Új privát üzeneted érkezett!

Molly: Nagyon szép(ek) vagy(tok) :) Hajrá sima szülés :)

Ági: ++++++++++++++++ Már nincs egy hét!

Erpé, Emmami: Szemölcs nekem is van. az előző terhességnél is volt, a terhesség után csinált a dokinéni egy HPV tesztet, mert arra gyanakodott, hogy a méhszájon is kimutatható a HPV, de hál' Istennek negatív lett a teszt! A szemölcs egyébként a szülés után egy héten belül nyomtalanul eltűnt!!! Úgy látszik a terhesség hozza ki. Emmami köszi a linket, nagyon jó lett a 4D-s kép :) Helyes a pocid és tetszik a Kincső név :) Erpé, ha megkérdezed, megköszönöm!

A bőrdoki szerint a bőrtünetem a terhességgel függ össze - általában később szokott megjelenni, nálam ezek szerint másképpen van. Krémet kaptam és Fenistil cseppeket, ha romlik, vagy nem múlik, vissza kell mennem.

Konkri: Nekem tunyaság ellen az használt, hogy visszamentem dolgozni :) Én speciel sokkal jobban érzem magam azóta! Torna? Én a Rubint Rékát csinálom, nem megterhelő. Miért nem maradsz ott anyukádéknál a párod nélkül, ő meg majd visszamegy értetek a hétvégén? Szerintem tuti jót tenne...

Manó: Így megszabja az árat? A szülés után "kell" fizetni? Hát NE adj,100ezret, meg pláne ne! Fizetsz eleget a rendelésén. Hú én olyan mérges vagyok a hálapénz dolog miatt!!!! Akinek van erre pénze az elmegy egy magánkórházba...Itt még egy csokit sem szabad adni, ki van írva a nővérpult főlé, hogy sem a dokik, sem a nővérek nem fogadnak el ajándékokat...Magán intézmény más, de az államiban ez van.

KépKép

Kép
babee
 
 


Kép

Pocak

KépKép

Kép
babee
 
 


Konkri, ha írsz pár helyi taxis elérhetőséget, azt megköszönöm. Én senkit nem ismerek. Olyat, akire rábíznád magad! :D
Fú, tök jó, hogy elvitted Martint Dévényre! Én nem nagyon tudnék ilyen lehetőségekről, ha anyu meg a nővérem nem ezzel foglalkozna. A dokinéni ugye nem nagyon hisz az ilyesmiben, legalábbis nekem úgy tűnik... Amikor Samut neurológushoz akartam vinni, nem adott beutalót, hogy minek. Végül is csak hót lila-szürke fejjel született, annyira beszorult.... Csoda, hogy nem lett oxigénhiányos!
Igényelheted a gyest anyósnak, ha egy lakcímre vagytok lejelentve. Pont ezt csinálja a bicskei barátnőm. Anyukáját lejelentik magukhoz, ő igényli a gyest, barátnőm meg kiveszi a szabijait, a maradék időre meg táppénzre megy. Nekik karácsony körüli babájuk lesz.
Kösz a Lidl infot!
Akkor most megnyugodtál a doki után, vagy inkább otthon maradsz? Mi most nagyon aktív időszakot élünk Samuval, szívesen találkoznánk veletek. Kedden bementünk a központba 10-kor, és du 5-kor jöttünk haza. :) (Utolsó pillanatban iratkoztunk be az oviba.) A pizzázóban ettünk menüt ebédre. Tök jó kis nap volt. :)

Gemi, tök nagy már a pocid! ;)
Gratula a félidőhöz!

Babee, "vibrál a telefon a hasamban"! :lol: :lol:
Valaki rokon nem tud az utolsó időkre hozzátok költözni? Azért jobb volna apás szülés... :roll:
Hogy megy a tánc? Durva lehet. Én mondjuk mozgok, ugrálok Samuval meg emelgetem is, de el nem tudom képzelni, hogy táncot tanuljak be. Ki is írta, hogy zumbázik? Na, azt végképp nem bírnám! :)
Bocs, hogy ezt írom, de végre valaki, aki hasonló cipőben jár! Én is folyton viszketek, és a terhesség előrehaladtával különböző területeken leszek különböző kiütéses. Holnap megyek bőrgyógyászhoz, persze most alig van épp látható tünet. :? A legdurvább 2 hete volt, amikor estére az egész hasam vörös lett, és zuhanyzásnál égette a víz. Ittam egy Ca pezsgőtablettát, és elmúlt. Valami allergia lehet. A védőnő szerint terheshormon(ok)ra vagyok allergiás. Hogy kell adagolnod a Fenistil cseppet? Lehet, kipróbálom. :)
Jó volna, ha itt sem fogadhatnának el semmit a dokik. Annyira kínos ez az egész... És hát bevallom, szívesen költeném másra is azt a több, mint egyhavi fizetésemet (ha a gyedet nézem), amit a nődoki és a szülésznő kap. :? Ettől függetlenül én így vagyok nyugodt, ha ők vannak ott velem.
Aranyos a pocid!

Emmami, örülök a jó híreknek! Nagyon édik a képek Kincsőről! Na, meg a pocidról... ;)

Erpé, nálatok is örülök, hogy minden ok! Kaptatok képet Hajdu Krisztinánál? Mennyit kellett nektek fizetnetek?

Witch, sajnálom a balesetet! Mercis csávó elszégyellte magát legalább? Jaj, nekem is nagyon elő kéne már túrni az övterelőmet!!! Hogy vagytok?

Ibi, akkor neked tök jó kis szülésed volt! :)

Manó, akkor tényleg jó kis szivacsagya van Nonónak! ;)

Seruzad, de jó, hogy minden rendben van a babával! Milyen kis szégyellős! :)
Nagyon helyesek a fiúk! És milyen szép lakás...! (Bakter, Konkri, most látom, te is ezt írtad! :))

Molly, jó a pocid neked is! ;)

Órák óta írok nektek, Zsömi meg itt reklamál folyton, nagyon durván rugdal, totál kidudorodik a hasam. :) Kis manó, milyen ereje van. :) Szoktam azon gondolkodni, hogy milyen fura, hogy tök jól tudnak mozogni odabent, erre megszületnek, és tökre kis tehetetlenek, csak lógnak az ember kezében. :D

A másik hülyeségem: nem gondolkoztatok még azon egy-egy clearblue reklámnál, hogy ki kéne próbálni? Kíváncsi vagyok, hogy kiírná-e, hogy kb 22 hetes terhes vagyok. :)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 

 
 

Sziasztok, szép reggelt!

Barbazso, kaptunk képet is, meg DVD-t Hajdu Krisztinánál, de nagyon nem mutogatta magát a kiscsaj, szóval ez a része nem volt valami nagy szám :) De rendben van a csajszi, ez a lényeg.
És tök elfelejtettem akkor ott megnézni a sheavaj ügyben javasolt boltot, azt hiszem, marad a netes rendelés.

Szépek a pocik! Nekem most nagyon megnőtt, 3. baba vagy nem tudom, de ahhoz képest, h 1 hónapja még a sima farmeremet hordtam, most tök nagy lett a hasam.

Babee, megkérdeztem a kiütéseket, nem emlékeztem teljesen jól. Nála a szülés után jött elő hasonló, és mivel frissen szült kismama volt, akkor nem jutott el orvoshoz, de magától végül elmúlt (ez is valószínűleg a nagy hormonális változásokkal lehetett összefüggésben). Viszketésre ecetes vizes lemosás - mint házi praktika :)
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Halihó!
Osztályomban tombol a bárányhimlő, így az Anyák napi műsor is veszélybe került, nem lesz, aki elmondja...

Emmami:
Nagyon szép Kincső!

Pocakok nagyon helyesek :) Engem megállított reggel a szomszédasszony, aki Védőnő, hogy nagyon nagy a pocakom. Amin meglepődtem, hogy tegnap este észrevettem, hogy látszódik a linea negra, ez nálam eddig talán az utolsó hónapban jött elő :)

Barbazso:
Teszten én is agyaltam már : ) De a Clearblue bizonyos hét után már nem ír ki pontos terhességi kort, azt hiszem 5 hetes terhesség után csak annyit ír ki, hogy 5 + pregnant,bármennyi is vagy. :cry:

Kiütések nálam is a szülés után jöttek elő, akkor azt mondták, hogy ez oxyval indított Anyukáknál előfordul, hirtelen kaptam nagy dózist.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Jó reggelt!

Mostanában olyan keveset írtok, hol van mindenki? Dolgoztok?

