Új privát üzeneted érkezett!

Dr Székely Itvánnál, és ami még nagyon fontos a szülésznőm Fehérfi Kriszti lesz Kép

Kép
Kép
ickerek/2-55-33-2007_05_24-Botond.jpg[/img][/url]
gabiii

Sziasztok!!!

Látom kellene a táblázat és úgyis régen tettem fel, meg hátha ennek hatására megindul egy-két szülésKép!

Totál kész vagyok, vagyis nagyon fáradt!Még vettünk pár dolgot a szobába, meg vasalom ezerrel a babaholmikat!

Savitri!Tök jó, hoygleírod ezeket!Nekem nagyon-nagyon haszosak!KépÉs Hana tényleg tündéri!!!És hogy megy a szoptatás!Neked nem fáj, meg ilyenek, mint Esztyxnek?

Jimbone!Azt hiszem Te kérdezted a pelenkázó szélességét, de most nem tudom leírni, ha meg van, akkor leírom ígérem!

És Orbis!A josló- meg a szülőfájások azok a has alsó részén jönnek, úgyhogy biztos, hogy nem azok voltak!Remélem jobban vagy!

Na fogalmam sincs, hogy még mit akartam!De majd még írok!

És a melleim alsó részén elindult a csíkozódás!!!Undorító!KépAzt hiszem ez már a vég!

Puszi:Katy
34+7=35Kép
(Rékacs után...)
Katy

Rékacs!

Köszi!Azt hittem már meg sem nézi senki, mert ketten írtak rá valamit!

Kép

Katy
Katy

És a táblázat:
<pre>
2004/2005 téli mamák Kora Szülés ideje baba Baba neve: Méretei: Kórház neve
1. MaricaKép 35 2004.11.13.Kép 2 Mariann 4200g/53cm Szeged/ Klinika
2. BendegúzKép 30 2004.11.19.Kép 1 Bence 3750g/57cm Bp./Szt.István kh.
3. Márti05Kép 31 2004.11.01.Kép 1 Brigitta 3450g/50cm Bajcsy kh.
4. BringaKép 29 2004.11.18.Kép 2 Bernárd 3400g/54cm
5. EsztiKép 22 2004.12.09.Kép 1 Lili 2770g/52cm Bp./ Schöpf-Mérei kh.
7. DiánaKép 28 2004.12.08.Kép 1 Dominik 2930g/50cm Bp./Szt.István kh.
9. MackósajtKép 32 2004.12.07.Kép 2 Nem tudom??? 3600g/58cm Bp./Szt.István kh.
10. CsillaKép 29 2004.12.17.Kép 2 Péter 3900g/53cm
11. HulcsiKép 28 2004.12.19.Kép 1 Benedek 3700g/58cm Bp./Szabolcs u.
12. KatinkaKép 27 2004.12.23.Kép 1 Lili 3100g/54cm Székesfehérvár
13. LiliKép 31 2004.12.17.Kép 1 Hana 3050g/50cm Bp./MÁV kh.
14. Edina 23 dec. 29. 1 Bálint v. Olivér Bp./Szt.János
15. Gabi 20 jan.6. 1 Zsombor Bp./ Schöpf-Mérei kh.
16. NoémiKép 23 2004.12.16.Kép 1 Levente, Donát 2680g/45cm Bp./Szabolcs u.
17. Rékacs 30 jan. 7. 1 Hanga Bp./ Schöpf-Mérei kh.
18. MártiKép 29 2004.12.17.Kép 1 Péter,Benjámin 2700g/52cm Bp./ Schöpf-Mérei kh.
19. Hanitka 29 jan.10. 1 Hanna Bp.
20. Kire 33 jan. 11. 2 Erik ?
21. Tüni 28 jan.12. 2 Kincső Bp./MÁV kh.
22. Sys 29 jan. 16. 2 Gergő Ádám Bp./ Jahn Ferenc K.
23. Brigi 30 jan.11. 3 Miklós? Bp./ Bajcsy K.
24. Dorye 25 jan.21. 1 Vilmos/Johanna Bp./Szote,II Női
25. Eszter2004 28 febr.1. 1 Petra Bp./MÁV kh.
26. Orbis 23 febr. 1. 1 Botond Merse/ Csenge Borka Bp./Margit kh.
27. Vica 29 febr. 2. 3 ? Bp./Szt.István kh.
28. Bagzer 26 febr. 2. 1 Simon, Gábor Bp./Szt.Imre kh.
29. Katy 27 febr. 3. 1 Dávid Bp./ Schöpf-Mérei kh.
30. Cicmerák 24 febr.8. 1 László,Gergő Bp./Szt.István kh.
31. Flo 28 febr.10. 1 Matyi Bp./Szt.István kh.
32. Babus 25 febr.12. 1 Kristóf Bp./MÁV kh.
33. Ilona 29 febr.13. 1 Márton Bp./ Schöpf-Mérei kh.
34. Zsuzsi 29 febr. 13. 1 Marcell/ Zsófi, Ágnes Bp./Szt.János
35. Kikocska 26 febr. 13. 1 Réka Bp./ Schöpf-Mérei kh.
36. Tamesz ? febr.16. 1 Marcell,Kristóf Kistarcsa
37. Ttika 32 febr.19-20. 1 ? Győr/Petz A. kh.
38. Vera 30 febr.20. 2 Matyi Bp./Szabolcs u.
39. Timi 26 febr.23. 1 Máté, Levente Pécs/Szülészeti klinika
40. Zsuzsa 28 febr. 26. 1 Áron Bajcsy kh.
41. Aura 23 febr. 26. 1 Erika Bp./Szt.Imre kh.
42. Mazsom(Zsuzsa) 27 febr.26. 1 Lili Tatabánya/Szt.Borbála
</pre>
Katy

Bagzerka
A CTG csupán a méhtevékenységet nézi(fájások, keményedések), míg az NST ugyanezt, csak kiegészülve azzal, hogy egyidőben a szívhangot is nézi.

