Új privát üzeneted érkezett!

Hú, de jót mulattam az utólsó két hozzászóláson.. Illetve Zsuzskó cicis blokkján, Rekuja, a tiéden inkább tátva maradt a szám.. Micsoda agyhalott spiné lehet az a védőnő.. Én nem is tudom hogy viselkedtem volna ilyen szituációban.. Nem bírnám visszafogni magam szerintem..

Gittus, nem kell ám olyan szigorúan visszatanulmányozni :) Csak gyere és mesélj :)

Erra! Remélem jól vagy! Rég jöttél..

Zsuzskó! A citromos trükk tök jó :) Én is szívesen megnézetném magam, nekem is fájdogál a hasam az utóbbi napokban..nem olyan vészes, meg az is lehet, hogy csak az emésztésem :oops: de valami nem olyan jó...

szerintetek az nem furcsa, hogy "alulról" még nem is nézett meg senki? mindig csak hasi uh.. nem mintha baj lenne :D

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Lilypie Pregnancy tickers
nyuszuli
Budapest
 
 
 


Köszi Zsuzskó, ha megint rosszabb lesz, telefonálok.. Amit mindig elfelejtek írni, de most eszembe juttattad, a medencém környékén, inkább a fenekemnél olyan iszonyat nyilalások vannak, hogy elképesztő, néha járás közben úgy belenyilal, hogy rendesen felszisszenek.. Anyum szerint a medencém tágul.. olyan érzés, mintha csikorognának a csontjaim, ahogy járok..
Nektek volt ilyen???

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Lilypie Pregnancy tickers
nyuszuli
Budapest
 
 
 


Áhááááá, akkor tényleg ezaz.. Már csak néha jön elő, de nemrég úgy fájt, hogy kb úgy mentem, mintha valami mekkemseter féle csípőprotézisem lenne..:D

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Lilypie Pregnancy tickers
nyuszuli
Budapest
 
 
 

 
 

Hát igen Zsuzskó! Abszolút megértelek..Mértéket tartani nagyon nehéz..De ezért örülj, hogy nincs konkrétan baj és próbáld valahogy egyezségre bírni magad :) Amúgy milyen az a diéta? van valami tervezeted rá?

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Lilypie Pregnancy tickers
nyuszuli
Budapest
 
 
 


Tyű, megvettem a Femibion 400-ast, nem semmi milyen drága :evil:
Ráadásul nem is valami finom :) Ti szedtek ilyesmit?

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Lilypie Pregnancy tickers
nyuszuli
Budapest
 
 
 


Zsuzsko De jót röhögtem a melleiddel beszélgető fickókon :lol:. Nem, ez spec tényleg nem hiányzik :).
Cukormentességednek én inkább örülök, még ha így a külső kényszer nélkül nehezebb is lesz vigyázni a súlyodra :). Szerintem ne parázz ezen annyit, bár én könnyen beszélek. No nem mintha mindent visszafogytam volna Szaffi után :D. Most belőttem magamnak, hogy szüléskor nem lehetek több, mint Szaffival voltam szüléskor (hajszállal 90 alatt 173 cm-hez). Mindezt a saját mérlegem szerint! Még van 12 kg 8)

Nyuszuli Csak lazán 8). Terhesség alatt egész fura helyek tudnak fájni, amikről nem is hittem, hogy ott is vannak érzőidegek. Mindegy, 60 felett már ez mind folyamatosan fájni fog, terhesség nélkül is, tekintsd ezt az állapotot edzésnek :D. Bármi, amivel baj van, illetve a szülés megindulása nagyon egyértelmű. Amíg kételyeid vannak, hogy ez baj-e, addig nincs baj :D. Én a jóslófájásoknál voltam úgy, hogy nem fogom észrevenni, ha szülök. A fenéket nem :). A normálisnál nagyobb az alhasban a vérbőség, minden szerved máshogy működik. A növő méhedtől menstruációs fájás-szerűség lehet, meglepően erős is (nekem legalábbis volt, Szaffival is, most is néha). Ha erősnek érzed, szedjél magnéziumot, az minden izmot lazít. A másik fájdalomfajta, amit én „mindjárt bekakilok”-nak hívok tényleg a csípő tágulása :(. Az vacak, inkább rohadt kellemetlen, mint fájdalmas. Nekem legalábbis :roll:
Gasztonyi tőlem olyan cukorvizsgálatot kért, hogy bögre tej zsömle után pont 1 órával vesznek vért. Ezt mondjuk ott csináltam az Istenhegyin, mert esélytelen lett volna itt az Sztk-ba bejutnom pont 1 óra alatt :evil:. Szóval csak 1x vettek vért és nem kellett cukros lötyit inni 8) 8)

Bobek Éljen az uh! Meg a jó eredménye :). Drukkolok a fiúnak, hadd örüljön a nagyfiad :)

Este néztem, hülye védőnő nov 8-at írt be amikor nov 7-re vagyok kiírva. Tök mind1 az az egy nap, úgyse pont akkor jön, csak nem értem.
Ma reggel megint éreztem kis szárnylebegtetéseket odabent a pocimban 8). Sokkal könnyebb így kötődni hozzá, hogy már érzem is, nem csak tudom, hogy jelen van bennem. Belegondoltatok, hogy egy másik ember lakik bennetek? Pl. kétszívűek vagyunk most :). Hihetetlen, hogy belőle is egy olyan „nagylány” lesz, mint Szaffi :roll:.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


sziasztok.
Megjöttem a dokitól. 3 centis a kicsim és iszonyat hogy mozgott tök édi volt. betöltött 10 hetes vagyok így én jövőhét utánra megyek genetikaira a G1-be kombináltra. majd a képet felrakom de nem jó minőség
Vendég
 


Ne is mondd, Rekuja, annyira hihetetlen :) Egy kis emberke, én azon szoktam jókat derülgetni párommal, hogy mi is ilyenek voltunk és elképzelem, hogy milyen lehetett engem várni :) és hogy mi lett a kis babszemből..na és hogy majd ez a kis bogyó itt bennem mekkorára fog nőni :)
ÁÁÁ nagyon irigykedem :) Én is akarom már érezni :) Szoktam figyelni, meg bosszantani picit, de nem tud még elég nagyot rúgni :D
Már alig várom, hogy oldalba rúgjon :D
A nyilaló érzés a medencetágulásos, hááát brutál tényleg..igazad van, nem kimondottan fáj, hanem csak kellemetlen de NAGYON :D Én beálltam párszor úgy, hogy nem mertem megmozdulni, mert úgy csikorgott..

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Lilypie Pregnancy tickers
nyuszuli
Budapest
 
 
 


Sziasztok!

Voltam ultrahangon, minden rendben van :D :D Legközelebb két hét múlva megyek :D NAgyon izgultam az uh előtt. De mostmár megnyugodtam :D :D

Nyuszuli
Én az első terhességemnél femibiont szedtem, és meg voltam vele elégedve. Most viszont Gravidát szedek, de csak azért mert olcsóbb. Csak az a baj a Gravidával, hogy hányingerem van tőle. Ha már meglátom, akkor is :D :D

Amúgy nekem is fájdogált a hasamegy pár napja. Meg is ijedtem, pedig ez nem az első terhességem. Ezért is vártam az uh-t.