Ági, remélem nem kaptad el, vagy már túlestél rajta?

Babee, nem megszabja az árat, de úgy szokás, hogy a vizitdíj 10szeresét adja az ember a dokinak. De persze borítékban kapja, nem nézi meg azonnal...de ha később még szeretnél tőle úgymond vmit, lehet hogy emlékezni fog, hogy én "csak" ennyit adtam. Sajna nem ismerem olyan régen, hogy tudjam mit reagálna. Nem nézem pénzéhesnek, meg a személyisége is tetszik...
Neked sincs semmi hasad hallod :lol: Hihetetlen...

Nekem ma a buszon egy néni akarta átadni a helyet, de olyan rosszul éreztem volna magam, hogy a csak 21 hetes hatalmas hasammal én ülök le a néni helyett.

Molly, annyira szép kismami vagy, csak úgy sugárzol!!! :wink:

Emmami, köszi a linket, de én vagyok a béna, nem találok ott sem...ami gyanús hogy itt babaneten sincs egy topic sem a péterfyről, csak 2 ott dolgozó dokiról...lehet hogy ótvaros????

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület
 
 


Manooka, enyim dokinál nem szokás a vizitdíj 10x-t adni - na, az kellene még... Persze biztos van, aki ennyire "hálás", de nem én vagyok az, és ebből nem lett gond. Ezt te konkrétan hallottad erről az orvosról?
Azt azért semmiképp sem érdemes elfelejteni, h ezek a orvosok kapnak ám fizetést is a munkájukért (még ha csak annyit is, amennyit), és ha még a terhesgondozás során is fizetsz neki, akkor szerintem nem kell még ekkora összeget odaadni adómentes jövedelemként egy kb fél napos munkájáért.
Én első gyereknél 30ezret adtam, másodiknál 40e-t (ott reggel 5-re kellett jönnie), de soha nem éreztem utólag, h keveselte volna...
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Manooka!
http://bezzeganya.postr.hu/csak-a-kitol ... peterfyben
a jobb oldali sávban vannak a kórházak, elég sokat le kell görgetni. Nincs fenn minden, csak amiről írtak már kismamák tapasztalatot, de a Péterfy köztük van:)

Köszi mindenkinek a dícséreteket, Kincső nevében is:) Szerintem ő is nagyon büszke:)

Nálunk a mocorgások még csak alakulnak, néha érzek ezt-azt, de már végképp nem tudom, melyik a baba:( Várok még türelmesen:)
emmami
Szigethalom
 
 


Barbazsó: próbálom kideríteni a taxis számot...

Ági! már csak... :) és jön a hétvége is, akkor csak nem hívnak... :)

holnap én is 21 leszek, azért döcögnek ezek a hetek... a védőnő azt mondta hogy a 20-30 gyorsan eltelik, remélem így lesz, onnantól meg már úgy is nyugisabb az ember...

Trigemini hol vagy? vagy is hol van a Gemini csapat? :)

Babbe: lehet nem jól fejeztem ki magam, nem tunya vagyok vagy mi, hanem mivel sokat pihenek így azért nem bírok már annyit. szívesen dolgoznék, és hát úgy volt hogy idén indul a kertészetem, de nem bírom... a múltkor nagy jó érzésemben gazolni akartam- ez tartott 10 percig, majd 2 nap fekvés, mert azt éreztem hogy a gyerek a hüvelyemben van... na azóta mindent átgondolok és nyugiban intézek mindent, vagy intéztetek- inkább ez a jellemző... pedig csinálnám szívesen, de már tudom, hogy nagyon gáz ha lehajolok bármiért, annak böjtje lesz fél órán belül.
ezért nem kockáztatok már.

amúgy szívesen tekeregnék... nem jó itthon mindig. ráadásul már a foglalót is megkaptuk a borjúkra, csak hát a bürokrácia... mire a marhaleveleket elintézzük :evil: :evil:

én hallottam olyan dokit akinek egy csaj 20at adott - a doki csak ott volt vele, nem is fogadta fel, majd kérdezte mennyit adjon, mire a válasz az volt amennyit gondol... na a csaj adott 20at, amit a doki visszaadott, hogy "köszönöm, de kávépénzem van..." na ez durva!

én az enyémmel olyan téren meg vagyok elégedve, hogy már 4 éve nem emelt. ő a főorvos... tudom, hogy adandó alkalommal befektet, sőt elsőnél, mikor semmi gáz nem volt akkor is befektetett, ami így fura, de utólag átgondolva jó volt. ő a szülő nőit a 39 héten befekteti. ha baj van akkor természetesen előbb... de így is mindkettővel 1 hetet voltam bent. az egyik ott indult spontán, a másik pedig a nyitottságra való tekintettel indított volt. mindkettő álom szülés volt.

csajok én ma napoztam! :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Babbe: azért nem műkszik a mi ott maradunk és valaki (férjem, akárki) visszajön értünk, mert egy út 20ezer ft... tudom hogy pénz nem számít, de csak nem mindegy, hogy 20 vagy...
ráadásul mivel esküvő, valószínű, hogy nekem még kell vmi ruci is, a fiúknak is talán + ajándék... tehát alapból úgy 40 ről indul az utunk :(
meg akkor azt a 20at elköltjük inkább máshogy a fiúkkal máshol, hogy ne csak mamához menjünk...

sebaj, azért vasárnap még ott lehetünk, strandolhatunk, ha jó idő lesz...

bár medárd utáni hetek és az elmúlt években medárd napja mindig betett- kíváncsi vagyok idén mi lesz esős vagy száraz július...
két éve konkrétan árvizeztünk, mikor Martin született. mamámat még pocakosan elvittem boltba és alig tudtam haza menni, mert mindenhol hömpölygött a víz. míg bent voltam a koriba anyósom szivattyúzta a garázsukat, engem meg a férjem készített fel, hogy az udvarunk egy merő iszap...

szerintem idén száraz július lesz... bár örülnék egy olyan ősznek, mint a tavalyi, mikor szeptember 4én fürödtünk a rotyogó balcsiban, majd egy hét múlva a gyerek majd elolvadt a kalandparkban a sisak alatt.

Zsófi: azt találtam ki, ha jöttök hozzánk, akkor gyertek vonattal. én meg kimegyek elétek- majd rá edzek (ez nálam pihenést jelent) :) mi 7 percre vagyunk a nagy állomástól. és akkor tudtok jönni hét közben is akár.
jövő héten nekünk a csütörtök és a szombat eddig szabad fogi.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!

Teljesen elkapott a vásárlási láz! Babaholmit vásárolgatok :lol: :lol: :lol: :lol:
Olyan jó érzés válogatni a sok szép babaruha között :wink:
Kezdem összerendezni a gyerekek helyét, a holmikat... nem tudni, meddig bírok, lehet jönnöm-mennem... :wink:

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Csajok, megkaptam a szopi fotelem!!!!! Annyira tuti!!! Az a brendonos touragoo bézs színben. (Használt.)

Gemi, ez annyira jó dolog! Tényleg az egyik legizgalmasabb. Na, jó, azért az esküvői készülődést is élveztem... :D Neked mindenképp megérné beruházni legalább egy babahintára vagy pihenőszékre, amiben jól elvan egy gyerek, míg a másik kettő tandem szopizik. :) Tervezel ilyet venni?

Konkri, ok, beszélhetünk róla. Ja, várjál! Csütörtök bizonytalan, szombat pedig Bicske napok. Nem jöttök ki kocsival? Leülsz a padra, mi meg adagoljuk a vattacukrot. :D Szerintem amúgy jó lesz a csütörtök, mert anyu jönne hozzánk, de azt hiszem, pont aznap mennek az ovisokkal állatkertbe. Amúgy ti is jöhettek, ha van otthon autó. Kipróbálhatnád a fotelem. :) Majd írd meg privátban a címetek, megnézem a googlemapson.
Nálunk nem volt árvíz szerencsére.

Mágnes, én is tiszta pötty lettem szülés után az oxytocintól.
Hát nem tudom, hogy valakinek megéri-e az a clearblue teszt. :) Az első UH-on pontosabb eredményt mondanak.

Képzeljétek, ma a 4-es villamoson próbáltam betolni Samut a tolókocsis részbe, mondtam, hogy elnézést, pamparam, erre a nő arrébb ment, de a pasi ott maradt (nem együtt voltak), a lábát sem mozdította arrébb, így nem fért el a kocsi. Pár perc múlva átadta nekem egy fiatal fiú a helyét a tolókocsis rész mellett, de még nem is tudott szólni, hogy üljek le, a bunkó pasas már helyet is foglalt. :shock: Milyen már?!?!? Még szerencse, hogy fitt vagyok. :D A vicces az volt, hogy pár megállót mentem, és azalatt még felszállt egy tolókocsis és két babakocsis annál az ajtónál. Alig fértünk el.

