Új privát üzeneted érkezett!

Ez igen Gemini! ez tényleg nagy pocó, főleg enyémkéhez képest... :)
gratula! és tök jól fent vannak.
sajna az alvás ilyen, és egyre rosszabb lesz... + még a pisi is... hozzászokhatunk már lassan most a 3 órás terminusos alváshoz...

szülés után meg fejből kell pisilni menni, ment érezni nagyon sokára lehet...

na a lepény miatt nem paráztam, de hogy írtad ezt az oxi hiányt- ez eszembe se jutott...
illetve ez a parám van, vagy gondolatom, hogy nehogy oxihiány legyen... de ez a gondolatom is megy a kukába... már ki is dobtam... azt gondoltam, hogy figyelni kell a darabokat... de ez annyira bennem van- bár nem láttam soha semmit, de az a jelenet meg van mindkét szülés után, amikor a szülésznő azt vizslatta és nyugtázta hogy oké.

amúgy Martinnak lehet hogy volt egy pici. a mozgásával volt gondom, illetve a feje picit csálé. ez pár naposan tűnt fel.aztán a mozgása se volt szimmetrikus.
elvittem dévénytornára és ott ahogy letettem a konduktor már mondta is (a kéz tartása se volt szimmetrikus és a visszahúzódása se, én csak a fején és a mozgásán vettem észre). de szerencsére nem nagy baj volt, illetve ha nem figyelek rá vagy nem próbálok valamit, akkor nem történt volna semmi. de nekem nem stimmelt a dolog (nem egyformán fordult, egy oldalra feküdt csak...) a dokik, védőnő nem mondták, hogy ez komoly lenne. majd mikor már jó pár tornán voltunk kiböktem a dokinak hogy járunk és meglepődött- azt mondta, hogy ő hiába ajánlja a dolgot sok szülő szarik rá (mert fizetős torna) és nem viszi el a gyereket... szerencsénkre nem sokat kellett mennünk kb 6-7-8szor voltunk.

ha Fannin látok majd vmit, vagy ha csak megnyugtatásnak is, de el fogom vinni megnézetni.

most ez az enyhe koponya elcsúszás vagy azért volt, mert úgy be volt ékelve a feje és kihatott a mozgásra, vagy volt egy kis oxihiány és ettől történt ilyesmi. nem tudom, de a lényeg az, hogy most már nincs gond a mozgásával... :) sőt... :) hozzá képest az enyémmel van.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!

Mennyit írtatok! :shock:

Manooka, örülök, h a doktornő megnyugtatott. Én holnap megyek hozzá a Praxisba 4D-s UH-ra :)

Nálunk is ma volt anyák napi ünnepség az oviban. Itt az a szokás, h a gyerekek közösen (4-5 fős csoportokban) mondják a verseket. Samu nagycsoportos, ők már elég komoly verseket mondtak, a kicsik is aranyosak voltak, náluk segített sokat az óvónéni (vegyes csoportba jár Samu, mint ahogy talán kiderült :) )

Trigemini, szép pocak. Enyim is kb ekkora, pedig csak egy baba van benne.

Witch, én meg a csaszitól parázok így két sima szülésen túl. Elsőnél azért nagyobbat is vágtak, többet is varrtak, de ez nem is fájt (ahogy többen írták, a vágást észre sem vettem, sőt megkönnyebbülés volt, annyira feszített a gát...), de másnaptól kezdve nagyon fájdalmas volt az ülés. Kb 4-5 napig. Katánál viszont meg sem kottyant, ott is kellett picit vágni, és varrni, de ő reggel született, utána rögtön ülni tudtam, úgy szoptattam, egy pillanatig nem fájt a seb. Tök energikus voltam szülés után, rám is csodálkoztak a gyerekágyas osztályon, h tényleg a szülőszobáról jövök. (Gyalog jöttem le egy szintet, fel sem merült, hogy toljanak...) Remélem, igaz az, hogy minden szülés egyre könnyebb.

Ági, nekem Kata indult úgy, amilyen a te álomszülésed. Éjjel elkezdett szivárogni a magzatvíz (felül lyukadt ki a burok), apát ébresztettem, lassan készülödtünk, mert még Samuhoz átjöttek taxival a párom húgáék (ők voltak az éjjeli beugrók). Én legközelebb nem annyira szeretnék éjszaka menni, hajnalban szülni, mert tök fáradt voltam (fél5 után értünk a kórházba, Kata 7 előtt született meg), párom is teljesen koki volt :)

É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Jó reggelt!

Manooka!
Nagyon örülök a jó híreknek, nagyon szorítottam!
Jót nevettem este, hogy lényegében 2 gyerekből és 4 névből tulajdonképpen 3 nevünk egyezik :D Van egy Alex Benjaminunk és lesz egy Noelünk :D Nálatok ott van Noel Alexander és Lóránt Benjamin. :D Mintha "kicsit" egyezne az izlésünk :D

Anyáknapja: Sajnos nálunk is "intim" anyáknapja van/volt. A teremben elkészítenek egy fehérabroszos asztalt, rajta virág, és csak mi vagyunk a teremben + az óvónéni. Mondjuk a könnyeimen át jót nevettünk az óvónővel, mert bőgött velem :D

Szülésindulás: Nekem is olyan volt, mint amit Ági szeretne.
5 hétig feküdtem bent Alex születése előtt (azt mondták kicsi, cukros infúziót kaptam. Persze attól csak nekem lettek maradandó kilóim, Alex 2770g-al és 47 cm-el született). Én is sokat nyafogtam ezen akkoriban, hogy szerettem volna otthonról szülni menni.Aztán otthon töltöttem a hétvégét. Hétfő reggel, mikor vissza kellett mennem a kórházba, kissé kétségbe estem. Feküdtem az ágyban és beszélgettem a pocakkal. Mondtam neki hogy ma nagyon szeretném, ha ki bújna és találkoznánk. Szeretném a kezemben tartani és látni a kis pofiját. És mikor felálltam az ágyról, elfolyt a magzatvíz :lol:
Szoktam mondani Alexnek, hogy azóta sem volt olyan szófogadó :lol:
De 4 ujjnyinál császár lett a vége, mert rövid volt a köldökzsinór.
Most pedig nem tudom mit szeretnék, mi lenne a jobb. A császárt már ismerem. És a vajúdásban is volt részem. Nekem fordítva voltak a dolgok. Nem kb. 40 mp fájás, és utána pár perc pihi, hanem 3-4-5 perc intenzív fájás, és utána kaptam 30mp-et pihenni. Mikor mondta a doki, hogy mit szólnék egy császárhoz, én már mindent bevállaltam, csak ennek legyen vége. Szóval nem tudom. Jelenleg úgy gondolom, majd ott és akkor elválik, hogy mi lesz.

