Új privát üzeneted érkezett!

Csak egy gyors bekukkantásra telik ismét....

Barba: azt a mekkora más Zsömi! Azért az tök megnyugtató, hogy ilyen jól fejlôdik! Samu mennyivel született? Képet rakjál Zsömirôl!!! Mi is a Genesisbe megyünk júl elején (2 éve is tök elégedettek voltunk)

KOnkri: de jó, hogy össze tudtok járni Zsófival! Cukik a fiúk! Én nem érzek nemi különbséget a mozgásban (kb. ugyanolyan aktív Pocamok is, mint Níla volt)

Sti: Durva ez a buszos eset! Elhiszem, hogy megviselt! Lehet, hogy pont egyszerre leszünk a gyerekágyas részes az Istvánban, hacsak nem alapítványi szobába mész (nekünk most nem fog telni rá, 2 éve meg nem jutottam be)

Trigemini: gyönyörûek a babák!
Witch: jó, hogy elôkerültél!
Manooka: nekem is kb. ekkora a hasam. Nagyon szép Martin!

A többi részletes reagálás most nem megy (hulla fáradt vagyok), de a többieknek is üdv :-)!
Rólunk röviden:

Végre kitaláltuk Pocamok nevét. Említettem, hogy indiai nevet szeretnénk, több ok miatt (férjem sokáig élt Indiában, nekem is 2. otthonom+ évtizedek óta Krisna- hívôk vagyunk...hu, ez remélem, nem csapja ki a biztosítékot :-) + a fórum sem zárt, de kérdeztétek az okát). Szóval: Góvinda lesz a baba neve, amiben Nílának is elég jelentôs véleménnyilvánítása volt. (Én eredetileg a Madhu nevet akartam, de Níla nagyaon nem akarta). A vezetéknevet most nem írom le (nyílt a fórum), de tökre passzol hozzá szerintem. A jelentése: örömteli; aki örömöt okoz. Isten egyik neve; és nem fogjuk becézni sem.

Na, megyek aludni!

KépKép

KépKép
macianyu108
Budapest III. kerület
 
 


Azért több lett, mint egy bekukkantás...

KépKép

KépKép
macianyu108
Budapest III. kerület
 
 


Macianyu, nagyon szép nevet találtatok a pocaklakónak. Gyönyörű hangzása van. És miért csapná ki a biztosítékot a vallásotok? Így legalább tudjuk, h miért is az erős vonzódás India iránt - nekem is van több ismerősöm (egyetemi barátaim), akik szerelmesek abba az országba. Én sajnos még nem jártam arra.

Barbazso, jók a képek.
Kata úgy született, h a nyakar köré volt tekeredve a köldökzsinór, tényleg nem volt ezzel semmi gond szerencsére. Én úgy tudom, h akkor van gond, ha nagyon rövid.

Trigemini, Csepelen mostanában hozott az önkormányzat egy olyan döntést, hogy az ikres anyukáknak a szülés után néhány hónapig ingyenesen segít a házi segítségnyújtó szolgálat - szociális helyzetüktől függetlenül. Ez főleg a házimnka terén (bevásárlás, takarítás, stb) jelent segítséget. Ez szerintem tök jó dolog, lehet, h felétek is lehet ilyesmi. Tényleg nem lesz egyszerű az eleje, bár te egy elég jó problémamegoldó csajnak tünsz :)
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 

 
 

Jó reggelt!

Mágnes
Toxoplazmánál van kiskapu! Ha nem szűrővizsgálatként kérik, hanem megbetegedési gyanú esetén, akkor ingyenes!

Witch
Sajnálom, hogy Jamit nem vették fel az oviba! :cry:

Barbazso
Szomszédok: vagy dolgoznak, vagy kisgyerekkel vannak itthon... Meg az a nagy igazság, hogy idegent nem szívesen engedek be a házba! :oops:
Nyak körüli köldökzsinór: most még nincs jelentősége... akkor probléma, ha szülés közben megfeszül, és az erek összenyomódnak benne...
Lehajlás: mi az?????
Zsömi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Macianyu
Miért csapná ki a biztosítékot, hogy Krisna-hívők vagytok?
Szép a név...

Erpé
Városban lehet, hogy van ilyen, de falun... és megint csak idegent kellene beengednem...

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Barbazso: de cukkancs!!!! Hogy szopizza az ujját!!!!!

Macianyu, én csak az 5ágyasra gyúrok.... :mrgreen: Sajna mindkétszer csak oda volt hely.... :evil: :roll: De nagyon szupi lenne közösen lenni. Én szept 30-ra vagyok írva, te? Kb. hasonló idősek vagyunk ugyi? Én általában +- 1 nappal tartom a kiírtat.
Nekem tetszenek a különleges nevek.

Gemini, óóó, de jó a hozzáállásod! :D

Már megírtam a panaszom, már csak el kéne küldenem. Belejöttem a panasz írásba, sajna péntek este a mediamarktban is ért minket egy kisebb incidens, a férjem tajtékzott. Ő amúgy soha semmiért nem problémázik, tehát képzelhetitek. Konkrétan lehülyézték, mert miért érdekes neki egy szagelszívó teljesítménye. Hááát, cs...szd meg, mert egy 60nm-es amerikai konyhás-nappaliban nem mindegy és az 550-es kevés volt. De ezért Ő volt a háklis. Ja és egyik-boltból a másikba küldözgettek minket, szegény nagyon kibukott. Na ez csak azért írtam le, mert az előző hét azt hiszem nem a mi/az én hetem volt. Már a végén röhögtem, hogy velünk valami bazi nagy gond van. :lol:

Witch, nekem Bibut anno úgy vették fel az oviba, hogy fél napra és ezért mi komoly "támogatást" biztosítottunk. Mi az önkormányzatnál jártuk ki az oktatásügyi biztosnál. Ott kéne lehet neked is intézkedni, mert állítólag Ők döntenek. De maximálisan átérzem a dühödet. Nálam az volt az ok, hogy van tesó. :roll: és egyébként is miért akarok egy 3évest oviba adni? Biburól tudnotok kell, hogy mindig föl van pörögve és társaság függő, Tyutyu meg nagyon beteges, így mindig beszorultunk otthon, Bibu meg ezt nem bírta. Ma is elkeseredett, hogy mindjárt nyári szünet van.