A cukros vízről annyit, hogy nekem ízlett :D :D Emlékszem, hogy nyáron mentem, nagy meleg volt, és még jól is esett a cukros lötty, mert nagyon szomjas voltam :D :D

Úgy szeretném már én is tudni, hogy mi lesz. Bár olyan érzésem van, hogy kisfiú. Nem tudom miért, de ezt érzem. :D

A hízástó én is félek. az a baj, hogy este is sokat eszek. De ha nem eszek, akkor meg ég a gyomrom. :( Jövőhéten megyek a védőnöhöz, kíváncsi vagyok, hogy mennyit híztam 1 hónap alatt.

KépKép
KépKép
gittus0726
 
 


Sziasztok!

Csatlakozom hozzátok. Mi november végére várjuk a kis babszemet. :)
Én gravidát szedek mellé egy kis béres magnézium,B6-al.

Az lenne a kérdésem, hogy eddig nagyon érzékeny volt a cicim, most viszont 9hetesen már nem. Vagyis éppen hogy érzékeny egy kicsit. Nálatok ez hogy van?! Lehet, hogy most már annyira nem is lesz érzékeny? mert eddig majd megőrültem. Viszont sajnos a hányinger állandó és néha még hányok is. Percekig képes vagyok vacilálni, hogy mi esne jól, mert ha olyat ennék,ami nem, akkor egyből jelez... Viszont 5-6 alkalommal kell ennem. És egyik pillanatról a másikra éhes leszek.
kvinna
 
 


Kvinna Üdv itt! Nekem is volt hányingerem, már szerencsére elmúlt a 11-12. hét körül :). Nem hiányzik :lol:. Én bizonyos napokon zabáltam az émelygés miatt, más napokon egy falat se ment le :roll:. De ennek eredménye képen nem híztam az első 12 hétben 8). Sztem most már igen, majd ráálok vmelyik reggel a mérlegre :roll:
Mellek érzékenysége sztem nagyon változó. Nekem Szaffi születése óta tök érzékenyek maradtak, elég zavaró, mert én itthon nem szeretek melltartót hordani, de most muszáj vmi. Amúgy a lányom meg kapaszkodónak nézi őket, úgyhogy emiatt is kell a védelem :D

Gittus Ez már a genetikai uh volt? Miért kell két hét múlva megint menned?
Én is fiúnak éreztem eleinte, de kezdek elbizonytalanodni :roll:. Azt hiszem, a lánykám után valahogy nem tudom elképzelni, hogy egy baba nem csak lány lehet :roll: :).

Zsuzsko Hát, tök véletlen, de pont úgy szedem a vitaminokat, ahogy leírtad 8). Mondjuk C vitamint napi 3x szedek be, szóval nem csoda, hogy a vas mellett is van :D

Nyuszuli Egyetértek Zsuzskoval, tényleg az a csúcs, mikor gyomorszájon rúg :D. Mondjuk én a „mozi közebén eltalálja a húgyhólyagot” esetre is egy életen át emlékezni fogok :lol:

Ronika Gratula a kicsi lurkóhoz! :)

amíg írtam kicsi benti babám símogatott belülről 8)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Na, 12. hét ide vagy oda, én most úgy bekajáltam, hogy megint hányingerem van. :oops: De egyszerűen nem tudtam abbahagyni az evést. :D

Vitaminokhoz: én gravidát szedtem eddig, aztán megvettem a tényleg horror drága femibiont. Teljesen rosszul lettem, hogy napi 2-t kell bevenni! :evil: Nekem az az 1 gravida is sok volt. Egyben nem bírtam lenyelni, szétrágva meg iszonyat, és tényleg hányingert csinál. Na, erre most napi 2, amiből 1-et nem lehet elrágni, mert zselatin kapszula. :( De legalább kisebb. Egy keményet már leküldtem. 8)

Kvinna, üdv itt és gratulálok. Mikorra vagy kiírva? A cicikhez annyit, hogy nálam változik. Hol jobb, aztán megint rosszabb.

Ronika! Gratulálok neked is a pindúrhoz!

Nyuszuli, a Concord Fusion tök jó babakocsi, nekem is az tetszik a legjobban, de nagyon drága. :( Ti hol vettétek?


Bobek

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bobek
 
 


Sziasztok!
Én ma voltam ultrahangon, 7cm-es a bébi és minden oké vele. Valószínűleg kisfiú... Persze minden verziónak borzasztóan örülünk, de azért ez a hír valahogy meglepett :) hogy fiús anyuka leszek... hogy van bennem egy kis pasi... hm... érdekes. De minél többet gondolok erre, annál jobban tetszik a gondolat.

Én Elevitet szedek és egyszer sem hánytam, de még hányingerem sem volt. Hogy ennek a két dolognak van-e köze egymáshoz, nem tudom, de én kétlem. Vitamintól nem lehet hányingere senkinek, én így tudom.

Nyuszuli és derékfájósok - nekem a 4-5. hétben volt olyan érzésem, mintha az legalsó csigolyám lenne eltörve. minden lépés úgy fájt, hogy csillagokat láttam. mára elmúlt, de ha fáradt vagyok, sokat megyek...stb. akkor előjön. de mivel nekem más tünetem nem nagyon van, ezért én ennek is örülök :)

Kvinna - üdv köztünk! a cicifájás nálam is csak a legelején volt, aztán elmúlt. szerintem ez normális. az meg, hogy napi 5-6-szor eszel teljesen egészséges is.

Nekem pont az a gondom, hogy félek néha, hogy nem eszem eleget. Korábban sem voltam egy nagyevő, édesszájú nem vagyok, és most sem lett nagyobb az étvágyam. Szóval nekem meg rá kell vennem magam, hogy egyek a baba kedvéért, ha a sajátomért nem is... Nincs mérlegem, de az orvos ma lemért és 10dkg-t híztam... De nem mondta, hogy ezzel gáz lenne, úgyhogy remélem, nem gond. Gondolom, fog ez még változni...

Rekuja - a védőnőd iszonyú gáz. nincs valami főnöke, ahol be lehetne panaszolni (akár írásban)? ha senki nem szól, akkor soha nem változik semmi...
Költözz a 7. kerületbe, ott szuper nőcik vannak :)

Cukorterhelést mikor végeznek? Kicsit nyomaszt, hogy itt Belgiumban fogalmam sincs, hogy mit, mikor, merre... Lehet, hogy itt nem is csinálnak ilyet?

Bocs, ha nem szóltam hozzá mindenkihez, de mindenkinek gratula, aki túl van az ultrahangon és mindenki vigyázzon magára!

