Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

galex:
Gratulálok a kukishoz!
Meg tudlak érteni, én tegnap voltam kissé magamba fordult stádiumban, pedig nekem van kisfiú is, kislány is, és mégis.. kolléganőm turizott a 2 éves kislányának ,és mutatta a gyönyörű ruhákat, és akkor pár percre elfogott a szomorúság, hogy nálunk már nem lesz újabb kislány.... Aztán persze el is szállt ez az érzés..

Nálunk már volt Anyák napja az oviban, hát tényleg picsog az ember rendesen, nagyon édesek :)

Bence talán jobban van,ma már mennie kell bölcsibe, de úgy viszem, hogy a délelőtti udvarozást kihagyhassuk. Adom neki a Fenistil cseppet, kap Calciumuscot, bár a doki néni álláspontja szerint az utóbbi gyakorlatilag placebo... :roll: Hát nem tudom, tavaly is kapott más fajta allergiás kiütésre, esküszöm, nekünk bevált...Ha pedig placebo, akkor nem elég, hogy én hiszek benne, Bencének kellene, ő pedig ugyebár még kimondani sem tudja, hogy placebo, nem, hogy hinni a gyógyító erejében... :lol:

Trigemini:
Hát ez nagyon durva... :cry:
Én is fontolgatom, hogy otthagyom a pályámat, elhivatottság ide vagy oda, minimálbér közeli összegből nem tudunk megélni.. Emelés nulla, és minden egyebet elvettek tőlünk is... :twisted:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Manooka:
Jajj IStenem, azt hittem, itt már rajtam kívül nem fordul elő mással, hogy aggódnia kelljen....

Az amniot nekem kerek 21 hetesen csinálták meg. Bár a mensi alapján 20 hetesnek felelnék meg, de korrigálták a terhességi koromat, és így 21 hetesen voltam amnion..
Ma csütörtök van, ha ne adj' Isten javasolná Hajdú Krisztina is az amniot, akkor feltétlenül hívd őket még holnap, nekem 5 napon belül adtak időpontot. A Sote I-en minden szerdán csinálnak amniot, tehát jövő hét szerdára simán beférhetsz..
A 24 . hét pedig...Hát,most mondjam, hogy nekem is ez a folyamatos dilemmám? Ezt fel is vetettem ott a genetikusnak, aki azt mondta, ha gond van, akkor nem lesz 4 hét várakozás, hanem 2-3 hét alatt megtudjuk.
Egyébként Hajdú Júlia mit mondott? Ő amniot javasol? Hol voltál nála? Magánban, vagy a Barosson?

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Egyébként a 24. hét után is lehet tenni "valamit", csak ez számomra elvi kérdéseket vet fel..
De egyébként pedig mindennek rendben kell lennie nálatok is, nálunk is!!!!

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 

 
 

Ági, és a SOTE-ra lehet csak úgy menni? A Hajdu Krisztina javasolhat vajon? Mert ugye nekem az Istvánban van a dokim...kell beutaló?
Annyi kérdés merül fel bennem....
Hajdú Júlia magánban nézett meg a Bolgárkerék utcai rendelőben, és pont a nyaki redő miatt javasolták, hogy nézessem meg a picurt, mert ugye a down-osoknál vannak szív problémák is nagy százalékban. Nem javasolhat ő amniot, mert nem genetikus, ezt többször hangsúlyozta is, ezért küldött tovább, de a papírra azt íratta h a leírt eltérés a kromoszóma rendellenesség kockázatát növelheti. Puff...
Ma 2re megyek, de nem tudom, hogy fogom kibírni...
Csak az a rossz, hogy a 12. heti UH-nál a Bátorfi doki nézett az istenhegyin, nagyon alapos volt, és ő mondta h szerinte nincs baj...elkezdtem reménykedni, erre tessék, megint egy pofára esés...

táblázat:

https://docs.google.com/spreadsheet/pub ... utput=html


Zsófi, nekem ilyen bugyim volt császár után, a design persze változott azóta, de a lényeg maradt, oldalt 3 fokozatban lehet állítani:

http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/18946

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület
 
 


Manooka:
A dokim nekem azt mondta, ha durva genetikai eltérése lenne a babának, azért az a sok ultrahang közül valahol sejthető lenne.
Nem vagyok orvos, de én azzal nyugtatom magam, hogy a genetikai rendellenességek nagy hányada valamilyen szervi eltéréssel is társul, azok pedig rendben vannak.
A Baross (Sote I. ) az országos genetikai központ, a problémás, vagy amniora javasolt kismamák 90 %-át ide küldik (Régebben a Shöpf -Mérei is ilyen központ volt ,de sajnos bezárták).
Én azt javasolnám neked, hogy Hajdú Krisztina után hívd fel az orvosod, mondd el neki, mi a helyzet, ő tudni fogja a protokollt.
Nekem időpontot a dokim kért a Barossra, nem tudom, hogy amiatt kaptam -e korai időpontot (Bencével l5 hétre rá adtak konzultációs időpontot). Ha jóban vagytok a dokiddal, megkérdezhetnéd, hogy esetleg nem tudna-e ő időpontot kérni, hátha gyorsabban bejutsz.
Bár szerintem nem fognak heteket húzni az esetedben, miután elmúltál már 20 hetes, előre fognak venni).
Szóval először minden képpen saját doki, utána pedig vagy ő, vagy pedig Te telefonáljatok a genetikára. (A nő mufurc lesz, de ez nem neked szól, ő így született..)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Jaj, Manó! Sajnálom! Biztos nincs semmi komoly baj, de tudom, hogy ez a bizonytalanság és a várakozás nagyon idegőrlő. :(

Mágnes, valamiért 5-ére emlékeztem, akkor még neked is várni kell picit -reméljük! ;)

Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen mindenkinél. ;)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


barbazso:
Ne is monddd! Azt hittem, mit nekem 4 hét, majd elterelem a figyelmemet, aztán pár napja azon kapom magam, hogy minden telefon csörgésnél infarktust kapok, közben mantrázom, hogy nem lehet baj.... 15-e még nagyon messze van..Mégis..a fele már eltelt...

Na rohanok dolgozni, legalább terelem a figyelmem..

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Köszi a linket Manó! És ezt sima bugyira vetted fel? Nem izzaszt? Fú, én rosszul vagyok, ha valami kényelmetlen. :? Főleg melegben. És remélem, szeptemberben még meleg lesz. :)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Sziasztok!

Manooka, nyugi, próbálj meg pozitív lenni... Remélhetőleg Hajdú Krisztina megnyugtat.
A SOTEra kell beutaló. Én 19 hetesen kértem időpontot a SOTE-n, és másfél hét múlvára adtak (valószínűleg tényleg számít, hogy te vagy a dokid telefonál), és mivel akkor már 21 hetes voltam, az ottani genetikus azt mondta, hogy ilyenkor már nem ajánlják fel az amniot, csak a 20. hétig. De ahogy látod, ez Áginál is elég rugalmas volt.
Szóval most légy okos... Gondolom főleg azért nem erőltette a doki, mivel az eredmény a 25-26. hétnél nem lenne meg korábban. (Nekem ezen a héten csinálták volna meg a vizsgálatot legkorábban, ez meg már a 22. hetem).

