és nem szeretem,ha ebbe beleszól valaki vagy leginkább: - "gyere, majd én megvígasztalom" és már kapnák is ki a gyereket a kezemből...

tényleg mellszívó: nekem a sima mezei van, bár én kézzel is fejek, ha kell... igazából fejnék és akár le is adnék, de lustaság... az a sok fertőtlenítés...

sőt pont délután gondolkodtam, hogy lefotózom a cici zseléimet. olyan mint a jégzselé, csak kör alakú és középen lyuk van a bimbónak. ezt lehet hideg-meleg verzióba használni (hideg az apasztásra jó), de melegen rátéve a mellre- egy nap előny legalább...

Amit írtál Gemini-hogy kevesebb IQ-jú anyukák... hát két éve a rooming in-ben volt egy nő, akin nagyon elgondolkodtam... 3an voltunk a szobában és a másik csajjal összebarátkoztunk, nagyon egy hullámhosszon voltunk, sőt az életünk is hasonló volt. mi szoptattunk agyra főre, meg is volt az eredmény. ő már akkor fura volt mikor betolták- harmadikat szülte, kis betét tangába ragasztava és ki volt borulva hogy átázott (nekünk két tennát raknak be). a csecsemősök hozták volna neki délután, de ő azt mondta majd csak reggel 8kor (oké, biztos fáradt volt, de én tuti látni szeretném a babám). szoptatás abból állt, hogy egy pillanatra tette a cicijéhez és hát nem dőlt egyből a tej és bizonygatta hogy nincs teje. oké. na de ezek után titokban (szakember tudta nélkül) csempészett be a férje neki tápszert, amit a mosdóban (itt volt a wc is) meleg vízben kutyult össze és azzal próbálta etetni. 3 napig a gyerek csak aludt, nem sírt, nem evett... ezek után elgondolkodtam, hogy aki könyörög gyerekért azt vizsgálják ezer felől, de sokaknak potyog és kb. elteszi lábalól... aztán hívott a szobatársam (akivel összebarátkoztunk), hogy elvitték a babát, mert a vizsgálaton kiderült hogy valamit összeszedett- egy 3 napos bébi...

mikor születik: a héten én is már 26 leszek- talán a kedvemhez is hozzájárul ez a tudat... ha nem is 14, de a 10 hét már olyan kevésnek hangzik... és hát túlléptem azt a mágikus számot is, ami a koraszülés alsó határa. persze mindenképp szeptember lebeg a szemem előtt és közel 3 kiló!
egyik éjjel azt álmodtam, hogy a barátnőm 18 hetesen 1850g-os babát szült...
most ez a két hetünk nagyon programozott, így ez is elrepül, aztán a július meg festés és további készülődés tökéletesítése, remélem jut idő nyaralgatni is- bár én max 2 napot tervezek.

igazából a férjem nem is ér rá jobban- kutas és nyáron nem szabizunk, annyival viszont jobb, mint egy normál heti munka, hogy ő 2 nappal, 2 éjjel és 4et itthon van.
majd ősszel vesz ki szabit, egy ciklusát, az 4 nap- nem olyan nagy fizu kiesés- de akkor 12 napot itthon van...
így nyáron max 2-3 nap a lazulás...

Pató Pál: szerintem ez nem az, csak tényleg nem görcsölsz dolgokon, attól úgy se jobb... és a mikor születnek- de úgy is csak 11-12 hét múlva leghamarabb ugye!- haza jövetelig akkor is van idő ezt-azt elintézteti bárkivel...
készülés: én a kicsivel felkészültem a legrosszabbra, már mint volt alternatívám, de hál Istennek nem kellett különösebb trükk hozzá... álom sorom volt vele. meg az ember beleszokik- pl bizos sokaknak rosszak lennének a fiaim, de nekem alap, hogy milyenek és normális, én ezt szoktam meg. sokan riogattak, hogy mi lesz két gyerekkel, kell segítség, meg hogy fú alig bírták, szaladt a lakás... anyósom kitalálta hogy két hétre elviszi a nagyobbat- fú de kiborultam ezen. aztán kb én értem rá jobban, mint bárki aki segíteni akart. mi mentünk anyóshoz, mert ő nem ért rá jönni a kert miatt.