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
mimilee
 
 


Zsuzsko Tyű, ez a mind fiú rossz vicc, apa nagyon lányt akar nálunk :D. Egy ideig én is filóztam testvérkocsin, de nálunk már most is csak azért van a kocsi, hogy a bevásárlást ne kelljen cipelnem 8). Szaffi leginkább rohangálva jön körülöttem. Én a télre kendőzni akarok még, aztán tavaszra Szaffi már betölti a kettőt, akkor már csak ellesz kocsi nélkül is :roll:.
Nem semmi a babakocsi készleted :)

Mimilee Gratula a jó eredményhez – meg a fiadhoz. Pont ma voltam turkálóba (Szaffinak homokozós nyári cuccokért) és azon bosszankodtam, hogy picúrnak nem tudom, milyen ruhácskákat nézzek. Volt egy imádni való lila body, de hátha fiú lesz :roll:. Te legalább nézelődhetsz már :)
Elvileg mostanra még nem kéne hízni... bár nekem Szaffival veszettül sikerült :lol:
Jó védőnőért elég lenne egy utcával odébb költözni :wink:. De hallottam ma még jobbat, az egyik családot feljelentette az ÁNTSZ-nél, mert nem mentek el a 18 hós oltásra (1 hét után). Persze nem hívta fel őket, így nem tudta meg, hogy a gyerek rotával kórházban feküdt :evil:. Én is gondolkozok, hogy tenni kéne valamit, már 10 éve is gáz volt, mikor a nővérem járt hozzá.

Én ELEVIT-et szedek, sose volt vele gondom. Mondjuk akkora, mintha elefántokra gyártották volna. De a terhesség végén úgy is éreztem magam, szóval megértem :D. Nekem az első védőnénim azt mondta, vitamin után mindig egyek vmit, mert a kapszulák adalékanyagai kikezdhetik a gyomrot és arra nem mindenki reagál ugyanúgy. Meg amúgy is, üres hasban bogyó lötykölődik :)

Ma nagyon hosszú napunk volt. Apa itthon hagyta a kocsit, kihasználtam DM-es nagybevásárlásra (persze a kocsiban hagytam ahonnan apa este cipelhette). Délután meg mentünk oltásra, úgyhogy szinte egész nap cipeltem a lánykám, hát nagyon megéreztem :(

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Kvinna

Üdvözöllek én is!!! :D :D Nekem mostmár enyhébb a hányingerem, mint ezelőtt. A mellem érzékenységéről annyit, hogy én csk 1-2 napig érzem, aztán nem. És így váltakozik :D

Ronika

Gratula a minike babócához. Várom majd a képeket!! :D :D

Rekuja

A 12 hetes uh-n voltam, de nem tudom, hogy ezt nevezik-e genetikai ultrahangnak :D :D Amúgy ezt a dokit is fogadtam meg, és azért is hív vissza két hét múlva is, hogy akkor így jobban figyel rám /ránk/ :D
A vizsgálatokért nem kér pénzt, csak majdd szüléskor :D Ugyanis amúgy is hozzá kérne járnom a lakóhelyem szerint, ha nem lenne fogadott orvosom.

Bobek

Én emlékszem, hogy a femibiont sokkal könnyebben lenyeltem, mint most a gravidát :D A gravidát keéé kell törnöm, hogy le tudjam nyelni. Amúgy is bajban vagyok a gyógyszerek lenyelésével :D :D A párom ki is nevetett :D :D Ja, és egyébként a Gravidától lehet hányingere, meg gyomorégése az embernek. Rá is van írva. Úgyhogy lehet, hogy váltani fogok.

Tegnap este, ahogy vasaltam az egyik felsőmet, tutti frutti illat csapott meg, és egyből megkívántam a tutti frutti cukorkát. Úgyhogy mondtam apának, hogyha ma megcsináljuk a nagybevásárlást, akkor mindenképpen venni fogok :D :D

KépKép
KépKép
gittus0726
 
 


Képzeljétek!

Tegnap összefutottunk egy ismerőssel, hát persze kiszúrták a pocakom A lényeg, hogy a pasi lánya nem rég szült és tiszta terhesség guru lett és lökte az infót kb egy órán keresztül, ami végül is jól esett, de mondott valami aranyosat is :) A lánya Münchenben él és ott is szült és egy ezer éves bácsika volt az orvosa, aki borzasztóan hisz abban, hogy a pulzusszám utal a baba nemére és szerinte a bizonyos feltételek mellett teljesülő magasabb pulzusszám( azt hiszem >140)kislányra utal. Utánaolvastam és egy csomó cikket találtam erről :) Ugye azokat a bizonyos feltételeket nem tudom, és csak egy adatom van a kis porontyomról, de az 168 . :D
Igazából azt sem tudom minek örülnék jobban, kislánynak, vagy kisfiúnak Csak elszórakoztatom magam ilyen kis szösszenetekkel :)

Kvinna! üdv köztünk :) A cicis dolog nálam is kb. így volt.. és most a 15.héten megint érzem, hogy fájdogál, érzékeny..gondolom növöget :D

zsuzskó! Király a szett :D Szeretem az ilyen sokrészes babrálni való babakocsikat :D

Mimilee! Gratulálok! :) Kis 7cm-es :) Imádnivaló lehet, hogy tudod, hogy kis pasi! Ha beleélem magam, hogy fiam lesz, már-már szerelmes vagyok az én kis pasimba :D Ha meg lányom lesz, azt az érzést is imádnám! Na ezért kéne már nekem is tudnom :)
Meg vagyok már zakkanva, azt se tudom hova tegyem a sok szeretetemet :) Párom már kezd idegesíteni, tett egy megjegyzést a túlszeretés fogalmával kapcsolatban, de kifejteni nem akarja :evil:

Nagyon vicces, nézelődök egy másik fórumon is, bár ők októberre várják a bébuszokat, ott mindenki 1 kivételével kislányt rejteget a pocakban..:shock:

Rekuja! Ne is mondd, végem van a lóbogyóktól.. nem bírom lenyelni..van is egy boboz nyugdíjazott béres magnéziumom..egyszerűen nem megy..ki a fene bír ennyi nagy dög bogyót bevenni??? :evil:
Egy széééép, hossszzzzúú névtelen levélke jó szolgálatot tenne védőnő ügyben.. Amolyan próba-vásárló elven ránézhetnének a körmére.. Annyi munkanélküli van, százak örülnének az állásának, akik kompetensek az témában..

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Lilypie Pregnancy tickers
nyuszuli
Budapest
 
 
 


Nyuszuli Szaffi 12 hetesén 155 a szívverés, mostaninak 140 :roll:. Na, a pont 140 az mi lesz? :lol: Későbbiek során Szaffinak 144 volt szinte mindig (nekem is nagyon egyenletes, jó kis szívem van 8)).
Poci kiszúrása tök jó 8) Innentől szép az élet! Rajtam meg a múltkor nem vették észre :shock:. Pedig...
Napi két béres magnéziumot eszek...
Védőnőnek ma beszéltem a főnökével, aki nagyon normális. Kötelező nekik tartani egy „békítő” alkalmat, amin 3-an vagyunk ott (főnök, védőnő, én), ha akkor sem normalizálódik a viszony, akkor lehet kérvényezni valami más szervnél írásban a védőnőváltást. Háááát, egy kicsit félek ettől, mert személyesen egyrészt konfliktuskerülő vagyok, másrészt folyton elbőgöm magam minden szaron :oops:.