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Sziasztok!

Konkri, vagy más, segítség!!
Valami túrja-fúrja az ősszel elvetett és mostanra gyönyörűvé zöldült füvünket!!!!!! Már egy jó nagy részen el is száradt:(( Alulról rágja valami, internet szerint lótetű vagy pajor!? Volt már valakinél ilyen???
emmami
Szigethalom
 
 


Sziasztok!

Jó sokat írtatok :) A pocik és a babák szépek :) Na lányok, látom másnak se hatalmas a pocakja... Nekem is most kezd látszani a babó :) Pedig az elején hatalmas volt, aztán össze ment...

Barbazso!

Én írtam a Zumbát, de csak a várandósság előtt Zumbáztam, most hanyagolom... Bírnám, de nem merem... Pedig nyúznak a csajok meg a tanárom, hogy menjek, sokan Zumbáznak várandósan, de Jamival sokkal nehezebb volt a terhesség...

Engem betemet a meló, pedig már én is vásárolhatok :) Tuti kis pöcsösöm lesz :) Biztos ettől vagyok ilyen jól ezalatt a várandósság alatt :) Na de komolyra fordítva a szót, tegnap voltam dokinál, és őt is meglepte, hogy a szokásos vészes vérszegénységemen kívül semmi bajom, a cukrom a pajzsmirigyem tuti, néha kis láb dagadás, és a szemérem csont fájdalma (úgy érzem ha állni kell, hogy kiszakad :()... Jamival mindig volt valami kínom :) Babócám szép nagy baba, minden rendben, 4 hét mulva kell megint mennem :) Szóval Benjamin Zoltánom lesz :) Beni baba :) Izgalmas lesz egy lány után egy fiú... :) Tehát ha lány ruhák kellenek szóljatok :) Most már mindet eladom, csodaszép cuccai vannak a csajomnak 56-104-ig :)
Jamit ma vitték anyuék izotópra... Remélem minden oksi lesz, én nem mehettem a Radiológiai intézetbe...

Na majd jövök még csak dolgozok :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Sziasztok!

Witch: és ha hazajönnek, akkor közel mehetsz hozzá? mintha korábban azt írtad volna hogy nem- vagy tévedek?
nekem tehetnél fel 56-68ig rucikat. rugi, kardigán (elől végig kinyitható), takaró...
remélem lesz valami fejleményetek az ügyben!

én szerintem meg azért vagyok nyomi mert lányom van... a fiúkkal tényleg jobb volt- és ez számomra még mindig olyan érthetetlen, hogy tényleg a második is meg se kottyant, most meg... na jó elfogadom, hogy öregszik a testem, hogy a szervezetemet is a 3. "leszívó gép" ostromolja, hogy nem úgy tartanak a szalagok... pl az elején az a tipikus méhnövekedős fájás nem is volt- mert már nemvolt mi feszüljön.

nekem sokszor ha többet vagyok függőbe, mint fekve, ezt-azt csinálok, akkor van hogy a bugyimban kell fognom a hasam és ott érzem hogy mocorog Fanni, annyira lecsúszik.
és bármily fura a délelőttök a kemények. akkor kell többet pihiznem.
de szerencsére már megszoktam és a család is- talán ha intenzív fekvésre utalnak, akkor nem lesz nagy trauma már. de ilyen úgy se lesz! :)

enyim kisebb gyerök... ki vagyok... van egy cuki kertész farmerja, olyan benne mint dennis a komis, ráadásul marks and spenser... és utálja, reggel szó szerint félreb@szta...pedig olyan cuki benne egy bodyval, meg a magasszárú tornacipőjével...már csak a csúzli kéne a zsebébe...

Zsófi: még nem tudom a bicskei napokat, a gyereknapos délutánt tervezem... de hát persze a kicsinek pont alvás idő... majd kereslek ha kiderül hogy lesz.

Ági: !!! hajrá!!! már tuti nem hívnak keddig!!! :) hogy eltelt az idő...

Gemini hajrá! kíváncsi vagyok hogy tervezed a dolgokat. egy szoba? ágyak? milyen ütem terv lesz... amit aztán felrúghatnak :) rucik, kocsik...
te amúgy mekkora ruhákat veszel?

jaj a hétvégén volt az Jlo-s terhes film, amiben ikreket várt és tök jó kocsit vett a pasi, össze lehetett hajtani, lehettek a babák egymás mellett és szemben is... ez praktikus egy boltba bejutásnál...

aki alakul az tesz majd képet a szobákról?

Zsófi: a pasit alpári de én kb leköptem volna. gusztustalan az ilyen. már írtam, hogy nekem is volt, hogy a csaja szólt a fiúnak, hogy nehogy átadja a helyét nekem...

tudom, hogy emancipáció és ilyenek, de engem az is bánt, hogy egyáltalán a pasik a NŐknek nem adják át a helyüket... hogy elveszett a tisztelet... a férjem ilyen szempontból udvarias velem, előre enged, ajtót nyit...

Emmami: ahogy írtad én is egyből a lótetűre gondoltam... hát nem tudom, gazdabolt... hátha van csapda, vagy hasonló...
ha lótetű viszont akkor vigyázzatok nagyon, gyereket meg ne találja! mutasd meg neki neten és vigyázzon, ha 6-8-10 centis csúfságot lát. nagyon durva a csípése.
mindenkép menj el illetékes üzletbe, ahol szakképzett az eladó, ők tudják majd mit ajánljanak.
(fú de utáltam a növényvédelmet... :(

ha szerencsétek van akkor csak a talajjal van baj és tápanyag és újravetés...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Konkri:
Na a fiainkat tekintve kezet foghatunk. Én nem tudom, mindig azt mondják, a lányok mennyire problémások öltözködést tekintve, Bence ezt megcáfolja. Annával soha semmi gond nem volt az öltözködésnél, amit kikészítek neki, azt felveszi, nincs utált darabja, van kedvence, de kompromisszumra lehet vele jutni, hogy pl. nem a legszerencsésebb 40 fokban a kedvenc téli sapkáját felvenni...
Bencével viszont hadakozom...Az egy dolog, hogy a gombos dolgokat kiiktatta a ruhatárából, ezt még meg is oldom, na de a többi agyamentsége! Ma pl. azért vágott le egy befeszülős hisztit, mert a szandált zoknival akarta felvenni. Rövidnadrágból csak focisat, vagy rákocskásat hajlandó felvenni, de ,amikor bejött a meleg, napokig hisztizett a rövidgatya ellen. Most, amikor reggel hűvösebb van, jön rinya, hogy nem akar hosszú gatyát..Komolyan befonom a szemöldököm tőle, de mostmár elég volt, ha a fene fenét eszik is, azt veszi fel, amit én akarok, nehogy már egy 3 éves terrorizáljon a hisztijével! Ráadom, őrjöng, én átlépem a gyereket, aztán 5 perc múlva abbahagyja :lol:

Felvetődött bennem egy probléma a vezetéssel kapcsolatban. Nekem létszükséglet a kocsi, a bölcsi tőlünk 20 perc kocsikázásra van, tömegközlekedve nem lehet megközelíteni, így muszáj kocsival járnom június 22-ig. Most viszont beültem az autóba, és kénytelen voltam megállapítani, hogy nem biztos, hogy június végégi beférek a volán mögé :shock: A pocak és a kormány között kb. 3 cm-nyi hely van, és , mivel én alacsony vagyok, nem tudom hátrébb tolni az ülést, mert akkor nem érem el a pedálokat.. Szóval most megy a cidri, hogy beférjek a kocsiba munka végéig.... :roll:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Konkri!

Küldj emil címeg privibe és küldök képeket, nem ígérem hogy most, de igyekszek :)

Ági!

Nem tudom milyen a kocsitok, szerencsére én még a Tico-ba is befértem 8 hónaposan is, mondjuk én 173 cm vagyok :)
De ha lehet a kormány és az ülés magasságot állítani, akkor azzal is lehet játszani nem?