írtátok sokan a táskát: nekem minden terheség alatt a 8-12. hét körül már volt pakkom, max bővítem. mert ha nem lenne, akkor én egy betétet se tudnék eltenni, mert nem tartok, vagy a nesszeszerem nem tudná senki összerakni, tusfürdő, sampon... a férjem tán még azt se tudná, hogy honnan kotorjon táskát, törölközőt, hálóinget, bugyit főleg... szóval nekem meg van. de még majd megy bele cucc, de ha gáz van akkor van mit felkapni. meg hát a babának és apának is készítem, de majd idővel...
nekem ez a táska dolog- bár negatívan hangizk, hogy készülök előre a rosszra- eddig bejött.

na jó sokat írtam... nem kell elolvasni... :)

Zsó: képzeld Martin szokott nyaggatni, hogy ezt-azt mutassak a telóban... a múltkor azzal a vezényszóval jött, hogy Vófi, Vófi! és nem értettem (szegény ki volt borulva és kétségbe esetten hajtogatta és mutatta a telót)... mire rájöttem, hogy a videót akarta nézni az ugrálásról, pedig egyébként nem is néztük meg azóta...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Gemini!

Jó hogy így állsz a dolgokhoz, én is így álltam annó Jamihoz, hogy majd minden kialakul és ráérek akkor aggódni ha gond van :) Persze az ember fejében megfordulnak dolgok, de ha már most szétaggódod magad, akkor azzal semmit sem oldassz meg :9

Babee!

Nagyon csini vagy :)

Zárt fórum: Részemről okés, csak tudjam majd hasznáni :) :oops:

Rizsmike!

Én viszem a pálmát hízásban, 14 kg... De állítólag nem látszik mondjuk én nagoyn lefogytam előtte, már tényleg gáz volt...

Konkri!

Jó hogy nem vagy hízékony :) Állítólag minden többedik terhességgel kevesebbet hízik az ember lánya... Jamival 24 kg volt, és eleve túlsúlyra, most egész jól állok ahhoz képest, hogy Jamival 86 kg-al kezdtem és most vagyok 80 kg :oops:

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Babee!
Nagyon csini vagy!

Zárt fórum nekem is jobban tetszene, de egy ideje volt róla szó és nem akartátok. Biztos máshogy beszélgetnénk akkor..
Mondjuk nem vagyunk olyan sokan, de elegen, szerintem jó lenne.

Üdv: Gaby

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület
 
 


Sziasztok!

Babee, de csini, dögös anyu vagy!!!!

Gemini, jó hozzáállás. Nekem lövésem sem volt milyen lesz anyukának lenni, az első két hónap sokkolt, de én kicsit túl misztifikáltam jó irányba.

Konkri, érdekes, nekem pont fordítva volt ez a gyerek dolog. Most is így van. Pl. Bibu bazi korán (1,5évesen vagy kisebb volt vagy nem tudom... :oops: ) lett szobatiszta, úgy hogy szólt. Tyutyussal meg nem is erőltetem, mégis túl paráztattam, ma már magától vette fel a pelust, hogy Ő nem akar bilizni.... :shock: A kaki meg már hónapok óta bilibe megy, a pisi meg nem...
Most már nem tudom mit érzek. Néha beparázok és sírva fakadok, hogy nekem ez nem fog menni, ma meg épp azon stresszeltem, hogy túl nagy lesz a különbség előbb kellett volna bevállalni.

Zártban én is benne vagyok!!!

Witch, mizujs az ovival?

Ma voltam a Hajdú doktornőnél, gyönyörű a kis szíve és nagyon jó volt, mert kiderült, hogy ugyanott lakunk. :lol: Nagyon rendi volt, még utána mondta is, hogy hazavinne, csak még sokat kéne várnom. Ja, mert persze a mi autónk szervízben, a férjem kölcsön cégese meg megállt alattunk útközben. :? Ez a mi formánk. Késtem is 10percet az aszisztens annyira bunkón beszólt, hogy majdnem otthagytam őket.Csesszék meg, kaphattam volna beutalót, erre vállaltam a magánrendelést 15ért és bunkózik az aszisztens???? Ezt ingyen is megkaphattam volna az SZTK-ban, nem? Na mindegy, a dokinőnek nem volt baja a késéssel, csak az aszisztensnek... :roll:

hízás: én 6-nál tartok és csak ennyit engedtem magamnak.... :oops: Nem tudom már megint mekkora leszek. :roll:

Na, mennem kell, holnap rakat dolgom van.