Zsófi, nekem is a Manooka által belinkelthez hasonló haszsorítós bugyim van - csak tudnám, hol (kinek adhattam kölcsön vajon...)
Én az eldobható bugyi felé vettem fel. Nekem nagyon kényelmes volt a viselete.

Galex, gratulálok a kisfiúhoz és a jó afp eredményhez.
És mi is 2 gyereket terveztünk, aztán egyszercsak beköltözött a pocimba váratlanul a legkisebb. Szóval csak vigyázva az ilyen határozott kijelentésekkel, lehet, hogy lesz még valamikor ott egy kislány is :)
É

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
erpé
 
 


Sziasztok!

Mano: nem lehet baj! amiken átmentél, most már mindennek rendben kell lennie...

Gemini: ne írj ilyen sztorikat :) még utána olvasok...:) szerintem a barátnőd húzni fogja még addig. ilyen gyűrűn már én is gondolkodtam (persze nem vagyok orvosi eszköz feltaláló) de valahogy azon járt az eszem, hogy vmi hasonló dolog jobb lehet mint egy varrás. bár én úgy képzelem, hogy ez az izom köteg, ha akar akkor úgy is tágul és a varrás esetleg roncsolhat? a gyűrűről pedig azt gondolom, hogy oké, de ha tágul, a méhszáj ugye olyan mint egy tölcsér és ha nem eléggé tart, ha nincs elég fogódzó, akkor az is csődöt mondhat. bár ha ad alulról egy kis támasztékot, akkor talán jobb a tartás.
tudom azt mondják, hogy nem lehet érezni a méhszáj tágulását (a kontrakciót leszámítva esetleg) viszont azt én személyesen elmondhatom, hogy egy 2-3 ujjnyi belső méhszájat igenis érezni, hogy alpári legyek- nem leszek- (mikor a 36 hetesre mentem, már sejtettem, illetve éreztem, hogy lent van Martin feje) szóval olyan volt így mászkálni, mintha a hüvelyemben lenne a gyerek feje... hát ott is volt, a szülésznőnek a 2. ujjpercéig kellet csak benyúlni és annyira beékelődött, hogy burokrepesztés után még kellett piszkálni, hogy ki tudjon folyni a víz. na akkor, illetve az utolsó hetekre jó lett volna egy ilyen gyűrű úgy érzem, bár veszélyben nem voltunk akkor már.

sajnálom a barátnődet,mert ez tényleg szar lehet. én azzal vigasztalom magam, hogy még bírja. de most még az egész cók-mók kb (víz-lepény-baba) úgy 0,8-1 kiló kb. remélem bírja még hisz lesz vagy 4-5 is amit tartani kell.

de menni fog, ki kell bírnia!

Zsófi: én a kínaiban találtam "mamabugyit" és szerencsémre tök magas volt, felért szinte veséig. amúgy én ha vmi jó, akkor veszek többet- volt idő, hogy csak egyforma bugyim volt. na ebből az nagyból is vettem 3-at, feketét (vmiért nem szeretek fehérben vérezni) és mikor első zuhany után felvettem tök meglepődtem, hogy hú, ezt a kocsonyára emlékeztető szexi pocakot milyen frankón megfogta...
de emellett még volt (nyár volt így lukacsos volt) alakformáló derék izém- nem írom, hogy öv, mert nem az, hanem ilyen cső izé. a múltkor volt a lidliben egy csomó alakformáló cucc, akkor vettem egy feketét. ez azért jó, mert nem bugyi, illetve ezt még több hónapig viselhetem, mikor már nem kell a mamabugyi csak a tanga vagy más...
de ilyen alakformáló derékizét, sok helyen kapni- az előzőt a tesz-veszen vettem (újat persze).
és az volt az érdekes, hogy egyáltalán nem csúszott fel,mint egy top.
ja és nem kényelmetlen.
pl nekem a fém alergiám miatt még jó is volt, mert a farmer gombja-öve mindig kicseszte a hasam és vagy ragtapaszoztam, vagy zsepit tettem be, de így jó volt.

viszont a b-boom-on lehet kapni alak formáló toppot...

fém allergia: tavaly már oda jutottam, hogy a farmerjaim derekába gumit fűztem, mert öv nélkül lecsúszott, de az öv meg kész katasztrófa volt, úgy hogy a farmerjaim elég érdekesen néznek ki :)

Ági, ha fele már meg van akkor az tök jó!!!

Hát Manó, nem térek napirendre azon amit írtál, de nem lehet baj! ez annyira hihetetlen lenne.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!

Néha én is adok életjelet magamról, de ez a május könyvelőként elmebaj...

Szépek a pocik :)

Néhány téma amihez én is hozzá szólok :)

Toxo: Nekem 16,5 évig volt cicám, és a doki szerint át kellett volna esnem rajta, de nem... A jó az állítólag ha már átestél rajta, tehát pozitív, mert ha nem akkor a terhesség alatt sokkal veszélyesebb...

Manóka!

Hasleszorító bugyi mennyire jött be? ÉN most variálok,m ert volt egy hasleszorítóm, sőt két féle... De most egy másikat javasoltak és az elég erős, de a barátnőm most szült és két hét alatt komolyat ment vissza a pocija...

Képzeljétek Jami azóta is jár bölcsibe :) kopp kopp :)

Most intézem az őssejtet... Dolgozok és próbálok életben maradni, de olvaslak titeket :)

Puszi mindenkinek...

Genetikára váróknak kitartás, betegeknek jobbbulást, az újjaknak üdv :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Zsófi, vettem alá bugyit, abba tettem bele a betétet is. Én nyáron szültem, persze nem volt kellemes a viselete, de nekem is villám sebességgel ment vissza a hasam tőle. És a szépségért bizony szenvedni kell. De ha belegondolunk, a mostani pocakbetétes nacik is iszonyat melegek hastájékon...nekem legalábbis mindegyik pocakbetét dupla réteges, és erre jön rá még vmi felső vagy póló. Szerintem kibírható.

Erpé, na tényleg fel van adva a lecke, hogy mit kell csinálni ilyen esetben. Természetesen felhívom a dokimat az UH után, ha kell, hátha neki nagyobb a befolyása mint nekem.