De izgi látni, hogy a táblázatban a Képfigura egyre csak közeledik a nevem feléKép

Babus(33+4)

Kép
babus2005

Lányok!
én nem tudom hgoy fogok visszatalálni magamhoz...annyira összevagyok kavarodva még mindig hogy az valami félelmetes...
nem akarok mindig erről írni, de leginkább ez van most bennem...
a szoptatás-én tényleg nem rosszból írtam amit írtam, de nekem a múltkor a bal cicimből dőlt a vér, a párom is meg én is néztünk egy nagyot és jól megijedtünk...olyan ilyesztő volt..meg fájt...
szeretnék már rendbejönni magammal teljesen...és kiegyensúlyozódni, de amikor folyton álmos az ember akkor ez olyan nehéz...
merthát én folyton álmos vagyok pedig egy csomó mindent meg kéne itthon is csinálni, jó tudom, hogy ráér, de akkor is...
nem akarok felörlődni..
Nagyon sok puszi nektek!
eszti

Savitri
-ti elmentek valahova szilveszterkor,mármint neked nincs igényed kimozulni, menni meg ilyenek?
és a párod segít sokat?a baby, és az éjszakai szopinál is felkel??Kép
és neked nem rossz, hogy felkelsz megszoptatod, lerakod, éppen elalszol és újra sír..?
esztyx

Sziasztok Mindenki!!!

Már megint jó régen voltam itt, de mentségemre legyen, hogy Bömbi beteg volt sajnos, meg én is kidőltem.
Most is panaszkodni jöttem, remélem nem baj. Ma voltam NST-n és ott derült ki, hogy a szülésznőm barihimlős lett, és kb 2-3hétig még nem leszKép Igaz a doki ajánlott másik szülésznőt, akivel már beszéltem is telefonon, de csak hétfőn tudunk találkozniKép. Most már remélem babóci addig ben marad.
Visszaolvasni még nem igazán tudtam, viszont láttam nagyon édi babákatKép Minden új anyukának gratulálok és kitartás az első időkre.
Betegeknek jobbulást kívánok, már én is kifele megyek belőle. Viszont csatlakozom a nemalvókhoz. Irni ugyan nem tudok éjszaka, de gondolok rátok.

Sok puszi mindenkinek
Brigi
bombomanyu

Bagzer, köszi a kritikát! Kép
Ja és én kérdeztem a CTG NST dolgot. Ugy tudtam NST-re csak annak kell menni aki tulhordja. Szoval akkor te most ctg-re jársz vagy nst-re? Kép

Savitri, nagyon jo olvasni a napi rutinokat. Ja, és én tökre félnék hogy egyikünk ráfekszik a gyerekre a nagy ágyban.

Aura, te a fiatal korodat meghazudtolo módon vagy tudatában a nöi praktikákat. Gratula! Kép Én ilyen idös koromba annyi hülyeséget csináltam! Kép

Orbis, elöbb az a reccsenés most meg ez! El sem tudom képzelni mi volt ez, de rettenetes, nagyon sajnállak!!!

Eszter2004
eszter2004

na, most már én is reagálgatok, olyan jó, hogy lassan mindenki visszatér, és írogat, és élénkülünk megint Kép

Katy, remélem mégjobban vagy, és nagyon szép a babasarok! Bár mi is itt tartanánk... Bár szerintem pelenkázó meg szekrény az csak akkor lesz, ha már gyerek is Kép Na, mindegy. Tegnap este viszont Gergő itthagyott egyedül, és 20 részletben megvarrtam egy babaágynemű-huzatot! (5 perc ülés, 5 perc fekvés Kép) Ez azért vicces, mert igazándiból nem tudok varrni, csak láttam, hogy hogy kell, és mégis ment! Kép elég büszke vagyok magamra! Már gomblyukat is tudok varrni!!! Igaz nem lett nagyon szép, de úgysem veszi észre, nekem meg olyan jó érzés! Én csináltam a csemetének...
Lázmérőügyben meg annyit tudok hozzátenni, hogy a kórházban fülhőmérőt használtak egyszer, és többet mértek, és ha kettő egyezett, azt írták be Kép

Babus, jó, hogy rendben van minden, és tök jó, hogy férjecske beindult babaügyben Kép Gergő is néha keresgeti a fényképeket itt a babaneten, és mesélek hozzá neki történeteket Kép és hajráelőre a nappalszüléshez Kép majd drukkolok! Valahol olvastam, hogy az ember fejében dől el, hogy mikor szül Kép

Noémi/Péter, Levente mosolya szívdöglesztő Kép Remélhetőleg mindig mosolyogni fog, és keveset sírni. És OTTHON VAGYTOK MÁR???

Orbis, álmoddal kapcsolatban meg szegény Kép De biztos azért van, mert félsz, hogy bele fognak szólni ebbe is, mint mindenbe. De majd nemhagyod magad, és panaszkodsz nekünk, jó? Mi meg majd jól megértünk! Kép És tükörbe én se nézek, mert nem tudok, mert nincs. Most majd lesz holnap már. De lehet valami a levegőben, mert olyan két-három napja rajtam van az undorodommagamtól szindróma, ami el szokott kapni, de most eléggé alaposan. Utálok még fürdéskor is hozzáérni magamhoz, és nem bánom, hogy nincs tükör. Egyátalán Kép De majd biztos elmúlik.

Eszter, jó, hogy visszatértél, és plánejó, hogy jól telt a karácsony! Jól kipihizted magad, remélem. Te nem jönnél Esztyxhez jövő héten hétfőn, vagy kedden kora du? Ja, és szörnyen tetszett, hogy Edwig babája olyan mint az anyja, mindig csak ígéri, hogy jön Kép Igenjót mulattam rajta Kép

Na, ksőbb folytatom, mert megjött barátnőm, aki segít takarítani egy kicsit Kép

kikocska

Katy!
Bocs, én is néztem Dávid birodalmát, és nagyon szép, csak úgy látszik annyira magától értetődőnek vettem, hogy elfelejtettem leírni neked! Kép

Orbis fájásáról jut eszembe, nekem ma folyton fáj, és lent a hasam alsó részén, és totál úgy, mint a menstruációs görcsöknél, csak kicsit enyhébb. Tökéletesen olyan, mint amilyennek a jóslófájásokat leírják, ezzel nem is lenne baj, de holnap töltöm a 32. hetet, nem korai ez még?! Ja, és ráadásul, mikor ma lehajoltam kétszer is akkorát nyillalt a szeméremcsontomnál , de belül, hogy csillagokat láttam. Gyanúsan a méhnyak körül éreztem ezt a szörnyűt, de azt meg még pláne nem kéne, vagy de??? Segítség!!!