Na, megyek, még a garászban vár rám vagy 20-30 doboz, azokat kéne szelektálnom mi hova megy (karis cuccok, téli felszerelések, uszodai dolgok, stb.). Húzós hetem is lesz, Apa bazira nyomja a munkát, estig. :?

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Macianyu!

Szép nevet választottátok :) És nálam sem csapja ki a biztosítékot :) (miután bevallottam hogy kártyából jósolok, és vonzódom az ezoteriához én is féltem hogy mi lesz a reakció :))
A név jelentése nekem is sokat jelent, Jamina jelentése jobbkéz, szerencse, a Viktóriát már nem is részetezném :) Bejnamin pedig szerencse fia... azthiszem el vannak indítva az életben :)

Trigemini!

a mi kerületünkben is van ingyen segítség az ikereseknek főleg ha hármas ikrek :) Nem irigyellek az eleje miatt főleg... aztán azt mondják az ikrek lekötik egymást, és sokkal kezelhetőbbek együtt, de nincs tapasztalatom... Várjuk a te tapasztalataidat :)

Jami ovi: Voltam bent, de vezető nő nem volt, viszont volt a helyettese (vele együtt zumbáztam), és mekérdeztem hogy is van ez, mire közölte a gyerek fel van véve, csak várják a nevtan véleményét, hogy mehet e rendes oviba, vagy kell neki a speckó a beszéde miatt (megsúgom a nevtanban azt mondta a hölgy hogy nem kell speckó ovi), mert hogy kaptak infot, hogy lehet hogy kell, de azt már nem mondta meg, hogy kitől kapták az infot..., de vannak sejtéseim... pl. bölcsi, rosszindulatú anyuka, a logopédusuk (aki szomszédunk, és elég idióta nőszemély), stb. de mindegy, holnap lezs a vizsgálat, kapunk papírt, és akkor fel is vették :) a csoportot is megmondta, hogy hol lesz ha felveszik, ott 3 kislány is lessz akit ismer :) abból az ikreket nem annyira, de örülök mert abba a szobába érezte a legjobban magát a csaj, mikor látogattuk az ovit :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


sti!

Jami is nagyon társas lény, imádja a gyerekeket, ma pl. az ovi elől kellett elrángatnom (előtte megyünk el a bölcsibe), mert ő oda akart menni, aztán megnyugtattam hogy bölcsikében vannak még a barátok így jött szépen :) Ja és hatalmas energiái vannak, 3 felnőttet fáraszt le :)

Sokszor nézik hülyének az embert a szaküzletekben, tapasztalom én is sajnálom..., de tényleg csak röhögni lehet rajtuk :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Sziasztok!

Jú nagy babáitok vannak! irigykedem a 26-27 hetes méretekre!
De most pünkösd óta mintha engem is kicseréltek volna .)

Witch: mi az hogy a méhszájad 5-6 cm, zárt? bocs hogy ezt firtatom,de tudod nekem ez a "nem mondom ki micsoda"...
ovi dolog- hát én is tuti mérges lettem volna!

mondjuk nálunk a nagy oviba 8 csoport van és délelőttönként x féle fejlesztő pedagógus is (logo, gyógytorna, fejlesztő...) + a külön izék- hittan és délután szakkörök.

Macianyu: szerintem is szép név és becézni se kell és tán nem is lehet.

nekem meg elkeverték a toxo leletem :(
viszont a cukrom: éhgyomri: 3,9 ogtt: 4,1- ez nem túl kevés?

Sti: ne hagyjátok magatok! ez a mediamarkt... jó hogy a szlogent beépítik a mindennapjaikba...
most elvetted a kedvem, mert marcellnak beígértem, hogy jövő héten megyünk és választhat egy ps2 játékot magának.

Zsófi: nagyon édes Zsömi!

majd jövök még- csak apa jön haza és tejeskávét rendelt... igenis! :) viszont ő érte meg sír a fűnyíró:)

képzeljétek még ezt leírom- annyira jól vagyok hogy tegnap tudtam gazolni- igaz térdelve nem hajolgatva mint a múltkor, viszont sajna sóderon történt, úgy hogy jó piros lett a térdem. de a hasam és Fanni Róza meg se érezte...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!

meg vagyunk mi is.Lili egy percre sem áll meg,szóval pihi kevés van mellette...

Hú,nem emlékszem,hogy ki is mondta,hogy Tahisi?

Witch:valószínűleg már írtad (bocsánat),hogy ugyanaz a Papa a Babáidnál?

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Konkri, éljen a kerti munka! :D Ügyi vagy!
Szerintem a toxo lelet csak 2 hét múlva lesz meg, ha most voltál múlt hét végén vérvételen. Én mindig utólag kapom meg.

Witch, akkor minden ok, örülök, hogy így alakult! ;)

Sti, kitartást a dobozoláshoz! Azért a nehezén már túl vagytok. ;) Nehéz lehet egész nap apa nélkül. :(

Gemi, én sem engedek be szívesen idegent, de 3 újszülött azért mégis csak 3 újszülött... Drukkolok, hogy minden simán menjen, mondjuk te tényleg nagyon talpraesett és fitt vagy.

