Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Emmami
Milyen gyógyszert írt fel a doktor?

Manooka
Nincs mózes a kocsihoz. A kocsi üléseit teljesen vizszintesig lehet dönteni. Vagy a mózes olyan nagyon fontos?????
Izgatottság: apukában is benne van! Már megvette a sárga festéket a babaszobához! :lol: :lol: :lol: :lol:
Babakocsi tologatást is gyakorolja! :lol: :wink:

Konkri
Nekem a parodontax fogkrém nem jön be. Még nem terhesen is hányingerem van a sós-gyógynövényes ízétől :cry: :cry: :cry:
Babakocsival biztosan nem fogok futni... meg nélküle sem... én nem vagyok ilyen nagy sportos... vagy ha már sport, akkor max. úszás... és bicajozok :lol: :lol: :lol:
(egyébként néztem bicajos utánfutót is :lol: :lol: :lol: :wink: )

Galex
Én úgy tanultam, hogy ha egyszer már voltál barikás, akkor utána védett vagy!
Alexnek jobbulást!

Mágnes
Cukoreredmény :lol: :lol: :lol: :lol:

Witch
Bocs, de én már azon kiakadok, hogy egy bölcsis ballagásból ekkora cicót csinálnak... Gondozónőknek, konyhásoknak ekkora összeg az ajándékra???? Én még ott tartok, hogy mi anno virágot vittünk pedagógusnapra...

molly80
 
 


Sziasztok!

Witch!
Nagyon sajnálom a szülői gárdát,hogy ennyire érthetetlenek.Ezennel "leleplezem" magam :) :) én bölcsiben dolgozom és elmondom,hogy egy őszinte szívből jövő köszönömnek sokkal jobban örülök,mint egy 20.csomag kávénak vagy egy 21.csetresznek már bocsika.Vagy ami még nagyobb örömmel tölt el,hogy jönnek vissza a szülők a testvérekkel és szeretnének az én csoportomba kerülni na akkor érzem igazán az elismerést.Nagyon szomorúan olvasgattam tőletek eddig is a kommenteket a bölcsikről,de tapasztalat szerzésnek tökéletes volt,hogy mi az ami a szülők fejében meg fordulhat. Nem akarlak teljesen elkeseríteni,de az oviban majd a suliban is végig kell,ezt még csinálni.Sajna ott sem tudja az ember megválogatni az osztálytársakat :cry: :cry:

mágnes!
Gratula a jó eredményhez hurrá!!!!!!!!!!!

manooka!
A Patrikon én is gondolkodtam,de nálunk a Viki kérte,hogy inkább Balázs legyen.Nekem nagyon tetszik a Patrik :lol: :lol: A szüleim a Palánk utca végén laknak az egy nagyon jó környék illetve régen amíg lány voltam a Petőfi u.-ba nevelkedtem.Nagyon jól ismerem a Nyírpalota u.-t is :) :) nem kell bemutatni.Te hová is jársz dokihoz?

Visszatérve Felicitás újságról se híre se hamva az én védőnőmnél sem volt.Így ráfogok én is kérdezni,de majd csak junius 27.-én kell mennem lehet addig el is felejtem :( :(

Kép
Kép
a.ibici
 
 


Parodontaxnak én is azt a sós ízét érzem nagyon erősen, és öklendezek tőle. :)

Amúgy én is sokkal jobban örülök egy gyerekek által készített ajándéknak, mint virágnak, ilyesminek. Az első osztályom arany karkötőre dobott össze, hát tök fölösleges volt, mert egyrészt nem hordok karkötőt, másrészt akkor már inkább ezüst... Amik emlékezetesek, és régóta őrzöm őket, azok pl.: minden gyerek rajzolt valamit egy tulipán alakú papírra, amit aztán félbehajtottak és összeragasztottak a szülők egy hurkapálca végére úgy, hogy egyik gyerek egyik fél rajzához a következőt, és a végén ugye körbeért... mint a legyező, vagy nem tudom, hogy magyarázzam. Egy térbeli tulipán lett a végeredmény. Aztán a másik, hogy zsugorkára rajzolt minden gyerek, kilukasztották őket, utána zsugorították, és felfűzték egy arany zsinórra. Ez karácsonyi ajándék volt, minden évben felteszem a fára... Bölcsiben mondjuk még annyira nem rajzolnak jól, de csinálhatnának egy fát, amire minden gyerek nyom egy kézlenyomatot levélként, és abba ragasztanak egy igazolványképet. Mellé mondjuk egy ajándékutalvány valamelyik plázába, de csak a gondozónőknek. Konyhás nénik, apám, vicces! Nekik fakanálbábot kéne készíteni, az aranyos, vicces és találó is... :D Nem tudom, hány gyerek van a csoportban, de egy 5000.-os utalvány szerintem olcsóbb lenne, mint egy csokor virág, plusz csoki, és hát hasznosabb is... Szeretem a virágokat, de nem túl mutatós, amikor vödörben férnek csak el, mert annyit kap az ember... :roll:

KépKép

KépKép
barbazso
 
 

 
 

Ja, Molly, nekünk van olyan utánfutónk, nagyon tuti! :)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Van netem!!!! Ma beköttettem egy vezetékest! Csak úgy hasít!!!! :lol: :lol: :lol:

Holnap jövök, most megyek fürdetni!!!!!!!!!

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Ibici, mi a bölcsiben és az oviban is ajándékutalványt adtunk az elmúlt években ovónéniknek és gondozónőknek - plázába (Barbazso :) )
Emellett mi Samuval csináltunk saját készítésű ajándékot is 3 éve.

Sti, örülök, h végre van neted!
É
erpé
 
 


Sziasztok!

Nem fogok tudni ennyit visszaolvasni, Tyutyka nagyon ígényel.
Valaki összefoglalná a dolgokat úgy az elmúlt 1hónapban? :oops: :oops: :oops: :oops: Köszönöm!

Ami eszemben van.

Mágnes, milyen lett az eredményed????? Annyit voltál eszemben!!!

Witch, hogy van Jami!

Trigemini, még egyben?