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Witch: Erre nem gondoltam, a kormányt megnézem, ha feljebb/lejjebb tolom, akkor nyerek-e pár centit :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Barbazso: A Fenistilt hanyagolom, bevettem és alig bírtam nyitva tartani a szememet, majd bealudtam tőle...szükség esetén 15 cseppet. Tegnap a mi "céges" dokinőnk írt nekem kortizonos krémet, inkább azzal kenem, most jónak tűnik. Fú nekem is zuhanyzás után a legdurvább. 3napja olyan vörös voltam, hogy apa azt hitte, leégtem a napon. Tegnap a melóban egész nap hosszú gatyában voltam, annyira csesztette a bőrömet, hogy egyfolytában fickándoztam a széken, még a fenekem luka is viszketett. Ha épp nem volt nálam páciens, hát a falban vakartam a combom hátulját...ááááhhh majdnem sírtam már, annyira kellemetlen. A tánci megy, semmi gond, de tegnap dolgoztam 9és fél órát, atán itthon még takarítottam, főztem éjjel fél12ig és a kád sikálásnál életemben először úgy éreztem, mintha a hasam le akarna szakadni. Nem fájt, csak olyan nehéz volt, feszült. Na akkor hagytam abba a takizást és indultam feküdni, mert picit beijedtem, hogy túl sok, amit csinálok. Reggel fél6-tól talpon voltam.
Irigy-irigy a szopi fotel miatt! Most én is szeretnék majd. Hiper kényelmesek!!! Jöhetnél hozzám egy picit megtámogatni így az esküvő előtti utolsó hetekben, mert eddig élveztem, de most már nem annyira...
Van ismerősöm, aki az első trimeszterben szüneteltette, de most újra zumbázik!!! :)

Erpé: köszi, na az esetes vizet este kipróbálom!!!

A terhességi tesztek a HCG hormont mutatják ki, amiknek a szintje először növekszik,majd egy bizonyos idő után csökkeni kezd a szervezetben és azt hiszem a 12.hét után már nem mutatja ki a terhességi teszt. Szerintem ennek a hormonnak a szintje alapján tippel a clearblue arra, hogy hány hetes vagy és ezért nem használható már ennyi idős terhesen...

Manó: hú pedig én nagynak látom. Az a helyzet, hogy soha nem volt szép lapos hasam még sportoló koromban sem, mindig volt rajta hurka. Lehet, hogy ezért nem látszik meg annyira a baba, elbújik a hurkák között :D

Konkri: Értem én a "tunyaságot" én is így voltam Hiába van itthon ezer dolga az embernek, az mégsem olyan, mint amikor dolgozik. Én rendesen úgy éreztem, hogy ha lejtőn fölfelé megyek, csak egy pici emelkedő után is kifulladok stb, mert egyszerűen nem volt annyi a terhelés a mindennapokban, mint amihez szoktam. Na most kezdek újra magamra találni.
Sajnálom, hogy nem lesz hosszabb mininyaralás, azért remélem íy is ki tudtok egy kicsit kapcsolni. Tjaaaa a benzin árak horrorisztikusak!!!

Trigemini: Jó szórakozást a vásárláshoz :) Jó is az!!!

Witch: Jaminak +++++++ Benjamin Z. :)

KépKép

Kép
babee
 
 


Sziasztok!

Meg vagyunk mi is.Az az igazság,hogy nekiálltam kikefélni a benti szőnyegeinket súrolókefével,meg a babakocsit mostam ki,mert Lili összepiszkolta,meg mindig van valami.Kihasználom ezt a szép időt.Ja,meg füvet nyírtam.
Csak annyi a "bajom",hogy nap végére,meg éjjel nagyon fáj a derekam ezek után... :(

Epé:azt én is hallottam,hogy a vizitdíj 10*-e.Nekünk csak irányárat mondott anno,de mivel nagyon meg voltunk elégedve,és tudtam,hogy megint nála szeretnék majd szülni,odaadtuk a maximumot.

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Szülésznő:nekem is megérte,és szeretném megint,mert szintén ő volt ott végig,mindent mondott,őt kellett hívni,amikor menni kellett.

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Babee:nekünk két éve nyáron volt az esküvőnk,6 hónapos pocakkal...az egész éjjelt végigtáncoltam,igaz,a talpam másnap nagyon fájt,de életem egyik legszebb napja volt!

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Sziasztok!

Mágnes
Én is hasonló "magassággal" élek, 158 cm vagyok :lol: :wink:

Emmami
Inzulint meg lehet szokni. És a mai, modern inzulinokkal már egészen szabad életet élhetnek a cukorbetegek! :wink:
Nagyon édes Kincső :lol: :lol: :lol:
Aranyos a pocid!

Konkri
Én azt programozom az agyamba, hogy a gyrekeim a 36-37. hét után fognak megszületni!!!! Így 50-esnél kisebb ruhát nem vagyok hajlandó venni! (1-2 db 50-est veszek, inkább 56-ost! :wink: )
Őszi szülés: nyáron még nyaralunk, szeptember-októberben még szép idők szoktak lenni, lehet sétálgatni a babákkal... síelni meg simán el lehet menni velük :lol: :wink:

Császár/szülés
Nem lehet egyikre sem mondani, hogy könnyebben átvészelheő, mint a másik, hiszen ez nagyon egyéni! Mint ahogy a terhességet is másképpen viseljük... mások a tűréshatáraink! :wink:

Manooka
Sajnálom a kórházmizériát! :cry:
Jó drága a doktorod! :roll: :roll: :roll: :roll:

Babee
Sajnálom, hogy ennyire elkapott ez a fránya viszketés!
Gömbölyödik a pocakod :lol: :lol: :lol:

Hálapénz
Kétélű a dolog. Én nem fizetek a doktornak hálapénzt, de nincs is választott orvosom. Annál fogok szülni, aki éppen benn van... Azt tényleg meg kell fizetni, hogy a doktor BÁRMIKOR, BÁRMILYEN programjáról bmenjen xy szüléséhez!
(az már más kérdés, hogy milyen állapotban van az a doktor, mennyire fitt, aki végigdolgozza a napot és esetleg egész éjszaka ott van az én szülésemnél... és utána hogyan dolgozza végig a napot? Ugyanez vonatkozik a választott szülésznőre is... :cry: )

Lara
Miket vásárolgattál????

Barbazso
Én is szeretnék majd olyan szoptatós fotelt :oops: :wink:
Hinta, pihenőszék nálunk is lesz mindenképpen!

Witch
Gratulálok a kisfiúhoz!
Drukkolok, hogy jó eredménye legyen Jami vizsgálatának!

molly80
 
 


Witch, szóval kukis :) Gratulálok! Ne izgulj, nagyon jó ám kukisokat is nevelni :)
Ha marad még lányrucid Konkri szemléje után, akkor én is jelentkeznék az 56-tól kezdődő méretekre. Nálunk nem nagyon maradtak csecsemő ruhák, elajándékoztam őket.

Molly, egyetértek hálapénz ügyben. Ha ragaszkodom a választott orvoshoz, akkor fizessek is érte, hiszen a szülés nem feltétlenül akkor lesz, amikor ő dolgozik. Nekem nem ezzel van bajom, hanem hogy ezt miért nem lehet legálisan, és miért kér el az orvos egy fél havi átlagfizetést feketén egyetlen szülés levezetéséért. A terhesgondozás során a dokim magánrendelésén én számlát kapok, amit el tudok számolni - ha akarom - az egészségpénztárammal. A kórházban sosem adok neki pénzt a terhesgondozás során, amikor a protokoll szerint kötelező vizsgálatokat végzi - azt úgyis finanszírozza az OEP, ahova nem kevés járadékot fizetek havonta.
De valószínűleg a közgazdász énem lázadozik a feketén szerzett jövedelem ellen, és ezért sem vagyok hajlandó ennél többet fizetni ezen a csatornán a dokinak.
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Konkri, a gyereknapra én is mindenképp megyek. Vagyis mi. Tavaly is a kismamikkal együtt mentünk. Van a bandánkban egy 2010 októberi kiscsaj, hát nagyon kis szép! Hátha Martin felfigyelne rá. :D Amúgy apukája meg a tiétek egy helyen gyúrnak szerintem. :)

Witch, szép a név, éljen a tuti kisfiú! ;) Most már amúgy nem is tudom, hol tart az arány.