Üdv: Gaby

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület
 
 

 
 

Sziasztok!

nem sokat írtatok... :( ez azt jelenti, hogy mindenkinek van jobb dolga is... :) nekem anyu elment a fiúkat meg elvitték az unokanővéreik- szánom bánom, de nagyon jó, mert fekszem, és néha ülök... kiültem/feküdtem a teraszra és elkezdtem a lakber-es újságjaim olvasni (nézni) és hát egyből beindult a hangya...
az ajtó melletti tuja jól kiszáradt, a helyére lehozhatnám a padlásról a dédi székét arra egy kaspót és kecskerágó cserjét teszek bele... szerencsére nem indultam el- csak a kaspóig jutottam, az újságokat meg gyors eldugtam.
de szerencsémre anyós, anyu és a férjem áldott kezenyomán már nem egy dzsungel az udvar. még jövőhéten jön a húgom és okés- aztán apa megint tolhatja a fűnyírót... :)

de azt hiszem bedobok egy adag mosást, meg vasalgatok- ez utóbbit úgy is úgy csinálom, hogy a deszkát leengedtem és a számítógép fotelt meg hozzá igazítom... ülve vasalok...

na szép hétvégét és anyák napját mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Manó: De jó, hál Istennek!!!

Ági: Ezen az atomórán dőltem a röhögéstől :D Nagyon szorítok neked 15-e miatt!!!

Ibici: Ezt az intim anyák napját most hallom először....jé mik vannak!!! Így nincs is értelme :(

Mesy: hosszú póló, cicanaci :) Ebben lehet bírni a meleget nagy pocakkal is. A kismama gatyák szörnyűek, a hónaljamig feljön a dereka...ez 30 fokban gáááááz

Galex: Gratula a kisfiúhoz. Én , hogy ne csalódjak, eleve úgy álltam hozzá, hogy tuti Máté. Aztán kis muffos. Nagyon örültem, de a végén meg majdhogynem emiatt voltam csalódott, annyira bebeszéltem a magam védelmében, hogy kisfiú. Aztán rájöttem, hogy annyira, de annyira mind1! Az én pici babám, tök mindegy. Nem igaz? :)

Sissy: Jó, hogy Lili jobban van. Marcinak télen volt 3naposa, ő is olyan vidám volt, hogy el nem hittem volna, hogy lázas.

Trigemini: Sajna az eü-sök Magyarországon szinte megszokták, hogy mindig hülyére veszik őket...Nem? Nem értem, miért pont az orvosokat, nővéreket nem becsülik meg!!! :evil: :evil: Te most ne idegeskedj Dr. Kismami vagy! (Ha-Ha de hülye szöveg volt ez részemről.....hogy ne idegeskednél....) Jaj de szépek vagytok!

Rizsmike: Hurrrááááá!!!!!! :D :D :D

Syl de jó, hogy írtál!!!! Neked meg hip-hip Hurrá!!!!

Én még csak pár napja kezdtem érezni a babát, egyelőre csak a Marcitól már ismerős "vibrál a mobiltelefon a hasamban" érzésem van.

Szuper szülésznőm volt (nem fogadott, hanem egyszerűen az aznapi éjszakás) egy mm-t sem repedtem, olyan hősiesen védte a gátat!!!!!!!

Barbazso: Nekem is ez a parám. Ha beindul a szülés, hova teszem a kisfiamat, ha apa dolgozik???? Nekem egy családtagom sincsen 120km-nél közelebb. És hogy lesz ebből apás szülés??? Nagyon vadakat álmodsz! :D

Konkri: kemény vagy, hogy nem sírtál. Én nem bírnám. Már most attól félek, hogy végigbőgöm az esküvőnket....nem csak műszempilla, hanem egy maszk fog kelleni, mert elfolyik rajtam a festék!

Tanuljuk a nyitótáncot. 7! perc lesz. Salsa, rumba...:) 5 hónapos pocakkal :) Eddig szerencsére minden ok, tornázok, ugrálok a gyerekkel. Másfél hónapig még bírjam ki ilyen kondiban!!

KépKép

Kép
babee
 
 


Sziasztok!

Olvasgattam amit írtatok, sok mindenre nem tudok reagálni (szobatisztaság, szülés), de sokat tanulok:)

Mi tegnap voltunk genetikai UH-on az Istenhegyin Bátorfi doktornál. Minden rendben van, mindent szépnek, jónak talált:) Kicsit sem takargatta magát, megmutatta a punciját is, meg a pofikája elől is elvette a kezét, mikor a doktorbácsi megkocogtatta a hasam:) Reméljük ilyen szófogadó és együttműködő marad:)
emmami
Szigethalom
 
 


Dsida Jenő: Hálaadás

Köszönöm Istenem az édesanyámat!
Amíg ő véd engem, nem ér semmi bánat.
Körülvesz virrasztó áldó szeretettel,
Értem éjjel-nappal dolgozni nem restell.
Áldott teste, lelke csak érettem fárad,
Köszönöm Istenem az édesanyámat!
Köszönöm a lelkét, melyből reggel, este
imádság száll Hozzád, gyermekéért esdve.
Köszönöm a szívét, mely csak értem dobban
itt e földön senki sem szerethet jobban! –
Köszönöm a szemét, melyből jóság árad,
Istenem köszönöm az édesanyámat!
Te tudod, Istenem – milyen sok az árva,
Aki oltalmadat, vigaszodat várja.
Leborulva kérlek: gondod legyen rájuk,
Hiszen szegényeknek nincsen édesanyjuk!
Vigasztald meg őket áldó kegyelmeddel,
Nagy-nagy bánatukat takard el, temesd el!
Áldd meg édesanyám járását-kelését,
Áldd meg könnyhullatását, áldd meg szenvedését!
Áldd meg imádságát, melyben el nem fárad,
Áldd meg két kezeddel az édesanyámat!
Halld meg jó Istenem, legbuzgóbb imámat:
Köszönöm, köszönöm az édesanyámat!


Kép

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Trigemini, szép vers! Köszi!
És én is mindenkinek nagyon szép anyák napját kívánok!

Tegnap voltunk 4D-n Hajdu Krisztinánál, minden rendben van a csöppséggel az UH szerint. Combcsontját ő is hosszabbnak mérte, továbbra is egy héttel nagyobb, mint minden más mérete - ő sem lesz alacsony gyerek :) A doki azt mondta, hogy kb a várandósok felének alacsony afp értéke van... Jó kis teszt ez az afp, kb arra jó, h felidegesítse az embert. Maga a mozizás rész nem sikerült, mivel a kiscsaj végig aludt és keresztben az arca előtt volt a keze. De a talpait tisztán láttam :) Nagyon édesek voltak.
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!

Boldog anyáknapját mindenkinek :)

Nem jelentkeztem tegnap pedig nagoyn szerettem volna, de volt tegnap reggel egy autóbalesetem... a kocsim eleje tropa de úgy néz ki még menthető... (bízom benne mert egy hiteles 4,5 éves autó).
A pocaklakó jól van, volt biztonsági övterelőm... A klinikán azt mondták ez mentette meg a picit... Anyu arca csúnya, nekem a karom és a lábam bal oldalt, most már legalább rá tudok állni a lábamra... Szerencsére Jami nem volt velünk, rá apum vigyázott...

Erpé!

Jami volt ilyen, 4d-knél :) Örülök hogy minden oksi :) Nekem is tegnap azt mondták, hgoy 530 g a becsült súllya, és hogy nagy baba lesz :) A lábai nagyok :) Mondjuk a nővéréé sem kicsit, 27-28-as :) Azt hogy fiú vagy lány megint nem tudták, egyszer így látta másszor úgy... Csütörtökön megyek a dokimhoz magánba ott remélem kiderül :)

babee!