Ikreseink? Mindenki meg van még remélem!!!!

Mindenki rendben van?????

Én tegnap voltam (kissé késve) a 2.genetikain. Még mindig nem látszik 100%-ra a 2D-s uhun, de mindenki fiúnak tippeli. Mert már mostanában elbizonytalanodtam, de biztire fiú, csak Apa reménykedik, ezért nem engedi a 4D-t sem. :mrgreen:
Ja, és makk egészséges!!!
Még egy szív uhu van hátra, aztán ezek a dolgokat letudom.
Bibu (a nagyobbikom) már nagyon várja, hogy kijöjjön. De megértettem vele, hogy meg kell várni az őszt. Most nagyon szeretném, ha nem előbb jönne. A tesóknál szerettem volna, de most anny dolgom van szeptemberben, hogy nem bánnék egy októberi babót se.

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Sziasztok!

Molly, párod irtó édes lehet, ahogy az üres kocsival mászkál :lol:
Mózes azért szokott fontos lenni, mert a legtöbb sport kocsit nem tudod 100%-ban dönteni, plusz aki őszre, télre várja a babát, annak azért fontos mert védettebb, zártabb a mózes, mint a sima kocsi.
De aztán majd jól megcáfolnak itt a 3. babójukat váró tapasztalt anyukák.
Én nagyon szerettem a mózest, mert az elején nem is az ágyikójában aludt napközben, hanem lent a földszinten a mózesben. Nem kellett fellépcsőznöm vele az emeletre.

Ibi, megnéztem google maps-en az említett utcákat, a Petőfi utca arra van, amerre Nono jár oviba. Ő jelenleg még a Platán utcába jár, és arra szoktam érte menni kocsival.
Amúgy nődokit kérdezed, hogy hová járok? Mert az jelenleg az István kórház. Sajnos bizonytalan hogy marad e a doktornőm vagy sem.

Sti, welcome back, szerintem hamar felveszed majd a fonalat :wink:

Ne is emlegessétek az utánfutót, tavaly még Svájcban kaptam egy hiper szuper bringát (mert ott nem lehet gagyit kapni) cube márkájú, nőknek készült modell, gyönyörű színben, és annyira fáj a szívem, mert nem tudom behozni Haraszti garázsból Pestre, nincs tárolónk, az erkélyen meg nem igazán lenne optimális a tárolása. És tavaly még én is ilyen utánfutóval szemeztem, mert ott kint szuper bicikliutak vannak, a Rajna parton bringáztunk esténként, hihetetlen szép volt....úgy látszik csak hiányzik vmi Svájcból...

Nekem régen nagy kedvencem volt a Patrik név, de akkor az Adriánt szerettem volna társítani hozzá. De spongya bob óta vannak mellékzöngéi számomra a névnek :lol:

Ja, és képzeljétek, tegnap vaterán vettem egy kombi kiságyat Martinnak, ugyanis Noel külön kiságy és pelusozó kisszekrény polcocska bútorcsaládja nem férne el ebben a lakásban.
Ugyanis az első időkben velünk fog aludni a kismanó, nekünk 12 nm-es a szobánk, amit nagyrészt a 180*200-as franciaágy el is foglal. Aztán később átkerülne, (amikor már átalussza az éjszakát) Nonoka szobájába, ami 18 nm-es.

Ezt vettem:

http://www.google.com/imgres?imgurl=htt ... Q&dur=1422


Jézusom, mi ez a link ??? :lol:

Új ára 85, én megvettem 33-ért, szóval azt gondolom nem csináltam rossz boltot.

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület
 
 


Manó, jó az ágy! ;)
Patrik, Spongya Bob. :D :D :D

Sti, de jó, végre újra köztünk! :) Hát nehéz lenne összefoglalni, miről is volt szó az elmúlt hónapban. :) Szerintem ne is foglalkozz vele, csak kapcsolódj vissza. Most a bölcsis ballagás a téma, a babakocsik is szóba jönnek néha, mindenkinek nő a poci, mozognak a babák, egyre jobban beleéljük magunkat a szeptemberbe, készülődünk a cukorterheléses vérvételre, kb ennyi. :) Volt pár ijesztgetés is az elmúlt időszakban, de szerencsére mindenki jól van. :) (Autóbaleset, folyadék a baba szívében, szúrogatás, fájdogálás alul...)
Örülök, hogy minden rendben van a kis trónörökössel. Nem is értem apát, más pasas tök büszke lenne magára, hogy ilyet is tud... :D :roll:

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Én itthon Bencével, náthás lett, és náthásan nem engedik, hogy a bölcsiben legyen (csak a zöld taknyú gyerekek tartózkodhatnak ott). :twisted:

Mózes:Jöjjek cáfolni, mint 3 .gyerekes ? :lol: Nem cáfolok, mert biztosan nagyon jó, de szerintem nem létszükséglet. Mindkét gyerekem téli, méghozzá tél közepi, és egyikkel sem volt mózeses kocsink. Nagyon tetszett, és szerettem volna, csak a pénztárcánk nem... :wink: Ennek ellenére nem fáztak meg, volt lábzsákunk, vastag pléd, overall, jól felöltöztettem, sőt, amikor szél volt, az esővédőt is ráhúztam a kocsira. Szóval ez lehet a másik megoldás.

Sti:
Jó, hogy jöttél! :)
Köszi, hogy gondoltál rám, a lényeg nálunk, hogy egészséges kisfiunk van :lol:

manooka:
Szuper az ágy!!!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Manóka! Pontosan ilyen kiságyunk van nekünk is. Csengével mi nagyon szerettük, remélem Márknak is bejön majd.... :)

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
rizsmike
Budakalász
 
 


Szisztok!

Üdv Sti, végre! úgy örülök neked!

Mózes: szerintem se létszükséglet, nagy bugyelka azt kész. sokan mostanság illetve régen is, bárányszőrt terítenek a kocsi aljába- tudjátok, gyapjú élet erő egészség :) na nem csak hát tudjuk hogy jól melegít és hasonló (pásztorok subája-nyáron hűt, télen fűt, illetve a sok teleshopos garnitúra értékesítő...)

