Új privát üzeneted érkezett!

Hát sajnos itt sem tudják megfizetni, de nem nagyon van választási lehetőség.
Amikor Anna ment oviba, még év közben felvették , Bencénél már elutasítást kaptunk.
Én fellebbeztem, nem is egyszer, és szerencsém volt, mert betolták az oviba,(bár maradt a bölcsiben végül), de nagyon sok Anyuka társam járt úgy, hogy fizeti a több tízezres Csanát, vagy magán ovit.. :cry:

Itt egyáltalán nem tendencia ,hogy kinéznék a 3 évet betöltött gyereket bölcsiből. Azért egy év közbeni intézmény és szokás váltás is nagy törés lehet egy gyereknek. (január elején mondjuk még bölcsiben van, merőben más szokásokkal, aztán január közepétől pedig becsöppen egy oviba, ahol már javarészt összeszokott gyerekek vannak,teljesen más napirenddel. Szóval én nem bántam ,hogy maradt, pláne, hogy 4 hónap után kellett volna váltanunk.Mire megszotka a bölcsit, mehetett volna oviba. A beszéd(nem)fejlődés már csak utolsó csepp volt a pohárban.).

Húú, beléptem a harmadik trimeszterbe :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


progi szülés: zselét, tágítót nem kapok. az előzőnél volt oxitocin, de semmi hatása, a burokrepesztésnek annál inkább... viszont én fájás/szülés alatt beszédképtelen vagyok. belőlem hang se jön ki.
tehát a programozott szülésnek most azért vagyok híve, mert nem szeretnék ha bárhol érne a szülés- csak és kizárólag kórházban akarom, hogy induljon- viszont két gyerek nekem is itthon, ezért nem akarnám kivárni hogy bármeddig bent legyek.
és ahogy Áginak is két órás szülései voltak- ha ez is kórházban indul... hát még ott is kell idő, hogy elérj a teremtől a szülőszobáig, előtte jó zuhanyozni, beöntés- ez még fájás előtt jó megkapni, különben iszonyat a fájással wcre menni, és hát szeretném ha a "csapat" is velem lenne- doki, szülésznő, Apa...
szóval én akár melyik szülésemmel meg lennék elégedve most is.
legjobb a második lenne. jó nem épp a legjobb tolóval kezdeni, de még is ott ment minden a legjobban.
de egy-két órás szülés kórteremből indulva is elég zanzás és kemény lenne.
itthonról meg még telefonálni se tudnék, max nyögnék némán a telóba :) a két gyerek meg lesne.
én kitartok hogy ha úgy van, ha két-három újjnyi vagyok, ha gyerek feje lent van, akkor mehet a menet. ha pedig császár hát jó, beletörődtem, de inkább sima legyen és minél hamarabb szopizhassunk, és szeretgethessem Rozimat:)

Gemini: hát pont tegnap gondolkodtam el azon,hogy milyen lehet 3 babás has/élet... nem irigylem. főleg hogy nekem itt a két kinti gyerek :) meg vagyok elégedve a kis hasammal :) nem bánom hogy nem nagy. egyébként meg ez a gyerek mintha befele nőne. mert a fiúkkal ilyen tájt még nem fulladtam, most meg még függőleges helyzetbe is tüdősorvadásom van. hízni se hízok úgy, úgy hogy Fanni Róza befele keletkezik :)
elhiszem, hogy csak a lakásban üzemelsz.
viszont milyen rossz idő???? a Duna túl felén süt a nap :)
a munkahelyi bölcsi-ovit irigylem!!! ez elég nyugati felfogás és szép hogy sikerült ilyet Magyarországon megvalósítani, de hát Debrecenben vannak jó dolgok én tudom! :)

Annyira gáz,hogy egész nap itt ülök, na jó, közben falat javítottam, persze hogy a gatyám festékes, de látom hogy kéne takarítani, vasalni...
és közbe mennék vásárolni, 4d-re, Zsófival is találkoznék, fagyiznék... :(
és holnap este másfél napra megint anyóshoz megyek... bár most bírnám itthon, de mégis jobb hogy nem egyedül vagyunk éjjel a fiúkkal, mert mégis ki tudja...

Ági: gratula a 3. trimeszterhez! az most honnan is számít a 27. héttől?

én kb. egy másfél hete értem el a felhőtlen, boldog kismama kort. végre! nyoma sincs az aggódásnak (csak normál mértékben), nyűgnek... nem kell feküdnöm délelőtt ahhoz hogy délután ne fájjon a hasam... nem hittem, hogy ha nagyobb lesz, jobb lesz. de nagyon jó érzés! happy vagyok!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


no szíp sehun sönki...

azért csak kitakarítottam, ablakot pucoltam (fordítva) elmentem gyerekért az oviba... a nagy segített összepakolni a kicsi meg a kekszet széttaposni :twisted:

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 

 
 

konkri:
a babanetes 27 hetes hírlevél szerint a harmadik trimeszterbe léptem :)

Megérkeztett a csomag! Nagyon köszönöm, nagyon szuperek a rucik, olvadoztam rendesen, olyan furcsa megint ilyen kis cuccokat látni :) A többit mailben elintézzók :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Tegnap megvolt a doki, tökéletesen rendben van, kissé nagy (szerintem) 560gr, 2hét múlva cukor, jövő héten szív uhu, védőnő, lesz programom rendesen....
Egészen biztosan fiú - bár ezt idáig is tudtuk- de már a 2D-n is kristály tisztán látható.

Konkri, csini pocak!

Molly, nagyon csini vagy. De szép a szoba!!!!
A mienk még lomtár...

Babee, drukk-drukkk, jaj, remélem nem kapja el Apuka addig.

Trigemini, aztaaa... :shock: :shock: :shock: :shock: mekkora pocak. megy a napsütés depi ellen.
reflux: én sok mindent nem kétlek, de nekünk hasi uhun derült ki, amit én rapliztam ki. Ő nem bukós baba volt, csak fogyott, illetve alig hízott. Hogy nincs olyan, aki ne engedne szenvedni egy babát?????? Több helyen is tudom sajnos cáfolni....pl. szerinted miért nem hitt nekem 1évig, hogy a gyerekkel nem stimmel valami (fél évtől másfél éves koráig)???? Pl. nem duplázta meg a súlyát, csak 1évesen, majd rohamos fogyás. 15hónaposan magasabb volt az átlag fiúknál és ehhez nem volt 9kg. És fogyott.... szerinted érdekelte??? NEM! Én voltam a túl aggódó anyuka, ahogy azzal is, hogy a gyerek nem beteges, havonta írta az antibiotikumot. Szerintem ez túlzás. Az előző dokim szerint is, a mostani sokkot kapott. És tudod mi a gyerekem??? Asztmás. Most erre mit mondjak? Megbíztam benne, addig amíg nem lett egy problémás babám. És nem ideggyenge vagyok (ahogy az orvos mondta) a sírás miatt, hanem fájt látni, hogy a lányom szenved. Minden korty után ordított. Én kerestem alternatív gyógymódot, tápszert, mert mondanom se kell, hogy nem hitték el, hogy nincs tejem (az elsőnél se volt). A leletünkön rajta van, hogy a sav visszaáramlik, de nem bukja ki (állítólag sokkal rosszabb) és gyógyszeres kezelése indokolt. És a mai napig bízom az orvosokban, úgy hogy a szülészemen kívül még nem találkoztam jó orvossal, engem többször diagnosztizáltak félre, de ugyanígy hogy lehet, hogy a keresztfiamnál a 8. orvos nem hülyézte le a szülőket és derült ki, hogy bazira szívbeteg, azonnal megműtötték fél évesen, gondolom ezt nem kell mondanom neked, hogy akkor mennyire súlyos volt a helyzet, ha nem vártak vele, hanem kockáztattak...
Tehát ebből a sok karatyból csak azt akartam kihozni, hogy nem egy túl aggódó anyuka vagyok, sőt. gyerekorvoshoz akkor megyek, ha lázas és nem megy le, amúgy nem szokásom, mert megoldom. De, annyira "figyelmes" volt a doki, hogy volt, hogy én szóltam, hogy azt az antibiotikumot kaptuk előző hónapban is, de volt olyan is, hogy mikor megkérdeztem, hogy nem túl beteges e a gyerek, mert 3hete voltunk nála, akkor annyit válaszolt, hogy nem, hiszen a "nagy" közösségbe jár. És nem hitte el, hogy nem jár vagy csak nem figyelt rendesen, mert 2perc múlva megkérdezte, hogy adjon e igazolást a nagynak... :shock: (ezt minden alkalommal) De rengeteg ilyen sztorim van még. :roll: csak nem akarok untatni senkit, plussz megijeszteni sem.