A salsa nagoyn jó én évekig jártam, most a várandósság alatt kihagyom..:) Nálam a Zumba és a Salsa nagy szerelem :) Izgi lesz így várandósan az esküvőd :)

Trigemini!

Szép pocak :)

Manóka!

Örülök hogy minden rendben :)

Konkri!

Kitartás lassan lassan csak a várandósság végére érünk :) Legalább már a felén túl vagyunk :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


witch!
Jesszusom :shock: :shock: :shock:
Mi történt?Szerencse,hogy ennyivel megúsztátok!!!!Gondolom nagyon megijedtél :( :(

Ágnes!
Neked akartam ajánlani,hogy közöld a gondozónőkkel,hogy már csak délbe alvásnál kap a gyermek pelust és azt a heti 5db-ot viddbe.Igy talán rájönnek mi a teendő.Vigyél sok váltóruhát és kérdmeg őket,hogy sűrűbben kérdezgessék,hogy kell-e pisilnie?Egyébként eddig 2 bilizés közt száraz volt már a pelus?

erpé!
Gratu,hogy minden oké!Hosszú combú csajszi,azt szeretik a pasik :wink:

trigermini!
Szép vers,meg rikattál :( :(

babee!
7perc nem semmi :shock: Gondolom nem 10cm-es magassarkú sipőbe gondolod? A 7-ről jut eszembe nekem nagyon jellemző az életemben.Mi 07.07-én fél7-kor esküdtünk és Vikikém is 7.-én született.

szülés:
Nekem initották,mert a ctg után közölte a doki,hogy 2 újnyara tág vagyok és itt szülés lesz.Amit akkor else akartam hinni.Közöltem,hogy én ugyan nem még van 3 napom.Oké mondta a doki akkor megnézi más is.A másik doki is közölte bizony itt szülés lesz ma.Bele mentem :lol: :lol: Délután fél5-kor burkot repesztettek és fél 9-re megszültem Vikikémet :lol: :lol:

Kép
Kép
a.ibici
 
 


Witch, ez tényleg elég ijesztően hangzik... Sajnálom. Mi történt pontosan?

Ibici, akkor Viki elég gyorsan megszületett :)

É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!

Witch, durván hangzik ez a dolog, de örülök hogy nem lett nagyon komoly sérülés. Javulást neked is meg anyudnak is!!!Majd mesélj hogy mi történt, ha lesz időd. Kocsi remélem még helyrehozható!
Gyerkőc meg tényleg jól megviccel :wink:

Galex!

Igen, nekem is gyanús ez az ízlésbeli dolog :wink:

Erpé, szuper hírek! Kár h bujdosott a kipicur...

Trigemini, igen megnyugodtam, és én is elpityiztem magam a versikéden.

Anyák napja nagyon szép és megható volt. Voltak közös szavalások, énekek, de két önálló rész is volt, amit Nono nagyon ügyesen végigmondott. Ő amúgy a legkisebb a csoportban, de szerintem nagyon szépen "felszívta" magát. Többek nem mertek kiállni a személyes anyukáknak szóló versikével, volt aki sírt közben, annyira cukik voltak. Nono amit nekem szavalt annyira megható volt, hogy én bizony sírtam rendesen.
Anyósom pedig rendesen viselkedett, ahogy én is :lol:
Semmi múltbeli dolgot nem hozott fel, plusz mondta h vigyázzak a babára...ez kedves volt tőle....
Kaptunk virágot, mi anyukák cserepeset, mamák pedig rózsát. Sütit is sütöttek, almásat meg kókuszgolyót.
Óvónő mondta hogy Nono egy elmondás után fújja a mondókákat, sokkal okosabb mint a kortársai :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület
 
 


Emmami!

neked is gratula a kis punishoz, akkor nem igazán a szégyellős "kategória" :wink:
Diétás oktatás milyen volt?
Mennyire megy a reggeli felkelés? És a diéta betartása?

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület
 
 


Sziasztok!

5 után értem haza, még a gyerekeket is összeszedtem, bevásároltam, hulla vagyok :) Legalább nincs idm agyalni, még 8 nap az eredmény hírdetésig...
Nem tudom, hogy Soma mit művelt odabent reggel, de szabályosan fájt, ahogy forgolódott. Kidudorodottitt-ott, meg taposott, lehet, hogy esetleg végre megfordult? Bár, gondolom, azzal a lendülettel vissza is fordulhat...

Witch:
Jesszusom, nagy szerencse, hogy nem lett komolyabb bajotok! Örülök, hogy a babával minden ok! Azért nem semmi , hogy már most szívat , és nem mutatja a nemét! :lol:

Ibici:
2 bilizés között nem kap pelust itthon, hanem kisgatyában van, és 2 alkalommal pisilt be a 3 nap alatt. Elsőre úgy jöttünk rá, hogy elkezdett üvölteni, de úgy, mintha kb. becsípte volna az ujját valahová. Rohantam, kiderült, hogy pisisl ett a gatyája, és a zoknija is, és ő ettől frászt kapott :)
Másodjára becsurgott, de nagy adagot visszatartott a biliig. :) :

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Witch
Még olvasni is rossz ezt a balesetet!
Nagy szerencsétek, hogy komolyabb bajotok nem lett!



És tegnap a templomban megkaptam az első anyák napi virágomat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


És... betöltöttem a 20. hetet! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Sziasztok!

manooka: köszi az érdeklődést, a diétába kezdek belejönni. Az oktatáson kaptam még pár hasznos instrukciót, azokat is próbálom beépíteni. Mostmár szigorúan felkelek 7-kor, megijesztettek, hogy ha cukros leszek, akkor percre pontosan kell beadni az inzulint fél 7-kor, úgyhogy inkább most megelőzöm:)

A balatongyöröki ház kapcsán szóltam a férjemnek, átírta a honlapon az árakat, így most könnyen megtalálható. Azt mondta, hogy akciózás is lehetséges :D A honlapon lévő elérhetőségeken (a férjemé), vagy rajtam keresztül is lehet foglalni:)
http://www.holidaysporthaus.com/hu/
emmami
Szigethalom
 
 


Sziasztok!

Nagyon régen nem írtam...

Galex: Én vagyok az a lány, akinek 1:140-ez lett a Down kockázat, a kombinált teszt alapján. (Köszi, hogy eszedbe jutottam.)

Úgy alakult, hogy nem az állami utat választottuk, hanem az Istenhegyit, ahol a Bátorfy doktor úr elvégezte a CVS-t (méhlepény biopsziát). 3 nap múlva meglett az eredmény, hogy 46 kromoszómája van, szóval egészséges. A nemére nem kérdeztünk rá... Így utólag úgy érzem, hogy a kombinált teszt egy nagy rakás sz@r, főleg, hogy a 3 izgulós napban csak a netet bújtam, főleg külföldi oldalakat, ahol már főként arról irogattak, hogy az is elavult, mint az AFP. Ez egy statisztikán alapuló mérés, elég sok összetevőtől függ, pl. nem mindegy a vércsoport (0-soknak más az eredmény, én pont 0-ás vagyok), nem mindegy hanyadik terhesség, állítólag a többediknél emelkedik a hcg szint is. Na mindegy, úgy vagyok vele, ha mégegyszer terhes leszek, az Istenhegyin csináltatom a kombináltat (ugyis rossz lesz), és akkor ott újra szuratok is (akkor olcsóbb).