De ha lehet vízszintesig dönteni a babakocsit...

nekem halálom, mikor itt nálunk látom, hogy a kisebbség (akik lassan többség) (és itt a rossz fajtára gondolok, mert vannak olyanok akik előtt emelem a kalapom és áldanám az eget ha egyszer találkozhatnák vele- pl Bangó Margit, Caramell...) szóval ők tesznek a babakocsiba kispárnát, de olyan felnőttes, ágybavalót... és kispaplan van a gyereken...

Amúgy Molly- szemből lehet tolni, illetve átfordítható a karja? a futást azért kérdeztem, mert a futó kocsik hasonló kiképzésűek- amerikában nagy divat a kismamafutkosás- bár enyim nagyobb ezt leszámítva is csak kocsiban aludt, csak kint és csak akkor ha száguldottunk :)

délután megyek vérvétel beutalóért, szerdán meg cukkerra- de 3szor mondtam el a nőnek, hogy a legkorábbi időpontot adja, mire megkérdezi 8-9 :shock: anyád! fél 7!!! így se tudom hogy bírom ki- nekem reggel ennem kell, mert leesik a vércukrom, még jó hogy ihatom azt a finom vizet.

paradongenya: irónikusan fogalmaztam... :)

Mano: szerintem szuper az ágy! és jól vetted!
én eldöntöttem hogy nem fog érdekelni, hogy hány tesóm jön még utánunk a családban gyerekkel, de a babakocsit, a hintát, az ágyat, fürdőkádat, mérleget... mindent eladok, mert ez több százezer volt nekünk is és még most is- ha más nem egy nyaralás lesz belőle, még úgy se voltunk igazán.

mózes- fenti gyerekszoba:nekünk a földszinten van a plusz szoba (ahova majd leköltözünk ha minden gyerek elég nagy) addig Fanni velünk lesz fent, így arra jutottam, hogy kéne lentre is ágy, de egy bölcső is 20. na van egy masszív mózesem, még keresztanyám készítette az alföldön, mikor születtem, semmire se lehet használni, hát kitaláltam, hogy apa csinál neki lábat és lesz egy kiságyunk lentre az első 4 hónapra, bár sztem 3-4 hónaposan már lóf@szt fog ő feküdni egész nap- főleg a két fiú mellett...

Bencének jobbulást!

és bárányhimlő ügyben is küldöm az energiát!

bölcsis ballagás: hát én bevallom, hogy még ezt a 3500at is sokallom. mert nem emlékszem, hogy hány főt írtál, de 10 fő után is 35000- és ez már 7 főre leosztva is túl nagy ajándéknak gondolom. a konyhásoknak meg tényleg... én akkor is egy szál virágot adnék max. nekik minek maradandó, mikor ezzel vagy enélkül se tudnák hogy kitől van...

bár Marcell még csak kiscsoportos, de hallgattam, hogy a nagyoknak mit találtak ki a szülők: vettek egy fényképalbumot- aminek papír lapjai vannak és minden szülő adott egy képet+rajzolhatott a gyerek, vagy még írhatott a szülő egy pár sort. tulkép egy album-emlékkönyvszerűséget kapnak, és a szülők és a gyerekek együtt készítették el... meg gondolom még vmi virág... 1000 forint körül szedtek.
és ez ovis ballagás. mi lesz majd az iskolában, ha már a bölcsi 3500???
nálunk az oviban vannak bálok, ahova lehet támogató jegyet venni+alapítvány- és ki van írva minden évben a faliújságra, hogy mit vettek a pénzből, csoportra lebontva (8csoport van) és pl már a legtöbb csoportnak van saját fényképező gépe, memória kártyája, kép nyomtató... szerintem ez tök jó...

ne is emlegessétek a 4d-t, én még mindig a nyamvadt borjú papírokat várom, hogy végre legyen már zsé... annyi mindent szeretnék belőle! :(

kérdés: tudja e valaki: nagymama csak akkor lehet gyes-en ha egy címen van a gyerekkel??? számomra ez fura. nem hozhatom-vihetem a gyereket reggel-este a mamához?

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Felhívtam a mákot- nem kell :) szuper! Küldik a papírt is!
Remélem megy majd minden simán- anyós gyes-en, én szabin, júni 16-szept 10-ig.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Közel kell lakjatok, az tuti. :) Barátnőméknek be kellett magukhoz jelenteni a nagymamát, mert ők itt laknak, a nagyszülők meg Gyula mellett...
Fú, baromira nem vágtam, hogy viccből írtad! :oops: Már fel akartam ajánlani a sajátomat is... :)
Olyan fényképalbumosat is kaptam még a legelső osztályomtól a karkötő mellé, nagyon örültem neki.
A párnától én is rosszul vagyok, főleg, hogy a tollpaplan/párna növeli a bölcsőhalál kockázatát. Én az összeset lecseréltem, amikor Samu született. Rettegtem a bölcsőhaláltól. :? Én idén télen is használtam Samunak báránybundát. Egy ikeás van félbevágva. :) A szánkóba is betettük, hogy szigeteljen alulról. :)
Nem kérdezed meg a dokid asszisztensét, hogy ő nem megy-e házhoz vért venni? A Kauda asszisztense munka előtt körbeautózza a környéket, hogy az öreg néniknek pl ne kelljen bebumlizni a központba. Szerintem tök rendes. Nekem is levenné a vért, ha ide járnék valamelyik dokihoz, de én sajna Budára járok. :?

Bencének jobbulást! ;)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Sziasztok!

Mi is meg vagyunk.Rég jöttem,visszaolvastam.Nekünk babakocsik meg vannak,az nem kell.Nekünk is mondták annak idején a supi cipőt,de mi nem vettünk.Szóval el vagyunk nélküle.

Sokat mentünk a héten,sok volt a dolog,de ez így van,néha meg semmi.