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


A zártat már én is felvetettem, szerintem is megértünk már rá.

Babee, nagyon jó a kép, csinos vagy!

Konkri, nekem is kell olyan takaró. :) Kérdezd már meg légyszi a csajt, hogy a sárgán milyen minta van! Hátha emailben tudna képet küldeni. Én hiába kérdezem meg ott, mert ilyenkor már nem tudnak új képet feltölteni. Nem lesz pici az 50-56-os méret? A kék túl erős nekem.
Martin nagyon kis cuki! Bírom, ahogy beszél. :) Vófi és Mamu. :D Samu Sabának hívja magát. :?

Gemi, átérzem az alien érzést, pedig nekem csak egy baba van. :? Néha komolyan a hányingerrel küszködöm, amikor nem akar leállni a rugdosással, és gyomorirányba nyomja. :) Ráadásul elérkezett a gyomorégés is hozzám, szóval már nem szeretek jól lakni.
Ha picit korábban érkeznek a babák, és nem lehetnek éjjel-nappal veled a kezdetektől, akkor van rá esély, hogy megszokják a kórházas rendszert, és haza már éjszakát átalvó babákkal mész. Sok ilyenről hallottam. Azért persze jó volna, ha a végsőkig kihúznátok... ;)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


10 perc késés? Nevetséges! Biztos ma jött meg a néninek. :twisted: Szerencse, hogy a doki rendes volt, és szuper, hogy minden ok a babával! ;)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Mindjárt visszaolvasok, csak gyorsan a zárt fórumról.
Én erről már kifejtettem a véleményemet, miért nem tartom a legjobb ötletnek, de nyilván, ahogy a többség dönt, elfogadom. Én minden esetre még mindig korainak tartom :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Meg volt a vérvétel,doki-kukk tegnap,minden ok.
Ma meg Védő néni.Én aszerint 5,5-nél tartok,,de kb 2kg plusszal kezdtem,ma 60,5kg-t mért.

Babe:csini vagy nagyon,drukkolok,hogy minden simán menjen!

Azt mondták ma,hogy a házassági anyakönyvi ne legyen 300 napnál régebbi.És,ha nem kérem ki?Én felvettem a Férjem nevét,akkor gondolom,hogy a gyerek is azt kapja.Akkor meg minek kell a friss nekik??

Tri:Tényleg érdekes lehet 3 Baba a pociban... :)

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Babee:
Húú már csak pár nap! :)

Mocorgás:
Nos, Somával már most eljutottunk odáig, hogy fájdalmas, amit odabent művel. Nagyon aktív, és egyre gyakrabban "fagyok le" fájdalmamban menet közben..


Én éppen ma gondolkoztam el pár percre, hogy Sománál egyelőre még egyáltalán nem hangolódtam rá, ogy ismét babázom. Valószínűleg azért, mert dolgozom, és mellette itt a két gyerek is, akik szintén kicsik, de pl. reggel "esett le", hogy te jó ég, én ismét szülni fogok! Az, hogy újra bab lesz a háznál, vagy, hogy hárman lesznek, még szintén nem tudatosult bennem. :lol: Szerintem meló után kezdek majd jobban belegondolni, egyelőre néha azt is elfelejtem ,hogy babát várok..:)
(tegnap pl. a melóhelyen a wc-n tolom le a bugyimat, ami sötétebb színű volt, és hát természetes ilyenkor egy minimális folyás. Én meg letolom, és konstatálom, hogy basszus, megjött. Aztán leesett, hogy nem jön meg még egy darabig.. :oops: :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


