Tegnap kirándultunk, olyan jól esett erdőt látni
. Szaffi meg imádta, egész sokat jött a saját lábán, aztán meg önként beszállt a háti hordozóba apa hátára
. Persze a napközbeni alvás megint fél órára redukálódot
. Alszik hazafelé a kocsiban ennyit és kész. Meg mi is készek vagyunk a végén már a fáradt hisztis lánykától
Itt olyan az idő, mintha egy befőttes üvegben ücsörögnék. Teszek kenyeret a fejemre, még meg is kovászolódok
. Elég szarul viseltem a homokozóban
. Viszont volt egy 7 hós baba, nézegettem, hogy egy év múlva a pocaklakóm pont akkora lesz
Gemini Én ha lehet, kerülöm a hasbaszúrást. De ha te attól nyugszol meg, akkor úgyis arra van a leginkább szükségetek mindkettőtöknek a babával
AFP +- 2 hét, és mindig pontatlan, a legpontatlanabb mérés, tőlünk nyugatra már sehol sem csinálnak ilyet. Én épp azért csináltam kombináltat, mert nővéremre is, egy barátnőmre is a szívbajt hozták az AFP-vel, hetekig egy görcsbe voltak, hogy valami gond van, aztán persze minden okés volt
. Na ez nekem ne kell, mire AFP-t néznek, én már tudom, hogy minden okés odabent
.
Nagymamisom mondta, hogy bennük fel se merült, hogy gond lehet a babával. Lehet, hogy a sok vizsgálat miatt egy kicsit belénk is beszélik a nagyon ritkán előforduló dolgokat. Igen, vannak beteg babák sajnos
de talán túl sok egészséges babás kismama parázza végig a terhességet
„optikai tuning” miatt kicsit irigyellek. Jót tenne az önbizalmamnak, de azt hiszem, sose fogom tudni rávenni magamat
. Amióta meg tudom, hogy nem csak szimplán kicsik, de fejlődési rendellenesség miatt kicsik, még jobban idegesít a dolog
.
Kisvakondos és zsákruhákat dettó rühellem
. Amúgy is, aki kitalálta, hogy egy nő kantárost hordjon, annak tuti nem voltak mellbimbói!
. Zsákruhákról mindig az jut eszembe, hogy a fejemre is kéne ám egy zsák
. Én a c&a-ban normál ruhaáron vettem a babaruhákat újonnan (4-8000 közt egy farmer, szezonális leárazástól függően). A blúzok, pólók katasztrófálisak. Szaffinál télen volt igazán nagy hasam, szóval volt 1-2 pulcsi, ami rám jött meg alatta koszlott pólók. De most mégis utcára kell mennem valamiben. Még ha csak a homokozóig is
.
Babamasszázst egy 24 körüli kezdő védőnő tartotta és tök aranyos volt. Nem a koron múlik! Ha lelkes és jól bánik az emberekkel, simán nem hiányzik a tapasztalata. Néha az empatikus odafordulás, a te érzéseid, megoldásaid megerősítése szerintem legalább olyan hasznos, mint az ezer éves tapasztalat.
Tökfőzi nálam is kedvenc, mi anyámmal vagyunk nagy fan-ok, szóval együtt szoktuk enni
.
Zsuzsko H-ig vannak számozva a melltartók?
. Én az A-nál meg szoktam állni
.
Ezek szerint praktikus a lombikbaba, én legalább tudom, mikor fogant a lurkóm
Nekem apám mondogatja, hogy most már végre bizti jön egy fiú is a családba
. Engem halálra idegesít vele
. Mert ha tényleg fiú lesz, akkor meg örömködni fog, mintha csak neki csináltuk volna
Csusz Most fiúnak érezem a babám, de messze nem olyan egyértelmű, mint Szaffinál, szóval még bármi lehet belőle
.
Nekem az előző terhességnél az első felében feljött kb. 8-10 kg, aztán leállt úgy a 33-35 hétig egy gramm se, majd a végén kb. 1 hónap alatt még 8 kg
. Oké, akkor volt karácsony is és nem fogtam vissza magamat
. Most úgy 1-2 kg pluszban vagyok, tehát egész más tempóban hízok, pedig pocim most is van rendesen!
Nyuszika Neked nyugton marad az ilyen babás eseményeken a lányod? Szaffival még a babamasszázs is egy vicc volt, pedig csak 3 hós volt. Minden gyerek boldogan mosolygott az anyjára ellazult állapotban, az én lánykám meg azonnal hasra fordult, felnyomta magát és sikongatott a többiek felé, majd addig hernyózott, amíg a többi 3 hós közelébe nem került
. Mondanom se kell, hogy masszírozni így nem lehetett, de nem bántam, mert ő ezt is rettenetesen élvezte ám!
Ha meg neagyjisten egy helyben feküdt, akkor azt játszotta, hogy megfogom egy végtagját, ő kirántja és röhög rajta
Bobek Ez nekem olyan furi, hogy 35 felett mindenkit megszurat rutinból
. Ha jól tudom, nem kötelező, csak ajánlott.
Nyuszika Várom a turis körképet
. Ebben teljesen igazad van, kicsi pocakra sehol semmi jó. A „normál” ruhák idétlenek, a terhesruhák még lógnak...
Férjed élvezi, hogy idegesít a kismama helyett nagymamázás
. Nekem is változott az öltözködésem az anyaságtól, bár én előtte is túl voltam már a „diszkós” korszakomon
. Mondjuk én tanárként azt vallom, hogy nagyon cikis, ha az ember úgy öltözik, mint a diákjai, mert igenis hülyének nézik a diákok
. Szóval nem kell 30 évesen nagymamásnak lenni, de a miniszoknya, mély dekoltázs nem a katedrára való!
Csajok! Hallottatok arról, hogy a gyerek utáni szabadság már a várandósság idején is jár? Most mondta anyám, hogy nézzünk utána, mert ezek szerint már erre a naptári évre is jár a +2 szabadnap. Nem bánnám
. Mármint nem nekem van rá szükségem itt gyeden, hanem apának jönne jól
.
Amúgy leadtuk az adókedvezményes papírt, szóval roppant gazdagok leszünk jövő hónaptól
. Rögtön el is gondolkoztunk egy fürdőszoba-felújításon, tuti kijön belőle