Refluxról, ami nekünk a síráson kívül tünet volt. Minden kaja után eget verő ordítás és szenvedés. Nem hízott, nem evett, csak hason volt úgy ahogy el, a tünetek javultak refluxos babáknak való táp után (nem volt az igazi, de legalább kezdett kissé hízni és nem annyira ordított) és mi elvittük külön ezzel a problémával hasi uhura, nem én diagnosztizáltam, csak könyörögtem, hogy nézzék meg, mert valami nem stimmel. Ugye a 2. babám, tehát láttam a különbséget a sírás és sírás között.
Amúgy a mai napig nem túl jó evő, igaz már sokszor túl is stresszelem a dolgot, amit nem lenne szabad. Jelenleg is fogyott fél kilót, most töprengek, hogy kezdjek el vasas multit adni, ha akkor sem hízik ismét vérvétel lesz, de most majd beszélek az új dokival mi a véleménye, szerinte is kissé soványka, 94-5-6cm és 11,5kg (kb.). Néha én sem értem min él, Anyum szerint fényevő. :D , ja és nem eszik édességet sem, a túró rudi felét otthagyja, tehát valóban nem eszik. Bezzeg Bibu, aki szintén vézna, de annyit eszik, mint egy felnőtt és olyan édesszájú, hogy nem merek itthon tartani semmi édeset, mert kikutatja és megeszi.... :lol: :lol: :lol: :lol: A 3éves státuszon az jött ki, hogy alultáplált.... :lol: :lol: :lol: Pedig annyit eszik, de mondjuk rajta ilyenen nem stresszelek, mert Apja fazon és az apja is annyit eszik egy étkezésre, mint más egy hét alatt ,aztán semmi látszatja nincs. :lol: Na, bezzeg én... :roll: :roll:

ÓÓÓ, basszus, de hosszú lettem. Bocsi!!!!! :oops: Nem kell ám elolvasni, csak kidühöngtem magam az előző előtti dokinkon. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
De jól esett kiírni, olyan rég van már bennem ez és igazándiból nem is nagyon reklámoztuk.

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Szóval, nem az asztma miatt fogyott és volt hasmenése, hanem bazira vashiányos is volt a gyerek, ehhez is 1év kellett, hogy kisírjak egy vérvételt. Az asztma a sok betegség miatt merült fel, a 2. dokink hozta fel, bár az elsőnek én is jeleztem a gyanúm és azt is, hogy én is az vagyok és hasonlóan sípol is a gyerek... A 3. már csak a korkép végig nézésénél felhozta, hogy nem asztmás ez a gyerek??? Na, most erre mit mondjak. És így bízz meg az orvosban. És sajnos nem tudsz mást tenni, én most is megbízom benne, hiszen Ő az orvos. Csak néha jó lenne, ha nem hipohondernek vagy túl aggódó anyukának néznének.

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Sziasztok!

Molly
Nagyon jól néz ki a babaszoba! Nálatok öröm lesz gyereknek lenni!

pocakok szépen alakulnak! :lol: :lol: :lol:

Lara
Elhiszem, hogy nyűgös vagy! Ekkora pocak :roll: :roll: :roll:
És még mekkora lesz! :roll: :wink:

Óvoda/bölcsöde
Vidéken úgy hiszem, hogy rugalmasabbak, mint Pesten. :?

Mi jól vagyunk, Mira növöget szépen...

Kata

Kép
ekata79
Szekszárd
 
 


Jóóóóóóóóóó reggelt Vietnám!

Uh Sti- én elolvastam... nyugodtan panaszkodj. mint írtam a tavalyi tavasz ahogy marcell oviba ment borzalom volt, és a kicsi nehezebben viselte a betgséget én is gyomor görcsöltem... de idén már határozottan jobb volt a helyzet. Marcell már több mint egy hónapja non stop megy oviba :) - fizethetek ebédpénzt most rendesen :) de tudom hogy a gyerek ilyen látványa és főleg ha tartós az a szülőben mit okoz... az idei első orrfolyás láttán jött a gyomorgörcs... viszont idénre már tényleg Martin is jobban viselte a betegségeket.
Láz: én csak akkor csillapítom, ha muszáj. ha 38,4-5 fölötti tartós ha kedve rossz, közérzete rossz. de sokszor jól viselik a lázat és sokszor nem is lázasodnak be- ez a gyakoribb. ráadásul ha lázasok utána sokkal hamarabb gyógyulnak és tartósabban. én így vettem észre rajtuk.
Marcell is asztmatikus hörghurutos- van rá babyhallerünk, spray... most is köhög picit. de remélem két év és kinövi.

Kata. de jó hogy jöttél! de gondolom, te még dolgozol ezerrel...

Molly: nézegettem a szobátokat sokat :) a csajszi ágy egyszer itt másszor ott volt, átrendezted? Az jutott eszembe még, bár a szoba másik felét nem látni nagyon, hogy neked fotel vagy ágy nincs a szobában? Szopihoz, éjjeli ringatáshoz, vagy ha esetleg ott kell maradod valamelyik babával... lehet hogy a két baba miatt Neked ágy lenne inkább jobb... bocsesz az okoskodásért :)

fú eszembe jutott Barbazsó szopi fotele: hát Isteni! beleülsz és besz@rasz :) - na nem csak nem akarsz belőle kiszállni! még jó hogy nincs ilyenünk, mert tuti abba mereszteném a seggem egész nap. Szerintem bármelyik apuka is megvenné, mert annyira jó tv néző fotelnek :)

Ági: már látom a vonalzón is, de nem kell sok nekem se, még egy "slakkantyút" ugrok és én is 3. trimeszteres leszek... (a férjem mindig kiröhög a hülye szavaim miatt) viszont amit nem értek sose- hányadik hónapban vagy kérdés: honnan számoljam? mezei embernek a végétől kell, úgy hogy én akkor talán 5, 5 és fél hónapos vagyok... viszont a gáz mikor ezt az a csaj mondta akivel együtt járunk a dokihoz- mármint ő is mindig ott van. + megkérdezte hogy megmozdult már? - bakker hát mozog ő mióta embrió, csak te nem érezted bakker. nem szobor pantomimes hogy egyszer csak megmozdul... és ráadásul nem is az első gyerekét várja.
számomra az volt még a fura, hogy védőnője a hasfájásra, görcseire azt mondta neki, hogy szedjen B6 vitamint... jó nem vagyok orvos, lehet hogy tényleg ez is jó, de én inkább magnéziumot mondanék, vagy magnézium és b6. de magában? vagy csak ő ennyit jegyzett meg az egészből?