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület
 
 


én a melltartókkal vagyok meglőve- a szopis melltartó nekem katasztrófa volt így én tudjátok mit hordok szopihoz. elöl kapcsos push-up-ot :oops: vagy elől kapcsos push up nélküli, de kosaras melltartót- bár ez utóbbit volt hogy szét se kapcsoltam, csak letoltam a cici alá, az aktuálisat.
nekem az összes szopisból alul kifigyelt a mellem, hiába volt jó a méretezés vagy az üresebb mell felemen szexi módon mutatott. + hiába kapcsoltam le alig fért hozzá a gyerek.

amúgy én tervezem, ha sikerül tejleadó leszek... bár elég nagy szervezés kérdése, mert Pestre kell feljuttatni a tejet majd, de talán megoldható. egy kis kiegészítésnek jó lesz. úgy számolom,hogy napi 1-2 cicit le tudok fejni.
én Martinnal nem mindig tartottam számon, hogy melyik következik, így volt hogy szopizott- kiderült, hogy előzőt is abból szívta, így a kimaradtat fejhettem, mert majd szét durrant.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


ha valakit érdekel- brendon akció, sztem jó ár!
http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=32

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


na és van még egy linkem, pont benéztem, mert most megyünk ide is:
http://www.kik-textilien.com/files/pdf/ ... -top&kw=18
alakformáló bugyi...

amúgy ez a kik- itt mindenkinek van ruha (női-férfi, gyerek, bébi, játékok, lakás kiegészítők...) és osztrák cuccok. igaz kint olcsóbb lenne, de itt is szokott lenni ez-az olcsón jó áron. és általában ahol van kik, ott van más nagy üzlet is.

tudok ilyet budakeszin, pesten nem tudom hol vannak,
de Zsófi: tatabányán már írtam hol van, kint a régi sztrádánál és ott van még mellette deichmann, jysk, takko, és cba na és persze meki meg burger... :)

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Konkri!

én szeretem a Kikk-et :) Tegnap ott vettem Jaminak rucikat, meg Anyunak, ő nagy méret, és még én is kaptam olyan felsőt amibe 3x ekkora pocak is bele fér és mégis csini :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Ma mentek, Konkri? Barnus tuti nem visz el engem, de lehet, hogy majd elvillamosozok valamelyik XI. kerületibe. Ma megyünk a 2 órás vonattal.
Kik van az újbuda centerben és a savoya parkban is, amikről én tudok Pesten. Vajon meddig van ez az akció? Ez a bugyi felizgatta a fantáziám. :)
A kikkel nekem csak az a bajom, hogy annyi jó kis apróság van (lakásdekorációs meg játék meg minden), hogy nem veszem észre, és a fél fizetésem ott hagytam. :)

Este nődoki. Bakter, vele álmodtam! Kezdődik. Samunál is félidő után többször előfordult. :) Álmomban kiderült, hogy a nővérem barátnője a doki szeretője, és ő a bébiszittere a 7 gyerekének. :) Ennek semmi valóságalapja nincsen, nem tudom, mi kavaroghat az agyamban éjszakánként. :D Áááá! :roll:

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


manooka!
Annyira sajnálom!!Megy a drukk neked++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
a.ibici
 
 


galex!
Gratulálok a kisfiúhoz!Megértem,hogy jó lett volna egy nunis,de az tuti,hogy a 3 fiú csak kényeztetni fog :lol: :lol: :lol:

barbazso!
Nahát te is tudsz minden félét összeálmodni.Épp ma reggelre azt álmodtam,hogy lányom született a kis kukis helyett és a nagyobbik húgomra hasonlított teljesen :shock: :? :?

witch!
Ügyes Jami meg persze ne feledjük,hogy most kevesebb a baci ilyen jó időben.

konkri!
Köszi a linket.Árügyileg már sokkal szimpibb a kik-es bugyingóóóó :lol: :lol: :lol:

Anyák napja:
Nem tudom ti,hogy vagytok vele,de nekem először olyan furi volt ez az "intim"anyák napja.Már a Vikivel is elkellet vonulni a babaszobába ott mondta el a versikét.Oké,hogy nem lehet szerepeltetni a gyereket meg valahol sokkal személyesebb a dolog is,hát nem tudom,nekem minden esetre nagyon furcsa volt.Illetve ezzel az a gáz még szerintem,hogy a suliba meg esetleg nem mer még a társa előtt sem produkálni.

Rólunk:
Semmi extra jól vagyunk szerencsére. :lol: :lol: :lol: :lol: Izeg mozog a drágám és nagyon élvezem néha már olyan nagyokat rugdos,hogy látszik a pocimon :lol: :lol: :lol: Még ami nagyon jó,hogy 6 hét múlva nem kell menni melózni.Visszaszámolás elkezdődik :lol: :lol:

Kép
Kép
a.ibici
 
 


Sziasztok!

Csak gyorsba most, aztán majd jövök este, amikor hazaérek végre! Most voltam genetikai uh-n, és a ciszta nyomtalanul felszívódott a babánk fejéből! :D :D :D

Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
rizsmike
Budakalász
 
 


Rizsmike!
Nagyon örülök!!Ez szuper hír :lol: :lol: :lol:

manooka!
Várunk téged is jelentkezz amint tudsz!!

Kép
Kép
a.ibici
 
 


Sziasztok.
Bocsi,hogy csak így írok ide,de az októberi babás topikban írtam még februárban, páran emlékeznek még rám talán.Molly,Bebe kerestelek az októberi topikban,de az már behalt ezért jöttem ide dicsekedni :)))
Akkor sajnos nem sikerült a lombik és megígértem,hogy jövök az eszkimók hírével.
Két pozitív teszt és egy pozitív vérvétel, 1164 a hcg a transfer utáni 16. napon :).
Gratulálok mindenkinek!

Üdv : Syl
syl7711
Ráckeve
 
 


Syl!

Gratula, ez eléggé iker gyanús :)

Rizsmike!

Örülök hogy eltűnt a ciszta :)

Ibici!

Jó neked hogy csak addig melózol sajna én nem úszom meg... de ez van :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


manooka miatt ugrottam be, de semmi hír...Remélem, hogy bíztatót mondott neki Hajdú Krisztina!!

Erpé,Manooka:
Szerintem az lehetett a különbség az én 21. heti genetikám, és Erpé 20. heti genetikája között, hogy neked Erpé nem találtak az ultrahangokon semmi eltérőt, ezért nem tartották indokoltnak az amniot, azaz a magzatvízvétel utáni vetélés esélye nagyobb volt, mint egy esetlegesen beteg baba esélye.
Nálam viszont találtak az uh-n eltérést (igaz, később már nem), de a dokim szerint, ahol már két aggasztóbbnak vélt dolog előfordul, ott ajánlott az amnio . Nekem a két dolog az uh-n talált papilláris izom, és az alacsony AFP volt.
Szóval, gondolom ilyenkor megcsinálják az amniot az utolsó utáni időpontban is.

rizsmike:
Nagyon szuper! Örülök, hogy rendben minden!! :lol:

ibici:
Annáék ovijában műsor van Anyák napján. AZ elvonulós nekem is kicsit furcsa lenne, sok helyen csinálják így.

barbazso:
Jó a fantáziád :)
Én is szüléssel álmodtam. Elfolyt a magzatvizem itthon (mindig azt mondtam, én addig szülök, amíg egy ilyen magzatvízelfolyós szülésem nem lesz. Nekem ebben nem volt részem : ))
Szóval elfolyt, bementünk, és a következő kép az volt, hogy rohangáltunk a párommal a klinikán, mert hiába nyomták az oxytocint, 16 óra elteltével sem volt semmi fájásom... :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Konkri
Nálad már majdnem fóbia ez a méhszáj-dolog :cry: :cry: :cry: :cry:
http://dora.manoblog.hu/?page=blogpage&y=2008&m=5
Olvasgass! :wink:
Próbálj egy kicsit lazítani!!!!
Nem jó a negatív dolgokat ennyit emlegetni, ennyire beszuggerálni magadba!
Ha Lara méhszáját a 3 ded nem rugja szét, a tiedet sem fogja Fanni szétrúgni :wink:
Még az jutott most eszembe, hogy a gáti izmaid nincsenek-e meglazulva, nem süllyed esetleg meg egy kicsit a méh, a méhszáj... Intim torna?????
Elkötés után nem biztos, hogy változik a menses jellege... kicsit más, de lényegében a petevezeték kiiktatása történik méhenkívüli terhesség után. Van barátnőm, aki 2 méhenkívüli után most a 4. gyerekét várja (IVF-es baba mind). Neki a mensese semmit nem változott...
Azért azt tudni kell, hogy az elkötés elég végleges dolog... és sose lehet tudni, mit hoz a holnap!