sissy:
Ki kell kérni, mert hiába vetted fel a férjed nevét, nem evidens, hogy a baba is azt a nevet kapja. Ha akarnátok, dönthettek úgy, hogy mindkettőtök nevét viselje, vagy akár úgy is, hogy csak a Te nevedet.
De jó, hogy mondod, el is felejtettem, hogy kérni kell, és 2 hét múlva megyünk utoljára haza szülés előtt. :) Mi ott házasodtunk.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Én ezt a házassági anyakönyvi kivonat dolgot el is felejtettem.
Mikor Alex született, még apaságiztunk.
Oké, hogy kell a kivonat, és 300 napnál ne legyen régebbi, már csak azt nem értem, hogyha nem viszek semmit, akkor is a férj nevére kerül a baba. Akkor minek ez a cécó?
Mert ugye, ha nem élnénk együtt és tök más lenne az apuka, akkor is a férj nevére kerül a baba, mert házasok vagyunk, illetve a fogantatáskor azok voltunk. Hihetetlenül ki van ez találva, de akkor minek bonyolítják a sima ügyeket?
Na befogtam, csak bosszantó ez a felesleges rohangálás.

Mágnes!
A születendő baba nevét a házasságkötés előtt kellett kiválasztanunk. Én pl. felvettem a férjem vezetéknevét és maradt a keresztnevem, így evidens, hogy a gyerek is az apja nevét kapja.

Nagyon tetszett a megjött sztori :lol: :lol:

Üdv: Gaby

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület
 
 


Sziasztok,

Húúúha! Jó régen nem voltam, bocsi, de van mentségem. :-) Angolozom sokat és pár hete eldöntöttük, hogy mégis összeházasodunk a második baba születése előtt - bár, ez elég erőteljesen ellenkezik az elveimmel. :-/ :-)
Nem lesz nagy lagzi, mert kicsit sajnálnám is rá a pénzt és mivel az én családom nagyon nagy és összetartó, akárcsak a páromé, 130-150 fő alatt nem úsznánk meg. Erre meg végképp nincs most sem pénz, sem idő, sem annyira kedv. Meg én - ha majd egyszer lesz - a naaagy esküvőmön szeretnék egy nagyot bulizni, enni-inni...stb. Ezeket meg most így ilyen nagy pocakkal nem tehetem meg. Persze, nem berúgni akarok - amúgy is hogy néznék ki menyasszonyi ruhában tök részegen, pláne ennyi idősen, két gyerekkel. :-DD De némi alkoholt azért fogyasztanék, ha már megadjuk a módját.
Na, most ez a nagy dínom-dánom elmarad. De ha már kicsi, akkor legyen szép, stílusos és nem csak két tanús, összecsapott.
Úgyhogy lesz menyasszonyi ruha (persze kismamás és nem fehér, hanem halvány rózsaszín, amit később is fel tudok venni) kastélykertes és szertartásos profi fotózás - remélem -, orchidea-rózsa csokor, kisMakimnak koszorúslány ruha, esküvői torta, pár meghívó a polgárira, asztaldísz... és lánybúcsú (ez elég vicces így küszöbén a két gyerekes anyaságnak) és 12 fős vacsi. :-)

BABEE,
Te is most mész férjhez, ugye? Bár, ha jól emlékszem, nektek nagy lagzi lesz. Hol tartotok? Haladtok?

Remélem, mindenki jól van. Aki nem annak jobbulást!!! A gyerkőcöknek is, ha van, akinél esetleg betegeskedés van.

TRIGEMINI,
A te pocakfotódat láttam csak az utolsó oldalon. Szépek vagytok nagyon! Jóóól megindult neked is a pocakod. :-) De hát kell a hely a három gyerkőcnek.

Olvasok vissza, hogy képben legyek!!!

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
dius77
Veresegyház
 
 


Szisztok!