Tri:szép nagy a pocakod,tényleg mekkora lesz még... :)

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Ma megjártam a Védőnőt, a 9. hét óta ,azt hiszem ideje volt... :)
Minden rendben, ráállított a mérlegre a 4 hónap alatt 4 kilót híztam, ezen én kisebb sokkot kaptam, de ő nagyon dícsért..(Persze, nem neki kell leadnia majd..:) )

éééés 100 napon belülre került Soma születése :) :)

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1337937802.5419.jpg[/img] 25-26 hetes albérlet[/img]

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Szisztok!

Nem sokat írtatok... :(

Ági- irtó nagy a pocakod. és a 4 kiló sztem is tök jó!, főleg hogy ebből már a pocakod elég nagy részt kitesz.

én 15-17 kilókat híztam az elsőknél, de szülés után olyan voltam, mint előtte. az elsőnél egy pár napba beletelt, míg a régi gatya rám jött, de az csak a csontok szétcsúszása miatt volt.

rendezgettem az emeletet- csak áttoltam a kiságyat... megy egy polcot- aztán ezt vissza :) de aztán Apa is segített pakolni, porszivózni... de most alul nagyon vacak megint :(

nekem Fanni még tuti keresztbe van, délelőtt és délbe is éreztem a lábát és lefele is tuti azzal bökdös. kíváncsi leszek, hogy a kövi uhun hogy lesz és a lepény hogy lesz és a 4d-s nő mit mond majd.

Zsó: jön velem Apa is a laborba- eddig sose kértem, most valahogy így gondoltam- biztos ami tuti :)

igazából ez a furikka, kocsiból ki be szállni... de ezt nem terhesen is utálom. ha megyek sok helyre inkább leállok egy központi helyen és sétálok, mert a kocsiba ki be szállás engem fáraszt.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


nézte valaki az Éden hotelt, én örültem a végeredménynek- illetve mindegy volt számomra h ki nyer, csak ne az Anikó! utáltam!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!

A héten egy kicsit lemaradtam az írásban... elkapott az EB-láz! :oops:
Olyan ügyesek az úszóink :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


Molly
Jól néz ki a babakocsitok!

Mágnes
Szép pocak :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Jó reggelt!

Lassan utolérem magam :oops: :wink:
Befejeződik a ház felújítása, kezdek babaholmival foglalkozni...

Szépen alakulnak a pocakok. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Az enyém is már egészen nagy :lol: :lol: :lol: :lol:

Kata

Kép
ekata79
Szekszárd
 
 


Kép

Kata

Kép
ekata79
Szekszárd
 
 



Nagyon eltűnt a társaság.... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Sti
Jó, hogy van újra neted! :lol: :lol: :lol:
Mi jól vagyunk! :wink:
Az a lényeg, hogy egészséges a babád, a nem már másodlagos! Drukkolok azért a fiúhoz! :wink:

Manooka
Kocsink háttámláját teljesen vizszintesre lehet állítani! Télire van a babáknak bundás zsák :wink:
Nálunk nincs emelet :oops: :lol: :wink:
A mi hálószobánkba meg egy utazóágy lesz beállítva :wink:
Bicikli: sajnálom, hogy nem tudod bevinni! (Miért költöztetek be?)
Jól néz ki az a kiságy!

Mágnes
Jobbulást Bencének!
Szép a pocid!

Konkri
Nekem ahhoz újra kellene születnem, hogy én fussak! :oops: :wink:
Nem olyan családból származok én! :oops:
Még anno tesi órán is nagyon utáltam...
Párna: nem lesz! Majd pelenkát teszek a babáim feje alá! (ezért vettem vagy 50 textil pelenkát :oops: :wink: )

Kata
Szépek vagytok! :lol:

molly80
 
 


Sziasztok!

Szépen alakulnak a pocakok :) , az enyémhez sem kell már nagyító.
Látom, hogy nagyjából mindenki kitalálta már a baba nevét, mi még továbbra is vívódunk....Indiai nevet szeretnénk, ami nem túl bonyolult és nem csúfolható; mint pl. a Níla , csak fiúba :D . Ami nekem tetszik, a férjem nem, és fordítva....
Addig is Pocamok marad, ahogy Níla hívja.
Pocamok egyébként tök aktív, hála Istennek sokat mozog, fôleg, ha lefexem, ill. evésnél...

KépKép

KépKép
macianyu108
Budapest III. kerület
 
 


Molly
Én vagyok :lol: :wink:
Most éppen F1-et nézünk, közben a festék a hajamon... epiláltam a lábam... Muszáj szépítkezni! :lol: :wink:
Biciklis utánfutót én is néztem :lol: :wink:

Macianyu
Miért szeretnétek indiai nevet? Indiai származású valaki? Ötletem nincsen, nem tudok indiai neveket...

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Én is vagyok, csak Bence náthás, állandó (orr)szívás a napunk, mellé még kisgatyázunk, és blilizést, wc-zést tanulunk, szóval, ha nem (orr)szívunk, akkor rohangálok a bilivel, vagy sasolom a gyereket, nehogy elsumákolja a kakit... :lol:

Macianyu:
A Nila név nekem nagyon teszik , arról tudtam is, hogy indiai név, de indiai férfinév valahogy nem is jut eszembe (pedig a Gettómilliomost is nemrég néztem meg).

Kata:
Nagyon szép, formás pocakod van :D

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Vagyok én is, csak dolgozok, 31.éig orrvérzésig... Sajnos Jami beteg, már lázasan hoztam haza a bölcsiből, úgy, hogy nem szóltak a gondozónénik egy árva szót sem megjegyzem nem a mi gondozónéniink voltak velük. Mikor bementem láttam hogy nincs jól Jami, 38.5 volt a láza... azért ezt hogy enm lehet észrevenni? Vissza is telefonáltam a bölcsibe, hogy bejelelntsem hogy milyenek a "kedves" gondozónénik... holott tudja az egész bölcsi, hogy Jami lázgörcsre hajlamos és baj lehet... tegnap diazepamot kellett neki adni (beszéltem a házi orvosunkal, hgoy ne kapon görcsöt...) Felháborítónak tartom...

Kata!

Szép a pocid :)

Ági!