Aura 31+6
aura

Jaj, az előbb megnéztem, hogy mi szúrja a bokámat! Hát jól belemélyedt a zokni! Akkor ugye vizesedem???? MI JÖHET MÉG???
Segítség!!
orbis

Orbis!
Nem lehet, hogy most nem hideg, hanem melegfront van? Mert nekem a hidegnél semmi, de semmi bajom nem volt, a melegre viszont úgy általában érzékeny vagyok. Szóval arra gondoltam, hátha emiatt van a sok nyavalya.
aura

Aura:
Ezt találtam a met.hu-n:
"Ma hidegfronti hatás várható, az arra érzékenyeknél erős, esetenként migrénes fejfájás felléphet."

De remélem más már nem jön...

Babus!
Akkor ezek szerint rosszak az értesüléseim a ctg-nst összefüggésről??? Pedig a Kismama magazinból tudakozódtam Kép
Azt írja:
"A nyolcadik hónapban sok orvos javasolja a hetenkénti NST (nonstressz teszt) vizsgálatot. Azt ellenőrzik kardiotokográf (CTG) készülékkel, hogy hogyan változik a magzat szívműködése a magzatmozgások és a méhösszehúzódások hatására. Ha a baba jól van, azt tapasztaljuk, hogy mozgás közben gyorsul a szívműködése. Ha nem változik a szívhang akkor sem, ha a baba mozog, sor kerülhet terheléses vizsgálatra is. Ennek során azt figyelik meg, jól bírja-e a magzat a méhösszehúzódások hatására fellépő stresszhelyzetet. A méhösszehúzódások oxitocinhormon adásával válthatók ki."

Orbis, a kripli
orbis

Sziasztok!

Tejfogyasztás: az előkészítő tanfolyamon azt mondták, hogy terhesség alatt szinte korlátlanul, szoptatás után viszont mértékkel lehet tejtermékeket fogyasztani, hiszen a gyerkőc érzékeny lehet a tehéntejre. Az ajánlás szerint napi fél liter tejnek megfelelő tejterméket lehet szoptatás alatt fogyasztani. Szintén kerülni kell a kismagos gyümölcsöket és az azokat tartalmazó tejtermékeket, joghurtokat (eper, málni, kivi). A gyerekben, ha allergiás rá, akkor a tünetek úgy 5 éves kor körül jelentkeznek majd...

Remélem tudtam ezzel segíteni...

Zsuzsi
vzsuzsi

Orbis! jó rosszul hangzik a fájásod!! a vízesedésre meg annyit, hogy nekem csak egy helyen van: a dagadt fejemen!!! a körzetitől kérdeztem is, hogy mit tehetek ellen, kérdezte hogy fiú-e a babó, mire én: igen, erre ő: akkor azért!! mert valami hormon dolog miatt feldagad az ember arca ha fiú van benne.....szép!! de azt is mondta hogy mnajd elmúlik szülés után!

jaj, most voltam dm-ben, megvettem mindenfélét a kórházi csomagba, egy csomó olyan kis utazós cuccot, az csak elég lesz, és akkor nem kell az utsó percben összekapni az egész fürdőt. cseles, mi??? meg még vettem hálóbugyit is, remélem jó méret... m-es tena, és kettőt vettem csak, az csak elég lesz. úgyis az egyik rajtam van, a másik szárad, neem?!
úgyhogy nemsokára össze is pakolom az egészet!hurráá!!

az nst-ctg-nek meg most utánanézek!!

Orbis, tudom, nekem is feltűnt ez a napos csúszás, de nekem a feb 2 az uh alapján van, különben jan 30, gondolom kicsit kisebb a manó!

bagz

KépKép

KépKép
bagzerka

Kedves Orbis a Kripli!
bocs, de ez naon teccett!!!
én is pont így tudom, ahogy te leírtad!! különben is a ctg az sima szívműködésvizsgálat, nem? bárkin el lehet végezni, férfin, gyereken, stb! annak semmi köze a várandóssághoz! az nst ennek az idefejlesztett verziója, pluszban azzal, hogy a méhtevékenységet is mérik!

bgz

KépKép

KépKép
bagzerka

most csináltam keresést az NST-re, és szinte mindenhol úgy emlegetik:
NST (vagy más néven CTG)................

szóval nem lettem okosabb....
persze ezt nem is vártamKép

Edwigről ma semmi hír...reménykedjünk vagy mi??!! Aura, te esetleg nem váltottál vele sms-t???

b

KépKép

KépKép
bagzerka

Na most már én se értem ezt a CTG-NST-t.
Mikor én kórházba kerültem a hasraesést követően, akkor nekem minden nap csináltak CTG-t, amin egyetlenegy görbe volt, ami, mivel semmi méhösszehúzódásom, meg keményedésem nem volt, szinte egyenes volt.
Viszont a szobatársaimnak, akik már 35.hét felett jártak, ugyanezzel a készülékkel NST-t csináltak, amin viszont már 2 görbe volt, egy ugyanolyan, mint nekem a CTG-nél és egy másik, ami a baba szívhangját mutatta és közben hallani is lehetett, ahogy dübörög a kicsi szíveKép

Viszont előkerestem a szülészet tankönyvemet, és azt írja, hogy a CTG a magzati szívműködés és a méhtevékenység folyamatos megfigyelésére szolgáló készülék. A méhműködéssel összefüggően a CTG értékelés lehet nyugalmi, azaz fájások nélküli vizsgálat, ez az NST, vagy pedig méhaktivitás melletti, azaz CST vagy ST vizsgálat.

Na majd hétfőn megkérdezem a védőnőmtől, mert most már engem is érdekelKép

Babus

Kép
babus2005

icc a miszterííííííí..........