Gittus Fogalmam sincs, mért hívják ezt genetikai uh-nak, talán a tarkóredő mérése miatt :roll:. Szerencsés, ha pont a körzetedben jó orvos van! Itt Csepelen állítólag egy nőgyógyász se vállal szülés levezetését az Sztk-ból :shock:. Nincs személyes tapasztalatom, csak a gyógytornász mondta, mikor Szaffit vártam, hogy már mind idősebbek, szóval terhesgondozás az ok, de szülni az ügyeletesnél lehet :roll:.
Ne aggódj, egy gyereket nem lehet túlszeretni. Az elkényeztetés nem túlszeretés, hanem az anya szeretethiányának a rossz helyen való kiélése. Ha apa téged szeret és ezt folyamatosan éreztetni is tudja veled, akkor hiába vagy "szerelmes" a manódba, nem lesz gond :). Én amúgy a lánykámba is szerelmes tudok lenni, nem kell ehhez fiú baba :wink:. (bár pszichológiai tanulmányaim szerint nagyon nem jó, ha egy anya a gyereke iránti érzéseire a szerelem szót használja :lol:)

Olyan jót játszótereztünk! Összefutottam ismerőssel, lánykáink kb. egykorúak és szeretik is egymást (Szaffi nem sok gyerekkel kommunikál, Izával valamiért igen). A csaj most van a 32-35. hétben, nem tudja pontosan, mert folyton mást mondanak neki :( Úgyhogy vagy 1 vagy 2 hónap múlva szül :shock:. Mi anyukák ücsörögtünk a fűben az árnyékban, csajok meg hangyát gyűjtöttek stb. olyan kis nyári strandhangulat volt, a végén még az ivókútnál le is spriccoltuk a babáinkat :D. Nagyon jól esett, mint egy nyaralás a játszón :)

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Zsuzsko Hidd el, én se várom ezt az édes hármas beszélgetést a védőnővel :oops:. Elvileg a legközelebbi találka időponton lesz júni 18-án, addig még van időm szokni a gondolatot :). Tök megértem a főnököt, a helyében én is jól „elbeszélgetnék” egy ilyen beosztottal :evil:. Egyik ismerősnek a főnök a védőnője és állítólag teljesen normális. Amúgy meg elkérte a vezetéknevemet... hááááááát izéééééé.....szüleim révén ez egy olyan vezetéknév, amit itt minden közszférabeli vezető ismer :oops:. Fogalmam sincs, hogy ez most jó vagy rossz :roll:. Amúgy a régi védőnénim hívtam fel, hogy milyen módon kerülhetnék vissza hozzá, és ő mondta, hogy épp ott van vele a főnöke, inkább neki mondjam.
De tényleg, ha nem lett volna egy jó védőnőm, azt hinném, ennek az egésznek az a lényege, hogy egy nagy könyvbe valaki beírogasson kicsi x-eket. Mert az látszott a nőn, hogy szépen adminisztrál. Mást nem is tesz :evil:. Én vagyok elkényeztetve, de olyan jól esett Szaffinál, hogy valaki egyrészt meghallgat és lelkesedik a terhességemért, másrészt tudja kezelni a félelmeimet, kérdéseimet, harmadrészt rám néz és látja, ha vmi nem stimmel az egészségemmel. Ez a kötelező pofavizit engem nem terhesen is idegesítene, hát még így :evil:.
Én a decemberieket zugolvasom. Egyszer kíváncsiságból benéztem és egy „csomó” ismerősöm van ott, szóval legalább tudom, ki-hogy áll :)

Gittus, aszem a te neved alá írtam a túlszeretést, amiről Nyuszuli beszélt :D

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok! Csatlakozhatok? 13 hét+6 napnál járok.
makkmarci2
Szolnok
 
 
 
 


Üdv köztünk makkmarci!! :D
Látom, Te is Jász-Nagykun-Szolnok megyei vagy :)

KépKép
KépKép
gittus0726
 
 


Üdv makkmarci! Egy kicsit bővebben is írhatsz ám magatokról :lol:. Hanyadik baba, túl vagy-e a rosszulléteken, legutóbbi-következő uh stb.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Második terhesség, első baba. Elsőre összejött. Utoljára 5 napja volt kitaccs, pont a 7. héten kezdődött. 3 UH volt eddig, jövő héten lesz a következő. Amit várok, hogy növekedjen a pocakom, és érezzem a mozgását. Szolnokról vagyok.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
makkmarci2
Szolnok
 
 
 
 


Sziasztok!

Elvileg nov.28, de a doki szerint átcsúszhatok dec.elejére. Aminek csak akkor örülnék, ha 6.a lenne,mert apum Miklós. Tegnap a háziorvosom azt mondta, hogy akkor lehet nagyon érzékeny a cici,amikor nagy hormonbombát kapok. Ez még szerinte a lepénynél lesz. Tegnap megkaptam a vérképet. Minden stimm. Bár a vércsoportom miatt plusz szuri vár rám, AB RH- :shock:
2,5 hét múlva lesz a következő vérvétel. Nem izgulok, mert ha valami lenne, már a mostani vérkép se lett volna jó. Már alig várom az uh-t! :)



Másik: nem bírok ilyen csíkokat beállítani, hogy a bejegyzésem alatt megjelenjen. Gondolom a galériából szedtétek!? Avatar? Amire nekem nem hozott ki semmit....


Szép napot :) :) :) :D :D
kvinna
 
 


Kvinna! Klikk egyikünk csíkjára, bejön egy oldal, válaszd: Maternity and Pregnancy, utána én a days and weeks-re mentem. Majd next (én a jobb oldalit választottam), választasz csíkot, jelzőt, meg kell adni az utolsó menses időpontját, majd kidob egy HTML kódot. Azt kell bemásolni a profilodban az aláírás dobozba. Remélem, tudtam segíteni.
Én is AB RH - vagyok. Decemberben volt missed ab-om - mikuláskor :( -, akkor kaptam a fenekembe az Anti-D-t. Pár napja azt mondta a védőnőm, hogy minden szüléskor kapok majd. Én azt hittem, csak az elsőnél. Erről tudsz valamit?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
makkmarci2
Szolnok
 
 
 
 


Sziasztok.. Hát nem tanulok, megint itt írtam és el is veszett egy jó hosszú rész... :evil: nem értem, hogy lehet ilyen %!%"!"Q==/())&@# !!!!!

Na szóval nekifutok még egyszer! Makkmarci, üdv itt köztünk, kívánom, hogy minden a legnagyobb rendben menjen!n
Erősödik a JNSZ megyei mezőny :) Régebben sokat jártam Szolnokra, ott lakik egy exem. Szeretem azt a várost :) A másik kedvencem Jászberény :D
Van esetleg titkos reményed, hogy mi legyen a neme? :) nevek? :) bocsánat, ha nagyon lerohanlak :D

Nekem 0Rh- a vérem, azt mondták a legsz*rabb verzió... hát kíváncsi leszek.. elvileg a vérvételkor csináltak rh rezisztencia tesztet vagy mi a fenét, de még nem voltam dokinál vele, hogy na mi a helyzet..


Gittus, Ti merre laktok?

Rekuja, hát nem irigyellek..ez a hármas számomra pokol lenne.. Iszonyat konfliktus kerülő vagyok én is.. Hihetetlen, hogy nem fogják fel, nem békülni akarsz, hanem a régi védőnődet!!!! :evil:
Most már számolom a napokat 25-éig, akor megyünk babanézőbe :) kiderül végre :D :D :D :D :D

Zsuzskó, nem itteni, egy másik portál, ha érdekel megírom, de zárt, csak úgy látod, ha bevesznek.. nem éreztem ott túl jól magam valamiért..nekem nem is mondta még a doki a dátumot, de a legutóbbi papíromon nov. 6 volt..hát igen, ebből lehet még október vége is, meg később is:)

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Lilypie Pregnancy tickers
nyuszuli
Budapest
 
 
 


Kvinna! Boldogulsz a csíkkal? :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Lilypie Pregnancy tickers
nyuszuli
Budapest
 
 
 


Hát bemásoltam, de csak a szöveget látom. De majd máskor próbálkozok, most megyek dolgozni.

sziasztok

ui: de amúgy az utolsó 4 bejegyzésnél is csak a linket látom. Lehet, hogy a géppel,nettel van most gond?!