Szorítok Mágnesnek és Manookanak, hogy minden rendben legyen, azért 4 hetet az eredményre várni, ez a része a legrosszabb (nem a szúrás). Talán én még szerencsés is vagyok, hogy az elején túl voltam ezen a részén és nem most kell izgulni.

Azóta voltam AFP-n, természetesen jó lett az eredménye, ezen már csak "röhögni" tudok. (0,96 lett).

Ami még érdekes velem, hogy nekünk úgy néz ki tényleg meglepi babánk lesz, ugyanis annyira szemérmes, hogy nem mutatta meg, hogy kisfiú vagy kislány. Összekulcsolta a lábát maga elött, de hátulról a feneke felöl se lehetett látni semmit, mert odatette a talpát :).

Erpé: combcsontba mi vezetünk :). Nálunk minden méret stimmel, annyi mint a kora, de a combcsont két héttel nagyobb.
(BPD: 47, OFD: 62, HC: 173, AC: 156, FL: 36, súly: 380 g) és pont 20 hetes volt ekkor. Mondjuk a férjem 196 cm magas :).

Megpróbálok visszaolvasni is, meg gyakrabban jönni, az utóbbi menni fog.



Seruzad!!!

Nagyon örülök, hogy jöttél, és hogy minden rendben van.
Bocsi, hogy nem emlékeztem pontosan, hogy te voltál, de már mindegy is, a lényeg, hogy minden oké!!!!!!

Üdv: Gaby

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület
 
 


Írtam egy csomót és elszállt... ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ Majd jövök ha lesz még időm :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Baleset:
Nagyon ijesztő volt. Főleg hogy légzsák is nyílt… Igazából balra akartam kanyarodni, és mikor zöld lett, lassan csorogtam balra, figyelve hogy szembe senki sem jött… Aztán mikor úgy döntöttem biztonságos, még jobban előre mentem de még az én sávomban maradva, de a kocsi még kettesben sem volt… Aztán csatt… Mint kiderült szemben hatalmas sebességgel beszáguldott egy mercis pasi az általa beláthatatlan kereszteződésbe, megijedt, és felém rántotta a kormányt… A kocsimnak nem sok eleje maradt… De van egy szerelő ügyfelem, aki egy nagyon profi csapatot ajánlott,akik mindent intéznek… A héten kiderül hogy is lesz még autó az én kocsikámból…, bár a fiúk a szervízben bíztatóak voltak :) Amúgy szerencse hogy OPEL-em van, jó erős kasznival :)

Anyák napja:
Nálunk a bölcsiben nem nagyon ünneplik. Annyi,hogy pénteken kaptam egy cserép virágot anyum egy ragasztott szívet én meg egy szív alakú emléklapot Jami fotójával :) Édes volt amikor átadta :)

Ági!
Nekem Picúr most sokat forgolódik, de Jami kitartóan csücsült végig :)Szobatisztasághoz: jól haladtok :) Jami sem viselte el a pisis gatyit, így hamar szobatiszta lett :)

Seruzad!

Üdv újra :) picurkám is hatalmas, 530 g-ra becsülték 21+6nap nál :)

Képzeljétek Jami sokat puszilgatja a hasam és közli ott van szó (tesó) és puszi után oda fekszik és azt mondja szó szejetem (tesót szeretem) :) remélem ez így is marad :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Sziasztok!

Seruzad, nagyon örülök, h minden rendben a hosszúcombú pocaklakóval :) Enyim párom is hasonlóan magas, 198 - hát, nem lesznek alacsonyak a gyerekeink. Neked a fiaid is magasak?
Nálunk Samutól középsős kora óta azt kérdezik az ismeretlenek, hogy hányadik osztályba jár (most 128 cm, és nemrég volt 6 éves). És Kata is bőven a legmagasabb a bölcsiben a 105 centijével.

Witch, ez ijesztő lehetett. Ha jól értem, akkor a csávó a hibás...
Drukkolok, ha a kocsidat rendbe tudják hozni.
Enyim pocaklakóm is forgolódik sokat. A 19. heti UH-n harántfekvésben volt, a 21. héten (SOTE-s vizsgálaton) csücsült, most szombaton (22. hét) pedig fejen állt - optimistán megjegyezhetném, h befordult, de persze ez még változhat sokat, sokszor. :)
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Erpé!

Igazából nekem kellett elismerni a hibát, mert akár milyen rendőr jön ki, ha nincs tanú, azt leht mondani, hogy én balra akartam kanyarodni, és nem adtam meg neki az elsőbbséget... :(, holott ez nem feltétlen így van... most viszont parázok autóba ülni, és pánik rohamot kaptam tegnap is a balra kanyarodásnál, és félre kellett állnom... :oops: :roll:

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Witch!

Nekem tavaly volt egy balesetem ugyanígy balra kanyarodáskor, de nem volt ennyire durva, mint neked. Nem én vezettem és utána jó darabig paráztam, ha más mellett ültem és kereszteződéshez érkeztünk. De szerencsére szép lassan elmúlt, viszont még mindig eszembe jut ilyen helyzetekben és ezerszer jobban körülnézek, mint előtte, ha én vezetek, vagy ha csak az anyósülésen ülök is. El fog múlni előbb-utóbb:)
emmami
Szigethalom
 
 


Witch, sajnálom. Egyrészt felháborító, h a másik miatt neked van egy csomó javítási költséged, másrészt meg azt, hogy ennyire megviselt... Lehet, hogy egy picit pihentetni kellene a vezetést, vagy nem egyedül ülni kocsiba - ha megoldható.
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Emmami!

Mindenki ezt mondja,hogy el fog múlni és ebben bízok :)

Erpé!

Nem tehetem meg hogy nem vezetek. Apu dolgozik egész nap (az ő kocsiját használom most) anyu nem tud vezetni, és valahogy csak el kell intzéni a dolgokat... anyumat sokat viszem dokikhoz... bár most ahova lehet gyalog megyek (nem BKV-zok, mert ott mindig össze szedek valamit... Koszos büdös és kakás... Fúj)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Sziasztok!

Witch: Lehet, hogy igazad van, hogy a balra kanyarodásnál neked "kellett volna" megadnod az elsőbbséget, viszont az ütközésből a szakértő egyértelműen ki tudja számolni, ha a másik pedig nem tartotta be a megengedett sebességet, márpedig itt ez lenne az indok. A lényeg, hogy nem feltétlenül kell tanu, csak elég egy jó szakértő. Utólag is be lehet menni a rendőrségre és tisztázni a dolgot, ha a kocsihoz még nem nyúltak a szerelők, igaz nehéz lesz, mert már elismerted, de nem veszett fejsze nyele az ügy. Ha tuti biztos vagy benne, hogy te szabályosan kanyarodtál, szóval nem láttad, hogy jön, de ő olyan gyorsan jött, hogy csatt..., akkor én a helyedben nem tipródnék, tisztáznám az ügyet. A szerelők is vannak amúgy olyan ügyesek, hogy a sérülésből megmondja, hogy pl. ezt csak akkor csinálhatta a másik, ha legalább százzal jött stb.... (persze, ha lehet annyival menni, akkor oké..).

