Új privát üzeneted érkezett!

Tündi,
igen, azt írom, súly, has, derék, mell, comb. Csak úgy a kíváncsiság kedvéért :)
Egyébként meglepő adat: reggeltől estig úgy fel tud puffadni a hasam, hogy 8!!! centivel nagyobb a körfogata.... Nem csoda, hogy ennyire feszül, húzódik...

Ha már szóba került az EDA, ti mit gondoltok róla? Fogtok most kérni? Jókat hallok, de nagyon elrettentenek a mellékhatások.

Lilypie Pregnancy tickers
Lilypie Second Birthday tickers
viki1983
Budaörs
 
 


En ugy velem,h mindenki maganak erzi ott es akkor. En nem akartam anno. Aztan tobbet kaptam mint egy elefant. En nagyon nem birom a fajdalmat,orankent adtak edat de kellett is. Most is szeretnek,inkabb minthogy uvoltsek mint egy hulye.

fairytale20
Budapest IX. kerület
 
 


EDA: én nem akartam. Zsófit őgy indították, mert túlhordtam. Reggel indították, este hatra lett baba. Fájt, hosszú volt, nem tágultam semmit. Egy ujjnyival kezdtük reggel, délután háromra lett belőle bő egy ujjnyi (brutál adag oxitocin mellett). Háromszor kérdezte a dokim, kérek-e EDA-t, harmadszor is nemet mondtam, de akkor már a császár lehetősége a fejem felett lebegett, azt mondta a dokim, akkor majd nem kérdezik, kérek-e, csak adják, így kértem végül, de nem bántam meg, így sima szülés lett :) Megkaptam az EDA-t, szunyókáltam kicsit, és közben kitágultam, mire jöttek a tolófájások, már mindent éreztem :) Nekem ott és akkor jó volt, nem vagyok benne biztos, hogy EDA nélkül sikerült-e volna természetes úton szülni.

Fruzsinál nem volt rá idő, 18:50-kor csöngettünk a szülőszobán, még CTG, adatok felvétele, átöltözés, ezekkel 20:30-ra végeztünk, 21:00-kor kinn volt a kiscsaj :)

Gábornál sem kértem, az utolsó egy órában kétperces fájások voltak, dél fele mondtam, hogy na ennyi volt, kérek EDA-t, de a dokim azt mondta, hogy ne vicceljek, hamarabb kijön a baba, mint hogy az altatóorvos odaérne :) Aztán tényleg, rá kb 20 percre kinn is volt :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 

 
 

Sziasztok!

Tünde
Jó vékony vagy te is, azért már szépen növekszik a pocakod... és a cicid :lol: :wink:
Azért még elég sok hátra van a várandósságodból! (remélhetőleg! :wink: )
Ujjad!

Én az éppen szolgálatban levő szülésznőnél/doktornál fogok szülni. Így született Chloe is, itt így szokás... :wink:

EDA
Szerintem nagyon jó dolog!!!!! Ha úgy alakul, én kérni fogok!!!!

Kuglófka
Mikor a kislányomat vártam, akkor is csináltunk képeket... most is... legyen emlék, hiszen olyan szép időszak ez :lol: :lol: :lol: :lol:
Most meg kiváncsi is vagyok, hogy az ikrek mekkora lakosztályt fognak építeni? :oops: :wink:

Viki
Ha hozzáértő anesztes szúrja az EDA-t, adagolja a gyógyszert, akkor mellékhatás gyakorlatilag nincsen. Én sokszor szúrok, használok EDA-t bizonyos műtétek után, mert nagyon jól csillapít bizonyos fájdalmakat!
Sok dolog meg függ attól, hogyan vezetjük a beteget! Pl.: nem azt kérdezem, hogy mekkora fájdalma van a betegnek, hanem azt, hogy mennyire hat a fájdalomcsillapító! Lényegében ugyanaz, de a beteg nem a fájdalomra koncentrál (ha arra fókuszál, akkor fájni is fog), hanem a megszűntetésére...

Panndi
Indított szüléseknél sajnos benne van a pakliban, hogy elhúzódik... mivel nem természetesen indul meg a folyamat, nem sokszorozódik meg a méhizomban az oxitocint megkötő helyek száma... :?

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba
 
 


Hát igen. Csak a kisasszony nem akart elindulni, és mér kevés volt a magzatvize. Na mindegy, a többiek gyorsabbak voltak :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Szépek a pocakok!!! :D

Lombikbaba,
én majd tőled kérem az EDA-t! :lol: :wink:
Egyébként én is ezt hallottam egy szülésznőtől, hogy ha jól csinálják, akkor nincs semmiféle kockázat.

Elég nehéz időszakunk van... Anyósomat tegnap műtötték (mellrák - volt...), és ma kiderült, hogy áttétek a nyirokrendszerben... 50 éves. 12 éve is volt daganata, de a másik mellében, azóta azzal nincs gond, az csak "kis" műtét volt.
Anyukám lábát 25-én műtik.
Próbálok nem idegeskedni, de ez most olyan nehéz. Nem is idegeskedés, aggódás. :(
Ráadásul a munkahelyemen olyan helyzetbe kerültem, hogy el kellett mondanom valakinek a Babát, pedig még nem szerettem volna...
Jajj... :(

Egyébként úgy érzem, hogy jól vagyok,nagyon várom a jún 14-ét!!! UH! :D :D :D

Lilypie Second Birthday tickers
pitypang2
 
 


pitypang, kitartás Neked!

Én megyek aludni, most érzem, hogy hosszú volt a mai nap.