Babee, amikor Samu fenistil cseppet kapott valami kiütésére, alig vártam, hogy végre aludni fog, és bakter rajta még az se nagyon segített! :shock: Pedig erről híres a cucc. Úgy látszik, neked bevált ez a mellékhatás. :D
Fú, a tegnapi viszketős napot teljesen átérzem. :? Jó, hogy túl vagy rajta, irtó rossz lehetett. Amikor Samunál nekem ez a kis piros pöttyös viszketés volt, azt csináltam (neten olvastam a tippet valahol), hogy kis lenzsákot telepakoltam zabpehellyel, amit előtte pár csepp levendula illóolajjal kevertem el, és azt víz alá tartottam zuhanyzásnál, és azt használtam szappannak (a zsákkal dörgöltem végig magam, amiből folyt közben a zablé). Isteni finom, olyan, mintha valami luxus tusfürdővel fürödnél! Lehet, megint elkezdem ezt. Tiszta Kleopátra érzés! Ja, és egy zuhanyszűrőre is érdemes lenne beruházni! A vízkő meg a klór totál tönkre vágja a bőrt.
Én ilyet vettem a terhesség elején: http://www.nektarbiobolt.hu/FHSH-5-C-vi ... hp#3020001
Hogyan tudnálak feltölteni? Megyünk pünkösdkor Ausztriába. :) Elvileg elmegyünk Bécs mellett, de ha kell valami az esküvőhöz innen, Magyarországról, vagy egyáltalán bármi, akkor szólj, összehozhatunk valami gyorsat oda- vagy visszaúton. ;) Windenbe megyünk sógornőmékhez. (Az inkább Linzhez van közel.)

Hát a szülésért én sem sajnáltam csöppet sem a pénzt a dokimtól. Annyira hálás voltam neki. Úgy éreztem, a gyerekem életét mentette meg. Tomboltak a hormonok... :) Eredetileg 60ezret terveztünk adni (annyit mondott), de végül 80-at adtunk. Éjszakás volt előtte, reggel mentem be hozzá ctg-re, és úgy indítottuk meg a szülést, Samu pedig csak este 6-kor született meg. Egy percig nem tűnt fáradtnak, vagy fásultnak, és a varrásnál szuper munkát végzett. Ezt klinika lévén többen is megerősítették ott a helyszínen. :oops: :) Aztán ő is mondta a 6 hetes kontrollon, hogy milyen gyönyörű a sebem. :roll:

Ja, a bőrgyógyit nem is meséltem! Azt mondta, utolsó pillanatban mentem el, ez nagyon elcsúnyulhatott volna. Most épp a hátam tiszta dudor, a piros pöttyök nyomtalanul eltűntek, mire elértem hozzá. :) Szóval ami a hátamon van, az egyféle ekcéma, és nagyon oda kell rá figyelni. Persze apa "örül" neki, utálja, ha krémes lesz a keze. :D Most reggel este zsírzó krém, plusz fürdés előtt valami mosakodó krém (nem az, ami a babáknak kell). Szappant egyáltalán nem is használhatok. Igaz, eddig sem használtam már, csak az olyan területeken... Egy ideig olívaolajjal kentem magam zuhany előtt, aztán abbahagytam, amikor a 4. hónapban tökre rendben volt a bőröm, hát nem kellett volna, mert most még durvább lett. :?

Fú, annyira kényelmes az a fotel!!!! Samuval többször is beültünk ma ringatózni. :)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Jujj, de durvák a vonalzóim! Samu traktorja mindjárt befut, a gólyám pedig már túlrepült Zsömivel a vonalzó középvonalán... Annyira gyorsan telik az idő!

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Csajok kéne egy kis segítség esküvő témában. Már hosszú hetek óta ezen vajúdok, de nem bírom megszülni....a polgári szertartásra a szülőköszöntőhöz ki tud valami zenét, ami szép, dallamos, de nem mama kérlek meg mittudom, mert én mióta a Marci megszületett az ilyen számokon mindig bőgök :oops: :oops: :oops: , anyum is ilyen és nem akarom, hogy végig "rovázzuk" a szertartás ezen részét....nem tudom mi legyen :( :( :( A Zoltán Erika túl szexi lányt csak nem rakathatom be (azon tuti nem bőgnénk :) )

KépKép

Kép
babee
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, az elmúlt napokban egész nagyot nőtt a hasam- bár lehet hogy a kaja hatása... :)

Szülés: ha lehetne azért inkább a simát választanám, mert egy élmény- sőt én azt mondta ha ez lehetne munka akkor szülnék bérbe. az első után mondtam azt hogy alszok egy órát és jövök még egy kört. jó lenne most is átélni, nem szeretném ha Fanni mindenben kilógna a fiúk közül... de ha lepény marad hát marad. a császár már nem fog lelki válságot okozni, már felkészültem erre is.
előzőeknél nagyon ellene voltam, illetve nagyon szugiztam magam, hogy szülhessek simán, most valahogy más lelkiállapotban vagyok és csak Fanni számít, a körítés nem érdekel, nem kell a rózsaszínfelhő, csak Ő!

rucik: Marcell 51 cm és 3,5kg volt, Martin 50cm és 2940g, de az 56os rucik 1-2 hétig lógtak rajtuk, főleg hogy felhúzták a lábukat a rugiba... Martinnak meg ugye a lelenc ruha ellenére a talpa bele se fért a rugi talpába.
én popózsákot vagy rugizsákot keresek, de vagy drágát találtam eddig vagy gázvolt. ez olyan zsák ami derékig megy a gyerekre.
meg tetszik még, de ezt is csak drágán találtam, olyan ing vagy hálóing féle, ami mint régen volt, és a baba lábánál kell összehúzni (a talpa alatt)...

Molly- ha átlóg esetleg a szülésem októberre- elméletbe előfordulhat, de én nem hiszek benne- kb két hét mire kiviszem babót, én nem tartom be a 4 hét bent létet... de akkor se megyek vele még kilómétereket... tehát egy októberi szülésnél a komoly séta úgy november lesz max. ha aug vége, szeptember eleje, akkor talán szeptember végén már nyomok vele sétát, már amennyit a szopi enged, mert enyim gyerekek ekkor tájt óránként szopiztak :) mínusz az öltözködési idő... + adj hozzá még két gyereket... + ha szerencsém van még büfi után öltözködhetek is újra... :)
úgy hogy csak úgy mondom, hogy ikrek esetében sem és több gyerek esetében sem lesz hosszú távú séta itt az ősszel :)

már Sti-től már kérdeztem is, -aki nem tudom hol van!!!!???? hogy ő készül e lelkiekben november-december... (Áginak és Erpének arányaiban nagyobbak a gyerekek talán öltöznek egyedül) "a három gyerekkel elindulni valahova télen" című hadművelet megvalósítására... :)
itt az egyenlet:
vastag gatya, pulcsi, csizma, kabát, kesztyű, sapka, sál *2 - mire másikkal végzel az első már rég megszabadult a kesztyűtől és valahol van a lakásban + én izzadok már mint a ló (ezért nincs vastag téli kabátom) +most majd még a bébi is + elindulásnak megfelelő járműbe való beszállás- talán még a babakocsi a legegyszerűbb...
megjegyzem a pici lesz tán a legkönnyebb, őt bedobom a zsákba, takaró azt csá... persze ugye a sapka műveletnél pár taktus elnyomása mindig kötelező :)
és akkor még nem számoltam a nagyoknál a ki mit nem vesz fel ellenállás kérdését... :)

én ezért örülök ennek a jó időnek, van hogy a papucsba megyünk ki a fiúkkal... apa is könnyebben vállalja őket ha ide-oda furikkázik, mert ahogy van felkapja és mennek...

"tunyaság": egyszer egy nőgyógyász mondta egy riportban, hogy fenyegető vetélést fekvéssel nem lehet elkerülni- ezzel annyira nem, értek egyet... viszont a azzal igen, hogy a terhesség alatti fekvés az anya erőnlétét leredukálja... na ezt érzem. és ez rémít meg picit. én nem akarom a szülés után más segítségét igénybe venni.
amúgy normál esetben én itthon mindent csinálok, és nem csak a sima háztartási munkát- 3 hónapos volt a Martin és én kifestettem a fürdőt, vécét és egy szobát...
de én nem vágyom vissza munkába, mondjuk az irodába- nekem az a célom, hogy a saját vállalkozásom beindítsam, a kertészetet, és itthon legyek mint főállású anya és pont azt a kort amit ez enged kihasználni kihasználhassam és mellette itthon dolgozhassak, a gyerekeim mellett és ne kelljen másra bíznom a hurcolásukat, ne verjen földhöz a munkahelyemen ha beteg a gyerek... ha jövőre nem is, de 2014-ben tuti teljes gőzzel megy majd a kertészet.