Edwignek most üzentem, izgatottan várom a válaszát!!!

bgz

KépKép

KépKép
bagzerka

tiszta béna vagyok mostanában!!!
megírom a hozzászólást, küldöm, de a második küldést mindig elfelejtem!! és sokkal késöbb veszemn csak észre......

Edwig már vissza is írt:
hazament a kórházból, baba szívhangja rendben, már nem túl jól bírja. szilveszterre nem akarja hogy befektessék, így visszajár a vizsgálatokra. nem jó náluk a net! Edwig

bgz, a messenger

KépKép

KépKép
bagzerka

Edwigről nekem sincs semmi hírem. Tegnap még válaszolt az sms-emre, azt írta, ha nem engedik haza, és vagy nem babázik végre, akkor ír, hátha van időnk bemenni hozzá egy kicsit. Remélem megindult végre a kissráca, mivel nemírt még, van rá esély. Hajrá!

Naaa! Az én fájásos dilemmám az smafu?! Kép Tessék nekem megírni, hogy ez most normális-e, vagy valamit! Még nem parázok, de fogok, ha nem ír valaki valamit, és az mind a ti lelketeken szárad majd Kép Kép Kép

Aura
aura

még egy jött
Edwigtől:
nem tud írni, puszi mindenkinek, különösen a babázóknakKép és reméli hogy mi (még nem babázók, gondolom..)is jól vagyunk. "talán hamarosan lesz valahogy...puszi"

no rohanok!!
b

KépKép

KépKép
bagzerka

Na Bagz, jól elémugrottál. Szegény Edwig, mostmér tényleg szülhetne, ráadásul még ide sem tud jönni, majd írok neki én is, hogy ne legyen olyan egyedül.
aura

Ha valaki megírja nekem Edwig számát, akkor én is írok neki!!! Jó mailben is, az ingyen van Kép
orbis

Na babák, CTG-NST!

A CTG a KÉSZÜLÉK neve: Cardio-TokoGráf, azaz szívhang- és fájásmérő. Ezen kétféle tesztet lehet végezni: nyugalmi, azaz ingerlés nélküli, azaz Non-Stress Tesztet (ebből rövidítve NST), ami ugye méri a két alapdolgot: a normál CTG-n (NST-n) van legalul egy vonal, az jelöli a fájást, ez gyakran tök egyenes, ezért nehéz észrevenni; meg feljebb egy kanyargós, ami 120 és 160 között ugrál, az a gyerek szívhangja. Lehetnek rajta függőleges vonalak, amik akkor jelennek meg, ha megnyomod a gombot a kezedbe adott joysticken, mikor a gyerek mozog.
A CTG-n nemcsak nyugalmi, hanem terheléses (stress) tesztet is lehet végezni, amit nem nagyon szoktak. Ilyenkor úgy mérik a szívhangot, hogy mesterségesen oxytocint termelnek/adnak, és azt vizsgálják, hogy arra hogy reagál a baba szívhangja.

Tehát akin CTG-t csinálnak, az általában NST, kivéve néhány ritka esetet (pl. ha azt mondják, hogy dörzsölgesd közben a mellbimbód...brrKép)

Ez így most világos?

Vica
mvica

Hát csajok jól beindultatok!!!

Kikocs!Köszi!Sokkal jobban vagyok!Nagyon jó ez a hoeos szer!

Aura!A jóslófájások a 32.héttől természetesek lehetnek, főleg a front idején lehet ilyet tapazstalni!Nem tudom emlékszel-e de nekem isvolt ilyen!Ne aggódj!!!

Orbis!Én is elkezdtem vizesedni pár napja, tudom, hogy nem vígasztal, de nem vagy egyedül!Különben én is hasonlókat érzek, mint Te!Mármint terhességnek, és Dávid eközben nagyon jó gyerek bennt, csak már magamat nem tudom elviselni!Biztos értitek!Laci adja fel a cipőmet,meg botladozom az utcán meg ilyenek!Nem baj most már tényleg nemsokára vége és babázhatunk kárpótláasul!

És én is megvettem a héten a kórházi motyót, csak össze kellene pakolni!Pont azon gondolkoztam, hogy nem korai-e, de Bagzer megnyugtatatál!

Na megyek enni!!!

Katy

Katy!
Köszi, emlékszem, hogy volt már ilyen, csak én akkora fáziskésésben vagyok, hogy arra már nem tudok visszaemlékezni hányadik héten. Hát (háttal nem kezdünk mondatot, tudom, de most csakazértis)akkor "méhtornázok" ez tulajdonképpen nem is rossz, ezek szerint ezt kell majd túlélni, csak sokkal erőteljesebb lesz.

Aura a mármegintnagyonoptimista Kép
aura

Aura!
Az én mindenttudó könyvem a jósló fájásokról a 28. hétnél tesz említést!! Azt írja, innentől lehet esetlegesen számítani rá!!
orbis

No, jól bepizzáztam, és most írok megint. Tök jó, hogy megint mindenki érdeklődik Kép

Gabii, nem vagy semmi, hogy az utolsó pillaanatig dolgozol! Jó, tudom, hogy muszáj, de akkor is! én már ülni se tudok Kép Tulajdonképpen irigyellek, bár semmiképp nem melőznék, csak a kitartásodért... Kép

Zsuzsi, jó, hogy jobban vagy! csak így tovább Kép

Savitri, olyan jó olvasni téged! Éppen ma mondtam a Gergőnek, hogy oké, hogy vannak ezek a kismama-problémáink, de igazándiból már mindenre tudjuk a választ, olyan kérdéseken agyalunk ma is, hogy mi a különbség az NST és CTG között (amire még a neten sincs konkrét válasz Kép), és szenvedünk az utosló hónapok terheslététől, de már Aurának is jóslófájásai vannak, holott ugye ő az utolsó Kép Sőt, többet mondok, lassan vágyni fogok én is arra, hogy szüljek Kép, Bagzernak is van már kórházi csomagja... Szóval babáznánk már mind asszem. Ahogy egyszer az egyik talin mesélted, hogy észre sem vetted, de nem a Kismamát vetted le a polcról a boltban, hanem a Baba magazint (vagy az Anyák lapját?)... És olyan jó tapasztalatokat gyűjteni, meg erőt meríteni abból, hogy te írsz a boldogságodról, meg arról, hogy milyen természetesen mennek a dolgok (nekem így tűnik) Meg készülni az Esztyx féle parákra a másik oldalon. Olyan jó lenne, ha mások is írogatnának, Bendegúz is írt néha, kár, hogy megint eltűnt... Jaj, remélem azt írtam le, amit szerettem volna, mármint azt lehet belőle remélhetőleg érteni, amit szeretném, hogy értsetek belőle Kép
Hana pedig fantasztikusan aranyos, valami hihetetlen, ahogy nézeget azon a képen, amit felraktál Kép