Mágnes
Bölcsiben miért nem foglalkoznak a pelusmentesítéssel? :roll: :cry:
Jobbulást Bencének :cry:

Mesy
Azért a babakocsi kiválasztása neked csak egyszerűbb lesz, mint Larának, vagy nekem... ikres, 3-as ikres kocsi nem sok fazonban van :cry:

Galex
Gratulálok a kisfiatokhoz! Szép nevet választottatok! :lol:

Lara
Gyertek Ausztriába :lol: :wink:

Manooka
Drukkolok, hogy egy életrevaló, erős, egészséges babátok szülessen!

Witch
Akkor most jól van Jami :lol: :lol: :lol: :lol:

Barbazso
Micsoda álmaid vannak! :lol: :lol: :lol:

Ibici
Mi az, hogy nem lehet szerepeltetni a gyerekeket? :roll:
Akkor semmiféle ünnepi műsor nem lehet az oviban, az iskolában?????

Rizsmike
De jó!!!!

Syl
Gratulálok! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Karácsonyra kisbabát kaptok? :lol: :wink:

Mi jól vagyunk :lol: :lol: :lol: :lol:

molly80
 
 


Molly80:
Hát nem vagytok könnyű helyzetben az biztos, igen valószínűleg nekem könnyebb lesz, bár itt vidéken nem sok választék van.:) De majd csak lesz valami. Az a baj, hogy dolgozok és nem nagyon van időm szétnézni, lehet azért vagyok ilyen bizonytalan. A neten nézegetem, de használtan is olyan árakat írnak ki, hogy csak pislogok.

Galex én is gratulálok a kisfiúhoz!:)
mesy
Békés
 
 


molly!
Óvoda válogatja,de van ahol nem szerepeltetik a gyermeket igen.Hallottam már ilyet én se örülök ennek túlzottan,mert vannak gyerekek akik csak a suliban találkoznak először ilyen feladattal,tele gátlással és nem szívesen produkálnak :cry: :? :?

Kép
Kép
a.ibici
 
 


Manookáról semmi hír?? :roll: :cry:

molly:
Bölcsiben nem igazán partnerek...Ráültetik ébredés után Bencét, és itt ki is merült a wc-re nevelés...
Tegnap szóltam, hogy jól haladunk itthon, és van-e valami módja, hogy ezt a bölcsiben is folytassák, hozok be sok kisgatyát, 3-4 váltás cuccot, ha kell. A válasz az volt, hogy hát Anya, amíg a kaki nem ugyanabban az időben van, addig ez nem megy.. :roll: Lehet, hogy én vagyok a hülye, de nem sok embert tudok, aki, úgy sz@rik, mint egy atomóra..Ráadásul a szobatisztaságnál a kaki peluson kívül kerülése a macerásabb, azt nehezebben engedik el a gyerekek. Az én fiam pl. letagadja, és elbújik, amikor kakil...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Itt vagyok, köszönöm a drukkokat, használtak is. Bocsánat hogy nem tudtam előbb jönni, de rengeteg dolgom volt, este későn értem haza.
Jó hírek vannak:

Hajdu Krisztina (ő rövid u-val írja, most már tudom :lol: ) mindent rendben talált, igaz h a Hajdú Júlia után nem akart a szívben "kutakodni" de ő nem látott semmit, minden szerve ép, orra szép, felette a bőr teljesen rendben van, mérete alapján picit előbb jön, szept 16-át jósolt, 355 g-osra tippelte a gép.
Mondta h "az én koromban" a kombinált eredményem 1:9000-hez nagyon jó, nyaki redő határértéken belül, szóval semmi aggodalomra adó okot ő nem lát, nem beszélve arról ugye hogy már (ő fogalmazott így ) masszív 20 hetes vagyok.
Hatalmas "szerszámot" láttunk, fütykös, zacsi minden meg volt premier plánban, azót a párommal azon nevetgélünk hogy pornós Lóri van a pocakban :lol:
Amúgy nem tetszett neki az Uh, mert amikor átkapcsolt 4D-re hogy arcát megnézzük 2 kezével próbálta takarni magát, majd bebújt a lepény mögé.

Megkönnyebbültem. Persze a biztos majd szüléskor lesz...

Rizsmike!

Tuti jó hírek!!!

Anyák napja oviban ma lesz, persze elfelejtettem fényképezőgépet hozni :cry: Persze van a mobilban is, jó fajta, de az nem ugyanaz. Szóval meló után muszáj lesz még előtte hazasietni.
Nálunk is együtt fognak szerepelni, tegnap dadus volt a főpróbán az "anya" és mondta h írtó ügyesek voltak.
Noel már hetek óta kaksizás közben szavalja a verseket, annyira szerelmes vagyok a fiamba, hogy még :lol:

Ja, és kis családi pletyka:

Anyóssal nem beszéltem már másfél éve, nem is láttam azóta, és Nono kedvéért meghívtuk az ünnepségre, együtt fogunik menni egy jó darabig mert ő azt sem tudja hol lakunk és hol az ovi...hát nagyon necces lesz... :oops:

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület
 
 


ja és persze a gyerekre nem adtam ünneplős rucit, basszus, milyen hülye vagyok :oops:

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület
 
 


Galex, jó a két kukis együtt, talán jobban eljátszanak majd egymással, nem?
Gyönyörű nevet választottál!!!
Nekem a Dániel nem jön be a Noel után. Noel Dániel...fura h mindkettő el-re végződik. Noel Krisztofer szupi! Győzd meg Alexet.
Nálunk is mondja Nono h nem jó a Benjamin, de nem fog érdekelni, igaz mondjuk hogy a Lórántot ő válaszotta...

Kép
Kép
manooka
Budapest XV. kerület
 
 


Sziasztok!