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Viki
Én abszolút EDA párti vagyok! :D Nálam sem volt mellékhatás és a beadás sem fájt, ráadásul a doktornő pillanatok alatt beadta. :)
Egyébként nem kötelező kérni, csak, ha úgy érzed. Volt, aki mondta, hogy azért nem kért, mert át akarta élni a szülést teljes fájdalmával és ő előre szólt, hogy üvölteni fog. :lol: Hááááááát, én nem akartam üvöltözni és most sem szeretném, szóval hacsak nem lesz irtó gyors a szülés, akkor megint kérni fogok.

Pitypang
Sajnálom, hogy ennyire összejött minden! Kitartás neked!
Munkahelyed, hogy fogadták? Miért nem szóltál eddig? Nem jó a kismamákhoz való hozzáállás?

Lányok
Van egy nagy dilemmám! Ez pedig a gátmetszés. Anno Bencével volt, DE második gyereknél is szokták csinálni? Mi a jobb...a gát metszés v. védelem? Most tuti hülyének fogtok nézni :oops: , de gátvédelem után nem tágul nagyon ki a hüvely és marad úgy? :D Szóval értitek?!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
kuglofka
Gödöllő
 
 


Kuglófka!

NAgyon szerettem volna gátvédelmet elsőre, de nagyobb lett a vágás, mint gondoltam (császár :lol: ), vagy felfoghatjuk úgy is, hogy sikerült a gátvédelem. :lol: De a viccet félretéve, második babánál is szerettem volna és mondta a szülésznő, hogy mivel első természetes szülésem (ha sikerül) akkor inkább ne erőltessük. Persze ha látják, hogy sikerül, akkor oké, de ne mindenáron. Neki volt olyan kismamája, aki elsőre nagyon erőltette és sikerült is, aztán fél év múlva hívta őt, hogy vajon mikor fog újra összehúzódni ott az a terület....? Erre mondta neki a szülésznő, hogy nem fog, ezért nem kellett volna annyira erőltetni. Persze másodszor szülőknél már nagyon is szokták szorgalmazni és akkor már nagy számban sikerül is. Úgyhogy hajrá!! ;)

EDA!

Nálunk nem lehet csak úgy kitalálni a szülésnél, hogy szeretnénk, mert csak EGY doki csinálja és vele előre meg kell beszélni, fizetni neki és reménykedni, hogy pont ráér amikor szülsz. :roll:

Én amúgy is láttam egy filmet az EDáról és egy csomó mellékhatást mondtak a magzat részére amiről eddig nem is tudtam. Persze mind olyan, ami egy szakértő gárdával (értsd bele a csecsemőket is) kiküszöbölhető, de én itthon nem tapasztaltam ezen a téren nagy szakértelmet.

Állítólag elég vizes lesz a baba a sok infúziótól ami nem gáz, csak több súllyal születik, aztán nyilván kijön belőle, de a csecsemősök piszkálnak, hogy nagy a súlyvesztés, biztos nincs tej, nem engednek haza, vagy jön a tápszer. A mell is ugyanettől vizes lesz, nehezebben kap rá egy pici baba...szóval eléggé megváltoztathatja a történéseket.

Azt viszont aláírom, hogy tuti jó emlék maradhat így a szülés, eddig még mindenkitől csak ezt hallottam. Én is üvöltöztem és nekem nem volt jó emlék. :( MOndjuk én úgy fogom fel, hogy csak a szépre emlékezzünk, amikor kicsusszant a lányom az van meg erősen az emlékezetemben és akkor már nem voltak fájdalmaim. ;)

Kép Kép Kép
izisz7
Budapest XIV. kerület
 
 


Viki!

Nem felejtettelek el, csak soha nincs itt a telefonom amikor írok, hogy kiírjam a számát. Meg mindig csak gyorsban próbálok írni, mert pakolok, jövőhéten lelépünk. ;)

Kép Kép Kép
izisz7
Budapest XIV. kerület
 
 


Nálunk nem volt gond Zsófival az EDA-s szülés után. Szépen evett, aludt, minden rendben volt. Nekem volt gátmetszésem mindig, engem nem zavart, nekem a gátvédelemmel kapcsolatban hasonló félelmeim voltak, hogy esetleg rossz irányba reped, tágul, stb :roll:

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Hát gondolom nem minden babával van gond, az is lehet, hogy ritka, meg tulajdonképpen én nem is ellenzem nagyon, és ha állandóan lenne ott egy doki aki beadja lehet, hogy kérném is, mert elég alacsony a fájdalomküszöböm, de én már ebből kimaradok asszem. :)

Főleg, hogy első babaám császáros, eleve érzéstelenítettek, biztos kapott belőle ő is, lányomat hiába tudtam megszülni, bentmaradt a méhlepény, altattak utána nem is szoptathattam órákig, úgyhogy egy kis EDA már meg sem kottyanna a nagy természetes lelkemnek. :lol:

Gátmetszés nekem sem jelentett gondot, kicsi volt, hamar gyógyult. Persze a varrásról nem tudok nyilatkozni, mert az altatásban azt is megcsinálták. Sokaknak az fáj nagyon...

Kép Kép Kép
izisz7
Budapest XIV. kerület
 
 


De varrás lehet repedés esetén is, nem?

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Gátseb nem kellemes. De melyik varrat az? Nekem belülről varrták, és csak 3öltés...de majd meghaltam utána. Csak törlőkendővel tudtam wcre járni. A vágást észre se vettem.

EDA...hát én is 14óráig voltam benn. Ha gyors szülés lenne, én se kérnék. De az 5óra után feladtam Rózival. Azért sok úgy 5óra.

fairytale20
Budapest IX. kerület
 
 


Panndi!