Orbis, ügyi vagy, hogy tudod követni, hogy mikor milyen dudor hol van. nekem ez nem megy. Néha Hömpinek szoktam hívni, mert nem is mozgolódik, hanem hömpölyög a pocakomban. Tényleg, ezt muszáj elmesélnem, tegnap a bőrgyógyásznál az volt, hogy mellettem ült egy öreg néni, és beszédbe elegyedett velem. Először is megkérdezte, hogy maga babát vár? (mintha nem lenne egyértelmű, bár ki tudja Kép) aztán megkérdezte, hogy hány hónapos,mondtam, hogy 8., erre mondta, hogy akkor már mozog, ugye? Mondtam, hogy hajjaj, kismanó meg azonnal bejelentkezett, hogy igen, így mozgok. A fél váróterem azon nevetett, hogy mekkora hullámzásba kezdett a pocakom Kép iggenlátványos volt. Szóval csak azt akartam kihozni, hogy nekem mindig máshol vannak a dudorok, mindig rendezkedik odabenn valamit, felszerel egy-két polcot, vagy akármi... Kép

Hú, megint hogy belelendültem az észosztásba, nembaj, most már nem hagyom abba Kép

Rékacs, gratulálok a rendhez! Kép És csatlakozom, hogy nem szabad feladni. Nekünk is tiszta az előszobaa. Nem feszülünk meg, nem is tudnék, 10 perc munka után pihi jön Kép Kismanó gondoskodik róla! De legalább mosogatni sem tudok Kép

Esztyx, én csak azt tudom mondani, hogy törődj bele, hogy egy darabig kiegyensúlyozatlan leszel, szaladni fog a lakás, és egy csomó ideig igenis le kell mondanod dolgokról. És inkább nem tépem a számat, írd meg, hogy mikor menjünk jövő héten! már hárman biztos mennénk! Kép

Tejügyben meg annyit tennék hozzá, hogy én is azt kaptam, hogy terheskorban szabad, sőt kell sok tejet inni, de szoptatáskor óvatosan. Mondjuk nem értem annyira, mert ugye annak idején a szoptatós anyák meg a kisgyerekek kapták a tejet, merhogy az jó nekik... sőt, a tápszerek ma is tehéntej alapúak többnyire. Lehet, hogy amiatt van ez az allergia-dolog, mert nem rendes tej a tej? szóval minden szart megesznek a tehenek, aztán meg mindenfélét kivesznek a tejekből? Na, mindegy...

Na, minden babázónak jó pihenést, a végstádiumban lévő szenvedő kismamatársaimnak meg jó kripliskedést kívánok Kép

Kikocska
33+6

kikocska

szasztok csajok,

akkor örülök hogy igy megőrjitettem mindenkit a ctg-nst dilemmámmal, és Vica köszi hogy letisztáztad a dolgot. Kép

Edwig kálváriáján továbbra sem tudok napirendre térni.

Aura, téged még soha nem hallottalak panaszkodni. De no para, teljesen normális hogy fáj néha itt-ott, hogy bekeményedik, hogy esetleg begörcsöl. Persze csak addig oké a dolog amig ez nem tart pár másodpercnél, percnél tovább. Én elég sokat keményedek napi 10-szer legalább. Néha elég ha lehajolok, és máris kökemény lesz a poci. De fájdalommal egyelöre még nem jár.

Már nött a hasam, most már 102 cm körül van, és +10kg az most már tuti fix.

Ugy irigyellek benneteket hogy már igy megvan a korházi csomag. Engem ez még paráztat, mert igazábol ugy gondolom hogy most már bármikor történehet akármi. Még csak tena betéteim vannak, de azok dögivel. Szilveszter után nekiesek ezerrel, a közös emilünkön lévő lista alapján fogom összeállitani.

Vizesedés: az utolso honapban teljesen természetes, aki eddig nem vizesedett örüljön hogy eddig meguszta. Ide most már én is csatlakozom, most már tuti hogy én is vizesedek, a csizma és a zokni egy - egy bemélyedő karikát képeztek a lábamon. Elszörnyedtem mikor megláttam. Az ujjlenyomatom pedig mindenhol látszik. Hát ez van. Kevés folyadék, sótlan ételek, sétálgatás. Egyéb ötlet? Kikocs? Te nagy vizesedő hírében állsz. Kép

Esztyx-hez akkor jövö héten kedd mentek? Azt hittem tegnap. Az mikorra esik? Hány orakor? Esztyx drága hol lakik? (most ugy irok rola mintha ő nem is olvasná Kép)

Na bevonszolom magam a szobába, miután kitakaritottam a fürdöszobát. Nagyon ügyes vagyok. Minden nap egy kicsi takaritás, és akkor egész jo lesz.

Puszi,
Eszter2004
35+1
eszter2004

Eszter, igen, nagy vizesedő vagyok Kép És így merem mondani, sok sok vízet kell inni, nem keveset. Tiszta víz, esetleg tea, minél kevesebb cukorral, még kevesebb üdítő. A víz higítja a pangó vizet, vagyis a benne levő oldott anyagokat, amik miatt benn marad a víz, és akkor kimegy. És nem csak a só, hanem a cukor, a bors, hagyma, pirospaprika is kerülendő... Szóval, jobb, ha nem eszel semmit Kép na, jó, ez vicc volt, de kb...

kikocska

sok viz????? jaj de jo! no cukor? hát az elvileg a cukrom miatt sem lehet, de folyton bünözök. Tük hülye vagyok, aztán majd jó nagy gyerekem lesz. Kép

Na jo. Most nyomtattam ki édesebbnél édesebb muffin recepteket. Most ez lesz a hobby-m. Kép

Pusssz!
eszter2004

Eszter!
Ha gondolod,én tudok neked küldeni egy-két sós muffin receptet!! Csak elő kell kaparni! Ha igényt tartasz rá, szólj!!!

