Csövi!
Eladtuk a borjúkat!!!!!!!!!!!!
Igazából már megvolt a vevő és foglaló is, csak átpapírozni őket, állatorvos, engedélyhez kötött kocsit szerezni- romániába vitték őket... juhéjjjjjjjj!
Molly: tuti a széket! a mózes bölcsők is! nekünk is van mózes, most én is csináltatok hozzá lábat...
de vmi fixet, mert a fiúk megoldanák Rozi helyzetét
programozott szülés, befekvés: az eddigi tapasztalataim alapján én mindenképp ragaszkodom. ha elsőt szülném és nem tudnám, hogy ez elsőre is lehet gyors, akkor lehet hogy itthonról indulósat szeretnék, de én most semmikép se várnám meg azt hogy bárhol beinduljon... ha egyórás lesz megint, akkor még az osztályon fekve se várnám meg, mert nem tudnék sehogy se átkecmeregni. ha a méhszájam olyan és Fancsi lent van, akkor menjen.
7-8 fájással egy szülést végig csinálni- azért ez úgy gondolom hogy elég rövid, még egy ilyet csak ugyan úgy ahogy ez is volt.
és bár szépen hangzik, hogy kevés fájás, de egyből az ember nyakába egy ilyen az brutál.
+azért persze amit előtte kispóroltam, azt utána két napig szívtam
a szopinak köszönhetően.
Macianyu: első gyereknél én is az elején nyomi voltam, mert nem készültem, de két hónap után igen együtt aludtam vele. a másodiknál igen:
1. vitamin: szülés előtt levettem a gravidából fokozatosan, tudatosan, majd szülés után vissza + magnéziummal is így tettem bár ez utóbbit igény szerint. ahogy éreztem feszültséget, akkor szedtem. + vasat is lehet, illetve a csontjaim mikor rendeződtek vissza brutálul fájt és erre kálciumot is szedtem. de a vitamin szinten tartott.
2. a két gyerek egy szobában volt. nem keltek fel egymásra, bár azt hiszem első nyekkre ugrottam.
fektetésnél a kicsi a kiságyba került, és mikor ébredt úgy éjfél táján akkor kivettem... eleinte cseréltem pelust neki éjjel, amikor még volt fosi-mosi, de mikor csak lightos pisi akkor nem. és szopi és mellettem, és bealudtunk mind ketten.
ha sirdogált, akkor a hasamra fektettem hason és úgy rázogattam a popóját és gyorsan bealudt.
reggel volt mindig kaki erőlködés, akkor én feküdtem még, őt pedig a felhúzott lábamnak támasztottam... lába kicsit felhúzva és így könnyebben ment neki...
a nagy meg elvolt. sose tiltottam ki sehonnan, a kicsinek kellett megszokni a hangokat, zajokat, személyeket.
én azt vallom (amit a Rubint Réka is)- ő születik a mi életünkbe és nem kell feltétlen mindent borítani miattuk.
első héten egyből próba porszívózás- erre mindkét fiam bealudt... + szokták a zajokat...
kb két naponta takarítottam (ha nem naponta), majd porszívó után ha aludtak, akkor simán fel tudtam mosni... mondjuk nálunk ez könnyű, mert én egy konektorból a földszintet meg tudom csinálni a takarítógéppel. előtte letörölgetek, de ez is gyors, mert se szekrény sor, se kütyü-mütyü... sokat használok nedves törlőt a takarításra-törölgetésre fürdőbe, wc-be, ablakpárkányra...
az emeleten meg csak törölgetni és porszivózni kell...
a főzésre is volt taktikám: max fél óra minden nap. erre szülés előtt rákészültem olyan kajákkal... bolti kedvenc csibe fasírtok... fagyasztható házi kaják- pl töltött kápi, töltött paprika. + jó sok pörkölt adag, ami jó gulyáshoz, vagy bármihez...
palacsintát nem sütöttem sokáig...
sok zöldség, gyümölcs nyersen...
leves, főzelék nálunk ritka, mert csak én enném, magamra meg nem főzök. de a fiúk elélnének húson, zöldségen és kis krumplin.
szóval a munkám napi 1-1,5 óra + a rendrakás, de ez nekem már létkérdés... sminkelés elmaradhatatlan még gyerekkel is, ők jöttek velem a fürdőbe... ha ép nem aludtak...
ha Apa éjszakás akkor mindig én fürdök elsőre... utána sorba, illetve most már (3 hónapos kortól) a fiúk egyszerre... és együtt fekszünk le, így könnyen lefekhetek...
és én minden este elpakolok, rend, tisztaság, mert sosem akarok káoszra kelni és arra hogy ezer a meló...
mikor már nagyobbak voltak a fiúk akkor én akkor vasaltam, mikor Apa éjszakás volt. élveztem, hogy csend, vagy tv, csak a saját gondolataim...
na bocsesz a hosszú izémért... csak leírtam, az én taktikám...
ja még egy tipp vasalásra: én minden ember cuccát külön szedem le, és mindig csak egy emberét vasalom, így ha gyerekeké megvan, az már jó érzés hogy 50% kész... de ezt lehet még jobban fokozni a csoportosítással... + ha még sincs kivasalva, nem kell az egész ruháskosarat felborítani, mert mindig tudom mi hol van... ezt aztán olvastam egy házimunka tippekkel foglalkozó honlapon is...
Jami: hát nagyon csinos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Galex. nem lehet hogy ezek ilyen szokásos terhesség alatti magas értékek?