Igen, repedés esetén is vágnak. Sokan örülnek, meg természetesebbnek tartják, hogy semmi gátmetszés, ha repedés van nem baj. Pedig én hallottam nagyon durva repedéseket is ám. :roll: Akkor már inkább vágjanak kicsit.

Nekem délután elfolyt a magzatvíz, éjfélkor kezdődtek az igazi erős fájások és másnap délután született meg a kislányom... :? A meleg vízben szépen tágultam kellemes is volt, mert megszűntek a fájások, nade ugye fájások nélkül hogy akarok szülni. Hiába mondtam a dokinak, hogy szerintem csak hozzászoktam :lol: kaptam oxit és megint kínlódhattam, de akkor már szerencsére nem sokat. Nekem a kitolás volt gyors, másodikra megvolt a kislányom.

Kép Kép Kép
izisz7
Budapest XIV. kerület
 
 


Nem vágnak, varrnak, repedés esetén is varrnak, na. :)

Kép Kép Kép
izisz7
Budapest XIV. kerület
 
 


Sziasztok!

Megjöttem a genetikáról! Olyan jó volt! Kb. 40-45 perc volt az UH, minden kis porcikáját töviről-hegyire átnéztek, és azt mondta a doktornő, hogy gratulál, ő egy tökéletes baba, semmibe nem lehet belekötni! :-D Úgy megnyugodtam! Olyan édi volt, ahogy kalimpált, profilból tiszta Bence volt, de apukája még reménykedik, hogy kislány! :-D Elvileg most vagyok 12+5, gyakorlatilag viszont 13+5, mert egy héttel nagyobb, így most 7,8 cm volt a kis drágánk! :-) Már most imádom! Gondoltam, hogy a 18. hét környékén elmegyünk 4D-re és akkor visszük Bencét is, hátha már látszik, hogy hugica lesz öcsike. :-) Vérvétel is volt, annak jövő héten lesz meg az eredménye, de a mostani becsült kockázati tényezőm szerencsére nagyon jó!

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
kuglofka
Gödöllő
 
 


Sziasztok!

Köszönjük a képdicséreteket!

Tündi! Hűha, matek, én kémiára jártam még Bence előtt, várandósság alatt, de aztán nem mentem vissza, sok rosszat hallottam... Most inkább a gyógyszertári asszisztens felé húz a szívem. :)
Bence nagyon várja a kistesót, mindig mutatja hol van, az uh képpel is szokott dicsekedni, puszit is ad a pocimra (teljesen magától), ha meg kisbabát lát, teljesen odavan értük, remélem ez tesó érkezése után is megmarad. :wink:
Tényleg látványos a változás! :) Mind pocakban, mind ciciben! :D

uh Nekem az elejétől kezdve hasi uh volt. Egyébként Bencénél a férjem jött velem minden vizsgálatra, vérvételre, védőnőhöz, most az uh-kra jön. :) Szülésnél bent volt, nekem nagy segítség volt (labdán ültem, masszírozta a derekam, a végén szorította a kezem), a köldökzsinórt is elvágta, nem bánta meg, most is ott szeretne lenni. Olyan büszke rá, hogy a kisfiunk élete első fél óráját vele töltötte!

Vékonyságom 2,55 kg-val születtem, 1 évesen voltam 8 kg, gyerekkoromban sokat válogattam a kaják között. Azóta nagyon megszerettem az evést, és sokat eszem, még éjjel is (ha nem is látszik :oops: ), de ugyanolyan rossz érzés, hogy nem tudok hízni, mint ha valaki nem tud fogyni. Egyedül várandósság alatt jöttek rám a kilók szerencsére (15kg), pedig jobban érezném magam a bőrömben plusz 10 kg-val. :roll: De nem megy, és rossz érzés, mikor sokan, ha meglátnak, azzal vádolnak, hogy biztosan direkt vagyok ennyire vékony, pedig nem. :cry: Szóval ha van valami jó hízókúra tippetek, én szívesen veszem! :lol: :D

Ircsi! Szuper az új otthon, az önálló élet, el sem tudom mondani, mennyire jó érzés, mennyire szeretjük. Bence is, azóta sokkal jobban alszik (1x ébred hajnalban), sokkal bátrabb, önállóbb, mi nem féltjük "túl".
Eszek én mindent, csak maradna is rajtam belőle! :oops:
Szép a pocid, szerintem látszik, hogy kerekedik! Kíváncsi vagyok, mekkora lesz az ikrekkel a végére! :wink:
És ti hogy vagytok? Milyen az élet az USA-ban? Chloe?
Táblába adatok: 22 éves vagyok, Veszprém, És a Csolnoky Ferenc Megyei Kórházban szülök, itt Veszprémben. :)

Viki! Már én is alig bírom ki a köv. uh-ig, pedig hétfőn megyünk, és néha én is elbizonytalanodom, hogy minden rendben-e, mert most enyhültek a tünetek, Bencénél viszont jóval később, de ilyenkor leülök kikapcsolni egyet, lazítok, és megnyugszom!

Orvos Az enyémet sajnos nem lehet felfogadni. :( Akiket lehet, azokat nem szeretném, bár Bencénél piszok mázlim volt, mert akkor ügyelt a dokim, remélem ez most is így alakul, bízom magunkban. :) Szülésznőt nem tudom, lehet-e, de örülnék annak, aki Bencénél volt, sokat segített szavakkal, tettekkel.