Nóri, szerintem is szép a név. ;)
Samu 3740g-mal született. Állítólag a második gyerek 200g-mal több szokott lenni. Persze ez csak egy átlag, a nő mondta tegnap. Nálunk azért van rá esély, hogy tényleg így lesz, mert fiú mindkettő, és egyformán fejlődnek, a hasam is centire ugyanakkora,...
Tettem tegnap fel képet, de lehet, hogy pont akkor írtál te is. :)

Köszi a megnyugtatást meg a tapasztalatot köldökzsinór téren!

Na, ígérem, leállítom magam helyfoglalás terén, de még elküldöm a tegnapi hasméret fényképemet. A fejem ultra gáz. :?

Kép

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Hát egyszerűen nem értem, miért ilyen pixeles. Lehet, hogy apa állított át valamit a gépen, mert akartam avatart csinálni, de nem sikerült 15kbyte alá nyomni a képet. Na, majd legközelebb már jobb képpel jövök. :)

Rizsmike, neked elmúlt az ekcémád? Nekem is lett egy pici folt a szemem sarkában. Hülye vagyok, mert nem kenem mindennap (ha szebb, akkor napokig hanyagolom), így mindig újra piros lesz. :(

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Witch, örülök h az ovi mizéria megoldódni látszik.
Amikor tavaly Nonót nem vették fel az oviba, annak ellenére h jöttem vissza dolgozni és nincs kistesó, nekünk az önkormányzatnál kellett volna reklamálnunk.

Trigemini!

Laktóz mentes tej szerintem tartalmazza a cukrot, csak előre lebontják nekünk, hozzá adják az enzimet, szerintem az ugyanaz, a rozskiflinél meg direkt kinéztem tápanyagtáblázatból h mennyi van egy zsömiben és mennyi a lemért rozskiflimben, és majdnem megegyezett, inkább a felszívódásban látok különbséget, a zsömi gyors a rozs meg lassú...de nálam már Nonóval is ezt a fajta zsömi+tej kombót nyomták az Istvánban 4 éve is, és akkor még nem tudtunk az IR-ről...amúgy meg az én dokim is azt mondta h nem sok értelme van a glükózosnak...vmi azért csak kiderül ebből is :roll:

Zsömi édes, és tényleg jó h össze tudtok bandázni! Nagyon irigy vagyok.
Nono-féle topikkal anno többször is összefutottunk még pocakosan is. Nem szervezünk vmit?

Nekem most vették le a toxoplazmára a vért, mikor kellett volna fizetnem érte?Amikor leveszik vagy amikor adják majd az eredményt?
Annak vajon mennyi az átfutási ideje? Mert Múlt szerdán voltam, és most pénteken megyek a dokimhoz, jó lenne ha már tudnám az eredményét.

Konkri, azért csak vigyázva dolgozz. Édesek a pasijaid.

Hát lányok, tegnap jöttek a vevők a babakocsiért, belül forrongtam a dühtől, annyira kekecek és izék voltak. Hát...nem is tudom, megvegyük e...lehet h nem fér be a kocsiba...ezt talán nem azután kellene kigondolni h lecsapta. Mivel még forgalmazzák, előre meg lehet nézni brendonban stb. Aztán persze pöpecre befért a Mercijükbe :twisted:

Zsófi, jó a trambulin :wink:

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület
 
 


És a pocakod is csodaszép, gömbölyű, és nagyobbnak látom mint a sajátomat :wink:

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület
 
 


Zsófi: nem most voltam toxon, hanem még első körben úgy 9-10 hetesen... talán... ez jóindulattal is 10 hét óta nem jött meg. és tenni nem tudok semmit, mert nem én kapom meg, hanem háziorvos... a védőnő- bár jó fej és szeretem- ugyan abba az épületbe nem telefonál fel az asszisztenseknek, hogy ugyan már...

Gemini 3 babája: hát lehet hogy nehéz lesz, lehet hogy nem annyira... hozzáállás kérdése és kicsit a tapasztalaté is. Gemini annyi forral indul hogy doki- ez egy első babásnál előny lehet + elég pozitív csaj.
segítsége lehet a hinta... és a rendszer... takarítani tud apa is esetleg... kaját lehet hozni, rendelni...
még a sírást, vígasztalást meg lehet oldani könnyebben, ami nehezebb 3 gyerek esetén az az etetés- ehhez talán a rendszer megoldás lehet.
de ha egyedül van, kénytelen lesz megoldani a helyzetet.
tulkép hasfájás és egyéb nyavaja terén is 1 hónapot kell kiböjtölni illetve elég 3hetet ha kórházat leszámítom, utána már tud segíteni grippwater, espumisan... a többi sírósságot a hinta megoldhatja.
etetni egyszerre tud kettőt is esetleg.
végülis megoldható 3 baba...
de magára is figyeljen nagyon! az evés és a pisi az nagy figyelmet igényel- mert szülés után nincs a nyomás ott belül és később nem érzi az ember olyan intenzíven a pisi ingert és az éhséget se. én szülés után mindig "fejből" intézem ezeket, hogy menni kell wcre és enni kell!
hajrá Gemin!

most már én is arra koncentrálok, hogy szülés után minden megint flott legyen, úgy ahogy Martinnal is sikerült. sokkal jobb volt minden két gyerekkel mint 1el. volt tervem, ütem tervem takarításra, kajára, magamra... egyszerűen szuper időszak volt.
múlt hete már a 3. pocakom is szuper jó. nyűgöm zéró! :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Jaj Zsófi Neked akartam írni, hogy első gyerekem 39+3-on született a második 39-en és a kettő között majd fél kiló különbség volt Marcell javára, pedig a feje alapján Martint is nézték vagy 3félnek, aztán még 3 se volt...
most aztán meg szorítok, hogy Rozi legalább kettő fél legyen.

holnap megyek dokihoz... izgulok... olyan jól vagyok, most nem vagyok felkészülve másra... tervem ezer, főleg menni szeretnék ha már nyár van...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Úgy, de úgy elfáradtam ma, pedig csak félig jutottam a munkában. :?
Ultra gáz...
Ti mennyire bírjátok?????