Lilypie First Birthday tickers
kvinna
 
 


Kvinna, engedélyezted a HTML-t a profilod beállításaiban?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
makkmarci2
Szolnok
 
 
 
 


Amúgy én Fegyvernekről vagyok!! :)
makkmarci: ki a dokid?

KépKép
KépKép
gittus0726
 
 


vonalzóhoz az a kód kell, amiben [ ilyen ] zárójelek vannak (BBC vagy mi)

most csak ennyi...

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Olyan boldog vagyok! :D :D :D Meglett a kombinált eredménye és nagyon szuper lett: Down:1:8300, Edwards: 1:4000! :D
Álmomban sem gondoltam, hogy ilyen jó lesz. Legmerészebb arányszámom az 1:2000 volt. Úgy örülök neki!

Üdvözlet mindenkinek, aki újonnan kapcsolódott be hozzánk.
Most a lapozás miatt nem tudok, csak emlékezetből írni.
A nemek témához akartam írni, hogy az én ismerőseim között, most megint mindenki fiúcskát vár. (Rekuja, vigyázz! :D ) Amikor én a fiamat szültem, akkor is így volt. A kórházban, az akkor még működő Budai Honvédban családias jelleggel egy nagy közös kerek asztalnál ettünk mind frissen szült anyukák, emiatt jól összebarátkoztunk. Olyan volt mint egy lánykollégium. :) Szóval ezért tudom, hogy akkor mindenkinek fia született, csak egyetlen egy kislány volt.

A lányom születésénél meg körülvettek a lányos anyukák.
Persze tudom, ez nagyon szubjektív, és országosan biztos nem olyan nagy a nemek közti különbség egy adott héten pl.

Na mindegy, én örülök a kis kukisnak. Olyan cuki, nyugis kis manónak tűnik. Egyelőre. :D

Na visszaolvasok, talán még jövök újra.

Bobek

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bobek
 
 


Bobek Egy kis nyugis manó ide is jöhet :). De annyit érzem a picurt, pedig még korai, hogy sztem ő se lesz az a nyugis :roll:. Pedig az uh-n nem volt túl aktív :roll:. :lol:.
Tudod, tőlem lehet kukija, csak apa meg ne tudja :lol:
Éljenek a jó számok! :D

Hülye lapozgatás, nem lehetne, hogy folyton az utsó X hozzászólást lássam?! :evil:

Nyuszuli Írj word-ben és másold át! Akkor nem vész el net-gondok miatt és könyebb visszanézegetni is, hogy mások mit írtak :wink:

Kvinna Éljen a jó vérkép :). Időszakos hormontermeléssel az a baj, hogy pl. nekem az utrogestan miatt elég egyenletes kéne legyen, ehhez képes hullámzik :roll:. Mind1, így izgalmas az élet, ki szereti az állandóságot?! :D
Avatár csak nagyon kicsi (80x80 pixel) kép lehet, azért gonoszkodik veled a gép! LE kell butítani vmi képkezelővel a fotó felbontását. Igen, így alig látszik belőle valami :evil:.

Makkmarci Sajnálom a rosszullétet :( Pocak is lassan nőni kezd, mozgást is érzed 1-2 héten belül, szóval minden kívánságod ilyen hamar teljesüljön :)
Sajnálom a decemberi kalandorodat :(

Nekem szerencsére A+ a vérem, apa 0+, szóval nálunk nem valószínű az összeférhetetlenség, hacsak a Kaáliban vmit be nem néztek :). Én mondjuk nem értem, miért kell minden gyereknél megcsinálni ezt a vércsoportos dolgot :roll:.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Bobek! Hurrá, hurrá, szuperek az eredmények :) Azért a nyugis jelzővel még várnék,nehogy elszóld magad 8) :)

rekuja, sajnos lusta vagyok wordben írni :oops: :)

Zsuzskó! de jó neked, én csak 25-én megyek..
nyuszuli
Budapest
 
 
 


sziasztok.

ritka szarul vagyok ettől az időtől. fáj a fejem pedig nekem nem szokott.

kvinna a dokit mondhat valamit mert nekem most elég érzékeny lett megint:)

grata jó eredményekért:)
Vendég
 


Sziasztok!

Rekuja! Nálatok Apa miért tiltakozik a fiú ellen? Csodálom, mert a férfiak mindig trónörököst várnak.
Egyébként a vércsoportvizsgálatot azért kell többször is elvégezni, mert bizonyos körülmények között (vérátömlesztés, terhesség, bizonyos betegségek) ellenanyagok termelődhetnek a vérben. Ilyenek vannak terhességben is, ha az anya Rh negatív és Rh pozitív babát vár. Ezeket keresik ilyenkor, a vércsoportmeghatározáskor.

Nyuszuli! Nem nagyon élem bele magam a nyugis fiúba, mert a nagyfiunk nagyon eleven kiskora óta. Jó, babaként nyugodt volt, de amint mozogni kezdett... Kész. És mindemellett nagyon nehéz természete van. Még mindig nagyon testvérféltékeny. Én bízom benne, hogy a harmadik gyerek segíteni fog ezen. Akkor már a húga is "kitaszított" lesz. Mármint a kicsi-szerepéből. Remélem, így is lesz.

Ronika, fejfájás brutál tud lenni, ha a lepény elkezd fejlődni. Én már előre rettegek. Fiammal annak idején hetekig mindennap fájt a fejem a 4. Hónapban. :evil:

Szép hétvégét!
Bobek

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bobek
 
 


Bobek én erről a fejfájás dologról nem is hallottam :shock:. Nekem akkor fáj a fejem, ha hidegfront jön (mint most). Szaffival se volt semmi extra :roll:.
Apa eleve 3 kislányt akart, ráadásul rajong Szaffiért, ahogy ő fogalmazott, a lány már bevált, mért változtatnánk rajta? :D De bizti, hogy egy kis kukisért is odalenne. Apa nem az a tipikus férfi, rengeteg feminim vonása van, őt kifejezetten frusztrálja, hogy ha „trónörökös” lesz, akkor kéne egy trón is :D. Nálunk meg főként lányok vannak a családban, mi ketten vagyunk nővéremmel, neki is lánya van (10 éves már), szóval ahogy apám mondta, mit is kezdenénk mi egy fiúval? Bár apám spec már nagyon szeretne egy fiú leszármazottat, de neki nem osztottunk lapot a kérdésben :D. Én meg örülök, hogy nem kell döntenünk, hanem más sorsolja ki a babánk nemét :)
Vércsoportot épp azért nem értem, mert hát én + vagyok, tehát tök mind1 mi a baba. A + és a – nem változik tudtommal. Amúgy meg apa is + os, szóval a babáink is azok lesznek, az én vérem a domináns (A a 0-al szemben), tehát ha csak nem kevertek el valamit a Kaáliban, tök értelmetlen az egész, de mind1, ha már vért vesznek, még egy ampulla belefér nekem.