Pocakfotó Én is fényképezem, majd fel is teszem, csak inkább Tomival készíttetek egy normálisat. :) Én a védőnő által felírt adatokat gyűjtöm, súlyt is, pocakméretet is mér.

Panndi! És jó volt a film, érdemes megnézni? Mi is a dokimmal (bár még csak 1x szültem) annyira megismertük egymás rezdüléseit, hogy rossz lenne másnál szülni. Ő nem mutatta ki, hogy aggódik, hogy ilyen nagy baba ki fog-e férni, mert tudta, mennyire szeretném megszülni, mindenben támogatott (nem kértem fájdalomcsillapítót), és vágni is, varrni is úgy tudott, hogy kellemes élmény maradt az egész szülés. Utólagosan még meg is jegyezte, hogy fel kellett volna venni, és mutogatni kéne a kismamáknak szülésfelkészítőn. :wink:

Szülés, gátmetszés Nekem szuper élmény maradt a szülés, pedig hosszú volt. Már előtte délutántól voltak fájásaim, csak rendszertelenek (2 percestől 20 percesig minden), mivel túlhordtam Bencét, ezt a kórházban éltem át (és ezalatt a 4 nap alatt csak szőlőt ettem már, mást nem bírtam), minden orvos azzal csesz_g_tt, hogy még nem elég jó, majd ha 3-4 perces lesz folyton, akkor menjek, de méhszájat senki nem nézett, még tőlem kérdezték, hogy miért nem... Éjjel már nem tudtam aludni, örültem, ha 2 fájás közt eljutottam a wc-re, nem volt jó feküdni, állni. Reggel mentem át a szokásos nst-re, férjem meglátta a dokim, megkérte, hogy nézzen már meg, ő egyből mondta 3-4 cm, készüljünk elő. Kaptam beöntést (ettől féltem a legjobban,de hála a csodás szülésznőnek, nem fájt, végig beszélt hozzám, mit csinál), utána beálltam a meleg zuhany alá, az sokat segített. Dokim burkot repesztett, 1 órára rá az előző vizsgálattól, már 4-5 cm voltam, bejöhetett a férjem, labdán vajúdtam, ő masszírozta a derekam. Óránként 1 cm-t tágultam, de 7-8-nál megálltam, akkor kaptam oxitocint, na az rásegített, sűrűsödtek,erősödtek, de 9 cm-nél megálltam, viszont nyomnom kellett, de nem szabadott. Akkor a szülésznővel és a férjemmel 20 percen át állva vittük végig a fájásokat, utána 3 nyomásra kint volt Bence. Ha a szülőszobára kerüléstől számoljuk, akkor 8 és fél óra volt. Vágtak, de észre se vettem, viszont lett egy 1-2 cm-es méhszájsebem. Végig tiszteletben tartották, hogy nem kérek fájdalomcsillapítót (itt nincs is EDA), csak varrás alatt kaptam, de azt is végigdumáltuk, meg röhögtük a dokimmal, szülésznővel. Másnap reggel már simán ültem, álltam, nem is éreztem a varrást. Szóval inkább vágjanak, mint repedjek, bár van olyan doki, aki szörnyen varr, szobatársam is 1 hétig szenvedett. :(
Úgy voltam vele, hogy minden fejben dől el szülés alatt, szeretném végigcsinálni fájdalomcsillapítás nélkül. Nem üvöltöztem, nem sikítottam, a többi szülésznő, orvos csodálkozott is, hogy itt éppen szülnek. Jó, egyszer egy hatalmasat haraptam a férjem kezébe :oops:, de én tudtam fájások közt pihenni, aludni, azalatt meg eltereltem a figyelmem, sokszor a dobozokon lévő feliratokat figyeltem. :D Egyszer volt egy mélypontom, de átlendítettek rajta, akkor ihattam is, ehettem szőlőcukrot, az is segített, meg folyton beszélgettem Bencéhez. :wink:

Pitypang! Sajnálom, hogy most minden így összejött, jobbulást anyudnak is, anyósodnak is, remélem minden rendbe jön!

Kuglofka! Szuper hírek, örülök! :) Mi Bencét eddig is vittük uh-ra, tetszett neki, pláne, hogy kezébe kapta a képet a tesóról, ez az első "kézzel fogható" dolog róla! :)

Mi jól vagyunk, múlóban vannak a rosszullétek, az álmosság és a szédülés maradt, folyton pisilnem kell, no meg a tejtermékek gyötörnek sokszor. Bezzeg a szalonna, meg a nehezebb dolgok. :lol: Férjem tegnap meg is jegyezte, hogy többet ettem, mint ő. :oops: Nem tudom, veletek hogyan van, de olyan éhes vagyok, hogy ha eszem, rá 1 órára azt érzem, mintha semmit nem ettem volna. :shock: Voltam vérvételeken, laborom jó lett, vasam is :D (ez kellemes csalódás volt), viszont a terhestanácsadóban olyan bunkók voltak a nővérek, hogy előttem a kismama sírva jött ki. :( :?
Bence pedig aktívan mondókázik, mondatokat is mond már. :wink: :D Napról napra meg tud lepni valami újjal!