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Sti: én egy hete nagyon jól!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Halihó!

Mostanában a szolgáltatók sajnos sokszor úgy viselkednek, mintha még ők tennének szívességet azzal, hogy náluk vásárolhatsz...

Zsófi(szép, formás poci)-Konkri jó nektek, hogy így egymásra találtatok!Gyerekek édesek.

Sajna Marcim beteg :( Ma voltam "nagy" ultrahangon, a babával minden a legnagyobb rendben, 54 g-ra saccolták és tuti kislány. A néven még vacilálunk, vezet az Emma Flóra.

Macianyu a neveteket én is lájkolom :)

Witch: ovi :) de Én mondjuk nem nyugodnék, ha nem tudnám ki volt az a jótett lélek...nem csinálnék semmit vele / ellene, nem a stílusom, de szeretem tudni, kivel, hányadán állok...

KépKép

Kép
babee
 
 


Sziasztok!

igyekszem majd többször jönni, most már talán sikerül is! :)

Barbazso: nekem hála az égnek, most nincs ekcémám, de rettegek, mert a terhesség alatt 2 havonta jön, és elég durva lefolyású! :? Voltunk Zalakaroson egy kicsit pihenni, ahol volt lehetőség írisz diagnosztikára beülni. Ott azt mondták, hogy a túl sok tejtermék és az állati fehérjék csapják ki nálam a biztosítékot. Szóval próbálom most visszafogni, amennyire lehet.

Igazából nem magam miatt, hanem Csengus miatt ültünk be, akinek hatalmas piros duzzanatok jöttek a kezén, lábán...egyre több, orvos persze nem volt. Na, nála csak az állati fehérjét kell visszafogni. Olyan aranyos volt. Miután felsorolták, hogy miket nem ehet (persze a kedvenceit), megkérdezte, hogy akkor most vele mi lesz? Éheznie kell? :) Szóval most husi és tojásmentesen próbálunk élni.

És a jó hírt a végére tartogattam! A januári rossz P3 rákszűrés után, most jó lett az eredmény!!!!!! :D Nagyon be voltam rezelve!!!!!

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
rizsmike
Budakalász
 
 


Szisztok!

Hajrá Babee! Marcinak jobbulást! főleg a nagy napra! Porontyod sztem 540g az 54 picit kevés :)

Rizsmike: az állati fehérje, illetve a tejek sok mindenbe ludasok, főleg a tej...
nem tudom hogy lesz, de lehet hogy én adok a nagyoknak is anyatejet (persze sutyiban, mert amúgy nem hiszem hogy megennék) esetleg ha Csenge nagyon tejezne vagy vmi olyasmit enne, akkor talán ti is próbáljátok meg a te tejed majd.

Én délután megyek: szorítsatok!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Mi is július elejére tervezzük a következő 4D-t, és mi is a Genesist szeretjük. Szerintem ott a legjobb a gép, ott azért mindig tudnak egy-két jó képet készíteni, pedig most ez nálam sem egyszerű a mellső fali lepény miatt.

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
rizsmike
Budakalász
 
 


Konkri: szerintem én is meg fogom próbálni Csengénél az anyatejet!

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
rizsmike
Budakalász
 
 


Witch
Mi a baj Jami beszédével?
Én úgy tudom, hogy azért mert beszédzavaros, azért mehet sima oviba!
(Ismerősöm kisfia atipusos autista, ő is sima oviba jár, közben hordják logopédiára, fejlesztő pedagógushoz...)
Inkább azt tartom furcsának, hogy 3,5 évesen még bölcsis. :oops: :roll:

Konkri
Tegyél kispárnát a térded alá gazoláskor!
Én már csak a hálószoba és a nappali között közlekedem... már nem is megyek be nagyon a városba, csak ha muszáj... bevásárlás a férjem feladata lett.
Hasfájás: nem is minden babánál van! Pl. a tesóm 3 fia se volt hasfájós :wink: (sok esetben csak ráfogják a babákra, hogy fáj a hasuk... nem inkább anyuka stresszel kicsit kevesebbet, és akkor a baba is nyugodtabb :wink: )
Bízom benne, hogy ha én nem fogom magam halálra stresszelni, akkor a babáim is nyogodtak lesznek! Az összes többi meg majd jön magától!

Barbazso
Szép nagy pocid van! :lol: :lol: :lol:

Sti
Én nagyon leeresztettem... a napok nagy részében csak pihenek... kicsi konyhai munka van... :wink:

Babee
Jobbulást Marcinak!

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


mi is a Genesisbe megyünk... :) igazán adhatnának jutalékot a fórumnak :)

ovi: Marcellnak is van autista csoporttársa, és még egy beteg (csak nem tudom mi baja)- múlthéten a gyerek egy véraláfutással a nyakán jött haza, mert az autista fiú fojtogatta, másnap megint volt atrocitásuk... egy szülő se agonizál miatta, hiába lenne jobb a mi gyerekünknek, az ovónőknek (mert nem tudnak vele külön foglalkozni) és a fiúnak is jobb lenne a speckó ovi, speckó képzéssel. és az ovi sem küldheti el, mert az diszkrimináció! szóval nem értem én sem, hogy Jamival mi a gond??? ilyen nincs. főleg ha körzetes!