Ronika Szeles, hidegfront sose jó :(

Délután ahogy bejöttünk a melegből a lakásba megint leesett a vérnyomásom, itt haldokoltam 1 órát félálomban, néha arra ébredtem, hogy zsibbadnak a végtagjaim :oops:. A végén megittam apa kávéját, pedig utálom a kávét (nyomtam bele egy csomó tejet).

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok!
Azt hiszem sikerült a csíkot megcsinálni.:)
Még nem kéne -elvileg- látszódnia a pocimnak,de már én most látom a változást. Igaz,csipő-has vonalban eddig sem voltam olyan vékony. Egy kicsivel több husi van ott mint a többi részemen,de nem túlzottan. És ha trikóban vagyok, akkor már le se tagadhatom. Létezik? Már anyuméktól is kérdezték, hogy csak nem...?
Az evés meg az állandó bajom, remélem a második trimeszterre megváltozik. Süti,kávé, csoki,puding,túró rudi :cry: kizárva, a héten a kígyó ubit is levettem a jó listáról. Viszont a csemege ubi úgy magában is megy,de az nem nagyon szokott otthon lenni, csak most volt családi banzáj és azt ettem magában, mindig egyel kevesebb lett, ha az asztal közelébe mentem. :lol:
Órákat tudnék vacilálni, hogy mit egyek, mert alig esik valami jól. Ettől függetlenül ugyan annyit eszem,mint eddig, csak előre meg kell gondolnom, hogy kívánom-e vagy jól esne-e.....

Tegnap volt a nagy bejelentés a munkahelyen. Bár én megvártam volna vele az I.trimeszter végét... Igaz még nem mindenkinek. Nagyon örülök a főnököm miatt. Féltem, hogyan fognak reagálni,mert itt január óta dolgozok. De semmi baj nem volt. A nagyfőnök asszony(esküvőnkön ismertem meg) annyira rendes, hogy egyszerűen nem is tudom, hogyan köszönhetném majd meg neki ezt a bizalmat és pártolást.. Igaz,valamennyire az is közre játszik, hogy a férjem is itt dolgozik és őt is nagyon szeretik.
A lényeg... eddig úgy volt, hogy titkoljam még, aztán tegnap a főnököm megbeszélte a nagyfőnök asszonnyal, hogy a kolléganőimnek meg kell mondani és aztán a munkahelyen dolgozók meg majd akkor tudják meg, amikor észre veszik,rákérdeznek. Persze a pletyka úgy is gyorsabb lesz...
Bizonyos munkákat nem végezhetek, viszont helyettük lesz más :S
De nagyon hálás vagyok érte. És ha bírom, akkor július végéig dolgozok már csak, hát ha nagyon nem menne a munka.... akkor előbb mennék pihenőre.

Jó éjszakát!

Lilypie First Birthday tickers
kvinna
 
 


Kvinna Jó lett a vonalzó, látom én is :). Nekem Szaffi mint első gyerek szintén hamar látszódott :oops:. Szóval nem gáz, ha 11 hetesen látszik a babád! Ez alkat és megtapadási hely kérdése is. Dokim legalábbis azzal jön folyton, hogy a poci formája nem a nemet jelenti, hanem hogy hol tapadt meg a baba. Nálam igaz, Szaffival is ugyanilyen előre ugró pocim volt, és ő is hátsó fali baba.
Munkahelyi reakció nagyon jó! Fontos, hogy nyugodt környezet vegyen körbe, így még a munka se esik annyira nehezedre :).

Megszegtem az elveim és bicóztam egy kört :oops:. Vettünk gyerekülést és most raktuk fel apa bicójára, én is ki akartam próbálni. Erre egy batár nagy kutya elénk ugrott, majdnem átrepültem a kormányon, ráadásul furcsa volt, hogy Szaffi súlya miatt ugye nehezebben is állt meg a bicó. Úgy megijedtem, nem is szálltam vissza, inkább visszatoltam apához a bicót :oops:. Majd jövő nyáron. Csajok, úgy hiányzik a bicózás! Tavaly alig tudtam menni a kis féléves mellett, előtte levő idényben szintén terhes voltam, már alig várom, hogy jövőre végre tudjak bicózni!!! Kicsi benti babámat már simán fel fogom tenni 8 hósan, aztán irány körbe a Balaton, már 3. éve nem kerültük meg.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Sziasztok! Tegnapelőtt visszaolvastam a fórumot az elejétől, hogy valamennyire képben legyek. Tegnap meg rohangálós napot tartottunk, estére meg kidőltem szokás szerint :D
Nyuszuli: a baba nemét illetően mivel első baba, lényegében nem is annyira fontos, bár, a lányra gyúrtunk. A neveken még nem nagyon gondolkoztunk. A decemberi kudarc után nem akarok a dolgok elé menni nagyon. (Mondjuk ezt már így a 12. hét után egyre nehezebb megállni.) A vezetéknév „a”-ra végződik, szóval valami mássalhangzóval kezdődőt kellene választani szerintem. A 12. heti genetikai UH-on még nem mondott nemet az orvos, talán majd a jövő héten már megtudom. Kíváncsi vagyok!
Gittus: Erdődi doktorhoz járok, november óta. Bár most az elején „programozott” volt a fogamzás (=gyógyszeres segítség kellett), ráadásul a 7. héten volt egy pici vérzés, ami miatt azonnal mentem hozzá. Mivel a kórházba hívott, az első 3 UH szintén a kórházban volt. Így még vizsgálaton sem voltam január óta. És te kihez jársz, Gittus? Szolnokra?
Gyógyszerek: Gravidát szedek, plusz Magne B6-ot. A folsavat most fogom abbahagyni. Bár az orvosom szerint felesleges ez a sok gyógyszer, úgyhogy ő nem is tudja, miket szedek. A 7-9. hét között Duphastont és Rutascorbint kaptam, akkoriban hánytam a leggyakrabban, szóval volt, hogy bizony kijött.
Rosszullétek: az ősszel egyszer volt egy kis öklendezés, utána néha éreztem csak enyhe émelygést, de a mostaniakhoz képest az lehet, hogy bebeszélés volt. Főleg, hogy Czeizel doktortól hallottam, hogy akkor kisebb a vetélés esélye, ha vannak rosszullétek. (Nem akarok ezzel ijesztgetni senkit, de ez nálam úgy tűnik működik.) Szóval örömmel nyugtáztam minden hányást, ami az esetek felében reggel, felében este vacsi után jelentkezett. A reggeliek viccesek voltak, pont reggeli közben jött, utána folytattam a reggelit, ahol abbahagytam. Erre csak annyit mondtam az érdeklődőknek, hogy „kétszer reggeliztem”. Egyébként egy hete nem hánytam.
Kívánósság, szagok: a szagokra nem vagyok különösen érzékeny. A lakás illatosító bambuszpálcákat kiköltöztettem az erkélyre, a wc illatosító rudat meg lecseréltem másik illatúra, mert attól az émelygésből azonnali hányás lett a wc fölé hajolva. Ez a kettő volt egy picit zavaró. De a kávé illatától semmi bajom. Akkor kívánok meg vmit, amikor meglátom az utcán másnál (pl. fagyi) vagy a tv-ben. Az édességet gyakrabban megkívánom, de mostmár a gyümölcsmegkívánás is „tör előre”.
Nekem nem volt 12. heti vérvétel, majd a 16. heti AFP lesz. A 12. heti UH-on jók voltak a méretek.
Mozgások: néha furcsa bizsergést érzek a hasamban, de nem tudom még egyértelműen eldönteni, hogy a babát érzem-e már, vagy csak emésztek. Tegnap rendeltem a Brendonban Angelsounds-ot, de még egy hét, mire megjön. Pont akkor megyek dokihoz. És utána nem kell sokat várni a mozgására sem.
Néha én is érzek nyilallást, de mivel olvastam, hogy nem kell megijedni, így nem stresszelem magam feleslegesen. Testalkatomat tekintve alacsony (150 cm) és sovány (teherbeeséskor 40 kg) vagyok, egy kiló jött fel eddig. A napi egy kávémról azonban nem szeretnék lemondani, ha nem iszom, megfájdul a fejem (orvosi javaslatra iszom a reggeli 1 kávét, de még így is alacsony a vérnyomásom).
Pocakméret: minden héten fotózom magam, de most már látom a különbséget. A www-re kattintva megnézhetitek.
Hosszú lett, bocsi! :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
makkmarci2
Szolnok
 