Kikocska!
Nekem is mocorog, sőt randalírozik, de utána ha lenyugszik, mindig visszahelyezkedik ugyanúgy!!
Pizza??? Hmm... kár volt mondanod!! Kép

Orbis (aki még december 29-én, sőt most látom 30-án mézeskalácsot süt KépKép)
orbis

Sziasztok babázó és nem babázó nôtársaim!
Sajnos ugy tünik hogy csak nagyon ritkán tudok csatlakozni hozzátok így nem igazán sikerült "beilleszkednem", de velünk is mindig történik valami. A majdnem 6 hetes csemeténkkel már dokinál is voltunk mert szegénykém hasfájos lett és a mi nyugodt babánk 1 teljes napig alig aludt és állandóan sírt. Most nem írom le, mert órákig tartana, hogy mi mindent kipróbáltunk, mennyi emberrel beszéltünk mire eljutottunk a kórházig. Este 10 óra volt és az ügyeletes doki vizsgálta meg és közölte, hogyha még egy kis levegô kerül a pocijába akkor felrepül szegénykém egy szélcsövel megszabadította Manót a kínoktól Kép és végre nyugodtan tudott aludni. Nagy megkönnybülés volt ez mindhármunknakKép A baj valószínüleg a töltött káposztával (nagyon keveset ettem) és a mákos bejglivel (a mák hasfogó) volt. Az én babóm érzékeny így 2X meg kell gondolnom, hogy mit eszem azt tudom hogy K betüst nem ehetek így a káposzta, kelbimbó, kelkáposzta , kukorica, karfiol, kávé, kóla stb. stb. TILOS. Tegnap zöldborsó levest ettem erre anyósom közölte, hogy azt sem szabad mert a hüvelyesek is tilosak mint pl a bab (ezt tudtam) is, amúgy szerintem a bosó kérdésben tévedett. Egy szónak is száz a vége, komoly gondot okoz az étkezés hasfájós babáknál, mindenesetre merem ajánlani az Espumisan nevu˝ készitményt a baba hasijába jutva a felesleges levegôt "manipulálja" és teljesen ártalmatlan szer mert nem szívódik fel. A tejjel kapcsolatban én is a napi fél litert hallottam szoptatós mamáknál, de a sajt és a joghurt megengedett.
Puszi és kitartás mindenkinek!!!!!

Kép
Kép
bendegúz30

Orbis, köszi ha küldesz receptet. szabone@yahoo.com

Na most dolgoznom kell! Bendeguz, jo hogy benéztél!

Pusza,
Eszter2004
35+2
eszter2004

Bendegúz, tök jó, hogy benézel néha, és írsz magatokról! Kép Nem győzöm ecsetelni Kép Tanulok belőle Kép

Eszter, nyugodtan írd alá úgy: Eszter a perverz Kép

Egyébként jóreggelt mindenkinek. Örömmel értesítek mindenkit, hogy ma töltötjük a 34. hetet. Most, hogy már nincs itt a kupi, és terv van a többi dologra, nem is olyan ijesztő már Kép

Kikocska
34

kikocska

Sziasztok!

Bendegúz!
Én nem mondanám, hogy nem vagy beilleszkedve!És nekem is nagyon-nagyon fontos dolgokat írsz,le úgyhogy külön köszönöm!!!Remélem,hogy ezt elolvasod és nem gondolsz ilyeneket többé!!!Kép

Képzeljétek!Álmomban szültem és úgy keltem fel, hogy most már nemsokára szülni fogok!Kíváncsi vagyok mi ez!Josló álom, vagy a vágyaim!?De tök nyugodt álom volt mindemellett!Mintha lelki szülésfelkészítőre járnék éjjelente!Kép
Kép

Én is bűnözök egyfolytában!Szerintem a tegnap esti volt a csúcs: két szelet nutellás barna kenyér!(Mivel fehéret már nem eszek, mert az nem egészséges!Kép)Azt hiszem ez már tényleg durva!És lehetetlen nemet mondani rá!KépÚgyhogy Eszter csatlakozom a perverzek clubjába!Kép

Ma megyünk vásárologatni az IKEÁ-ba mert kaptunk egy pár ajándékutalványt karira,meg, megmaradt a nászajándékos is!
Úgyhogy mi is tényleg alakulunk!Most már nem parázok!

Ti vetettek mellszívót már?És milyet!És mennyiért???

Na megyek puszi!

Katy
35+1Kép
Katy

Szép jó reggelT!
Tök tavaszinak néz ki innen az ablakból, elment az esze az időjárásnak, ha ezután márciusban meg hó fog esni, akkor tök kikészülök!!!!!!

Képzeljétek a pasim ma nem dolgozik! Így most ment el, csak egy rövid egyeztetésre!Kép Jó pofa! Na, tényleg nem vagyok ki ettől, csak mondtam neki, hogy vicces, hogy úgy hirdeti magát,mint aki ma nem dolgozik!Este meg megy a kollegáival partyra. Én is mehetnék természetesen, de nem merem bevállani. majd ha már 2005-öt írunk bárhová elmegyek, addig inkább felpócolt lábbal fekszem és benntartó energiákat gerjesztekKép!
És előre tudom, hogy vicces lesz, mikor még 10-én is itt nyöszörgök nektek, hogy jöjjön már ki az a gyerek!

Bendegúz! Jó hogy erre jártál! nem sokára, ha kínod lesz itt is érdeklődhetsz, lassan annyi itt a gyakorló anyuka!!KépNa, meg oszthatod nekünk a tanácsokat, ami tök jó!!!Szóval nézz be többször, ha tudsz és nyugodtan vágj bele a mondanivalódba, nem bánjuk, ha nem olvasod el a regényeinket!!!Kép

Eszter! Véletlenül nem szeretnéd abbahagyni a munkát?!Vagy olyan vagy mint az elemes kisautó, ami faltól falig megy?!