Gemini. végül tettem párnát a térdem alá, viszont jó lett volna a másik is, úgy könnyebben közlekedtem volna- de a dédi segge alól nem akartam kirángatni :)
hasfájás- tapasztalatom szerint is rá van fogva, leginkább nagymama által. én tudom már mit ehetek, mit nem, ha szoptatok- sajna elég szűk a paletta, de mákomra az édes dolgok még nyugtatólag is hatnak a babára.
3 hetet pedig hasfájással is kihúzok, utána pedig ha baj van a grippwater megoldja! :)
+ mint írtam szülés után is magnézium, ami szerintem hat a babára is picit és én se esek szét idegileg :)

de a nem stresszelés sokat segít valóban.

az én tapasztalatom- elsőnél kb sejtettem mi lesz, de aztán jött a stressz, mert mindenki tök más infóval bombázott- csecsemősök (ők kb 4-5 napra vannak kalibrálva baba ügyben és nincs mindig fogalmuk a több hónapos etetésről, bőrápolásról), mást mondott a gyerekorovos, és mást a 30 éve szült nagymamák... szóval osszam be... gondoltam, baba szopik, alszik, kakil, sír... na de mi van ha nem kakil... nagyszülők oltogatnak... de szerencsémre az ösztön vitt. aztán másodiknál már a végülis friss infókkal, tapasztalattal, úgy ment minden, mint az ágyba sz@rás. én egy percet se voltam fáradt, pedig Marcell is még 2,5 volt és igen intenzív gyerek. mindenre volt idő, minden tipp topp volt, magam szépnek láttam és éreztem, Apával is happy volt minden. strandon voltunk, nyaraltunk, nem stresszeltem szopi miatt se.
úgy voltam vele, ha Martin nyafi és nem tudok csak rá figyelni, akkor van két verzióm: hinta vagy magamra kötöm... ez a kettő tuti bejön.
ja és én az első pár hónapos korától arra jöttem rá, hogy minden könnyebb ha az éjjeli etetés után már nem törődök azzal, hogy hol alszik a baba. így sokszor belealudtunk a szopiba... nekem ez a taktikám.
és tudom, hogy a 3at is megoldom ugyan így. a fiúk külön szobába paterolása is sima ügy volt. csak így kellett gondolnom hogy így lesz és kész.

mászka: remélem doktor bácsi se mondd semmi mást, mert már én nem stresszelek a méhszájamon, elmúlt az érzés hogy ki akar esni alul Fanni. úgy hogy energiám most robbanó, állapotom is csúcs! úgy látszik most ti vettétek át a stafétát tőlem. de nem baj, pihenjetek! június, júliusban aktívkodni akarok, augusztusban család-pihi, szeptember pedig a várakozásé lesz...

a fürdetés maradt Apáé, mert a fél hajolás azért tényleg nehéz, de a többi meló jöhet. ja meg még cipekedik helyettem, pl ruhás kosár. ennyi.

na szorítsatok délután!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Witch, :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: annyira felháborított az ovis dolgotok. Az én lányom úgy ment oviba, hogy nem beszélt.... :shock: Logopédus látta (mert nem szólalt meg, így hallani nem hallotta... :lol: ) idén szeptemberben kell jelentkezni. Nem körzetes az ovi, szóval esküszöm nem értem nálatok a dolgokat. De bazi idegesítőek.

Gemini, na igen, de te 3-at cipelsz, én meg csak egyet. :lol: :lol: :lol:
Tegnap estére is azt hittem megszülök. :? pedig még messze a vége, és szeretném is - kivételesen - kihúzni. Még egy rakat dolgom van szeptemberben, de így... :cry: Remélem csak az időjárrás változás miatt, annyira érzékeny lettem rá. :?

Ma dokizom, kivi vagyok, mit látnak. Jövő héten védőnő + szív uhu, megint egy rakat doki. :lol:

hasfájás: hát én erre nem mondanék semmit egy refluxos babával, aki 6hónapig ordított reggeltől, míg le nem fektettem, de a háziorvos szerint csak nem bírom a sírást. :roll: Az idegeim kötélből vannak, képzelhetitek egy 1,5éves és egy refluxos babával eléggé edzett vagyok bármihez....de sajna van hasfájás, mi tudjuk, és azt is milyen az, amikor az orvos nem ad rá gyógyszert a gyógyszertári szerek meg nem hatnak.

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


jaaaaaaa :) 504 g! Igy helyes :)

Konkri egy isserösöm kerdezett engem,hogy nem ereztem-e olyat valamelyik terhesseg alatt,mintha ki akarna esni a gyerek....rad gondoltam.mondtam,h ne,de hallottam mar ilyet.hal istennek,h nalad elmult!

Rizsmike: rossz lehet egy ilyen pici gyereknek azt mondani,h matol ezt meg azt nem ehetsz :(

trigemini:köszi. Nem csodalom,ha pihenesre vagysz...

Sti:akkor tenyleg kötelböl vannak ....hajra vizsgalatok!

KépKép

Kép
babee
 
 


Manó, én benne vagyok a találkozóban. ;) Akkor július, genesis? :D
A lényeg, hogy elvitték végül a babakocsit! ;) Ne is törődj a beszólásaikkal!

Konkri, akkor annak már tényleg meg kéne lennie... :)
Martin a szabályt erősítő kivétel. :D

Babee, másfél hét, de izgi! :)
Nővéremék kisebbik lányát Hanna Flórának hívják. :) Szerintem az Emmán is gondolkoztak, csak sok ismerősnek született akkoriban Emmája.
Marcinak jobbulást!

Rizsmike, azt az írisz diagnosztikát én is kipróbálnám. Az ekcémakezeléssel/ tejtermékmegvonással az a bajom, hogy ha valamit nem szabad, folyton azt kívánom. :? Pl most is mindig sóvárogva nézem a camemberteket és a márvány sajtokat a boltokban. :)
Szegény Csenge! :( Egy gyereknél még rosszabb a diéta. :(
Gratulálok a jó eredményhez! Ez szuper!!! ;)

Én Samunak csak akkor fogok anyatejet adni, ha rácuppan, és kiszolgálja magát. :D Lusta vagyok fejni, meg hát...