Kép

Kép
barbcsi
 
 
 
 


Ja, és kicsit elfilózgattunk a neveken, megint fiúnevet elsőre találtunk, ami mindkettőnknek tetszik, lányt meg nem, de abban egyikünknek sincs favorit. Ez Bencénél is így volt, majd meglátjuk, hogy most is bejön-e. :D :wink: Viszont Bencének is tetszik a fiúnév, egyszer hallotta meg, hogy azokról beszélünk, és ő is azt választotta ki, egyik reggel úgy ébredt fel, hogy mondogatta a nevet, hát kellett fél óra, mire leesett, hogy miért. :D :D Utána megkérdeztem, tesót hívják így? Mondta, hogy tesó, igen. :) Mondom Tominak, most mi lesz velünk, ha lány lesz? Mire ő: akkor is ez lesz a neve. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
barbcsi
 
 
 
 


Barbcsi: Pont a tejtermékek?
Engem csak a hagyma....
A folyamatos pisilés már nálam is jelen van. Éjszaka is kelek 3x legalább.

Kuglófka: 40perc? Nekem a 4D nem volt annyi. :) Örülök a jó híreknek! :)

Tényleg Panndi: Milyen volt a film?

fairytale20
Budapest IX. kerület
 
 


Sziasztok!

Pitypang
Én szívesen bekötöm, adagolom neked az EDA-t :lol: :lol: :lol: :lol:
Anyósodnak, anyukádnak jobbulást!

Kuglófka
Gátmetszés/védelem... egyéni... függ nagyon sok tényezőtől... szövetek rugalmassága, baba nagysága, szülés intenzitása (ha lassabban gördül ki a baba feje, akkor több idejük van a szöveteknek a tágulásra...)
Ebben én a szülésznőre hallgattam... Chloe gátvédelemmel született... :wink:

Izisz
Mi az, hogy csak EGY doki szúr EDA-t? Nincs folyamatosan elérhető aneszteziológus???? :roll: :roll: :roll: :roll:
Fizetni kell az EDA-ért????? :roll: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Ilyenből voltak botrányok... Azóta is ez a helyzet??????
EDA: nem okoz mellékhatást a babánál!!!! (milyen filmet láttál????)
Sok infúzió: ha az élettani történéseket végiggondolja az ember, meg lát néhány sok :wink: EDA-val született babát, akkor nem hiszi el, hogy az okozna gondot... :? (utálom, ha valaki hiteltelen, félinfóknak bedől... :oops: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: )

Kuglófka
Gratulálok a tökéletes babádhoz!

Barbcsi
Hízókúra: örülj neki, hogy ilyen vagy! Legyél elégedett magaddal! Szép vagy, fiatal vagy! Van egy csodálatos férjed, egy édesen zsivány kisfiad! És nemsokára megszületik a második gyereked! A boldogságod látszódjon rajtad inkább... és akkor mindegy, hogy a lelked milyen testben van! :wink:
Mi jól vagyunk! Változatlanul dolgozom, heti 2 napot... egyébként meg Chloezom

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba
 
 


A film nekem tetszett :) Volt egy jó hangulata, hogy hárman, mindannyian kismamák együtt néztük meg :D Kis könnyed film volt, aranyos volt. Nem biztos, hogy férjeknek való, de így jó volt :)

Húúú, én ma annyit eszem :roll:

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


fizetős EDA nekem is furi. Meg miért csak egy ember adhatja be? Nekem a saját dokim adta be. Gondolom,hogy erre szinte bmelyik doki képes. Nem?

Panndi: Tök jó, én is mennék már moziba. Utoljára kb 8hónapja voltam. :? :cry:

na mennem kell.

fairytale20
Budapest IX. kerület
 
 


Szerintem csak aneszteziológus orvos adhatja be, de én is ismerek olyan nőgyógyászt (akihez régen jártam), aki egyben anesztes orvos is volt, és ő maga adja be a szüléseknél az EDA-t.

Lilypie Pregnancy tickers
Lilypie Second Birthday tickers
viki1983
Budaörs
 
 


Merre jár mindenki? Odakinn 40°C van.
Mi reggel még lementünk picit a parkba, de 10körül már itthon voltunk. Azóta le van húzva minden redőny. Nagyon meleg van.

Lehet megfürdök amíg a gyerek alszik. Bár utána még mennem kell bevásárolni. Holnap piknikezünk a csajokkal! :)

Kép
Itt a vigyorgóm! :)

fairytale20
Budapest IX. kerület
 
 


Lombikbaba!

Átgondoltam és nem a filmben mondták, hanem (ez egy előadás volt a születés hete rendezvénysorozat keretein belül) utána az előadó! :shock: Szóval elvileg értenie kellene hozzá nem? :shock: A film elég idióta animációs film volt, pontosan nem jut eszembe a címe, de asszem szülés a jávorszarvas családban, és jávorszarvasokon mutattak be egy Edás szülést, hogy hogyan is néz ki. Azt ne kérdezd, hogy miért pont jávorszarvas és miért nem lehetett embereken, szerintem is idióta volt és csak a szöveget hallgattam. :lol:

Tényleg csak egy doki szúr Edát, és hálapénzt kér na. Gondolom ha nem egyeztek meg előre, akkor nem fog ráérni. Én nem értek hozzá, hogy ki tud ilyet szúrni és ki nem, de ez tuti, hogy ebben a kórházban így van. Császárnál spinálisat kapunk, azt másképp szúrják? Mert érdekes módon azt akármelyik altatós beadja.

Kép Kép Kép
izisz7
Budapest XIV. kerület
 
 


Jávorszarvas :lol: :lol: :lol:

Róza itt is édes :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Végül megfürödtem. De már ébren volt Róza, és bedobálta az összes szennyest közben a kádba. :D :lol: :lol: Élvezetes!

fairytale20
Budapest IX. kerület
 
 


EDA
Hivatalosan aneszteziológus adhatja be!!!!
Én nem vagyok híve annak, hogy szülész adja be... olyan ez, mintha műtétnél a sebész csinálná... :? :evil:

Tünde
Nagyon helyes Rózi :lol: :lol: :lol: :lol:

Izisz
Spinál és eda nagyban hasonlít... annyi a külünbség, hogy amíg az EDA-nal a gyógyszer a gerincvelő burka köré kerül, addig a spinálnál a burok alá...másfajta gyógyszert, másfajta adagolásban lehet adni...