Tegnap elbattyogtam megvenni a szülésznő által javalt Pimafucort kenöcsöt és ezer kop-kop.......
Ma is sétálok, azt hiszem mert olyan szép tavasz van!!

na belecsapok a 40. hétbe,
sziasztok
rékacs (39+1)

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

KAty! jól elém ugrottál! Én nem vettem mellszívót, merta tesom igért nekem, de ő is meg a reprezentetív tömegem zöme az Aventra esküszik!

ja, meg azt nem írtam, hogy tegnap az én kis paim tök magától lement a Brendonba(mert ott dolgozik, abban az épületben)és megvette a babakocsihoz az esővédőt, mert azt még nem kaptunk. Úgy örültem nek, hoyg ez így eszébe jutott!!!!Kép

rékacs

Rékacs és
KépKép
Kép
Kép
imolyozs

Sziasztok,

Mellszívóra azt a tanácsot kaptam, hogy érdemes az elektromosat megvenni, mert a kézi pumpás nagyon fárasztó és egyébként is lesz elég bajunk.A Medela-nak van olyan 16.000 Ft körül, ez a legolcsóbb és a kórház is ajánlotta.

Én is csatlakozom a perverzek klubjához. Terhessége alatt két dologra lettem nagyon kívánós. Az egyik a krémes (azelőtt útáltam), a másik a hamburger minden mennyiségben. Egyik sem arról híres, hogy marha egészséges lenne, de ha egyszer kívánom.. Heti egy bűnözést engedélyezek magamnak, de a gyakorlatban általában 2-3 hetente jutok hozzá... Szomorú sors...

A kórházi csomagot én jövő héten tervezem összerakrani. Ja, a BRENDONBAN TÉLI LEÉRTÉKELÉS VAN, ha valaki még ruci ügyben hiányt szenved. Mi már megvettük jó drágán... Így jártunk...

A betegségem javulgat, bár még mindig van hőemelkedésem, köhögök, meg fáj a torkom, de látom már a kiutat.Lehet, hogy én azért nem vizesedem, mert napi 3-4 liter kamilla teát vagyok kénytelen meginni... Érdekes...

Most már nekem is csak 6 hét van max. hátra. Eddig húztam, hogy belekezdjek a szakdoga írásába, de most már muszály lesz, mert babázás alatt aztán tuti, hogy nem fgok ilyesmivel foglalkozni. Olyan egy lusta dög vagyok, hogy eddig nem írtam meg. Szeptember óta igazán megírhattam volna, de valahogy állandóan a babázás körül forog az agyam...

Zsuzsi
vzsuzsi

Zsuzsi!Meg Rékacs!

Vicces, mert mi is tegnap voltunk a Brendonban!Mondjuk én nyomát sem láttam a leértékelésnek!Bár a ruhákat már nem néztem, mert az már meg van!

Rékacs!Az esélyeitek a 2005-ös gyerekre egyre nagyobbak!!!KépÚgyhogy hajrá!

Katy

Rékács!
MIndig elolvaslak benneteket ,de ember legyen a talpán aki letud titeket reagálniKép szerencsére. Különben már nekem is sokszor eszembe jutott, hogy milyen jó lesz ha már mindenki babázik mert nagy segítség ez a forum a mindennapokban. Ja és köszönöm a kedves fogadtatástKép
Akkor még osztom kicsit az észt mellszívó ügybenKép Szóval... Az én párom tudtom és beleegyezésem nélkül bérelt egy medela gépi mellszívó készüléket én csak azért voltam mérges mert bazi dgága volt ahhoz képest, hogy csak béreljük, amúgy bevált. Februárban lesz a szülinapom és kérni fogok egy Avent mellszívót mert én is azt hallottam, hogy nagyon jó.
Vica+Bence

Kép
Kép
bendegúz30

Sziasztok,
Hát az éjjelt nem kezdte valami kíméletesen a drága. Én már alig tudtam ébren kivárni az éjféli etetést és gondoltam majd együtt szépen bealszunk, de jó lesz, hát Hana nem így gondolta. Előtte 3 órát aludt apa mellkasán a tv előtt és ettől jól kipihente magát. Szóval az átlag félórás etetés hajnal kettőig húzódott, én közben végig az ájulás szélén. Apa az utolsó félórában felajánlotta, hogy leköti a bébit egy órára, hogy szundíthassak egy kicsit, de csak félóráig bírták. Hál istennek ezután már a kisasszony is elfáradt és reggel hatig aludhattunk békében mind. Aztán megint egy rövid szopi és most még mindig csönd van. A következő etetésnél azt hiszem visszafekszem, már ha ő is úgy gondolja.

Orbis,
Nekem is volt egyszer ehhez hasonló fájásom. Később rájöttem, hogy az aranygaluska okozta. Ez úgy derült ki, hogy amikor végre elmúlt akkor bekaptam még néhány falatot és akkor félórán belül megint újra kezdte. Ha előtte mindenféle hülyeséget összeettél akkor attól simán lehet. Terhesen érzékenyebb a gyomor és a fájás kisugározhat lejjebbre is.
Ja, és ost már csak a baba jöhet Kép Fel a fejjel!

Szoptatás: de, van hogy fáj. Főleg az elején amikor még duzzadt a mell, aztán hamar enyhül. Amikor ráharap szinte mindig felszisszenek, de örülök is mert ha nem ilyen mohó akkor nem kapja be rendesen a bimbót és az sokkal jobban fáj és nem is enyhül. Olyankor kiveszem a szájából és újra próbáljuk. Én vetettem a férjecskémmel egy szoptatós könyvet és abból képzem magam. A könyv szerint mindennek a kulcsa a helyes mellre tétel. Röviden a baba kapja be lehetőleg az egész bimbóudvart, de minél nagyobb területet. Ez nagyjából bevált. A tejbelövellés nekem fokozatos volt. későbbi olvasmányok alapján azért mert Hana baba az első éjjel félóránként enni kért (nem nagyon volt mit) én meg szoptattam és csak néha tartottam félóra szünetet a mellek pihentetése végett. Mint később kiderült ezt nagyon szakszerűen csináltam.