Köszi Molly a linket- kb beleolvastam, de különösebben nem akarok foglalkozni a témával, mert ha épp átfutnak az agyamon a gondolatok, akkor elhessegetetem inkább... direkt nem olvastam utána a gyűrűnek se... majd kedden néznek ismét azt csá...
nekem kell még legalább 8-12 hét hogy önfeledt legyek... védőnő szerint feltehetőleg a kezdeti dolgok miatt alakult így és hát hiába vagyok ugye fél idős, azért nálunk a teljes családi együtt érzés, öröm úgy pár hete megy. (ilyen megjegyzések mellett by mama: "ugye többet nem leszel terhes"... nehéz ám)

volt két terhességem, amit az elhatározástól kezdve együtt csináltunk, (tervezetten szexeltük) most pedig ez az öröm, gondolat, érzés, a közös... ez az idő, ha mindent összeadok több mint húsz hetet csúszott... azért így más ám.

és nehéz úgy, hogy azt hiszem, hogy vannak emberek, akik kurvára nem is aggódnak értem, akik úgy gondolnák, hogy jobb is lenne ha... ki se írom... és ráadásul akiről írok az a saját apám- aki elég érdekes személyiség. már erről írtam. szerinte nem kéne nekünk több gyerek, mert a nagyobbik is rossz és miért nem verjük el... van amiért köszönettel tartozok neki, de a többi dolga érdekes...

Zsófi találkozott a nagy fiammal: lehet hogy rossz, vagy eleven, de szerintem nem egy hajat tépő figura és sose voltam tőle kiborulva... ráadásul étteremben voltunk együtt.

na erről ennyit. szóval a méhszáj nekem egy fóbia- igen. de más meg máson aggódik. én Fannin nem aggódok, csak ez az egy körülmény a félelmem, de kezelem... ráadásul másom nem fáj sose,mindig a hüvelyem vacakol, húz... ilyenkor intenzíven fekszem és magnéziumozom... ennyi... szerencsére a férjem már teljesen alkalmazkodott mindenhez, nagyon rendes és segít. így sokkal könnyebb, mert akkor pihenek, amikor akarok és ez olyan nyugit ad, hogy csuda...

Petevezeték elkötés: 3 gyerekem lesz! tudom h bármi történhet- ezek rossz gondolatok (férj, gyerekkel kapcsolatos) nem is fordulhat elő ilyesmi, de egyszer átfuttattam a hardveeren, átgondoltam... én 33 vagyok... a férjem 40... ez a terhességem nem egy álom már... egyéb iránt pedig annyira nem végleges,mert a méhem megmarad... de a sejtjeim is megmaradnak, de ha még se, mint írtam van 2 húgom és 2 unokahúgom is...
szerintem ez leginkább lelki kérdés- én átgondoltam. ha lehet bezáratom a gyárat. gyógyszert nem szeretek szedni, a spirál pedig még egy macera lenne, én e mellett döntöttem, ráadásul még a javaslatot is megelőzve. magamtól.
van egy ismerősöm, akinek 4 gyerek 38 év és 4 csaszi után csinálták meg, ő ekkora érett meg rá- na neki a negatívuma a mensi volt utána- ömlött a vére és nagyon durván görcsölt. de valami műtéttel megoldották ezt is...
szóval ha lehet majd róla szó, illetve ha csaszi lesz, akkor csinálják- ez nem kérdés már nekem. ha sima szülés lesz, akkor nem hiszem hogy vállalok ezért műtétet, akkor spirál lesz.

na Manókával viszont mi van?

KIK: képzeljétek, tegnap vettem bébirucikat, egy 56os felsőt, meg egy plüs szettet, alsó és gatya, a felső is és a szet is 290ft volt!!! a szet egyben volt ám ennyi!!!

meg vettem magamnak két cső formájú pamut mini szoknyát, így megvan a nyári viseletem... darabja 1290...

és volt egy csomó derékba gumis rövid gatya, vékony tréning gatya, térd gatya... nyári lenge ruhák... persze csak a szoknya volt a méretemben :( ja meg tankinik is vannak.

Rizsmike: ez tényleg jó hír!

Ibci, kitartás, nem irigylem a dolgozókat!

szobatisztaság. nekünk egy megvolt, sima ügy volt, a kaki ment nehezen, de ahhoz kért pelust mindig. de ment minden simán, nem volt soha egy pisis kakis bugyink se. most még kettő leszoktatás áll előttünk.
de ez durva, hogy a dadusok ezt mondták- még ha azt mondaná, hogy lusta oké, elfogadom, de ez milyen már? és valóban ez jutott eszembe amit írtál- hogy ő időre sz@rik? istenem!

ezek a különböző ideák, hogy mi a jó a gyereknek, csinálja ez vagy azt... szerepeljen vagy se... eleinte foglalkoztam ilyenekkel, most valahogy visz a víz- szerintem egy szülő képes megérezni, hogy a gyerekének milyen módszer jó vagy se... én rájuk figyelek és ez alapján döntök dolgokban.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Ági!

Szobatisztaság terén a kaki dologgal nem értek feltétlen egyet... Nekem Jaminál az volt az első aztán jött hogy éjszaka száraz volt, majd egy reggel közölte hogy nem kell a pelus és onnantól egy hét és szobatiszta volt... Bár volt némi vissza esés mikor össze kellett kombinálni a kettőt, ilyenkor volt hogy a szőnyegre került a barna maci :) Az viszont tuti, hogy a bölcsiben nem eröltetik a dolgot. Szerencsémre Jami már szobatiszta volt 5 hónapja mire bölcsibe ment...

Manóka!

Gratula a jó hírekhez :) Nekem Jami takarta folyton az arcát, így nincs is egy normális 4D-s kép róla :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Mano: ez szupi hír! de én gondoltam, hogy nem is lesz másként!

Ja Ági. engem a frász kerülgetne magzatvíz elfolyás után. én nem vágyom rá. főleg az előző szülés után, amikor a víz után azonnal fájás volt és 3ra már toló. na én ettől félek- de álmodtam: szülőszobán voltunk, Apa, Rita(szülésznő) és bár én paráztam és fájást vártunk, de Rita tök nyugi volt és ez jó érzés volt. ja sima szülésem volt álmomban.
bár felkészültem a csaszira már lelkiekben, de az x óra fekvés és babanélküliség miatt nem vágyom rá... én azonnal akarom, és szopi meg minden...

annyira várom már hogy megölelhessem az én angyalkámat (ez pozitív angyalka szó)... aki olvasta a blogom az tudja, hogy már mióta a megérzésem részét képezi, hogy a 3. kislány... és mióta várom őt. és látom, hogy ő nem lesz szőke, és tudom hogy ő k.rva rossz gyerek lesz. de okos!

még mindig nincs senkinek egy idő előre pörgető gépe? én már örülnék ha szülhetnék, majd 12 hét múlva már fordítva gondolom...

fú martint pont 39 hetesen indították, de az az egy hét úgy hiányzott... már itthon voltunk és alvás idő alatt anyut kisértem ki az állomásra és hazafele bandukolva azon gondolkodtam, hogy bakker még lenne 2 napom és ő nem mocorog már a hasamban...
(közbe meg sasoltak tipikus kéjenc fickók- én meg röhögtem magamban- aha, nagy a mellem- nem látszik a hasam- vajon min gondolkodnak, vagy akkor is ezt gondolnák, ha tudnák hogy 5 napja szültem és vastag betét van a bugyimban) :lol: na ez kicsit gusztustalan volt, de tényleg ezt gondoltam... rohadjanak meg!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!

