mi is a Genesisbe megyünk...
igazán adhatnának jutalékot a fórumnak
ovi: Marcellnak is van autista csoporttársa, és még egy beteg (csak nem tudom mi baja)- múlthéten a gyerek egy véraláfutással a nyakán jött haza, mert az autista fiú fojtogatta, másnap megint volt atrocitásuk... egy szülő se agonizál miatta, hiába lenne jobb a mi gyerekünknek, az ovónőknek (mert nem tudnak vele külön foglalkozni) és a fiúnak is jobb lenne a speckó ovi, speckó képzéssel. és az ovi sem küldheti el, mert az diszkrimináció! szóval nem értem én sem, hogy Jamival mi a gond??? ilyen nincs. főleg ha körzetes!
Gemini. végül tettem párnát a térdem alá, viszont jó lett volna a másik is, úgy könnyebben közlekedtem volna- de a dédi segge alól nem akartam kirángatni
hasfájás- tapasztalatom szerint is rá van fogva, leginkább nagymama által. én tudom már mit ehetek, mit nem, ha szoptatok- sajna elég szűk a paletta, de mákomra az édes dolgok még nyugtatólag is hatnak a babára.
3 hetet pedig hasfájással is kihúzok, utána pedig ha baj van a grippwater megoldja!
+ mint írtam szülés után is magnézium, ami szerintem hat a babára is picit és én se esek szét idegileg
de a nem stresszelés sokat segít valóban.
az én tapasztalatom- elsőnél kb sejtettem mi lesz, de aztán jött a stressz, mert mindenki tök más infóval bombázott- csecsemősök (ők kb 4-5 napra vannak kalibrálva baba ügyben és nincs mindig fogalmuk a több hónapos etetésről, bőrápolásról), mást mondott a gyerekorovos, és mást a 30 éve szült nagymamák... szóval osszam be... gondoltam, baba szopik, alszik, kakil, sír... na de mi van ha nem kakil... nagyszülők oltogatnak... de szerencsémre az ösztön vitt. aztán másodiknál már a végülis friss infókkal, tapasztalattal, úgy ment minden, mint az ágyba sz@rás. én egy percet se voltam fáradt, pedig Marcell is még 2,5 volt és igen intenzív gyerek. mindenre volt idő, minden tipp topp volt, magam szépnek láttam és éreztem, Apával is happy volt minden. strandon voltunk, nyaraltunk, nem stresszeltem szopi miatt se.
úgy voltam vele, ha Martin nyafi és nem tudok csak rá figyelni, akkor van két verzióm: hinta vagy magamra kötöm... ez a kettő tuti bejön.
ja és én az első pár hónapos korától arra jöttem rá, hogy minden könnyebb ha az éjjeli etetés után már nem törődök azzal, hogy hol alszik a baba. így sokszor belealudtunk a szopiba... nekem ez a taktikám.
és tudom, hogy a 3at is megoldom ugyan így. a fiúk külön szobába paterolása is sima ügy volt. csak így kellett gondolnom hogy így lesz és kész.
mászka: remélem doktor bácsi se mondd semmi mást, mert már én nem stresszelek a méhszájamon, elmúlt az érzés hogy ki akar esni alul Fanni. úgy hogy energiám most robbanó, állapotom is csúcs! úgy látszik most ti vettétek át a stafétát tőlem. de nem baj, pihenjetek! június, júliusban aktívkodni akarok, augusztusban család-pihi, szeptember pedig a várakozásé lesz...
a fürdetés maradt Apáé, mert a fél hajolás azért tényleg nehéz, de a többi meló jöhet. ja meg még cipekedik helyettem, pl ruhás kosár. ennyi.
na szorítsatok délután!