Gemi, hát nem csoda, ha inkább otthon vagy... :)

Sti, nagyon nehéz lehetett az az első 6 hónap... :( Fú, ez nagy félelmem ám. Ráadásul Samu egyáltalán nem edzett meg engem ilyen szempontból. Másik, amikor egy gyerek nem eszik semmit, max egyféle kaját. Ugye én azt sem tapasztaltam, csak ismerősöknél. Kívülállóként azért más. Ha a sajátom csinálná, rágnám a kefét rendesen. :?

Konkri, mi volt?????

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Witch:
ez a beszéd dolog tényleg érdekes....Az én fiam is megkésett beszédfejlődésű, most indult be, emiatt én tartottam még januártól a bölcsiben, de szeptemberben ovizik, pedig nem úgy beszél, mint a 3 és fél éves társai. Ezt tudják benn is, de várják. Anyum Óvónő, ezért biztosan tudom mondani, a beszéd hiánya, vagy elmaradása nem lehet elutasító tényező az oviban!

Trigemini:
Nincs ám semmi furcsaság egy 3 és fél éves bölcsisben, gondolj csak bele, a legtöbb oviban nincs év közben felvétel, tehát, ha a gyerek nem tölti be szeptemberig a 3-at,akkor csak következő év szeptemberében veszik fel. Bence pl. januári, őt januártól külön engedéllyel vették volna fel, de nem ez a tendencia sajnos.

Gyerekek súlya:
Anna 40. hétre 2800 gramm, Bence 42. hétre (ahol már elvileg veszít is a súlyából) 3500 gramm. :lol: Most..Bele sem merek gondolni :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


barbazso:
hát rossz evő, fényevő gyerekről tudnék mit mesélni...Én már befonom a szemöldökömet a lányomtól, de az Óvónők sem tudják, mitől néz egyáltalán ki úgy, ahogy...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Rizsmike, szuper hír, h jó lett a rákszűrés eredménye!

Sti, és végül hogy derült ki, h reflux van a háttérben? És a síráson kívül és a hasfájáson kívül, mi volt még a tünet?
Samu is nagyon-nagyon sírós volt picinek, olyan 4-5 hónapos koráig, de aztán ez elmúlt. Nekem így visszaemlékezve úgy tünik, h folyamatosan sírt (pedig igény szerint szopizott, és rengeteget hordoztuk). Igazából nem derült ki, h mi volt a baj.

Manoo, én támogatom a pocakos talit :)

Nálunk jól végződött a Szamos szandi kaland, bár kissé sokáig tartott. Végül dönthettem, h visszafizetik-e a pénzt, vagy választok egy másik modellt - ez utóbbit választottam. De hogy ezen miért törpöltek 2 hetet? :shock:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


SZiasztok!

Nálunk is az első szülött (Marci) volt "nagyon" sírós, úgy ahogy Erpé nálatok. Mi is mindent kipróbáltunk, pl. cumit kiköpte stb. A babakocsiban úgy ahogy elvolt, de pl. fekve nem, csak félig ülő pózban, ahonnan nézegetett. Marci se volt jó evő, mostanában eszik rendesen, de nemcsak jó evő nem volt, de jó alvó sem. 6 éves koráig mászkált éjszaka és jött át hozzánk, aztán egyik napról a másikra rájött, hogy jobb a saját ágyában szúnyókálni.

5 hónapos volt, amikor a doktor nénink javasolta, hogy próbáljuk ki a textil pelenkát, mert van a praxisában baba akinek a nyűgősségén javított. Vettem 5 darabot (formára vart, flanel anyagú pelus + gumibugyi), anyósom odaadta a régi elektroluxos, kiselejtezett, de működő kismosógépét és abban mostam, rájöttem, hogy nem annyira macerás, mint amilyennek tűnik, ráadásul tényleg javult a sírósság, lehet, hogy a kora miatt is, de a pelus bevált, így aztán vettem még 10 darabot és Marci 20 hónaposan magától szobatiszta lett. Vincénél már csak textilt használtam (kivéve, ha hosszabb útra mentünk, vagy orvoshoz stb.) Vince 22 hónaposan lett szobatiszta. A pelusok megvannak még, marhára bírják a mostást, mert két gyereket is kiszolgáltak és nincs semmi bajuk.

Mondjuk Trigemininek nem ajánlom :)

Pocakos taliban én is benne vagyok.



Sziasztok!

Kezd nagyon klasszul alakulni a babaszobánk :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép

molly80
 
 


Kép

22 hetesen :lol:

molly80
 
 


Sziasztok!

Sti: sajnálom a refluxot, bele se merek gondolni :(

én ezt a sírás dolgot az első babáknál vettem észre több helyen, de persze mindig vannak kivételek... remélem nem harmadikra "nyerem meg", mondjuk Marcell is inkább Seruzad féle sírással ment, alig aludt (most se nagy alvó), és folyton nézelődött volna, társaság kellett neki, ő kb 3 éves koráig nem tudott egyedül mit kezdeni. Martin más, ő most is egyedül van a nappaliban. de ő ebbe született már, Marcell meg első volt és mindenki körülötte tozsogott.

evés: mindkettő csak szopizott és 9-10 hósan már nagyon gyötrelmes volt hogy rávegyem hogy mást egyenek. főleg Martinnal volt gáz, mert Marcell akkor kezdte hazahozni a betegségeket az oviból és a kicsi 2 nap jó lét után már beteg volt ismét. vérvétel, antibiotikum,vas... nagyon gáz volt. már gyomor görcsöm volt ha láttam hogy folyik az orra. ez ment egész tavaly tavasszal. persze betegen még inkább nem akart enni, csak szopizni, ördögi kör volt... aztán nagy nehezen kezdett enni mindkettő- első kajájuk egyetemesen lightos paprikás krumpli krumplija és virslije. ja + Marcellnél még ment az is, hogy ha mást adtam mint tej, akkor nem kakilt és 4 naponta kúpoztam. hiába volt őszibarack és szilva az a más. hiába mást megfosat, ő szorult.
Mostanra Martin jó evő, Marcell nem annyira, de rájöttem, hogy nincs görcsölés és sokkal jobb minden.fél szemmel figyelem csak ki mit és mennyit eszik és ő sem érzi azt hogy tukmálom és én sem feszülök. Apósom látná őt mániákusan töltött galambként, mert szerinte az az egészséges kinézet, pedig pont nem. normál súlya van, nem vékony és ennyi. ha van egy-egy nap mikor szarul esznek, hát Istenem...