 
 
 


Sziasztok, nálunk is megvolt pénteken a genetika,szuper eredménnyel zártuk a napot, szóval most újból repkedek, ráadásul 2:0 fiú javára. :) Down 1:23000, Edwards 1:210000, Patau 1:630000.

Rekuja, megírnád kérlek, Neked mit javasolt a doki, hogyan szokj le az utroról?

Köszi, elfelejtettem megkérdezni a dokim.... Azt tisztáztuk, hogy már nem kell, de azt tudom,hogy nem szabad egyik napról a másikra elhagyni.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


Nyuszika Utroval fokozatosan kell leállni, minden nap egy-egy szemmel kevesebb. Ez ha 3x2-t szedsz elvileg pont egy levélnyit jelent (5+4+3+2+1=15). Nekem most azt mondta a doki, szedjem addig, amíg van, és ne váltsak ki többet. Még mindig van bontatlan doboz is, szóval kb. a 16. héten állok majd le vele. Már alig várom! :)
Gratula a jó arányszámokhoz :). Hajrá kiskukis! (tényleg tiszta fiú topik lesz? :roll:)
Makkmarci Kicsit irigykedek a magánhangzóra végződő vezetéknévre, mássalhangzóval sokkal több keresztnévből választhatsz :). Nálunk S a vége :?
Rosszullétek tekintetében pont egész mást hallottam, szintén elismert, megbízható szakemberektől :). Ez szerintem olyan, hogy mindenki azt jegyzi meg, ami neki kézenfekvőbb :roll:.
Tyű, tényleg alaposan dokumentálod ám a terhességedet! Én mindig elhatározom, aztán semmi se lesz belőle :oops:. Szaffinál a 14 és 28. hét közt egyetlen kép se készült rólam :(. Most jobban figyelek a pocak-fotókra.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


makkmarci

A kislányomat Szolnokon szültem. Sajnos nincs jó tapasztalatom, a fogadott dokim a telefont se vette fel, úgyhogy az ügyeletes orvosnál szültem, Faragó Bélánál, aki nagyon rendes volt velem. Viszont a nővérek...... Úgyhogy most Mezőtúron fogok szülni. Több ismerősöm is szzült ott, és nagyon jó véleménnyel vannak róla.

Azt mondják Erdődi is nagyon jó doki. Viszont azt is hallottam / de csak hallottam, de hogy igaz-e?/ ha valaki 14 kilónál többet hízik, akkor azt nem vállalja.

Sajnos még nekem se tudták megmondani a 12 hetes uh-n, hogy kisfiú lesz-e vagy kislány.

KépKép
KépKép
gittus0726
 
 


Amúgy nálunk is vezetéknév magánhangzóra, azaz i-re végződik. Ha fiú lesz, akkor az apja nevét kapja, vagyis Lajos lesz. Ha lány, akkor Mira :D

A Czeizel dokisat én is hallottam. Úgyhogy ha rosszul vagyok, akkor erre gondolok :D :D Én is amúgy akkor kívánok meg valamit, ha másnál meglátom, vagy ha reklámban látok valamit. A múltkor is, amikor mentünk bevásárolni, nem mertem semmire se ránézni. :)

A pocakom is kezd nőni. Holnap megyek a védőnöhöz. Legalább kiderül, hogy mennit is híztam 1 hónap alatt :D Legutóbb 74 kiló voltam. A magasságom egyébként 180 cm. Ehhez még nem rossz.

KépKép
KépKép
gittus0726
 
 


Sziasztok!

Nyuszika! gratulálok a szuper eredményekhez és a kis kukishoz :) De jó, hogy tudjátok :)

Makkmarci, nálunk is ilyesmi a helyzet, első baba, lényegében mindegy a neme, de azért már jó lenne tudni :lol:
Nálunk p-re végződik a vezetéknév, nem könnyű :)
Most esett le, hogy milyen www-re kell kattintani :D még csak belepillantottam, de elolvasom végig! :) Mi is a héten kapjuk kézhez az angelsounds-t, remélem tudjuk majd használni :)

Később még írok, de most olvasnom kell azt a www-t :)

Lilypie - Personal pictureLilypie Premature Baby tickers

Lilypie Pregnancy tickers
nyuszuli
Budapest
 
 
 


Sziasztok!

Pénteken kölcsönkaptam egy barátnőmtől egy ilyen magzati szívhanghallgató kütyüt (nem angelsounds, de valami hasonló), és annyira jó volt, mert pár perc keresgélés után megtaláltam!!! hát ennél szebb hang nincs a világon :)
azóta már hallgatóztam párszor, kis bűntudattal, mert azért nem akarom szegényt zaklatni folyton...
Nyuszuli - biztos nektek is biztos bejön majd...

Nyuszika,Bobek - gratula a tök jó arányszámokhoz!!! én egy kicsit ki vagyok akadva, mert szerdán voltunk ultrahangon, ahol néztek tarkóredőt (minden oké volt), és az orvos elküldött vérvételre is. De hülye voltam, mert nem kérdeztem meg, hogy pontosan mit néznek most (a beutalóról nem derült ki). Látom, hogy Magyarországon nézik a Down, Patau és Edwards kórt, de fogalmam sincs, hogy Belgiumban mit vizsgálnak, és ez olyan szar. Nem tudom, hogy mit csináljak, ha szerdán felhívom a dokimat az eredményért. Biztos annyit fog mondani, hogy minden rendben, de én ennél többre lennék kíváncsi. Ha csak Down-t néznek, nem tudom, hogy kérjem-e, hogy a másik két genetikai betegségre is küldjön el szűrésre, vagy hogy egyáltalán itt van-e ilyen szűrés.... Sok szempontból jobb itt a terhesgondozás és főleg a szülés, de azt nem szeretem, hogy nem vagyok képben :(

Nyuszika, Rekuja - úgy látszik az Urto-ról leszokásról is több iskola van... Itt azt mondta nekem a 7. héten a meddőségi dokim (akihez akkor mentem utoljára), hogy a 10. héten abbahagyhatom, aztán a nőgyógyász a 9. héten azt mondta, hogy inkább szedjem a 13. hétig. Viszont abban mindketten egyetértettek, hogy nem kell fokozatosan abbahagyni, hanem lehet egyik napról a másikra. Erre külön rákérdeztem pedig, de mondták, hogy semmi szükség fokozatosan csökkenteni az adagot, csak hagyjam abba egyszerűen. Szóval kb. egy hete már nem szedem, és hát nem hiányzik :)
Egyik napról a másikra hagytam abba, és semmi panaszom nem volt. De persze mindenki csinálja úgy, ahogy az orvosa mondja...