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba
 
 


Sziasztok!


Bocsi az eltűnésért mostanában sokat dolgozom de jövő héttől lazább lesz :D :D Mikor haza érek akkor meg esem be az ágyba :oops: :oops:

Köszönöm szépen a válaszokat a sex-ről!Igazából azért kérdeztem mert én este voltam többet rosszul és akkor igen csak elutasító voltam apával :oops: Kíváncsi voltam ti,hogy vagytok ezzel :P

Gratulálok minden UH eredményhez!!!!Én tegnap voltam dokinál a hülye frontoktól sokat görcsöltem de szerencsére semmi bajunk.Picur 48mm megvan keze lába :lol: Olyan aktív volt,hogy a doki alig tudta lemérni :lol: :lol: Eddig totál lányt éreztem de most már fiúnak :roll: :roll: Nyaki redője is teljesen normális :lol:

Faitaly!Nekem nagyon hasonlítasz az Iszak Eszterre :lol: Nagyon édes a lányod!!!!


Barbcsi!Nekem dettó ilyen tüneteim vannak :roll: Másik kettővel a tejjel nem volt bajom most rosszul vagyok tőle :oops: És elárulod mi a fix nevetek?

Kuglofka!Gratulálok a tökéletes babához :lol: :lol: Fiad mit szeretne?Ti már gondolkodtok néveken?Gátvédelemmel nekem is az az agódalmam ami neked!Én ismerek olyat aki utána hónapokig intim tornára járt :roll: Én úgy vagyok vele ha repedek rosszabb szóval kibirok egy kicsi vágást/varást! :)

Lombikbaba!Oh most majd rohamosan kezd nőni a pocakod!Egy ikres ismerősőm az ajtó elött kezdte fotózni a hasát végűl eltünt a kilincs :lol: Te meddig tervezed a munkát?Hajszínezésről mi a véleményed?Már lehet vagy várjak még?Szőke vagyok és már igen nagy a tővem.Nem festeni akarom csak színezni amonnia mentessel.

Izisz!Jó pihenést Nektek!!!Merre mentek?


12htes UH:Nekem anno azt mondták a betöltött 11.héten :roll: Erre most lecsesztek,hogy a betöltött 12-nek kell menni :roll: Én 12+1leszek.Zsófival 11+6,Zsebivel meg 11+3.

Fogadott doki:Én annál szülők akinél én is születtem :lol: Amíg anyuékkal laktunk szomszédom volt és apám barátja.Benne 100% ban megbízom!Most szülők először kecskeméten de itt azt hallottam rendesek a szülésznők.Ha olyan kapok ki akkor úgy is viszünk neki egy doboz csokit vagy valamit de már pénzt adni mindenkinek :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Jó reggelt!

Olyan jó, a jó UH-s eredményekről olvasni! :lol: :lol: :lol: :lol:

Izisz
Ez egy OEP-finanszírozású kórház, vagy valami magánhely? Ha OEP-finanszírozású, akkor nagy szabálysértéseket követnek el... én biztosan keresnék másik kórházat... :?

Gátvédelem
Nekem egyszer sem volt gátmetszésem... :?
Általában a 42. hét környékén szültem mindegyik fiamat, 3,5-4 kg közötti súllyal :wink:
Intim torna nagyon jó! Már most érdemes elkezdeni!!!!

Kép Kép KépKép
tisabelle
 
 


[quote]E írta:DA!

Nálunk nem lehet csak úgy kitalálni a szülésnél, hogy szeretnénk, mert csak EGY doki csinálja és vele előre meg kell beszélni, fizetni neki és reménykedni, hogy pont ráér amikor szülsz.


A kórházat simán fel lehet jelenteni az OEP-nél!!!!!!

EDA: oep-felé kórház elszámolja, úgy kapják a finanszírozást...

Működési minimálfeltételek között szerepel, hogy a nap 24 órájában aneszteziológusnak kell lennie szülészet-nőgyógyászati osztályon (ha nem is ott van folyamatosan, de elérhetőnek kell lennie 5-10 percen belül)
EDA-t aneszteziológus szúrhat!!!!! Vagy anesztes rezidens, szakorvosi felügyelettel!!!!!!

Lehet, hogy érdemes lenne néhány munkatársammal körülnézni abban a kórházban? :oops: :? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dreibabys 2012.09.18 20:09-kor.
dreibabys
Hajdúböszörmény
 
 


Húha, látom nagy indulatokat váltottam ki ezzel a kórházzal! :) Majd rákérdezek a szülésznőmnél, hogy tényleg , ha ez ilyen szabálysértő akkor hogyan is van ez....? Amúgy nekem a császár is azért volt úgy, hogy nem indították, mert így is 5!!! órát vártunk az aneszteziológusra és mondták, hogy ha indítanak, akkor nem tudják már befolyásolni a dolgokat (fiam faros volt és nem akarták, hogy úgy szüljem meg első babaként), az altatós meg ki tudja mikor ér ide....persze ha sürgős, akkor rögtön ott van, úgyhogy én sem értem...

No, én léptem, jó időnk van, Balcsira megyünk mindenkinek szép hétvégét és szép hetet! ;)

Kép Kép Kép
izisz7
Budapest XIV. kerület
 
 


óóó Izisz, én is mennék a Balcsira most. :) Jó időt nektek, bár elvileg arrafele esett ma rendesen.