Még emlékszem Arra az időre mikor Jami szobatiszta lett (pedig cska 1-2 hét votl), de elég volt szemmel tartani :) Kitartás :)

Trigemini!

Nagy F1 rajongó vagyok én is :) De most bele aludtam... Ledőltem munk aközben pihenni és bealudtam... Jami jött felkelteni, adta a puszikat és közölte auka pető, épető autka :) Imádom :)

Macianyu!

Pocamok, ez édes nálunk csak szó :) (ennyi lett a tesóból :))

Molly!

Nekem Jami egyedül használt el 50 textil pelust, kicsit büfis volt, 40-50 szakállka és textilpelus :) Mostunk mint a mosodában :)

Ha valaki lemaradt bocsi... megyek vissza melózni... :(

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Szisztok!

úh, látom valaki itt már 25-25 hetes... irigy!

és jól el van foglalva mindenki... ki melózik, ki popót sasol. ki forma 1 et :)

nálunk szombaton két oldalon is családi progivolt, tegnap meg apa pecázni ment, de mivel stégre mentek, így azért hogy pár percig ott legyünk nem mentünk utána a fiúkkal- különben Martin tuti a vízben kötött volna ki. így délelőtt szokásos punyika, aztán fiúk, illetve inkább csak Marcell segített pakolni, mosást betette a mosógépbe és míg takarítottam a fürdőt elkezdte a porszívózást... :) aztán mindkettő betette a kocsiba motorját és kimentünk egy betonpályára azt ott csapattak- sajna játszótérre nem tudok menni velük, mert nem tudom őket le föl tenni, vigyázni, elkapni, a járdán motorozás tuti abba fulladt volna hogy: " ne menj el az utca végéig! vigyázz a lejtőn! engedd el a bácsit!" így kivittem őket egy placcra- parkolók üresek voltak- azt mehettek...
a külön éjszakáik jól telnek- kop-kop-kop és tök jó újra Apával aludni kettesben.
Fanni cuccai alakulnak- már alig van pár dolog amit szeretnék...

Az én hasam tegnap nagy volt, ma megint pici, úgy nézem 4 kilónál tartok, ami jó, mert máskor ilyenkor már vagy 7 volt.

Macianyu: ha jó tudom Apánál van indiai kötődés- most hol tartózkodik éppen?

Kata: nagyon szépek vagytok!

Zsófi: jövő héten randi?

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Kép

A két pasim a háromból...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!

Meg vagyunk mi is,csak el vagyunk havazva.Látom,mindenki el van.

Pocakok,Babák nőnek,ez a lényeg... :)

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Sziasztok!

Örülök, hogy mindenki jól van.

Bizony telnek a hetek, rohan az idő.

Alexem továbbra is pöttyös, ma már nem jöttek újak hála az égnek.
Remélem holnap sem lesz és akkor (az óvónénik mondták) szerdán nem hagyjuk ki a ballagást sem.

Szombaton lezárom a melóm szept-ig (akkor a barátnőm/kolleganőm folytatja a melót). Szóval jön a szabadság :D
Addig még feszített a tempó.

Remélem mindenkinek jól telet a 3 nap.
Jó éjt!

Üdv: Gaby

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület
 
 


Bocsi, szóval jól telt :lol:

Konkri!
Cukik a pasik!

Üdv: Gaby

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület
 
 


Tiszta hulla vagyok már.

Szóval jó, hogy minden pocak és kismami jól van, de sajnálom, hogy Jami megint beteg.

Jó éjt :lol:

Üdv: Gaby

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület
 
 


Jaj, ez a két gyerek, annyira jó fejek!!! Marcell meg hát.... Imádom, ahogy Samut terelgeti, ha találkozunk, és otthon még porszívózik is??? Nagy kincs. ;)
Fú, most nektek kell jönni, mert megvan a trambulin!!!! Ma szerelték össze az apukák (átjött a két barátnő szülőkkel Samut ünnepelni), épp akkor végeztek, amikor elkezdett dörögni az ég, és esni az eső, de Samut nem lehetett kiszedni, galoppozott a trambulinon körbe-körbe, közben integetett kifelé, hogy szia anya, szia vava,... :D Na, szóval a programterv: fiúk bemásznak a trambulinba, mi összehúzzuk a védőhálót, és leülünk a hintaágyba. ;) :D Hogy tetszik? :) Más is jöhet! ;)
Éden Hotellel ugyanígy voltam. Örültem a végének, mert Anikót rühelltem. Mekkora pofával mondta, hogy ha Mátéval lenne egy pár, tuti ők nyernének, mert mindkettejüknek nagy a támogatottsága, aztán a 7 emberből egy sem állt mögé. :D :D Remélem, utólag eljutott a picike agyáig, hogy nem az Edina tehet arról, hogy nem ő győzött, hanem a hülye stílusa, meg hogy mindenkit le akart fizetni. :?

Csinik a pociképek! Jó nagyok... ;)

Nóri, te nem teszel fel képet?

Witch, bakter, ez nagyon gáz, hogy nem hívtak fel, hogy beteg a gyerek. :evil: Azért ennél kisebb láz is látszik már rajtuk. :? Szegény Jami, jobbulást! ;)
Szeretek F1-re aludni, régen is mindig elaludtam a monoton alapzaján. :) Apu törte a mandulát/diót, én mindig kaptam egy-egy szemet, aztán elaludtam. :)

Tök szuper volt Ausztriában, nagyon jól éreztük magunkat. Ami rossz volt, hogy bazi kemény a víz, és zuhanyzás után széjjel vakartam magam, szombat reggel pedig iszonyat vádligörcsre ébredtem. Még sosem éreztem ekkora fájdalmat, ma is húzódik még az izom. Vettünk a bioboltban Dolomit Spezialt, most azt szedem Mg-nak. Állítólag nagyon jó, én még nem tudok nyilatkozni, mert több hétig kell szedni ahhoz, hogy hatása legyen. Amióta szedem, nem volt baj. Sógornőméknek vannak nyulaik meg tyúkjaik, hát Samu annyira élvezte! Közel laknak egy erdőhöz, sétáltunk is, Samut meg agyon kényeztették a rokonok, így én annyit pihentem, amennyit nem szégyelltem, szóval tényleg tök jó volt!