Gemini: oda ért a napsütés?????????

kénytelen voltam tegnap este a borotvával küzdeni, hogy ma-holnap vehessek fel rövidet ha jó idő lesz. terhesen ez a művelet ultra kemény és megfontolás tárgyát képezi- megfontolom, hogy menjek e gyantáztatni- szülés előtti fájdalom tréning :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


konkri:
én most 27+5 napos vagyok, tehát a 28. hétbe léptem. Ez azt jelenti, hogy a 7. hónapban vagyok, de nem töltöttem be még ,tehát nem zártam le a 7. hónapot, csak abban járok. Ahogy a 29. hétbe lépek, attól kezdve leszek betöltött 7 hónapos, és belépek a 8. hónapba.

Betegség:
Anna első éve volt olyan, hogy 3 nap ovi, másfél hét otthon. Bence is sorra elkapott tőle mindent, volt, hogy novembertől áprilisig folyamatosan beteg volt valamelyik, de rendszerint mindkettő.
Én jól bírom a gyűrődést, de tavasszal már volt, hogy sírógörcsöt kaptam a fáradtságtól, és a folyamatos malomkeréktől.
Annának kivették az orrmanduláját, kaptak immunerősítőt, és az sokat lendített rajtuk akkor.
Most 1 éve nem kap Anna Ribomunilt, ennek ellenére eljutottunk odáig, hogy megszokta az ovit, a társai bacijait, és szerencsére alig beteges, ha mégis, akkor is inkább megfázás, és gyorsan gyógyul.
Bence kruppos, az más helyzet, vele azért stresszelünk szezonban, de ezen kívül már nem ver le a víz, ha elkezd köhögni, vagy tüsszögni bármelyik is, tudom, mikor mit kell nekik adnom, és az lebeg a szemem előtt, hogy elmúlik. Minden elmúlik. Ehhez azért kellett jó 2 és fél év :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Vágom- csak ugye van az hogy betöltött x hónap, vagy ugye ahogy te írtad hogy már benne van az ember az y hónapban... olyan mint a szülinap... de én nem szeretek felfele kerekíteni. a gyereknek én mindig azt mondom, ami épp közelebb van, 3, 3 és fél, 4... terhesség ügyileg meg júli 20-t várom már nagyon... onnantól már totál alfában leszek a nyugimmal. mert azért a tegnapi takarításnak is meg lett a böjtje... de bírható volt...

a kicsimnek jövő héten szülinap... :) wáúúúúú, az elmúlt két hónapban annyit okosodott...

nem tudom ki hogy van vele, de én úgy buliznék! a régi középiskolásokkal szoktunk és már hívtak, hogy esedékes lenne, de mondtam, hogy nekem most nem megy és még egy darabig úgy 2013....... nem is mehetek olyan hú de nagy buliba :( pedig most is zenét hallgatok.

betegség: nálunk nurofen, mexalen kúp vagy algoflex szirup, sinupret szirup és általában sipropentet ír fel a doktornő.
ja meg a lábára kap fájdalomcsillapítót ha fáj...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Konkri, még mindig fáj a lába a fiadnak? Azt hittem, h az már rendbe jött.

Sti, nem semmi hercehurcán mentetek keresztül, a korábbi dokitok aztán minden volt, csak nem alapos. Sajnálom, hogy ilyen orvost fogtatok ki. És kell valami gyógyszert szednie rendszeresen a lányodnak a reflux miatt? Vagy ez azóta rendbe jött?
Szerencsére mi egy nagyon jó gyerekorvost fogtunk ki, bár nekünk nem is volt ilyen gondunk (eddig). Samunak volt asztma gyanúja, voltunk egyszer egy hétig kórházban, mert befulladt, de ennek szerencsére nem lett folytatása.

Lépek, dolog van. Rendbe kell kapnom a lakást, jön érdeklődő.
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!

Jó sokat írtatok :)

Toxo: Nekem még nem nézték, csak Jamival, ez kötelező?

Konkri!

Nem tudom mit jelent az 5-6 cm és zárt, de pozitívan hangzott a doki szájából :) Helyes a pocid nagyon :)

Sissy!

Igen, az apa ugyan az, mivel mindegyik babám 2008 januári "alomból" van, csak fagyiban voltak :)

Barbazso!

Hatalmas a pocid, döbbenet... de szép :)

Sti!

Én sem bírok már sokat, a bölcsiig elsétálni még okés de haza fele meg kell állnom mert görcsölgetek... pedig nincs messze... Most ha itt leszek két hétig Jamival, akkor kocsival fogom vinni... másként nem megy... a parkolótól kb. 50 m a bölcsi, azt meg kibírom...
Igazából szerintem kellene a helyünk másnak, és próbálnak kigolyózni, rajtunk keresnek fogást, de meg lesz hétfőre a szakvéleményünk, és már a nevelési tanácsadó vezetője felhívta az ovi vezetőt, hgoy ne szórakoztasson és legyen szíves felvenni Jamit :)

Babee!

Én is meg fogom kérdezni ki volt oly kedves, ugyanis kiderült, hogy az a valaki a gyerek értelmi képességeiről is hazudott. Kb. úgy állította be mint egy nem normális mozgássérült és fogyatékos gyereket, ez ma derült ki számomra...
Sajnálom a bárányhimlőt... Azért vigyázz apára a pasiknál komoly problámát is okozhat...

Rizsmike!

Örülök a jó lelethez :)
Szegény Csenge... tudom milyen nehéz tiltásokkal lenni... Jami nem ülhet a kádba, nem mehet strandra, vízpartra... nem könnyű ez sem hát még ha diétáztatni kéne... :shock:

Trigemini!

Jami pösze, meg fel cserél szótagokat... pl. a vissza jöttem az nála szissza jöttem... megkésett a beszéd fejlődés, még sok a hablaty :) Amúgy azért bölcsis, mert elvileg (ami egyébként mint kiderült nem igaz) év közben nincs felvétel oviba (dec. 30.án lett 3 éves), és így gondoltam egy évet szocializálódjon gyerekek között... ami egyébként a bajokat leszámítva jó ötlet volt :)
Hatalmas a pocid, nagyon nőttek a manók :)

Molly!