Mi csak Margit-szigeten voltunk. Jó volt azért. A városban elviselhetetlen ez a hőség. Ott jó volt. Rózi tiszta mocsok volt mire hazaértünk.

Iszak Eszterre akartam még reagálni. :D Hát közelről már nem festek úgy szerintem legalábbis. Így ezeken a fotókon még esetleg, de amúgy sajnos közel se nézek ki úgy. :(

Én épp várom a pizzám. Iszom a söröm, és meccset nézek. :) imádom.

fairytale20
Budapest IX. kerület
 
 


Izisz, hát nem hangzik jól, amit írsz erről a kórházról! Melyik kórház ez? Én lehet elgondolkodnék, hogy akarok-e ott szülni.

Köszi a sok infót az EDA-ról, én eddig nagyon elleneztem, de most, hogy már lehet, hogy az én fájdalmamat csökkentenék vele élesben, sokkal kevésbé tűnik annyira rossznak. Nah, én és az elveim :roll: :lol: Majd megkérdezem a dokit, hogy mit gondol erről :)

Lilypie Pregnancy tickers
Lilypie Second Birthday tickers
viki1983
Budaörs
 
 


Jó reggelt!

Hogy vagytok?

Kata
Én befestettem a hajam. Nem kellett volna? :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dreibabys 2012.09.18 20:10-kor.
dreibabys
Hajdúböszörmény
 
 


óóó felesleges ilyenek miatt aggódni szerintem. Én is festettem a 6. héten, és már megint kelleni fog. Ettől semmi baj nem lesz. Ha nagyon aggódsz, még mindig lehet ammónia mentes hajfestékeket kapni. Abból annyi szar csaknem szívódik fel.

Ki hogy halad amúgy a család beavatásával??? - Mi még sehogy, pedig lassan majd kellene, de a 20. hétig mégse tervezem.

Izisz: Milyen volt Balcsin?

Pitypang: Jobb a hangulatod? Munkahelyeden kinek kellett elmondanod amúgy? És miért? Nem lett gáz belőle?
Mindjárt UH!!! Várunk a hírrekkel!!!

fairytale20
Budapest IX. kerület
 
 


Sziasztok Csajok,
én sokat olvastam ezután a hajfestés dolog után... Én simán be fogom festeni, mert mindenhol azt olvasom, hogy belélegezni nem jó... Amúgy meg én eléggé odafigyelek az ilyen dolgokra, már jó ideje csak bio és natúr termékeket használunk, szerintem konkréten egy sima nem öko tusfürdő mindennapos használatban lehet nagyobb kárt csinál, mint 1-1,5 havonta egy hajfestés... Annyi méreganyag van körülöttünk. Szóval én fogom festetni, pont szombaton megyek fodrászhoz :)

Mi a hétvégén elmondtuk a családnak, mindenki nagyon jól fogadta. Mostmár csak izgulok, hogy pénteken az uh-n minden rendben legyen. Ha ott minden oké, akkor hétfőn elmondom itt bent a munkahelyen, a főnökségnek mindenképp, a kollégákat még nem döntöttem el.

Ti miért vártok vele olyan sokáig?

Szép napot mindenkinek!

Lilypie Pregnancy tickers
Lilypie Second Birthday tickers
viki1983
Budaörs
 
 


Sziasztok!

Mi már elmondtuk, de nem is nagyon tudtam volna titkolni, na meg nem is akartam.

Tündi, Te melyik nap mész dokihoz?

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Csütörtökön. Rózival...szép lesz. :?

Én azért várok, mert a család reakciója egy utálatos dolog. :D

fairytale20
Budapest IX. kerület
 
 


Sziasztok!


Viki!Minden rendben lesz pénteken és újságolhatod a főnőkeidnek!!! :wink: :wink: :wink: Szerintem a kollegákat is érdemes beavatni.Ha rosszul vagy vagy segítség kell tudják mitől van és ne legyenek rossz indulatuak!Én már a 7.héten beavattam őket és nagyon aranyosak mint a hímes tojásra vigyáznak :wink:


Fairtaly!Örülök,hogy nem sértődtél meg az Eszteres dolgon :oops: Nagyon fiatal vagy!Hány éves vagy?Még a nagyszülők sem tudják?Mi már elmondtuk szinte a + tesztnél a nagyszülőknek a többieknek meg mikor már volt szívhang.A barátok meg a tágabb család meg majd megtudja :D Bár mát olyanok is tudják akikkel nem találkoztam már kb 6 hónapja és nem tudom honnan :roll:


Pitypang!De jó már csak 3 nap!!!!Én 18-án megyek már most be vagyok sózva úgy várom :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Fairytale, miért utálatos a család reakciója?

Kata, két közeli kolléganő tudja, a többieknek nem lehet, mert kb 3 percen belül az egész 150 fős cég tudná...