Örülök,hogy mindenkinek azért előbb utóbb kiderül,hogy semmi baj nincs!!

Mágnes:Neked rögtön fájásaid voltak?Nekem Lilivel magzatvíz folyt el éjjel,egyből 5 perces fájásokkal.Nálunk Lili szerencsére a kakinál mindig szól szinte,mondhatom,nincs kakis pelus.A pisi lesz nehezebb,de,ha ilyen meleg napok jönnek,jön a kisbugyi,és mehet. :)

Trigemini:az a baj,hogy este szoktam megnézni a netet,amikor van időm rá,és,mire végigolvasom,elfelejtek csomó mindent,és erőm sincs írni.

Pont tegnap este mondtam Férjemnek,hogy abból veszem észre,hogy túl vagyunk a felén,hogy ugye egész nap teszek-veszek,takarítás,kert,Lili után mászkálás,ráadásul 3 emelet (hegyoldali kert),mindezt Lili 11 kg-jával,hogy nagyon fáj a derekam estére,meg elfáradok hamarabb.

Konkri:ha hiszed,ha nem,a másik név,ami a Rozin kívűl nálunk is szóban van,az a Fanni....Ezt,mikor megláttam,hogy most Fanniztok,jót mosolyogtam. :)

Galex:én is kipróbáltam volna egy kisfiút Lili után,de a Sors őt adta,őt várjuk.

Ibibici:én ilyet,hogy elvonulós ünnepség,nem is hallottam.Szerintem az édes,ahogy szavalnak.

Barbazso:én olyan bugyit hordtam,ami alá vettem kisbugyit,és tényleg hamar visszaszorította a pocakom.

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


nem néztem utána most hogy mikortól van, de már kétszer volt olyan érzésem, hogy Fancsi csuklik... igaz csak 3 taktus volt... először örültem, de aztán eszembe jutott, hogy engem ez kicsit idegesített (nem szép ezt mondani) mikor a fiúk csuklottak- jó persze már nagyok voltak akkor, de engem a monoton mozgás, monoton simi stb idegesít... :( rossz anya vagyok :(

és tegnapelőtt este mintha teljes szaltót nyomott volna le keresztben... még mindig általában bal oldalon érzem csak ficeregni, de néha alul is, az biti hogy a lepényem jobb oldalon van, de hogy most milyen a helyzet, kíváncsi leszek... de érzem, hogy valamit változott a helyzet, talán feljebb is csúszott...

Gem: na ez nem para, csak egy kérdés, állítólag ugye két karéjos a lepényem- hülye kérdés, de szülés előtt ez szétszakadhat esetleg? én úgy képzelem hogy nem, mivel nem tudja szét rúgni a gyerek és nincs olyan feszítő erő se rá hatással. max csak annyi hogy szülés után jól meg kell nézzék, hogy minden darabja kijött e. ugyi?

én nagy kérdésem az lesz a dokihoz, ha most már nem leszek császár gyanus- hogy megúszhatom e varrás nélkül- gátvarrás.
na ettől ultra boldog lennék! így 3.ra

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sissy: ez nagyon jó! megírod privibe a vezeték nevet?
én már kiírtam mondjuk meg a blogban is ott van- Ferenczi- nekünk ezért a f betű, a Rozi meg ugye... anyós... de örülök, ha a Fanni meglesz, a Rozit már nagyon nehéz lenne rábeszélni apára.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


már kinyomtam a linket és álltam föl a gép elől, DE:
Sti hol van???????????????????????még mindig pakol??????????

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Elkezdtem olvasni, hogy majd fejből válaszolok, aztán rájöttem, két ablakot kell nyitnom.

Witch:
Én nem is azt mondtam, hogy minden gyereknél a kaki a nehezebb, de általánosságban, a tanulmányaim, a pszichológusok szerint igen. :wink:
A folyadék nem olyan nagy vaszisztdasz számukra, az távozik,aztán csókolom, de sok gyereknél a kaki a testük egy részét képezi (miután szilárd), ezért nehezen válnak meg tőle, esetleg megijednek, maikor távozik. Anna pl. az első kakinál megijedt, bár ő sosem bújt el. Nagyon sok olyan gyerek van, aki kéri kakinál vissza a pelust, vagy éppen visszatartja az oviban, és inkább hazaviszi a biztonságos környezetbe, ahol aztán szenved vele, mert mondjuk délelőtt óta visszatartja.
Ezek tények,de vannak szerencsés gyerekek ,és szülők, akiknél ez könnyedén megy :)

Sissy:
Nálam nem fájások voltak, hanem mindkét szülésem indított volt.
Annával befektettek már kiírt időpont előtt 1 héttel, cukros is voltam, problémás terhesség is volt. Aztán a 37. héten találtak a szívénél problémát, onnantól kezdve folyamatos megfigyelés alatt álltam, hogy befejezzék a terhességet, ha a szívhang indokolttá teszi. Így a 40. hétbe belépve a dokim azt mondta, nyugodtabb lenne, ha ez a gyerek kint lenne már, és én is egyet értettem vele. :)
Bencét 12 nappal túlhordtam, már vele is benn feküdtem, és pénteken terveztek indítást, de szerda este egy uh-n olyan katasztrófális állapotban volt a lepény, hogy nem mertek várni péntekig, így aznap éjjel vajúdó, reggel pedig oxys indítás.
Szóval én mindkét gyerekemmel a terhespatológiáról indultam szülni, mindkettővel burkot repesztettek, és oxyt kaptam, mindkettőnél 3 percesekkel indítottam,miközben én mindig elképzeltem, hogy otthon felébresztem Apát, hogy itt az idő, elfolyt a víz, és menni kell.Otthon vajúdnék, ha tiszta a víz, addig sem vizsgálgatnak fájás közben, és aztán szépen elindulnánk egy idő után. (A sok hülye film hatása). Ezért nekem ez az álmom még nem teljesült. :lol: Bár 2 óra alatt lezajlott szülésekkel nem biztos, hogy sokáig mernék otthon vajúdni...

konkri:
Én is többször éreztem már Somát csuklani. :) :wink:

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


konkri:
Én így 3. szülésnél már kimondottan ragaszkodom a gátvédelemhez!
Nem készülök szüléstervvel (ez mostanában nagy divat), én megbízom az orvosomban, de gátvédelmet azt szeretnék! Annánál a végén már átmentünk hímzőszakkörbe, háromnegyed órán át stoppoltak. Bencénél már kevesebbet varrtak, de szeretnék cérnák nélkül hazamenni...

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


Mágnes!

Nem is azért mondtam, de sokakat ismerek akik ilyen szerencsések. Mondjuk az tény hogy Jami is haza hozza de szerintem azért mert ő szorulásos és sokat ücsörög... Bár előfordul a bölcsibe is a kaki :)

Természetes szülés:
Lehet hogy rám is ez vár. A császárt már ismerem, így azzal nincs gondom, de memgondom őszintén inkább a hasam vágják mint gátat... Volt már valakinek mindkettő? Különbség? Bár igazából mindegy, de azért izgat a dolog, mint minden ami ismeretlen, bár a fontos, hogy egészségesen kibújjon manó és mindketten rendben legyünk...