Írj privit, ha kell bővebb segítség.



Witch nagyon sajnálom a balesetet, szurkolok neked, hogy hamar helyre "helyre jöjjön a lelked". Inkább salsáznánk egyet...:)

Ibi: hát a cipő nem alacsony, de szerintem át fogok venni egy balerinát. Nekünk meg 06.16.16 óra és a Marci is 16-án született :)

Erpé: Szép magas gyerekek, nálunk sem lesz másként. Én 178, apa 192 cm :)

Seruzad: Szia és hurrá, hurrá :)

Képzeljétek, 3. napja tele vagyok égő, viszkető kiütésekkel, majd megőrülök! Holnap megyek a dokimhoz, meg a bőrgyógy ambulanciára. (enyhe viszketés eddig is volt, meg halvány kiütések- kaptam krémeket, semmit nem használt de EZ most naggggyon durva!!!). Volt valakinek ilyen?

KépKép

Kép
babee
 
 


Erpé: Nálunk az idősebbik fiam, átlagos méretű, de inkább a kisebbek közé tartozik, ő inkább az én fajtám (én nem vagyok valami nagy a 164 cm-mel). Viszont az én családomban is nagyok a fiúk, átlagban 185 cm-ek, de későn nőnek 16 év felett, addig kicsik, így ebben bízok, hogy Marci majd megnő. A "kisebbik' fiam, akkora mint a bátyja, így az oviban, úgy néz ki, mint aki bukott két évet, a többiek a válláig érnek :). Ő az apjára hasonlít, arcra meg rám. Vince a legmagasabb az oviban 123-124 cm körül van.

Annak idején azt hittem, hogy milyen előnyös, hogy két egynemű gyerekem van, legalább tudnak ruhát egymástól örökölni, hát nálunk már 2 éve nincs ez így, méretre ikreim lettek :)


Kép [/img]



Babee!

Dejó! Nekünk is 06.16 volt az esküvőnk, most lesz 5 éve. És nálunk ez a nap apafej szülinapja is. Ő akarta így, azt mondta így emlékezi fog az évfordulóra. (már nem mennék bele, sok a vita, hogy melyiket tartsuk :D Én a szülinapot akarom, ő az évfordulót:D )
De a lényeg, hogy élete legnagyobb szülinapi bulija volt :D

És hogyhogy most döntöttetek így?

Witch!
Nagyon sajnálom a balesetet, szorítok, hogy mielőbb túl tudd tenni magad rajta!

Seruzad!
Édesek a fiúk!

Emmami!
Most nézem, hogy pont egyidős pocisok vagyunk :D

Üdv: Gaby

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület
 
 


Galex: Vicces, de azért esküszünk most, mert nem akartam pocakos esküvőt :D :D :D Már javában folyt a szervezés, amikor bekopogtatott a hugica :D Nekem ezek szerint minden áron pocakosan kell férjhez mennem!

Seruzad: Nagyon szépek a fiúk!

KépKép

Kép
babee
 
 


Witch, enyim párom is azt mondta, h érdemes ilyenkor rendőrt is hívni, mert akkor lemérik a féknyomokat, és szakértő meg tudja állapítani, ki hibázott. Bár én azt is megértem, ha ezzel nem akarsz huszonhetes terhesen foglalkozni... És hogy ott sem akartál...
BKV :) Én meg az autózástól kapok idegbajt a fővárosban. Sokkal inkább BKV mint autó. Drága, büdös, környezetszennyező (bár a buszok is azok, nem is értem, miért nincs több troli, villamos...), és borzasztóan sok hülye sofőr van.
Szóval én csak akkor ülök kocsiba, ha nagyon muszáj, mert pl 3x annyi idő lenne tömegközivel elérni a célba. De a munkahelyemre HÉV-vel megyek, így 20-25 perc, autóval reggel ez sokkal tovább tartana :) De különbözőek vagyunk, és ezzel nincs baj, sőt (unalmas is lenne különben).

Seruzad, nem semmi, h két év van a fiaid között, és egy méretet hordanak :)

Babee, látom, nálatok is szép magas gyerekek lesznek... Egyébként ennek az a nagy hátránya, amit én látok, hogy Samutól sokszor többet várnak, mint amire képes. Óvónők is mondták többször az elmúlt években, h magukat kellett figyelmeztetni, de hogy Samu még csak 4 vagy 5 éves, hiába akkora testileg, mint egy nagycsoportos (ő vegyes korosztályú csoportba jár).

É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Babee!

Dejó! Nekünk is 06.16 volt az esküvőnk, most lesz 5 éve. És nálunk ez a nap apafej szülinapja is. Ő akarta így, azt mondta így emlékezi fog az évfordulóra. (már nem mennék bele, sok a vita, hogy melyiket tartsuk :D Én a szülinapot akarom, ő az évfordulót:D )
De a lényeg, hogy élete legnagyobb szülinapi bulija volt :D

És hogyhogy most döntöttetek így?

Witch!
Nagyon sajnálom a balesetet, szorítok, hogy mielőbb túl tudd tenni magad rajta!

Seruzad!
Édesek a fiúk!

Emmami!
Most nézem, hogy pont egyidős pocisok vagyunk :D

Üdv: Gaby

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület
 
 


Bocsi, ezt nem tudom hogy csináltam :shock:

Üdv: Gaby

KépKép

KépKép
galex
Budapest X. kerület
 
 


Jó reggelt!

Witch
Sajnálom a balesetet! Azért nagy szerencsétek, hogy nektek komolyabb bajotok nem lett!
Én elég sokat BKV-ztam Pesten, semmi bajom nem volt vele :wink:

Szülés/császár
Mindegyiknem van pro és kontra. Én szeretnék simán szülni, valahogy nem ragaszkodom egy nagy hasi műtéthez, ha nem muszáj... de a babáimat és magamat sem szeretném veszélyeztetni...

Lara
Szép nagy a pocakod! :lol: :lol: :lol:

Babee
Nekem még nem terhesen is nehezemre esett a tánc :oops: :wink:
Kiütések :cry: Nem valami allergia?

Örülök mindenki jó eredményének! :lol: :lol: :lol: :lol:

Emmami
Ne veddd komolyan az ijesztgetéseket!
Inzulinnal nem olyan bonyolult az élet! Én olyan kb. időpontokat tartok, olyan inzulint használok, amit közvetlenül étkezés előtt adok be. Éa az alapján adom az inzulint, hogy mit fogok enni... nem kell annyira szemellenzősen csinálni... :wink:
És jó a vércukrom, a fruktózaminom, a HbA1c-m :lol: :lol: :lol:

Seruzad
Jó, hogy jöttél!
Helyesek a fiaid!

molly80
 
 


Kép

Ilyenek vagyunk :wink:

molly80
 
 


Seruzad:
Örülök, hogy minden rendben van a babával, jól rátok ijesztettek...
A fiúk nagyon szépek!