én lusta vagyok a mosópelushoz és ez kicsit bánt. pedig mi még a kazánba se tudjuk eltüzelni a sok pelus bombát, pedig milyen jól ég.

tegnapi vizit: minden rendben, méhszáj zárt. lepényem még mélyen fekvő, de már nincs méhszájon, juhéj, lehet hogy szülünk! Fanni Róza marad továbbra is. bdp 58mm - mindjárt nézem, de sztem ez még pici. de sebaj, egészséges és kész.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Molly :) :) :) De jó, hogy jelentkeztél :) Pont most gondoltam rád, mi lehet veled!

Hát lányok. Lehet, hogy Marci bárányhimlős. Holnapra többet tudunk. Ez azért lenne sz@r, mert apuka még nem volt himlős és ha elkapta.....1 hét és 3 nap az esküvőig :(

KépKép

Kép
babee
 
 


Molly. nagyon szépek vagytok! a szoba is! látom elkaptátok a mici mackó fonalat :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Konkri jó, hogy minden OK :) Na de miért is lenne másképpen :)

Erpé: Oda vissza küldözgetik a cipőket suszternak, kermibe bla bla. Borzasztó tortúra, utálom

KépKép

Kép
babee
 
 


Konkri
http://www.baby2see.com/medical/charts.html
Ha itt ézed, akkor nagyon jó méret az a babádnak!
Látod, méhszájjaddal, lepényeddel minden rendben!!!!! :wink:

molly80
 
 


Babeee
Drukkolok, hogy legalább apuka megússza!

molly80
 
 


bakter Babee,nagyon szorítok!!!!!!!!!!!!!

oviba is megy most nálunk, remélem még Marcell kibírja ezt a 2-3 napot. Marcell egyik csoport társa anyukájával mindig pont együtt szülünk, csak ő picit előttem. tegnapi nst után már ment is szülni. kérdezgettem a gyereket a héten, hogy meg van e már a Zalán kistesója, de mondta hogy nincs oviba a Zalán. tegnap mikor találkoztunk a dokinál mondta a csaj, hogy jah, a himlő miatt nem merte engedni...

na frankó hogy megnéztem a méret táblát- tudom hogy tól-ig méretek, igaz hogy a feje egész jó méret 23-24 hetes méret így közel a 25 höz, de a 38-as femurral nem lesz gát futó... pedig az én combom elég hosszú. remélem nm lesz rövid lábú csajszi. áh biztos csak a doki húzta ki bénán a kurzort :) és különben is gyönyörű lesz én tudom! nekem a legszebb!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Molly- nekem itt még rosszabb hetek jöttek ki :), de sebaj, mert én tudom hogy nem középidőben fogant, hanem (várt) mensi előtt egy-két nappal... tehát 2 hét csuszi okés. viszont a végén ez aggaszt, mert szeritem engem 38-39. héten indítanak majd és akkor ez 36-37 hetes méret lesz. :( viszont ha lesz rá hatásom akkor a szeptember 19. dátumot célzom meg, mert ez a családi számmisztika és már martin születésekor azt mondtam, hogy a kövi 9.19-én fog születni :) viszont ehhez kelleni fog az atombiztos méhszáj, ami pedig meg van már rövidülve :(

ja és nem írtam, hogy Rozi haránt fekszik... na még van kb 6 hete hogy leiszkoljon. de a lába a jobb könyököm alatt van :) ezt érzem :(

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Konkri
Babák sose egyforma nagyságúak! Tudod, a 40. hétre születhet 45, de akár 60-65 centis baba is... és mindkettő egészséges... A súly is változhat akár 2,5 és 5 kiló között is!!!!

Miért indítanak a 38-39. héten?????

Nekem az IVF-es ikerterhességem, az inzulinfüggő diabétesem nem indokolja, hogy indítsanak, megvárják, hogy magától beinduljon a szülés, ha nem lesz semmi sűrgető tényező!

molly80
 
 


Molly- ha úgy alakul a méhszáj akkor 38. héttől indíthat a doki... ennyi. én ha kihúzom addig akkor be is fektet (szerintem szept elején tuti) mindig így volt és nem bántam.
egy biztos én így vagy úgy de programozottan akarok szülni. első szülésem 4 és fél óra volt, de ha itthon vagyok tuti nem érek oda, azt gondoltam, hogy a 2-3-4 perces fájások csak így azonnal igaziak, azt hittem csak jóslók, de a szülésznőm pont bent volt és megnézett miután fél 3/4 óra múlva lementem hozzá, majd fél óra nst, és félóra alatt 2-3 újjnyi voltam. fel se akart már engedni a cuccomért. a második 1 óra volt. ha nem a szülőszobán fekszem, akkor oda se jutottam volna el. 2-3 újnyivoltam már a 36. héten, és Martin feje annyira lent volt, hogy a víz se tudott először kifolyni, kb úgy éreztem az utolsó hetekben,hogy elhagyom- nagyon nyomta a hüvelyem.

nem hiszem hogy most kéne 8-12 órás szülésre számítanom, de ki tudja, meg lehet. de az tuti hogy én programozottan akarok szülni. és ha nyitott a méhszáj a 36. héttől akkor ez még inkább így lesz.
inkább mint hogy antibotikummal indítsunk Fannival.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Na végre túl vagyok én is a rettegett cukor terhelésen :D
Csak mert nehezen bírom az édességet. Be is tett a szirup, hazajöttem közben lefeküdni 1 órát, így elviselhető volt.
Eredmény holnap.