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Galex, szombatig már fél lábon is kibírod! ;) Ez tök jó hír! Na, meg az is, hogy Alex mehet a ballagásra, mert szépen gyógyul. ;)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Szép napot mindenkinek!

Mágnes
Bencének jobbulást és sok sikert a bilizéshez!

Witch
Jobbulást Jaminak! Azért durva, hogy a gondozónők nem vették észre, hogy lázas! :evil: :evil: :evil:

Konkri
Milyen ügyes csemetéd van, hogy segít neked!
Nagyon jó a kép a fiaidról! Imádom az ilyen huncut szemű csibészkéket! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Galex
Hajrá ballagás!

Barbazso
Trambulin jó szórakozás! Még én is kipróbálnám :oops: :wink:

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


barbazso:
Én ugyanígy jártam vádligörcs terén, napokig szenvedtem vele, aztán a dokim azt mondta, hogy a Magnézium mellé szedjek Calciumot is, mert van, akinél a kettő együtt hatásos. (állítólag 2:1 arányban, tehát 2 Magnézium, 1 Calcium). Szóval azóta nincs vádligörcs ! :)

Witch:
Jaminak jobbulást!! A bölcsit nem is értem...Egy lázas gyereket észre kellene venniük...

Bence még mindig nem az igazi, bár éjszaka már jól aludt, nem köhögött, a reggelek cinkesek..Nekem viszont dolgozni kell, most megy majd Anyóshoz, nem örülök neki túlzottan, de nincs más alternatíva...

Soma pedig ismét alakít, most sikerült ráülnie(vagy inkább ráfejelnie) a hólyagomra,de olyan szinten, hogy gyakorlatilag egész nap ülhetnék a wc-n, mert folyamatosan tudnék csurgatni..Sőt, amikor pisilek, és ő éppen mozog, akkor szakaszokban jön a csak a cucc, elzárja, megnyitja...:)Ez valami borzasztó, 2 percenként járok, lehet, hogy beüzemelek egy pelenkát a suliba... :D

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!!!!

Köszönöm, annyira aranyosak vagytok, olyan jól esett!!! :oops:

Kata, nagyon csini a pocid.

Konkri, nagyon édik a pasijaid!!!! :wink:

Mágnes, Witch jobbulást Bencének és Jaminak!

Konkri, te már a kész vagy Fanni szobájával? (és akkor lány lesz, gondolom. :lol: )
Nálunk Botikájéban állnak a dobozok... :oops: Valahogy rá még plusszan képtelen vagyok koncentrálni.....

Mi hétvégén hajókáztunk, bábszínházaztunk, kavicsoztunk, egy rakat programunk volt, tegnap meg kárpitoztunk és a dolgozót rendezgettük. Hááát, nem tudom, valaha kész leszünk e....
Botika rejtegeti magát, még mindig nem mondják 100%-ra, hogy fiú, de 3különböző doki mondta ezt, szóval azért gondolom fiú lesz, de meglepődök, ha lány lesz. :lol: :lol: Kéne babakocsit is sasolni, de egyszerűen imádom a mostanim és az nem jó újszülöttől, plussz cuki rózsaszín is... :oops: Most elhatároztam, hogy Stokkem lesz, ha a fene fenét eszik is, de ott is a lila szín tetszik. :roll: Azt hiszem én tipikus lányos anya vagyok.

Tényleg, akinek két ugyanolyan után lesz másik nemű, az nem pánikol??? Én bazira. :oops:

Macianyu, szép a Níla név. Mi az Aisán gondolkoztunk lányként. Különleges hangzású, de igaziból ősi magyar név.

Hoztam nektek én is pocak képet.
Kép 21hetesen
Bocsi a rossz minőségért, még lusta voltam elmenni a fényképezőmért és a régi már kissé sz@r...

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Ja! Mágnes, szerintem már nem is olyan nagy a pocód. Legalábbis a 15 heteshez képest, most nem nőtt olyan extra nagyot, nem?
Nekem most indult meg, mindenki hüledezik, hogy még csak??? Nem tudom mit várnak így 3. gyereknél....amúgy kisebb a pocóm, mint a 2.-kal....

sti82
Budapest XXII. kerület
 
 


Szisztok!

jó hogy Alex jobban van! Jaminak is jobbulást! Szegényke! pedig ilyen lázzal tuti elveszettke lehetett.

Gemini: üdv a blogosok közt! akartam kommentelni, h én legyek az első, de valamiért nem ment- ezért kívánok hozzá sok időt, energiát és sok szép élményt és boldogságot, amit mi is láthatunk a naplótokon keresztül!

Sti: én is így vagyok a pocakkal- enyémke is általában nem nagy, max akkor ha előtte bekajálok.
ja és nincs kész a szoba! a fiúkét rendezgettem most, hogy ha visszaköltöznek/tek jó legyen. Fanni a mi hálónkban kap sarkot, illetve ha nagyobb lesz, akkor mi költözünk ki tőle és a gyerekeké lesz az emelet. a cuccai vannak meg nagyjából- ágy, kád, kocsi, hinta "régről"- ruhái szinte fullra, jó kis csajosak... még Witch-től jön egy csomi :), törcsi, takarók... ilyesmi...
én június-júliusban mindent intézek mert augusztusban csak láblógázni akarok.
én valahogy biztos vagyok abban, hogy a 36-37. heti vizsgálat utáni héten szeptember első hetében be kell feküdnöm...

én pedig azt hiszem, hogy Fanni megfordult! irtó szar volt mikor keresztbe volt, vagy mikor lefele bökdösött a lábaival (eddig a bugyimban éreztem a mocorgását) de tegnap este végre már fölfele éreztem ezt-azt... na ezt persze nem tudtam kiélvezni, mert alig akart mocorogni- persze jött a gondolat, hogy a nagy fordulásban a köldökzsinór nem e... na de küldtem le neki egy kis tejeskávét és kiflit és egyből felébredt. most már eljutottunk oda, hogy kajára kel. ma egész jól is érzem magam! nem szeretem mikor úgy fekszik, hogy olyan ideget nyom, amitől majd be fosok.
Remélem marad esetleg már így, értékelném nagyon, mert így sokkal jobb- még egy darabig, amíg nem dugja ki a könyököm alá a talpát...