Zsófi: ha megyünk valami progira kereslek majd, bár jövő hétre elég gáz idő ígérkezik... :(
kíváncsi vagyok a fotelra! amit én próbáltam azzal az volt a baj, hogy nagyon mély volt és szopi után renyhe hassal a gyerekkel nem tudtam felállni. így Marcellt a számítógép fotelben szoptattam, Martint meg legtöbbször fekve szoptattam. de a legjobb a passat hátsóülése volt, mikor anyuhoz mentünk az alföldre.

én annyira nem érzem, hogy gyorsan telne az idő :( aztán majd mit mondok augusztus elején :)

benzin ár: hát jah, no komment :(

jah- még a babacuccokra akartam írni, hogy én láttam ilyen hordozóra való bundazsákot, amibe nem a babát kell beteni, illetve de, csak ez a zsák a hordozón van fixen és ez alatt van a baba, na ilyet akarok venni, mert ha kocsiban utazunk, akkor ezt ki tudom nyitni, ha már eléggé befűtött az autó...

apa akar új kocsit, illetve másikat- olyat ami 7-8 személyes... szerinte kell a 3 gyerek miatt... csak hát meg vagyunk lőve a miénkkel (chf hiteles még 6 évig :( most több rajta a hitel, mint amennyiért vettük)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!
Lányom ma lenyomott egy laza fél órás hisztit, ennek hatására bőgtem egy sort, majd megfőztem, harmadik adagot mosom, felmostam, porszívóztam, és mosogattam.. Ide nekem egy mosogatógépet, de izizbe! :cry:

Konkri:
4 hét benntlét? Nálatok ezt mondják csecsemőnél? Anna december végi, Bence jan. eleji, de 1 hetesen már kivihettem, feltéve, ha nem ment a hőmérséklet mínusz 5 alá. Annával kapásból háromnegyed órás sétával indítottunk, a legjobbakat aludta a friss januári levegőn. Bencével csak azért csúsztunk plusz egy hetet a levegőztetéssel, mert akkor volt nagy hó és mínusz 10, így nem mehettünk ki, de vele sem 5 percre mentem levegőzni, mert háta mi a fenének öltöztetem fel fél órán át, ha 5 perc múlva vetkőztethetem le :wink:

Nálunk egyedül öltözés még csak Annánál van, de pl. téli bakancs felvételénél nála is segíteni kell, vagy éppen sapka megkötésnél.
Nem olyan nagy logisztika ez, a legkisebbet felöltöztetem majd, és hordozóban kiteszem az ajtó elé, addig a két gyereken már overall van, így már csak a sapka, bakancs, kabát kombo marad hátra, ez kettőjüknél 5 perc alatt kész van. Ők is mennek az ajtó elé, és az én nagy titkom, hogy öltöztetni kizárólag melltartóban vagyok hajlandó, miután ők kész vannak, és az ajtó elé állnak, én felkapom a pulcsit, kabátot, és mehetünk is, nem szakad a víz senkiről sem. Sálat és kesztyűt kizárólag az udvaron veszünk fel, így szintén megúszok egy izzadós sztorit.

Veszélyeztetett terhesség kontra fekvés: Itt vagyok ellenpéldának.... Nuku fekvés, mégis, mindhárommal veszélyeztetett voltam/vagyok :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Fekvés: szerintem a doki olyanra gondolt hogy vérzés vagy hasonló, de mondjuk a méhszájnál meg azért elképzelhetőnek tartom hogy fekvés jót tesz- bár anyum meg állítása szerint bevarrva ablakot mosott- mondjuk erre nem emlékszem.

én is nyitott ajtónál öltöztetek és én is kiraktam aki kész volt, mondjuk a nagyot, mert a kicsit úgy kell bevadászni az udvarról- szívem szerint sálat nem adnék rájuk de az én férjem olyan félős és agyonra követeli.

nekem védőnő, meg dokinéni meg kórház is azt mondta hogy 4 hét, na aztán Marcell januári volt + kurta hideg így ő nála volt levegőztetés és az első séta volt 3-4 hetesen, az felüdülés volt, még ha csak anyósékhoz is mentünk... (de tény hogy aludt) Martin júniusi, igaz hogy kabátot kellett ráadom mert oly szar idő volt, de 8 naposan már kint volt velem füvet nyírni, kapálni... erre rá úgy 2 hétre meg olyan dög idő lett, hogy csak pelusba volt és nem igen volt kedvem kimenni.
aztán sokan mondták, hogy szél, meg front, hogy így-úgy befolyásolja a gyereket, hát én megnéztem, hogy hol van szél védett hely és oda kitoltam. én nem is vettem rajtuk észre sose a frontot vagy időváltozást.
szerencsére Marcellal a depis időszak hamar elmúlt, mert korán jött a tavasz, március-ápilisban már muskátliztam. most várom már a július-augusztust, csak azt nem tudom mivel töltöm el :( nem merek nagy dolgot tervezni.

még a 4 hétre mondták a kórházban: ne vágjam le a körmét 4 hétig! hát én levágtam már ott, nem hiszem, hogy jobb az ahogy ott lifeg félig leszakadva... mellesleg kesztyűt sem adhattam rá, mert "bekapja, megfullad".

szóval egy októberi szülésnél ha 2 hetet is számolok kb, az már lehet október vége :( utálom az októbert! :( a november még elmegy a tökökkel, díszítéssel, karácsony várással, de az október nekem pont a nagy szar. :( meg tulkép a szeptembert is utálom.

Ági, te egy ultragőzgép vag! a takarítás, gyomlálás leander ültetés nálunk is meg volt, csak épp a húgom csinálta :) ahhoz képest hogy 60-70%-ban fekszem egész jól nézünk ki takarítás, rend és ruhaügyileg :) az udvar is tűrhető, főleg hogy virágzik is minden... :)
amit írtam, hogy délelőtt kell pihennem- na ma mondom egész jól vagyok, átsétáltam a fiúkkal a mostohaanyámhoz, hát nem kellett volna, mire az ebédet kellett csinálnom olyan mensi fájdalmaim voltak... nagyon megijedtem, mert ráadásul pont azt álmodtam, hogy írtam nektek, hogy megjött és búcsúzom... - de ez a könyv hibája amit olvasok, hogy ezt álmodtam (fejős éva- hotel bali) minden esetre gyors feldobtam a húst, bekaptam pár magnerotot, lefeküdtem, oszt most lekopogom...
és végre ettem görögdinnyét! :)

éééééééés hiába írtam, hogy nincs rajtam a fészekrakó ösztön, már rendezkedni akarok! áttolni a kiságyat a helyére, fiúk szobáján kell picit alakítani- hátha kiebrudalhatjuk őket az ágyunkból :) nekik már sikerült apát, ő most a fiúk szobájában lakik :)

meg akarok venni fonalat, hogy horgolhassak Fanninak sapit. most már eldőlt: Ferenczi Fanni Róza lesz! Manó beírhatod a táblázatba!

Ági: és mi volt a hiszti tárgya? szabad tudni? és te ezen sírtál vagy csak a hormonok?
én mióta gyerekeim vannak azóta alig tudok sírni, pedig néha jobb lenne. múlthéten volt, hogy kiborultam a fájdalmak miatt, és akkor nagyon magam alatt voltam- de írtam is... aztán ma ugyan az a szitu és mintha egy bokáig érő akadályt léptem volna át. jót tett az a sírás egy hete, azóta sokkal másabban látok dolgokat és sokkal pozitívabban.
viszont ezt leszámítva, mivel te dolgozol is, biztos több feszültség ér, mint engem, úgy hogy hiába viszonyítok a gyerekszülés idejéhez én azóta itthon vagyok, nyugiban, úgy érzem hogy az életem munkai tere is a mi kezünkbe kerülhet, tehát nekem ezen se kell idegeskednem.

fú tényleg, most jutott eszembe Sti-t leszámítva Szifla is hiányzik! pedig mintha ő is írta volna, hogy otthon kell maradnia... és Dia? és a békési védőnőnk- nem ugrik be hogy hívnak:( jah azt hiszem meg van- Messy?

és Gemini: hogy állsz a szervezkedéssel? rendezkedéssel?