Szép a baba szoba :) Nem is látszik hogy ikreket vársz :)

Ennyi, ha valakit kihagytam bocsi, elég volt vissza olvasni :)

Jami ma elballagott a bölcsiből :) Édes volt, hát, majdnem bőgtem... De tartottam magam :)

Képzeljétek 14 kg hízásnál tartok... most írtam az endokrinológusomnak várom a választ... Jönnek elő a cukros tünetek... lehet emelnem kell a gyógyszert... kevés a diéta...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Sziasztok!

Meg vannak az eredményeim.
A cukor tuti: éhgyomri 5,7 120 perces: 5,6
Viszont kicsit aggódom.
WBC: 11,9 ref. érték: 4,0-10,0
Neutrophil 9,20 ref. érték. 2,00-6,90

Tud ezekről valaki valamit?
Rákerestem és magas esetén még leukémiát is emlegetnek.
Tudom, hogy ennyire nem lehet durva a dolog, remélem csak valami gyulladás, de nem értek hozzá, kicsit parázok.

Üdv: Gaby

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület
 
 


Sziasztok!

Galex: sajna, nem tudom, mit takarnak az értékek; dokid nem magyarázta meg vagy azóta még nem voltál?

Witch: gratula a ballagáshoz :D ! Én 10 kg-nál tartok, szerintem megint meglesz a 20...(50-rôl indultam). Nekem is nagyon fontos a névválasztásnál a jelentés.

Konkri: ezt már annyiszor meg akartam kérdezni: egyszer írtad, hogy sose voltál fáradt a 2 gyerekkel az elején sem + igény szerint szoptattad a kicsit is. Bocs, ha részletezted már (és véletlen átugrottam): együtt aludtál mindkét gyerekkel, vagy csak a kicsivel? Nem ébresztették fel egymást? Mit csinált addig Marcell, amíg Martint szoptattad? Bocs, ha hülye kérdések, de Níla után én annyira ki voltam fingva, hogy hónapokig lézengtem csak; és most ezt nagyon nem akarom (utólag szeritem még egy enyhe szülés utáni depresszióm is volt)... (Én most az éjaszak második felében nílával alszom egy nagy matracon, a kiságy ott van mellettünk.)

Sti: Szept. 28 -ra vagyok kiírva :D . Níla 10 nappal elôbb jött, kiváncsi vagyok mi lesz most.

Trigemini: megértem, hogy most már fôleg csak otthon vagy! Micsoda mocorgást csaphat 3 baba a pocakban :lol: ; és mi lesz még a végén :lol: !

Molly: én nem tudtam megnyitni a fotókat, lehet, hoyga gépemmel van gáz.

Na, megyek aludni; illetve még megnézek pár vízben szülés videót :D . Most kipróbálnám a vízben szülést (legutóbb nem volt meleg víz a kórházban, mikor bele akartam ülni a kádba.....), de nem ragaszkodom semmihez (csak a háborítatlansághoz, ha nincs semmi gáz); majd ahogy jön.

KépKép

KépKép
macianyu108
Budapest III. kerület
 
 


Nektek is van olyan, hogy tök kemény a hasatok; de nincsen összehúzódás, görcs, csak "alapjáraton" kemény?
Már nem emléxem, hogy 2 éve mi volt...

KépKép

KépKép
macianyu108
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Meg vagyunk mi is.Jövő héten megyek terhelésesre,meg dokihoz,bár oda kellett mennem eddig is,volt egy kis "fennakadásom".

Névválasztás:hát,mi nagyon egy hullámhosszon vagyunk Konkrival.De,amit mi szeretnénk,azt még engedélyeztetni kell,mert így nincs.Mi ugye-Lili nevén is látszik-,hosszú-név páritak vagyunk...Szóval majd elmondom,ha már tudunk valamit... :)

Nagyon múlik az idő.Próbálom minden percét kiélvezni a babavárásnak,mert nem tudom,lesz-e harmadik...Mondjuk nem zárkóznánk el előle,majd az anyagiakon múlik sok minden.

Macianyu:keményedések vannak,de elmúlik hamar szerencsére.

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Én reggel már vérvétellel indítottam, Apa délutános, így gondoltuk, visszük magunkkal Bencét is, ne kelljen már reggel fél 8-tól a bölcsiben lennie, ha nem muszáj.
Hát kár volt.. Miután megszokta, hogy egyedül velem megy bölcsibe, és most Apával vittük be, olyan balhét lezavart, hogy ő haza akar menni, és nem szereti a bölcsit,hogy ihaj. Apa próbált a lelkére beszélni, de csak olaj volt a tűzre, úgyhogy mondtam neki, hogy menjen dolgozni, én majd elintézem Bencét, de már nem sikerült lenyugtatni, a Gondozó néni szabályosan kiszedte a kezemből.
Közbe ebédbefizettem, ez jó 20 percig eltartott, és ,amikor mentem ki, még akkor is üvöltött... :cry:

Witch:
Ha Jaminál a toxo eredményed pozitív lett, akkor nem fogják ismételni, mert már átestél rajta.

Súly:
Én most 6 kilónál tartok, és még előttem van 3 hónap :oops:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Ági!

Nekem negatív volt Jaminál... na mindegy, majd megkérdezem a dokit a 29.hetin...

Hoztam egy képet a tegnapi ballagásról :):

Kép

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Végre meleg van itt is! Mindjárt ki is tettem a székhelyemet a teraszra :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Még jó, hogy ide is lett csinálva konnektor... és a net is működik itten... :lol: :lol: :lol:

Konkri
Burokrepesztés is csak akkor vált ki fájásokat, ha szülésre érett a méhszáj... :wink:
Nagyon szülésindításra, szerintem az se jó... (mondjuk, én nagyon nem szeretem a mesterséges beavatkozásokat :? )
Nekem doktorválasztásnál elsődleges szempont volt, hogy a hármas terhességemhez ne úgy álljon hozzá, hogy x. héten befekvés, y. héten császár... Úgy vagyunk, hogy befekvés attól függ, hogy érzem magam, mennyire fejlődnek rendesen a babák. A császár meg akkor lesz, ha a babák úgy döntenek... :wink:
Én apa segítségével epiláltam, borotválkoztam :wink: És most bikini van rajtam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kata
Meddig dolgozol? Párod mikor jön haza?

Witch
És ezért nem akarják felvenni az oviba????? Ha ez elutasítás indoka lenne, akkor nagyon kevés gyerek járna oviba!!!!

Galex
Ne olvassad a netet!!!!!!!
Teljesen jó az az eredmény!!!! (terheseknél más a referencia-tartomány, mint az átlagpopulációban!)

Hízás: én most olyan 14-15 kilónál tartok...

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Nagyon csajos Jami :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Gemini!

Jó hogy a dokid így áll a szüléshez :)

Köszönöm Jami dícséretét :)

A borotválkozás ismerős, Jamival a végén már csak tükörből ment, most még megy a dolog, de nem tudom mi lesz később...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Witch, de jó ez a kép! Micsoda kalap :)
Nálunk a kerületben dec.31 volt a határ a bölcsiben. Aki addig betöltötte a 3. évet, az januártól ment oviba, aki pedig csak utána, az majd szeptembertől. Így maradhatott Kata bölcsiben, mivel márciusi születésű.