Lilypie Pregnancy tickers
Lilypie Second Birthday tickers
viki1983
Budaörs
 
 


Mert jönnek az aggódó fejek...meg a "még korai volt" arcok. :D Előre látom. Aztán a nem túl kicsi, még Rózi is?-kérdések...
Rózánál a "terveztétek vagy becsúszott?" kérdés volt a fejükre írva. :D :lol: :lol: Semmi közük hozzá...ha tehetném sose tudnák meg.
Akinek nem ilyen a reakciója az tudja. De ketten vannak az egész családban. :D

Amúgy 22leszek augusztusban. Állítólag. :lol: Én mindig 20at mondok, ha kérdezik, de csak mert elfelejtem,hogy eltelt két év.

fairytale20
Budapest IX. kerület
 
 


Tündi, én Gáborral voltam szerdán ;)

Én 19 éves koromtól mondtam magam sokáig 19-nek. Hát most... most már 29 vagyok :)

Amúgy érdekes, nálunk Fruzsinál sokan megkérdezték, hogy becsúszott-e. Aztán Gábornál sokan mondták, hogy hogy jaj de jó, fiú lett, akkor leállhatunk. Meglátjuk, most miket találnak ki az emberek :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Kép
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba
 
 


Kata
Én is simán befestem a hajam. Az jobban árt a lelkemnek, ha nagyon sok ősz hajszálam látszódik :oops:
Addig fogok dolgozni, amíg nem érzem nagyon fárasztónak, vagy nem adódik valami komoly probléma!
Itt nem tekintik a terhességet betegségnek, a legtöbben szinte a munkahelyről mennek szülni, aztán szülés után pár héttel már újra dolgoznak...

Izisz
Kórház :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
5 órát várni az anesztesre?????? (Melyik kórház ez?)
Balcsi milyen volt?

Viki
A fájdalommentesség alapvető emberi jog. :wink:

Tünde
Nálunk a család tudja, drukkoltak, izgultak a lombikok alatt... a jó eredményt ne mondtuk volna el???? :oops: :wink:
Mondjuk, lehet, hogy érthető a család reakciója... nagyon fiatal vagy, egyetemista... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba
 
 


Lombikbaba!Hű gratulálok a vegyes pároshoz!!!! :wink: :wink: :wink: Nagyon szép neveket választottatok!!Uh már ilyen korén kiderülhet??Mert mi majd majdnem 15hetesen megyünk legközelebb és már úgy szeretném tudni kit rejt a pocim :oops: Persze tudom,hogy ez nem betegség csak itt Mo-n sok ikrest azonnal tp-re küldenek mert az iker terhességet olyan duplán féltik vagy nem is tudom de szinte rögtön pihennie kell.


Fairytale20!Így már értelek,hogy a család nincs beavatva!De ne foglalkoz velük ti így akartátok senkinek semmi köze hozzá!Amúgy meg nagyon jó a kis korkülönbség és igen nehéz lesz az eleje de utána meg csodálatos :wink: Mikor mi elmondtuk lesz 3.baba megkérdezték terveztétek és hát meglepődnek mikor őszintén elmondom nem de nagyon boldogok vagyunk,hogy jön, mert jönni akart :lol:


Panndi!Ez jó már,hogy leállhattok mert ha Gábor lány lett volna akkor nem :lol: Tőled is kérdezgetik mit szeretnél?Neked is van már minden "tipus"ilyenkor szerintem olyan mindegy bár én Zsebinél is azt mondtam mindennek örülök csak egészséges legyen :D

KépKép
KépKép
KépKép
kata84
 
 
 
 
 


Ircsi
Gratulálok! :lol: :lol: :lol: :lol:

Bejelentés
Munkahelyen nálunk minél előbb meg kell tenni. Védve van így az ember az elbocsátás ellen, meg hát vannak bizonyos foglalkoztatási szabályok, amikkel a kismamákat védik...

Kép
Kép
rebelen
 
 
 


lombikbaba :)

Kata: én most inkább lányt szeretnék, de mindegy tényleg :) Amúgy már valaki mondta, hogy biztos párt szeretnénk Gábornak, ezért kell még egy gyerek :lol: Na majd az ötödiknél jöhetnek az újabb ötletek ;)

KépKép

KépKép

Kép
panndi
 
 


Köszi, Tündi, most egész jól vagyok, csak be vagyok sózva az uh miatt. Annyira várom, remélem, minden rendben van!!!
Azért kellett elmondanom a munkahelyemen, mert táboroztatni kellett volna mennem 1 hétre a Balatonra 2 hét múlva, és hát ugye ez most kimarad. Szoktam menni, számítottak rám, nem akartam hazudozni, csak a táborvezetőnek mondtam egyenlőre el... Az a baj, hogy ha a főnökségnek elmondom, akkor mindenki tudni fogja.
Tudom, valamilyen szinten beteges gondolat, de... Nekünk nagyon nehéz volt, hogy az előző babánkat a kérésünk ellenére szétkürtölték... Képzeljetek el egy általános iskolát 400 gyerekkel és 40 tanárral... Nagy részüknek semmi közük a dologhoz... Elmondtam volna egy idő után, de nem így akartam. A 9. héten kórházba kerültem (majd még 3-szor), és már akkor tudta az egész iskola. Iszonyúan megviselt az emberek hozzáállása. Hogy utána egy ilyen helyre kellett visszamennem... A fájdalmamat nem tudták felfogni, honnan is tudhatták volna, de a tapintatot mindenképpen nagyon hiányoltam... Szóval Viki, én a rossz tapasztalat miatt nem szeretném még kihirdetni. A Babámmal mindig megbeszélem, hogy nem azért van, mert nem akarjuk Őt világgá kürtölni. Sőt. legszívesebben a pozitív tesztnél elmondtam volna mindenkinek... :)
Nálunk a családban is kevesen tudják, a 4 tesómból egynek és a férjének mondtuk el, és Anyukámnak+Anyósomnak.

Lombikbaba,ilyen hamar látni a babák nemét? :lol: Akkor végülis az a felállás lett, amire vágytál. :wink: :wink: :wink: (Hi-hi-hi-hi-hi) :lol:

Lilypie Second Birthday tickers
pitypang2
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?