Én nem értem ezt a házasságis dolgot, mert nekem már Martinnal se kérték, pedig nem ott házasodtunk... sőt az anyakönyvvezető majdhogy nem elküldött a fenébe, mikor mentem kérni az igazolást, hogy ilyen nincs már- de hogy ad, ha már itt vagyok. viszont a kórházban nem kérték. csak a személyi másolatát a férjemnek.
viszont a gyerek neve az kell legyen, ami a házasságiban fel van tüntetve, amiről akkor megállapodtatok. utána már nincs módosítás, hogy anya nevét is esetleg.
és akkor is a volt férj nevét kapja ha már el is váltak... mi ezért is házasodtunk össze anno. Augusztus 1én váltam és nov. 10-én házasodtunk, Marcell pedig január 11én született... így a volt férjem nevét kapta volna...

itt a plédes emailje, kereskedők, úgy hogy nem titkos a cím:
mezecske.textilia@gmail.com, így kikerülve a teszvesz vaterát intézheted...
én a kis méretűt kértem és még így is nagynak találom, nem a játék baba fér bele, mint a képen...
itt vannak a méretek, amit írt:
Az 1-es hossza: 72 cm, szélessége: 80 cm.
A 2-es hossza: 78 cm, szélessége: 88 cm.
és mivel a láb része felhajtó, így meg aztán bőven nyúlhat bele a baba, de ha eljöttök megmutatom.
a sárga színnel viszont vigyázni kell, mert a bogarak mennek rá- tehát a sárga takarót én csak bent vagy télen használom... megtanultam :)

hát én irtó sokat Fannizok, de igen, reggel ez az első hogy lefut a szoftveren, hogy oké, jön! :) viszont én nem a mensivel, hanem a szexel vagyok így- még novemberig várni kell :( az olyan soká van :(

ma kéne kapálnom, de nincs kedvem :(, pedig süt a nap és kb 3m2, ma olyan nyomin ébredtem... + főzni tutira kell, a mosogató gépet is ki kéne suvickolni, és most látom, hogy porszivózni se ártana már megint. :evil: és talán délután még vendég is jön... jajh, tiszta fáradt vagyok már most.

jaj tegnap Marcell egy egy akkora dudrot szerzett a homlokára, futkostak idebent, hiába szólt az apjuk és elesett és pont megfejelte a wc félfát... nem engedett rátenni semmit, úgy hogy most gyönyörűen néz ki... aztán a kicsi meg utánozta hogy elesik és sír...

Gemini: mi van a barátnőddel, vagy kolléganőddel, akiről írtál, hogy fektetik és méhszáj gyűrűt kapott? ha jól emlékszem ikreket vár ő is?

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sti: nekem pont a wc-re nincs alternatívám én max csak megkérdeztem a gyereket, hogy van e kedve, ha nem volt nem firtattam tovább, aztán ment magától. nekünk nem volt se bepisilés se bekakilás a gyakorló időben se. és 3 évre szobatiszta lett.
Martin most lesz 2, kérdeztem tőle a héten, hogy próbáljuk, de nem akarta... ráérek... oviba csak 13. szeptemberbe megy...
+ nem firtatom nála se, ahogy Marcellnál se, mielőtt született a kistesó, mert lehet hogy ha most menne a dolog, mikor megszületik visszaszokna...
több olyan gyereket ismerek, akit nyúztak a wcvel, aztán beöntés, meg pszichológus volt, mert visszatartották.
ha ovis lesz és még éjjelre kell pelus engem nem zavar...
majd lesz valami. ne parázz túl!!!!!!!!!!
igazából nekem gyerek kérdésben úgy vannak alternatíváim, hogy van egy sík, aztán ha bizonyos pontokon van eltérés, ami nekem, belefér, hát jó, illetve bevált gyógymódszerek, etetési tippek stb... nincs komolyabb napirendünk... nem érdekes az alvás idő... stb.
amiben vannak komoly módszereim és elvárásom, az a házimunka, rend, külsőség, életvitel, megélhetés, tervek krach esetére... mert én ha magam körül rend van, biztonság és rendben érzem magam én akkor tudok belülre koncentrálni, nyugodt lenni. tudom hogy sok embernél fordítva van és belülről jön a rend, de én meg ilyen vagyok... ezt osztotta a gép :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


sziasztok,
hát tényleg nagyon aktívak vagytok!
sok dologhoz szólnék/ szóltam volna hozzá én is, de én amolyan "paragizi" vagyok, nem annyira szeretem a nyilvánosság előtt megosztani az életem, így most hogy felvetődött a zárt topik, jelezném, hogy szívesen csatlakoznék ha így döntenétek!

emmamami jól vagy?
mm
mokusmisi
Budapest
 
 


persze az is jó, ha valakinek sikerül hamar megoldani ezt a wc kérdést, mert pelenka szempontból se utolsó... de én lusta vagyok lesi, figyelni, aztán meg takarítani... aztán ki tudja mi lesz Martinnal, lehet megszenvedjük és sokáig tart és bizonytalan lesz a dolog.