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
mimilee
 
 


ma olyat álmodtam:D otthon szültem meg a fiamat:D ez olyan jó és érdekes volt na de ami utána jött az nem teszett:( nem fogadott így az uzsoki és a körzetes kórházba vittek minket ahol szó szerint ki kellett verjem a patáliát mert nem voltak hajlandóak kiadni a fiamat éjszakára sem meg tömték cukrosvízzel. áááááááá

inkább első keményedésnél be a khba az előzményeket nézve nekem az már szülés:D
Vendég
 


Zsuzsko Állatkertben gondoltam rád, láttunk egy anyukát kb. 1,5 év korkülönbséges lurkókkal, esernyőkocsiban a kicsi, úgy 8-10 hós a nagyhoz meg ilyen testvérfellépő volt:
http://elefanibababolt.echt.hu/testverfellepo/litaf
Jól megnéztem (megkértem, hadd tanulmányozzam:)), hevederrel is lehet a kocsira tenni, szóval tényleg bármilyen vázhoz rá lehet csatlakoztatni a kis menő-manót. Aszem, nálunk ez fog nyerni, mert mégis egyszerűbb ezzel szlalomozni, ezt kerülgetni a babakocsi tárolóban, mint egy testvérbabakocsit :roll:. Arról nem is beszélve, hogy én is szeretem a babakocsinkat 8)

Gittus Mindig ledöbbent, hogy még vannak az országban olyan kórházak, ahol a szülészeten a nővérekkel gond van :(. Pedig oda csak kihalásos alapon lehet bejutni, mert minden nővér csecsemőkkel szeretne foglalkozni!
Ez fura, hogy ha 14 kg-nál többet hízol, nem vállal :roll:. Már csak azért is, mert nem mindegy, mennyiről indulsz, milyen a testalkatod, mekkora gyereket vársz stb. Nekem 16 kg jött fel Szaffival egy problémamentes túlhordott terhességnél, amiből 10 kg rögtön lement a szüléskor. A maradék hat meg... hát, azok nem siettek nagyon elveszni :lol:
Mira cuki név :). Én nagyon nem szeretném apa nevét adni neki, nem mintha bajom lenne a nevével, csak volt a családban ilyen, Jenő bácsi, Jenő, Jencike... Jencike is elmúlt már 40 és még mindig Jencike...
180 centihez nagyon jó a 74 kg. Én Szaffinál indultam 74-ről a 173 centimmel :oops:. Hülye hormongyógyszerek :evil:. Most 78-ról indultam, már elhagytam a 79-et :oops:. Szeretnék megint 90 alatt maradni azért :roll:. Most szilárd elhatározásom, hogy benti baba után visszafogyok majd 70 alá, a harmadikkal várni akarok két évet :roll:.

Most fájdogál a pocim, sokat voltunk lent, Szaffi élvezte, hogy végre nem olyan száraz a homok, én viszont totál összefagytam :(. Hiába, szoknom kell még, hogy terhesség ide vagy oda, ha kimegyek fel kell rendesen öltöznöm. Ebből a szempontból Szaffival egyszerűbb volt, szimplán nem mászkáltam napi kétszer 2 órát terhesen odakint :roll: Éjjel megint görcsölt a vádlim, emeltem a magnézium adagomat, már napi 3x veszek be. Ha a régi védőnénim lenne, felhívnám, hogy ez nem gond-e, de ezt a mostanit... nem is tudom a számát, mert nem adta meg :roll:.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Hívtam délelőtt a dokimat, de nem vette fel (kórházas napja van, szerintem ezek a frontok most munkát is adtak neki :)). De anno, amikor Dórival kellett abbahagynom az utrot, akkor is fokozatosság volt előírva. Na nem kellett egy hétig szüttyögni, de nem egyik napról a másikra. Én mától kezdem, nekem az alap adagom 2*2, így ma lesz egy 2-es adag és egy 1-es. Holnap megint csökkentek egyel, de azt tartom két napig, utána megint két napra lecsökkentek és végül elhagyom. Nem fog hiányozni nekem sem :)

Nálunk, ha valóban fiúcska lesz a tesó, akkor szintén az Apja nevét kapja, László. Nálunk Dóri a egy hete elindult, nem is baj, legalább haladunk, mire megszületik tesó, stabilan fog járni. Mondjuk most is nagyon stabil!!! Nem esik, nem billeg, megy, megáll, mert valami érdekes, megy tovább. Édes, mert az égbe emeli a két kezét :)

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


Nyuszik Gratulálok az önálló-önjáró nagylányhoz! :) Szaffi is egyből stabilan járt, kb. ennyi idősen. Szóval Dóri tuti remek lesz 6 hónap múlva, Szaffi most 16 hósan veszettül nagylányosan megy 8), akár jöhetne is a kistesó már most :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület
 
 
 
 
 


Nyuszika: jó neked, hogy már a 12 hetesen tudod a nemét.
Gittus: E.-ről hasonlókat én is hallottam, különböző, független forrásokból. Az egyik ilyen volt ma reggel a védőnőnél is rákérdeztem, hogy a következő látogatásig (június közepe) mennyit hízhatok. És azt mondta, 1-2 kg-nál többet ne, nem nehéz a baba, úgyis elszívja azt a tápanyagot, ami neki kell, és különösen figyeljek oda, mert a dokim sem szereti, ha vki elhízik a terhesség alatt, volt, hogy nem is vállalt szülést emiatt. Úgyhogy sokszoros megerősítés. Nem gondolom, hogy probléma lenne ez nekem, mert nehezen rakódnak a dekák is, nemhogy a kilók. Anyum 2 gyerek után hízott el. F.B-ról én is jót tudok mondani, ő vizsgált meg, amikor bekerültem decemberben. Jakab pedig a műtétet csinálta, de a tágítót is normálisan rakta fel, rá sincs panaszom. A nővérek közül 1-2 kivétellel nem volt szimpatikus. Akkora branült kaptam, hogy estére belémdagadt, könyörögtem nekik, hogy szedjék ki. Kiszedték, de húzták a nyakukat, nehogy komplikáció miatt később szükség legyen rá (nem volt gond). Ehhez képest Jakab az aznap esti viziten csodálkozott, miért nem mentem még haza. (Mert szédültem az altatótól, ezért inkább még egy éjszakát bennmaradtam.)
Nyuszuli: az Angelsounds-ot a 12. héttől javasolja a gyártó használni, szóval így, a 15. hét tájékán biztosan megtaláljuk majd, amit kell! Köszönöm szépen a szavazatodat!!!

:)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
makkmarci2
Szolnok
 
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?