Gemini: azt hiszem a decemberi topicban van egy 3as kismama és nála is ugye A,B, Cvel jelölik a babókat- azt értem, hogy a csajszi ő csajszi, de a két fiú most elvileg Dávid és Dániel, vagy már fixre lehet tudni, hogy melyik melyik? illetve hogy a B mindig B és a C mindig C? jól kérdezem? vagy hülyeséget kérdezek? a fiúk az egy petéjűek?

mikor a Martint szültem, szült egy csaj ikreket és a dokija nem tudta megmondani, hogy egy vagy két petéjű ikrek voltak... ez lehet? szerintem ez bénaság volt nem? ezt uh-val meg lehet mondani? a burkoktól függ ez? császár előtt csinálnak uhut?vagy csak vágnak és kész? a ikreknél a lepény és a burok alapján különböztetnek nem? bocs ha hülyeségeket kérdezek.
a Te babáid mérete akkora mint a mienk most? vagy picibbek? bár én elgondolásom szerint akkorák, mint a mieink, és az ikrek picisége csak abból adódik, ha korábban születnek.

a lifenetwork-ön a csaj a hatos ikrekkel a 30+4 en brutál hasa volt...
pár részt láttam a sorozatból, nagyon szimpi család. (jobban tetszett mint a 6 gyerek+8as ikres anyuka.
http://www.kiskegyed.hu/bebi/hatosikrek ... baba-35320

Ági- Neked még mennyi van a suliból?

Zso: ok, egyeztetünk trambulin ügyben... hétvégén itthon lesz Apa is, ha nektek jó? vasárnap meg búcsú- bár persze mint mindig mikor búcsú van szar az idő.

Galex: mit dolgozol- arra emlékszem, hogy tánc, meg ruhák... és pont szeptembertől kezded újra? hogy?

Sokan eltűntek! Szifla, Messy, Babee- érthető- esküvőzik, Dia, Emmami- a teljesség igénye nélkül...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!

Molly! Cordaflex nevű gyógyszert szedek, szívizom gyógyszer, de állítólag sokan felírják haskeményedésre is. Sajnos nem tudom, hogy használ-e, mert a keményedést csak akkor érzem, ha épp ott van a kezem, de egyébként mivel nem fáj, nem érzem. A doki meg azt akarja tudni hogy napi hányszor keményedik:(

Velünk amúgy minden ok, a derékfájásom teljesen elmúlt, hihetetlen, nagyon sokat segített a masszázs:)

Mi is elkezdtünk pakolászni a gyerekszobában, mert eddig ez volt a kupiszoba. Csak kiságy kell, szekrény van, a pelenkázó meg egy asztalon lesz kialakítva.

Én holnap megyek terhelésesre, kíváncsi vagyok...

A mózessel most összezavarodtam, én is azt hittem, hogy az mindenképpen kell, főleg télen. Nekünk most a legnagyobb gondunk, hogy a lapracsukhatók is nehezen férnek be a Corsába, a kocsicsere az októberben lejáró hitel miatt most plusz pénzbe kerülne az előtörlesztés miatt. Meg kellene várnunk, míg lejár és akkor...
emmami
Szigethalom
 
 


Emmami: nekünk astránk van- az se túl nagy és espiro kocsink, ez 3 in 1 így esetleg csak a vázat kell betenni a csomitartóba és utazhattok hordozóval- bár láttam olyat is aki a mózes részt betette a kocsiba. és a sport rész is könnyen elfér...

keményedés: csak úgy kérdezem, hogy te tutira keményedsz? mert a keményedést én legfőképp úgy érzem, hogy egyik pillanatról a másikra a pocakom elkezd összehúzódni és ezt tapintás nélkül is érzem sajnos, nem szeretem. az egy dolog ha kemény a hasad, de az nem feltételnül keményedés. mikor keményedik azt érezni csak úgy magában is.
Neked ez első terhesség? nem emlékszem.

nekem már vannak ha átlagot számolok úgy napi 1 keményedésem van- van hogy egy nap több, esetleg 3, de van hogy eltelik nap nélküle.
bocs hogy így írom, de mondjuk egy orgazmus után (mindegy hogy az miből és hogyan ered :) ) tutira van keményedés... szerintem.

én eddig napi 3,5-5 g magnéziumot szedtem (7-8 magnerotot) most egy pár napja úgy 4 szemet csak, eddig kop-kop-kop, de jó most így is. ha úgy fogom érezni hogy szar a hasam, akkor veszek be.

én úgy tudom-olvastam, hogy a kálcium gátolja a magnézium felszívódást és a két "szer" bevétele között 3 óra teljen el, mert így fejti ki legjobban a hatást.

most ebéd utánra azt hiszem, hogy Fanni Róza már nem annyira talpal felfelé :( de tűrhető pózban van most. most sajna megint a nagy wc akaródzik és egem az ilyenkor úgy tud nyomni, még egy kis puki is.
a komfort érzetem a béka segge alatt van :( de azért jól vagyok. ha szülés után lennék így az más tészta, de most mégis csak próbálom óvni a kis tojásomat odabent :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Konkri!