Fú Gem: nekem jövő hónapra van beírva költségnek a pelus vásárlás... eszembe jutottál most... írtad hogy a mosóst kizárod... van esetleg kazánotok? mert jól összecsomizva tök jól elégethető az eldobható...

ki írt a mosó pelusról, Sti? irigyellek! a kakisra van valami módszer, hogy tároljuk vagy meddig? bár ha így bele gondolok, nem tudom hogy menne e nekem :( lusta vagyok :(

és én eldobósból is a liberóra szavazok... nekünk az jött be, bőr irritáció mentesség, kifolyás mentesség, tartósság terén...

hűh, valaki vagy Zsófi, tudna e nekem segíteni abban, most jutott eszembe, hogy ilyet szeretnék megint: nem tudom hol lehet kapni, a brendonban nem láttam. köldök védő szett. van hozzá háló, megfelelő "kendőkével". ahálót rá tudom húzni a baba pocakjára... látott valaki ilyet?
Martinnak már a korházba leesett a csonk, tök beparáztam, mire a csecsemős mondta hogy na! juhéj! viszont azért kellett még itthon kezelgetni... és jó volt hogy az az izé a hasán volt ésazt a nagy műanyag szart tartotta, mert amúgy beleakadt mindenbe.
ja biztos valakinek szép dolog, de én elhültem, mikor kérdezte a csecsemős, hogy el akarom e vinni azt a csonkot... nekem bizarr volt, de állítólag sokan elteszik.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


http://babyplanet.hu/gyogyszeradagolo-l ... CH07009330

ilyen... na találtam... de Zsófi, ha tudnál esetleg egy pesti utadról hozni... ? azt megköszönném!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Gemini! Ilyesmi válaszra számítottam a babák mocorgásával kapcsolatban!! :D Elég kemény lesz a még hátralévő időszak, ahogy növekednek. Nekem egy babó van a pocakomban, nem egy nagy mocorgó, de néha olyat kapok, hogy csak na....ez eddig ismeretlen érzés volt, Cseni mindig finoman bánt a pocimmal, ameddig benne lakott... :)

Gyomorégés nálam is van, elég kellemetlen, de ez legyen a legnagyobb bajom.

Megyünk ma babamozizni!!!!! Remélem, tudok hozni képeket... :)

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
rizsmike
Budakalász
 
 


Sziasztok!

Mi itthon vagyunk, Noel vasárnap elég ramatyul volt, így nem engedtem oviba, muszáj meggyógyulnia, mert szombaton megy élete első repülős nyaralására az apjával. Olyan kis elesett, bágyadt volt, nem evett, hányt, és trutyis volt a torka. Orra folydogál, de itthon ez kontrollálható. Oviban az a baj h nem fújatják vele, és egyből felmegy a fülére. Abból meg már volt elég baj...

Mi múlt pénteken voltunk doki nénimnél. Méhszáj zárt, viszont nem tudom h a bénább uh gép miatt, de írtó nagynak mérte a bébit. Hasa, feje hatalmas és több mint egy kilónak mérte, a 25. héten. Ami szept. 1-ei céldátumot prognosztizál. Na az szerintem ki van csukva. Eddig minden uh-on max szept. 16 volt a nagy nap, nem hiszem h 2 hét alatt ennyit nőtt volna.
Szerencsére marad az István kórházban, így legalább ez a gond letudva.