Katy, Hana dec. 18-án született. Igaz a kórházba még 17-én mentünk be.Kép

Esztyx, szerintem hívj fel egy szoptatási tanácsadót, nehogy idő előtt el menjen a kedved a dologtól. http://www.c3.hu/%7Ehab/
A vérző sebes mellbimbó nem ritka, a könyvem a mellre tételt okolja ezért is. Én használtam már az elejétől az Avent bimbókiemelő és tejgyűjtő kagylóját. Ez azért nagyon jó mert nem engedi, hogy a ruha dörzsölje a cicit, közben szellőzni is tud és kicsit meg is formálja a baba számára. (ez nem reklám, hanem saját tapasztalat) http://www.pro-mama.hu/fomenu_elemei/bimbokiemelo.htm

A mi szilveszteri programunk a tv. Hana baba még csak két hetes lesz, nem szívesen gyötörném még meghívott vendégekkel se, bár lehet, hogy ez még változik. Alapvetően nyugit szeretnénk.

Eszter2004,
az orvosok szerint olyan még nem történt a világ történelme során, hogy egy szülő ráfeküdt volna a gyerekére. Azért néha én is félek, de jól körülbarikádozom a szopis párnával és az jelzi a határt.

Bagzer, igen elég a 2 tena bugyi, mert kb. fél óra alatt szárad. (a Mávban legalábbis, mivel non-stop 28-29 fok volt)

Kórházi csomag: A tena a lényeg meg a ruha amiben szülsz. Némi csoki és ivóvízkészlet se árt. Minden mást utólag is be tudnak vinni neked, úgyhogy NO PARA!

Vizesedők: sok víz, főtt krumpli, feltett láb, pihi és bokakörzés. Igen és kevés só meg cukor, meg kávé meg tea.

Hú hogy elment az idő, lentről meg semmi nyikorgás, kezdek aggódni, lemegyek, na csá!

Lili

KépKép
savitri

Mellszívó: nekem avent kézi mellszívóm van és nagyon bevált. Bár lehet, hogy a sürgősség meg a stressz miatt (a sárgaság éjszakája) gyorsabban tanultam.

KépKép
savitri

na, most elkaptam a várva várt mosolyt. Hiába, az anyai ösztönök ugye.
Kép

KépKép
savitri

Noemi es Peter! Nahat azt nem gondoltam volna, h ismerosre lelek itt! Csak bekukkantottam babanezobe. Szoval Noemi es Peter orvendunk, h mar otthon vagytok mindharman. Az "alnevembol" nem jottok ra, h ki vagyok. A profilomban levo fenykep es a manoka neve alapjan kitalaljatok-e, h ki vagyok?Kép

Jimbone: biztos, h a szamitogepet a baba agya mellett akarjatok tartani?

Udv!
Biobaba
biobaba

Sziasztok!

Lehet hogy ezt a témát már kiboncoltátok párszor, de nekem mégis van egy kérdésem. Mi a véleményetek/tapasztalatotok a különféle szoptatós teákról meg hasonlókról? Merthogy ugye jövőhéten már babázok, és félek hogy a császár miatt nehezen fog beindulni az egész szoptatás, és most praktikákat gyűjtök. Előre is köszi a segítséget!

Kép
Kép
ickerek/2-55-33-2007_05_24-Botond.jpg[/img][/url]
gabiii

Eszter!
Tényleg nem nagyon panaszkodom, ha mégis rámjön, keresek gyorsan valamit, mainek örülhetek, és általában elmúlik, ha mégsem, akkor jövök, és fárasztalak titeket Kép
Tegnap az volt a furi, hogy egyáltalán nem keményedtem, csak fájtam.
Az jutott eszembe, ameddig csak a muffinrecept-nyomtatás a hobbid (és nem a megevés /már a muffiné, nem a recepté Kép/ )addig minden szuper!

Katy!
Én is az Avent párti vagyok. Azt láttam gyakorlatban is, és nagyon szuper volt, könnyű használni, és nagyon sok tartozék van hozzá (tejgyűjtő zacsi, üveg, stb) Én az elektromosról azt hallottam, azért nem jó, mert nem tudod szabályozni a szívás intenzitását.

Zsuzsi!
A sulival én is így jártam, mindent bevállaltam, aztán utolsó pillanatok...Bár én elhalasztom a szakdogámat, sajnos ez a baba körül forog az összes gondolatod most már csak erősödik. Remélem azért neked sikerül előbb megcsinálni, biztos jó túlleni rajta, én még az anyaggyűjtésnél elakadtam.

Nagy puszkák mindenkinek!
Aura 32
aura

Eszter!
Tényleg nem nagyon panaszkodom, ha mégis rámjön, keresek gyorsan valamit, mainek örülhetek, és általában elmúlik, ha mégsem, akkor jövök, és fárasztalak titeket Kép
Tegnap az volt a furi, hogy egyáltalán nem keményedtem, csak fájtam.
Az jutott eszembe, ameddig csak a muffinrecept-nyomtatás a hobbid (és nem a megevés /már a muffiné, nem a recepté Kép/ )addig minden szuper!

Katy!
Én is az Avent párti vagyok. Azt láttam gyakorlatban is, és nagyon szuper volt, könnyű használni, és nagyon sok tartozék van hozzá (tejgyűjtő zacsi, üveg, stb) Én az elektromosról azt hallottam, azért nem jó, mert nem tudod szabályozni a szívás intenzitását.

Zsuzsi!
A sulival én is így jártam, mindent bevállaltam, aztán utolsó pillanatok...Bár én elhalasztom a szakdogámat, sajnos ez a baba körül forog az összes gondolatod most már csak erősödik. Remélem azért neked sikerül előbb megcsinálni, biztos jó túlleni rajta, én még az anyaggyűjtésnél elakadtam.

Nagy puszkák mindenkinek!
Aura 32
aura

Hát én ezt nem értem!
Látom, hogy kétszer küldtem el az irományt, de mikor elsőre küdtem, kiítra, hogy már küldve, viszont nem engedett vissza a topicba, még ilyet?!
Na mindegy, szóval a duplázás nem a mű fontosságát van hivatva jelezni Kép
Aura
aura

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?