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Witch:
csasziról nem tudok mit mondani, de a gátmetszés önmagában, akkor ott az adott pillanatban nem fáj, én meg sem éreztem.
A varrás nem egy kellemes érzés, de annyira feledhető, akkor már ott a baba, ráadásul tombolnak a hormonok, ezek természetes fájdalomcsillapítók,én végigröhögtem a varrást, közben sziszegtem, meg aúztam, de a dokimmal és a párommal elkezdtük közben a harmadik babát tervezni :). Az utána lévő napokat viszont szívesen kihagynám. Amikor szúr a varrat, amikor nem tudok ülni rendesen, na ez a része nem hiányzik :)

Kép
Kép
Kép
mágnes
 
 
 
 
 


gát varrás: az első szar volt, mert a doki meghúzott egy öltést nagyon és úgy bedurrant, hogy aranyérnek nézték... a második bírható volt. nekem a dokim azt mondta hogy tusolgassam napközben a varrást, akkor nem húz annyira a cérna- igaz is volt... meg minden nap kaptunk gátkezelést, utána nagyon jó volt. az ügyeletes ápoló vagy szülész befújt minket ott valami srpay-vel... ez úgy kitartott éjjelre... aztán hazajövetelkor a külső varrataim kiszedte a doki, na utána szuper volt már.
nekem volt kb 2-3 külsőm, a belsők meg nem olyan vészesek voltak.

a hasvágástól tartok picit, mert amit láttam- hogy nehéz kiegyenesedni + azért a belső szervek akkor is olyanok mint a sima szülésnél...

de a lényeg ugyan az nekem is- a gyerek... akármimet vágják le, csak ő legyen jól.

Ági: hát én is parázok most a szülés miatt, mert oké, jó dolog az 1-2 órás szülés, de ha nem a szülőszobán indul, akkor mi van... én még beszélni se tudok, ha fáj, még telózni se tudnék...
én mondtam a dokinak- ha szeptember én fekszem a kapuba!

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Én úgy vagyok vele,ha nem muszáj a császár,akkor szeretném megszülni őt is.Persze,ha indokolt,akkor nincs vita.A gátvédelem nekem nem létkérdés,én abszolút megbízom a dokimban.A vágást Apa látta,azt mondta,az volt a legneccesebb rész,még hallotta is a csattanását az ollónak,na én semmit nem éreztem.A varrás nem volt hosszú idő,de esküszöm,az egész szülés legrosszabb része volt.Apa ott ült mellettem a Babával,nekem fájt a varrás,alig vártam,hogy velük lehessek,megkapjam a Babát.Aztán fájt nagyon a seb,de szombat reggel szültem,a dokim a kövi héten utazott el,és lőtte már kedden kivette a varratokat.Ami nagyon rossz volt,mert amúgy is fájt,de utána képzeljétek,mintha elvágták volna a fájdalmat.Mikor haza mentünk,jött a védő néni,és kérdezte,nem volt gátmetszés?Mondom,de.Mert simán ültem rajta,és nem is éreztem.

Mágnes:kívánom Neked,hogy így induljon.Mi aludtunk,keltettem Apát,aztán zuhany,készülés,indulás.De én nem mertem várni,ahogy kész lettünk,elindultunk.

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01
 
 


Azért ez a gátmetszés szarabbnak tűnik mint a csaszi... Nekem 20.50kor emelétk ki Jamit és reggel 6kor álltam a zuhany alatt..., 9re mentem a babámért :) Persze kiegyenesedni nem könnyű, de csak addig fáj míg kiegyenesedsz, aztán már nem :) A varrat szedést meg észre se vettem :)... Na ez is izgi lesz :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület
 
 
 
 


Rizsmike, ez nagyon jó hír! Örülök, hogy felszívódott a ciszta! ;)

Syl, gratulálok a babá(k)hoz!

Mágnes, na ez sem semmi álom. :) Én kicsit félek a magzatvíz elfolyós szüléstől. Kényelmesebb lenne egy szép lassan egyre erősödő, sűrűsödő fájássorozat. :D Kicsit tartok attól, hogy itthon vagoyk, Barnus meg épp dolgozik, és hirtelen nem tudom, mit csináljak Samuval, és hogyan jussak be Pestre szülni. :? A családból épp csak nekünk van használható autónk. (Meg a bátyáméknak, de ő sem érne ide hamarabb, mint Barnus.) Próbálom magam ráhangolni anyós, após ideköltöztetésre... :? :) Nagyon szeretem őket, de kicsit szégyenlős vagyok előttük. :) Ráadásul apósom kb egyáltalán nem ismeri Pestet, én meg szülésbeindulás után már nehezen navigálnám, nem lenne türelmem hozzá. :)
Drukkolok, hogy ezúttal úgy induljon a szülés, ahogy tervezted!
Ez az ovis elvonulós előadás nekem is furcsa. Még nem is hallottam ilyet. Szerintem semmi szükség arra, hogy egyedül álljanak ki verset mondani, az anyukáknak az is tök jó, ha négyesével mondanak verset, vagy körtáncot járnak. :? :)
Úgy sz@rik, mint egy atomóra!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Kösz, eddig is jó napom volt, de ez föltette az i-re a pontot. :D

Manó, csupa jó hírek! Nagyon-nagyon örülök!!!
Na, kíváncsi vagyok, milyen lesz/volt a party anyóssal. Mesélj!

Konkri, ez hülyeség! Marcell irtó helyes, és inkább jópofa gyerek, mint rossz. Nem is értem, ki nem nézném belőle. Tök jól viselkedett, szerintem szuperül nevelitek. ;)
Holnap tűzoltó nap. Jöttök? :)
Ja, én is voltam a Kik-ben, de nem találtam olyan bugyit, mint az újságban. :? Rövid gatyákat nem néztem, mert az van még Samuról, szoknya is akad, nem akartam költekezni. Fú, nagyon sok pénzt ott tudtam volna hagyni. Láttam nagyon cuki finom puha babatakarót, aminek van kis kapucnija, pont olyat kerestem, mert én is be szeretném majd csomagolni a babát, de azt is ott hagytam most, remélem, lesz később is. :) Igazából van csomó takarónk, csak én ilyen felhalmozó típus vagyok. :?
Élvezd ki ezt a pár hónapot, főleg, ha nem szeretnétek több babát! Én megfogadtam, hogy a bébikor minden mozzanatát mélyen az emlékezetembe vésem, és megélem, de mégis úgy elrepült, és most olyan boldog vagyok, hogy újra átélhetem. :) A terhesség is ilyen. Olyan hosszú az élet, és abból olyan keveset vagyunk várandósok, olyan rövid az az idő, amikor érezzük, hogy a kisbabánk bennünk lakik, mozgolódik,... Tök érdekes dolgok ezek. Ha lenne időm Samu mellett, biztos ezeken filozofálgatnék... :D Amúgy bevallom, néha már most azt gondolom, hogy jaj Zsömike, térj nyugovóra, mert szétrúgod a belsőm..... :oops: Tegnap keresztbe feküdt, és hát amikor úgy ugrál faltól falig, az nem épp a legjobb altató éjfél körül. :)
A csuklás engem is idegesített. Egy idő után nekem lett hányingerem tőle. :)
Stire én is gondoltam, de azért 2 gyerekkel költözködni nem lehet egyszerű. Szegény hulla fáradt lehet a dobozolástól. :?