Magasság:
Hát az én 154 cm-remmel nem tartozom az égimeszelők sorába, dehát jóból keveset adnak :wink:
A párom átlagos magasságú (175 cm). A 19 hetes uh-n a combcsont (FL) 33 mm volt, szóval kíváncsi leszek :)
Bencénél az egyik 4D- s uh-n minden mérete 31-32 hetesnek felet meg, a combcsont viszont 37 hetesnek :) Most 3 és fél évesen 103 cm, a nővére 5 és fél évesen 110 cm. :) Ők is egy méretet hordanak, csak hát Bencén valahogy nem áll jól a rózsaszín.. :lol:

Emmami:
Inzulinnal tényleg nem vészes a helyzet, bár persze jobb elkerülni. Nekem reggel és este kellett böknöm magam, igazából csak azt mondták, étkezés előtt fél órával döfjek, lehetőleg azonos időben, dehát csúszások simán beleférnek.

Molly:
Nagyon csini pocakod van! :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


6 nap, és genetikai eredmény...és még nem hívtak...maradjon is így!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Babee, remélhetőleg a bőrgyógyász mond okosat a kiütésekre. És mihamarabb elmúlik! Egy ismerősömnek voltak hasonló panaszai (rengeteg apró, viszkető piros kiütés a terhessége 3. trimeszeterében, ha gondolod, megkérdezem, mi is volt a megoldás - neki a hasa, combja volt tele). Nekem is mindig van valami kütyü a bőrömmel a terhességek alatt. Nem csíkorosodás, de pl szemölcsök jönnek ki, legutóbb meg egy jóindulatú érdaganatom lett. Bőrgyógy szerint ezek kialakulása tök gyakori a terhesség alatt, durván más a hormonális állapotunk ilyenkor...
É
erpé
 
 


Gaby: tényleg egyidőben vagyunk, nektek milyenek a méreteitek? Nekünk múlt pénteken volt 290 gramm, combcsont 29,3 mm.

Molly, Mágnes: köszi a biztatást, akkor nem parázom túl, arany középút:) ügyesek vagytok, hogy ilyen jól veszitek az inzulint:) biztos meg lehet szokni.

Most megyek, megnézek egy helyi baba-mama klubot (Szigethalom). Igazából azt sem tudom, hogy kismamák is járnak-e, vagy csak babával. Kíváncsi vagyok!!

Mágnes! Mi nem lakunk túl messzi egymástól. Dunaharasztin van valami program, klub, ilyesmi?
emmami
Szigethalom
 
 



Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Szisztok!

Witch! Sajnálom a baleseted, és kívánom, hogy hamar átlépj a lelki megrázkódtatáson.
én láttam egy elütést, bár a nő utána felállt, pedig felpördült a motorháztetőre- de utána minden fékhangnál összerezzentem... tényleg elmúlik.

én szombaton nagyon padlón voltam, ráadásul délután már egyedül voltam itthon... sírtam... a parám kitört rajtam... de erőt vettem magamon és azóta egy szót se mondom, hogy ez vagy az nem jó, tükörbe nézek és azt mondom: jól vagyok, jól vagyunk! ha bárki kérdezi (leginkább férjem)- már csak ezt mondom!

tegnap doki volt: felkészültem, hogy na msz nézés... hát nem is nézte kézzel. azt mondta az uh-n úgy látja jó, nem piszkálja. ebben annyira nem hiszek, mármint hogy látja, de én hiszem, hogy okés a dolog... és kész!
egyéb iránt csaszi kilátásom változatlan- lepényem méhszájon :( de sebaj, lényeg hogy Fanni legyen jól. bdp: 42mm- ez számomra 20 hetesnek kicsi, de belefér. combcsont 30- ez is kicsi de arányaiban meg több mint a bdp kor. mindegy- most már belefér a korába.

augusztus 20 a cél dátumom- igaz nem egy tökéletes dátum még ez se, de jövő héthez képest már csak 3 hónap... egyébként pedig 4. kibírom akár fejen állva.

furcsa mód ez a terhességem mindenben más mint a korábbiak:
hasam kisebb, mellem kisebb, fészekrakó öszönöm pedig nem olyan intenzív, illetve mindent tudok napolni, másra hárítani Fanniért... lehet hogy a fájdalmaim vagy a hülye érzéseim nem olyan erősek, de igyekszem pihenni hogy ne érezzem őket, mert ha érzem, akkor parázok... így inkább pihenek és nem parázok.

de sajnos rá kellett jönnöm, hogy így meg oly tunya lettem, mint állat... a tegnapi doki+bolt program már eléggé megviselt :) ki kell találnom valami apró mocorgást magamnak, mert további 3 hónap tunyaság és egy csaszi után szar lesz 3 gyereket agyusztálni... szülés után ilyen intenzív segítséget már nem akarok igénybe venni majd.

tegnapi jó hírem, hogy a dokim 4 éve nem emelt árat, most is az lesz a tarifája,m int 2 éve, zsír!
ráadásul jövő hónaptól ha lejár a gyed-em kiveszem a 3 hónap szabimat... remélem anyósak meg igényelhetném a gyes-t.

Babbe. nem lehet nap allergia+ terhesség? biztos segítenek a dokik.

Ági: most már ne izgulj!tuti nem hívnak és tuti minden okés lesz! már én is néztem mennyi van még 15-ig :)

Molly: szépek vagytok!

Gyerek méretek: nálunk Marcell magas 4 évesen 116os, de most már kicsit stagnál, Martin "seggdugasz" :) én a babaméretekkel voltam úgy hogy gyorsan elszállt, bár Martin picinek született 2940g, de gyorsan híztak mind ketten. ő két hónapra duplázott, Marcell pedig mint a gomba- két hósan már 68as méretet hordott :( gyorsan el is múlt a babakora :( és gyorsan ment, beszélt, számolt, nála ezért is vágytam gyorsan babára, már pár hónap után.
Martin még mindig babáska, és nem is olyan szellemi fejlődésű- ha nem jött volna meglepi Fanni, talán még most sem éreztem volna késztetést, pedig tervben volt.

most egy pinduri Fannira számítok. jó két kiló fölötti lesz, így kell lennie, de érzem, hogy az 56os rucik nagyok lesznek. ráadásul ha császáros leszek, akkor a szopival is le leszek maradva :( én ezért sajnálom picit a császárt, de ha az egészségünk így kívánja akkor legyen. muszáj. viszont olyan jó azonnal fogni, azonnal szopizni és kezdettől együtt lenni velük, nem csak 3 óránként mikor kihozzák... :(

viszont lesz szülésznőm, bár hogy is lesz és pont ezért- illetve azért hogy ha csaszi, akkor legyen aki figyel rám, ha úgy érzem átrakjon rooming inbe. hogy megkaphassam Fannit hamar. ha meg még is sima szülés akkor meg alap, mert Ritával akár doki nélkül is megszülnék.