Galex, nekem is azt mondta a múltkori vérképem láttán a doki, ahol már volt néhány érték a referenciatartományon kívül, hogy egyik sem olyan, ami egy terhes nő esetén ne lenne még bőven normális.

Macianyu, nekem is van néha-néha keményedés (fájdogálás vagy görcsök nélkül). Szerencsére hamar elmúlik.
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Köszönjük a babaszoba dicséretét! Mi olyan élvezettel készítgetjük a babák helyét, remélhetőleg a babáink ennyire szeretik majd.... :lol: :wink:

Lara
Szép nagy pocid van! :roll: :lol:

Witch
Remélhetőleg, megoldódik a helyzet az ovival... Ennyi beszédhiba kizáró tényező lenne????? :roll: :? :evil:
Nagyon helyes Jami :lol: :lol: :lol:

Konkri

[quote]a írta: csajszi ágy egyszer itt másszor ott volt, átrendezted? Az jutott eszembe még, bár a szoba másik felét nem látni nagyon, hogy neked fotel vagy ágy nincs a szobában? Szopihoz, éjjeli ringatáshoz, vagy ha esetleg ott kell maradod valamelyik babával... lehet hogy a két baba miatt Neked ágy lenne inkább jobb... bocsesz az okoskodásért


Csak annyit lett variálva, hogy először széltében volt a falhoz téve, utána hosszában! (nézd meg a játékos polchoz viszonyítva :wink: )

Fotel
Kép

Ágy nem lesz nekem a gyerekszobában. Nem akarunk apával szétköltözni... ha szükséges lesz, akkor a babák jönnek a hálóba...
Kép
Ilyen van nekik.... :lol:

molly80
 
 


Molly, nagyon fel vagytok már készülve :D Tényleg szép szoba készült a babáknak.
É
erpé
 
 


Csövi!

Eladtuk a borjúkat!!!!!!!!!!!!
Igazából már megvolt a vevő és foglaló is, csak átpapírozni őket, állatorvos, engedélyhez kötött kocsit szerezni- romániába vitték őket... juhéjjjjjjjj!

Molly: tuti a széket! a mózes bölcsők is! nekünk is van mózes, most én is csináltatok hozzá lábat... :) de vmi fixet, mert a fiúk megoldanák Rozi helyzetét :)

programozott szülés, befekvés: az eddigi tapasztalataim alapján én mindenképp ragaszkodom. ha elsőt szülném és nem tudnám, hogy ez elsőre is lehet gyors, akkor lehet hogy itthonról indulósat szeretnék, de én most semmikép se várnám meg azt hogy bárhol beinduljon... ha egyórás lesz megint, akkor még az osztályon fekve se várnám meg, mert nem tudnék sehogy se átkecmeregni. ha a méhszájam olyan és Fancsi lent van, akkor menjen.
7-8 fájással egy szülést végig csinálni- azért ez úgy gondolom hogy elég rövid, még egy ilyet csak ugyan úgy ahogy ez is volt.
és bár szépen hangzik, hogy kevés fájás, de egyből az ember nyakába egy ilyen az brutál.
+azért persze amit előtte kispóroltam, azt utána két napig szívtam :) a szopinak köszönhetően.


Macianyu: első gyereknél én is az elején nyomi voltam, mert nem készültem, de két hónap után igen együtt aludtam vele. a másodiknál igen:
1. vitamin: szülés előtt levettem a gravidából fokozatosan, tudatosan, majd szülés után vissza + magnéziummal is így tettem bár ez utóbbit igény szerint. ahogy éreztem feszültséget, akkor szedtem. + vasat is lehet, illetve a csontjaim mikor rendeződtek vissza brutálul fájt és erre kálciumot is szedtem. de a vitamin szinten tartott.

2. a két gyerek egy szobában volt. nem keltek fel egymásra, bár azt hiszem első nyekkre ugrottam.
fektetésnél a kicsi a kiságyba került, és mikor ébredt úgy éjfél táján akkor kivettem... eleinte cseréltem pelust neki éjjel, amikor még volt fosi-mosi, de mikor csak lightos pisi akkor nem. és szopi és mellettem, és bealudtunk mind ketten.
ha sirdogált, akkor a hasamra fektettem hason és úgy rázogattam a popóját és gyorsan bealudt.
reggel volt mindig kaki erőlködés, akkor én feküdtem még, őt pedig a felhúzott lábamnak támasztottam... lába kicsit felhúzva és így könnyebben ment neki...
a nagy meg elvolt. sose tiltottam ki sehonnan, a kicsinek kellett megszokni a hangokat, zajokat, személyeket.
én azt vallom (amit a Rubint Réka is)- ő születik a mi életünkbe és nem kell feltétlen mindent borítani miattuk.
első héten egyből próba porszívózás- erre mindkét fiam bealudt... + szokták a zajokat...
kb két naponta takarítottam (ha nem naponta), majd porszívó után ha aludtak, akkor simán fel tudtam mosni... mondjuk nálunk ez könnyű, mert én egy konektorból a földszintet meg tudom csinálni a takarítógéppel. előtte letörölgetek, de ez is gyors, mert se szekrény sor, se kütyü-mütyü... sokat használok nedves törlőt a takarításra-törölgetésre fürdőbe, wc-be, ablakpárkányra...
az emeleten meg csak törölgetni és porszivózni kell...
a főzésre is volt taktikám: max fél óra minden nap. erre szülés előtt rákészültem olyan kajákkal... bolti kedvenc csibe fasírtok... fagyasztható házi kaják- pl töltött kápi, töltött paprika. + jó sok pörkölt adag, ami jó gulyáshoz, vagy bármihez...
palacsintát nem sütöttem sokáig... :)
sok zöldség, gyümölcs nyersen...
leves, főzelék nálunk ritka, mert csak én enném, magamra meg nem főzök. de a fiúk elélnének húson, zöldségen és kis krumplin.

szóval a munkám napi 1-1,5 óra + a rendrakás, de ez nekem már létkérdés... sminkelés elmaradhatatlan még gyerekkel is, ők jöttek velem a fürdőbe... ha ép nem aludtak...

ha Apa éjszakás akkor mindig én fürdök elsőre... utána sorba, illetve most már (3 hónapos kortól) a fiúk egyszerre... és együtt fekszünk le, így könnyen lefekhetek...

és én minden este elpakolok, rend, tisztaság, mert sosem akarok káoszra kelni és arra hogy ezer a meló...

mikor már nagyobbak voltak a fiúk akkor én akkor vasaltam, mikor Apa éjszakás volt. élveztem, hogy csend, vagy tv, csak a saját gondolataim...

na bocsesz a hosszú izémért... csak leírtam, az én taktikám...

ja még egy tipp vasalásra: én minden ember cuccát külön szedem le, és mindig csak egy emberét vasalom, így ha gyerekeké megvan, az már jó érzés hogy 50% kész... de ezt lehet még jobban fokozni a csoportosítással... + ha még sincs kivasalva, nem kell az egész ruháskosarat felborítani, mert mindig tudom mi hol van... ezt aztán olvastam egy házimunka tippekkel foglalkozó honlapon is...

Jami: hát nagyon csinos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Galex. nem lehet hogy ezek ilyen szokásos terhesség alatti magas értékek?