Pont ez a bajom, hogy nem tudom, hogy ez a fajta keményedés nálam normális, vagy már túl sok. De a dokinál is volt, ahogy felfeküdtem az asztalra, kőkemény lett (hanyatfekvéskor mindig ez van) és meg is tapintotta ő is, és akkor írta fel a gyógyszert. De az tény, hogy nekem nem görcsöl vagy fáj, bár egyszer kétszer éreztem már olyasmit is, de az nagyon ritka. Nekem kb óránként, vagy kétóránként megkeményedik a hasam, és az biztos hogy az izom összehúzódása, mert nagyon kemény lesz, de biztos van ennél erősebb összehúzódás is. Inkább a gyakorisága zavaró nálam.
emmami
Szigethalom
 
 


hmmm, nem tudom... igen furcsa, hogy így hanyat fekvéskor, meg hogy ilyen gyakran.
én mikor érzem, akkor olyan mint ha szívódna össze a hasam a méh részen és csak húzódik, keményedik és tovább és tovább és alig várom, hogy vége legyen, mert sose szerettem ezeket. szerencsére nekem nem ilyen gyakori, ahogy írtam, átlag 1/nap.

szerintem tényleg akkor lenne gáz, ha nyílna is méhszájad, de mint írtad ezzel nincs gond.

a fájást- vagy fájástevékenységet pedig nem lehet összetéveszteni semmivel- az úgy fáj, hogy besz@rik az ember...

a görcs lehet bélgörcs is, hisz ott a csomag ami nyomja és sokszor egy buborék a bélben ahogy kevereg és nyomódik is tud fájni.

illetve minden görcs és fájdalom függ a baba pozíciójától is...

nekem volt hogy úgy pózolt, hogy a hugycsövem szúrt- szerencsére leszállt róla, de ez eddig a specialitása volt, most tegnap este óta tiszta jól érzem magam, most is a köldököm alatt érzem rugdosni, tehát reménykedek benne hogy fejjel lefele van.

most majd jönnek a frankó kaparászás érzések, meg a nap többszöri csuklás...

Martinom spéci póza a jobb vesémre volt hatással, azt tudta nagyon nyomni, ő is kb így huszon hétig... utána a könyököm rugdosta az óriás tappancsaival (már mutattam képet a hatalmas lábáról)

nyugi- méhszáj legyen zárt, lepény jó állapotú legyen, baba fejlődjön, vérkép rendben akkor minden oké!

fú de jó holnap megyek cukorra :(

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Nekem éjszaka a legdurvább, mikor pisilnem kell és felkelek az ágyból, na akkor úgy össze van ugorva a méhem, hogy alul be van húzódva teljesen és fölötte meg kidudorodik és kőkemény. De ekkor sem érzek fájdalmat, csak max egy kis feszülést. Inkább ránézésre, meg tapintásra ijesztő. Napközben meg a húgyhólyagtól függetlenül keményedik. És nem mozdul az izomösszehúzódás, tehát nem hullámzik, hanem egyszer csak elernyed az egész. Na, mindegy, én amúgy úgy érzem, hogy nincs baj, de azért szedem amit mondott az orvos. Amúgy az első terhesség, ezért vagyok ennyire tanácstalan:)

A mocorgásai nálam még inkább a kellemes kategóriába tartoznak, bár volt már olyan, hogy megijedtem, mert nagyobbat bökött a szokásosnál:)
emmami
Szigethalom
 
 


Konkri!
Igen, már 11 éve tanítok táncot gyerekeknek. Ilyenkor zárjuk az évet egy nagyszabású évzáró gálával. Aztán nyári szünet. Júl végén még táborozunk egyet.
Szept-ben, pedig a barátnőm/kolléganőm folytatja egyedül. Az ő kislánya most lesz 2 éves júl-ban (a keresztlányom). Elvileg Januárban megyek vissza.
Ilyen viccesen váltogatjuk egymást a gyerekek miatt :D

Üdv: Gaby

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület
 
 


Emmami: nyugi, ne aggódj! ha nem fáj, nem nyílik, nincs baj.

Galex: ez tök jó, tök jó munkád van! gondolom ez az a munka amit azért csinál az ember, mert ez szerette volna és nem csak azért mert a sors úgy hozta. irigyellek!
bár én is azt csinálom amit szeretnék, amire vágytam, ahogyan vágytam - gyerekek (3) és aztán/közben a mezőgazdaság.

fú izgulok- apu ma ment Marcellért először oviba...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


konkri:
Nem tudom a Magnézium-Calcium gátló hatását, de a doki biztosan nem mondta volna, ha ütné egymást a kettő. jópár kismami ismerősöm is így szedte vádligörcsnél. :roll:

Még június 21-ig dolgozom, aztán lehúzom a rolót 2 évre :lol:

Keményedésnél nekem azt mondta szomszéd Védőnéni, hogy, ha keményedik a pocak, azt alul lehet érezni, a fent kemény pocak nem keményedés,hanem csak nyúlik a bőr, a benti cuccoknak kicsi a helye.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes
Hólyagtréning nálam is van! :oops: :?

Sti
Nekem két egyforma nemű mellé lesz egy másik nemű gyerekem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Hol a pocakod????? :oops: :wink:

Konkri
Nekem valamelyik gyerek feküdt úgy napokon keresztül, hogy tipikus isiászom volt. :cry: :?
Általában a babákat a helyzetük alapján jelölik, a méhszájtól távolodva: A-B-C baba. Ez egy egyezményes szakirodalmi jelölés. Nálunk a fiúk nagy valószínűséggel egypetéjűek.
Egy-, vagy kétpetéjűség: nem mindig lehet egyértelműen megmondani. Az, hogy hogy alakul egypetéjűeknél a burok, a lepény az attól függ, hogy a megtermékenyített petesejt mikor válik ketté...
Babáim mérete az UH szerint, most még átlagos. Általában azért ikerterhességnél, hármasnál meg főleg kisebbek a babák, mint az egyes terhességekben... és a 20-22. hét után kezd látszódni, hogy kisebbek.

Emmami
Cordaflex nem csökkenti nagyon le a vérnyomásod? (Értágító hatását inkább az artériákon fejti ki, nem a vénákon)
Én a keményedésekre Diaphyllint szedek... a sok-sok magnézium mellett...
Nagyon egyéni, hogy mennyi, milyen mértékű keményedés a normális... Nekem elég sok van, úgye az én méhem nagyobb igénybevételnek van kitéve...
Bízz az orvosodban!!!!

Galex
Milyen táncot tanítasz?

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Kép

Egy tisztességes 23 hetes pocak :lol: :lol: :lol: :wink:

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?