Fekvés: szerintem a doki olyanra gondolt hogy vérzés vagy hasonló, de mondjuk a méhszájnál meg azért elképzelhetőnek tartom hogy fekvés jót tesz- bár anyum meg állítása szerint bevarrva ablakot mosott- mondjuk erre nem emlékszem.
én is nyitott ajtónál öltöztetek és én is kiraktam aki kész volt, mondjuk a nagyot, mert a kicsit úgy kell bevadászni az udvarról- szívem szerint sálat nem adnék rájuk de az én férjem olyan félős és agyonra követeli.
nekem védőnő, meg dokinéni meg kórház is azt mondta hogy 4 hét, na aztán Marcell januári volt + kurta hideg így ő nála volt levegőztetés és az első séta volt 3-4 hetesen, az felüdülés volt, még ha csak anyósékhoz is mentünk... (de tény hogy aludt) Martin júniusi, igaz hogy kabátot kellett ráadom mert oly szar idő volt, de 8 naposan már kint volt velem füvet nyírni, kapálni... erre rá úgy 2 hétre meg olyan dög idő lett, hogy csak pelusba volt és nem igen volt kedvem kimenni.
aztán sokan mondták, hogy szél, meg front, hogy így-úgy befolyásolja a gyereket, hát én megnéztem, hogy hol van szél védett hely és oda kitoltam. én nem is vettem rajtuk észre sose a frontot vagy időváltozást.
szerencsére Marcellal a depis időszak hamar elmúlt, mert korán jött a tavasz, március-ápilisban már muskátliztam. most várom már a július-augusztust, csak azt nem tudom mivel töltöm el
nem merek nagy dolgot tervezni.
még a 4 hétre mondták a kórházban: ne vágjam le a körmét 4 hétig! hát én levágtam már ott, nem hiszem, hogy jobb az ahogy ott lifeg félig leszakadva... mellesleg kesztyűt sem adhattam rá, mert "bekapja, megfullad".
szóval egy októberi szülésnél ha 2 hetet is számolok kb, az már lehet október vége
utálom az októbert!
a november még elmegy a tökökkel, díszítéssel, karácsony várással, de az október nekem pont a nagy szar.
meg tulkép a szeptembert is utálom.
Ági, te egy ultragőzgép vag! a takarítás, gyomlálás leander ültetés nálunk is meg volt, csak épp a húgom csinálta
ahhoz képest hogy 60-70%-ban fekszem egész jól nézünk ki takarítás, rend és ruhaügyileg
az udvar is tűrhető, főleg hogy virágzik is minden...
amit írtam, hogy délelőtt kell pihennem- na ma mondom egész jól vagyok, átsétáltam a fiúkkal a mostohaanyámhoz, hát nem kellett volna, mire az ebédet kellett csinálnom olyan mensi fájdalmaim voltak... nagyon megijedtem, mert ráadásul pont azt álmodtam, hogy írtam nektek, hogy megjött és búcsúzom... - de ez a könyv hibája amit olvasok, hogy ezt álmodtam (fejős éva- hotel bali) minden esetre gyors feldobtam a húst, bekaptam pár magnerotot, lefeküdtem, oszt most lekopogom...
és végre ettem görögdinnyét!
éééééééés hiába írtam, hogy nincs rajtam a fészekrakó ösztön, már rendezkedni akarok! áttolni a kiságyat a helyére, fiúk szobáján kell picit alakítani- hátha kiebrudalhatjuk őket az ágyunkból
nekik már sikerült apát, ő most a fiúk szobájában lakik
meg akarok venni fonalat, hogy horgolhassak Fanninak sapit. most már eldőlt: Ferenczi Fanni Róza lesz! Manó beírhatod a táblázatba!
Ági: és mi volt a hiszti tárgya? szabad tudni? és te ezen sírtál vagy csak a hormonok?
én mióta gyerekeim vannak azóta alig tudok sírni, pedig néha jobb lenne. múlthéten volt, hogy kiborultam a fájdalmak miatt, és akkor nagyon magam alatt voltam- de írtam is... aztán ma ugyan az a szitu és mintha egy bokáig érő akadályt léptem volna át. jót tett az a sírás egy hete, azóta sokkal másabban látok dolgokat és sokkal pozitívabban.
viszont ezt leszámítva, mivel te dolgozol is, biztos több feszültség ér, mint engem, úgy hogy hiába viszonyítok a gyerekszülés idejéhez én azóta itthon vagyok, nyugiban, úgy érzem hogy az életem munkai tere is a mi kezünkbe kerülhet, tehát nekem ezen se kell idegeskednem.
fú tényleg, most jutott eszembe Sti-t leszámítva Szifla is hiányzik! pedig mintha ő is írta volna, hogy otthon kell maradnia... és Dia? és a békési védőnőnk- nem ugrik be hogy hívnak:( jah azt hiszem meg van- Messy?
és Gemini: hogy állsz a szervezkedéssel? rendezkedéssel?
írja már valaki, hogy neki látott a kuckónak! (különben felmegyek és áttaszigálom a kiságyat egyedül a másik szobába
) nem mintha nem arra számítanék, hogy Fanni az én ágyamban fog aludni...
na erre is rá kell készítenem magam, mert tuti hogy most megnyerek a csillapíthatatlan sírós babát
Marcell eleinte nehéz volt, mert nem azt produkálta amire számítottam én (pl nem kakil, óránként eszik, 4-5 kor kel...) de kb 2-3 hét és úgy éreztem, hogy okés, értem és tudom kezelni. Martinnal olyan természetes volt minden, mintha vele is a bokáig érő akadályt léptem volna meg- nem éreztem hogy 2 gyerek dupla feladat, minden sima ügy volt, ment mint az ágyba szarás, sőt több időm, energiám volt mint előtte... álom terhességgel hozzátéve... most azt hiszem nem csak ezt a viseltes testet kell lelkileg kordában tartanom, hanem azt is hogy utána dolgokra rákészüljek lelkileg és újra vizualizáljak egy rózsaszín álomképet... most már hogy pár napja érzem, hogy Fanni az Fanni és ő tényleg az és ha rossz akkor Rozi már sokkal másabb. látnom kell magam előtt az őszt is és ezt a képet is lelkiekben rendeznem kell...
most hogy a húgom segített a férjem azt kérdezte tőle, hogy mivel vettem rá, mire én: hát majd visszahálálom... mire a férjem: 3 gyerek mellet nem lesz rá időm... de én ebben annyira nem hiszek. én tudom hogy arra van időm amire akarom és nálam a feladat fejben dől el mindig. mint most is- csak nem én valósítom meg, hanem szervezetten megoldatom. illetve nálunk a rend az nagy úr- még ha időnként szét is dobálnak a fiúk ezt azt, de anya megy és pakol rendületlenül... nálam kell a rend kívül és belül is
na már megint ideírok kisregényt
bocsesz...