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Hullán, szétpörögve, gyerekek lepasszolva, munka ezerrel... :mrgreen: eZÉRT nem jó a gyerekeket lepasszolni, mert többet keccsölünk mint ha itthon vannak. Ma itt totál strand idő van, de helyette fővünk a levünkben. :lol: Most rakjuk a karnist/függönyt, aztán betonozunk még a végén furkálunk (Apa fúr, én tartom a porszit - Tyutyu így hívja) :D
Ma megkérdezték - ismét - hogy sok van még hátra? Mondtam, igen, még 2hónap... :mrgreen: Aztán, hogy izgalmas az első baba. :lol: Mondtuk szerintünk is, de a 3. se kutya.... :lol: :lol: :lol: :lol: Aztán Apa a kocsiban bestresszelt, hogy már csak 2hónap??? Megnyugtattam, hogy csak nem volt kedvem tovább diskurálni, így jött a 2hónapos szöveg, de ezzel meg is elégedettek... :twisted:

Konkri, örülök, hogy elmentek, akkor lehet gyerekszobázni ezerrel!!! :D

Molly, nem fogadtok örökbe???? :lol: Ez a szoba meseszép, még én is ellenék benne!!!

Witch, Jami tüneményes és milyen szép, már egy igazi kis csaj ebben a kalapban!!!

Na, mennem kell, APa már startra kész!!!

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Erpé!

Az jó ha nálatok van ilyen határ, nálunk a úg ynéz ki a pénz beszél... sajnos, szeretem Kőbányát, de szégyenlem hogy ilyenek vannak...

Molly!

Csodaszépek a baba holmik :)

Konkri!

Ahogy elnézem nálatok is komoly logisztikája van a napnak :)

Sti!

tudom nem vígasztal, de most én is melózok :)

Jami: Köszönöm a dícséretet, imádja a csaj a kalapokat, múlt nyáron is volt neki, egyszerűen tüneményes bennük, most már napszemüveggel hordja, fergeteges, ilyenkor igazi nő... és most kezdi a szép ruhám szöveget :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Sziasztok!
A 2010-es októberi babásoktól kukkantottam be....
remélem nem veszitek tolakodásnak,de eladó 3 polár,kétrétegű Brendon babpokrócom 1500/db. áron,ha valakit érdekel...pü! Kép Kép Kép Kép

Kép
mók
 
 


Sti: már csak a fürdőkádba akarok venni szivacsot (babaformájút), meg egy pihiszéket. minden meg van.
a szobát kidekoráltam már ma, majd teszek fel képet ha az ágy is normálisan néz ki, mert most minden abba van dobálva... :)

Azért vigyázz magadra!!!!!!!!!!!!!! ne túl strapásan!!!!!!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!

Na,ma fürdött a medencében Lili...Nagyon szupi volt.Aztán meg egész nap rámoltam.Kapott új nagy ágyat a Manó,és a kiságyat áttettük a Baba szobába.Szóval volt mit csinálni.Meg rendezgettem a régi pici ruhákat,nagyság szerint nézegettem.Meg füvet is nyírtam.Szóval a derekam leszakad.

Amúgy minden ok,csak ez a nyavajás derékfájás ne lenne...

Konkri:így olvasva olyan egyszerűnek tűnik....Nekem a vasalás a mumus...

Witch:Jami csodaszép Nagylány....

Na,megyek is vasalni.... :)

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Most Bence beteg, lázas volt délután, nem tudom, milyen éjszakánk lesz.

Beteg gyerek nélkül is egyre rosszabb, sehogy sem kényelmes, és ehhez jön még, hogy a farcsontom minden egyes fordulásra, a legkisebb hajolásra is veszettül kattog.. Attól félek, egyszer csak kikattog a helyéről, akkor aztán nem lesz felkelés.... :cry:

Witch:
Jami nagyon cuki! Tényleg vérbeli csajszi! :)

Én is úgy vagyok, mint konkri, mi sokat alkalmazkodunk a babához, de neki is meg kell szoknia a mi életünket. Neki ez sokkal könnyebb ,mert még formálható, lényegében tök mindegy neki, hogy 7-kor vagy 9-kor van fürdetés, a lényeg, hogy a már kint lévő gyerekeim napirendjéhez igazodjon az ő napirendje is.
Amikor Bence megszületett, az első 2 hétben Anna minden egyes éjszakai ébredésnél ébredt velünk (ők külön szobában voltak), mert meg kellett néznie, hogy mit művelek az Öccsével, miért sír. Aztán teljesen megszokta a sírást. Ugyanígy az éjszakai orrszívást is oda- vissza. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Jó reggel!

Fúúú Sissy! Ez kemény! mondjuk kettessel én is nyírtam füvet meg minden ment- amíg befértem még csúszdáztam is... de azért diktáld úgy a tempót hogy közben ne fájjon semmi.

Egyébként szülésznők mondják, hogy amíg az anyuka azt mondja hogy "ezt és azt ki kell takarítani, meg kell csinálni, addig tuti nem jön a baba"...

hát most Fanninak tutira alkalmazkodnia kell, de a fiúknak is meg mondom, hogy mi és hogy. Én nem félek. a menetrendünk meg van, hál Istennek egyáltalán nem halok bele, sőt a napom nagy része a gyerekeké. hál Istennek mivel őszibaba lesz, így az első fél évben tutira nem kell kertészkednem se. (még nem döntöttem el, hogy a kertészetem 13-ban vagy 14-ben indítsam...)
és ha minden kötél szakad akkor még ott a kendő, a hinta... szóval én nem gondolom, hogy a 3. olyan sokat változtatna a dolgokon, persze a boldogságomon mérhetetlenül...

fú tegnap reggel Apáék feltuszakolták a borjúkat a teherautóra- reggel én már arra ébredtem (anyóséknál) hogy após és a vevő a pénzt intézik, szép reggel volt... fiúkat apuék Pestre vitték otp-s gyereknapra az Arénába, így miután Apa kialudta magát az éjszakás műszak után elmentünk kajálni kettesben végre.
ma apuékkal grillezünk... viszont holnap nagy tortúra- megyünk Pestre a szabimat intézni, media markt, meki, outlet, tesco... és még előtte itthon otp, ovi ebédbefizetés... áhhhhhh, lefáradok ha ezt végig gondolom... nekem a halálom a kocsiból ki-be szállni, az ki tudja készíteni a hasam...

Molly: jó ötlet hogy nem akartok apával szét költözni. bár előbb is vissza mehettem volna apához, de az éjjeli egy-két ébredés miatt lusta voltam, max első ébredésig aludtam apával. most a fiúk végre külön, és Isteni érzés kettesben, nagy helyen aludni. persze az éjjeli pisi járatom után megnézem a fiúkat :) szerencsémre sima ügyként ment a külön szoktatás.
már egyszer próbáltuk, de a nagyom folyton nálunk akart aludni, vagy éjjel átjött...

tegnap este kipöttyöztem Fancsi falát, és a héten készítettem neki képeket... Marcell szerint "egész jól néz ki" :)
nekem is tetszik- ráadásul ha még is megkukacosodna akkor tudok váltani, mert a színek sárga és zöld. a szobát és a szobai cuccokat a szőnyeghez igazítottam, ami adott volt. ezek sárgák és zöldek (takaró, dísz...) a ruhái viszont full rózsaszín minden... végre a pasis cuccok után... martinnál a terep minta volt a heppem.