Meg volt az ovis ballagás, hihetetlen mennyire édes volt Nono, magabiztos, van benne szereplési vágy bőven...annyira más mint karácsonykor, akkor majdnem sírt, folyton engem keresett a szemével. Ennyit számít hogy kinyílt ebben a környezetben, ismer mindent és mindenkit.
Mondtam oviban h szünet után más oviba fogunk járni, tudomásul vették, de a dadus mondta h jól gondoljam át, mivel majdnem egyszerre lesz az ovi váltás és a kistesó szülétése. Nagyon elbizonytalanodtam.
Végülis ebben az oviban alig marad gyerek, plusz majdnem az összes barátja elballagott, mennek suliba, az újban több lesz a gyerkőc, talán több esély lenne barátokat szerezni, mert itt nagyon összeszokott kis csapat volt, ovi után össze is jártak stb, de minket soha nem hívtak...
Meg aug 22-től járnánk az új oviba, tesó baba meg szept 12-14-én születne, ha addig bent marad...talán annyi idő alatt be lehet szokni, főleg h már 1 éve ovis. Mit gondoltok? Váltsunk?

Kelengye listát tudnátok mondani? Mit kell venni a babának, mi kell a kórházba? Már mindent elfelejtettem...

Plusz az jutott az eszembe h az egyszeri anyaságit azt a MÁK adja? Mit milyen sorrendben kellett igényelni anno? Először taj kártya? Szita agyam van Mert az Istvánban nem intéznek semmit, legalábbis 4 éve még így volt.

Még nekem is vissza kell olvasnom, de trigem pocakja hihetetlen mértékben növekszik.

Babee jó időt jó hangulatot kívánok nektek szombatra.

Nekünk a férjemmel ma lenne a 9. házassági évfordulónk, kicsit depis vagyok. :oops:

Martin is durvákat nyom a pocakban, tegnap ntuti keresztben volt, mert a bordáimat tolta szét ezerrel, plusz légszomjam is volt. Legutóbbi uh-n megint fejjel felfelé volt, tuti forgott s keresztben szundikált. Mondjuk nekem mindegy h faros e vagy sem.

Ja, és akartam kérdezni h pp terhelés mellett 6,1 lett az egy órás cukrom, és meg volt csillagozva, h magas, ezt nem értem. Ez szerintetek normális h az éhomi és terhelt referencia tartomány ua? Szerintem a terhelésnél magasabbnak kellene lenni...
Azt tudom h amikor a mens mentisben glükózzal terheltek, akkor a 8 sem volt magas...doki néni mondta h vegyem vissza a cukrot, nehogy nagy baba legyen :roll: Párom 4 kilóval született...nem lesz pici baba, de nem hiszem h a cukor miatt, ugyanis akkor én is híznék nem csak a gyerek. Pedig 5,5 kg-nál tartok, az talán nem annyira vészes, Nonoval ekkorra már 10-nél tartottam.

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület
 
 


Fú, én ehhez a cukor dologhoz nem értek. Szerencsére nem kellett beleásnom magam a témába. :roll: Most nekem éhgyomri 4,35, a 120 perces pedig 5. Azt mondta az asszisztensnő, hogy ez így tökéletes. Fú, nagyon örülök, hogy nem kell diétáznom. Ma este pl megkívántam a cba-ban a haribo-t, és vettem 3 félét. :oops: Meg is kóstoltam mindet. :)
Nononak jobbulást, és jó utat! ;)
A hivatalos intézkedést majd júliusban gondoltam átnézni leghamarabb. Remélhetőleg addig nem lesz rá szükség. Szerintem mi a kórházban intéztük az anyakönyvi kivonatot és a taj kártyát. (nem biztos) A többit meg itthonról a férjem, miután hazajöttünk. Szóval ráérünk még ezzel. ;) De a házasságiról is teljesen megfeledkeztem. :roll: Azt viszont előre kell igényelni.
A kórházba a babának (I.-es női) csak pelust, popsitörlőt és minden napra egy body-t kellett vinni. Na, meg persze textil pelenkát, kis sapkát, kis kesztyűt. Én vittem kifertőtlenített cumisüveget és cumikat is. De igazából apa bármiért haza tud rohanni. Ebben akkor még nem bíztam, és két hatalmas pakkal mentem be. Egy szülőszobaival és egy csecsemőssel. Magamnak is minden napra hálóinggel, aztán tök fölösleges volt a fele. Sokkal jobban éreztem volna magam napközben egy maciban, éjszakára meg pizsiben. Utálom a hálóinget még nyáron is. (Összeizzad a combom. :))

Megyünk fürdetni, folyt.