írja már valaki, hogy neki látott a kuckónak! (különben felmegyek és áttaszigálom a kiságyat egyedül a másik szobába :) ) nem mintha nem arra számítanék, hogy Fanni az én ágyamban fog aludni...

na erre is rá kell készítenem magam, mert tuti hogy most megnyerek a csillapíthatatlan sírós babát :) Marcell eleinte nehéz volt, mert nem azt produkálta amire számítottam én (pl nem kakil, óránként eszik, 4-5 kor kel...) de kb 2-3 hét és úgy éreztem, hogy okés, értem és tudom kezelni. Martinnal olyan természetes volt minden, mintha vele is a bokáig érő akadályt léptem volna meg- nem éreztem hogy 2 gyerek dupla feladat, minden sima ügy volt, ment mint az ágyba szarás, sőt több időm, energiám volt mint előtte... álom terhességgel hozzátéve... most azt hiszem nem csak ezt a viseltes testet kell lelkileg kordában tartanom, hanem azt is hogy utána dolgokra rákészüljek lelkileg és újra vizualizáljak egy rózsaszín álomképet... most már hogy pár napja érzem, hogy Fanni az Fanni és ő tényleg az és ha rossz akkor Rozi már sokkal másabb. látnom kell magam előtt az őszt is és ezt a képet is lelkiekben rendeznem kell...
most hogy a húgom segített a férjem azt kérdezte tőle, hogy mivel vettem rá, mire én: hát majd visszahálálom... mire a férjem: 3 gyerek mellet nem lesz rá időm... de én ebben annyira nem hiszek. én tudom hogy arra van időm amire akarom és nálam a feladat fejben dől el mindig. mint most is- csak nem én valósítom meg, hanem szervezetten megoldatom. illetve nálunk a rend az nagy úr- még ha időnként szét is dobálnak a fiúk ezt azt, de anya megy és pakol rendületlenül... nálam kell a rend kívül és belül is :)

na már megint ideírok kisregényt :( bocsesz...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


úgy elterveztem, hogy sima terhességgel simán lenyomom a kertészetet és augusztusban a szülinapi-névnapi bulikat összevonva csinálok egy kerti party-t lecsó szüret címen :( de jó lett volna :(

sőt bennem még annyira bennem van a közmunka program (városi kertészet alatt) megvalósítása... és úgy csinálnám :(

meg egy helyi "fesztivált" is szeretnék szervezni (Zsófi: nem bicskei napok keretén belül hanem egy független igazi magyaros fesztivált) ahol a helyi és környékbeli termelők, kofák, borászok, tejes-sajtos, fafaragók, virágosok, hentesek, cukrászok... csinálnának egy vásárt + főző verseny +lovaglás, állatsimogató nyuszival, csirkével, kecskével, birkával, labirintus szalmabálákból... népitáncklub... zene- igaz rottyantós bállal...és ehhez annyi forrásom, kapcsolatom és energiám lenne... remélem egyszer a város vezetés elé tárhatom az elképzelésem és nem csak bicskei napok lesznek egyszer, hanem lesz egy olyan igaz fesztiválunk is, ha már ez annyira dívik az országban (kolbász, lecsó, pálinka...)
na most ezt a gondolatom itt le is védtem, mert a "tündérkert" nevű virágkereskedés címet már ellopták úgy is tőlem :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!

Babee, sajnos zeneügyileg nem igazán tudok segíteni.

Konkri, tényleg szuper, hogy anyós-húgos-férjed sokat tud segíteni. Sajnálom, hogy tegnap megint fájdalmaid voltak, ezzel együtt szerintem jól csinálod. Fanninak ezek szerint külön szobája lesz? Vagy a ti hálótokban lesz majd kezdetben a kiscsaj?

Mi próbáljuk eladni a lakásunkat, de nagyon nem megy, alig van érdeklődő, pedig szerettem volna költözni, mielőtt jön a baba. Ez egyre kevésbé tűnik megvalósíthatónak sajnos.
Így tuti, h a mi hálónkban lesz kezdetben a babó, mivel ezen kívül még van a nappali, meg a gyerekek szobája. Aztán ha nagyobb lesz, újra nekilendülünk a lakáseladásnak.
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Erpé: ma fájt a hasam :( tegnap volt vásárlás, meg udvaron fetrengés- de tegnap délelőtt pihiztem, ma nem... ennek lett böjtje... így 21.hét tájára már kezdem ismerni a határokat :(

szoba: a fiúknak van egy közös szobájuk (most már tuti hogy közös marad, mert ők a fiúk) csak elférnek 30 négyzetméteren, még ha tetőtér is... mellette van a mi hálónk, és ott lesz velünk a csajszi, ez 17,5 m2. aztán ha már elég nagy lesz, akkor leszivárgunk az urammal a lenti szobába és akkor a gyerekeké a tetőtér- még meg kéne csinálni a fenti fürdőt, hogy tökéletes legyen. (meg van még egy kis helyiség, azt gondoltam jó lenne vendégszobának)
ha 3. is fiú lett volna akkor Marcell kapja a külön szobát és a kisebb fiúk a közöset, de így sokkal jobb :)

régen lent voltunk Marcellal eleinte, de pár hónap után mondtam a férjemnek, hogy költöztessük fel a hálót, mert nem bírtam, hogy minden vendég bejött a szobánkba, az ágyunkra feküdt... mikor felmentünk senki nem zaklatta a gyereket, nem akarták "csak megnézni"... most ez a szoba játszós szoba... de remélem hogy 2 év múlva a privát hálónk lesz ismét, azt tudni se akarom, hogy a gyerekek fent mit randaliroznak :) na jó csak képletesen... de mikor én elkezdtem építkezni én akkor is így terveztem 3 gyerekre a házat... :)

hát az ingatlan árak a béka segge alatt, a piac meg pang :( sajnálom... és az emberek nagyon meg vannak lőve... mondjuk ti még akkor jobb helyzetben vagytok, mert gondolom, ti nagyobbat kerestek- a tendencia meg azt mutatja hogy inkább kisebbre cserélnek most. de talán sikerül eladnotok mégis. aztán nehéz dió a találni is... remélem nem nagy pocakkal vagy friss babóval kell költöznötök.
az nem megoldás hogy kiadjátok albiba, míg áruljátok? eladás nélkül nem tudnátok költözni, vagy albiba, csak nagyobba? de gondolom a fix, saját fészek a vágyad...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Babee: kell szöveg a zenéhez? illetve tipikus anyás/szülős zene kell?

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


KOnkri, de gondoltuk, hogy mondjuk kiadjuk, és nagyobb albiba megyünk, (vagy úgy megyünk nagyobba, h ezt nem adjuk ki - ez még azért belefér), de őszintén szólva nem akarok sokszor költözni, ha nem muszáj.
És igen, el kell adnunk ahhoz a mostani lakást, h nagyobbat vegyünk, mivel sajnos nincs annyi tartalékunk, h a lakás ára nélkül tudjunk nagyobbat venni. És házat szeretnénk (most egy lakásunk van, ami nem túl nagy).
És a piac tényleg nagyon pang, épp emiatt nem is félek attól, h ne találnánk jó házat (kínálat van bőven és jó áron).

Jól hangzik a fenti gyerekbirodalom :) Biztos tuti lesz :)

É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Halihó!

Babee:nekünk a Volt egyszer egy vadnyugat volt,igaz is nagyon megható szám....

Minden ok velünk,meg vagyunk.Nekünk külön szoba volt Lilinél is,és a Pici is megy a sajátjába.Bár nincs messze a miénktől.

Erpé:lakás eladás nehéz ügy.... :(

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Jó reggelt!

Remélem, senkit nem viselt meg nagyon ez a hidegfront.
Nekem a fejem fáj...

Tegnap nagyon sokat csavarogtunk, voltunk a Mihály-napi vásárban Debrecenben. Vettem nagyon aranyos holmikat a gyerekeimnek :lol: :lol: :lol:

Barbazso
Szopis fotelt én is szeretnék. Hintát, pihenőszéket is felirtam a bevásárlólistámra!

Már beszéltem is a családommal, hogy aki akar valamit venni a babáimnak, az szóljon! Akkor egyeztetünk!!!!

Az én pocakomban van fiú is, lány is... és így teljesen jól vagyok alapvetően! Na, jó... az természetes, hogy többet pihenek. A 3 babának sokáig benn kell még maradnia!!!!

Konkri
Tervek szerint lesz babaszoba a 3 gyereknek. De valószínűleg az első hetekben egy ágyban lesz a 3 törpe és azt berakjuk a hálószobába.
Babaruhákból 56-osakat vettem. Úgy tervezem, hogy az lesz majd jó a gyerekeimre!
Egyébként meg, ha szükséges, akkor majd kérünk mini ruhákat!
http://manocsomag.hu/
Jlo-filmet én is láttam :lol: Szipogtam is rendesen :oops: :wink:
Levegőzés: tesóm legkisebbik fia szeptember közepén született. Hazamenetel után már a teraszon aludt a gyerek a babakocsiban...De volt olyan ismerősöm, aki a kórházból is úgy sétált haza az újszülöttjével!