Seruzad: helyesek a fiúk! (és a lakás is! :) én ezt is szoktam nézni- +imádom mások otthonát kukkolni- a hal a tortánt is ezért néztem :) ) és örülök, hogy a viszontagságok után visszatértél! minden rendben!

kérdés: én elgondolkodtam, hogy milyen lesz ez az őszi szülés és engem picit elszomorít... rá kellett jönnöm, hogy ez a döglesztő meleg beli pocakosság még se egy álom és az őszi szülés... jó ott lesz a karácsony és egyéb, de a bébikém már 8 hónapos lesz mire élvezhető idő lesz :( na jó látom a pozitív oldalát is, hogy jövőre frankón nyaralhatunk már! csak nekem még ez a 3 hónap is olyan sok, hát még a jövő nyár :(
viszont szerencsém, hogy a mi anyagi helyzetünk bármily szar is lehet, a nyaralás anyu révén megoldott- alföldön lakik, mintha valahogy más éghajlat lenne arra, ott másként süt a nap, ő sokkal hamarabb barnul ott... ja és szomszéd utcában a strand... fagyi, főtkuki, gyros... ilyen dolgok elég olcsók arra... (a bolti kínálat szűkös az ittenihez képest) de ami még szupi, hogy a babakocsit tolni ott egy álom, sose fáradtam el a sétában, mert nincs emelkedő :) (ezért jár ott mindenki bringával)
szóval várom a jövő nyarat a 3 poronttyal... kiülünk a medence partjára és zsír!

most meg várom, hogy eladjuk a nyüves borjúkat és legalább egy napra elmenjünk valahova! :(

+ júni 23án megyünk anyuékhoz az esküvőjére, de nem maradhatunk ott kisebb nyaralásra mert a férjemnek jönni kell dolgozni. :( elvileg maradhattunk volna 4-5 napot is, de beírták keddre dolgozni :evil:

na jól kiírtam az egész mindenséget... :) nem untatlak tovább titeket! :)

szép napot!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


konkri:
Az őszi szülésnek is megvannak az előnyei, mondom ezt én, aki sosem akart harmadik trimesztert nyárra tervezni, és téli babát szeretett volna ismét. :wink:
Szóval ok, végig húzzuk valahogy a kánikulát gyilkos bálna kinézettel, és lihegünk majd egész nyáron, de! Nem lesz hideg, amikor elkezdhetünk levegőzteni, november elejéig-közepéig még simán jó idő szokott lenni.Amikor beszorulunk télen a lakásba, akkor pedig elkezdenek már forgolódni, érdeklődni, tehát telik az idő rendesen, és télen is lehet levegőzni jócskán. Március táján kezdjük a hozzátáplálást, és amikorra már több félét is lehet adni nekik, akkor bejön a zöldség ,gyümölcs szezon, és primőr dolgokat tudunk nekik adni. következő nyárra pedig már olyan érdeklődő 8-11 hónapos babák lesznek, hogy öröm lesz velük bárhová is menni. :lol: Szóval ebből a szemszögből nézd!

Csaszi kontra szoptatás miatt se aggódj előre, szomszédasszony mindkétszer csaszis volt, semmi gond nem volt a tej beindulásával, egy normál szülésnél is elhúzódhat a belövellés. :wink:

Én azt hiszem, most le fogok tenni a szülésznő választársról. Kétszer fogadtam, harmadjára nem fér a büdzsébe, elintézem én "egyedül" is már :lol: Ha esetleg császár lenne, akkor pedig értelmét sem látom, szóval marad a dokim és én, és az éppen aktuális szülésznő, szerencsére Sotén mindegyik nagyon szimpi. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Meg vagyunk mi is,kicsit lemaradtam,nem tudtam géphez jönni,de ígérem,visszaolvasok és reagálok,amint tudok.

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Mágnes!

Köszi, itt nagyon jól össze vannak szedve a környékbeli dolgok.

Megnéztem a baba-mama klubot, hát még nekem korai, babákkal járnak mondókázni, meg ilyesmi... persze a nevében benne volt, de gondoltam, hátha helyi terhes kismamákkal is meg lehet ismerkedni.

Konkri! Nehéz lehet neked, nagy lelki erő kell elhessegetni ezt a sok rossz parázós érzést:( De tarts ki!!!

Babee! Itt írnak vmit a terhesség alatti bőrviszketésről. http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=hu
Nekem meg a szemölcseim gyűlnek, ezért akarok én is elmenni bőrgyógyászhoz.

Csatolok képet:)
Kép Kép
Kép
emmami
Szigethalom
 
 


Sziasztok!

Emmami, szuper pocak! És nagyon tündér Kincső baba.
Örülök h megy a diétázás. Én is akartam azért írni, hogy nem kell azért nagyon komolyan venni, néha bűnözés belefér simán, nekem olyan szépen javult az inzulin értékem, pedig a diétát max. 70 %-osra tudtam betartani.

Csasziról én is csak pozitívat tudok mondani. Műtét után 6 órával már zuhanyozni kellett, az még szar volt, ájuldoztam, de a kajahiány, meg az alacsony vérnyomás miatt. Gyerek 1 órás volt és már hozták szopizni. Első éjjel nem hozták (nekem persze erről senki nem szólt), de utána végig velem volt. Felülés az ágyból pedig rossz volt, de csak azért mert be volt tolva a fal mellé az ágyam és nem volt vége, amihez tudtam volna kötözni bármit, amibe tudok kapaszkodni és felhúzni magam. Alapítványi szoba volt az Istvánban. De utána szuper volt minden, pénteken szültem, vasárnap már be is indult a tejcsi, hétfőn már mentünk is haza, annyira jól voltam én is meg a baba is.

Hétfőn voltam dokinál, zárt a méhszáj, de UH-val nem nagyon nézett, tekintve hogy csütörtökön voltam genezikain. Szóval ez rosszul jött ki. Kaptam kukis képet, megint megnézhettük hatalmas kukit meg golysikat :lol: Egyáltalán nem tetszett neki a vizsgálat, folyamatosan böködte, rúgta az UH fejet.
Ami egy kicsit elszomorít, hogy a doki néni még nem tudja, hogy az Istvánban tudunk e szülni, ugyanis az Istvánból rúgdossák ki sorra a sok külsős dokit, neki is már csak heti 1x kell bemennie ügyelni. Ennek persze a családja nagyon örül. És azt mondta hogy sok doki átment a Péterfybe, ő is tárgyalásban van velük.
Hát nem tudom, a Péterfyt nem ismerem, az Istvánt már tudom hogy működik. Annyira utálom a változásokat :cry:
Vki tud vmit a Péterfy szülészetéről? Elsősorban a szobák érdekelnek, van e fürdő, vagy friss csaszival gyalogolhatok a folyosó végére...ilyenek...mert a császár miatt nem érdekel h milyen a szülőszoba.

Ági, szerintem semmi gond nem lesz, akkor már tuti hívtak volna :wink:

Babee, jót mosolyogtam a sorsodon, hogy pocaklakó csak azért is beköltözött :lol:

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület
 
 


Én is aggódom rendesen a doki néni tarifája miatt, ugyanis vizsgálat meg UH együtt 10eFt, és sok dokinál a császár drágább, mint a hüvelyi szülés...szóval fogalmam sincs honnan lesz 100eFt-om vagy esetleg több a szülésre.
Természetesen szülésznőt én sem választok, műtét előtt egy ctg-t csinált, meg utána elvitte a babát...ez nekem nem ér meg plusz pénzeket.