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


mokusmisi:
Üdv itt, mindig örülünk az új tagoknak, gyere bátran! :)

Ma reggel 9-től du. 3-ig végignyomtuk az Állatkertet az osztállyal, plusz még süti sütés, most lettem készen.. Mostmár várom ,hogy itthon legyek... :twisted:

konkri:
Szobatisztaságot én sem erőltetném. Sajnos ebben is nagy nyomást gyakorolnak ránk, kb., mint ,amikor az folyt a csapból is, hogy minden valamire való nő képes szoptatni, és a tápszer az ördögtől való..
Most ,ha másfél évesen még pelenka kandikál ki a ruhából, meg vannak rökönyödve, mert bezzeg az övé, vagy másé már 8 hónaposan szobatiszta volt. (nem lehet az, anatómiailag sem... :wink: )
Szóval én Annával engedtem a nyomásnak, és meg is sínylettük, kemény 8 hónap volt. Bencével kivártam, és 2 hét alatt szobatiszta lett.
Biztosan vannak ellenpéldák, ahol korán lett szobatiszta a gyerek, szerencsések. Nem minden gyerek fejlődik azonos ütemben, nem lehet sémát rájuk húzni.

Na majd folytatom, kiveszem az utolsó adag sütit :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


manooka:
Úgy emlékszem, először az anyakönyvi, majd a lakcím kártya, ez után a Taj, és TAJ nélkül csp-t, tgyást, anyaságit nem is tudsz intézni.

Terhelés:
ez 1 órás zsemlés volt? Ahhoz nem értek, azt nekem nem fogadták el, bár a glükózos 8-nál pislogtam egyet, nekem 7.8-cal már inzulin kellett.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Nagyon pörög a topik, alig gyôzôk lépést tartani; olyannyira, hogy csak pár dologra reagálok, aztán húzok aludni.... Most olvastam, hogy az éjszakai alvás alatt fejlôdik a legjobban a baba :D , na hát az nálam nem túl bôséges....

Hízás: azta alig híztatok!!! Én most tartok 10 kg-nál :oops: (60 kg jelenleg), szerintem meg lesz a 20 megint...1,5 év után voltam újra 50 kg, de nem stresszelek ezen egyáltalán.

Babaszoba: nálunk is egyértelmû, hogy össze lesz eresztve a 2 gyerek, mert a hálószobát a férjem "uralja" szeptembertôl, mivel egész nap tanít a fôiskolán, és az éjszakázástól zokni lenne agyilag. Pocamok kiságyban lesz, én meg Nílával a földön egy nagy matracon, ahol a kis Góvinda is elfér majd, ha nem teszem vissza kiságyba...Az éjjeli felkelésektôl/ másik szobába átmenésektôl nekem is csalánkiütésem van ( a gyereknek beépített érzékelôje van, hogy mikor megyek át a másik szobába és teszem le a fejem a párnára :lol: ), én is együttalvós vagyok, mint Konkri. Erre 1 év után jöttem rá.

Zárt topik: Jó lenne!

Én már tök rég voltam dokinál (UH is a 18. héten volt utoljára a genetikai), ráadásul a dokim 8 hetesen vizsgált utoljára alvázilag; végtelen laza- de nem felelôtelen (szülésnél is-mondjuk ezért választottam); remélem, hogy minden OK. Pocamok is nagyon aktív, már ruhán keresztül is látszik a rúgása :D
Hála Istennek különösebb panasz nálunk sincsen, és eszméletlen mennyiségeket gyalogolunk Nílával. Vele ilyenkor iszonyú óvatos voltam már, mondjuk ô nagyon nagyon nehezen jött össze, veszélyeztett terhes voltam; most remélem eseménytelen várandósságom lesz.

Na, megyek! Jó éjt mindenkinek!

KépKép

KépKép
macianyu108
Budapest III. kerület
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?