Azta, Sissy, akkor Lili nagyon kis ügyes! Nyáron tuti szobatiszta lesz! ;)

Witch, a gátseb totál nem fájdalmas szerintem, és semmiben nem gátol (kivéve ugye azt, amit 6 hétig elvileg nem lehet csinálni szülés után...). Nekem csak gátseb tapasztalatom van, de a Samus fórumon most szült egy lány második babát, első csaszi, második természetes, és hát lát különbséget a természetes szülés javára. Sokan mondták, hogy császár után a lehajolás, a tüsszentés, az orrfújás, a nevetés,... minden apró megerőltetés nagyon kellemetlen. Hát engem kb fenékig vágtak (bocs), és semmi rossz emlékem nincs. Aleo vera first-öt fújtam a vattára, amit betettem pisilésnél, így mindig tisztának is éreztem magam, és hát baromi gyorsan gyógyult. Na jó, igaz, egy-két napig én is féloldalasan ültem le, de hát az semmiség szerintem. Szombat este 6-kor szültem, varrás után rögtön zuhany, és hétfő éjjel már normál törökülésben ringattam egész éjjel Samut az ágyamon. Nekem nem fájt a varrás, csak kellemetlen volt már tartani a combom úgy széttárva. Elfáradt az izmom, és remegett már a fáradtságtól szinte. De kaptam érzéstelenítőt varrás előtt, szóval abból semmit nem éreztem. A vágást sem, csak hallottam, ahogy nyiszákol az olló, fú, az nagyon hülye dolog volt! :?
Veled bemegy valaki a szülésre? Édesanyád?

Tegnap tök rendes volt a dokim, mert nem lett volna UH, de a kedvemért megnéztük a babát, és bakter, nem kért pénzt érte. :shock: Kicsit cikinek éreztem. :? :)

KépKép

KépKép
barbazso
 
 


Meg volt az ünnepség- nem sírtam én nem vagyok ilyen, inkább végig vigyorogtam... igaz nem is volt egyszemélyes versike. de nagyon jó volt. utána még süti is volt.
iszonyat komoly volt a fiam, azt hittem rosszkedvű, de azt mondta hogy koncentrált. ráadásul tegnap apa úgy megnyírta, mint akit holnap visznek a seregbe :)

Zsófi: tűzoltó nap, jó szokott lenni, de én kihagyom. nem tudok menni.:( és kocsim se lesz holnap. amit a múltkor mentünk az nekem már sok lenne-képzeld :( pedig hát nem volt egy nagy etvasz.

de alig várom a keddet, mert utána úgy is tuti jól fogom magam érezni, mert a doki csak jót fog mondani... és akkor talizhatnánk, mondjuk eljöhettek hozzánk...

nem sokára szülinapoztok, aztán mi is...

szépeket írsz a gyerekkorról, meg a pocakosságról és ezért most tök lelkifurim van, mert én is úgy mennék, tennék a fiúkkal, de ilyen nyomi vagyok. ki kell találnom valamit hogy gyorsabb legyen az idő. de az tuti, hogy ha megszületik Fancsi új erőre kapok. karácsonyra handmade ajándékok, nyomulás és várjuk 13 tavaszát.

képzeljétek, bevillant valami és hívtam apát, hogy a Róza névhez mit szól? na talán... azt mondta megbeszéljük... szorítsatok hogy Fani Róza legyen/lehessen.

látom az időre kaki felkeltette mindenki érdeklődését :)
Ági én a helyedben visszakérdeztem volna- miért maga hánykor szokott minden nap...? vagy ilyesmi... vagy akkor a dadus se szobatiszta?

Zsófi: ha a dokid pecsétje, névjegye bent van a kiskönyvben, akkor állítólag a mentő odavisz... de kérdezz rá mondjuk a védőnőnél vagy valahol. nekem ezt mondták... és akkor talán a barátaid ott a szomszédban tudnak Samura vigyázni- ez is egy opció... de ha jól vagyok elviszlek szívesen...
vagy van itt bicskén 2-3 taxis, esetleg velük egyeztess, vagy szomszédokkal, hogy ki tudna vinni. vigyázni...
készíts legalább 4 biztonságos opciót.

én mikor apa éjszakás már tutira nem fogok itthon aludni. fiúkat se tudom fürdetni,mert a haslógatós pózt nem bírom, kivenni a martint nem bírom...
de basszus semmim nem fáj, csak ott alul... :(

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 


Sziasztok!

Manooka
Akkor egy kicsit megnyugodtál?

Barbazso
Doktorral álmodni :lol: :lol: :lol: :lol:
Romana-kisregénybe illő sztori... Lehet, hogy írnod kellene? :lol: :lol: :lol: :wink:

Rizsmike
:lol: :lol: :lol: :lol:

Syl
Gratulálok! :lol: :wink:

Mágnes
Álom :lol:

Én még nem álmodtam szüléssel, babákkal...
Bár kezdek rosszul aludni :cry:
Kezd kényelmetlen lenni minden... nagy a pocakom :cry: :wink:

Molly
Ne is mondd a babakocsit! Teljesen tanácstalan vagyok :oops: :cry: :cry: :cry:

Sissy
Gondoltam ám, hogy egy másfél éves mellett nem sok időd van :wink:

Konkri
Én úgy tudom, hogy az ilyen lepénynek terhesség alatt nincs jelentősége, a keringésre kell max. figyelni, hogy a baba elég tápanyagot, oxigént kapjon. A szülésnél kell nagyon figyelni, hogy az összes lepényrészlet kijöjjön, mert különben vérzés, fertőzés léphet fel...

Witch
Nekem még egyik sem volt, viszont a tesómon láttam... az első gyerekét császárral szülte, majd 2 hétig nagyon szenvedett, a 2. és a 3. gyerek simán született, ott már a szülés napján törökülésben ült az ágyon és úgy szoptatott... Nagyon egyéni, hogy kit, mi, hogyan visel meg :wink:

Én császáros leszek. A hármasikreseket nem szokták belelngedni sima szülésbe... sima ikreseket még csak-csak...

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


Kép
Ekkorák vagyunk!

Kép
trigemini2012
Fehértó
 
 


jaj tegnap hallottam a rádióban, hogy a deákon vagy a széll kálmánon csináltak tesztet- emberségesség tesztet: kitettek egy babakocsit, benne egy diktafon kisbabasírással és ott hagyták. eredmény nagyon durva volt:
1000 emberből 20% gondolta hogy valami gáz van, de csak 8! ember ment oda segíteni...
lehet hogy 8%ot mondtak, de én inkább a 8 főre emlékszem... de a 8% is durva lenne nagyon.

Kép
Kép
Kép
konkri
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?