Sti-Sissy azért vigyázzatok!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Ági: csontodra kalcium? vagy van valami trükköd rá?

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Galex: hogy sikerült a bemutató?

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Konkri:
Csontra semmi tipp. Ez nem "csontfájdalom", hanem folyamatosan kattog, mintha ki akarna ugrani a helyéről.

Mi a rosszabb egy hányós gyereknél? Két hányós gyerek... Hajnal 5 óta megy a műsor, Apa ma éjszakás, hullák vagyunk...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Ági!

Részvétem... Kitartás...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Lányok!

Hogy bírjátok msotanában? én a frontoktól kivagyok... Nagyon sokat görcsölök, és levegőt se mindig kapok... a fáradtságról nem is beszélve... :shock: Nagyon nyomi vagyok...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


húúúúúú Ági! remélem legalább estére javul a helyzet!jobbulást Nektek! szegényem, Te mindig kifogod :(

hát ha kattog arra nincs tipp- illetve alternatív dolgok, akupunktúra, speckó torna...
de hát ne felejtsük, hogy egy jó nagy Soma baba terpeszti szét a medencédet.

Witch kérdésére válaszolva: ma dél környékén éreztem a hasam, nem tudom h front e vagy mert evés után és nem előtt vettem be a szokásos magit...
de egyébként azén kezdeti nehézségem után pünkösd óta vagyok jól. ha apa leszerelte volna a szunyoghálós ajtót akkor lefestettem volna a keretet is... de hát nem szedte le :evil:
viszont a levegő az néha nekem is gyatrán jön.

ami engem picit irritál (Fanni nem csuklik úgy mint a fiúk, ennek örülök ellenben) ott lent érzek folyton kaparászás félét, vagy szurkát- és ilyenkor kb azt hiszem, hogy kiszúrja a burkot akkorát bök belém.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Konrkri!
Köszi a kérdést, jól sikerült az évzáró.
Én is 90%-ban alul érzem Noelt, totál a méhszájamat rugdossa.
Pénteken volt az első alkalom, hogy kívülről is éreztük a mocorgást, és végre apa is. Persze azóta se, csak én érzem.
És az is fura, hogy Alex ilyenkorra átrendezte már a belső szerveimet, de Noel ahhoz képest finoman jelezgeti, hogy ő is itt van :D És Alex mikor meghallotta apafej hangját, majd kiugrott a pocakból (ő azóta is nagyon apás). Babóca pedig pont, hogy abbahagyja a bulizást, főleg ha Apafej a pocakra teszi a kezét, akkor le is áll. Ha elveszi, megy tovább a buli :D Érdekes.

Witch!
Nagyon cuki Jami :D

Látom már mindenki gőzerővel babaszobázik. Most lemaradva érzem magam. Mi még festeni fogunk valamikor , aztán nekiállunk lassacskán a vásárolgatásnak (pár rucink már van), és csak Aug-ban lesz babás szobánk.
A hálónkba kerül Noel, amíg átalussza az éjszakát. Nagytesó sulit kezd, nem akarjuk zavarni az éjszakákkal.
Úgyhogy még ki kell vinnünk a szekrényünket a szobából, annak a helyén lesz a kiságy.
Alexel 33 hetesen fektetett be a doki remélem most nem lesz ilyen. Mondjuk ő első baba volt :D Már minden kész volt addigra :D
Most ráérősebbre vettük a figurát :D

Hogy telt a hétvége?

Mágnes!
Sajnálom a betegeskedést, mielőbbi gyógyulást, Neked pedig kitartást.

Én nagyfiam Balcsin nyaral a mamáékkal, kedden jön haza. Így van időm Apafej szülinapját szervezni. Szombaton lesz 30 és akkor lesz az 5. házasságink is. Bulit szervezünk neki péntekre a barátokkal, remélem jól sikerül majd.

Bocsi ha hosszú voltam.

Üdv: Gaby

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület
 
 


Sziasztok!

Galex:érdekes,hogy még csak most éreztétek kívűlről.Nekem Lili volt ilyen,hogy,ha Apa odatette a kezét,elhallgatott.A Kicsi nem ilyen.

Amúgy minden ok,Lili szereti az új,nagy ágyát,úgyhogy ezzel nem volt gond szerencsére.

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Na, én is itt...

Először is a képek. Jami nagyon csini, irtó aranyos azon a képen! Az ikrek szobája csodaszép, az ágyak szuperek. Szeretem ezt a rácslehúzós fajtát, sajna mi nem ilyet vettünk annak idején. A mózeskosarak is gyönyörűek, irigykedem. :) Gemi hasa nagyon brutál gyorsasággal nő! Nem repedezik a bőröd?!

Mágnes, jobbulást a gyerekeknek, neked pedig kitartást, főleg az éjszakához! ;)

Nekem a fronttól szívdobogásom van néha. Nem túl kellemes, fullasztó érzés. Ez csak terhességnél jön elő, pedig állandó probléma okozza. Mitralis prolapsus. Samunál derült ki. Ja, meg szédelgek. A hasam amúgy is befeszül néha úgy, mint Macinak. De hamar elmúlik. Igazából már nem tudom, mi az, amivel foglalkozni kéne, és mi az, amivel nem. :)
Viszont szombaton bazira rám jött a frász. Elég hosszú napunk volt. Reggel néptánc órán kezdtünk Samuval, aztán haza néhány cuccért, aztán mega praktikerezés, kaja, obi, vendégség.... Az obiban elkezdett a jobb lábam tőből zsibbadni, de durván, és elég sokáig tartott. Ráadásul azon a combomon kialakult egy csomó seprűvéna az utóbbi időben, vagy nem tudom, mi a neve. Olyan, mintha véraláfutásos lenne a lábam. A fő erek a combtövemnél pedig kidudorodnak a bőrömből. Samunál semmi ilyen gondom nem volt, eléggé aggaszt ez. Már a látvány maga sem túl szép, de ez a zsibbadás... Előtte mondjuk a péntek is húzós volt, mert Samuval 3 órát mászkáltunk. Bementünk a központba, piacoltunk (összefutottunk Mészáros János Elekkel :)), fagyiztunk, pék, gyógyszertár, stb. Szóval mindkét nap lejártam a lábam. Remélem, csak amiatt zsibbadtam. :roll: Az alvás is katasztrófa. Alig bírok átfordulni egyik oldalamról a másikra. Szopipárna a lábaim közt persze. :)

Konkri, fent vagy FB-n? Kata tett fel képeket a babáról. Kedden du 4-kor még összefutottam vele a Kossuth téren. Mikor szült, nem tudod?
Várjuk a képet a babasarokról. ;)

Sti, nagyon durva dokis sztorijaid vannak. :(

Sissy, keményen nyomod! Nálunk a fűnyírás a fiúk dolga. :? Én ásogatok, kapálgatok, ültetgetek, ilyesmi. A benzines fűnyírót egyszer indítottam be egyedül, amióta itt lakunk. (2,5 év) :oops:
Nem teszel fel képet Jami nagylányos ágyáról?