Baabe
Tudom, kissé furin néznél ki, de a rázókeverék nem csökkentené a viszketést?
Vagy Fenistil gél?

Sissy
Nagyon pörögsz! :lol: :wink:

Molly
Boldog névnapot!

Erpé
Lakáseladáshoz sok-sok kitartás kell!

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Fészekrakás:
Sehogyan sem állunk, és nem is fogunk egy jó ideig, mivel először a csekk elcsúszásokból kell kivergődnünk, kicsit egyenesbe jönnünk, aztán jöhet bármi más, de egyelőre próbálunk talpon maradni. (A párom másfél év munkanélkülisége eléggé mínuszba varázsolt bennünket.. :cry: )

Szóval nálunk most a két gyereknek van egy 16 nm-es közös szobájuk. Soma az első évben velünk alszik, a mi szobánk 33 nm-es ,nem fogunk nyomorogni :) Bence is velünk aludt az első évben, persze szigorúan kiságyban, de mellettünk.
Ha addigra kivergődünk a válságból, akkor jövő szeptemberre a mi szobánkat ketté akarjuk bontani, és Annának, mint iskolásnak, és egyetlen lánynak lenne saját szobája, a két fiú pedig megy a mostani gyerekszobába. Persze Anna ez ellen hadakozik, ő Bencével akar aludni és nem egyedül, de addig még van 1 évünk, változhat az óhaja. Ha pedig nem változik, nem erőltetjük, akkor lesz egy semlegese szoba szín, és Soma megy külön szobába. :)
Vásárolni sem vásároltunk, ill. van kiságyunk, babakocsink,légzésfigyelőnk, pihenőszékünk és hordozónk. Ruhánk nulla, kiskád nincs, de ezek nem nagy tételek, és ezekkel már haza lehet hozni egy csecsemőt.

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Hoztam egy képet.Ez 5-én készült.Mi újság,merre vagytok?

Kép

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


és Lili:

Kép

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Sziasztok!
Hálapénz:
Adtam a Viki születésénél is és fogok adni most is,ha megleszek elégedve.Bízok benne,hogy nem lesz semmi gond.Minden találkozásnál kap egy bizonyos összeget és úgy terveztem,hogy a szülésnél megkapja a fennmaradót,annak az összegnek amit én összesen szánok a dokinak.

gyerekszoba:
A Vikinek külön szobája van,őt nem is szeretném háborgatni.Ő már elég nagy lány maradjon meg az ő kis külön szférája.A pici nálunk is velünk lesz kb. 1 évig.A mi helyzetünk is jobb lesz anyagilag talán ez után.Akkorra tervezzük a lépést,de az sem biztos,hogy ebben az országban(semmi jövőt nem látok a gyerekeimnek itthon :( )

Vásárolgatás:
Egyenlőre semmit nem vettem.A férjemtől kaptam egy szuper kismama-baba párnát istenien alszom vele,amit később szoptatáshoz fogok tudni használni.Fiú ruhákat kapok anyu húgától,akinek most 9 hónapos a pici fia így csak azt veszem majd meg amiben a kórházból kitudom hozni Bazsit+1-2 badyt.Kiságyat kapok,talán babakocsit még veszek.

mágnes!
Sajnálom a hisztit,olyan nehéz velük néha tényleg.Mi éppen a kiskamasz kórt tapossuk.Megnyugtatlak az sem egyszerű.Nyegle,laza,szemtelen,visszabeszél stb..Én is úgy érzem sokszor,hogy bőgni tudnék.Megértelek :wink: :wink:

Ez a hideg front nekem tökéletes a hőfokot tekintve csak egy kicsit feszültebbnek,ingerlékenyebbnek érzem magam.Sajna így hat rám úgy,hogy megyek is és lefekszem.Egyébként velünk semmi extra.Izgés mozgás van,szoktam mondani,hogy a kis focistám ismét beindult :lol: :lol: nem gond neki a hajnali fél6 sem.

Kép
Kép
a.ibici
 
 


sissy!
Nagyon helyes vagy kb. nekem is ekkora a pocim és Lili egyszerűen gyönyörű!!!!!!

Kép
Kép
a.ibici
 
 


Sziasztok!

Kicsit elmaradtam. Szomorú esemény történt a családunkban, meghalt a testvérem. :cry:
Tudtuk, hogy bármikor bekövetkezhet ez, de akkor sem lehet erre felkészülni :cry: :cry: :cry: :cry:

Az vigasztal egy kicsit, hogy Mira egyre több jelét adja a létezésének. Növöget a pocakom, egyre többet érzem a kisasszonyt mozogni... :lol: :wink:

Kata

Kép
ekata79
Szekszárd
 
 


Kata, részvétem. Nagyon sajnálom. Erre tényleg nem lehet felkészülni...
erpé
 
 


Jó reggelt!

Kata
Részvétem :cry: :cry: :cry: :cry:


Sissy
Már kezd látszódni a pocid :lol: :lol: :lol:
Lili nagyon helyes kislány! :lol: :lol: :lol: :lol:

Ibici
Én ettől a hőfoktól rosszul vagyok! Tegnap már bekapcsoltam itthon a légkondit, pedig nagyon nem szeretem... fűtő funkciót használtam ki :oops: :wink:
Meleget akarok!!!!!
Enyim gyerekek biztosan belefagytak a magzatvízbe... nagyon lapítanak!

Megyek is inkább vissza a meleg ágyikómba!!!!

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Trigemini, akkor te tényleg élvezni fogod a nyarat! :)

Sissy, szép poci! És Lililány gyönyörű!

Konkri, tök jó ez a bicskei fesztivál ötlet. És tényleg szinte minden magára valamit is adó település próbál valami egyedit kitalálni. Mondjuk ebből születnek azért elég vicces megoldások is. Pl szüleim közelében van Rácalmás (nemrég kapott városi rangot, egyébként egy falu :)), és ott van ősszel tökfesztivál (http://faluvedok.hu/tokfeszt.html), ez nagyon kinőtte magát, tényleg bemozgatja az egész települést és a környékét, és nagyon sok színvonalas program van. Mostanában indult tavaszi programként az almavirág fesztivál - no ezt már egy kissé erőltettnek érzem, de lehet, hogy jó sül ki belőle :)

Witch, hogy vagytok, mi lett az izotópos vizsgálat eredménye Jaminál?
Vettem Katának bölcsibe Szamos supinált szandit, Csepelen nyílt a házunk előtt egy új gyerekcipőbolt (www.cipoke.hu), és tök jó szandit találtunk ott. És durva, 27-es méretet kellett neki választani - nagy lábon él a csaj :)
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Kata részvétem! Sajnálom nagyon!

Sissy: szépek vagytok! - mindenkinek milyen fent van a hasa... az enyém tök lent :( és Lili is nagyon szép!

Gemi: Fancsi akkor indult be mikor napoztam- szerintem azt hitte jakuzzi :)

na mentem védőnőhöz, aztán anyósékhoz, szerdán jövünk...

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Babee, eszembe jutott néhány dal, ami jó lehet a szülői részhez és talán nem fogsz rajta nagyon sírni - mondjuk nem magyarok

Police: Every breath you take
http://www.youtube.com/watch?v=OMOGaugKpzs&ob=av3n

Dusty Springfield: Son of a preacher man
http://www.youtube.com/watch?v=hthiLHVAMho&ob=av3n
(ezt nagyon sokan elénekelték, pl Aretha Franklin vagy Tina Turner is)

Cindy Lauper: Time after time
http://www.youtube.com/watch?v=2PqhOrgk11A (mondjuk ez talán a legkevésbé...)

É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!

Köszi Mindenkinek!

Kata:részvétem! :(

Én is meleget akarok!!!!!!!! :)

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Witch!

Gratula a kisfiúhoz:)

Konkri !

Köszi az infókat, majd ma délután megyek gazdaboltba. Ha tápanyag és újravetés, nekünk az is igazi katasztrófa lenne:( Annyit güriztünk már ezzel a fűvel:(

Babee! Nekünk a U2 One ment alatta.

Erpé! És hova költöznétek? Ugyanabban a kerületben néztek lakást/házat?

Ekata! Nagyon sajnálom ami történt, sok erőt kívánok!!

Mi még nem rendezkedünk, se nem vásárolgatunk. Még nem tudom, honnan mit fogunk kapni, ezért várunk. Meg hát a táppénz nem egy álomfizetés, ugye és most akarjuk az árfolyamrögzítést meglépni, szóval még óvatosan költögetünk...
emmami
Szigethalom
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?