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület
 
 


Manooka! A bezzeganyu.hu-n elég jó kórházleírások vannak.
emmami
Szigethalom
 
 


SZiasztok!

Molly: Szép a pocid! Az enyém is legalább ekkora, pedig csak egy baba van benne :).

Mágnes: Érdekes, hogy ti nem vagytok magasak, a gyerekeitek pedig határozottan azok. (Anna nagyon szép, visszanéztem a képeket.) Ezek szerint a "kezdeti" méretek nem jelentenek semmit... Bencének a rózsaszín tényleg érdekesen állna :):):)
Szülésznőt én se fogadok, a kórházat se igazán ismerem, csak a dokit, remélem szerencsém lesz és jó lesz az épp ügyeletes szülésznő. Az elsőnél pont kifogtam egy nagyon aranyosat, őt felfogadtam a másodiknál, de őt már nem találom, hogy megszűnt a Schöpf-Merei.

Kokri: Az őszi szülés tök jó!!! Nekem Marci októberi, Vince augusztusi (most meg szeptember...). Minden úgy van, ahogy Mágnes írta. Amíg kicsi még pont lehet sétálgatni, aztán hip-hop és karácsony van, aztán egy kicsit unalmasabb szakasz tavaszig, de hátha "jó" idő lesz és lehet akkor is sétálni, etetni ugyis a szopi van, vagy valakinek a tápszer és mire lehet hozzátáplálni itt a jóidő és a friss gyümölcsök. Alma meg lesz bőven télen-nyáron állandóan.... Mire nyár lesz, már tud mászni és élvezi a homokozót meg a standot. Jó hely lehet, amiről írtál... Mi mindig Zamárdiban nyaralunk, nekünk ott van nagyszülős lehetőségünk.

Emmami: Neked is szép a pocid! Anyajegyem vagy szemölcsöm, nem tudom mi ez, nekem is több lett, meg szeplő az arcomon, pedig sose volt, a fiúknál se...

Nekem a hasam elképesztően csíkos lett az elsőnél, így én arra spéci stíra elleni kenőcsött vettem (Babe), mert sajnos az egyszerűbb olaj nem volt elég. Valszeg gyenge a kötőszövetem és ezért repedt annyira szét a bőröm. Elég jól helyrejött a második után, de most próbálom jobban megelőzni és már most kenni, minden fürdés után. Az a rossz ebben, hogy csak akkor jön rá az ember, hogy ilyen típus, mikor már késő és kialakultak a vastag, vörös csíkok. :(



Szisztok!

nem sokat írtatok reggel óta...

én az ősz miatt egy picit a depi miatt aggódok... elsőnél volt gondom, másodiknál tudatosan készültem mindenre, most olyan más minden a csajszival...

szülésznő: én láttam császárost akinek fogadott szülésznője volt és hát a gondoskodása a szülés utáni napokon fullos volt. előtte meg vért vesz, nst-k, kórházi befektetés, papírok... mindent meg lehet vele beszélni, tudom a beosztását. szóval nekem ő megéri. ja ő adja a beöntést, meg tényleg minden... nekem még a csomagom is ők cipelték.

császár és szopi: nem amiatt félek, hogy bezavar, hanem az az idő, ami nélküle telik. én úgy tudom, hogy nálunk 12 óra fekvés van. azért ez sok a babám nélkül :( főleg hogy én miután megkaptam őket non stop szoptattam, ha keltek. ha óránként akkor úgy. és így sikerült szerdai születés után péntekre bedurrantani az ipart, de ehhez a csütörtökünk nagyon durván telt. de megérte, mert ahogy már írtam Martin nagyobb súllyal jött haza, mint ahogy született...
de ha az a fránya lepény ott van méhszájon, hát ez van... lélekben felkészültem a vágásra. és talán picit jobban örülnék neki- illetve úgy mondom, hogy vagy így vagy úgy, de programozottan akarok szülni- mert az egy órás szülés jól hangzik, de ha ez nem a szülőszobán indul, akkor vééégem...

szóval én szuggerálom magam augusztus 20! augusztus 20! aztán ha kell oda fekszem ahová mutatnak :)

Emmami: szép pocid van! és Kincső nagyon helyes!

ha eladjuk a borjúkat kisírok egy 4d-t apától én is :)

pocak- most már látom, számít a testalkat is nagyon. Emmami dereka behajlik, az enyém meg olyan tipikus terhes, egyenes, nem épp nőies idomú (férfi szemmel nem kívánatos :) ) szóval ez is számít tutira.

meg nem tudom kikérdezte, de néha az én hasam lentebb is van, mint a tiétek... de valahol ott lapul biztos... nem nagy baba, de már karcolja a 20 hetes méreteket, a vizem is normális mennyiségű...szóval azért van ott valami nekem is.
a héten készítek majd egy félidős képet az utókornak.

Ági ma már úgy se hívnak, tehát már csak 5 nap.
én az napra a gázóra leolvasót várom :)

én meg azt várom, hogy legyen jövő hét vasárnap és már csak 3 hónap- vagy más számítás szerint elvileg még 3 (24,28,32) jobb esetben 4 (36) doki látogatás és megyek a kórházba. bár ha ez előbbi első 3 megvan és még mindig minden frankó, akkor én oly bódog és nyugi leszek...

júniusban elkezdem csinálgatni a baba sarkot a hálónkban- néztem matricákat is, de kitaláltam, hogy mi legyen:
a szobában narancs, zöld és drapp 50*50-es padlószőnyeg csempe van, vaj fallal. lambéria plafon, rattan háló bútor és a kiságy is fenyő. a falra talán teszek egy fenyő polcot vagy veszek egy fenyő komódot és vagy matricák lesznek a falon, vagy színes papírból ( természetesen zöld és narancs színben) vágok ki köröket és tapéta ragasztóval ragasztgatom fel... különböző méretekben... de lehet hogy a körök virág formát adnak majd, vagy lehet hogy némelyikből pillangó forma hiányzik majd... nem tudom mennyire voltam érthető :)
kell még lepedőt vennem, meg rács védőt azt csá...

jó lenne alma vagy lime zöld takarót találnom- az menne a szobához is, meg a babakocsihoz is...

Zsófi: a lidl-ben lesz megint alakformáló cucc. bugyi is, meg derékformáló is...

doki ára: nekem 80. ráadásul én most sima rendelésre járok, nem magánra, tehát ez null. a szülésznő meg a felét kéri a dokinak, viszont ő a sima szülés előtt, alatt és után jobban dolgozik, többet, mint a doki- ha nincs komplikáció. ha császár én akkor se bánom. engem az ő személyisége megnyugtat és mikortól már napi, na jó 4-5 napi kapcsolatban vagyunk, akkor már én szinte rá utalom magam. nekem elsőként őt kell hívnom ha van valami, ő intézi az ügyeim, igazodik a család időbeosztásához és jól tudok vele kooperálni. nekem a szülés alatt volt egy pont, egy másodperc, amire azt mondtam, hogy nekem az megérte a 40ezret! (a doki még tartani akart egy fájást, de a Rita látta rajtam is meg ő állt a lábamnál és mondta hogy nem! jön a gyerek. Martin ezzel az egy nyomással kint is volt)

na megint eleget pof@ztam... jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?