Na, megyek is. Holnap terheléses vérvétel. Hajnalban indulunk kocsival. Valahogy semmi kedvem Pestre menni. :?
Ja, csináltattam kismama bkv igazolványt! 1 évig 3850.-os bérlettel utazhatok. A nő azt mondta, ezt nem vonják vissza azért, mert közben megszületik a baba, és már nem gyesen leszek. Tök jó! :) Utálok lukasztgatni, néha el is hagyom, de lógni meg még jobban utálok. Terveim szerint ki fogom használni. Szeretnék nyáron hajókázni, kis vonatozni, állatkertezni Samuval. És hát csomó vizsgálat van Pesten.

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Sziasztok!

Mágnes, jaj, kitartás és jobbulást a gyerkőcöknek!!!!!
A frontokra én brutál kivagyok. Most már alig vártam ezt a "szar" időt (ilyet se hittem, hogy valaha ilyet mondok), mert komolyan azt hittem megszülök vagy valami... :? Gondolom lesz még pár front...juhéééé :roll:

Mit szedtek magnézium és B6-ra???? Tudnátok segíteni? Annyira feszült vagyok a kiskrapekkal és nem akarom, hogy a lányoknak legyen ebből valami sérülésük. :cry:

Galex, nekem az első Apa fan volt már a pocakban is és a kis kukis is ilyen. Ha ráteszi a kezét a pocakomra, rögtön rugdossa ott. Nagy a szerelem.
Én se állok még sehol se... Tegnap megvettük a karnist... ez számít???? De még tippem sincs... :?

Annyit szívtunk a karnissal, ne tudjátok meg. Nem akartuk az ikeában megvenni, hanem kivételesen ilyen függöny stylistot hívni, de amikor a kis apróságokat láttuk ez a lapfüggönyös dolog megihletett minket. Na jól meg is szívtuk. Még nincs kész, naponta mentünk vissza....azt hittem el dobom az agyam. :evil: Soha többet!!! De szép, legalább!!

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Jó reggelt!

Sti! képet a karnisról!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zsó: bakkter én meg még ott beszélgettem a Katával a rendelő előtt, akkor ti utána taliztatok... én meg a hobbyboltba mentem utána (ott is terhes a csaj) aztán meg az eurósba... jól elkerültük egymást...
biztos csak Zsömi nyomott vmi ideget, reméljük ettől volt a zsibbadás...
fent vagyok fb-on de utálom- ritkán használom... ismerősöm is alig van.

Sti én sima magnéáziumot szedek, illetve magnerotot, egyébként pedig nem terhes állapotban bármilyen magnéziumot...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Mágnes! Nekem a csípőcsontom recseg-ropog, főleg alvás utáni felkelésnél nagyon durva... :shock:

Nekem is sokat keményedik a pocakom, van amikor diót lehetne rajta törni. Nem emlékszem, hogy ilyen lett volna anno. Habár, szerintem nem is volt ennyire bolond időjárást. :x

Witch: nagyon édes Jami a szerkójában! :D Cseniről lementek a piros foltok, szépen letisztult a bőre, szóval kapott egy kis engedményt a diétából. Arra figyelünk, hogy otthon ne essünk túlzásba, mert imádjuk a tejtermékeket, tejes dolgokat, turmix, tejbegríz, joghurt és társai.

Nálunk is megvolt az első baba-apa kontakt. Folyamatosan nyomigálta apa kezét a pocakomon keresztül! :D Egyre erősebbeket mocorog! Nagyon jó érzés. Ami furcsa nekem is, hogy egyre jobban érzem lefelé is, és ez teljesen új nekem. Sokszor eszembe jut Konkri, a mindjárt kiesik érzésnél, pedig ez nekem sose volt idáig. :?

Az ikrek szobája nagyon szép! Most én is elbizonytalanodtam, hogy lehet, nagyon ráérősen adjuk elő. Nálunk Csenge szobájában lesz a kiságy, az elején mindenképpen, mert nagyon kampányol érte! Legfeljebb majd rendezkedünk újra, ha ez nem válik be.

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
rizsmike
Budakalász
 
 


Sziasztok!

Barbazso:dobok majd képet Lili ágyáról,ha eljutok odáig... :) Kismama bérletet nem csak a Pesti lakosok vehetnek?
Csak Pesten csinálnak vérvételt?

Nekem most a Kismanó egészen fent rugdos.Holnap mi is megyünk terhelésesre,megint...Én ébredni szoktam arra,hogy oldalt görcsbe áll a hasam.Nem túl jó érzés...

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Sziasztok!

Barbazso, nekem néhány hete ugyanígy zsibbad a jobb combtőnél a lábam. Szerencsére visszeres tünetek nincsenek. És nekem akkor jön elő a lábzsibbadás, ha sokat ülök egy helyben - szerintem is valami ideget nyomhat a babó.

Mágnes, jobbulást a gyerekeknek! Remélem, te nem kapod el.

Még mi sem babaszobázunk. Még nem adtuk fel teljesen a lakáseladást, bár max júni végéig hirdetjük. Ha addig nem viszik el (amire egyre nagyobb az esély), akkor néhány dolgot muszáj nekünk is megcsinálni ezen a lakáson - bár őszintén, semmi kedvem. Legszívesebben költöznék.
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Konkri, Galex!

A hétvégéig én is alul éreztem jobban a picikémet, most már a gyomrom helyén... mókás, mert Jami sose fordult be... :) Ilyet még nem éreztem, csak picurkával, mert ő már többször fordult meg... de most stagnál :)

rizsmike!

örülök hogy múlnak a foltok, azért óvatosan...

Babaszoba, baba sarok:

Igazából nekem még ott játékok vannak ahova a pici kerül, még a pocot is le kell vennem felőle, a rajta lévő cuccokat eltüntetni, van még mit csinálni... :oops: Anyu mostantól két hétre bent van a kórházban, így majd csak utána csináljuk, mert egyedül nem szívesen állok neki... Igazából csak egy baba hordó és egy baldahin vas és baldahin kell (ezt mi varrjuk, mint Jaminak annó :)) néhány textil pelus, meg a ruhák kimosása van hátra, illetve hogy felcuccoljam a pincéből a baba ágyat is...
Jaminál már ilyenkor minden kész volt, most nagyon elodázom azt hiszem... :oops: :shock: Remélem azért minden kész lesz a 32. hétre... addig ra szeretném a csomagunkat is összerakni...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Nekem hónapok óta zsibbad a jobb kezem éjszakánként. Ettől nem tudok rendesen aludni.
A védőnő stresszlabdát ajánlott rá, azt mondta a víztől van. Na de csak a jobb kézfejem?

Üdv: Gaby

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület
 
 


Galex!

nekem a jobb karom szokott zsibbadni, mostanában éjszaka a derekam is fáj,mint mensikor... sőt a lábaim is néha lezsibbadnak ha nem úgy ülök vagy fekszek..., de ezek Jamival is voltak így nem gondoltam hgoy gond lehet...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Engem nagyon megvisel ez az idő... fáj a fejem, sokat keményedik a pocakom... alig kapok levegőt... NYŰGÖS vagyok! :oops: :cry:

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?