Rizsmike!
Szuper a jó eredmény!

Én is csak fényevőnek szoktam titulálni Alexet, mert egy fél adag kajáért is könyörögni kell falatonként. Viszont az oviban meg megeszik állítólag mindent.

Pocakostali szupi lenne!

Hirtelen ennyi, bocsi, hogy nem reagálok mindenre. Megyek alszom egyet, kicsinált ez a lötyi.

Üdv: Gaby

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület
 
 


Kép

én meg mostanság ilyen...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!

Utálom a rossz időt! Depis vagyok, ilyenkor aztán jobban is érzem, hogy itt fáj, ott szúr, nyűgös vagyok...
NYARAT AKAROK!

Sti
Én úgy tanultam még gyerekgyógyászatból, hogy szinte valamennyi baba refluxos az első hónapokban mert még nem zár jól a gyomorszáj-záróizma...ezért is buknak könnyen a babák.
Hasfájást kivizsgálták? Voltak objektív jelei? Nem hiszem, hogy bármelyik gyerekorvos szenvedtetne egy pici babát, hogy nem adja neki a megfelelő gyógyszert!

Babaeee
Mindjárt itt a nagy nap! :wink:

Mágnes
Ovi: nem tudom, máshol ez hogy van. A tesóm fia pl. március 7-én töltötte a 3. évet, utána már mentek az oviba...
Anyáék ovijába is vesznek fel évközben is gyerekeket....
Ha nincs évközbeni felvétel, akkor mit csinál az a szülő, akinek lejár a gyes pl. októberben... Lényegében egy évig hova teszi a gyereket????? :roll: :?
Nekem alapvetően szerencsém van, nálunk van munkahelyi bölcsöde, óvoda :wink:

Seruzad
Van ikres ismerősöm, aki mosható pelust használ :wink:
Mondjuk, én így is mosodát fogok nyitni... még szerencse, hogy van szárítóm is :lol: :wink:

Molly
Jól néz ki a babaszobátok!
Helyes kis pocid van! Nem mondaná meg senki ránézésre, hogy félidőn túl vagy és ikreket vársz!

Konkri
Minden paráid ellenére rendben van a méhszájad! És a lepény is feljebb került :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Programozott szülés: én nem.... :? Most mi is úgy vagyunk, hogy megvárjuk, hogy magától induljon be... (normál esetben)... persze, ha valami szövődmény fellép, akkor azonnal császár!
(Indított szülések nagy része végződik császárral :cry: :? Méhszájérlelő zselét már a FDA betiltotta, a szövődmények miatt, én ezekután nem kockáztatnék. Normális esetben a magzat mellékveséje által termelt kortizol indítja be a szülés folyamatát, ennek hatására sokszorozódik meg az oxitocint megkötő helyek száma a méhizomban, akkor hat igazán... Ha kevesebb a kötőhely, akkor több, nagyobb adag oxitocint aadnak az anyának, de nem biztos, hogy lesz hatása....)
Befektetés: én szeretném minél tovább elhalasztani... :wink:
Méretek: nagy szórás lehet!!!!!

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Kép

24 hetesen mi :lol: :lol: :lol:


Konkri, ekkorának kell lennie egy pocaknak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Konkri:
Alakul az a pocak :)

Molly:
Nagyon csini kismami vagy :) :)

Befektetés:
Érdekes dolog ez, Annával ilyen eszembe sem jutott, hogy engem benn tartsanak, egészen az inzulinig, onnantól minden héten benn feküdtem 1 napot, aztán szülés előtt pedig szintén.
Bencével minden áron otthonról akartam indulni. Valahányszor elindultunk CTG-re ,mindig vittük a pakkokat, mert a dokim minden alkalommal úgy engedett el: most még mehet, de legközelebb marad. Én meg bőgtem, hogy Annát otthon kell hagynom :)
Most pedig.. Kezdek én is azon gondolkozni, mint konkri, hogy jobb lenne nekem benn a szülés előtt pár nappal...
Mindkét szülésem rapid volt, 2 és fél, ill. 2 óra , így én sem számítok hosszú vajúdásra. Ha rámjön a szülhetnék napközben a két otthon lévő gyerekkel, dolgozó férjjel, nem tudom, hogyan érnék be, ráadásul azt sem, kivel...
Programozott, tervezett szülést viszont nem akarok, így tehát nehéz befeküdni, mert honnn is tudnám, mikor érkezik Soma? Heteket pedig nem óhajtok kórházban tölteni....

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Trigemini:

Anyám, mekkora pocak!! :shock: :lol:

Anyudék ovija vidéken lévő, vagy pesti ovi (esetleg Pest közeli)? Itt nálunk ez működik ,és egyre több helyen sajnos.. Anyumék ovijába is vesznek fel év közben gyerekeket, de vidéken él, örülnek, ha gyerek megy hozzájuk.
Hogy mit csinál a gyerekkel?
Marad bölcsiben, elmegy Csanába, magánoviba, vagy házaknál lévő gyerekfelügyeletet vállaló Anyuhoz (ilyen nálunk nagyon sok van a városban. Nem Csana, nem legális, de képzett nő van ott, kaját hozatja. Elég borsos az ára mindannyinak, de nincs más megoldás. ).

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Anyuék ovija: Debrecenben van... Pesthez képest az már vidék, de mégis az ország 2. legnagyobb városa... :wink:
Bölcsiből itt "kinézik" a 3 évet betöltött gyerekeket... magánovi, csana nem nagyon van... ha meg van, akkor az átlagember nem igen tudja megfizetni... :?

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?